SodaStream Test – De beste brusmaskinene fra SodaStream – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Mange drikker brus i hverdagen, og klarer ikke å stå imot den den kullsyreholdige drikken, som for mange er uimotståelig. Men brus er usunt og fylt med for mye sukker, så det anbefales å begrense inntaket.

Hvis du er glad i brus, er det et alternativ som gradvis har blitt mer utbredt, nemlig brusmaskiner. Med en brusmaskin kan vi forvandle vanlig vann fra springen til Farris og brus på et øyeblikk.

Denne artikkelen handler om tester av ulike brusmaskin-modeller fra SodaStream, samt noen alternative merker. Vi går igjennom ekspertenes vurderinger av maskinene fra ulike tester, der vi finner ut hvilke kvaliteter hver maskin har.

Vi gjennomgår ulike tester for å kunne guide deg til å finne den modellen som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på testene fra det svenske forbrukerrådet Råd & Rön, norske TV2 og flere forbruker- og testnettsteder.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Denne sodastream testen inneholder:

Oversikt over de beste brusmaskinene fra SodaStream.
En oversikt over modeller fra alternative merker.
Informasjon om SodaStream.
Oppskrifter til SodaStream.
En gjennomgang av testene vi har studert og analysert.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene fra uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


SodaStream Spirit

  Testvinner hos TV2.no
  Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

SodaStream Spirit

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

.
Med få grep kan du lage ditt eget vann med kullsyre eller brus på SodaStream-maskinen. Men om det skal lønne seg å produsere drikke selv, så er viktig at kvaliteten og smaken er god. Ekspertene vurderer kvaliteten på drikken på SodaStream rett etter fremstilling, og mener den er god og innbydende. Et døgn senere er smaken og kvaliteten like god, uten at den har mistet sin sprudlende effekt.

Lett å montere

For å lage godt drikke trenger du bare å tappe vann fra kranen, i tillegg til noen få ingredienser som blant annet gasspatron og en flaske. Gasspatron sikrer at du får bobler, og den er lett å montere på SodaStream Spirit. Den kan også brukes av nybegynnere siden det er lett å ta på både flaske og patron. Oppbevaringen fungerer også veldig bra, så du behøver i hovedsak bare å tenke på hvilken drikke du ønsker å lage deg.

Bra pris

Det kan fort bli dyrt å kjøpe brus og kullsyreholdig vann på butikken, så hvis du kjøper dette ofte bør du se på et alternativ til drikken du kjøper på butikken. Det er store forskjeller i pris på alle brusmaskinene, men prisnivået til SodaStream Spirit ligger midt på treet, og beviser at kvalitet ikke nødvendigvis må koste mye penger.

Utvalgte fordeler med SodaStream Spirit:

  God allround-modell
 Det blir god drikke med bra kvalitet
 Kvaliteten varer lenge
 Flasken er enkle å montere
 Prisvennlig modell

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av SodaStream Spirit:


Andre testvinnere

Ovenfor har vi gjennomgått en rekke SodaStream-maskiner, som enten er testvinnere og/eller har fått toppkarakterer i ulike tester. Det er flere gode brusmaskiner på markedet, og i denne delen vil vi gå igjennom et par andre merker, som også har utmerket seg i tester. Du kan også lese mer i Forbrukerliv.no sin brusmaskin test.

Målet er å være som nyansert som mulig og gi bedre oversikt over hvilke andre alternativer til SodaStream som er tilgjengelig på markedet.

Vi vurderer alternative merker på samme måte, slik at det gir deg bedre mulighet til å sammenligne og finne den maskinen som passer deg best.


Aqvia Balance

  Mest for pengene hos TV2.no

Aqvia Balance

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Det er vanskelig å komme utenom at SodaStream sitter tungt på tronen, når det gjelder markedet for brus og kullsyre-maskiner. Men det finnes også alternativer til SodaStream, blant annet modeller fra Aqvia, som Aqvia Balance. Aqvia Balance.har blitt testet av eksperter hos TV2, i tillegg til fire andre modeller. Ekspertene synes Aqvia Balance er en god modell, som gir forbrukeren mye for pengene.

Vann fra springen og kullsyre

Den viktigste oppgaven til en brusmaskin er å forvandle vanlig vann fra springen til sprudlende drikke, som er sunnere alternativer til variantene du kan kjøpe på butikken. Men for å konkurrere med brusen du får i butikken, må kvaliteten være høy. Selv om vannet fra springen ikke smaker noe, så har den fortsatt en ettersmak som kan bli fremtredende etter å ha blitt behandlet i maskinen. Det er derfor viktig med rett mengde kullsyre og en god maskin som kan minimere denne smaken. Når det kommer til Aqvia Balance, mener ekspertene at det er lett å dosere rett.

Klar på noen sekunder

Det varierer fra maskin til maskin, hvordan kullsyren bør doseres.  Doseringen fungerer fint på Aqvia Balance. Du holder bare knappen nede i 3-4 sekunder, slik at får en normal mengde kullsyre, som ikke legger til for lite eller for mye vann. Da blir drikken like sprudlende som nyåpnet brus. Fra produsentens side har det generelt vært fokus på brukervennlighet med Aqvia balanse, for det fremheves at modellen generelt er enkel å bruke, og det gjelder også montering av flasken.

Bra pris

Aqvia Balance tilhører den lavere enden av prisskalaen, men den har fortsatt alle nødvendige funksjoner, slik at forbrukeren får en god opplevelse. Du kan velge mellom mange forskjellige smaker og lage den brusen du ønsker. Det følger med en flaske på en liter og en kullsyrepatron, som kan lage opptil 60 liter brus. Men du må huske at denne flasken ikke tåler oppvaskmaskin, slik som de fleste andre modellene.

Utvalgte fordeler med Aqvia Balance:
  Mye for pengene
 Lett å dosere riktig mengde kullsyre
 Ett enkelt trykk gir godt drikke
 Brukervennlig modell
 Har alle nødvendige funksjoner

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av hvordan du bruker Aqvia Balance:


Aqvia Exclusive

  5 av 6 stjerner hos TV2.no
✅  5 stjerner fra Dinside.no
✅  Testvinner hos svenske Smartson.se

Aqvia Exclusive

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>–>–>

.
Til tross for SodaStream sin ledelse på brus- og kullsyremaskiner, så produserer Aqvia også noen gode maskiner, inkludert modellen Aqvia Exclusive. Aqvia Exclusive har vært med i flere tester, og både TV2, forbrukernettstedet dinside.no og testnettstedet smartson.se synes at Aqvia Exclusive er et bra alternativ til SodaStream.

Verdig kandidat

SodaStream har lenge vært nevnt som synonymt med hjemmelaget brus av høy kvalitet, men Aqvia har også modeller av høy kvalitet. Aqvia-modellene produseres av det svenske gasselskapet Aga, og det er to modeller på markedet. En av dem er Aqvia Exclusive, som ekspertene har sammenlignet med SodaStreams-modellene i flere tester. Konklusjonen er at Aqvia Exclusive er en verdig kandidat, som på flere punkter også er mer effektiv enn rivalen.

Velg kullsyre selv

En av fordelene med Aqvia Exclusive er at det er enkelt å velge hvor mye kullsyre du ønsker i drikken. Du bare trykker på knappen som er på forsiden av maskinen, og velger blant tre nivåer. Jo høyere nivået er, dess mer kullsyre. Om du husker å sette lokket på flasken etter bruk, kan kullsyren holde i mange dager. Det er selvfølgelig opp til deg hvordan du foretrekker drikken. Velger du det laveste nivået vil du få en drikke med runde, små og kullsyrebobler, mens nivå tre vil gi deg masse brusende bobler, nesten som en foss.

Brukervennlig og lite lyd

Aqvia Exclusive skiller seg også ut på lydnivået. Maskinen bråker ikke så mye og har ikke høye pipelyder, slik noen maskiner kan ha.  Modellen er brukervennlig og selv om du har tatt på flasken for hardt, så er den lett for forbrukeren å håndtere. Det følger med en god bruksanvisning og to flasker. Designet er fint og du kan velge mellom flere forskjellige farger, slik at maskinen best passer til både kjøkkenet og din personlige stil.

Utvalgte fordeler med Aqvia Exclusive:
  God kvalitet
 Lett å dosere kullsyre
 Tre nivåer gir mulighet for å få drikken så sprudlende du ønsker
 Modell med lite lyd
 Brukervennlig


Om SodaStream

Tenker du på brusmaskiner, så er det stor sjanse for at vi bare kaller disse for SodaStream-maskiner.

Det er derimot ikke helt riktig, siden SodaStream bare er en merkevare som produserer brus og kullsyreholdig vann. Det sier ikke noe om hvor god posisjon SodaStream har på markedet.

Gammel sodastream maskineSodaStream hadde storhetstiden sin på 1980-tallet, da folk fikk øynene opp for brus og kullsyre-maskiner. Selskapet ble grunnlagt allerede i 1903, og SodaStream kom raskt med en mulighet for å lage “behandlet” vann i hjemmet.

Nå er det igjen fokus på å kunne lage din egen brus, siden det er mye fokus på miljøet og sukkerholdig mat. SodaStream har over 2000 ansatte over hele verden, med hovedkvarter i Israel.

De er verdens største produsent og distributør av brus- og kullsyremaskiner, og selskapet sørger for at 1,5 milliarder liter med boblende vann blir produsert hvert år.

SodaStream kjemper for både for miljø og helse, og dermed de imot høy produksjon av brusbokser og flasker, samt at de tar hensyn ved å skape et produkt som inneholder to tredjedeler mindre sukker enn brus fra butikken.

SodaStreams livsmotto er SMART, SIMPLE, BUBBLES:

SMART: Det er bedre både for deg, familien din og miljøet å lage egen brus på en SodaStream-maskin i stedet for å kjøpe den på butikken.

SIMPLE: Det er lett å gjøre om vann til sprudlende drikke på få sekunder.

BUBBLES: I forhold til brusen du kjøper, inneholder SodaStream-produsert brus bare en tredjedel sukker, og det er verken fruktose-sirup eller aspartam i drikken. På den annen side, beholdes alle boblene og den sprudlende effekten.

Du kan lese mer om SodaStream sin historie på nettstedet deres her.

Kort om SodaStreams historie:

– 1903: Selskapet ble grunnlagt i London, hvor rike statsborgere og kongefamilien var blant kundene

– 1955: Den første SodaStream-maskinen ble solgt for bruk i vanlige hjem. Det finnes allerede 14 forskjellige smaker

– 1979: Slagordet “Get busy with the fizzy!” starter som et slagord, men blir raskt populært

sodastream koncentrater– 1980-tallet: SodaStreams glanstid starter for alvor

– 1998: SodaStream blir solgt til det israelske selskapet Soda-Club, og produksjonen blir flyttet til Israel. SodaStreams produkter kan nå kjøpes i nesten hele verden.


Oppskrifter til SodaStream

Nedenfor har vi samlet noen gode oppskrifter til drikke som du kan lage med en SodaStream-maskin:

Timian citron drik

 Ingefær-mint-limonade

 Kirsebær-limonade

 Kullsyrevann med agurk og lime

 Kullsyrevann med timian og sitron

 Krydret jule-Cosmopolitan


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


SodaStream Jet

  5 av 6 stjerner hos TV2.no

SodaStream Jet

.
Ekspertene fra TV2 hjelper forbrukerne å finne de beste maskinene for produksjon av kullsyreholdig vann og brus. De har testet fem forskjellige modeller, som alle gjør det godt i test. Dette gjelder også for SodaStream Jet, som er en rimeligere modell.

Smak og behag

SodaStream Jet er et godt kvalitetsprodukt, som er litt mer prisvennlig enn mange andre modeller i SodaStream-familien. Det betyr ikke at kvaliteten er dårligere, for SodaStream Jet er en god og solid brusmaskin, som på kort tid klarer å forvandle vann til brus. Modellen fungerer bra til alle typer brus og det er mulig å velge mellom mange forskjellige smaker. Utvalget forbedrer seg også hele tiden.

Få trykk mellom vann og brus

Det er kullsyren som utgjør forskjellen på maskinene, når rent vann skal gjøres om til forfriskende brus uten høyt sukkerinnhold. På toppen av modellen må du trykke på en knapp, slik at kullsyren slippes ut i vannet. Det er denne prosessen som gir vannet bruseffekt. Når du holder knappen nede i noen sekunder på SodaStream Jet, kommer det en middels stor mengde med kullsyre, som er godt egnet til å oppnå den samme sprudlende følelsen, som du finner i brus kjøpt på butikken.

Miljøvennlig maskin

I tillegg til at en brusmaskin fra SodaStream kan produsere sunnere brus enn den du kjøper på butikken, så er maskinene også miljøvennlige, med sine resirkulerbare flasker. Fordi det er gjenbrukbare flasker, reduseres også behovet for at produsentene må lage store mengder flasker og bokser. En kullsyrepatron på SodaStream Jet kan gi opptil 50-60 liter brus, som blir produsert i den samme resirkulerbare flasken. Da slipper du å kaste flasker og det blir mindre behov for å fremstille plast. SodaStream Jet er en lett modell på bare 1,6 kg. Flasken som følger med kan inneholde 1 liter, noe som er mer enn hos mange andre modeller.

Utvalgte fordeler med SodaStream Jet:
  Prisvennlig modell
 Mulighet for å lage brus i mange varianter
 Miljøvennlig patron kan gi opptil 60 liter med brus
 Veier lite
 Det følger med en stor flaske


SodaStream Power

  4 av 6 stjerner hos TV2.no
✅  5 stjerner fra Dagbladet.no
✅  4 av 5 stjerner hos Trustedreviews.com

SodaStream Power

.
SodaStream har blitt testet av en rekke eksperter, blant annet TV2 og testsiden trustedreviews.com. Ekspertene er enige om at SodaStream Power er en god maskin som imponerer med sine mange funksjoner og flotte design. Mange funksjoner gir mer varierte bruksområder, og det attraktive designet gjør at maskinen ser flott ut på kjøkkenet.

Tre forskjellige nivåer

SodaStream Power er en av modellene som både ser bra ut og har stor variasjon i forhold til bruk. Modellen er utstyrt med tre forskjellige nivåer, som angir hvor sprudlende og kullsyreholdig vannet skal bli. På det laveste nivået blir det bare litt kullsyre i vannet, men på det andre nivået sprudler vannet og minner om en nyinnkjøpt brus fra butikken. Bruker du det høyeste nivået, vil du få så mye kullsyre at de ikke forsvinner, selv når du heller brusen i glasset.  Husk å skru lokket på flasken umiddelbart, slik at kullsyren holder seg i flere dager.

SodaStream gjenoppstår i en enda bedre versjon

Merkevaren SodaStream var populær på1980-tallet, men da var ikke stilen og designet det mest strømlinjeformede. Det ser veldig annerledes ut i dag og SodaStream Power er virkelig flott å se på: balansen er perfekt, detaljene er diskret og har en minimalistisk stil. De tre knappene som angir de tre nivåene, er merket med LED-lys og tydelige dråper som viser intervallene. Både patronen og strømtilkoblingen er gjemt diskret, slik at flyten i designet beholdes.

Kraftig maskin

SodaStream Power er på alle måter en stor og mektig maskin. Den har mange funksjoner og er også i den dyrere enden av prisskalaen. Brukervennligheten er god, til tross for mange funksjoner, og den er lett og enkel å bruke. Du kan gjøre drikken mer personlig og velge hvor sprudlende vannet skal være. Patronen gir deg cirka 60 liter med brus før den er tom. Avhengig av bruk, kan det holde til flere måneder med bruk.

Utvalgte fordeler med SodaStream Power:
 Fint og stilig design
 Mange funksjoner
 Tre nivåer, som gjør vannet litt sprudlende medium-sprudlende og svært sprudlende
 Enkel å bruke
 En patron er nok til 60 liter med brus


SodaStream Genesis

✅  Testvinner hos svenske Smartson.se
  Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

SodaStream Genesis

.
Vann vil bli forvandlet til kullsyreholdig vann eller brus ved å legge til kullsyre og eventuelt smak. En god maskin gir brukeren sprudlende drikke, hvor smaken av vann fra springen ikke er for gjennomtrengende. SodaStream Genesis er en av de gode maskinene på markedet og det kullsyreholdige vannet som maskinen produserer, er både smakfullt og holder på bobler lenge etter at den er laget. Skreddersydde flasker holder godt på brusen, slik at den ikke blir flat når den har stått en dag eller mer.

Enkel å rengjøre

I tillegg til å produsere drikke, er det også viktig at maskinen er brukervennlig. Dette gjelder også rengjøringen, siden det er større sjanse for at du vil bruke brusmaskinen mer hvis den er lett å vaske. SodaStream Genesis tilhører de maskinene som er lett å rengjøre, for det er ikke med så mange deler som må vaskes. Enkel er et karakteristisk ord for denne modellen, siden det er lett å sette inn patronen og enkelt å bruke flasken.

Trygg og fast

Det følger med to flasker til SodaStream Genesis, noe som er smart, hvis du vil lage flere flasker samtidig. Flasken er både fast, sikker og holdbar, slik at den ikke blir ødelagt så lett. Den kan inneholde 0,8 liter, som er standard for de fleste flasker. Selve maskinen veier 2,4 kg, så det er ingen tvil om at maskinen er tung. Designet er også fint og enkelt. Den smale formen gjør at modellen også passer inn på mindre kjøkken.

Utvalgte fordeler med SodaStream Genesis:
  Produserer drikke med god smak
 Holder godt på kullsyren
 Enkel å rengjøre
 Gode og slitesterke flasker
 To flasker er inkludert


KitchenAid Artisan 5KSS1121

  Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

KitchenAid ARTISAN SodaStream

Karakteristisk for alle KitchenAid kjøkkenmaskiner er at de er laget i metall, og brusmaskinen er intet unntak. Har du andre produkter fra KitchenAid, vil du raskt gjenkjenne de klassiske linjene, fargerne og design. Brusmaskinen er laget i samarbeid med SodaStream og er derfor også kompatibel med SodaStream sine kullsyrepatroner. Den fungerer også med patronene fra Aqvia. En enkelt kullsyrepatron gir opptil 60 liter vann med brus, avhengig av hvor sterk du ønsker at kullsyren skal være.

Brukervennlig modell

I tillegg til den gode kvaliteten på innholdet, er modellen enkel å bruke, siden det er lagt stor vekt på brukervennlighet. Det er justerbart kullsyrenivå, slik at du lett kan finne ut hvor boblende du ønsker at drikken skal være. Når det kommer til manuelt arbeid har det vist seg at det er vanskelig å montere flaske og patron på flere maskiner, men det fungerer veldig bra på KitchenAid Artisan 5KSS1121.

Sikker og fast

Det er ikke mye å sette fingeren på hos KitchenAid Artisan 5KSS1121, fordi den oppfyller nesten alle krav for å være en perfekt modell. Modellen har en innebygd og beskyttende funksjon for feilmonterte patroner og flasker, så sikkerheten er god.  Da går verken patronen, maskinen eller flasken i stykker.  Videre er det også en sikkerhetsfunksjon som beskytter mot overtrykk.

KitchenAid Artisan 5KSS1121 har derimot en utfordring når det kommer til vekt. Modellen veier hele 7,5 kilo. Det er nesten tre ganger så mye som mange av de andre modellene, som veier rundt to kilo. Men det er selvsagt en smakssak.

Utvalgte fordeler med KitchenAid Artisan 5KSS1121:
  Gode tilbakemeldinger over hele linja
 Produserer kullsyrevann av god kvalitet
 Justerbart kullsyrenivå
 Brukervennlig og lett å montere
 Høy sikkerhet

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av KitchenAid Artisan brusmaskin:SodaStream test – disse kildene har vi brukt:


Det danske forbrukerrådet utfører grundige tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her er det snakk om en test med ni brus- og kullsyremaskiner, fra både kjente og mindre kjente merkevarer. De har sett på kullsyrekvaliteten, hvordan maskinene produserer drikke, brukervennlighet og sikkerhet.

Det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
Det svenske forbrukerrådet utfører tester av ulike produkter, som forbrukerne trenger i hverdagen. I denne testen har Råd & Rön testet ni forskjellige kullsyremaskiner i alle prisklasser og merker. Ekspertene ser både kullsyrevannets kvalitet, brukervennlighet, administrasjon og kvalitet.

Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement. Det er også mulig å kjøpe tilgang til individuelle tester alene.

Dinside.no
Norsk forbrukernettsted som skriver mye forbrukerstoff. Nettstedet skriver stort sett om motor, data, mobil og bolig. Her har du siden testet og sammenliknet to modeller fra SodaStream og Aga Aqvia. Les mer her.

Smartson.se
Svensk test-nettsted som tester ulike forbrukerprodukter. Forbrukerne har også mulighet til å bidra med å teste og vurdere produkter. Her snakker vi om en test av sju forskjellige brus- og kullsyremaskiner. Les mer her.

Trustedreviews.com
Siden kommer daglig med detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter og analyser. Her er har de grundig testet en brusmaskin fra SodaStream, og deretter skrevet en detaljert gjennomgang. Les mer her.

TV2 Norge
Norges største kommersielle TV-kanal. Kanalen fokuserer på nyheter, underholdning, sport og livsstil. TV2 Norge har testet og sammenliknet fem maskiner fra ulike merker, tre fra SodaStream og to fra Aga Aqvia. Les mer her.

Dagbladet.no
Dagbladet er en av Norges største aviser, som skriver alt fra nyheter og sport til forbrukerstoff. Avisen har også 1,7 millioner besøkende på nettsiden hver uke. I denne artikkelen tester de kullsyreholdig vann, inkludert SodaStream. Les mer her.


Andre relevante tester

Hvis du vil ha oversikt over de beste brusmaskinene, kan du lese vår brusmaskin test, hvor vi ser på flere forskjellige modeller fra forskjellige produsenter. Vi ser også på andre modeller enn kun de fra SodaStream.

I artikkelen finner du også en prissammenligning av de forskjellige produktene, slik at du enkelt kan få oversikt over hvilke forhandlere som er billigst på markedet.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere