Elektrisk Grill test-guide – Her er ekspertenes vurderinger

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Vi gjennomgår elektriske griller som har fått gode anmeldelser av offisielle ekspertkilder. Formålet er å gjøre det enkelt og oversiktlig for deg som forbruker, i tillegg til å få en oversikt over de beste elektriske grillene som finnes på markedet. Produktene gjennomgås én etter én, og slik finner vi ut ifra ekspertenes vurderinger frem til modellenes fordeler og ulemper.

Vi har sett nærmere på tester fra det testsidene Testberichte.de, Pocket-link.com, Goodhousekeeping.com og Trustedreviews.com, amerikanske T3.com samt det danske matmagasinet Gastromand.dk.

Hvis du ønsker å lese mer om de ulike testene så finnes det nederst i denne artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultatene fra upartiske tester. På den måten kan forbrukeren enklere skaffe seg en oversikt over de beste produktene på markedet. 

Hva bør du tenke på før du kjøper en elektrisk grill?

Størrelse
Når du kjøper en elektrisk grill er det viktig å tenke på hvor mye plass du har, hvor mange personer du skal lage mat til på en gang, hvor ofte du lager mat og hva slags type mat du skal lage med den. Små elektriske griller har en 66 cm bred grilloverflate eller mindre. Det betyr at de bare har plass til 5 til 15 burgere om gangen. Medium elektriske griller er mellom 70 og 80 cm brede og har plass til 12 til 21 burgere samtidig, noe som er en bra størrelse for store familier eller mindre sammenkomster. Hvis du vil ha en elektrisk grill som har plass til mer enn 30 burgere på en gang, må du skaffe deg en grill med en grilloverflate som er minst 110 cm bred eller større. Flertallet av elektriske griller er små og i stand til å lage 5 burgere eller færre. Større griller er i stand til å lage flere på en gang, men de vil koste mer, siden de vanligvis har flere funksjoner å tilby som nonstick-belegg, justerbar høyde osv.

Varmekraft
Det er viktig å vurdere hvor mye kraft den elektriske grillen har. Effekten, eller wattstyrken, til en grill vil påvirke hvor varm den kan bli og hvor fort den kan tilberede mat. På de fleste elektriske griller er varmeelementet proporsjonert etter størrelsen på grilloverflaten. Du bør velge en grill med minst 1000 til 1500 watt. Dette vil hjelpe deg med å redusere tilberedningstiden, siden mindre apparater (750W) ikke blir varme nok til å steke maten til den blir brun eller påføre grillmerker på maten.

Funksjoner
Det er viktig å være oppmerksom på de forskjellige funksjonene som elektriske griller har. En viktig funksjon å se etter er en temperaturmåler. Dette vil fortelle deg hvilken temperatur grillen din har og når den er klar til å begynne å lage mat. Noen griller kommer også med en praktisk hylle for oppbevaringsplass, avtakbart dryppbrett i aluminium for å fange opp fett mens du lager mat, og håndtak for enklere håndtering og redusert risiko for forbrenning. Du bør også tenke på om du ønsker en elektrisk grill med en arbeidsflate på siden. Dette kan være nyttig når du skal krydre maten eller legge på plass redskaper. De fleste tilleggsfunksjonene vil resultere i en en høyere pris på en elektrisk grill, så det er viktig å ta stilling til hva dine matlagingsbehov og -krav er før du bestemmer deg.

Pris
Når du skal kjøpe en elektrisk grill, er det viktig å tenke på hvor mye penger du er villig til å bruke. De dyrere alternativene kommer vanligvis med stativ, ekstra oppbevaringsplass og innebygd termometer, og koster rundt 5000 NOK. Budsjettalternativet koster rundt 300 NOK og har en mindre grilloverflate. Dette alternativet har ikke så mange tilleggsfunksjoner, men kan være et mer enn bra nok valg hvis du planlegger å ikke bruke grillen altfor ofte og ikke bruke den til større sammenkomster.

Bruker- og ekspertanmeldelser
Når du kjøper en elektrisk grill, bør du tenke på hva andre har sagt om den. Brukeranmeldelser kan fortelle deg hvor god den elektriske grillen er, hvis de er fornøyde med matlagingsresultatene og rengjøringsprosessen, og om den gir deg valuta for pengene dine. Ekspertanmeldelser kan fortelle deg mer om tilleggsfunksjonene og hjelpe deg med å avgjøre om den er den rette for deg, mens de sammenligner den med andre topprangerte eller lignende produkter på markedet.

arrow-more


Weber Q1400 – elektrisk grill med varmebevarende egenskaper

Vår anbefaling

 • 4.6 Google shopping
 • 4.6 Amazon
 • 4.5 Thespruceeats.com
 • God anmeldelse på Bbqinprogress.com
Weber Q 1400

Denne elektriske grillen er laget av høykvalitets støpejern og har et praktisk todelt gitter. Dette gjør den perfekt til de som ønsker en bærbar modell som tilbyr den samme gode grillopplevelsen som en tradisjonell Weber-grill.

 • Praktisk todelt støpejernsrist
 • Varmebevarende elementer i aluminium
 • God plass til grilling i direkte varme

Hva du bør vurdere før du kjøper Weber Q1400

Kraftig, men kompakt design
Weber Q1400 elektrisk grill er et alternativ av høy kvalitet for grillentusiaster. Den har god plass til grilling i direkte varme. Den store grilloverflaten har plass til tilberedning av 6 burgere om gangen, og den jevne varmefordelingen sørger for at maten blir jevnt tilberedt. På denne måten kan du nyte sammenkomsten din med venner uten å måtte bekymre deg for at noe av maten er under- eller overstekt. Mindre griller bruker vanligvis rundt 750 W, som ikke er nok til å få en høyere temperaturer og sprø stekeresultater. Med 2200 W kan Weber-grillen garantere optimal temperatur under hele matlagingen.

Varmebevarende egenskaper
Grillen har også varmebevarende elementer i aluminium, som bidrar til å holde varmen inne og sørger for at grillen når høye temperaturer. De ergonomiske bærehåndtakene gjør det enkelt å transportere grillen, og den avtakbare oppsamlingspannen gjør det enkelt å rydde opp etter bruk. Denne pannen fanger opp kjøttsaft og fettrester, noe som gjør det enkelt å fjerne og tømme disse restene. Den glassfiberforsterkede nylonrammen er solid og klikker lett på plass, og grillen kan være klar til bruk på få minutter etter oppstart. Den kommer også med 5 års garanti, som sikrer at grillen din vil vare i mange år fremover. Garantien dekker produksjonsfeil og utførelse, slik at du kan være sikker på at grillen din er godt tatt vare på.

Fordeler

 • Enkel å montere
 • Ergonomiske bærehåndtak
 • Enkelt vedlikehold
 • Varmer jevnt
 • Slitesterk og solid
 • Evne til å nå høy temperatur
Ulemper

 • Tiden den bruker på å bli varm er litt lang
 • Matkapasitet for 2-3 personer
 • Ingen innebygd termometer

Hva sier brukere og eksperter om Weber Q1400

Den elektriske Weber Q1400-grillen har scoret høyt blant brukere, og har fått 4,6 av 5 basert på Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker og den har også fått 4,6 på Amazon. BBQinprogress.com ga den en god anmeldelse, og sa at den er verdt prisen og at du vil spare på drivstoff i det lange løp med dette kjøpet. Thespruceeats.com ga ogsp grillen en høy vurdering, og sa at den er både enkel å bruke og rengjøre, samtidig som at den holder godt på varmen.

Konklusjon

Dette er en flott modell for alle som leter etter en brukervennlig og slitesterk grill. Det kan ta en stund å varme den opp og med mangel på innebygd termometer tar dette litt tid å venne seg til, men vi fant ut at når du først gjør det, vil det å lage maten være en avslappende og hyggelig opplevelse. Hvis du leter etter en ny grill, hovedsakelig rettet mot matlaging for 2-3 personer, bør Weber Q1400 definitivt stå øverst på listen din!

Spesifikasjoner:
Effekt: 2200W
Mål (BxHxD): 68,6×36,9x42cm
Materiale: Aluminium, Støpejern, Glass, Stål
Vekt: 12,93 kg
Grilloverflate (BxD): 43×32 cm


OBH Nordica Easy Grill 7104 – rengjøringsvennlig elektrisk grill 

.
OBH Nordica Easy Grill 7104

.

Praktisk kontaktgrill med justerbar temperatur

OBH Nordica Easy Grill 7104 er en praktisk kontaktgrill som gir en mulighet til å grille inne på kjøkkenet. Grillen er designet i børstet rustfritt stål, og kommer i et enkelt design.

Modellen kommer også med en relativ stor overflate selv om den er forholdsvis kompakt. Det vil si at grillen ikke tar stor plass på kjøkkenbenken, derfor er den enkel å oppbevare, i tillegg til at den kan tilberede flere ingredienser på én og samme tid.

OBH Nordica Easy Grill 7104 har en effekt på 2000 Watt, derfor kan man grille de fleste ingredienser på grillen. Man kan for eksempel tilberede kjøtt, brød og grønnsaker.

I tillegg til dette har grillen en justerbar temperatur slik at man kan stille inn temperaturen ut ifra de spesifikke ingrediensene man bruker.

Rengjøringsvennlig grill med kontrollampe

Med OBH Nordica Easy Grill 7104 får man en elektrisk grill med et non-stick-belegg.

Derfor er det ikke bare enklere å grille mat uten at den svis, men det er også enklere å rengjøre modellen etter bruk. Grillen kommer med en dryppeskål som samler opp alt av overflødig fett og matrester fra maten.

I tillegg til å komme med en non-stick-belegg tåler grillens ulike deler også maskinoppvask. På den måten slipper man å bruke masse tid på rengjøring etter bruk.

Videre er OBH Nordica Easy Grill 7104 utstyrt med en kontrollampe. Lampen lyser når grillen er påslått, samt når det er på tide å plassere ingrediensene på grillen.

Enkel betjening 

OBH Nordica Easy Grill 7104 er en enkel elektrisk grill som er lett å betjene. Det skal nemlig ikke brukes lang tid på å lære den å kjenne da de ulike funksjonene tydelig er beskrevet på grillen.

I tillegg til dette er OBH Nordica Easy Grill 7104 utstyrt med én enkelt skruknapp øverst, og det er her man kan finne de ulike innstillingene til modellen.

Med OBH Nordica Easy Grill 7104 har man, sist men ikke minst, mulighet til å grille innendørs året rundt da den kan plasseres på for eksempel kjøkkenbenken under tilbereding av mat.

Utvalgte fordeler ved OBH Nordica Easy Grill 7104:
Rengjøringsvennlig modell
Mulighet til å grille alt ifra kjøtt til brød og grønnsaker
Justerbar temperatur
Med kontrollampe
Mulighet til å lage grillmat hele året


OBH Nordica Optigrill + XL GO722D

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D

.

Stor elektrisk grill til mange ingredienser 

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D er en elektrisk grill med en motoreffekt på 2000 Watt. Den er forholdsvis stor, derfor er den velegnet til en husstand på fire personer.

Modellen er laget til å grille mat innendørs på kjøkkenbenken eller spisebordet. Det er også mulig å tilberede et vell av ulike ingredienser med denne grillen. Dette kan være alt ifra grønnsaker til kjøtt, fisk og mye mer.

Tilberedningen foregår raskt og enkelt da maskinen varmes opp på kun to til syv minutter avhengig av hvor høy temperaturen skal være. Temperaturen kan stilles inn i forhold til de ingrediensene som skal tilberedes.

Modell med sensor og spesielle grillplater 

Med OBH Nordica Optigrill + XL GO722D får man en grill som er utstyrt med en sensor. Sensoren vurderer selv matvarenes tilberedningstid. Tilberedningstiden vurderer den på grunnlag av tykkelsen på ingrediensene.

På grunn av sensoren slipper man å selv måtte stille inn modellen før start, for det tar den seg av på egenhånd. Man trenger derfor ikke holde øye med matvarene i løpet av tilberedningen.

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D er utstyrt med spesielle grillplater. Grillplatene heller litt nedover, derfor renner alt av overflødig fett og matrester rett ned i et dryppebrett. På den måten kan man raskt rengjøre dryppebrettet etter bruk.

Avtakbare grillplater og non-stick-belegg 

OBH Nordica Optigrill + XL GO722D kommer med avtakbare grillplater. Dette gjør rengjøringen enklere når man skal vaske grillplatene etter bruk. Grillplatene kan både vaskes for hånd og i oppvaskmaskin.

I tillegg til dette er platene også hygieniske da de er utstyrt med et non-stick-belegg. Non-stick-belegget sikrer ikke kun at rengjøringen blir enklere, men også at matlagingen blir litt sunnere da man slipper å bruke stekefett.

Utvalgte fordeler ved OBH Nordica Optigrill + XL:
Med non-stick-belegg
Sensor som vurderer tilberedningstiden
Spesielle grillplater
Rask tilberedning 

Her kan du se en kort introduksjon til OBH Nordica Optigrill. Videoen er produsert av OBH Nordica:


Severin KG 2389 – elektrisk grill med to dryppebrett

Severin KG 2389

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.

Funksjonell elektrisk grill til mange matvarer 

Severin KG 2389 kommer med en effekt på 1800 Watt. Det er en funksjonell elektrisk grill som kan brukes til å grille både kjøtt, grønnsaker, sandwich og andre slags matvarer.

Det er mulig å åpne grillen 180 grader på grunn av modellens Barbecue-funksjon slik at man får en ekstra stor overflate. Dette sikrer at man kan tilberede flere ingredienser av gangen dersom man har bruk for å lage større porsjoner. Når grillen er åpnet så fungerer den som en slags stekepanne.

Severin KG 2389 kommer også med en justerbar temperatur. Det vil si at man kan stille inn temperaturen avhengig av de ingrediensene man vil tilberede.

Enkel rengjøring 

Med Severin KG 2389 får man en rengjøringsvennlig bordgrill med et non-stick-belegg. Non-stick-belegget sikrer en sunnere tilberedning av maten da man ikke trenger å bruke stekefett. I tillegg til dette sørger belegget for at maten ikke brenner seg fast på grillplaten.

I og med at maten ikke brenner seg fast på platen, er det enkelt å rengjøre grillplatene etter bruk. Grillplatene er avtakbare slik at de er enkle å vaske når man er ferdig med å tilberede maten med Severin KG 2389.

Med låseanordning til gratinering 

Severin KG 2389 er utstyrt med en låseanordning til gratinering som gjør det enklere å gratinere matvarene dersom det ønskes.

Når matvarene er ferdig tilberedt så vil en kontrollampe på modellen lyse. På den måten kan man alltid holde et øye med når maten skal tas av grillen.

Sist, men ikke minst, kommer Severin KG 2389 med to dryppebrett som sørger for at overflødig fett og matrester ikke renner ned på bordet. I stedet renner fett og matrester ned i brettene, og de kan man rengjøre etter bruk.

Utvalgte fordeler ved Severin KG 2389:
Enkel rengjøring
To dryppebrett
Mulighet til å klappe opp grillen
Justerbar temperatur
Låseanordning til gratinering


Fritel GR2275 – multifunksjonell og justerbar elektrisk grill

Beste panini grill

 • 4.7 Google shopping

Fritel GR2275

Denne elektriske grillen er perfekt for de som ønsker en modell som kan brukes som både klassisk grill og toastmaskin. Den har avtagbare tallerkener som tåler oppvaskmaskinen, noe som gjør den enkel å rengjøre siden grillmat ofte kan forårsake mye søl .

 • Avtagbare plater
 • Non-stick belegg
 • 180° sammenleggbar

Hva du bør vurdere før du kjøper Fritel GR2275

Robust konstruksjon og sammenleggbar design
Fritel elektrisk grill har en robust rustfri stålkonstruksjon som gjør den til et holdbart og langsiktig valg. I tillegg til det gode designet, er den også enkel å rengjøre. Den kommer med et dryppbrett for overflødig fett og væske, slik at du kan nyte sunnere måltider, siden maten ikke blir påvirket av fettet som kommer fra tidligere matlagning. I tillegg har den et nonstick-belegg, som gjør at maten ikke setter seg fast på grilloverflaten, noe som gjør at det ikke vil ta deg mye tid å rengjøre grillen etter bruk. På grunn av det 180° sammenleggbare designet er denne modellen veldig enkel å flytte og lagre bort, slik at du kan spare plass på kjøkkenet ditt.

Justerbar øvre plate
Den øvre grillplaten tilpasser seg automatisk til tykkelsen på maten din, og sikrer en jevn tilberedning. På denne måten vil maten beholde formen og dermed se veldig appetittvekkende ut. Brødristere har vanligvis mellom 700-750 W, men siden denne modellen har flere funksjoner har den en effekt på 2000 W, som sikrer deg rask og effektiv oppvarming av all mat. Høyden på stekeplatene er også justerbare, noe som er en god funksjon hvis du ønsker å tilpasse matlagingsopplevelsen. Du kan justere høyden for få den til å passe seg maten du lager, enten den er tykk eller smal.

Fordeler

 • Justerbar høyde
 • Justerbar termostat
 • Dryppbrett for overflødig fett og væske
 • Indikatorlampe
 • Plater som tåler oppvaskmaskinen
Ulemper

 • Justerbart høydesystem kunne vært mer solid
 • Har ikke av/på-knapp

Hva sier eksperter og brukere om Fritel GR2275

Den elektriske grillen har fått gode anmeldelser fra både eksperter og brukere. I følge en ekspertvurdering på Recensiekoning.nl er grillen multifunksjonell, sørger for at rettene dine ikke blir ødelagt, og gjør det mulig å tilberede sunne måltider uten overflødig fett. Den har en rangering på 4,7 fra Googles samling av brukeranmeldelser på tvers av butikker, og de fleste berømmer det robuste og svært justerbare designet av grillen.

Konklusjon

Vi synes at denne modellen her mange flotte funksjoner. Noen av disse funksjonene er nonstick belegget, det 180° sammenleggbare designet, indikatorlampen og flere andre funksjoner. Høydejusteringssystemet kan være mer robust, og det krever forsiktighet siden du må slå det av med den elektriske bryteren, men totalt sett synes vi at dette er en fantastisk panini-grill med tanke på prisen.

Spesifikasjoner:
Styrke: 2000W
Mål (BxHxD): 33,5x35x14,3cm
Materiale: aluminium, stål
Vekt: 3,7 kg
Grilloverflate (BxD): 58×29 cm
Åpningsvinkel: 180°


Det bør du tenke på før du kjøper en elektrisk bordgrill

elektrisk bordgrill

En elektrisk grill kan tilberede mat i form av biffer, grønnsaker, kylling og sandwicher hele året rundt. Derfor har du kanskje allerede vurdert om du skal investere i en elektrisk bordgrill da det gir deg mulighet til å grille hele året rundt.

Men hva bør du tenke på før du kjøper en elektrisk grill? Her kan du finne gode råd til hva du bør være oppmerksom på basert på en artikkel fra Consumersearch.com.

Temperaturkontroll: Er det mulig å selv justere temperaturen? Det er en fordel hvis du kan justere grillens temperatur, for dette gjør det enklere å tilberede ulike typer matvarer.

Timer: Enkelte modeller har en timer. Dette er praktisk hvis du ikke har en eggeklokke. 

prisPris: Hva er budsjettet ditt? Det finnes et vell av modeller på markedet. Det betyr at de finnes i ulike prisklasser.

Hvis du lager et budsjett og finner ut hvor mye du vil betale for grillen, kan det hjelpe deg med å innskrenke søket ditt.

Størrelse: De er små, så de er optimale å bruke innendørs på kjøkkenbenken eller på spisebordet. Elektriske bordgriller finnes med overflates i ulike størrelser.

Jo større overflaten er, jo mer kan du grille på én og samme tid. De er imidlertid som regel kompakte og små, derfor bør du tenke over om en elektrisk bordgrill er stor nok til dine behov.

Rengjøring: Enkelte modeller har et non-stick-belegg som gjør at matrester ikke like enkelt brenner seg fast. Dette er en praktisk funksjon fordi den gjør det enklere å rengjøre grillen.

Bordgrillen kan også være vanskelig å vaske da hele overflaten blir tilgriset etter bruk. Ikke alle modeller er like enkle å rengjøre, så dette er noe du bør være oppmerksom på. Det er helt klart en fordel hvis grillplatene er avtakbare da det gjør det enklere å vaske. Enkelte grillplater tåler maskinoppvask.

Hva vil du grille?
grill En av faktorene du skal tenke på er hva du vil grille med den elektriske bordgrillen. Her er det en fordel å ta en titt på modellens temperatur og effekt da dette kan hjelpe deg med å finne ut om grillen er velegnet til de matvarene du vil tilberede.

Du kan også finne modeller med ulike programmer og funksjoner som for eksempel gjør grillen velegnet til kjøtt eller andre ingredienser.

Hvor fleksibel skal bordgrillen være?
Enkelte modeller kan brukes som en åpen grill. Dette er mulig hvis lokket kan åpnes helt, hvor begge overflatene er vannrette. På den måten får du mulighet til å grille flere ingredienser på én og samme tid.


Rengjøring av en elektrisk grill

Rengjøring av en elektrisk grillÅ grille er en morsom aktivitet, men hvis du vil at den elektriske grillen din skal holde i lang tid fremover – samt grille smakfullt kjøtt, møre grønnsaker og deilig fisk – bør du sørge for at den renses ordentlig.

Ved å vedlikeholde grillen din kan du også forlenge modellens levetid. Hvis du lurer på hvordan du rengjør en elektrisk grill på enklest mulig måte, er du kommet til riktig sted.

Det er hovedsakelig to typer elektriske griller: De små man kan bruke innendørs i form av en elektrisk bordgrill, eller de større versjonene som er laget til utendørs bruk.

Begge modellene kan være tidkrevende å rengjøre, men det er teknikker du kan bruke for at rengjøringen skal være rask og effektiv.

Avhengig av hvor ofte du bruker grillen, kan den fort bli tilgriset. Derfor har den bruk for en grundig rengjøring etter bruk. Dette er ikke bare på grunn av hygiene, men også for å forhindre at det påvirker grillmatens smak.

Så hvordan rengjør du en elektrisk grill? Her er 5 trinn som kan hjelpe deg med å vaske grillen din:

Trinn 1. Lukk grillen og ta ut stikkontakten: Først og fremst må du slå av grillen og ta ut stikkontakten. La den kjøle seg ned en stund før du begynner å vaske den.

Trinn 2. Bruk en gummispatel eller en rustfri stålbørste: På en elektrisk bordgrill kan du bruke en gummispatel til å skrape vekk eventuelle matrester fra grillplaten. En slik spatel følger som regel med disse modellene, men ellers kan du bruke en gummispatel som du allerede har på kjøkkenet. Ikke skrap grillplatene med en skuresvamp, for det kan skade non-stick-belegget.

Hvis du vil rengjøre en utendørs elektrisk grill, kan du bruke en børste i rustfritt stål da den er mer robust og dermed mer effektiv. Du bør skrape vekk matrestene mens grillen fremdeles er varm, slik at matvarene som sitter fast i risten enkelt kan fjernes.

Trinn 3. Rengjøring av dryppebrettet: Fjern dryppebrettet og tøm det. Vask det grundig med en svamp/klut, vann og såpe. Hvis den tåler maskinoppvask, kan du vaske den i oppvaskmaskinen.

Trinn 4. Tørk grillplatene og dryppebrettet: Både grillplatene og dryppebrettet må tørkes med en klut eller en oppvaskklut. Sørg for at alle delene er helt tørre når du setter de tilbake på grillen.

Trinn 5. Tørk lokket: Lokket på den elektriske grillen må også vaskes med en fuktig klut. Lokket må ikke senkes i vann, og det er viktig at du kun bruker myke kluter til rengjøringen.

Tips: En elektrisk grill skal rengjøres manuelt med en minimal mengde med vann. Kun de avtakbare delene kan senkes i vann eller vaskes i oppvaskmaskinen hvis de tåler det. Senk aldri hele enheten i vann eller sprut mye vann på den. Det er et elektrisk apparat som ikke er vanntett, og hvis det senkes i vand kan det ødelegge grillens varmeelement.


5 gode oppskrifter til grillen


Grillet laks med agurk-dillsaus 

Grillet laks med agurk-dillsausIngredienser til grillet laks:
500 gr. laksefilet
3 ss. smeltet smør
1 ss. sitronpepper
1 ts. salt
1½ ss. paprika
1 ts. cayennepepper
½ ts. tørket basilikum
½ ts. malt hvit pepper
½ ts. malt sort pepper
¼ ts. tørket oregano
¼ ts. chilipulver
Olivenolje
Sitronskiver

Ingredienser til agurk-dillsaus
½ medium agurk, skjæres i fine terninger
6 dl. creme fraiche
6 dl. majones
2 ts. tørket dill
1 ts. hakket hvitløk
Saft fra en halv sitron
Salt og pepper

Slik gjør du
1. Hell det smeltede smøret over laksen og krydre lett med sitronpepper og salt.

2. Bland paprika, cayennepepper, basilikum, hvit pepper, sort pepper, oregano og chilipulver i en liten bolle og gni deretter krydderne på laksens side uten skinn.

3. Sett laksen i kjøleskapet i ca. en time.

4. Mens laksen er i kjøleskapet skal agurk, creme fraiche, majones, dill, hakket hvitløk, sitronsaft, salt og pepper blandes sammen. Dette kan gjøres med en stavmikser eller manuelt med en skje avhengig av hvor finskåret agurken skal være.

5. Når ingrediensene er blandet sammen, skal blandingen settes i kjøleskapet til maten skal serveres.

6. Varm opp grillen til 175 grader. Børst eller spray med olivenolje.

7. Når laksen er klar, skal du plassere den på grillen. Lukk lokket og la det steke i 5 minutter. Snu laksen og stek i 5 minutter til.

8. Når den indre temperaturen har nådd 63 grader og laksen er mør, fjernes den fra varmen.

9. Serveres med agurk-dillsaus og sitronskiver.


Grillet Havabbor med hvitløk og lime 

Grillet Havabbor med hvitløk og limeIngredienser
1 kilo havabbor, ferske fileter eller tinet
1 ss. ekstra jomfru olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
4 ss. fersk limesaft
1 lime skåret i terninger
Grovt havsalt etter smak
Fersk persille, hakket til pynt
Olivenolje som spray til grillen

Slik gjør du
1. Forvarm grillen.

2. Hell 1 ss. limesaft over hver filet.

3. Spre hvitløken jevnt oppe, og dryss havsalt over.

4. Dekk filetene med plastfolie og sett de i kjøleskapet i 5 minutter slik at saften kan absorberes inn i filetene.

5. Grill fisken med skinnet ned i 5 minutter.

6. Reduser grillvarmen.

7. Snu og stek 6-7 minutter til, helt til filetene er møre og faller av en gaffel.

8. Pynt med persille og fersk lime.


Grillet paprika 

Grillet paprikaIngredienser
1 stor rød paprika
400 gr. erter, drenert og skyllet
400 gr. mais
1 hakket tomat
1 fersk jalapeño
50 gr. hakket løk
6 ss. hvit eddik
4 ss. olivenolje
2 ss. hakket fersk koriander, mer etter smak
1/2 ss. honning
1 ts. hakket hvitløk
Smak til med salt og pepper

Slik gjør du
1. Varm opp grillen til medium høy varme.

2. Skjær paprikaen i to deler og fjern alle frø. Skjær i skiver. Deretter skal skivene pensles lett med 1 ss. olje. Dryss over salt og pepper.

3. Legg strimlene på grillen og lukk lokket. Tilbered i ca. 5 til 7 minutter, helt til skinnet er mørt og de er lett forkullet. Snu de og tilbered i 5 minutter til, helt til de er møre.

4. Fjern paprikaen og la den nedkjøles.

5. Mens paprikaen er på grillen skal du blande sammen alle de andre ingrediensene. Når paprikaen er avkjølt, hakker du de og serverer de sammen med salaten.

6. Smak til med salt og pepper. Serveres ved romtemperatur.


Grillet jordbær panzanella

Grillet jordbær panzanellaIngredienser
500 gr. ferske jordbær, 8-10 i skiver, mens resten skal være hele
1 brød, skåret i terninger
1/2 rødløk, skåret i skiver
Litt fersk basilikum
Salt, etter smak
Pepper, etter smak
Olivenolje

Til dressingen
4-6 jordbær
1 ss. balsamico
1-2 ts. honning

Slik gjør du
1. Spray grillen med olivenolje. Varm opp grillen.

2. Plasser brødet på grillen, i terninger, og grill i ca. 2-3 minutter. Snu brødet og fortsett med å grille i 3-5 minutter, eller til det begynner å få litt farge.

3. Hell litt olivenolje over grillen, tilsett jordbærskivene og la dem grille i 2-3 minutter på hver side.

4. Bland de grillede jordbærene og det grillede brødet sammen i en stor serveringsbolle.

5. Tilsett rødløk og krydre med salt og pepper.

6. Lag dressingen ved å mose de resterende jordbærene sammen med balsamico. Blandingen skal moses med en gaffel. Hvis det ikke er søtt nok kan man tilsette honning. Bland det godt sammen.

7. Bland de ferske jordbærene og balsamico-dressingen sammen med Panzanella og tilsett fersk basilikum.


Grillet ananas-ostekake parfait 

Grillet ananas-ostekake parfaitIngredienser:
1 ananas skåret i spyd
1 pakke grahamkjeks, knuste 

Ingredienser til ostekake
1 pakke pudding med ostekake-smak
5 dl. kremfløte

Slik gjør du
1. Varm opp grillen. Når grillen er klar, skal ananasen plasseres på grillen.

2. Grill ananasen på hver side helt til spydene er gyllenbrune og karamelliserte. Legg de på et skjærebrett og skjær ananasen i små stykker.

3. Hell pudding-blandingen og kremfløte i en skål, og pisk til blandingen er tykk og kremaktig. Det skal være en tykkere konsistens enn pudding.

4. Legg lagene i et glass (eller en bolle): Start med grahamkjeks, legg deretter grillet ananas og pudding- og kremfyllet oppå. Pynt med grillet ananas & knuste grahamkjeks hvis det ønskes.

Hvis du er interessert i å utforske flere oppskrifter, kan du besøke vår Ultimate Guide til å Grille Kjøtt. Her vil du finne et bredt utvalg av oppskrifter og teknikker som kan inspirere deg i matlagingen din.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Tefal Optigrill GC702D

4 av 5 mulige stjerner hos den amerikanske testsiden Trustedreviews.com
✅ 3 av 5 mulige stjerner hos den amerikanske testsiden Pocket-lint.com

Tefal Optigrill GC702D

 

 

.
Tefal Optigrill GC702D er blitt testet og anmeldt av 2 ekspertkilder som alle har gitt den elektriske grillen en god anmeldelse. Disse ekspertene inkluderer det Trustedreviews.com og Pocket-lint.com.

Ekspertene fra det Pocket-lint.com er glade for at grillen er enkel i bruk og enkel å rengjøre, og Trustedreviews.com liker godt at man kan tilberede frossen mat med grillen.

Ingen av ekspertene finner mange ulemper ved modellen, men de nevner imidlertid at den elektriske grillen er forholdsvis stor.

Ekspertene: Rengjøringsvennlig grill med gode grillresultater

Ifølge ekspertene fra Pocket-lint.com og Trustedreviews.com er Tefal Optigrill GC702D en bordgrill som leverer gode resultater.

Ekspertene fra Trustedreviews.com skriver for eksempel at modellen er «god til å grille frossen mat» samt at den sørger for at «kjøttstykker og fisk blir mør og saftig».

Dette er ekspertene fra Pocket-lint.com enige i, og skriver at Tefal Optigrill GC702D «tilbereder biffer optimalt til den ønskede temperaturen». I tillegg til de gode grillresultatene mener ekspertene også at det er «enkelt å rengjøre» modellen.

Selv om ekspertene liker denne grillen svært godt, nevner de at den er ganske stor og tung å drasse rundt på, som er noe man bør være oppmerksom på.

Elektrisk grill med seks programmer og tinefunksjon

Tefal Optigrill GC702D er utstyrt med en effekt på 2000 Watt, og er laget til å kunne tilberede og grille ulike ingredienser.

Grillen kommer med seks programmer og en tinefunksjon, derfor kan man også tilberede mat rett fra fryseren.

I tillegg til dette er Tefal Optigrill GC702D en allsidig elektrisk grill med en stor overflate da den både kan brukes til å grille kylling, kjøtt, fisk, grønnsaker med mer.

Dette er mulig i og med at grillen er utstyrt med en justerbar temperatur slik at man kan velge den temperaturen som er best til de spesifikke ingrediensene man arbeider med.

Maskinen har også mulighet til å tilpasse steketiden etter type kjøtt og tykkelse. Da forteller steke-indikatoren når kjøttet har oppnådd ønsket tilberedningsnivå.

Med non-stick-belegg og LED-indikator 

Tefal Optigrill GC702D er laget med et non-stick- belegg som sørger for at matrester ikke setter seg fast på grillplatene. Dette gjør det enklere å rengjøre grillen, og man unngår å måtte bruke mye fett under tilberedningen.

Grillplatene er avtakbare og tåler å vaskes i oppvaskmaskinen. Grillen kommer med en dryppeskål som samler opp alt av overflødig fett og matrester.

Videre kommer Tefal Optigrill GC702D med en LED-indikator som lyser når ingrediensene er ferdig tilberedt. På den måten kan man raskt se når man maten er klar til servering.

Ved kjøp av Tefal Optigrill GC702D følger det med en bruksanvisning samt en oppskriftsbok slik at man kan finne inspirasjon til nye matretter.

Utvalgte fordeler ved Tefal Optigrill GC702D:
LED-indikator
Seks programmer
Justerbar temperatur
Non-stick-belegg
Tinefunksjon 

Her kan du se en kort introduksjonsvideo om Tefal Optigrill GC702D. Videoen er produsert av Tefal: 


Bosch TFB4431V

Bosch TFB4431V

 

 

Elektrisk grill med individuelle varmeinnstillinger og tre grillfunksjoner 

Bosch TFB4431V er utstyrt med en høy effekt på 2000 Watt. Dette sikrer ikke kun en rask oppvarming, men også et jevnt nivå av varme.

I tillegg til dette kommer Bosch TFB4431V med individuelle varmeinnstillinger og to termostater i både toppen og bunnen. Det vil si at grillen har separate temperaturinstillinger i toppen og bunnen, noe som sørger for bedre grillresultater begge sider. Innstillingen av temperaturen er trinnløs.

Det er også mulig å bruke de tre ulike grillfunksjonene kontaktgrill, åpen grill og grateng. Dette gjør at man selv kan bestemme hvordan man vil bruke grillen for å tilberede matvarene.

Vendbare og avtakbare grillplater 

Bosch TFB4431V kommer med avtakbare grillplater i aluminium. Grillplatene er enkle å ta av og på, derfor kan de fjernes når de skal rengjøres. Det er også mulig å vaske platene i oppvaskmaskinen.

Grilloverflaten er stor slik at man kan tilberede en del ingredienser til familien samt et par ekstra gjester på én og samme tid.

Videre er Bosch TFB4431V sine vendbare. De kommer med en glatt side som egner seg godt til å lage sandwicher, samt en riflet side som egner seg godt til grilling.

Sist, men ikke minst, er platene vinklet med et avløp til fett, noe som sikrer en sunnere tilberedning av maten.

Plassbesparende grill med fleksibelt hengsel og kontrollampe 

Med Bosch TFB4431V får man en plassbesparende grill som kan oppbevares på høykant. Det gjør det enklere å plassere modellen på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet etter bruk.

Det fleksible hengslet tilpasser seg etter tykkelsen, derfor er man sikret et jevnt grillresultat. Når den ønskede temperaturen oppnås under tilberedningen, vil grillens kontrollampe lyse.

Ved kjøp av Bosch TFB4431V følger det med to dryppebrett til fett, én gratengform i aluminium samt én bakeform til servering.

Utvalgte fordeler ved Bosch TFB4431V:
Avtakbare og vendbare grillplater
Plassbesparende grill
Stor overflate
Tre grillfunksjoner
Individuelle varmeinnstillinger og to termostater


George Foreman 14525

✅ God anmeldelse hos den amerikanske nettsiden T3.com

George Foreman 14525

 

.
George Foreman 14525 er blitt testet og anmeldt av den amerikanske nettsiden T3.com, som har gitt den elektriske grillen en god anmeldelse. Dette har de gjort da de mener at modellen er velegnet til sandwicher med ost – samt at den kommer med en unik smeltefunksjon.

Selv om ekspertene generelt sett liker George Foreman 14525 svært godt, nevner de at den er utstyrt med en forholdsvis liten overflate sammenlignet med andre modeller.

Ekspertene: God elektrisk grill med brukervennlig timer

Ifølge ekspertene fra T3.com er George Foreman 14525 en god elektrisk grill som kommer «med en kombinasjon av avtakbare plater og en unik grill- og smeltefunksjon».

Ekspertene forklarer at dette betyr at «lokket og den øverste grillplaten kan låses på plass slik at det svever rett over maten». Derfor får man mat som blir tilberedt på best mulig måte.

Videre skriver T3.com at «den innebygde timeren er helt unik» da de mener dette er en av de største fordelene ved modellen.

De nevner imidlertid at «den lille overflaten kan være en hindring for familier eller middagsselskaper» samt at modellens lave effekt betyr at oppvarming og matlaging går litt saktere sammenlignet med andre modeller.

Grill med flere matlagingsmetoder og timer 

Med George Foreman 14525 får man en grill med en effekt på 1550 Watt. Grillen fjerner opptil 42 prosent fett fra ingrediensene. Fettet samles i et dryppebrett som kan tas av og rengjøres etter bruk.

I tillegg til dette kommer George Foreman 14525 med tre matlagingsmetoder da maskinen tilbyr både grill, baking og tilbereding av sandwicher.

Det er også mulig å bruke grillens timer. Den digitale timeren kan stilles inn på opptil 20 minutter, og hjelper forbrukeren med å holde styr på tiden ved tilberedning av maten. På den måten unngår man at maten brenner seg fast.

Enkel rengjøring og mulighet for tilberedning av tykke skiver

George Foreman 14525 er designet i rustfritt stål med en overflate som kan lage opptil fire porsjoner av gangen.

Når man er ferdig med å grille, kan man fjerne grillplatene og sette dem i oppvaskmaskinen. Grillplatene er utstyrt med et non-stick-belegg.

Det er enkelt å flytte rundt på George Foreman 14525 da den kommer med et håndtak. Bordgrillen har løse hengsler slik at man kan tilberede tykke skiver mat hvis man ønsker.

Sist, men ikke minst, kan man bruke låsefunksjonen slik at barn ikke kan åpne grillen.

Utvalgte fordeler ved George Foreman 14525:
Digital timer
Tre matlagingsmetoder
Låsefunksjon
Non-stick-belegg
Sunnere matlaging


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken elektrisk grill er best i test?

OBH Nordica Easy Grill 7104

Hvordan er de elektriske grillene blitt testet?

Grillene er hovedsakelig testet ut ifra grillresultat og brukervennlighet. I tillegg er det også sett på konstruksjonskvalitet, energiforbruk og sikkerhet.

Hvordan velger jeg den riktige modellen?

Det er anbefalt at du ser etter en modell der du selv kan justere grillens temperatur. Det er også en god idé å velge en modell med non-stick-belegg og avtakbare grillplater da dette gjør rengjøringen mye enklere.


Gjennomgang av testkilder

Gastromand.dk 
Det danske matmagasinet Gastromand.dk har fokus på gastronomiens verden. På hjemmesiden finnes det artikler om alt ifra mattrender til oppskrifter, restauranter, kokebøker og kokekar. Der er også mulig å finne tester og anmeldelser av kjøkkenprodukter. Her har Gastromand.dk testet Sage – The Smart Grill Pro. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Goodhousekeeping.com 
Den britiske testsiden Goodhousekeeping.com skriver om ulike produkter innenfor hus og hage. De tester også diverse forbrukerprodukter, og her har de laget en test av den elektriske grillen Sage – The Smart Grill Pro. Du kan lese hele anmeldelsen fra Good Housekeeping Institute her.

Pocket-link.com 
Pocket-link.com er en amerikansk testside som leverer alle de opplysningene forbrukerne har bruk for å vite om et vell av ulike emner. På siden finnes det produktanmeldelser samt nyheter om gadgets, digitale kameraer, hjemmekino, lyd, biler og mobiltelefoner. Her har Pocket-lint.com testet og anmeldt den elektriske grillen Tefal Optigrill GC702D, som de har gitt 3 av 5 mulige stjerner. Les hele anmeldelsen her. 

Testberichte.de 
Den tyske testsiden Testberichte.de lager anmeldelser og tester av mange ulike forbrukerprodukter. Testberichte.de anmelder alle produktene på grunnlag av ulike kilder sine vurderinger og tester, deretter videreformidler de resultatene sine til forbrukerne. Her har de testet den elektriske grillen TriStar GR-2849, som de har gitt en god anmeldelse. Les hele testen her. 

Trustedreviews.com 
Den amerikanske testsiden Trustedreviews.com lager ekspertundersøkelser og tester av forbrukerprodukter. Her har Trustedreviews.com testet og anmeldt Tefal Optigrill GC702D og Sage – The Smart Grill Pro, som begge har fått hele 4 av 5 mulige stjerner.

Les hele anmeldelsen av Tefal Optigrill GC702D her.

Les hele anmeldelsen av Sage – The Smart Grill Pro her.

T3.com 
Den amerikanske siden T3.com er et nettmagasin som handler om gadgets og teknologi. Her leverer de nyheter, guider og gode råd innen disse emnene. I tillegg til dette tester og anmelder de også produkter. I denne omgang har T3.com testet Sage – The Smart Grill Pro og George Foreman 14525, som de henholdsvis har kåret til testvinner og gitt en god anmeldelse.

Les hele anmeldelsen av Sage – The Smart Grill Pro her.

Les hele anmeldelsen av George Foreman 14525 her. 


Andre relevante tester og artikler

Hvis du enda ikke er overbevist om du bør velge en elektrisk grill, kan du vurdere å lese noen av våre andre tester. Her går vi, på samme måte som i denne artikkelen, i dybden med produkter fra andre produsenter. I disse testene finner du også en oversikt over ekspertenes anmeldelser samt en prissammenligning av de ulike produktene.

Du kan for eksempel også lese vår Tefal Optigrill test hvor vi gjennomgår alle de modellene som har fått de beste anmeldelsene. Artikkelen fokuserer på modeller fra Tefal Optigrill-serien.

Du kan også lese vår generelle toaster test dersom du vil ha et helt vanlig toastjern og ikke en elektrisk grill. Les også pizzaovn test.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere