Kenwood Major Test – Se de beste Kenwood Major modellene her

0

I denne artikkelen ser Forbrukerliv nærmere på en rekke kjøkkenmaskiner fra Kenwood i serien Kenwood Major. Utover dette har vi også sett nærmere på noen alternative Kenwood-produkter dersom man ikke vil ha en modell fra serien Kenwood Major – i tillegg til et par kjøkkenmaskiner fra andre merker.

For å kunne gi forbrukeren best mulig oversikt har vi analysert forskjellige eksperttester hvor eksperter har testet og vurdert de forskjellige Kenwood Major-modellene. Her er det snakk om blant annet tester fra det danske Forbrukerrådet Tænk og det svenske forbrukerrådet Råd & Rön, samt testsider som Goodhousekeeping.co.uk, Which.co.uk og Trustedreviews.com. I tillegg har vi inkludert tester fra aviser som Politiken, Daily Mail og The Independent.

Ønsker du å lese mer så har vi inkludert en liste over linkene til undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

Artikkelen inneholder:
🔸 Oversikt over 7 forskjellige Kenwood Major kjøkkenmaskiner
🔸 Alternativer til Kenwood Major kjøkkenmaskiner
🔸 Informasjon om Kenwood
🔸 Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke selv tester produkter, men heller samler resultatene fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.


Kenwood Major KMM770

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Testvinner hos TV2.no

Kenwood Major KMM770

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 999,00 Kr. 0,00 Kr. 4 999,00 Kr. Les mer
4 999,00 Kr. 0,00 Kr. 4 999,00 Kr. Les mer
4 999,00 Kr. 0,00 Kr. 4 999,00 Kr. Les mer

 

Det er stor enighet blant de skandinaviske ekspertene om at Kenwood Major KMM770 er et godt valg hvis man skal investere i en kjøkkenmaskin. Både det danske og svenske forbrukerrådet, samt TV2, har testet modellen og alle ekspertene er veldig imponerte. Kenwood Major KMM770 er spesielt god på et kjøkken hvor det bakes mye.

Ideell til hjemme-bakeren

Kenwood Major KMM770 er et godt valg, både hvis man er en erfaren kjøkkenmaskin-bruker eller helt ny i faget. Modellen er meget intuitiv i bruk og det er lett å komme i gang med den. Ekspertene fra TV2 vurderer at Kenwood Major KMM770 er veldig god på alle testområder, spesielt hvis man er en ivrig hjemme-baker med store ambisjoner. Da vil denne modellen være ideell.

Kenwood Major KMM770 vil fort bli en god assistent på kjøkkenet uansett om man skal bruke maskinen til å elte tung brøddeig eller lettere kakedeig. Også piskingsfunksjonen av lette konsistenser fungerer veldig godt på denne modellen. Eggehviter og pisket krem piskes lett og resultatet blir en fløyelsmyk og jevn masse. Deigkapasiteten er høy da skålen er god og romslig. Ekspertene noterer i tillegg at Kenwood Major KMM770 er god å bruke dersom man skal lage store porsjoner.

God og enkel

Kenwood Major KMM770 er et bra kvalitetsprodukt. Modellen er solid og har en kraftig motor med en effekt på 1200 watt. Likevel er det ikke den mest avanserte modellen på markedet. Da andre og mer avanserte kjøkkenmaskiner har flere funksjoner, som for eksempel pressing av appelsiner, rivning og skjæring av grønnsaker, så er Kenwood Major KMM770 enklere. Til gjengjeld vurderer ekspertene at modellens spisskompetanser er utrolig gode, spesielt når det kommer til pisking og elting.

Enkel å rengjøre

Kenwood Major KMM770 er et godt og solid produkt til kjøkkenet. Er man ikke fortrolig med en kjøkkenmaskin så følger det med en brukermanual som kan sette den nye forbrukeren inn i funksjoner og generell bruk. Som en ekstra bonus er rengjøringen veldig enkel, noe som er en stor fordel dersom man baker mye og skåler og pisker/kroker blir veldig grisete. Dersom man foretrekker en kjøkkenmaskin som også er pen å se på, vil Kenwood Major KMM770 være et ideelt valg da den fine sølvfargen vil ta seg godt ut på kjøkkenbenken. For allsidig bruk følger det med både visp, deigkrok og K-spade i tillegg til en skål i rustfritt stål med en kapasitet på 6,7 liter. Du kan fylle på ingredienser via lokket.

Kenwood Major KMM770 måler 39 cm (l), 23 cm (b), 34 cm (h) og veier 9,4 kilo.

Utvalgte fordeler ved Kenwood Major KMM770:
🔵 Kraftig modell med effekt på 1200 watt
🔵 God til alle bake-oppgaver
🔵 Enkel modell som er lett å bruke
🔵 Både visp, deigkrok og K-spade medfølger
🔵 Stor skål på 6,7 liter med lokk


Kenwood KMM020 Major Titanium

✅ Testvinner hos Søndagsavisen
✅ Gullmedaljevinner hos det norske Forbrukerrådet

Kenwood KM020 Major

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 999,00 Kr. 0,00 Kr. 4 999,00 Kr. Les mer

 

Kenwood KMM020 Major Titanium har blitt testet både av Søndagsavisen som har testet 6 forskjellige kjøkkenmaskiner og det norske Forbrukerrådet som har testet 7 forskjellige modeller.

Maskinen har blitt vurdert på evner innenfor pisking av eggehviter, elting av brøddeig og kakedeig, brukervennlighet og skål-størrelse. Etter endt undersøkelse ble Kenwood KMM020 Major Titanium kåret til testvinner da modellen klarer seg godt på alle testområdene.

Pisker og elter godt

Ekspertene konkluderer med at Kenwood KMM020 Major Titanium vinner testene da det er den modellen som klarer seg best generelt sett.

Det gjelder både elte-oppgaver hvor modellen klarer å gjennomelte selv en tung deig slik at den etterlates smidig og myk, men spesielt er pisking av eggehviter og blanding av kakedeig områder hvor Kenwood KMM020 Major Titanium ligger et stykke foran konkurrentene. Eggehvitene etterlates gjennompiskede, jevne og med en lett og luftig konsistens – og kakedeigen blir jevn og smidig.

Kenwood KMM020 Major Titanium har også en elektronisk hastighetskontroll som sørger for best mulig pisking/elting.

Utholdende modell

Maskinenes utholdenhet er ett av testområdene hvor ekspertene spesielt påpeker hvor god Kenwood KMM020 Major Titanium er. Kjøkkenmaskinen fungerer ved at den har sikkerhetssensorer som slår av motoren dersom den jobber for hardt.

Hvis maskinen hele tiden slår seg av så fungerer ikke kjøkkenmaskinen særlig bra. Det viste seg at Kenwood KMM020 Major Titanium var utrolig hardfør når det kom til utholdenhet og stabilitet, og det var ingen problemer med å håndtere selv veldig tunge deiger.

Stor og kraftig modell

Kenwood KMM020 Major Titanium har en motor på 1500 watt. Dette gjør motoren veldig kraftig, men selv kraftig pisking får ikke maskinen til å søle eller sprute ut innholdet – det skyldes også den høye vekten på over 13 kilo som sørger for stor stabilitet.

En annen fordel ved Kenwood KMM020 Major Titanium er at det er en stor modell som kan brukes til å jobbe med store mengder matvarer – skålen er nemlig romslig og har en kapasitet på 6,7 liter. Det tilsvarer 4,6 kilo kakedeig, 2,4 kilo brøddeig og nesten 1 kilo mel.

Modellen kommer også med mye praktisk tilbehør som blant annet spatel, glassblender, sprutbeskyttelse, K-visp, krem-visp (til delikat kakedeig), visp og deigkrok.

Utvalgte fordeler ved Kenwood KMM020 Major Titanium:
🔵 Elektronisk hastighetskontroll
🔵 Høy utholdenhet
🔵 Kraftig motor på 1500 watt
🔵 Stabil modell med vekt på 13 kilo
🔵 Flere medfølgende deler, som spesial-visp, vanlig visp, deigkrok og blender

Nedenfor kan du se en presentasjon av Kenwood KMM020 Major Titanium:

https://www.youtube.com/watch?v=GhnsdrjI2og

Kenwood Major KM094

✅ Anbefalt hos tyske Ekitchen.de

Kenwood Major KM094

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
9 042,00 Kr. 0,00 Kr. 9 042,00 Kr. Les mer
9 042,00 Kr. 0,00 Kr. 9 042,00 Kr. Les mer
9 042,00 Kr. 0,00 Kr. 9 042,00 Kr. Les mer
9 112,00 Kr. 0,00 Kr. 9 112,00 Kr. Les mer

 

Siden Kenwood Major KM094 er utgått er prislisten erstattet med Kenwood Major KM096 som er en ny og forbedret modell.

Den tyske online-portalen Ekitchen.de har utført en grundig test av Kenwood Major KM094 hvor de har vurdert den ut ifra hvor bra den utfører oppgaver som elting, pisking og blending.

Etter at maskinen var ferdig testet vurderte ekspertene Kenwood Major KM094 til å være en veldig god og solid kjøkkenmaskin. Den er spesielt bra til husstander med høyt ambisjonsnivå.

Bra til et stort kjøkken

Kenwood Major KM094 inneholder mange deler som skal settes sammen. Dette kan være en smule vanskelig, men ekspertene mener det er verdt det fordi Kenwood Major KM094 er en utrolig god kjøkkenmaskin.

De merker seg likevel at modellen krever mye plass (og er forholdsvis dyr), så man skal ha mye plass hjemme på kjøkkenet. Dersom man har nok av plass så er Kenwood Major KM094 verdt både plassen og pengene.

Kan alt

Kenwood Major KM094 er en kjøkkenmaskin som kan utføre stort sett alle arbeidsoppgaver man trenger. Det betyr at modellen både kan piske, elte, blende, mose, røre, lage pasta, hakke, blande og mye annet.

Bruken overgår de vanlige bake-oppgavene og denne allsidigheten er noe av det ekspertene fremhever ekstra godt. De har testet modellens evner innenfor elting av deig til bagels og pisking av ingredienser til sjokolademousse, samt tilberedning av kjøtt. Alle oppgavene utføres bra og gjennomført så det er ingenting å utsette på hverken resultat eller prosess.

Stor modell

Kenwood Major KM094 er laget spesielt til et hjemmekjøkken som skal produsere store porsjoner. Motoren på 1500 watt gjør at modellen kan håndtere veldig tunge masser. Skålen har en kapasitet på 6,7 kilo som betyr at den kan romme 5 kilo kakedeig, 3 kilo brøddeig og 16 eggehviter. Blenderen kan romme opptil 1,6 liter væske og det finnes forskjellige trinnløse hastighetsinnstillinger på maskinen. Jo finere konsistens, desto høyere hastighet kan man bruke.

Kenwood Major KM094 kan som nevnt brukes til mange formål og derfor følger det blant annet med en K-spade, deigkrok, visp, røre-krok, damprist, sprutlokk, blender og hakker.

Kenwood Major KM094 måler 38 cm (h), 33,5 cm (b), 41 cm (d) og veier 13,6 kilo. Modellen finnes i stål.

Utvalgte fordeler ved Kenwood Major KM094:
🔵 Fordelaktig på kjøkken hvor det tilberedes mye mat av gangen
🔵 Inneholder tilbehør til både pisking, elting, blending, hakking og pasta-laging
🔵 Kraftig motor på 1500 watt
🔵 Mulighet for flere hastigheter
🔵 Skål med kapasitet på 6,7 kilo


Alternativer til Kenwood Major

Ovenfor har vi gjennomgått flere forskjellige Kenwood Major kjøkkenmaskiner. I dette avsnittet ser vi nærmere på 3 alternativer til Kenwood Major dersom man foretrekker en modell i en annen serie, men fra samme merke.


Kenwood kMix

✅ Testvinner hos britiske The Independent
✅ Testvinner hos britiske Daily Mail
✅ 4 av 5 stjerner hos svenske Expressen.se

Kenwood kMix

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 795,00 Kr. 0,00 Kr. 2 795,00 Kr. Les mer
2 803,00 Kr. 0,00 Kr. 2 803,00 Kr. Les mer
2 803,00 Kr. 0,00 Kr. 2 803,00 Kr. Les mer
2 927,00 Kr. 0,00 Kr. 2 927,00 Kr. Les mer
2 999,00 Kr. 0,00 Kr. 2 999,00 Kr. Les mer

 

De to britiske avisene The Independent og Daily Mail har begge en seksjon om mat og forbruk hvor de har testet forskjellige kjøkkenmaskiner på områder som elting, pisking, brukervennlighet, design og lyd.

Modellen Kenwood kMix er tatt med i begge testene, og modellen er etter endt test blitt kåret til testvinner begge steder. I tillegg har det svenske nyhetsnettstedet Expressen.se vurdert Kenwood kMix på de samme testområdene. Her får modellen også toppkarakter.

Kjendis fra fjernsynet

Kenwood kMix har oppnådd internasjonal anerkjennelse og nærmest berømmelse ved å være utvalgt kjøkkenmaskin til det store britiske bakeprogrammet The Great British Bake Off – etter hard konkurranse med en modell fra merket Kitchenaid.

Derfor er det heller ikke rart at modellens styrker ligger innfor alle slags oppgaver innen baking. Dette gjelder både når det kommer til å elte brøddeig, blande deig til flytende kaker, piske krem, eggehviter og andre konsistenser.

God til kake-bordet

Ettersom Kenwood kMix har blitt brukt i et stort bakeprogram så er forventningene naturligvis høye. Ekspertene har gjennomgått maskinens evner innenfor bakerens repertoar nøye.

Teknikk og finesse er ofte viktig for å oppnå det beste resultatet, for når man for eksempel baker kaker som skal ha en saftig svampaktig konsistens i midten så er det ofte smøret det er vanskelig å jobbe med. Kenwood kMix sin røre-teknikk gjør at smøret lett integreres med de andre ingrediensene, og massen får en klumpfri, lett og sukkerspinn-lignende konsistens.

Flott design i mange farger

I motsetning til Kenwood Major-modellene som ofte holdes i stilrene og enkle farger, er det mulig å få Kenwood kMix til akkurat det temperamentet man ønsker. Modellen kommer nemlig i blå, rød, grønn, gul, samt sort, hvit og grå. Designet spiller også en stor rolle hos Kenwood kMix som i sitt stilrene design vil pynte opp enhver kjøkkenbenk med sitt retro-vintage utseende.

Det følger ikke med så mye tilbehør til Kenwood kMix som til Kenwood Major-modellene, men med både visp, deigkrok og ballongvisp er det store muligheter for tilbereding av mange retter.

Kenwood kMix veier litt over 8 kilo, noe som er mindre enn andre kjøkkenmaskiner, men når maskinen jobber forblir den likevel stabil. Dessuten vurderer ekspertene at Kenwood kMix er lett å bruke. Skålen har en størrelse på 5 liter og som en bonus er maskinen ganske stillegående.

Utvalgte fordeler ved Kenwood kMix:
🔵 God til alle typer bakverk
🔵 God røre-teknikk gir bedre resultat
🔵 Fås i 7 forskjellige flotte farger
🔵 Visp, deigkrok og ballong-visp medfølger
🔵 God størrelse med en skål med en kapasitet på 5 liter


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

✅ Testvinner hos norske Vg.no
✅ Testvinner hos norske Tek.no

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
5 490,00 Kr. 0,00 Kr. 5 490,00 Kr. Les mer
5 490,00 Kr. 0,00 Kr. 5 490,00 Kr. Les mer
5 785,00 Kr. 0,00 Kr. 5 785,00 Kr. Les mer
5 785,00 Kr. 0,00 Kr. 5 785,00 Kr. Les mer

 

Norges nest største avis Verdens Gang (VG) utgis daglig og er også nettbasert på VG.no. Dette er Norges mest leste nyhetsside med 1,9 millioner daglige lesere. Avisen omhandler også gastronomi og forbrukerstoff, og har her testet 9 kjøkkenmaskiner på forskjellige områder. Det har primært vært fokus på elting av deig og pisking av krem.

Etter utført test konkluderes det med at Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er testvinneren og slår de 8 konkurrentene. Også det norske online-nettstedet Tek.no har testet Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S og kommet frem til samme konklusjon.

Spesielt god til tung deig

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er en stor og kraftig maskin med en motor på hele 1700 watt, som fungerer veldig godt til elting av brød- og gjærdeig. Gjærdeigene kan godt være noe tunge, men en tung masse gir ingen problemer for Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S på grunn av styrken.

Skålen kan romme 6,7 liter og 2,56 kilo deig, noe som gir mulighet til å elte veldig mye deig av gangen. Vanligvis gir en mindre mengde deig en bedre og mer effektiv elting. Det er fordi maskinen enklere kan bearbeide deigen, men Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S sakker ikke farten og blir heller ikke mindre effektiv selv med mye deig i skålen.

Stor modell

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er som nevnt en veldig kraftig kjøkkenmaskin med masser av muskler. Denne kraften gir en meget sterk motor, og siden modellen har en vekt på 10,4 kilo er den på alle måter kraftig.

Ekspertene vurderer at den høye vekten ikke er en ulempe på Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Faktisk er det nettopp denne vekten som gir et bedre resultat da modellen er meget solid og robust. Maskinen står også bedre fast på kjøkkenbenken, og man kan godt vende ryggen til den selv om den beveger seg litt mens den arbeider.

Eltingsarbeidet lettes av deigkroken som er spesielt konstruert til å håndtere tunge oppgaver.

Lett å rengjøre

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S ligger i den dyrere enden av prisskalaen, men til gjengjeld får man mye kraft og god kvalitet for pengene. Modellen er utstyrt med LED-lys og et par gode funksjoner. Her gjelder blant annet den smarte funksjonen splash-guard som er en slags beskyttelse mot sprut. Det er også mulighet for høydejustering av utstyret for bedre pisking og elting.

Som en ekstra bonus er Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S lett å rengjøre da flere av delene kan tas fra hverandre og vaskes separat. Det følger også med en skål på 6,7 liter, visp, deigkrok, ballong-visp og blande-visp.

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
🔵 Meget sterk modell med en motor på 1700 watt
🔵 Ideell til tung deig
🔵 Mulighet til å jobbe med 2,5 kilo deig av gangen
🔵 Høy vekt på 10,4 kilo sikrer bedre stabilitet
🔵 Gode funksjoner som sprutbeskyttelse og høydejustering av utstyr


Kenwood KVL4100S

✅ Best kjøp hos britiske Which.co.uk

Kenwood KVL4100S

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
3 090,00 Kr. 0,00 Kr. 3 090,00 Kr. Les mer
3 490,00 Kr. 0,00 Kr. 3 490,00 Kr. Les mer
3 490,00 Kr. 0,00 Kr. 3 490,00 Kr. Les mer
3 581,00 Kr. 0,00 Kr. 3 581,00 Kr. Les mer
3 699,00 Kr. 0,00 Kr. 3 699,00 Kr. Les mer
5 556,00 Kr. 0,00 Kr. 5 556,00 Kr. Les mer

 

Det britiske forbrukermagasinet Which? tester stadig et stort utvalg forbrukerprodukter, og her har ekspertene testet kjøkkenmaskinen Kenwood KVL4100S. Ekspertene mener modellen er veldig bra og vurderer den til å være det beste kjøpet for pengene. Kenwood KVL4100S er en generelt god og solid kjøkkenmaskin, og med den sterke motoren og store skålen gir den stor mulighet for å gjøre forbrukeren til en bedre hjemme-kokk.

God hjelper på kjøkkenet

Kenwood KVL4100Ss klare formål er å hjelpe hjemme-kokken til å bli bedre og ha det morsommere med matlagingen. Med Kenwood KVL4100S blir matlagingen også enklere da den klarer mange oppgaver som ellers skal gjøres manuelt. Dette gjelder både når det skal piskes, eltes og blandes, for Kenwood KVL4100Ss spesielle teknikk sørger for et godt resultat og lettere arbeidsmengde for brukeren.

Med Kenwood KVL4100S følger det med en K-visp, en vanlig visp og en deigkrok som hver er spesialisert innenfor bestemte områder.

Klarer mange oppgaver

Vispen er spesialdesignet til å piske krem og eggehviter mens K-vispen er god til for eksempel kjeks. Deigkroken tar seg av elteoppgavene – også til hjemmelaget pizza.

Det finnes en variabel hastighetsfunksjon med puls som betyr at man selv kan skreddersy hastighetsnivået til det ønskede behovet, og motoren på 1200 watt sørger for å utstyre forbrukeren med den nødvendige slagkraften og stabiliteten.

Mulighet til å kjøpe mer tilbehør

Kenwood KVL4100S kommer som sagt ”kun” med en K-visp, en vanlig visp og en deigkrok, men det er mulig å investere i en masse tilbehør. Det finnes mer enn 20 forskjellige deler slik at man også kan bruke Kenwood KVL4100S til for eksempel å hakke kjøtt selv, lage pasta, skjære grønnsaker eller blende supper og smoothies.

Det er også mulig å tilberede veldig store porsjoner med Kenwood KVL4100S da skålen har en kapasitet på 6,7 liter. Det tilsvarer 2,5 kilo brøddeig, 4,5 kilo kakedeig, nesten 1 kilo mel og 16 eggehviter.

Som en ekstra bonus har Kenwood KVL4100S sprutbeskyttelse slik at innholdet ikke sprutes utover selv når det arbeides på høy hastighet med store mengder.

Kenwood KVL4100S måler 34,5 cm (h), 38,5 cm (b), 28 cm (d), veier 7,6 kilo og kommer i en flott sølvfarge.

Utvalgte fordeler ved Kenwood KVL4100S:
🔵 Medfølgende K-visp, vanlig visp og deigkrok hjelper forbrukeren i matlagingen
🔵 Sterk motor på 1200 watt
🔵 Mulighet for å kjøpe 20 tilbehørsdeler
🔵 Stor skål med kapasitet på 6,7 kilo
🔵 Sprutbeskyttelse gir lettere rengjøring


Andre testvinnere

I denne artikkelen har vi gjennomgått flere Kenwood-kjøkkenmaskiner som har fått toppkarakterer av ekspertene gjennom forskjellige tester. Det har vært snakk om både produkter i Kenwood Major-serien, pluss 3 andre kjøkkenmaskiner fra Kenwood.

Utover disse kjøkkenmaskinene fra Kenwood finnes det også mange andre gode modeller på markedet. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig vil vi i dette avsnittet gjennomgå 4 flere kjøkkenmaskiner fra alternative merker som også har fått ros av ekspertene.


Electrolux EKM6000

✅ ”Spesielt anbefalt” hos Tek.no

Electrolux EKM6000

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 795,00 Kr. 0,00 Kr. 2 795,00 Kr. Les mer
2 985,00 Kr. 0,00 Kr. 2 985,00 Kr. Les mer
2 985,00 Kr. 0,00 Kr. 2 985,00 Kr. Les mer
2 990,00 Kr. 0,00 Kr. 2 990,00 Kr. Les mer
3 195,00 Kr. 0,00 Kr. 3 195,00 Kr. Les mer
3 195,00 Kr. 0,00 Kr. 3 195,00 Kr. Les mer

 

Det norske forbrukernettstedet Tek.no har testet forskjellige kjøkkenmaskiner og
Electrolux EKM6000 er en av dem. Den har blitt testet på blande-/piske-/elte-evner, men også på utseende, brukervennlighet, holdbarhet og anvendelighet. Electrolux EKM6000 imponerer generelt ekspertene, og etter endt test vurderer de at Electrolux EKM6000 skal få en høy karakter da maskinen både ser bra ut, er stabil og gir et godt arbeidsresultat.

God basis-modell

Electrolux EKM6000 ligger i den lavere enden av prisskalaen, men prisen er ikke en pekepinn for kvaliteten. Electrolux EKM6000 er kanskje ikke utstyrt med like mye tilbehør som andre modeller, men dette er noe som styrker bruksmulighetene. Den medfølgende E-vispen, den vanlige vispen og deigkroken fungerer veldig godt til de spesifikke oppgavene.

Vil man bruke Electrolux EKM6000 til mer avanserte oppgaver så er det mulig å kjøpe flere tilbehørsdeler slik at modellen også vil kunne snitte, hakke, rive og lage pasta.

10 hastigheter

En av de største fordelene ved Electrolux EKM6000 er at man fritt kan velge mellom 10 forskjellige hastigheter, samt en puls-funksjon som betyr at man kan tilpasse hastigheten til den type matvare eller materiale som behandles i skålen.

Ekspertene legger raskt merke til at Electrolux EKM6000 er god og brukervennlig, og selv den grønneste nybegynneren kan raskt få hevet kjøkkenferdighetene markant med hjelp fra Electrolux EKM6000. Skålen har en god størrelse på 5,7 liter, og selv ved høye hastigheter står skålen og maskinen fast takket være de ekstra store sikkerhetsføttene som er utformet i gummi.

God oversikt

Ekspertene roser Electrolux EKM6000 for dens anvendelighet. Når man lærer seg å sette sammen alle delene så er det enkelt å bruke den. Det finnes også en smart timer som gir bedre oversikt da man både kan programmere maskinen til å jobbe i et bestemt tidsintervall og overvåke hvor lenge den har vært i gang.

Utover dette er Electrolux EKM6000 utstyrt med et blått LED-lys som lyser opp skålen under tilberedning.

Utseendet er også noe for seg selv. Modellen har en noe spesiell utforming, men ekspertene liker det noe annerledes ytre og mener det gir modellen personlighet. Modellen er laget i rustfritt stål og selve inntrykket er godt, solid og robust.

Electrolux EKM6000 veier 10,9 kilo og kommer i 2 farger: Hvit og sort.

Utvalgte fordeler ved Electrolux EKM6000:
🔵 Prisvennlig modell
🔵 Kommer med E-visp, vanlig visp og deigkrok – med mulighet for å kjøpe mer tilbehør
🔵 10 hastigheter
🔵 Sikker modell med store gummi-sikkerhetsføtter
🔵 Timer og LED-lys gir bedre oversikt


Kitchenaid Artisan 125

✅ Anbefalt av det danske magasinet Alt For Damerne
✅ 4,5 av 5 stjerner hos Trustedreviews.com
”Verdt alle pengene” hos britiske The Telegraph
93 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.co.uk
”Mikser til perfeksjon” hos britiske Which.co.uk
5 stjerner hos Dinside.no
✅ 4 stjerner hos svenske Expressen.se 

KitchenAid Artisan koekkenmaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
4 395,00 Kr. 0,00 Kr. 4 395,00 Kr. Les mer
4 655,00 Kr. 0,00 Kr. 4 655,00 Kr. Les mer
4 790,00 Kr. 0,00 Kr. 4 790,00 Kr. Les mer
4 790,00 Kr. 0,00 Kr. 4 790,00 Kr. Les mer
5 251,00 Kr. 0,00 Kr. 5 251,00 Kr. Les mer
5 495,00 Kr. 0,00 Kr. 5 495,00 Kr. Les mer

 

Ettersom Kitchenaid Artisan 125 er en fast bestanddel av bakeprogrammet The Great British Bake Off, så kan man forvente et luksusprodukt som er litt utover det vanlige.

Ifølge eksperter fra både inn- og utland er dette også tilfellet, og de har testet modellen på flere fronter. Konklusjonen lyder overordnet at modellen er både holdbar og solid med et meget unikt og flott design.

God til både pisking og elting

Kitchenaid Artisan 125 kan stort sett alt når det kommer til pisking/elting/blanding og andre relaterte oppgaver. Ekspertene merker seg at modellen er god når det kommer til tunge brød og gjærdeiger, som den elter veldig godt sammen – her kommer også hestekreftene i spill da motoren til Kitchenaid Artisan 125 har imponerende 1500 watt.

Modellen fungerer også veldig godt når det kommer til å piske lettere konsistenser som eggehviter og krem hvor skummet og hvitene blir lette og fylt med knitrende små luftbobler. Flytende kakedeig blir også mikset grundig slik at alle ingrediensene smelter sammen.

10 hastigheter

Kitchenaid Artisan 125 er utstyrt med hele 10 forskjellige hastighetsgrader for best mulig å kunne klare alle elte-/piske-/blande-oppgaver. De høye hastighetene er skapt for lette materialer og de lave hastighetene for de tunge deigene. I tillegg til pisking kommer Kitchenaid Artisan 125 også med en deigkrok som skal brukes til å elte de tyngre deigene.

Det er mulig å tilberede store og små porsjoner av gangen. Med en skål som rommer 4,8 liter hører Kitchenaid Artisan 125 til i mellomklassen når det kommer til størrelse.

Hastighet er et annet velfungerende element på Kitchenaid Artisan 125. Tilberedningsprosessen går raskt og selv om det eltes på full styrke så er modellen fremdeles forholdsvis lydløs i bruk.

Bemerkelsesverdig og unikt design

Ekspertene klarer ikke ignorere at Kitchenaid Artisan 125 er en luksus-modell som etterhvert har blitt et stil-ikon. Modellen er også utrolig flott å se på med et strømlinjeformet og stilfullt design, men den tar til gjengjeld en del plass på kjøkkenbenken.

Ekspertene vurderer at modellen er skapt til å stå fremme og pryde kjøkkenbenken da den raskt vil bli kjøkkenets midtpunkt. Modellen finnes i hele 28 forskjellige farger som alle passer sammen med skålen i rustfritt stål. For mer variert bruk er det mulig å kjøpe mer tilbehør. Det er kun få kritikkpunkter ved Kitchenaid Artisan 125, men prisen er en av faktorene som må overveies da modellen unektelig ligger i den dyre enden av prisskalaen.

Kitchenaid Artisan kjøkkenmaskin måler 35 cm (h), 22 cm (b), 36 cm (d) og veier 11,2 kilo.

Utvalgte fordeler ved Kitchenaid Artisan Kjøkkenmaskin:
🔵 God til både elting og piskning
🔵 God skålstørrelse med en kapasitet på 4,8 liter
🔵 10 forskjellige hastigheter
🔵 Flott og stilfull modell
🔵 Finnes i 28 forskjellige farger

Nedenfor kan du se en presentasjon av Kitchenaid Artisan kjøkkenmaskin:

https://www.youtube.com/watch?v=czodOZA3bfM

Sage the Scraper Mixer Pro™ 

✅ Anbefalt hos britiske BBC
✅ Anbefalt hos britiske The Independent

Sage the Scraper Mixer Pro

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 799,00 Kr. 0,00 Kr. 1 799,00 Kr. Les mer
1 799,00 Kr. 0,00 Kr. 1 799,00 Kr. Les mer

 

Sage kjøkkenmaskin har blitt testet i 2 forskjellige tester: Både hos britiske BBC og hos den britiske avisen The Independent. Alle ekspertene har sett nærmere på elte-/piske-/blande-evner i tillegg til utseende, brukervennlighet, stabilitet og rengjøring. Sage kjøkkenmaskin klarer seg så bra på alle testområder at modellen anbefales både av BBC og The Independent.

Veldig god til bake-oppgaver

Ekspertene har hovedsakelig sett på Sage kjøkkenmaskins evne til å klare forskjellige bake-oppgaver: Elting, piskning og blanding. De mener Sage kjøkkenmaskin er veldig god til alle oppgavene, men den briljerer når det kommer til elting og piskning.

Dette skyldes ikke minst modellens planetoniske arbeidsmetode hvor bevegelsene fra mikserhodet og vispen går hver sin vei. Det betyr at ingrediensene blir gjennomarbeidet fra alle vinkler og dermed smeltes bedre sammen.

Solid modell

Sage kjøkkenmaskin veier ”kun” 8 kilo, som er en god del mindre enn andre modeller. Til tross for den lave vekten står modellen godt fast uten å bevege på seg, også når det jobbes med tung brøddeig og høy hastighet. Modellen også veldig støysvak.

Det følger med både visp og deigkrok til Sage, men modellens medfølgende skrape-visp er et spesielt velfungerende stykke tilbehør da denne sørger for å skrape sidene og bunnen av skålen slik at så mye deig som mulig blir oppsamlet.

Variabel hastighet

Sage kjøkkenmaskin har en variabel, trinnløs hastighet som kan justeres underveis alt etter konsistens og hvor langt i tilberedningsprosessen man har kommet.

Ekspertene roser hastighetsfunksjonen som enkel å bruke. Dette gjelder også kontrollknappene som lyses opp av displayet, hvor man kan slå på en timer slik at maskinen jobber i det tidsrommet man har stilt den inn til.

Det er også tenkt på sikkerhet med Sage kjøkkenmaskin da motoren har automatisk beskyttelse mot overbelastning. Den har også sensorer som merker hvis blandingen blir for tung under tilberedningen for den valgte hastigheten. Skjer dette så justerer modellen selv styrken.

Sage kjøkkenmaskin måler 36 cm (h), 20 cm (b), 36 cm (d) og veier 7,85 kilo.

Utvalgte fordeler ved Sage the Scraper Mixer Pro™:
🔵 Planetonisk rotasjon
🔵 Medfølgende skrape-visp sørger for minst mulig avfall
🔵 Variabel, trinnløs hastighet
🔵 Med lys og timer
🔵 Høy sikkerhet med sensorer og beskyttelse mot overbelastning

Nedenfor kan du se skaperen, kokken Heston Blumenthal, presentere Sage the Scraper Mixer Pro™:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=ORXvYb9wy8k

Ankarsrum Assistent AKM 6220

✅ Testvinner hos Politiken.dk
✅ Testvinner hos Expressen.no
Testvinner hos Smartson.se
Testvinner hos Wiseguide 2014 og 2016
✅ 5 av 6 stjerner hos Gastromand

Ankarsrum Assistent AKM 6220

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Det er kanskje ikke så mange som kjenner til svenske Ankarsrum Assistent, men modellen ble faktisk introdusert allerede i 1940-årene.

Ankarsrum Assistent AKM 6220 testes her av blant annet den svenske avisen Expressen, den danske avisen Politiken, samt Gastromand som er et mat-magasin for menn. Alle gir Ankarsrum Assistent AKM 6220 veldig gode vurderinger og modellen fremheves spesielt for å være litt annerledes, men på en god måte.

God til mye deig

Ankarsrum Assistent AKM 6220s store romslighet gjør det mulig å arbeide med store masser av gangen, og dette er noe av det første ekspertene legger merke til ved modellen. Det noteres at maskinen er veldig god til å elte brød- og gjærdeiger, og med en skål med en kapasitet på hele 7 liter kan man tilberede veldig store porsjoner.

Til tross for den store skålen sørger maskinen for at alle ingrediensene opptas i deigen så det ikke ligger for mye igjen i bunnen. Dette er takket være modellens medfølgende kantskraper.

Et annet område hvor Ankarsrum Assistent AKM 6220 bemerker seg positivt er ved piskning av krem, som den pisker veldig raskt og jevnt. Til denne oppgaven kan man med fordel bruke den medfølgende dobbelt-vispen.

Pisking vendt på hodet

Der hvor det vanligvis er vispen eller deigkroken som beveger seg er det omvendt med Ankarsrum Assistent AKM 6220. Her er det nemlig selve skålen som roterer rundt, og derfor ser modellen også litt annerledes ut enn konkurrentene.

Det er uvisst om dette alltid er en fordel, men ekspertene vurderer at metoden virker for Ankarsrum Assistent AKM 6220. Ekspertene bemerker også at maskinen er av meget høy kvalitet generelt sett, og spesielt knapper, håndtak og timer-funksjonen fungerer veldig godt.

Mye tilbehør

Ankarsrum Assistent AKM 6220 er kompatibel med veldig mye tilbehør som raskt gjør modellen til mer enn bare en kjøkkenmaskin til bake-oppgaver. Tilbehøret er effektivt og åpner opp for mange flere anvendelsesmuligheter. Det er snakk om tilbehør som kjøttkvern, sitruspresser, blender, utstyr til fremstilling av pasta, purépresser, rivjern, visp, dobbelt-visp, deigkrok og deigskraper (merk at noe av tilbehøret må kjøpes separat).

For å hjelpe forbrukeren raskt i gang følger det også med et oppskriftshefte og instruksjons-dvd, og modellen kan fås i mange spennende farger. Her kan man velge mellom oransje, lyseblå, krem, rød, grønn og rosa i tillegg til de nøytrale fargene som sort og hvit.

Ankarsrum Assistent AKM 6220 måler 36 cm (h), 26,8 cm (b), 40 cm (d) og veier 8,6 kilo.

Utvalgte fordeler ved Ankarsrum Assistent AKM 6220:
🔵 Skål med stor kapasitet på 7 liter
🔵 Kantskraper sørger for å få med all massen
🔵 Annerledes arbeidsprosess hvor skålen roterer
🔵 Mye ekstratilbehør som kjøttkvern, sitruspresser og blender
🔵 God timer-funksjon


Om Kenwood

Kenwood ble grunnlagt i 1947 av engelskmannen Kenneth Wood. Navnet Kenwood er en sammentrekning av grunnleggerens navn. Kenneth Wood begynte sin virksomhet ved å re-designe elektriske brødristere slik at de kunne riste brødet på begge sider uten at brødristeren berørte brødet. På kun 3 år lyktes Kenwood i å revolusjonere etterkigstidens kjøkken med lanseringen av Kenwood Chef-serien og produktene hadde ekstra fokus på å spare husmødre for tid på kjøkkenet. Suksessen vokste raskt og i 1956 ble Kenwood en internasjonal virksomhet som omsatte for 1,5 millioner kroner med hele 400 ansatte medarbeidere. På dette tidspunktet produserte Kenwood for det meste håndmiksere, blendere og dampstrykejern.

Opp gjennom 1960-tallet ble det også fokusert på design og raskt ble Kenwood-produktene nærmest til stil-ikoner. De flyttet inn i nye og mer avanserte produksjonsanlegg, og utbredelsen og populariteten økte ved at Kenwood manuelt presenterte de nye produktene til befolkningen opp gjennom 1970-årene. Den digitale tidsalderen ble også tenkt på i Kenwoods produkter, og i 1979 lanserte de den ikoniske foodprosessoren kalt ”Processor de-luxe”.

Siden den gang har innovasjon og teknologi vært nøkkelord for Kenwoods produksjon. Her har det vært fokus på både maskin og kunst, hvor kvalitet, innovasjon og design går hånd i hånd og er virksomhetens kjerneverdier. I dag produserer Kenwood alt fra kjøkkenmaskiner til kjøttkverner, brødristere og håndmiksere. Målet er å være både den profesjonelle kokkens og amatørkokkens betrodde kjøkkenpartner. Derfor prøves alle produktene før de sendes ut og det ytes en 10 års motorgaranti på produktene. Det brukes kun de aller beste materialene, hvor det også er tenkt på miljøet med fokus på å unngå skadelige kjemikalier som BPA (Bisfenol A) som finnes i plastikk og kan forårsake helseproblemer.

Mange kjenner i dag Kenwood på designet, og Kenwood har også vunnet priser hos både Red Dot og iFs globale designkonkurranser. Kenwood har lansert flere serier, som blant annet Major og kMix-serien som har blitt store bestselgere. Designet er ofte klassisk (som regel rødt, sort, eller hvitt), men den fargerike kokken kan også få redskaper i iøynefallende farger som lyseblå og rosa. Ideen er at kjøkkenet skal være kunst i seg selv mens det samtidig er tidløst og elegant. Kenwoods produkter har oppnådd høy popularitet da de har blitt brukt i det populære britiske bakeprogrammet The Great British Bake Off. Merket er faktisk så populært at det selges et Kenwood-produkt hvert tredje sekund i verden. Vil du vite mer om Kenwood så kan du lese mer på deres hjemmeside.

kenwood logo


Kenwood Major test – Disse kildene har vi brukt:

Alt for damerne 🇩🇰
Dansk magasin rettet mot kvinner som både handler om livsstil, mote, reportasjer, forbrukerliv med mer. Her er det testet 2 kjøkkenmaskiner mot hverandre. Den ene modellen er Kitchenaid Artisan og den andre er en Kenwood kjøkkenmaskin. Les mer her.

BBC 🇬🇧
Det britiske radionettverket er Storbritannias nasjonale offentlige leverandør av både radio og tv med en rekke internasjonale kanaler. BBC fokuserer på mange forskjellige emner i tillegg til nyheter, opplysningsprogrammer og underholdning – inkludert mat og husholdning. I denne sammenheng har BBC testet kjøkkenmaskiner. Les mer her.

Daily Mail 🇬🇧
Daily Mail er en britisk tabloidavis fra 1896. Den kommer ut daglig og er Storbritannias nest mest solgte avis. Det skrives om nyheter, sport og underholdning, men også forbrukerstoff. Her testes både en kjøkkenmaskin fra Kenwood og en fra Kitchenaid, og de to modellene settes opp mot hverandre. Les mer her.

Dinside.no 🇳🇴
Forbrukernettsted som skriver bredt om forbrukerstoff. Hovedsakelig konsentrerer nettstedet seg om motor, data, mobil og bolig. Her har de testet en Kitchenaid Artisan kjøkkenmaskin og gitt den en bedømmelse på 1-6 stjerner. Les mer her.

Ekitchen.de 🇩🇪
Tysk online-portal som hovedsakelig jobber med teknikk og innovasjon på kjøkkenet. Her finnes både nyheter, artikler, oppskrifter, videoer og forskjellige tester. Det er snakk om en test av én enkelt kjøkkenmaskin fra Kenwood. Les mer her.

Expressen 🇸🇪
Expressen er en svensk avis som kommer ut hver kveld. Den har over 1 million daglige lesere og skriver både om nyheter, sport og underholdning. Avisen har også et stort nyhetsnettsted med blandet innhold. I denne testen har de testet 5 kjøkkenmaskiner på forskjellige områder som for eksempel elting, pisking, brukervennlighet, anvendelighet og holdbarhet. Les mer her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrukerrådet som utfører omfattende tester og sammenligninger av dagligdags- og forbrukerprodukter. Her er der snakk om en test av 13 forskjellige kjøkkenmaskiner.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til enkelte individuelle tester.

Forbrukerrådet 🇳🇴
Dette er det norske forbrukerrådet som jevnlig tar seg av emner som er relevante for forbrukerne. Det inkluderer også et utvalg forskjellige tester og her er det snakk om en test av 7 forskjellige kjøkkenmaskiner. Les mer her.

Gastromand 🇩🇰
Dansk magasin med fokus på gastronomi, oppskrifter, restauranter, kokebøker, utstyr og kjøkkenartikler sett med menns øyne. Her er det snakk om en enkel men grundig test av 1 kjøkkenmaskin. Les mer her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Dette britiske nettstedet skriver om forskjellige produkter som har med hus og hage å gjøre. Det er ikke snakk om 1 test av et stort antall produkter, men nettstedet tester jevnlig et utvalg kjøkkenmaskiner. Deretter får produktene en karakter på en skala opp til 100 for å avgjøre hvor gode de er. Les mer her.

Politiken 🇩🇰
Politiken ble grunnlagt i 1884, men er fremdeles en av Danmarks ledende aviser. Danske Politiken bringer en test som er utført av en mat-teknolog. Her har de gjennomtestet 8 forskjellige kjøkkenmaskiner til avisens tillegg Lørdagsliv. Les mer her, men full tilgang til testen krever abonnement.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrukerrådet som jevnlig holder øye med forbrukerliv og nye forbrukerprodukter. Råd & Rön har foretatt en test av 27 kjøkkenmaskiner. Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til individuelle tester.

Smartson.se 🇸🇪
Svensk testnettsted hvor forskjellige forbrukerprodukter blir testet. Brukerne kan også selv være med på å teste og anmelde produkter. Her er der snakk om en test av kjøkkenmaskiner. Les mer her.

Søndagsavisen 🇩🇰
Den danske ukeavisen Søndagsavisen blir utgitt med posten og skriver om både nyheter, forbruk, livsstil, tester og undersøkelser med mer. Her kommer avisen med en test av 6 forskjellige kjøkkenmaskiner. Les mer her.

Tek.no 🇳🇴
Norges største nettsted for forbrukerteknologi med mer enn 300.000 ukentlige lesere. Her finnes både nyheter, artikler, guider og tester. I dette tilfellet er det snakk om en test av 9 forskjellige kjøkkenmaskiner. Les mer her.

The Telegraph 🇬🇧
Den tradisjonelle britiske avisen ble grunnlagt i 1855 og papirutgaven utgis daglig. The Telegraph har også et stort tilknyttet online-univers. Stort sett alle verdens emner har plass i avisen eller på nettstedet – blant annet nyheter, sport, underholdning, livsstil, forbruk, kultur og business. Det er snakk om en test av flere forskjellige kjøkkenmaskiner. Les mer her.

The Independent 🇬🇧
Den britiske avisen er en av de største og mest omfangsrike britiske avisene. Det skrives blant annet om nyhetsstoff, sport, politikk og utland, men forbrukerstoff og mat har også en plass i avisen. I denne testen har avisen funnet de 10 beste kjøkkenmaskinene. Les mer her.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Nettstedet bringer daglige og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter samt ytterligere analyser. Her har de testet flere forskjellige kjøkkenmaskiner. Les mer her.

VG Norge 🇳🇴
VG står for Verdens Gang og er både et nettsted og en fysisk avis; den nest største i Norge. Her har 9 forskjellige kjøkkenmaskiner blitt testet og satt opp mot hverandre. Deretter vurderes evner innen elting og pisking, men også funksjoner og brukervennlighet. Les mer her.

TV2 Norge 🇳🇴
Norges største kommersielle tv-kanal. Kanalen fokuserer både på nyheter, underholdning, sport og livsstil. Her har TV2 Norge testet og sammenlignet 5 forskjellige kjøkkenmaskiner fra både dyre og billigere merker. Les mer her.

Which 🇬🇧
Englands største forbrukermagasin med nesten 700.000 magasinabonnenter. Which? er til for forbrukerne og målet er å utgjøre en forskjell for forbrukerne. Which? tester jevnlig forskjellige husholdningsprodukter og her er det snakk om flere tester av kjøkkenmaskiner. Les mer her, men full tilgang krever abonnement.

Wiseguide 🇨🇦
Internasjonalt nettsted med guide til de nyeste produktene. Utbredt nettside som arbeider på mange forskjellige områder. Les mer her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse