Felleski test-guide: Her er de beste felleskiene til all slags føre

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Er du glad i vintersport og alt vinteren har å by på av morsomme aktiviteter som du ikke har mulighet til å drive med ellers i året? Da kan det være lurt å skaffe seg et par felleski – for felleski er en utrolig allsidig type langrennski som kan brukes av de aller fleste.

Felleski er smørefrie ski som sitter godt på nesten all slags føre, spesielt når du er ute i føre på null grader og oppover. Felleski har feller integrert i sålen, noe som rent praktisk betyr at hvis du fjerner fellene i skiene, så sitter du igjen med bare et hull i sålen.


Fischer Twin Skin Race IFP 20/21 – felleski til trening og konkurranser

Vår anbefaling

 • God anbefaling hos nettsiden Skiessentials.com

 

Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski er et perfekt valg dersom du gjerne vil slippe å smøre skiene dine for å få en god glid.

Kan brukes til konkurranser og trening

Disse skiene fra Fischer er et åpenbart valg for deg som liker å bruke ski som en treningsform – og for deg som konkurrerer i skiløp. En allsidig modell som gjør skigåingen så enkel som mulig, derfor har vi kåret den til «vår anbefaling».

Bruk gjerne høye temperaturer

Hos Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski er inspirasjonen til selve konstruksjonen hentet fra racing-verdenen. Sålen er av typen Fischer’s WC Plus – og derfor gir disse skiene en ekstra god glid og et ekstra godt grep.

Fellene til Fischer kalles Twin Skin – og slik har modellen fått navnet sitt. Fellen er nemlig todelt slik at skien får gjennomgående midtrand, som er sporet og går under skiene. Fellene er plassert på en optimal måte for å kunne gi en god fremgang, og Mohair-fellen gir også et godt grep og en god glid – som gjerne er gode nøkkelord når det er snakk om langrennski.

Turnamic bindinger

Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski er utstyrt med et Turnamic bindingssystem som gjør at du får muligheten til å velge bindinger enten fra Fischer selv – eller fra Rossignol – men du kan bruke alle slags skisko som tidligere har fungert på Rottefella NNN.

Gode valg for lengder

Det å få riktig lengde på skiene dine er utrolig viktig for at du skal kunne gå ordentlig på ski, og dette bestemmes ut ifra hvor høy du selv er. Fischer Twin skin race IFP 20/21 Langrennski kommer med en lengde på 187 til 207 cm, med 5 cm intervall slik at du kan skreddersy lengden til akkurat din kropp.

Skiene veier til sammen 1190 gram og har en innsving på 41 – 44 – 44 mm. For å kunne velge riktig lengde til din kropp så anbefales det at du tar kroppshøyden din og deretter legger til 20 til 25 cm.

Ekspertene er imponerte

Ekspertene hos nettsiden Skiessentials.com er utrolig imponerte over disse skiene etter å ha testet de på alle tenkelige parametere. Ekspertene har kun gode ting å si om modellen, men nevner imidlertid at de ikke er ideelle for brukere som ikke er spesielt erfarne med å stå på ski.

Fordele

 •     Lette ski
 •     Godt grep og god glid
 •     Veldig raske ski
Ulemper

 • Ikke for begynnere eller uerfarne skiløpere

Atomic Redster Skintec C5 2020/21 Felleski – rask og stabil modell

Det budsjettvennlige valget

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Atomic Redster Skintec C5 2020/21 Felleski er ypperlige felleski til deg som vil ha et par felleski som er både raske og stabile i løypene.

God til både trening og tur

Disse felleskiene fra Atomic egner seg til mer enn bare trening. Skiene kan nemlig også brukes til for eksempel søndagsturer med familien eller trening i lysløyper på kveldene. Det faktum at skiene er smørefrie vil gi deg utrolig stor frihet når du skal stå på ski, for da er det mye mindre å tenke på før du kan begi deg ut på tur eller trening.

Racing-design som motvirker subbing

Atomic Redster Skintec C5 2020/21 Felleski har et nøye gjennomtenkt design som bygger på mange av elementene som finnes i racing-segmentet til Atomic. Modellen C5 er konstruert på en måte som sikrer deg et trygt og godt feste – samtidig som selve spennet i skien vil gi deg nok løft til at du unngår å subbe bortover skisporet.

Velg mellom ulike egenskaper

Når du skal velge deg felleski så er stivhet og spenn helt essensielt for at du skal velge ski som passer til akkurat deg. Skiene måles ut i forhold til hvor mye du veier, og når det kommer til lengde så er det vanlig at du tar din egen kroppshøyde og legger til 20 til 25 cm oppå dette målet.

Husk bindinger

Bindinger er imidlertid ikke inkludert i prisen når du kjøper Atomic Redster Skintec C5 2020/21 Felleski, men dette kan du bare kjøpe utenom. Produsenten anbefaler at du kjøper bindinger av typen Rottella Performance Classic.

Atomic SDS og Carbon Laminater

Atomic Redster Skintec C5 2020/21 Felleski er utstyrt med Atomic SDS. Dette er en gjennomgående plate på midten av skiene, og denne platen sørger for at fellen holder seg over snøen ved staking – og at du lett får kontakt med bakken igjen når du tråkker ned. Da får du en god bæring, som er en stor fordel dersom du skal få flyt i skigåingen din.

Disse felleskiene er i tillegg utstyrt med en konstruksjon av Ultralight High Densolite / Carbon Laminate. Dette gjør skiene ekstra stødige og holdbare, slik at du kan kose deg i løypa uten å bekymre deg for om skiene vil holde sesong etter sesong.

Avsmalnende tupper

Atomic Redster Skintec C5 2020/21 Felleski har avsmalnende tupper slik at du får en fremgang med god flyt, og lite motstand mens du beveger deg bortover snøen. Fellen er i tillegg laget av 100 % Mohair, som gjør at du får en god glid og et veldig godt feste.

Denne fellen må imidlertid byttes ut etter 80 til 100 mil, men det er veldig enkelt å gjøre. Sålene er i tillegg belagt med et Atomic BI 5000 belegg, som er et World Cup sålebelegg med universal slip.

Fordele

 •     Atomic SDS
 •     100 % Mohair felle
 •     God dybdeWorld Cup sålebelegg
 •     Avsmalnende tupper
 •     God til både tur og trening
Ulemper

 • Ingen utpregede ulemper

Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 – langrennski med feller

Til deg som vil utfordres teknisk

 • Full pott med 5 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 87 av 100 mulige procent i test av ekspertene hos xc-ski.de

Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski er et perfekt valg for deg som vil ha ski som er utrolig raske – og som gjerne vil utfordres teknisk slik at du raskt kan merke at du blir bedre til å stå på ski.

Toppmodell med gode feller

På denne modellen så har Solomon slått på stortromma og plassert en felle på toppmodellen sin – S/lab Carbon Classic. Dette er derfor en felleski som er perfekt hvis du skal gå veldig mye på ski og vil bli bedre teknisk, enten i konkurranser eller i turrenn.

Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski er nøye produsert med inspirasjon fra racing-miljøet, og ekspertene mener dette er blant de aller raskeste skiene de har prøvd. Skiene har en god tyngdeoverføring som gjør at staking faktisk blir gøy.

G6 World Cup såle

Disse felleskiene er utstyrt med en G5 World Cup såle. Modellen er blant de letteste og råeste felleskiene som det franske merket Solomon har produsert. Felleskiene er spesialdesignet til å kunne gi deg en god fart, så dersom du er veldig glad i raske ski så kan denne modellen levere akkurat den skiopplevelsen du er ute etter.

Skreddersy skiene til din kropp

Dersom du velger felleski så er riktig spenn og stivhet essensielt for en god opplevelse med skiene – og her vil produsenten kunne hjelpe deg med å velge mellom «soft», «medium» eller «hard».

Skiene veier til sammen 960 gram, noe som er veldig lett når det kommer til felleski og langrennski generelt sett. Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski har en innsving på 44 – 44 – 44 mm.

Kjernen i Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski er av typen Nomex, med en konstruksjon av 29 Universal / Thin Ply Carbon. Du kan velge mellom lengder på 188 cm, 196 cm, 201 cm og 206 cm. For å kunne velge riktig lengde til akkurat din kropp så anbefales det at du tar kroppshøyden din og deretter legger til 20 til 25 cm.

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping er svært fornøyde med Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski etter å ha testet modellen i praksis. Her har skiene fått full pott med hele 5 av 5 stjerner, og en av brukerne har følgende å si om Salomon S/lab Carbon eSkin 20/21 Langrennski:

«Great superlight classic skin ski. Great in the classic tracks in a variety of snow conditions. Paired with Prolink Shift binding, you can easily adjust your fore and aft foot position for greater grip or glide. Grip is adequate but less positive in some snow conditions, but that’s to be expected with skins. Glide is excellent. This is a lightweight, fast ski that could be used for racing. My classic ski speeds have improved using these».

Fordele

 • Lett modell
 • Raske ski
 • Fantastisk grep
Ulemper

 • Lugger lett

Madshus Redline IGS Langrennspakke Felleski – revolusjonerende feller til konkurranser

Til konkurranse-deltakeren


Madshus Redline IGS Langrennspakke Felleski er blant de beste skiene for deg som skal delta i konkurranser, og som gjerne vil ha en felle som er revolusjonerende når det kommer til prestasjon.

Utstyrt med Move-system

Disse felleskiene er utstyrt med et Move-system, som er et system som er revolusjonerende når det kommer til å bruke feller som konkurranseprodukt, noe du absolutt kan.

Med Madshus Redline IGS Langrennspakke Felleski har du mulighet til å benytte deg av mange stiler. Her kan du for eksempel gå diagonalgang opp bakkene – eller ta staketak og bøye deg ned for rask fart.

Husk bindinger

Bindinger er imidlertid ikke inkludert i prisen når du kjøper Madshus Redline IGS Langrennspakke Felleski, men dette kan du bare kjøpe utenom. Produsenten kan også montere disse bindingene for deg dersom du ønsker det.

Kult design og mye valuta for pengene

Med denne langrennspakken vil du få mye valuta for pengene når du skal kjøpe deg nye felleski. I tillegg er disse felleskiene fra Madshus designet med estetikk i mente, for disse skiene ser virkelig kule ut.

Hovedfargen i designet er hvitt, som er en vakker farge som gjør at du beveger deg umerket gjennom den florlette hvite snøen og nærmest blir en del av naturen. Skiene er i tillegg utstyrt med flotte røde detaljer som skaper et flott fargespill og bryter de hvite linjene.

Selve Madshus-logoen samt noen ekstra designdetaljer er laget i sort, derfor får du er en hvit ski med et kult design i sort og rødt fargespill.

Gode tradisjoner

Madshus er en erfaren produsent av ski, og bedriften ble grunnlagt av Martin Madshus. Martin laget i ung alder sine første treski med håndlagde verktøy, og den unge produsentens skarpe øye for materialer viste seg å være en stor og unik fordel, og resten er historie.

Oppmerksomhet på detaljer har definert merket Madshus i over 100 år. Fra den håndlagde konstruksjonen i begynnelsen, til dagens finjusterte produksjonsprosess, fortsetter Madshus å velge materialer av høyeste kvalitet.

Fordele

 • Utstyrt med Move-system
 • Pakketilbud
 • Veldig gode feller
 • Mye valuta for pengene
Ulemper

 • Ikke laget for den uerfarne skiløperen
 • Bindinger er ikke inkludert

Alt du trenger å vite om felleski

Det kan være en real utfordring å kjøpe seg nye ski som passer perfekt til egne preferanser og behov. Det finnes imidlertid et par ting du bør vurdere for å gjøre denne prosessen enklere, og det er et par ting du bør vite om felleski i forhold til vanlige langrennski. Her vil vi gå igjennom 5 av disse for deg.

Hvis du ønsker å prøve deg på felleski, er det viktig å ha riktig utstyr. Skisko er spesielt konstruert for å passe til felleskiene, og gir den nødvendige støtten til foten og ankelen for både oppover- og nedoverbakker. Derfor er det viktig å ha skisko som er tilpasset felleskiene, slik at man opplever en jevn og stabil skiopplevelse.

For å kunne bruke felleskiene på best mulig måte er det også viktig å ha riktig utstyr. Skistavene spiller en viktig rolle i å opprettholde balansen og stabiliteten på skiene. Ved å velge riktige skistaver kan du øke din egen effektivitet og gi deg selv en enda bedre skiopplevelse.

Godt feste uten smøring

Den muligens største fordelen ved felleski er at du slipper å bekymre deg for hvordan du skal smøre skiene for å kunne få best mulig feste. Felleski er nemlig smørefrie, og de er designet på en måte som gir deg enda bedre glid enn andre modeller kan tilby. Da blir det mye enklere for deg å nå de målene du setter deg for skigåingen din.

Feller må imidlertid byttes ut ved behov etter ca. 80 til 100 mil. Fellene er som regel festet med varmt lim, men de er enkle å bytte ut. Dersom du ikke har lyst til å gjøre dette selv så kan du også få en profesjonell til å hjelpe deg med dette.

Vær ærlig om vekt, høyde og ferdighetsnivå

En liten løgn om vekten kan de fleste finne på, men det er viktig at du er helt ærlig med deg selv når du skal finne de perfekte felleskiene til din kropp. Dersom du ikke vet hvor mye du veier så lønner det seg å finne ut av dette før du bestiller deg nye ski.

Når du skal kjøpe deg ski så vil du ikke bare bli spurt om vekt, men også om høyde og ferdighetsnivå. Dersom du skal få en optimal skiopplevelse så lønner det seg ikke å overdrive på noen av disse parameterne, og dersom det er noen mål du er usikker på så bør du finne ut de eksakte målene før du kjøper skiene.

Vekt og høyde påvirker direkte spennet du får i skiene, og dette påvirker igjen både glid og feste.

Husk å behandle felleskiene dine

Selv om felleski er mye enklere i bruk enn andre typer langrennski, så er det viktig å huske på at felleski ikke er 100 % vedlikeholdsfrie.

Felleski må nemlig behandles, og her anbefales det at du renser fellene med et produkt som er egnet til nettopp dette. Her skal du ikke bruke vanlig skirens, for det kan løse opp limet som fellene er festet med – og det er utrolig kjedelig hvis fellene faller av midt i skiløypa. Husk også å impregnere skiene for en ekstra god glid og mindre risiko for ising.

Egner seg best til enkelte typer føre

Noen typer føre kan virke utfordrende på felleski. Felleski vil gi deg et godt feste nesten uansett hva slags underlag du befinner deg på, men dersom du befinner deg i tørr nysnø, veldig isete bakker og -5 grader, så vil ikke felleskiene gi et like godt feste som i andre værforhold. Da lønner det seg å gå for vanlige smøreski, for da kan skiene smøres med «ekstra blå» smøring som vil være perfekt til et slikt føre.

Barn bør ha smøreski

De minste barna bør gå for smøreski når de skal ut på tur. Grunnen til dette er at smøreski er enklere å leke med, og det er også veldig enkelt å smøre barneski da de er veldig korte. Dersom barnet har felleski så blir de fort slitt dersom barnet for eksempel går over veier der det finnes grus. Felleski bør spares til barnet er mellom 7 og 8 år gammelt. Husk også at fellene på barneski skal byttes ut etter ca. 100 mil.

Er du glad i trening og det å holde deg aktiv så er det flere ulike treningsformer du kan sjekke ut. Vi har også en dyptgående artikkel om twintip ski, slalomski, skibriller og de beste skihansker.

Dersom du er interessert i å følge med på ulike målinger slik at du får et visuelt inntrykk av hvordan du har prestert og hvordan du forbedrer deg, så kan du med fordel lese vår artikkel om pulsklokker.


Fischer Speedmax 3D Twin Skin 902 IFP 20/21 Felleski – tupp av karbon

Fischer Speedmax 3D Twin Skin 902 IFP 20/21 Felleski er et veldig godt valg til deg som elsker moderne teknologi, og som gjerne vil overføre denne interessen til skiene dine.

Perfekte smørefrie ski
Disse felleskiene er like bra på isete, grovkornet og kompakt føre som en Speedmax 3D Classic som er 100 % korrekt smurt. Det vil si at skiene beveger seg perfekt bortover underlaget – uten at du trenger å tenke på slitet med å måtte smøre skiene riktig. Dersom du er glad i langrenn så er dette blant de aller beste modellene å velge dersom du er aktiv.

Nyutviklet felle

Fischer Speedmax 3D Twin Skin 902 IFP 20/21 Felleski er utstyrt med en helt nyutviklet felle med en mindre markert midtrand i forhold til andre felleski fra Fischer. Fischer sin løsning på dette kalles Twin Skin.

Twin Skin er nemlig en todelt felle som gir skien en gjennomgående midtrand for enda bedre føring og glid. Disse fellene er oftest plassert offset forhold til hverandre. Denne finurlige designegenskapen bidrar nemlig til mye mindre lugging og motstand mens du går fremover.

Teflonbehandlet Mohair felle

Fellen er laget av 100 % Mohair, og er derfor blant det beste som finnes på markedet når det gjelder felleski. Slike feller må som regel byttes ut etter 80 til 100 mil, men dette er enkelt å få til. Fellene er teflonbehandlet og spesialutviklet nettopp for Speedmax-modellen.

Velg riktig bindingssystem

Når det gjelder bindinger så er ikke dette inkludert i prisen når du kjøper Fischer Speedmax 3D Twin Skin 902 IFP 20/21 Felleski. Det er imidlertid enkelt å kjøpe bindinger utenom, og da blir du nødt til å velge bindinger fra Fischer eller Rossignol.

Når det kommer til skisko så kan du imidlertid bruke skisko som tidligere har fungert på Rottefella NNN.

Karbontupp for en lav pendelvekt

Fischer Speedmax 3D Twin Skin 902 IFP 20/21 Felleski er utstyrt med en karbontupp av 100 % karbon. Dette er med på å redusere pendelvekten merkbart, noe som helt klart er en kjempestor fordel dersom du skal få en effektiv fremgang på skiene dine.

Disse skiene veier 1030 gram til sammen, og er derfor enkle å ha på bena – til og med når du skal stå på ski i mange timer. Modellen har en innsving på 41 – 44 – 44 mm, og for å velge helt riktig modell til akkurat dine behov så skal du ta din egen høyde i cm og legge til 20 til 25 cm i tillegg til dette målet.

Fordele

 • Lett vekt
 • Karbon Tupp
 • 100 % Mohair felle
 • Cold Case Bonding på sålene
 • Turnamic bindingssystem
Ulemper

 • Ikke den beste modellen hvis du bare står på ski en gang iblant

FAQ

Hvordan velger jeg riktig størrelse på felleskiene?
Du bør velge felleski som er omtrent samme lengde som dine vanlige ski, men det kan også avhenge av din vekt og ferdighetsnivå. Det er lurt å teste ulike størrelser før du kjøper.
Hva er felleski?
Felleski er smørefrie ski som sitter godt på nesten all slags føre, spesielt når du er ute i føre på null grader og oppover. Felleski har feller integrert i skiene. 
Hvordan vedlikeholde felleski
Det anbefales at du renser fellene med et produkt som er egnet til nettopp dette. Her skal du ikke bruke vanlig skirens, for det kan løse opp limet som fellene er festet med – og det er utrolig kjedelig hvis fellene faller av midt i skiløypa. Husk også å impregnere skiene for en ekstra god glid og mindre risiko for ising.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere