Felleski test-guide: Her er de beste felleskiene til all slags føre

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: januar 17, 2024.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Felleski test-guide: Her er de beste felleskiene til all slags føre

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

Er du glad i vintersport og alt vinteren har å by på av morsomme aktiviteter som du ikke har mulighet til å drive med ellers i året? Da kan det være lurt å skaffe seg et par felleski – for felleski er en utrolig allsidig type langrennski som kan brukes av de aller fleste.

Felleski er smørefrie ski som sitter godt på nesten all slags føre, spesielt når du er ute i føre på null grader og oppover. Felleski har feller integrert i sålen, noe som rent praktisk betyr at hvis du fjerner fellene i skiene, så sitter du igjen med bare et hull i sålen.

MERK: Artikkelen fremhever for øyeblikket kun 1 produkt, da tidligere utvalgte produkter enten er utilgjengelige eller utsolgt. Vi er klar over problemet og jobber med å gjøre nye undersøkelser, slik at du snart kan få en oppdatert oversikt over de beste produktene på markedet - oppdateringen er rett rundt hjørnet.

Seneste endring:

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De beste felleskis i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Merk, vi har ikke klart å finne uavhengige tester av denne typen produkt, og har primært analysert kundens egen "test" av produktet, gjennom kundeanmeldelser om de aktuelle produktene. Kundeanmeldelsene er analysert i sammenheng med informasjon om produktet og pris.

Madshus Redline IGS Langrennspakke Felleski - revolusjonerende feller til konkurranser

Til konkurranse-deltakeren

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Madshus Redline IGS Langrennspakke Felleski:

Fordeler

 • Utstyrt med Move-system
 • Pakketilbud
 • Veldig gode feller
 • Mye valuta for pengene

Ulemper

 • Ikke laget for den uerfarne skiløperen
 • Bindinger er ikke inkludert

Madshus Redline IGS Langrennspakke Felleski er blant de beste skiene for deg som skal delta i konkurranser, og som gjerne vil ha en felle som er revolusjonerende når det kommer til prestasjon.

Utstyrt med Move-system

Disse felleskiene er utstyrt med et Move-system, som er et system som er revolusjonerende når det kommer til å bruke feller som konkurranseprodukt, noe du absolutt kan.

Med Madshus Redline IGS Langrennspakke Felleski har du mulighet til å benytte deg av mange stiler. Her kan du for eksempel gå diagonalgang opp bakkene – eller ta staketak og bøye deg ned for rask fart.

Husk bindinger

Bindinger er imidlertid ikke inkludert i prisen når du kjøper Madshus Redline IGS Langrennspakke Felleski, men dette kan du bare kjøpe utenom. Produsenten kan også montere disse bindingene for deg dersom du ønsker det.

Kult design og mye valuta for pengene

Med denne langrennspakken vil du få mye valuta for pengene når du skal kjøpe deg nye felleski. I tillegg er disse felleskiene fra Madshus designet med estetikk i mente, for disse skiene ser virkelig kule ut.

Hovedfargen i designet er hvitt, som er en vakker farge som gjør at du beveger deg umerket gjennom den florlette hvite snøen og nærmest blir en del av naturen. Skiene er i tillegg utstyrt med flotte røde detaljer som skaper et flott fargespill og bryter de hvite linjene.

Selve Madshus-logoen samt noen ekstra designdetaljer er laget i sort, derfor får du er en hvit ski med et kult design i sort og rødt fargespill.

Gode tradisjoner

Madshus er en erfaren produsent av ski, og bedriften ble grunnlagt av Martin Madshus. Martin laget i ung alder sine første treski med håndlagde verktøy, og den unge produsentens skarpe øye for materialer viste seg å være en stor og unik fordel, og resten er historie.

Oppmerksomhet på detaljer har definert merket Madshus i over 100 år. Fra den håndlagde konstruksjonen i begynnelsen, til dagens finjusterte produksjonsprosess, fortsetter Madshus å velge materialer av høyeste kvalitet.

FAQ

Hvordan velger jeg riktig størrelse på felleskiene?
Du bør velge felleski som er omtrent samme lengde som dine vanlige ski, men det kan også avhenge av din vekt og ferdighetsnivå. Det er lurt å teste ulike størrelser før du kjøper.
Hva er felleski?
Felleski er smørefrie ski som sitter godt på nesten all slags føre, spesielt når du er ute i føre på null grader og oppover. Felleski har feller integrert i skiene. 
Hvordan vedlikeholde felleski
Det anbefales at du renser fellene med et produkt som er egnet til nettopp dette. Her skal du ikke bruke vanlig skirens, for det kan løse opp limet som fellene er festet med – og det er utrolig kjedelig hvis fellene faller av midt i skiløypa. Husk også å impregnere skiene for en ekstra god glid og mindre risiko for ising.

Alt du trenger å vite om felleski

Det kan være en real utfordring å kjøpe seg nye ski som passer perfekt til egne preferanser og behov. Det finnes imidlertid et par ting du bør vurdere for å gjøre denne prosessen enklere, og det er et par ting du bør vite om felleski i forhold til vanlige langrennski. Her vil vi gå igjennom 5 av disse for deg.

Hvis du ønsker å prøve deg på felleski, er det viktig å ha riktig utstyr. Skisko er spesielt konstruert for å passe til felleskiene, og gir den nødvendige støtten til foten og ankelen for både oppover- og nedoverbakker. Derfor er det viktig å ha skisko som er tilpasset felleskiene, slik at man opplever en jevn og stabil skiopplevelse.

For å kunne bruke felleskiene på best mulig måte er det også viktig å ha riktig utstyr. Skistavene spiller en viktig rolle i å opprettholde balansen og stabiliteten på skiene. Ved å velge riktige skistaver kan du øke din egen effektivitet og gi deg selv en enda bedre skiopplevelse.

Godt feste uten smøring

Den muligens største fordelen ved felleski er at du slipper å bekymre deg for hvordan du skal smøre skiene for å kunne få best mulig feste. Felleski er nemlig smørefrie, og de er designet på en måte som gir deg enda bedre glid enn andre modeller kan tilby. Da blir det mye enklere for deg å nå de målene du setter deg for skigåingen din.

Feller må imidlertid byttes ut ved behov etter ca. 80 til 100 mil. Fellene er som regel festet med varmt lim, men de er enkle å bytte ut. Dersom du ikke har lyst til å gjøre dette selv så kan du også få en profesjonell til å hjelpe deg med dette.

Vær ærlig om vekt, høyde og ferdighetsnivå

En liten løgn om vekten kan de fleste finne på, men det er viktig at du er helt ærlig med deg selv når du skal finne de perfekte felleskiene til din kropp. Dersom du ikke vet hvor mye du veier så lønner det seg å finne ut av dette før du bestiller deg nye ski.

Når du skal kjøpe deg ski så vil du ikke bare bli spurt om vekt, men også om høyde og ferdighetsnivå. Dersom du skal få en optimal skiopplevelse så lønner det seg ikke å overdrive på noen av disse parameterne, og dersom det er noen mål du er usikker på så bør du finne ut de eksakte målene før du kjøper skiene.

Vekt og høyde påvirker direkte spennet du får i skiene, og dette påvirker igjen både glid og feste.

Husk å behandle felleskiene dine

Selv om felleski er mye enklere i bruk enn andre typer langrennski, så er det viktig å huske på at felleski ikke er 100 % vedlikeholdsfrie.

Felleski må nemlig behandles, og her anbefales det at du renser fellene med et produkt som er egnet til nettopp dette. Her skal du ikke bruke vanlig skirens, for det kan løse opp limet som fellene er festet med – og det er utrolig kjedelig hvis fellene faller av midt i skiløypa. Husk også å impregnere skiene for en ekstra god glid og mindre risiko for ising.

Egner seg best til enkelte typer føre

Noen typer føre kan virke utfordrende på felleski. Felleski vil gi deg et godt feste nesten uansett hva slags underlag du befinner deg på, men dersom du befinner deg i tørr nysnø, veldig isete bakker og -5 grader, så vil ikke felleskiene gi et like godt feste som i andre værforhold. Da lønner det seg å gå for vanlige smøreski, for da kan skiene smøres med «ekstra blå» smøring som vil være perfekt til et slikt føre.

Barn bør ha smøreski

De minste barna bør gå for smøreski når de skal ut på tur. Grunnen til dette er at smøreski er enklere å leke med, og det er også veldig enkelt å smøre barneski da de er veldig korte. Dersom barnet har felleski så blir de fort slitt dersom barnet for eksempel går over veier der det finnes grus. Felleski bør spares til barnet er mellom 7 og 8 år gammelt. Husk også at fellene på barneski skal byttes ut etter ca. 100 mil.

Er du glad i trening og det å holde deg aktiv så er det flere ulike treningsformer du kan sjekke ut. Vi har også en dyptgående artikkel om twintip ski, slalomski, skibriller og de beste skihansker.

Dersom du er interessert i å følge med på ulike målinger slik at du får et visuelt inntrykk av hvordan du har prestert og hvordan du forbedrer deg, så kan du med fordel lese vår artikkel om pulsklokker.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Fischer Twin Skin Race IFP 20/21 - felleski til trening og konkurranser

Atomic Redster Skintec C5 2020/21 Felleski

Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21

Fischer Speedmax 3D Twin Skin 902 IFP 20/21 Felleski -/beste-felleskiene/

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme