Wokpanne test-oversikt: Vi har finnet de beste wokpannene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Er du veldig glad i å lage mat og har en forkjærlighet til asiatisk mat? Da lønner det seg at du kjøper deg en wokpanne. En wokpanne er en essensiell type panne å ha dersom du er glad i asiatisk mat som både er sunn, rask og deilig.

Wokpanner gir en jevn varmefordeling og lar deg steke ingrediensene ved høy varme, på en rask måte der det ofte ikke tar mer enn 20 minutter å få middagen på bordet. Wokpanner finnes i mange ulike størrelser, former og med flere ulike egenskaper, derfor kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken som er best til akkurat dine behov.

Vi har gjort arbeidet med å finne frem til noen av de beste wokpannene og i tillegg sjekket hva brukerne har å si om hver enkelt modell. Du finner 6 topp-modeller i denne artikkelen, og hver av disse wokpannene er verdt å investere i.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.

Hva bør du vurdere når du kjøper en wokpanne?

Størrelse
Størrelsen på wokpannen vil avgjøre hvor mye mat du kan tilberede på en gang, og hvor jevnt maten varmes opp. Den vanligste størrelsen er på rundt 35 centimeter. Hvis du lager mat til en stor familie eller flere gjester, vil dette være et passende valg.

Denne størrelsen kan være nok for opptil 7-8 personer. For en eller to personer passer det fint med en wokpanne på 30 centimeter. Det beste vil være å finne en wokpanne som passer til ditt budsjett og til dine behov.

Materiale
Wokpanner bør være laget i et svært varmeledende metall, og helst et som også er lett. Karbonstål er et populært valg. Aluminium er et annet lett alternativ. Wokpanner i støpejern er tyngre, men hvis du liker støpejernsgryter vil du sannsynligvis også like en wokpanne i støpejern.

Alle ønsker å unngå at mat fester seg til pannen under steking. En wokpanne i karbonstål eller støpejern kan tilsettes olje, som skaper er ikke-klebrig overflate. Wokpanner kan også ha non-stick belegg. Disse har en naturlig ikke-klebrig overflate og er enklere å rengjøre.

Type bunn
Mange wokpanner har en buet bunn som gjør det enkelt å mikse wok’en, samtidig som varmen beveger seg oppover sidene på en effektiv måte. Wokpanner med buet bunn fungerer best når de plasseres i en “wokring” – en type rund krage som holder wokpannen over en brenner (typisk en gassbrenner). Hvis du skal lage mat direkte på komfyren bør du se etter en wokpanne med flat bunn, slik at du kan plassere pannen rett på varmekilden.

Kjemikalier
Vær oppmerksom på om pannen inneholder fluorstoffer som kan være skadelige for helsen og miljøet. Selv om flere av de skadelige fluorstoffene er ulovlige i Skandinavia, slik som PFOA og PFOS, er ikke alle fluorstoffer ulovlige.

Non-stick belegg (som PTFE, Teflon og Tefal) i panner og gryter inneholder nemlig ofte PFAS grunnet dets vann- og fettavvisende egenskaper. Hvis du vil unngå dette bør du se etter produkter som er merket med: PFC-fri, PFAS-fri, fluorfri og Fluorokarbon-fri.

Vær spesielt oppmerksom på at PFOA-fri og PFOS-fri IKKE garanterer at du vil unngå alle miljøskadelige fluorstoffer, men kun de som allerede er ulovlige i Skandinavia, og derfor er helt standard. Disse pannene kan godt inneholde PFAS.

Pris
De dyrere wokpannene kan koste opptil 2000 kr. De fleste kommer med non-stick belegg og god varmeledning. Budsjett-alternativet ligger på rundt 200-500 kr. og de er vanligvis laget i støpejern eller av rustfritt stål. Det er likevel viktig å huske at den billigste wokpannen ikke alltid er den beste.

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Det er et par ting du bør huske på når du er ute etter en wokpanne. For det første bør du ta en titt på forbrukeranmeldelser. Hva sier folk som faktisk har brukt wokpannen? Er den lett å bruke? Hvor godt fungerer den? Du bør også ta en titt på ekspertanmeldelser.

Hva synes ekspertene om pannen? Oppfyller den deres standarder for kvalitet og ytelse? Sist men ikke minst, se på dine egne behov og preferanser. Hvilken type wokpanne vil fungere best for deg og din matlagingsstil? Vi har inkludert både forbruker- og ekspertanmeldelser i vår artikkelen, slik at du kan finne den wokpannen som passer best for deg.

arrow-more


Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm – lett modell til høye temperaturer

Vår anbefaling

 • 90 av 100 mulige peong i test hos goodhousekeeping.com
 • 3,8 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm er ypperlig dersom du vil ha en lett wokpanne av svært god kvalitet.

Veldig lett modell

Denne wok pannen fra Ken Hom er utrolig lett – og det skyldes materiale som pannen er laget av. Wokpannen er nemlig laget av karbonstål med et non-stick belegg med hele 2 lag for ekstra enkel matlaging.

Karbonstålet måler 1,8 mm i tykkelse, noe som er mer enn nok til å kunne gi deg en effektiv matlaging og en god opplevelse mens du lager mat – samtidig som du ikke blir sliten i armene da wokpannen er enkel å holde.

Bruk gjerne høye temperaturer

Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm er designet til å kunne tåle svært høye temperaturer, derfor kan du steke alt du har lyst til uten å bekymre deg for om pannen din tåler det.

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping har gitt denne wokpannen hele 3,8 av 5 mulige stjerner etter å ha testet den i praksis. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«I’ve always been taught that the heavier your wok is, the better the quality and better cooking. This wok is pretty light, which is good for comfort in cooking and makes it easy to handle. But don’t expect a heavy, authentic piece of kit. In saying that, it is made well and has a great shape – one side is slightly higher to make it easier to stir contents around. The non stick surface is sturdy and looks like it will last with good care.»

Fordele

 •     Lett modell
 •     Passer til alle typer koketopper
 •     Kan vaskes i oppvaskmaskinen
 •     Komfortabelt håndtak
 •     Eksepsjonell ytelse i alle tester
Ulemper

 • Litt ustødig på gasskomfyr

GreenPan Cambridge Wokpanne – non-stick belegg uten giftige kjemikalier

Beste wokpanne fra GreenPan

 • 4,8 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 84 av 100 mulige poeng hos Goodhousekeeping.com


GreenPan Cambridge Wokpanne er en glimrende wokpanne dersom du vil ha en modell med non-stick belegg som ikke lekker ut noen uønskede kjemikalier i maten din.

Varmeisolerende håndtak

Med GreenPan Cambridge Wok panne trenger du ikke være redd for å brenne hånden din på et håndtak som blir altfor varmt. Denne modellen er nemlig utstyrt med et varmeisolerende håndtak som gjør at håndtaket holder seg kjølig under hele matlagingen.

Ekstremt effektivt non-stick belegg imponerer brukerne

Non-stick belegget er ekstremt effektivt, og dette er noe brukerne hos Google Shopping er utrolig imponerte over. Dette reflekteres i mange av brukeranmeldelsene, og her kan du lese et utdrag fra en av anmeldelsene:

«Bought a couple of these frying pans as I was recommended this company by my friend who is also a health coach. I wanted non-toxic and at least stick resistant. What I got was unbelievable! I would say super non-stick best describes them. I made egg fried rice and egg usually stubbornly stays glued on even after being put in the dishwasher. Not this time… my meal practically got itself out of the pan and arranged itself on the plate for me! I’ve even cooked a fried egg with no fat whatsoever and it really didn’t stick.»

Fordele

 • Veldig effektivt non-stick belegg
 • Håndtaket holder seg kjølig
 • Varmes raskt opp
 • Enkel å rengjøre
Ulemper

 • Tung når den er full
 • Kan ikke vaskes i oppvaskmaskinen

De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm – jevn varmefordeling for ekstra god mat

Perfekt til den kreative kokken

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 4,2 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping


De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm er den perfekte wokpannen for deg som liker å være ekstra kreativ på kjøkkenet og imponere middagsgjestene med rettene dine.

Flat bunn for ekstra stabilitet

Denne wokpannen fra De Buyer er designet med en flat bunn – som er unikt for en wok panne. Den flate bunnen gjør at wokpannen vil stå stødig og stabilt – til og med på mer utfordrende koketopper som for eksempel de du vil finne på gasskomfyrer.

Belagt med bivoks

De Buyer Mineral B Wokpanne måler 28 cm og er kompakt i størrelsen. Det finnes også en annen, nærmest enestående, detalj ved denne pannen som brukerne er ekstremt imponerte over. Det er nemlig et non-stick belegg som er laget av bivoks.

Et non-stick belegg av bivoks er ikke bare miljøvennlig, det er også et eksepsjonelt materiale å bruke i en wok panne da vanlige non-stick belegg ofte kan lekke ut små doser med kjemikalier i maten. Bivoks er et naturlig materiale og vil derfor ikke lekke noen uønskede kjemikalier ut i maten du lager til de du er glad i.

Varmefordelingen imponerer brukerne

Brukerne hos Google Shopping er veldig imponerte over De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm, og de trekker spesielt fram hvor god varmefordelingen blir ved bruk av denne wokpannen fra De Buyer. Brukeranmeldelsene gir et ekte inntrykk av hvordan pannen oppførere seg i praksis, og her er et utdrag av en av brukeranmeldelsene:

«This de Buyer pan is the best, especially cost / quality wise. The steel body provides great heat distribution for pro-level cooking. Would recommend their lines as the best pans to everyone. This is the pan I would recommend in place of wok and for all dishes that require quite a bit of mixing together. This one pan can cover all these purposes easily.»

Fordele

 • Stabil flat bunn
 • Ergonomisk håndtak
 • Kompakt størrelse
Ulemper

 • Veldig liten base
 • Egner seg ikke så godt til elektriske koketopper

Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm – slitesterk og stor wokpanne

Best til storfamilien

 • 4,4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping


Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm er ypperlig til den store familien som vil ha en romslig wokpanne til deilige middager til hele familien.

Slitesterkt non-stick belegg

Denne wokpannen fra Kitchen Craft kommer med et slitesterkt non-stick belegg som gjør at du faktisk kan bruke metallredskaper når du lager mat, uten at du skader belegget i bunnen av pannen.

Enkel rengjøring

Wokpannen passer til alle typer koketopper, inkludert induksjon og gass. Den er også ekstremt enkel å rengjøre da du bare kan sette den inn i oppvaskmaskinen og trykke på start-knappen. Du kan også sette wokpannen i ovnen på opptil 250 grader dersom du ønsker det.

Designet for en eksepsjonell ytelse

Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm er en stor wokpanne designet til å kunne gi deg en eksepsjonell ytelse. Dette gjelder ikke bare til matlagingen hjemme, for denne modellen kan lett brukes av profesjonelle kokker også. Brukerne hos Google Shopping er i tillegg svært imponerte over modellen, og en av brukerne har følgende å si om wokpannen:

«As a family of stir fry lovers and an ever growing family we decided to treat ourselves to a wok.
So happy we did. The quality is amazing and we can chop away adding lots of veggies and noodles to feed the family rather than being restricted to a frying pan.»

Fordele

 • Laget av karbonstål
 • Non-stick belegg
 • Holdbar modell
 • Enkel å rengjøre
Ulemper

 • Håndtaket blir varmt

En deilig og sunn oppskrift til wokpannen din

Det finnes ufattelig mange gode oppskrifter som du kan benytte deg av dersom du vil lage et måltid som imponerer både deg selv og gjestene dine. Her har vi finnet en deilig oppskrift som både er sunn og god, som du kan bruke til wokpannen din. Oppskriften er rask og enkel – og gir et fantastisk resultat:

Thai Beef Stir-Fry

Tid: 20 minutter
Antall porsjoner: 6

Ingredienser:
1/2 kopp brunt sukker
2 ss maisstivelse
2 kopper oksebuljong
1/3 kopp soyasaus
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts malt ingefær
1/4 ts chilisaus
900 gram biffstrimler
6 ss olivenolje
4 kopper brokkolibuketter
2 kopper blomkålbuketter
1-1/2 kopper gulrøtter
2 kopper fersk sopp, kuttet i skiver
1/4 kopp peanøttsmør
Varm kokt spaghetti
1/2 kopp hakkede peanøtter

Fremgangsmåte:
Bland sammen de første 8 ingrediensene i en liten bolle og rør til sausen er jevn; sett den deretter til side. I en stor wok bruner du deretter biffen i 3 ss olje (til kjøttet ikke lenger er rosa). Sett av platen og hold den varm.

I samme panne steker du brokkoli, blomkål og gulrøtter i den gjenværende oljen i ca. 5 minutter. Legg til sopp og stek til grønnsakene er møre, ca 3-5 minutter. Rør buljongblandingen inn i grønnsaksblandingen og kok opp. Rør til det tykner – ca. 2 minutter. Reduser varmen og tilsett biff og peanøttsmør. Kok og rør over middels varme til peanøttsmøret er smeltet og har blandet seg med resten av ingrediensene. Server med spaghetti og dryss over med peanøtter som en deilig og elegant topping.


Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Brukerne skriver deretter brukeranmeldelser etter å ha testet produktene i praksis over tid. Her har brukerne anmeldt modellene Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm, Tefal Hard Titanium + Wokpanne 28 cm, GreenPan Cambridge Wokpanne, De Buyer Mineral B Wok panne 28 cm og Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm.Du kan lese mer om Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm her.
Du kan lese mer om Tefal Hard Titanium + Wokpanne 28 cm her.
Du kan lese mer om GreenPan Cambridge Wokpanne her.
Du kan lese mer De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm her.
Du kan lese mer om Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm her.

 

Andre relevante tests og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om mat-relaterte produkter.

Hvis du vil ha en enkel måte å lage noe på siden, som vanligvis går i ovnen, bør du ta en titt på vår guide for de beste Philips airfryers. Vi har inkludert airfryers i alle prisklasser.

Vil du ha mer utstyr som kan hjelpe deg med å lage masse god mat til de du er glad i – eller for å imponere de betalende gjestene dersom du jobber som kokk på en restaurant, så kan du med fordel lese våre artikler om stekepanner eller gryter til induksjon.

Er du imidlertid interessert i andre typer kniver som ligger i verdensklasse når det kommer til kvalitet og tradisjonsrikt håndverk så kan du ta en titt på våre artikler om santokukniver eller japanske kniver.


 

FAQ

Hvilke wokpanner er best?
Det finnes mange forskjellige typer wokpanner på markedet, og det kan være vanskelig å si hvilken som er den absolutt beste. Valg av wokpanne avhenger også av individuelle preferanser og behov.
Hvorfor skal du bruke en wokpanne?
En wokpanne er fordelaktig fordi den ofte er laget av karbonstål, steker maten raskt ved høye temperaturer og kan tilberede mat med bruk av mindre olje. Dette skyldes den runde formen på wokpannen, som gjør det mulig å lage sunne måltider med lite fett.
Hvor mye koster en wokpanne?
Prisene på wokpanner varierer, og du vil kunne finne gode panner til alt ifra et par hundre kroner til flere tusen. Det anbefales at du bruker rundt 500 kroner på en vanlig wokpanne.

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Tefal Hard Titanium + Wokpanne 28 cm

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

 

Tefal Hard Titanium + Wokpanne 28 cm er et ypperlig valg dersom du vil ha en wokpanne av god kvalitet som vil vare veldig lenge, slik at du ikke trenger å bytte den ut før om veldig mange år.

Utstyrt med ThermoSpot

Denne flotte wokpannen fra Tefal er utstyrt med ThermoSpot. Dette er en rød prikk i midten av pannen som indikerer når temperaturen er ideell for å begynne stekingen. Dette er ikke bare hjelpsomt for å få et godt sluttresultat, men det vil også kunne hjelpe deg med å spare strøm da du ikke bruker unødvendig tid og elektrisitet på å varme opp pannen mer enn det som trengs.

Ekstra motstandsdyktig titan

Tefal Hard Titanium + Wokpanne 28 cm er laget av titan, noe som gjør den ekstremt holdbar og motstandsdyktig. Her får du en wokpanne som også er utstyrt med Tefal sin eksklusive Titanium Hard Base. Ikke bare varer wokpannen lenge, men dette materialet sørger også for at wokpannen ikke ripes så lett.

Brukerne elsker temperaturkontrollen

Brukerne hos Google Shopping har skrevet ærlige brukeranmeldelser av Tefal Hard Titanium + Wokpanne 28 cm etter å ha testet modellen i praksis. Brukerne er spesielt imponerte over ThermoSpot, og en av brukerne har følgende å si om wokpannen:

«Very impressed with quality of the Wok and Multipan. The red spot indicating the correct temperature will lead to some savings of electricity, which is additional benefit. But most important is the design of the pan, which gives an even temperature of the cooking surface so the meals taste as they should every time. We use it every day, with great appreciation of taste.»

Fordele

 •     Lett wokpanne
 •     Enkel å rengjøre
 •     God dybde
 •     Jevn steking
 •     ThermoSpot
Ulemper

 • Litt ustødig på gasskomfyr

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere