Sovesofa Guide 2021 – Finn de beste sovesofaene her

Senest opdateret den 0

I denne artikkelen tar vi for oss en rekke sovesofaer i forskjellig størrelse og prisklasse.

Målet er å gi deg en oversikt over de beste sovesofa-modellene på markedet.

I testen vår ser vi nærmere på design og kvalitet, og sammenligner dem med hva du ellers kan få for samme pris. Om du er på jakt etter et godt tilbud på sovesofa bør du ta en titt på de modellene vi har listet opp her.


Karup Roots | Sovesofa med to sitteplasser

Karup Roots

Finn den billigste prisen på Karup Roots ved å klikke her.

En sovesofa trenger ikke nødvendigvis å se ut som nettopp en sovesofa. Karup Roots er en lekker sovesofa fra Karup Design som ser ut som et tidløst møbel enten den er slått ut eller sammenslått.

Når Karup Roots er sammenslått, fungerer den som en lekker loungestol. Dersom ryggen på stolen legges flatt ned, har du plutselig en praktisk seng. Bretter du madrassen inn og feller opp ryggstøtten, har du med ett en loungestol igjen.

Massiv furu og dansk design

Danskene er kjent for sin minimalistiske tilnærming til nordisk design, og Karup Design står ofte i spissen for tiltalende designløsninger. Dette er en stilig sovesofa som leveres med en base av massiv furu, noe som gir sovesofaen et naturlig og tiltalende preg.

Puten, eller madrassen om du vil, er laget av behagelig tekstil fylt med mykt materiale. Du får madrassen i mange fine farger, inkludert naturlige fargetoner som beige (lin), grå og mokka. Ønsker du et blikkfang, kan du gå for en livlig farge som lys blå eller gul.

Spesifikasjoner og mål

Karup Roots sovesofa måler 90 x 200 cm når den er slått ut som en seng. Dette tilsvarer altså en standard enkeltseng, og møbelet passer derfor utmerket som gjesteseng eller seng for deg som bor på begrenset plass.

Møbelets ligge- eller sittehøyde er 47 cm. Når du slår sammen enheten til en stol, er sittebredden 90 cm, og sittedybden 63 cm.

Bærekraftige materialer

Karup Roots er ikke bare praktisk og fin å se på. Dette er en sovesofa som også er konstruert i bærekraftige materialer.

Sovesofaen er FSC-sertifisert, og er laget av bærekraftig tre.

Fordeler  
– Moderne og minimalistisk design
– Komfortabel
– Bærekraftige materialer

Finn den billigste prisen på Karup Roots ved å klikke her.


Bloomington Chesterfield | Sovesofa i skinn med klassisk design

Bloomington Chesterfield

Finn den billigste prisen på Bloomington Chesterfield ved å klikke her.

Er du glad i den klassiske «britiske» stilen? Chesterfield fra Bloomington er en lekker sovesofa i klassisk design som gir umiddelbare assosiasjoner til den britiske landsbygda. Dette er imidlertid en moderne klassiker, og du kan derfor forvente et høyt nivå av komfort.

Chesterfield har middels fasthet og føles svært komfortabel enten du sitter eller ligger. Den flotte sovesofaen er dekorert med høye armlener og knapper. Den rustikke og landlige stilen gjør at møbelet er like fint som sofa på dagtid, som seng på nattestid.

Semsket skinn og skumpolstring for maksimal komfort

Som sofa er Chesterfield en lekker to-seters med høye armlener. Møbelet er trukket i behagelig semsket skinn som minner om fløyel, slik at du får behagelig sittekomfort.

Skumpolstring gjør sofaen middels fast og svært komfortabel, enten det er filmkveld eller hjemmekontor som står på agendaen.

Chesterfield kan enkelt benyttes som en seng ved behov. Får du for eksempel gjester, kan den romslige sofaen sikre dem en god natts søvn.

Spesifikasjoner og mål

Chesterfield er en sovesofa i skinn som er 150 cm bred. Som sofa gir den sitteplass til to personer, og føles både romslig og behagelig.

Sovesofaen kan fås i en rekke ulike farger, inkludert blå, sort, hvit, grå, brun, grønn og gull. Dermed kan alle finne en variant som passer inn i hjemmet!

Fordeler
Landlig design
Mykt stoff
Middels fasthet
Budsjettvennlig

Finn den billigste prisen på Bloomington Chesterfield ved å klikke her.


Scandinavian Choice Razon med sjeselong | Sovesofa

Scandinavian Choice Razon

Finn den billigste prisen på Scandinavian Choice Razon ved å klikke her. 

Razon sovesofa fra Scandinavian Choice har et moderne og enkelt design. Sovesofaen preges av rette linjer, og har ikke noen forstyrrende eller prangende detaljer. Dette er en sovesofa som kan passe inn i de fleste norske hjem.

Scandinavian Choice Razon kan fungere som en lekker treseters sofa med sjeselong på venstre eller høyre side. Dersom du slår ut den andre «sjeselongen» på motsatt side, har du plutselig en behagelig og romslig enkeltseng. 

Polyester og behagelig skum

Razon fra Scandinavian Choice er trukket i et behagelig stoff. Stoffet er i 100 % polyester, og under trekket er et deilig lag med skum.

Enten du bruker sovesofaen til å sitte eller ligge i, vil du få middels fast støtte og et høyt komfortnivå.

Føttene på sofaen/sengen er laget av metall, og gir møbelet et moderne utseende. Armlenene er relativt lave, noe som forsterker det minimalistiske utseendet til sofaen.

Spesifikasjoner og mål

Razon sovesofa med sjeselong er 212 cm bred. Enhetens sittedybde er 107 cm, mens den totale høyden er på 86 cm.

Sittehøyden er på 43 cm, mens sittebredden er på 183 cm. Dette er med andre ord en romslig treseters sofa, eller en enkeltseng med god plass. Når sovesofaen er slått ut som seng, måler den 114 x 187 cm.

Sengen er med andre ord litt kortere enn en standard enkeltseng i lengden. Samtidig har sengen en raus bredde

Fordeler
Moderne design
Behagelig
– God bredde når den brukes som seng
Tre sitteplasser

Finn den billigste prisen på Scandinavian Choice Razon ved å klikke her. 


Mezonzo sovesofa

Mezonzo

Finn den billigste prisen på Mezonzo sovesofa ved å klikke her.

Mezonzo er en sovesofa som kan skilte med et helt unikt design. Dette er en enkel sovesofa som kommer med en tykk og deilig madrass i velurstoff. Også ryggstøtten er i det samme behagelige stoffet.

Når sengens øvre og nedre del vippes opp, tar de form som armlener. Mezonzo ser da ut som en futuristisk lenestol i behagelige materialer. Når armlenene vippes ned igjen, har du en komfortabel enkeltseng med «sengegavl» på den ene siden.

Luksuriøst og futuristisk design

Mezonzo mestrer kunsten å kombinere det klassiske og det futuristiske. På tross av stolens unike og moderne fasong, har den myke og tykke puter i fløyel som er dekorert med klassiske knapper.

Sovesofaen får derfor et moderne og unikt preg. Ryggen på sofaen har syv lekre knapper, og sitteflaten (eller madrassen) har også dekorative knapper.

Mange lekre farger

Mezonzo leveres i mange spennende farger. Er du på jakt etter en sovesofa som fungerer som et blikkfang, er dette modellen for deg.

Sovesofaen fås i lilla, rød, gul/gull og blå. Alle fargene er nokså sterke, slik at sofaen utgjør et blikkfang enten den står i stuen eller på et gjesterom.

Tar opp lite plass

Mezonzo har nokså beskjedne mål, noe som gjør at den passer godt inn hos deg som har et begrenset boareal. Sovesofaen passer både til hybler og små leiligheter.

Sovesofaen måler 155 cm i bredden, 85 cm i høyden og 70 cm i dybden. Sittehøyden er på 45 cm, mens sittedybden er på 53 cm. Enhetens føtter er på 20 cm.

Fordeler
– Behagelige og tykke puter
Luksuriøst design med en moderne tvist
Budsjettvennlig
Tar opp minimalt med plass

Finn den billigste prisen på Mezonzo sovesofa ved å klikke her.


Zoana | Sovesofa med dobbel sjeselong

Zoana

Finn den billigste prisen på Mezonzo sovesofa ved å klikke her.

Zoana er en svært romslig sovesofa som leveres med hele fire sitteplasser (seks om også sjeselongene benyttes). Modellen har dobbel sjeselong, og fungerer som et naturlig blikkfang i stuen.

Siden sofaen er såpass stor og romslig, fungerer den også utmerket som seng. Denne sovesofaen måler mer enn tre meter i bredden, og har en dybde på over to meter.

Moderne sovesofa i lekre farger

Zoana finnes i flere flotte farger. Du kan for eksempel velge en beige variant med grov tekstur dersom du ønsker et naturlig preg i stuen. Modellen fås også i farger som mørk blå, grønn, grå, hvit og svart.

Den nedre delen av sofaen er grå på alle modellene, mens sitteplassene og ryggstøtten kommer i forskjellige farger.

En perfekt sofa til filmkvelder

Dersom du leter etter en sovesofa som er romslig nok til at du kan ha mange gjester på besøk, er Zoana midt i blinken. Når enheten benyttes som sofa kan du invitere hele vennegjengen på filmkveld.

De romslige sjeselongene fungerer utmerket som sitteplasser, men kan også brukes som behagelige fotstøtter.

Mål og spesifikasjoner

Zoana er en romslig sovesofa som måler hele 330 cm i bredden. Sovesofaens dybde er på 216 cm, mens høyden er på 102 cm. Sittehøyden er på 41 cm.

Sofaen er laget av materialer som stoff og treverk, men også PVC og plast. For maksimal komfort er putene fylt med behagelig skum.

Fordeler
Stor
Behagelig
Mange farger tilgjengelig

Finn den billigste prisen på Mezonzo sovesofa ved å klikke her.


Scandinavian Choice Salvador | Sovesofa i kunstlær

Scandinavian Choice Salvador

Finn den billigste prisen på Scandinavian Choice Salvador ved å klikke her.

Salvador er en praktisk sovesofa fra Scandinavian Choice. Modellen har tre seter og myke armlener, samt deilige puter trukket i kunstlær. Dette resulterer i en sofa med tidløs stil og høyt komfortnivå.

Salvador er kanskje først og fremst en sofa, men fungerer likevel også utmerket som seng. Sofaen er romslig og behagelig, slik at du eller gjester kan få en god natts søvn.

Ulike farger tilgjengelig

Sovesofaen Salvador finner i to ulike farger, nemlig svart og grå. Begge disse fargevalgene er nokså nøytrale, og sofaen kan derfor passe inn i de fleste stuer.

Sofaen har en tidløs og klassisk stil takket være trekket av kunstskinn. Den sorte eller mørkegrå fargen gir materialet et naturlig utseende.

Sovesofaens mål og spesifikasjoner

Salvador måler 214 cm i bredden, og er 102 cm høy. Sovesofaens dybde er på 93 cm, mens sittehøyden er på 51 cm. Sittebredden er på 160 cm, noe som tilsvarer tre standard seter.

Armlenene er 27 cm brede, og gir komfortabel armstøtte når møbelet benyttes som sofa. Salvador er med andre ord en romslig treseters som også kan brukes som enkeltseng.

Behagelig sovesofa

Sovesofaen Salvador er behagelig enten den brukes som seng eller sofa. Kunstskinnet gir sofaen middels fasthet, noe mange setter pris på når enheten benyttes som seng.

Under kunstskinnet gir komfortable materialer passe mengde demping og støtte til ulike deler av kroppen.

Fordeler
Tidløst design
God plass med tre seter
Behagelig som soveseng

Finn den billigste prisen på Scandinavian Choice Salvador ved å klikke her.


Sveah | Sovesofa med tre sitteplasser

Sveah

Finn den billigste pris på Sveah ved å klikke her.

Sveah er en lekker sovesofa som har et svært tidsriktig og moderne utseende takket være de ensfargede og rene overflatene. Sovesofaen har rette linjer og to store puter på sitteflaten. Sofaen har også to store, deilige puter til ryggstøtte.

Sveah måler over to meter i bredden, og gir tre sitteplasser. Den flotte sofaen kan imidlertid også brukes som seng dersom ryggen slås bakover. Sovesofaen gir deg to soveplasser, og fungerer som dobbeltseng.

Dobbeltseng med høy komfort  

Sovesofaen Sveah har et behagelig trekk av 100 % polyester, og føles glatt og komfortabel når enheten brukes som seng.

Stoffet kalles Orelie 8, og fås i lekre farger som rosa, grønn, gul, blå og grå. De mange fargevalgene gjør at alle og enhver kan finne en modell som passer inn i boligen sin.

Moderne møter retro

Sveah har et tidsriktig og moderne utseende, men har samtidig et litt retro preg. Dette skyldes blant annet de lekre føttene på møbelet, som er laget av tre.

Enten du foretrekker den moderne eller retro stilen, er det derfor stor sjanse for at Sveah passer inn sammen med øvrig interiør.

 Mål og spesifikasjoner

Sveah måler 215 cm i bredden, 97 cm i dybden og 87 cm i høyden når enheten benyttes som sofa. Når enheten slås ut får du en dobbeltseng som måler 194 x 215 cm.

 Armlenene er 70 cm høye, og sofaen har en sittedybde på 54 cm. Føttene måler 18 cm.

 Fordeler
Moderne/retro design
Lekkert materiale
Behagelig
– Mange farger tilgjengelig
– Soveplass til to


Gode råd når du skal kjøpe ny sovesofa:

Først og fremst er det viktig at du vet hva du er ute etter. Ønsker du å kjøpe en sovesofa som er så billig som mulig, eller vil du ha en modell i høy kvalitet?

Det er mulig å få tak i sovesofaer til en svært billig pris om du tar turen til for eksempel Jysk eller IKEA. Samtidig må du være klar over at kvaliteten følger prisen. De sovesofaene vi har trukket frem i denne artikkelen er alle produsert i Skandinavia og lever opp til høye kvalitetskrav. I stedet for å inneholde skum, har sovesofaene vi har skrevet om her pocket-fjær i madrassen, noe som gjør stor forskjell for nattesøvnen.

Fjærer er viktig for søvnen:

Som nevnt er madrassen i sovesofaen viktig for søvnen din. Det er avgjørende for hvor behagelig en sofa er å sitte i og sove på.

De fleste sovesofaene som blir solgt her til lands har en kjerne av skum og er masseprodusert. Vi synes det er synd å kjøpe en slik sovesofa når man kan få en mye bedre modell til nesten samme pris i Skandinavia.

Når du velger en sovesofa med pocket-fjær, får du en sovesofa som har samme typen fjær som mange av sengene i 10-20.000 kr-klassen. Fjærene gjør at den blir mye bedre både å sitte i og sove i. Vi anbefaler helt klart ikke å velge en sovesofa som bare har skummadrass, fordi du rett og slett aldri kommer til å sove særlig behagelig på den.

Derfor er vårt råd at du investerer litt mer og heller skaffer deg en sovesofa med pocket-fjær som garantert er verdt pengene. Pocket-fjær former seg etter kroppen og avlaster trykkpunktene. Dette gir mer avslappet søvn og gjør at du føler deg mer uthvilt om morgenen.

Hvor er den produsert?

Du får det du betaler for. Den setningen har man hørt før, og den er også relevant når det kommer til innkjøp av sovesofa. Mange møbler og sovesofaer er masseprodusert i utlandet, noe som det vises godt på kvaliteten.

Innredning med en sovesofa:

Det finnes mange måter å bruke en sovesofa på. Den kan passe fint inn både som vanlig møbel i stuen, eller på gjesterommet. Den danske avisen Poltiken har skrevet en liten artikkel om hvordan du kan organisere hjemmet ditt dersom plassen er trang. Du kan lese artikkelen her, men det er viktig å huske at det er enorm forskjell på kvaliteten på sovesofaer.

Med en sovesofa i god kvalitet er det ikke vanskelig å finne en som både kan brukes som vanlig sofa og som en super seng.

Finn den billigste pris på Sveah ved å klikke her.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke sovesofaer anbefales?

Vi anbefaler blant annet Karup Roots, Bloomington Chesterfield, Mezonzo, og Salvador

🤓 Hvor mange timer søvn er optimalt?

Det er anbefalt at voksne får mellom 7 til 9 timers søvn hver natt. Selv om man ikke umiddelbart kan se det så jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen den samme søvnsyklusen 4 til 5 ganger. Hver syklus varer i 90 til 120 minutter og består av 4 søvnstadier som er viktige for aktiviteten vår i de våkne timene.

🤔 Kan det lønne seg å kjøpe en dyr madrass?

Når det kommer til madrasser og senger så kan det som utgangspunkt lønne seg å investere i noe ordentlig, men vær oppmerksom på at prisnivå og kvalitet ikke alltid henger sammen. Som tommelfingerregel skal man la være å kjøpe den billigste man finner da garanti og komfort ofte ligger i den nederste enden av prisskalaen.