Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Wokpanne test-oversikt: Vi har finnet de beste wokpannene

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING juni 21, 2024.

Wokpanne test-oversikt: Vi har finnet de beste wokpannene

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Le Creuset Toughened 32 cm er valgt som best i test hos goodhousekeeping.com.

Er du veldig glad i å lage mat og har en forkjærlighet til asiatisk mat? Da lønner det seg at du kjøper deg en wokpanne. En wokpanne er en essensiell type panne å ha dersom du er glad i asiatisk mat som både er sunn, rask og deilig.

Wokpanner gir en jevn varmefordeling og lar deg steke ingrediensene ved høy varme, på en rask måte der det ofte ikke tar mer enn 20 minutter å få middagen på bordet. Wokpanner finnes i mange ulike størrelser, former og med flere ulike egenskaper, derfor kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken som er best til akkurat dine behov.

Vi har gjort arbeidet med å finne frem til noen av de beste wokpannene og i tillegg sjekket hva brukerne har å si om hver enkelt modell. Du finner 6 topp-modeller i denne artikkelen, og hver av disse wokpannene er verdt å investere i.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.

Seneste endring:

Den 29.01.2024 oppdaterte vi artikkelen vår om de beste wokpannene med Le Creuset Toughened 32 cm – ideell til wok- og nudelretter og best i test hos GoodHouseKeeping.com.

Tidligere endringer:

24. oktober 0223

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 6 beste wokpanner i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm - lett modell til høye temperaturer

Et godt valg med lav vekt

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Lett modell
 • Passer til alle typer koketopper
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen
 • Komfortabelt håndtak
 • Eksepsjonell ytelse i alle tester

Ulemper

 • Litt ustødig på gasskomfyr

Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm er ypperlig dersom du vil ha en lett wokpanne av svært god kvalitet.

Det skal du vide, før du køber Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm

Veldig lett modell

Denne wok pannen fra Ken Hom er utrolig lett – og det skyldes materiale som pannen er laget av. Wokpannen er nemlig laget av karbonstål med et non-stick belegg med hele 2 lag for ekstra enkel matlaging.

Karbonstålet måler 1,8 mm i tykkelse, noe som er mer enn nok til å kunne gi deg en effektiv matlaging og en god opplevelse mens du lager mat – samtidig som du ikke blir sliten i armene da wokpannen er enkel å holde.

Bruk gjerne høye temperaturer

Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm er designet til å kunne tåle svært høye temperaturer, derfor kan du steke alt du har lyst til uten å bekymre deg for om pannen din tåler det.

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping har gitt denne wokpannen hele 3,8 av 5 mulige stjerner etter å ha testet den i praksis. En av brukerne har følgende å si om modellen:

“Jeg har alltid lært at jo tyngre en wok er, desto bedre kvalitet og bedre matlaging. Denne woken er ganske lett, noe som er bra for komforten i matlagingen og gjør den enkel å håndtere. Men ikke forvent deg et tungt, autentisk redskap. Når det er sagt, er den godt laget og har en flott form – den ene siden er litt høyere for å gjøre det lettere å røre rundt i innholdet. Non stick-overflaten er solid og ser ut til å holde lenge hvis du tar godt vare på den.”

Le Creuset Toughened 32 cm - ideell wokpanne til wokretter og nudleretter

Best i test hos GoodHouseKeeping.com

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Le Creuset Toughened 32 cm:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Slitesterk, non-stick overflate
 • Tåler stekeovn og oppvaskmaskin
 • Egnet for alle typer kokeplater

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår omfattende analyse kan vi konkludere med at Le Creuset Toughened 32 cm er en utmerket wokpanne i aluminium til ethvert kjøkken. Den er eksepsjonelt god til å fordele varmen raskt og jevnt, noe som er avgjørende for å oppnå perfekt tilberedte wokretter. Non-stick-overflaten er motstandsdyktig mot riper selv ved bruk av metallredskaper og krever minimalt med olje, noe vi mener er et stort pluss for helsebevisst matlaging.

Vi er klar over at den sjenerøse kapasiteten på 6 liter, som er ideell for tilberedning av store mengder mat, kan være en utfordring når det gjelder oppbevaring på grunn av den klumpete utformingen. Vi har imidlertid observert at fordelene ved å ha et så allsidig og slitesterkt kokekar langt oppveier ulempene med å finne litt ekstra plass. Etter våre undersøkelser er det klart at denne wokens evne til å tåle høye temperaturer og dens egnethet for alle komfyrtyper, inkludert induksjon, gjør den ideell til hverdagsmatlaging som wokretter, nudler og fyldige retter.

Fordeler

 • Enkelt og trygt å løfte takket være to håndtak
 • Håndterer metallredskaper
 • Lett å vedlikeholde
 • Jevn oppvarming med langvarig varmelagring

Ulemper

 • Omfangsrikt design kan være vanskelig å oppbevare

Det robuste, anodiserte metallet i Le Creuset Toughened 32 cm wokpanne kombinert med den slitesterke non-stick-overflaten sørger for at alt fra en rask wok til en langsomt putrende curry stekes jevnt og slipper lett, noe som gjør både matlaging og opprydding til en lek. Den er den ideelle følgesvennen for deg som setter pris på kvalitet og allsidighet når det gjelder kokekar.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Le Creuset Toughened 32 cm

Spesifikasjoner

 • Materiale: Aluminium, rustfritt stål
 • Diameter: 32 cm
 • Belegg: Ikke klebrig
 • Vekt: 1,8 kg

Effektiv varmefordeling

For det første må vi fremheve aluminiumskonstruksjonen til denne wokpannen. Aluminiumets naturlige evne til å fordele varmen raskt over overflaten gjør at ingrediensene dine blir jevnt stekt hver gang. Den skrånende innsiden er et gjennomtenkt design som egner seg ypperlig til hurtigsteking på høy varme. Dessuten er den fantastisk for helsebevisste kokker som foretrekker fettfattige alternativer uten å gi avkall på de høye temperaturene som trengs for den perfekte stekingen.

Allsidig, romslig og praktisk følgesvenn i matlagingen

Allsidighet er viktig på ethvert kjøkken, og denne woken skiller seg ut ved å være kompatibel med alle komfyrtyper, inkludert induksjon, og ved å være ovnsikker opp til 260 °C. Og som du sikkert allerede vet, er størrelsen viktig i wokens verden, så med en kapasitet på 6 liter er denne pannen en tungvekter. Den er stor nok til å romme måltider til mange, men likevel håndterbar til hverdagsbruk.

Selv om vi alltid anbefaler at du rengjør kokekarene dine for hånd, er oppvaskmaskinen en absolutt livredder de dagene du har dårlig tid.

Hva sier brukere og eksperter om Le Creuset Toughened 32 cm?

Anerkjente nettsteder som GoodHouseKeeping.com har testet denne pannen grundig og gitt den full pott i alle kategorier. Ingen ingredienser setter seg fast eller brenner seg fast, noe vi setter stor pris på. Både eksperter og vanlige brukere er enige om at den er svært allsidig.

Denne wokpannen egner seg utmerket til alt fra en rekke asiatiske retter til frityrstekte delikatesser og kraftige “one-pot”-måltider. Vi har lagt merke til at brukerne er begeistret for det minimale behovet for olje, noe som ikke bare fremhever smaken på ingrediensene, men også er i tråd med vår helsebevisste matlagingspraksis.

Mer om Le Creuset Toughened 32 cm

Spesifikasjoner

 • Materiale: Aluminium, rustfritt stål
 • Diameter: 32 cm
 • Belegg: Ikke klebrig
 • Vekt: 1,8 kg

Scanpan CTX 32cm - wokpanne med nonstick-belegg av ypperste klasse

Premium wokpanne

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Scanpan CTX 32cm:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Press-støpt aluminiumskonstruksjon
 • Stratanium 5-lags non-stick-belegg
 • Tåler stekeovn opp til 260 °C

Forbrukerlivs vurdering

Vi mener at Scanpan CTX 32 cm skiller seg ut som et førsteklasses alternativ på wokpannen-markedet. Den effektive varmefordelingen, Stratanium 5-lags non-stick-belegg og robustheten er noen av de sentrale fordelene ved denne wokpannen. Den er produsert i Danmark av resirkulert aluminium og er ikke bare et matlagingsredskap, men også et bærekraftig statement.

Noen forbrukere har bemerket at pannen kan være vanskelig å manøvrere med én arm på grunn av vekten, men vi mener at hjelpehåndtak er en effektiv løsning på dette. Hjelpehåndtaket er der for å hjelpe til med å balansere og gi ekstra støtte ved behov. Vi erkjenner at Scanpans Classic Wok koster mer enn mange av alternativene, men når vi ser på levetiden og kvaliteten, konkluderer vi med at den gir verdi utover prislappen. Denne wokpannen er altså ikke et budsjettvalg, men for de som er lidenskapelig opptatt av å steke wokretter og ønsker en wokpanne som varer i lang tid, vil denne investeringen garantert gi god avkastning.

Fordeler

 • Backelite stay-cool håndtak
 • Optimal og jevn varmefordeling
 • Passer til alle typer ovner
 • Passer til alle typer ovner
 • Produsert i Danmark
 • Tåler oppvaskmaskin og metallredskaper

Ulemper

 • Litt klumpete
 • Ikke så lett å manøvrere med én arm, ifølge noen brukere

Scanpans CTX 32 cm har det overlegne 5-lags non-stick-belegget Stratanium. Dette belegget er omhyggelig designet med harde partikler og bølgelignende strukturer for å forsterke non-stick-magien. I tillegg er Stratanium ifølge Scanpan motstandsdyktig selv mot kjøkkenredskaper av metall. Dette gjør at den er et godt valg både for profesjonelle kokker som ønsker presisjon, og for hjemmekokker som ønsker uanstrengt matlaging og rengjøring.

Det skal du vide, før du køber Scanpan CTX 32cm

Effektiv varmefordeling: Fordelen med aluminium
Når man lager wok er jevn varmefordeling noe av det viktigste, og Scanpan Classic Wokpanne skuffer ikke. Denne wokpannen er laget av kraftig press-støpt aluminium og sørger for at maten får jevn varme, noe som sørger for at det ikke oppstår noen varmepunkter i pannen. Målet er å oppnå perfekt stekt kjøtt ved hjelp av mindre varme, noe som gir et velsmakende resultat.

TIPS: For å få mest mulig ut av din non-stick wokpanne bør du unngå å bruke stekespray. De kan etterlate rester og bryte ned non-stick-laget.

Design møter funksjonalitet
Wokpannen Scanpan Classic er laget med brukervennlighet i tankene og er tilpasset til det moderne kjøkken, med et patentert bakelitthåndtak med fjærlås. Håndtaket holder seg kjølig under matlaging, noe som gjør pannen enkel å manøvrere. I tillegg har pannen et hjelpehåndtak som sørger for at du kan løfte den på en sikker og elegant måte. Mens de fleste non-stick-stekepanner skyr stekeovnsvarme, tåler denne wokpannen opp til 260 °C. Den flate bunnen gjør at den sitter godt i ovnen uten å vingle, men vær forsiktig når du bruker den på komfyrtoppen ved høye temperaturer. På toppen av det hele passer denne wokpannen harmonisk sammen med elektriske komfyrer, gasskomfyrer og til og med induksjon.

Enkelt vedlikehold: Løfte om enkel rengjøring
At den “tåler oppvaskmaskin” er et utsagn som ofte brukes, men med Scanpan Classic Wok er dette helt reelt. Tidligere kundene går god for at pannen er svært lett å rengjøre. Mange har trygt plassert den i oppvaskmaskinen, men de fleste mener at det neppe er nødvendig. Takket være non-stick-overflaten blir håndoppvask en nesten uanstrengt oppgave. Og det glatte og enkle designet sørger for at ingen matrester har noe sted å gjemme seg.

Hva sier forbrukere og eksperter om Scanpan Classic 32cm?

For å gi deg en dypere forståelse av denne wokpannen, har vi samlet det som er hovedoppfatningen blant brukerne. De aller fleste berømmer non-stick-egenskapene. Behovet for olje anses som minimalt, uansett om man lager et lett mellommåltid eller et solid måltid. Et overveldende flertall er begeistret over hvor lett maten glir av pannen, noe som sikrer at ingenting fester seg til pannen under stekingen. Denne pannen har vist seg å være en kulinarisk allrounder – fra woking til sautering, bruning til steking og til og med damping. Tidligere kunder er unisont begeistret for wokpannens fantastiske egenskaper.

Det lange håndtaket, som gjør den enkel å manøvrere, anses som en av de største fordelene blant mange. Noen få har imidlertid nevnt at vekten til tider har vært en utfordring, men dette er en vanlig ulempe ved stabile og slitesterke wokpanner.

Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm - slitesterk og stor wokpanne

Best til storfamilien

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Laget av karbonstål
 • Non-stick belegg
 • Holdbar modell
 • Enkel å rengjøre

Ulemper

 • Håndtaket blir varmt

Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm er ypperlig til den store familien som vil ha en romslig wokpanne til deilige middager til hele familien.

Det skal du vide, før du køber Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm

Slitesterkt non-stick belegg

Denne wokpannen fra Kitchen Craft kommer med et slitesterkt non-stick belegg som gjør at du faktisk kan bruke metallredskaper når du lager mat, uten at du skader belegget i bunnen av pannen.

Enkel rengjøring

Wokpannen passer til alle typer koketopper, inkludert induksjon og gass. Den er også ekstremt enkel å rengjøre da du bare kan sette den inn i oppvaskmaskinen og trykke på start-knappen. Du kan også sette wokpannen i ovnen på opptil 250 grader dersom du ønsker det.

Designet for en eksepsjonell ytelse

Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm er en stor wokpanne designet til å kunne gi deg en eksepsjonell ytelse. Dette gjelder ikke bare til matlagingen hjemme, for denne modellen kan lett brukes av profesjonelle kokker også. Brukerne hos Google Shopping er i tillegg svært imponerte over modellen, og en av brukerne har følgende å si om wokpannen:

“Vi er en familie som elsker å steke og som stadig vokser, og derfor bestemte vi oss for å unne oss en wok.
Det er vi veldig glade for. Kvaliteten er fantastisk, og vi kan hakke i vei og legge til massevis av grønnsaker og nudler for å mette familien i stedet for å være begrenset til en stekepanne.”

GreenPan Cambridge Wokpanne - non-stick belegg uten giftige kjemikalier

Beste wokpanne fra GreenPan

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på GreenPan Cambridge Wokpanne:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Veldig effektivt non-stick belegg
 • Håndtaket holder seg kjølig
 • Varmes raskt opp
 • Enkel å rengjøre

Ulemper

 • Tung når den er full
 • Tung når den er full

GreenPan Cambridge Wokpanne er en glimrende wokpanne dersom du vil ha en modell med non-stick belegg som ikke lekker ut noen uønskede kjemikalier i maten din.

Det skal du vide, før du køber GreenPan Cambridge Wokpanne

Varmeisolerende håndtak

Med GreenPan Cambridge Wok panne trenger du ikke være redd for å brenne hånden din på et håndtak som blir altfor varmt. Denne modellen er nemlig utstyrt med et varmeisolerende håndtak som gjør at håndtaket holder seg kjølig under hele matlagingen.

Ekstremt effektivt non-stick belegg imponerer brukerne

Non-stick belegget er ekstremt effektivt, og dette er noe brukerne hos Google Shopping er utrolig imponerte over. Dette reflekteres i mange av brukeranmeldelsene, og her kan du lese et utdrag fra en av anmeldelsene:

“Kjøpte et par av disse stekepannene da jeg ble anbefalt dette selskapet av min venn som også er helsecoach. Jeg ville ha giftfri og i det minste pinnebestandig. Det jeg fikk var helt utrolig! Jeg vil si at super non-stick er den beste beskrivelsen. Jeg lagde eggestekt ris, og egget pleier å sitte fast selv etter å ha vært i oppvaskmaskinen. Ikke denne gangen… måltidet mitt kom praktisk talt av seg selv ut av pannen og ordnet seg selv på tallerkenen for meg! Jeg har til og med stekt et speilegg helt uten fett, og det satt virkelig ikke fast.”

De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm - jevn varmefordeling for ekstra god mat

Perfekt til den kreative kokken

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Stabil flat bunn
 • Ergonomisk håndtak
 • Kompakt størrelse

Ulemper

 • Veldig liten base
 • Egner seg ikke så godt til elektriske koketopper

De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm er den perfekte wokpannen for deg som liker å være ekstra kreativ på kjøkkenet og imponere middagsgjestene med rettene dine.

Det skal du vide, før du køber De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm

Flat bunn for ekstra stabilitet

Denne wokpannen fra De Buyer er designet med en flat bunn – som er unikt for en wok panne. Den flate bunnen gjør at wokpannen vil stå stødig og stabilt – til og med på mer utfordrende koketopper som for eksempel de du vil finne på gasskomfyrer.

Belagt med bivoks

De Buyer Mineral B Wokpanne måler 28 cm og er kompakt i størrelsen. Det finnes også en annen, nærmest enestående, detalj ved denne pannen som brukerne er ekstremt imponerte over. Det er nemlig et non-stick belegg som er laget av bivoks.

Et non-stick belegg av bivoks er ikke bare miljøvennlig, det er også et eksepsjonelt materiale å bruke i en wok panne da vanlige non-stick belegg ofte kan lekke ut små doser med kjemikalier i maten. Bivoks er et naturlig materiale og vil derfor ikke lekke noen uønskede kjemikalier ut i maten du lager til de du er glad i.

Varmefordelingen imponerer brukerne

Brukerne hos Google Shopping er veldig imponerte over De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm, og de trekker spesielt fram hvor god varmefordelingen blir ved bruk av denne wokpannen fra De Buyer. Brukeranmeldelsene gir et ekte inntrykk av hvordan pannen oppførere seg i praksis, og her er et utdrag av en av brukeranmeldelsene: “Denne de Buyer-pannen er den beste, spesielt med tanke på pris/kvalitet. Stålkroppen gir god varmefordeling for matlaging på proffnivå. Vil anbefale deres linjer som de beste pannene til alle. Dette er pannen jeg vil anbefale i stedet for wok og til alle retter som krever ganske mye blanding. Denne ene pannen kan enkelt dekke alle disse formålene.”

6 ting du bør vurdere før du kjøper wokpanne

 • Størrelse

  Størrelsen på wokpannen vil avgjøre hvor mye mat du kan tilberede på en gang, og hvor jevnt maten varmes opp. Den vanligste størrelsen er på rundt 35 centimeter. Hvis du lager mat til en stor familie eller flere gjester, vil dette være et passende valg.

  Denne størrelsen kan være nok for opptil 7-8 personer. For en eller to personer passer det fint med en wokpanne på 30 centimeter. Det beste vil være å finne en wokpanne som passer til ditt budsjett og til dine behov.

 • Materiale

  Wokpanner bør være laget i et svært varmeledende metall, og helst et som også er lett. Karbonstål er et populært valg. Aluminium er et annet lett alternativ. Wokpanner i støpejern er tyngre, men hvis du liker støpejernsgryter vil du sannsynligvis også like en wokpanne i støpejern.

  Alle ønsker å unngå at mat fester seg til pannen under steking. En wokpanne i karbonstål eller støpejern kan tilsettes olje, som skaper er ikke-klebrig overflate. Wokpanner kan også ha non-stick belegg. Disse har en naturlig ikke-klebrig overflate og er enklere å rengjøre.

 • Type bunn

  Mange wokpanner har en buet bunn som gjør det enkelt å mikse wok’en, samtidig som varmen beveger seg oppover sidene på en effektiv måte. Wokpanner med buet bunn fungerer best når de plasseres i en “wokring” – en type rund krage som holder wokpannen over en brenner (typisk en gassbrenner). Hvis du skal lage mat direkte på komfyren bør du se etter en wokpanne med flat bunn, slik at du kan plassere pannen rett på varmekilden.

 • Kjemikalier

  Vær oppmerksom på om pannen inneholder fluorstoffer som kan være skadelige for helsen og miljøet. Selv om flere av de skadelige fluorstoffene er ulovlige i Skandinavia, slik som PFOA og PFOS, er ikke alle fluorstoffer ulovlige.

  Non-stick belegg (som PTFE, Teflon og Tefal) i panner og gryter inneholder nemlig ofte PFAS grunnet dets vann- og fettavvisende egenskaper. Hvis du vil unngå dette bør du se etter produkter som er merket med: PFC-fri, PFAS-fri, fluorfri og Fluorokarbon-fri.

  Vær spesielt oppmerksom på at PFOA-fri og PFOS-fri IKKE garanterer at du vil unngå alle miljøskadelige fluorstoffer, men kun de som allerede er ulovlige i Skandinavia, og derfor er helt standard. Disse pannene kan godt inneholde PFAS.

 • Pris

  De dyrere wokpannene kan koste opptil 2000 kr. De fleste kommer med non-stick belegg og god varmeledning. Budsjett-alternativet ligger på rundt 200-500 kr. og de er vanligvis laget i støpejern eller av rustfritt stål. Det er likevel viktig å huske at den billigste wokpannen ikke alltid er den beste.

 • Forbruker- og ekspertanmeldelser

  Det er et par ting du bør huske på når du er ute etter en wokpanne. For det første bør du ta en titt på forbrukeranmeldelser. Hva sier folk som faktisk har brukt wokpannen? Er den lett å bruke? Hvor godt fungerer den? Du bør også ta en titt på ekspertanmeldelser.

  Hva synes ekspertene om pannen? Oppfyller den deres standarder for kvalitet og ytelse? Sist men ikke minst, se på dine egne behov og preferanser. Hvilken type wokpanne vil fungere best for deg og din matlagingsstil? Vi har inkludert både forbruker- og ekspertanmeldelser i vår artikkelen, slik at du kan finne den wokpannen som passer best for deg.

arrow-more

Tester og anmeldelser av wokpanner som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Andre relevante tests og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om mat-relaterte produkter.

Hvis du vil ha en enkel måte å lage noe på siden, som vanligvis går i ovnen, bør du ta en titt på vår guide for de beste Philips airfryers. Vi har inkludert airfryers i alle prisklasser.

Vil du ha mer utstyr som kan hjelpe deg med å lage masse god mat til de du er glad i – eller for å imponere de betalende gjestene dersom du jobber som kokk på en restaurant, så kan du med fordel lese våre artikler om stekepanner eller gryter til induksjon.

Er du imidlertid interessert i andre typer kniver som ligger i verdensklasse når det kommer til kvalitet og tradisjonsrikt håndverk så kan du ta en titt på våre artikler om santokukniver eller japanske kniver.

GoodHouseKeeping.com

GoodHouseKeeping.com er en anerkjent plattform for evaluering av forbrukerprodukter, og tilbyr ekspertanmeldelser og anbefalinger av et bredt spekter av husholdningsartikler. De tester produktene gjennom grundige, praktiske tester og vurderer faktorer som ytelse, holdbarhet og brukervennlighet for å sikre at anbefalingene er basert på grundige og praktiske vurderinger.

Du kan se testen deres om de beste wokpannene her.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Brukerne skriver deretter brukeranmeldelser etter å ha testet produktene i praksis over tid. Her har brukerne anmeldt modellene Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm, Tefal Hard Titanium + Wokpanne 28 cm, GreenPan Cambridge Wokpanne, De Buyer Mineral B Wok panne 28 cm og Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm.
Du kan lese mer om Ken Hom Excellence Carbon Wokpanne 36 cm her.
Du kan lese mer om Tefal Hard Titanium + Wokpanne 28 cm her.
Du kan lese mer om GreenPan Cambridge Wokpanne her.
Du kan lese mer De Buyer Mineral B Wokpanne 28 cm her.
Du kan lese mer om Kitchen Craft Professionell Wokpanne 35,5 cm her.
Tefal Jamie Oliver Cook’s Classic Wok 30cm – Du kan se anmeldelser her.
Scanpan CTX 32cm – Du kan se anmeldelser her.
Le Creuset Toughened 32 cm – Du kan se anmeldelsene her.

Amazon

Amazon er en nettbutikkgigant som tilbyr et bredt utvalg av produkter fra ulike kategorier som elektronikk, bøker, klær med mer. De tilbyr brukergenererte anmeldelser og rangeringer som kan hjelpe forbrukerne med å ta informerte kjøpsbeslutninger. Omtalene gir verdifull innsikt i produktenes kvalitet, funksjoner og ytelse, og hjelper forbrukerne med å velge det beste produktet for deres behov.

Tefal Jamie Oliver Cook’s Classic Wok 30cm – Du kan se anmeldelser her.

Le Creuset Toughened 32 cm – Du kan se anmeldelsene her.

FAQ

Hvilke wokpanner er best?
Det finnes mange forskjellige typer wokpanner på markedet, og det kan være vanskelig å si hvilken som er den absolutt beste. Valg av wokpanne avhenger også av individuelle preferanser og behov.
Hvorfor skal du bruke en wokpanne?
En wokpanne er fordelaktig fordi den ofte er laget av karbonstål, steker maten raskt ved høye temperaturer og kan tilberede mat med bruk av mindre olje. Dette skyldes den runde formen på wokpannen, som gjør det mulig å lage sunne måltider med lite fett.
Hvor mye koster en wokpanne?
Prisene på wokpanner varierer, og du vil kunne finne gode panner til alt ifra et par hundre kroner til flere tusen. Det anbefales at du bruker rundt 500 kroner på en vanlig wokpanne.

En deilig og sunn oppskrift til wokpannen din

Det finnes ufattelig mange gode oppskrifter som du kan benytte deg av dersom du vil lage et måltid som imponerer både deg selv og gjestene dine. Her har vi finnet en deilig oppskrift som både er sunn og god, som du kan bruke til wokpannen din. Oppskriften er rask og enkel – og gir et fantastisk resultat:

Thai Beef Stir-Fry

Tid: 20 minutter
Antall porsjoner: 6

Ingredienser:
1/2 kopp brunt sukker
2 ss maisstivelse
2 kopper oksebuljong
1/3 kopp soyasaus
1 ts løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts malt ingefær
1/4 ts chilisaus
900 gram biffstrimler
6 ss olivenolje
4 kopper brokkolibuketter
2 kopper blomkålbuketter
1-1/2 kopper gulrøtter
2 kopper fersk sopp, kuttet i skiver
1/4 kopp peanøttsmør
Varm kokt spaghetti
1/2 kopp hakkede peanøtter

Fremgangsmåte:
Bland sammen de første 8 ingrediensene i en liten bolle og rør til sausen er jevn; sett den deretter til side. I en stor wok bruner du deretter biffen i 3 ss olje (til kjøttet ikke lenger er rosa). Sett av platen og hold den varm.

I samme panne steker du brokkoli, blomkål og gulrøtter i den gjenværende oljen i ca. 5 minutter. Legg til sopp og stek til grønnsakene er møre, ca 3-5 minutter. Rør buljongblandingen inn i grønnsaksblandingen og kok opp. Rør til det tykner – ca. 2 minutter. Reduser varmen og tilsett biff og peanøttsmør. Kok og rør over middels varme til peanøttsmøret er smeltet og har blandet seg med resten av ingrediensene. Server med spaghetti og dryss over med peanøtter som en deilig og elegant topping.

Hva er PFAS?

PFAS er fluorholdige kjemikalier og er mest kjent fra non-stick belegg på kjøkkenutstyr. De perfluorerte og polyfluorerte alkylstoffene består av en kjede av sammenkoblede karbon- og fluoratomer som potensielt kan være skadelige. På grunn av styrken i karbon-fluor-bindingen er nedbrytning en utfordring. Stoffet har flere navn, blant annet fluorerte stoffer, perfluorerte stoffer, PFC, fluorkarboner, PFOA, PFOS, PTFE, Teflon og Gore-Tex. Disse kjemikaliene utgjør et problem fordi de:

 • Ikke brytes ned i naturen
 • Kan sive ned i jordsmonnet og forurense grunnvannet
 • Kan samles opp i fisk og dyr

Hvordan unngår man PFAS?

Ettersom PFAS finnes i mange hverdagsprodukter, inkludert kjøkkenutstyr og klær, er det viktig å følge produsentens anbefalinger. Her er 6 tips som hjelper deg med å unngå PFAS i kjøkkenutstyr:

 • Velg produkter i rustfritt stål
 • Velg non-stick stekepanner som ikke inneholder PFAS
 • Vær oppmerksom på temperaturen når du bruker non-stick-panner
 • Bytt ut gryter og panner med riper i belegget
 • Unngå sure matvarer i aluminiumsgryter
 • Vask nytt kjøkkenutstyr før du tar det i bruk

Det er også viktig å bruke kjøkkenredskaper av plast eller tre for å unngå riper i non-stick-belegget. Metallredskaper bør unngås med mindre produsenten spesifikt oppgir at belegget tåler det.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme