Sovesofa Guide – Finn de beste sovesofaene her

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: november 9, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Sovesofa Guide – Finn de beste sovesofaene her

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

I denne artikkelen tar vi for oss en rekke sovesofaer i forskjellig størrelse og prisklasser, med mål om å gi deg en oversikt over de beste modellene på markedet.

I testen vår ser vi nærmere på design og kvalitet, og sammenligner dem med hva du ellers kan få for samme pris. Om du er på jakt etter et godt tilbud på sovesofa bør du ta en titt på de modellene vi har listet opp her.

Seneste endring:

“Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av sovesofaene i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.”

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 4 beste sovesofaene i testguiden 2023:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte sovesofaene

Se hele tabellen

5 ting du bør vurdere før du kjøper sovesofa

 • Størrelse

  For å sikre at sovesofaen passer, er det lurt å ta nøyaktige mål av både møblets fulle utstrekning og det tiltenkte oppstillingsområdet, inkludert hele bredden og lengden når sengedelen er utslått. Hvis sovesofaen ikke skal brukes som sovesofa så ofte – kanskje bare noen få ganger i året – kan plassen den opptar være av underordnet betydning i forhold til antall sitteplasser i sofaform. Moderne sovesofaer finnes i ulike størrelser, som toseter, treseter og modulære konfigurasjoner, hver med et soveareal som tilsvarer sofaens sammenfoldede mål. En sovesofa på 80 x 200 cm kan være perfekt for trange rom, og gir god soveplass til én person. For de som ikke er begrenset av plass, kan en sovesofa på 160 x 200 cm gi plass til tre personer og en komfortabel soveplass for to, med en bredde på ca. 210 cm inkludert armlener. Til daglig bruk, spesielt for voksne, er en sovesofa på 140 x 200 cm et praktisk alternativ selv på steder med begrenset plass, og den egner seg godt til å slappe av alene, og ved behov kan to personer sove i den. Regelmessig dobbeltbelegg kan imidlertid utfordre komforten og romsligheten som denne størrelsen gir.

  Husk at størrelsen på sofaen ikke alltid samsvarer med størrelsen på sengen, så det er viktig å sjekke målene på begge for å sikre at de oppfyller dine behov.

 • Materiale

  Materialet og stoppingen av en sovesofa er avgjørende for både holdbarheten og det estetiske uttrykket. Det finnes mange valgmuligheter: populære materialer til sofatrekk er bomull, lin, skinn, fløyel og ull. Bomull har en myk tekstur som puster, men det krever mye stell for å holde seg pent over tid, noe som gjør det mindre egnet til mye bruk. Lin, som også puster, er mer elastisk enn bomull, noe som gjør det til et utmerket valg for hyppig bruk. Fibrene i lin kan imidlertid brytes ned ved langvarig eksponering for sollys, noe som er verdt å tenke på hvis sovesofaen skal stå i nærheten av et vindu. Skinn, derimot, er det mest slitesterke materialet som finnes, og det avviser allergener som støvmidd og flass fra kjæledyr. Men det er ofte dyrere og kan føles for kjølig om vinteren eller klissete i varmen hvis man ikke har et kontrollert inneklima. Fløyel har et overdådig utseende og en plysjaktig følelse, men kan lettere bli slitt og er mer krevende å rengjøre. Ull er et innbydende mykt alternativ som er naturlig motstandsdyktig mot mugg og allergener, men har en høyere pris og er kanskje ikke det beste alternativet i varmere omgivelser.

 • Funksjoner verdt å vurdere

  Når man vurderer en sovesofa, er det viktig at hver enkelt egenskap bidrar til funksjonalitet, komfort og bærekraft, noe som er viktige faktorer for potensielle kjøpere. Mekanismen som gjør det mulig å konvertere en sovesofa fra sitteplass til soveplass er en viktig egenskap. Klikk-klakk-systemet er for eksempel populært på grunn av den enkle betjeningen, som ofte innebærer en enkel justering av ryggstøtten for å bytte modus. På grunn av det kompakte designet passer denne typen mekanisme godt til mindre oppholdsrom. På den annen side gir uttrekk- og utfellingsmekanismer en mer tradisjonell sengeopplevelse med større liggeflate, noe som passer for dem som prioriterer komfort ved hyppig bruk eller gjesteovernatting, selv om de krever mer plass.

  Noen sovesofaer har flere ulike liggevinkler eller modulære komponenter, slik at brukerne kan tilpasse sitte- og soveopplevelsen etter egne preferanser. Disse justeringsmulighetene kan være spesielt verdifulle i flerbruksrom eller når sovesofaen er det primære sittealternativet.

  Miljøsertifiseringer som OEKO-TEX, Svanemerket og FSC-sertifikatet viser forbrukerne at produktet overholder miljø- og bærekraftstandarder, noe som blir stadig viktigere. Disse sertifiseringene sikrer at materialene og produksjonsprosessene er miljøvennlige, noe som ofte innebærer ansvarlig skogbruk eller bruk av giftfrie stoffer, noe som ikke bare er bra for miljøet, men også kan være et tegn på kvalitet og holdbarhet.

  Til slutt er det å inkludere en madrass i sovesofaen en funksjon som tilfører verdi. Madrasser som er designet spesielt for sovesofaer, er konstruert slik at de kan foldes sammen uten at det går ut over søvnkvaliteten. Madrassene gir en god balanse mellom støtte og komfort, og det betyr at forbrukerne ikke trenger å investere i en separat madrass, slik at sovesofaen er klar til bruk fra første stund. Når man tar hensyn til alle disse egenskapene, kan man være sikker på at sovesofaen oppfyller behovene for bekvemmelighet, komfort, bærekraft og plasseffektivitet.

 • Pris

  Budsjettvennlige sovesofaer, som koster ca. 2 500 kr, har viktig funksjonalitet med et ukomplisert konverteringssystem. Disse sovesofaene har som regel et enkelt design og er laget av rimelige materialer. Ved sporadisk bruk kan komforten være tilstrekkelig, selv om madrassen som følger med gjerne er litt tynn og mindre luksuriøs. I det øvre prissjiktet finner vi derimot sovesofaer til rundt 25 000 kr som utstråler høy kvalitet og raffinert design. De er ofte utstyrt med eksklusivt møbeltrekk, som førsteklasses skinn eller skreddersydde tekstiler. Disse eksklusive modellene har fokus på komfort og er utstyrt med avanserte madrasser som memory foam eller pocketfjærsystemer. De kan også ha tilleggsfunksjoner som integrerte oppbevaringsrom, tilpassbare innstillinger eller overdådige detaljer.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Når du er på jakt etter den perfekte sovesofaen, bør du vurdere å se nærmere på både tilbakemeldinger fra forbrukere og anmeldelser fra fagfolk. Brukernes førstehåndserfaringer kan gi deg et innblikk i sovesofaens komfort og brukervennlighet i den virkelige verden, mens profesjonelle vurderinger kan kaste lys over konstruksjon og håndverk. I guiden vår har vi samlet både brukeranmeldelser og ekspertanalyser for å hjelpe deg med å gjøre et informert kjøp som er i tråd med dine behov.

arrow-more

Merk, vi har ikke klart å finne uavhengige tester av denne typen produkt, og har primært analysert kundens egen "test" av produktet, gjennom kundeanmeldelser om de aktuelle produktene. Kundeanmeldelsene er analysert i sammenheng med informasjon om produktet og pris.

Zeal Daybed - sovesofa med justerbare armlæn

Beste minimalistiske valg for mindre hjem

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Zeal Daybed:

 • Sittegruppe og komfortabel gjesteseng i ett
 • Personlig tilpasning av stilen
 • Praktisk størrelse for alle rom

Forbrukerlivs vurdering

Vi synes Zeal Daybed er et godt valg for hjem som trenger en multifunksjonell hvileplass, spesielt der det er trangt om plassen. At den sømløst kan gå fra sofa til gjesteseng er spesielt nyttig, da dette gjør at den ikke krever ekstra oppbevaringsplass. Selv om liggeflaten kanskje er mer kompakt enn noen foretrekker, kompenserer kvaliteten på fjærmadrassen i stor grad for dette og gir god komfort for en avslappende natt.

Vi setter stor pris på de mange tilpasningsmulighetene, fra tekstiler til ben, som gjør det mulig å sette et personlig preg på innredningen.

Vi setter også pris på muligheten til å se på tekstiler ved hjelp av gratisprøver, noe som gjør kjøperen tryggere i sitt valg. Til tross for sine små dimensjoner er Zeal Daybed, med sitt smarte design og doble funksjonalitet, et flott tilskudd til ethvert plass- eller stilbevisst hjem.

Fordeler

 • Skandinavisk minimalisme
 • Justerbare armlæn
 • Kompakt modell
 • Veldig komfortabel
 • Tilgjengelig i en rekke forskjellige stoffer

Ulemper

 • Ikke ideelt for personer som ønsker mer plass når de sover

Zeal Daybed er en ideell sovesofa for deg som gjerne vil ha en hvileplass i hjemmet som kan brukes til flere ulike formål.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Zeal Daybed

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 209 x 117 cm
 • Materiale: Stof/læder
 • Fargemuligheter: 6
 • Inkl. toppmadrass
 • Justerbare instillinger
 • Garanti: 5 år

Flott gjesteseng
Dersom du er glad i å ha besøk – eller kanskje du får familiemedlemmer på besøk en gang iblant – så er Zeal Daybed en modell som virkelig er verdt å vurdere.

Den er ideell som gjesteseng – og du slipper også å måtte finne en egen oppbevaringsplass til for eksempel en oppblåsbar og ubehagelig madrass som gjestene ikke synes det er deilig å sove på. Du kan også justere endene på sovesofaen til å enten ligge flatt, eller bøyes oppover slik at modellen ser ut som en sofa.

Zeal Daybed er utrolig komfortabel da den er utstyrt med springfjærer. Disse springfjærene hjelper til med å gjøre komforten så god som den er.

Kan designes etter din personlige stil
Zeal Daybed kommer med utrolig mange fargevalg og tekstilvalg. Når det kommer til tekstiler så kan du la fantasien løpe fritt – for her kan du velge mellom tekstiltyper med navn som blant annet Flashtex, Cordufine, Nist, Soft, Twist og Vivus.

Disse tekstilene varierer i grovhet og tekstur, derfor er det lurt å bruke litt tid på å finne ut hva du liker best. Du kan også få tilsendt gratis stoffprøver dersom du vil det.

Når det kommer til farger så vil du også få mange flotte valgmuligheter – her kan du velge mellom nydelige farger som for eksempel Pacific Pearl, Dark Grey, Pine Green, Blue, Granite eller Dusty Coral.

Alle fargetonene er relativt duse og elegante i uttrykket – perfekt til den minimalistiske stilen i et skandinavisk hjem. Du har også likevel mulighet til å velge for eksempel blåtoner eller rosa farger dersom du vil ha noe som stikker seg litt mer ut.

Zeal Daybed er en sovesofa som ser veldig elegant og stilig ut når det kommer til designet. Kanskje vil du at dette møbelet skal være hovedfokuset i rommet – eller kanskje du vil at det skal blende litt med resten av innredningen. Her kan du derfor leke deg med fargene og tekstilene til du finner noe som er perfekt for deg.

Mange ulike ben
Zeal Daybed gir deg også mulighet til å skreddersy bena til din personlige stil. Her vil du få hele 5 ulike typer ben å velge mellom. Dette inkluderer stiler som heter Bow, Laser, Stem, Straw og Styletto Dark.

Styletto Dark vil for eksempel være runde litt mørke trebein som er tykkere øverst enn nederst, mens Stem vil være rette, runde trebein med lik bredde hele veien.

Bow er flatere og litt skarpere i utseendet – av lyst tre for en elegant look som er flott å se på. Dersom du velger Laser-alternativet så vil du imidlertid få noen ben som stikker seg litt ut – for disse er nemlig matte metallbein i en sort farge.

Dersom du vil vite om Zeal Daybed passer inn der du har lyst til å plassere den, så ligger målene på 70 x 200 cm.

Mer om Zeal Daybed

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 209 x 117 cm
 • Materiale: Stof/læder
 • Fargemuligheter: 6
 • Inkl. toppmadrass
 • Justerbare instillinger
 • Garanti: 5 år

Bragi Sovesofa - romslig sovesofa

Beste sovesofa i premiumklassen

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Bragi Sovesofa:

 • Integrert solseng og valgfritt sidebord
 • Har en 12 cm pocketfjærmadrass
 • Håndverk av høy kvalitet

Forbrukerlivs vurdering

Vår vurdering av Bragi sovesofa er positiv, med tanke på det gjennomtenkte designet og multifunksjonaliteten. Vi setter særlig pris på muligheten til å tilpasse utseendet og sette et personlig preg på innredningen. Komforten er også bemerkelsesverdig, med en generøs 12 cm pocketfjærmadrass som ikke går på akkord med hvile, enten du slapper av eller ligger ned.

Prisen er kanskje i den øvre enden, men sett i forhold til holdbarheten og de mange bruksmulighetene, virker prisen rimelig. Bragi sovesofaens evne til å imøtekomme både estetiske preferanser og praktiske behov, i tillegg til at den har 5 års garanti, er et overbevisende argument for dens verdi. Vår vurdering er at Bragi sovesofa er et prisverdig valg for de som er på jakt etter et allsidig møbel som passer sømløst inn i boligen og samtidig tilbyr komforten til en seng i full størrelse.

Fordeler

 • 5 års garanti på design og livstidsgaranti på kritiske komponenter
 • Multifunksjonell sovesofa
 • Tilbyr gratis stoffprøver
 • Romslig modell
 • Lounger kan justeres på både høyre og venstre side

Ulemper

 • Høyere prisklasse
 • Bare ett fargealternativ

Dersom du har lyst til å bruke stuen din – eller muligens andre rom I hjemmet – til en ultimat avslapningssone, så vil Bragi Sovesofa være et ypperlig valg for deg.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bragi Sovesofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 181 x 238 cm
 • Fargemuligheter: 1
 • Garanti: 5 år
 • Inkl. toppmadrass
 • Justerbare instillinger
 • Materiale: Blanding av fjærfiberfyll/polyester

Multifunksjonell sovesofa
Denne modellen er kompakt, og den er i tillegg utstyrt med en integrert lounger og 2 armlener. Du kan også velge å få den levert med ett armlene og et sidebord i stedet. I dette tilfellet kan du velge hvilken side du vil ha sidebordet på.

Denne modellen skiller seg derfor ut ifra mengden ved at du vil få et multifunksjonelt møbel med både et bord og en seng i tillegg til sofaen. Det er også mulig å kjøpe en hodestøtte i tillegg dersom du ønsker det.

Springfjærmadrass
Bragi Sovesofa har en madrass med pocket springfjærer for optimal komfort. Disse springfjærene er hele 12 cm lange, noe som bidrar til økt komfort både når du sitter og når du ligger. Liggeflaten er her ganske stor, og med Bragi Sovesofa vil du kunne ha 2 personer på besøk – og de vil begge kunne sove komfortabelt da denne modellen måler 140 x 200 cm.

Bestem design selv
Med Bragi Sovesofa kan du også velge hvordan du vil at modellen skal se ut selv. Dette gjelder mer enn bare valget mellom armlener eller sidebord – for dette inkluderer nemlig også valg av både tekstiltype og farge.

Er du en person som elsker duse farger og et minimalistisk interiør? Eller er du kanskje en person som synes det er finere med luksuriøse og overdådige design – eller kanskje massevis av farger som lyser opp dagen din? Da kan du velge mellom utrolig mange ulike tekstiler og fargetoner – alt ifra ull til skinn, og grå til rosa, knall gul eller oransje.

Dersom du vurderer å gå til innkjøp av Bragi Sovesofa kan du også be om stoffprøver når du prøver å bestemme deg for hva som vil se best ut i nettopp ditt hjem. Disse stoffprøvene kan bli sendt hjem til deg – helt gratis. Dette er lurt da du vil kunne se og føle på de ulike stofftypene, og de vil kunne vise deg nøyaktig hvordan den endelige sovesofaen vil komme til å se ut.

Strenge standarder for kvalitet og design
Produsenten av Bragi Sovesofa, nemlig Innovation Living, er en bedrift som utfordrer den konvensjonelle ideen om hvordan sovesofaer skal se ut. Sovesofaer har et rykte på seg for å være av dårlig kvalitet, men her presser Innovation Living på for at grensene for design skal utvides – på en måte som er stadig mer passende for en innovativ kompakt livsstil.

De funksjonelle delene til Bragi Sovesofa er basert på Innovation Living sine mekanismer som er blitt nøye testet – og all kunnskapen de har etablert siden designet og produksjonen av sovesofaene deres startet i 1989. Innovation Living produserer alle sovesofaene sine på egne fabrikker – derfor kan du nyte en streng standard for kvalitet med denne modellen.

Mer om Bragi Sovesofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 181 x 238 cm
 • Fargemuligheter: 1
 • Garanti: 5 år
 • Inkl. toppmadrass
 • Justerbare instillinger
 • Materiale: Blanding av fjærfiberfyll/polyester

Bifrost Del Sovesofa - en kvalitetssofa som varer

Mye for pengene

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Bifrost Del Sovesofa:

 • Comfort Centric Design av Per Weiss
 • Madrass med robust kjerne av pocketfjærer
 • Plass til tre personer

Forbrukerlivs vurdering

Bifrost Del sovesofa fokuserer spesielt på det sjenerøse plasstilbudet og kvaliteten på hvilen den gir. For det første er det store soveområdet på 155 x 200 cm et stort pluss, med plass til to personer, noe vi synes er prisverdig for en sovesofa.

På den annen side, selv om ventetiden for et tilpasset fargealternativ strekker seg til 13-15 uker, mener vi at romsligheten og komforten gjør ventetiden verdt det. Inkluderingen av en pocketfjærmadrass er dessuten en enestående egenskap som er i tråd med vår tro på at søvnkvalitet er viktig. I motsetning til mange sovesofaer som går på akkord med madrassens tykkelse eller støtte, sørger Bifrost Del for at gjestenes komfort er i høysetet, og gir en soveopplevelse som kan måle seg med tradisjonelle senger.

I tillegg setter vi pris på at det gjennomtenkte designet ikke bare er estetisk, men også gir god komfort. Pocketfjærene tilpasser seg kroppens vekt og bevegelser, noe som sikrer en avslappende natt uten de vanlige fallgruvene til sovesofaens madrasser. Med tanke på disse elementene anser vi Bifrost Del sovesofa som en god investering for dem som ikke bare ønsker en plassbesparende løsning, men også en virkelig komfortabel sovemulighet for sine gjester.

Fordeler

 • Egnet for å huse to gjester uten problemer
 • Hodepute kan kjøpes i tillegg
 • Kan leveres med matchende puff
 • Lekkert design

Ulemper

 • 13-15 ukers leveringstid, hvis du ønsker sovesofaen i en spesiell farge

Bifrost Del Sovesofa er en modell som vil passer for deg som gjerne vil ha en sovesofa med et fantastisk moderne og enkelt design. Bifrost Del Sovesofa oser nemlig av kvalitet.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Bifrost Del Sovesofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 209 x 117 cm
 • Materiale: Bomull/polyester
 • Inkl. toppmadrass
 • Fargemuligheter: 3
 • Garanti: 5 år

Egner seg til både sitting og soving
Bifrost Del Sovesofa er en sofa av svært god kvalitet som er laget til å vare. Den er veldig komfortabel, derfor kan du trygt bruke denne modellen til å både sitte i og til å sove i. Modellen skiller seg litt ut ifra mengden både når det kommer til design – og med tanke på muligheten du har til å kjøpe tilleggsdeler.

Bifrost Del Sovesofa skiller seg ut ifra mengden da den også kan leveres med en matchende puff. Dette kan brukes som et lite bord – eller til å hvile bena på etter en lang dag. Selve designet er minimalt, men luksuriøst – og kan i enkelte tilfeller minne litt om den japanske stilen. Modellen omringes av luksuriøse rammer av mørkt tre – og er i seg selv nærmest et kunstverk.

Bifrost Del Sovesofa er utstyrt med en liggeflate som måler 155 x 200 cm, så her vil det være mer enn nok plass til 2 personer. Dette er en stor fordel dersom du liker å ha gjester på besøk hjemme.

Det kan være lurt å måle opp plassen der du har tenkt å plassere sovesofaen. Da vil du kunne få en bedre oversikt over hvor mye plass møbelet kommer til å ta i rommet – og om den vil passe inn rent fysisk dersom det kanskje er litt trangt om plassen i hjemmet ditt.

Velg tekstiler og farger selv
Med Bifrost Del Sovesofa vil du også kunne velge mellom ulike typer tekstiler. Fargene ligger mot den duse enden av fargeskalaen, og dette inkluderer flotte nyanser som blant annet Dance Blue, Charcoal og Mocha.

Du kan også bestille modellen i en spesialfarge – men da vil det ta litt lenger tid å få sovesofaen levert. Hvis du vil ha en spesialfarge så vil utvalget ditt imidlertid bli mye større – for dette inkluderer nemlig mer enn bare duse toner. Velg for eksempel mellom sterke nyanser som for eksempel dyp oransjerød, rustfarget fløyel eller pudderrosa møbelstoff.

Du kan få gratis stoffprøver dersom du har lyst til å føle og ta på stoffet med dine egne hender – da vil det bli enklere for deg å se hva som vil passe best inn i den eksisterende innredningen i hjemmet ditt.

Madrassen er utstyrt med pocketfjærer for en ekstra god komfort. Her kan du være sikker på at gjestene dine vil ligge godt – og ikke få vondt i ryggen når de står opp dagen etter. Sovesofaer har tross alt et litt dårlig rykte på seg når det kommer til aspekter som komfort, men Bifrost Del Sovesofa skuffer ikke på dette området.

Mer om Bifrost Del Sovesofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 209 x 117 cm
 • Materiale: Bomull/polyester
 • Inkl. toppmadrass
 • Fargemuligheter: 3
 • Garanti: 5 år

Karup Roots - Sovesofa med to sitteplasser

Best til prisen

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Karup Roots:

Forbrukerlivs vurdering

Når vi vurderer sovesofaen Karup Roots, mener vi at dens designintelligens kommer til sin rett gjennom multifunksjonaliteten. Det solide understellet i furu bidrar til en robust konstruksjon som gir stabilitet enten du slapper av eller legger deg ned. Det vi setter mest pris på, er Roots sovesofaens allsidighet: Den kan enkelt gjøres om fra enkeltseng til lenestol, noe som er en stor fordel for dem som har lite plass i boligen.

Til tross for at monteringen kan være vanskelig, mener vi at sovesofaens enkle eleganse og tilpasningsdyktighet mer enn oppveier for denne ulempen. Madrassens mange fargealternativer gjør det mulig å tilpasse den til enhver innredningspalett, og dimensjonene er godt egnet til å ta imot gjester eller til daglig bruk i en liten leilighet.

Til slutt er komforten en viktig egenskap, og madrassen gir tilstrekkelig støtte for en avslappende søvn eller en avslappende sittestilling. Selv om det finnes mange alternativer på markedet, skiller Karup Roots sovesofa seg ut med sin sømløse kombinasjon av funksjonalitet, komfort og stil – egenskaper vi mener er et godt og gjennomtenkt tilskudd til ethvert hjem.

Fordeler

 • Sovesofa og lenestol i ett
 • Moderne og minimalistisk design
 • Komfortabel
 • FSC-sertifisert produkt

Ulemper

 • Kan være vanskelig å montere

En sovesofa trenger ikke nødvendigvis å se ut som nettopp en sovesofa. Karup Roots er en lekker sovesofa fra Karup Design som ser ut som et tidløst møbel enten den er slått ut eller sammenslått.

Når Karup Roots er sammenslått, fungerer den som en lekker loungestol. Dersom ryggen på stolen legges flatt ned, har du plutselig en praktisk seng. Bretter du madrassen inn og feller opp ryggstøtten, har du med ett en loungestol igjen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Karup Roots | Sovesofa med to sitteplasser

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 200 x 140 cm
 • Materiale: Bomull/polyester
 • Fargemuligheter: 12
 • Garanti: ?
 • Sertifisering: FSC-sertifisert
 • Inkl. toppmadrass

Massiv furu og dansk design
Danskene er kjent for sin minimalistiske tilnærming til nordisk design, og Karup Design står ofte i spissen for tiltalende designløsninger. Dette er en stilig sovesofa som leveres med en base av massiv furu, noe som gir sovesofaen et naturlig og tiltalende preg.

Puten, eller madrassen om du vil, er laget av behagelig tekstil fylt med mykt materiale. Du får madrassen i mange fine farger, inkludert naturlige fargetoner som beige (lin), grå og mokka. Ønsker du et blikkfang, kan du gå for en livlig farge som lys blå eller gul.

Spesifikasjoner og mål
Karup Roots sovesofa måler 90 x 200 cm når den er slått ut som en seng. Dette tilsvarer altså en standard enkeltseng, og møbelet passer derfor utmerket som gjesteseng eller seng for deg som bor på begrenset plass. Møbelets ligge- eller sittehøyde er 47 cm. Når du slår sammen enheten til en stol, er sittebredden 90 cm, og sittedybden 63 cm.

Bærekraftige materialer
Karup Roots er ikke bare praktisk og fin å se på. Dette er en sovesofa som også er konstruert i bærekraftige materialer. Sovesofaen er FSC-sertifisert, og er laget av bærekraftig tre.

Mer om Karup Roots

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 200 x 140 cm
 • Materiale: Bomull/polyester
 • Fargemuligheter: 12
 • Garanti: ?
 • Sertifisering: FSC-sertifisert
 • Inkl. toppmadrass

FAQ

Vi anbefaler blant annet sovesofaene Zeal Daybed, Bragi Sovesofa, Bifrost Del Sovesofa og Karup Roots.
Hvor mange timer søvn er optimalt?
Det er anbefalt at voksne får mellom 7 til 9 timers søvn hver natt. Selv om man ikke umiddelbart kan se det, jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen den samme søvnsyklusen 4 til 5 ganger. Hver syklus varer i 90 til 120 minutter og består av 4 søvnstadier som er viktige for aktiviteten vår i de våkne timene.
Kan det lønne seg å kjøpe en dyr madrass?
Når det kommer til madrasser og senger kan det som utgangspunkt lønne seg å investere i noe ordentlig, men vær oppmerksom på at prisnivå og kvalitet ikke alltid henger sammen. Som tommelfingerregel skal man la være å kjøpe den billigste man finner da garanti og komfort ofte ikke ligger i den nederste enden av prisskalaen.

Gode råd når du skal kjøpe ny sovesofa

Først og fremst er det viktig at du vet hva du er ute etter. Ønsker du å kjøpe en sovesofa som er så billig som mulig, eller vil du ha en modell i høy kvalitet?

Det er mulig å få tak i sovesofaer til en svært billig pris om du tar turen til for eksempel Jysk eller IKEA. Samtidig må du være klar over at kvaliteten følger prisen. De sovesofaene vi har trukket frem i denne artikkelen er alle produsert i Skandinavia og lever opp til høye kvalitetskrav. I stedet for å inneholde skum, har sovesofaene vi har skrevet om her pocket-fjær i madrassen, noe som gjør stor forskjell for nattesøvnen.

Fjærer er viktig for søvnen

Som nevnt er madrassen i sovesofaen viktig for søvnen din. Det er avgjørende for hvor behagelig en sofa er å sitte i og sove på.

De fleste sovesofaene som blir solgt her til lands har en kjerne av skum og er masseprodusert. Vi synes det er synd å kjøpe en slik sovesofa når man kan få en mye bedre modell til nesten samme pris i Skandinavia.

Når du velger en sovesofa med pocket-fjær, får du en sovesofa som har samme typen fjær som mange av sengene i 10-20.000 kr-klassen. Fjærene gjør at den blir mye bedre både å sitte i og sove i. Vi anbefaler helt klart ikke å velge en sovesofa som bare har skummadrass, fordi du rett og slett aldri kommer til å sove særlig behagelig på den.

Derfor er vårt råd at du investerer litt mer og heller skaffer deg en sovesofa med pocket-fjær som garantert er verdt pengene. Pocket-fjær former seg etter kroppen og avlaster trykkpunktene. Dette gir mer avslappet søvn og gjør at du føler deg mer uthvilt om morgenen.

Hvor er den produsert?

Du får det du betaler for. Den setningen har man hørt før, og den er også relevant når det kommer til innkjøp av sovesofa. Mange møbler og sovesofaer er masseprodusert i utlandet, noe som vises godt på kvaliteten.

Innredning med en sovesofa

Det finnes mange måter å bruke en sovesofa på. Den kan passe fint inn både som vanlig møbel i stuen, eller på gjesterommet. Den danske avisen Poltiken har skrevet en liten artikkel om hvordan du kan organisere hjemmet ditt dersom plassen er trang. Du kan lese artikkelen her, men det er viktig å huske at det er enorm forskjell på kvaliteten på sovesofaer.

Med en sovesofa i god kvalitet er det ikke vanskelig å finne en som både kan brukes som vanlig sofa og som en super seng.

Når er en sovesofa et godt alternativ?

En sovesofa kan være et godt alternativ i ulike situasjoner. Her er noen scenarier der en sovesofa kan være et praktisk valg:

 • Begrenset plass: Hvis du bor i en liten leilighet eller har begrenset plass i et rom, kan en sovesofa fungere både som sofa og dobbeltseng. På denne måten får du utnyttet plassen best mulig.
 • Overnatting for gjester: Sovesofaer egner seg ypperlig til å ta imot overnattingsgjester. En sovesofa som kan gjøres om til en seng, gir venner og familie et komfortabelt sted å sove når de kommer på besøk, uten at det er behov for et eget gjesterom.
 • Multifunksjonelle rom: I rom som har flere funksjoner, for eksempel et hjemmekontor eller en stue som av og til skal fungere som gjesterom, kan en sovesofa raskt forvandle rommet fra én funksjon til en annen.
 • Fleksibilitet: Sovesofaer gir fleksibilitet. Du kan bruke den som en vanlig sofa på dagtid og deretter gjøre den om til en seng om natten. Denne fleksibiliteten er spesielt nyttig hvis du har begrenset med møbler eller ofte endrer boform.
 • Midlertidige sovemuligheter: Hvis du bor i en midlertidig bolig, for eksempel en leid leilighet eller en studenthybel, kan en sovesofa være en praktisk og komfortabel soveløsning uten at du trenger å investere i en egen seng.
 • Camping eller bobil: I noen campingvogner, bobiler eller småhus er det trangt om plassen. Da kan sovesofaer være et plassbesparende alternativ.
 • Kostnadseffektiv gjesteseng: Sovesofaer kan være rimeligere enn å kjøpe en separat seng og en sofa, noe som gjør dem til et kostnadseffektivt valg for sporadisk bruk som gjesteseng i stedet for en enkeltseng.
 • Stilig design: Moderne sovesofaer finnes i ulike stilige utførelser og materialer, slik at du kan finne en som passer innredningen din samtidig som du får en komfortabel sovemulighet.

Det er viktig å merke seg at selv om sovesofaer er allsidige, er det ikke sikkert at de gir samme komfort som en vanlig seng eller sofa. Madrassen i en sovesofa kan variere i kvalitet, så det er lurt å teste komforten før du kjøper den. I tillegg kan hyppig bruk som seng føre til slitasje på sofaen og madrassen.

Tidligere anmeldte produkter nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Bloomington Chesterfield

Scandinavian Choice Razon med sjeselong

Mezonzo sovesofa

Zoana

Scandinavian Choice Salvador

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme