Pizzaovn test-oversikt → Finn den beste utendørs pizzaovn

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Pizzaovner har blitt stadig mer populære de siste årene ettersom folk prøver å gjenskape den autentiske italienske pizza opplevelsen i sitt eget hjem. Det er mange pizzaovner på markedet, noe som gjør det vanskelig å bestemme seg for hvilken ovn man bør velge

Det er derimot ingen grunn til å bekymre seg, vi er nemlig her for å hjelpe deg med dette valget. Vi har utført en pizzaovnsundersøkelse av de mest populære pizzaovnene på markedet og samlet alt vi har funnet ut i denne praktiske guiden. Så uansett om du leter etter pizzaovnen som gir deg mest valuta for pengene eller den med de beste funksjonene, så bør du lese videre for å finne ut av hvilken pizzaovn som passer best for deg.

HVA MÅ DU VURDERE FØR DU KJØPER EN PIZZAOVN?

 • Størrelse– Når du kjøper en pizzaovn, må du både tenke på hvor mye plass du har og hvor mye mat du vil lage. Størrelsen på produktet avgjør hvor du kan plassere pizzaovnen din, mens diameteren (stekeoverflaten) avgjør størrelsen på pizzaen du kan lage.
  Stekeoverflate på 15-20 cm er utmerket for å eksperimentere med flere mindre pizzaer. Elektriske pizzaovner har vanligvis en mindre til middels stekeoverflate. Mellomstore pizzaovner er de vanligste og diameteren kan variere fra cirka 30 til 60 cm på gass- og vedfyrte modeller. Noen større vedovner kan ha en diameter på opptil 150 cm, noe som passer utmerket til å lage mat for 6-7 personer på en gang. En pizzaovn med mindre diameter trenger derimot ikke å være en deal breaker, siden de fleste gass- eller vedfyrte pizzaovner kan lage en pizza på kun 1-2 minutter.
 • Materiale – Det mest brukte byggematerialet i pizzaovner er rustfritt stål fordi det kan både lede og holde på varmen veldig godt og samtidig krever mindre vedlikehold enn andre materialer. Støpejern er et materiale som er bra på å lede varme, slik at det blir mer effektivt overført varme enn med keramiske materialer. Dette vil dermed resultere i en sprøere pizzabunn. På grunn av karboninnholdet er den utsatt for rust og krever derfor mer vedlikehold enn pizzaovner med andre materialer. Keramikk er et materiale som tåler varme utmerket, noe som gjør det til et materiale som er bra for å kontrollere høye temperaturer i ovnen. Det er utsatt for sprekker som følge av termisk sjokk, siden materialet kan være skjørt, så du må være forsiktig når du håndterer det. Kordieritt er et material som er mindre utsatt for sprekker, men har lav termisk ekspansjon, noe som betyr at varmefordelingen ikke fungerer optimalt når temperaturen endres.
 • Drivstofftype – En gassdrevet pizzaovn kan være et godt alternativ med tanke på enkel installasjon, allsidighet i matlagingen, og bedre temperaturkontroll. For en autentisk bakeopplevelse og mer intensivert pizzasmak er derimot vedfyrte ovner det beste valget. Det er derimot viktig å være oppmerksom på at de vanligvis er dyrere og ikke like praktiske som gassdrevne pizzaovner. Med hybridmodeller får du det beste fra to verdener. Noen pizzaovner kan brukes med enten ved, kull eller gass. Andre pizzaovner kan drives med 2 av disse drivstofftypene, noe som gir med valgfrihet. Elektriske pizzaovner er det enkleste å bruke og det mest kompakte alternativet på markedet. Det kan derimot  ta litt lengre tid å bake med disse type pizzaovene, sammenlignet med gassdrevne pizzaovner. Vurder hva du vil bruke pizzaovnen din til før du bestemmer deg for hva skal drivstoff du vil at den skal ha .
 • Pris – De dyreste pizzaovnene koster rundt 20 000 NOK og er vanligvis vedfyrte og laget av slitesterkt rustfritt stål eller stein. Mer kompakte, vanligvis elektriske modeller av pizzaovner, koster mellom 500 – 1500 NOK. Hvis du er usikker på dine matlagingsbehov kan det være lurt å velge en modell i en middels prisklasse. Disse pizzaovenene er ikke så dyre, men har fortsatt rustfri stålkonstruksjon og alternativer for flere drivstoff, slik at du kan velge ulike måter å lage pizzaen på.
 • Bruker- og ekspertanmeldelser – Brukeranmeldelser kan gi deg en god forståelse av hvor enkel ovnen er å bruke, hvor godt den tilbereder pizza, og om det er noen elementære problemer med den. Ekspertanmeldelser kan fortelle deg mer om hva slags resultater de forskjellige pizzaovnene ga og om de er et godt alternativ sammenlignet med andre pizzaovner på markedet.

arrow-more

Slik vurderer og velger vi ut produktene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære forhandlere på jakt etter de beste produktene på markedet. Vi har partnerskap med en rekke av landets største forhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av produkyrt til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering.

Hos Forbrukerliv vurderer vi produkterne ut ifra parametere som:

  1
 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • 2
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 3
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • 4
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • 5
 • Eventuelle offisielle tester

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


Panetti Pizzetta Primo – Elektrisk pizzaovn

 

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

I dagens fartsfylte verden forstår vi at tid er en viktig faktor, spesielt for pizzafans som setter pris på effektivitet uten at det går på bekostning av kvaliteten. Det er her Panetti Pizzetta Primo briljerer. Den når en brennende temperatur på 500 °C på under 20 minutter og lover å levere profesjonelle pizzaer med perfekt sprø skorpe på bare 120 sekunder. Vi mener at denne raske tilberedningsfunksjonen er spesielt fordelaktig for travle gjester eller familier som ønsker å lage gourmetpizzaer hjemme i ro og mak.

 • Rask tilberedning: Oppnår 500 °C på under 20 minutter for pizzaer av profesjonell kvalitet med sprø skorpe på bare 120 sekunder.
 • Energieffektiv: Innovative infrarøde og doble varmeelementer sørger for jevn varmefordeling og opptil 60 % energibesparelse.
 • Allsidig design: Egnet for både innendørs og utendørs bruk med vanntett IPX4-klassifisering, en romslig 13-tommers åpning og en roterende pizzastein for autentisk italiensk smak.

 

Rask tilberedning: Pizzaer av profesjonell kvalitet på bare 120 sekunder

Panetti Pizzetta Primo skiller seg ut med sin bemerkelsesverdige evne til å nå 500 °C på under 20 minutter, noe som gjør det mulig å tilberede pizzaer av profesjonell kvalitet hjemme. Med denne funksjonen kan du nyte en pizza med sprø skorpe på bare 120 sekunder, noe som kan måle seg med ytelsen til eksklusive pizzeriaer. Vi setter pris på at denne raske oppvarmingen ikke bare sparer tid, men også gir deg en autentisk italiensk pizzeriaopplevelse på kjøkkenet eller på uteserveringen.

Energieffektiv: Jevn varmefordeling og betydelige energibesparelser

Vi er imponert over energieffektiviteten til Panetti Pizzetta Primo, som har innovative infrarøde og doble varmeelementer. Disse elementene sørger for jevn varmefordeling gjennom hele stekeprosessen, noe som er avgjørende for å oppnå en perfekt stekt pizza uten kalde flekker. Utformingen fører dessuten til opptil 60 % energibesparelser sammenlignet med tradisjonelle pizzaovner. Denne effektiviteten går ikke på bekostning av kvaliteten, men bidrar i stedet til en mer miljøvennlig matlagingsopplevelse og potensielle kostnadsbesparelser over tid.

Allsidig design: Ideell for pizzabaking både innendørs og utendørs

Allsidigheten til Panetti Pizzetta Primo er et annet aspekt vi synes er spesielt bemerkelsesverdig. Den er designet for å kunne brukes både innendørs og utendørs, og har en vanntett IPX4-klassifisering som sikrer at den tåler ulike værforhold når den brukes utendørs. Ovnen har en romslig 13-tommers åpning og leveres med en roterende pizzastein som bidrar til en autentisk italiensk smak ved å sikre jevn steking av pizzabunnen. Denne tilpasningsdyktigheten gjør den til et utmerket valg for alle som ønsker å nyte nybakt pizza hvor som helst og når som helst.

Fordeler

 • Rask tilberedning
 • Jevn steking
 • Brukervennlige funksjoner
Ulemper 

 • Begrenset størrelse

Vi setter pris på Pizzetta Primos evne til å nå 500 grader Celsius for å få en profesjonell, sprø skorpe. Vi legger også merke til de energieffektive infrarøde varmeelementene som lover jevn varmefordeling og opptil 60 % energibesparelse. Den roterende pizzasteinen skiller seg ut og sørger for jevn steking.
Vi liker den romslige 13-tommers åpningen som gir fleksibilitet når det gjelder pizzastørrelse, og det praktiske med en avtakbar dør med innsynsvindu for enkel overvåking. At ovnen har en LCD-skjerm for nøyaktig temperaturkontroll, bidrar til det positive inntrykket vårt. Selv om ovnen varmes opp raskt og når 500 °C på under 20 minutter, savner vi imidlertid mer enn én stekehylle for å øke produktiviteten.
For å gjøre den enda bedre, skulle vi gjerne sett at den hadde mulighet for steking på flere nivåer eller ekstra tilbehør for andre typer retter enn pizza.


Ooni Koda 16 – Bærbar utendørs gassfyrt pizzaovn

Ooni Koda 16 gassfyrt pizzaovn har en innovativ L-formet brenner som tilbereder pizzaen din raskt og jevnt. Dette gjør den ideell for store pizzaer, slik at den passer godt til familiesammenkomster og fester. I tillegg vil den raske oppvarmingstiden gjøre at pizzaen tilberedes på kort tid. 

 • L-formet brenner for rask oppvarming
 • Ekstra tykk, 15 mm pizzastein i cordieritt
 • Pizza ferdig på 60 sekunder

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Ooni Koda 16 pizzaovn

Stort stekeområde
Ooni Koda 16 pizzaovn er utrolig enkel å sette opp, og den vil være klar til bruk på bare 20 minutter. Den har et stort stekeområde på 45 x 45 cm, noe som gjør den ideell for å lage store pizzaer. Den har to brennere: en bak og en på siden. Dette betyr en jevn varmefordeling, slik at pizzaen stekes jevnt rundt hele kanten. Pizzasteinen er laget i ekstra tykk cordieritt på 15 mm, noe som sikrer at pizzaen din blir jevnt og raskt stekt på bare 60 sekunder.

Allsidig i bruk
Pizzaovnen kan nå en temperatur på opptil 500°C, noe som gjør at den egner seg godt til tilberedning av pizza, men også biff, burgere, fisk og kylling. Den er laget i rustfritt stål som gjør den slitesterk og enkel å rengjøre. Den har justerbar varmekontroll slik at du kan tilberede pizzaen akkurat slik du vil ha den.

Enten du liker pizzaen din sprø eller litt mykere, vil ovnen gjøre susen. Det følger med en komplett guide med matlagingstips og oppskrifter, slik at du kan begynne å lage pizza med en gang. Ovnen er drevet av gass og kan ikke oppvarmes med kull eller ved, slik som med Ooni Pro pizzaovnen, som har disse alternativene.

Det betyr ikke nødvendigvis at en Ooni Koda 16 er et mindre godt kjøp. Den er fortsatt en av de beste på markedet når det gjelder alle de andre funksjonene og kvaliteten på selve ovnen.

Hva sier forbrukerne og eksperter om Ooni Koda 16?

Ooni Koda 16 pizzaovn har positive anmeldelser fra både eksperter og forbrukere. Pizzaovnen fikk 5/5 stjerner på tomsguide.com, hvor den fikk skryt for sin enkelhet og sin kraftige brenner.

Tilsvarende har pizzaovnen fått en vurdering på 4,5/5 på bbcgoodfood.com, hvor den får ros for den L-formede brenneren som gir god og jevn varme. Den fikk 4,6/5 stjerner på Amazon, hvor forbrukere sier at den er enkel å montere og at den egner seg godt til å lage italiensk pizza.

Fordeler

 • Stort stekeområde
 • Sammenleggbare ben for enkel transport
 • Justerbar varmekontroll
 • Raskt og enkelt oppsett
 • Kan brukes til steking av biff, burgere, fisk og kylling
 • Klar til bruk på bare 20 minutter
Ulemper

 • Uten innebygd termometer
 • Kun én type drivstoff
 • Kan kun brukes utendørs

Forbrukerlivs vurdering

Ooni Koda 16 pizzaovn er en meget slitesterk og fullt isolert pizzaovn som gir god varme. Den mangler likevel et innebygd termometer, så det kan være vanskelig å vite den nøyaktige temperaturen på steinen. Vi anser den som et av de beste alternativene på markedet hvis du er ute etter en pizzaovn av høy kvalitet som passer utmerket til utendørs matlaging.

Spesifikasjoner:
 Drivstofftype: gass
Materiale: rustfritt stål
Stekeflate: 45×45 cm
Maks temperatur: 500°C
Effekt: 8,49 kW
Bredde: 58,9 cm
Høyde: 37,3 cm
Dybde: 83,5 cm
Vekt: 20,4 kg


Witt Etna Rotante – gassdrevet pizzaovn med U-formet brenner

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Witt Etna Rotante har en ekstra stor stekeflate på 40,5 cm i diameter. Derfor passer den godt for familier som ønsker å lage store pizzaer eller flere pizzaer om gangen.

 • Roterende pizzastein
 • Stort stekeområde
 • Booster-brenner

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Witt Etna rotante pizzaovn

Pizzastein med 360 graders rotasjonWitt Etna Rotante pizzaovn har et eksepsjonelt design. For det første har ovnen en roterende pizzastein som sørger for jevn varmefordeling og dermed en perfekt sprø skorpe på alle sider. Denne innovative funksjonen gjør at du kan lage en deilig hjemmelaget pizza på bare 90 sekunder eller mindre. Det som også skiller denne pizzaovnen fra andre modeller på markedet er den U-formede brenneren, som gir bedre varmefordeling enn tradisjonelle L-formede brennere. I tillegg har den en ekstra boosterbrenner under den roterende pizzasteinen, som sørger for konstant og jevn temperatur. Ovnens sammenleggbare aluminiumsben med gummibunn gir ikke bare stabilitet under bruk, de gjør det også praktisk å ta med seg pizzaovnen på tur.

Merk: Husk at når pizzaen er ferdigstekt, bør du bruke en slikkepott eller et annet redskap til å løsne eventuelle kanter som har satt seg fast, før du forsiktig løfter pizzaen av steinen.

Rask oppvarming

I tillegg til sine bemerkelsesverdige funksjoner utmerker Witt Etna Rotante pizzaovnen seg med rask oppvarming og presis temperaturkontroll. Takket være boosterbrenneren som er plassert under den roterende pizzasteinen, kan ovnen raskt nå temperaturer fra 0 til 500 °C på mindre enn 15 minutter. Denne raske oppvarmingen gjør at du kan begynne å steke pizzaene dine på null komma niks, slik at du slipper unødvendig venting. I tillegg har ovnen presis temperaturregulering av pizzasteinen, slik at du kan finjustere stekeforholdene etter dine preferanser. Med dette presisjonsnivået kan du oppnå den perfekte balansen mellom sprøhet og saftighet.

Fordeler

 • Sammenleggbare aluminiumsben med gummibunn
 • U-formet hovedbrenner for jevn varmefordeling
 • Enkel å sette opp
Ulemper

 • Deksel er ikke inkludert

Forbrukerlivs vurdering

Etter vår mening gir pizzaovnen Witt Etna Rotante en eksepsjonell pizzaopplevelse. Med den roterende pizzasteinen fordeles varmen jevnt, noe som gir sprø skorpe. Den ekstra store stekeflaten gir plass til pizzaer i familiestørrelse eller større kreasjoner, og den raske oppvarmingen sørger for rask steking. Ovnen er laget av materialer av høy kvalitet som sikrer holdbarhet og lang levetid, og den gassdrevne driften gir presis temperaturkontroll og jevn varmefordeling.

Den eneste lille ulempen er at det ikke følger med noe deksel til ovnen, men vi mener at du kan investere i et kompatibelt deksel som kan kjøpes ved siden av for å beskytte ovnen og forlenge dens levetid, slik at du kan nyte godt av de enestående funksjonene i mange år fremover.

Spesifikasjoner:
 Drivstofftype: gass
Materiale: Stål, aluminium
Stekeflate: 40,5 cm
Vekt: 29,8 kg


Ooni Karu 16 – multi-fuel pizzaovn med gass og kull

 • 4.6/5 – Google Shopping
 • 4.5/5 – TechRadar.com
 • 9/10 – Wired.com
 • 5/5 – Idelhome.co.uk
 • 5/5 – Expertreviews.co.uk

Ooni Karu 16

Dette er en pizzaovn som kan bruke flere typer drivstoff, som for eksempel ved, kull eller gass. Dette gjør pizzaovnen veldig allsidig og lar deg lage hva slags mat hva du vil, på akkurat den måten du vil. Vi har gått gjennom dette produktet i dybden slik at du kan få en forståelse på om det er verdt pengene dine eller ikke.

 • Multifuel – for maksimal matlagingsfleksibilitet
 • Temperaturbestandig finish
 • Digitalt termometer

Dette er hva du trenger å vite før du kjøper Ooni Karu 16

Optimalisert luftstrøm for enkel temperaturregulering
Denne modellen har en varmeresistent finish som lar den nå 500°C på bare 15 minutter, noe som gjør den til en av de raskeste pizzaovnene på markedet. Dette vil være et godt produkt for travle restauranter eller pizzaelskere som ønsker å lage sine egne pizzaer hjemme. I tillegg gjør den optimaliserte luftstrømmen det enkelt å regulere temperaturen, slik at pizzaen din ender opp slik du vil ha den. Det digitale termometeret gjør at du alltid vet den nøyaktige temperaturen inne i ovnen. Døren med hengsler på og skorsteinen lar deg raskt endre temperaturen når du bruker ved, og med en gassbrenner kan du øke eller redusere flammestørrelsen med en enkel kontroll på ovnen. Dette gjør produktet til et veldig praktisk alternativ, spesielt hvis du ikke er en erfaren pizzakokk.

Stor stekeoverflate
Pizzaovnen kan tilpasses nesten alle dine matlagingsbehov, ved at du kan bruke ved, kull eller gass til å varme ovnen. Den har en praktisk glassdør som gjør det enkelt å sjekke hvordan det går med pizzaen din under tilberedning. Den er laget av slitesterkt rustfritt stål, noe som kan gjøre det vanskelig å flytte rundt på den, på grunn av ovnens tyngde. Selv om dette ikke er den mest bærbare modellen på markedet er den fortsatt kompakt sammenlignet med andre steinbygde pizzaovner. Ovnen er i den høyere prisklassen, men du får noen premium funksjoner med på kjøpet. Noen av disse funksjonene er en innebygd temperaturmåler og en større stekeoverflate. Den har en stekeoverflate som kan tilberede pizzaer på størrelse opp til 40 cm, i stedet 30 cm, som er den vanligste størrelsen på markedet.

Fordeler

 • Optimalisert luftstrøm for enkel temperaturregulering
 • Effektivt drivstofforbruk
 • Enkelt å fylle på drivstoff
 • Når 500°C på 15 minutter
 • Enkel å installere
Ulemper

 • Tung og ikke lett å transportere
 • Ingen tilbehør inkludert
 • I en høyere prisklasse

Hva sier brukere og eksperter

Ifølge Googles samling av brukeranmeldelser fra ulike butikker har denne pizzaovnen en vurdering på 4,6 av 5. Den fikk gode anmeldelser på TechRadar, Wired og andre testsider med brukere som berømmet brukervennligheten, den enkele monteringen og muligheten til å bruke den til å lage andre brødbaserte retter.

Konklusjon

Denne modellen har en solid evne til å varme opp mat og den har et brukervennlig design. Selv om den er litt tung og dermed ikke så lett å transportere, er den verdt den ekstra vekten på grunn av hvor godt den holder temperaturen under matlagingen. Basert på vår testing synes vi at dette er en fantastisk modell for de som ønsker å lage autentiske pizzaer.

Spesifikasjoner:
Drivstofftype: Ved, kull og gass
Egenskaper: Stativ, termometer
Materiale: Karbonstål og rustfritt stål
Stekeoverflate: 42,42×42,42 cm
Maks temperatur: 500°C
Bredde: 50 cm
Høyde: 83,7 cm
Dybde: 81,5
Vekt: 28,4 kg


Clementi Pulcinella – mellomstor pizzaovn med isolasjon i høy kvalitet

 • 4.2/5 – Pizzaovenreviews.co.uk

Clementi Pulcinella

Denne pizzaovnen er et premium produkt som bruker Air Plus-teknologi for bedre varme- og flammefordeling, slik at pizzaen din smaker bedre. Dette hjelper deg å nå ønskede temperaturer raskere. Vi har sett nærmere på hvilke funksjoner den har å tilby og hvilken type mennesker den vil passe best til.

 • Air Plus System for større varme- og flammefordeling
 • Plass til 2 standard pizzaer
 • 3 fargealternativer

Hva du bør vurdere før du kjøper Clementi Pulcinella

Retentiv murstein og solid isolasjon
Clementi Pulcinella pizzaovnen er en modell som er egnet til å lage gode pizzaer til venner og familie. Produktet kommer i tre vakre farger – antrasitt, kobber og rustfritt stål – slik at du kan velge den som passer best inn i hagen din. Ovnen er utstyrt med solid isolasjon, slik at den holder godt på varmen og steker pizzaen jevnt. I tillegg har den et termometer som gir nøyaktige avlesninger av indre temperatur, noe som kan hjelpe deg med å ta dine pizzalaging til neste nivå. Dette vil resultere i at du får en god pizza med en sprø skorpe.

Brukervennlig design
Den har plass til to pizzaer i standard størrelse om gangen, og den har en  praktisk oppbevaringshylle som er et godt sted å oppbevare topping til pizza og annet matlagingstilbehør. Hyllen er innen umiddelbar rekkevidde, slik at du raskt kan hente det du trenger mens du lager mat. Det er viktig å være oppmerksom på at ekstra tilbehør må kjøpes separat. Når det er på tide å rydde opp, vil det brukervennlige interiøret gjøre prosessen rask og enkel. For å få de perfekte matlagingsforholdene for denne modellen trenger du rundt 4 kg ved for å nå 400 grader i ovnen.

Fordeler

 • Oppbevaringshylle
 • 2 hjul for bedre manøvrering 
 • Innebygd termometer
 • Holder varmen godt på grunn av solide isolasjon
 • Brukervennlig design
Ulemper

 • I den høyere prisklassen
 • Inkludert brukerhåndbok kan være mer detaljert

Konklusjon

Selv om denne modellen er plassert i en høy prisklasse sammenlignet med de andre pizzaovnene på markedet, er denne ovnen en flott modell, enten du er en pizza entusiast eller bare leter etter en enkel måte å lage middag på. Produktet kan ta litt tid å sette opp, men vi synes maten som blir laget av ovnen gjør at det helt klart er verdt det.

Spesifikasjoner:
Drivstofftype: Tre
Stekeoverflate: 80×60 cm
Høyde: 200 cm
Bredde: 100 cm
Dybde: 89,9 cm
Maksimal steketemperatur: 450-500°C
Vekt: 157 kg
Funksjoner: Skorstein med baffel, innebygd termometer, rustfritt stål foran og på sidehylle


Ooni Karu 12 – bærbar pizzaovn med fleksibilitet i drivstofftype

 • 4.5/5 – Amazon
 • 4.6/5 – Google Shopping
 • 4.5/5 – Techgearlab.com
 • 5/5 – Pizzaovenreviews.co.uk
 • 4.6/5 – Thespruceeats.com
 • 5/5 – Gardeningetc.com

Ooni Karu 12

Denne pizzaovnen har et bakebrett av kordieritt stein som tåler ekstremt høye temperaturer, noe som gir jevn varmefordeling og enkel pizzabaking. Dette resulterer i en pizza som er sprø på utsiden og myk på innsiden. Vi har gått gjennom funksjonene for å se hvor godt den står seg mot resten av pizzaovnene på markedet.

 • Bakebrett av kordieritt stein
 • Tilbereder pizza på under ett minutt
 • Spesialdesignet drivstoff brett

Hva du bør vurdere før du kjøper Ooni karu 12

Stabilt design i rustfritt stål
Ooni Karu 12 pizzaovn er en robust modell som er laget for alle som leter etter en pizzaovn som er bygget for å vare lenge. Siden den er laget av rustfritt stål er den motstandsdyktig mot korrosjon, slik at du kan være trygg på at den vil være i god stand over lang tid.Denne pizzaovnen er både vedfyrt og gassfyrt, noe som gjør den allsidig og enkel å bruke. Du kan også bruke denne pizzaovnen med kull. Vær oppmerksom på at du må kjøpe en gassbrenner separat hvis du foretrekker å lage mat på den måten.

Kompakt modell med flere drivstoff muligheter
Pizzaovnen veier kun 12 kg, så du kan enkelt flytte den rundt til hvor enn du vil ha den. den kompakte størrelsen gjør også at det er lett å oppbevare den når den ikke er i bruk. Produktets design er svært isolerende og gjør dermed at varmen holdes inne, slik at du kan lage pizza på under ett minutt. Den har også en avtakbar askeoppsamler for enkel rengjøring. Dette gjør det enkelt å holde ovnen i topp stand og slik at den alltid er klar til bruk. Siden den ikke har noen innebygd temperaturmåler, er det viktig at man er oppmerksom under matlaging. Brukermanualen har all informasjon om hvordan man opprettholder den optimale temperaturen for å nå ønskede resultater. Sammenlignet med andre dyrere konkurrenter på markedet, gir denne modellen god valuta for pengene på grunn av muligheten til å bruke forskjellige drivstofftyper og at den er enkel å bruke.

Fordeler

 • Robust konstruksjon
 • Enkel å transportere og lagre bort
 • God isolasjon
 • Egnet for mindre uterom
 • Kan brukes med gassadapter
 • Avtakbar askeoppsamler for enkel rengjøring
Ulemper

 • Gassbrenner følger ikke med ovn
 • Litt vanskelig å kontrollere temperaturen når du bruker ved
 • Ingen innebygd temperaturmåler

Hva brukere og eksperter sier om Ooni Karu 12

Denne pizzaovnen har fått positive tilbakemeldinger av både brukere og eksperter. Poeng-score på 71/100 på Techgearlab.com og 5/5 på Pizzaovenreviews.co.uk viser at ovnen definitivt er en solid konkurrent på pizzaovn markedet. Brukervurderingene er like imponerende, med en vurdering på 4,6 av 5 basert på Googles samling av forbrukeranmeldelser fra forskjellige butikker, og 4,5 på Amazon. Det som skiller Ooni Karu 12 fra andre pizzaovner er det kompakt designet i tillegg til ovnens evne til å fungere godt med både bruk av gass og ved.

Konklusjon

Basert på vår testing, virker Ooni Karu 12 pizzaovnen som et produkt som gir mye valuta for pengene. Det er en bærbar, godt isolert modell som har en avtagbar askeoppsamler for enkel rengjøring. Den er designet for pizzaelskere som ønsker å ha muligheten til å bruke flere typer drivstoff i en kompakt og brukervennlig pizzaovn.

Spesifikasjoner:
Drivstofftype: Ved, kull og gass
Egenskaper: Stativ
Materiale: Rustfritt stål
Maks temperatur: 500°C
Stekeoverflate: 33×33 cm
Bredde: 40 cm
Høyde: 80 cm
Dybde: 77 cm
Vekt: 12 kg


Bertello pizzaovn ute – flerbruk design

 • 4.1/5 – Amazon
 • Toppvalg på Techgearlab.com
 • God anmeldelse – Pizzaforguys.com

Bertello utendørs pizzaovn

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Denne Bertello pizzaovnen når maksimale temperaturer på over 500 ° C, noe som gjør den til den perfekte ovnen for både pizzaelskere og eksperter. På kun 60 sekunder kan du ha en ferdig pizza i napolitansk stil i ditt hjem. Vi har sett på denne modellen sammenlignet med lignende varer på markedet for å få et bedre forståelse av dette produktet .

 • Maksimal temperatur på over 500 °C
 • Multi-Fuel funksjon
 • Kompakt og bærbar

Hva du bør vurdere før du kjøper Bertello Outdoor Pizzaovn

Unik kombinasjon av drivstofftyper
Det mest unike med denne modellen er at den kan lage mat med gass og ved samtidig, noe som vil bidra til maksimal smak. Dette en bra funksjon fordi tre forsterker den autentiske smaken av pizza og ved å bruke gass kan du holde temperaturen høy og enkelt regulere den. Bertello pizzaovn ute er laget av keramiske fiber material, noe som gjør at ovnen har høy. Dette sikrer at varmen holder seg inne, og opprettholder den optimale temperaturen i løpet av hele matlagingen. Yttermaterialet er laget av stål som gjør den meget robust og slitesterk.

Sammenleggbart design
I tillegg har ovnen sammenleggbare ben for både enkel transport og oppbevaring. Den tilbyr mange funksjoner som kun er tilgjengelige på andre førsteklasses modeller, noe som gjør at den gir mye valuta for pengene. Den varme-resistente pizzasteinen er en god funksjon fordi den bidrar til å tilberede pizzaen jevnt. Pizzasteinen er konstruert av kordieritt, som er et av få materialer som tåler temperaturer over 400 grader. Noe du bør tenke på før du bestemmer deg for dette produktet er at den er litt vanskelig å rengjøre hvis du kun bruker tre. Det etterlater mer rester, så forbered deg på en litt tidkrevende oppgave når du skal rengjøre den.

Fordeler

 • God luftstrøm
 • Pizzastein som tåler høy varme
 • Sammenleggbare ben
 • Kan lage forskjellige matvarer
 • Høy isolasjon takket være keramisk fiber
Ulemper

 • Tungt å feste gass adapteren
 • Rengjøring er litt vanskelig
 • Valgfritt gassbrennerfeste selges separat

Hva sier brukere og eksperter

Med mye valuta for pengene skilte dette produktet seg definitivt ut og ble utropt til Top Pick på Techgearlab.com, hovedsakelig for ovnens evne til å nå høye temperaturer og den fantastisk luftstrømmen. Pizzaforguys.com elsket hvordan den gir maksimal matlagningsglede til en slik pris, med en flott byggekvalitet og design.

Konklusjon

Ovnens evne til å lage deilige vedfyrte pizzaer, samt en rekke andre matvarer mens du arbeider med gass og ved samtidig, gjør denne pizzaovnen til en av de spesielle og mest unike modellene på markedet. Det kan være litt tungvint å feste gassadapteren, men alt i alt vil vi anbefale dette produktet til alle som ønsker å lage pizza på en  profesjonell måte.

Spesifikasjoner:
Drivstofftype: ved, kull, pellets, gass
Stekeoverflate: 31,5×34 cm
Maks temperatur: over 500 grader
Materiale: Rustfritt stål
Egenskaper: Stativ
Bredde: 32 cm
Høyde: 61 cm
Lengde: 36 cm
Vekt: 13 kg


Morsø Forno pizzaovn – allsidig bruk

 • 4.1/5 på Pizzaovenreviews.co.uk
 • 4.5/5 på Dumblittleman.com

Morso Forno

Morsø Forno er en pizzaovn og grill i ett og samme produkt. Dette betyr at du kan tilberede pizza, biffer, kylling, grønnsaker og mer på dette ene apparatet. Ovnen sirkulerer varmen for jevn matlaging, slik at du kan få tilfredsstillende matlagingsresultater. Vi har gått gjennom hva de fleste synes om produktet og hva slags individ ovnen passer best for.

 • Stekeovn og grill i ett
 • Designet av prisvinnende dansk designer
 • Slitesterk svart emaljert støpejern

Hva bør du vurdere før du kjøper Morsø Forno

Design av høy kvalitet
Denne pizzaovnen er designet av den prisvinnende dansk designeren Klaus Rath. Ovnen er  laget av slitesterkt svart emaljert støpejern. Dette jernet er ikke utsatt for rust og er utrolig enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Noen kjøper dekselbeskyttelse for å bevare fargen på pizzaovnen, men vær oppmerksom på at dette ikke er inkludert i den ordinære prisen. Design av høy kvalitet er laget for mer erfarne kokker som ønsker en autentisk pizzalagingsopplevelse, men den er også relativt enkel å bruke for nybegynnere. En annen flott funksjon er at den kan brukes som varmeovn til uteserveringer.

Ulike matlagingsmuligheter
Den brede oppbevaringen av brennkammer på Morsø Forno pizzaovn gjør at du enkelt får plass til mange vedpanner og kokekar inni. Dette gjør det enkelt å lage mat, slik at du ikke hele tiden trenger å bytte ting inn og ut. Med en bunn på 70×60 cm er den hverken for stor eller for liten for en mellomstor hage. Det smale og stilige utseendet vil se bra ut til all slags type utvendig dekor. Selv om den først og fremst er laget for lage pizzaer, kan den bake, grille, røyke og steke ulike typer mat like godt. På denne måten kan venner og familie lære nye matlagingsferdigheter.

Fordeler

 • Enkel å vedlikeholde
 • Enkel å sette opp
 • Kan brukes til brødbaking og grilling av kjøtt
 • Bred oppbevaring av brannboks
 • Unikt og avrundet design
Ulemper

 • Ekstrautstyr må kjøpes separat
 • I høyere prisklasse

Hva sier brukere og eksperter

Dette produktet fikk en relativt god vurdering på to anmeldelsessider: 4,1 av 5 på pizzaovenreviews.co.uk og 4,5 på dumblittleman.com. De elsket hvordan dette produktet kan tilberede nesten alt av ovns- og grillmat, og hvor lett den er å flytte rundt. De nevnte derimot også noen ulemper med produktet, som den høye prisen og det relativt dyre ekstrautstyret som må kjøpes separat.

Konklusjon

Hvis du er noen som ønsker en pizzaovn med unikt design til ditt hjem, er dette et alternativ du bør vurdere. Ovnen er relativt dyr i forhold til de andre produktene på markedet, men den er veldig fleksibel med på at du kan bruke den til å lage mye annen mat, i stedet for kun pizza.

Spesifikasjoner:
Drivstofftype: Tre/Kull
Materiale: Støpejern
Stekeoverflate: 70 x 70 cm
Høyde: 60 cm
Vekt: 94 kg


Ooni Fyra – lett pizzaovn

 • 4.7/5 – Amazon
 • 4.5/5 – Techadvisor.com
 • 4.2/5 – Bbcgoodfood.com
 • 5/5 – Gardeningetc.com
 • 4.8/5 – Piizzaovenreviews.co.uk

 

Ooni Fyra

Dette er en modell å vurdere hvis du er en som vil ha en brukervennlig og lett pizzaovn. Med en vekt på kun 10 kg er denne ovnen enkel å flytte rundt og passer inn uansett hvor du vil sette den. Vi har evaluert funksjonene av produktet og sett på anmeldelsenses på nettet for å vurdere om denne pizzaovnen er et godt kjøp

 • Autentisk vedfyrt pizzasmak
 • Veier kun 10 kg
 • Innovativ renne i tre

Hva du bør vurdere før du kjøper Ooni Fyra

Jevn varmefordeling
Ooni er kjent den korte oppvarminingstiden og denne modellen er intet unntak. Den kan varmes opp til tilberedningstemperatur, opptil 500 grader, på kun 10-15 minutter. Dette gjør at du kan begynne å lage pizzaen din raskt etter at du setter igang prosessen. Den innovative rennen i tre sikrer at varmen sirkulerer jevnt, fra den brennende veden til stekesteinen, slik at pizzaen blir tilberedt perfekt. Denne pizzaovnen lar deg lage pizza raskt og enkelt med en autentisk vedfyrt smak.

Enkel installasjon og vedlikehold
Fyra er veldig enkelt å sette opp, som gjøres ved å følge de enkle instruksjonene i den medfølgende bruksanvisningen. Det tar bare noen få minutter å komme i gang og du trenger ingen spesielle verktøy eller ferdigheter. Den har et pulverlakkert karbonstål skall som gjør at den er både godt isolert og slitesterk. Den enkel å rengjøre og vedlikeholde fordi den har en avtagbar keramisk plate og askeoppsamler. Bena brettes opp for enkel transport, slik at du kan ta den med deg uansett hvor du går, noe som gjør den til den perfekte pizzaovnen for hagen din. Den er plassert i en middels prisklasse sammenlignet med andre vedfyrte pizzaovner av høyere kvalitet på markedet, noe som gjør den tilgjengelig for folk flest.

Fordeler

 • Enkel å sette opp
 • God byggekvalitet
 • Sammenleggbare ben for enkel transport
 • Fordeler varmen jevnt over hele pizzasteinen
Ulemper

 • Keramisk plate kan noen ganger sprekke på grunn av termisk sjokk
 • Krever regelmessig vedlikehold av flammen for å holde seg varm
 • Ikke kompatibel med gass

Hva sier brukere og eksperter

Fyra pizzaovn fikk en poengsum på 4,8 av 5 på Pizzaovenreviews.co.uk og 5 på Gardeningetc.com sammen med en annen god anmeldelse på Bbcgoodfood.com. De elsker at modellen er både enkel sette opp og vedlikehold. Anmelderne sa at det er litt vanskelig å få riktig temperatur i de første forsøkene siden den ikke har en innebygd temperaturmåler. Ifølge Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker har den en vurdering på 4,7 av 5, der brukere som berømmer det moderne utseendet til pizzaovnen.

Konklusjon

Når du ser på spesifikasjonene og anmeldelsene, virker denne modellen som et godt alternativ hvis du leter etter en vedfyrt pizzaovn til en relativt lav pris eller hvis du leter etter en kompakt og brukervennlig modell med gode funksjoner. Den er ikke kompatibel med gass, noe som kan være en avgjørende funksjon for enkelte folk. Du kan derimot få pizzaovner som er kompatibel med gass fra Ooni i en høyere prisklasse.

Spesifikasjoner:
Drivstofftype: Tre
Materiale: Karbonstål
Egenskaper: Stativ
Maks temperatur: 500°C
Stekeoverflate: 33×33 cm
Bredde: 39 cm
Høyde: 74 cm
Dybde: 73 cm
Vekt: 10 kg


Ariete 0909 elektrisk pizzaovn – for et mer praktisk alternativ

 • 4.8/5 – Google Shopping
 • 4.5/5 – Amazon

Ariete 0909

Med de 5 forskjellige varmeinnstillinger denne modellen har å tilby, kan du enkelt justere temperaturen for å få ønsket resultat, enten du liker pizzaen din sprø eller myk. Dette er alt i alt  en flott elektrisk pizzaovn, men husk å vær klar over dine faktiske behov før du bestemmer deg.

 • 5 varmeinnstillinger
 • Høykvalitets ildfast steinplate
 • Kompakt design

Hva du bør vurdere før du kjøper Ariete 090

Stabil og kompakt design
Produktets ildfaste steinplate i høy kvalitet tilbereder pizza jevnt og raskt, mens det kompakte designet tar minimalt med plass. Platen har nonstick-belegg, så rengjøring av denne modellen vil ikke være vanskelig, siden olje blir absorbert i platen. Gummiføttene på denne pizzaovnen hindrer den i å bevege seg rundt mens den er i bruk, noe som sikrer at pizzaen tilberedes jevnt og raskt. Pizzaovnen har en tendens til å bli varm når den brukes over lengre tid, så plasser den på en en brannsikker overflate for å være sikker. Inkludert med pizzaovnen er to stålmiksere med håndtak som er ypperlige for å røre pizzasaus eller andre ingredienser under matlaging.

Temperaturresistent materiale
Denne pizzaovnen er laget av et materiale som er motstandsdyktig mot svært høye temperaturer, noe som gjør den til et godt valg for de som ønsker en pizzaovn designet for å håndtere intens matlaging. På grunn av pizzaovnens kraft på 1200 Watt, som er litt under markedsgjennomsnittet, kan du bruke den uten å være redd for en høy strømregning. Det tar bare noen få minutter før ovnen oppnår en optimal temperatur, som vil være en høy nok varme til å lage pizza eller focaccia. Du vil få den samme følelsen av å bake som med en vedfyrt pizzaovn.

Fordeler

 • Kan brukes til både fersk og frossen pizza
 • Har gummiføtter for økt stabilitet
 • Blinklys
 • Materialet er motstandsdyktig mot svært høye temperaturer
 • Lavt energiforbruk
 • Leveres med 2 røreverk i stål med håndtak
Ulemper

 • En mer detaljert bruksanvisning ville vært bedre
 • Blir veldig varmt så den må legges på et brannsikkert underlag

Hva sier brukere og eksperter

Denne modellen har en vurdering på 4,5 av 5 på Amazon og en vurdering på 4,8 basert på Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker. Brukerne elsket hvor raskt den nådde optimal tilberedningstemperatur og hvordan den ga gode matlagingsresultater med både fersk og frossen pizza. Noen av dem klaget over plastdeler som avgir lukt når pizzaovnen ble slått på første gangen, men lukten avtar over tid.

Konklusjon

Med denne praktiske og  brukervennlige elektriske modellen kan du tilberede pizzaen din med høyere temperatur uten frykt for å skade ovnen. Den ildfaste steinplaten av høy kvalitet sørger for at pizzaen din tilberedes jevnt, mens det lave strømforbruket betyr at du ikke vil trenge å bekymre deg om strømregningen når du bruker denne ovnen.

Spesifikasjoner:
Strømkilde: Elektrisk
Brukstid: 4 min
Effekt: 1200W
Antall innstillinger: 5
Maks temperatur: 400 °C
Timer: 30 min
Egenskaper: Gummifot, indikatorlampe, temperaturinnstilling
Høyde: 19 cm
Lengde: 34 cm
Bredde: 30 cm
Vekt: 39,4 kg


Austin and Barbeque AABQ Pizzaovn Gass – pizzaovn i rustfritt stål

 • 4.1/5 – Netonnet.se

Austin and Barbeque AABQ Pizzaovn Gass

Denne modellen fra The Austin and Barbeque er perfekt for bruk året rundt siden den tåler alt av vær, noe som betyr at du kan bruke den i alle værforhold uten å måtte bekymre deg for at pizzaovnen din blir skadet. Vi har undersøkt denne pizzaovnen i detalj for å finne ut om funksjonene den har å tilby er verdt pengene dine.

 • Tåler alt av vær
 • Integrert termometer
 • Stor uttagbar pizzastein

Hva du bør vurdere før du kjøper Austin and Barbeque AABQ Pizza Oven Gas

Slitesterk konstruksjon i rustfritt stål
Dette er en veldig slitesterk modell, laget av rustfritt stål samtidig. Pizzaovnen er både praktisk og har et elegant utseende. Den er veldig enkel å montere og den er lett å flytte rundt på. Selve bruken av denne modellen er ganske enkel, men døren har en tendens til å bli varm, så du må være forsiktig når du åpner ovnen for å sjekke pizzaen din. Den har en varmekontrollerende knapp på baksiden, som er svært enkel å kontrollere og en integrert gnisttenner for rask gassantenning.

Enkel temperaturregulering og stor pizzastein
Denne ovnen er utstyrt med et integrert termometer, som gjør det superenkelt å kontrollere temperaturen, slik at du kan sørge for at pizzaen din blir jevnt stekt. Med termometeret kan du justere temperaturen slik at du får den perfekte pizzabunnen. Den store pizzasteinen sørger for jevn varmefordeling og bidrar til å steke pizzaen jevnt på begge sider. Overflaten er firkantet med mål på 30,6×30,6 cm slik at du kan tilberede to mindre pizzaer samtidig. Dette gjør det veldig praktisk for familie- eller vennesamlinger i hagen. Den har tresidige brennere, slik at du kun trenger å rotere pizzaen 180 grader én gang, men du må kjøpe gasstenneren separat.

Fordeler

 • Jevn varmefordeling
 • Enkel å montere og flytte rundt
 • Steker raskt og jevnt
 • Robust konstruksjon
 • Kan enkelt justere temperatur
Ulemper

 • Døren kan være vanskelig å lukke når den er varm
 • Regulator, slange og spade følger ikke med

Konklusjon

Vi tror at dette produktet passer godt for personer som har lyst på en gassdrevet pizzaovn som ikke er for dyr. Den har mange flotte funksjoner med tanke på prisen, og den er enkel å bruke. Det krever litt øvelse å bli vant til  den varme døren, men dette er en liten pris å betale for en ellers kapabel pizzaovn.

Spesifikasjoner:
Stekeoverflate: 30,6×30,6 cm
Materiale: Stål
Egenskaper: Termometer
Effekt: 5000W
Bredde: 70 cm
Høyde: 52 cm
Dybde: 67,5
Vekt: 14,4 kg


Hvordan lage pizza i en pizzaovn?

Pizza er en tradisjonell italiensk rett som består av et gjæret flatbrød som vanligvis er toppet med tomatsaus og ost, og bakt i ovn. Den kan også toppes med andre ingredienser, som for eksempel kjøtt, grønnsaker eller fisk.

Pizzaovner er spesielt utviklet for å lage pizza og har vanligvis en stein- eller mursteinsoverflate som er med på å skape den karakteristiske sprø skorpen. Du fortsatt lage pizza hjemme hvis du ikke har pizzaovn, ved bruk av en vanlig ovn. Det er derimot viktig å vite at det kanskje ikke blir helt likt som om du hadde brukt en pizzaovn.

Her er en grunnleggende guide til hvordan du lager pizza i en pizzaovn:

 1. Forvarm ovnen til temperaturen som er spesifisert i pizzaoppskriften. Pizzaovner kan bli mye varmere enn vanlige ovner, så det er viktig å passe på at du ikke oversteker pizzaen.
 2. Legg pizzadeigen på en pizzaspade som er drysset med mel eller semulegryn.
 3. Tilsett ønsket pålegg og skyv deretter pizzaen over på pizzasteinen eller bakeplaten i pizzaovnen.
 4. Stek pizzaen i tiden som er angitt. Som nevnt tidligere så bruker, pizzaovner høyere temperaturer enn vanlige ovner, så hold øye med pizzaen din slik at den ikke blir brent.
 5. Ta pizzaen ut av ovnen og nyt!

Hvordan bruke en pizzaovn?

Pizzaovner er en fin måte å lage pizza på i ditt eget hjem. De kommer i mange forskjellige størrelser og stiler, så det er lurt å finne en som passer dine egne behov. Her er noen tips til hvordan du bør bruke en pizzaovn:

 1. Forvarm ovnen i henhold til produsentens instrukser. Dette gjøres vanligvis ved å slå på ovnen og sette den på ønsket temperatur.
 2. Når du er ferdig med å bruke ovnen ovnen, slår du den av og lar den avkjøles.
 3. Rengjør pizzaovnen etter hver bruk. Dette vil forhindre oppbygging av fett og smuss.

Pizzaovner kan brukes til å lage andre matvarer enn pizza. Prøv å tilberede kylling, fisk eller grønnsaker i pizzaovnen din.

Hvor varm bør en pizzaovn være?

Pizzaovnen skal være varm nok til å steke pizzaen grundig uten å brenne skorpen. Den ideelle temperaturen for en pizzaovn er mellom 400-500 grader Celsius. Dette betyr også at en pizzaovn tar lenger tid å varme opp enn en vanlig ovn, noe som er viktig å huske på når du planlegger pizzakvelden.

Hvis du virkelig vil lage den perfekte pizzaen i ditt hjem, er det definitivt verdt å investere i en pizzaovn. Med den rette pizzaovnen vil du lage deilige pizzaer på kort tid!

Hva er forskjellen mellom en pizzaovn og en vanlig ovn?

En pizzaovn er designet for å bli mye varmere enn en vanlig ovn, noe som gjør den bedre egnet til å lage pizza. En pizzaovn har vanligvis en steinoverflate som bidrar til å fordele varmen jevnt, noe en vanlig ovn ikke har.

Les også: Kjøkkenmaskin test, de beste ovnene og varmluftsovn test.


FAQ

Hvilken pizzaovn bør jeg velge?
De forskjellige faktorene man bør vurdere når man kjøper en pizzaovn inkluderer størrelsen på pizzaovnen, materialet den er laget av, hva slags drivstoff den bruker og prisen. Bruker- og ekspertanmeldelser blir også vurdert. Til syvende og sist avhenger den beste pizzaovnen for utendørs bruk av hva hver enkelt ønsker av sin pizzalaging.
hva kan man lage i pizzaovn?
Pizzaovner er designet for å lage pizza og har som derfor en overflate av stein eller murstein som bidrar til å produsere den karakteristiske seige skorpen. Bortsett fra pizza, kan du også lage andre måltider i pizzaovnen din, for eksempel fisk, grønnsaker eller kylling.
hvor varm er en pizzaovn?
Pizzaovnen skal være varm nok til å steke pizzaen jevnt uten å brenne skorpen. Den ideelle temperaturen for en pizzaovn er omtrent 400-500 grader Celsius. Dette betyr også at en pizzaovn tar lengre tid å varme opp enn en vanlig ovn, noe som er viktig å huske på når du planlegger kvelden.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere