Brusmaskin Test – De beste brusmaskinene – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Med en brusmaskin gjør du både deg selv og miljøet en tjeneste. Du har alltid tilgang til ferskt vann hjemme og du sparer miljøet for plastflasker og bokser. I denne artikkelen finner du en gjennomgang av de beste testvinnende brusmaskinene på markedet akkurat nå. Vi har gjennomgått en lang rekke tester av forskjellige modeller, slik at du ikke behøver å gjøre det samme.

I denne artikkelen viser vi deg de beste testvinnerne på markedet. Du får en beskrivelse av ulike modeller, og nederst i artikkelen finner du linker til testene vi refererer til.

Denne brusmaskin testen inneholder:

En gjennomgang av de beste testvinnende brusmaskinene.
Fordeler ved å investere i en brusmaskin.
Gjennomgang av alle testene vi har undersøkt. 

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


SodaStream Crystal

Toppscorer hos Testsieger.de

SodaStream Crystal

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Denne modellen fra SodaStream er en av de mest populære og etterfølgeren til modellen «Penguin». Dette er den eneste brusmaskinen med et design der du ikke ser flasken, fordi den er innenfor en lukket beholder. Dette gir modellen et veldig nøytralt uttrykk og den passer lett inn i de fleste hjem. Brusmaskinen får toppkarakter hos det tyske magasinet Testsieger, der modellen blant annet utmerker seg for design og brukervennlighet, siden den er meget enkel å både installere og bruke.

Glassflasken som til å lage vann med brus, har en kapasitet på 0,7 liter og er så stilig at den enkelt kan brukes direkte til servering. SodaStream Crystal er også den eneste modellen fra Sodastream som bruker en glassflaske. Det gjør serveringen mer elegant, men også enklere siden flasken kan gå i oppvaskmaskinen. SodaStreams kullsyrepatroner gir opptil 60 liter vann med brus, avhengig av hvor mye kullsyre du foretrekker i vannet.

Fordeler med SodaStream Crystal:
Enkelt design med skjult flaske
Stilig glassflaske som kan brukes direkte til servering
Glassflasken kan gå i oppvaskmaskinen
Svært brukervennlig

I videoen under kan du se en kort presentasjon av Sodastream Crystal og dens funksjoner: 


Hvorfor investere i en brusmaskin?

Hvis du har et høyt forbruk av brus eller vann med brus, kan det fort bli en tung affære å bære flasker fra butikken og retur til pant. Du belaster også miljøet med både bokser og plastflasker.

Har du din egen brusmaskin, gjør du ting litt bedre både for deg selv og miljøet. En annen faktor som er verdt å huske, er at du med din egen brus, bestemmer du selv hva drikken din skal inneholde. Du kan unngå mange tilsetningsstoffer og kunstige søtningsmidler ved å lage din egen brus, og erstatte mange av de kunstige tilsetningsstoffene med ekte vare.

Å ha en brusmaskin hjemme er ikke bare anvendelig, mange synes også det er både morsomt og koselig – spesielt hvis det er barn i hjemmet. Å brygge sin egen brus kan fort bli en stor begivenhet for de minste i familien.

Du bestemmer selv smaken og mengden med brus
Hvis du investerer i en brusmaskin, finnes det mange smaker du kan tilsette vannet – blant annet colasmak, jordbær, blåbær.
Ifølge mattekniker Lone Lysdal fra Karolines Kjøkken, skal en god brusmaskin produsere vann med sterk brus.

Hvis maskinen kan det, har du mulighet til å skru opp og ned brusen for å få den varianten du liker best. Du kan lese hele artikkelen med den Lone Lysdal her.

Lag sunnere brus
Ønsker du å drikke noe med litt mer smak enn vann og med litt færre kalorier enn brus, så finnes det en rekke muligheter med en brusmaskin. Du kan også legge til litt bær eller limeskiver i vannet.  Trenger du noe som kan kvikke deg opp litt, så kan du for eksempel lage din egen grønne te med brus. Helseeksperten Omahro Cadogan har laget en oppskrift på en slags brus av grønn te, som angivelig skal være både sunn og bra både for energinivået.

Lag forfriskende fruktdrikker
Med din egen brusmaskin er det bare fantasien som setter grenser når det gjelder smaker. Hvis du synes at vannet i seg selv blir litt for kjedelig, så er det naturlig å legge til dine favorittbær eller frukt i vannet. Kullsyreholdig vann vil aldri være sunt, enten du gjøre det selv eller kjøper det ferdig, men her har du en gylden mulighet til å bytte ut brusen med et sunnere alternativ.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


SodaStream Genesis

✅ Testvinner hos svenske Smartson

SodaStream Genesis brusmaskin

.
Modell Genesis fra SodaStream oppnådde sammen med modellen Aqvia Exclusive en delt førsteplass i Smartsons store test av brusmaskiner. Genesis utmerket seg spesielt ved å være enkel å bruke og ved å ha en virkelig god kullsyreeffekt. Modellens design blir fremhevet i testen og får ros for å være elegant sammenlignet med mange andre modeller. Smartson avslutter sin test ved å konkludere med at Genesis er en solid brusmaskin som absolutt er verdt pengene.

Genesis er enkel og strømlinjeformet i sitt design og opptar minimalt med plass i kjøkkenet. Modellen er trådløs slik at du kan plassere den nøyaktig hvor du vil, og enkelt pakke den bort i skapet hvis den ikke skal stå fremme. Brusmaskinen inkluderer en PET-flaske på 1 liter, 1 patron med kullsyre som gir cirka 60 liter vann med brus, avhengig av hvor sterk du vil den skal være. En liten ulempe ved modellen er at SodaStream sine PET-flasker ikke tåler oppvaskmaskin. Brusmaskinen utmerker seg mest ved å være utrolig enkel å bruke. Du trykker bare på en knapp, så har du vann med kullsyre.

Fordeler ved SodaStream Genesis brusmaskin:
 Veldig bra kullsyreeffekt
 Lett å variere mengden av kullsyre
 Enkel og strømlinjeformet design
 Svært brukervennlig

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Sodastream Genesis og dens funksjoner:


Aqvia Exclusive

✅ Testvinner hos svenske Smartson
✅ Testvinner hos Dinside.no
✅ Testvinner i danske Politiken

Aqvia Exclusive

.
Denne modellen fra Aqvia utmerker seg spesielt for sin sterke brus og enkle betjening. Danske Politiken.dk kårer den som testvinner basert på disse 2 tingene. I Politikens test har Aqvia allerede laget vann med brus etter 4 sekunder, noe som er svært raskt. Testen fremhever spesielt at maskinen er enkel å betjene og at det er lett å variere mengde med kullsyre, slik at du får akkurat det du ønsker deg i vannet eller brusen. DinSide.no er enig med Politiken og understreker også hvor enkel maskinen er å bruke, og hvor enkelt det er å regulere hvor mye kullsyre du vil tilsette.

Brusmaskinen fra Aqvia er elegant designet i rustfritt strål med vakre strømlinjeformede kanter, og overflaten er smussavvisende.
Ifølge produsenten er det lagt vekt på at maskinen er elegant nok til at den ikke trenger å gjemmes i et skap, men kan stå på kjøkkenbordet. Modellen er også trådløs, noe som gir deg frihet til å plassere den der du vil. I sin test av brusmaskiner fremhever Smartson spesielt Aqvia sitt design. Sammenlignet med de andre modellene som er inkludert i testen, kalles den luksuriøs.

Brusmaskinen inkluderer også en Aqvia vannflaske på 1 liter med lokk og bunn i stål, og en kullsyreholdig flaske på 425 gram. En kullsyreholdig flaske eller patron holder til cirka 60 liter vann, avhengig av hvor sterk du ønsker at brusen være. Modellen er lydsvak under bruk og enkel å rengjøre.

Fordeler med Aqvia Exclusive brusmaskin:
 Mulighet for ekstra sterk brus
 Lett å variere mengden av kullsyre
 Elegant og luksuriøs design
 Svært lydsvak

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Aqvia Exclusive:


KitchenAid ARTISAN SodaStream

Testvinner hos Expertentesten.de
Toppscorer hos Testberichte.de

KitchenAid ARTISAN SodaStream

Denne brusmaskinen fra KitchenAid utmerker seg i tester på design og brukervennlighet. Den tyske testportalen Testberichte påpeker i sin gjennomgang av modellen, at maskinen er så lett å bruke at selv barn kan bruke den uten hjelp. Ved hjelp av maskinens håndtak velger du ønsket mengde kullsyre raskt, slik at du enkelt får mengden kullsyre du ønsker i vannet ditt. Håndtaket krever bare en lett touch, men hvis du vil tilsette mer kullsyre mer brus, gjøres dette enkelt ved å gjenta trykket på håndtaket. Den smarte kullsyremåleren på brusmaskinens forside forteller deg nøyaktig hvor mye kullsyre det er i vannet. Når du finner nivået som er riktig for deg, er enkelt å finne det samme nivået senere.

Karakteristisk for alle KitchenAid kjøkkenmaskiner er at de er laget i metall, og brusmaskinen er intet unntak. Har du andre produkter fra KitchenAid, vil du raskt gjenkjenne de klassiske linjene, fargerne og design. Modellen er laget av samme materialer og design som mange av KitchenAids andre kjøkkenmaskiner, som også gjenspeiles som det eneste negative punktet i begge testene. Brusmaskinen veier 8,8 km, så det kan lønne seg å finne en fast plass til maskinen på kjøkkenet. I tillegg til vekten, får designet rosende ord og er en av de mest elegante brusmaskinene på markedet. Den er robust, stabil og enkel å rengjøre.

Brusmaskinen er laget i samarbeid med SodaStream og er derfor også kompatibel med SodaStream sine kullsyrepatroner. Den fungerer også med patronene fra Aqvia. En enkelt kullsyrepatron gir opptil 60 liter vann med brus, avhengig av hvor sterk du ønsker at kullsyren skal være. Brusmaskinen er også trådløs og plasseringen på kjøkkenet er helt opp til deg. I stedet for strøm, bruker modellen 3 x AAA-batterier.

Fordeler med KitchenAid ARTISAN SodaStream:
Display som viser kullsyrenivået
God kullsyreeffekt
Laget i KitchenAids klassisk design
Meget bruker- og barnevennlig

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av KitchenAid ARTISAN SodaStream:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=aXzM7L-dsT8


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke brusmaskin er best i test?

KitchenAid ARTISAN SodaStream, Aqvia Exclusive og SodaStream Genesis

Hvordan testes brusmaskinene?

Brusmaskinene testes ut ifra deres gasseffektivitet, brukervennlighet, støynivå kvalitetsinntrykk.


Test av brusmaskiner – disse testene har vi har gjennomgått

Smartson
Det svenske nettmagasinet Smartson har testet 7 forskjellige brusmaskiner. De ulike modellene ble installert i henhold til deres bruksanvisninger og utstyrt med kullsyrepatron og kaldt vann. Senere ble design, kvalitet, ytelse og funksjonalitet vurdert. Kvalitet og opplevelse ble vurdert i forhold til brusmaskinens pris. Du får hele testen gratis her.

DinSide.no
Det norske nettmagasinet Dinside.no har testet 2 ulike brusmaskiner. Modellene ble begge testet på brukervennlighet, design og utholdenhet – det ble også støynivået og plassen de tar opp på kjøkkenet. Du kan lese hele testen gratis her

Politiken.dk
Den danske avisen Politiken har i samarbeid med mattekniker Lone Lysdal fra Karolines kjøkken testet tre forskjellige brusmaskiner. Modellene er spesielt er vurdert for deres evne til å lage kraftig brus, støynivå og brukervennlighet. Du kan lese hele testen gratis her.

Testberichte.de
Den tyske testportalen Testberichte.de har laget en grundig gjennomgang av KitchenAids ARTISAN sin brusmaskin. Modellen er evaluert på design, støynivå, brukssikkerhet og brukervennlighet. Den fikk toppkarakter på nesten alt. Du kan lese testen her.

Expertentesten.de
Det tyske nettmagasinet Expertentesten.de har gjort en grundig gjennomgang av 10 forskjellige brusmaskiner. Modellene er vurdert på alt fra vekt og design, til kullsyredosering, brukervennlighet og pris i forhold til ytelse. Konklusjonene av testen er satt inn i et lett og oversiktlig skjema. Du får hele testen gratis her.

Testsieger.de
Testsieger.de er enda et eksempel på et tysk magasin som spesialiserer seg i innsamling og krysshenvisning av testmateriale, for å få en sammenlignbar karakter på tvers av produktene. Magasinet Testsiger.de arbeider mye med elektronikk og husholdningsprodukter, og de har blant annet gitt en god vurdering for modellen SodaStream Crystal. Du kan se hele testen her. 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere