Toastjern Test-guide – Finn de beste toastjernene her

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen har vi samlet en rekke toastjern, som alle har vunnet tester. Målet er å gjøre det enkelt og tydelig for deg som forbruker, slik at du får bedre oversikt over de beste toastjernene på markedet.

Vi gjennomgår ulike tester for å kunne guide deg til å finne det toastjernet som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra den svenske Råd & Rön, samt ulike tyske testmagasiner.

Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.

Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


KRUPS Grcic FDK452 – best i test toastjern med ledningsoppruller

Toastjern – Best i test hos Råd & Rön

✅ Testvinner hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön
✅ Testvinner hos danske Søndagsavisen
✅ Testvinner hos den tyske nettsiden Testfazit
✅ Testvinner hos det tyske testmagasinet ETM Testmagazin 

KRUPS Grcic FDK452

.
Toastjernet fra Krups er designet av den tyske industrielle designeren Konstantin Grcic og den utmerker seg i test både for design, brukervennlighet, sikkerhet og effektivitet.

Toastjernet har to ekstra store og ekstra dype plater på 12x 2 cm, slik at selv større sandwichskiver og toast enkelt blir tilberedt. Platene har en klassisk “toast-inndeling”, der det er mulig å lage to toast samtidig, og de har også et non-stick belegg, slik at de er lette å rengjøre.

Modellen er svært enkel å betjene: når den røde lampen lyser, så er sandwich-toasteren slått på, og når den grønne lampen lyser, så har den nådd optimale temperatur og toastjernet er klart til bruk.

Det er også en av/på-bryter, som gjør det mulig å avbryte strømforsyningen, uten å trekke ut støpselet av stikkontakten. Håndtaket er et såkalt cool-touch-håndtak, noe som betyr at det ikke blir varmt under bruk. Selve toastjernet blir heller ikke varmt utenpå, så det er ingen risiko for å brenne seg.

Toastjernet har en effekt på hele 850W, noe som sikrer høy tilberedningstemperatur og et godt og jevnt resultat.

Det er også tenkt på oppbevaring av toastjernet i designet. Det er en ledningsoppruller på bunnen av maskinen og det er også mulighet for stående oppbevaring.

Utvalgte fordeler med KRUPS Grcic FDK452:
Enkel oppbevaring med ledningsoppruller og stående posisjon.
Effekt på 850W, noe som sikrer et jevnt og godt resultat.
Enkel betjening og indikatorlamper.
God sikkerhet med cool-touch håndtak.
Ekstra store og dype toastplater.


C3 Ciabatta – best i test toaster med non-stick plater

Toastjern – Bedst i test

✅ Testvinner hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

C3 Ciabatta

.
Toastjernet C3 Ciabatta klarer seg virkelig godt i tester både hos det danske og det svenske forbrukerrådet. Modellen er utviklet for å kunne lage både toast, ulike typer snacks og større sandwicher. Modellen er laget i en høyblank svart finish og er veldig enkel i sitt design.

Platene i toastjernet er non-stick behandlet, noe som betyr at toasten både får en fin og sprø overflate og at maskinen er enkel å rengjøre. I stedet for to separate rom for toastene, slik du vanligvis ser i toastjern, så har C3 Ciabatta store riflete overflater.

Dermed kan du bestemme om du vil lage to tradisjonelle toast eller en stor sandwich. Grilloverflaten måler 22×14 cm og modellen har en ganske høy effekt på 700W, noe som sikrer en effektiv og rask tilberedning av toast.

Toastjernet er ikke bare effektivt, det er også utrolig brukervennlig både i sitt design og i sin betjening. Håndtaket er for eksempel låsbart, slik at den blir der den skal være under tilberedning, Da risikerer du ikke at barn brenner seg på de varme platene. To indikasjonslamper på toppen av toastjern viser også når den er slått på og når du har oppnådd den beste temperaturen for tilberedning.

Utvalgte fordeler med C3 Ciabatta:
Non-stick plater som sørger for enkel rengjøring.
Riflete grillflater, som gir en god og sprø overflate.
Håndtak med lås.
Indikatorlampe for optimal temperatur.
Egnet for en stor sandwich eller to vanlige toast.


Tefal Snack Collection – toastjern med avtagbare plater

Toastjern – Bedst i test hos ETM Testmagazin

✅ Toppscorer hos Tweak.dk
✅ Testvinner hos tyske ETM Testmagazin
✅ Testvinner hos den tyske nettsiden Technik Zu Hause

Tefal Snack Collection

.
Toastjernet fra Tefal er meget allsidig i bruk, siden det i tillegg til de klassiske platene for toast, også har plater for belgiske vafler. Du kan i tillegg kjøpe ti andre typer plater, for eksempel til klassisk tynne vafler, donuts eller pannekaker. Dermed kan du utvide toastjernets funksjonalitet betraktelig og spare både penger og plass i forhold til hvis du skulle investere i ulike maskiner separat.

Platene i maskinen har et non-stick belegg og er selvfølgelig tas av. Dermed kan du enkelt bytte mellom ulike plater og sette dem i oppvaskmaskinen etter bruk. Platene kan settes lett i toastjernet med et klikk, akkurat som du kun må trykke på en knapp for å få dem løs igjen.

Selve toastjernet er delvis laget i svart kunststoff og herdet plastikk, resten er laget i rustfritt stål. På lokket av maskinen er det en indikatorlampe som forteller deg når den er varmet opp og klar til bruk. På siden er det en på/av-knapp, så du ikke behøver å trekke ut kontakten av bryteren for å slå den av. I bunnen er det en ledningsoppruller som holder orden på ledningen under oppbevaring.

Modellen har en effekt på 700W, noe som betyr at den varmes opp raskt og kan tilberede for eksempel toast og vafler. Håndtaket kan også klikkes fast under bruk, så du ikke risikerer å åpne det varme toastjernet ved en feil.

I testen blir toastjernets allsidige bruk fremhevet flere ganger, akkurat som det også blir påpekt at modellen er svært effektiv, sikker og brukervennlig.

Utvalgte fordeler med Tefal Snack Collection:
Avtagbare plater som går i oppvaskmaskinen.
Mulighet for å kjøpe 10 forskjellige typer plater som tilbehør.
Rask oppvarming og effektiv tilberedning.
Sikker og brukervennlig.
Alle platene har et non-stick belegg.

Nedenfor kan du se en presentasjon av Tefal Snack Collection og ulike typer plater, som er tilgjengelig for modellen:


Cloer 6235 – toastjern i rustfritt stål

Toppscorer hos den tyske testsiden Testfazit.de

Cloer 6235 

.
Modellen Cloer 6235 er blitt anmeldt av den tyske testsiden Testfazit.de hvor den er blitt testet på ulike parametere. Disse inkluderer blant annet evnen til å tilberede og toaste brød, funksjoner og brukervennlighet, og denne modellen klarer seg godt over hele linja. Derfor liker ekspertene denne modellen så godt at de kårer den til toppscorer.

Klassisk toastjern

Cloer 6235 hører til blant de mer tradisjonelle toastjernene, derfor kommer det i et klassisk design med en øvre og nedre plate som lukkes over toasten.

Dette toastjernet kommer i et nøytralt design i en sølvgrå farge med sorte detaljer, og for å være ekstra holdbar og robust er materialene i rustfritt stål.

Sikkerhet er også et viktig aspekt ved dette toastjernet da det finnes en sikkerhetslås slik at man ikke brenner seg på modellen. Videre er toastjernet utstyrt med gummiføtter som gjør at det står stabilt og ikke sklir rundt på kjøkkenbenken.

Velg selv hvor godt brødet skal toastes

Cloer 6235 kommer til en fornuftig pris, men det betyr ikke at modellen er uten funksjoner. Dette toastjernet har nemlig en justerbar innstilling med 3 nivåer for toasting – slik at man kan få toast som er så mørk eller gylden som man foretrekker.

I tillegg til dette finnes det også en lett forståelig av- og på-knapp på modellens front med grønt og rødt lys slik at man får god oversikt.

Cloer 6235 er et relativt raskt toastjern, for når man har slått på strømmen så tar det ca. 4 minutter før maskinen er klar til bruk.

Høy kvalitet ifølge ekspertene

Cloer 6235 er blitt anmeldt av den tyske testsiden Testfazit.de som er svært imponerte over modellen. Først og fremst fremhever de at denne modellen er av svært høy kvalitet, i tillegg til at den er robust både når det kommer til oppbygning og materialer. De 2 gummiføttene fremheves her som svært velfungerende, og også den store og stabile sikkerhetslåsen trekkes frem som et godt aspekt ved modellen.

De tyske ekspertene har også sett nærmere på resultatet av toastjernene, og her kommenterer de at toasten blir både jevnt stekt og veldig sprø med et flott mønster – samt at osten blir godt smeltet. Ekspertene forklarer også at dette toastjernet er veldig enkelt å rengjøre, noe som også er en stor fordel.

Testfazit.de nevner imidlertid et par ulemper ved Cloer 6235. Dette går ut på at overflaten av rustfritt stål er bra for robustheten, men at det til gjengjeld etterlates en del fingermerker. De nevner også at selve platene er ganske små, noe som betyr at det kan bli vanskelig å få plass til brødet i maskinen dersom man vil lage toast som er litt større.

Spesifikasjoner ved Cloer 6235 
Type: Toastjern
Produsent: Cloer
Justerbar innstilling for toasting: Ja, 3 nivåer 

Mål og vekt på Cloer 6235 
Høyde: 10 centimeter
Bredde: 24,5 centimeter
Dybde: 22 centimeter
Vekt: 2,16 kilo 

Utvalgte fordeler ved Cloer 6235: 
Tradisjonell modell
God pris
Robust modell i rustfritt stål
Kan stille inn hvor godt brødet skal toastes
Lysindikator


Tefal Optigrill – toastjern med intelligente sensorer

Anbefalt hos danske Idenyt.dk 
4 av 5 mulige stjerner hos den store testsiden Trustedreviews.com 
Anbefalt hos norske Viivilla.no

Tefal Optigrill

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Modellen Tefal Optigrill er blitt testet av 3 forskjellige eksperter som alle liker modellen svært godt. Her er det snakk om det danske hus- og hagemagasinet Idenyt.dk, det norske hus- og hage-magasinet Viivilla.no samt den store internasjonale testsiden Trustedreviews.com.

I eksperttestene er Tefal Optigrill blitt testet på ulike parametere som evner innenfor tilberedning, funksjoner og design. Ettersom modellen har klart seg veldig godt, får den mye skryt fra ekspertene.

Hel bordgrill

Tefal Optigrill har flere bruksområder enn bare det å lage toast. Her er det nemlig snakk om en hel bordgrill som fungerer litt som et avansert toastjern. Man kan også bruke modellen til å tilberede kjøtt, fisk eller grønnsaker i tillegg til å lage toast og andre sandwicher. Man kan også tilberede frosne matvarer, og det finnes hele 6 forskjellige programmer til ulike typer mat.

Modellen er utstyrt med intelligente sensorer som selv kan vurdere når maten er ferdig tilberedt – derfor klarer modellen seg for det meste selv. Det finnes også en farget lysindikator som forteller hvor lang tid som er igjen av tilberedningstiden. Modellens plater har et nonstick-belegg og sørger derfor for at maten ikke setter seg så lett fast.

Perfekt til å grille maten året rundt, ifølge ekspertene

Tefal Optigrill er blant annet blitt testet av det danske hus- og hagemagasinet Idenyt.dk. Ekspertene herfra er svært imponerte over denne modellen, og skriver at bordgrillen gir forbrukeren mulighet til å få perfekt grillmat året rundt.

Ekspertene har foretatt omfattende tester av modellen for å prøve ulike typer matvarer på bordgrillen, og her er det blitt tilberedt kjøttkaker, brød, pølser, kylling, toast og rundstykker. Ifølge ekspertene ble resultatene veldig gode, men man må imidlertid passe godt på dersom man vil tilberede matvarer med ben – for da kan maskinen slite med å tilberede det ordentlig.

Også rengjøringen er enkel ifølge ekspertene, for modellen har ingen steder hvor matrester kan gjemme seg som er vanskelige å nå.

Velsmakende og saftig mat ifølge ekspertene

Tefal Optigrill er også blitt testet av den store testsiden Trustedreviews.com som gir modellen 4 av 5 mulige stjerner. Den gode poengsummen begrunnes med at denne modellen virkelig er god til å tilberede spesielt kjøtt og fisk slik at saftigheten bevares. Smaken blir veldig god, og det nevnes også at det er lurt at man kan tilberede maten fra den er frossen – men her kommenterer ekspertene at det ikke alltid gir de beste resultatene.

Videre forklarer ekspertene at Tefal Optigrill er veldig lett å rengjøre, noe som er en stor fordel. Dersom man er opptatt av design og stil, vil man kanskje synes at modellen har et litt klumpete utseende.  

Spesifikasjoner ved Tefal Optigrill 
Type: Bordgrill
Produsent: Tefal
Justerbar innstilling for temperatur: Ja 

Mål og vekt på Tefal Optigrill
Høyde: 16,5 centimeter
Bredde: 37 centimeter
Dybde: 32,5 centimeter
Vekt: 5 kilo 

Utvalgte fordeler ved Tefal Optigrill: 
Hel bordgrill
Kan lage toast og tilberede kjøtt, fisk og grønnsaker
Med intelligente sensorer
6 ulike programmer
Smart lys-indikator


OBH Easy Grill 7104 – kan brukes som grill

.
OBH Nordica Easy Grill 7104

.

.

Både til toast og grilling

OBH Easy Grill 7104 hører til blant de moderne toastjernene som kan mer enn bare å lage toast. Her er det nemlig snakk om en bordgrill som derfor kan brukes til mange flere formål.

Om man vil, kan man selvfølgelig gjerne lage toast med denne modellen, men man kan også bruke den til å grille kjøtt, fisk og grønnsaker.

Foran på maskinen er det plassert en smart og justerbar temperaturkontroll som gjør at man kan tilpasse varmen i forhold til hva slags matvarer som skal tilberedes. Når maten er ferdig tilberedt får man beskjed via en oversiktlig lys-indikator.

Enkel rengjøring

OBH Easy Grill 7104 er utstyrt med spesialdesignede grillplater med et nonstick-belegg. I praksis betyr dette at hverken kjøtt, brød eller smeltet ost brenner seg fast på platene slik at man ikke klarer å få det av igjen.

OBH Easy Grill 7104 er også designet til å være robust og holdbar, derfor er modellen laget i rustfritt stål. Modellen er skapt for grill-entusiasten som også vil kunne grille om vinteren.

God pris

Hvis man vil ha en bordgrill som ikke koster så mye, vil OBH Easy Grill 7104 være et godt valg. Modellens pris ligger helt klart mot den lave enden av skalaen, derfor er det her snakk om en av de enklere bordgrillene på markedet. Av den grunn kan man heller ikke fjerne grillplatene når de skal rengjøres etter bruk – noe som kan føre til litt vanskeligheter. Til gjengjeld har modellen en stor grill-flate som gjør at man kan tilberede større mengder mat på én gang.  

Spesifikasjoner ved OBH Easy Grill 7104 
Type: Bordgrill
Produsent: OBH
Justerbar innstilling for temperatur: Ja 

Mål og vekt på OBH Easy Grill 7104 
Høyde: 41 centimeter
Bredde: 35 centimeter
Dybde: 15 centimeter
Vekt: 3,5 kilo 

Utvalgte fordeler ved OBH Easy Grill 7104:
Hel bordgrill
Kan både lage toast og brukes som grill
Justerbar temperaturkontroll
Med nonstick-belegg
Stort grill-areal


Valg av toastjern – Hva bør du være klar over?

De fleste toastjern kan ligne til på hverandre, og det med god grunn. De har alle den samme grunnleggende funksjon: å lage toast. Ofte er det endelige valget av toastjern mest et spørsmål om temperatur og preferanser. Det er imidlertid et par ting du bør være klar over når du velger modell.

Sikkerhet: Sikkerhet er et bredt begrep, men når det gjelder toastjern, så er det først og fremst et spørsmål om toastjernet blir for varmt under bruk. Det er viktig at håndtaket kan klikkes fast eller låses under bruk, slik at du ikke risikerer utilsiktet bruk og brente fingre. Danske søndagsavisen påpeker i sin artikkel om toastjern, at en av de testede modellene fikk en utvendig overflatetemperatur på knapt 100 °C, noe som faktisk representerer en sikkerhetsrisiko.

Ytelse: Det er veldig stor forskjell på hvor raskt de ulike modellene varmes opp, hvor jevnt varmen er fordelt i toastjernet og hvor godt toastjernet blir tilberedt. Det er vanskelig å peke ut en tommelfingerregel for god ytelse, siden kvaliteten varierer enormt fra modell til modell. Men det kan være verdt å merke seg hvor stor effekt toastjernet har, siden det til en viss grad har noe å si.

Grillrist eller toast-lomme: de fleste toastjern har enten grillrist, der det er mulig å lage to enkle toast, en stor toast eller såkalte toast-lommer. Toast-lommer er et klassisk design, der maskinen har to lommer, som passer til hver sin toast. Både grillristen og toast-lommene har hver sine fordeler og begrensninger, så mest av alt er det er et spørsmål om temperatur.

Med toast-lommer blir tilberedningen ofte veldig jevn og formen sikrer at innholdet ikke går ut av toasten. Men brødet må ofte være i en bestemt størrelse, for å passe inn i lommene, akkurat som det ikke er mulig å lage noe annet enn toast med maskinen. En grillrist er mer allsidig i bruk, siden du kan grille både toast og sandwich i alle størrelser, akkurat som du også kan bruke den til andre typer brød som focaccia. Grillristen har imidlertid den ulempen at toasten ikke lukkes sammen i sidene, og det er derfor en risiko for at innholdet går ut.

Konstruksjonskvalitet: Et billig toastjern trenger ikke å være et dårlig toastjern. Det er imidlertid verdt å merke seg hvilke materialer den er laget av og hvor godt den er utformet. Noen modeller består ikke av annet enn et plastikk-kabinett og et par kokeplater, mens andre er mer robust bygget og har bedre materialer. Sikkerhet kan også være en faktor her.


Spis toast slik Elvis gjorde det

The Elvis

Toast er et enkelt og raskt måltid. De fleste liker sannsynligvis en klassisk komposisjon som skinke og ost eller kanskje en cowboytoast. Nedenfor har vi funnet en oppskrift på en meget spesiell toast: The Elvis.

Elvis var ikke bare kjent for musikken sin, men også for sin forkjærlighet for fet mat. Det sies at Elvis ofte hadde denne toasten til frokost, og ryktene vil ha det til at måltidene hans ofte besto av ikke mindre enn 12-15 toast. Den danske matbloggen Gastromand.dk mener denne oppskriften verken er for sarte sjeler eller for personer med høyt blodtrykk. Retten består i all sin enkelhet av to skiver ristet toast med peanøttsmør, syltetøy, banan og sprøstekt bacon. Flere steder er kombinasjonen ganske enkelt bare kjent som “The Elvis”.

 Ingredienser (2 personer):
1 pakke bacon
4 skiver toast
Peanøttsmør
Bringebærsyltetøy
1 banan

 Slik gjør du:
– Mos banan.
– Stek bacon til det nesten er sprøtt.
– Smør to skiver brød med peanøttsmør, legg først most banan og deretter bacon på toppen.
– Smør de to andre brødskivene med bringebærsyltetøy og legg toasten sammen.
– Stek toasten på begge sider med litt smør i pannen eller tilbered den i toastjernet.

Du kan også se oppskriften på den danske matbloggen Gastromand.dk.

Nedenfor viser Gastromand.dk på beste vis, hvordan du kan lage en Elvis-toast. Den kan selvfølgelig også tilberedes i et toastjern:


4 gode oppskrifter

Brød som er toastet kan gi mye liv til en sandwich, og trenger ikke bare være en del av et vanlig ostesmørbrød. Derfor har vi i dette avsnittet funnet 4 godt oppskrifter som øker allsidigheten.

Toast med gruyere-ost og grønnsaker 

Toast med gruyere-ost og grønnsaker Ingredienser: 
80 gram smør
4 vårløk, skåret i fine strimler
2 fedd hvitløk, finhakkede
200 gram spinatbete, fjernet stilk og finhakket
100 milliliter fløte
150 gram gruyere-ost
¾ teskje sennep
8 skiver grovt brød
Sylteagurk til servering

Slik gjør du: 

1. Varm 20 gram smør i en stekepanne under høy varme. Tilsett vårløk og hvitløk, og la de frese i ca. 30 sekunder.

2. Tilsett deretter spinatbetene. Rør rundt og la det småkoke i et par minutter til fukten er forsvunnet.

3. Ha fløte, ost og sennep i pannen, og rør sammen blandingen til den er tykk.

4. Ta deretter pannen av stekeplaten og la den kjøle seg ned.

5. Ta frem brødskivene og smør de med det resterende smøret.

6. Legg 4 av de 8 brødskivene på et skjærebrett og hell forsiktig den tykke blanding oppå. Legg de resterende 4 brødskivene oppå som topp.

7. Varm opp en stor panne (eller bordgrill) ved middels varme. Legg på sandwichene (2 av gangen) og gjennomvarm de i 2-3 minutter på hver side. Fjern de når brødet er gyllent og sprøtt.

8. Server sandwichene med én gang sammen med sylteagurk.

Les hele oppskriften hos Olivemagazine.com her.


Klassisk Grilled Cheese med grønn chili 

Klassisk Grilled Cheese med grønn chiliIngredienser: 
2 grønne chilier, finhakket og frø fjernet
1 spiseskje koriander, finhakket
1 fedd hvitløk, knust
2 spiseskjeer kremost
4 skiver hvitt brød
4 skiver sterk cheddarost
Smør
Salt
Pepper 

Slik gjør du:  

1. Bland chili, koriander og hvitløk med kremosten samt litt salt og pepper.

2. Smelt litt smør i en stekepanne og stek 2 brødskiver til de er lett brunede – da skal de tas ut. Man kan også bruke en bordgrill.

3. Tilsett mer smør og stek de 2 resterende brødskivene brød i pannen.

4. Snu brødskivene og legg en skive cheddarost på hver av dem. Smør deretter kremost-blandingen oppå.

5. Legg en skive cheddarost oppå kremosten og press sammen. Legg deretter de 2 første brødskivene oppå som et lokk.

6. Stek sandwichene i pannen (eller på bordgrillen) til brødet er gyllent. Tilsett mer smør og snu sandwichene om. Press hele tiden brødet ned for å lage en kompakt sandwich. Når osten ser smeltet ut så er sandwichen ferdig.

7. Skjær sandwichene på midten og server med én gang.

Les hele oppskriften hos Olivemagazine.com her.


French Toast med gouda-ost og chili-marmelade 

French ToastIngredienser:  
2 egg
2-3 spiseskjeer melk
½ teskje senneps-pulver
4 skiver gouda-ost
2-3 spiseskjeer ekstra gouda-ost til revet ost
2 spiseskjeer chili-syltetøy
1 spiseskje olje
1 spiseskje usaltet smør
4 skiver sandwichbrød 

Slik gjør du: 

1. Pisk sammen egg, melk og sennepspulver, og hell blandingen i en bolle.

2. Ta frem brødet og lag 2 sandwicher med gouda-osten og syltetøyet.

3. Dypp begge sandwichene i egge-blandingen på begge sider som overtrekk.

4. Hell oljen i en panne (eller en bordgrill) og varm opp ved middels varme.

5. Legg sandwichene i pannen og stek de i 2-3 minutter på hver side til de er gylne.

6. Dryss revet ost over sandwichene slik at det danner en sprø kant. Gjøres på begge sider.

7. Server med det én gang.

Les hele oppskriften hos Olivemagazine.com her.


Bagel med salt kjøtt/roastbeef 

Bagel med salt kjøtt:roastbeefIngredienser: 
2 bagels, halverte
100 gram salt kjøtt/roastbeef
2 spiseskjeer søt sennep
1 spiseskje majones
4 skiver Schweizer-ost
4 spiseskjeer surkål
2 sylteagurker, skåret i skiver
½ rødløk, skåret i tynne skiver 

Slik gjør du: 

1. Varm opp kjøttet – gjerne i mikrobølgeovnen.

2. Stek bagels i toastjernet (eller på bordgrillen).

3. Bland sennep og majones, og smør blandingen over brødet.

4. Legg kjøttet oppå majones/senneps-blandingen med ost på toppen.

5. Smelt gjerne osten under en varmekilde.

6. Tilsett surkål, sylteagurk og rødløk. Legg den øverste delen av bagelen oppå som topp.

7. Server med én gang.

Les hele oppskriften hos Olivemagazine.com her.


Toastjern eller paninigrill

Før du investerer i et toastjern, kan det være verdt å vurdere hva slags toast og sandwich du vil lage.

Toastjern kommer i forskjellige former og størrelser, men felles for mange av dem er at de lager klassiske toast, hvor sidene er presset sammen, slik at fyllet lukkes inne i toasten. Liker du bedre en varm sandwich enn en toast, og du ønsker et toastjern som er litt mer allsidig, så det kan være verdt å vurdere en paninigrill i stedet.

En panini er kort sagt en grillet sandwich og med en god paninigrill er det for eksempel lett å lage deilige varme sandwich.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke toastjern er best i test?

KRUPS Grcic FDK452, C3 Ciabatta og Tefal Snack Collection

Hvordan testes toastjernene?

Toastjernene blir vurdert ut ifra deres yteevne, hvor jevnt de rister og hvilken konsistens toasten har etter risting. I tillegg blir de vurdert på deres brukervennlighet, konstruksjonskvalitet og strømforbruk.

Skal jeg velge et toastjern eller en panini grill?

Det er verdt å tenke på hva slags toast og sandwich du vil lage. Toastjernet kommer vanligvis med 2 «lommer» til brødet slik at innholdet blir forseglet mellom de to brødskivene. Vil du helst ha en varm sandwich og en mer allsidig maskin, så er nok panini grillen et bedre valg for deg.


Toastjern test – Disse kildene har vi gjennomgått:

Råd & Rön 
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet 15 ulike toastjern-modeller. De ulike modellene har blitt vurdert for sin ytelse, energiforbruk, brukervennlighet og konstruksjonskvalitet. Modellene C3 Ciabatta og KRUPS Grcic FDK452 får en delt førsteplass. Du kan lese testen her. Merk at det enten kreves abonnement eller betaling for å få adgang til hele artikkelen.

Søndagsavisen 
Danske Søndagsavisen skrev i 2016 en artikkel basert på resultatene fra dansk uavhengig testpanel sin test, der de testet tolv forskjellige toastjern. I artikkelen ble det lagt spesielt vekt på viktigheten av å velge et toastjern som ikke blir varmt under bruk, i tillegg til det som kanskje er viktigst: å velge et toastjern som rister jevnt og raskt.  Du kan lese hele artikkelen her.

Testfazit 
TestFazit er et tysk nettsted med fokus på forbrukerlivet i hjemmet, husholdningen og på kjøkkenet. Siden gjennomfører ulike tester av forbrukerprodukter og har blant annet testet fem ulike toastjern. Du kan lese mer her.

ETM Testmagazin 
ETM Testmagazin er et tysk testmagasin som utfører tester innen husholdningsprodukter, teknologi og fritid. Her er det snakk om en test av 14 toastjern. Du kan lese mer om testen her, men full tilgang krever abonnement.

Technik Zu Hause 
Technik Zu Hause er en tysk side, som hovedsakelig handler om hus, kjøkken og hage. De tester også ulike produkter for husholdning og hage. Du kan se deres test av toastjern her.

The Independent 
Dette er en av de største og mest omfangsrike, engelske avisene. Det skrives om nyheter, sport, politikk og utenriks, men mat og forbrukerstoff har også en plass i avisen. I denne testen har avisen funnet de beste toastjernene på markedet. Les mer her.

The Telegraph 
Den engelske avisen Telegraph.co.uk gir deg de siste nyhetene i sin nettavis. Her har de også artikler og anmeldelser fra tester av ulike forbrukerprodukter. I denne testen har avisen funnet de beste toastjernene på markedet. Les mer her.

Tweak.dk 
Tweak er en dansk side, med nyheter om maskinvare og programvare, samt vurderinger av ulike forbrukerprodukter. Du kan lese deres anmeldelse av Tefal Snack Collection her

Idenyt.dk  
Idenyt er et dansk blad som skriver om alt innen hus og hage med massevis av tips og råd. Idenyt leveres ut til husstander via posten, og har et opplag på nesten 1,7 millioner eksemplarer – derfor et det et av Danmarks mest leste blader. Idenyt utgis 10 ganger i året til villaer og rekkehus. Her er det snakk om en test av Tefal Optigrill. Les testen og ekspertenes kommentarer om modellen her.

Trustedreviews.com  
Trustedreviews.com er en internasjonal testside som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og -tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Trustedreviews.com arbeider med å informere om produkter slik at forbrukeren selv kan investere i produkter med best mulig bakgrunnskunnskap. Ved å trykke her kan du lese om Trustedreviews.com sin test av Tefal Optigrill.

Viivilla.no  
Viivilla.no er den norske utgaven av boligmagasinet «Vi i Villa», som er reklamefinansiert og utgis av Bonnier Media. Magasinet har et opplag på 1 million eksemplarer og anses som Norges største og mest leste boligmagasin. Magasinet utgis via posten og distribueres til forbrukerne 6 ganger i året. Magasinet har også et online-univers. Ønsker duå lesederes test av Tefal Optigrill så kan du klikke her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere