Tefal Optigrill test og prissammenligning – Her er ekspertenes vurdering

Senest opdateret den 0

Denne artikkelen handler om Tefal Optigrill – en allsidig bordgrill som kan brukes til mange formål – for eksempel til å grille kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker, sandwicher og panini.

Vi har analysert et stort utvalg eksperttester hvor diverse eksperter fra inn- og utland har testet og vurdert Tefal Optigrill. Det er snakk om et stort utvalg tester fra de internasjonale testnettstedene Trustedreviews.com, britiske Goodhousekeeping.co.uk, teknologinettstedet Digitaltrends.com og matnettstedet Thefoodconnoisseur.co.uk – samt danske Idenyt.dk og norske Viivilla.no. Videre har vi også valgt å inkludere noen brukeranmeldelser for å få brukernes meninger om produktet.

Det finnes et par forskjellige versjoner av Tefal Optigrill, og utover detter har vi også tatt med noen alternative produkter til Tefal Optigrill for å gi forbrukeren et par valgmuligheter.

Dersom man vil lese mer om testene og testkildene, så finnes det nederst i artikkelen en liste over linker til de undersøkelsene vi henviser til.

Artikkelen inneholder:

🔸 Oversikt over Tefal Optigrill, pluss de forskjellige versjonene av modellen
🔸 Alternativer til Tefal Optigrill
🔸 Ideer til oppskrifter for Tefal Optigrill, pluss videodemonstrasjoner av modellen
🔸 Kunnskap om forskjellige typer grill til innendørs bruk
🔸 Gjennomgang av de testene vi har undersøkt, samt linker til eventuell videre lesning

Vennligst merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.  


Tefal Optigrill

✅ Anbefalt hos Idenyt.dk
✅ 4 av 5 mulige stjerner hos Trustedreviews.com
✅ Anbefalt hos Thefoodconnoisseur.co.uk
✅ 4,5 av 5 mulige stjerner hos Digitaltrends.com
✅ 76 av 100 poeng hos Goodhousekeeping.co.uk
✅ Anbefalt hos Viivilla.no

Tefal Optigrill

Butik Pris Totalpris Les mer

.
Tefal Optigrill har blitt testet av en lang rekke eksperter fra flere forskjellige land for å se hvordan modellen fungerer – både i forhold til selve tilberedningen av matvarer, men også anvendelighet, brukervennlighet og rengjøring. Alle ekspertkildene har positive meninger om Tefal Optigrill, som får langt flere plusser enn minuser.

Tefal Optigrill i korte trekk

Tefal Optigrill er en digital bordgrill som er laget til å tilberede mange former for kjøtt, fisk, grønnsaker og sandwicher, uten at man trenger å holde øye med den. Dette lar seg gjøre da Tefal Optigrill har intelligente sensorer som kan måle og vurdere tykkelsen på matvarene i tillegg til mengde, og deretter kan grillen selv justere tilberedningstiden.

Tefal Optigrill kan også brukes til frosne matvarer og har 6 programmer til forskjellige typer mat. En farget lysindikator gir god oversikt over hvor langt i tilberedningsprosessen man har kommet.

Her kan du se Tefal selv demonstrere modellen:

Utseende og design

Tefal Optigrill ligner på et avansert toastjern hvor lokket senkes over matvarene. Prinsippet er også det samme, for det er meningen at kjøttet bare skal plasseres på grill-platene og at lokket så lukkes over maten. Når man skal lukke lokket gjør man det med det store og solide håndtaket, hvor det finnes flere knapper og en indikator for hvor langt matvaren har kommet i tilberedningsprosessen.

Ekspertene er begeistrede over den gode kvaliteten på designet, og hengslene virker sterke og veldig stramme. Hengslene tillater at man kan få de øverste grillplatene plassert flatt over matvaren avhengig av dens størrelse, noe som gir en jevnere tilberedning.optigrill

Grillplatene er avtakbare og tykke slik at de holder godt på varmen. En nedadgående helling sørger for å frasortere unødvendig fett. Her finnes det også et dryppebrett med veldig høy kapasitet som festes direkte på grillen, slik at man unngår masse gris og søl.

Modellen er designet i en pen, sort farge med lyse detaljer og kontrollpanelet foran. Her nevner ekspertene også at Tefal Optigrill er veldig enkel å bruke, da det kun er få knapper og indikatorer man trenger å holde øye med på kontrollpanelet.

Man trenger bare velge type matvare og hvordan det skal stekes («rare», «medium» og «well done»), og så blir man varslet av den fargede lysindikatoren med tilhørende pip når temperaturen er nådd (man kan også følge med i prosessen via den samme indikatoren underveis).

Slik brukes Tefal Optigrill

Flere av ekspertene har testet Tefal Optigrill i praksis for å finne ut av hvor bra denne grillen faktisk er. Dette inkluderer blant annet teknologinettstedet Digitaltrends.com, som har testet hvordan Tefal Optigrill håndterer en frossen biff – til sammenligning nevner de at dersom man legger en frossen biff på en grill utendørs, så vil man nesten alltid få en biff som er rå i midten og svidd utenpå.Tefal-Optigrill-anmeldelse

Testpanelet fra Digitaltrends.com startet med å skru på modellen og deretter trykke på «Steak»-knappen og så på innstillingen «Frozen» (frossen). Deretter viser en fargeindikator på Tefal Optigrill hvor langt i prosessen man har kommet – under forvarmingen er den rosa, og skifter til blått med et pip når den er klar til å grille biffen. Ifølge ekspertene tar forvarmingen kun ca. 5 minutter før man kan legge på biffen og lukke lokket.

Deretter begynner tilberedningen, og når temperaturen inni biffen tilsvarer «rare» (115 grader), så blir Tefal Optigrill gul – dette tar omtrent 15 minutter. Ekspertene lar biffen få litt mer tid, og etter et par minutter når den temperaturen for «medium» (150 grader) med oransje lysindikator, hvor den tas ut. Deretter er det tid for å smake på biffen for ekspertene, og de vurderer med stor begeistring at både smak og kvalitet er veldig god.

I tillegg til dette har ekspertene også prøvd å grille pølser og sandwicher på Tefal Optigrill, og vurderingen lyder at disse matvarene også blir utrolig vellykkede – på kort tid.

Dersom du med egne øyne vil se hvordan man tilberede oksekjøtt, så kan du se videre her hvor Tefal demonstrerer hvordan man tilbereder Filet Mignon:

Ekspertene vurderer at Tefal Optigrill alt i alt holder hva den lover – men man skal likevel være oppmerksom på at den tilberedte matvaren helst skal ha samme tykkelse hele veien gjennom for å oppnå best mulig resultat.

Vær også spesielt oppmerksom dersom du velger å tilberede kjøtt med ben – for eksempel rib-eye steak – for benene kan påvirke sensoren som måler tykkelsen på matvaren i Tefal Optigrill.

Rengjøring

Tefal har også tatt hensyn til rengjøring av Tefal Optigrill, da modellens grillplater i både topp og bunn kan fjernes med ett enkelt trykk på en knapp. Nonstick-belegget gjør det vanskelig for matrester å sette seg fast på platene, og kan enkelt gjøres rene med vann og en oppvaskbørste.

Tefal skriver selv at grillplatene på Tefal Optigrill kan tåle en tur i oppvaskmaskinen.

Ekspertene kommenterer at rengjøringen i praksis er veldig enkel, og dette gjelder også rengjøringen av dryppebrettet som enkelt kan fjernes og gjøres rent. Resten av Tefal Optigrill forblir mer eller mindre ren under tilberedningen, da eventuell matsprut kun rammer grillplatene.

Andre fordeler

Med Tefal Optigrill følger det også med en brukermanual og et stort oppskriftshefte med fargerike bilder av mulige retter.

Spesifikasjoner av Tefal Optigrill:

🌀 Mål: 37 cm (b), 16,5 cm (h), 32,5 cm (d)
🌀 Vekt: 5 kilo
🌀 Antall programmer: 6 – burger, kylling, bacon, pølser, kjøtt og fisk. I tillegg finnes også manuelle innstillinger, pluss «Frozen»
🌀 Inkludert dryppebakke: Ja
🌀Inkludert manual: Ja
🌀 Maskinoppvask: Grillplater og dryppebakke
🌀 Antall porsjoner: 4 av gangen
🌀 Antall grillplater: 2
🌀 Lysindikator: Ja, i farger – rosa ved forvarming, blå ved klar, gul ved «rare», oransje ved «medium», rød ved «well done»
🌀 Lyd: Piper når ønsket temperatur er nådd

Utvalgte fordeler ved Tefal Optigrill:
🔵 Kan både brukes til kjøtt, fisk, grønnsaker og sandwicher – også fra frossen tilstand
🔵 Raskt og smakfullt resultat
🔵 Med sensorer som måler tykkelse på matvaren
🔵 Lyd- og fargeindikator for temperaturmåling


Forskjellige versjoner av Tefal Optigrill

Det finnes 3 forskjellige Tefal Optigrill-modeller, og i dette avsnittet vil vi kort gå igjennom de 3 modellene.

Tefal Optigrill GC702D

Tefal Optigrill GC702D

Tefal Optigrill GC702D har en effekt på 2000 watt og er laget til raskt å kunne tilberede et måltid til forbrukeren. Tefal Optigrill GC702D har 6 forskjellige programmer samt en tiningsfunksjon, som betyr at man kan tilberede matvarer direkte fra fryseren.

Tefal Optigrill GC702D er en allsidig bordgrill som både kan brukes til kjøtt, kylling, fisk, grønnsaker, sandwicher med mer, og modellen har en justerbar termostat for å finne den beste temperaturen til hver enkelt matvare. Modellen piper når matvaren er ferdig tilberedt, mens en LED-indikator lyser.

Tefal Optigrill GC702D sine nøkkelord er enkelhet og behagelighet for forbrukeren, for modellen er laget med Nonstick-belagte grillplater som sikrer at matrester ikke setter seg fast – grillplatene er dessuten avtakbare og tåler maskinoppvask. Tefal Optigrill GC702D kommer også med en dryppebakke som tar seg av overflødig fett under tilberedningen.

Det følger også med en brukermanual og oppskriftsbok med Tefal Optigrill GC702D, som er en meget avansert bordgrill. Derfor er modellen heller ikke en helt prisvennlig bordgrill.


Tefal Optigrill Plus GC712D

Tefal Optigrill Plus GC712D

Tefal Optigrill Plus GC712D er seriens pluss-modell, som derfor også er litt dyrere enn de andre modellene. Tefal Optigrill Plus GC712D er en kraftig bordgrill på 2000 watt, som er laget til den forbrukeren som vil ha en premium-bordgrill som kan brukes både sommer og vinter.

Tefal Optigrill Plus GC712D har teflonbelagte grillplater, som er laget til å sikre den beste tilberedningen av matvarene – dette gjelder både når man griller kjøtt, kylling, fisk, grønnsaker eller sandwicher. Tefal Optigrill Plus GC712D har også en justerbar termostat som kan justeres alt etter hvilken temperatur man ønsker. Den medfølgende oppskriftsboken kan med fordel også brukes til å bli kjent med grillen og finne ut av hvordan man best tilbereder matvarene sine på grillen.

Videre er Tefal Optigrill Plus GC712D en oversiktlig bordgrill med en innbygd av-/på-knapp og et godt hengslet lokk. Tefal Optigrill Plus GC712D kan brukes direkte på bordplaten og griser ikke mens man griller. Det er kun grillplatene som blir tilgriset, men ettersom de har et nonstick-belegg så er det begrenset hvor mange matrester som kan sette seg fast. Disse platene tåler også en tur i oppvaskmaskinen.


Tefal Optigrill GC702D16

Tefal Optigrill GC702D16

Tefal Optigrill GC702D16 er laget for å gjøre det så enkelt som mulig å grille matvarene sine perfekt. Tefal Optigrill GC702D16 er dermed en avansert modell med sensorer som selv tilpasser tilberedningstiden, og man kan selv velge hvordan maten skal stekes. Deretter gjør Tefal Optigrill GC702D16 resten av arbeidet og indikerer tydelig når maten er ferdig tilberedt.

Tefal Optigrill GC702D16 kan brukes til mange slags matvarer – alt fra biff til kylling, fisk, grønnsaker og sandwicher. I tillegg sørger man med Tefal Optigrill GC702D16 for at man får et sunt måltid: På grunn av Tefal sitt unike nonstick-belegg trenger man nemlig ikke bruke fett på grillen. Det overflødige fettet som dannes under tilberedningen av for eksempel biffer, sorteres automatisk vekk og renner ned i dryppebakken.

Grillplatene er avtakbare og tåler maskinoppvask for enklest mulig rengjøring.

Tefal Optigrill GC702D16 har hele 6 forskjellige tilberedningsprogrammer i tillegg til en manuell funksjon.

Legg merke til at denne modellen ikke er en billig bordgrill, på grunn av modellens gode kvalitet og mange funksjoner.


Alternative modeller:

Ovenfor har vi gjennomgått Tefal Optigrill. I dette avsnittet ser vi på alternative modeller til Tefal Optigrill for å danne et bedre helhetsbilde over mulige modeller på markedet. Her er det snakk om 7 forskjellige griller fra forskjellige merker.

OBH Nordica Optigrill

Gode brukeranmeldelser

OBH Nordica Optigrill

Butik Pris Totalpris Les mer
1.149,00 1.149,00 Læs mere
0,00 1.388,00 Læs mere
0,00 1.411,00 Læs mere
0,00 1.411,00 Læs mere

.
OBH Nordica Optigrill har ikke blitt testet av forbrukerråd eller eksperter, men vi har likevel tatt med modellen da den har fått veldig mange, gode brukeranmeldelser på forskjellige forhandlernettsider. Det er spesielt det gode resultatet av de grillede matvarene som forbrukerne fremhever, men også allsidigheten og at den lett kan erstatte den vanlige stekepannen i hverdagen.

Forbrukerne vurderer også at OBH Nordica Optigrill sitt sensorsystem fungerer veldig bra.

Kort om OBH Nordica Optigrill

OBH Nordica Optigrill er en innendørs bordgrill fra OBH Nordica, som er laget til den forbrukeren som vil grille hele året rundt. OBH Nordica Optigrill skal nemlig bare plasseres på kjøkkenbordet, og så kan den grille en lang rekke matvarer. Dette inkluderer blant annet biff, kylling, svinekjøtt, pølser, burgere, fisk, toast, panini og grønnsaker.OBH Nordica Optigrill - alternativ til tefal optigrill

Man bare løfter opp lokket med håndtaket og plasserer matvaren på grillelementene, og deretter lukker man lokket igjen.

OBH Nordica Optigrill er utstyrt med sensorer som selv kan måle tykkelsen på matvaren, og alt man trenger å gjøre selv er å angi om man vil ha matvaren «rare», «medium» eller «well done» – deretter indikerer OBH Nordica Optigrill selv når tilberedningen er ferdig.

Bruk og funksjoner

OBH Nordica Optigrill sin intelligente sensor justerer selv hvor lang tid matvaren trenger, etter man har valgt hvordan man foretrekker for eksempel biffen sin. Det finnes 6 forhåndsprogrammerte innstillinger til forskjellige typer matvarer, men man kan også velge den manuelle funksjonen – den er for eksempel ideell til grønnsaker.

OBH Nordica Optigrill er utstyrt med store grillplater som gir 600 cm2 plass til matvarene. Dette tilsvarer ca. 2-4 personer. Disse platene er designet slik at de heller litt nedover, som gjør at det overflødige fettet sorteres vekk og renner rett ned i dryppebakken.alternativ til tefal optigrill

Andre fordeler

OBH Nordica Optigrill har avtakbare grillplater som tåler en tur i oppvaskmaskinen. Platene har et nonstick-belegg som sikrer mye bedre hygiene. Stort sett alle forbrukerne som har skrevet en anmeldelse av OBH Nordica Optigrill har anbefalt modellen på det varmeste.

Forbrukerne skryter av den høye effektiviteten til modellen – den holder det den lover. Muligheten for å kunne tilberede mange forskjellige typer matvarer trekkes også frem. Flere av anmeldelsene sier generelt at kjøtt som blir tilberedt på OBH Nordica Optigrill blir både saftig og velsmakende – selv kjøtt som er tilberedt «well done» beholder saftigheten og blir ikke tørt.

Utvalgte fordeler ved OBH Nordica Optigrill:
🔵 Bordgrill med sensor som måler tykkelsen på matvarene
🔵 Velg mellom «rare», «medium» og «well done»
🔵 Allsidig modell som kan brukes både til kjøtt, fisk, grønnsaker, toast og panini
🔵 6 programmer, samt manuell funksjon


OBH Nordica Optigrill + XL 

17 av 20 poeng hos svenske Hemhyra.se

OBH Nordica Optigrill + XL

Butik Pris Totalpris Les mer
1.495,00 1.495,00 Læs mere
1.495,00 1.495,00 Læs mere
1.495,00 1.495,00 Læs mere

.
OBH Nordica Optigrill + XL har blitt inkludert i Hemhyra.se sin test av bordgriller. Hemhyra.se er et svensk boligblad og en online-plattform innenfor boligforhold og forbrukerliv. Her har de svenske ekspertene testet og vurdert 8 forskjellige modeller.

OBH Nordica Optigrill + XL får i denne testen hele 17 av 20 mulige poeng, og får dermed en veldig bra score som ligger helt i toppen av testen. OBH Nordica Optigrill + XL er imidlertid ikke den mest prisvennlige bordgrillen på markedet.

Kort om OBH Nordica Optigrill + XL

OBH Nordica Optigrill + XL er laget til å kunne grille mat innendørs, for eksempel om vinteren eller hvis man ikke orker å slepe frem den store utendørsgrillen. OBH Nordica Optigrill + XL vil også være fordelaktig for den forbrukeren som vil grille mange forskjellige typer mat og ikke har så mye tålmodighet når det kommer til matlaging – for eksempel varmes modellen opp på 2-7 minutter avhengig av hvilken temperatur man ønsker.

OBH Nordica Optigrill + XL er en stor modell med en effekt på 2000 watt og kan lett tilberede mat til omkring 4 personer.

Bruk og funksjoner

OBH Nordica Optigrill + XL er utstyrt med en sensor som selv vurderer hvor lenge maten skal tilberedes avhengig av tykkelsen. Dette gjør at modellen stort sett klarer alt arbeidet selv, derfor trenger man heller ikke holde øye med modellen underveis.

OBH Nordica Optigrill + XL er utformet med grillplater som heller litt nedover. Dette sørger for at det overflødige fettet renner rett ned i dryppebakken. De svenske ekspertene fra Hemhyra.se er generelt sett veldig imponerte over OBH Nordica Optigrill + XL. De har vurdert modellen på 4 testområder: Kvalitet, funksjoner, bruk og design – og OBH Nordica Optigrill + XL scorer høyt på alle områdene.

Poengsummen er av høy kvalitet med hele 5 av 5 poeng, noe som vitner om at de svenske ekspertene er veldig fornøyde med OBH Nordica Optigrill + XL.

optigrill_grill

Andre fordeler

OBH Nordica Optigrill + XL er utstyrt med avtakbare grillplater. Disse platene kan enten vaskes for hånd eller settes i oppvaskmaskinen. Platene er laget til å være så hygieniske som mulig med nonstick-belegg.

Utvalgte fordeler ved OBH Nordica Optigrill + XL:
🔵 Får 17 av 20 poeng i testen
🔵 Allsidig bordgrill
🔵 Med sensor som måler tykkelsen på matvarene
🔵 Avtakbare grillplater med nonstick-belegg


Wilfa Minigrill CG 2000B

14 av 20 poeng hos svenske Hemhyra.se

Wilfa Minigrill CG 2000B

Butik Pris Totalpris Les mer
confidentliving.no 0,00 787,00 Læs mere
899,00 899,00 Læs mere
0,00 981,00 Læs mere
1.385,00 1.385,00 Læs mere

.
Wilfa Minigrill CG 2000B er blitt tatt med i Hemhyra.se sin test av 8 forskjellige bordgriller. Wilfa Minigrill CG 2000B får en flott plassering i testen med 14 av 20 poeng. Tatt i betraktning at denne modellen er langt mer prisvennlig enn flere av konkurrentene, så får man til denne prisen masser av kvalitet med Wilfa Minigrill CG 2000B.

Wilfa Minigrill CG 2000B vil være et fordelaktig kjøp for den forbrukeren som bare vil ha en enkel bordgrill.

Kort om Wilfa Minigrill CG 2000B

Wilfa Minigrill CG 2000B er også enklere i utseendet enn flere av de konkurrerende modellene. Denne modellen er laget til å være kompakt og enkel å betjene. Wilfa Minigrill CG 2000B er designet i børstet stål for et pent utseende og har en effekt på 2000 watt, i tillegg til at den er meget allsidig i bruk.

Wilfa Minigrill CG 2000B kan både tilberede brød, kjøtt og grønnsaker, i tillegg til at den har en justerbar termostat som sørger for at matvarene får korrekt behandling.

Man kan bruke Wilfa Minigrill CG 2000B hele året, da modellen også kan brukes innendørs på flere måter: Man kan velge å ha lokket åpent eller lukket – hvis det er åpent vil man ha dobbelt så stor grillplass til rådighet.

Bruk og funksjoner

Wilfa Minigrill CG 2000B sin justerbare termostat gjør at man kan velge å tilberede matvarene sine på temperaturer mellom 90 og 230 grader. Ekspertene fra Hemhyra.se er generelt begeistrede over modellen, som gir forbrukeren god valuta for pengene.wilfa-602704

Det svenske testpanelet har vurdert modellen på 4 testområder: Kvalitet, funksjoner, brukervennlighet og design – og Wilfa Minigrill CG 2000B blir vurdert til å ligge over gjennomsnittet på alle områder.

Det er spesielt kvaliteten og brukervennligheten som nesten får toppkarakterer, og dette viser at Wilfa Minigrill CG 2000B er en god, men enkel bordgrill. De svenske ekspertene savner imidlertid en grillfølelse når det kommer til tilberedning av kjøtt, men vurderer samtidig at modellen er veldig god til å tilberede pølser.

At Wilfa Minigrill CG 2000B varmes opp på kun 4 minutter er også et stort pluss ifølge Hemhyra.se.

Andre fordeler

Wilfa Minigrill CG 2000B får skryt for den enkle rengjøringen. Wilfa Minigrill CG 2000B er utstyrt med avtakbare grillplater som kan settes i oppvaskmaskinen. Platene er også belagt med nonstick-belegg som gjør at hygienen er bedre da det ikke setter seg fast så mye matrester.

Utvalgte fordeler ved Wilfa Minigrill CG 2000B:
🔵 Enkel og prisvennlig bordgrill
🔵 Justerbar termostat
🔵 Kan brukes åpen eller lukket
🔵 God kvalitet og enkel rengjøring med nonstick-belegg på grillplatene


Delonghi CGH1012D

delonghi-cgh1012d-multigrill

Butik Pris Totalpris Les mer

.
DeLonghi CGH1012D har ikke blitt offisielt testet av forbrukerråd eller eksperter, men vi har likevel tatt med modellen da DeLonghi CGH1012D er et velrenommert merke med gode bordgriller. DeLonghi CGH1012D er en effektiv multi-grill som kan brukes til mange forskjellige formål. Den ligger omtrent midt på prisskalaen og har flere gode funksjoner.

Kort om Delonghi CGH1012D

DeLonghi CGH1012D er laget til enkelt å grille matvarer året rundt. Derfor er det tenkt på alle aspekter av en innendørs grillprosess, og modellen kan også brukes til alle måltider. Man trenger nemlig ikke lukke lokket når man bruker DeLonghi CGH1012D – for eksempel kan man tilberede brød på DeLonghi CGH1012D i åpen posisjon, eller en pizza til middag.

DeLonghi CGH1012D har en effekt på 2000 watt, så her er det snakk om en kraftig modell.

Bruk og funksjoner

DeLonghi CGH1012D har 6 forskjellige funksjoner som gjør at man kan tilberede både kjøtt, sandwicher, fisk, grønnsaker, brød og mye mer med denne modellen. Her kan man fritt stille inn på forskjellige temperaturer, slik at de passer til de aktuelle matvarene.Delonghi CGH1012D grill

DeLonghi CGH1012D er designet med kontrollpanelet foran, hvor det både finnes et digitalt display som sikrer god oversikt, samt 2 skruknapper som styrer tilberedningen. Varmefordelingen er veldig god, og det er enkelt å holde styr på tilberedningen via displayet som viser den pågående tilberedningsprosessen.

Andre fordeler

DeLonghi CGH1012D er utstyrt med avtakbare grillplater som tåler maskinoppvask og det følger også med en skrape til å fjerne fett og matrester med.

Utover dette finnes det også en app til DeLonghi CGH1012D til både iOS og Android, som blant annet gir tilgang til en lang rekke oppskrifter og instruksjoner.

Utvalgte fordeler ved DeLonghi CGH1012D:
🔵 Kan med fordel brukes både åpnet og lukket
🔵 Til både kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker og mye mer
🔵 6 forskjellige funksjoner og justerbar temperatur
🔵 Tilhørende app som bidrar med oppskrifter og instruksjoner


Fritel Grill-Panini BBQ GR2275

Mange gode brukeranmeldelser

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275

Butik Pris Totalpris Les mer
981,00 981,00 Læs mere
981,00 981,00 Læs mere
0,00 995,00 Læs mere

.
Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 har ikke blitt offisielt testet av forbrukerråd eller eksperter, men vi har likevel tatt med modellen da den har fått veldig mange gode brukeranmeldelser på forskjellige forhandlernettsteder. Forbrukerne fremhever mange fordeler ved modellen, men det nevnes flere ganger at Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 er veldig allsidig og kan brukes ved flere måltider – både til morgen og kveld.

Modellen begeistrer både ved tilberedning av panini og biff, så Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 har en veldig bred spennvidde ifølge brukerne. Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 er også en prisvennlig bordgrill.

Kort om Fritel Grill-Panini BBQ GR2275

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 er laget til den forbrukeren som vil ha gode, grillede matvarer året rundt. Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 er en bordgrill som man kan bruke både på kjøkkenet og rett på spisebordet, noe som spesielt vil vekke glede og interesse hos barna. Modellen opererer ved 2000 watt, derfor er den veldig effektiv og sørger for raskt å ha måltidet klart til servering.

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 kan brukes med lokket både åpent og lukket, da den har en 180 graders funksjon som betyr at man kan legge ned lokket den andre veien slik at denne siden også kan brukes som en grillplate.

Bruk og funksjoner

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 kan brukes både til for eksempel kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker, panini eller sandwicher. For å kunne tilpasse seg etter tykkelsen på matvaren har Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 en justerbar høydefunksjon slik at selv store sandwicher eller kjøttstykker kan grilles på modellen.Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 - alternativ til tefal optigrill

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 er også laget med en justerbar termostat, som betyr at man fritt kan endre temperaturen etter hvilken type matvare og størrelse man skal grille.

Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 er også laget til å være brukervennlig, så derfor styres modellen med få knapper – og det finnes 2 lamper som fungerer som kontroll-lys. Videre har modellen et håndtak som ikke blir varmt, selv når man griller ved høye temperaturer.

Andre fordeler

Rengjøringen på Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 foregår raskt og enkelt, for grillplatene er utstyrt med et nonstick-belegg som sørger for at matrester ikke brennes fast eller setter seg fast – dessuten er de også avtakbare og tåler maskinoppvask.

For å sikre god hygiene ved bruk av bordgrillen så har Fritel Grill-Panini BBQ GR2275 en kant til oppsamling av overflødig fett.

Utvalgte fordeler ved Fritel Grill-Panini BBQ GR2275:
🔵 Prisvennlig bordgrill
🔵 Kan brukes til både kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker, panini og sandwicher
🔵 Justerbar termostat
🔵 Justerbar høyde


Ideer til oppskrifter

I dette avsnittet kommer vi med noen forslag til oppskrifter som er gode og enkle å lage med bordgrillen. Her er det snakk om litt av hvert – panini med kylling, edamame-bønner på grillen og grillede asparges med hvitløkssmør.

Panini med kylling, pesto og mozzarellapanini-pesto

Ingredienser:
🔸 2 sandwichbrød
🔸 1 kyllingfilet
🔸 Basilikumpesto
🔸 1 tomat
🔸 125 gram fersk mozzarella

Slik gjør du:
1:
Stek kyllingfileten og skjær den i skiver.
2: Skjær tomat og mozzarella i skiver.
3: Del brødet og smør på pesto. Fordel deretter kylling, tomat og mozzarella på brødet og brett den sammen til en sandwich.
4: Varm opp bordgrillen og legg sandwichen på grillen. Lukk lokket og velg helst en innstilling for sandwich/panini hvis dette er mulig. Hvis ikke må du følge med på når den blir sprø langs kanten.

Hvis du vil se den originale oppskriften så kan du finne den på Louisesmadblog.dk.


Grillede edamame-bønnergrillet edamame

Ingredienser:
🔸 1 pose frosne edamame-bønner (350 gram)
🔸 Olivenolje
🔸 Flaksalt
🔸 Sitronbåter

Slik gjør du:
1:
Legg bønnene i en skål og hell kokende vand over – hell deretter av vannet.
2: Vend bønnene i olje og salt.
3: Skru på bordgrillen og la lokket stå åpent. Grill bønnene i 5-7 minutter – de er ferdige når spissene endrer farge.
4: Server med sitronbåter.

Ønsker du å se den originale oppskriften så kan du finne den hos Madbanditten.dk.


Grillede asparges med hvitløkssmør, parmesan og ristede mandleropskrift til optigrill

Ingredienser:
🔸 1 bunt asparges
🔸 50 gram mykt smør
🔸 2 finhakkede eller revne hvidløksfedd
🔸 50 gram finrevet parmesanost
🔸 2 ss. sitronsaft
🔸 1 håndfull ristede, hakkede mandler
🔸 Salt og pepper

Sådan gør du:
1:
Bland smør, parmesan og hvitløk sammen.
2: Skjær av enden av aspargesene.
3: Skru på bordgrillen og fordel smørblandingen på aspargesene. Legg de deretter på den åpne grillen og la de frese i smøret.
4: Når aspargesene er ferdiggrillede serveres de med sitronsaft, salt og pepper – samt et dryss med ekstra parmesan og hakkede mandler.

Ønsker du å se den originale oppskriften så kan du finne den hos Madbanditten.dk.


Video-demonstrasjoner: Se hvilke retter Tefal Optigrill kan tilberede

I dette avsnittet vil vi se nærmere på hvordan det fungerer å tilberede forskjellige matvarer på Tefal Optigrill. Vi gjør det på en visuell måte da man i videoer kan se ekspertene bruke grillen og vise frem allsidigheten. Vi har valgt noen av de matvarene man oftest kommer til å tilberede med Tefal Optigrill.

Cheeseburger på Tefal Optigrill

Se her når Tefal UK demonstrerer hvordan man tilbereder en velsmakende og saftig bacon-cheeseburger med Tefal Optigrill:


Kylling på Tefal Optigrill

Se her når Tefal UK viser hvordan man best bruker Tefal Optigrill til å tilberede kyllingbryst med honning-hoisin-marinade:


Bacon på Tefal Optigrill

Denne videoen viser hvordan ekspertene fra Tefal UK selv tilbereder bacon, slik at det blir både sprøtt og knasende:


Laks på Tefal Optigrill

I denne videoen demonstrerer ekspertene fra Tefal UK hvordan man med suksess tilbereder en saftig og velsmagende laks med dillsaus:


Pølser på Tefal Optigrill

Grill og pølser henger naturlig sammen. Derfor viser denne videoen hvordan man tilbereder pølser med Tefal Optigrill. For en gourmetversjon av pølsene har Tefal UK her valgt en oppskrift på en eple-cheddar-pølse:


Guide: Lær å se forskjellen på forskjellige typer innendørsgriller

Det finnes flere slags apparater til innendørs grilling og lignende tilberedningsmetoder – blant annet bordgrill, raclette og fondue. Det kan være litt vanskelig å se forskjellene på disse så her har vi samlet en liten guide med kjennetegn fra hver av de 3 typene:

Bordgrill:

En bordgrill er, som navnet indikerer, en grill som er designet til å stå på kjøkkenbordet – eller spisebordet hvis man vil. En bordgrill er spesielt fordelaktig i de kalde månedene når det er vanskelig å gå ut og grille på utendørsgrillen med kull.

En bordgrill kobles bare til strøm og ligner litt på et toastjern. Man bare åpner lokket og så kan man velge å grille matvaren enten med eller uten lokk. I likhet med en utendørsgrill kan man grille en haug av matvarer på en bordgrill – biff, pølser, fisk, kylling og grønnsaker, samt panini og sandwicher – og maten smaker akkurat som på en sommerdag.

Noen bordgriller er så avanserte at de har spesielle programmer til hver enkelt matvare. Mange modeller kan også tilberede frosne matvarer.

Raclette:

Racletten stammer opprinnelig fra Sveits i forbindelse med inntak av ost. I dag man kan kjøpe en raclette til spisebordet som er formet som en rund plate med en varmeplate på toppen. Denne delen fungerer som en vanlig grill hvor man kan tilberede kjøtt eller grønnsaker.

Det finnes også enda et varmeelement hvor man kan stikke inn små tallerkener med håndtak. Disse inneholder gjerne flytende masser som for eksempel omelett med fyll etter egne preferanser (for eksempel brokkoli eller bacon). Etter en stund blir omeletten fast nok til at man kan spise den.

Racletten er en sosial måte å spise maten sin på, for det er meningen at gjestene eller familien selv tilbereder sin egen mat når man sitter sammen ved spisebordet.

Fondue:

Fondue har også opprinnelig med Sveits og ost å gjøre. Her smelter man en blanding av ost og vin i en spesiell gryte når man sitter ved bordet. Man spiser deretter osteblandingen ved å spidde brødstykker på en lang gaffel og dyppe brødet rett i osten.

Fondue hadde sin storhetstid for mange år siden, men det er fremdeles en sosial og annerledes måte å spise mat på. I dag har konseptet blitt utviklet litt, og dette har resultert i blant annet sjokoladefondue som i prinsippet fungerer på samme måte – bare med et stykke frukt i stedet for brød, og sjokolade i stedet for ost.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvem har testet Tefal Optigrill?

Idenyt.dk, Trustedreviews.com, Thefoodconnoisseur.co.uk, Digitaltrends.com, Viivilla.no og Goodhousekeeping.co.uk.

🤓 Hvordan er Tefal Optigrill blitt testet?

Bordgrillen er hovedsakelig blitt testet ut ifra grillresultat og brukervennlighet. I tillegg er det også blitt sett på grillens konstruksjonskvalitet, energiforbruk og sikkerhet.

🤔 Hva bør jeg legge merke til?

Det er anbefalt at du ser etter en modell der du selv kan justere grillens temperatur. Det er også en god idé å velge en modell med non-stick-belegg og avtakbare grillplater da dette gjør rengjøringen mye enklere.


Tefal Optigrill – disse kildene har vi brukt:

Gastromand.dk 🇩🇰

Gastromand er et dansk manneblad med fokus på alt innenfor gastronomiens verden, sett med menns øyne. Dette innebærer blant annet mattrender, oppskrifter, restauranter, kokebøker og kjøkkenting. Gastromand har her testet 3 Sage-bordgriller. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken.

Digitaltrends.com 🇺🇸

Digitaltrends.com er et amerikansk teknologinettsted. Hovedformålet deres er å veilede og navigere forbrukerne gjennom den digitale verdenen. Nettstedet skriver om både nyheter, guider, artikler og lager videoer til dette formålet. I tillegg tester de forskjellige elektroniske forbrukerprodukter som TV, datamaskiner, telefoner og mye mer. Her har siden testet Tefal Optigrill. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Hos britiske Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter. Goodhousekeeping.co.uk foretar nye tester jevnlig og vurderer produktene ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har nettstedet testet Tefal Optigrill. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken.

Hemhyra.se 🇸🇪

Hemhyra.se er medlemsbladet til boligleierforeningen i Sverige og dette er det største bolig- og forbrukerbladet i Sverige med over 30 medarbeidere som dekker forskjellige aspekter ved leieboligforhold og forbrukerliv. Hemhyra.se sin misjon er å gi borgerne god oversikt og sørge for å spre kunnskap om leieboligforhold og forbruk. Her er det snakk om en test av 8 forskjellige bordgriller. Hvis du vil lese mer så kan du klikke på denne linken.

Idenyt.dk 🇩🇰

Idenyt er et dansk blad som handler om alt innenfor hus og hage, med masser av tips og tricks. Idenyt leveres til alle husstander via posten og har et opplag på nesten 1,7 millioner eksemplarer – dermed et det et av Danmarks mest leste blader. Idenyt kommer ut 10 ganger i året og leveres til villaer og rekkehus. Her er det snakk om en test av Tefal Optigrill. Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken.

Thefoodconnoisseur.co.uk 🇬🇧

Det britiske matnettstedet Thefoodconnoisseur.co.uk er en gastronomisk veiledning og reise inn i gastronomien, hvor mat fra hele verden behandles. Nettsiden handler også om livsstil og reiser blandet med mat, og navnet «connoisseur» henviser til en person som har god kjennskap til finere kunst og gastronomi. Denne personen fungerer som en ekspert innenfor området. Her er det snakk om en test av Tefal Optigrill. Hvis du vil lese mer så kan du klikke på denne linken.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com er en internasjonal nettside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Trustedreviews.com sitt virke er å gi de besøkende den nyeste og beste informasjonen om produktene og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet Tefal Optigrill. Hvis du vil lese mer så kan du klikke på denne linken.

Viivilla.no 🇳🇴

Viivilla.no er nettutgaven av boligbladet «Vi i Villa» som er reklamefinansiert og utgis av Bonnier Media. Bladet har et opplag på 1 million eksemplarer og oppfattes som Norges største og mest leste boligblad. Det utgis med posten og distribueres til forbrukerne 6 ganger i året. Bladet har også en nettside og her det snakk om en test av Tefal Optigrill. Hvis du vil lese mer så kan du klikke på denne linken.