Slalomski test-guide: De beste slalomskiene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Ingenting føles mer befriende enn å suse nedover de hvite bakkene i full fart. Dersom du kjenner deg igjen i denne følelsen så er nok slalom sporten for deg. Slalom har i løpet av de siste par tiårene blitt en utrolig populær vintersport – spesielt i Skandinavia.

I denne artikkelen vil du også kunne lese mer om skienes opprinnelse, og kanskje bli overrasket over at sporten er blitt funnet opp nærmere deg enn du tror. For å få en optimal skiopplevelse i vintermånedene så er det imidlertid viktig at du har riktig utstyr som passer til akkurat deg.

Det finnes utrolig mange slalomski å velge mellom, derfor har vi gjort arbeidet for deg med å finne frem til de aller beste modellene ifølge eksperter som har testet skiene på alle tenkelige parametere.

Dette bør du tenke over når du skal kjøpe nye slalomski:

green-elmStørrelse: Det er viktig at du velger riktig størrelse til brukeren for å få mest mulig ut av skiene dine. Det anbefales at slalomski er ca. 10 centimeter kortere enn brukerens kroppslengde hos voksne. Barn før ha enda kortere ski med en lengde der skiene når omtrent opp til halsen.
green-elmFerdighetsnivå: Det er viktig at du velger ski som passer til det ferdighetsnivået du befinner deg på i dag. Det er viktig at du er ærlig med deg selv slik at du kan finne et par ski som kan hjelpe deg med å komme deg til neste nivå når det gjelder ferdigheter.
green-elmBindinger: Enkelte ski kommer med fastmonterte bindinger, mens andre modeller krever at du kjøper dette utenom. Sjekk alltid hvilken type bindinger skiene er kompatible med, og tenk over om du vil ha disse ferdig montert eller ikke.
green-elmKjønn: Når du velger ski så kan kjønn spille en rolle når det kommer til hva du burde velge. Kvinner har ofte en annen vektforskyvning enn menn, og derfor kan det lønne seg for kvinner å velge ski som er egnet til kvinner.
green-elmBruksområde: Det finnes mange ulike typer ski, og formen på slalåmskiene avhenger av bruksområde. Du kan blant annet velge mellom carvingski, felleski, langrennski, Twintipski og Freerideski. Carvingski passer for eksempel best til deg som liker ferdig preparerte løyper, mens Freerideski passer best til deg som elsker å kjøre utenfor løypene.

arrow-more

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


Blizzard Brahma 82 Slalomski – True Blend Woodcore for en legendarisk rebound

Best til de erfarne skiløperne

 • God anmeldelse av ekspertene hos nettsiden Snow-online.com
 • God anmeldelse av ekspertene hos skiessentials.com

 

Blizzard Brahma 82

 

Blizzard Brahma 82 Slalomski er skiene for deg som er erfaren og ivrig i løypa, og som vil ha et par slalomski med en fantastisk rebound.

Prisvinnende modell
Disse skiene fra Blizzard er prisvinnende allmountain ski for deg som vil ha alt i ett når det gjelder slalåmski. Modellen er utstyrt med en unik flipcore teknologi som gir en nydelig flyt i bakken – også utenfor pisten.

Ypperlig rebound
Blizzard Brahma 82 Slalom ski er utstyrt med hele 2 lag med titanium oppå en True Blend Woodcore. Denne kombinasjonen vil kunne gi deg en nærmest legendarisk rebound og en utrolig dynamisk ski som forholder seg rolig ved skarpe svinger i høy fart.

Ekspertene hos nettsiden Snow-online har testet disse skiene på alle tenkelige parametere, og deretter gitt skiene en god anmeldelse. Dette vitner om at skiene klarer seg godt under grundig testing.

Fordeler

 • Allsidige ski
 • Fantastisk kantgrep og presisjon
 • Raske til å reagere
Ulemper

 • Svingradiusen er litt kort
 • Ikke ideell for nybegynnere eller middels gode skiløpere

Spesifikasjoner:

Mål (mm): 121-82-105 (173 cm)
Svingradius: 15 meter v. 173cm – 16,5 meter v. 180cm – 18,5 meter v. 187cm
Vekt: 1870 gram (173 cm)
Binding: Marker Griffon 13 (DIN 4-13) v. 173cm og 180cm
Binding: Marker Xcell 14 (DIN 5-14) v. 187cm


Skienes historie – slik kom vi hit vi er i dag 

Har du noen gang vært i en skiheis, sett ned på skiene dine mens du dingler med bena, og lurt på hvordan i alle dager vi begynte å gå med treplanker på bena? Dette er du ikke alene om. Ski er kanskje en finurlig sport, men interessen strekker seg langt tilbake i historien, og meningen med skiene var annerledes før enn den er nå.

De første skiene finnes opp
Man skulle kanskje tro at ski er en relativt ny oppfinnelse, men det finnes faktisk huletegninger av ski som er så gamle at de indikerer at mennesker brukte ski under istiden. Derfor kan vi ikke være helt sikre på nøyaktig når mennesker begynte å gå på ski.

Det vi imidlertid kan være sikre på er at ski ble funnet opp for å kunne gi en enkel transportmulighet for å komme seg fra A til B. Samene ser ut til å være de aller første urfolkene som brukte ski, både til jakt og til transport. Samene har derfor fått tittelen som ski-oppfinnere da de mest sannsynlig var de første til å ta i bruk ski.

Planker med hestehår
De aller første skiene vi vet om ble laget så tidlig som 800 år f.Kr. Disse skiene ble funnet nord i Kina, og var laget av 2 meter lange planker som var dekket av hestehår. Dette var imidlertid langrennski, mens slalom ikke ble funnet opp før på 1700-tallet. Denne ideen utviklet seg fra militæret da den norske hæren holdt skikonkurranser mens de øvde seg på å skyte. Dette er også en sportsgren vi ser mye av om vinteren selv i dag.

Innen 1800-tallet var skigåing blitt en populær sport og fritidsaktivitet. Her utviklet skienes design seg veldig, og i 1868 utviklet Sondre Nordheim Telemarkskiene. Dette var den første skien med kanter som lot brukerne svinge raskt ved kun å snu seg mot én side, fremfor å ta slakke svinger som de tidligere hadde gjort. Dette endret skiene for alltid.

OL og skiheiser ble oppfunnet
Vinter-OL ble først organisert i 1924, i Chamonix i Frankrike. Konkurransen var utrolig populær, men inkluderte kun langrenn helt frem til 1936 da slalom endelig ble inkludert i Tyskland. Samme år ble skiheisen oppfunnet, og denne oppfinnelsen var revolusjonerende for alle som var glad i å gå på ski.

Den aller første skiheisen ble installert i Sun Valley i Idaho, USA, i 1936. Da slapp endelig alle slalomentusiastene å bære skiutstyret helt til toppen av fjellene, og slalom ble derfor mye enklere og gjorde at mange flere mennesker begynte å interessere seg for sporten.

Fristil ble populært
I 1979 så ble også fristil ansett som en offisiell sport. Dette var langrennski som ble brukt i hoppbakker, og lot skiløperne fly som fugler igjennom luften før de landet på bakken igjen. På midten av 19-tallet ble de første Twintip skiene produsert, og all denne utviklingen har ført til at ski i alle former er blitt så populært som det er i dag.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Snowmagazine.com

Snowmagazine.com består av et lite team med skientusiaster og snowboardere i Cotswald i England. Nettsiden skriver stadig artikler og guider om produkter, steder og andre tips som andre entusiaster kan benytte seg av. I denne omgang har ekspertene testet modellene Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomski og S/FORCE 7 + M10 GW Grey/Black Slalom ski.

Testen ble oppdatert: Den 18. januar 2021
Du kan lese mer om Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomski her.

Testen ble oppdatert: Den 17. desember 2020
Du kan lese mer om S/FORCE 7 + M10 GW Grey/Black Slalomski her.

Snow-online.com

Snow-online.com er en nettside der ekspertene skriver om alt som har med ski og vintersport å gjøre – og nettsiden er spesielt populær i Tyskland. I denne omgang har ekspertene testet modellene Nordica GT 75 FDT + TP2 Slalåmski, Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Sorte Slalåmski, Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW Svart/Blå Slalåmski, Atomic Redster G7 + F 12 GW Red/Black Slalomski, Blizzard Brahma 82 Slalåmski og HEAD V-Shape V4 LYT + PR11 GW Slalåmski.

Du kan lese mer om Nordica GT 75 FDT + TP2 Slalåmski her.
Du kan lese mer om Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Sorte Slalåmski her.
Du kan lese mer om Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW Svart/Blå Slalåmski her.
Du kan lese mer om Atomic Redster G7 + F 12 GW Red/Black Slalåmski her.
Du kan lese mer om Blizzard Brahma 82 Slalåmski her.
Du kan lese mer om HEAD V-Shape V4 LYT + PR11 GW Slalåmski her.

Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om trenings-relaterte produkter.

Vil du ha mer utstyr som kan hjelpe deg med å nå nye og ambisiøse mål når det kommer til kropp og trening, så kan du for eksempel ta en titt på vår artikkel om tredemøller. Dersom du er interessert i å følge med på ulike målinger slik at du får et visuelt inntrykk av hvordan du har prestert og hvordan du forbedrer deg, så kan du med fordel lese vår artikkel om pulsklokker.


FAQ

Hvilke slalomski er best?
Hvilke slalomski som er best avhenger litt av hva slags behov du har. Ifølge brukerne og ekspertene så er for eksempel Salomon S/Max W8 2020-21 Slalåmski, S/FORCE 7 + M10 GW Grey/Black Slalåmski og Nordica GT 75 FDT + TP2 Slalåmski 3 gode alternativer.
Hvor lange skal slalomski være?
Det anbefales at slalomski er ca. 10 centimeter kortere enn brukerens kroppslengde hos voksne. Barn bør ha enda kortere ski med en lengde der skiene når ca. opp til halsen.
Hvor mye koster gode slalomski?
Slalåmski kommer i alle tenkelige prisklasser, helt ifra 2000 kr til 13.000 kr. Du finner imidlertid mange gode modeller i mellomprisklassen på rundt ca. 4000 kr.

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Salomon S/FORCE 7 + M10 GW Grey/Black Slalomski

 

S FORCE 7 + M10 GW GreyBlack

S/FORCE 7 + M10 GW Grey/Black Slalomski er de perfekte skiene til deg som anser deg selv som en lett øvet skiløper.

Semi sandwich sidevegg
Disse skiene er utstyrt med en semi sandwich sidevegg. I praksis betyr dette at du vil få et mye bedre kantgrep, samt at skiene blir lette i vekt. I tillegg til dette så har skiene også 15 % rocker i tuppen, som betyr at tuppen bøyes oppover litt tidligere sammenlignet med andre modeller.

God på ujevnt underlag
Grunnet 15 % rocker så vil skien kunne hjelpe deg med å gli lett over ujevnt underlag og gjøre skigåingen mer medgjørlig dersom snøen er tung eller oppkjørt. Disse skiene kan derfor hjelpe deg med å forbedre ferdighetene dine slik at du kan nå de målene du setter for deg selv.

Ekspertene hos nettsiden Snowmagazine.com er enige i at S/FORCE 7 + M10 GW Grey/Black Slalåmski har mange gode fordeler, og trekker spesielt frem valuta for pengene og skienes gode respons som de største fordelene. Ekspertene tildeler skiene hele 9 av 10 mulige poeng.

Fordeler

 • Semi sandwich sidevegg
 • Kjerne av poppeltre
 • Et lag titanal for et fantastisk kantgrep
 • Veier lite
 • God stabilitet
 • Veldig god prestasjon i forhold til prisen
 • Passer til alle ferdighetsnivåer
Ulemper

 • Ikke like god i krappe svinger som andre modeller

Spesifikasjoner:

Type: Pisteski til lett-øvet/erfaren skiløper
15 % rocker i spissen
Dimensjoner: 123 – 76 – 106 mm (lengde 170 cm)
Radius: 13 meter
Binding: M10 GW – kompatibel med skistøvler med GripWalk


Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomski

Salomon S Max W8 2020-21 Slalåmski

Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomski er perfekt til deg som vil ha et par super-lette slalåmski med masse energi. Dette er ski som er egnet til kvinner.

Tupp av poppeltre
Disse skiene fra Salomon har en helt ny konstruksjon med en lett tupp av poppeltre. Denne tuppen gir mye energi og tilbakeslag – i tillegg til at og Salomons Edge Amplifier-teknologi vil gi deg et enda bedre grep og en forbedret respons.

Salomon S/Max W8 2020-21 Slalomski vil gi deg et suverent kanthold når du skal svinge i høy hastighet, med en god stabilitet mens du suser nedover bakken.

Kjerne av tre
Disse skiene er utstyrt med en trekjerne med et lag av titanal. Dette materialet gir en optimal stabilitet og god fleksibilitet i svingene. Ekspertene fra nettsiden Snowmagazine.com er enige i dette, og har derfor tildelt modellen hele 9 av 10 poeng, og trekker frem verdi for pengene, kantgrep og stabilitet som de største fordelene ved Salomon S/Max W8 2020-21 Slaomski.

Fordeler

 • Allsidig modell
 • Veldig lette ski
 • Kjerne av poppeltre
 • Tilbyr masse energi og rebound
 • Ypperlig kanthold i svinger i høy hastighet
Ulemper

 • Mister litt «punch» i høy fart

Spesifikasjoner:

Type: Pisteski
Edge Amplifier
Kjernemateriale: Tre
Sidecut: 119/73/102 (lengde 160 cm)
Radius: 14 meter (lengde 160 cm)


Nordica GT 75 FDT + TP2 Slalomski

 

Nordica GT 75 FDT+TP2

Nordica GT 75 FDT + TP2 Slalomski er perfekte for deg som gjerne vil ha et par slalom ski som passer best til nybegynnere, men ikke vil bruke alle pengene du har på nye ski.

Fantastisk kantgrep
Disse slalomskiene fra Nordica er lettkjørte og passer derfor godt til nybegynneren. Grunnen til dette er at kjernen er laget av tre og karbonstrenger, og disse hjelper til med at skien kan sparke godt fra seg i svingene – mens du beholder kantgrepet.

Rom for feil
Slik kan Nordica GT 75 FDT + TP2 Slalom ski sikre deg en god stabilitet uansett hastighet, som er svært fordelaktig dersom du ikke er så erfaren når det kommer til slalom. Denne modellen gir deg litt ekstra rom for feil i teknikken, også i lave hastigheter.

Ekspertene hos nettsiden Snow-online.com er enige i at skiene er svært stabile og gir et fantastisk kantgrep, for ekspertene har gitt Nordica GT 75 FDT + TP2 Slalåmski en god anmeldelse etter å ha testet skiene i praksis.

Fordeler

 • Rimelige ski
 • Takler mye forskjellig terreng
 • Bra til nybegynnere
 • Enkel å bruke i svinger
Ulemper

 • Ikke komfortable i dyp snø
 • Ikke ideelle for erfarne brukere

Spesifikasjoner:

Dimensjoner: 125 – 75 – 105 mm (168 cm)
Radius: 14,5 meter (168 cm)
Kjernemateriale: Tre
Karbonstrenger
Nivå: Nybegynner / litt erfaren
Binding: TD Compact 10 FDT


Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Sorte Slalomski – titanal for ekstra godt kantgrep

Beste premiumvalg

 • God anmeldelse av ekspertene hos nettsiden Snow-online.com
 • 4.8 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping
 • 8,20 av 10 mulige stjerner av ekspertene hos test4outside.com

 

Salomon E S FORCE 11 + Z10 GW Sorte

Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Sorte Slalåmski er skiene for deg som anser deg selv som erfaren når det kommer til slalåm. Dersom kun det beste er godt nok for deg, så vil Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Sorte Slalåmski levere på alle fronter.

15 % rocker
Disse skiene fra Salomon er utstyrt med 15 % rocker i fremtuppen. Det vil si at modellen bøyer seg oppover litt tidligere enn det tradisjonelle slalåmski gjør. Fordelen ved dette er at du flyter mye letter oppå snøen, i tillegg til at det blir enklere å svinge raskt og effektivt nedover bakken.

Kjerne av poppeltre
Salomon E S/FORCE 11 + Z10 GW Sorte Slalåmski er laget med en kjerne av poppeltre, som er et populært materiale når det kommer til slalåmski. Modellen er også forsterket med hele to lag av titanal på toppen. Titanal er en legering av aluminium som gjør at fleksen i skien hjelper til med å sende deg videre fra sving til sving, samtidig som at skien holder seg stabil i høy fart.

Dette er ekspertene hos nettsiden Snow-online.com enige i, for her har ekspertene fått en god anmeldelse og blitt tildelt hele 39.3 av 50 mulige poeng.

Fordeler

 • Easyflex teknologi for en mykere fleks
 • God i svinger
 • Veldig stabil
 • Full sandwich sidevegg
 • Kjerne av poppeltre
 • Et lag titanal for bedre kantgrep
Ulemper

 • Dyr modell
 • Ganske tunge ski

Spesifikasjoner:

Type: Bakkeski
Nivå: Erfaren
15 % rocker i fremtupp
Mål: 128 – 80 – 112 mm
Radius: 16 meter
Binding: Z10 Walk – kompatibel med skistøvler med GripWalk.


Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW Svart/Blå Slalåmski – stilig design som passer til alle værforhold

Perfekt til middels gode skiløpere

 • God anmeldelse av ekspertene hos nettsiden Snow-online.com

 

Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW Svart/Blå Slalåmski er et glimrende valg for deg som er middels erfaren og vil ha allsidige allmountainski for fleksibelt bruk.

Bakkeorientert modell
Selv om Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW Svart/Blå Slalåmski passer til alle værforhold så er skiene aller best i preppede løyper, derfor er den ypperlig til deg som elsker å stå i bakkene. I tillegg er modellen utstyrt med en rocker i fremtuppen som hjelper deg med fremdriften når snøen er oppkjørt og tung.

Godt kantgrep i hard snø
Modellen er også utstyrt med Cap widewalls. Det vil si at skiene får et godt kantgrep – også når snøen blir hard. Dette hjelper også til med å beskytte skiene mot riper. Skiene har en kjerne av tre, og over denne kjernen finner du et tynt nett av titanium med et lag Prolite. Disse materialene jobber sammen for å gjøre det enkelt for deg å svinge, uansett hvor raskt eller sakte du beveger deg.

Ekspertene hos nettsiden Snow-online.no har testet Atomic Vantage 82 TI + F 12 GW Svart/Blå Slalåmski og gitt skiene en god anmeldelse etter å ha testet skiene i praksis.

Fordeler

 • Smidige ski
 • Presterer bra i alle slags svinger
 • Titanium Tank Mesh for lette og sterke ski
 • Allsidig profil for ekstra gode svinger
 • Allmountainski til dem som står mest i preppede løyper
 • Tip-rocker
 • Cap sidewall
 • Til erfarne skikjørere
Ulemper

 • Ikke det beste valget for nybegynnere

Spesifikasjoner:

Kjernemateriale: Tre
Mål: 122,5 – 82 – 109 mm
Radius: 17,5 m
Vekt: 2980 g
Binding: Atomic FT 12 GW – kompatibel med skistøvler med Gripwalk


Atomic Redster G7 + F 12 GW Red/Black Slalåmski – signalrøde ski inspirert av racing-verdenen

Best til løypene

 • God anmeldelse fra ekspertene hos nettsiden Snow-online.com

Atomic Redster G7 F12 GW RedBlack

Atomic Redster G7 + F 12 GW Red/Black Slalåmski er de perfekte skiene for deg som elsker å stå i ferdiglagde løyper og som synes et iøynefallende racing-design er superkult.

Racing-design
Disse slalåmskiene fra Atomic er utstyrt med et fantastisk design som nesten kan minne om en racerbil. Skiene er signalrøde og sorte, og vil derfor synes godt i løypa. Disse skiene kan du få i hele 4 ulike lengder, nemlig 161 cm, 168 cm, 175 cm og 182 cm.

Best egnet til middels gode skiløpere
Atomic Redster G7 + F 12 GW Red/Black Slalåmski egner seg aller best til skiløpere som befinner seg midt på treet når det kommer til ferdigheter. Modellen har et godt kantgrep og veier lite, slik at det blir enkelt og behagelig for deg å forbedre deg og nå målene dine.

Ekspertene hos nettsiden Snow-online.com har testet disse slalåmskiene fra Atomic, og gitt modellen en god anmeldelse etter å ha testet skiene på alle tenkelige aspekter. Ekspertene er spesielt imponerte over modellens kule racing-inspirerte design.

Fordeler

 • Kraftige ski
 • Godt kantgrep
 • Veier lite
 • Nydelig design
Ulemper

 • Kunne vært litt bedre i krappe svinger
 • Trenger å finjusteres

Spesifikasjoner:

Lengde: 161 cm, 168 cm, 175 cm og 182 cm
Kjernemateriale: Tre
Binding: Atomic FT 12 GW – kompatibel med skistøvler med Gripwalk


HEAD V-Shape V4 LYT + PR11 GW Slalåmski – super-lette materialer med god balanse

Perfekt til alle typer værforhold

 • God anmeldelse av ekspertene hos nettsiden Snow-online.com

HEAD V-Shape V4 LYT

HEAD V-Shape V4 LYT + PR11 GW Slalåmski er skiene for deg som har mye erfaring med slalåm, og dersom du fremdeles føler deg litt usikker en gang iblant, så vil disse skiene være perfekte for deg.

Lette materialer
Disse skiene fra HEAD er laget av utrolig lette materialer. Det er snakk om karbon og caroba tre i kjernen. Denne kombinasjonen gir deg en veldig lett ski som både er hard og vil vare lenge.

Varierende tykkelse
Den gode balansen skyldes at tuppene er laget litt tykkere, mens midten av skiene er tynnere. Slik får du en fantastisk kontroll og god styring, med et kantgrep som gir deg et ypperlig kantgrep og absorberer vibrasjoner mens du kjører nedover løypa i høy fart.

Ekspertene hos nettsiden Snow-online.com elsker disse skiene og har gitt modellen en god anmeldelse. Ekspertene trekker spesielt frem skienes balanse og lette vekt som store fordeler.

Fordeler

 • Super-lette ski
 • Stabil modell
 • God balanse og kontroll
Ulemper

 • Ikke for nybegynnere

Spesifikasjoner:

ERA 3.0 Rocker
Komposittkjerne
Karbonfiber og graphene
Mål: 132 – 73 – 113 mm
Radius: 12,5 m
Bindinger: PR 11 – kompatibel med skistøvler med GripWalk

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere