Beste frittstående kjøleskap: De beste frittstående kjøleskapene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen ser vi nærmere på frittstående kjøleskap. Vi tar utgangspunkt i modellenes spesifikasjoner og funksjoner samt ulike eksperttester for å finne ut av hva ekspertene mener er kjøleskapenes fordeler og ulemper. 

Til dette formålet har vi sett nærmere på tester fra forskjellige ekspertkilder som for eksempel den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Dersom du ønsker å lese mer om de forskjellige testene så finner du nederst i artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Denne frittstående kjøleskap testen inneholder: 
Gjennomgang av de beste frittstående kjøleskapene 
Guide til å finne det riktige kjøleskapet etter egne behov
Slik rengjør du kjøleskapet ditt
Guide til å fylle kjøleskapet ditt riktig
Informasjon om hvordan kjøleskapene testes
Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra uavhengige tester. På den måten kan du som forbruker enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

Frittstående kjøleskap test – Her er de 6 beste modellene 

Her finner du en gjennomgang av de 6 beste frittstående kjøleskapene på markedet. Hos Forbrukerliv har vi analysert anerkjente tester fra både inn- og utland, og har samlet ekspertenes favoritter i denne artikkelen.

I de grønne boksene under produktnavnene kan du se hvor produktene er blitt testet og hvordan de har klart seg. Vi inkluderer også en prissammenligning slik at du raskt og enkelt finner den forhandleren som har den beste prisen.


Bosch KSV36VB3P

 Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch KSV36VB3P

.
Bosch KSV36VB3P er blitt testet av de to ekspertkildene Råd & Rön.

Svenske ekspertene er imponerte over kjøleskapet og har derfor gitt modellen en topplassering i de store testene sine.

Råd & Rön spesielt imponerte over kvaliteten på modellen.

Når det kommer til ulemper blir det nevnt at støynivået er et lite problem.

Romslig og stilig kjøleskap  

Med Bosch KSV36VB3P får man et stilig og elegant kjøleskap med et enkelt uttrykk. Modellen er venstrehengslet, men man har mulighet til å snu døren hvis det er behov for det.

På kjøleskapet kan man finne et display der man se de aktuelle funksjonene.

Når man åpner kjøleskapsdøren tennes et LED-lys som gir en god oversikt over hele kjøleskapet.

Bosch KSV36VB3P er en forholdsvis romslig modell. Kapasiteten er på 346 liter, noe som betyr at dette ikke er det største kjøleskapet som finnes på markedet. Det er imidlertid stort nok til en familie på rundt 5 personer. Støynivået er på 39 dB så derfor bråker det ikke mye under bruk.

Energivennlig modell med elektronisk temperaturstyring 

Bosch KSV36VB3P kan beskrives som å være en energivennlig modell.

Kjøleskapet er nemlig plassert i energiklasse A++, noe som er en av de høyeste energiklassene for kjøleskap. Det vil si at man får et kjøleskap som ikke bruker mye energi i løpet av et år.

Kjøleskapet kommer i tillegg med en elektronisk temperaturstyring. Det er derfor enkelt å stille inn temperaturen manuelt med en skruknapp dersom det er behov for det i forhold til endringer i temperaturen.

Den elektroniske temperaturstyringen sikrer at man kan enklere kan stille inn en nøyaktig temperatur.

Fleksibelt kjøleskap med FreshSense 

Bosch KSV36VB3P er et kjøleskap som fungerer ved hjelp av sensorteknologi. Denne teknologien blir blant annet kalt for FreshSense. Med FreshSense holdes temperaturen jevn i hele kjøleskapet.

På grunn av den ventilerte kjølingen i kjøleskapet vil det også være en lav temperatur på alle hyller og i alle skuffer. Man trenger derfor ikke bekymre seg for at temperaturen er ulik i forskjellige deler av kjøleskapet.

Når det kommer til modellens innredning så er den forholdsvis fleksibel. Det er nemlig plass til en god del ulike matvarer da den kommer med syv hyller i herdet glass. Fem av hyllene kan man også justere i høyden.

Kjøleskapet er i tillegg utstyrt med en VitaFresh-skuff som sørger for at frukt og grønt holder seg ferskt i lang tid.

Mål og vekt ved Bosch KSV36VB3P: 
Høyde: 186 centimeter 
Bredde: 60 centimeter 
Dybde: 65 centimeter 
Nettovekt: 68,955 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch KSV36VB3P: 
  Type: Frittstående kjøleskap 
  Produsent: Bosch 
  Kjølekapasitet: 346 liter 
  Energiklasse: A++ 
  Årlig energiforbruk: 112 kWh/år 
  Støynivå: 39 dB

Fordeler ved Bosch KSV36VB3P: 
  Med VitaFresh-skuff 
  Ventilert kjøling 
  FreshSense-teknologi 
  Elektronisk temperaturstyring 
  LED-belysning


Electrolux ERF4114AOW

Kåret til «Godt kjøp» hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Electrolux ERF4114AOW

 

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har utført en omfattende test av flere kjøleskap, inkludert modellen Electrolux ERF4114AOW.

Kjøleskapet klarer seg godt i testen og får anmeldelsen et «Godt kjøp» av ekspertene.

Dette gjør de blant annet på grunn av at kjøleskapet er stort og romslig samt at det kommer med flere avanserte og praktiske funksjoner.

De mener imidlertid også at designet på kjøleskapet er forholdsvis enkelt, noe som kan være både en fordel og en ulempe – avhengig av innredningen på kjøkkenet. 

Stort og energibesparende kjøleskap

Electrolux ERF4114AOW er et opplagt valg for de husstandene som gjerne vil ha et større kjøleskap.

I Electrolux ERF4114AOW er det nemlig plass til hele 387 liter så derfor er modellen velegnet til en familie med rundt 5 til 6 medlemmer. Selv om kjøleskapet er stort og romslig betyr ikke det at modellen bruker mye strøm.

Electrolux ERF4114AOW er plassert i energiklasse A++ som er den nest beste energiklassen for kjøleskap. Det betyr at modellen er energieffektiv. Kjøleskapets støynivå ligger på 39 dB.

Kjøleskap med ventilert kjøling og Super Kjøl-funksjon  

Electrolux ERF4114AOW kommer med forskjellige funksjoner som hjelper til med å holde alle matvarer ferske i kjøleskapet over lang tid.

Én av disse funksjonene er ventilert kjøling med Free Store.

Det praktiske ved denne funksjonen er at den sørger for å fordele temperaturen jevnt i hele kjøleskapet slik at den blir jevn i hele kjøleskapet.

Det vil si at man ikke trenger å tenke over hvor man skal plassere diverse matvarer i kjøleskapet. Systemet sørger også for å regulere både fukt og temperatur.

Electrolux ERF4114AOW er i tillegg utstyrt med en Super Kjøl-funksjon som sikrer at temperaturen reduseres i kortere perioder når døren har vært åpen og nye matvarer er satt inn.

Med LED-belysning, døralarm og fleksibel innredning 

Electrolux ERF4114AOW er i tillegg utstyrt med LED-belysning som gjør det enklere å se hva som er på de ulike hyllene i kjøleskapet.

Pærene varer også mye lenger enn vanlige lyspærer og trenger derfor ikke skiftes så ofte.

I tillegg kommer modellen med en fleksibel innredning slik at man kan utnytte plassen best mulig. Det finnes blant annet også en flaskehylle samt flere skuffer. Kjøleskapet avrimes også av seg selv, så man trenger ikke tenke på dette.

Sist, men ikke minst er Electrolux ERF4114AOW utstyrt med en døralarm som aktiveres hvis døren ikke lukkes på riktig måte.

Mål og vekt ved Electrolux ERF4114AOW: 
Høyde: 185,4 centimeter 
Bredde: 59,5 centimeter 
Dybde: 66,8 centimeter 
Nettovekt: 61,66 kilo

Spesifikasjoner ved Electrolux ERF4114AOW: 
  Type: Frittstående kjøleskap 
  Produsent: Electrolux 
  Kjølekapasitet: 387 liter 
  Energiklasse: A++ 
  Årlig energiforbruk: 116 kWh/år 
  Støynivå: 39 dB

Fordeler ved Electrolux ERF4114AOW:
 
  Med LED-belysning 
  Super Kjøl-funksjon 
  Selvavrimende kjøleskap 
  Ventilert kjøling 
  Med døralarm


Liebherr SK4260

 Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Liebherr SK 4260

 

.
Liebherr SK4260 er blitt testet og anmeldt av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Ekspertkildene har foretatt en omfattende test av forskjellige kjøleskap, og her har Liebherr SK4260 fått en topplassering av begge ekspertene.

Råd & Rön imponerte over kvaliteten på kjøleskapet.

Energivennlig kjøleskap til en stor familie 

Liebherr SK4260 er et romslig kjøleskap som er laget til en stor familie. Det kommer nemlig med en kapasitet på 381 liter – så det vil være nok plass til mat- og drikkevarer til en familie på rundt 5 til 6 personer.

Dette romslige kjøleskapet er plassert i energiklasse A++, noe som er den nest høyeste energiklassen når det gjelder kjøleskap.

Man kan derfor være helt sikker på at kjøleskapet ikke bruker mye energi i løpet av et år, noe som er bra for lommeboka. 

Med flere moderne funksjoner 

Liebherr SK4260 er full av flere moderne funksjoner som de fleste nyere kjøleskap i dag er utstyrt med.

En av disse funksjonene er ventilerende kjøling. Med denne funksjonen er man sikret en jevnt fordelt temperatur i hele kjøleskapet. Man trenger derfor ikke tenke over hvor man skal plassere de ulike matvarene.

Kjøleskapet kommer i tillegg med en elektronisk temperaturstyring som sikrer at man har mulighet til å stille inn temperaturen til nøyaktig det man ønsker.

Det er også enkelt å holde overflaten på modellen ren og uten merker på grunn av designet AntiFingerPrint.

Med AntiFingerPrint vil man ikke kunne se synlige fingermerker på overflaten, og det vil være enkelt å tørke av overflaten når det er behov for det.

Støysvak modell med LED-belysning 

Liebherr SK4260 har den fordelen at den ikke bråker mye under bruk. Støynivået ligger nemlig på kun 34 dB, noe som er lavt.

Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB. Man vil derfor ikke bli forstyrret av at kjøleskapet står på kjøkkenet.

I tillegg kommer Liebherr SK4260 med LED-belysning inni. LED-pærer er kjent for å være holdbare og med en lang levetid, noe som sikrer at de ikke må byttes ut så ofte. Lyset er kraftig slik at man enkelt får en god oversikt i hele kjøleskapet.

Mål og vekt ved Liebherr SK4260: 
Høyde: 185,2 centimeter 
Bredde: 60 centimeter 
Dybde: 63 centimeter 
Nettovekt 75,3 kilo

Spesifikasjoner ved Liebherr SK4260: 
  Type: Frittstående kjøleskap 
  Produsent: Liebherr 
  Kjølekapasitet: 381 liter 
  Energiklasse: A++ 
  Årlig energiforbruk: 116 kWh/år 
  Støynivå: 34 dB

Fordeler ved Liebherr SK4260: 
  Romslig kjøleskap på 381 liter 
  Med ventilert kjøling 
  AntiFingerPrint 
  Med LED-belysning 
  Elektronisk temperaturstyring


Bosch KSV36VI3P

God anmeldelse hos svenske Råd & Rön

Bosch KSV36VI3P

 

.
Bosch KSV36VI3P er blitt testet og anmeldt i to forskjellige eksperttester av den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

I testene har kjøleskapet fått en god anmeldelse på grunn av sin kvalitet og brukervennlighet.

Selv om ekspertene generelt sett er fornøyde med modellen så nevner de fortsatt at de ikke er så fornøyde med kjølekapasiteten sammenlignet med kjøleskapets andre egenskaper.

Kjøleskap til en større husstand 

Bosch KSV36VI3P er et kjøleskap med en stor kapasitet. Her er det snakk om hele 346 liter, noe som er en god del da det passer til en familie på rundt 5 personer.

Kjøleskapet er laget i et enkelt og stilig design, og er derfor et åpenbart valg for en forbruker som vil at kjøleskapet skal passe inn i den eksisterende innredningen. 

I tillegg kommer Bosch KSV36VI3P med et elektronisk display som viser temperaturen samt med en EasyClean-front.

Med EasyClean-fronten er det enklere å rengjøre kjøleskapet utvendig når det er behov for det. Kjøleskapet kommer også med et lydnivå på 39 dB.

Med FreshSense-teknologi og ventilert kjøling  

Bosch KSV36VI3P er et kjøleskap som sparer på energien. Det er nemlig plassert i energiklasse A++ og er derfor er ikke dyrt i drift.

Det energivennlige kommer i tillegg med en elektronisk temperaturstyring som sørger for at man enkelt kan stille inn kjøleskapet til akkurat den temperaturen man ønsker.

FreshSense-teknologien sikrer at modellen alltid har en jevn temperatur da temperaturen blir målt konstant.

Bosch KSV36VI3P kommer også med ventilert kjøling. Ventilert kjøling sikrer at kjøleskapet holder en jevn temperatur på alle hyller og i alle skuffer.

På den måten trenger man ikke å tenke over hvor man skal plassere de forskjellige matvarene, for de blir kjølt ned til nøyaktig den samme temperaturen uansett plassering.

Fleksibel innredning

Selv om Bosch KSV36VI3P er et stort kjøleskap så er det likevel innredet på en fleksibel måte. Det vil si at man kan utnytte plassen enklere.

Bosch KSV36VI3P er utstyrt med syv hyller av herdet glass og er derfor både robust og holdbart. Av de syv glasshyllene kan fem av dem justeres i høyden.

Man har også mulighet til å ta seks av de syv hyllene ut. Inne i kjøleskapet finner man en skuff og en flaskeholder.

Skuffen blir kalt en VitaFresh-skuff. Det er på grunn av at skuffen er utstyrt med en fuktighetsregulering og derfor har mulighet til å forlenge holdbarheten på frukt og grønt.

Mål og vekt ved Bosch KSV36VI3P:
 
Høyde: 186 centimeter 
Bredde: 60 centimeter 
Dybde: 65 centimeter 
Nettovekt: 69,377 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch KSV36VI3P: 
  Type: Frittstående kjøleskap 
  Produsent: Bosch 
  Kjølekapasitet: 346 liter 
  Energiklasse: A++ 
  Årlig energiforbruk: 112 kWh/år 
  Støynivå: 39 dB

Fordeler ved Bosch KSV36VI3P: 
  Med EasyClean 
  Ventilert kjøling 
  FreshSense-teknologi 
  Fleksibel innredning med VitaFresh-skuff 
  Elektronisk temperaturstyring


Bosch KSV36VW3P

 Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch KSV36VW3P

 

.
Bosch KSV36VW3P er blitt inkludert i to eksperttest hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Her har kjøleskapet fått en topplassering av ekspertkildene da de mener at dette er et romslig og energivennlig kjøleskap med flere brukbare funksjoner.

Noe av det ekspertene er mindre fornøyde med ved denne modellen er støynivået og kjølekapasiteten.

Elegant kjøleskap til en stor familie 

Bosch KSV36VW3P er et romslig kjøleskap med en kapasitet på 346 liter. Det betyr at modellen er velegnet til en stor familie på rundt 5 personer. Det kan også la seg gjøre å bruke kjøleskapet til en familie på 6 personer.

I tillegg er Bosch KSV36VW3P et pent og elegant kjøleskap i en hvit farge. I og med at kjøleskapet er forholdsvis enkelt og laget i en hvit farge så vil det passe godt inn på de fleste kjøkken.

Modellen kommer også med en venstrehengslet dør. Man kan snu døren hvis det er behov for det.

Kjøleskapet har et lydnivå på 39 dB. Dette er forholdsvis lavt så derfor vil ikke kjøleskapet genere hele kjøkkenet. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Energivennlig modell med elektronisk temperaturstyring 

Med Bosch KSV36VW3P får man et energivennlig kjøleskap som er plassert i energiklasse A++. Dette er den nest høyeste energiklassen for kjøleskap, så derfor kan man være sikker på at det ikke bruker mye energi i løpet av et år.

Dette energivennlige kjøleskapet er i tillegg utstyrt med en elektronisk temperaturstyring.

Man kan derfor lese av temperaturen på det elektroniske displayet. Det er også mulig å enkelt stille inn og justere temperaturen da den kan stilles inn til nøyaktig den temperaturen man ønsker.

Med FreshSense-teknologi og VitaFresh-skuff 

Bosch KSV36VW3P er utstyrt med flere teknologier som FreshSense. Med FreshSense er man sikret en stabil temperatur i kjøleskapet, noe som skjer ved hjelp av sensorer.

I tillegg sørger den ventilerte kjølingen for at temperaturen vil være jevn i hele kjøleskapet.

Kjøleskapet kommer også med en VitaFresh-skuff. VitaFresh-skuffen er utstyrt med en fuktighetsregulering som hjelper med holdbarheten på frukt og grønt.

Bosch KSV36VW3P er, i tillegg til denne skuffen, også innredet med syv forskjellige hyller til resten av matvarene. Disse hyllene er robuste og holdbare da de er laget av herdet glass.

Mål og vekt ved Bosch KSV36VW3P:
 
Høyde: 186 centimeter 
Bredde: 60 centimeter 
Dybde: 65 centimeter 
Nettovekt: 68,982 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch KSV36VW3P: 
  Type: Frittstående kjøleskap 
  Produsent: Bosch 
  Kjølekapasitet: 346 liter 
  Energiklasse: A++ 
  Årlig energiforbruk: 112 kWh/år 
  Støynivå: 39 dB 

Fordeler ved Bosch KSV36VW3P: 
  Syv hyller av herdet glass 
  Ventilert kjøling 
  FreshSense-teknologi 
  VitaFresh-skuff 
  Elektronisk temperaturstyring


Siemens KS36VVW3P

Kåret til «Best Buy» hos Englands største testmagasin Which.co.uk 

Siemens KS36VVW3P

 

.
Det britiske testmagasinet Which.co.uk har testet og anmeldt Siemens KS36VVW3P.

De britiske ekspertene er imponerte over kjøleskapet som de har kåret til henholdsvis «Best Buy».

I anmeldelsene sine skriver de at de er fornøyde med modellens kvalitet og energiforbruk, men de er imidlertid mindre fornøyde med støynivået.

Romslig frittstående kjøleskap

Med Siemens KS36VVW3P får man et romslig frittstående kjøleskap som har en kapasitet på hele 346 liter.

Dette er derfor en modell som er ideell til en større familie som har bruk for en del plass i et kjøleskap.

Kjøleskapet er fremstilt i et enkelt og stilig design. I og med at det er frittstående så har man mulighet til å plassere det akkurat der man ønsker det.

Døren er også vendbar slik at man kan velge om den skal være høyre- eller venstrehengslet.

Holder maten kjølig og fersk

Siemens KS36VVW3P er et kjøleskap som kommer med flere praktiske funksjoner, så maten holder seg kjølig og fersk. Disse funksjonene er blant annet SuperCooling og HydroFresh.

Mens SuperCooling-funksjonen gjør at temperaturen reduseres med en gang det plasseres nye matvarer i kjøleskapet, sørger HydroFresh-skuffen for at alt av frukt og grønt holder seg ferskt i lang tid på grunn av fuktighetsreguleringen.

I tillegg kommer Siemens KS36VVW3P med teknologien FreshSense. Denne funksjonen overtar nedkjølingen dersom det på et tidspunkt oppstår en større temperaturforskjell. På den måten holder temperaturen seg konstant hele tiden.

Støysvakt og energivennlig kjøleskap

Siemens KS36VVW3P er både et støysvakt og et energivennlig kjøleskap. Kjøleskapet er nemlig plassert i energiklasse A++, mens lydnivået ligger på 39 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

Sist, men ikke minst har Siemens KS36VVW3P en LED-belysning. Lyset slås på når man åpner døren, og derfor får man en god oversikt over de ulike hyllene og skuffene. Dermed kan man finne det man leter etter enklere.

Mål og vekt ved Siemens KS36VVW3P: 
Høyde: 186 centimeter 
Bredde: 60 centimeter 
Dybde: 65 centimeter 
Nettovekt: 68,09 kilo

Spesifikasjoner ved Siemens KS36VVW3P: 
  Type: Frittstående kjøleskap 
  Produsent: Siemens 
  Kjølekapasitet: 346 liter 
  Energiklasse: A++ 
  Årlig energiforbruk: 112 kWh/år 
  Støynivå: 39 dB

Fordeler ved Siemens KS36VVW3P: 
  SuperCooling-funksjon
  HydroFresh-skuff 
  FreshSense-teknologi 
  LED-belysning 
  Kapasitet på 346 liter


Finn det rette kjøleskapet til ditt behov

Scandomestic SKS 450 SS A++Et kjøleskap finner man i dag på de fleste kjøkken. Det er viktig med et kjøleskap fordi det ikke bare sørger for å holde mat- og drikkevarer kjølige, men også i forhold til ferskhet og holdbarhet.

Markedet for kjøleskapet er i dag stort, og derfor har man mulighet til å finne et vell av modeller på markedet.

Derfor er sannsynligheten stor for at du kan finne et kjøleskap som passer perfekt til dine behov og ønsker.

Kjøleskap kommer i flere forskjellige størrelser, prisklasser, design og med ulike funksjoner. Det kan derfor være vanskelig å få en oversikt over hva man faktisk må være oppmerksom på ved kjøp at nytt kjøleskap.

Det er imidlertid noen helt grunnleggende faktorer du bør tenke over og være oppmerksom på da disse kan være til hjelp med kjøpet ditt.

Her kan du lese mer om hva du bør være oppmerksom på for å finne det perfekte kjøleskapet til dine behov.

Hva slags kjøleskap bør du velge? 
Dersom du ønsker å kjøpe et nytt kjøleskap så burde du starte med å finne ut av hvilket du skal velge. Med dette mener vi at du må tenke over om du vil ha et frittstående eller et integrert kjøleskap.

Det er fordeler og ulemper med begge typer, så det som er avgjørende er dine preferanser og innredningen på kjøkkenet ditt.

Med et integrert kjøleskap har du den fordelen at du sparer plass på kjøkkenet. Hvis du imidlertid vil ha et kjøleskap som kan plasseres hvor som helst så er en frittstående modell en åpenbar løsning.

Skal kjøleskapet ha en fryser eller ikke? 
Det er mulig å finne en del kjøleskap som er utstyrt med en fryser. Fryseren er da integrert og tar dermed opp noe av plassen.

Dersom man ikke har plass til en fryser i huset så kan det være en fordel med et kjøleskap med fryser. Dette er selvfølgelig bare noe du kan tenke på, for det ikke er en nødvendighet for alle. Hvis du har plass til en separat fryser så er det som regel det mest åpenbare valget.

Vær oppmerksom på energiklassen 
energiklassenNoe av det du må bør være oppmerksom på aller mest er energiklassen – i hvert fall hvis ønsker å kjøpe et kjøleskap som ikke bruker mye energi i løpet av et år.

Kjøleskap finnes i flere forskjellige energiklasser, derfor kan du ikke bare gå ut ifra at det er energivennlig.

Selve energiskalaen går fra A+ til A+++. Hvis du ønsker å kjøpe et energivennlig kjøleskap så anbefales det at du i det minste velger et kjøleskap i energiklasse A++ eller A+++. Jo flere plusser, desto mer energisparende er modellen.

Hvor stor kapasitet bør kjøleskapet ha?
 
Kjøleskap kommer også med vell av forskjellige kapasiteter. Med kapasitet mener vi hvor mye plass det er innvendig i kjøleskapet.

Dette kommer ikke bare an på hva du selv ønsker, for det er også en fordel å ha familiens og husstandens størrelse i bakhodet. Det kan nemlig være til hjelp når du skal bestemme deg for hvilke kjøleskap du skal se nærmere på.

Skal kjøleskapet ha noen spesielle funksjoner eller ekstrautstyr?
 
Hvis du ønsker et kjøleskap med ekstrautstyr eller spesielle funksjoner så bør du være oppmerksom på hvilke modeller som har de aktuelle egenskapene.

Det kan være alt ifra en praktisk grønnsaksskuff med fuktighetsregulering til en elektronisk temperaturstyring eller en døralarm.

Hvor mye skal kjøleskapet koste? 
prisDu bør også tenke over hvor mye du vil betale for et nytt kjøleskap. Et kjøleskap kan finnes i mange ulike prisklasser, derfor kan du finne både billige modeller og dyre modeller.

Det er derfor en fordel at du begynner med å lage et budsjett før du overhodet starter å lete. På den måten vet du allerede fra starten av hvilket prisleie du må holde deg innenfor.


Slik rengjør du kjøleskapet ditt

Slik rengjør du kjøleskapet ditt

Det er viktig å rengjøre kjøleskapet sitt regelmessig fordi du ellers vil oppleve at kjøleskapet blir fullt av skitt og flekker.

I og med at kjøleskapet er det stedet du plasserer de fleste av matvarene dine er det en fordel at det er rent. Det anbefales at du rengjør og vasker kjøleskapet ditt én gang annenhver måned.

Her kan du lese mer om hvordan du rengjør kjøleskapet ditt raskt og enkelt med gode råd fra de danske ekspertene Bolius.dk.

Trinn nummer 1: 
Du må begynne med å slå av strømmen til kjøleskapet. Deretter må du tømme kjøleskapet for alle mat- og drikkevarer. Hvis du har produkter som kjøtt, melkeprodukter eller lignende i kjøleskapet så er det en fordel å sette disse i en kjølebag.

Trinn nummer 2:
Nå må du lage en blanding av varmt vann og oppvaskmiddel. Deretter må du gå i gang med å vaske kjøleskapet.

Du må huske å vaske det både innvendig og utvendig da det kan være skitt og flekker begge steder. Når du er ferdig må du vaske etter med rent vann.

Hos Bolius.dk skriver de at det også kan være en fordel å bruke en blanding av eddik og vann samt oppvaskmiddel.

Trinn nummer 3:
Etter at du har vasket kjøleskapet innvendig og utvendig kan du ta en tynn gjenstand som for eksempel en Q-Tip og bruke den til å rengjøre avløpshullet under kjøleelementene. Disse finner du bakerst i kjøleskapet. 

Her kan det nemlig sitte en del skitt og bakterier. Det er mulig at hullet er fullt av vann dersom det er matrester som blokkerer det. Hvis det er tilfellet så må du bare fjerne matrestene slik at vannet ikke er blokkert lenger.

Trinn nummer 4:
Hvis du opplever at det er is på selve kjøleelementene så bør du vente til det har tinet. Her kan du bare la kjøleskapsdøren stå åpen til isen er borte.

Trinn nummer 5:
Når du er ferdig med alle punktene må du lukke døren å sørge for at kjøleskapet er helt tørt. Deretter kan du slå på strømmen å sette matvarene inn i kjøleskapet igjen.


Fyller du kjøleskapet ditt riktig?

Fyller du kjøleskapet ditt riktig?Det å vite hvor i kjøleskapet det er best å plassere de forskjellige matvarene er et spørsmål som de fleste av oss ønsker å vite svaret på.

Plasseringen av maten på de riktige stedene og å kjøle den ned på riktig måte er viktig for å sikre at maten holder seg trygg å spise.

Dette stopper nemlig skadelig bakterier fra å spres fra de rå matvarene til de andre matvarene i kjøleskapet.

Slik oppbevares maten i kjøleskapet   

Øverste og mellomste hylle 
Matvarer som er klare til å spises som for eksempel meieriprodukter, ferdigretter og matvarer med emballasje, rester, tilberedt kjøtt og tilberedte salater må dekkes eller oppbevares i lukkede bokser for å hindre spredning av bakterier med mer.

Disse matvarene må oppbevares øverst i kjøleskapet slik at de borte fra rå matvarer. På den måten kan ikke skadelige bakterier overføres fra den rå maten til den tilberedte maten.

Nederste hylle 
Rått kjøtt, fjærkre og fisk må oppbevares i lukkede bokser for å hindre at de kommer i kontakt med eller drypper på andre matvarer. Rått kjøtt bør alltid oppbevares i bunnen av kjøleskapet for å unngå krysskontaminering.

Sørg for at disse matvarene er pakket inn eller i en lukket boks slik at de ikke kommer i kontakt med andre matvarer.

Grønnsaksskuff 
Frukt og grønnsaker som er blitt vasket før oppbevaring skal helst oppbevares i grønnsaksskuffen.

Sørg for at frukt og grønnsaker er pakket i papir eller plast med luftehull for å holde dem beskyttet mot all forurensing.

Salater og urter kan du eventuelt pakke inn i et fuktig papirhåndkle før oppbevaringen for å hindre at de ikke tørker ut, men holder seg ferske lenger.

Hvis du ønsker å finne ut mer informasjon om hvordan du fyller kjøleskapet ditt på riktig måte så kan du klikke her.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke frittstående kjøleskap har fått de beste anmeldelsene?

Bosch KSV36VB3P, Electrolux ERF4114AOW, Liebherr SK4260, Bosch KSV36VW3P og Siemens KS36VVW3P

Hvordan testes de frittstående kjøleskapene?

Kjøleskapene testes på deres evne til å opprettholde en optimal temperatur, også når omgivelsenes temperatur endrer seg. I tillegg ser de på energiforbruk, støynivå og brukervennlighet.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Energiskalaen for kjøleskap går fra A+++ til D. Det er anbefalt av energiselskapene at du velger en modell i energiklasse A+++.


Gjennomgang av testkilder

Råd & Rön
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön utfører tester av produkter som blir brukt i hverdagen. Her har ekspertene testet kjøleskap fra ulike merker og i forskjellige prisklasser. De har sett nærmere på yteevne, brukervennlighet, energiforbruk og mye mer.

Du kan lese anmeldelsene av de forskjellige kjøleskapene her. Du bør imidlertid være oppmerksom på at full tilgang krever et abonnement. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til testene individuelt.

Kagoo.co.uk
Kagoo.co.uk er et britisk testmagasin som sammenligner forbrukerprodukter. Dette gjør de som en hjelp til forbrukerne slik at det blir enklere å velge det helt perfekte produktet.

De britiske ekspertene har her testet og anmeldt Liebherr SKef 4260 som de har gitt 80 av 100 poeng. Du kan lese hele anmeldelsen her. 


Andre relevante tester og artikler

Er du enda ikke sikker på hvilket kjøleskap du bør velge så har vi her hos Forbrukerliv en rekke andre tester som kan være relevante for deg.

Ønsker du å skaffe deg en bedre oversikt over hva markedet har å by på så kan du lese vår generelle kjøleskap test. Her finner du et bredt utvalg fra forskjellige produsenter.

Du kan også lese vår produsent-spesifikke kjøleskap tester som for eksempel vår Electrolux kjøleskap test.

De ulike kjøleskapene er valgt på grunnlag av resultatene deres i diverse eksperttester. Vi gir deg også en prissammenligning slik at du enkelt kan finne det nye kjøleskapet ditt til best mulig pris.

Et annet populært valg er kjøleskap med innebygde frysere. Det sikrer at man kan utnytte plassen optimalt hvis man for eksempel bor i et lite hus eller en leilighet. Av den grunn har vi samlet de mest testvinnende kjøleskapene med innebygde frysere som finnes på markedet i vår kjøleskap med fryser test og vår kombiskap test.

Et annet populært og plassbesparende valg finner du i vår mini kjøleskap test. Disse kjøleskapene passer spesielt godt til kontoret eller fellesrommet på jobben der det ikke er behov for oppbevaring av så mye matvarer av gangen. 

Er du derimot ute etter et veldig stort kjøleskap så kan du lese vår Side by side-skap test. Her har vi valgt ut markedets mest populære modeller, og gir deg også en prissammenligning slik at du enkelt kan finne den billigste forhandleren.

Helt til slutt vil vi gjerne fremheve vår vinkjøleskap test. Her finner du en gjennomgang av forbrukernes best anmeldte vinkjøleskap samt spennende kunnskap om vin.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere