Sovesofa Guide 2020 – Finn de beste sovesofaene her

0

I denne artikkelen tar vi for oss en rekke sovesofaer i forskjellig størrelse og prisklasse. Målet er å gi deg en oversikt over de beste sovesofa-modellene på markedet.

I testen vår ser vi nærmere på design og kvalitet, og sammenligner dem med hva du ellers kan få for samme pris. Om du er på jakt etter et godt tilbud på sovesofa bør du ta en titt på de modellene vi har listet opp her.


Fluxe Sovesofa – Danskprodusert stol og sofa i samme pakke

fluve sovesofa som stol

Denne sovesofaen er perfekt for deg som ønsker en sovesofa du kan gjemme i en stol. Den er ideell hvis du for eksempel har en mindre leilighet, eller bare ønsker at sovesofaen tar minst mulig plass.

Som du ser på bildet, fungerer den som en stol du kan brette ut og gjøre til en sovesofa. Stolen er ytterst behagelig å sitte i og man sover også ganske utmerket i den.

Sovesofaen er produsert i Danmark av Innovation Living og har et stilrent og minimalistisk design. Når sovesofaen er åpen, har den mål på 70×200 cm, hvilket tilsvarer en enkeltseng.

fluxe sovesofaOm du er på utkikk etter et møbel som kan brukes som stol i stuen og samtidig kan gjøres til en seng når du har gjester, er sovesofaen fra Fluxe et perfekt valg. Den har også en ganske fin pris som de fleste har råd til.

Fordeler:
– Kan brukes både som stol og seng
– Danskprodusert
– Minimalistisk design


Zeal Sovesofa – Stilren og minimalistisk – Made in Denmark

zeal sovesofa

Denne sofaen har et tidløst og minimalistisk design som gjør at den passer bra inn i de fleste hjem her til lands. Zeal tar mindre plass enn en vanlig sofa og er ideell hvis du ikke ønsker at sovesofaen skal være for stor. Du kan både dekke sofa- og sengebehovet ditt med denne.

zeal sovesofa fra danske innovation

Slått ut og klar til å sove på.

Sofaen har en lengde på 70×200 cm og er dermed et riktig bra valg hvis du ønsker en sovesofa for én person.

En av de store fordelene ved Zeal-sovesofaen er at den har pocket-fjær, noe som gir høy komfort og behagelig søvn. Denne typen fjær er de samme du finner i dyre senger som koster over 10.000 kroner.

Fordelen ved å ha pocket-fjær er at de tilpasser seg kroppsvekt og liggeposisjon, noe som gir avslappet nattesøvn.

De aller fleste sovesofaene på markedet har skum-fjær, som ikke gir samme behagelige søvn som pocket-fjær vil gi.

Produsert i Danmark

Noe av det unike med sovesofaen fra Zeal er at den både er designet og håndlaget i Danmark. Når du kjøper sovesofa til denne prisen, får du vanligvis en masseprodusert modell fra Asia – men her får du altså en sovesofa produsert i Skandinavia av bedriften Innovation Living som siden 1971 har produsert møbler i Danmark. Bedriften har vunnet internasjonal heder og ære for produksjonene sine flere ganger. Her er du altså sikker på at sovesofaen lever opp til den høyeste kvalitetsstandarden på markedet til en overkommelig pris

Designet er gjennomtenkt, og ikke nok med at den er elegant og klassisk, men den er samtidig også lett og praktisk å slå ut så du utnytter plassen din optimalt.


Recast Sovesofa – Kvalitetssovesofa til 2 personer.

Her får du en to-personers sovesofa i absolutt høyeste kvalitet til en overkommelig pris. Dette er en stilren sovesofa som passer inn i de fleste norske hjem.

recast sovesofaen

Denne modellen er også fra Innovation Living som har produsert møbler i Danmark siden 1971.  Sovesofaen er utrolig behagelig å sitte i og kan fint brukes som sofa i stuen da både kvalitet og design sikrer at den er på nivå med dyrere designsofaer.

Sofaen er samtidig ytterst behagelig å ligge på når den er slått ut fordi man også her har valgt å utstyre sovesofaen med pocket-fjær, som er den fjærtypen du finner i dyre luksussenger.

Pocket-fjær er sveiset inn i en pose av nålefilt, som betyr at alle fjærene jobber individuelt og sikrer optimal støtte til kroppen. Pocket-fjærene er delt inn i forskjellige komfortsoner slik at kroppen får akkurat den støtten den har bruk for, alt etter hvilken posisjon du ligger i.

recast sovesofa

Slik ser sovesofaen ut når den er utslått.

En annen fordel er at denne sovesofaen har et smart oppbevaringsrom under madrassen – en stor fordel om du bor i en liten leilighet der all ekstra plass er verdsatt.

Sovesofaen kan slås ut som dobbeltseng og måler 140×200 cm, hvilket gir perfekt plass til 2 personer – en sovesofa i høyeste kvalitet til en skikkelig god pris.

Fordeler:
– Danskprodusert sovesofa
– Stilrent og tidløst design som passer til de fleste hjem
– Lett å slå ut
– Har oppbevaringsrom under madrassen
– Utstyrt med pocket-fjær for fantastisk komfort


Ghia Sovesofa – Elegant designet sovesofa

ghia sovesofa

Om du er på utkikk etter en enkel og stilren sovesofa, kan Ghia være den rette løsningen. Den har et skarpt og minimalistisk design som passer godt inn i et moderne hjem.

Sofaen kan lett trylles om til sovesofa fordi den har fleksible armlener slik at du på null komma niks kan legge den ned til en sovesofa. Den finnes med 5 ulike trekk.


Clubber Sovesofa – Danskprodusert sovesofa med sjeselong

clubber sovesofa

Dersom du leter etter en sovesofa med sjeselong til en fornuftig pris som også er behagelig å sitte og sove i, er Clubber et godt alternativ.

Sovesofaen er produsert av den prisvinnende danske møbelprodusenten Innovation Living. Madrassen er håndsydd i Danmark slik at du sikrer deg et møbel i beste kvalitet som holder i mange år fremover.
Det er virkelig stor forskjell på denne sovesofaen og de masseproduserte modellene fra Asia. Selv om den er håndlaget i Skandinavia, blir den solgt til en grei pris, som du vanligvis ikke finner på møbler av denne kvaliteten.

clubber billede af sovesofaen

Den passer perfekt som sofa til to personer og er også bred nok til at 2 personer kan sove i den, da den måler 115×210 cm. Clubber har et tidløst design og er en stilren sovesofa i rå krom.

Du kan også kjøpe armlener i valnøttre for å gjøre den enda mer elegant.

Fordeler:
– Danskprodusert håndsydd madrass med pocket-fjær av høy kvalitet.
– Har sjeselong
– Mulighet for å kjøpe flotte armlener i valnøttre
– Passer perfekt til gjesterommet eller stuen


Dublexo – Håndsydd sovesofa med splitback-system

dublexo

Med denne sovesofaen fra danske Innovation Living, får du en super kvalitetssofa som både er fantastisk å sitte i og gir god nattesøvn. Det er grunnet pocket-fjærene i madrassen – altså samme type fjær du finner i dyrere kontínentalsenger.

De fleste sovesofaene som blir solgt i Norge er masseprodusert i Asia og har skumkjerne; her skiller sovesofaene fra Innovation Living seg veldig ut. Som nevnt er de både håndsydd i Danmark og inneholder pocket-fjær som tilpasser seg kroppens liggeposisjon og gir kroppen din den støtten den trenger for å få fantastisk søvn.

Med Dublexo får du en sofa som gir deg plass til å boltre deg, og den kan lynraskt forvandles til en liten dobbeltseng på 115×210 cm.

Du kan fint bruke denne modellen som vanlig sofa om du ønsker en sofa som fort kan gjøres til en seng. Det unike splitback-systemet hjelper til med å slå ut Dublexo på et par sekunder.

Her kan du virkelig forvente en sovesofa i toppkvalitet. I bunn og grunn er det unikt at den er håndlaget i Skandinavia til en meget overkommelig pris – i tillegg til at du får en sofa av markedets absolutt beste kvalitet.

Fordeler:
– Elegant tidløst design
– Håndlaget i Danmark
– Utstyret med pocket-fjærer som gir optimal støtte
– Svært høy kvalitet til lav pris


Supremax Deluxe Excess Lounger

supremax kvalitets sovesofa

Supremax er sovesofaen for deg som ønsker det beste av det beste. Her får du et multi-funksjonelt kvalitetsmøbel som er designet og produsert i Skandinavia.

Sofaen har en bredde på 155 cm, så den egner seg både som sofa i stuen og som dobbeltseng.

Denne modellen er håndlaget i Danmark og produsert av det prisvinnende firmaet Innovation Living. Her garanteres du en madrass av høyeste kvalitet som kommer til å vare i mange år.

Fjærene som er installert i madrassen heter excess pocket-fjær, som er en oppgradering av vanlige pocket-fjær som gir deg herlig søvn som du aldri har fått på en sovesofa før.

Målene er på 155×200 cm, så det er rikelig med plass om den skal brukes som dobbeltseng. Hos Bedrenætter.no kaller de sovesofaen for «deres absolutte toppmodell».

Fordeler:
– Måler 155×200 cm som gir god plass både som dobbeltseng og sofa
– Håndsydd i Danmark
– Unike excess pocket-fjedre som skaper markedets mest komfortable sovesofa
– Tidløst klassisk design


Gode råd når du skal kjøpe ny sovesofa:

Først og fremst er det viktig at du vet hva du er ute etter. Ønsker du å kjøpe en sovesofa som er så billig som mulig, eller vil du ha en modell i høy kvalitet?

Det er mulig å få tak i sovesofaer til en svært billig pris om du tar turen til for eksempel Jysk eller IKEA. Samtidig må du være klar over at kvaliteten følger prisen. De sovesofaene vi har trukket frem i denne artikkelen er alle produsert i Skandinavia og lever opp til høye kvalitetskrav. I stedet for å inneholde skum, har sovesofaene vi har skrevet om her pocket-fjær i madrassen, noe som gjør stor forskjell for nattesøvnen.

Fjærer er viktig for søvnen:

Som nevnt er madrassen i sovesofaen viktig for søvnen din. Det er avgjørende for hvor behagelig en sofa er å sitte i og sove på.

De fleste sovesofaene som blir solgt her til lands har en kjerne av skum og er masseprodusert. Vi synes det er synd å kjøpe en slik sovesofa når man kan få en mye bedre modell til nesten samme pris i Skandinavia.

Når du velger en sovesofa med pocket-fjær, får du en sovesofa som har samme typen fjær som mange av sengene i 10-20.000 kr-klassen. Fjærene gjør at den blir mye bedre både å sitte i og sove i. Vi anbefaler helt klart ikke å velge en sovesofa som bare har skummadrass, fordi du rett og slett aldri kommer til å sove særlig behagelig på den.

Derfor er vårt råd at du investerer litt mer og heller skaffer deg en sovesofa med pocket-fjær som garantert er verdt pengene. Pocket-fjær former seg etter kroppen og avlaster trykkpunktene. Dette gir mer avslappet søvn og gjør at du føler deg mer uthvilt om morgenen.

Hvor er den produsert?

Du får det du betaler for. Den setningen har man hørt før, og den er også relevant når det kommer til innkjøp av sovesofa. Mange møbler og sovesofaer er masseprodusert i utlandet, noe som det vises godt på kvaliteten.

En av de store fordelene ved sovesofaene vi har presentert over, er at de er håndsydd og produsert i Danmark av Innovation Living som virkelig avspeiler seg i sluttproduktet. Selv om du kanskje betaler 20-30% mer for en slik sovesofa i dansk design, får du en modell som holder mye høyere kvalitet og varer i mange år fremover, sammenlignet med de billigere versjonene.

Innredning med en sovesofa:

Det finnes mange måter å bruke en sovesofa på. Den kan passe fint inn både som vanlig møbel i stuen, eller på gjesterommet. Den danske avisen Poltiken har skrevet en liten artikkel om hvordan du kan organisere hjemmet ditt dersom plassen er trang. Du kan lese artikkelen her, men det er viktig å huske at det er enorm forskjell på kvaliteten på sovesofaer.

Med en sovesofa i god kvalitet er det ikke vanskelig å finne en som både kan brukes som vanlig sofa og som en super seng.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse