Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Sovesofa Guide – Finn de beste sovesofaene her

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING januar 17, 2024.

Sovesofa Guide – Finn de beste sovesofaene her

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

I denne artikkelen tar vi for oss en rekke sovesofaer i forskjellig størrelse og prisklasser, med mål om å gi deg en oversikt over de beste modellene på markedet.

I testen vår ser vi nærmere på design og kvalitet, og sammenligner dem med hva du ellers kan få for samme pris. Om du er på jakt etter et godt tilbud på sovesofa bør du ta en titt på de modellene vi har listet opp her.

Seneste endring:

Vi har oppdatert listen vår med tre nye alternativer, valgt ut på grunn av kvalitet, pris og attraktivt design. Blant disse er en eksklusiv sovesofa og to svært verdifulle tillegg til stua. Listener oppgraderingen består av Innovation Recast Plus Sofa, Venture Design Vicky Sofa og Actona Lucca Sofa.

Tidligere endringer:

6. november 2023

“Vi har gjort omfattende undersøkelser og analyser av produktenes spesifikasjoner og funksjoner for å kunne lage en detaljert sammenligning. Som et resultat av dette har vi utvidet artikkelen med en sammenligningstabell som gir en grundig oversikt over viktige produktegenskaper, spesifikasjoner og bruker- og ekspertanmeldelser. Formålet med tabellen er å gi deg en bedre forståelse av sovesofaene i artikkelen vår, slik at du kan ta en mer informert beslutning.”

20. juli 2023

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 5 beste sovesofaene i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Oversikt: Stor sammenligning av utvalgte sovesofaene

Merk, vi har ikke klart å finne uavhengige tester av denne typen produkt, og har primært analysert kundens egen "test" av produktet, gjennom kundeanmeldelser om de aktuelle produktene. Kundeanmeldelsene er analysert i sammenheng med informasjon om produktet og pris.

Karup Roots - Sovesofa med to sitteplasser

Minimalistisk alternativ for mindre leiligheter

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Karup Roots:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Forbrukerlivs vurdering

Når vi vurderer sovesofaen Karup Roots, mener vi at dens designintelligens kommer til sin rett gjennom multifunksjonaliteten. Det solide understellet i furu bidrar til en robust konstruksjon som gir stabilitet enten du slapper av eller legger deg ned. Det vi setter mest pris på, er Roots sovesofaens allsidighet: Den kan enkelt gjøres om fra enkeltseng til lenestol, noe som er en stor fordel for dem som har lite plass i boligen.

Til tross for at monteringen kan være vanskelig, mener vi at sovesofaens enkle eleganse og tilpasningsdyktighet mer enn oppveier for denne ulempen. Madrassens mange fargealternativer gjør det mulig å tilpasse den til enhver innredningspalett, og dimensjonene er godt egnet til å ta imot gjester eller til daglig bruk i en liten leilighet.

Til slutt er komforten en viktig egenskap, og madrassen gir tilstrekkelig støtte for en avslappende søvn eller en avslappende sittestilling. Selv om det finnes mange alternativer på markedet, skiller Karup Roots sovesofa seg ut med sin sømløse kombinasjon av funksjonalitet, komfort og stil – egenskaper vi mener er et godt og gjennomtenkt tilskudd til ethvert hjem.

Fordeler

 • Sovesofa og lenestol i ett
 • Moderne og minimalistisk design
 • Komfortabel
 • FSC-sertifisert produkt

Ulemper

 • Kan være vanskelig å montere

En sovesofa trenger ikke nødvendigvis å se ut som nettopp en sovesofa. Karup Roots er en lekker sovesofa fra Karup Design som ser ut som et tidløst møbel enten den er slått ut eller sammenslått.

Når Karup Roots er sammenslått, fungerer den som en lekker loungestol. Dersom ryggen på stolen legges flatt ned, har du plutselig en praktisk seng. Bretter du madrassen inn og feller opp ryggstøtten, har du med ett en loungestol igjen.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Karup Roots | Sovesofa med to sitteplasser

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 200 x 140 cm
 • Materiale: Bomull/polyester
 • Fargemuligheter: 12
 • Garanti: ?
 • Sertifisering: FSC-sertifisert
 • Inkl. toppmadrass

Massiv furu og dansk design
Danskene er kjent for sin minimalistiske tilnærming til nordisk design, og Karup Design står ofte i spissen for tiltalende designløsninger. Dette er en stilig sovesofa som leveres med en base av massiv furu, noe som gir sovesofaen et naturlig og tiltalende preg.

Puten, eller madrassen om du vil, er laget av behagelig tekstil fylt med mykt materiale. Du får madrassen i mange fine farger, inkludert naturlige fargetoner som beige (lin), grå og mokka. Ønsker du et blikkfang, kan du gå for en livlig farge som lys blå eller gul.

Spesifikasjoner og mål
Karup Roots sovesofa måler 90 x 200 cm når den er slått ut som en seng. Dette tilsvarer altså en standard enkeltseng, og møbelet passer derfor utmerket som gjesteseng eller seng for deg som bor på begrenset plass. Møbelets ligge- eller sittehøyde er 47 cm. Når du slår sammen enheten til en stol, er sittebredden 90 cm, og sittedybden 63 cm.

Bærekraftige materialer
Karup Roots er ikke bare praktisk og fin å se på. Dette er en sovesofa som også er konstruert i bærekraftige materialer. Sovesofaen er FSC-sertifisert, og er laget av bærekraftig tre.

Mer om Karup Roots

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 200 x 140 cm
 • Materiale: Bomull/polyester
 • Fargemuligheter: 12
 • Garanti: ?
 • Sertifisering: FSC-sertifisert
 • Inkl. toppmadrass

Karup Design Lean Sofa - tilgjengelig i flere farger

God 3-seters sofa i enkelt design

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Karup Design Lean Sofa:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Plasseffektivt design
 • Moderne estetikk
 • Enkel omforming

Forbrukerlivs vurdering

Konklusjonen er at Lean-sovesofaen fremstår som et forbilde når det gjelder tilpasningsdyktighet og elegant design. Selv om den lave sittehøyden kan kreve en viss justering, er det også denne funksjonen som bidrar til sovesofaens lave profil og estetiske appell. I tillegg kan den lavere høyden bidra til å øke trivselsfaktoren og innby til en avslappet loungeopplevelse som passer perfekt i uformelle omgivelser og for yngre brukergrupper. Dette designelementet, kombinert med den slitesterke konstruksjonen og multifunksjonaliteten, gjør at Lean-sovesofaen ikke bare er en møbel, men et allsidig tilskudd til ethvert hjem, som uten problemer tilpasser seg både spontane og planlagte situasjoner gjennom livet.

Fordeler

 • Gjennomtenkt 3-benskonstruksjon for å gi ekstra stabilitet
 • Plassbesparende løsning som imøtekommer ulike behov
 • Støttende struktur

Ulemper

 • Sittehøyden er 35 cm, noe som kan være lavere enn standard sofaer.

Lean-sovesofaens kompakte dimensjoner, med en dybde på bare 65 cm og en høyde på 73 cm, gjør den til et ideelt valg for deg som er plassbevisst. Den slanke formen gjør at den passer godt inn i mindre rom uten at det går på bekostning av nytteverdien til en seng i full størrelse, noe som gjør den til en smart løsning for urbane boliger eller flerbruksrom.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Karup Design Lean Sofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 130 x 190 cm
 • Fargemuligheter: 9
 • Garanti: ?
 • Inkl. toppmadrass: ?
 • Materiale: Bomull, polyester
 • Justerbare instillinger: ?

 

Karup Designs Lean sovesofa innkapsler den doble essensen av funksjonalitet og komfort. Designet er genialt enkelt og gir en sømløs overgang fra en myk sofa til en seng i full størrelse, slik at du får mest mulig ut av rommet ditt.

Med en bredde på 190 cm gir den god plass til å slappe av og legge seg ned, og den trebente konstruksjonen gir bedre støtte og holdbarhet. Enten det er til stuen, gjesterommet, hytta eller hybelen, passer denne sovesofaen perfekt inn i innredningen og fungerer som en koselig krok for daglig avslapning eller som en innbydende seng for overnattingsgjester.

Mer om Karup Design Lean Sofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 130 x 190 cm
 • Fargemuligheter: 9
 • Garanti: ?
 • Inkl. toppmadrass: ?
 • Materiale: Bomull, polyester
 • Justerbare instillinger: ?

Nordform Perugia Sofa - sydd med spesielle sømmer

God 2-seters sovesofa

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Nordform Perugia Sofa:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Optimal plassutnyttelse
 • Brukervennlig omforming
 • Moderne eleganse

Forbrukerlivs vurdering

Konklusjonen er at denne sovesofaen er et prakteksempel på kombinasjon av form og funksjon, der hver eneste detalj er nøye gjennomtenkt for å skape et allsidig og stilfullt oppholdsrom. Det ekstra steget som kreves for å brette ut støttebena, er en liten ulempe i forhold til den overlegne stabiliteten og tryggheten det gir. Denne innovative funksjonen sørger for at møbelet alltid er pålitelig, enten det brukes som en komfortabel sofa på dagtid eller som en støttende seng om natten.

Fordeler

 • Skjulte ben for ekstra stabilitet (ved bruk som seng)
 • Polyesterstoff av høy kvalitet og robuste metallben
 • Ideell for daglig bruk og gjesteovernatting

Ulemper

 • Nødvendig å brette ut støttebena ved overgang fra sofa til seng

De spesielle sømdetaljene på møbeltrekket gir Nordform Perugia-sovesofaen en skreddersydd eleganse, og skaper et moderne møbel som er et statement både når det gjelder design og komfort. Sammen med de matte, svarte bena gir den et moderne uttrykk som passer til en rekke ulike interiør.

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Nordform Perugia Sofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 120 x 198 cm
 • Fargemuligheter: 4
 • Garanti: ?
 • Justerbare instillinger: ?
 • Inkl. toppmadrass: ?
 • Materiale: Polyester, tekstil

Den aktuelle sovesofaen forener det praktiske med det elegante, og er et allsidig møbel som passer sømløst inn i en moderne bolig. De omhyggelige sømmene på stoffet gir sofaen et sofistikert preg, mens de mattsvarte, pulverlakkerte metallbeina gir en sterk og stilig kontrast som forankrer sofaen i moderne estetikk. Denne sovesofaen er smart utformet med skjulte støtteben i ryggen, noe som sikrer stabilitet og støtte, enten du slapper av i stuen eller gir gjestene en komfortabel nattesøvn.

Den gjennomtenkte konstruksjonen av denne sovesofaen gjør at den tåler opptil 110 kg på hver side når den er utfoldet, noe som vitner om dens robuste design. Som sofa har den generøse sittemål med en dybde på 60 cm og en komfortabel sittehøyde på 41 cm, noe som gjør den til et perfekt sted å trekke seg tilbake etter en lang dag. Polyesterstoffet av høy kvalitet er ikke bare mykt å ta på, men også slitesterkt med en stoffstyrke på 25 000.

Mer om Nordform Perugia Sofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 120 x 198 cm
 • Fargemuligheter: 4
 • Garanti: ?
 • Justerbare instillinger: ?
 • Inkl. toppmadrass: ?
 • Materiale: Polyester, tekstil

Innovation Recast Plus Sofa - svært komfortabel sovesofa med et fantastisk design

God totaloption

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Innovation Recast Plus Sofa:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Lommefjærer og støttende skumlag
 • Moderne design i mer enn 36 farger
 • Robust konstruksjon med benstativ i eik

Forbrukerlivs vurdering

Etter en grundig vurdering av Innovation Recast Plus sofa, er det klart at dette produktet er mer en sofa, det er en bemerkelsesverdig kombinasjon av funksjonalitet og stil. En meget behagelig lommefjærkonstruksjon yter sitt til at den både gir deg en god natts søvn eller en behagelig hvile, og gjør gangen unna med det vanlige ubehaget som er forbundet med sovesofaer. Enkelheten i å slå den ut som seng er en velsignelse for alle som setter pris på praktiske og gjennomtenkte møbelvalg. Den moderne designen og de slitesterke materialene sikrer et sofistikert og holdbart produkt.

Med en rekke tilgjengelige farger og teksturer kan designet tilpasses ethvert rom, selv om det er verdt å merke seg at det koster ekstra for andre farger enn standardfargene. Det eksepsjonelle understell og kvaliteten på konstruksjonen gjør imidlertid Innovation Recast Plus-sofaen til et utmerket valg for alle som ønsker å blande det praktiske med det stilige i hjemmet.

Fordeler

 • Svært komfortabel med lommefjærsystem
 • Enkel utfoldingsmekanisme
 • Vakker, moderne design
 • Holdbare materialer av høy kvalitet
 • En rekke farger og teksturer å velge mellom

Ulemper

 • Andre farger enn standardfargene koster ekstra

Recast Plus-sovesofaen er et virkelig enestående møbel med et svært moderne og tidløst design som garantert vil passe inn i de fleste soveromsinnredninger. I tillegg har den et fantastisk behagelig skum og pocketfjærer, slik at både nattesøvnen og sittekomforten blir like god.

Review: Product analysis of Innovation Recast Plus Sofa

Spesifikasjoner

 • Materiale: Lommefjærer, minneskum, polyester, metall
 • Oppbevaring: Nei
 • Fargealternativer: 36+
 • Garanti: ?
 • Inkl. toppmadrass: ?
 • Justerbare instillinger: ?
 • Gratis prøveperiode: 14 dager
 • Sertifisering: OEKO-TEX
 • Fargemuligheter: 9

Støttende skum- og fjærsystem for ekstra komfort

De aller fleste sovesofaene på lavt prishorn, ja til og med et stort antall dyrere alternativer, benytter seg ikke av mer avanserte støttesystemer i madrasslaget. Dette er ikke tilfellet med Recast Plus, for hos Recast får du faktisk et lag med skum av høy kvalitet over et slitestekent pocketfjærsystem, som sikrer en svært komfortabel sofa og en enda mer komfortabel seng – med minimal overføring av bevegelse. Recast har, for å si det mildt, til og med kapasitet til å måle seg med mange ordentlige senger.

Kombinasjonen av designet og kvalitetsmaterialene gjør at Recast skiller seg ut fra mengden. Den har benstativ i massiv eik, slitesterk møbelfyll i polyester og en pulverlakkert stålramme. Denne hjørnesofaen er et godt valg for dem som ikke vil gå ned på kvalitet og som ønsker en komfortabel sofa.

Nydelig moderne design

Sengens design er enda en ting som virkelig har overbevist oss. Rettere sagt, designet er bare veldig pent. Dette er selvfølgelig en subjektiv mening, men vi føler oss trygge når vi uttrykker det, fordi vi tror det vil appellere til de fleste, spesielt til de som liker moderne designpraksis. Linjene er myke og grasiøse, noe som gjør at sengen ser attraktiv ut hva interiøret angår, mens ryggmodulens utseende og det svarte understellet får den til å virkelig utmerke seg. Du kan fremheve rommet ditt ytterligere med et annet valg av farge og tekstur. Innovation Living har virkelig overgått seg selv, da de har mer enn 36 forskjellige farger og mye ulike materialer å velge mellom. Det finnes ikke det rommet denne sengen ikke vil passe inn i.

Mer om Innovation Recast Plus Sofa

Spesifikasjoner

 • Materiale: Lommefjærer, minneskum, polyester, metall
 • Oppbevaring: Nei
 • Fargealternativer: 36+
 • Garanti: ?
 • Inkl. toppmadrass: ?
 • Justerbare instillinger: ?
 • Gratis prøveperiode: 14 dager
 • Sertifisering: OEKO-TEX
 • Fargemuligheter: 9

Venture Design Vicky Sofa - enkel og smart design for mindre stuer

Godt plassbesparende alternativ

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Venture Design Vicky Sofa:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
 • Enkel, utfellbar design
 • Låsbar nakkestøtte
 • Mykt, fløyelsaktig stoff

Forbrukerlivs vurdering

Venture Design Vicky Sofa er et eksempel på en elegant balanse mellom form og funksjonalitet, ideell for moderne stuer, som krever allsidighet. Et sart og mykt stoff innbyr til ren avslapping, mens den kompakte profilen sørger for at den passer godt i mindre rom eller leiligheter. Den enkle og robuste designen gjør at denne sofaen både kan brukes til hverdags og til selskap – et praktisk valg for moderne hjem. Evnen til å låse sofaen i en tilbakelent posisjon gir den et ekstra lag med funksjonalitet og gjør den til det perfekte samlingspunkt.

Selv om noen kanskje foretrekker litt mer polstring for økt komfort, er Vicky-sofaens balanserte kombinasjon av funksjoner, spesielt med tanke på den attraktive prisen, et mindre kompromiss. Alt i alt fremstår Venture Design Vicky Sofa som et smart og stilfullt valg for dem som prioriterer stilig og plassbesparende møbler uten at det går utover komforten eller kvaliteten.

Fordeler

 • Komfortabelt og mykt trekkstoff
 • Relativt kompakt profil
 • Enkel og slitesterk design som kan foldes ut
 • Kan låses i tilbakelent stilling

Ulemper

 • Kunne ha trengt litt polstring

Vicky sovesofa har et spennende utseende, og tar ikke stor plass. Sovesofaen kan enkelt foldes ut til en dobbeltseng av relativt kompakt størrelse og kan dermed brukes som både en stilig, innbydende sofa og en seng for gjestene dine.

Review: Product analysis of Venture Design Vicky Sofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 27 x 190 x 120 cm
 • Materiale: Polyester, tre
 • Fargealternativer: Beige, Svart
 • Garanti: ?
 • Toppmadrass: ?
 • Justerbare alternativer: ?
 • Gratis prøveperiode: 14 dager
 • Sertifiseringer: ?
 • Fargemuligheter: 3

Enkel, praktisk og plassbesparende

Vicky Sofa har en enkel, sammenleggbar design som gjør at du enkelt kan transformere den fra en kompakt og stilig sofa til en komfortabel dobbeltseng. Den er ideell for dem som bor trangt, og som trenger en ekstra soveplass. Sofaen kan også kobles ut, slik at du får en dobbeltseng i full størrelse. I tillegg tilbyr ekstrautstyr som avtakbare benstøtter stabilt støtte når sovesofaen er slått ut til seng.

Nakkestøtten kan låses i forskjellige høyder for ekstra komfort og støtte, enten du sitter oppreist for å lese eller ligger tilbaketrukket for å slappe av. Det er et smart tillegg, som løser det vanlige problemet med at justerbare sofaer ikke gir den ergonomiske støtten du virkelig trenger. Med utrolig enkel betjening kan du enkelt tilpasse uttrekkssofaen til den perfekte stillingen for deg, som en sjeselong..

Enkel og oversiktlig design

Idéen bak Vicky´s design er relativt enkel ved første øyekast. Det som virkelig skiller den ut, er måten den er brettet på for å sikre at indre mekanismer ikke går i stykker mens du har rikelig med plass til ditt arbeid. Stolen er trukket i polyester, og dette får den til å oppleves myk og holdbar.

Mer om Venture Design Vicky Sofa

Spesifikasjoner

 • Størrelse: 27 x 190 x 120 cm
 • Materiale: Polyester, tre
 • Fargealternativer: Beige, Svart
 • Garanti: ?
 • Toppmadrass: ?
 • Justerbare alternativer: ?
 • Gratis prøveperiode: 14 dager
 • Sertifiseringer: ?
 • Fargemuligheter: 3

5 ting du bør vurdere før du kjøper sovesofa

 • Størrelse

  For å sikre at sovesofaen passer, er det lurt å ta nøyaktige mål av både møblets fulle utstrekning og det tiltenkte oppstillingsområdet, inkludert hele bredden og lengden når sengedelen er utslått. Hvis sovesofaen ikke skal brukes som sovesofa så ofte – kanskje bare noen få ganger i året – kan plassen den opptar være av underordnet betydning i forhold til antall sitteplasser i sofaform. Moderne sovesofaer finnes i ulike størrelser, som toseter, treseter og modulære konfigurasjoner, hver med et soveareal som tilsvarer sofaens sammenfoldede mål. En sovesofa på 80 x 200 cm kan være perfekt for trange rom, og gir god soveplass til én person. For de som ikke er begrenset av plass, kan en sovesofa på 160 x 200 cm gi plass til tre personer og en komfortabel soveplass for to, med en bredde på ca. 210 cm inkludert armlener. Til daglig bruk, spesielt for voksne, er en sovesofa på 140 x 200 cm et praktisk alternativ selv på steder med begrenset plass, og den egner seg godt til å slappe av alene, og ved behov kan to personer sove i den. Regelmessig dobbeltbelegg kan imidlertid utfordre komforten og romsligheten som denne størrelsen gir.

  Husk at størrelsen på sofaen ikke alltid samsvarer med størrelsen på sengen, så det er viktig å sjekke målene på begge for å sikre at de oppfyller dine behov.

 • Materiale

  Materialet og stoppingen av en sovesofa er avgjørende for både holdbarheten og det estetiske uttrykket. Det finnes mange valgmuligheter: populære materialer til sofatrekk er bomull, lin, skinn, fløyel og ull. Bomull har en myk tekstur som puster, men det krever mye stell for å holde seg pent over tid, noe som gjør det mindre egnet til mye bruk. Lin, som også puster, er mer elastisk enn bomull, noe som gjør det til et utmerket valg for hyppig bruk. Fibrene i lin kan imidlertid brytes ned ved langvarig eksponering for sollys, noe som er verdt å tenke på hvis sovesofaen skal stå i nærheten av et vindu. Skinn, derimot, er det mest slitesterke materialet som finnes, og det avviser allergener som støvmidd og flass fra kjæledyr. Men det er ofte dyrere og kan føles for kjølig om vinteren eller klissete i varmen hvis man ikke har et kontrollert inneklima. Fløyel har et overdådig utseende og en plysjaktig følelse, men kan lettere bli slitt og er mer krevende å rengjøre. Ull er et innbydende mykt alternativ som er naturlig motstandsdyktig mot mugg og allergener, men har en høyere pris og er kanskje ikke det beste alternativet i varmere omgivelser.

 • Funksjoner verdt å vurdere

  Når man vurderer en sovesofa, er det viktig at hver enkelt egenskap bidrar til funksjonalitet, komfort og bærekraft, noe som er viktige faktorer for potensielle kjøpere. Mekanismen som gjør det mulig å konvertere en sovesofa fra sitteplass til soveplass er en viktig egenskap. Klikk-klakk-systemet er for eksempel populært på grunn av den enkle betjeningen, som ofte innebærer en enkel justering av ryggstøtten for å bytte modus. På grunn av det kompakte designet passer denne typen mekanisme godt til mindre oppholdsrom. På den annen side gir uttrekk- og utfellingsmekanismer en mer tradisjonell sengeopplevelse med større liggeflate, noe som passer for dem som prioriterer komfort ved hyppig bruk eller gjesteovernatting, selv om de krever mer plass.

  Noen sovesofaer har flere ulike liggevinkler eller modulære komponenter, slik at brukerne kan tilpasse sitte- og soveopplevelsen etter egne preferanser. Disse justeringsmulighetene kan være spesielt verdifulle i flerbruksrom eller når sovesofaen er det primære sittealternativet.

  Miljøsertifiseringer som OEKO-TEX, Svanemerket og FSC-sertifikatet viser forbrukerne at produktet overholder miljø- og bærekraftstandarder, noe som blir stadig viktigere. Disse sertifiseringene sikrer at materialene og produksjonsprosessene er miljøvennlige, noe som ofte innebærer ansvarlig skogbruk eller bruk av giftfrie stoffer, noe som ikke bare er bra for miljøet, men også kan være et tegn på kvalitet og holdbarhet.

  Til slutt er det å inkludere en madrass i sovesofaen en funksjon som tilfører verdi. Madrasser som er designet spesielt for sovesofaer, er konstruert slik at de kan foldes sammen uten at det går ut over søvnkvaliteten. Madrassene gir en god balanse mellom støtte og komfort, og det betyr at forbrukerne ikke trenger å investere i en separat madrass, slik at sovesofaen er klar til bruk fra første stund. Når man tar hensyn til alle disse egenskapene, kan man være sikker på at sovesofaen oppfyller behovene for bekvemmelighet, komfort, bærekraft og plasseffektivitet.

 • Pris

  Budsjettvennlige sovesofaer, som koster ca. 2 500 kr, har viktig funksjonalitet med et ukomplisert konverteringssystem. Disse sovesofaene har som regel et enkelt design og er laget av rimelige materialer. Ved sporadisk bruk kan komforten være tilstrekkelig, selv om madrassen som følger med gjerne er litt tynn og mindre luksuriøs. I det øvre prissjiktet finner vi derimot sovesofaer til rundt 25 000 kr som utstråler høy kvalitet og raffinert design. De er ofte utstyrt med eksklusivt møbeltrekk, som førsteklasses skinn eller skreddersydde tekstiler. Disse eksklusive modellene har fokus på komfort og er utstyrt med avanserte madrasser som memory foam eller pocketfjærsystemer. De kan også ha tilleggsfunksjoner som integrerte oppbevaringsrom, tilpassbare innstillinger eller overdådige detaljer.

 • Bruker- og ekspertanmeldelser

  Når du er på jakt etter den perfekte sovesofaen, bør du vurdere å se nærmere på både tilbakemeldinger fra forbrukere og anmeldelser fra fagfolk. Brukernes førstehåndserfaringer kan gi deg et innblikk i sovesofaens komfort og brukervennlighet i den virkelige verden, mens profesjonelle vurderinger kan kaste lys over konstruksjon og håndverk. I guiden vår har vi samlet både brukeranmeldelser og ekspertanalyser for å hjelpe deg med å gjøre et informert kjøp som er i tråd med dine behov.

arrow-more

FAQ

Vi anbefaler blant annet sovesofaene Zeal Daybed, Bragi Sovesofa, Bifrost Del Sovesofa og Karup Roots.
Hvor mange timer søvn er optimalt?
Det er anbefalt at voksne får mellom 7 til 9 timers søvn hver natt. Selv om man ikke umiddelbart kan se det, jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen den samme søvnsyklusen 4 til 5 ganger. Hver syklus varer i 90 til 120 minutter og består av 4 søvnstadier som er viktige for aktiviteten vår i de våkne timene.
Kan det lønne seg å kjøpe en dyr madrass?
Når det kommer til madrasser og senger kan det som utgangspunkt lønne seg å investere i noe ordentlig, men vær oppmerksom på at prisnivå og kvalitet ikke alltid henger sammen. Som tommelfingerregel skal man la være å kjøpe den billigste man finner da garanti og komfort ofte ikke ligger i den nederste enden av prisskalaen.

Gode råd når du skal kjøpe ny sovesofa

Først og fremst er det viktig at du vet hva du er ute etter. Ønsker du å kjøpe en sovesofa som er så billig som mulig, eller vil du ha en modell i høy kvalitet?

Det er mulig å få tak i sovesofaer til en svært billig pris om du tar turen til for eksempel Jysk eller IKEA. Samtidig må du være klar over at kvaliteten følger prisen. De sovesofaene vi har trukket frem i denne artikkelen er alle produsert i Skandinavia og lever opp til høye kvalitetskrav. I stedet for å inneholde skum, har sovesofaene vi har skrevet om her pocket-fjær i madrassen, noe som gjør stor forskjell for nattesøvnen.

Fjærer er viktig for søvnen

Som nevnt er madrassen i sovesofaen viktig for søvnen din. Det er avgjørende for hvor behagelig en sofa er å sitte i og sove på.

De fleste sovesofaene som blir solgt her til lands har en kjerne av skum og er masseprodusert. Vi synes det er synd å kjøpe en slik sovesofa når man kan få en mye bedre modell til nesten samme pris i Skandinavia.

Når du velger en sovesofa med pocket-fjær, får du en sovesofa som har samme typen fjær som mange av sengene i 10-20.000 kr-klassen. Fjærene gjør at den blir mye bedre både å sitte i og sove i. Vi anbefaler helt klart ikke å velge en sovesofa som bare har skummadrass, fordi du rett og slett aldri kommer til å sove særlig behagelig på den.

Derfor er vårt råd at du investerer litt mer og heller skaffer deg en sovesofa med pocket-fjær som garantert er verdt pengene. Pocket-fjær former seg etter kroppen og avlaster trykkpunktene. Dette gir mer avslappet søvn og gjør at du føler deg mer uthvilt om morgenen.

Hvor er den produsert?

Du får det du betaler for. Den setningen har man hørt før, og den er også relevant når det kommer til innkjøp av sovesofa. Mange møbler og sovesofaer er masseprodusert i utlandet, noe som vises godt på kvaliteten.

Innredning med en sovesofa

Det finnes mange måter å bruke en sovesofa på. Den kan passe fint inn både som vanlig møbel i stuen, eller på gjesterommet. Den danske avisen Poltiken har skrevet en liten artikkel om hvordan du kan organisere hjemmet ditt dersom plassen er trang. Du kan lese artikkelen her, men det er viktig å huske at det er enorm forskjell på kvaliteten på sovesofaer.

Med en sovesofa i god kvalitet er det ikke vanskelig å finne en som både kan brukes som vanlig sofa og som en super seng.

Når er en sovesofa et godt alternativ?

En sovesofa kan være et godt alternativ i ulike situasjoner. Her er noen scenarier der en sovesofa kan være et praktisk valg:

 • Begrenset plass: Hvis du bor i en liten leilighet eller har begrenset plass i et rom, kan en sovesofa fungere både som sofa og dobbeltseng. På denne måten får du utnyttet plassen best mulig.
 • Overnatting for gjester: Sovesofaer egner seg ypperlig til å ta imot overnattingsgjester. En sovesofa som kan gjøres om til en seng, gir venner og familie et komfortabelt sted å sove når de kommer på besøk, uten at det er behov for et eget gjesterom.
 • Multifunksjonelle rom: I rom som har flere funksjoner, for eksempel et hjemmekontor eller en stue som av og til skal fungere som gjesterom, kan en sovesofa raskt forvandle rommet fra én funksjon til en annen.
 • Fleksibilitet: Sovesofaer gir fleksibilitet. Du kan bruke den som en vanlig sofa på dagtid og deretter gjøre den om til en seng om natten. Denne fleksibiliteten er spesielt nyttig hvis du har begrenset med møbler eller ofte endrer boform.
 • Midlertidige sovemuligheter: Hvis du bor i en midlertidig bolig, for eksempel en leid leilighet eller en studenthybel, kan en sovesofa være en praktisk og komfortabel soveløsning uten at du trenger å investere i en egen seng.
 • Camping eller bobil: I noen campingvogner, bobiler eller småhus er det trangt om plassen. Da kan sovesofaer være et plassbesparende alternativ.
 • Kostnadseffektiv gjesteseng: Sovesofaer kan være rimeligere enn å kjøpe en separat seng og en sofa, noe som gjør dem til et kostnadseffektivt valg for sporadisk bruk som gjesteseng i stedet for en enkeltseng.
 • Stilig design: Moderne sovesofaer finnes i ulike stilige utførelser og materialer, slik at du kan finne en som passer innredningen din samtidig som du får en komfortabel sovemulighet.

Det er viktig å merke seg at selv om sovesofaer er allsidige, er det ikke sikkert at de gir samme komfort som en vanlig seng eller sofa. Madrassen i en sovesofa kan variere i kvalitet, så det er lurt å teste komforten før du kjøper den. I tillegg kan hyppig bruk som seng føre til slitasje på sofaen og madrassen.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme