Electrolux Mikser Test 2021 – Finn de beste mikserne fra Electrolux – Best i Test

Senest opdateret den 0

Denne artikkelen handler om miksere fra Electrolux. I artikkelen ser vi nærmere på eksperttester som har testet og vurdert de ulike modellene fra Electrolux. Deretter gir ekspertene en vurdering av modellene på grunnlag av funksjoner og spesifikasjoner.

Vi gjennomgår også alternative modeller fra andre produsenter for å gi en så nyansert oversikt som mulig over hva som finnes av miksere på markedet.

Ekspertkildene består av en lang rekke ulike eksperter – dette inkluderer Dinside.no. Tek.no, Best-i-test.nu, Madmaskiner.dk, Klikk.no, Kagoo.co.uk, det danske forbrukerrådet Tænk, Goodhousekeeping.com og Which.co.uk. 

Denne Electrolux mikser testen inneholder: 
🔸 Gjennomgang av de beste mikserne fra Electrolux
🔸 Gjennomgang av alternative miksere
🔸 Guide til kjøp av mikser
🔸 Forskjellige oppskrifter
🔸 Informasjon om Electrolux
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultatene fra utvalgte tester. På den måten kan forbrukeren enklere skaffe seg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Electrolux mikser test 2021 – Her er de beste mikserne fra Electrolux

I avsnittene nedenfor vil du finne en oversikt over de beste mikserne fra Electrolux. Her hos Forbrukerliv har vi analysert eksperttester fra både inn- og utland, og samlet de modellene med best anmeldelser her. I de grønne boksene under produktnavnene kan du se hvem som har testet mikserne og hvordan de har klart seg.

Vi håper at denne oversikten vil hjelpe deg med å finne den mikseren fra Electrolux som passer til dine behov. 


Electrolux EKM4300

✅ Testvinner hos svenske Pricerunner.se 
✅ 4 av 6 stjerner hos Dinside.no 
✅ 7.5 av 10 stjerner hos testsiden Tek.no

Electrolux EKM4300

Butik Pris

Annoncer

.
Electrolux EKM4300 er blitt testet og anmeldt av de tre ekspertkildene Tek.no, Dinside.no og Pricerunner.se. Ekspertene har vurdert mikseren på grunnlag av parametere som for eksempel yteevne, brukervennlighet, pris og design.

Alle ekspertkildene er imponerte over modellen. De er enige om at den er effektiv og stabil, og klarer arbeidsoppgavene som den skal. De gjør imidlertid forbrukerne oppmerksommes på at den har en forholdsvis liten kapasitet, derfor er den ikke velegnet til forbrukere som gjerne vil lage store porsjoner av gangen.

Allsidig mikser med effektiv motor 

Med Electrolux EKM4300 får man en mikser i metall. Dette gjør at den er stabil og slitesterk slik at den kan holde i mange år hvis man sørger for å vedlikeholde og rengjøre den.

Modellen kommer med en motoreffekt på 1000 Watt, derfor kan den være behjelpelig med en del oppgaver på kjøkkenet. Man kan derfor bruke modellen til alt ifra å røre til å blande, mose, elte og piske.

Hvis man trenger å justere på maskinens innstillinger, kan dette gjøres på siden av modellen, der man finner en skruknapp.

Electrolux EKM4300 kommer også med to forskjellige boller som har en kapasitet på henholdsvis 4,8 liter og 2,9 liter. På den måten kan man selv velge om man vil benytte seg av den store eller lille bollen avhengig av hva man har bruk for.

Ekspertene: En mikser som gjør som den skal

De tre ekspertene har mange rosende ord å komme med til Electrolux EKM4300 da de mener at dette er en effektiv og kraftig mikser. Ekspertene fra Dinside.no skriver for eksempel at mikseren «gjør som den skal» derfor egner den seg godt til de aller fleste kjøkkenoppgaver.

I tillegg til dette forklarer ekspertene fra Pricerunner.se at Electrolux EKM4300 er enkel å bruke samt at modellens «pisking er fremragende». Dette er Tek.no enige i, og forklarer at mikseren også er stabil da den kommer med føtter av gummi som sikkerhet. Derfor står maskinen trygt på kjøkkenbenken under bruk.

Ekspertene fra Tek.no er også imponerte over modellens pris da den koster mindre enn mange andre modeller på markedet. De skriver at den er utstyrt med 10 hastighetsinnstillinger, derfor er den velegnet til mer krevende ingredienser.

Kommer med en del tilbehør

Electrolux EKM4300 kommer med en del tilbehør som man kan bytte mellom avhengig av hva man ønsker å bruke maskinen til. Ved kjøp følger det med blant annet en visp, en deigkrok, et gjennomsiktig lokk og en røre-krok.

Når man er i gang med å bruke maskinen, har man alltid en god oversikt over hva som foregår i bollen. Dette er på grunn av maskinens LED-belysning som lyser opp bollen når man er i gang med å tilberede de ulike ingrediensene.

Mål ved Electrolux EKM4300: 
🌀 Høyde: 36 centimeter
🌀 Bredde: 37 centimeter
🌀 Dybde: 21 centimeter
🌀 Vekt: 9,27 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EKM4300: 
🔴 Type: Mikser
🔴 Produsent: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Bollekapasitet: 4,8 og 2,9 liter
🔴 Hastigheter: 10 hastigheter
🔴 Blender: Nei 

Fordeler ved Electrolux EKM4300: 
 LED-belysning i bollen
 Boller med to forskjellige størrelser
 Motor på 1000 Watt
 Med gummiføtter
 10 ulike hastigheter


Electrolux EKM4100

✅ Kåret til «Best til prisen» av den danske nettsiden Madmaskiner.dk 
✅ Testvinner hos den svenske nettsiden Best-i-test.nu

Electrolux EKM4100

Butik Pris

Annoncer

.
Electrolux EKM4100 er blitt testet og anmeldt av både danske og svenske eksperter, inkludert Madmaskiner.dk og Best-i-test.nu. Begge ekspertkildene er imponerte over modellen, som de henholdsvis har kåret til «Best til prisen» og til testvinner.

Dette har de blant annet gjort på grunnlag av at det er en velfungerende og kraftig mikser som kan være en hjelpende hånd på kjøkkenet. Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Electrolux EKM4100, nevner de likevel at den kan være litt ustabil ved de høye hastighetsinnstillingene.

Velfungerende og fleksibel mikser med et flott design, ifølge ekspertene

De to ekspertene er enige i at Electrolux EKM4100 er en effektiv og god mikser. Dette forklarer danske Madmaskiner.dk blant annet ved at det er en «lekker kjøkkenmaskin som har krefter utenom det vanlige». De mener også at den kommer i et «superlekkert design slik at den tar seg godt ut på kjøkkenet».

Videre skriver ekspertene fra danske Madmaskiner.dk at Electrolux EKM4100 «kjører stabilt og står stabilt». De forklarer at motoren er «solid og sterk», men at den alltid står trygt fast på grunn av maskinens store sikkerhetsføtter i gummi.

De svenske ekspertene fra Best-i-test.nu har også testet Electrolux EKM4100. De forklarer at mikseren er «velfungerende og enkel i bruk» da de ikke fant noen problemer når de skulle teste den. Til slutt i anmeldelsen nevner de imidlertid at den bråker forholdsvis mye under bruk, noe man bør være oppmerksom på.

Kraftig mikser med 10 hastigheter og integrert belysning

Med Electrolux EKM4100 får man en mikser som er laget i holdbart metall. På den måten kan den holde i mange år fremover. Den kommer også med en motor som har en effekt på 1000 Watt. Derfor kan den brukes til alt ifra å elte til å piske og mose med mer.

Det er også mulig å velge mellom 10 ulike hastigheter. Det vil si at man kan velge den hastigheten som passer til oppgaven og ingrediensene. Det er også LED-belysning integrert i bollen – som sørger for at den blir lyst opp under tilberedningen.

Med to boller og masse tilbehør

Electrolux EKM4100 kommer med to boller som er laget i rustfritt stål. Bollene er av høy kvalitet og sørger for at man både kan lage en liten og en stor porsjon. Kapasiteten ligger nemlig på henholdsvis 4,8 liter og 2,9 liter.

Det følger også med en del tilbehør ved kjøp av Electrolux EKM4100. Maskinen kommer blant annet med en deigkrok, en visp, en E-spade samt en beskyttelsesskjerm. Man kan også få med en kjøtthakker som kan brukes til å lage alt ifra biffer til burgere eller kjøttboller.

Mål ved Electrolux EKM4100: 
🌀 Høyde: 36 centimeter
🌀 Bredde: 37 centimeter
🌀 Dybde: 21 centimeter
🌀 Vekt: 9,27 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EKM4100: 
🔴 Type: Mikser
🔴 Produsent: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Bollekapasitet: 4,8 og 2,9 liter
🔴 Hastigheter: 10 hastigheter
🔴 Blender: Nei 

Fordeler ved Electrolux EKM4100: 
 Med 10 ulike hastigheter
 LED-belysning i bollen
 Kan brukes til å elte, piske, mose og røre med mer.
 Med to ulike boller
 Sikkerhetsføtter i gummi


Electrolux EKM7300

✅ God anmeldelse hos britiske Kagoo.co.uk 

Electrolux EKM7300

Butik Pris

Annoncer

.
Kagoo.co.uk har testet mikseren Electrolux EKM7300, og har gitt modellen en god anmeldelse. Dette har de gjort fordi de liker bollens store kapasitet svært godt – samt at modellen er utstyrt med 10 ulike hastigheter.

Ekspertene finner generelt sett ingen ulemper ved modellen da de ikke nevner noen i forhold til funksjonene i anmeldelsen deres.

Ekspertene: Økonomisk mikser med gode funksjoner

Ifølge ekspertene fra Kagoo.co.uk er Electrolux EKM7300 en «økonomisk mikser som er utstyrt med gode funksjoner». De skriver at den blant annet kommer med en bolle med en stor kapasitet som gjør at den er velegnet til store familier.

I tillegg til dette trekker ekspertene også frem at modellen har 10 ulike hastigheter, derfor kan man tilpasse hastigheten avhengig av de ingrediensene man skal tilberede.

Sist, men ikke minst, nevner de også at motoren har en effekt på 1000 Watt, derfor kan den brukes til de fleste ingredienser.

Holdbar mikser med stor kapasitet og OneClick-funksjon

Electrolux EKM7300 er laget i et sømløst design som sikrer at den kan holde i mange år fremover dersom man sørger for å passe godt på den.

I tillegg til dette så kommer Electrolux EKM7300 med en stor kapasitet da bollen kan romme opptil 5,7 liter. På den måten er den optimal til en større familie eller til en forbruker som vil lage store porsjoner av gangen.

Electrolux EKM7300 kommer med to boller med lik kapasitet. Det betyr at man kan elte deigen i den ene bollen, og forberede fyllet i den andre.

Maskinen er også utstyrt med en OneClick-funksjon. Det vil si at man har mulighet til å sette på tilbehøret med kun ett enkelt klikk. Ved kjøp av Electrolux EKM7300 følger det med både en visp, en deigkrok, et sprutdeksel, en stekespade og en E-spade med mer. Deigkroken er en TruFlow-deigkrok som kan brukes til å tilberede ulike deiger til både brød, kaker, kjeks og pizza.

Med kraftig motor og 10 hastigheter

Med Electrolux EKM7300 får man en mikser som kommer med en motor med en effekt på 1000 Watt. Det vil si at motoren er kraftig nok til å kunne klare selv de mer krevende ingrediensene. Dette er også mulig på grunn av de 10 hastighetene som kan justeres avhengig av ingrediensene.

Videre er Electrolux EKM7300 utstyrt med LED-belysning som sørger for å lyse opp bollen under tilberedningen. På den måten har man alltid oversikt over hva som foregår i bollen.

Maskinens avtakbare deler tåler maskinoppvask, derfor er maskinen enkle å rengjøre. Selve basen må imidlertid tørkes av med en fuktig klut.

Mål ved Electrolux EKM7300: 
🌀 Høyde: 38 centimeter
🌀 Bredde: 37 centimeter
🌀 Dybde: 20 centimeter
🌀 Vekt: 13,1 kilo 

Spesifikasjoner ved Electrolux EKM7300: 
🔴 Type: Mikser
🔴 Produsent: Electrolux
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Bollekapasitet: 5,7 liter
🔴 Hastigheter: 10 hastigheter
🔴 Blender: Nei 

Fordeler ved Electrolux EKM7300: 
 Med 10 hastigheter
 LED-belysning
 Kraftig motor
 To boller
 Med OneClick-funksjon


Alternativer til miksere fra Electrolux

I denne artikkelen har vi gått igjennom flere miksere fra Electrolux som har fått gode anmeldelser fra de ulike ekspertkildene.

I tillegg til mikserne fra Electrolux som vi har nevnt ovenfor, finnes det også flere gode modeller på markedet fra andre produsenter. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig vil vi i de kommende avsnittene gå igjennom miksere fra andre merker som også har klart seg godt i ulike tester.


Kenwood Chef XL KVL4100S

✅ Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

Kenwood Chef XL KVL4100S

Butik Pris

Annoncer

3.026,00 Les mer
3.026,00 Les mer
3.594,00 Les mer
confidentliving.no 3.945,00 Les mer
3.973,00 Les mer

.
Det danske forbrukerrådet Tænk har laget en omfattende test av ulike kjøkkenmaskiner – inkludert modellen Kenwood Chef XL KVL4100S. Ekspertene er imponerte over denne modellen, derfor har de kåret den til en av testvinnerne i den store testen deres.

Dette har de blant annet gjort fordi de er imponerte over hvor stor den er, samt at den klarer de fleste oppgaver godt. Ekspertene forklarer også at den i tillegg er stillegående.

Til gjengjeld er de mindre imponerte over at Kenwood Chef XL KVL4100S ikke er like effektiv til å tilberede pannekakerøre og majones sammenlignet med andre typer oppskrifter.

Stor mikser med enkelt design

Kenwood Chef XL KVL4100S er en stor og romslig mikser som kommer i et mer firkantet design. Det vil si at den er laget i en mere industriell stil.

Designet er enkelt, derfor vil den passe inn på de fleste kjøkken. Den er også enkel i bruk da den kan betjenes via en skruknapp. På skruknappen har man mulighet til å justere modellens hastighet slik at man kan finne den hastigheten som passer best til de spesifikke ingrediensene.

Kraftig motor og flere tilbehørsdeler

Kenwood Chef XL KVL4100S er laget til å kunne brukes til både mer og mindre krevende blandinger. Dette er blant annet på grunn av motoren som har en effekt på 1200 Watt. På den måten kan maskinen for eksempel brukes til de tunge brøddeigene.

Ved kjøp av Kenwood Chef XL KVL4100S følger det både en deigkrok, en K-spade og en visp. Man kan derfor både piske, blande, mikse, røre og elte med maskinen, derfor kan den brukes til flere oppgaver på kjøkkenet.

I tillegg til dette kommer Kenwood Chef XL KVL4100S med en variabel og trinnløs hastighetskontroll som sørger for at overgangen fra en lavere til en høyere hastighet foregår mer kontrollert. Dette hjelper på å unngå spruting på kjøkkenbenken.

Med en stor bolle

Ved tilberedning av ingredienser i bollen kan man ikke unngå spruting. Derfor kommer Kenwood Chef XL KVL4100S med en sprutskjerm som sikrer at kjøkkenet ikke sprutes ned med de ulike ingrediensene.

I tillegg til en sprutskjerm er Kenwood Chef XL KVL4100S utstyrt med en bolle som har en kapasitet på 6,7 liter. Dette er en romslig bolle, derfor har man mulighet til å lage store porsjoner av gangen.

Mål ved Kenwood Chef XL KVL4100S: 
🌀 Høyde: 34,5 centimeter
🌀 Bredde: 38,5 centimeter
🌀 Dybde: 28 centimeter
🌀 Vekt: 9,4 kilo

Spesifikasjoner ved Kenwood Chef XL KVL4100S: 
🔴 Type: Mikser
🔴 Produsent: Kenwood
🔴 Motoreffekt: 1200 Watt
🔴 Bollekapasitet: 6,7 liter
🔴 Hastigheter: Variabel og trinnløs hastighetskontroll
🔴 Blender: Nei 

Fordeler ved Kenwood Chef XL KVL4100S: 
 Motor med effekt på 1200 Watt
 Flere medfølgende tilbehørsdeler
 Bolle med kapasitet på 6,7 liter
 Med trinnløs hastighetskontroll
 Med sprutskjerm 

Her kan du se en unboxing video av Kenwood Chef XL KVL4100S. Videoen er produsert av danske WhiteAway.com:


KitchenAid 5K45SS Classic

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk 
✅ 86 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com

KitchenAid 5K45SS Classic

Butik Pris

Annoncer

3.419,00 Les mer
3.736,00 Les mer
3.736,00 Les mer

.
KitchenAid 5K45SS Classic er blitt testet og anmeldt av det danske forbrukerrådet Tænk og den britiske nettsiden Goodhousekeeping.com.

Begge ekspertkildene er imponerte over modellen, derfor har de kåret den til toppscorer og gitt den 86 av 100 poeng. De mener nemlig at modellen er kraftig og effektiv, samt at den er enkel i bruk.

Ingen av ekspertene finner mange ulemper ved KitchenAid 5K45SS Classic. De mener imidlertid begge to at den ikke er velegnet til tilberedning av pannekakerøre – samt at noen av hastighetene kan være litt for hurtige.

Ekspertene: Brukervennlig mikser med gode funksjoner 

Ifølge de to ekspertkildene er KitchenAid 5K45SS Classic en brukervennlig mikser som kan brukes til mange ulike formål på kjøkkenet. Ekspertene er imponerte over at man kan benytte seg av KitchenAid 5K45SS Classic til både å piske, elte, røre, blande og mose.

Dette er mulig med hjelp fra det medfølgende tilbehøret da den kommer med en visp, en deigkrok og en flat-pisker. Her nevner Goodhousekeeping.com at delene tåler å vaskes i oppvaskmaskinen, derfor mener de også at den er enkel å rengjøre.

Ekspertene nevner også at den er robust, derfor kan den klare de fleste ingredienser selv om man skal elte tunge brøddeiger. De nevner til slutt at hastighetskontrollen kan være litt vanskelig å bruke i begynnelsen.

Med stor bolle og flere hastigheter 

KitchenAid 5K45SS Classic kommer med en motor som har en effekt på 275 Watt. Det er ganske lite sammenlignet med andre modeller. Til gjengjeld er den utstyrt med en Direct Drive-motor som jobber effektivt selv når den får mer krevende oppgaver.

Maskinen kommer også med 10 ulike hastigheter slik at man selv kan velge hvilken hastighet man vil bruke avhengig av ingrediensene man skal blande.

Når man går i gang med å bruke bollen så må man putte ingrediensene i den. Bollen kan romme en del da den har en kapasitet på 4,3 liter.

Flere praktiske funksjoner 

Med KitchenAid 5K45SS Classic får man en mikser som kommer med en del praktiske funksjoner. Den er blant annet utstyrt med et fleksibelt koblingsledd, en direkte overføring og et planetarisk røre-system.

Den direkte overføringen sørger for at modellen arbeider effektivt og stillegående på samme tid. Kombinert med det planetariske røre-systemet sørger maskinen for at ingrediensene blandes effektivt sammen til en jevn blanding.

Sist, men ikke minst, kommer KitchenAid 5K45SS Classic med et fleksibelt koblingsledd. Koblingsleddet sørger for at man kan bruke over 15 ulike tilbehørsdeler – slik at man kan bruke maskinen til enda flere kjøkkenoppgaver.

Mål ved KitchenAid 5K45SS Classic: 
🌀 Høyde: 35,3 centimeter
🌀 Bredde: 35,8 centimeter
🌀 Dybde: 22,1 centimeter
🌀 Vekt: 9,3 kilo 

Spesifikasjoner ved KitchenAid 5K45SS Classic: 
🔴 Type: Mikser
🔴 Produsent: KitchenAid
🔴 Motoreffekt: 275 Watt
🔴 Bollekapasitet: 4,3 liter
🔴 Hastigheter: 10 hastigheter
🔴 Blender: Nei 

Fordeler ved KitchenAid 5K45SS Classic: 
 Med Direct Drive-motor
 Fleksibelt koblingsledd
 Direkte overføring
 Planetarisk røre-system
 10 forskjellige hastigheter 

Her kan du se en presentasjonsvideo av KitchenAid 5K45SS Classic. Videoen er produsert av KitchenAid:


Kenwood kMix KMX750

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk 
✅ Kåret til «Best Buy» hos britiske Which.co.uk 
✅ 85 av 100 poeng hos britiske Goodhousekeeping.com

Kenwood KMX750

Butik Pris

Annoncer

2.674,00 Les mer
2.675,00 Les mer
3.155,00 Les mer
3.539,00 Les mer

.
De tre ekspertkildene, det danske Forbrukerrådet Tænk, Which.co.uk og Goodhousekeeping.com, har testet og anmeldt mikseren Kenwood kMix KMX750, og alle er imponerte over modellen. Alle sammen har gitt mikseren en god anmeldelse på grunnlag av at den kommer med flere ulike typer tilbehør, og at den har en svært effektiv yteevne.

Ekspertene nevner imidlertid også at de er mindre fornøyde med prisen på produktet da de mener at den er forholdsvis dyr i forhold til de funksjonene den har.

Ekspertene: Mikser med en fremragende yteevne

Ifølge ekspertkildene kommer Kenwood kMix KMX750 med en «fremragende yteevne». De mener at den klarer seg godt i alle de ulike testene de har utført, derfor har man mulighet til å bruke maskinen til litt av hvert på kjøkkenet.

I tillegg til dette skriver ekspertene fra Goodhousekeeping.com at de liker spesielt godt at den har tilbehør som er enkelt å montere på maskinen. Dette er ekspertene fra Which.co.uk enige i, og skriver at selve designet er robust og holdbart slik at den kan holde i mange år fremover.

Sist, men ikke minst, nevner Goodhousekeeping.com at Kenwood kMix KMX750 er enkel å rengjøre da alle de avtakbare delene kan rengjøres i oppvaskmaskinen. Det er også mulig å oppbevare alt tilbehøret i bollen slik at man sparer på plassen.

Mikser med romslig bolle og kraftig motor

Kenwood kMix KMX750 er utstyrt med en kraftig motor som har en effekt på 1000 Watt. Det vil si at maskinen også kan brukes til mer krevende arbeidsoppgaver.

I tillegg til dette kommer maskinen med en bolle som har en kapasitet på 5 liter. Det betyr at man kan bruke mikseren til både små og store porsjoner avhengig av hva man har bruk for. Bollen er laget i rustfritt stål med et ergonomisk håndtak slik at den er enkel å plassere riktig på basen. Man kan sette bollen i oppvaskmaskinen etter bruk.

Kenwood kMix KMX750 kommer også med et innføringsrør som kan brukes til å putte ingrediensene ned i blandingen litt av gangen.

Kan brukes til mange formål på kjøkkenet

Kenwood kMix KMX750 er en allsidig mikser som kan brukes til flere formål på kjøkkenet. Den kan blant annet brukes til å røre, piske, elte, blande og mikse. Dette er mulig da den er utstyrt med tilbehør i form av en visp, en deigkrok og en deigpisker. Alle disse delene kan vaskes i oppvaskmaskinen. Hvis man har bruk for annet tilbehør, er det mulig å kjøpe flere deler i tillegg.

Maskinen kommer også med 6 hastigheter med en hastighetskontroll slik at man selv kan øke eller redusere hastigheten når man har bruk for det. Det gjør det enklere å unngå at blandingen spruter utover kjøkkenbenken.

Videre er Kenwood kMix KMX750 utstyrt med en foldefunksjon. Foldefunksjonen kan brukes til å folde og legge alle ingrediensene sammen. Dette er velegnet til desserter som for eksempel en soufflé.

Mål ved Kenwood kMix KMX750: 
🌀 Høyde: 35,5 centimeter
🌀 Bredde: 24 centimeter
🌀 Dybde: 38,5 centimeter
🌀 Vekt: 9,1 kilo 

Spesifikasjoner ved Kenwood kMix KMX750: 
🔴 Type: Mikser
🔴 Produsent: Kenwood
🔴 Motoreffekt: 1000 Watt
🔴 Bollekapasitet: 5 liter
🔴 Hastigheter: 6 hastigheter
🔴 Blender: Nei 

Fordeler ved Kenwood kMix KMX750: 
 Kan brukes til mange formål på kjøkkenet
 Motoreffekt på 1000 Watt
 Bollekapasitet på 5 liter
 Med 6 hastigheter
 Flere tilbehørsdeler følger med ved kjøp 

Her kan du se en presentasjonsvideo av Kenwood kMix KMX750. Videoen er produsert av Kenwood:


Guide ved kjøp av mikser: Dette bør du tenke på

Electrolux EKM7300Hvis du er på utkikk etter en ny mikser så har du sikkert undersøkt markedet for å finne ut hva du har å velge mellom.

Her har du sannsynligvis funnet ut at det finnes et vell av miksere på markedet fra forskjellige produsenter og i ulike prisklasser.

Derfor er det viktig at du tenker over hva du har bruk for da dette vil hjelpe deg med å finne den perfekte mikseren til deg og dine behov. Her finner du en kjøpsguide slik at du enklere kan velge en mikser til kjøkkenet ditt.

Hva har du bruk for? 
Først og fremst må du tenke på hvorfor du trenger en mikser. Finn ut hva slags tilberedning du skal bruke den til, hvor store porsjoner du vil lage og hvilke oppskrifter du eventuelt vil tilberede med mikseren.

Dette kan være til hjelp i forhold til å gjøre søket ditt enklere. Du finner nemlig ut hvilke miksere du bør se nærmere på, og hvilke som ikke fyller behovene og kravene dine.

Hva er budsjettet ditt?
I og med at det finnes et vell av miksere på markedet, kommer de også i mange prisklasser. Du kan nemlig finne både billige og dyre modeller. Derfor bør du tenke på hvor stort eller lite budsjettet ditt er.

Det er imidlertid en fordel at du er realistisk i forhold til hvilke krav du har. Jo flere funksjoner modellen har, desto mer vil den som regel også koste.

Hvor mange hastigheter skal den ha? 
Hvis du ønsker å bruke mikseren til ulike ingredienser, er det også en fordel at maskinen kommer med flere hastigheter.

Mange miksere har flere hastigheter, men det finnes også maskiner hvor du ikke kan justere så mye på hastigheten.

Det er alltid en god idé å kjøpe en mikser med flere hastigheter da dette gir deg en større kontroll ved tilberedning av ingrediensene. Dette kan også være til hjelp ved mer krevende oppskrifter.

TilbehørHva slags tilbehør bør følge med maskinen? 
I dag kommer mange miksere med standardtilbehør. Standardtilbehøret består som regel av en visp, en K-spade og en deigkrok. Det betyr at du kan bruke modellen til både å elte, piske, røre, mose og blande. Du kan imidlertid også finne maskiner som kommer med alt ifra en blender til en kjøtthakker eller et rivjern.

Jo mer tilbehør, desto flere muligheter har du også, men hvis du ikke har bruk for alt dette tilbehøret så er der ingen grunn til å se etter en maskin hvor det følger med. Man må som regel kjøpe ekstra tilbehør i tillegg til standarddelene da de ikke følger med i prisen.

Hvordan skal mikseren se ut? 
Miksere finnes i mange ulike design, derfor bør du finne en maskin som passer til kjøkkenet ditt. De fleste har et enkelt design, og du kan finne miksere i mange forskjellige farger.

Uansett hva du har bruk for så er det sannsynligvis en mikser som passer til dine preferanser.

Hvor rengjøringsvennlig skal mikseren være? 
En rengjøringsvennlig mikser gir deg mulighet til å sette alle de avtakbare delene i oppvaskmaskinen. Det betyr at du ikke trenger å vaske de for hånd. Du må som regel tørke av basen med en klut.

Hvor stor bør mikseren være? 
Den siste faktoren du bør være oppmerksom på er hvor mye modellen veier. En tyngre modell vil som regel være mer robust og stabil, noe som kan være en fordel da den står mer stabilt på kjøkkenbenken.

Hvis du vil plassere mikseren i kjøkkenskapet eller flytte rundt på den, kan det være en fordel med en lettere modell da den er enklere å løfte og sette et annet sted.

Vil du finne flere gode råd til hva du bør tenke på ved kjøp av en mikser, kan du klikke på denne artikkelen fra Learn.Compactappliance.com.


Deilige oppskrifter til mikseren


Kanelboller med dadler 

Kanelboller med dadlerIngredienser 

Daddelfyll: 
16 dadler
¼ ts. salt
50 gram usaltet smør
1 ss. revet appelsinskall
1 ts. kanel

Deig: 
1 dl. melk
4 ts. honning
1 pakke gjær
2 store eggeplommer
2 store egg
1 dl. kjernemelk
1-2 dl. mel
1 ts. salt
1 dl. sukker
En klype kanel

Slik gjør du 

Daddelfyll: 
1. Bland dadler, salt og 1-2 dl. vann i en gryte. Når blandingen har begynt å koke, må du skru ned varmen. La blandingen småkoke. Sørg for å røre i blandingen regelmessig.

2. Når dadlene har begynt å falle fra hverandre og det ikke er noe vann igjen så er blandingen ferdig. Den skal ha en forholdsvis tykk konsistens.

3. Avkjøl blandingen. Når den er nedkjølt så skal du ha i smør, kanel og appelsinskall.

Deig: 
1. Forvarm ovnen til 180 grader.

2. Varm opp melk og honning i en gryte, og bland melkeblandingen sammen med kjernemelken i mikserbollen. Når kjernemelken skummer så skal du tilsette eggeplommer, egg, mel, salt og honning.

3. Rør blandingen sammen ved hjelp av en mikser. Her skal blandingen bli myk og luftig. Tilsett smør litt av gangen mens mikseren arbeider.

4. Når smøret er klumpfritt, skal deigen helles i en bolle. La den heve i ca. halvannen time.

5. Deigen skal deretter deles i to deler, hvor den ene delen rulles ut i et rektangel. Plasser daddelfyllet på deigen og skjær den i åtte trekanter. Til slutt skal de rulles sammen til boller.

6. Dekk bollene med folie. La de heve i ca. 30 til 40 minutter.

7. Bland sukker og kanel sammen i en bolle. Pisk det siste egget med 1 ts. vann i en annen bolle og smør blandingen på bollene. Dryss kanelsukker over bollene før de stekes i ovnen. La de steke til de er gylne; i ca. 20 til 25 minutter.


Cookies med sjokolade og gresskarfrø 

Cookies med sjokolade og gresskarfrøIngredienser 
120 gr. gresskarfrø
250 gr. mel
60 gr. usøtet kakaopulver
2 ts. salt
½ ts. bakepulver
½ ts. kanel
120 gram sukker
2 ss. usaltet smør
2 store egg
150 gram sjokolade
Havsalt

Slik gjør du  

1. Sett en stekeplate nederst i ovnen og forvarm den til 250 grader. Rist gresskarfrøene på stekeplaten til de er gyllenbrune. Dette tar ca. 8 til 10 minutter. La de kjøles ned.

2. I mellomtiden skal du blande mel, kakaopulver, salt, bakepulver og kanel i en stor bolle. Bruk en mikser på middels hastighet. Tilsett sukker og smør litt av gangen, og bland til deigen er luftig – dette tar ca. 4 minutter.

3. Tilsett ett egg av gangen. Reduser hastigheten til lav. Tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, og bland godt hver gang. Tilsett sjokoladen og gresskarfrøene til slutt.

4. Del deigen i 18 kuler. Dryss havsalt på toppen og stek de i ovnen til de er brune og faste, men de skal imidlertid være myke i midten. Dette tar ca. 18 til 20 minutter. La de kjøles ned før servering.


Saltede sjokolade-cookies 

Saltede sjokolade-cookiesIngredienser 
120 gr. mel
1 ts. bakepulver
1/2 ts. salt
1/4 ts. bakepulver
60 gr. usaltet smør
75 gr. sukker
60 gr. brunt sukker
40 gr. melis
2 store eggeplommer
1 stort egg
1. ts. vaniljeekstrakt
150 gr. sjokolade (grovhakket)
En klype havsalt

Slik gjør du 

1. Sett en stekeplate nederst i ovnen og forvarm den til 275 grader. Ha mel, bakepulver og salt i en mellomstor bolle. Sett bollen til side.

2. Bruk en mikser til å blande sammen smør, brunt sukker, sukker og melis slik at blandingen blir luftig. Tilsett eggeplommer, egg og vaniljeekstrakt. Når blandingen er luftig så skal du skru ned hastigheten.

3. Deretter skal du tilsette de tørre ingrediensene.

4. Form kakedeigen i runde boller på en stekeplate med ca. 5 centimeters avstand. Strø havsalt over kjeksene.

5. Stek kjeksene i ovnen og snu de når halvparten av tiden har gått. De skal stå i ovnen i ca. 10 til 12 minutter. La de avkjøles på stekeplaten. Når de er avkjølt så er de blitt faste og er nå klare til servering.


Om Electrolux

Electrolux-logo
Electrolux ble grunnlagt i 1910 og har siden da vokst seg større og større. I dag har Electrolux over 50 fabrikker i Europa.

Da Electrolux begynte i 1910 ble virksomheten stiftet med navnet Elektromekaniske AB. De fusjonerte med virksomheten AB Lux i 1919, hvor de endret navn til det vi i dag kjenner som Electrolux. Det ble imidlertid stavet som Elektrolux helt til 1957.

Electrolux er en svensk virksomhet som er kjent for å produsere massevis av elektroniske apparater til hjemmet. De produserer alt ifra kjøleskap til vaskemaskiner, tørketromler, blendere, kaffemaskiner og miksere. Derfor kan man finne produkter til mange ulike områder i hjemmet fra Electrolux. Electrolux produserer imidlertid ikke bare husholdningsapparater, maskiner og elektroniske apparater til privatkunder – de er også kjent for å produsere produkter til profesjonelt bruk i både vaskerier og storkjøkken.

Det første produktet som kom på markedet fra Electrolux var en støvsuger. Dette har vært en av de mest populære produktene fra virksomheten helt siden begynnelsen.

I dag er Electrolux verdensledende innenfor sin spesifikke bransje da de har holdt på i mange år. De er også aktive i mer enn 150 ulike land rundt omkring i verden hvor man har mulighet til å kjøpe produktene deres.

Electrolux har også kjøpt opp en del andre merker innen hvitevarebransjen. De har blant annet kjøpt opp Voss, Zanussi og AEG, derfor står Electrolux i dag bak mange kjente merker. Produktenes opprinnelige merke og navn står imidlertid fremdeles på produktene.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke Electrolux mikser er best i test?

Electrolux EKM4300 og Electrolux EKM4100

🤓 Hvordan er Electrolux mikser blitt testet?

Kjøkkenmaskinene er vurdert ut ifra deres evne til å blant annet piske, røre og elte. I tillegg har ekspertene sett på maskinenes kvalitet, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige modellen?

For å finne den riktige modellen som passer til dine behov anbefales det at du først og fremst vurderer maskinens kvalitet, størrelse og vekt. Deretter bør du se på motoreffekt samt tilbehør og innebygde funksjoner.


Gjennomgang av testkilder 

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no er en nyhets-nettside som jevnlig tester ulike typer produkter. De skriver også artikler om et vell av emner som for eksempel bolig, økonomi, teknologi, motor og mye mer.

I denne omgang har Dinside.no tatt en titt på mikseren Electrolux EKM4300 – som de har gitt 4 av 6 mulige stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen av mikseren så kan du klikke på deres hjemmeside her.

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrukerrådet Tænk.dk har gjennomført en stor test av kjøkkenmaskiner fra forskjellige produsenter i ulike prisklasser. I testen legges det vekt på alt ifra brukervennlighet til yteevne, tilberedning, støy og mye mer. Her har de testet de tre mikserne Kenwood kMix KMX750, KitchenAid 5K45SS Classic og Kenwood Chef XL KVL4100S.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Kenwood kMix KMX750, kan du klikke her. 

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av KitchenAid 5K45SS, kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Kenwood Chef XL KVL4100S, kan du klikke her.

Legg imidlertid merke til at du må være betalende abonnent for å få full tilgang til hele testen. Alternativt kan det kjøpes tilgang til spesifikke tester for et mindre beløp.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Det store britiske forbrukermagasinet Goodhousekeeping.com er en hjelp til forbrukerne i hverdagen. De skriver både artikler, guider, oppskrifter og mye mer som kan hjelpe forbrukerne med informasjon om alt til hjemmet.

De tester og anmelder også ulike forbrukerprodukter hvor de tester og vurderer modellene i forhold til ulike parametere. Her har Goodhousekeeping.com testet og anmeldt to ulike miksere – inkludert Kenwood kMix KMX750 og KitchenAid 5K45SS Classic. I testen blir mikseren belønnet med henholdsvis 85 av 100 poeng og 86 av 100 poeng. Du kan lese de to anmeldelsene av mikserne her og her.

Klikk.no 🇳🇴
Nettmagasinet Klikk.no har testet mikseren Electrolux EKM6100, som de har gitt 3 av 6 stjerner. Her har de fokusert på mikserens funksjoner for å kunne gi forbrukerne en oversikt over modellens fordeler og ulemper.

Hvis du ønsker å lese hele anmeldelsen av Electrolux EKM6100, kan du klikke her på Klikk.no sin hjemmeside.

Madmaskiner.dk 🇩🇰
Madmaskiner.dk er en dansk nettside som sørger for å gjøre det enklere for forbrukerne når de skal ut å kjøpe nye maskiner til kjøkkenet. Dette gjør de blant annet ved å skrive artikler, lage guider, finne gode råd og mye mer.

I tillegg til dette tester og anmelder de også produkter, og her har de testet og vurdert flere forskjellige miksere. Her er Electrolux EKM4100 inkludert, som de har kåret til best i pris. Du kan lese hele testen her. 

Tek.no 🇳🇴
Teknologimagasinet Tek.no skriver om alt som har med teknologi og elektronikk å gjøre. De skriver både nyheter og guider, men de tester og anmelder også mange produkter – inkludert miksere.

De har blant annet testet de to mikserne Electrolux EKM4300 og Electrolux EKM6000. Modellene har henholdsvis fått 7,5 av 10 stjerner og 8,5 av 10 stjerner. Du kan lese begge anmeldelsene her.

Which.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasinet Which.co.uk tester mange forskjellige forbrukerprodukter hver eneste dag. Etter at de har testet et produkt, videreformidler de resultatene til forbrukerne slik at de kan få hjelp til å finne helt riktig produkt til deres egne behov.

Her har Which.co.uk utført en test av mikseren Kenwood kMix KMX750, som de har kåret til «Best Buy». Du kan lese hele testen her.


Alternative tester og artikler

Er du enda ikke overbevist om at en mikser fra Electrolux er det rette valget for deg, har vi her hos Forbrukerliv en rekke andre tester som kan være relevante.

Skaff deg en oversikt over markedets andre testvinnende miksere med vår generelle Kjøkkenmaskin Test. I denne testen gjennomgår vi en lang rekke miksere fra forskjellige produsenter, og gir deg ekspertenes vurderinger.

Når det kommer til å imponere ekspertene, skiller merket Kenwood seg spesielt ut. Her kan du lese vår store Kenwood kjøkkenmaskin test eller våre mer spesifikke Kenwood-tester som for eksempel vår Kenwood Major test, og vår Kenwood Chef test. I disse testene finner du ekspertenes favorittmodeller fra Kenwood. Vi viser deg også en prissammenligning slik at du raskt og enkelt kan finne den forhandleren som har best pris.

Avslutningsvis vil vi fremheve vår Bakemaskin test. Kjøper du en mikser med en intensjon om å bake hjemmebakt brød så kan en bakemaskin være verdt å vurdere. Her finner du en oversikt over de beste og mest testvinnende bakemaskinene som finnes på markedet.