Enkeltseng guide – Finn de beste enmannssengene her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Enkeltsenger finner du i mange former og fasonger, fra den helt enkle løsningen med en madrass på gulvet, til flotte sengerammer med gavl og heve-senke-funksjon. Den mest populære typen enkeltseng er utvilsomt rammemadrassen. Grunnen er enkelt og greit at du får mest komfort og kvalitet for pengene med en slik.

I motsetning til vanlige springfjærmadrasser og skummadrasser, skiller rammemadrassen seg ut med å ha en stiv rammekonstruksjon som du kan sette ben rett på, slik at den blir til en ferdig seng. I denne guiden ser vi nærmere på utvalgte rammemadrasser og gjennomgår spesifikasjonene for hver av modellene.

Er du på jakt etter en veldig billig modell av tvilsom opprinnelse, er det nok ikke mye hjelp å få i denne guiden. Her har vi tatt et bevisst valg med å fokusere på skandinavisk-produserte kvalitetssenger. Det er nemlig her du får mest for pengene, selv om innkjøpsprisen gjerne ligger litt høyere enn på billige importmodeller langveisfra.

Etter presentasjonen av en rekke kvalitetssenger, guider vi deg gjennom valget og de elementene du bør være spesielt oppmerksom på. Nederst i artikkelen går vi også inn på hvordan du får best mulig søvn.

I denne artikkelen får du:

🔸 Gjennemgang av de beste enkeltmannssengene på markedet akkurat nå
🔸 Hvordan du best velger rett seng
🔸 Hva sengen betyr for din søvnkvalitet

Slik vurderer og velger vi ut sengene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære senger og sengeforhandlere. Vi har partnerskap med de fleste av landets største sengeforhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av senger til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering av de beste sengene.

Hos Forbrukerliv vurderer vi sengene ut ifra parametere som:

 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • Sengenes egenskaper og spesifikasjoner
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • Eventuelle offisielle tester av sengene

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


Bedre Nætter Senses Kontinentalseng

✅ 4,7 / 5 stjerner basert på mer enn 2900 anmeldelser på TrustPilot
✅ Svanemerkede og OEKO-TEX sertifiserte materialer
✅ 100 dagers prøveperiode og 2-8 virkedagers leveringstid

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Leter du etter en god elevasjonsseng som kan utgjøre en stor forskjell for din kropp og din søvn? Og en seng som kan få deg til å våkne litt mer uthvilt og full av energi? Da bør du vurdere Bedre Nætter Senses Elevasjonsseng, som er en av Bedre Nætters bestselgere.

 • 100 dagers prøveperiode og 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • Svanemerket overmadrass
 • 7 forskjellige komfortsoner tilpasset til hver kroppsdel

Gjennomgang og analyse

Bedre Nætter Senses Elevasjonsseng ligger omtrent på den mellomste prisklassen når det kommer til Bedre Nætters produkter, og vil derfor være et godt valg for mange med ulike budsjett. 

Dette er en seng som er laget så nøye at den kan forstå kroppen din. Det betyr at sengen kan gi kroppen din ekstra støtte der den trenger det. dette vil fremme den gode nattesøvnen, som igjen vil gjøre deg mer frisk og energisk dagen etter.

Bestiller du fra Bedre Nætter får du 100 dagers prøveperiode som bonus, hvor du kan finne ut om sengen passer bra for deg. Du er en kort leveringstid slik at du kan prøve din nye modell om noen dager.

Stor valgfrihet og vakkert design

Det første du vil legge merke til med Bedre Nætter Sense sin elevasjonsseng er det vakre designet. Stilen er moderne, enkel og skandinavisk, og produktet fremstår som tidløst, elegant og estetisk vakkert. Du kan velge mellom fire farger – lys grå, antrasitt, grå og beige – slik at du kan få stilen du leter etter.

Du vil også oppleve valgfrihet i madrassens fasthet og her kan du velge utifra din egen vekt. Velger du en Senses dobbeltseng får du fordelen av at du kan velge ulik fasthet for deg og din partner om nødvendig. Du får også muligheten til å tilpasse overmadrass og sengegavl, som du kan kjøpe. Merk imidlertid at du i dette tilfellet ikke kan velge ben eller en overmadrass som ikke er laget av lateks.

Ergonomisk fjærmadrass med syv komfortsoner

Bedre Nætter Senses Elevasjonsseng er som nevnt en elevasjonsseng og det betyr at det er en motor og bevegelige deler, som gjør det mulig å heve og senke hodeenden og fotenden, Dette er perfekt om du vil lese, spise, se tv eller lider av defekter, som kan avhjelpes ved en alternativ liggestilling.

Modellen består av to madrasser som fungerer sammen for komfort. Nederst finner du fjærmadrassen, som med sine syv komfortsoner er noe av det beste du kan finne på markedet. De syv sonene gir deg en ergonomisk riktig liggestilling, hvor det gis ekstra avlastning til kroppens sterkeste trykkpunkter. For eksempel krever nakken og skuldrene en annen støtte enn føttene. Her er produktet intelligent nok til å kunne gi kroppen din de beste soveforholdene.

Svanemerket overmadrass

Øverst finner du overmadrassen, som er laget av lateks. Lateks kommer med mange fordeler – for eksempel at det er helt naturlig, veldig elastisk og har en tekstur som gir ekstra god ventilasjon og varmeledning. Det gir deg det optimale soveklimaet, hvor fukt og svette lett ledes bort slik at du ikke våkner av at du er for varm. Som en annen bonus er overmadrassen svanemerket, som er en garanti for at du ikke kommer i kontakt med skadelige kjemikalier.

Under madrassene finner du en kraftig motor fra det anerkjente merket Okin, som gir deg en stille og friksjonsfri heving og senking av de bevegelige delene. Bedre Nætter gir fem års garanti på motoren, som vil garantere at sengen vil være i høy kvalitet over lang tid.

Hva eksperter og forbrukere sier om Bedre Nætter Senses Elevasjonsseng

Kundene er veldig fornøyde med både Bedre Nætter som forhandler og for Senses.

På Trustpilot har over 3000 kjøpere anmeldt Bedre Nætter, noe som resulterte i en imponerende gjennomsnittsscore på 4,7 av 5 stjerner – dette er en høy score og vitner om stor tilfredshet. Brukerne er heller ikke gjerrige med rosen, som spesielt handler om kvalitetsproduktene, den raske leveringen, de gode garantiene og de kompetente medarbeiderne.

Når det gjelder Bedre Nætter Senses Elevationsseng, gir kundene den 4,5 av 5 stjerner i snitt basert på over 150 anmeldelser. Dette er også en høy score og sengen for blant annet komplimenter for at man for mye valuta for pengene, at sengen er kjempefin å sove i, og at høyden er veldig solid.

Pros

 • 4,7 av 5 stjerner i gjennomsnitt basert på nesten 3000 anmeldelser fra Trustpilot
 • 7 komfortsoner som sikrer maksimal ergonomi og komfort
 • 25 års garanti på fjær og rammebrudd samt 5 års garanti på motor
 • Svanemerkede materialer
 • Kan monteres uten bruk av verktøy
Cons

 • Noen kunder opplever at over- og fjærmadrass ikke holder seg på plass ved bruk av forhøyning
 • Ingen mulighet til å velge ben eller annen type overmadrass enn lateks

Redaksjonens vurdering

Redaksjonen er svært begeistret for Senses, som spesielt utmerker seg på komfort og helse. Vi vil spesielt trekke frem de syv komfortsonene, som gir kroppen maksimal ergonomi og støtte. Dette betyr at kroppen lettere slapper av, får den rette avlastningen og gir deg en mer avslappet søvn.

Det er også en stor fordel at madrassen er svanemerket, slik at du unngår skadelige kjemikalier, som ellers kan være sykdomsfremkallende. I tillegg er brukervennlighet et nøkkelord, fordi du kan sette sammen sengen uten verktøy helt på egenhånd.

Vi vil også berømme Bedre Nætter for deres imponerende kundeservice, som inkluderer 25 års garanti på fjær- og rammebrudd samt de fem årene på motoren. Det tilsier at man kan forvente høy kvalitet som i mange år.

Vær imidlertid oppmerksom på at noen kunder opplever at madrassene ikke holder seg på plass når motoren brukes, men ofte kan dette fikses med små justeringer.

Sengen er tilgjengelig i følgende størrelser:

 • 140 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter

Ragna Nordlys – Dansk håndlaget luksuriøs regulerbar seng med toppkarakter i tester

Beste regulerbare seng for prisen

✅ Høyeste vurdering i tester av Swiss Good Night’s Institute
✅ Utviklet av ledende eksperter og håndlaget i Thy
✅ 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot – Danmarks best anmeldte forhandler
✅ 100-dagers risikofri prøveperiode og full returrett

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Se priser og tilbud på Ragna regulerbare seng her:

Husk: Nordic Dream tilbyr at du kan prøve sengen i 100 dager. Hvis du ikke liker sengen kan de hente den igjen gratis, og du vil få full refusjon. De tilbyr også rentefri finansiering. Den regulerbare sengen Ragna, fra danske Nordic Dream, er en luksuriøs seng for deg som vil ha det lille ekstra. 

Ragna er utstyrt med en solid forhøyningsramme, luksuriøse madrasser med ekstra høye fjærer og 7 ergonomiske komfortsoner. Det betyr at du kan kontrollere liggestillingen med den innebygde motoren, og ligge godt og komfortabelt hele natten.

Utviklet av danske eksperter

Ragna regulerbar seng er utviklet av noen av de ledende ekspertene innen senger, søvn og ergonomisk komfort. I tillegg er den håndlaget etter stolte danske håndverkstradisjoner i Thy. Sengen er laget av naturlige kvalitetsmaterialer og med forhøyningsramme i slitesterk furu.

Motoren er stillegående, slik at du ikke forstyrrer andre i rommet når du endrer posisjon i løpet av natten. Dette er en fordel for par som deler seng. Du kan enkelt kontrollere høyden ved hode- og fotenden av sengen ved å bruke den medfølgende trådløse fjernkontrollen.

Høy komfort med 7 ergonomiske soner og spesialutviklede fjærer

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Hva sier forbrukere og eksperter om Ragna?

Basert på mer enn 1700 kundeanmeldelser, har Nordic Dream fått en poengsum på 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot. Dette plasserer Nordic Dream på en solid førsteplass som Danmarks best anmeldte sengeforhandler. Forbrukerne trekker blant annet frem kvaliteten på sengene, og anslår at en tilsvarende seng i en fysisk butikk ville kostet betydelig mer. Kundeservicen deres får også skryt for alltid å være behjelpelig og for å effektivt finne løsninger på eventuelle problemer eller ønskede endringer som måtte oppstå.

En kunde skriver slik:
“Rett og slett den beste opplevelsen, servicen, Ragna regulerbar seng, levering av seng, montering av seng osv. ALT gikk helt opp en høyere enhet, og så er det bokstavelig talt en: Drømmeseng!! Elsker alt med hele prosessen og jeg har anbefalt Nordic Dream til familie/venner.”

Du finner lignende utsagn fra en annen kunde:
“Fantastisk service hele veien! Jeg bestilte Ragna og jeg fikk den levert og montert som avtalt. Sengen er helt fantastisk – SÅ utrolig deilig! Du er virkelig i himmelen! […] – virkelig god service. Super opplevelse hele veien. TAKK.”

Når det gjelder ulemper, er det vanskelig å finne noen. Dette siden Nordic Dream har mindre enn 1 % 1-stjerners anmeldelser. Av mindre utfordringer nevner noen få at overmadrassen kan gli litt når du bruker sengen. Det er imidlertid ikke bare kundene som er begeistret for dansk håndverk. Nordic Dream har besøkt det sveitsiske søvnlaboratoriet, Good Night’s Institute. Her ble Ragna regulerbar seng testet og analysert i kriteriene ergonomi, hygiene, sengeklima og holdbarhet.

Etter omfattende testing viste resultatene at Ragna fikk toppkarakterer i alle fasetter av testene. Dette beviser at vi her har å gjøre med en luksuriøs seng av høyeste kvalitet. På Nordic Dreams sin nettside kan du se en video fra besøket deres i Sveits.

Fordeler

 • Toppkarakter fra sengelaboratoriet Good Night’s Institute i Sveits
 • Danmarks best anmeldte forhandler med 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot
 • 7 ergonomiske komfortsoner og spesialutviklede pocketfjærer
 • Naturlig overmadrass med vaskbart og allergivennlig trekk
 • Høydemotor av høyeste kvalitet som varer i mange år
 • 100-dagers risikofri prøveperiode og 25 års garanti
Ulemper

 • Noen opplever at overmadrassen kan gli
 • Gavlen må kjøpes separat

Konklusjon: Vi anbefaler derfor Ragna regulerbar seng

I testen av den håndlagede luksussengen konkluderte de sveitsiske ekspertene med at Ragna burde ha toppkarakterer etter alle kriterier innen ergonomi, hygiene, sengeklima og holdbarhet. Denne vurderingen underbygges også av kundenes vurderinger. Med en poengsum på 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot, rangerer Nordic Dream høyest av alle i hele sengebransjen. Dette er kundenes bekreftelse på at Nordic Dreams senger er blant markedets absolutt beste. I tillegg til 25 års garanti mot fjær- og rammebrudd, er komforten på topp på grunn av samspillet mellom materialer av topp kvalitet og grundig dansk håndverk.

Inkludert i prisen på en seng fra Nordic Dream er 100 dagers full sikkerhetsgaranti. Det betyr at du får muligheten til å teste sengen din i 100 dager, så du kan være helt sikker på at Ragna regulerbar seng er det rette valget for deg. Hvis du syntes sengen er for fast eller for myk, tilbyr Nordic Dream å gi deg nye madrasser, helt gratis. Hvis du fortsatt ikke sover godt, vil de hente sengen igjen og betale hele kjøpesummen tilbake.

Ragna regulerbar seng er tilgjengelig i følgende størrelser:
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm


Drömvik Montana kontinentalseng | Enkeltseng

Drömvik Montana kontinentalseng

Finn den billigste prisen på Drömvik Montana ved å klikke her.

Produksjonsland: Sverige
Fjærtype: Bonellfjærer
Antall komfortsoner: –
Fasthet: Fast
Garanti: 10 år
Størrelser: 200 x 90
Høyde: 66 cm
Inkludert overmadrass: Ja
Inkludert i prisen: Sengeramme, springfjærmadrass og overmadrass av polyeter
Polstring: Tekstil
Ramme: Treverk

Oppbygning av Montana

Montana er en enkeltseng fra Drömvik. Denne kontinentalsengen har et luksuriøst utseende, og det er mulig å få en tilhørende sengegavl i matchende materialer. Denne sengegavlen kan kjøpes utenom, og følger ikke med i kjøpet.

Drömvik Montana har en behagelig overmadrass laget av polyeter. Denne sikrer optimal avlastning, og tilpasser seg kroppens konturer perfekt. Den komfortable overmadrassen har også stilige sømmer som går ned langs madrassens kant.

Under overmadrassen er en springfjærmadrass på 24 cm. Denne inneholder bonellfjærer, noe som resulterer i fast og behagelig sovekomfort.

Robust kvalitet

Drömvik Montana har robust og god kvalitet. Sengen kan derfor has i mange år dersom den vedlikeholdes på korrekt vis.

Husk at sengen også kommer med 10 års garanti.

Smart oppbevaringsløsning

Drömvik Montana har en praktisk oppbevaringsløsning. Løft sengens stoffhåndtak (finnes midt på siden av sengen) oppover for å få tilgang til oppbevaringsrommet. Her kan du legge alt fra dynetrekk og laken til andre ting.

Montana enkeltseng er perfekt for deg som trenger smarte oppbevaringsløsninger grunnet plassmangel. Sengen passer for eksempel ypperlig på en hybel.

Vedlikehold av Montana enkeltseng

Det er smart å vedlikeholde sengen din jevnlig, slik at du kan få glede av den i mange år fremover. Montana kan enkelt vedlikeholdes ved hjelp av støvsuging og tekstilimpregnering.

Støvsug sengens overflater med jevne mellomrom. På denne måten kan du få bort støv og skitt som samler seg i sengen over tid. Med tekstilimpregnering kan du enklere få bort eventuelle flekker.

Spesifikasjoner og mål

Drömvik Montana fås i ulike størrelser. Dersom du ønsker en klassisk enkeltseng, kan du gå for modellen som måler 90 x 200 cm. Sengen måler 66 cm i høyden.

Du kan også få sengen med andre mål. Ønsker du for eksempel en dobbeltseng, finner du modellen i 180 x 200 cm. Her er de ulike størrelsene Drömvik Montana fås i:

   90 x 200 cm
   120 x 200 cm
   140 x 200 cm
   160 x 200 cm

Finn den billigste prisen på Drömvik Montana ved å klikke her.


Scandinavian Dreaming | Peak | Enkeltseng

Scandinavian Dreaming Peak

Finn den billigste prisen på Scandinavian Dreaming ved å klikke her.

 Produksjonsland: Sverige
Fjærtype: Bonellfjærer
Antall komfortsoner: –
Fasthet: Middels fast
Garanti: 12 år
Størrelser: 90 x 200 cm
Høyde:  51 cm
Inkludert overmadrass: Ja
Inkludert i prisen: Rammemadrass, overmadrass i polyeter
Polstring: Tekstil
Ramme: Treverk

Peak enkeltseng: En enkel og komfortabel seng

Peak er en rammeseng fra Scandinavian Dreaming. Denne lekre enkeltsengen leveres med en komfortabel rammemadrass med bonellfjærer, samt en praktisk overmadrass i pustende polyeter.

Sengen har et nokså enkelt design, men du kan kjøpe en dekorativ sengegavl som ekstrautstyr om ønskelig. Denne sengegavlen har oppheng for nakkepute. Sengegavlen er midt i blinken for deg som vil ha behagelig ryggstøtte mens du leser.

Ergonomisk rammemadrass

Scandinavian Dreaming sin enkeltseng Peak leveres med smart bonellfjæring. Det er 115 fjærer per kvadratmeter seng. Hver av fjæringene har en trådtykkelse på 2,2 mm. Sammen sikrer fjæringene at du får optimal støtte og komfort.

Sengens rammemadrass tilpasses kroppen din, og trykket fra kroppen din fordeles jevnt over madrassen.

Fast overmadrass i polyeter

Peak enkeltseng har en svært behagelig overmadrass laget av polyeter. Polyeter er et høyelastisk stoff som sørger for å gi en trykkavlastende effekt.

Polyeter-madrassen gir også madrassen høy fasthet, slik at du får fast og behagelig sovekomfort.

Gavl og puter følger ikke med

Den stilige sengegavlen sørger for at sengen blir ekstra dekorativ. Dersom du ønsker at sengen din skal bidra til å løfte atmosfæren på soverommet, kan en sengegavl gjøre mye for helhetsinntrykket.

Husk at sengegavl og eventuelle nakkeputer må kjøpes utenom. Ellers skal det sies at sengen er nokså dekorativ i seg selv. Du kan få sengen i farger som beige eller mørk grå. De flotte føttene av bjørk og møbeltekstilet som omslutter sengen gir et lekkert uttrykk.

Moderne stil

Scandinavian Dreaming Peak enkeltseng har et stilig og moderne utseende. De rene flatene uten forstyrrende elementer gir sengen et tidsriktig og trendy preg.

Dersom du liker den minimalistiske og typiske nordiske stilen, er denne svensk-produserte sengen et godt valg.

Spesifikasjoner og mål

Peak fra Scandinavian Dreaming måler 90 x 200 cm, og er 51 cm i høyden. Dette er en enkeltseng som passer perfekt enten det er til et gjesterom eller en hybel.

Sengen finnes foreløpig kun i denne ene størrelsen, men Scandinavian Dreaming har andre alternativer for deg som vil ha en komfortabel dobbeltseng.

Finn den billigste prisen på Scandinavian Dreaming ved å klikke her.


Scandinavian Dreaming | Edison Box Bed kontinentalseng | Enkeltseng

Scandinavian Dreaming Edison Box Bed
Finn den billigste prisen på Edison ved å klikke her.

 Produksjonsland: Sverige
 Fjærtype: Bonellfjærer
 Antall komfortsoner: –
 Fasthet: Middels fast
 Garanti: 12 år
 Størrelser: 90 x 200 cm
 Høyde:  59,4 cm
Inkludert overmadrass: Ja
 Inkludert i prisen: Springfjærmadrass, overmadrass i polyeter-skum, sengebunn/sengeramme og boks, samt ben
Polstring: Tekstil
Ramme: Treverk

En praktisk enkeltseng med oppbevaringsmuligheter

Edison Box Bed er en enkeltseng fra Scandinavian Dreaming, en svensk sengeprodusent som vektlegger funksjonalitet og kvalitet. Denne sengen er ikke noe unntak, og kommer med en praktisk oppbevaringsboks under sengen.

Den øvre halvdelen av kontinentalsengen kan løftes opp. En stor oppbevaringsboks åpenbarer seg, og her kan du oppbevare alt fra dyner og puter til sengetøy eller bøker. En plassbesparende løsning som passer for blant annet studenter som bor på hybel.

Komfort og ergonomiske løsninger

Scandinavian Dreamings Edison Box Bed har en behagelig springfjærmadrass med bonellfjærer. Disse fjæringene er laget av 2,4 mm tykke tråder. Vekten av kroppen din blir jevnt fordelt over fjæringene, slik at kroppen får optimal trykkavlastning under søvn.

Sengen har også en komfortabel overmadrass. Denne madrassen har en kjerne bestående av polyeter-skum. Skummet omgis av fibervatt, slik at madrassen former seg best mulig etter kroppen din.

Sengeramme og ben av robuste materialer

Foruten madrassene, har Edison Box bed en sengeramme i massivt tre. Boksen under sengen er laget av laminert kryssfiner og treverk, og er både slitesterk og kraftig.

Sengens ben er laget av tre, og deretter farget med sølvspray for et moderne utseende.

Mulighet for sengegavl

Edison Box Bed har et lekkert utseende i utgangspunktet, men du kan gjøre sengen til et blikkfang dersom du i tillegg har en matchende sengegavl. Det finnes flere ulike sengegavler som passer perfekt til din Edison enkeltseng.

Du kan for eksempel benytte sengegavler som Plain eller Diamond, som begge passer til denne sengemodellen.

En sengegavl gir sengen et mer luksuriøst utseende, og sørger for å skape en god atmosfære på soverommet ditt.

Spesifikasjoner og mål

En Edison Box Bed enkeltseng måler 90 x 200 cm. Sengens høyde er 59,4 cm, og springfjærmadrassen utgjør alene 23 cm. Overmadrassen måler 6 cm, mens sengens føtter måler 6,4 cm.

Sengen kan også fås i andre størrelser om ønskelig. Her er en oversikt over tilgjengelige størrelser:
90 x 200 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm

Finn den billigste prisen på Edison ved å klikke her.


Hvilken seng er riktig for deg?

Nå har vi presentert en rekke av de beste enkeltmannssengene på markedet i forskjellige prisklasser. Det er ikke bare prisen som bør avgjøre valget ditt. Det er flere elementer som kan ha stor betydning for søvnen. De ser vi litt nærmere på her.

Hvilken fasthet bør sengen ha?
Ingen kropper er like, og sengen skal helst matche kroppsbyggingen din hvis den skal gi optimal støtte når du sover. Her er fastheten den viktigste faktoren. Hvis du velger en kvalitetsseng fra en anerkjent leverandør, er det som regel mulig å velge mellom medium eller fast madrass.

Her bør du ta utgangspunkt i kroppsvekt: Veier du under 75 kilo, er medium fasthet vanligvis det beste valget. Det sikrer at madrassen kan gi etter slik at du ikke ligger for hardt.

Veier du mellom 75 og 95 kilo er faste madrasser som regel det beste, fordi kroppen trenger litt mer motstand for å ligge rett.

Veier du over 95 kilo skal du også ha den faste modellen, men her kan du med fordel gå etter modeller med ekstra mange fjærer – ofte kalt multipocket-fjærer – som generelt gir litt ekstra fasthet.

Ikke stol på testing i butikken
Det er det rådet du bør forvente fra selgeren hvis du handler i en seriøs butikk. Dessverre opplever du sikkert at selgeren oppfordrer til å teste modellene i utstillingen. Det er generelt et svært dårlig grunnlag for å ta beslutninger. Det er ikke en autentisk sovesituasjon når du ligger med ytterklærne på i en folksom og lys butikk. Det kan ta dager og uker å venne seg til en ny seng, og det bør selvsagt skje hjemme hos deg selv i avslappet atmosfære.

De modellene vi har tatt for oss her i artikkelen, kommer med mulighet for bytting til annen fasthet hvis det i løpet av de 30 dagene etter kjøp viser seg at fastheten ikke er optimal. Byttingen koster selvsagt et gebyr, men det er en billig pris å betale for optimal søvnkomfort i framtiden.

Velg riktig overmadrass
En seng kan godt brukes uten overmadrass, men de fleste sengene er i dag bygd for å brukes i kombinasjon med en overmadrass. Overmadrassen hjelper med å jevne ut effekten av fjærene, så du kan være sikker på at du aldri kjenner fjærene fra madrassen. Det øker selvsagt komforten.

Overmadrassen er vanligvis også mye billigere enn resten av sengen, og det gir deg mulighet for å bytte den ut om den blir slitt. Slik kan du få sengen din til å holde mye lenger, og overmadrassen gjør det mulig å justere mykhet og komfort ytterligere.

Velg overmadrass etter hvor varm sengen skal være
Materialene i overmadrasser kan variere en del, men de bedre modellene er vanligvis basert på en kjerne av enten lateks eller memory-skum. De to materialene har svært ulike egenskaper, så her kan du tilpasse sengen etter personlige preferanser.

Lateks er et naturmateriale som utmerker seg med god pustbarhet og dermed en viss kjølighet i overflaten. For mange er kjølighet under søvn positivt, fordi det hjelper kroppens naturlige behov for å senke temperaturen mens du sover. Lateks er også relativt fast, så en lateks-basert overmadrass kan gjøre sengen litt hardere om du synes den er for myk.

Memory-skummet derimot, har akkurat de motsatte egenskapene. Det er mer isolerende og kan være det beste valget om du ofte fryser om natten. Skummet er også mykere, og når det blir varmet opp av kroppen, former det seg og støtter kroppens hvileposisjon.

Hvor bred bør sengen være?
Fordelen ved en enkeltmannsseng er selvfølgelig at den ikke tar stor plass i rommet. Enkeltsenger finnes på bredder helt ned til 80 eller 70 cm, men en så smal seng er sjelden særlig komfortabel. I dag er standarden 90 cm, som ikke tar veldig mye mer plass, men likevel gir god mulighet for å snu seg i sengen uten frykt for å falle ut.

Det blir likevel mer og mer vanlig med større bredde, og har du plass til det bør du vurdere det. Hvis du er stor, kan en enkeltseng med bredde på 120 cm gjøre en stor forskjell på komforten, men de fleste får glede av ekstra bredde.

Sengen er ikke det rette stedet å spare
Det kan være fristende å la lommeboken bestemme når du kjøper ny enkeltseng, men akkurat sengen er ikke det rette stedet å spare. Pris og kvalitet henger ofte sammen, og 10-15 års garanti er ikke noe du får på en billig seng. Det kommer selvsagt av at den billige ikke holder så lenge. Den holder seg nok på benene, men fastheten i fjærene og polstringens spenstighet avtar ganske fort. En seng som holder i 10-15 år kan derfor vise seg å være det billigste kjøpet på sikt, selv om innkjøpsprisen er høyere.

Det avgjørende er selve sovekomforten. Det er vanskelig å sette en pris på verdien av en god natts søvn. De fleste vet av erfaring at optimal søvn er helt avgjørende for om neste dag blir en god dag.

Etter god nattesøvn blir du mer fokusert på jobben, har mer energi til dagsoppgavene og blir rett og slett morsommere å være sammen med. Det er verdt mye, og så må du huske at sengen skal brukes 7-8 timer hver eneste dag de i mange år fremover.

Typer av enkeltsenger

 • Kontinentalseng: En enkeltseng bestående av en fjærmadrass, en overmadrass og en ramme med fjærer eller boksmadrass.
 • Regulerbar seng: En enkeltseng med en motor som lar deg justere høyden på hodet- og fotenden.
 • Boxmadras: En enkeltseng bestående av en madrass som er innebygd i en ramme med fjærer eller skum.
 • Dagseng: En enkeltseng som også fungerer som en sofa eller benk når den ikke brukes som seng.
 • Sovesofa: En enkeltseng som kan konverteres til en sofa når den ikke er i bruk.
 • Køyeseng: To eller flere enkeltsenger som er stablet oppå hverandre.
 • Oppbevaringsseng: En enkeltseng med innebygd oppbevaring, som skuffer eller hyller.

Eksperter om søvn: Sengen er viktig for søvnkvaliteten

Er sengen for dårlig, går det ut over søvnkvaliteten. Det er logisk for de fleste, men ikke desto mindre en detalj som er lett å glemme – spesielt hvis økonomien blir avgjørende.

Søvneksperter hos både danske Psykiatrifonden og danske TV2 har sengekvaliteten øverst på deres topp 10 over de viktigste rådene til en god søvn. Søvnekspertene begge steder er også enige om at de øvrige fysiske forholdene på soverommet er noe man bør ha fokus på.

Eksempelvis bør det være helt mørkt. Mange av oss har elektronikk på soverommet, og undersøkelser har vist at selv en uskyldig stand-by-indikator sender ut så mye lys at det gir målbare søvnforstyrrelser.

Det bør være helt mørkt der du sover. Er ikke dette mulig, anbefaler både Psykiatrifonden og TV2’s eksperter å bruke sovemaske, eventuelt i kombinasjon med mørkleggingsgardin. Ørepropper kan være et bra hjelpemiddel hvis du blir plaget av forstyrrende lyder.

De klassiske søvnrådene gjelder fremdeles
De fleste av oss kjenner mange av de klassiske søvnrådene som blir anbefalt. NRK Livsstil har snakket med psykologspesialist Atle Dyregrov, og han kommer med mange gode tips og knep til å holde tankene borte når man har lagt seg.

For eksempel er det lurt å unngå kaffe, te og cola i timene før sengetid. Disse drikkevarene inneholder koffein og påvirker kroppen ganske lenge etter inntak. Generelt bør du ikke spise eller drikke senere enn 1-2 timer før du legger deg.

Kroppen må ha tid til å falle til ro, og det gjelder også fordøyelsessystemet. Inntak av mat og drikke kan også få deg opp på unødvendige toalettbesøk om natten.

For de som bor langt nord kan det også dukke opp søvnproblemer når det er mørketid, fordi kroppen blir forvirret av mangelen på dagslys. VG har samlet 10 gode tips til hvordan du takler søvnen om vinteren.

En annen klassiker innen god søvnhelse er mosjon. Alle vet at fysisk aktivitet er sunt, men det påvirker også søvn positivt. Det blir anbefalt å være aktiv i minst 30 minutter hver dag, hvis søvnen skal være optimal. Gjør det en stund før leggetid, så kroppen får tid til å gire ned og forberede seg på å sove.

Til slutt er liggeposisjonen også et element å være oppmerksom på. Nyere vitenskapelige undersøkelser viser at det er sunnest å sove på siden. Det øker nedbrytingen av skadelige stoff i hjernen, og nedsetter risikoen for snorking og utviklingen av søvnapné som kan føre til demens og Alzheimer.

Hvis du holder deg til de klassiske søvnrådene, sørger for å ha et mørkt og kjølig rom og ligger mest mulig på siden når du sover, har du best sjanse for å få mest mulig glede ut av enkeltsengen din.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Svanhild Älv– Dansk luksus i naturlige materialer

Beste naturlige valg

✅ Danmarks best anmeldte sengeforhandler med 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot
Håndlaget og utviklet i Danmark
✅ Allergivennlig kontinentalseng i naturlige materialer
✅ Én stor fjærmadrass med 7 spesialutviklede komfortsone

Svanhild Älvkontinentalseng fra Nordic Dream består av én stor fjærmadrass med 7 ergonomisk riktige komfortsoner, og en luksuriøs overmadrass (Älv). Denne kombinasjonen utgjør en av de beste kontinentalsengene til under 15.000 kr. Svanhild er utviklet og håndlaget av ledende danske sengehåndverkere, og viser med sin kvalitet og tidløse nordiske design at kvalitet ikke trenger å koste en formue.

Én stor fjærmadrass med ergonomisk riktige komfortsoner

Svanhild Fjäll kontinentalseng har en 7-soners ergonomisk pocketfjærmadrass, som er designet for å gi deg optimal støtte. Fjærene beveger seg uavhengig av hverandre og tilpasser seg etter kroppsform, slik at du får støtte der du trenger det mest. I tillegg består fjærmadrassen kun av én stor madrasskjerne, slik at du unngår en sprekk i midten, samt 15-25 cm skum, som gir optimal støtte til kroppen.

Ønsker du to forskjellige fastheter i madrassen, flettes fjærene sammen på midten, slik at det skapes en usynlig overgang. Denne typen “premium”-løsninger finnes sjeldt for senger i denne prisklassen. Rundt fjærene brukes en spesialutviklet Airflow-teknologi, som sikrer optimal fjær-elastisitet og samtidig gjør madrassen svært pustende. I tillegg er Airflow-skummet antibakterielt og bidrar dermed til å opprettholde et sunt og friskt soveklima.

Luksuriøs overmadrass i naturlige materialer

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der bliver gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en tykkelse på 6 cm og kommer med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. For at skåne dig fra sundhedsskadelig kemi, er betrækket desuden lavet i et Oeko-tex certificeret materiale.

Inde i selve madrassen kan du vælge mellem en kerne i enten latex eller memory skum, så du kan få en topmadras skræddersyet efter dine behov. Latex er et naturligt og åndbart materiale, som leder varmen væk fra kroppen, når du sover. Derfor er naturlatex et godt valg til dig, der får det varmt i nattens løb. Latex er desuden et elastisk materiale, der yder god støtte og aflastning til kroppen.

Memory skum giver rigtig god støtte til dig med led- og muskelsmerter, og hjælper med at forebygge problemer med kredsløbet. Memory skum former sig nemlig efter din krop, da du synker ned i det. Af samme grund er memory skum rigtig godt til at holde på varmen, og er derfor ideelt til dig, der ofte har det lidt koldt om natten.

Fordeler

 • Én stor fjærmadrass med ergonomiske pocketfjærer
 • Naturlige kvalitetsmaterialer med antibakterielle egenskaper
 • Luksuriøs overmadrass med pustende trekk
 • 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd
 • 100 dagers risikofri prøveperiode
Ulemper

 • Litt dyrt når den ikke er på tilbud
 • Noen kunder opplever leveringstiden som lang, da sengene er håndlagde laget på bestilling

Redaktørens vurdering

Nordic Dreams nyeste tilskudd til familien, Svanhild , er utviklet i Danmark og håndlaget med gode naturmaterialer, og er laget etter stolte danske håndverkstradisjoner. Her får du en komplett kontinentalseng som er blant de absolutt beste sengene på markedet til under 15.000 kr. Den store fjærmadrassen med én madrasskjerne, som gir dyp og jevn komfort over hele liggeflaten, er sjeldent for senger i denne prisklassen. Denne premium-funksjonen er vanligere hos de dyrere sengene. 

I tillegg får Nordic Dream 4,9 av 5 stjerner på Trustpilot, noe som gjør dem til Danmarks best anmeldte sengeforhandler, og en ekte kundefavoritt. I tillegg til den gode prisen på Svanhild Fjäll, tilbyr Nordic Dream 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd, samt 100 dagers full sikkerhetsgaranti. Det betyr at du som kunde har mulighet til å prøve sengen hjemme i kjente omgivelser. Er madrassen for fast eller myk, sender Nordic Dream sine montører ut med nye madrasser, helt gratis. Hvis de ikke får sengen til å fungere for deg, har du også muligheten til å returnere den og få tilbake alle pengene. Av den grunn anser vi Svanhild Fjäll som et virkelig godt kjøp som du vil ha glede av i mange år.

Svanhilds luksuriøse kontinentalseng er tilgjengelig i følgende størrelser:
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210
210 x 210

Bedre Nætter Atlas kontinentalseng

✅ 4,7 / 5 stjerner basert på mer enn 2900 anmeldelser på TrustPilot
✅ Svanemerkede og OEKO-TEX sertifiserte materialer
✅ 100 dagers prøveperiode og 2-8 virkedagers leveringstid

 

Vil du ha en Bedre Nætter seng, men du vil ikke punge ut for mye penger? Da bør du vurdere Bedre Nætter Atlas kontinentalseng, som er det danske merkets rimelige alternativ. Her får du høy komfort, sterk kvalitet og solide garantier til en overkommelig pris.

 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
 • 100 netter risikofri prøveperiode
 • 7 komfortsoner som gir hver kroppsdel ​​optimal støtte

Gjennomgang og analyse

Atlas er Bedre Nætter sin litt rimeligere sengeserie for deg som vil ha mye valuta for pengene. Det er en vakker og moderne seng som kommer i tre farger – beige, antrasitt og lysegrå. Stilen er enkel og skandinavisk, noe som gjør at det vil passe rett inn på soverommet. Det er også mulig å kjøpe gavl dersom du ønsker å fullføre det eksklusive utseendet.

Selve sengen består av tre lag siden det er en kontinentalseng. Bunnen har en åtte centimeter tykk treramme, som danner fundamentet. Rammen er laget av svensk furu, som du også finner i Bedre Nætters dyrere modeller. Nederst ligger boksmadrassen med en behagelig skumkjerne som danner det nederste komfortlaget.

På toppen av boksmadrassen finner du fjærmadrassen, som er et av høydepunktene til Atlas. Dette laget består av små og fleksible pocketfjær som vil tilpasse seg når du beveger deg. Det betyr at de kan støtte deg uansett hvilken stilling du sover i. Fjærene er videre delt inn i såkalte komfortsoner, som er spesielt utviklet hos Bedre Nætter. Hver av disse sonene avlaster en spesifikk kroppsdel ​​slik at den største støtten gis der du trenger det mest. Du finner totalt syv komfortsoner hos Atlas, som er like mange komfortsoner som de mer eksklusive sengene har.

Overmadrassen er plassert øverst. Dette er madrassen du er mest i kontakt med, og den danner det øverste komfortlaget samtidig som den har ventilerende egenskaper. De fem centimeterne er litt på den tynne siden, men pusteevnen er på topp. Dette gjør at selve overmadrassen klarer å lede svette og fukt bort, slik at klimaet for deg blir bedre. Dette gjør at du ikke vil våkne av svette på de varme dagene.

Hva eksperter og forbrukere sier om Bedre Nætter Atlas Continental

Det er stor enighet blant kundene om at både Atlas og Bedre Nætter som forhandler er gode valg.

På Trustpilot har nesten 3000 brukere anmeldt selskapet, noe som gir en gjennomsnittlig poengsum på 4,7 av 5 stjerner. Kundene legger særlig vekt på det høye servicenivået, der  prøveperioden på 100 dager ofte trekkes frem. Dette betyr at du får ta med sengen hjem i 100 dager, hvor du kan vurdere om du har funnet den perfekte modellen. Hvis du ikke liker den kan du bytte den med en annen modell.

I tillegg berømmer kundene også de kompetente medarbeiderne som gjerne hjelper til, og den 25 års lange garantien som sikrer at man kan forvente høy kvalitet på produktet i lang tid.

Brukerne er også begeistret for selve Atlas kontinentalsengen, som de i gjennomsnitt har  fått 5 av 5 stjerner. Denne vurderingen er basert på nesten 100 anmeldelser og vitner om at den nesten ikke kan bli bedre. Det kundene legger spesielt merke til er den gode støtten og den perfekt avstemte mykheten/hardheten.

Det er imidlertid noen få kunder som nevner at de helst ville ha valgt en overmadrass av skum i stedet for en av lateks. Skum gir et varmt klima, hvor lateks gir en kjølig.

Fordeler

 • Vurdert 5 av 5 stjerner i gjennomsnitt av brukere
 • 7 komfortsoner, som hver gir spesiell støtte til kroppen
 • Fleksible og smidige pocketfjær
 • Ventilerende og pustende lateks overmadrass
 • 25 års garanti på fjær- og rammebrudd
Ulemper

 • Ingen mulighet til å velge en annen type overmadrass enn lateks
 • Kommer uten ende, kan imidlertid kjøpes

Redaksjonens vurdering

I redaksjonen lar vi oss i likhet med kundene imponere over Bedre Nætter Atlas kontinentalseng, som i våre øyne gir deg høy kvalitet for mindre penger.

Vi er spesielt imponert over sengens flotte komfortnivå med de syv komfortsonene som du ellers kun finner i de dyrere variantene. Det gir kroppen en bedre avlastning, og med de fleksible pocketfjærene får du støtte hele natten – uansett stilling.

Den ventilerende overmadrassen er prikken over i-en etter vår mening, og selv om den ikke er den mest eksklusive modellen på markedet, gir den deg et herlig og sunt klima i sengen med den allergivennlige lateksen. Selve sengen er også veldig vakker å se med den moderne stil – men legg merke til at sengegavl ikke følger med, men kan imidlertid kjøpes.

Vi ønsker også å belyse de gode tjenestene som Bedre Nætter tilbyr til sine kunder. I likhet med kjøperne ser vi på det som en fantastisk tjeneste at du får 100 dagers prøvetid, og at det er 25 års garanti på fjær- og rammebrudd – dette vitner om høy kvalitet.

Sengen er tilgjengelig i følgende størrelser:

 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter

FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke enkeltsenger anbefales?

Vi anbefaler blant annet Drömvik Montana, Edison og Peak

🤓 Hvilken fasthet skal sengen min ha?

Det er anbefalt at du skal velge en seng med medium fasthet hvis du veier under 75 kilo. Dette sikrer at madrassen gir tilstrekkelig etter slik at du ikke ligger for hardt. Veier du mellom 75 til 95 kilo er den faste madrassen ofte et bedre valg. Veier du over 95 kilo så er det også en fast madrass du skal se etter, men her kan det imidlertid være verdt å se etter en modell med ekstra mange fjærer for å få best mulig støtte.

🤔 Hvor mange timer søvn er optimalt?

Det er anbefalt at voksne får mellom 7 til 9 timers søvn hver natt. Selv om man ikke umiddelbart kan se det så jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen den samme søvnsyklusen 4 til 5 ganger. Hver syklus varer i 90 til 120 minutter og består av 4 søvnstadier som er viktige for aktiviteten vår i de våkne timene.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere