KitchenAid Kjøkkenmaskin Test – Her er de beste kjøkkenmaskinene fra KitchenAid ifølge ekspertene – Best i Test

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021 – Denne artikkelen handler om ulike kjøkkenmaskiner fra KitchenAid som er blitt kåret til ekspertenes favoritter. Vi har sett nærmere på de beste kjøkkenmaskinene fra KitchenAid som har fått ekstra gode poeng og ros av diverse ekspertpaneler.

Først vil vi gå igjennom hvilke egenskaper kjøkkenmaskinene fra KitchenAid har, deretter går vi konkret inn på hva ekspertene har skrevet i anmeldelsene sine.

Deretter vil vi gå igjennom en rekke alternative modeller som også har fått gode anmeldelser i testene. Disse er fra henholdsvis Bosch, Kenwood og Electrolux.

Hvis man ønsker å lese mer om testene og testkildene så finnes det nederst i artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Denne KitchenAid kjøkkenmaskin testen inneholder: 
Oversikt over de beste KitchenAid kjøkkenmaskinene
Oversikt over gode alternativer til en KitchenAid kjøkkenmaskin
Gode oppskrifter til kjøkkenmaskinen
Guide til hva du bør tenke over når du skal kjøpe en ny kjøkkenmaskin
Informasjon om KitchenAid
Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

KitchenAid kjøkkenmaskin test 2021 – Her er ekspertenes favoritter

I avsnittene nedenfor vil du finne en gjennomgang av de kjøkkenmaskinene fra KitchenAid som har fått de beste anmeldelsene av ekspertene. Forbrukerliv har analysert en lang rekke ulike anerkjente tester, og her viser vi deg de modellene med best anmeldelser.

Du finner også en prissammenligning av de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over hvilke forhandlere som selger modellene til best pris.


KitchenAid 5K45SS 

✅ 86 av 100 poeng hos britiske Good Housekeeping Institute
✅ God anmeldelse hos Storbritannias største forbruker/testmagasin Which.co.uk

KitchenAid 5K45SS Classic

.
3 ulike team av eksperter har testet KitchenAid 5K45SS – henholdsvis britiske Good Housekeeping Institute og det britiske forbruker/testmagasinet Which.co.uk. Modellen er blitt testet på utvalgte parametere, og ettersom den presterer godt så får den også gode karakterer.

Flott vintage-design

KitchenAid 5K45SS kommer i en klassisk KitchenAid-stil som har en spennende retro-følelse over seg. Derfor er den svært iøynefallende og finnes i tillegg i forskjellige farger – noe som er en stor fordel dersom estetikk er viktig for en. Den arbeider ved 275 watt, noe som ligger i den lave enden av skalaen, men det unike bevegelsessystemet gjør at det ikke er behov for mer kraft enn dette.

Det finnes også 10 hastigheter til ulike oppgaver, og det følger med 3 redskaper – nemlig en deigkrok, en vanlig visp og en flat visp. Det gjør det mulig å både elte, mikse, blande og piske. Man kan kjøpe flere redskaper i tillegg. Bollens kapasitet ligger på 4,3 liter.

God til alle oppgaver ifølge ekspertene

Hvis man ser etter en kjøkkenmaskin som er god over hele linja så bør man ifølge ekspertene fra Good Housekeeping Institute vurdere KitchenAid 5K45SS. Denne er nemlig veldig enkel i bruk, god til det meste (både å piske, elte og blande) og er solid bygget. Modellens robuste form gjør at den kan håndtere tungere porsjoner. Den er også flott å se på.

Ekspertene nevner kun få ulemper ved modellen, og de går blant annet ut på at den har problemer med å jobbe med veldig små porsjoner – og at det er litt vanskelig å kontrollere hastighetene ordentlig.

Perfekt til et lite kjøkken ifølge ekspertene

KitchenAid 5K45SS er også blitt testet av forbruker/testmagasinet Which.co.uk som fremhever at hvis man vil ha en KitchenAid kjøkkenmaskin, men ikke har budsjett til en av de nyeste modellene, så vil denne være et godt valg.

Ekspertene understreker også at den jobber veldig bra og er god til de fleste oppgaver, i tillegg til at den ikke tar like stor plass som de store apparatene – derfor egner den seg godt til et lite kjøkken hvor det er trangt om plassen.

Nøkkelopplysninger – KitchenAid 5K45SS 
Produsent: KitchenAid
Type: Kjøkkenmaskin
Høyde: 35,3 centimeter
Bredde: 35,8 centimeter
Dybde: 22,1 centimeter
Vekt: 10,5 kilo
Watt: 275
Kapasitet: 4,3 liter
Antall hastigheter: 10
Vanlig visp følger med
Flat visp følger med
Deigkrok følger med

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 5K45SS 
 Flott utseende i vintage-stil
 Kan både vispe, elte og blande
 Lavt energiforbruk
 Mange hastigheter
 3 medfølgende redskaper

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid 5K45SS. Videoen er produsert av KitchenAid:


KitchenAid 5KSM3311X

✅ 84 av 100 poeng hos britiske Good Housekeeping Institute
✅ 4 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 71 av 100 poeng hos Storbritannias største forbruker/testmagasin Which.co.uk

KitchenAid 5KSM3311X

.
KitchenAid 5KSM3311X er blitt testet av 4 forskjellige team av eksperter som spenner helt ifra den britiske nettsiden Good Housekeeping Institute og testmagasinene Trustedreviews.com og Which.co.uk.

Ekspertene har sett nærmere på parametere som piske/elte/blandings-evner, funksjoner, innstillinger, design, pris og brukervennlighet. Her hersker det en bred enighet om at denne modellen er svært velfungerende.

Flott, moderne og effektiv

KitchenAid 5KSM3311X hører til blant de mest effektive modellene i KitchenAid sin kjøkkenmaskin-serie med en energibesparende motor og gode teknologier.

Den opererer ved 275 watt, noe som er forholdsvis lavt, men det påvirker ikke de endelige resultatene på en negativ måte. I stedet er den mer miljøvennlig, og via interne intelligente teknologier med unike bevegelsesmønstre kompenserer den for den lavere energibruken i watt.

Det betyr at man både kan piske, elte og blande med dette produktet, og derfor er den ideell til den som liker å bake. Det finnes 10 hastighetsinnstillinger, og den har også en god kapasitet.

Kapasiteten ligger på 3,3 liter. I tillegg til dette er maskinen fremstilt på en robust måte med det gjenkjennelige KitchenAid-designet, og veier 6,5 kilo. Maskinen er relativt tung, men dette sikrer også en bedre stabilitet.

Solid og robust ifølge ekspertene

KitchenAid 5KSM3311X er blant annet blitt testet av Good Housekeeping Institute som gir modellen en god score. De roser spesielt at den er god til krevende oppgaver og man kan fylle bollen godt opp (det påpekes imidlertid at kapasiteten ikke er så stor, derfor kan dette være nødvendig). I tillegg til dette kommenteres det at konstruksjonskvaliteten er svært god, samt at modellen er solid og robust.

KitchenAid 5KSM3311X er også blitt anmeldt hos forbruker/testmagasinet Which.co.uk som fremhever at den er god til både å elte, blande og piske. I tillegg til dette er den også svært enkel i bruk, og rengjøringen er slett ikke vanskelig. Den er også stillegående. Alt i alt understrekes det at den ikke har noen store feil eller mangler.

Enkel i bruk og lett rengjøring, ifølge ekspertene

Testmagasinet Trustedreviews.com er godt tilfredse med modellens egenskaper. De fremhever blant annet at den er utrolig enkel i bruk og at kontrollpanelet har en enkel utforming slik at alle kan være med på å bake.

I tillegg til dette kommenteres det at rengjøringen kan gjøres veldig raskt da mesteparten av delene kan vaskes i oppvaskmaskinen – og modellen virker robust. Trustedreviews.com påpeker imidlertid også et par ulemper, for de synes at den er ganske dyr, at den har en begrenset kapasitet og mangler en sprutskjerm. 

Nøkkelopplysninger – KitchenAid 5KSM3311X 
Produsent: KitchenAid
Type: Kjøkkenmaskin
Høyde: 31,2 centimeter
Bredde: 19,8 centimeter
Dybde: 31,2 centimeter
Vekt: 6,5 kilo
Watt: 275
Kapasitet: 3,3 liter
Antall hastigheter: 10
Vanlig visp følger med
Deigkrok følger med
Flat visp følger med 

Utvalgte fordeler ved KitchenAid 5KSM3311X 
 Enkel i bruk
 Enkel betjening
 Enkel å rengjøre
 Solid og robust
 Mange hastigheter

Her kan du se en kort video om hvordan og hva man kan bruke KitchenAid 5KSM3311X til. Videoen er produsert av KitchenAid: 


KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA

✅ 4,5 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
✅ God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA

.
KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA er blitt testet av 3 hold eksperter, og dette inkluderer testmagasinene Trustedreviews.com og Testberichte.de.

Ekspertene har sett nærmere på blant annet evner innenfor elting, pisking og blanding samt funksjoner, design, brukervennlighet og rengjøring. Alle er enige om at det her er snakk om en god kjøkkenmaskin.

Flott og smart med sprutskjerm

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA er en flott og effektiv maskin som finnes i mange forskjellige farger – perfekt til hver enkelt personlighet.

Antall watt ligger på 300, noe som ikke er så mye, men det gjør den ikke mindre effektiv. Det unike bevegelsesmønstre gjør at den både kan elte tunge brøddeiger, blande lette kakedeiger og piske egg eller fløte.

Det finnes 10 forskjellige innstillinger, og bollens kapasitet er på 4,8 liter. I tillegg til dette så følger det også med en praktisk sprutskjerm slik at innholdet ikke spruter utover kjøkkenbenken.

Kvalitet over kvantitet, ifølge ekspertene

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA er blant annet blitt testet av testmagasinet Trustedreviews.com – og her er de svært imponerte. Ekspertene forklarer at det her er snakk om et virkelig kvalitetsprodukt som leverer varene.

Modellen jobber raskt og bråker lite – i tillegg til at den kommer med en lur sprutskjerm som beskytter resten av kjøkkenet mot spruting fra matlagingen.

Det nevnes imidlertid at denne modellen ikke kommer med like mye tilbehør eller like mange funksjoner i forhold til konkurrentene, men det er ifølge ekspertene bra – de kaller det «kvalitet over kvantitet» og påpeker at modellen er utmerket til å både piske, elte og blande.

Det fremheves at produktet kan anbefales til alle typer hjemme-bakere – både til nybegynnere og til de som er mer erfarne. Man bør imidlertid være oppmerksom på at prisen ligger i den dyre enden av prisskalaen.

God til mange oppgaver ifølge ekspertene

KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA er også blitt anmeldt av det tyske testmagasinet Testberichte.de som gir modellen en god anmeldelse. Det noteres at det ikke følger med så mye tilbehør, men den klarer seg godt med det den har.

Her er det snakk om en klassiker, og her nevnes det også at den er robust og solid i konstruksjonen. Det fremheves at den er god til mange slags oppgaver, blant annet det å elte tung gjærbakst – men også til å forarbeide for eksempel deig til wienerbrød.

I tillegg til dette roses maskinen for at den kommer med en sprutskjerm og gode instruksjoner. 

Nøkkelopplysninger – KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA 
Produsent: KitchenAid
Type: Kjøkkenmaskin
Høyde: 36 centimeter
Bredde: 24 centimeter
Dybde: 37 centimeter
Vekt: 10,4 kilo
Watt: 300
Kapasitet: 4,8 liter
Antall hastigheter: 10
Vanlig visp følger med
Deigkrok følger med
Flat visp følger med

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA 
 Arbeider raskt
 Med sprutskjerm
 Stillegående
 God kapasitet
 Til alle nivåer av erfarenhet 

Her kan du se en video om hvorfor KitchenAid er mer enn bare en kjøkkenmaskin. Videoen er produsert av KitchenAid: 


KitchenAid Artisan 5KSM125 

✅ 94 av 100 poeng hos britiske Good Housekeeping Institute 
✅ 72 av 100 poeng hos Storbritannias største forbruker/testmagasin Which.co.uk

KitchenAid Artisan 5KSM125

.
KitchenAid Artisan 5KSM125 er blitt testet av 2 team av eksperter. Det inkluderer britiske Good Housekeeping Institute og forbruker/testmagasinet Which.co.uk.

Ekspertene har testet og anmeldt produktet, og ut ifra fastsatte parametere er det blitt gitt en endelig anmeldelse. Ifølge anmeldelsene er det her snakk om en veldig bra kjøkkenmaskin.

Til alle slags oppgaver

KitchenAid Artisan 5KSM125 vil være et godt valg for den personen som liker å bake og som vil kunne elte tunge brøddeiger, lettere kakedeiger og piske egg eller fløte. Det følger med redskaper til alle de 3 oppgavene i form av 2 visper og 1 deigkrok.

Her er det snakk om en solid og robust kjøkkenmaskin med en høy vekt på hele 10,4 kilo. Dette kan høres mye ut, men vekten er også med på å skape stabilitet.

I tillegg til dette jobber apparatet ved 300 watt, og man kan velge mellom 10 forskjellige hastigheter som passer til de ulike arbeidsoppgavene man skal utføre.

Bollestørrelsen er god med en kapasitet på 4,8 liter, og bollen er designet til å kunne utnyttes til det fulle. Den kan fint inneholde opptil 1 kilo mel og klare å piske opptil 12 egg av gangen.

Verdt alle pengene ifølge ekspertene

KitchenAid Artisan 5KSM125 er blitt testet av britiske Good Housekeeping Institute som er svært imponerte over modellen. De forklarer at det stort sett ikke finnes noen ulemper ved modellen – og at den jobber som en profesjonell.

Maskinen vil ifølge ekspertene helt klart bli en publikumsfavoritt idet den stort sett utfører alle oppgaver til perfeksjon – uansett om det dreier seg om lette piske-oppgaver eller å elte tunge brøddeiger. Den er like god til både små og store porsjoner, og den er ideell til den ivrige hjemme-bakeren som vil ha en kjøkkenmaskin av god kvalitet.

Ekspertene synes også at modellen er veldig dyr, men at den til gjengjeld er verdt alle pengene. Dette er en veldig god investering.

Det nevnes kun et par ulemper ved modellen, og disse handler om den høye prisen og at vispen ikke tåler å vaskes i oppvaskmaskinen. I tillegg til dette så savner de også bedre instruksjoner om maksimum-mengder.

Klar brukerfavoritt ifølge ekspertene

KitchenAid Artisan 5KSM125 er også blitt testet av det britiske forbruker/testmagasinet Which.co.uk som også er svært imponerte.

De forklarer at det her er snakk om et produkt som helt klart vil bli en fremtidig brukerfavoritt, og at den er smart, flott og en god oppgradert versjon av de tidligere KitchenAid-modellene.

Videre forklarer Which.co.uk at denne modellen vil være en veldig god investering fordi den er svært brukervennlig og god til alle oppgavene man vil at den skal utføre: Lette kakedeiger blir fantastisk behandlet, tunge brøddeiger blir godt gjennomarbeidet og pisket fløte får en fremragende luftig konsistens – og oppgavene utføres også veldig raskt.

Ekspertene nevner kun et par ulemper som blant annet går ut på at det kan bli en del spruting hvis man tilsetter mel mens den arbeider, i tillegg til at det kan være vanskelig å lese av hastighetene.

Nøkkelopplysninger – KitchenAid Artisan 5KSM125 
Produsent: KitchenAid
Type: Kjøkkenmaskin
Høyde: 36 centimeter
Bredde: 24 centimeter
Dybde: 37 centimeter
Vekt: 10,4 kilo
Watt: 300
Kapasitet: 4,8 liter
Antall hastigheter: 10
Vanlig visp følger med
Deigkrok følger med
Flat visp følger med

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan 5KSM125 
 Til både elting, pisking og blanding
 3 redskaper følger med
 Høy vekt gir god stabilitet
 10 hastigheter
 God kapasitet

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid Artisan 5KSM125. Videoen er produsert av KitchenAid:


KitchenAid Artisan 5KSM7580 

✅ 90 av 100 poeng hos britiske Good Housekeeping Institute
✅ Anbefalt av det amerikanske teknologi-testmagasinet Thewirecutter.com
✅ Anbefalt av den amerikanske business-avisen Businessinsider.com

KitchenAid Artisan 5KSM7580

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
KitchenAid Artisan 5KSM7580 er blitt testet av 3 team av eksperter, og det inkluderer britiske Good Housekeeping Institute, teknologi/testmagasinet Thewirecutter.com samt business-avisen Businessinsider.com.

Her er modellen blitt testet på parametere som pisking, elting og blanding samt brukervennlighet, funksjoner, holdbarhet, design og rengjøring. Etter endte tester vurderes det fra alle ekspertkildene at det her er snakk om en veldig god kjøkkenmaskin.

Høy kapasitet

KitchenAid Artisan 5KSM7580 vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha en KitchenAid-modell som kommer med en stor kapasitet. Bollen på denne modellen kan nemlig romme hele 6,9 liter, noe som er veldig mye. Derfor er den ideell til den som liker å bake og har bruk for å lage store porsjoner.

For å kunne klare så store mengder er det her snakk om en sterk kjøkkenmaskin som er utstyrt med 500 watt. Det er en god del mer enn andre KitchenAid-modeller.

Det finnes 10 forskjellige innstillinger for hastighet som passer til diverse oppgaver innenfor pisking, elting og blanding – og i tillegg følger det også med tilsvarende redskaper. Her er generelt sett snakk om en av de større produktene fra KitchenAid, og vekten ligger på 13,1 kilo. Det er ganske mye, men dette sikrer også en bedre stabilitet.

Bygget til store porsjoner ifølge ekspertene

KitchenAid Artisan 5KSM7580 er blant annet blitt testet av Good Housekeeping Institute som forklarer at denne kjøkkenmaskinen muligens er best til den forbrukeren som vil lage store porsjoner.

Denne modellen er strømlinjet og robust takket være den tunge vekten – den gjør at den står stødig på kjøkkenbenken når den arbeider.

I tillegg til dette kommenteres det at den klarer seg imponerende godt – ikke bare når det kommer til lette kakedeiger, men også de tunge brøddeigene. Med det tidløse designet vil den se flott ut på alle kjøkkenbenker.

Kontrollen er god med 10 hastigheter, og den er også stillegående til og med når den arbeider på de høye hastighetene.

Profesjonell maskin ifølge ekspertene

KitchenAid Artisan 5KSM7580 er også blitt testet av Thewirecutter.com som forklarer at dette produktet er svært pålitelig og derfor brukes av mange profesjonelle kokker.

Den er spesielt god hvis man skal lage store porsjoner eller fokusere på brød og tunge kakedeiger, og motoren er kraftig nok til å klare disse oppgavene. Her er det snakk om en robust arbeidshest.

Businessinsider.com påpeker også at det er et kraftig profesjonelt preg over denne modellen samt at den vil være er ideell til en ivrig hjemme-baker. Den er et «kraftig beist» som kommer med en svært stor kapasitet.

Modellen veier mye (det kan være et problem for enkelte), og prisen er også ganske høy. Her får man mye kjøkkenmaskin for pengene, men for den gjennomsnittlige bakeren kan det hende man betaler for mer enn det man har bruk for.

Nøkkelopplysninger – KitchenAid Artisan 5KSM7580 
Produsent: KitchenAid
Type: Kjøkkenmaskin
Høyde: 42 centimeter
Bredde: 28,7 centimeter
Dybde: 37,1 centimeter
Vekt: 13,1 kilo
Watt: 500
Kapasitet: 6,9 liter
Antall hastigheter: 10
Vanlig visp følger med
Deigkrok følger med
Flat visp følger med

Utvalgte fordeler ved KitchenAid Artisan 5KSM7580 
 Stor modell
 Svært stor kapasitet
 Mange watt
 10 innstillinger
 Tung vekt som gir bedre stabilitet

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid Artisan 5KSM7580. Videoen er produsert av KitchenAid:


Alternativer til kjøkkenmaskiner fra KitchenAid

Ovenfor har vi sett nærmere på 5 forskjellige kjøkkenmaskiner fra KitchenAid. I dette avsnittet vil vi gå igjennom 3 alternativer fra henholdsvis Bosch, Kenwood og Electrolux.


Bosch MUM54A00 

Bosch MUM54A00

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.

Kraftig modell til overkommelig pris

Bosch MUM54A00 er fremstilt med en stor kraft på 900 watt, noe som er veldig mye. Det sikrer at man uten problemer kan håndtere både lette og tunge blandinger samt piske lett og luftig.

Dette apparatet vil være fordelaktig for den hjemme-bakeren som gjerne vil ha en kjøkkenmaskin til en overkommelig pris.

3 redskaper

Med produktet kommer 3 forskjellige redskaper som er fremstilt for å klare forskjellige typer elte/piske/blande-oppgaver. Her er det snakk om en deigkrok og 2 ulike visper. Her får man med én grov og én fin visp, og de er laget til å kunne piske, mikse og blande ingredienser.

Maskinen kommer også med en god kapasitet da bollen kan romme 3,9 liter. I tillegg til dette så finnes det også 7 hastigheter man kan velge mellom i forhold til type oppgave man skal utføre.

Unikt bevegelses-system

Bosch MUM54A00 arbeider ut ifra et planetarisk bevegelses-system som fungerer ved at bollen står fast mens det er redskapene beveger seg. De beveger seg rundt i forskjellige retninger, og det er dette som gir et jevnt resultat.

Denne modellen har også et høyt sikkerhetsnivå da modellen kommer med kraftige gummiføtter. Maskinen kan kun starte hvis redskapet er plassert korrekt.

Nøkkelopplysninger – Bosch MUM54A00 
Produsent: Bosch
Type: Kjøkkenmaskin
Høyde: 28,2 centimeter
Bredde: 28 centimeter
Dybde: 27,1 centimeter
Vekt: 5,2 kilo
Watt: 900
Kapasitet: 3,9 liter
Antall hastigheter: 7
Visp følger med
Deigkrok følger med
Flat visp følger med 

Utvalgte fordeler ved Bosch MUM54A00
 Høy kraft med 900 watt
 God pris
 7 hastigheter
 Unike, planetariske bevegelser
 Høy sikkerhet 

Her kan du se en presentasjonsvideo av Bosch MUM5-serien. Videoen er produsert av Bosch:


Kenwood Chef XL KVL4100S 

Kenwood Chef XL KVL4100S

.

Modellene er blitt anmeldt ut ifra parametere som yteevner, design, brukervennlighet og funksjoner, og det vurderes at dette Kenwood-produktet er så bra at modellen blir kåret til testvinner.

Kraftig motor

Kenwood Chef XL KVL4100S er designet til å kunne håndtere både tunge og lette blandinger, derfor er den skapt med mange krefter – nemlig en effekt på 1200. Det er veldig mye og betyr at den derfor kan klare selv de tyngste brøddeigene.

Det følger også med 3 redskaper som fremmer prestasjonene innenfor både pisking, elting og blanding. Her er det snakk om en deigkrok, vanlig visp og en flat visp (en såkalt K-spade).

Høy hastighetskontroll

Produktet kommer også med en smart hastighetskontroll med en innebygd trinnløs styring som gir en rolig overgang mellom trinnene og sørger for mindre spruting. I tillegg til dette følger det også med en sprutskjerm som sørger for at innholdet ikke sprutes utover kjøkkenet.

Designet er klassisk Kenwood med en litt firkantet og industriell stil. Stilen er enkel, og det samme er betjeningen med en skruknapp som styrer hastigheten.

Stor kapasitet

Kenwood Chef XL KVL4100S hører til blant de store modellene som tar en del plass – dermed vil maskinen raskt bli hovedfokuset i rommet. Vekten er også ganske høy da den veier 9,4 kilo – men denne vekten sørger til gjengjeld for bedre stabilitet.

Kapasiteten er markant med en bolle på 6,7 liter – perfekt til store porsjoner. 

Nøkkelopplysninger – Kenwood Chef XL KVL4100S
Produsent: Kenwood
Type: Kjøkkenmaskin
Høyde: 34,5 centimeter
Bredde: 38,5 centimeter
Dybde: 28 centimeter
Vekt: 9,4 kilo
Watt: 1200
Kapasitet: 6,7 liter
Antall hastigheter: Trinnløs
Vanlig visp følger med
Deigkrok følger med
Flat visp følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef XL KVL4100S 
 1200 watt
 Enkel trinnløs hastighetskontroll
 3 medfølgende redskaper
 Stilig design
 Stor kapasitet


Electrolux EKM4300

Testvinner i en uavhengig test hos svenske Pricerunner.se
7,5 av 10 stjerner hos teknologimagasinet Tek.no
4 av 6 stjerner hos avisen Dinside.no

Electrolux EKM4300

.
Electrolux EKM4300 er blitt testet av 3 team av eksperter – dette inkluderer svenske Pricerunner.se, teknologimagasinet Tek.no og avisen Dinside.no.

Ekspertene har sett nærmere på blant annet prestasjonsevner, brukervennlighet, funksjoner, design, rengjøring og pris, og alle konkluderer med at det her er snakk om en velfungerende kjøkkenmaskin.

Allsidig modell

Electrolux EKM4300 er skapt til å være en god kjøkkenassistent – spesielt hvis man baker. Den er utstyrt med en stor effekt på 1000 watt som gjør at den kan håndtere alle slags arbeidsoppgaver – både pisking, elting og blanding.

Til oppgavene ovenfor følger det med en vanlig visp, en deigkrok og en flat visp. Modellen har i tillegg 10 hastigheter, en sprutskjerm og 2 boller. Bollenes kapasitet ligger på henholdsvis 4,8 og 2,9 liter. Som en ekstra bonus finnes det også en smart LED-belysning samt ekstra store gummi-føtter. Det gir en forbedret sikkerhet og enda bedre stabilitet.

Stilig og solid ifølge ekspertene

Electrolux EKM4300 er blitt testet av forskjellige kilder, blant annet svenske Pricerunner.se. Ekspertene herfra er svært imponerte over denne modellen, som de betegner som stilig og solid.

Den kraftige motoren og de gode yteevnene fremheves som fordeler – og ekspertene er glade for alle hastighetene man kan velge mellom. De bidrar til å gjøre resultatet enda bedre. Ekspertene påpeker imidlertid at hodet godt kan begynne å hoppe litt når den arbeider på de høyeste hastighetene.

God pris, flott design og smart belysning ifølge ekspertene

Electrolux EKM4300 er også blitt testet av teknologimagasinet Tek.no, og her er ekspertene generelt sett også imponerte. De fremhever spesielt at prisen er god og overkommelig, og at designet er flott, men de hadde imidlertid foretrukket at kapasiteten var litt større.

Avisen Dinside.no er også imponerte og roser maskinen for en generelt god prestasjon – men det oppstår imidlertid problemer i kantene av og til. De nevner også at de er svært fornøyde med den smarte LED-belysningen.

Nøkkelopplysninger – Electrolux EKM4300 
Produsent: Electrolux
Type: Kjøkkenmaskin
Høyde: 36 centimeter
Bredde: 37 centimeter
Dybde: 21 centimeter
Vekt: 8,7 kilo
Watt: 1000
Kapasitet: To boller på 4,8 og 2,9 liter
Antall hastigheter: 10
Vanlig visp følger med
Deigkrok følger med
Flat visp følger med

Utvalgte fordeler ved Electrolux EKM4300 
 Kraftig motor
 10 hastigheter
 2 boller følger med
 Med sprutskjerm
 Sikkerhetsføtter og belysning


Dette bør du tenke over når du skal velge en kjøkkenmaskin fra KitchenAid

Dette bør du tenke over når du skal velge en kjøkkenmaskin fra KitchenAid


Gode oppskrifter til kjøkkenmaskinen fra KitchenAid

Nedenfor gir vi deg noen gode og allsidige bakeoppskrifter som er fordelaktige å lage med en kjøkkenmaskin.


Brød med nøtteaktig aroma 

Brød med nøtteaktig aroma Hvilken brød-type er det snakk om? 
Brød-elskeren vil kunne bake sitt eget brød mye enklere med en kjøkkenmaskin. Prøv derfor gjerne dette brødet med en nøtteaktig aroma som er et godt alternativ til både hvitt og grovt brød. Brødet har en sprø skorpe. Ideelt å spise alene med pålegg på, men kan også brukes til å lage en sandwich.

Hvem passer oppskriften best til? 
En god basis-oppskrift til hjemme-bakeren.

Vanskelighetsgrad: 
Dette brødet krever en del tålmodighet og en del spesial-ingredienser. Lages gjerne lang tid i forveien.

Hvor kan jeg lese hele oppskriften?
Finn oppskrift og fremgangsmåte hos Bonappetit.com.


Søt glutenfri gulerotkake 

Søt glutenfri gulerotkake Hvilken kake-type er det snakk om? 
En finurlig og annerledes gulerotkake til den forbrukeren som ikke vil spise gluten. Kaken er blant annet basert på mandelmel som gir en søt smak – og komplementeres av ferske gulerøtter, valnøtter og rosiner.

Hvem passer oppskriften best til?
Gluten-allergikeren som vil ha en litt mer avansert gulrotkake med mange smaker og varianter.

Vanskelighetsgrad: 
Vanskeligere enn en vanlig gulerotkake. Krever en del ingredienser.

Hvor kan jeg lese hele oppskriften? 
Finn oppskrift og fremgangsmåte hos Bonappetit.com.


Store sjokoladekjeks med nøtter 

Store sjokoladekjeks med nøtter Hvilken kjeks-type er det snakk om? 
En moderne og frisk kombinasjon av kjeks i større format. Med hasselnøtter som gir en myk smak og komplementerer den bitre sjokoladen godt. Sprø og velsmakende – og en av lesernes favoritter.

Hvem passer oppskriften best til? 
Ideell til hjemme-bakeren som gjerne vil ha en tradisjonell kjeks med et moderne preg.

Vanskelighetsgrad: 
En av de enklere oppskriftene, men krever imidlertid en del ingredienser. Kan lages i en enklere versjon dersom man ønsker det.

Hvor kan jeg lese hele oppskriften? 
Finn oppskrift og fremgangsmåte hos Bonappetit.com.


Sprø focaccia 

Sprø focaccia Hvilken brød-type er her snakk om? 
Klassisk focaccia-brød som er veldig enkelt å lage. Dette focaccia-brødet kommer med mye fuktighet inni som sikrer at brødet ikke blir tørt – mens skorpen er lett og sprø. Inneholder en del olivenolje som tillater denne kombinasjonen.

Hvem passer oppskriften best til? 
Ideell til den klassiske brødbakeren som vil kunne lage et enkelt focaccia-brød.

Vanskelighetsgrad: 
Brødet krever ikke så mange ingredienser og er derfor svært oversiktlig å lage. Det er imidlertid nødvendig å følge oppskriften nøye for å sikre at resultatet blir vellykket.

Hvor kan jeg lese hele oppskriften? 
Finn oppskrift og fremgangsmåte hos Bonappetit.com.


Hjemmelaget pasta 

Hjemmelaget pasta Hvilken bake-type er det snakk om? 
Hjemmelaget pasta som kan brukes i diverse pastaretter. Denne er uten egg, noe som gjør konsistensen veldig al dente. Det vil si at pastaen er litt hard å tygge – det gjør den også enklere å jobbe med.

Hvem passer oppskriften best til? 
En god basis-oppskrift til den forbrukeren som vil lage pastaen sin selv.

Vanskelighetsgrad: 
Rask og enkel uten mange ingredienser. God til nybegynneren.

Hvor kan jeg lese hele oppskriften? 
Finn oppskrift og fremgangsmåte hos Bonappetit.com.


Historien om KitchenAid

KitchenAid-logo

KitchenAid ble grunnlagt i 1919 i Michigan, USA, med hovedfokus på å produsere kjøkkenapparater.

Fra starten av brukte grunnleggerne av KitchenAid datidens teknologi i fremstillingen av produktene slik at samspillet mellom teknologi og kjøkkenapparater ble satt i høysetet. Dette ble etter kort tid til verdens første elektriske mikser. Denne oppfinnelsen revolusjonerte kjøkken over hele verden, og ble også raskt tatt i bruk av bakerne. Det unike var nemlig at dette nyskapende produktet økte effektiviteten i matlagingen markant.

Kjendismaskin

kitchenaidFlere lignende produkter ble deretter produsert av konkurrentene, men KitchenAid sine apparater fortsatte å skille seg ut – og ikke bare på grunn av design og teknologi. På 1930-tallet lanserte KitchenAid den berømte K-modell-serien som bidro til kjøkken-revolusjonen.

Maskinenes særpregede stil og design som blandet funksjonalitet og uttrykk ble også ett av varemerkene, og det resulterte faktisk i at flere kjendiser i de berømte omgangskretsene begynte å bruke dem.

Fokuset på design i forhold til funksjonalitet er fremdeles i høysetet i dag, men nå skiller KitchenAid seg ut på enda et område – nemlig fargene. Mens de fleste kjøkkenmaskiner tradisjonelt sett er hvite eller grå, så kan man få KitchenAid-seriene i et stort utvalg av flotte farger. Dette inkluderer blant annet lyseblå, lysegrønn, lysegul, lyserosa, rød, blå, grønn, hvit, svart og grå.

Tilbake hos de kjente – nå i Kakekrigen

KitchenAid har lenge vært et kjent merke innenfor kjøkkenapparater, men merket har for alvor fått det internasjonale, folkelige og moderne gjennombruddet gjennom den britiske versjonen av Kakekrigen – her har produktene nemlig blitt brukt av deltagerne og dermed fått en stor eksponering på TV.

Hvis du vil vite mer om KitchenAid sin historie og virke så kan du ta en titt på YouTube-videoen nedenfor. Her kan du blant annet høre den morsomme historien om hvordan virksomheten fikk navnet «KitchenAid».


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke KitchenAid kjøkkenmaskiner har fått de beste anmeldelsene i testene?

KitchenAid 5K45SS, KitchenAid 5KSM3311X, KitchenAid Artisan 5KSM175PSECA, KitchenAid Artisan 5KSM125 og KitchenAid Artisan 5KSM7580.

Hvordan er kjøkkenmaskinene fra KitchenAid blitt testet?

Kjøkkenmaskinene er blitt vurdert ut ifra sine evner til å blant annet piske, røre og elte. I tillegg til dette har ekspertene sett på maskinenes kvalitet, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Hvordan velger jeg riktig modell?

For å finne en modell som passer perfekt til dine behov så anbefales det at du først og fremst tenker over maskinens kapasitet, størrelse og vekt. Deretter bør du se på motoreffekt samt tilbehør og innebygde funksjoner.


KitchenAid Kjøkkenmaskin test – brukte kilder og linker

Businessinsider.com
Businessinsider.com er en business-avis med fokus på finans, medier og teknologi. Businessinsider.com har også fokus på forbrukerliv i forbindelse med emnene ovenfor, og det inkluderer også tester fra tid til annen. Her har Businessinsider.com derfor testet ulike kjøkkenmaskiner – inkludert KitchenAid 5KSM7580. Les hele testen hos Businessinsider.com.

Dinside.no
Dinside.no er en avis som arbeider med forbrukerprodukter til bil, bolig, fritid og reiser. Dinside.no har også en test-seksjon, og her har avisen testet Electrolux EKM4300. Les mer her.

Goodhousekeeping.com
Hos det britiske husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne både kunnskap, informasjon og vurderinger av ulike hus-, hjem- og hageprodukter. Goodhousekeeping.com har her testet flere forskjellige Kjøkkenmaskiner:

Klikk her for å lese om testen av KitchenAid 5K45SS.

Klikk her for å lese om testen av KitchenAid 5KSM3311X.

Klikk her for å lese om testen av KitchenAid 5KSM125.

Klikk her for å lese om testen av KitchenAid 5KSM7580.

Pricerunner.se
Pricerunner.se er den svenske utgaven av Pricerunner, som mange bruker til å sammenligne priser. Pricerunner.se har også artikler på nettsiden deres, og her er det snakk om en test av ulike kjøkkenmaskiner – inkludert Electrolux EKM4300. Les testen i sin helhet hos Pricerunner.se.

Tek.no
Tek.no er et teknologimagasin som skriver om nyheter, artikler, guider og tester som har med teknologi å gjøre. Her har Tek.no foretatt en test av flere forskjellige kjøkkenmaskiner, inkludert Electrolux EKM4300. Les hele testen hos Tek.no.

Testberichte.de
Testberichte.de er et tysk testmagasin som har som formål å samle resultater fra forskjellige tyske tester og brukeranmeldelser som deretter analyseres. Her er det snakk om en test av KitchenAid 5KSM175PSECA. Les mer om testen hos Testberichte.de.

Thewirecutter.com
Thewirecutter.com er et amerikansk testmagasin som har fokus på anmeldelser av teknologiske produkter. Basert på egne vitenskapelige tester guider ekspertene deg her til kjøp av de beste apparatene. Her er det snakk om en test av kjøkkenmaskiner, inkludert KitchenAid 5KSM7580. Les hele testen hos Thewirecutter.com.

Trustedreviews.com
Trustedreviews.com er et internasjonalt testmagasin som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Her har ekspertene testet forskjellige kjøkkenmaskiner:

Les mer om testen av KitchenAid 5KSM3311X hos Trustedreviews.com.

Les mer om testen av KitchenAid 5KSM175PSECA hos Trustedreviews.com.


Andre relevante tester og artikler

Er du enda ikke overbevist om at en kjøkkenmaskin fra KitchenAid er det rette valget for deg, så har vi her hos Forbrukerliv også en lang rekke andre artikler du kanskje vil synes er interessante.

Med hjelp fra vår generelle tester av kjøkkenmaskiner kan du raskt skaffe deg en oversikt over hva markedet ellers har å by på fra andre produsenter.

Dersom det er et bestemt merke som fanger oppmerksomheten din så kan du gi deg i kast med våre mange produsent-spesifikke tester som alle inneholder ekspertvurderte testvinnere og toppscorere.

Her finner du vår Electrolux kjøkkenmaskin test og vår Bosch kjøkkenmaskin test.

Spesielt én produsent får gang på gang toppscorende og testvinnende kjøkkenmaskiner. Her snakker vi selvfølgelig om den britiske produsenten Kenwood. Derfor finner du vår Kenwood kjøkkenmaskin test.

Skulle det være en bestemt Kenwood modell du er spesielt interessert i så kan du lese våre seriespesifikke Kenwood tester. Les for eksempel vår Kenwood Chef test, vår Kenwood Chef XL test eller vår Kenwood Major test som alle inneholder testvinnende modeller.

Vi håper at du får stor glede av den nye kjøkkenmaskinen din.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere