Ekstern Harddisk Test: Finn de beste eksterne harddiskene her

0

Du kan foreta en Backup ved å brenne DVD eller laste opp data til ”The Cloud”, men mange foretrekker fremdeles en ekstern harddisk. I denne artikkelen setter vi fokus på de eksterne harddiskene som finnes i flere typer og størrelser. Les videre om du vurderer innkjøp av ekstra lagringskapasitet.

Denne ekstern harddisk testen inneholder:

🔸 En oversikt over de beste og mest testvindende eksterne harddiskene på markedet
🔸 Guide: Hva bør du være oppmerksom på når du velger ekstern harddisk
🔸 Guide: Din digitale arv – hva er det og hva bør du være oppmerksom på?
🔸 Les hvordan du kan beskytte deg mot ransomware med ekstern harddisk
🔸 En oversikt over kilder brukt i artikkelen

Vennligst merk at Forbrukerrådet ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester slik at du får oversikt over de beste produktene på markedet.


Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1

4.5 av 5 stjerner hos Techadvisor.co.uk
4.5 av 5 stjerner hos Techradar.com

Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
949,00 Kr. 0,00 Kr. 949,00 Kr. Les mer

.
Lynrask overføringshastighet og støtsikker 

Det å ha en mobil lagringsplass som fungerer ved høy hastighet er helt avgjørende for alle som har bruk for å lagre data eller store filer raskt og enkelt.

Ankomsten av USB 3,0 teknologi har gjort det mulig for eksterne enheter å operere ved store hastigheter. Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1 er raskere enn konvensjonelle harddisker, mindre mottakelig for støtskader og bruker mindre strøm.

Techadvisor.co.uk beskriver derfor Samsung T5 som å være et perfekt eksempel på dette da den leverer alle disse komponentene i én enkelt enhet.

Liten og kompakt med flott og elegant design 

Denne modellen måler 74 x 57 x 10.5 mm og veier 51 g. Ifølge Techradar.com er den derfor liten nok til å ha i lommen uten problemer. Modellen er utelukkende fremstilt av metall.

Den er ikke så forskjellig fra T3-modellen bortsett fra at den ikke har 2 ulike farger. Å velge et metallisk chassismateriale sørger for at enheten forblir avkjølt på innsiden samtidig som det øker robustheten, mener Techradar.com, noe som bakkes opp Techadvisor.co.uk.

Techadvisor.co.uk legger spesielt merke til den lille borrelås-stroppen ved kablene – som er en detalj de er ekstra fornøyd med.

Med krypteringssoftware og enkel tilkobling 

Det er mulig å koble T5 til forskjellige enheter – som for eksempel en Mac, datamaskin, Smarttelefon eller en annen enhet. Du trenger ikke investere i andre adaptere da det følger med USB Type-C til C kabel og USB Type-C til A kabel. Dette sørger for rask og enkel tilkobling.

Som standard inneholder denne modellen en krypteringssoftware som følger med i prisen. Denne softwaren kan enkelt installeres på en datamaskin. Krypteringssoftwaren sørger for at andre ikke får tilgang til dine data dersom de får tak i den eksterne harddisken din.

Viktige parametere forSamsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1:
🔵 Kompakt, lett og liten
🔵 Lynrask overføring med SSD-teknologi
🔵 Inkludert krypteringssoftware
🔵 Flott og elegant design
🔵 Rask og enkel tilkobling


Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0

4 av 5 stjerner hos Techadvisor.co.uk 
4 av 5 stjerner hos PCmag.com

Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

.
Seagate Backup Plus Ultra Slim lever opp til navnet sitt 

Bærbare harddisker tilbyr en stor oppbevaringskapasitet til en lav pris, men er ofte store å bære på, noe som gjør at de ikke er særlig fleksible. Seagate Backup Plus Ultra Slim lever imidlertid opp til navnet da den har en tykkelse på kun 9,6 mm. Da kan man lett ta den med seg i lommen eller vesken.

Denne eksterne harddisken har 2 terabyte, altså 2000 GB. Techadvisor.co.uk beskriver denne modellen som like liten som de fleste Smarttelefonene på markedet. Driveren kan kjøpes til en overkommelig pris på ca. 40 øre per GB og tilbyr rikelig med lagringsplass. Modellen kan kjøpes i fargene gull og platina.

PCmag.com er spesielt imponerte over enhetens «skarpe og superkompakte» design.

Enkel backup-software 

Den medfølgende softwaren, Seagate Dashboard, gir deg mulighet til å utføre en vanlig backup av datamaskinen. Den gir deg imidlertid også mulighet til å ta en backup av mobilen din og alt innholdet ditt på sosiale medier. Det er også mulig å koble Cloud Storage med driveren.

Ifølge Techadvisor.co.uk er det mulig å benytte seg av Dropbox eller Google Drive til sikkerhetskopiering av filer. Alle filer, bilder og videoer kan derfor enkelt sikkerhetskopieres fra datamaskinen ved hjelp av den medfølgende softwaren.

USB 3.0-Interface og massevis av lagringsplass 

Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0 er et godt kjøp, men anmelderne er også imponerte over den generøse mengden med lagringsplass hvor man blant annet kan velge å oppbevare filer, videoer og bilder.

I forhold til størrelsen er anmelderne enige om at modellens overføringshastighet er rask, men ifølge Techadvisor.co.uk kunne den godt vært litt raskere. På plussiden er alle anmelderne enige om at enheten kan kobles tilen USB 3.0 Interface.

Viktige parametere forSeagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0:
🔵 Kompakt, lett og liten
🔵 Overkommelig pris
🔵 Inkludert backup-software
🔵 Massevis av lagringsplass
🔵 USB 3.0 Interface


Buffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0

7.8 av 10 stjerner hos Cnet.com 
4 av 5 stjerner Hos PCmag.com

Buffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
0,00 Kr. 0,00 Kr. 1 435,00 Kr. Les mer
2 299,00 Kr. 0,00 Kr. 2 299,00 Kr. Les mer

.
Robust og støtsikker ekstern harddisk som er vann- og støvavvisende 

MiniStation Extreme er en robust og sikker lagrings- og backup-enhet med 2 terabyte, altså 2000 GB. Den er utstyrt med en unik USB-kabel, hardwarekryptering og NFC-teknologi. Denne modellen er større enn andre modeller på markedet, men til gjengjeld er ekspertene enige om at den er godt beskyttet og at størrelsen derfor ikke spiller noen rolle. Den er nemlig støtsikker og kan derfor tåle et fall fra opptil 1,2 meter uten å bli ødelagt.

I sin test forklarer ekspertene fra Cnet.com at den faktisk kan tåle å slippes fra opptil 1,2 meters høyde. Dette er i overensstemmelse med IPX3-standarder for vanntetthet, som betyr at denne eksterne harddisken kan tåle litt vann.

MiniStation Extreme har en integrert USB-kabel som er permanent knyttet til driveren. Dette er PCmag.com begeistret for da kabelen bare kan rulles rundt kanten på driveren i et spor som gjemmer ledningen pent bort når enheten ikke er i bruk.

NFC-teknologi og hardwarekryptering 

Automatisk 256-bit AES Full Data Encryption (FDE) beskytter dine data mot uautorisert tilgang. Hvis du noen gang mister din MiniStation Extreme vil alle data være utilgjengelige for alle bortsett fra eieren.

Ved bruk av denne funksjonen må du velge en adgangskode som du skal bruke hver gang du kobler driveren til datamaskinen din.

Driverens NFC-teknologi gir imidlertid brukeren mulighet til enkelt å låse opp egne filer på MiniStation Extreme ved hjelp av et medfølgende smart card uten å måtte huske en adgangskode. Det beskytter også verdifulle data fra å bli åpnet i tilfelle harddisken mistes eller blir stjålet.

Det som ofte blir beskrevet som en «kjedelig prosess» blir ifølge ekspertene fra Cnet.com gjort enkelt og behagelig i dette tilfellet.

Rask og enkel sikkerhetskopiering

Hvis du investerer i MiniStation Extreme har du mulighet til å planlegge regelmessige sikkerhetskopier til datamaskinen din med Buffalo Backup Utility – eller Time Machine hvis du har en Mac. Med denne funksjonen er det mulig å beskytte alle dataene dine helt ned til den siste byten.

Viktige parametere forBuffalo MiniStation Extreme 2TB USB 3.0: 
🔵 Støtsikker
🔵 Støv- og vanntett
🔵 NFC-teknologi som beskytter alle data
🔵 Integrert USB-kabel til enkel og behagelig tilkobling
🔵 Rask sikkerhetskopiering


Verbatim Store ‘n’ Go – lekkert design til lavpris

4,5 av 5 stjerner hos Techradar.com
 3,5 av 5 stjerner hos Pcmag.com
5 av 5 stjerner hos Expertreviews.com

Verbatim Store 'n' Go

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
630,00 Kr. 0,00 Kr. 630,00 Kr. Les mer

.
Verbatim Store ‘n’ Go er liten og praktisk

Med beskjedne dimensjoner på 15 x 80 x 121 millimeter og en vekt på bare 150 gram, er Verbatim Store ‘n’ Go ”et fantastisk transportabelt lager” ifølge Ekspert Reviews som gir den 5 av 5 stjerner.

Kapasiteten er på 1 TB og modellen finnes i mange forskjellige farger, noe som er forfriskende i et marked hvor de fleste eksterne harddisker er direkte kjedelige å se på.

Klassiske komponenter holder prisen nede

Innmaten i Verbatim Store ‘n’ Go baserer seg på en standarddisk fra Samsung (HN-M500MBB). Det er en gjennomtestet merkevare som har vært på markedet en stund – derfor ligger den på et rimelig prisnivå med god kvalitet og ytelse.

Omdreiningstallet på 5400/minutt gir en moderat datahastighet, og alt i alt får du en god harddisk med bra ytelse i forhold til pris.

Kombinert med Nero Essentials

Verbatim Store ‘n’ Go er kombinert med Nero BackItUp & Burn Essentials, som er et stykke software med mange anvendelsesmuligheter. Her kan du blant annet foreta backup, både som totalbackup eller automatisk løpende backup hvor du selv bestemmer frekvens og hvilke filer som skal sikres.

Softwaren kan også assistere med brenning av DVD’er hvis du foretrekker mer permanente kopier av dine vittigste data.

Utvalgte fordeler ved Verbatim Store ‘n’ Go: 
🔵 Dimensjoner: 15 x 80 x 121 millimeter; Vekt: 150 gram
🔵 Finnes i forskjellige farger
🔵 Originalt Samsung-drev, 5400 RPM
🔵 Kombinert med Nero BackItUp & Burn Essentials


Buffalo DriveStation – Lynrask med RAM-cache

 4,5 av 5 stjerner hos Techradar.com
4,5 av 5 stjerner hos Laptopmag.com
4 av 5 stjerner hos Macworld.com
✅ 4 av 5 stjerner hos Pcmag.com

Buffalo DriveStation

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

.
Masse av plass, selv til krevende brukere

Buffalo DriveStation scorer høyt i alle testene vi har funnet, og Laptop Mag vurderer harddisken som et ”røverkjøp for multimediesamlere og grafiske kunstnere”. Med en diskplass på enten 2 TB eller 3 TB kan det lagres uante mengder med bilder, grafikk, video og data til en billig penge.

Harddisken er kompatibel med både pc og MAC, og installerer sig selv på noen sekunder når du kobler den til datamaskinen.

RAM-cache øker hastigheten betraktelig

Buffalo DriveStation er basert på tradisjonelle mekaniske harddisker, men konstruert som en hybrid med 1 GB DDR3-RAM cache. Dette sikrer hurtig oppstart, avlesing og skriving slik at du enkelt får mulighet til å komme nærmere SSD-hastighet til vanlig pris.

Mange funksjoner med Buffalo DriveStation

Annet enn å levere lagringsplass, byr Buffalo DriveStation også på en lang rekke innebygde funksjoner. Eksempelvis kan den settes opp slik at en del av datamaskinens hukommelse brukes til diskfunksjonalitet med ytterligere hastighet.

Det er også innebygde backup- og krypteringsmuligheter, samt mulighet til å justere yteevne etter strømforbruk.

Utvalgte fordeler ved Buffalo DriveStation: 
🔵 Kompatibel med både pc og MAC
🔵 2 TB og 3 TB diskplass med ekstra RAM-cache
🔵 Høy datahastighet til god pris
🔵 Mulighet for bl.a. backup og kryptering


Gode råd når du skal velge ekstern harddisk

Mulighetene er mange når du skal velge ekstern harddisk, og det kan være en smule uoversiktlig å navigere seg gjennom denne jungelen. Hvis du tar utgangspunkt i produktene vi har presentert i denne artikkelen er du garantert et kvalitetsprodukt, men det finnes stadig nye modeller å velge mellom. Hvis du er i tvil kan du lese mer her:

harddisk-Data-BackupFørst og fremst skal du tenke på hva du har behov for og brukssituasjonen din. Hvis har tenkt å bruke den eksterne harddisken daglig, som arbeidsdisk, er det klart at hastigheten er en av de viktigste funksjonene. Her kan du med fordel se nærmere på eksterne SSD-harddisker. De er mye hurtigere enn tradisjonelle harddisker, og om du skal du flytte store filer ofte kan dette spare deg for mye tid.

Dessverre er SSD-teknologien vesentlig dyrere enn tradisjonelle harddisker, så her er det lurt å overveie behov kontra budsjett. Du kan eventuelt velge en SSD-disk med litt mindre kapasitet enn du ellers ville valgt, da dette vil gjøre prisen mer overkommelig.

Fordelen ved SSD-disker er de er veldig lette da innmaten kun består av computerchips. Dette gjør de også mer motstandsdyktige mot støt og slag, så dersom hverdagen din er turbulent kan du dra nytte av en SSD-harddisk.

Billigere med tradisjonell harddisk til enkel backup

Hvis du kun skap bruke harddisken til backup av viktige filer fra tid til annen, får du mest ut av pengene ved å velge en tradisjonell disktype. Disse finnes som både bærbare og stasjonære modeller, så valget avhenger behovene dine. Du får mest oppbevaringsplass med en stor stasjonær harddisk, men de egner seg ikke dersom de skal transporteres.

De fleste kobler til den eksterne harddisken via en standard USB-forbindelse, men hvis hastigheten er viktig må du være oppmerksom på alternative protokoller som for eksempel FireWire, Thunderbolt eller eSATA, som støttes av noen datamaskiner.

Hvor stor disk skal du kjøpe?

Det kan være fristende å kjøpe en harddisk med største kapasitet enn man har bruk for, i tilfelle man skulle trenge det i fremtiden. I utgangspunktet er dette en fornuftig tankegang, men det er viktig å huske at disse produktene er i kontant utvikling – derfor er det ikke alltid lurt å tenke for langt frem i tid.

Prisene faller konstant, mens standardkapasiteten stiger år etter år. Hvis du etter et par år har behov for større lagringsplass, vil det sannsynligvis være billigere å kjøpe et nytt produkt når den tid kommer. På en annen side må du naturligvis sørge for at det aktuelle behovet ditt er dekket, og som med mange andre produkter er det ofte ”mengderabatt” på lagringsplass, så det trenger ikke koste all verden å være fornuftig dekket.

Det er likevel en del andre ting å tenke på før innkjøp, og dette kan du eventuelt lese om i denne artikkelen fra Alt om Data som gir flere tips og triks til valg av harddisk-type og størrelse.

Slet dataSlett dine data før du kasserer harddisken

Som nevnt, er teknologien i konstant utvikling, så levetiden for computerhardware er som regel bare et par år. Nye, bedre og billigere produkter kommer på markedet hele tiden, og kravene til ytelse stiger årlig. Ofte lønner det seg ikke å reparere eller oppgradere eksisterende hardware, og derfor kasseres det store menger datamaskiner og harddisker hvert år.

Hvis du skal bytte ut gammelt hardware må du være oppmerksom på at dataene dine ikke følger med. Data både fra innebygde og eksterne harddisker kan ofte gjenopprettes selv om du har slettet de og plassert de i den elektroniske papirkurven.

Dette er selvsagt ikke et problem i praksis hvis det utelukkende er snakk om dataspill og ufølsomme data, men om du har du personlige filer kan det være en god ide å sikre at de ikke havner i feil hender. Denne problemstillingen kan oppstå om du velger å returnere et produkt til butikken eller selger brukt hardware til en tredjepart.

Den beste løsningen er likevel ikke en fullstendig formatering av harddisken (heller ikke om du gjentar formateringen flere ganger), for selv om dette reduserer muligheten for å gjenopprette data, er de ikke fullstendig slettet med mindre du bruker et program som overskriver samtlige lagringsenheter på harddisken.

Det er kun om du vurderer å kaste harddisken eller returnere den til butikken at du burde gå så hard til verks. Skal disken brukes av et annet familiemedlem eller noen du stoler på, vil det som regel holde å formatere den eksterne harddisken direkte fra operativsystemet på datamaskinen. Dette tar litt tid, men du kan eventuelt gjøre dette om natten slik at det ikke går utover din egen tid og produktivitet.

Forbrukerrådet Tænk har skrevet en artikkel om sletting av følsomme data som du kan lese dersom du er usikker på fremgangsmåten.


Har du vurdert din digitale arv?

Før eller siden skal vi alle forlate den fysiske verden. I gamledager etterlot vi en fysisk arv av en viss verdi, samt noen papirbilder og mindre verdifulle gjenstander. I den digitale tidsalderen er dette mer komplisert, da vi etterlater flere digitale avtrykk i form av data. Kanskje er det enkelte ting du vil holde for deg selv, som for eksempel bilder, videoer og dokumenter som du ikke vil skal åpnes av dine etterlatte.

Ofte vil dette være passord-beskyttet, og dersom du ikke har etterlatt et testamente med passord og andre instruksjoner vil disse dataene gå tapt for de etterlatte. Kanskje er det enkelte ting du vil dele med dine etterlatte, og i denne situasjonen kan den eksterne harddisken være en god løsning: Her kan du lagre alle de digitale verdisakene som du gjerne vil gi videre, men sørg for at de ikke er passord-beskyttet slik at det blir problemfritt for etterlatte å få tilgang.

Også i cyberspace kan det ligge mye data som enten skal slettes eller håndteres av etterlatte: De fleste online-tjenester gir mulighet for å gi pårørende tilgang, men dette er selvsagt noe som må skje på forhånd. Les eventuelt mer om håndteringen av din digitale arv i denne artikkelen hos Kristeligt Dagblad.

Digital arv


Husk løpende backup

De fleste av oss har før eller siden opplevd tap av viktige data, en fare som vokser i takt med at flere data stadig lagres elektronisk. Det er ikke lenge siden en CD eller DVD var foretrukket som lagringsmetode til backup av data, men slik er det ikke lengre i dag.

Disse lagringsmediene har ikke stor nok kapasitet til dagens filstørrelser og behov, og det har også vist seg at disse er upålitelige over lang tid. I dag velger mange å lagre viktig informasjon online i ’The Cloud”, dvs. på eksterne servere via internett. Dette er en utmerket og sikker løsning, men problemet er at dataoverførsel som regel går langsomt og koster penger.

Her er den eksterne harddisken et godt alternativ til både sikker, enkel, hurtig og billig lagringsplass. Uansett hvilken løsning du velger, burde du oppbevare de samme dataene flere steder. Det finnes nemlig ikke ett eneste lagringsalternativ som er 100% sikkert, men hvis du har de samme dataene flere steder er det alltid mulig å gjenopprette de dersom en av lagringsplassene svikter.

Heldigvis er datamaskinenes styresystem forberedt på backup, noe som er forholdsvis enkelt å sikre seg. Dette kan du lese mer om i denne artikkelen fra Alt om Data. De har også en glimrende guide om sikkerhetskopiering fra pc, hvor fremgangsmåten er beskrevet trinn for trinn.


Eksterne harddisker sikrer deg effektivt mod ransomware

ransomware dataEn av nåtidens verste trusler mot dine date er ransomware. Dette er et ondsinnet program som installeres på samme måte som datavirus, og etter installasjonen krypterer den programmet på alt av lagrede data og krever en løsesum for å gi de tilbake til deg.

Her kan det være en god ide å sikkerhetskopiere alle data på en ekstern harddisk med jevne mellomrom og ta disken ut av USB-kontakten.

Slik unngår du en fysisk forbindelse mellom den eksterne harddisken og datamaskinen, så dersom datamaskinen din blir kryptert av ransomware og krever løsesum, blir ikke sikkerhetskopiene dine rammet. Dersom du har sikkerhetskopiert alle filene dine, kan du bare reinstallere datamaskinen og slippe unna løsesummen. Etter reinstallasjonen kan du koble til den eksterne harddisken med sikkerhetskopiene mens du gleder deg over pengene du slapp å betale.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke eksterne harddisker har fått de beste anmeldelsene i testene?

Samsung Portable SSD T5 500GB USB 3.1, Seagate Backup Plus Ultra Slim 2TB USB 3.0 og Verbatim Store ‘n’ Go

🤓 Hvordan er de eksterne harddiskene blitt testet?

De eksterne harddiskene er blitt vurdert ut ifra deres spesifikasjoner, brukervennlighet, sikkerhet og konstruksjonskvalitet. Ekspertene har også testet harddiskenes hastighet i praksis, samt vurdert de ut ifra pris da dette ofte er en avgjørende faktor.

🤔 Kan det lønne seg å kjøpe en stor ekstern harddisk?

Det kan være fristende å kjøpe en mye større harddisk enn det er behov for at enheten skal ha i tilfellet behovet kanskje oppstår i fremtiden. Hardware til datamaskin er i konstant utvikling så her er det sjeldent en god idé å se altfor langt fremover i tid. Kjøp en harddisk som dekker ditt nåværende behov. Skulle du få bruk for mer i fremtiden så kan det lønne seg mer å kjøpe en ny på det tidspunktet.


Ekstern Harddisk Test – Disse kildene har vi brukt

I denne artikkelen har vi tatt utgangspunkt i utvalgte kilder og tester vi har funnet av produkter med best vurdering. Vi går ikke i dybden med hvert enkelt produkt, så dersom du vil ha flere detaljer kan du benytte kildelisten nedenfor:

Altomdata.dk
Magasinet Alt om Data har kunnet kjøpes i landets kiosker i over 30 år. Noe av innholdet publiseres også gratis på hjemmesiden deres, og her fant vi blant annet en test av Samsung Portable SSD T3. Les hele testen her.

PC World
PC World er en del av IDG-konsernet med en rekke teknologi- og elektronikkmagasiner. PC World fokuserer på soft- og hardware-relaterte emner, og i den amerikanske nettversjonen fant vi en grundig test av Samsung T3. En glimrende kilde hvis du gjerne vil se konkrete performance-målinger.

Cnet.com
Magasinet Cnet.com er en gren av amerikanske CBS Interactive, og her fokuserer de på alt nytt innen forbrukerelektronikk. Magasinet har millionvis av lesere over hele verden og er generelt kjent for grundig produkttesting. I bladets nettutgave fant vi tester av blant annet Samsung T3 og Seagate Backup Plus.

PC Advisor/Tech Advisor
PC Advisor er en del av Tech Adviser, som med sine 400.000 medlemmer er en av kjempene i computerindustrien. Magasinet, som primært fokuserer på mobiltelefoner, tablets og datamaskiner, har utført flere tester av eksterne harddisker, og her finner vi blant annet Samsung Portable SSD T3 og SanDisk Extreme 500 Portable SSD.

PC Magazine
PC Magazine er muligens mest kjent i amerikansk utgave, men finnes også i britisk versjon med større fokus på relevante nyheter og tester i forhold til det europeiske markedet. Her kan du blant annet finne en vurdering av SanDisk Extreme 500 med både fordeler, ulemper og konklusjon. Der finnes også en rekke dyptgående tester av blant annet Seagate Bacup PlusVerbatim Store ‘n’ GoBuffalo DriveStation og Seagate Bacup Plus.

Thewirecutter.com
Magasinet ”The Wirecutter” er en del av New York Times, hvor redaktører og skribenter jobber med å finne de beste produktene innen forbrukerelektronikk. Magasinet har testet flere av produktene vi har dekket i denne artikkelen, og disse kan du lese mer om her.

Expertreviews
Som navnet antyder, fokuserer dette magasinet på ekspertbaserte tester og analyser innen software og forbrukerelektronikk. Her kan du blant annet lese tester av Verbatim Store ‘n’ Go og Seagate Expansion Desktop.

TechRadar
Magasinet TechRadar har fokus på artikler, anmeldelser og tester av avansert forbrukerelektronikk. De britiske anmelderne har blant annet testet Verbatim Store ‘n’ Go og Buffalo DriveStation – og begge fikk gode vurderinger.

Laptopmag
Et britisk magasin som utelukkende fokuserer på laptop-relaterte emner (samt et par tablet-relaterte emner). Eksterne harddisker er naturligvis et viktig tilbehør, og magasinet har blant annet testet Buffalo Drivestation. Testen er veldig grundig, og du kan lese den her.

MacWorld
IDG-konsernet driver en rekke online-magasiner, blant annet MacWorld som fokuserer på Apple-relaterte emner. Buffalo DriveStation fungerer godt sammen med Apple-produkter, så den har blitt testet i denne artikkelen.

PCStats
Det kanadiske magasinet PCStats spesialiserer seg på hardware, og i 2016 var det Seagate Backup Plus som ble testet. Resultatene kan du lese mer om her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse