Knivsett test-guide: De beste knivsettene til hjemmekokken

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Uansett om du er glad i å lage mat på hobbybasis når du lager middag til familien din – eller om du jobber som kokk i en profesjonell setting – så er det utrolig viktig å ha ordentlig utstyr for å kunne kokkelere på en trygg, god og effektiv måte.

Her kommer knivsettene inn. Med et ordentlig knivsett vil du kunne skaffe deg alle knivene du trenger i ett og samme produkt – uansett hva slags mat du skal lage. Et kokkekniver sett kan hjelpe deg med å sette måltider på bordet som du faktisk er stolt av, med tradisjonsrikt håndverk og mange års erfaring med alle verdens råvarer.

Knivsett kommer ofte også med gaveesker, knivblokk eller skjerpestål til sliping i tillegg til alle knivene som settet inneholder. Tenk godt over hva du har bruk for, hvor ofte du har tenke å bruke knivsettet og hva slags råvarer du skal lage mat av.

Det finnes imidlertid et par andre ting som er viktige å ha i mente dersom du skal finne det perfekte kokkekniver sett til akkurat dine behov.

Dette bør du tenke på før du kjøper et knivsett:

green-elmAntall kniver: Tenk over hvor mange kniver du trenger, og hva du skal bruke de til. Velg en modell der du ikke trenger å kjøpe ekstra kniver i tillegg for å kunne dekke alle behovene dine. 
green-elmTilbehør: Kommer knivsettet med noe ekstra tilbehør du gjerne vil ha? Dette kan inkludere for eksempel en gaveeske, en knivblokk eller skjerpestål slik at du kan slipe knivene og holde de skarpe kontinuerlig. 
green-elmLengde: Er lengden på knivene tilfredsstillende for dine behov? Det lønner seg også å holde kniven slik at du kan merke balansen mellom kniveggen og håndtaket, slik at kniven føles behagelig og naturlig å holde i akkurat din hånd. 
green-elmSkaft: Er skaftet laget av for eksempel tre eller plast? Det finnes skaft med mange ulike design, så her må du tenke litt over hva slags personlige kriterier du har når det kommer til design, funksjoner og håndterbarhet.
green-elmRengjøring: Er det kanskje viktig for deg å kunne vaske knivene i oppvaskmaskinen? Da blir du nødt til å sjekke om modellen du vurderer tåler å vaskes i oppvaskmaskinen – for ikke alle kniver tåler dette dersom de skal holde seg optimale og skarpe i lang tid. 

arrow-more

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


ONYX Komplett Knivsett – 6 spesialdesignede kniver med nyskapende hybridteknologi

Beste knivsettet for prisen

 • 100 dagers returrett
 • Testet av redaksjonen: god erfaring
 • Høy verdi for pengene: Ingen dyre mellomledd

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
.
Dette knivsettet vil være perfekt til deg som vil ha en kniv til enhver anledning – og som gjerne vil få mye valuta for pengene.

En kniv til alle anledninger
ONYX Komplett Knivsett inkluderer hele 6 ulike kniver, så her vil du få en spesialdesignet kniv til alt det du kan tenke deg å skjære. 

Settet inkluderer en rotkniv på 9 cm, en universalkniv på 13 cm, en kokkekniv på 20 cm, en brødkniv på 20 cm, en kjøttkniv på 20 cm og en santoku-kniv på 18 cm.

Nyskapende hybridteknologi
Når du skal kjøpe deg en ny kniv så er det 3 elementer det er viktig å tenke på. Det inkluderer knivens egg, blad og skaft. 

Eggen til knivene i dette settet fra ONYX er patenterte hybrid-egger med en keramikk og stål-kombinasjon. De ulike materialene og prosessene som brukes for å produsere disse knivene sørger for at du vil få en unik skarphet og en ekstremt lang levetid.

Blad og skaft dekket av titan

Bladenes stålkjerne er dekket med et unikt lag av titan. Det er også knivenes skaft. Dette laget sørger for at du vil få en unikt lang levetid som ikke er lett å finne blant andre modeller. Dette omfavner hvert eneste aspekt ved disse knivene.

Ved hver eneste kniv som produseres av ONYS så utføres det en spesiell presisjonssliping på hver knivegg. Det brukes her en kraftigere slipingsprosess enn det gjør under produksjonen av vanlige kniver – og det er på denne måten ONYX kan tilby deg den skarpeste kniven du noen gang kommer til å prøve, uten at den blir sløv.

Viktig med et skikkelig skaft
Skaftet på hver enkelt kniv i dette knivsettet fra ONYX er laget av glassfiber. Dette gir kniven en god balanse og en overflate som er både smuss- og vannavvisende. 

Dette knivsettet kommer også med en garanti på 2 år, og en full returrett på hele 100 dager. 

Fordeler:

 • Keramisk stål
 • Optimal skarphet
 • Holdbare kniver
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen
Ulemper:

 • Ingen reelle ulemper 

Wüsthof Classic Knivsett 6 deler – moderne design og kvalitet i toppklasse

Vår anbefaling

 • 4,8 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
Wusthof Classic Knivsett 6 deler
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
.
Wüsthof Classic Knivsett med 6 deler er et ypperlig knivsett for deg som ser etter solide kniver til en god pris. 

Både til hobbykokker og profesjonelle kokker
Dette knivsettet kommer med hele 5 ulike kniver og 1 elegant skjerpestål. Skjerpestålet vil hjelpe deg med å holde knivene skarpe, slik at de vil kunne kutte opp matvarene dine på en lett og smidig måte så lenge du har knivene. 

Spesialtemperert stål
Alle knivbladene er smidd i ett stykke, og her er det brukt kvalitetssterke materialer av spesialtemperert rustfritt stål slik at knivene skal bli så slitesterke som mulig. Takket vært Wüsthof sin spesielle teknologi så bevarer også knivene skarpheten sin mye lenger enn mange andre kniver. 

Dersom du er glad i bra design så vil du også glede deg over Wüsthof Classic kokkekniver sett med 6 deler. Knivsettet er nemlig designet med en elegant og solid look som nesten minner litt om japansk design – selv om Wüsthof faktisk er en tysk virksomhet. Wüsthof har imidlertid hedret den japanske tradisjonen og gitt knivene sine et veldig flott design. 

Gode brukeranmeldelser
Brukerne hos Google Shopping er veldig imponerte over modellen da den mottar hele 4,8 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om knivsettet:

«Beautiful knives to use, very well balanced and heavier duty than the WUSTHOF “Gourmet” line I was replacing. Razor sharp straight out of the box. For longevity, hand wash and dry, do not put in dishwasher! These knives also fit in the Gourmet knife block. At the time I purchased these, I highly recommend these knives».

Fordeler:

 • Laget av god kvalitet
 • Skarpe kniver
 • God kvalitet
 • Komfortabelt grep
Ulemper:

 • Brødkniven er litt kort


Kai Shun Classic Knivsett 3 Deler – til hjemmekokken som vil ha det beste av det beste

Beste knivsett i premiumklassen

 • 4,8 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
.
Kai Shun Classic Knivsett 3 Deler er perfekt dersom kun det beste er godt nok for deg. Her får du et kokkekniver sett som vil føles som nytt til og med etter mange år med hyppig bruk.

Japansk håndverk
Dette knivsettet fra Kai Shun er laget for hånd i Japan av dyktige spesialister. Her er de japanske tradisjonene og det japanske håndverket og virkelig blitt hedret da det vil være en kraftig underdrivelse å kalle disse knivene for «gode». 

I dette knivsettet får du en universalkniv på 15 cm, en kokkekniv på 20 cm og en urtekniv på 8,5 cm. Knivene kommer med et eget etui slik at du alltid kan være sikker på at de ligger trygt – i tillegg til at det blir en flott gave dersom du har lyst til å gi det bort. 

Laget av VG-Max stål
Knivbladene på de 3 knivene er laget av VG-Max stål. Denne typen stål inneholde mer karbon, krom og vanadium enn andre typer stål, noe som gjør knivene ekstra motstandsdyktige mot rust. I tillegg så er VG-Max kjernen belagt med hele 34 lag med japansk damaskusstål på hver side av knivbladet. 

Perfekt vinkel til selv harde råvarer
Alle de 3 knivene i knivsettet Kai Shun Classic er slipt med en nøyaktig vinkel på 16 grader. Det dette betyr for deg i praksis er at du enkelt kan skjære selv harde råvarer – det blir faktisk så lett at det føler som å skjære i smør. 

Brukeranmeldelser vitner om eksepsjonell kvalitet
Brukerne hos Google Shopping har testet knivsettet i praksis og deretter tildelt det hele 4,8 av 5 stjerner. Dette vitner om at knivene gjør det lover, også når de brukes over tid. En av brukerne har følgende å si om knivsettet Kai Shun Classic:

«This was my first chefs knife for work when I began my career in the kitchen. I have been using it daily for the past 7 years and it still feels brand new. It has a VERY long edge life, regardless of what surface you are using it on. Really easy to hone it as well. Has superb weight distribution for optimal comfort and never caused hand cramping or pain whatsoever. I was worried the 10 incher would cause me issues because of its length, but it was surprisingly very easy to use and insanely comfortable. I am also absolutely stunned by the Shun brand. Definitely worth the price».

Fordeler:

 • Veldig skarpe kniver
 • Holdbare kniver 
 • Beholder skarpheten lenge
 • Vakkert design
Ulemper:

 • Håndtakene er litt tynne
 • Litt dyrt for et sett med 3 kniver

Fiskars Edge Knivsett med Knivblokk – sylskarpt japansk stål og medfølgende knivblokk

Beste knivsett i budsjettklassen

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Fiskars Edge Knivsett med Knivblokk

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
.
Fiskars Edge Knivsett med Knivblokk er et glimrende valg dersom du ønsker deg et helt kokkekniver sett og en knivblokk til en rimelig pris de fleste vil ha råd til.

5 kniver til ulike formål
Fiskars Edge Knivsett med Knivblokk kommer med hele 5 kniver til ulike formål. Alle knivene er laget av japansk rustfritt stål for en god holdbarhet og sylskarp kutteopplevelse. 

Knivsettet inkluderer en skrellekniv på 8 cm som du kan bruke til å kutte frukt og grønt, en tomatkniv på 13 cm til tomater eller andre myke og skjøre grønnsaker, en santokukniv på 17 cm som er en kokkekniv du kan bruke til deg meste, en brødkniv på 23 cm med et tagget blad og en stor kokkekniv på 19 cm som egner seg best til kjøtt og grønnsaker. 

Bruk gjerne oppvaskmaskinen
Alle knivene kan gjerne vaskes i oppvaskmaskinen – som er en stor fordel når det kommer til matlaging. Dersom du for eksempel skal skjære i blodig kjøtt eller klissete matvarer så slipper du slitet med å vaske knivene for hånd. Her kan du med fordel la oppvaskmaskinen hjelpe deg slik at hverdagen din blir enklere. 

En annen stor fordel ved dette knivsettet er at det følger med en egen knivblokk for trygg oppbevaring – og da slipper du å måtte investere ekstra penger i dette utenom. Knivblokken vil ikke bare sørge for en trygg oppbevaring av knivene, men også sørge for at de holder seg skarpe så lenge som mulig. 

Fordeler:

 • Rustfritt stål
 • Kan festes på veggen
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Utrolig skarpe kniver
 • God kvalitet
Ulemper:

 • Kniveggen er ganske tung i forhold til håndtaket
 • Litt vanskelig å kutte fort

Global G 2538 Knivsett med 3 Kniver – moderne design med kule prikker

Til den estetiske kokken

 • 4,9 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

Global G 2538 Knivsett med 3 Kniver

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
.
Global G 2538 Knivsett med 3 Kniver er det perfekte knivsettet til deg som synes et flott design er viktig, og som setter stor pris på god estetikk i produktene dine. 

Populær globalkniv
Dette knivsettet fra Global kommer med 3 flotte kniver. Dette inkluderer blant annet kokkekniven G-2, og dette er den aller mest populære og bestselgende kniven fra Global. Denne kniven er 20 cm lang og kan brukes til det aller meste av råvarer. 

Kommer med grønnsakskniv og skrellekniv
Dette flotte knivsettet inkluderer også en grønnsakskniv (GS-5) som er smidig i bruk dersom du skal kutte grønnsaker. Skrellekniven som følger med (GS-38) er liten og god – spesielt dersom du skal skrelle for eksempel poteter eller epler for hånd. 

Alle de 3 knivene er blitt designet med stål som hovedfarge da stålet dekker hele kniven, og i tillegg så er det blitt lagt på kule sorte prikker langs alle skaftene – noe som ikke bare ser kult og moderne ut, men som også gir det et bedre grep når du skal kutte ingredienser til måltidene dine. 

Nesten full pott fra brukerne
Brukerne hos Google Shopping har gitt dette knivsettet fra Global nesten full pott med hele 4,8 av 5 mulige stjerner. Dette har de gjort etter å ha testet knivene i praksis over tid, og til mange ulike formål, derfor vitner anmeldelsene om knivenes fantastiske kvalitet og gode evne til å kutte opp alle slags råvarer. En av brukerne har følgende å si om knivsettet:

«Let me start by saying I am not a professional chef. In fact, I’m not even a good cook. But I am a person who appreciates good tools and these Globals are seriously good. They are well balanced, a good weight (not too light, not too heavy) and seriously sharp. I sliced a soft tomato easily and accurately just holding the 20cm cook’s knife with thumb and forefinger whilst letting the weight of the knife do the work. I know there are more expensive knives out there which are probably appropriate for professionals, but these are great for the home cook. I will definitely be buying more Global knives.»

Fordeler:

 • God å holde i hånden
 • Fleksibel skrellekniv
 • God kvalitet
 • Svært anvendelig knivsett
Ulemper:

 • Skarpheten kunne vært forbedret


Victorinox Knivsett til Kjøkken 5 Deler – Sveitsisk håndverk og medfølgende gaveeske

Perfekt til restaurantkjøkkenet

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

Victorinox Knivsett til Kjokken 5 Deler NO

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
.
Victorinox
Knivsett til Kjøkken 5 Deler er et enestående valg for deg som vil ha et kokkekniver sett med gripevennlige kniver som tar seg godt ut som en gave til noen du er glad i.

Populære kniver i restauranter
Dette knivsettet er veldig populært blant profesjonelle kokker i restauranter over hele verden. Dette er ikke bare grunnet den gode prisen – men også det faktum at knivene er laget av svært god kvalitet. 

5 flotte kniver
Victorinox Knivsett til Kjøkken 5 Deler kommer med hele 5 flotte kniver å velge mellom. Her kan du for eksempel bruke den 21 cm lange brødkniven med tagger på kniveggen for å skjære brød og lignende matvarer helt perfekt. Dette lar seg gjøre uten at innholdet moses slik som ofte skjer dersom du skjærer brød med en annen type kniv enn en brødkniv. 

Du kan også bruke kokkekniven på 19 cm som en universalkniv til mange ulike matvarer som for eksempel kjøtt og grønnsaker. I tillegg får du 2 ulike skrellekniver og 1 tomatkniv. Skrelleknivene er ypperlige dersom du for eksempel skal skrelle søtpotet eller pærer, og tomatkniven er helt enestående når det kommer til myke og skjøre matvarer som for eksempel tomater. 

Kommer med en flott gaveeske
Victorinox Knivsett til Kjøkken 5 Deler kommer også med en flott eske slik at du med fordel kan gi bort kokkekniver settet i gave – enten til en god venn eller for eksempel som bryllupsgave. 

Det er ikke bare de profesjonelle kokkene som er fornøyde med dette knivsettet. Brukerne hos Google Shopping er også veldig fornøyde da de gir knivsettet så mye som 4,9 av 5 mulige stjerner – det kan nesten sies å være full pott. Brukeranmeldelsene er skrevet etter at brukerne har hatt mulighet til å teste knivene i praksis over tid, og en av brukerne har følgende å si om dette knivsettet fra Victorinox: 

«Cuts beautifully. I have owned this brand for many years but recently lost some of my set. So this was to replace them Wonderful knives. Very sharp. Good size choices and light no frills handles. Good value».

Fordeler:

 • Populært knivsett
 • Skarpe kniver
 • Gode størrelser
 • Rimelig knivsett
Ulemper:

 • Håndtakene er laget av plast

Slik tar du godt vare på knivene dine

For at knivene dine skal holde så lenge som mulig så er det viktig at du tar godt vare på dem. Les videre for å finne ut hva de viktigste grepene er for å få kniver som holder seg skarpe og varer lenge.

Slip knivene ofte
Dersom knivene dine skal holde seg skarpe i lang tid så er det veldig viktig at de slipes ofte. Dersom knivene føles sløve fort, så betyr det ikke nødvendigvis at de er dårlige – for selv de dyreste knivene som er sylskarpe når du kjøper de vil bli sløve med tiden.

For å holde kniven skarp kan du enten slipe den hver gang rett før du skal bruke den – eller etter at du har brukt kniven noen ganger. Prosessen er relativt enkel – spesielt om du har et skjerpestål – men dersom du føler deg litt lat på dette området så kan du også betale for å få knivene slipt profesjonelt.

Oppbevar også knivene på en magnetstripe eller i en knivblokk for å forhindre at dårlig oppbevaring sliter unødvendig på knivbladene. 

Håndvask er best 
De fleste kniver av høy kvalitet er laget av rustfritt stål eller karbon som gjør de veldig motstandsdyktige mot rust sammenlignet med andre materialer – men dersom du lar skitne kniver ligge en god stund etter at de er brukt så vil syre, vann og andre kjemikalier fra maten ødelegge knivbladet over tid.

Vask helst knivene for hånd – uansett om det står at de tåler vask i oppvaskmaskin. Grunnen til dette er at håndvask er mye mildere enn vask i oppvaskmaskin – noe som gjør at knivene vil holde mye lenger. Sørg også for å tørke av knivene med en tørr klut etter hver vask slik at de ikke begynner å ruste.


Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Brukerne skriver deretter brukeranmeldelser etter å ha testet produktene i praksis over tid. Her har brukerne anmeldt nesten alle modellene i denne artikkelen. 

Du kan lese mer om Wüsthof Classic Knivsett med 6 deler her

Du kan lese mer om Kai Shun Classic Knivsett 3 Deler her

Du kan lese mer om Fiskars Edge Knivsett med Knivblokk her

Du kan lese mer om Global G 2538 Knivsett med 3 Kniver her

Du kan lese mer om Victorinox Knivsett til Kjøkken 5 Deler her


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om mat-relaterte produkter. Vil du ha mer utstyr som kan hjelpe deg med å lage masse god mat til de du er glad i – eller for å imponere de betalende gjestene dersom du jobber som kokk på en restaurant, så kan du med fordel lese våre artikler om stekepanner eller gryter til induksjon.

Er du imidlertid interessert i andre typer kniver som ligger i verdensklasse når det kommer til kvalitet og tradisjonsrikt håndverk så kan du ta en titt på våre artikler om kokkekniver, santokukniver eller japanske kniver


FAQ

Hvilke knivsett er best?
Wüsthof Classic Knivsett med 6 deler, Kai Shun Classic Knivsett 3 Deler, Fiskars Edge Knivsett med Knivblokk, Global G 2538 Knivsett med 3 Kniver og Victorinox Knivsett til Kjøkken 5 Deler.
Hva bør jeg se etter når jeg skal kjøpe et knivsett?
Tenk over hvor mange kniver du har behov for og hvilke formål de skal brukes til. Sjekk også om knivsettet kommer med ekstra tilbehør som for eksempel en knivblokk eller skjerpestål. Sørg for at du synes knivene er behagelige å holde i og har en god balanse mellom håndtak og knivegg. Ikke alle kniver kan vaskes i oppvaskmaskinen, så dersom dette er noe du ønsker så må du sjekke om modellen du vurderer faktisk tåler det.
Hvor mye koster et bra knivsett?
Prisene kan variere veldig, men du kan finne gode knivsett til rett under en tusenlapp – og til så mye som 6000 kroner dersom du vil ha det beste av det beste.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere