Kenwood Chef Test – Her er ekspertenes favoritter – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Best i Test 2021 – Denne artikkelen handler om forskjellige kjøkkenmaskiner fra Kenwood, hvor alle er i serien Kenwood Chef. Vi har sett nærmere på ulike eksperttester hvor kyndige fagfolk har testet og vurdert de ulike modellene. Deretter har de gitt sin egen vurdering av hver modell.

Under hver modell kommer vi med informasjon om modellene – pluss ekspertenes kommentarer om hver modell.

Ekspertpanelene i denne testen består av en lang rekke ulike eksperter. Dette inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, avisene Vg.no, Dailymail.co.uk og Independent.co.uk, forbrukermagasinet Which.co.uk, matmagasinet Gastromand.dk, teknologimagasinet Tek.no og Tv2.no.

I denne Kenwood Chef testen finner du: 

Oversikt over de beste kjøkkenmaskinene fra Kenwood Chef
Informasjon om Kenwood 
Gode råd til hva man kan bruke kjøkkenmaskinen sin til
Guide til hva slags utstyr man bør ha på kjøkkenet
Gjennomgang av testene vi har undersøkt – samt linker til eventuell videre lesning 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Kenwood Chef XL KVL4100S

Kenwood Chef XL KVL4100S

 

Stor og flott testvinner

Kenwood Chef XL KVL4100S er en stor og kraftig kjøkkenmaskin som ser ganske firkantet ut når det kommer til designet. Den litt industrielle stilen er karakteristisk for de klassiske kjøkkenmaskinene fra Kenwood, og er merkets umiddelbare kjennetegn.

Stilen er strømlinjeformet og enkel, og brytes kun av få elementer som for eksempel skruknappen som brukes til å kontrollere modellens hastighet. Denne kjøkkenmaskinen tar en del fysisk plass, og vil derfor raskt bli midtpunktet på kjøkkenet.

Kraftig motor og 3 medfølgende redskaper

Kenwood Chef XL KVL4100S er laget til å kunne håndtere både lette og tunge blandinger – derfor er modellen utstyrt med mange krefter. Her er det snakk om en effekt på hele 1200 watt, noe som er mye. Det betyr at modellen lett vil være i stand til å elte selv tunge brøddeiger, og det følger også med en deigkrok til dette formålet.

I tillegg til deigkroken følger det også med en K-spade til å blande og mikse, samt en visp til å piske for eksempel eggehviter eller pisket krem.

Videre er denne kjøkkenmaskinen utstyrt med en trinnløs hastighetskontroll som gjør at man kan få en lettere og jevnere overgang fra lav til høy hastighet. Det gjør at man spruter og søler mindre.

Modell med stor bolle

Selv om hastighetskontrollen er til for å blant annet unngå sprut, kan det være vanskelig å unngå dette helt. Derfor følger det også med en sprutskjerm med modellen, som sørger for at kjøkkenet ikke blir tilgriset under arbeidet.

Legg merke til at denne modellen kommer med en stor bolle med en kapasitet på hele 6,7 liter – det er langt mer enn standarden som vanligvis ligger på 2 liter mindre enn dette. Det gjør Kenwood Chef XL KVL4100S spesielt fordelaktig dersom man foretrekker å lage store porsjoner av gangen.

Nøkkelopplysninger – Kenwood Chef XL KVL4100S:
Høyde: 34,5 centimeter
Bredde: 38,5 centimeter
Dybde: 28 centimeter
Vekt: 9,4 kilo
Watt: 1200
Kapasitet: 6,7 liter
Antall hastigheter: Trinnløs
Visp følger med
Deigkrok følger med
K-spade følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef XL KVL4100S:
Stilig og enkel modell
Kraftig modell på 1200 watt
3 typer redskaper følger med
Trinnløs hastighetskontroll
Stor bolle på 6,7 liter


Kenwood Chef KVC3170S

Kenwood Chef KVC3170S

.

Sammen med de andre kjøkkenmaskinene er denne modellen blant annet blitt testet på parametere som design, brukervennlighet og yteevne – og ekspertene mener at Kenwood Chef KVC3170S klarer seg veldig godt på de testede parameterne. Derfor blir modellen belønnet med en flott plassering som toppscorer i den danske testen.

Klassisk Kenwood

Tradisjonelt sett har produktene til Kenwood et litt spesielt og hardt, firkantet og industrielt uttrykk over seg som skiller seg ut fra andre modeller – dette gjelder også modellen Kenwood Chef KVC3170S.

Det er en smakssak om man liker designet eller ikke, men utformingen har også en praktisk funksjon da det enkle designet gjør at modellen er så brukervennlig som mulig. Det finnes nemlig kun et par elementer som bryter designet, og en av disse er skruknappen på siden hvor man justerer den trinnløse hastigheten alt etter hva slags oppgave man skal utføre.

Denne kjøkkenmaskinen er utstyrt med en trinnløs hastighetskontroll som gjør at man vil få en jevnere overgang fra lav til høy hastighet. Det gjør også at man spruter og søler mindre. Det betyr at det er større sjanse for å få med alle ingrediensene – samt mindre sjanse for at man griser til kjøkkenet.

Motor på 1000 watt

Kenwood Chef KVC3170S kommer med en motor med en effekt på 1000 watt. Det er forholdsvis mye, og sørger for at de sterke hestekreftene som trengs dersom man for eksempel vil elte tunge brøddeiger, slik at de blir jevne og klumpfrie, er tilgjengelige. Den høye effekten suppleres av de spesialdesignede redskapene, noe som resulterer i at man vil kunne utføre mange oppgaver med modellen.

Det følger med 3 ulike redskaper med denne kjøkkenmaskinen. De gjør at modellen kan mikse, blande, elte og piske – alt man kan komme til å trenge på kjøkkenet. De 3 redskapene er henholdsvis en K-spade, en deigkrok og en visp som kan brukes til hver sin oppgave.

Det følger også med en bolle med Kenwood Chef KVC3170S, og denne er laget i rustfritt stål og har en kapasitet på 4,7 liter. 4,7 liter er som regel standard for kjøkkenmaskiner fra Kenwood Chef, og gjør at man kan lage store porsjoner av gangen.

Justerbar modell

En kjøkkenmaskin kan fort komme til å grise en del – til og med når det finnes en trinnløs hastighetskontroll. Derfor kommer Kenwood Chef KVC3170S med en sprutskjerm som fungerer som et skjold mot eventuell spruting fra bollen, slik at man garantert slipper å søle.

På en kjøkkenmaskin kan man av og til oppleve at både vispen og deigkroken er plassert for høyt eller lavt i forhold til ingrediensene slik at man ikke får med alle ingrediensene når man skal piske eller elte. Det vil føre til unødvendig søl.

Denne modellen tar hensyn til dette, derfor følger det med en nøkkel som gjør at man kan justere plasseringen av redskapene.

Nøkkelopplysninger – Kenwood Chef KVC3170S:
Høyde: 30 centimeter
Bredde: 38 centimeter
Dybde: 28 centimeter
Vekt: 7,3 kilo
Watt: 1000
Kapasitet: 4,7 liter
Antall hastigheter: Trinnløs
Visp følger med
Deigkrok følger med
K-spade følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef KVC3170S:
Designet i klassisk Kenwood-stil
Trinnløs hastighetskontroll
Motor på 1000 watt
Redskaper til flere forskjellige oppgaver følger med
Høyden kan justeres i forhold til plasseringen av redskapene 


Kenwood Chef Titanium KVC7300S

God bedømmelse hos det store britiske testmagasinet Which.co.uk

Kenwood Chef Titanium KVC7300S

.
Modellen Kenwood Chef Titanium KVC7300S er blitt testet av det store britiske testmagasinet Which.co.uk hvor ekspertene har utført en test av kun denne ene modellen.

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er blitt vurdert ut ifra parametere som prestasjoner innen ulike tilberedningsområder, brukervennlighet, rengjøring og design. Ettersom modellen generelt imponerer ekspertene får Kenwood Chef Titanium KVC7300S en god anmeldelse fra Which.co.uk.

1500 watt og en bolle på 4,6 liter

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er laget for å assistere på kjøkkenet med alle slags røre-, blande-, mikse- og elteoppgaver. Da er det nødvendig å ha en kraftig motor som også kan takle tunge oppgaver. Derfor har modellen en effekt på 1500 watt – som er forholdsvis mye. 1500 watt gjør at modellen hverken vil få problemer med tunge brøddeiger eller å lage pisket krem ved høy hastighet.

Det følger også med en bolle med en kapasitet på 4,6 liter. Det er fremdeles mye, men ikke like mye sammenlignet med andre Kenwood-Chef modeller.

Enkel betjening

Kenwood Chef Titanium KVC7300S kommer med forskjellige redskaper som passer til ulike oppgaver. Dette inkluderer blant annet en visp til pisking av for eksempel pisket krem eller eggehviter, en deigkrok til elting av brød og en K-spade til å blande og mikse sammen ingredienser til for eksempel lette kakedeiger.

Videre har modellen også en kremvisp og en eltekrok som gjør det enda enklere å jobbe på kjøkkenet.

Man betjener Kenwood Chef Titanium KVC7300S på siden via en enkel skruknapp, og her kan man også kontrollere hastigheten. Som en smart detalj er modellen utstyrt med LED-belysning som gir brukeren bedre oversikt nede i bollen.

God, men dyr modell ifølge ekspertene

Kenwood Chef Titanium KVC7300S er blitt testet av det britiske testmagasinet Which.co.uk som generelt sett er imponerte over modellen. De britiske ekspertene forklarer at den er veldig god til alle de testede oppgavene – det betyr at modellen både er god til å elte, blande og piske.

I tillegg til dette roser ekspertene også Kenwood Chef Titanium KVC7300S for den gode brukervennligheten da modellen er enkel å bruke. Den bråker heller ikke så mye. Which.co.uk fremhever også at de avtakbare delene på modellen tåler å vaskes i oppvaskmaskinen. Ekspertene sier at modellen ikke har noen store feil, men de synes prisen er litt for høy.

Nøkkelopplysninger – Kenwood Chef Titanium KVC7300S
Høyde: 30,5 centimeter
Bredde: 38 centimeter
Dybde: 28,5 centimeter
Vekt: 9,2 kilo
Watt: 1500
Kapasitet: 4,6 liter
Antall hastigheter: 2
Visp er inkludert
Deigkrok er inkludert
K-spade er inkludert
Visp til krem er inkludert
Eltekrok er inkludert 

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef Titanium KVC7300S:
Kraftig modell på 1500 watt
God bollestørrelse på 4,6 liter
5 redskaper er inkludert
Enkel betjening via skruknapp
LED-belysning

Her kan du se en kort video om Kenwood Titanium-modellene. Videoen er produsert av AO.com: 


Alternativ modell til Kenwood Chef

Kenwood KMX750

Kåret til «Best Buy» hos det store britiske testmagasinet Which.co.uk
85 av 100 poeng hos britiske Good Housekeeping Institute

Kenwood KMX750

.
3 forskjellige ekspertkilder har testet modellen Kenwood KMX750. Dette inkluderer eksperter fra både Danmark og Storbritannia.

Her snakker vi om det britiske testmagasinet Which.co.uk og det britiske Good Housekeeping Institute, som begge har gjennomført en test av nettopp denne ene modellen.

Alle ekspertkildene er veldig imponerte over Kenwood KMX750, noe som betyr at kjøkkenmaskinen får veldig gode karakterer og omtaler av ekspertene.

Flott og kraftig maskin

Kenwood KMX750 vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker seg en kjøkkenmaskin som både har mange krefter og tar seg godt ut på kjøkkenbenken. Denne kjøkkenmaskinen kommer i flere farger – som for eksempel sort, hvit og rød – slik at man kan skaffe seg den modellen som passer best med stilen man allerede har på kjøkkenet. Utseendemessig er modellen strømlinjeformet og glatt uten elementer som bryter med designet.

Utover dette er Kenwood KMX750 utstyrt med mange krefter da det her er snakk om en effekt på 1000 watt, som er en god del. 1000 watt gjør det enklere for modellen å håndtere tunge deiger, men den kan også piske eggehviter og krem slik at de blir lette og luftige.

Allsidig modell

For å kunne utføre oppgaver som de vi har nevnt ovenfor, kommer Kenwood KMX750 med flere forskjellige redskaper. Dette inkluderer en visp, en K-spade og en deigkrok.

Deigkroken kan ta seg av tunge og vanskelige elteoppgaver som for eksempel elting av brøddeig, K-spaden er laget for å blande og mikse, og vispen kan brukes når man skal jobbe med lette konsistenser som for eksempel pisket krem eller eggehviter.

Videre kommer modellen med en smart hastighetskontroll med 6 forskjellige nivåer. For å bevare kontrollen helt, kan man gradvis øke eller senke hastigheten etter behov – da unngår man sprut og søl.

Denne kjøkkenmaskinen er også laget med et høyt sikkerhetsnivå. Det betyr at den stopper automatisk dersom hodet på modellen løftes.

Flott, kraftig og stabil modell, ifølge ekspertene

Britiske Good Housekeeping Institute har testet modellen og er veldig imponerte over den. Her får modellen nemlig hele 85 av 100 poeng. Den høye poengsummen gis fordi de britiske ekspertene mener kjøkkenmaskinen klarer alle oppgavene som forventes av den svært godt. De fremhever at modellen både er flott, kraftig og stabil.

Good Housekeeping Institute nevner også at Kenwood KMX750 er veldig brukervennlig, og at det er enkelt å bytte mellom redskapene. De britiske ekspertene synes imidlertid at denne kjøkkenmaskinen er litt dyr og at den er best til større porsjoner – modellen sliter nemlig med å piske kun ett egg.

Det britiske testmagasinet Which.co.uk er også imponerte over modellen, og kaller den rett og slett en av de beste kjøkkenmaskinene som finnes på markedet. Det første Which.co.uk skryter av er utseendet, da de synes modellen er utrolig flott i sin unike retro-stil.

Yteevnen får også mye ros, for ifølge Which.co.uk er modellen god til å utføre alle oppgavene som kreves av den. Som en bonus bråker den heller ikke så mye.

Nøkkelopplysninger – Kenwood KMX750:
Høyde: 35,5 centimeter
Bredde: 24 centimeter
Dybde: 38,5 centimeter
Vekt: 9,1 kilo
Watt: 1000
Kapasitet: 5 liter
Antall hastigheter: 6
Visp følger med
Deigkrok følger med
K-spade følger med

Utvalgte fordeler ved Kenwood KMX750:
Pen og elegant modell
Kraftig modell på 1000 watt
Kan både piske, elte, blande og mikse
Smart hastighetskontroll
Fokus på sikkerhet 


Om Kenwood 

kenwood logo

Kenwood er en britisk virksomhet som er kjent for å produsere kjøkkenmaskiner. Kenwood ble etablert i 1947 av Kenneth Wood.

I tillegg til å produsere kjøkkenmaskiner lager Kenwood også  stavmikserefoodprosessorerblenderevannkokere og brødristere. I dag eies Kenwood av den italienske virksomheten DeLonghi – som er mest kjent for å produsere kaffemaskiner.

Hjelper husmødre

Kenwood-virksomheten så dagens lys i 1947 i den engelske byen Woking. Det var her Kenneth Wood begynte å bygge husholdningsmaskiner i sin egen garasje.

Formålet med maskinene var å gi husmødre i Storbritannia en hjelpende hånd i hverdagen ved å designe maskiner som kunne lette arbeidsmengden.

Kenneth Wood utvidet gradvis virksomheten, og i 1962 ble den så omfattende at produksjonen måtte flyttes til fabrikker i byen Havant, hvor produksjonen fremdeles foregår i dag.

Det startet med en toastmaskin

I dag er Kenwood kanskje mest kjent for å produsere kjøkkenmaskiner, men det hele startet med oppfinnelsen av en toastmaskin på 1940-tallet.

Kenneth Wood fant opp toastmaskinen som gjorde det raskere å riste brød da det ble ristet på begge sider samtidig. Modellen kom på markedet i 1947 og ble en stor suksess.

Den første kjøkkenmaskinen kom i 1950

KenwoodEtter suksessen med toastmaskinen utvidet Kenwood sortimentet, og i 1950 ble den første Kenwood Chef-kjøkkenmaskinen introdusert. Denne maskinen oppnådde også stor suksess da den blant annet ble forhandlet av det store varehuset Harrods. Populariteten og utvidelsen fortsatte, og på 1960-tallet var Kenwood kjent over hele verden.

På 1970- og 1980-tallet kom det enda en serie av foodprosessorer, men i 1997 døde Kenneth Wood.

I 2000 ble Kenwood en del av DeLonghi-gruppen, og i dag kjenner mange forbruker kjøkkenmaskinene fra Kenwood fra den britiske versjonen av Kakekrigen hvor de er blitt brukt i flere sesonger.


Disse redskapene trenger du på kjøkkenet 

kenwood

Kjøkkenmaskinen – basisfunksjoner

De fleste kjøkkenmaskiner kommer med en visp og en deigkrok, noe som gjør at de kan elte deig, lage pisket krem og piske eggehviter. Det følger som oftest også med et redskap til å røre sammen ingredienser. En kjøkkenmaskin kan derfor klare en del ulike oppgaver og er ideell til baking. Man kan kjøpe ekstrautstyr i tillegg som vil heve modellens allsidighet betraktelig.

Foodprosessor

En foodprosessor er spesielt god til å tilberede grønnsaker – den kan nemlig enkelt og nøyaktig kutte, rive, og skjære grønnsaker i skiver. En foodprosessor kan også elte deig, men kjøkkenmaskinen er mye bedre til dette.

Stavmikser

Hvis man ikke føler at man har behov for å investere i en kjøkkenmaskin så kan en stavmikser være nok i enkelte tilfeller – dersom man for eksempel bare skal piske eller elte en gang iblant. En stavmikser vil imidlertid ikke ha like mange krefter som en kjøkkenmaskin, og resultatet vil også reflektere dette.

Minihakker

En minihakker kan kjøpes som ekstrautstyr til kjøkkenmaskinen og er spesielt god til å tilberede grønnsaker. Den kan kutte og hakke, men ikke rive eller skjære.

Kjøtthakker

En kjøtthakker kan kjøpes til kjøkkenmaskinen og er god til å hakke kjøtt. Man trenger en sterk kjøtthakker for å kunne hakke kjøttet ordentlig, og det vil være vanskelig å bruke et annet kjøkkenredskap til dette formålet.

Blender

En blender kan kjøpes til kjøkkenmaskinen og vil ofte være uunnværlig på kjøkkenet. En blender kan nemlig lage blant annet smoothies, sauser, supper, pureer, pesto og knuse is.

Juicer

En juicer kan kjøpes til kjøkkenmaskinen og er ideell når man skal presse juice – enten til å lage mat eller drikke. Juicen vil raskt presses ut av frukten uten at fruktkjøttet følger med, og da vil man få en så og si klar væske.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Kenwood KVL6100S Chef

4,6 av 5 stjerner hos Amazon.co.uk basert på 30 brukeranmeldelser

Kenwood KVL6100S Chef

.
Modellen Kenwood KVL6100S Chef hører også til i den populære Kenwood Chef-serien, men denne modellen er ikke blitt testet av eksperter i offisielle produkttester.

Vi har likevel valgt å inkludere denne modellen da den hører til i Kenwood Chef-serien – og fordi den er en brukerfavoritt.

I stedet for å forklare hva ekspertene mener om modellen har vi sett nærmere på hva forbrukerne mener på Amazon.co.uk. Her har maskinen fått mange gode anmeldelser på hele 4,6 av 5 stjerner i gjennomsnitt.

God effekt på 1400 watt

Kenwood KVL6100S Chef er enda en modell i Kenwood Chef-serien, og denne modellen kommer også i det tradisjonelle Kenwood-designet: Den er designet i en matt, grå farge med et litt rått, maskulint og industrielt uttrykk.

Modellen er også veldig enkel i uttrykket – det eneste som bryter stilen er en skruknapp. Ved bruk av denne knappen kan man kontrollere hastigheten og skru maskinen av og på. Man kan velge mellom 2 hastigheter i forhold til hva slags oppgave man skal utføre.

Med Kenwood KVL6100S Chef er det snakk om en modell med færre hestekrefter enn de andre Kenwood Chef-modellene, men med 1400 watt er modellen fremdeles veldig kraftig.

Stor kapasitet

Selv om det ikke er snakk om den Kenwood Chef-modellen med flest hestekrefter er det fremdeles snakk om en modell med en stor kapasitet – noe som også kjennetegner Kenwood Chef-serien. Her er det snakk om en bolle med en kapasitet på 6,7 liter – dette er mye og betyr at man kan lage store porsjoner av gangen.

Kenwood KVL6100S Chef er også en allsidig modell som kan utføre mange forskjellige oppgaver som for eksempel pisking, blanding, miksing, mosing og elting. Det følger også med en visp, en deigkrok og en K-spade.

Solid og kraftig modell ifølge brukerne

Brukerne på Amazon.co.uk er veldig imponerte over Kenwood KVL6100S Chef, og modellen får skryt på mange ulike områder.

Brukerne nevner igjen og igjen at de opplever at Kenwood KVL6100S Chef er en solid maskin som er veldig kraftig og kan ta seg av mange ulike oppgaver.

Generelt sett er den gode kvaliteten en av modellens største fordeler ifølge brukerne. Flere forklarer også at Kenwood KVL6100S Chef fungerer upåklagelig.

Nøkkelopplysninger – Kenwood KVL6100S Chef
Høyde: 35 centimeter
Bredde: 43 centimeter
Dybde: 30 centimeter
Vekt: 8,9 kilo
Watt: 1400
Kapasitet: 6,7 liter
Antall hastigheter: 2
Visp er inkludert
Deigkrok er inkludert
K-spade er inkludert 

Utvalgte fordeler ved Kenwood KVL6100S Chef:
Forholdsvis kraftig med 1400 watt
Stor kapasitet på 6,7 liter
Flott og tradisjonelt Kenwood-design
Flere hastigheter
Kan både elte, piske, blande, mikse og mose

Her kan du se en generell presentasjonsvideo av Kenwood Chef-modellene. Videoen er produsert av AO.com: 


Kenwood KVL8320S 

Testvinner hos det norske teknologimagasinet Tek.no

Kenwood KVL8320S

.
Modellen Kenwood KVL8320S er blitt testet av det norske teknologimagasinet Tek.no. I testen er flere modeller blitt vurdert og sammenlignet med hverandre.

De ulike kjøkkenmaskinene – inkludert Kenwood KVL8320S – er blitt testet på spesifikke parametere. Etter endt test er det blitt gitt en samlet vurdering av hver modell. Kenwood KVL8320S imponerer ekspertene kraftig, noe som belønnes med at den blir kåret til testvinner.

1700 watt

Kenwood KVL8320S er designet for å kunne klare selv de tyngste arbeidsoppgavene da modellen kommer med en effekt på 1700 watt – som er ganske mye. Det gjør at modellen vil kunne elte selv tunge brøddeiger.

I tillegg til dette har Kenwood KVL8320S har en bolle med en stor kapasitet som rommer hele 6,7 liter. Dette, sammen med 1700 watt, gjør at man lett kan lage store porsjoner av gangen. Modellen kommer også med det kjente industrielle Kenwood-designet og kan enkelt betjenes via skruknappen som er plassert på siden.

Blender er inkludert

Denne kjøkkenmaskinen fra Kenwood er designet for å kunne piske, elte og mikse – derfor kommer den både med en visp, en deigkrok og en K-spade som man kan bytte mellom avhengig av hva slags oppgave man skal utføre. Modellen har 2 ulike hastigheter man kan variere mellom avhengig av arbeidsoppgaven man skal utføre. Redskapene er fra SystemPro-serien, som sikrer en god kvalitet.

I tillegg til de medfølgende redskapene får man også med en blender som gjør modellen enda mer allsidig. Det betyr at man også kan blende ingredienser og lett lage for eksempel smoothies, sauser eller pesto.

Kraftig og robust modell ifølge ekspertene

Kenwood KVL8320S er blitt testet av de norske ekspertene fra Tek.no, og de er veldig imponerte over modellen. Noe av det de legger ekstra godt merke til er at modellen er veldig kraftig – noe som vil gjøre den veldig utholdende i bruk.

Dette er et stort pluss og betyr i praksis at modellen beholder den høye hastigheten uten å sakke farten – selv når man jobber med tunge deiger. Tek.no skryter også av hvor stabil og robust Kenwood KVL8320S er – her er det snakk om en veldig holdbar og tøff maskin.

Tek.no nevner imidlertid et par ulemper ved modellen. Disse handler om at Kenwood KVL8320S er litt stor og plasskrevende, og de er heller ikke så imponerte over utseendet da de synes designet er kjedelig.

Nøkkelopplysninger – Kenwood KVL8320S
Høyde: 38 centimeter
Bredde: 40 centimeter
Dybde: 35 centimeter
Vekt: 18 kilo
Watt: 1700
Kapasitet: 6,7 liter
Antall hastigheter: 2
Visp er inkludert
Deigkrok er inkludert
K-spade er inkludert
Blender er inkludert 

Utvalgte fordeler ved Kenwood KVL8320S:
1700 watt
Stor kapasitet på 6,7 liter
Betjening via skruknapp
SystemPro-redskaper
Blender er også inkludert 

Her kan du se en presentasjonsvideo av Kenwood KVL8320S. Videoen er produsert av Kenwood: 


Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

Testvinner hos den norske avisen VG.no 
6 av 6 stjerner hos det danske magasinet Gastromand.dk 
Testvinner hos det norske teknologimagasinet Tek.no 
God anmeldelse hos det store britiske testmagasinet Which.co.uk

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S

.
Modellen Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er blitt testet av 4 ulike ekspertkilder. Dette inkluderer den norske avisen VG.no, det norske teknologimagasinet Tek.no, det danske matmagasinet Gastromand.dk og det britiske testmagasinet Which.co.uk.

Ekspertpanelene har testet Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S både alene og sammen med andre modeller, men uavhengig av hvordan modellen er blitt testet har Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S klart seg veldig bra og virkelig imponert ekspertene.

Kraftig modell

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S kommer i et tradisjonelt Kenwood-design som heller litt mot den industrielle siden, men den er kraftig og har en holdbar kvalitet. Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er laget for å kunne håndtere både tunge og lette ingredienser. Den har heller ingen mangler når det kommer til styrke, da modellen har en effekt på hele 1700 watt – noe som er mye.

Her er det også snakk om en modell med stor kapasitet, for bollen på Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S kan romme hele 6,7 liter. 

Allsidig modell

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er laget for å kunne assistere ved mange ulike formål. Derfor kommer den også med en ballongvisp, K-spade, deigkrok og flexi-visper som alle er fra redskap-serien SystemPro. Med denne modellen er man sikret kjøkkenredskap av veldig god kvalitet.

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S kommer også med 2 forskjellige hastigheter som kan tilpasses etter behov, pluss en puls-funksjon. På modellen finnes det også et smart spruteskjold som gjør at alt søl minimeres. Modellen er i tillegg opplyst med integrert LED-belysning som gir bedre oversikt.

For å være sikker på at man alltid får alle ingrediensene med i bollen kan man heve eller senke redskapene etter behov.

En ultimat maskulin kjøkkenmaskin, ifølge ekspertene

Denne maskinen fra Kenwood er blitt testet av 4 forskjellige ekspertkilder som alle er begeistret over modellen. Gastromand.dk forklarer blant annet at de mener det her er snakk om en maskulin maskin med et virkelig kult design. Maskinen har også mange smarte detaljer som for eksempel LED-belysning.

Videre forklarer de danske ekspertene at modellen er veldig lett å komme i gang med da den er enkel å betjene. Når det kommer til røre-, blande- og elteevner skriver de at modellen kan blande sammen alle slags ingredienser – uansett hva man har i den.

Which.co.uk har også testet modellen, og de mener at det her er snakk om en stillegående modell som virkelig utmerker seg når det kommer til å elte deig og blande sammen ingredienser, men at den sliter litt når det kommer til pisket krem. Ekspertene synes også at modellen er litt for stor og tung.

Tek.no er også veldig imponerte over Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S og fremhever spesielt modellens gode kvalitet og krefter. Nettsiden forklarer at modellen vil heve bakegleden i mange år fremover, men de er imidlertid ikke like begeistret over utseendet da de kaller modellen en «sementblokk».

Nøkkelopplysninger – Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S
Høyde: 35,6 centimeter
Bredde: 38 centimeter
Dybde: 28,5 centimeter
Vekt: 10,4 kilo
Watt: 1700
Kapasitet: 6,7 liter
Antall hastigheter: 2
Visp er inkludert
Deigkrok er inkludert
K-spade er inkludert 

Utvalgte fordeler ved Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S:
Kraftig modell med stor effekt
Stor bolle med en kapasitet på 6,7 liter
4 redskaper i SystemPro-serien er inkludert
2 hastigheter samt en puls-funksjon
Integrert LED-belysning 

Her kan du se en kort presentasjonsvideo om Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S. Videoen er produsert av Kenwood: 


Kenwood KCC9060S Chef Gourmet

6 av 6 stjerner hos det danske magasinet Gastromand.dk

Kenwood KCC9060S Chef Gourmet

 

.
Modellen Kenwood KCC9060S Chef Gourmet er blitt testet og vurdert av det danske matmagasinet Gastromand.dk som har fokus på menn og mat. Gastromand.dk har foretatt en test av Kenwood KCC9060S Chef Gourmet hvor de kun har fokusert på denne ene modellen.

De danske ekspertene har også testet og vurdert modellen på flere ulike parametere som prestasjonsevner, brukervennlighet, design og pris. De mener at Kenwood KCC9060S Chef Gourmet er så velfungerende at den får en absolutt toppkarakter på 6 av 6 stjerner.

Modell med mange krefter

Kenwood KCC9060S Chef Gourmet kommer i et tradisjonelt Kenwood-design som har et industrielt preg over seg.

Her er det også snakk om en modell som er stor på alle områder, for modellen både veier mye (nesten 13 kilo), er fysisk stor, har en stor kapasitet (6,7 liter) og kommer med veldig mange krefter – Kenwood KCC9060S Chef Gourmet har nemlig en effekt på 1500 watt, noe som er mye. Det betyr at modellen vil være fordelaktig dersom man skal elte tunge brøddeiger som krever ekstra muskler.

Kan både røre, piske, elte og blande

Kenwood KCC9060S Chef Gourmet kan utføre mange ulike oppgaver på kjøkkenet da den kommer med både en visp, en deigkrok og en K-spade. Disse redskapene gjør at modellen kan piske sammen for eksempel krem, eggehviter, flytende kakedeiger, elte brød og andre ingredienser.

Modellen har 2 hastigheter, og for å gjøre arbeidet enda enklere for brukeren finnes det i tillegg 20 forhåndsinnstilte programmer slik at man selv kan stille inn den temperaturen man vil ha. Man betjener modellen på siden av maskinen, hvor det både finnes et display og en skruknapp.

Robust, flott og kraftig maskin ifølge ekspertene

Kenwood KCC9060S Chef Gourmet er blitt testet av Gastromand.dk som er veldig imponerte over modellen. Det første de legger merke til er størrelsen på maskinen da den er ganske tung. De liker også utseendet veldig godt og kaller modellen for en flott og maskulin mikser. De kommenterer at modellen virkelig er robust og solid.

Gastromand.dk fremhever også de forhåndsinnstilte programmene som gjør det mulig å bruke modellen til mer enn bare å piske eller elte – dette gjør allsidigheten mye større.

Modellen er også blitt testet innenfor ulike områder hvor den første er potetmos – som ble en stor suksess. Den andre og tredje testen er av Hollandiassaus og risotto som var litt vanskeligere, men også her briljerer modellen. Ekspertene kommenterer at Kenwood KCC9060S Chef Gourmet gjør disse rettene utrolig enkle å lage.

Ekspertene nevner ikke mange ulemper ved modellen annet enn at den er litt dyr.

Nøkkelopplysninger – Kenwood KCC9060S Chef Gourmet
Høyde: 37 centimeter
Bredde: 40 centimeter
Dybde: 34,5 centimeter
Vekt: 12,9 kilo
Watt: 1500
Kapasitet: 6,7 liter
Antall hastigheter: 2
Visp er inkludert
Deigkrok er inkludert
K-spade er inkludert 

Utvalgte fordeler ved Kenwood KCC9060S Chef Gourmet:
 Kraftig modell med 1500 watt
Kan både blande, elte og piske, men også lage for eksempel saus, mos og risotto
Tung og robust modell
2 hastigheter
Display med blant annet 20 programmer 

Her kan du se en presentasjonsvideo av Kenwood KCC9060S Chef Gourmet. Videoen er produsert av Kenwood: 


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Kenwood Chef kjøkkenmaskiner er best i test?

Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S, Kenwood KCC9060S Chef Gourmet, Kenwood KVL8320S og Kenwood Chef XL KVL4100S

Hvordan er Kenwood Chef kjøkkenmaskinene blitt testet?

Kjøkkenmaskinene er vurdert ut ifra deres evne til å blant annet piske, røre og elte. I tillegg har ekspertene sett på maskinenes kvalitet, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige modellen?

For å finne den riktige modellen som passer til dine behov anbefales det at du først og fremst vurderer maskinens kvalitet, størrelse og vekt. Deretter bør du se på motoreffekt samt tilbehør og innebygde funksjoner.


Kenwood Chef Test 2018 – brukte kilder og linker 


Gastromand.dk 
Gastromand.dk er et dansk mannemagasin med fokus på alt innen gastronomiens verden sett med menns øyne. Dette gjelder blant annet mattrender, oppskrifter, restauranter, kokekar og kokebøker. Her har Gastromand.dk testet 2 forskjellige kjøkkenmaskiner:

Ønsker du å lese mer om testen av Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S kan du klikke på denne linken.

Ønsker du å lese mer om testen av Kenwood KCC9060S Chef Gourmet kan du klikke på denne linken.


Tek.no  
Tek.no er et norsk teknologimagasin som skriver om forbrukerteknologi. Magasinet har nesten 1 million lesere i uken, og skriver blant annet om nyheter, guider og tester som har med teknologi å gjøre.

Her har Tek.no testet forskjellige kjøkkenmaskiner, og 2 av modellene i denne artikkelen er inkludert i testen. Her er det snakk om henholdsvis Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S og Kenwood KVL8320S. Du kan finne hele artikkelen her.


Vg.no  
VG.no er en forkortelse for «Verdens Gang» og er den nest største avisen i Norge. Verdens Gang er en fysisk avis, men den har også et stort univers på nettet.

Her har VG.no testet forskjellige kjøkkenmaskiner, og de norske ekspertene har ikke bare sett på evner innenfor elting og pisking, men også på funksjoner og brukervennlighet. Modellen Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S er blitt inkludert i denne testen. Du kan lese mer hos VG her.


Which.co.uk 
Which.co.uk er Englands største forbrukermagasin med en visjon om å være forbrukernes forlengede arm og hjelper i hverdagen. De vil sørge for at forbrukeren får mest mulig informasjon før kjøp av nye produkter. Which.co.uk tester jevnlig et stort utvalg forbrukerprodukter, og her er det snakk om et utvalg av forskjellige kjøkkenmaskiner fra Kenwood:

Ønsker du å lese mer om testen av Kenwood Chef XL Titanium KVL8300S kan du klikke her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.

Ønsker du å lese mer om testen av Kenwood Chef Titanium KVC7300S kan du klikke her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.


Goodhousekeeping.com 

Den britiske versjonen av Good Housekeeping Institute. Her kan man som forbruker finne informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter. Goodhousekeeping.com foretar stadig nye tester og vurderer produktene ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har Good Housekeeping Institute testet modellen Kenwood KMX750. Du kan lese mer på hjemmesiden deres her.


Andre alternative tester 
Hvis du er i tvil om du vil kjøpe en Kenwood Chef eller en Kenwood Major, bør du lese vår Kenwood Major test. Da kan du sette deg inn i fordelene og ulempene ved modellen, noe som vil hjelpe deg med å finne ut hvilken modell som passer best til dine behov.

Du kan også lese vår generelle Kenwood kjøkkenmaskin test hvor vi har utarbeidet artikkelen ved å samle en lang rekke kjøkkenmaskiner fra Kenwood og vise ekspertenes vurderinger av alle modellene. Derfor kan du i denne artikkelen lett skaffe deg en oversikt over fordelene og ulempene ved de ulike modellene fra Kenwood.

Vi har også utarbeidet en kjøkkenmaskin test hvor vi har samlet de beste mikserne fra en lang rekke ulike produsenter. Ved å lese denne testen vil du raskt og enkelt kunne skaffe deg en oversikt over de ulike produsentenes toppmodeller. Dette vil hjelpe deg med å finne ut om det eventuelt er noen alternative modeller som vil passe bedre til deg enn en Kenwood Chef kjøkkenmaskin.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere