Bosch kjøkkenmaskin test – Her er de beste modellene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen gjennomgår vi kjøkkenmaskiner fra Bosch. Testen er strukturert slik at vi ut ifra ekspertkildene og forbrukernes vurderinger tar en titt på de ulike modellene sine funksjoner, fordeler og ulemper. 

Deretter gjennomgår vi alternative kjøkkenmaskiner fra andre produsenter for å få en mer nyansert oversikt over utvalget som finnes på markedet.

Vi har sett nærmere på tester fra en rekke ekspertkilder, og disse inkluderer den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön, det danske magasinet Testfamilien.dk, de britiske magasinene Kagoo.co.uk, Which.co.uk og Good Housekeeping Institute, det tyske matmagasinet Kuechenhelfercheck.com og de norske magasinene Tek.no og Dinside.no.

Hvis man vil lese mer om de ulike testene så finnes det nederst i artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Denne Bosch kjøkkenmaskin testen inneholder: 
 Gjennomgang av de beste kjøkkenmaskinene fra Bosch
 Gjennomgang av alternative testvinnende kjøkkenmaskiner
 Hva slags tilbehør har du bruk for til kjøkkenmaskinen din?
 Tre deilige oppskrifter til kjøkkenmaskinen
 Det du bør tenke på før du kjøper en ny kjøkkenmaskin
 Historien om Bosch
 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultatene fra upartiske tester. På den måten kan forbrukeren enklere skaffe seg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Bosch kjøkkenmaskin test 2021 – De beste modellene ifølge ekspertene 

I avsnittene nedenfor finner du en oversikt over de beste kjøkkenmaskinene fra Bosch. Her hos Forbrukerliv har vi analysert eksperttester og brukeranmeldelser fra både inn- og utland, og samlet de modellene med best anmeldelser i denne testen. I de grønne boksene under produktnavnene kan du se hvordan produktene er blitt anmeldt og hvordan de har klart seg.

Vi håper at denne oversikten vil hjelpe deg med å finne akkurat den Bosch kjøkkenmaskinen som passer best til dine behov.


Bosch MUM54A00

✅ God anmeldelse av det danske nettmagasinet Testfamilien.dk

Bosch MUM54A00 

.
Bosch MUM54A00 er testet og anmeldt av Testfamilien.dk, og de er imponert over kjøkkenmaskinen. Testfamilien.dk gir modellen en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av maskinens funksjonsdyktighet og brukervennlighet samt kvalitet. Ekspertene nevner imidlertid at modellen er litt mindre sammenlignet med andre modeller, noe de gjør forbrukerne oppmerksomme på.

Kjøkkenmaskin med flere anvendelsesmuligheter og hastighetsinnstillinger 

Med Bosch MUM54A00 får man en multifunksjonell kjøkkenmaskin som kan brukes til et vell av ulike oppgaver på kjøkkenet. Maskinen kan blant annet hjelpe til med å blande, elte, piske og hakke.

I tillegg til dette kommer Bosch MUM54A00 med syv hastighetsinnstillinger og momenttrinn slik at man selv kan stille inn hastigheten etter behov. Hastigheten kan justeres opp og ned avhengig av hvor krevende de valgte ingrediensene er.

Bosch MUM54A00 kommer også med funksjonen Multi Motion Drive som sikrer at motoren jobber effektivt. Motorens effekt ligger på 900 Watt. Den er kraftig og kan klare de fleste ingredienser og kjøkkenoppgaver.

Kjøkkenmaskinen er utstyrt med en bolle som er laget i rustfritt stål. Bollens kapasitet ligger på 3,9 liter, noe som er litt mindre enn mange andre kjøkkenmaskiner. Kjøkkenmaskinen står stabilt på kjøkkenbenken under bruk da den har sugeføtter i gummi.

Med 3D planetarisk miksing 

Bosch MUM54A00 er utstyrt med flere funksjoner som hjelper til med tilberedningen av de ulike ingrediensene. Den kommer blant annet med en multifunksjonell arm samt en 3D planetarisk miksefunksjon.

Mens den multi-funksjonelle armen sørger for at det er enkelt å ta tilbehøret av og på ved å trykke på en knapp, hjelper den planetariske 3D mikse-funksjonen til med noe helt annet. Denne funksjonen sørger for at blande- og piskeprosessen blir mer optimal da vispen beveger seg i flere retninger og helt rundt sin egen akse.

Hvis man kjøper Bosch MUM54A00 så følger det med flere typer tilbehør som for eksempel en grov visp, en pose til oppbevaring av tilbehør og en finere visp.

Effektiv kjøkkenmaskin i god kvalitet til prisen, ifølge ekspertene

Ifølge ekspertene fra Testfamilien.dk er Bosch MUM54A00 en god kjøkkenmaskin som de beskriver som «virkelig genial». De forklarer at de er veldig fornøyde med denne modellen da «man kun trenger én maskin, noe som er virkelig praktisk».

Ekspertene skriver i tillegg at «maskinen er kraftig og solid», samt at det «ikke er en dyr maskin» De mener derfor at det er et godt kjøp til familien som ønsker mer hjelp på kjøkkenet.

Til slutt i anmeldelsen merker de seg spesielt maskinens kvalitet. De mener at den er «meget god» da «kombinasjonen av funksjonalitet, design og solide materialer» fungerer optimalt. De avslutter med å skrive at den samtidig er «virkelig enkel å bruke». Man bør imidlertid være oppmerksom på størrelsen da bollen er mindre enn andre modeller.

Mål på Bosch MUM54A00:
Høyde: 28,2 centimeter
Bredde: 28 centimeter
Dybde: 27,1 centimeter
Vekt: 5,34 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch MUM54A00:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Bosch
Motoreffekt: 900 Watt
Bollekapasitet: 3,9 liter
Hastigheter: 7 hastigheter

Fordeler ved Bosch MUM54A00:
 Multifunksjonell kjøkkenmaskin
 Syv hastigheter
 Tilbehør følger med
 3D planetarisk mikse-funksjon
 Multifunksjonell arm

Her kan du se en presentasjonsvideo av Bosch MUM5-serien. Videoen er produsert av Bosch: 


Bosch MUM52120

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön 
✅ 85 av 100 poeng hos det britiske magasinet Kagoo.co.uk

Bosch MUM52120

.
Bosch MUM52120 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön samt det britiske magasinet Kagoo.co.uk. Begge ekspertkildene er begeistret for kjøkkenmaskinen som de henholdsvis har kåret til toppscorer og gitt 85 av 100 poeng.

Dette har de blant annet gjort på grunn av maskinens funksjoner, design og kompakte størrelse. Til gjengjeld er ekspertene mindre fornøyde med modellens støynivå da de mener at den innimellom bråker litt mer enn andre maskiner.

Ekspertene: Klassisk kjøkkenmaskin velegnet til en mindre familie 

Ifølge de to ekspertkildene er Bosch MUM52120 en klassisk kjøkkenmaskin som kan hjelpe til med mange forskjellige oppgaver på kjøkkenet.

Ekspertene fra Kagoo.co.uk sier for eksempel at Bosch MUM52120 er en kjøkkenmaskin som er «ekstremt økonomisk å bruke og kommer med et stilig design og klassisk utseende».

De forklarer i tillegg at Bosch MUM52120 er «meget god til små familier» da kapasiteten på bollen er mindre sammenlignet med andre modeller.

De merker seg at «størrelsen er meget kompakt» slik at det er meningen at maskinen skal få plass i kjøkkenskapet eller på kjøkkenbenken. Ekspertene finner ikke mange ulemper ved modellen. De mener nemlig ikke at størrelsen er et minus. Imidlertid forklarer de at dersom man er en stor familie så har man nok behov for en større modell.

Multifunksjonell kjøkkenmaskin med 3D planetarisk mikse-funksjon.

Bosch MUM52120 er en kraftig kjøkkenmaskin med en 700-watts motor. Den kan derfor brukes til de mer krevende ingrediensene. I tillegg til å være kraftig er Bosch MUM52120 også multifunksjonell takket være det tilbehøret som følger med. Det følger med en visp, en deigkrok, tre kutteskiver og et mikserfeste ved kjøp av modellen. Den kan derfor brukes til et vell av formål.

I tillegg kommer Bosch MUM52120 med en 3D planetarisk mikse-funksjon som sørger for en rask og optimal behandling av alle ingrediensene. Dette er på grunn av maskinens forbedrede planetariske eltingssystem som arbeider både sidelengs og i høyden. Den integrerte EasyArmLift løfter blandearmen automatisk ved å trykke på en knapp.

Sikker maskin med praktiske funksjoner 

Med Bosch MUM52120 får man en sikker maskin som kommer med en låsefunksjon av bollen og lokket. Bollen er fremstilt i rustfritt stål og har en kapasitet på 3,9 liter. I tillegg kommer den med sugeføtter laget av gummi slik at maskinen står stabilt og robust på kjøkkenbenken under bruk.

Bosch MUM52120 kommer i tillegg med fire hastigheter og momenttrinn samt med en elektronisk regulering av omdreiningene. Dette gjør det mulig å tilpasse modellen til de spesifikke ingrediensene.

Sist, men ikke minst, er Bosch MUM52120 utstyrt med Multi Motion Drive og en multifunksjonsarm. Mens multifunksjonsarmen har tre drev som kan brukes i forskjellige posisjoner, sørger Multi Motion Drive for at motoren arbeider effektivt uansett blanding.

Mål på Bosch MUM52120:
Høyde: 28,2 centimeter
Bredde: 28 centimeter
Dybde: 27,1 centimeter
Vekt: 6,45 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch MUM52120:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Bosch
Motoreffekt: 700 Watt
Bollekapasitet: 3,9 liter
Hastigheter: 4 hastigheter

Fordeler ved Bosch MUM52120:
 Kan brukes til et vell av formål på kjøkkenet
 Fire hastigheter og momenttrinn
 Bolle i rustfritt stål
 3D planetarisk mikse-funksjon
 Multi Motion Drive


Bosch MUM9AX5S00

✅ 92 av 100 poeng hos det tyske matmagasinet Kuechenhelfercheck.com

Bosch MUM9AX5S00

.
Det tyske matmagasinet Kuechenhelfercheck.com har testet og anmeldt Bosch MUM9AX5S00. Kjøkkenmaskinen har gjort det bra i tester, hvor den har fått henholdsvis 92 av 100 poeng.

Ekspertene er spesielt begeistret for at Bosch MUM9AX5S00 er kraftig og effektiv med en stor bolle. Til gjengjeld er ekspertene mindre fornøyde med maskinens pris da de mener at den er forholdsvis dyr.

Ekspertene: Kraftig og effektiv kjøkkenmaskin med stor bolle 

Ifølge de to ekspertkildene er Bosch MUM9AX5S00 en «kraftig og effektiv kjøkkenmaskin» som kan klare de fleste oppgavene på kjøkkenet. De forklarer at den er utstyrt med en «kraftig motor» på 1500 Watt som kan brukes til selv de mer krevende ingrediensene.

Ekspertene nevner i tillegg at Bosch MUM9AX5S00 kommer med en stor bolle med en kapasitet på 5,5 liter. Det vil si at man kan lage store porsjoner av gangen. De er også begeistret for at det er mulighet til å stille inn tiden på den innebygde timeren. Dette gjøres på modellens display. En annen funksjon som ekspertene er imponerte over er den innebygde vekten. Med den innebygde vekten har man mulighet til å veie ingrediensene rett i bollen.

Selv om de generelt sett er begeistret for Bosch MUM9AX5S00, mener de at den er satt for høyt prismessig samt at det ikke følger med nok tilbehør ved kjøp av modellen.

3D planetarisk miksing-funksjon, Smart Dough Sensor og SensorControl 

Med Bosch MUM9AX5S00 får man en funksjonell kjøkkenmaskin som kan brukes til mange ting på kjøkkenet. Den er utstyrt med flere praktiske funksjoner som 3D planetarisk mikse-funksjon.

Funksjonen sørger for en rask og presis elting takket være den spesielle deigkroken som elter både sidelengs og i høyden. I tillegg kommer Bosch MUM9AX5S00 med en Smart Dough Sensor og SensorControl. Mens Smart Dough Sensor sørger for å regulere hastigheten automatisk slik at hastigheten holdes konstant uansett deigtype, sikrer SensorControl et optimalt resultat hver eneste gang uansett hvilke ingredienser man bruker.

Det er i tillegg enkelt å oppbevare kjøkkenmaskinen på grunn av den kompakte størrelsen samt at ledningen trekkes inn automatisk.

Stor bolle og syv hastighetstrinn

Bosch MUM9AX5S00 er utstyrt med en ekstra stor bolle med en kapasitet på 5,5 liter. Bollen er laget i rustfritt stål og har to håndtak for en enklere håndtering.

Kjøkkenmaskinen er i tillegg utstyrt med syv hastighetstrinn og en pulsfunksjon slik at man kan justere hastigheten avhengig av blandingen. I tillegg kommer Bosch MUM9AX5S00 med et vell av forskjellig tilbehør som en grov visp, en ballongvisp samt en deigkrok.

Det er enkelt å montere tilbehøret på grunn av den matchende fargekodingen på tilbehøret og uttaket. Uansett hvilket tilbehør man bruker sørger kjøkkenmaskinen for automatisk å stille den inn til den høyeste hastigheten. Når man bruker Bosch MUM9AX5S00 vil den stå trygt plassert på kjøkkenbenken takket være de praktiske gummiføttene.  Den har i tillegg en elektronisk avbryter som forhindrer en utilsiktet start av maskinen.

Mål på Bosch MUM9AX5S00:
Høyde: 33,7 centimeter
Bredde: 22,2 centimeter
Dybde: 43,3 centimeter
Vekt: 10,54 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch MUM9AX5S00:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Bosch
Motoreffekt: 1500 Watt
Bollekapasitet: 5,5 liter
Hastigheter: 7 hastigheter

Fordeler ved Bosch MUM9AX5S00:
 Ekstra stor bolle på 5,5 liter
 3D planetarisk mikse-funksjon
 Syv hastighetstrinn og pulsfunksjon
 Innebygd vekt
 Smart Dough Sensor og SensorControl

Her kan du se en presentasjonsvideo av Bosch MUM9AX5S00. Videoen er produsert av danske KitchenOne.dk: 

 


Alternativer 

I denne artikkelen har vi gjennomgått flere kjøkkenmaskiner fra Bosch som har fått gode anmeldelser fra ekspertkilder og forbrukere.

I tillegg til de nevnte kjøkkenmaskinene fra Bosch finnes det også gode maskiner fra andre produsenter. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig vil vi i det følgende avsnittet gjennomgå kjøkkenmaskiner fra andre produsenter som også har fått gode anmeldelser av ekspertkilder og forbrukere.


KitchenAid 5K45SSE

✅ God anmeldelse hos det britiske testmagasinet Which.co.uk 
✅ 86 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute

KitchenAid 5K45SSE

.
Britiske magasinene Which.co.uk og Good Housekeeping Institute har testet og anmeldt KitchenAid 5K45SSE.

Alle ekspertkildene har gitt kjøkkenmaskinen en god anmeldelse da de er veldig imponerte over modellens holdbarhet, brukervennlighet og energiforbruk. Ekspertene nevner imidlertid at de er mindre fornøyde med modellens pisking av eggehviter.

Ekspertene: Fantastisk kjøkkenmaskin til mange oppgaver 

Ifølge de tre ekspertkildene så er KitchenAid 5K45SSE en fantastisk kjøkkenmaskin som kan brukes til mange oppgaver på kjøkkenet. For eksempel skriver ekspertene fra Good Housekeeping Institute at modellen skåret veldig godt i deres strenge test – på tvers av alle tester hvor ingrediensene ble blandet grundig og lett. Det var kun ved testen av eggehviter at de opplevde noen problemer med kjøkkenmaskinen.

Ekspertene forklarer i tillegg at KitchenAid 5K45SSE kommer i et «kraftig og enkelt design» og at den alltid sørger for «å klare jobben».

De mener at maskinen er et godt kjøp for forbrukere som ønsker en hjelpende hånd på kjøkkenet. Ekspertene gjør imidlertid brukerne oppmerksomme på at hastighetskontrollen kan være litt vanskelig å bruke i begynnelsen.

Mange anvendelsesmuligheter 

Med KitchenAid 5K45SSE får man en kjøkkenmaskin med mange anvendelsesmuligheter.  Maskinen kan brukes til å mose, elte, røre og blande med mer dersom man bruker riktig tilbehør. Ved kjøp av modellen følger det med en deigkrok til blanding og elting, en flat visp til vanlige og mer krevende blandinger samt en visp til luftige blandinger.

Med kjøkkenmaskinens koblingsledd er det også mulighet til å bruke mer enn 15 typer forskjellige tilbehør. Man kan blant annet kjøpe en kjøttkvern, en sitruspresse eller et råkostjern i tillegg – noe som gir flere muligheter ved tilbereding av maten.

Med 10 hastighetsinnstillinger og direkte overføring

KitchenAid 5K45SSE er utstyrt med en motor med en effekt på 275 Watt. Maskinens 10 hastighetsinnstillinger sørger for at man løpende kan justere hastigheten avhengig av ingrediensene. Bollen har en kapasitet på 4,3 liter.

Kjøkkenmaskinen har direkte overføring som sikrer at den arbeider effektivt og samtidig stille. Takket være det planetariske røre-systemet blandes ingrediensene sammen til en jevn blanding hver gang.

Det er ingen sjanse for at KitchenAid 5K45SSE beveger seg under bruk da den er solid plantet på kjøkkenbenken. Den har en solid og robust konstruksjon laget av metall i et avrundet design.

Mål ved KitchenAid 5K45SSE:
Høyde: 35,3 centimeter
Bredde: 35,8 centimeter
Dybde: 22,1 centimeter
Vekt: 10,5 kilo

Spesifikasjoner ved KitchenAid 5K45SSE:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: KitchenAid
Motoreffekt: 275 Watt
Bollekapasitet: 4,3 liter
Hastigheter: 10 hastigheter

Fordeler ved KitchenAid 5K45SSE:
 Mange anvendelsesmuligheter
 Koblingsledd som passer til mer enn 15 typer tilbehør
 10 hastighetsinnstillinger
 Direkte overføring
 Planetarisk røre-system

Her kan du se en presentasjonsvideo av de mange mulighetene en KitchenAid 5K45SSE gir deg. Videoen er produsert av KitchenAid: 


Kenwood kMix KMX750WH

✅ Kåret til «Best Buy» hos det britiske testmagasinet Which.co.uk 
✅ 85 av 100 poeng hos det britiske magasinet Good Housekeeping Institute 
✅ 86 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Kenwood kMix KMX750WH

.
Kenwood kMix KMX750WH er blitt testet og anmeldt av 2 ekspertkilder som inkluderer Which.co.uk og Good Housekeeping Institute.

Alle ekspertkildene er begeistret for kjøkkenmaskinen, som de henholdsvis kåret til «Best Buy» og ga 85 av 100 poeng. Dette har de blant annet gjort fordi de er veldig imponert over maskinens brukervennlighet og gode ytelse.

Ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med den høye prisen.

Robust og godt designet kjøkkenmaskin, ifølge ekspertene 

Ifølge de tre ekspertkildene er Kenwood kMix KMX750WH en god kjøkkenmaskin som vil passe inn i de fleste hjem.

For eksempel skriver ekspertene fra Good Housekeeping Institute at dersom du leter etter en robust og godt designet maskin som ser bra ut, så trenger du ikke lete lenger.

De forklarer i tillegg at Kenwood kMix KMX750WH «klarte seg godt i alle våre tester». De mener imidlertid at maskinens prestasjoner burde være enda bedre da den også er ganske dyr. De opplevde at det manglet litt ved pisking av eggehviter.

Ekspertene fra Kagoo.co.uk merker seg også at Kenwood kMix KMX750WH kommer med flere typer med tilbehør som er enkle å ta av og på.

De er i tillegg veldig fornøyde med at tilbehøret og bollen tåler maskinoppvask, noe ekspertene fra Good Housekeeping Institute er enige i.

Med forskjellig tilbehør 

Kenwood kMix KMX750WH er en stilren kjøkkenmaskin som er fremstilt i polert rustfritt stål. Dette gjør ikke bare maskinen elegant å se på, men også slitesterk og holdbar. Med Kenwood kMix KMX750WH får man en kjøkkenmaskin som gir mulighet til å eksperimentere på kjøkkenet.

Det følger med forskjellige typer tilbehør i form av en K-spade, en visp og en deigkrok slik at man kan elte, piske og blande med mer. Det er i tillegg over 20 ekstra tilbehørsdeler tilgjengelig dersom man ønsker å kjøpe disse i tillegg. Her åpner bruksmulighetene seg enda mer da man kan blant annet kan hakke kjøtt og lage sin egen pasta.

Kraftig motor, flere hastigheter og stor bolle

Kenwood kMix KMX750WH er en praktisk kjøkkenmaskin som er utstyrt med en kraftig motor. Motorens effekt ligger på 1000 Watt, så den kan klare selv de mer krevende og tunge blandingene. I tillegg er maskinen utstyrt med seks hastighetsinnstillinger samt en elektronisk hastighetskontroll slik at man kan justere hastigheten etter behov.

Den medfølgende bollen er stor da den har en kapasitet på 5 kilo. Det vil si at det er plass til å lage selv store porsjoner. Når kjøkkenmaskinen skal settes vekk er det mulig å enkelt plassere modellen i kjøkkenskapet takket være ledningsoppbevaringen.

Mål på Kenwood kMix KMX750WH:
Høyde: 35,5 centimeter
Bredde: 38,5 centimeter
Dybde: 24 centimeter
Vekt: 9,1 kilo

Spesifikasjoner ved Kenwood kMix KMX750WH:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Kenwood
Motoreffekt: 1000 Watt
Bollekapasitet: 5 liter
Hastigheter: 6 hastigheter

Fordeler ved Kenwood kMix KMX750WH:
 Tilbehør følger med
 Stor bolle med en kapasitet på 5 kilo
 Seks hastighetsinnstillinger
 Elektronisk hastighetskontroll
 Ledningsoppbevaring

Her kan du se en presentasjonsvideo av Kenwood kMix KMX750WH. Videoen er produsert av Kenwood:


Electrolux EKM4300

✅ Testvinner i en uavhengig test hos Pricerunner.se 
✅ 7.5 av 10 stjerner hos teknologimagasinet Ek.no 
✅ 4 av 6 stjerner hos magasinet Dinside.no

Electrolux EKM4300

.
De tre ekspertkildene Pricerunner.se, Tek.no og Dinside.no har testet og anmeldt Electrolux EKM4300 og er svært imponerte over denne modellen. De er nemlig enige i at kjøkkenmaskinen er effektiv og stabil og gjør akkurat det den er laget til. Ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med maskinens kapasitet da den ikke er stor nok til en større familie. Til gjengjeld mener de at den er velegnet til en husstand med færre medlemmer.

Fleksibel kjøkkenmaskin med 10 hastigheter 

Electrolux EKM4300 er fremstilt i metall og er derfor en slitesterk og robust maskin. Modellens motoreffekt ligger på 1000 Watt, så den kan brukes til selv tunge deigblandinger og mer krevende ingredienser.

Takket være kjøkkenmaskinens fleksibilitet kan den brukes til både å røre, blande, mose, elte og piske. Ved innstilling av maskinen kan man bruke en skruknapp som er å finne på siden av modellen.

Det er også her man justerer maskinens hastigheter. Den kommer med 10 forskjellige hastighetsinnstillinger som kan justeres opp og ned etter behov. Det følger med to boller med en kapasitet på henholdsvis 4,8 liter og 2,9 liter.

En kjøkkenmaskin som klarer jobben optimalt, ifølge ekspertene  

Ifølge de tre ekspertene Pricerunner.se, Dinside.no og Tek.no så er Electrolux EKM4300 en «effektiv og kraftig kjøkkenmaskin» som klarer jobben på kjøkkenet optimalt.

Ekspertene fra Dinside.no skriver for eksempel at Electrolux EKM4300 «gjør den som skal», så de mener at den er et godt kjøp dersom man ønsker en maskin som er velegnet til mange ulike kjøkkenoppgaver.

I tillegg merker ekspertene fra svenske Pricerunner.se seg at Electrolux EKM4300 er enkel å betjene og «kommer med en enestående piskeevne».

Tek.no stiller seg bak denne uttalelsen og forklarer i tillegg at «kjøkkenmaskinen er stabil med sugeføtter av gummi», så den flytter seg ikke når den er i bruk. Dessuten nevner ekspertene fra Tek.no at de er fornøyde med kjøkkenmaskinens pris da den er «forholdsvis budsjettvennlig» sammenlignet med andre modeller.

Med flere tilbehørsdeler og LED-belysning 

Ved kjøp av Electrolux EKM4300 følger det med flere tilbehørsdeler som kan brukes etter behov. Den kommer både med en visp, en deigkrok, et gjennomsiktig lokk og en røre-krok.

Ved bruk av kjøkkenmaskinen vil man få en god oversikt over tilberedningen nede i bollen. Dette er takket være LED-belysningen som sørger for at bollen blir opplyst når man er i gang med forarbeidet av ingrediensene.

Mål på Electrolux EKM4300:
Høyde: 36 centimeter
Bredde: 37 centimeter
Dybde: 21 centimeter
Vekt: 9,27 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux EKM4300:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Electrolux
Motoreffekt: 1000 Watt
Bollekapasitet: 4,8 og 2,9 liter
Hastigheter: 10 hastigheter

Fordeler ved Electrolux EKM4300:
 To forskjellige boller
 10 hastigheter
 LED-belysning i bollen
 Motoreffekt på 1000 Watt
 Flere tilbehørsdeler følger med

Her kan du se en kort video om å lage lekkert knekkebrød med en kjøkkenmaskin fra Electrolux. Videoen er produsert av Electrolux: 


Kenwood Chef Elite KVC3170S

Kenwood Chef KVC3170S

.

Brukervennlig kjøkkenmaskin med trinnløs hastighetskontroll 

Kenwood Chef Elite KVC3170S er fremstilt i et industrielt og stilrent design med fokus på brukervennlighet. Maskinens design er nemlig enkelt, og det finnes ikke mange avbrytelser i fronten.

En av disse er skruknappen som sitter på siden som blant annet kan justere hastigheten.

Kjøkkenmaskinen er i tillegg utstyrt med en trinnløs hastighetskontroll som betyr at man vil oppleve en jevn og mer kontrollert overgang fra lave til høye hastigheter. På den måten er man sikret at massen i bollen ikke spruter ut over alt.

Effektiv kjøkkenmaskin med kraftig motor 

Med Kenwood Chef Elite KVC3170S får man en effektiv kjøkkenmaskin som kommer med en motoreffekt på 1000 Watt.

Det er derfor mulig å elte selv tunge deigblandinger og blande de mer krevende ingrediensene.

Ved kjøp av maskinen følger det med tre deler med tilbehør. Det betyr at modellen både kan brukes til å blande, elte, piske og mikse. Det følger med en deigkrok, en visp og en K-spade som man kan bruke uavhengig av hva man skal tilberede. Alle tilbehørsdelene tåler oppvaskmaskin.

Den kommer med en bolle i rustfritt stål. Bollen har en kapasitet på 4,7 liter og kan brukes til å lage store porsjoner av gangen. Den er i tillegg utstyrt med et planetarisk røre-system som sørger for at ingrediensene blandes sammen til en jevn masse hver gang.

Justerbar maskin med sprutskjerm 

Kenwood Chef Elite KVC3170S er laget for å redusere svinn og sprut, og derfor kommer den med en sprutskjerm. Sprutskjermen fungerer som et vern mot sprut fra bollen under tilberedning slik at man ikke får maten utover hele kjøkkenbenken.

I tillegg er Kenwood Chef Elite KVC3170S utstyrt med en justerbar nøkkel. Med den justerbare nøkkelen er det mulig å justere på plasseringen av de forskjellige tilbehørsdelene slik at man er sikret at alle ingrediensene blandes sammen optimalt.

Sist, men ikke minst, kan man kjøpe flere tilbehørsdeler til Kenwood Chef Elite KVC3170S – som for eksempel en blender og en kjøttkvern. Det er derfor mulig å bruke maskinen til enda flere formål på kjøkkenet dersom man ønsker det.

Mål på Kenwood Chef Elite KVC3170S:
Høyde: 30 centimeter
Bredde: 38 centimeter
Dybde: 28 centimeter
Vekt: 7,3 kilo

Spesifikasjoner ved Kenwood Chef Elite KVC3170S:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Kenwood
Motoreffekt: 1000 Watt
Bollekapasitet: 4,7 liter
Hastigheter: Trinnløs hastighetskontroll

Fordeler ved Kenwood Chef Elite KVC3170S:
 
 Justerbar nøkkel
 Flere tilbehørsdeler følger med
 Trinnløs hastighetskontroll
 Sprutskjerm
 Bolle med kapasitet på 4,7 liter  

Her kan du se en kort video om å bruke Kenwood Chef Elite på kjøkkenet. Videoen er produsert av australske AO.com: 


Dette bør du tenke på når du kjøper ny kjøkkenmaskin

Dette bør du tenke påHar du bruk for hjelp til å finne ut av hvilken kjøkkenmaskin som er best til dine behov? I vår kjøpsguide om valg av den rette kjøkkenmaskinen finner du alle opplysninger du har bruk for å vite når du skal velge den beste modellen til ditt kjøkken.

Hvis du er veldig glad i å lage mat og stå på kjøkkenet så er en kjøkkenmaskin en praktisk hjelpende hånd. En kjøkkenmaskin gjør bakingen lett som bare det da den forenkler tilberedningen av deigen, og da blir det mye enklere å piske eggehviter, blande sammen en farse og mye mer.

Størrelse og vekt
Store kjøkkenmaskiner er til nytte for alle som bruker en kjøkkenmaskin ofte eller som skal mette en stor familie. Dersom man velger en større maskin er det viktig å huske på at den trenger en kraftig motor for å kunne arbeide optimalt.

Hvis du lager mat til to, eller har et mindre kjøkken med begrenset plass, er det lurt å vurdere en mindre modell. Bollens standardstørrelse ligger på mellom 4,5 og 5,5 liter, noe som er perfekt til større familier. Mindre modeller er lettere å flytte rundt på og oppbevare i et kjøkkenskap. Imidlertid bør du samtidig være oppmerksom på om bollens størrelse er stor nok til din familie.

Pris
prisKjøkkenmaskiner er tilgjengelig i alle prisnivåer og du kan finne både dyre og mer budsjettvennlige modeller.

Når det kommer til de dyrere modellene så er prisen som regel basert på faktorer som merke, kapasitet og funksjoner – pluss eventuelt spesielle tilbehør.

Selv om kvalitet og pris ofte går hånd i hånd så er det fremdeles mulig å finne en kjøkkenmaskin av høy kvalitet til en forholdsvis billig penge.

Dersom du skal bruke kjøkkenmaskinen ofte og vil at den skal vare i mange år fremover, kan det være en fordel å bruke litt ekstra penger på den beste modellen.

Motoreffekt
En generell retningslinje er at du skal kjøpe den kraftigste kjøkkenmaskinen innenfor ditt budsjett. Jo høyere motoreffekten er, desto kraftigere er også motoren.

Det betyr at det er større sjans for at du kan jobbe med de tunge deigblandingene og de mer krevende ingrediensene. Det anbefales at du i det minste ser på kjøkkenmaskiner med en motoreffekt på minimum 300 Watt eller høyere dersom du vil være sikker på at den er kraftig nok til de krevende oppgavene på kjøkkenet.

Funksjoner og tilbehør
TilbehørFunksjoner og tilbehør er også verdt å tenke på ved kjøp av en ny kjøkkenmaskin. Her kan det nevnes både hastighetsinnstillinger og tilbehør som du kan sammenligne på de modellene du vurderer å kjøpe.

Her anbefales det at du velger en kjøkkenmaskin med flere hastighetsinnstillinger der det samtidig følger med en visp, en deigkrok og en K-spade.

De fleste kjøkkenmaskinene på markedet har et bredt utvalg av tilbehør du kan kjøpe for å få mest mulig ut av apparatet. Du kan ofte kjøpe alt ifra en sitruspresse til et råkostjern, kjøttkvern, blender og mye mer i tillegg.


Hvilke typer tilbehør har du bruk for til din kjøkkenmaskin?

Bosch MUM58L20Dersom du er veldig glad i å lage mat og hvis du vurderer å kjøpe en kjøkkenmaskin, bør du være oppmerksom på at de ulike modellene ikke nødvendigvis kommer med det samme utstyret.

Alle amatørkokker har hver sine individuelle behov, og derfor må du være nøye med å velge det tilbehøret som du ønsker til din kjøkkenmaskin. Dette kommer naturligvis an på hva slags matretter du ønsker at maskinen din skal hjelpe deg med å tilberede.

Deigkrok: Er du glad i å bake så bør du sørge for at du velger en kjøkkenmaskin med en deigkrok. En deigkrok kan spare deg for masse elte-arbeid da maskinen gjør dette for deg. Dersom maskinen er utstyrt med en deigkrok bør du også ta en titt på maskinens anmeldelser i forhold til evnen til å elte.

Visp: Her beveger vi oss også innen området baking da en visp ofte er nødvendig hvis du for eksempel skal bake en kake. Ta en titt på hva slags visper som følger med ved kjøp da dette kan variere. Mens noen kjøkkenmaskiner kommer med en fin visp, kommer andre med en grovere visp. Noen ganger kommer de også med begge vispene.

Mini-kvern: Ønsker du hjelp til grønnsakene på kjøkkenet er det en fordel om det følger med en mini-kvern ved kjøp. Disse kan hjelpe til med å kutte grønnsaker som for eksempel løk og tomater med mer. Du bør imidlertid være oppmerksom på at dette ikke betyr at den kan skjære eller rive. Dersom du gjerne vil rive må du kjøpe en modell hvor det er mulig å kjøpe et ekstra råkostjern.

Kjøttkvern: Hvis du gjerne vil ha hjelp til å kverne kjøtt må du ha en maskin med en kjøttkvern. Det er nemlig ikke nok med en mini-kvern eller en blender da det må en ekte kjøttkvern til. Det er mulig å finne modeller med kjøttkvern. Imidlertid må disse ofte kjøpes i tillegg da de ikke følger med ved kjøp av maskinen.

Blender: Du kan også finne noen kjøkkenmaskiner med en blender. Med en blender har du mulighet til å blende diverse frukt og grønnsaker til en smoothie, saus, puré eller lignende.

Det er mulig å finne et vell av ulike tilbehørsdeler til mange kjøkkenmaskiner da det bare er fantasien som setter grenser. Det er derfor en fordel å finne ut av hva du ønsker å få hjelp til på kjøkkenet slik at du kan velge det riktige tilbehøret og den riktige maskinen.


Tre deilige oppskrifter til kjøkkenmaskinen


Hjemmebakte boller med gulrøtter 

Hjemmebakte boller med gulrøtterIngredienser til cirka 12 boller:
5 dl. vann
12 g. gjær
50 g. solsikkekjerner (du kan velge andre frø)
70 g. havregryn
1 ts salt
4 dl. gulrøtter, revet
275 g. hvetemel (kan også bruke durummel eller mandelmel)
300 g. speltmel

Slik gjør du
1. Hell halvparten av vannet og gjæret i bollen til kjøkkenmaskinen.

2. Start maskinen og la den arbeide rolig i cirka 15 sekunder.

3. Tilsett de andre ingrediensene.

4. Start maskinen igjen ved en lav hastighet og øk gradvis hastigheten når deigen blir fastere.

5. Stopp maskinen når deigen har en klissen konsistens.

6. La deigen stå på et kjølig sted over natten.

7. Form bollene og legg dem på en stekeplate med bakepapir.

8. Forvarm ovnen til 225 grader.

9. Stekes i ovnen i cirka 20 til 25 minutter til de er gylne.


Blåbær-muffins med mandler 

Blåbær-muffins med mandler Ingredienser
400 g. hvetemel
1 ss bakepulver
200 g. sukker
2 egg
2,5 dl. melk
1 ts vanilje-essens
75 g. smør, smeltet
100 g. mandler, grovhakket
140 g. blåbær (kan byttes med andre bær)

Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Hell mel, bakepulver og sukker i bollen.

3. Start maskinen og bland i 10 til 15 sekunder.

4. Tilsett egg, melk, vanilje og smeltet smør.

5. Bland blandingen ved en lav hastighet (pass på at du ikke blander for mye)

6. Tilsett bær og en tredjedel av mandlene, og bland forsiktig ved lav hastighet.

7. Fyll deigen i muffinsformer og dryss resten av mandlene over kakene.

8. Stekes i ovnen i cirka 20 til 25 minutter.


Hjemmelagede hamburgere

Hjemmelagede hamburgereIngredienser
675 g. kvernet oksekjøtt
1 ss hakkede urter, f.eks. persille, timian eller basilikum
Revet sitronskall
Pepper
75 g. mel
2 egg
Vegetabilsk olje til steking

Til løkringene:
1 liten løk skåret i ringer
1 eggehvite
2-3 ss hvetemel

Brød:
Hamburgerbrød

Slik gjør du
1. Hell kvernet oksekjøtt, ferske urter, mel, pepper, sitronskall og egg bollen til maskinen.

2. Start med å blande ved en lav hastighet og øk hastigheten tilfarsen blir fastere.

3. Slutt å blande når farsen er blitt litt klissete.

4. Form hamhamburgerne og stek dem i en panne i 5 til 10 minutter.

5. Skjær løken i ringer og dypp dem i eggehvite og mel. Stek de deretter i en panne eller frityrstek dem i en gryte.

6. Varm hamburgerbrødene i ovnen eller i en brødrister.


Historien om Bosch

bosch logo
Bosch er en tysk virksomhet som ble etablert av Robert Bosch i 1886. I begynnelsen hadde virksomheten fokus på produkter innen håndverk og industriteknikk.

I dag fokuserer Bosch på andre produkter som inngår i husholdningen. De lager alt ifra støvsugere til hvitevarer og kjøkkenmaskiner.

Som nevnt var ikke kjøkken- og husholdningsprodukter et fokus hos Bosch i begynnelsen. Dette begynte først på 60-tallet da kvinner kom mer ut på arbeidsmarkedet. Etter denne tendensen begynte etterspørselen etter produkter som sørget for en enklere tilbereding av maten i en travel hverdag.

Gjennom tidene har Bosch tilpasset seg etter samfunnets tendenser. Derfor begynte de også å fokusere mer på luksus og fleksibilitet på 1990-tallet.

Teknologi ble på bakgrunn av dette et nytt fokus. Deres kjerneverdier er derfor blant annet å følge med i den teknologiske utviklingen mens produktene beholder sin effektivitet og brukervennlighet.

Det er nemlig viktig for Bosch å produsere produkter som gjør hverdagen enklere for forbrukerne. I dag er Bosch en ledende produsent innen husholdningsprodukter, og finnes i mange land over hele verden.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Bosch kjøkkenmaskiner er best i test?

Bosch MUM54A00

Hvordan er Bosch kjøkkenmaskinene blitt testet?

Kjøkkenmaskinene er vurdert ut ifra deres evne til å blant annet piske, røre og elte. I tillegg har ekspertene sett på maskinenes kvalitet, brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige modellen?

For å finne den riktige modellen som passer til dine behov anbefales det at du først og fremst vurderer maskinens kvalitet, størrelse og vekt. Deretter bør du se på motoreffekt samt tilbehør og innebygde funksjoner.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch MUM58L20

✅ 79 av 100 poeng hos det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk

Bosch MUM58L20

.
Det britiske testmagasinet Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Bosch MUM58L20 som de er meget begeistret for. Derfor har de gitt kjøkkenmaskinen 79 av 100 poeng.

De er spesielt fornøyde med at Bosch MUM58L20 kommer med masse funksjoner og er utstyrt med flere hastigheter. Til gjengjeld er de mindre fornøyde med maskinens størrelse fordi den ikke passer til større familier.

Velegnet til mindre familier, ifølge ekspertene 

Ifølge Kagoo.co.uk er Bosch MUM58L20 en mindre og kompakt kjøkkenmaskin som er velegnet til en husstand som ikke har mange medlemmer.

De skriver for eksempel at maskinen spesielt er god til små familier på grunn av den lille bollen og størrelsen. Ekspertene forklarer i tillegg at de er fornøyde med at det er mulig å velge mellom syv hastigheter og funksjoner. På den måten kan man selv bestemme om hastigheten skal justeres opp eller ned avhengig av blandingen man er i gang med.

Det finnes ikke mange ulemper ved modellen. Det eneste som ekspertene fra Kagoo.co.uk trekker frem er at bollen er av en mindre størrelse. De mener derfor at den ikke passer til en større familie.

Allsidig kjøkkenmaskin med 3D planetarisk mikse-funksjon

Med Bosch MUM58L20 får man en allsidig kjøkkenmaskin med konditorsett, grønnsakkutter, mikser og en beholder til tilbehøret.

Det betyr at man kan bruke maskinen til mange formål på kjøkkenet. I tillegg kommer Bosch MUM58L20 med en 3D planetarisk mikse-funksjon som sikrer raske og jevne resultater ved bruk av alle slags ingrediensene takket være det planetariske eltingssystemet. Systemet arbeider nemlig både sidelengs og i høyden.

Motoren har en effekt på 1000 Watt og en bolle med en kapasitet på 3,9 liter. Bollen er laget i rustfritt stål, mens de andre delene som kommer i kontakt med maten er av plast som er BPA-fri.

Sikker modell med EasyArmLift og sugeføtter av gummi 

Bosch MUM58L20 er en sikker maskin med en overbelastningsbeskyttelse. Det betyr at modellen stopper arbeidet ved overoppheting. Den kommer også med sugeføtter av gummi slik at den står stabilt på kjøkkenbenken selv ved høye hastigheter.

Det er i tillegg enkelt å betjene Bosch MUM58L20 da den har funksjonen EasyArmLift. Dette er en 1-knapps-betjening slik at man kan ta av og på tilbehøret med kun ett enkelt trykk.

Sist, men ikke minst, er det et rom for oppbevaring av ledningen som gjør den enklere å plassere på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet når den ikke er i bruk.

Mål på Bosch MUM58L20:
Høyde: 28,2 centimeter
Bredde: 28 centimeter
Dybde: 27,1 centimeter
Vekt: 6,31 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch MUM58L20:
Type: Kjøkkenmaskin
Produsent: Bosch
Motoreffekt: 1000 Watt
Bollekapasitet: 3,9 liter
Hastigheter: 7 hastigheter

Fordeler ved Bosch MUM58L20:
 EasyArmLift-funksjon
 3D planetarisk mikse-funksjon
 Allsidig kjøkkenmaskin med flere tilbehørsdeler
 Sugeføtter laget av gummi
 Rom til oppbevaring av ledning


Gjennomgang av testkilder 

Dinside.no 
Avisen Dinside.no skriver om det norske forbrukerlivet – også blant annet forbrukerprodukter. De anmelder og tester også produkter som finnes i hjemmet slik som kjøkkenmaskiner. Her har de testet Electrolux EKM4300 som de har gitt 4 av 6 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her. 

Good Housekeeping Institute 
Det britiske magasinet Goodhousekeeping.com tester og skriver om forskjellige produkter innen emnene hus og hage. Her har de britiske ekspertene testet og anmeldt to kjøkkenmaskiner.

Les mer om testen av KitchenAid 5K45SSE her.
Les mer om testen av Kenwood kMix KMX750WH her. 

Kagoo.co.uk 
Kagoo.co.uk er et britisk magasin der de sammenligner produkter. På den måten kan forbrukerne enklere finne fram til det beste produktet. Her er de tre kjøkkenmaskinene Bosch MUM52120, Kenwood kMix KMX750WH og Bosch MUM58L20 blitt testet.

Les hele anmeldelsen av Bosch MUM52120 her. 
Les hele anmeldelsen av Kenwood kMix KMX750WH her.
Les hele anmeldelsen av Bosch MUM58L20 her.

Pricerunner.se 
Hos Pricerunner.se kan du sammenligne priser, lese om forskjellige produkter og mye mer. De tester også produkter som Electrolux EKM4300. Les hele anmeldelsen her.

Råd & Rön 
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön arbeider med alt som har med svenskenes forbrukerliv å gjøre, noe som blant annet inkluderer tester av forskjellige forbrukerprodukter. Råd & Rön har her testet flere kjøkkenmaskiner – blant annet Bosch MUM52120 og Bosch MUM86A1. Ønsker du å lese mer kan du klikke her på denne linken.

Legg imidlertid merke til at full tilgang til testenes spesifikke resultater krever et abonnement. Hvis man kun ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan man kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis.

Tek.no 
Teknologimagasinet Tek.no skriver om alt ifra nyheter til guider om teknologi og elektronikk. De tester også produkter, og har blant annet testet kjøkkenmaskinen Electrolux EKM4300 som de har gitt 7,5 av 10 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her. 

Testfamilien.dk 
Testfamilien.dk er et dansk nettmagasin som skriver om et vell av emner om familielivet. Ekspertene hos Testfamilien.dk skriver også forskjellige tester av produkter som kan brukes i hverdagen.

Her har Testfamilien.dk testet kjøkkenmaskinen Bosch MUM54A00 som de har gitt en god anmeldelse. Du kan lese hele testen her. 

Forbrukeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐
Denne Bosch kjøkkenmaskin testen har også tatt en nærmere titt på forbrukeranmeldelser fra for forhandlere. Vi har brukt den danske forhandleren KitchenOne.dk hvor man finner brukeranmeldelser av kjøkkenmaskinen Bosch MUM86A1.

Hvis man ønsker å lese brukeranmeldelsene finner man linker til de kjøkkenmaskinene som er blitt inkludert i denne artikkelen.

Les brukeranmeldelsene av Bosch MUM86A1 hos KitchenOne.dk.


Alternative tester og artikler

Er du enda ikke overbevist om at en kjøkkenmaskin fra Bosch er det rette valget for deg, har vi her hos Forbrukerliv også en rekke andre artikler som kan være relevante for deg.

Skaff deg en oversikt over markedets beste anmeldte modeller med vår generelle kjøkkenmaskin test I denne artikkelen har vi samlet alle røremaskiner som klarer seg best i test på tvers av alle de forskjellige produsentene som finnes på markedet.

Er det et bestemt merke du er spesielt interessert i så kan du lese vår produsentspesifikke tester.

Et annet populært valg er de anmelderroste kvalitetsmaskinene fra Kenwood. I vår store Kenwood kjøkkenmaskin test kan du skaffe deg en oversikt over merkets ulike modeller.

Du kan også lese våre mer linjespesifikke Kenwood tester. Her kan du blant annet lese vår Kenwood Chef test, vår Kenwood Chef XL test, vår Kenwood Major test og vår Kenwood kMix test.

Helt til slutt kan du lese vår bakemaskin test. Med disse maskinene har det aldri vært enklere å bake nybakt brød da alle ingrediensene blandes og bakes direkte i maskinen.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere