Vaffeljern Test – Finn de beste vaffeljernene – Best i test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Ferske vafler er en rask og hyggelig dessert eller snack for hele familien, men det krever et vaffeljern for å lage vafler.

I denne artikkelen ser Forbrukerliv nærmere på forskjellige vaffeljern som alle har blitt testet og anmeldt av eksperter. Vi gjennomgår vurderingene en etter en, slik at du enkelt og raskt kan få oversikt over de beste modellene på markedet – samt spesifikke funksjoner ved hvert av jernene. Til slutt i artikkelen presenterer vi en liste over kildene vi har brukt.

Denne vaffeljern testen inneholder:

 En gjennomgang av de mest testvinnende vaffeljernene på markedet
 Guide: Få mest ut av ditt vaffeljern
 Inspirasjon til forskjellige vafler
 Kort gjennomgang av kilder anvendt i artikkelen

Merk at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultatene fra utvalgte tester slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet. 


Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell

✅ Testvinner hos Klikk.no
✅ Testvinner hos Dinside.no
✅ Testvinner hos svenske Expressen.se
✅ Testvinner hos danske Familie Journalen

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>–>

 

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell er blitt testet og anmeldt av de to norske forbrukerplattformene Klikk.no og Dinside.no, samt den svenske avisen Ekspressen.se og det danske magasinet Familie Journalen. Alt i alt blir Wilfa WAS-623 Bell fremhevet som et vaffeljern som leverer gode resultater. Flere fremhever også at vaffeljernet er meget barnevennlig og brukervennlig. Det har blitt testet og anmeldt på alle sine funksjoner, brukervennlighet og sluttresultat.

Flere fremhever også at vaffeljernet er meget barnevennlig og brukervennlig. Det har blitt testet og anmeldt på alle sine funksjoner, brukervennlighet og sluttresultat.

Jevn tilberedning

Wilfa WAS-623 Bell kommer med en funksjon som sørger for at røren blir jevnt fordelt på stekeplaten. Vaffeljernet er nemlig utstyrt med luftspalter i overplaten som gjør at luften i røren slippes ut og lettere kan fordele seg utover platen.

Selve platene er utstyrt med et belegg som sikrer at vaffelen ikke brenner seg fast og gir vaffeljernet lengre levetid da vaffelrester enkelt kan tørkes av.

Justerbar termostat

Vaffeljernet er utstyrt med en justerbar termostat med innstilling mellom 0-7. Det er også mulig å stille inn termostaten på halve intervaller. Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell gir signal når jernet er varmt nok og når vaffelen er ferdigstekt.

Signalet skjer via to indikatorer på hver side av termostaten. Når jernet er varmt nok lyser lampene, og når vaffelen er ferdigstekt vil jernet gi fra seg en pipelyd.

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell hoejkantAndre funksjoner

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell er i rustfritt stål og er en smule stor i størrelsen, men dette er det tatt høyde for i forhold til oppbevaring. Jernet kan vendes på høykant slik at den tar mindre plass i skapet. Det følger med en skje som sikrer riktig mengde vaffelrøre, slik at man unngår at det overfylles og renner ut på siden av vaffeljernet.

Utvalgte fordeler ved Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell:
Vaffeljern med en effekt på 1400 Watt
Belagte plater som gir 6 hjerteformede vafler
Luftspalter som sikrer en jevn fordeling av vaffelrøren
Justerbar termostat
Indikatorlamper som signaliserer når jernet er varmt og når vaffelen er ferdig


 

Cloer CL1445

✅ Populært belgisk vaffeljern

Cloer CL1445

.
Cloer CL1445 er en populær modell blant forbrukerne. På nåværende tidspunkt finnes det ingen ekspertvurderinger av vaffeljernet. Her i Forbrukerliv har vi likevel valgt å presentere et sammendrag av vaffeljernets funksjoner da det er veldig populært blant brukerne. Markedet for kjøkkenmaskiner er stort, så det er kun utvalgte modeller som kommer med i de forskjellige testene. Det betyr likevel ikke at de utelatte modellene er noe dårligere – de har bare ikke blitt testet enda.

Tradisjonelle belgiske vafler

Cloer CL1445 aaben

Cloer CL1445 består av stekeplater som former vaflene som tradisjonelle belgiske vafler. Vaffeljernet kan lage 2 vafler av gangen med en tykkelse på 1,7 cm. Selve overflaten på platene består av et belegg som gjør at vaflene ikke brenner seg fast og gjør jernet enkelt å rengjøre etter bruk.

Cloer CL1445 har en effekt på 930 Watt og en samlet vekt på 2,3 kg. Prismessig ligger vaffeljernet i den billige enden av skalaen i forhold til andre modeller på markedet som også lager belgiske vafler.

Brukervennlig modell

Vaffeljernet har en trinnløs og justerbar innstilling fra 1-5. Ønsker man lyse og myke vafler skal vaffeljernet justeres til 1-2. Ønsker man mørke og sprø vafler skal man velge 4-5.

Selve vaffeljernet er i rustfritt stål, og under finnes det en kabeloppbevaring slik at man slipper å slite med en løs ledning. Oppå jernet sitter det to lamper i rødt og grønt. Når den røde lyser indikerer det at vaffeljernet varmes opp, og når den grønne lyser indikerer det at vaffeljernet er tilstrekkelig oppvarmet og klart til bruk.

Andre funksjoner

Dette vaffeljernet er forholdsvis lite i størrelsen, noe som betyr at det er lett å oppbevare. Cloer CL1445 måler H 10 x B 22 x D 23,5 cm, og stekeplaten måler 18,5 x 22 cm. Det er også mulig å sette det på høykant slik at det tar minst mulig plass i skapet.

Utvalgte fordeler ved Cloer CL1445:
Belegg som hindrer at vaflene brenner seg fast og sikrer enkel rengjøring
Effekt på 930 Watt
Samlet vekt på 2,3 kg
5 justerbare innstillinger
Enkelt å oppbevare


Sage Smart Waffle

✅ 5 av 6 stjerner hos Dinside.no
✅ Testvinner hos danske Gastromand.dk

Sage Smart Waffle

.
Vaffeljernet fra Sage Smart Waffle har fått testet sine funksjoner, brukervennlighet og sluttresultat. Vaffeljernet lager tykke belgiske vafler fremfor de velkjente hjerteformede vaflene – og modellen ligger derfor prismessig i den dyre enden da det tilbyr langt flere funksjoner og innstillinger enn de mer tradisjonelle vaffeljernene.

Sage Smart Waffle er blitt testet og anmeldt av Gastromand.dk og Dinside.no. Her er testpanelene enige om at vaffeljernet klarer seg godt og fremhever at Sage Smart Waffle er en profesjonell modell til privat bruk. Vaffeljernet får ros for sin evne til å lage sprø belgiske vafler – samtidig som den er brukervennlig og meget enkel å rengjøre.

Mange muligheter

Vaffeljernet er utstyrt med et LCD-display hvor de forskjellige innstillingene enkelt kan sees og velges. Innstillingene justeres via 2 justerbare knapper samt 2 ekstrafunksjoner. På høyre side kan vaflenes tilberedning justeres mellom lys og mørk, alt etter hva man foretrekker.

De to ekstrafunksjonene ved siden av tilbyr en ”Restart-funksjon samt en ”A bit more”-funksjon som steker vaffelen 30 sekunder lengre. Til venstre kan vaffeljernet justeres mellom 4 forhåndsinnstilte programmer: Belgiske vafler, klassiske vafler, sjokoladevafler og kjernemelk-vafler. Det femte programmet har du mulighet til å stille inn selv.

God brukervennlighet

Selve vaffeljernet veier ca. 5 kg, noe som sikrer at det står stødig under bruk. Det er en innbygget nedtellingsfunksjon i vaffeljernet som indikerer resterende steketid.

Når vaffeljernet varmes opp lyser LCD-displayet blått og endres til gult når jernet er varmt nok til å begynne med stekingen. Selve platene er utstyrt med et belegg som sikrer enkel rengjøring og at man slipper å bruke stekefett.

Andre funksjoner

Sage Smart Waffle drypbakkeSage Smart Waffle er utstyrt med dryppbakke rundt platene som overflødig røre kan renne ned i. Det medfølger også en øse som gjør det enkelt å vurdere hvor mye røre man skal helle i vaffeljernet.

Selve jernet er laget av rustfritt stål og BPA-fri plast. Det har også termisk isolert varmeelement som sikrer jevn varmefordeling. Alt i alt er testpanelet begeistret for Sage Smart Waffle, hvor det eneste minuset er den høye prisen.

Utvalgte fordeler ved Sage Smart Waffle:
Justerbare knapper som kan stille inn steketiden
Forhåndsinnstilte programmer
LCD-display som indikerer innstillinger og status
Steke-belegg og en effekt på 1000 Watt
Termisk isolert varmeelement som gir jevn varmefordeling

Nedenfor kan du se en presentasjon av Sage Smart Waffle og dens funksjoner:


Få mest mulig ut av vaffeljernet ditt

vaffelDe tradisjonelle dessertvaflene kjenner de fleste til – en populær rett for både store og små. Kanskje eier du allerede et vaffeljern, men bruker det sjeldent eller skulle ønske du hadde litt inspirasjon til hvordan du kan få mer ut av det.

Nedenfor får du 7 ideer til hvordan du kan få mest mulig ut av vaffeljernet ditt slik at det ikke bare står i skapet og samler støv.

Lag frokost med vaffeljernet ditt
Bruk heller vaffeljernet ditt til å steke omelett i stedet for å steke det i pannen. I og med at vaffeljernet varmer på begge sider, er det ideelt å lage forskjellige omeletter i. Pisk et par egg sammen med dine favorittingredienser og hell massen på det oppvarmede jernet. Omeletten er ferdig på et par minutter, noe som gjør det til en tidsbesparende prosess da du slipper å snu omeletten i pannen.

Bak brownies med vaffeljernet ditt
Overrask venner og familie med en annerledes brownie. Du blander sammen ingrediensene og heller deigen oppi jernet. Stek deigen i omtrent 5 minutter og hold øye med den underveis. Du kan eventuelt teste om den er ferdigstekt ved å stikke den med en gaffel. Hvis gaffelen kommer opp uten deig er brownien ferdig. Denne metoden fungerer nok best i vaffeljern til belgiske vafler da browniene vil bli tykkere.

Lag Hash Browns med vaffeljernet ditt
Skal du ha gjester på besøk til et stort amerikanskinspirert frokostbord så kan du med fordel bruke vaffeljernet til å lage Hash Browns, som er små pannekaker med revet potet i. Her rører du selv deigen sammen og steker i ca. 7-8 minutter på medium varme. Er det en pose fra fryseren burde de stekes et par minutter lengre.

Bak kanelsnurr med vaffeljernet ditt
Ved å bake kanelsnurrer i vaffeljernet sparer du oppvarming av ovnen i tillegg til at det tar kortere tid. Du setter en kanelsnurr i hvert vaffelkammer og steker de i 2-3 minutter. Det er en god idé å holde øye med dem underveis slik at du unngår at de svis.

Lag matpannekaker med vaffeljernet ditt
Matpannekaker kan brukes til mange forskjellige middagsretter. Det kan ta lang tid å lage tilstrekkelig med pannekaker hvis man skal stå og vende de manuelt i pannen. Her kan du med fordel bruke vaffeljernet ditt, slik at pannekakene stekes på begge sider samtidig. Dette forkorter prosessen og gir deg flotte gylne middagspannekaker.

Bak småkaker i vaffeljernet ditt
Bland sammen småkakedeig og hell den i vaffeljernet – da slipper du å varme opp ovnen. Småkakedeigen fordeles i hvert vaffelkammer og bakes i ca. 3 minutter. Hold øye med dem underveis slik at de ikke blir for godt stekt.

Lag en sandwich-vaffel

Mangler du inspirasjon til frokosten eller matpakken, kan du lage en annerledes sandwich ved å steke toppen og bunnen i vaffeljernet. Sørg for å lage en oppskrift som ikke inneholder mye sukker, slik at det blir en brøddeig fremfor en vanlig vaffel. Hell deigen i vaffeljernet og stek den som en vanlig vaffel. Deretter kan du fylle sandwichen med det du pleier.

 


Tips til forskjellige vafler til vaffeljernet ditt

En vaffel er ikke nødvendigvis bare en vaffel. Nedenfor finner du en rekke forslag til forskjellige typer vafler som man kan lage i vaffeljern.

Amerikanske vafler: Amerikanske vafler blir ofte brukt som frokostvafler. De amerikanske vaflene er tykke og høye i forhold til de fleste andre typer vafler, og derfor er de ikke så sprø. Disse vaflene er heller ikke så søte, noe som tyder på at sødmen skal tilføres utenfra. Her er det populært å bruke sirup og smør som tilbehør.

Belgiske vafler: Belgiske vafler er ofte å finne i fornøyelsesparker eller rundt juletider. Man kan også lage de selv – belgiske vafler kjennetegnes ved tykkelsen, sødmen og den fete konsistensen. De kjennetegnes også ved den sprøe overflaten som skyldes at det ofte brukes brunt sukker i deigen. Belgiske vafler serveres ofte som dessert.

Franske vafler: Franske vafler er også kjent som tradisjonelle vafler. Disse vaflene er sprø og har en gylden overflate. De har en lett og luftig konsistens og er heller ikke så tykke. Tradisjonelle franske vafler brukes ofte i sammenheng med desserter eller som et lett mellommåltid. De kan serveres med mange former for tilbehør, men det mest velkjente tilbehøret til franske vafler er sukker, melis og marmelade.

Sunne vafler: Ønsker du å tilføre mer sunnhet og mettelse til vaflene dine, kan dette enkelt la seg gjøre. Du kan for eksempel skifte det vanlige hvetemelet ut med finmalt havregryn. Havregryn inneholder masse kostfiber som gir en god metthetsfølelse. Du kan også bytte ut sukkeret med kunstige søtningsstoff eller proteinpulver i forskjellige smaksvarianter. Som tilbehør kan du bruke frukt, bær og mørk sjokolade.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


OBH Nordica Elite Single 6953

✅ 4 av 5 stjerner hos svenske Expressen.se
✅ 5 av 6 stjerner hos Dinside.no

OBH Nordica Elite Single 6953

.
OBH Nordica Elite Single 6953 er blitt testet på sin evne til å levere bra sluttresultat, samt brukervennlighet og funksjoner. Testpanelet er alle enige om at dette vaffeljernet gir god verdi for pengene.

OBH Nordica Elite Single 6953 får ros av panelet fra Dinside.no som mener at jernet produserer sprø vafler på kort tid og har et flott design.

Blant de hurtigste

Dette vaffeljernet er blant de hurtigste både når det kommer til oppvarming og steketid. Testpanelet fremhever at OBH Nordica Elite Single 6953 kan lage opptil 3 vaffelplater på omtrent 6 minutter.

Vaffeljernet er utstyrt med en indikator som lyser grønt når vaflene er ferdigstekt, og sikrer en sprø og gylden vaffel hver gang. Selve temperaturen kan justeres ved hjelp av en termostat fra 1-5. Her anbefaler testpanelet å sette termostaten på ett av de høyeste nivåene for best resultat.

Funksjonelt design

OBH Nordica Elite Single 6953 er designet i børstet stål som gir et flott og minimalistisk uttrykk. I tillegg er jernet designet slik at det kan settes på høykant for enkelt å oppbevares i skapet.

Vaffeljernet er utstyrt med en 1,2 meter lang ledning som gir mer frihet dersom det ikke er en stikkontakt rett i nærheten. Platene er også utstyrt med et belegg som gjør at platene er enkle å rengjøre.

Andre funksjoner

OBH Nordica Elite Single 6953 lager 4 hjerteformede vafler og har en effekt på 1000 Watt. Alt i alt får OBH Nordica Elite Single 6953 en god anmeldelse av testpanelet. Dinside.no mener vaffeljernet leverer sprøe og luftige vafler på kort tid og gir god verdi for pengene.

Utvalgte fordeler ved OBH Nordica Elite Single 6953:
Hurtig steketid
Justerbar termostat fra 1-5
1,2 meter lang ledning
Belegg som hindrer at vaflene brennes fast
Effekt på 1000 Watt


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke vaffeljern er best i test?

Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell og Sage Smart Waffle

Hvordan er vaffeljernene blitt testet?

Vaffeljernene er blitt testet ut ifra hvor gode de er til å steke, om de steker jevnt og om vaflene blir sprø. I tillegg er det også sett på brukervennlighet, hvor enkle de er å rengjøre samt deres energiforbruk.

Hvordan velger jeg riktig modell?

Først og fremst bør du vurdere hva slags vafler du ønsker at jernet skal lage. Deretter bør du blant annet se på hvor mange vafler det kan lage av gangen, hvor enkelt det er å rengjøre, hvor raskt det blir varmt og hvor mye plass vaffeljernet tar.


Vaffeljern test – Disse kildene har vi brukt:

Klikk.no
Klikk.no er en norsk forbrukerplattform som tester og anmelder diverse produkter til forbrukeren. Klikk.no har testet og anmeldt Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell. Hele denne anmeldelsen kan du lese her.

Expressen.se
Expressen.se er en svensk nettavis som forteller om de siste nyhetene. Avisen anmelder også produkter til forbrukeren, og Dinside.no har skrevet en anmeldelse av Wilfa WAS-623 Bell og OBH Nordica Elite Single 6953. Du kan lese begge anmeldelsene her ved å navigere med pilene.

Dinside.no
Den norske forbrukerplattformen Dinside.no anmelder diverse produkter med den hensikt å gjøre kjøp av produkter mer gjennomskuelig for brukerne. Dinside.no har skrevet en anmeldelse av Wilfa WAS-623 Bell, OBH Nordica Elite Single 6953 og Sage Smart Waffle. Du kan lese alle anmeldelsene her.

Familie Journal
Familie Journal er et dansk magasin som skriver artikler innen livsstil, mat og velvære. Familie Journalen har testet og anmeldt OBH Nordica Compact Smart 6959 og Wilfa Was-623 Bell. Begge disse anmeldelse kan leses i sin helhet her.

Gastromand.dk
Gastromand.dk er en online plattform for menn. Her skrives det artikler innen mat, kjøkkenutstyr og oppskrifter. Gastromand.dk har testet og anmeldt Sage Smart Waffle og Sage The No-mess Waffle. Du kan lese begge anmeldelsene her.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere