Skihansker test-guide: De beste varme votter ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Gleder du deg til snøen kommer og du kan spenne på deg slalåmskiene eller snowboardet og kaste deg ut i nypreparerte løyper og kjenne vinden suse forbi mens du flyr bortover snøen? Da er det viktig at du er utstyrt med skikkelige hansker for at du skal få en god skiopplevelse. 

Det å være utstyrt med skikkelige hansker vil være altavgjørende for ytelsen din, for blir du iskald og våt på hendene så vil du til slutt ikke ha noen følelse i hendene, og da kan det bli ubehagelig og vanskelig å skulle kose seg på ski eller på snowboard. 

Vi har funnet frem til noen av de beste skihanskene som finnes på markedet, derfor finner du her et variert utvalg av ekspertenes favoritter. Vi har gjort grunnarbeidet slik at du kan finne akkurat de hanskene som passer best til deg og dine unike preferanser. 

Dette bør du tenke på før du kjøper deg skihansker:

green-elmType: Har du lyst på hansker, votter eller 3-finger hansker? Hva du velger kommer an på bruksområde, preferanse og budsjett. 
green-elmVarme: Er du en person som fort blir kald på hendene, eller holder du deg som regel veldig varm på hendene? Det finnes mange ulike materialer og isolasjon å velge mellom, derfor er det viktig at du velger et par som er spesielt designet til din type hender.
green-elmBruksområde: Har du tenke å bruke hanskene eller vottene i iskalde omgivelser, som for eksempel på høyfjellet i mange minusgrader, eller foretrekker du å dra til den lokale slalåmbakken der det er litt varmere om vinteren? Skal du kanskje også foreta deg andre aktiviteter som for eksempel aking eller å stå på skøyter? Å tenke over bruksområdet vil hjelpe deg med å forkorte listen over potensielle modeller. 
green-elmMateriale: Det lønner seg ofte å velge et par hansker som er laget av vanntette materialer – slik at våt snø ikke ødelegger skiopplevelsen din da hanskene blir gjennomvåte. Det finnes mange vanntette modeller å velge mellom, men det finnes også modeller som ikke er 100 % vanntette dersom du føler du ikke trenger det.
green-elmBudsjett: Tenk over hvor stort budsjett du har og hvor mye du har lyst til å investere i nye skihansker. Å fastsette et budsjett før du begynner å lete etter hansker vil hjelpe deg med å redusere antall hansker på listen din over mulige kandidater.

arrow-more

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på. 


Hestra Heli Ski 3-finger Dame Skihansker – kult design til den motebevisste 

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Hestra Heli Ski 3-finger Dame Skihansker er de perfekte skihanskene til deg som elsker smarte og elegante design, spesielt dersom du er en ekte fashionista. 

Håndflater av kuskinn
Med Hestra Heli Ski 3-finger Dame Skihansker vil du få et par skihansker som virkelig er gjennomtenkt når det kommer til design. Dette gjelder ikke bare selve utseendet, men også funksjonaliteten og holdbarheten da skihanskene er robuste. 

Hanskene er nemlig utstyrt med kuskinn i håndflatene, slik at de vil være svært holdbare – også når du holder hardt i skistavene dine hele sesongen. 

Kan brukes i all slags vær
Hestra Heli Ski 3-finger Dame Skihansker kan brukes i all slags vær da materialet som er brukt i hansken er av typen Hestra Triton trelags polyamidstoff. Dette stoffet er utrolig bra fordi det ikke bare er vindtett – det er nemlig også vanntett og pustende slik at hendene dine vil holde seg tørre og varme gjennom hele skituren. 

Med karabinkrok
Disse hanskene er utstyrt med en karabinkrok, noe som er en stor fordel dersom du har en tendens til å miste én av hanskene eller vottene dine. En karabinkrok er en krok som gjør at du kan pare hanskene slik at de henger sammen – eller henge de opp på en enkel og praktisk måte. Da trenger du ikke være redd for å miste en av hanskene. 

Hestra Heli Ski 3-finger Dame Skihansker kommer også med håndleddstropper slik at du kan ta av deg hanskene mens du for eksempel er i skiheisen, uten at de detter ned. 

Fordeler

 • Håndflater av kuskinn
 • Vind- og vanntett
 • Karabinkrok for å pare og henge opp hanskene
Ulemper

 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen
 • Litt for varm for enkelte brukere

Hestra Army Leather Heli Skihansker – lang mansjett og isolert med G-Loft

 • 4,8 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

 

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Hestra Army Leather Heli Skihansker er et strålende valg dersom du vil ha godt isolerte skihansker med en lang mansjett som en ekstra trygghet. Dette er en premium skihanske dersom kun det beste av det beste er godt nok for deg.

Utstyrt med en ekstra lang mansjett
Disse skihanskene fra Hestra er utstyrt med en ekstra lang mansjett. Det er fordi du skal kunne dra hansken opp over jakkeermet ditt – slik at det ikke slippes inn noen kald luft fra utsiden. Dette vil hjelpe til med å holde håndleddene dine godt beskyttet og varme, noe som er helt avgjørende når det kommer til å holde hendene varme i skiløypa. 

Godt isolerte skihansker
Hestra Army Leather Heli Skihansker er isolert med G-Loft, som er veldig tynne fiber av polyester. Disse polyesterfibrene varmer veldig bra – og ikke bare i tørr tilstand. Dersom du blir våt på hendene så vil de også kunne varme godt i våt tilstand, noe som er en kjempestor fordel når du skal stå på ski i våt snø. 

Veldig varme hansker ifølge brukerne
Brukerne har skrevet brukeranmeldelser hos Google Shopping etter å ha testet disse hanskene i praksis, og her får modellen hele 4,8 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om Hestra-hanskene: 

«After hearing so much about the fit and finish of the Hestra products I finally decided to pull the trigger. I have cold hands and it would be an understatement to say I’ve tried a few mitts and gloves in my time. These are definitely the nicest. And very warm while skiing in -15 degrees. Because the finish is nice it is very supple. Holding on to my poles is really easy and comfortable. I think it is the warmest glove I’ve seen for how low mass it is. Worth it for me». 

Fordeler

 • Pustende materiale
 • Karabinkrok for å pare og henge opp hanskene
 • Populær modell blant brukerne
Ulemper

 • Dyre hansker

Cairn Ceres M Herre Skihansker – allround skihanske med mykt microfleece

 

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Cairn Ceres M Herre Skihansker er perfekte for deg som ikke vil bruke masse penger på skihansker, men som fremdeles vil ha en stilig hanske av god kvalitet.

Allround skihansker
Disse skihanskene til herre egner seg til all slags bruk ute om vinteren. Dette inkluderer for eksempel deilige skiturer i fjellet, eller på aketur, til bygging av snømenn eller dersom du har lyst til å stå på skøyter. Her er det bare fantasien som setter grenser når det kommer til morsomme vinteraktiviteter. 

Isolert med PrimaLoft
Cairn Ceres M Herre Skihansker er isolert med PrimaLoft isolering, og denne typen isolering er kjent for å være lett, komprimerbar og utrolig varm. 

Selve skallet er laget av polyester, og håndflatene er utstyrt med PU-skinn for ekstra holdbarhet da det er her hanskene som regel slites mest. 

Microfleece i fôret
Cairn Ceres M Herre Skihansker er også fôret med microfleece. Dette er et materiale som er kjent for å være utrolig mykt, derfor føles det veldig godt å ha mot huden en hel dag mens du koser deg ute i snøen. Selve skallet er laget av 100 % polyester for god isolasjon og varme. 

Designet på denne modellen er relativt klassisk da selve hansken er sort, med elegante blå striper rundt et par av fingrene og over håndbaken. Du finner også en delikat Cairn logo på pekefingeren som står i stil med resten av hanskenes design. 

Er du minimalistisk av deg så vil du elske dette designet, for det er enkelt og behagelig å hvile øyet på – i tillegg til at det ikke vil ta oppmerksomheten vekk fra resten av antrekket ditt mens du raser nedover skiløypa med vind i håret. 

Fordeler

 • Rimelige skihansker
 • God bevegelsesfrihet
 • Veldig gode til både skibruk og hverdagslige vinteraktiviteter
Ulemper

 • Hendene blir litt svette

Er hansker eller votter best?

Når du skal finne ut hvilke skihansker som er best til dine behov, så vil du ha mange ulike modeller å velge mellom. Det vanligste spørsmålet brukere stiller seg selv er om de burde ha hansker eller votter. 
Før du bestemmer deg for dette så lønner det seg å tenke over et par ting. Det første du bør tenke over er om du vanligvis har veldig kalde hender, eller om du som regel føler deg varm på hendene.
Tenk over aktivitetstype og værforhold
Det neste spørsmålet du kan stille deg selv er hvilke værforhold du har tenkt å bruke hanskene eller vottene i. Skal du for eksempel bruke de i ekstrem kulde, eller i mildere forhold tidlig om våren?

Det siste spørsmålet du bør stille deg selv er hva slags aktiviteter du har tenkt å begi deg ut på. Skal du stå på slalåm eller snowboard på høyfjellet, eller skal du ut på langrennski, akebrett med barna eller stå på skøyter på den lokale skøytebanen? 

Når du går på ski, så er det viktig å ha på deg hjelm for å beskytte hodet mot skader i tilfelle du faller. Alpinhjelmer er spesielt designet for å beskytte hodet i høyhastighetsakselerasjoner og tøffe forhold på fjellet.

Forskjellen på hansker og votter
Dersom du velger riktig størrelse til akkurat dine hender så vil votter være varmere enn hansker, og det er gjerne fordi det er mer luft inne i vottene enn i en hanske der fingrene er separert. Dette kommer imidlertid an på hva slags materiale vottene er laget av, og hva slags innerfôr som er brukt til å designe hanskene. 

Hansker vil gi deg bedre fingerferdighet dersom du finner et par som passer godt til hendene dine. Dette kan være en stor fordel dersom du for eksempel skal justere bindinger, spenner eller lisser. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at du ikke vil få denne fordelen dersom du kjøper et par hansker som ikke passer godt nok til hendene dine. 

Hvis du er interessert i skihansker, kan du også være interessert i å lære mer om skistaver. Skistaver er en viktig del av skieksessensen, da de hjelper deg med å opprettholde balansen og gi deg ekstra styrke når du beveger deg over snøen. Les mer om de beste skistaver og hvordan de kan forbedre skikjøringen din.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Brukerne skriver deretter brukeranmeldelser etter å ha testet produktene i praksis over tid. Her har brukerne anmeldt modellene Hestra Heli Ski 3-finger Dame Skihansker, Helly Hansen Swift HT Skihansker, Hestra Army Leather Heli Skihansker, Leki Griffin S Herre Skihansker og Reusch Sophia GTX Skihansker.

Du kan lese mer om Hestra Heli Ski 3-finger Dame Skihansker her.
Du kan lese mer om Helly Hansen Swift HT Skihansker her.
Du kan lese mer om Hestra Army Leather Heli Skihansker her.
Du kan lese mer om Leki Griffin S Herre Skihansker her.
Du kan lese mer om Reusch Sophia GTX Skihansker her.

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om aktivitets-relaterte produkter. 

Er du for eksempel glad i sport, men skulle gjerne ønske at du kunne prøvde deg på flere morsomme aktiviteter på andre årstider enn bare vinteren? Da kan du med fordel ta en titt på vår artikkel om SUP brett

Dersom du har lyst til å holde deg aktiv og i form inne – uansett hva slags vær det er ute – så kan en tredemølle være en verdifull investering. Vi har nemlig funnet frem til de beste tredemøllene som markedet har å by på, ifølge ekspertene. 

Les også om de beste twintip ski, slalomski og felleski.


FAQ

Hvilke skihansker er best?
Hestra Heli Ski 3-finger Dame Skihansker, Helly Hansen Swift HT Skihansker, Hestra Army Leather Heli Skihansker, Leki Griffin S Herre Skihansker, Reusch Sophia GTX Skihansker og Cairn Ceres M Herre Skihansker.
Hvordan velger jeg skihansker?
Finn en hanske som er vanntett, men som fremdeles gir deg gode bevegelsesmuligheter. For maksimal beskyttelse kan du se etter materialer som er helt vanntette, og disse er ofte belagt med gummi på utsiden. Leter du etter hansker til hverdags så kan du gå for hansker som er laget av polyester, spandex eller fleece da alle disse materialene gir mye varme.
Burde skihansker være trange eller romslige?
Det er viktig at hanskene eller vottene dine sitter riktig på deg. Hansker eller votter i riktig størrelse gir større fingerferdighet, varme og komfort. For best ytelse bør en hanske som passer godt sitte tett, og gi nok plass på enden av utstrakte fingre til at du kan klemme rundt en skistav.

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Reusch Sophia GTX varme skihansker – Gore-Tex membran og elastiske stropper

 • 4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

 

 

 

Dersom du er veldig glad i klassisk design og moderne teknologi som holder deg varm igjennom en iskald vinter så er Reusch Sophia GTX Skihansker hanskene for deg. 

Unisex skihansker med smarte funksjoner
Reusch Sophia GTX Skihansker er av typen unisex, det vil si at hanskene kan brukes av både kvinner og menn. Hanskene er i tillegg utstyrt med smarte funksjoner som hjelper til med å holde deg tørr og varm i skiløypa. 

Blant disse funksjonene finner vi for eksempel en borrelås som befinner seg ved håndleddene. Denne borrelåsen kan strammes rundt jakkeermet slik at kald luft ikke sniker seg inn i hansken og rundt håndleddene dine – for da blir du fort kald på hendene. 

Modellen er også utstyrt med elastiske stropper som du kan feste rundt håndleddet. Da kan du for eksempel ta av deg hanskene mens du sitter i skiheisen, uten å bekymre deg for å miste hanskene dine. 

Gore-Tex for tøffe værforhold
Reusch Sophia GTX Skihansker er utstyrt med en membran av Gore-Tex.  Gore-Tex er kjent for å være eksepsjonelt god til å holde vann ute – samtidig som huden får puste igjennom hansken. For ekstra isolasjon og varme så er hanskene også utstyrt med et fôr av TecFill, som er kompakt og lett samtidig som det er varmt. 

Disse skihanskene er både vanntette og puster godt, noe brukeranmeldelsene hos Google Shopping vitner om. Her har brukerne nemlig skrevet anmeldelser etter å ha testet skihanskene i praksis. Deretter har de tildelt modellen hele 4,5 av 5 mulige stjerner, noe som nesten er full pott. 

Fordeler

 • Lette skihansker
 • Ganske varme hansker
 • Unisex-modell
 • Utstyrt med en Gore-Tex membran
Ulemper

 • Litt liten i størrelsen

Leki Griffin S Herre Skihansker

 

Leki Griffin S Herre Skihansker er perfekte om du synes design er viktig, og gjerne vil være rustet med en skikkelig skihanske i ekte skinn. 

Godt isolerte hansker av 100 % geiteskinn
Disse skihanskene til herre er konstruert av 4 ulike materialer. Selve hansken er laget av 100 % geiteskinn, noe som gjør modellen både slitesterk og kul å se på. I tillegg er håndleddene og detaljene på hansken laget av 60 % gummi og 40 % nylon. Når det kommer til isolasjon så er hanskene isolert med hele 100 % polyester i fôret. 

Silikonmønster i håndflaten og Trigger S-system
Leki Griffin S Herre Skihansker er utstyrt med et silikonmønster i håndflaten. Grunnen til dette er at silikonet vil hjelpe til med å gi deg et veldig godt grep om skistaven da den ikke vil skli i håndflaten mens du holder den. 

I tillegg til silikonmønsteret så er hanskene utstyrt med det spennende systemet Trigger S. Dette systemet gjør det tryggere og mer komfortabelt for deg å kjøre med staver, og det er fordi hansken er utstyrt med en liten «loop» mellom pekefingeren og tommelen. 

Denne «loopen» kan nemlig klikkes sammen med en skistav fra Leki. Dette er en unik designegenskap som ikke er å finne blant så veldig mange modeller. Ved hjelp av Trigger S-systemet så sørger hansken for at du ikke mister stavene ved vanlig bruk – men dersom du faller så kan de klikkes av – nesten som en skibinding. Dette vil øke sikkerheten din i løypa betraktelig. 

Fordeler

 • Kult design
 • Trigger S-system 
 • Laget av geiteskinn
 • Veldig fleksible hansker
 • God beskyttelse mot vær og vind
Ulemper

 • Tar litt tid å gå inn hanskene
 • Ekstra isolering trengs i veldig kalde værforhold

Helly Hansen Swift HT Skihansker

 
Helly Hansen Swift Skihansker

Helly Hansen Swift HT Skihansker er ypperlige til deg som elsker å stå på ski når været er på det kaldeste – for her får du elegante og klassiske skihansker i sort, som vil holde deg tørr og varm mens du koser deg i skiløypene. 

Forsterkede håndflater
Disse hanskene fra Helly Hansen er forsterket i håndflaten ved hjelp av geiteskinn. Dette hjelper til med å gjøre hanskene ekstra slitesterke, og gir et supergodt grep om skistavene dine. 

Hanskene er i tillegg foret med et fiberfôr kalt Thinsulate, som gjør hansken i stand til å holde hendene dine varme til og med når været er ekstremt kaldt. 

Holder kulden ute med borrelås
Dersom du synes det er ubehagelig at kulden sniker seg inn rundt håndleddene dine mens du står på ski så kan du puste lettet ut når det kommer til Helly Hansen Swift HT Skihansker. Disse hanskene er nemlig utstyrt med en borrelås på håndleddet som gjør at du kan stramme inn hanskene så luften utenfra ikke slipper inn. 

Glade brukere
Brukerne hos Google Shopping er veldig fornøyde med disse skihanskene etter å ha testet de i praksis. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«I was worried that these were too small when putting them on but once on they felt great. I still had good mobility and my fingers did not impact the end of the glove. The fit is smaller than some other large gloves, but for me they “fit like a glove”. Quality is great and they keep my hands dry and warm».

Fordeler

 • Stretchmateriale 
 • Håndflatene er forsterket med geiteskinn
 • Godt grep
 • Håndterer kaldt vær svært godt
Ulemper

 • Litt mindre passform enn forventet

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere