Bosch Kjøleskap – Best i Test – Her er de beste kjøleskapene fra Bosch

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om forskjellige kjøleskap fra Bosch, og vi gjennomgår de ulike modellene for å gi forbrukeren den beste oversikten over utvalget på markedet.

Hver modell er blitt testet av eksperter fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön eller begge. Etter testen har hver modell fått en samlet vurdering av ekspertene.

I tillegg til kjøleskapene fra Bosch har vi også tatt med en rekke alternative modeller fra andre merker som også er blitt anmeldt av eksperter.

Etter gjennomgangen av kjøleskapene kommer vi med mer informasjon i ulike avsnitt om gode råd i forbindelse med valg av kjøleskap, kunnskap om energisparing og rengjøring samt gode råd om oppbevaring av matvarer i kjøleskapet.

Dersom du ønsker å lese mer om tester og testkilder så finner du en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til nederst i denne artikkelen.

Denne artikkelen inneholder: 
Oversikt over de beste Bosch kjøleskapene
Oversikt over gode alternative modeller
Tips til hva man bør tenke på før man kjøper et nytt kjøleskap
Gode råd om kjøleskap og energisparing
Kunnskap om energimerket
Guide til hvordan man holder kjøleskapet rent
Råd om hvordan du best oppbevarer matvarene i kjøleskapet
Kunnskap om matvarenes holdbarhet i kjøleskap
Informasjon om tilleggsforsikringer når man kjøper nytt kjøleskap
Gjennomgang av de testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning 

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater av upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan skaffe seg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Bosch kjøleskap test – De beste 5 Bosch kjøleskapene ifølge ekspertene

Her er en gjennomgang av markedets kjøleskap fra Bosch som har fått de beste karakterene i ulike anerkjente tester. Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hvilke tester produktene er blitt anmeldt i.

Du finner også en prissammenligning av de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst.

Etter gjennomgangen av Bosch kjøleskapene kan de se en rekke kjøleskap fra alternative produsenter som også har klart seg godt i tester.


Bosch KSV36VB3P 

✅ God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch KSV36VB3P

.
Modellen Bosch KSV36VB3P er blitt testet av 2 forskjellige ekspertkilder, og her er det snakk om den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Både de danske og svenske ekspertene har testet forskjellige kjøleskap i en stor test der denne modellen inngår som én av mange.

Kjøleskapet klarer seg generelt sett godt i testen, og det belønnes med en god anmeldelse fra Råd & Rön

Stort og romslig kjøleskap

Bosch KSV36VB3P hører til blant de større kjøleskapene, noe som er en fordel dersom man ønsker å oppbevare mange matvarer i kjøleskapet. Det er nemlig snakk om en kapasitet på 346 liter, noe som er svært mye. Dette vil være velegnet til en litt stor familie på 5-6 personer.

Her er det snakk om en flott modell i en estetisk pen sort farge med et enkelt og elegant uttrykk.

Døren er venstrehengslet, men den kan snus dersom det er nødvendig i forhold til hjemmets innredning. Det er et tydelig display på modellen samt en smart LED- belysning innvendig som gir brukeren en bedre oversikt.

God energiklasse

Bosch KSV36VB3P vil også være et godt valg for den forbrukeren som vil ha et miljøvennlig kjøleskap som både sparer miljøet og forbrukerens egen økonomi.

Kjøleskapet kommer nemlig i energiklasse A++ som er den nest beste på markedet – kun slått av energiklassen A+++. Det årlige energiforbruket er dermed også lavt og ligger på 112 kWh/år.

Bosch KSV36VB3P kommer også med en elektronisk temperaturstyring som betyr at det alltid vil være enkelt å finne og stille inn den riktige temperaturen. Dette sikrer også kjøleskapet mot variasjon i temperaturen.

Intelligent kjøleskap

Bosch KSV36VB3P hører til blant de mer avanserte kjøleskapene som fungerer via sensorteknologi. Dette inkluderer blant annet FreshSense-teknologien som opprettholder en jevn temperatur, og den ventilerende kjølingen betyr at det blir en lav temperatur i hele kjøleskapet.

Dermed trenger man ikke å bekymre seg for om det er like kaldt i hele kjøleskapet.

Innvendig er modellen innredet slik at det er plass til så mye som mulig. Det finnes 7 hyller av herdet glass, og 5 av disse kan justeres i høyden. I tillegg finnes det en VitaFresh-skuff som sikrer at frukt og grønt får lenger holdbarhet.

Nøkkelopplysninger – Bosch KSV36VB3P: 
Type: Frittstående
Kapasitet: 346 liter
Høyde: 186 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 65 centimeter
Vekt: 71 kilo
Farge: Sort
Energiklasse: A++
Energiforbruk: 112 kWh/år
Elektronisk temperaturstyring: Ja
Støynivå: 39 dB
LED-belysning: Ja
Antall hyller: 7
Venstre/høyrehengslet: Venstrehengslet, men døren er vendbar

Utvalgte fordeler ved Bosch KSV36VB3P: 
Romslig modell
God energiklasse
Ventilerende kjøling
FreshSense sikrer en jevn temperatur
VitaFresh-skuff til frukt og grønt 


Bosch KSV36VI3P

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch KSV36VI3P

 

Bosch KSV36VI3P har testats och bedömts av experter. Bland dessa finns den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön, och de har genomfört ett test av flera olika kylskåp samtidigt.

I begge testene er modellene blitt testet på parametere som temperaturstabilitet, energiforbruk, størrelse og design, og Bosch KSV36VI3P klarer seg godt i begge testene.

Til en litt større familie

Bosch KSV36VI3P hører til blant de store kjøleskapene med en stor kapasitet. Her er det snakk om 346 liter, noe som er svært mye. I praksis vil det være egnet til en familie på 5-6 personer.

Det vil også være et godt valg for den forbrukeren som vil ha et stilrent og elegant kjøleskap da kjøleskapet kommer i en flott grå farge i rustfritt stål som gjør at denne modellen vil passe inn på de fleste kjøkken.

I tillegg er modellen enkel, svært ren i stilen og uten avbrytelser i designet annet enn det elektroniske displayet som viser temperaturen. Kjøleskapet har også den utseendemessige fordelen at det kommer med EasyClean-front som gjør det enklere å holde kjøleskapet rent utvendig.

Energiklasse A++

Bosch KSV36VI3P hører til blant de kjøleskapene som vil passe godt til en miljøbevisst forbruker. Kjøleskapet kommer nemlig i energiklasse A++, noe som er den nest høyest på markedet. Dermed er man sikret et kjøleskap som ikke er dyrt i drift, og det årlige energiforbruket ligger da også på 112kWh.

Kjøleskapet er laget med en elektronisk temperaturstyring som sikrer at man får en helt nøyaktig temperatur, og den intelligente FreshSense-teknologien sørger for at det alltid er en jevn temperatur da den reelle temperaturen måles konstant.

Bosch KSV36VI3P kommer også med funksjonen ventilerende kjøling som sikrer at det holdes en jevn og kald temperatur i hele kjøleskapet. Slik får hverken hjørner eller noen av hyllene feil temperatur.

God innredning

Dette er ikke bare et stort kjøleskap, men innredningen er også designet med det formålet å kunne utnytte plassen maksimalt. Innvendig er Bosch KSV36VI3P nemlig utstyrt med 7 hyller som er laget av herdet glass, så man trenger ikke være nervøs for eventuelle ulykker i kjøleskapet.

Av de 7 hyllene er 5 justerbare i høyden, og man kan også dra ut 6 av 7 hyller.

I tillegg finnes det en flaskeholder og en skuff. Skuffen er en såkalt VitaFresh-skuff som har fuktighetsregulering. Det betyr i praksis at denne skuffen er designet til å gi frukt og grønt lenger holdbarhet, og flere vitaminer bevares over lenger tid.

Nøkkelopplysninger – Bosch KSV36VI3P:
Type: Frittstående
Kapasitet: 346 liter
Høyde: 186 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 65 centimeter
Vekt: 77 kilo
Farge: Rustfritt stål
Energiklasse: A++
Energiforbruk: 112 kWh/år
Støynivå: 39 dB
Elektronisk temperaturstyring: Ja
LED-belysning: Ja
Antall hyller: 7
Venstre/høyrehengslet: Venstrehengslet, men døren er vendbar

Utvalgte fordeler ved Bosch KSV36VI3P: 
Romslig modell – passer til en familie på 5-6 personer
Flott og elegant med EasyClean
Energiklasse A++
Sensorteknologi
VitaFresh-skuffe til frukt og grønt 


Bosch KSV36VW3P 

God hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch KSV36VW3P

 

Modellen Bosch KSV36VW3P er blitt inkludert i tester- den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Både de danske og svenske ekspertene har testet en lang rekke forskjellige kjøleskap på parametere som for eksempel evne til å holde temperaturen stabil, design, energiforbruk og størrelse, og begge instansene er enige om at Bosch KSV36VW3P klarer seg bra i testene. Kjøleskapet får derfor 2 gode anmeldelser.

Passer til en stor familie 

Bosch KSV36VW3P er et stort og romslig, frittstående kjøleskap som har en kapasitet på 346 liter. Dette er svært mye og betyr at modellen er velegnet til en familie med mange medlemmer. I praksis vil dette si rundt 5-6 personer.

I tillegg vil denne modellen også være et godt valg dersom man vil ha et pent kjøleskap i en hvit farge, for modellen er nettopp hvit – noe som er en nøytral farge som passer godt inn på de fleste kjøkken.

Kjøleskapet har i tillegg et elegant og enkelt design som er estetisk flott å se på. Modellen kommer med en venstrehengslet dør, men den er vendbar.

Energibesparende kjøleskap

Bosch KSV36VW3P kommer i en av de aller beste energiklassene på markedet. Her er det snakk om energiklasse A++ som faktisk er den nest beste klassen.

Dette betyr at modellen er billig i drift, og derfor ligger det årlige energiforbruket også lavt – nemlig på 122 kWh/år.

Ettersom et kjøleskap står på hele tiden så vil man lett kunne se forskjellen på et kjøleskap i en bra og mindre bra energiklasse.

Denne modellen kommer med en elektronisk temperaturstyring der den nøyaktige temperaturen kan leses av via et elektronisk display. Dette gjør også at man unngår store temperatursvingninger.

Moderne teknologi

Bosch KSV36VW3P hører til blant de moderne kjøleskapene som via den nyeste teknologien gjør at forbrukeren kan føle seg tryggere.

Kjøleskapet benytter blant annet FreshSense-teknologien som via sensorer sikrer en stabil temperatur samt en ventilerende kjøling som sørger for en lav temperatur i hele kjøleskapet.

Modellen kommer også med den intelligente skuffen VitaFresh som har en smart fuktighetsregulering som sørger for at frukt og grønt beholder næringsstoffene over lenger tid.

Bosch KSV36VW3P er derfor innredet med denne skuffen til frukt og grønt samt 7 hyller til ytterligere oppbevaring. Alle hyllene er laget av herdet glass.

Nøkkelopplysninger – Bosch KSV36VW3P: 
Type: Frittstående
Kapasitet: 346 liter
Høyde: 186 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 65 centimeter
Vekt: 76 kilo
Farge: Hvit
Energiklasse: A++
Energiforbruk: 112 kWh/år
Støynivå: 39 dB
Elektronisk temperaturstyring: Ja
LED-belysning: Ja
Antall hyller: 7
Venstre/høyrehengslet: Venstrehengslet, men døren er vendbar

Utvalgte fordeler ved Bosch KSV36VW3P:
 
Svært romslig på 346 liter
Flott og elegant, hvitt kjøleskap
Lavt energiforbruk
Elektronisk temperaturstyring
Fungerer via intelligente sensorer


Bosch kjøleskap med fryser

Har du minimalt med plass på kjøkkenet, eller ønsker du deg et kjøleskap med fryser, er det verdt å ta en titt på kjøleskap med fryser. I denne artikkelen tar vi derfor også en titt på kjøleskap med frysere fra Bosch.

Vi har hatt fokus på ekspertenes vurderinger og anmeldelser av de ulike kjøleskapene med frysere, slik at man kan skaffe seg en god oversikt over modellenes fordeler og ulemper.


Bosch KIS87AF30

Bosch KIS87AF30

.
Bosch KIS87AF30 har testats och granskats av den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön. De svenska expertkällorna är mycket imponerade av kylskåpet, som de har valt att ge som toppbetyg respektive toppbetyg.

Dette har de valgt å gjøre fordi de er imponerte over modellens energiforbruk og kvalitet. De er til imidlertid mindre fornøyde med kjøle -og frysekapasiteten.

Ved kjøp av Bosch KIS87AF30 må man være oppmerksom på at dette er en modell til integrering, og derfor må man montere en front selv.

Kombiskap med sensorteknologi

Med Bosch KIS87AF30 får man en modell med både et kjøleskap og en fryser. Kjøleskapet har en kapasitet på 209 liter, og fryseren har en kapasitet på 61 liter.

Dette er derfor en modell som egner seg bra til en husstand på tre til fire personer.

I tillegg kommer Bosch KIS87AF30 med sensorteknologi som ved hjelp av funksjonen FreshSense sørger for at kjøleskapet har den mest optimale temperaturen slik at matvarene holder seg ferske.

Kombiskapet kommer i tillegg med en elektronisk temperaturstyring slik at det er oversiktlig å holde styr på temperaturen.

Kombiskapet er dessuten forholdsvis energivennlig da det er plassert i energiklasse A++. Man er derfor sikret at modellen ikke bruker for mye energi i løpet av et år.

Støynivået ligger på kun 36 dB, derfor bråker det ikke mye på kjøkkenet. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Allsidig kjøleskap med HydroFresh-skuff

Kjøleskapet i Bosch KIS87AF30 er allsidig og praktisk da det inneholder fem hyller av herdet glass. Fire av hyllene er justerbare i høyden slik at man har mulighet til å innrede kjøleskapet etter det man har behov for.

I tillegg til de 5 hyllene kommer Bosch KIS87AF30 med en HydroFresh-skuff med en praktiskfuktighetsregulering.

Skuffen er godt egnet til frukt og grønt da fuktighetsreguleringen er med på å holde disse matvarene ferske over lenger tid.

Når man åpner kjøleskapet tennes det et LED-lys slik at man raskt kan få en oversikt over de ulike matvarene.

Praktisk fryser med SuperFrys 

Fryseren i Bosch KIS87AF30 er laget med to skuffer som er gjennomsiktige. Den ene skuffen blir kalt en BigBox, og her er det mulig å plassere de største matvarene.

I tillegg kommer Bosch KIS87AF30 med funksjonen SuperFrys som er beregnet til de ferske matvarene.

Med denne funksjonen blir temperaturen i fryseren senket slik at innfrysningen skjer enda raskere og på den måten ikke påvirker de andre matvarene.

Sist, men ikke minst, er fryseren utstyrt med en praktisk døralarm. Det vil si at dersom man glemmer å lukke fryseren helt, så vil døralarmen gi beskjed om dette.

Nøkkelopplysninger – Bosch KIS87AF30:
 
Type: Kombiskap til innbygging
Kjølekapasitet: 209 liter
Frysekapasitet: 61 liter
Høyde: 177,2 centimeter
Bredde: 55,8 centimeter
Dybde: 54,5 centimeter
Vekt: 68 kilo
Farge: Hvit
Energiklasse: A++
Energiforbruk: 225 kWh/år
Støynivå: 36 dB
Elektronisk temperaturstyring: Ja
LED-belysning: Ja
Antall hyller: 5
Venstre/høyrehengslet: Høyrehengslet, men døren er vendbar

Utvalgte fordeler ved Bosch KIS87AF30: 
Fryser med SuperFrys
Kjøleskap med HydroFresh-skuff
Sensorteknologi
Energiklasse A++
Praktisk døralarm


Alternativer til Bosch kjøleskap

I avsnittene ovenfor har vi gjennomgått 3 forskjellige Bosch kjøleskap. I dette avsnittet vil vi gjennomgå 3 kjøleskap fra andre merker for å vise hvilket utvalg markedet ellers har å by på.

Her er snakk om 3 andre modeller fra henholdsvis Siemens, Electrolux og Liebherr. Vi gjennomgår de 3 alternativene på samme måte som modellene fra Bosch for å gi det beste sammenligningsgrunnlaget.


Siemens KS36VVW3P

Siemens KS36VVW3P

 

God til den store husholdninger

Siemens KS36VVW3P vil være et godt valg hvis man har en stor familie. Med sin store kapasitet på 346 liter vil denne modellen passe til en stor familie på rundt 5-6 personer – noe som er veldig stort.  Dette er et elegant og stilig kjøleskap utvendig, og stilen er enkel.

Modellen er frittstående, og ettersom det er stort og romslig er det også ganske høyt – nemlig 186 centimeter.

Kjøleskapet kommer med venstrehengslet dør, men dersom innredningen på kjøkkenet ikke passer til dette så kan døren hengsles om.

Energiklasse A++

Modellen hører til blant de miljøvennlige kjøleskapene som hverken sliter på miljøet eller på forbrukerens økonomi. Her er det snakk om en modell som hører til i klasse A++ på skalaen som går fra dårligste D til A+++ som best.

Det finnes til sammen 7 klasser, og Siemens KS36VVW3P finner man i den nest beste, noe som er veldig bra. Det betyr at kjøleskapet har et lavt årlig energiforbruk som tallmessig ligger på ca. 112 kWh/år.

Modell med gode funksjoner 

Kjøleskapet er også laget med noen smarte funksjoner som gjør modellen svært moderne.

Her er det blant annet snakk om en automatisk avrimingsfunksjon slik at klimaet alltid holdes så godt som mulig – samt en SuperCool-funksjon som sørger for at temperaturen senkes raskt igjen når man legger inn matvarer eller når døren har vært åpen.

Siemens KS36VVW3P er et oversiktlig kjøleskap med en innvendig LED-belysning.

Modellen inneholder 7 hyller til oppbevaring av matvarer, og 6 av disse er justerbare. I tillegg finnes det også en grønnsaksskuff og en flaskeholder.

Nøkkelopplysninger – Siemens KS36VVW3P: 
Type: Frittstående
Kapasitet: 346 liter
Høyde: 186 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 71 centimeter
Vekt: 75 kilo
Farge: Hvit
Energiklasse: A++
Energiforbruk: 112 kWh/år
Støynivå: 39 dB
LED-belysning: Ja
Antall hyller: 7
Venstre/høyrehengslet: Venstrehengslet, men døren er vendbar

Utvalgte fordeler ved Siemens KS36VVW3P: 
Stort romslig kjøleskap
Vendbar dør
Energiklasse A++, som er markedets nest beste
SuperCool-funksjon
God oppbevaringsplass med 7 hyller, skuff og flaskeholderSlik kommer kjøleskapet til å koste deg mindre penger

Elforbundet.dk og Samvirke.dk forklarer at det er flere ting man bør tenke på hvis man ønsker å holde kjøleskapets energiforbruk så lavt som mulig. Kjøleskapet bruker nemlig – sammen med fryseren – 14 prosent av hjemmets samlede energiforbruk. Her gjennomgås hvert punkt: 

temperaturHold øye med temperaturen: Ekspertene forklarer at det som en tommelfingerregel bør være 5 plussgrader i kjøleskapet da denne temperaturen er ideell å oppbevare matvarer i.

Når det kommer til strøm så må man også være oppmerksom på at hvis man senker temperaturen bare litt, så stiger energiforbruket allerede en del. Man bør stille inn kjøleskapet på 5 grader og senke temperaturen én enkelt grad, da stiger elforbruket med 2-5 prosent. Dette skjer fordi kompressoren da vil jobbe mer.

Vær oppmerksom på kjøleskapets fysiske plassering: Ekspertene forklarer at det heller ikke er det samme hvor man plasserer kjøleskapet i hjemmet når det kommer til energiforbruk: Romtemperaturen påvirker nemlig kjøleskapet, og jo høyere romtemperaturen er desto hardere må kjøleskapet jobbe for å holde de 5 gradene inne i kjøleskapet. Dersom det er mulig så anbefales det at man plasserer kjøleskapet på et kaldt sted.

Lukk døren: Sjekk døren og de listene som holder døren lukket. Døren skal være lukket helt og tett, for ellers må kompressoren også jobbe ekstra hardt. Dette kan sjekkes ved å sette en strimmel av papir i klem i døren. Hvis den blir hengende så lukkes døren ordentlig igjen.

Tin frysevarer i kjøleskapetTin frysevarer i kjøleskapet: Å tine frysevarer i kjøleskapet er en god idé av flere grunner: For det første er dette den mest korrekte og sunne måten å tine matvarer på. For det andre avgir de frosne matvarene kulde når de tiner – noe som gjør at kjøleskapet får tilført «gratis» kulde.

Hold døren lukket: Man kan ikke unngå å åpne kjøleskapsdøren av og til, men sørg for å begrense dette mest mulig. Hver gang døren åpnes så siver det kulde ut som kjøleskapet må jobbe ekstra med for å erstatte.

Beregne luft rundt kjøleskapet: Når kjøleskapet jobber så avgir det varme. Denne varmen må kunne komme ut, derfor er det viktig med luft rundt kjøleskapet. Hvis luften ikke kan komme ut så må kjøleskapet bruke mer energi for å klare nedkjølingen.


Slik leser du energimerket på kjøleskapet

energimerketSparenergi.dk forklarer at energimerket er en obligatorisk ordning som finnes på alle hvitevarer, støvsugere, lamper, fjernsyn, varmeanlegg og så videre. Merket er laget for å informere forbrukeren om modellens energiforbruk. Merket har imidlertid også andre opplysninger.

Et energimerke er et rektangulært merke satt på høykant der modellens produsent og modell er angitt øverst.

Nederst på dette merket finner du energiklassen markert med bokstaver og farger. For kjøleskap er det her snakk om en skala som går fra D på bunnen til A+++ på toppen.

Det finnes følgende energiklasser: D, C, B, A, A+, A++ og A+++. Altså er det 7 til sammen, og disse er også angitt med en farge: Jo rødere farge desto dårligere energiklasse – og jo grønnere farge desto bedre energiklasse.

Under energiklassen finner du i tillegg informasjon om modellen, og rett under bokstavene og fargene finner du en angivelse av modellens årlige energiforbruk i kWh.

Under dette finner du mindre ikoner som angir modellens kjølekapasitet, størrelse og støynivå i desibel (dB).

Så mye strøm bruker kjøleskapet ditt

For å sammenligne de forskjellige energimerkenes betydning for energiforbruket så har Sparenergi.dk laget følgende eksempler:

Et kjøleskap med en kapasitet på 150 liter i energiklasse A har et årlig forbruk på 158 kWh.
Et kjøleskap med en kapasitet på 150 liter i energiklasse A+ har et årlig forbruk på 126 kWh.
Et kjøleskap med en kapasitet på 150 liter i energiklasse A++ har et årlig forbruk på 95 kWh.
Et kjøleskap med en kapasitet på 150 liter i energiklasse A+++ har et årlig forbruk på 63 kWh.

Et kjøleskap med en kapasitet på 200 liter i energiklasse A har et årlig forbruk på 166 kWh.
Et kjøleskap med en kapasitet på 200 liter i energiklasse A+ har et årlig forbruk på 132 kWh.
Et kjøleskap med en kapasitet på 200 liter i energiklasse A++ har et årlig forbruk på 99 kWh.
Et kjøleskap med en kapasitet på 200 liter i energiklasse A+++ har et årlig forbruk på 66 kWh. 

Et kjøleskap med en kapasitet på 300 liter i energiklasse A har et årlig forbruk på 181 kWh.
Et kjøleskap med en kapasitet på 300 liter i energiklasse A+ har et årlig forbruk på 145 kWh.
Et kjøleskap med en kapasitet på 300 liter i energiklasse A++ har et årlig forbruk på 109 kWh.
Et kjøleskap med en kapasitet på 300 liter i energiklasse A+++ har et årlig forbruk på 72 kWh.


Guide: Slik holder du kjøleskapet rent

Slik holder du kjøleskapet rentKjøleskapet er der man oppbevarer matvarene sine, og derfor sier det seg selv at dette stedet må holdes helt rent for å unngå at maten blir dårlig.

Her guider Bolius.dk til hvordan man best holder kjøleskapet sitt helt rent og hygienisk: Det understrekes først og fremst at man bør unngå alle former for kjemiske og sterke rengjøringsmidler.

Hold spesielt klorholdige produkter unna kjøleskapet og velg i stedet en mer naturlig variant som eddikvann – det er også billigere. Under dette følger fremgangsmåten på hvordan du bør gå frem.

Start med å lage en blanding som skal være vaskemiddelet – bland her 2 deler eddik med 3 deler vann og tilsett eventuelt litt oppvaskmiddel.

1⃣ Ta en klut og vri den opp med eddikblandingen. Ta ut hyllene og vask kjøleskapet innvendig.

2⃣ Vask deretter hyllene med vanlig oppvaskmiddel.

3⃣ Tørk både kjøleskapet og hyllene etterpå.


Slik oppbevarer du matvarer dine i kjøleskapet best

Slik oppbevarer du matvarer dine i kjøleskapet best

Noen kjøleskap kommer med funksjonen ventilert kjøling som er en funksjon som gjør at det holdes en jevn temperatur i hele kjøleskapet.

Hvis man ikke har ventilerende kjøling så kan det faktisk være store temperaturforskjeller på de ulike hyllene i kjøleskapet.

Som tommelfingerregel kan man huske på at varmen stiger opp i kjøleskapet, noe som betyr at de øverste hyllene er de som er minst kalde. Man bør gjøre følgende hvis man har et kjøleskap uten ventilering:

De nederste hyllene: Ettersom varmen stiger opp så er det som regel kaldest nederst i kjøleskapet. De matvarene som fort blir dårlige bør plasseres nederst i kjøleskapet. Her er det snakk om melk, kjøtt, egg og fisk, men også rester etter middagen.

Mange bruker kjøleskapsdøren til både melk og egg, men her er det ofte store temperatursvingninger.

De øverste hyllene: Selv om mange er vant til å gjøre det motsatte, så bør man plassere frukt og grønt øverst i kjøleskapet. Det samme gjelder ost og smør som har det best der det ikke er veldig kaldt.

Man må også legge merke til at det er forskjell på grønnsaker og frukt – noen har best av å settes kjøleskap, mens andre trives best på kjøkkenbenken:

Frukt og grønt som ikke skal på kjøling: Epler, pærer, bananer, meloner, avocado, tomat, agurk, frisk ingefær, squash og aubergine.

Frukt og grønt som skal på kjøling: Steinfrukt, bær og annet grønt som ikke er nevnt ovenfor.


Så lenge kan matvarene dine holde seg i kjøleskapet

Så lenge kan matvarene dine holde seg i kjøleskapetSelv om en matvare blir kjølt ned i kjøleskapet så er det ikke det samme som at den kan holde seg bra for alltid.

Melk: Melk, fløte og yoghurt skal oppbevares kjølig og gjerne der det er kaldest.

Oppbevar helst disse matvarene slik at lys og oksygen holdes ute – altså i den originale emballasjen. Melk og fløte kan holde seg i 2-3 dager etter åpning, og produkter av surmelk i 4-5 dager. Lukter melkeprodukter vondt, så kast de.

Ost: Ost skal oppbevares på kjølig og gjerne der det ikke er alt for kaldt – det vil si på de øverste hyllene. Spesielt har faste oster en lang holdbarhetstid på rundt en måned.

Frukt og grønt: Se listen ovenfor om hvilke frukt og grønnsaker som skal på kjøling. Pakk gjerne om grønt før kjøling, og vær oppmerksom på at flere typer frukt og grønt skal oppbevares separat.

Her er det snakk om blant annet epler, pærer, tomater, paprika, melon, fersken, nektarin, druer, kiwi og sitrusfrukt – de utskiller nemlig stoffet etylen som kan forringe kvaliteten av annen frukt og grønt, og modne dem raskere.

Kjøtt: Ferskt kjøtt må alltid oppbevares kjølig og med tett emballasje. Kjøtt bør som regel fryses ned eller brukes i løpet av et par dager – avhengig av typen kjøtt. Sørg for å pakke om kjøtt dersom det skal i fryseren. Ved håndtering av kjøtt må man være svært nøye med bakterier som utvikler seg raskt.

Egg: Egg må oppbevares der det er kaldest i kjøleskapet, og de kan vare i mange uker.

Pålegg: Kjøttpålegg skal helst oppbevares der det er kaldest i kjøleskapet og kan etter åpning vare et par uker.

Fisk: Fisk blir fort dårlig og må oppbevares kaldt. Fisk bør enten spises eller fryses ned med en gang. Vær spesielt oppmerksom på at fisk gjerne skal oppbevares ved 2 grader i kjøleskap dersom man ikke spiser den samme dag den er kjøpt.

Brød: Det er en smakssak om man vil oppbevare brødet sitt i kjøleskapet eller ikke. På den positive siden kan det holde seg lenger, men på den andre siden blir det fort tørt og kjedelig. Derfor kan man også bare oppbevare det i romtemperatur. Hvis brødet er for gammelt, begynner det å mugne. Brød kan fryses ned dersom man ikke rekker å spise det før kvaliteten forringes.

Rester: Hvis man har rester til overs fra middagen må de avkjøles raskt.

Umiddelbart etter måltidet bør man pakke det i mindre porsjoner og sette de i kjøleskapet eller i fryser en med én gang. En kokt rett kan vare i 2-3 dager i kjøleskap og 3 måneder i fryseren. Husk å alltid gjennomvarme matrester før de skal spises.


Dette må du vite om lovgivningen når du kjøper nytt kjøleskap 

Danske Forbrug.dk forklarer at når man skal ut å kjøpe kjøleskap må man kjenne til lovgivningen for å komme hjem med den beste handelen. Når man skal kjøpe kjøleskap vil man ofte oppleve at forhandleren vil selge en tilleggsforsikring, men det er ikke helt sikkert at det vil være en god ide å si ja til dette tilbudet.

LovgivningForbrukerloven sier nemlig at når man kjøper for eksempel et kjøleskap så får man en 2-års reklamasjonsrett med på kjøpet – det kan også være en annen garanti på varen, men dette er avhengig av forhandleren.

Den 2-årige reklamasjonsretten vil ofte være nok dersom kjøleskapet skulle gå i stykker, men tilleggsforsikringen har den fordelen at den går ut over de 2 årene – ofte gir den også garanti på flere typer skader.

Dersom det er snakk om et dyrt kjøleskap så kan tilleggsforsikringen være en god idé hvis man vil at det det skal vare i mange år. Sjekk også de ekstra skadene som tilleggsforsikringen dekker, for her er det kanskje snakk om usannsynlige skader – eller kanskje dekker innboforsikringen din denne typen skader.

Hvis du tegner en tilleggsforsikring, men angrer, så skal du vite at du faktisk har 14 dagers angrerett på denne forsikringen.

Dette skal forhandleren opplyse om

Dersom man tegner tilleggsforsikringen så er det ulike aspekter som forhandleren skal opplyse om og informere om skriftlig.

Dette dreier seg om forsikringens dekning og løpetid, veiledning om mulige dekninger av skader av andre forsikringer, opplyse om 14 dagers angrefrist, informere om hvordan du eventuelt klager og opplyse om forhandleren mottar provisjon ved salg av tilleggsforsikringen.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch KAD90VI20

Bosch KAD90VI20

Ved kjøp av Bosch KAD90VI20 må man være oppmerksom på at kombiskapet er laget i et amerikansk design, og det betyr at modellen er forholdsvis bred.

Stort og energivennlig kombiskap 

Med Bosch KAD90VI20 får man et stort kombiskap som er designet i en amerikansk stil. Det betyr at modellen er ganske stor.

Modellen kommer nemlig med et kjøleskap med en kapasitet på 370 liter, samt en fryser med en kapasitet på 163 liter. Bosch KAD90VI20 er derfor velegnet til en større familie.

Da denne modellen er laget som et amerikansk kjøleskap så finner du en vann- og is-dispenser på fronten.

Man kan derfor alltid få både kaldt vann og is. Når man åpner kjøleskapet vil det også tennes et LED-lys slik at man enkelt får en oversikt over alt innholdet.

Selv om kombiskapet er forholdsvis stort er det likevel energivennlig. Bosch KAD90VI20 er plassert i energiklasse A+, så det bruker ikke mye energi på et år. Dette er ikke bare en fordel for lommeboka, men også for miljøet.

Lydnivå er på 43 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Kjøleskap med MultiAirFlow og SuperKjøl

Bosch KAD90VI20 er utstyrt med en ventilerende kjøling slik at temperaturen er jevn uansett om det er snakk om den nederste eller den øverste hyllen.

Kjøleskapet har til sammen fire hyller laget av herdet glass, der den ene er justerbar i høyden. Det finnes også to skuffer til frukt og grønt.

I tillegg kommer Bosch KAD90VI20 med systemet MultiFlowAir som sørger for at alle matvarene har de beste forholdene når det kommer til oppbevaring. Dette gjør at matvarene holder seg ferske i lenger tid.

I tillegg MultiAirFlow er Bosch KAD90VI20 utstyrt med funksjonen SuperKjøl. Denne funksjonen sikrer at kjøleskapet er raskere til å kjøle ned varme matvarer uten at det påvirker de andre matvarene i kjøleskapet.

Praktisk fryser med SuperFrys

Fryseren i Bosch KAD90VI20 er laget med to fryseskuffer som er gjennomsiktige. Disse fryseskuffene kan inneholde både større og mindre frysevarer.

Fryseren kommer med flere praktiske funksjoner som NoFrost og SuperFrys.

Mens NoFrost sørger for at fryseren ikke blir full av rim, senker SuperFrys temperaturen i fryseren dersom en fersk matvare plasseres i den. På den måten påvirker det ikke de andre matvarene.

Sist, men ikke minst, kommer Bosch KAD90VI20 med et varslingssystem. Dette systemet gir beskjed dersom temperaturen i fryseren stiger.

Nøkkelopplysninger – Bosch KAD90VI20: 
Type: Amerikainspirert kombiskap
Kjølekapasitet: 370 liter
Frysekapasitet: 163 liter
Høyde: 177 centimeter
Bredde: 91 centimeter
Dybde: 72 centimeter
Vekt: 104 kilo
Farge: Grå, rustfritt stål
Energiklasse: A+
Energiforbruk: 436 kWh/år
Støynivå: 43 dB
Elektronisk temperaturstyring: Ja
LED-belysning: Ja
Antall hyller: 4
Venstre/høyrehengslet: Venstre- og høyrehengslet

Utvalgte fordeler ved Bosch KAD90VI20: 
Romslig kombiskap
Fryser med NoFrost og SuperFrys
Kjøleskap med SuperKjøl og MultiFlowAir-system
Ventilerende kjøling
Vann- og is-dispenser


Electrolux ERF4114AOX

Electrolux ERF4114AOX

Kjøleskapet klarer seg så godt i denne testen at modellen kåres til testvinner.

Legg merke til at testen er fra 2015, derfor er ikke testens spesifikke resultater tilgjengelige lenger.

Svært stor kapasitet 

Electrolux ERF4114AOX hører til blant de kjøleskapene med svært stor kapasitet. Her er det snakk om hele 387 liter, noe som er veldig bra. Det vil i praksis si at modellen passer til et hjem med 6+ medlemmer.

Her er det også snakk om et elegant kjøleskap med en pen og nøytral farge i rustfritt stål som har en enkel stil.

Døren på modellen er høyrehengslet, men den kan snus dersom en høyrehengslet dør ikke passer inn i hjemmets innredning.

A++ energiklasse

Electrolux ERF4114AOX vil passe godt til den forbrukeren som vil ha et miljøvennlig kjøleskap – det kommer nemlig i markedets nest beste energiklasse som er A++. Dermed er man sikret et kjøleskap som er miljøvennlig.

Kjøleskapet kommer dessuten med en lang rekke teknologier og funksjoner som gjør modellen svært moderne.

Her er det blant annet snakk om ventilert kjøling med FreeStore-systemet, som betyr at kulden fordeles jevnt i hele kjølerommet slik at alle hyller og hjørner av modellen får en jevn kulde.

Det har også den smarte SuperKjøl-funksjonen som betyr at når man har døren åpen for å legge inn matvarer, så kjøler modellen seg raskt ned igjen.

Oversiktlig modell

Kjøleskapet har en stor kapasitet, derfor er det også behov for at man får god oversikt inne i skapet.

Derfor har modellen en tydelig LED-belysning som gir et godt lys, samt en elektronisk temperaturstyring via et LCD-display. Her kan man både lese av og få en oversikt over flere av modellens funksjoner.

Electrolux ERF4114AOX er også et selv-avrimende kjøleskap som gjør at modellen alltid holder seg selv i best mulig form.

Nøkkelopplysninger – Electrolux ERF4114AOX: 
Type: Frittstående
Kapasitet: 387 liter
Høyde: 186 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 67 centimeter
Vekt: 63 kilo
Farge: Rustfritt stål
Energiklasse: A++
Energiforbruk: 116 kWh/år
Støynivå: 39 dB
Elektronisk temperaturstyring: Ja
LED-belysning: Ja
Venstre/høyrehengslet: Høyrehengslet, men døren er vendbar

Utvalgte fordeler ved Electrolux ERF4114AOX: 
Meget romslig – 387 liter
Energibesparende modell
Ventilert kjøling med FreeStore
SuperKjøl
Elektronisk temperaturstyring


Liebherr K 4310-20 001

Liebherr K4310-20 001Merk deg at Liebherr K 4310-20 001 er utgått, derfor viser vi her prisen for Liebherr KBef 4310. 

Modellene er blitt vurdert ut ifra spesifikke parametere, og deretter er det blitt gitt en samlet poengsum. Modellen klarer seg godt i testen og kåres derfor til testvinner.

Legg merke til at denne testen er fra 2016, derfor er ikke testens spesifikke resultater tilgjengelige lenger.

Svært romslig og god energiklasse

Modellen hører til blant de svært romslige kjøleskapene på markedet med en kapasitet på 390 liter. Dette er svært mye og vil passe til en stor familie på 6+ medlemmer.

Liebherr K 4310-20 001 er elegant og enkel i stilen, og kommer med en flott og nøytral hvit farge.

En av modellens største styrker ligger i energiforbruket, for her er det snakk om en modell som ligger i den aller beste miljøklassen som finnes – nemlig klasse A+++.

Det betyr at modellen vil ha et langt mindre energiforbruk enn de fleste andre modeller. Det årlige energiforbruket ligger også på 78 kWh/år, noe som er svært lite.

Enkel betjening

Liebherr modellen er et meget oversiktlig kjøleskap med en enkel betjening, og kommer med et stort TFT-display med touch-kontroll.

Har er det en elektronisk temperaturstyring der man kan holde øye med temperaturen samt holde øye med de andre funksjonene.

Dette inkluderer blant annet SuperCool-funksjonen som sikrer at kjøleskapet kjøler seg raskt ned igjen etter at døren har vært åpen.

Liebherr K 4310-20 001 kommer også med en døralarm som varsler dersom kjøleskapsdøren ikke er ordentlig lukket.

I tillegg til SuperCool-funksjonen har det også den smarte PowerCooling-funksjonen med FreshAir som sikrer en lav, frisk og jevn temperatur i kjøleskapet.

Det finnes i tillegg 2 BioCool-bokser som kan stilles inn til å gi matvarer lenger holdbarhet.

I tillegg inkluderer innredningen også 6 GlassLine-hyller, en eggebakke og en flaskehylle. Liebherr K 4310-20 001 lyses opp av en LED-belysning som er plassert øverst i rommet og gir en god oversikt.

Nøkkelopplysninger – Liebherr K 4310-20 001: 
Type: Frittstående
Kapasitet: 390 liter
Høyde: 186 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 67 centimeter
Vekt: 77 kilo
Farge: Hvit
Energiklasse: A+++
Energiforbruk: 78 kWh/år
Støynivå: 38 dB
Elektronisk temperaturstyring: Ja
LED-belysning: Ja
Antall hyller: 6
Venstre/høyrehengslet: Høyrehengslet, men døren er vendbar

Utvalgte fordeler ved Liebherr K 4310-20 001:
Romslig modell
Laget i den beste energiklassen på markedet – A+++
Stort og oversiktlig display
Flere gode funksjoner for å holde kjøleskapet kaldt
6 hyller og 2 spesielle BioCool-bokser


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke kjøleskap fra Bosch har fått de beste anmeldelsene i testene?

Bosch KIS87AF30, Bosch KSV36VB3P, Bosch KSV36VI3P og Bosch KSV36VW3P

Hvordan testes Bosch kjøleskapene?

Kjøleskapene testes på deres evne til å opprettholde den optimale temperaturen, også når temperaturen i omgivelsene endrer seg. I tillegg tas det en titt på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

Hvilken energiklasse bør jeg gå etter?

Energiskalaen for kjøleskap går fra A+++ til D. Det anbefales av energimyndighetene at du velger en modell i energiklasse A+++.


Bosch kjøleskap Test – brukte kilder og linker

Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
Råd & Rön er en svensk forbrukerorganisasjon, og rådets formål er å sikre et godt forbrukerliv i Sverige. Råd & Rön arbeider med mange sider av svensk forbrukerliv, og dette inkluderer også tester av ulike forbrukerprodukter.

Råd & Rön har her testet flere forskjellige kjøleskap. Du kan lese hele testen her.

Råd & Rön har i tillegg testet og anmeldt flere kombiskap. Du kan lese hele testen av de forskjellige modellene her.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever et abonnement. Hvis man kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.


Andre alternative tester

Dersom du fremdeles er i tvil om hvilket kjøleskap du skal velge etter å ha lest denne testen av Bosch-kjøleskap, så kan vi anbefale at du leser vår generelle kjøleskap test.

I denne artikkelen har vi samlet testvinnende kjøleskap fra en lang rekke ulike produsenter slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over de beste modellene på markedet.

Et annet populært valg er kjøleskap med innebygget fryser. Du kan lese vår kjøleskap med fryser test hvor vi også har samlet alle de beste modellene innenfor denne kategorien ut ifra hvordan ekspertene har vurdert dem.

Hvis du ikke er overbevist om at du vil ha et kjøleskap fra Bosch så kan du også lese noen av våre andre tester av kjøleskap fra andre produsenter.

Du kan for eksempel lese vår Electrolux kjøleskap test der du finner alle de beste modellene far Electrolux. Electrolux klarer seg generelt sett godt i diverse tester av kjøleskap, derfor er det verdt å se litt nærmere på denne artikkelen.

Du kan også finne en oversikt over de beste Liebherr kjøleskapene i vår Liebherr kjøleskap test. Denne tyske kjøleskapsprodusenten klarer seg også generelt sett svært bra i diverse eksperttester. Hvis du har stor plass på kjøkkenet, kan du vurdere å skaffe deg et Side by side-skap. Med et slikt kjøleskap vil du ha plass til at du behøver, og mange av modellene har også innebygd ismaskin. Man ser imidlertid ofte at de amerikanske kjøleskapene bruker en del strøm sammenlignet med tradisjonelle kjøleskap.

Hvis du derimot har et lite kjøkken så kan du lese vår mini kjøleskap artikkel. Denne typen kjøleskap passer både i mindre hjem, sommerhus og i campingvogn.

Vi kan også nevne vår vinkjøleskap artikkel som passer godt til deg som er svært interessert i vin. I artikkelen kan du se en rekke populære modeller samt lese vår store guide om oppbevaring av vin.

Hvis du er på utkikk etter flere hvitevarer til hjemmet så kan du med fordel også lese våre fryseskap og kombiskap tester. I disse to artiklene gjennomgår vi de beste modellene på markedet ifølge ekspertene. Mange velger å ha både kjøleskap og fryser stående slik at det er rikelig med plass i både kjøleskapet og fryseren.

Hvis du ønsker å ha fryserdelen stående for eksempel i grovkjøkken eller i en bod så kan du også vurdere en fryseboks. I vår test av frysebokser har vi også samlet alle de fryseboksene som får gode anmeldelser i testene.

Vi håper at denne artikkelen har hjulpet deg med å få en idé om hvilket kjøleskap som passer best til dine behov. Hvis du har noen ideer eller kommentarer til vår artikkel så er du alltid velkommen til å kontakte oss. Vi setter alltid stor pris på å få respons fra våre lesere både når det gjelder ris og ros.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere