Beste kokkekniv 2025? Oversikt over eksterne tester, anmeldelser og research
I denne artikkelen gjennomgår vi flere ulike kokkekniver, hvor beskrivelsene er basert på ekspertvurderinger fra forskjellige kilder. Knivene er blitt vurdert ut i fra funksjoner, spesifikasjoner, fordeler og ulemper.
Vi har sett nærmere på tester fra en rekke ekspertkilder, inkludert det svenske Råd & Rön, The Strategist, Cnet.com, Wired.com, The Telegraph, T3.com, Testberichte.de, Good Housekeeping Institute, Wired.co.uk, Wirecutter.com og Equipcook.com.
Hvis du vil lese mer om de ulike testene kan du gå helt nederst i artikkelen -her vil du finne en liste over undersøkelsene vi henviser til.
Vår tilnærming
Slik vurderer og utvelger vi produkter
Vår tilnærming er basert på research av eksterne tester, anmeldelser, produktspecifikasjoner, priser m.m., og ikke egne tester. Vårt research-team bruker parameterne nedenfor for å finne noen av de beste produktene for ulike behov. Utvalget av produkter er basert på research, men vi begrenser oss hovedsakelig til produkter tilgjengelige på prissammenligningssider eller annonseplattformer. Selv om vi ikke dekker en uttømmende liste over alle produkter på markedet, bygger våre anbefalinger på redaksjonens egen profesjonelle vurdering.
Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:
- Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 - Kundeanmeldelser av produktet
 - Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 - Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 - Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker
 
Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.
Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.
De 8 utvalgte kokkeknivene i guiden:
Anmeldelser
- 
                        
                                                        
                                    Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.3.099 kr.Black Month: Unike Tilbud & Eksklusive GaverForbrukerlivs vurdering
ONYX Cookware™-knivsettet er et godt valg for deg som ønsker allsidig og holdbart kjøkkenutstyr. De seks forskjellige knivtypene dekker ulike kulinariske behov, noe som er svært praktisk. ONYX’ innovative hybridteknologi er virkelig prisverdig; den unike blandingen av keramisk stål og stål på eggen gir enestående skarphet, mens titanbelegget på blad og skaft sikrer holdbarhet. Med særlig fokus på skarphet er disse knivene et hakk bedre enn de fleste konvensjonelle kniver.
Til tross for den noe høyere prisen, mener vi at investeringen lønner seg over tid på grunn av den eksepsjonelle holdbarheten til disse knivene. Håndtaket i glassfiber sørger for god balanse, samtidig som det er smuss- og vannavvisende – et smart tillegg. Med 100 dagers returrett viser ONYX’ tillit til produktet og gir kundene trygghet.
Fordeler
Knivsett med kniver til enhver anledning
Vann- og smussavvisende håndtak
Beholder skarpheten over tid
Alle skaft og blad er dekket av titan
Lette kniver
Ulemper
Dyrt knivsett
Spesifikasjoner
- Bladmateriale: Keramisk stål
 - Håndtaksmateriale: Glassfiber
 - Antall kniver: 6
 - Stålets hardhet: 64 HRC
 - Total lengde: 21-34 cm
 - Bladlengde: 9,5-20 cm
 - Vekt: 120-275 g
 
Dette knivsettet passer godt for deg som ønsker ha en kniv til enhver anledning – og som gjerne vil ha det beste av det beste markedet har å tilby.
Les mer om ONYX Cookware™ Komplett KnivsettAnmeldelse: En detaljert gjennomgang av ONYX Cookware™ Komplett Knivsett
En kniv til alle anledninger
Dette komplette knivsettet fra ONYX Cookware™ inkluderer hele 6 ulike kniver. Det betyr at du her vil du få ulike kniver som er spesialdesignet for ulike formål. Settet inkluderer en rotkniv på 9 cm, en universalkniv på 13 cm, en kokkekniv på 20 cm, en brødkniv på 20 cm, en kjøttkniv på 20 cm og en santoku-kniv på 18 cm.Nyskapende hybridteknologi
Når du skal kjøpe deg en ny kniv, er det 3 elementer det er viktig å tenke på. Det inkluderer knivens egg, blad og skaft. Knivseggen til knivene settet fra ONYX Cookware™ er patenterte hybrid-egger, som består av en keramikk og stål-kombinasjon. De ulike materialene og prosessene som brukes for å produsere disse knivene sørger for en unik skarphet og en svært lang levetid.Blad og skaft dekket av titan
Bladenes stålkjerne, og skaftet, er dekket med et lag av titan. Dette laget sørger for at knivene blir svært holdbare. Ved hver eneste kniv som produseres av ONYX Cookware™ blir det utført en helt spesiell presisjonssliping av kniveggen. Dette gjøres ved bruk av en kraftig slipingsprosess -kraftigere enn ved produksjonen av vanlige kniver – og det er på denne måten ONYX Cookware™ kan tilby de skarpeste knivene.Viktig med et skikkelig skaft
Knivskaftet på kvinene i dette settet fra ONYX Cookware™ er laget av glassfiber. Dette gir kniven god balanse og en overflate som er både smuss- og vannavvisende. Knivsettet kommer også med full returrett på hele 100 dager. - 
                        
MAC MTH-80 20 cm » 2.199 Kr. hos Kokkeglede akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
Populær kniv til hverdagsbruk
										                                                                    Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.Forbrukerlivs vurdering
Hvis du er på utkikk etter en presis kokkekniv, er MAC MTH-80 Kokkekniv 20 cm en høyt ansett og prisvinnende modell. Den kombinerer et håndslipt vannsteinsegg (ekstremt skarpt rett ut av esken) med et hollow-granton-blad som reduserer at mat fester seg, et tynt blad på 2,5 mm og en balansert stålforsterkning for kontrollert, nøyaktig skjæring. Det lette designet og det fuktavvisende Pakkawood-håndtaket gjør den komfortabel å bruke under lengre tilberedningsøkter. En praktisk ulempe er at den, som de fleste kniver av høy kvalitet, bør vaskes for hånd og tørkes raskt for å bevare eggen. Selv om dette er mindre praktisk enn å bruke oppvaskmaskin, bidrar det til å bevare skarpheten over tid. For sikker oppbevaring og transport er det enkelt å beskytte kniven med en knivbeskytter, magnetlist eller lærslire.
Basert på ekspertvurderinger, spesifikasjoner og funksjoner mener vi at MAC MTH-80 Kokkekniv 20 cm skiller seg ut som en slitesterk, presis og ergonomisk kokkekniv som egner seg godt til lengre tilberedningsøkter og oppgaver som krever nøyaktig oppskjæring.
Fordeler
Svært skarpt ut av esken (håndslipt på vannstein)
hul-granton-kant som reduserer at maten kleber seg fast
tynt 2,5 mm blad for presis kutting
balansert følelse med stålbolster for kontroll
lett for lengre tilberedningsøkter
håndtak i pakkawood gir stabilt grep og motstandsdyktighet mot fuktighet
Ulemper
Tåler ikke oppvaskmaskin; krever håndvask og forsiktig tørking
Ingen slire medfølger
Spesifikasjoner
- Bladlengde: 20 cm
 - Vekt: 184 g
 - Stålets hardhet: 61 HRC
 - Bladmateriale: Karbonforsterket AUS-8 japansk rustfritt stål
 - Håndtaksmateriale: Pakkawood (laminert tre + harpiks)
 - Total lengde: 32 cm
 
MAC MTH-80 Kokkekniv 20 cm har et tynt, skarpt blad og et balansert skaft som gir presise snitt og god kontroll. Den passer både på hjemmekjøkkenet og for profesjonelle kokker, og egner seg godt til å skjære skiver, terninger og til å hakke.
Les mer om MAC MTH-80 20 cmAnmeldelse: En detaljert gjennomgang av MAC MTH-80 Kokkekniv 20 cm
Design og håndtering
MAC MTH-80 Kokkekniv 20 cm har et 20 cm langt blad med en total lengde på 32 cm og en vekt på 184 g. Proporsjonene gir en balansert følelse som støtter kontrollert skjæring og vanlig arbeid med kokkekniv uten å føles for tung ved langvarig tilberedning. Pakkawood-håndtaket gir et trelignende grep med bedre formstabilitet sammenlignet med ubehandlet tre, men langvarig eksponering for vann kan likevel medføre risiko for delaminering; kniven tåler ikke oppvaskmaskin og bør vaskes og tørkes for hånd.
Ytelse og eggteknologi
Bladet er laget av AUS-8, et japansk rustfritt stål med moderat karboninnhold, herdet under null grader og etterbehandlet til 61 HRC. Denne varmebehandlingen reflekterer en høyere kvalitet for AUS-8 og gjør at eggen holder seg bedre enn rustfrie stål av lavere kvalitet, samtidig som stålet er lettere å slipe enn mange andre legeringer med høy hardhet. Den fabrikkproduserte, håndslipte eggen på vannsteinsmaskin gir god skarphet fra starten av, selv om det er rapportert om noe variasjon i eggene fra parti til parti. Bladets Granton-kamskjell (hule) reduserer vedheft mellom blad og mat, og studier viser at kamskjellprofiler kan redusere vedheft på fuktige fødevarer, noe som bidrar til at for eksempel røkt fisk eller myke grønnsaker løsner når du skjærer dem opp. Bladtykkelsen på 2,5 mm favoriserer holdbarhet og allsidig bruk på tvers av oppgaver, noe som gir en mer robust hverdagskniv fremfor spesialisering på ultratynne skiver.
Hva sier brukere og eksperter om MAC MTH-80?
MAC MTH-80 Kokkekniv 20 cm har fått mye skryt av både eksperter og brukere som en av de beste allround-knivene for hjemmekokker. Forbes har kåret den til den beste kniven for de fleste hjemmekokker, og fremhever det komfortable, ergonomiske håndtaket og den ultraskarpe eggen som holder seg skarp med minimalt vedlikehold. MAC MTH-80 er en hybrid av vestlig og japansk stil og skårer godt både på delikate oppgaver, som å skjære tomater i skiver, og tyngre oppgaver, som å hakke hvitløk eller løk, samtidig som den lave vekten (ca. 184 g) sikrer uanstrengt kontroll på kjøkkenet. SpruceEats kåret den til den beste totalvinneren, og berømmer det hulkantede bladet, Pakkawood-håndtaket og den gode balansen, som gir rene, presise kutt på en rekke matvarer, fra grønnsaker til myk frukt. Brukerne er enige, og anmelderne på Amazon (4,6/5 stjerner fra 1 928 anmeldelser) fremhever det sylskarpe, tynne bladet og den lave vekten, noe som gjør den ideell for å skjære og lage tynne skiver. Selv om noen tradisjonalister kanskje foretrekker en tyngre tysk kniv, er eksperter og brukere enige om at MAC MTH-80 er en allsidig kniv med høy ytelse som fungerer godt til hverdagslige kjøkkenoppgaver.
 - 
                        
Global G2 » 899 Kr. hos Cervera akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
klassisk kokkekniv med bratt vinklet bladkant
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.899 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.939 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.994 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.1.084 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.1.084 kr.4.8 /5
Forbrukerlivs vurdering
Global G2 kokkekniv har en god balanse og en ergonomisk utforming som minimerer belastningen på hendene, og fremstår som et godt alternativ for hjemmebruk og nybegynnere. Det brede bladet og den skarpe “knivhælen” gjør det mulig å skjære presist og kontrollert, for eksempel å stikke hull på tomater uten å skade dem. Kniven har en Rockwell-hardhet på 56-58, noe som indikerer at den er slitesterk. Bladet, som er laget av førsteklasses rustfritt stål, lover imponerende skarphet og et profesjonelt preg. Bladlengden på 20 cm gjør kniven enda mer praktisk.
En mulig ulempe kan være metallhåndtaket, som ikke er sklisikkert. Knivens velbalanserte struktur og ergonomiske design bidrar imidlertid til å oppveie dette, og gir et sikkert grep og enkel manøvrering under bruk.
Fordeler
Rustfritt stål av god kvalitet
Skarp hæl
Ergonomisk design
Bredt blad
Kan brukes til både frukt, grønnsaker og kjøtt med mer
Ulemper
Håndtaket er av metall og har ikke anti-skli
Spesifikasjoner
- Total lengde: 32 cm
 - Bladlengde: 20 cm
 - Vekt: 222 g
 - Bladmateriale: Karbonstål
 - Håndtaksmateriale: Rustfritt stål
 - Stålets hardhet: 58 HRC
 
Global G2 er blitt testet og anmeldt av fem ekspertgrupper, inkludert The Strategist, Cnet.com, Råd & Rön og Wired.com. Alle ekspertene er fornøyde med denne kokkekniven, noe som har resultert i gode anmeldelser.
I anmeldelsene skrives det at kniven er særdeles enkel å håndtere, samt at den er laget av god kvalitet. Ekspertene er imidlertid mindre imponerte over at Global G2 kan være forholdsvis glatt å holde i dersom den blir utsatt for fukt.
Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Global G2
Ergonomisk design
Med Global G2 får man en kniv med et ergonomisk design. Kniven er fremstilt med et bredt blad slik at det er god plass til å støtte opp kuttingen med fingrene. Dette sikrer at man alltid har full kontroll over kniven.I tillegg gjør den skarpe «knivhælen» at man for eksempel kan lage hull i tomater uten at de blir most. Takket være det ergonomiske designet, kan denne kniven brukes av så og si alle. Kniven har en Rockwell-hardhet på mellom 56 og 58.
Laget av rustfritt stål
Global G2 er en populær kokkekniv som ble tegnet av den japanske designeren Komin Yamada i 1985. Målet var å lage en kniv som både kunne brukes av profesjonelle kokker og av hobbykokker.Kniven er derfor laget av rustfritt stål av god kvalitet, for å gjøre den veldig skarp. Selve knivbladet har en lengde på 20 centimeter. Ved kjøp av kniven bør man også være oppmerksom på at den ikke tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Den må i stedet vaskes for hånd.
Gå til den billigste forhandleren - 
                        
                                                        
                                    Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.649 kr.Black Month: Unike Tilbud & Eksklusive GaverForbrukerlivs vurdering
Denne kniven scorer høyt på komfort. Den har både god vekt og skarphet, som gjør det til en lek å skjære gjennom selv harde grønnsaker. Dette er en svært god egenskap, da du vil bruke mindre kraft og dermed unngå å bli sliten i hånden og håndleddet. I tillegg vil fingrene lett finne sin naturlige plass rundt håndtaket, da det ikke er noen grove kanter å ta hensyn til.
Det mørke designet gjør at kniven skiller seg ut blant konkurrentene -den er rett og slett stilig. I tillegg ser det ut som om håndtaket er laget av tre, til tross for at det rent faktisk er laget av glassfiber. Dette gir kniven et ekslusivt utseende. Til slutt setter vi pris på at den tåler oppvaskmaskin uten å ta skade av det.
Fordeler
Kan vaskes i oppvaskmaskin
Langvarig skarphet
100 dagers tilfredshetsgaranti
Høy skjærepresisjon
64 HRC på Rockwell-skalaen
Ulemper
Designet i svart har en tendens til å bli skittent raskt
Spesifikasjoner
- Bladlengde: 20 cm
 - Vekt: 260 g
 - Stålets hardhet: 64 HRC
 - Bladmateriale: Keramikk - stål
 - Håndtaksmateriale: Sklisikkert glassfiber
 - Total lengde: 34 cm
 
Kokkekniven ONYX Cookware™ er den ideelle kniven for deg som vil ha en svært skarp kokkekniv med lang levetid.
Les mer om ONYX Cookware™ Kokkekniv 20 cmAnmeldelse: En detaljert gjennomgang av ONYX Cookware™ Kokkekniv 20 cm
Skarp og ergonomisk
Denne kokkekniven fra ONYX Cookware™ er 20 cm lang – som vil være mer enn nok for de aller fleste – enten du skal bruke den til allminnelig matlaging eller som profesjonell kokk. Modellen er designet på en ergonomisk måte, slik at kniven ligger godt i hånden.Det betyr at du kan bruke kniven i lengre økter uten å oppleve smerter i hånden. ONYX Cookware™ Kokkekniv er en hybrid-kniv som består av en kombinasjon av keramikk og stål. Dette øker knivens holdbarhet og gir en ekstra skarp knivsegg. Knivene fra ONYX Cookware™ er generelt kjent for å være blant de skarpeste knivene markedet har å by på.
Holdbar og lett kniv
Uavhengig av om du skal bruke kniven hjemme på kjøkkenet, eller på jobben som kokk, er det smart å ha en kniv som ligger behagelig og lett i hånden. Det er også smart å velge en kniv med lang holdbarhet så man slipper å irritere seg over at den blir mindre god med tiden, eller at man må bytte den ut med en ny. Kokkekniven ONYX Cookware™ har en kjerne av stål som er dekket med titan -dette gjør denne kniven ekstra holdbar.I utviklingen av denne kokkekniven har man kombinert mange ulike materialer, for å få en optimal kokkekniv av svært høy kvalitet. Under produksjonsprosessen brukes det en plate som er 5 cm tykk. Denne platen består av den nevnte kombinasjonen av keramikk og stål, samt plasma.
Dette sveises deretter inn i selve knivbladet før eggen formes. Kniven får da en “hardhet” på hele 64 HRC på Rockwell-skalaen. Etter denne prosessen vil hver enkelt knivsegg gå igjennom en presisjonssliping, som er mye kraftigere enn det som er vanlig under normal knivproduksjon – slik lages en av de beste knivene på markedet.
Ekspertene nevner imidlertid én ulempe ved modellen, og det er at den er litt dyr. Dersom du likevel har budsjettet til det, vil du få en kniv som vil vare i svært lang tid – du kan også se etter et tilbud på kniven.
Nydelig skaft av glassfiber
Selve knivskaftet er en svært viktig del av kniven, og det burde være en avgjørende faktor når du skal kjøpe deg en ny kniv. Skaftet bestemmer nemlig hvor god balanse kniven har, og hvor ergonomisk kniven er.Kokkekniven fra ONYX Cookware™ er utstyrt med et skaft av høy kvalitet. Det er laget av glassfiber som gir god vektdistribusjon og derav god balanse. I tillegg har skaftet en overflate som er smuss- og vannavvisende, som reduserer sjansen for at kniven blir glatt i hånden -denne modellen er derfor svært trygg i bruk.
 - 
                        
Kai Shun Classic DM-0702 18 cm » 2.117 Kr. hos ComputerSalg akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
santoku kniv for presis og langvarig skjæring
										                                                                    Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.2.117 kr.
                        Lagerstatus ukjentAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.2.490 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.2.999 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.2.999 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.2.999 kr.Forbrukerlivs vurdering
Kai Shun Classic DM-0702 Santokukniven er en høyt anerkjent, skarp kokkekniv med lav friksjon på grunn av sin konstruksjon i karbonstål, og er en favoritt blant både eksperter og hjemmekokker. Ifølge ekspertvurderinger og produktspesifikasjoner er den egnet til mange oppgaver, slitesterk og presis, og kombinerer en kjerne av rustfritt VG-MAX-stål (herdet til omtrent 61 HRC) med en håndslipt, omtrent 16° dobbelfaset egg som gir eksepsjonell skarphet og kantstabilitet. Den tynne, japanske bladprofilen minimerer risikoen for at maten sitter fast, mens den bolstersentrerte balansen, den avmålte vekten og 69-lags Damaskus-belegget gir et elegant uttrykk og viser godt håndverk.
Størrelse og vekt: Med balansert vekt og et ergonomisk 69-lags Damaskus-belegg ligger kniven godt og sikkert i hånden. Risiko for avflising: Den hardere eggen er mer utsatt for avflising på bein eller frosne matvarer. Forebygging: Dette kan forebygges ved å unngå kraftig hakking, bruke riktig skjæreteknikk, holde eggen jevnlig slipt med bryne eller ved profesjonelt vedlikehold.
Fordeler
Skarp 16° dobbelfaset egg for presis skjæring
Høy hardhet (61 HRC)
Balansert vekt og bolstersentrert balanse
Tynnere japansk bladprofil for renere kutt
Håndslipt passform og finish med synlig Damaskus-mønster
Ulemper
Hardere stål er mer utsatt for avflising hvis det brukes feil på bein eller frossen mat
Krever egnet slipeverktøy/teknikk for vedlikehold
Spesifikasjoner
- Bladlengde: 18 cm
 - Total lengde: 31,5 cm
 - Vekt: 179 g
 - Stålets hardhet: 61HRC
 - Bladmateriale: VG-MAX-kjerne med 69-lags Damaskus-kledning
 - Håndtaksmateriale: D-formet ibenholt PakkaWood
 
Kai Shun Classic DM-0702 Santokukniv 18 cm har en 16-graders egg som gjør den knivskarp. Det korte, brede bladet og det velbalanserte håndtaket gir deg tynne og kontrollerte kutt, enten du er hjemmekokk eller profesjonell kokk.
Les mer om Kai Shun Classic DM-0702 18 cmAnmeldelse: En detaljert gjennomgang av Kai Shun Classic DM-0702 Santokukniv 18 cm
En 18 cm Santoku med premiumstål og presisjonskant
Kai Shun Classic DM-0702 er en 18 cm lang santoku i japansk stil, beregnet på hverdagslige oppgaver på kjøkkenet, som å skjære skiver, terninger og hakke. Med en total lengde på 31,5 cm og en vekt på ca. 179 g har kniven en kompakt santoku-profil som balanserer manøvrerbarhet med en tilstrekkelig stor skjæreflate. Det D-formede PakkaWood-håndtaket gir et komfortabelt og sikkert grep, og sammen med den bolstersentrerte balansen plasserer det massesenteret nær overgangen mellom hånd og blad for å gi kontroll på kuttene uten at det kreves for mye kraft. Visuelt gir Damaskus-kledningen av 69 lag en tydelig mønstret finish samtidig som den bidrar til å beskytte overflaten på kjernen av VG-MAX-stål.
Bladet kombinerer en kjerne av VG-MAX-stål med en kledning av Damaskus i 69 lag (ca. 34 lag per side). Kjernen er herdet til ca. 61±1 HRC, et hardhetsnivå som gir kniven en sterk eggutholdenhet sammenlignet med de fleste vestlige ståltyper (vanligvis 54-58 HRC), samtidig som den ligger noe under enkelte ultraharde, japanske premiumstål som når 63-64 HRC. Eggen er håndslipt med en japansk dobbeltfase på ca. 16° per side, noe som gir en spiss skjæreprofil som reduserer skjæremotstanden og bidrar til presis skjæring og rene kutt med redusert vedheft av mat, noe som er typisk for tynnere, japanske kniver.
Hva sier brukere og eksperter om Kai Shun Classic DM-0702 Santokukniven på 18 cm
Kai Shun Classic DM-0702 Santokukniven på 18 cm har fått mye skryt av både eksperter og brukere for å være en japansk kokkekniv i toppklasse. TechGearLab ga den 5/5 stjerner og kalte den en eksepsjonelt skarp, høytytende kniv som utmerker seg på nesten alle kjøkkenoppgaver, og det vakre bladet i Damaskus-mønster gjør den både funksjonell og visuelt tiltalende.
Selv om denne kniven ikke er så kraftig og kan brekke hvis den brukes for hardt, er den godt laget og slitesterk nok for vanlig hjemmebruk, og de fleste brukere blir forelsket i den. Food & Wine kåret den til den beste kokkekniven i karbonstål og nevnte det høykarboniserte VG-MAX stålet med 34-lags konstruksjon i Damaskus som gir et fleksibelt og slitesterkt blad som kan skjære papirtynne skiver. Den svakt buede formen gjør at kniven kan brukes både til å vippe og til å hakke opp og ned, og det D-formede håndtaket gir et godt grep for både venstre- og høyrehendte brukere.
Brukerne på Amazon (4,7/5 stjerner fra 3744 anmeldelser) roser den for dens enestående skarphet og presisjon, men bemerker samtidig at den krever forsiktig håndtering og riktig vedlikehold for å unngå skade. Alt i alt er eksperter og brukere enige om at Shun Classic Santoku er en førsteklasses, allsidig og visuelt imponerende kniv, ideell for seriøse kokker som setter pris på både ytelse og håndverk.
 - 
                        
MAC BK-80 » 1.039 Kr. hos Kokkeglede akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
kjøkkenkniv av kvalitetsstål
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.1.039 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.1.345 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.1.449 kr.Forbrukerlivs vurdering
MAC BK-80 er kåret som den beste kokkekniven av et svensk og dansk uavhengig testpanel. Vi mener at kokkekniven MAC BK-80, med sin høye kvalitet og allsidighet, er et godt tilskudd til ethvert kjøkken. Det faktum at den er håndsmidd i Japan, sier sitt om kvaliteten. Det tynne, skarpe bladet i hardt, rustfritt stål med høyt karboninnhold sikrer robusthet og lang skarphet, noe som gjør den egnet til mange ulike oppgaver på kjøkkenet, fra å skjære grønnsaker til å kutte kjøtt.
Komforten i det laminerte trehåndtaket med svart finish er bemerkelsesverdig. Det er ergonomisk utformet og godt balansert, noe som bidrar til brukervennligheten. Håndsliping og grundig kvalitetskontroll i Japan sikrer optimal ytelse.
Det er viktig å merke seg at MAC BK-80 ikke tåler oppvaskmaskin og må vaskes for hånd, noe som kan virke upraktisk. Likevel kan dette ses på som et tiltak for å bevare knivens kvalitet og levetid. Alt i alt anses MAC BK-80 kokkekniven som et godt alternativ for de som setter pris på kvalitet, allsidighet og komfort.
Fordeler
Håndslipt
Balansert kniv
Behagelig skaft av laminert tre
Godt egnet til flere forskjellige formål på kjøkkenet
Laget av kvalitetsstål
Ulemper
Bør ikke vaskes i oppvaskmaskin
Spesifikasjoner
- Bladlengde: 23,5 cm
 - Vekt: 370 g
 - Stålets hardhet: 59-60 HRC
 - Bladmateriale: Karbonstål
 - Håndtaksmateriale: Tre
 - Total lengde: 36 cm
 
MAC BK-80 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. De svenske ekspertene er svært imponerte over kokkekniven og de har kåret den til en av testvinnerne. Ekspertenes begrunnelse for den gode kåringen omfatter knivens skarphet, håndtering og holdbarhet. De gjør imidlertid forbrukerne oppmerksomme på at kniven er forholdsvis tynn, og at den derfor bør vedlikeholdes godt for å vare i mange år.
Gå til den billigste forhandlerenAnmeldelse: En detaljert gjennomgang av MAC BK-80
Velegnet til mange oppgaver på kjøkkenet
Med MAC BK-80 får man en kniv som kan brukes til et bredt spekter av oppgaver på kjøkkenet. Selve bladet er tynt og skarpt, og er laget av hardt rustfritt stål. Dette gjør kniven forholdsvis robust og holdbar, slik at den kan brukes til alt ifra grønnsaker til kjøtt. Det rustfrie stålet har også et høyt karboninnhold slik at kniven holdes skarp over lengre tid.Behagelig skaft
MAC BK-80 er en kokkekniv med en bladlengde på 21 centimeter, samt et behagelig skaft i laminert tre med en sort finish. Skaftet er ergonomisk korrekt, noe som sikrer at den er enkel å håndtere -uansett hva den brukes til å skjære i. I tillegg er har kniven en god balanse og tyngde, noe som også bidrar til en mer korrekt og komfortabel håndtering.Håndslipt kniv
MAC BK-80 er håndslipt i Japan, hvor den blir kvalitets-kontrollert før den forlater fabrikken. Man er derfor sikret at kniven fungerer nøyaktig slik som den skal – samt at knivens skarphet er optimal. Kniven har en Rockwell-hardhet på 59, som vil si at den er svært robust. Når det gjelder vedlikehold av kniven, bør den ikke vaskes i oppvaskmaskinen, men må i stedet vaskes for hånd. - 
                        
Miyabi 5000MCD » 3.379 Kr. hos ComputerSalg akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
japansk kokkekniv av førsteklasses stål
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.3.379 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.3.379 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.3.389 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.3.399 kr.
                        På lagerAnnonse
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.3.799 kr.4.75 /5
Forbrukerlivs vurdering
Miyabi 5000MCD er en førsteklasses og allsidig kokkekniv med ergonomisk design, noe som gjør den til et godt valg for både profesjonelle kokker og matentusiaster. Det D-formede håndtaket i Masur-bjørk gir et sikkert og behagelig grep. Kniven egner seg til et bredt spekter av oppgaver på kjøkkenet, og den håndterer ulike matvarer på en smidig måte, fra grønnsaker og frukt til kjøtt. CRYODUR-bladet, som er isherdet til -196 grader, gjør kniven ekstra skarp, mens kjernen består av 100 lag MC63 premiumstål som sikrer at eggen holder lenge. Knivens Rockwell-hardhet på 63 understreker holdbarheten.
Miyabi 5000MCD ligger riktignok i den øvre delen av prisskalaen. Men den eksepsjonelle kvaliteten og tilpasningsdyktigheten gjør den verdt investeringen. Kniven kombinerer eldgammelt håndverk med moderne teknologi og garanterer varig skarphet og slitestyrke.
Fordeler
Skarp CRYODOR-blad
Laget av førsteklasses stål
Ergonomisk skaft av bjørk
Holdbar kniv
Allsidig kniv
Ulemper
Ligger i den dyrere enden av prisskalaen
Spesifikasjoner
- Bladlengde: 18 cm
 - Vekt: 211 g
 - Stålets hardhet: 61 HRC
 - Bladmateriale: Stål
 - Håndtaksmateriale: Tre
 - Total lengde: 31 cm
 
Miyabi 5000MCD er blitt testet og anmeldt av to ekspertgrupper; Good Housekeeping Institute og Wired.co.uk. Begge ekspertgruppene er svært imponerte over kniven, som har fått henholdsvis 87 av 100 poeng, samt 8 av 10 stjerner.
Den gode vurderingen er gitt på grunnlag av knivens skarphet og at den er enkel å håndtere. Selv om ekspertene generelt sett er veldig imponerte over Miyabi 5000MCD, nevner de også at det er kan være upraktisk at den ikke tåler oppvaskmaskin.
Les mer om Miyabi 5000MCDAnmeldelse: En detaljert gjennomgang av Miyabi 5000MCD
Allsidig kniv
Med Miyabi 5000MCD får man en allsidig kniv med et skaft laget av Masur-bjørk. Selve utformingen av håndtaket er D-formet, som sørger for at grepet er ergonomisk korrekt og derfor vil kniven ligge godt og trygt i hånden. Kniven egner seg også godt til både hjemmekokker og profesjonelle kokker, og den kan brukes til de fleste typer matvarer. Det vil si at man kan bruke kniven til alt ifra grønnsaker til frukt og kjøtt.Skarp kniv av førsteklasses stål
Miyabi 5000MCD er en slitesterk og skarp kniv med et CRYODOR-blad. Det vil si at stålet er blitt herdet ved hjelp av is, og det skjer ved -196 grader. Det gjør at stålet blir ekstra skarpt. I tillegg består knivens kjerne av 100 lag med førsteklasses stål med varierende hardhetsgrad av typen MC63. Man er derfor sikret at kniven holder seg skarp i lang tid. Miyabi 5000MCD en Rockwell-hardhet på 63. - 
                        
                                                        
                                    Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
4.7 /5
Forbrukerlivs vurdering
Kai Shun Classic er en allsidig japansk kokkekniv som egner seg til mange ulike oppgaver på kjøkkenet. Denne kniven byr på tradisjonell japansk håndverkskunst kombinert med et estetisk tiltalende damaskstålmønster. Kniven er håndlaget og utstråler en kvalitet som er vanskelig å overgå. Kniven har et 18 cm langt blad med 65 lag rustfritt damaststål og en kjerne av ekstra hardt VG10-stål, noe som gir en Rockwell-hardhet på 61. Håndtaket, som er laget av tre og designet for å motstå vann, beholder formen og fargen selv etter regelmessig vask. Kai Shun Classic kan være litt følsom for avflising på grunn av hardheten, men den enestående skarpheten oppveier langt dette lille problemet. Vi mener at denne kniven er et prisverdig valg for alle som setter pris på kombinasjonen av funksjonalitet og tradisjonell estetikk.
Fordeler
65 lag rustfritt damaskstål
Solid og robust konstruksjon
Komfortabelt håndtak
Bredt, buet blad
Kan brukes til mange skjæreoppgaver
Ulemper
Følsom for avskalling
Spesifikasjoner
- Total lengde: 32 cm
 - Bladlengde: 20 cm
 - Vekt: 208 g
 - Bladmateriale: Rustfritt stål
 - Håndtaksmateriale: Tre
 - Stålets hardhet: ?
 
Både The Telegraph og svenske Råd & Rön har testet og anmeldt Kai Shun Classic -begge har kåret denne kniven til toppscorer i de store testene sine. Den gode kåringen er blant annet gitt på grunnlag av knivens flotte design, gode skjæringsevne og at kniven er enkel å håndtere. Selv om ekspertene generelt sett liker Kai Shun Classic svært godt, er de mindre imponerte over prisen.
Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Kai Shun Classic
Funksjonell japansk kokkekniv
Med Kai Shun Classic får man en funksjonell og allsidig japansk kokkekniv som kan brukes til mange forskjellige oppgaver på kjøkkenet. Det vil si at man kan bruke den samme kniven til å skjære for eksempel grønnsaker, frukt og kjøtt.Denne kniven er designet av Kai og er utstyrt med et spesielt damaskmønstret stål og det tradisjonelle japanske håndverket. Man er derfor sikret en kniv av god kvalitet som er laget for hånd. Knivbladets lengde ligger på 20 centimeter.
Slitesterk og skarp kniv
Kai Shun Classic er en slitesterk og skarp kniv med et blad som er smidd i 65 lag rustfritt damaskstål. Kjernestålet er laget av VG10-stål som er ekstra hardt. Kniven har derfor en Rockwell-hardhet på 61. Selve skaftet er laget av tre og er vannavisende da det er produsert ved hjelp av en helt unik prosess. Håndtaket holder formen sin og blir ikke misfarget selv om skaftet blir vasket med vann.Les mer om Kai Shun Classic DM-0706 
Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte 8 beste kokkeknivene
Dette bør du se etter når du skal kjøpe en kokkekniv
Er du på utkikk etter en ny kokkekniv? Da er det flere ting du bør være oppmerksom på, slik at du ender opp med den beste kniven for dine behov.
Det kan være vanskelig å velge mellom alle de ulike knivene på markedet, og å vite hvordan du finner en kniv av god kvalitet. Derfor vil vi gi deg en oversikt over hvilke to ting du alltid bør sjekke før du kjøper deg en ny kniv.
Hvilke materialer er kniven laget av?
Noe av det første du bør undersøke er hvilke materialer kniven er laget av.
Hvis knivbladet er hardt og er laget av god kvalitet, kan du være sikker på at du får en kniv som vil holde i mange år fremover – samt at den holder seg skarp.
Du bør også undersøke hva skaftet er laget av. Her skal du helst finne en kniv med et vannavvisende, ergonomisk og sklisikkert håndtak.
Hva er prisen på en kokkekniv?
I mange tilfeller henger pris og kvalitet sammen. Det gjelder også når det kommer til kokkekniver. Velger du en kniv av god kvalitet vil prisen reflektere dette, fordi den er blitt laget av bedre materialer.
Derfor er det alltid en fordel å ta en titt på prisen på kniven -det sier ofte noe om hvorvidt kniven er av god kvalitet.
Ønsker du å finne ut mer om hva du bør se etter når du kjøper en kokkekniv? Da kan du lese denne artikkelen fra Bonappetit.com eller denne artikkelen fra BBCgoodfood.com.
Hva kjennetegner en kokkekniv?
En kokkekniv er muligens ett av de viktigste redskapene man kan ha på kjøkkenet. De fleste foreslår at du bør kjøpe den beste kniven du har råd til.
Det er vanskelig å vite hva som kjennetegner en god kokkekniv med mindre du vet nøyaktig hva som gjør én kniv bedre enn en annen kniv. Basert på en artikkel fra Thespruceeats.com går vi gjennom noen av de ulike kjennetegnene.
Knivbladet
De beste kokkeknivene er laget av rustfritt stål med et høyt karboninnhold. Dette er veldig hardt stål som sørger for at kniven holder seg skarp i lang tid og at den ikke ruster.
Kokkekniver har knivblad som måles i centimeter. Knivbladet er som regel mellom 18 og 20 centimeter langt, men det finnes også andre lengder.
Håndtaket
Håndtaket er den delen på kniven som du har kontakt med. Derfor må du sørge for at håndtaket er behagelig, slik at kniven ligger godt hånden din.
Mange kokkekniver har i dag et håndtak som er laget av tre. Det er imidlertid også mulig å finne kokkekniver med håndtak som er laget av enten plast eller gummi. Det er fordeler og ulemper ved alle slags materialer, derfor bør du velge det materialet du selv foretrekker.
Tangen
Som vi har nevnt tidligere er de beste kokkeknivene smidd av høykvalitetsstål som går igjennom hele lengden på kniven. Det betyr at stålet strekker seg helt inn i håndtaket.
Den delen av stålet som er inne i håndtaket kalles for tangen. Hvis stålet strekker seg helt til enden på håndtaket, er det en kniv med «full tang». Det sørger for at kniven er mer balansert, noe som igjen gjør den enklere å bruke. En god kokkekniv vil helt sikkert være laget på denne måten.
Kniv-guide: Har du styr på de ulike kjøkkenknivene?
Trenger du nye kniver på kjøkkenet, men er usikker på hvilken kniv du bør velge? Det finnes utallige kniver på markedet som egner seg godt til forskjellige formål. Derfor kan det være vanskelig å få oversikt dersom du skal velge mellom den ene eller den andre kniven. Her får du en oversikt over de forskjellige knivtypene på markedet basert på en artikkel fra danske Samvirke.dk og en artikkel fra danske Gastrofun.dk.
Kokkekniver
Hvis du kun skal bruke én enkelt kniv er det en fordel å velge en kokkekniv. En slik kniv er nemlig både funksjonell og allsidig da den kan brukes til et rekke av ulike råvarer. Den kan brukes til alt ifra kjøtt til grønnsaker og frukt med mer.
Kokkekniver kommer i mange forskjellige størrelser, men de kjennetegnes spesielt ved sine skarpe og harde knivblad. Noen ganger kommer kokkekniver også med luftskjæring på bladet.
Urtekniver
En urtekniv er en liten og kort kniv med et veldig spisst knivblad. Selve skaftet er forholdsvis lite slik at det er enkelt å bruke kniven.
En slik type kniv er ideell til mindre skjæreoppgaver der du ikke trenger å bruke et skjærebrett. Det kan for eksempel være lurt å bruke en urtekniv hvis du skal fjerne kjernehuset i en frukt eller skjære sjampinjong.
Brødkniver
Brødkniver er – som navnet antyder – egnet for å skjære i brød. Dette er en kniv som de fleste husstander i dag har bruk for, da mange av oss spiser brød hver eneste dag.
En brødkniv er utstyrt med et langt blad slik at du lett kan «sage» brødet når du skjærer gjennom det. Da slipper du å bevege hånden din så mye frem og tilbake, for en brødkniv gjør at du kan bruke lange og glidende bevegelser.
Du kan imidlertid også bruke en brødkniv til mer enn bare brød. En slik kniv er blant annet også god til å hakke sjokolade eller nøtter.
Grønnsakskniver
Grønnsakskniver egner seg godt til å skjære frukt og grønnsaker. Denne kniven kan brukes til både myke grønnsaker og harde grønnsaker.
Knivbladet er forholdsvis bredt og litt buet slik at du får en mer vuggende bevegelse når du skjærer. Dette er veldig praktisk når du skal snitte, hakke eller skjære grønnsaker.
Filetkniver
En filetkniv er perfekt når du skal filetere en fisk. Denne typen kniv er forholdsvis lang og smal, og kommer med et fleksibelt blad som lett glir over fiskeben uten at de blir skåret over.
Det er ikke lett å filetere en fisk med andre typer kniver, og derfor er det en god idé at du har denne kniven på kjøkkenet ditt hvis du er glad i å tilberede fisk hjemme.
Forskjærskniver
En forskjærskniv – også kjent som en trancherkniv – er for eksempel egnet til å skjære gjennom en stek. Kniven har et langt og spisst blad som buer litt innover mot spissen i både ryggen og i skjæret. Lengden på knivbladet ligger som regel på mellom 20 centimeter og 25 centimeter.
Universalkniver
En universalkniv er en forholdsvis slank kniv med en rygg som er lett buet ved spissen. En slik kniv kan brukes til et vell av oppgaver på et kjøkken da den ikke egner seg best til kun én bestemt oppgave.
Den kan derfor brukes til å både hakke, snitte, skjære og skrelle med mer. Det vil si at en universalkniv er en god all-round kniv som du kan ha på kjøkkenet.
Laksekniver
En laksekniv er utstyrt med et fleksibelt og langt knivblad der spissen er litt avrundet. Det gjør at den egner seg veldig godt til å skjære laks hvis du vil ha tynne og fine skiver. Kniven kan imidlertid også brukes til andre typer fisk som for eksempel torsk eller ørret.
Slakterkniver
Slakterkniver brukes til å skjære og partere rått kjøtt. I dag er det ikke mange som har en slik kniv hjemme da de fleste ikke skjærer ut sitt eget kjøtt. Kjøttet er som regel allerede skåret på forhånd når du kjøper det i butikken.
Slik vedlikeholder du knivene dine
Hvis du vedlikeholder du knivene dine på best mulig måte, er sikret at de holder seg skarpe og optimalt fungerende i lang tid. Det er ingen grunn til å bytte ut knivene du har i kjøkkenskuffen, så lenge du vedlikeholder dem korrekt.
Hvordan vedlikeholder du knivene dine best mulig? Det kan du gjøre på følgende måte ifølge de danske ekspertene hos Scanpan.dk og Gastrotools.dk.
Vask alltid knivene dine for hånd
Etter at du har brukt en kniv, er det viktig at du vasker og tørker den med én gang. Er kniven for eksempel laget av karbonstål, vil den være tilbøyelig til å ruste. Derfor er det viktig at du alltid vasker og tørker kniven rett etter bruk slik at den vil holde i lang tid.
Samtidig bør du heller aldri vaske knivene i oppvaskmaskinen. De fleste kniver tåler ikke å vaskes i oppvaskmaskin da de blir skadet av dette. For å sikre en skånsom vask bør du i stedet vaske knivene dine for hånd.
Beskytt knivene du har i kjøkkenskuffen
Oppbevares knivene dine i en kjøkkenskuff, vil de skades raskere dersom de kommer i kontakt med andre skarpe gjenstander eller stålgjenstander.
Dette kan ha en effekt på knivenes skarphet. For å skåne knivene dine på en best mulig måte, bør du alltid ha noe som beskytter knivene. Du kan også velge å plassere dem i en knivblokk eller henge dem opp.
Tips til vedlikehold av knivene dine
Nå har du en idé om hvordan du skal vaske og oppbevare knivene dine på best mulig måte, for å holde dem skarpe og brukbare i mange år -men dette er imidlertid ikke nok. Du må nemlig også sørge for å vedlikeholde dem på andre måter.
Sørg for å slipe knivene dine
På ett eller annet tidspunkt vil knivene dine bli sløve. Et sløvt knivblad er ikke bare irriterende å skjære med, det øker også risikoen for diverse ulykker. Derfor er det en fordel at du sliper knivene dine regelmessig når du ikke føler at de er like skarpe som de var på et tidligere tidspunkt.
Pass godt på håndtaket
Det er ikke bare knivbladet du skal vedlikeholde. Knivens håndtak er også noe du bør vedlikeholde. Hvis knivene dine et håndtak laget av tre tre, kan du behandle det med en litt olje når har gått et par måneder. Er håndtaket laget av noe annet, må vedlikeholdet tilpasses dette.
Hva er Rockwell-skalaen?
Når du kjøper en kniv vil du ofte se betegnelsen HRC og et tall etter dette. Men hva betyder det egentlig?
Ifølge en artikkel fra Knifeart.com måles hardheten på et knivblad på Rockwell-skalaen. Denne skalaen ble funnet opp av Stanley og Hugh Rockwell på starten av 1900-tallet da de ville teste hardheten til forskjellige materialer.
Det finnes flere skalaer som kan måle materialenes hardhet. Er det snakk om et knivblad vil det bli målt på C-skalaen. HRC er derfor betegnelsen for hardhet på Rockwell-skala C.
Det vil si at HRC forteller deg noe om knivstålets hardhet. Hvis HRC-tallet er lavt betyr det at stålet er mykere, mens et høyere tall betyr at stålet er hardere. Alle former for stål har hver sitt optimale hardhetsnivå. Derfor er ikke nødvendigvis et høyere tall det beste -det kommer an på flere forskjellige faktorer.
Japanske eller tyske kniver – Hva er best?
I mange år har både Japan og Tyskland vært kjent for sine utrolige knivferdigheter. Begge landene er i dag også hjemsted for noen av de mest populære og beste merkene innenfor kniver.
Når det kommer til tyske og japanske kniver er det faktisk ikke så stor forskjell på de to typene. Du kan i alle fall være sikker på at du ender opp med en kniv av god kvalitet.
Skal jeg velge japansk eller tysk?
Japanske produsenter bruker tradisjonelt sett karbonstål til fremstillingen av knivene sine. Dette er et perfekt materiale til knivblad da det sørger for at kniven holder seg skarp i lang tid. Samtidig har de som regel en hardhet på cirka 60 eller 61 på Rockwell-skalaen.
Tyske kniver lages vanligvis av rustfritt stål og har en hardhet som ofte ligger på mellom 56 og 58 på Rockwell-skalaen. I og med at rustfritt stål inneholder krom, er hårdheten som regel lavere hos tyske kniver sammenlignet med japanske kniver.
Den største forskjellen på disse to knivtypene er derfor materialet de er laget av, men om tyske kniver eller japanske kniver er best er ikke så lett å svare på. I bunn og grunn kommer det an på dine personlige preferanser samt hva du foretrekker.
Vil du vite mer om tyske og japanske kniver, kan du klikke her og lese denne artikkelen fra Tastingtable.com eller denne artikkelen fra Gearpatrol.com.
Andre relevante tester og artikler
Fant du ikke den kniven du lette etter? Her hos Forbrukerliv har vi også en rekke andre artikler som du kanskje vil synes er interessante.
Her kan du lese om japanske kniver. Artikkelen består av en gjennomgang av de japanske kokkeknivene som har klaret seg best i test. Les også vår store test av markedets beste santoku kniver.
I forlengelse av dette vil vi her fremheve noen av våre andre artikler med testvinnende produkter.
Vil du sikre deg et restaurantverdig resultat hver gang du griller? Da kan du med fordel kombinere grillingen din med bruken av en sous vide. Trikset er å tilberede kjøttet til perfeksjon i ved bruk av sous vide før det legges på grillen – slik at grillen kun tilfører smak og farge. Her kan du lese vår artikkel om sous vide.
Før kjøttet legges i sous vide vannbadet må det vakuum-pakkes. For å hjelpe deg med å finne den beste maskinen til oppgaven så har vi også skrevet en artikkel om vakuumpakkere som inneholder en oversikt over markedets best bedømte modeller.
En annen herlig måte å tilberede ferske råvarer på er ved røyking. Her kan du lese vår artikkel om tester av røykepistoler der vi gir deg en oversikt over de best anmeldte røykepistolene som markedet har å by på.
FAQ
Hvilke kokkekniver er best i test?
Hvordan er kokkeknivene blitt testet?
Hva er best – Japanske eller tyske kniver?
Tester og anmeldelser av kokkeknivene som er brukt i artikkelen
Ekspert- og testkilder
Cnet.com
Det amerikanske magasinet Cnet.com arbeider hovedsakelig med emner innenfor elektronikk og teknologi. På nettsiden kan du finne både nyheter, guider, artikler og tester av produkter. Her har Cnet.com testet noen av de beste kokkeknivene på markedet – inkludert Global G2 som de har kåret til «Best lightweight knife».
Testen ble utført: Den 28. februar 2021
Du kan lese mer om testen her: Cnet.com
Equipcook.com
Equipcook.com er en amerikansk blogg som leverer informasjon og anmeldelser av produkter som brukes på kjøkkenet. I denne omgang har de testet og anmeldt ToJiro Japan DP F-808 som de har gitt en anbefaling.
Good Housekeeping Institute
Det britiske magasinet Good Housekeeping Institute leverer et vell av gode guider, tips og inspirasjon om alt som har med hus og hage å gjøre. De tester og anmelder også et vell av ulike forbrukerprodukter. I denne omgang har de britiske ekspertene testet og anmeldt Miyabi 5000MCD som de har gitt 87 av 100 poeng.
Testen ble utført: Den 17. juni 2016
Du kan lese mer om testen her: Goodhousekeeping.com
Råd & Rön
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön jobber med det svenske forbrukerlivet. Dette inkluderer tester av forbrukerprodukter som for eksempel kokkekniver. Råd & Rön har testet modellene MAC BK-80, Global G2, Miyabi 7000D Gyutoh, Wüsthof Classic 4596 og Kai Shun Classic.
Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens resultater krever et abonnement. Hvis du kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan du også kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.
T3.com
Det amerikanske magasinet T3.com jobber hovedsakelig med emner innenfor teknologiens verden. På nettsiden kan du finne alt fra flotte artikler til gode råd og guider. De tester også forskjellige forbrukerprodukter, og her har de utført en test av noen av de beste kokkeknivene på markedet – inkludert Wüsthof Classic 4582.
Testen ble utført: Den 8. februar 2021
Du kan lese mer om testen her: T3.com
Testberichte.de
Det tyske testmagasinet Testberichte.de tester og anmelder forbrukerprodukter som de vurderer på grunnlag av produkttester fra forskjellige kilder sine anmeldelser og vurderinger. Deretter videreformidler de resultatene til forbrukerne slik at det er enklere å finne det beste produktet til hjemmet. Her har de testet Wüsthof Classic 4582 som de har gitt en anbefaling.
Du kan lese mer om hva forbrukerne mener her: Testberichte.de
The Strategist
The Strategist er en del av New York Magazine som jobber med alt fra å finne de beste tilbudene til å skrive kjøpsguider og produktanmeldelser. I denne omgang har The Strategist testet og anmeldt noen av de beste kokkeknivene som markedet har å by på – inkludert Global G2 som de har kåret til testvinner.
Du kan lese mer om testen her: NYmag.com
The Telegraph
Den britiske avisen The Telegraph finnes både som en fysisk versjon samt som en nettbasert versjon. Denne avisen leverer artikler og nyheter hver eneste dag fra både inn- og utland. I tillegg skriver de om sport, underholdning, livsstil, forbruk, kultur, økonomi og mye mer.
De tester og anmelder også forbrukerprodukter, slik som for eksempel kokkekniver. I denne omgang har de testet syv av de beste kokkeknivene som finnes på markedet, og her er Wüsthof Classic 4582 og Kai Shun Classic blitt inkludert.
Testen ble utført: Den 18. februar 2021
Du kan lese mer om testen her: Telegraph.co.uk
Wirecutter.com
Det amerikanske magasinet Wirecutter.com tester og anmelder de beste teknologiproduktene, apparatene, gadgets og mye mer. Dette gjør de fordi de ønsker å hjelpe forbrukerne med å finne de helt riktige produktene. I denne omgang har de testet noen av de beste kokkeknivene på markedet, inkludert de to knivene ToJiro Japan DP F-808 og Wüsthof Classic 4596.
Testen ble oppdatert: Den 26. februar 2021
Du kan lese mer om testen her: NYtimes.com
Wired.co.uk
Wired.co.uk er et britisk testmagasin som dekker mange ulike emner som for eksempel design, arkitektur, kultur, økonomi, politikk og filosofi. I tillegg tester og anmelder de forskjellige forbrukerprodukter som for eksempel kokkekniver. Her har de laget en stor test av flere kniver, og det inkluderer modellen Miyabi 5000MCD som de har gitt hele 8 av 10 mulige stjerner.
Testen ble utført: Den 28. mai 2013
Du kan lese mer om testen her: Wired.co.uk
Mad & Monopolet
Mad & Monopolet er en dansk blogg med fokus på alt som rører seg innen den kulinariske verden. Det inkluderer emner som matlaging, restauranter, drikkevarer, menyer, tilbehør og utstyr til kjøkkenet med mer. Bloggerne foretar av og til tester i forbindelse med kjøkkenredskaper, og her er det snakk om en undersøkelse av 6 kniver fra merket Qknives.
Testen ble utført: Den 7. september 2019
Du kan lese mer om testen her: Mad & Monopolet.
Kundeanmeldelser
Amazon
Amazon er en global nettbasert markedsplass som tilbyr et stort utvalg av produkter, alt fra bøker og elektronikk til klær og dagligvarer. Det er en plattform der både store merkevarer og små bedrifter kan selge produktene sine. Amazon har et robust vurderingssystem der kundene kan vurdere og rangere produkter på en skala fra én til fem stjerner, noe som gjør det enklere for fremtidige kjøpere å ta informerte beslutninger. Disse forbrukeranmeldelsene og vurderingene kan gi innsiktsfull informasjon om produktets kvalitet og ytelse, noe som gjør det enklere for forbrukerne å velge riktig produkt for sine behov.
Se firbrukervurderinger av Wüsthof Classic 4582 her.
Se forbrukervurderinger av Wüsthof Classic 4596 her.
Se Kai Shun Classic vurderinger her.
Har du noen spørsmål?
Hvis du har spørsmål om noe i artikkelen vår, er du hjertelig velkommen til å skrive til oss på kontakt@obsidianmedia.dk
        





