Gamingbord Test-oversikt: De beste gamingbordene for en herlig spillopplevelse

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Elsker du å spille dataspill, men skulle ønske du satt mer behagelig mens du lever deg inn i spillenes verden? Da vil det være en god idé å skaffe seg et gamingbord, som kan gi deg en god og ergonomisk korrekt spillopplevelse. 

Et gamingbord trenger imidlertid ikke bare å brukes til gaming – for dersom du for eksempel har et hjemmekontor så vil en slik pult kunne hjelpe deg med å sitte mer behagelig og jobbe så effektivt som du bare kan. 

Dette bør du tenke på før du kjøper deg et gamingbord:

green-elm Budsjett: Tenk over hva du har råd til og lyst til å bruke på en pult til gaming. Enkelte modeller er utstyrt med flere egenskaper enn andre – så tenk derfor godt over hva du har bruk for. 
green-elmHøydejustering: Noen modeller kommer med mulighet til å justere pulten i høyden, men dette gjelder ikke alle. Det vil ofte koste litt mer med en høydejusterbar pult, men det er verdt det hvis det for eksempel er flere som skal bruke pulten, eller du gjerne vil stå mens du bruker datamaskinen. 
green-elmStørrelse: Skal du bruke gamingbordet til mer enn 1 skjerm? Sørg i tilfelle for at modellen du velger har store nok mål til å kunne ha plass til alle skjermene du skal bruke. 
green-elmEkstrautstyr: Tenk over om du vil ha ekstrautstyr inkludert når du kjøper gamingbordet ditt. Du kan for eksempel få modeller med heldekkende musematte, en egen hylle til skjermene dine, kabelstyring, holdere til kopp og hodetelefoner og avrundede kanter for behagelig plassering av håndleddene mens du spiller. 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på. 


Trust GXT 711 Dominus Gamingbord – besta gaming pult av høy kvalitet

 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Trust GXT 711 Dominus Gamingbord

 

Trust GXT 711 Dominus Gamingbord er et perfekt gamingbord for deg som gjerne vil ha et skrivebord til gaming som leverer på alle fronter. 

PU toppbelegg

Trust GXT 711 Dominus Gamingbord vil gi deg all plassen du kan komme til å trenge for maksimal ytelse – og her kommer skrivebordet med funksjoner som alle spillere vil sette stor pris på. 

Trust GXT 711 Dominus Gamingbord er nemlig utstyrt med et PU toppbelegg av veldig høy kvalitet. Dette gir en jevn og flott overflate som gjør at datamusen kan brukes på en helt optimal måte hvor enhver liten bevegelse vil reflekteres på skjermen. 

Plass til 2 skjermer

Trust GXT 711 Dominus Gamingbord er måler 115 cm i lengden og passer derfor lett til 2 skjermer dersom du vil ha det. Da kan du for eksempel bruke den ene skjermen til å spille, og den andre skjermen til å sjekke ut de beste strategiene for spillet – eller holde øye med chattene dine. 

Høydejusterbar modell

Dette gamingbordet er utstyrt med en bordplate som er 18 mm tykk. Bordet leveres med føtter som kan justeres i høyden. Dette er en stor fordel da det gir deg muligheten til å sitte på en måte som er perfekt ergonomisk sett. 

Kanten er i tillegg avrundet slik at du kan plassere håndleddene og underarmene dine behagelig på skrivebordet. Da kan du være skråsikker på at å spille i timevis vil være en behagelig opplevelse, for her har du alt du trenger for å sitte godt. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping har gitt denne modellen hele 4,7 av 5 mulige stjerner. En slik vurdering vitner om hvor fornøyde brukerne er etter at de har testet Trust GXT 711 Dominus Gamingbord i praksis. En av brukerne har følgende å si om modellen: 

«Using this desk not only for gaming but for home office. It is wide and deep enough for all needs. Surprisingly stable. Strong enough to hold a monitor arm that holds 2×34″ screens. Typing and mouse movement does not cause the monitors to shake or jiggle».

Fordeler

 • PU toppbelegg av høy kvalitet
 • Ergonomisk modell
 • Passer lett til 2 skjermer
 • Justerbar høyde
 • Kabelhåndteringssystem
Ulemper

 • Ingen instruksjoner til hvordan bordet skal settes sammen

Spesifikasjoner ved Trust GXT 711 Dominus Gamingbord:

Justerbar høyde : Ja
Kabelstyring: Ja
Funksjoner: Kabelstyring, koppholder, innebygde hodetelefonholder
Form: Rektangulær med sidekontur
Materiale: Polyuretan, MDF
Ben: X-formede ben
Materiale ben: Stål
Bredde: 115 cm
Dybde: 76 cm
Høyde: 75 cm
Vekt: 19 kg
Garanti: 1 år


Arozzi Arena Red Gamingpult – stabilt gamingbord med heldekkende musematte

 • 4,4 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Arozzi Arena Red Gamingpult

 

Arozzi Arena Red Gamingpult er virkelig et gamingbord som skiller seg ut ifra mengden. 

Enorm musematte

Med Arozzi Arena Red Gamingpult får du en heldekkende musematte som vil kunne optimalisere spill- og dataopplevelsen din med sine praktiske funksjoner. 

Modellen er blitt designet av svenske designere, og her får du flere praktiske funksjoner samt solide og holdbare materialer – med en enkel og morsom estetikk som står i stil med andre produkter fra Arozzi. 

Vannavvisende gamingbord

Arozzi Arena Red Gamingpult er vannavvisende. Dette gjør det ikke bare veldig enkelt å holde gaming pulten ren, men det er også lurt dersom du for eksempel skulle søle noe væske på overflaten. 

For en mer omfattende rengjøring kan du også ta av musematten og slenge den i vaskemaskinen. Den må imidlertid vaskes på en lav temperatur og deretter lufttørkes – men enklere enn dette blir det altså ikke!

Kommer med kabelhåndtering og skjermfeste

Arozzi Arena Red Gamingpult har hele 3 utsnitt på bordplaten som fører til en trådkurv. Denne kurven sitter tett mot undersiden av platen, er enkel å håndtere og ser fin ut utseendemessig.

Arozzi Arena Red Gamingpult er også utstyrt med skjermfeste da de 3 utsnittene ikke bare er til for kabler – de kan nemlig også brukes til å feste skjermer. Gaming pulten er romslig nok til å kunne ha plass til hele 3 skjermer med sine 160 cm. 

Arozzi Arena Red Gamingpult er i tillegg justerbar i høyden, noe som gjør at den kan brukes av alle slags brukere – uansett kroppshøyde. 

Fordeler

 • Stilig og stabilt design
 • Heldekkende musematte av mikrofiber
 • Vannavvisende materiale
 • Justerbar høyde
 • Stor overflate
 • Musematten kan vaskes i vaskemaskinen
Ulemper

 • Litt vanskelig å sette sammen

Spesifikasjoner ved Arena Red Gamingpult:

Størrelse: 160 x 82 cm
Musematte: Ja, dekker hele overflaten
Kabelføring: Ja, 3 utsnitt pluss skjermfeste
Kabelføringskurv: Ja
Ben materiale: Stål


Hva er forskjellen på en pult til gaming og en vanlig kontorpult? 

Det finnes flere forskjeller på en vanlig kontorpult. Et gamingbord vil som regel komme med mange flere egenskaper for ergonomi og komfort. Det å vite om disse forskjellene vil kunne gjøre spillingen din enda bedre, og spare deg tid, penger og krefter over tid. 

Høydejusterbare modeller

Selv om det kanskje ikke virker slik, så er faktisk gaming en aktivitet som kan kreve mye fysisk sett, spesielt hvis du bruker veldig mye tid på å spille. Da kan det lønne seg å investere i et gamingbord og en gamingstol av god kvalitet.

Et gamingbord gjør spillingen mye enklere ved at du kan justere elementene rundt deg til å passe til akkurat dine individuelle behov. Mange modeller kan reguleres i høyden, og de fleste gamingbord vil ha en avrundet kant slik at du kan hvile håndleddene på bordkanten i lang tid uten å få vondt. 

Det finnes imidlertid ikke spesielt mange kontorpulter som er justerbare i høyden eller som har avrundede kanter. 

Holdbarhet

Dersom du sammenligner en vanlig kontorstol med en gamingstol så vil du legge merke til at stolen til gaming må tåle en hardere behandling enn den vanlige kontorstolen. Det er naturligvis fordi det er lett å bli «gira» når man lever seg inn i spillet og lett kan komme til å kaste seg litt rundt i stolen.

Dette gjelder selvsagt også når det kommer til gamingbord. Det er derfor viktig at det er laget av kraftige materialer som tåler en hardhendt behandling, som for eksempel rustfritt stål, PVC, kraftig plast eller tre. 

Ikke bare må et gamingbord tåle vekten av datamaskinen og skjermene dine – den må også tåle vekten av alt utstyr til gaming og den hardhendte behandlingen som det blir utsatt for når du lever deg inn i spillet. Kontorpulter har som regel ikke samme motstandsdyktighet, styrke og holdbarhet som et gamingbord, for dette trengs sjelden i kontorsammenheng. 

Plass og ekstrafunksjoner

Plassen som trengs når du bruker en kontorstol er ganske liten sammenlignet med all plassen du trenger dersom du anser deg selv om en gamer. Derfor er ofte gamingbord ofte større enn vanlige kontorpulter. 

Enkelte gamingbord kommer også med en egen hylle til skjermer, slik at de kan løftes opp til ansiktshøyde mens du spiller. I tillegg kan du velge modeller med ekstra funksjoner som for eksempel heldekkende musematte for fri bruk av datamusen eller skuffer til ekstra oppbevaring. 

Gaming-bord og gaming-pc går hånd i hånd, siden en god gaming-pc krever mye utstyr og plass til å plassere det. En gaming-pc kan ha flere gaming skjermer som krever plass, og en mus og tastatur som også tar opp mye plass.

Se også: Listen over de beste elektriske sparkesykkel


FAQ

Hva er et gamingbord?
Et gamingbord er en pult dedikert til gaming. Den har ofte flere ergonomiske egenskaper som justering av høyde, avrundede kanter og heldekkende musematte, og er som regel større enn en vanlig kontorpult.
Er gamingbord verdt prisen?
Dersom du bruker mye tid på gaming er det lurt å skaffe seg et gamingbord. En slik pult vil sørge for at du sitter riktig og får ordentlig støtte og plass til alt du trenger – så dersom dette høres ut som deg så vil et gamingbord være verdt investeringen.
Hvor mye koster et gamingbord?
Gamingbord finnes i mange ulike prisklasser, og du kan få modeller til ca. en tusenlapp og helt opp til så mye som 20.000 kroner. Gjennomsnittsprisen vil nok ligge på rundt 2 til 3 tusen kroner. Prislappen avhenger av funksjoner, materialer og størrelse, så her er det viktig å tenke på hva du har bruk for.


Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt modellene Trust GXT 711 Dominus Gamingbord, HUZARO Hero 5.0 Gamingbord, Arozzi Arena Red Gamingpult, Nordic Gaming Elevate Gamingbord og Fourze D1400 Gamingbord. 

Du kan lese anmeldelser av Trust GXT 711 Dominus Gamingbord her.
Du kan lese anmeldelser av HUZARO Hero 5.0 Gamingbord her.
Du kan lese anmeldelser av Arozzi Arena Red Gamingpult her.
Du kan lese anmeldelser av Nordic Gaming Elevate Gamingbord her.
Du kan lese anmeldelser av Fourze D1400 Gamingbord her.

NetOnNet.no

NetOnNet.no er en nettbutikk som gir kundene sine tilgang til mange ulike apparater, verktøy og dingser når det kommer til teknologi og hjemmeelektronikk. Her kan du lese brukeranmeldelser og finne ut hva brukerne mener om ulike produkter i praksis. Her er det snakk om gamingbordet Mission SG Chimera Black.

Du kan lese anmeldelser av Mission SG Chimera Black her.


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om gaming-relaterte produkter. 

I forlengelse av vår artikkel om gamingbord så vil vi også fremheve vår artikkel om gamingstoler. Dersom du er en vaskeekte gamer og bruker mye tid foran PC-en, så er det kjempeviktig for kroppen og din helse at du sitter på en bra og ergonomisk riktig måte.

Kanskje trenger du også en egen PC til gaming eller gaming laptop? En slik PC vil ofte kunne yte mer enn en PC du bruker til alle andre hverdagslige ting


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Fourze D1400 Gamingbord

Fourze D1400 Gamingbord

 

Fourze D1400 Gamingbord er modellen for deg som gjerne vil ha en stabil og pålitelig pult som er utstyrt med mange gode funksjoner. 

Heldekkende musematte

Fourze D1400 Gamingbord er utstyrt med en heldekkende musematte – da trenger du aldri bekymre deg for at musen sklir utenfor matten og gjør det vanskelig å navigere på skjermen. Du kan fritt bevege musen og hånden rundt akkurat som du ønsker. 

Tykkelsen på musematten ligger på 0,4 mm, noe som gir en musematte av god kvalitet uten noen ujevnheter. 

Ben av stål og god størrelse

Fourze D1400 Gamingbord har ben som er laget av det slitesterke materialet stål. Disse bena vil kunne gi deg en stabil posisjon mens du spiller – uansett hvor mye du beveger på deg. 

Fourze D1400 Gamingbord er et relativt stort gamingbord da modellens mål ligger på 140 cm x 66 cm. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping er fornøyde med Fourze D1400 Gamingbord. Dette reflekteres nemlig i brukeranmeldelsene, for her har modellen fått hele 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne som har testet bordet i praksis. 

Brukeranmeldelser er fine å sjekke da de ofte kan gi et reelt inntrykk av hvordan produktet er i praksis – av noen som har brukt egne penger på produktet og testet det over tid. 

Fordeler

 • Innebygd holder til hodetelefoner og diskret kabelføring
 • Heldekkende musematte
 • Plass til flere skjermer og annet gamingutstyr
Ulemper

 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen
 • Ikke justerbar

Spesifikasjoner ved Fourze D1400 Gamingbord:

Kabelstyring: Ja
Montering kreves: Ja
Justerbar: Nei
Funksjoner: Bordflate dekket med musematte, heksagonale bein
Materiale: Sponplate, stål, tre og gummi
Farge: Svart
Størrelse: 140 cm x 66 cm
Antall ben: 2, heksagonale
Design: T-formet
Materiale: Karbonstål
Bredde: 140 cm
Dybde: 66 cm
Høyde: 77 cm
Vekt: 20 kg


Mission SG Chimera Black Gamingbord

 • 4,9 av 5 mulige stjerner hos nettsiden NetOnNet.no

Mission SG Chimera Black Gamingbord

Mission SG Chimera Black Gamingbord er den perfekte modellen for deg som vil ha et minimalistisk gamingbord som likevel har alt det du trenger. 

Separate holdere til kopp og headset

Med Mission SG Chimera Black Gamingbord trenger du ikke la noen ting slenge rundt og rote til på pulten. Modellen har nemlig egne holdere til både kopp og headset, slik at du har faste plasser til tingene du trenger for å få mest mulig ut av spillingen din. 

Modellen kommer også i en hvit farge dersom dette skulle passer bedre inn i interiøret i hjemmet ditt. 

Avrundede kanter

Mission SG Chimera Black Gamingbord er designet med avrundede kanter. Det er en flott detalj da du lett kan hvile håndleddene på kanten av bordet mens du spiller – uten at det blir ubehagelig å holde hendene der over tid. 

Da får du full frihet til å fokusere på spillene dine – i stedet for å irritere deg over hvor ubehagelig det er å hvile hendene på en bordkant som graver inn i håndleddet. 

Kommer med kabelgjennomføring

Mission SG Chimera Black Gamingbord er utstyrt med en kabelgjennomføring slik at alt av ledninger kan samles på ett sted. Dersom du er en vaskeekte gamer og har flere skjermer, så vil du mest sannsynlig ha en del kabler hengende bak pulten. 

Dette er Mission SG Chimera Black Gamingbord utstyrt til å løse, for her kan du føre alle kablene gjennom ett hull i pulten slik at det blir system og orden i alle ledningene. 

Brukerne er godt fornøyde

Brukerne hos NetOnNet.no er svært fornøyde med Mission SG Chimera Black Gamingbord og har gitt modellen hele 4,9 av 5 mulige stjerner

Her har brukerne testet gamingbordet i praksis, og skrevet brukeranmeldelser ut ifra egne opplevelser med modellen. En av brukerne har følgende å si om Mission SG Chimera Black Gamingbord:

«Gamingbordet er enkelt å sette sammen, og du kan flytte holderne til kopp og hodetelefoner dit du vil ha dem, karbonfiber materialet som ligger på skrivbordet føles veldig behagelig. Veldig lett å montere!» (oversatt fra svensk).

HUZARO Hero 5.0 Gamingbord

 • 5 av 5 stjerner av brukerne hos Google Shopping 

HUZARO Hero 5.0 Gamingbord

HUZARO Hero 5.0 Gamingbord vil være et strålende valg av gamingbord for deg som kun vil ha det beste av det beste når det kommer til kropp og ergonomi i en kontorsetting – eller når du skal spille.

Kult design 

HUZARO Hero 5.0 Gamingbord kommer med et veldig kult design som nesten kan se futuristisk ut. Selve bordplaten er hvit, med sorte detaljer på ramme og ben. 

HUZARO Hero 5.0 Gamingbord er i tillegg utstyrt med en koppholder og en holder til hodetelefoner, pads og CD-er. 

Dersom du heller ville hatt modellen i en sort farge, så finnes den også i stort med røde detaljer. Hva du velger kommer nok mest an på egen stil og preferanse – samt hva slags stil du har i rommet der gamingbordet skal plasseres. 

4 av 5 stjerner

Brukerne hos Google Shopping er fornøyde med HUZARO Hero 5.0 Gamingbord. Det synes nemlig på brukeranmeldelsene, for her har modellen fått hele 4 av 5 mulige stjerner av brukerne som har testet bordet i praksis. 

Brukeranmeldelser er gode å sjekke da de ofte kan gi et ekte inntrykk av hvordan produktet er i praksis – av noen som har brukt egne penger på det og testet det over tid. 

Rektangulært gamingbord

HUZARO Hero 5.0 Gamingbord er et gamingbord med en rektangulær form med en nydelig ramme av aluminium. Her får du også en egen liten hylle hvor skjermen kan heves for å gi deg en optimal ergonomisk sittestilling. 

Selve bordplaten er dekket med karbonfiber, og selve rammen er laget av aluminium. Derfor er HUZARO Hero 5.0 Gamingbord en slitesterk modell av kraftige materialer. Bordet vil derfor vare veldig lenge – og kanskje være det eneste gamingbordet du trenger i løpet av livet. 

Fordeler

 • Effektivt design
 • Ergonomisk hylle til skjerm 
 • Holdere til hodetelefoner, kopp, pads, CD-er og høyttalere 
 • Bordplaten er dekket med slitesterk karbonfiber
 • Finnes også i sort og rød farge
Ulemper

 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen

Spesifikasjoner ved HUZARO Hero 5.0 Gamingbord:

Modell/Type: Rett
Bordoverflatens form: Rektangulær form
Bordplate materiale: Karbonfiber
Rammemateriale: Aluminium
Korrekt bruk: Spilling, Hjemmekontor
Rammefarge: Svart
Bordplate farge: Hvit
Produktfarge: Svart og hvit
Kabelstropper: Ja
Innebygd mikrofonkrok: Ja
Justerbare bein: Ja
Forbedret kabelføring: Ja
Bredde: 1160 mm
Dybde: 590 mm
Høyde: 695 mm
Tykkelse på bordplate: 2,5 cm
Størrelse (B x D): 1200 x 600 mm

Fordeler

 • Separate holdere til kopp og hodetelefoner
 • Overflate i karbonfiber
 • Avrundede kanter
 • Kabelgjennomføring
Ulemper

 • Ikke justerbar i høyden

Spesifikasjoner ved Mission SG Chimera Black Gamingbord:

Dimensjoner: 120 x 72 x 76
Vekt: 23 kg
Maksbelastning: 60 kg
Koppholder: Ja
Headset-holder: Ja
Overflate: Karbondesign
Kanter: Avrundede
Kabelhull: Ja

Se også: Listen over de beste massasjepistolene

Nordic Gaming Elevate Gamingbord – hev og senk gaming pult

 • 4,8 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Nordic Gaming Elevate Gamingbord

 

Nordic Gaming Elevate Gamingbord er et ypperlig valg for deg som vil ha et gamingbord som kan justeres i høyden på en automatisk måte. 

Fantastiske detaljer

Nordic Gaming Elevate Gamingbord er et «high end» gamingbord som har flere flotte detaljer, for gaming handler like mye om de små detaljene som om de store detaljene.

Her kan du justere høyden opp og ned etter behov, for dette gamingbordet gir deg mulighet til å automatisk justere posisjonen på bordplaten ved hjelp av en elektronisk heve- og senkemekanisme. 

Utskiftbar musematte

Nordic Gaming Elevate Gamingbord er utstyrt med en musematte som er avtakbare og kan skiftes ut, slik at du kan ta den av og rengjøre den når det trengs. 

Her er det ikke gått på kompromiss med noen funksjoner når det kommer til kvalitet. Derfor kommer Nordic Gaming Elevate Gamingbord med hele 2 motorer, memory-funksjoner på bordhøyden og kabelskjulere.

Gode anmeldelser fra brukerne

Brukerne hos Google Shopping er svært fornøyde med Nordic Gaming Elevate Gamingbord

og har gitt modellen hele 4,8 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«Jeg kjøpte dette gamingbordet som skulle brukes som arbeidsplass hjemme da proporsjonene og funksjonene (heve/senke) passer veldig godt til mitt behov. Prisen var også den billigste i butikken for nettopp denne varen. Bordet ble raskt levert og kunne tas i bruk med én gang. Ingenting å klage over. Perfekt kjøp» (oversatt fra dansk).

Fordeler

 • Justerbar i høyden ved hjelp av 2 motorer
 • Kjempestor musematte
 • Kabelskjulere
Ulemper

 • Bordplaten er satt sammen av to halvdeler, derfor får man en skjøt i midten

Spesifikasjoner ved Nordic Gaming Elevate Gamingbord:

Form: Rektangulær
Materiale: MDF, ABS-plast
Farge: Svart
Størrelse: 140 cm x 66 cm
Antall ben: 2
Materiale: Karbonstål
Farge: Svart
Bredde: 70 cm – 140 cm
Dybde: 66 cm
Høyde: 73 cm – 124 cm
Vekt: 34 kg

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere