Panini grill test 2021 – Finn den beste panini grillen – Best i Test guide

Senest opdateret den 0

Panini grill testvinner guide 2021: – En Panini grill gir deg mulighet til å grille, riste og varme mat raskt og enkelt.

Grillen er laget til å varme opp alt ifra rødt kjøtt til brød, derfor får du her en komplett løsning som gjør hverdagen enklere og matlaging mer gøy.

Det eneste en Panini grill krever er en stikkontakt, så selv om det ikke er grillvær ute så kan du likevel grille inne.

Denne artikkelen inneholder: 
🔸 Gjennomgang av de beste Panini grillene på markedet  
🔸 Få det beste ut av din panini grill  
🔸 Gjennomgang av de kildene vi har undersøkt

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra upartiske tester slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt over de beste produktene på markedet.

Panini grill test 2021 – De 6 beste modellene ifølge ekspertene

I avsnittene nedenfor finner du en gjennomgang av de Panini grillene som har klart seg best i test. Forbrukerliv har analysert en lang rekke eksperttester og viser deg her de beste modellene ifølge ekspertene.

Du finner også en prissammenligning av de ulike modellene slik at du raskt og enkelt kan få en oversikt over hvilke forhandlere som er billigst.


OBH Nordica Easy Grill 7104 

 Testvinner hos det danske forbrukerrådet Tænk

 

OBH Nordica Easy Grill 7104

Butik Pris

Annoncer

confidentliving.no 668,00 Les mer
632,00 Les mer

.
Det danske forbrukerrådet Tænk har foretatt en større test av bordgriller hvor blant annet modellen OBH Nordica Easy Grill 7104 er blitt inkludert.

Ekspertene har sett nærmere på utvalgte parametere for å gi en individuell poengsum og sammenligne modellene med hverandre. Her vurderer ekspertene at denne Panini grillen klarer seg svært godt, og derfor kårer de den til testvinner.

Allsidig maskin

OBH Nordica Easy Grill 7104 er mer enn en allsidig grill – modellen er nemlig en vanlig bordgrill, og kommer derfor med et bredt bruksområde.

Det kan tilberedes vanlig toast og panini dersom man ønsker det, men den kan også brukes til å grille for eksempel kjøtt, fisk, pølser og grønnsaker. 

Dermed kan den enkelt erstatte hagegrillen om vinteren eller når det er dårlig vær. I tillegg finnes det flere gode funksjoner på grillen som gjøre den enklere og mer oversiktlig å bruke.

Disse funksjonene inkluderer blant annet en smart justerbar temperaturkontroll – med denne kan man tilpasse varmen etter typen matvare. 

Kontrollpanelet er plassert foran på modellen og er enkelt å bruke. I tillegg er denne modellen også utstyrt med en smart lysindikator som gir beskjed når maten er ferdig tilberedt. 

Non-stick-belegg for enkel rengjøring

OBH Nordica Easy Grill 7104 er designet til å være svært holdbar og robust, og blir brukt året rundt.

Om vinteren kan den som sagt brukes som supplement til hagegrillen. Derfor er den laget i rustfritt stål med et kraftig design som gjerne kan bli brukt hver dag. 

Grillen kommer med et smart non-stick-belegg for enkel rengjøring. Non-stick-belegg betyr at hverken kjøtt, brød eller smeltet ost setter seg fast på platene slik at de er enkle å ta av igjen. 

Overflaten på non- stick-belegget er nemlig spesialdesignet slik at maten ikke brenner seg fast, noe som ikke bare gir en bedre kvalitet på måltidet, men som også sørger for en mye enklere rengjøring. Rengjøringen av platene gjøres enkelt ved å tørke over dem med en fuktig klut. 

Fordelaktig pris

OBH Nordica Easy Grill 7104 vil ikke bare være et godt valg for grill-entusiasten, men også for den forbrukeren som har et trangt budsjett – modellen ligger nemlig ikke i den dyreste enden av prisskalaen, og derfor er den mer tilgjengelig for flere typer forbrukere. 

Det betyr også at det her er snakk om en litt enklere Panini grill sammenlignet med flere av konkurrentene på markedet, noe som man blant annet kan se ved at man ikke kan fjerne grillplatene etter bruk – derfor er rengjøringen av denne modellen manuell. 

Til gjengjeld har modellen en stor grillflate, noe som gjør at man kan tilberede store mengder matvarer av gangen. 

Spesifikasjoner ved OBH Nordica Easy Grill 7104
: 
🔴 Type: Bordgrill 
🔴 Produsent: OBH Nordica 
🔴 Justerbar innstilling for temperatur: Ja 
🔴 Indikator for tilbereding av mat: Ja 
🔴 Høyde: 41 centimeter 
🔴 Bredde: 35 centimeter 
🔴 Dybde: 15 centimeter 
🔴 Vekt: 3,5 kilo

Utvalgte fordeler ved OBH Nordica Easy Grill 7104
: 
Stor bordgrill 
Kan brukes både som toastjern og grill 
Med justerbar temperaturkontroll 
Non-stick-belegg 
God pris


Tristar GR 2849

 Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Tristar GR 2849

Butik Pris

Annoncer

.
Det danske forbrukerrådet Tænk har foretatt en test av forskjellige bordgriller, og modellen Tristar GR 2849 er inkludert i denne testen.

De danske ekspertene har sett nærmere på grillens evner innenfor blant annet tilbereding, funksjoner og brukervennlighet, og disse kriteriene danner grunnlaget for de endelige anmeldelsene.

Tænk vurderer at Tristar GR 2849 klarer seg bra i testen, og derfor belønnes den med en plassering som toppscorer.

Smart bordgrill

Tristar GR 2849 vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha en hel bordgrill som kan brukes til mange formål.

Man kan for eksempel tilberede panini på den, men det finnes også mange andre bruksområder – man har blant annet mulighet til å åpne grillen helt og tilberede for eksempel kjøtt, fisk, pølser og grønnsaker.

Det betyr at denne modellen enkelt kan erstatte hagegrillen om vinteren og dersom det er dårlig vær.

Her er det i tillegg snakk om en solid og robust bordgrill med et kraftig håndtak og en solid konstruksjon, noe som gjør den svært langtidsholdbar. Grillen er laget i rustfritt stål, noe som bidrar til at den er robust og har lang holdbarhetstid.

Enkel å bruke og til bra pris

Tristar GR 2849 vil være et godt valg for den brukeren som vil ha en panini grill av god kvalitet og til en overkommelig pris. Produktet ligger nemlig i den billige enden av prisskalaen, noe som gjør den mer tilgjengelig for flere forbrukere – for eksempel til førstegangskjøpere som ikke har prøvd en panini grill før.

I tillegg er grillen svært enkel å bruke både åpen og lukket, og den har få funksjoner å holde øye med. En av disse er den smarte klar-indikatoren som viser når grillen er varm.

En annen funksjon er temperaturstyringen som sikrer at man kan tilberede maten ved en optimal temperatur. 

Non-stick-belegg

Enda en fordel med Tristar GR 2849s er fokuset på en enkel rengjøring. Denne modellen er nemlig laget med non-stick-belegg, noe som betyr at maten ikke så lett brenner seg fast. I stedet vil eventuelle matrester være enkle å fjerne med enkle metoder.

I tillegg er det også mulig å fjerne platene helt dersom man ønsker det. Deretter kan man enten vaske de for hånd eller sette de i oppvaskmaskinen. 

Modellen er i tillegg laget slik at man kan åpne den helt opp til 180 grader, noe som gjør at det ikke finnes vanskelig tilgjengelige steder hvor matrester kan gjemme seg. 

Spesifikasjoner ved Tristar GR 2849: 
🔴 Type: Bordgrill 
🔴 Produsent: Tristar 
🔴 Justerbar innstilling for temperatur: Ja 
🔴 Varmeindikator: Ja 
🔴 Høyde: 15 centimeter 
🔴 Bredde: 36 centimeter 
🔴 Dybde: 36 centimeter 
🔴 Vekt: 3,9 kilo

Utvalgte fordeler ved Tristar GR 2849
: 
Slitesterk bordgrill 
Allsidig i bruk 
Prisvennlig 
Med varmeindikator og temperaturstyring 
Grillplater med non-stick-belegg 


Severin KG 2392

Gode brukeranmeldelser hos Amazon

Severin KG 2392

Butik Pris

Annoncer

confidentliving.no 1.036,00 Les mer
1.120,00 Les mer

.
Panini-grillen Severin KG 2392 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men vi har likevel valgt å ta med denne modellen fordi det her er snakk om en favoritt blant brukerne som har kjøpt denne grillen via Amazon. Etter beskrivelsen av produktet ser vi nærmere på hva forbrukerne har skrevet om modellen.

Allsidig modell

Severin KG 2392 er en moderne bordgrill/panini-grill som kan brukes hele året og som enkelt kan plasseres på en hard overflate på et bord. Modellen kan fungere både som en vanlig panini grill og som et apparat til forlengelse av grillsonen da den kan brukes til mange formål. 

Det betyr at man kan tilberede blant annet kjøtt, fjærkre, pannekaker, toast, panini, grønnsaker og snacks på denne modellen, og det kan til og med grilles mye av gangen da grillarealet er på hele 27 x 24 centimeter. 

Severin KG 2392 kan i tillegg brukes helt åpen eller med lokket igjen, noe som gir brukeren mulighet til å tilberede mer mat av gangen. 

Belagt med non-stick-belegg

Severin KG 2392 har utskiftbare grillplater som gjør rengjøringen enklere, men det vil heller ikke være mye rengjøring på modellen da grillplatene er belagt med non-stick-belegg. Dette betyr at matvarene ikke så lett hverken brenner seg fast eller setter seg fast.

For allsidighetens skyld finnes det to sett med plater – nemlig både plater med riller til grilling og glatte plater til vanlig steking. 

I tillegg finnes det også en smart regulator til temperaturen slik at man kan grille ved den temperaturen man foretrekker.

Det finnes også kontrollamper som signaliserer når den ønskede temperaturen er nådd. For å forbedre sikkerheten finnes det også en låseanordning på modellen. 

Forbrukerne: God på alle parametere

Det finnes mange anmeldelser fra forbrukerne av Severin KG 2392 på Amazon, og her fremhever forbrukerne veldig mange sider av modellen som er velfungerende.

Noe av det som nevnes ofte er modellens evne til å grille kjøtt svært godt slik at det blir mørt og velsmakende – de nevner også allsidigheten som en stor fordel: Forbrukerne bruker nemlig – med suksess – modellen til alt ifra pannekaker til kjøtt. 

Hurtigheten og rengjøringen får også ros av forbrukerne da de nevner at platene raskt varmes opp og at de samtidig også avkjøles raskt igjen. I tillegg sørger det spesielle belegget for at rengjøringen blir enkel.

Spesifikasjoner ved Severin KG 2392:
 
🔴 Størrelse, bruksareal: 27 centimeter x 24 centimeter 
🔴 Effekt: 1800 watt 
🔴 Belegg: Non-stick 
🔴 Mulighet til temperaturstyring: Ja 
🔴 Indikator, når innstilt temperatur er oppnådd: Ja 

Utvalgte fordeler ved Severin KG 2392:
 
Kan brukes åpen eller med lokket lukket 
Med to sett plater 
Kan anvendes til mange formål 
Med non-stick-belegg 
Sikker modell

Nedenfor kan du se en kort presentasjonsvideo av Severin KG 2392:


Tefal OptiGrill GC702D16

Toppscorer hos ElektronikTest

Tefal Optigrill GC702D16

Butik Pris

Annoncer

.
Med Tefals OptiGrill blir det enkelt å få gode grillresultater og å steke en perfekt biff eller panini. ElektronikTest har foretatt en grundig test av modellen, og grillen får ros for både brukervennlighet og tilberedning av mat. 

Grillen fra Tefal bruker en spesiell teknologi som produsenten selv kaller for

«Automatic Sensor Cooking». Det betyr at grillen er i stand til å registrere hvor mye mat som plasseres på den og matvarenes tykkelse. Deretter tilpasses temperatur og grilltid.

En liten lampe sørger for at du enkelt kan overvåke tilberedingen, og et fargeskift indikerer hvor langt tilberedingen er kommet.

Ønsker du for eksempel å grille biff så tilpasser grillen selv steketiden etter tykkelse og type kjøtt, og en innebygd steke-indikator forteller deg når kjøttet har nådd den ønskede steke-graden. 

Grillen har også et non-stick-belegg som ikke bare gjør rengjøringen enkel, men som også betyr at du ikke trenger å bruke fett for å tilberede maten. 

Det finnes til sammen 6 forskjellige programmer på grillen – nemlig for rødt kjøtt, fjærkre, pølser, burgere, bacon og sandwich/panini. Du trenger derfor bare velge hva slags mat du legger på grillen, og deretter sørger Tefal OptiGrill for å tilpasse temperaturen til den enkelte typen mat og tilbereder det helt perfekt.

Grillen har en overflate på 600cm2 og er egnet til 2-4 personer. Under selve grillen sitter det en dryppbakke til oppsamling av fett, og den har vinklede plater som sørger for at fett og saft fra maten ikke renner utover bordet.


The Smart Grill Pro

 Toppscorer hos danske Gastromand

Sage the Smart Grill Pro

Denne grillen har fått toppkarakterer hos danske Gastromand, hvor den imponerer i testene. Det eneste negative punktet som blir nevnt som faktisk trekker ned karakteren, er prisen.

På alle andre punkter leverer modellen en solid kvalitet. Ifølge Gastromand leverer merket Sage de aller beste produktene på markedet når det kommer til denne typen griller, og The Smart Grill Pro er intet unntak.

The Smart Grill Pro er utarbeidet i samarbeid med den verdenskjente kokken Heston Blumenthal og er en svært effektiv grill. 

Varmeelementene varmes raskt opp, og grillen kan brukes både til å grille for eksempel en panini eller en perfekt biff. Varmeinnstillingen kan til og med stilles inn på panini – enklere blir det ikke å tilberede en perfekt sandwich.

Grillen har en 7-trinns innstilling i høyden slik at du enkelt kan justere hvor mye direkte varme som trengs slik at det passer nøyaktig til den typen mat du tilbereder.

Grillen er i tillegg utstyrt med en LCD-skjerm som enkelt informerer deg om både innstilling og temperatur. Grillen kan også brettes ut til en åpen grill slik at overflaten blir dobbelt så stor og mulighetene for tilbereding blir enda større. 

Spesielt innstillingene for kjøtt på grillen imponerer i test, og Gastromand påpeker dermed at testens entrecote ble grillet helt perfekt. 

Modellen har til sammen fem forskjellige innstillinger for kjøtt som går fra rått til gjennomstekt. Grillen har et innebygd steketermometer som forteller deg nøyaktig når du må ta av kjøttet slik at det kan hvile. 

Det er også mulig å stille inn platene helt vannrett hvis du bruker grillen helt åpen – hvis du for eksempel skal steke egg eller pannekaker, eller om du ønsker at de skal ligge i en vinkel med en liten helning.

Dersom man stiller inn grillen med en liten helning må man sørge for at fett og saft fra maten renner ned i den innebygde dryppbakken.

Dryppbakken vaskes enkelt i oppvaskmaskinen slik som grillplatene, og den kan også settes i oppvaskmaskinen. Generelt sett får modellen ros for å være svært enkel å rengjøre. 

Med The Smart Grill Pro får du en toppmodell som leverer solid kvalitet og griller både biff og panini. 

Du kan se mer om grillens funksjoner i presentasjonsvideoen nedenfor: 


The Adjusta Grill

 Bra anmeldelser hos danske Gastromand

Sage – The Adjusta Grill

Merket Sage er kjent for å levere produkter av høy kvalitet, og The Adjusta Grill er intet unntak. Modellen utmerker seg i test ved å ha en god varmefordeling, enkel betjening og rengjøring. 

Ifølge danske Gastromand så leverer Sage de beste modellene innen denne produktkategorien og The Adjusta Grill er intet unntak. 

Grillen har en 7-trinns innstilling i høyden slik at du enkelt kan justere hvor mye direkte varme som skal til og som passer perfekt til den typen mat du tilbereder enten det er en panini eller en biff.

Som en ekstra sikkerhet er det også mulig å låse fast overdelen når grillen er lukket, og på den måten unngår man at barn åpner grillen under bruk. 

De formstøpte platene er belagt med non-stick-belegg som gjør både stekingen og rengjøringen enkel.

Modellen har også en renne av plast som kan monteres foran på grillen der overflødig væske og fett renner ut. Denne kan også vaskes i oppvaskmaskinen.

Grillen er svært allsidig i bruk, og du kan bruke den til alt ifra speilegg og pannekaker til panini og biff. Du kan enkelt justere varmen på grillen slik at den passer perfekt til den typen mat du ønsker å tilberede. 

Med denne modellen fra Sage får du en toppmodell som leverer kvalitet hver gang. Modellen er laget i børstet og rustfritt stål med støpte aluminiumsplater. Den kan oppbevares både liggende og stående på høykant.

Nedenfor kan du se en kort presentasjon av grillen og dens funksjoner:


Få det beste ut av panini grillen din 

En panini er kort og godt en grillet sandwich. Ordet stammer fra italiensk og refererer bokstavelig talt til en brødrull. Imidlertid brukes panini også ofte til å beskrive en helt vanlig sandwich.

Det er ingen sak å lage for eksempel en deilig panini som blir en velsmakende sandwich med en god grill. 

Nedenfor kan du finne to oppskrifter på både på velsmagende og næringsrike sandwicher.


Panini med kylling, pesto og mozzarella

Panini med kylling, pesto og mozzarella2 stk.

Tilberedningstid: 15 min

Ingredienser: 
2 brødskiver 
1 kyllingfilet 
Basilikumspesto 
1 tomat 
125 g frisk mozzarella (1 kule)

Fremgangsmåte: 
1)
Stek kyllingfileten i en varm panne 

2) Skjær den stekte kyllingfileten i skiver  

3) Skjær tomaten i skiver

4) Skjær mozzarellaen i skiver

5) Del brødet på midten og smør det med pestoen

6) Fordel mozzarella, tomat og kylling på brødet, og legg sandwichen sammen

7) Varm opp panini-maskinen din.

8) Legg sandwichen i maskinen og lukk lokket. La den steke til paninien er god og sprø. Du kan eventuelt snu den underveis dersom det kommer for mye væske ut av grillen.

Oppskriften er lånt fra Louises matblogg.


Panini med parmaskinke 

Panini med parmaskinke 2 stk.

Ingredienser: 
2 bagetter 
Olivenolje 
2 tomater i skiver 
1 mozzarella, 125 g. i skiver 
1 neve plukket basilikum 
1 pakke parmaskinke, ca. 90 g. 
Salt og pepper

Fremgangsmåte:
 
Del bagettene og dypp dem i olje – fyll de med tomater, mozzarella, basilikum og parmaskinke. Krydre med salt og pepper, og grill sandwichene på en varm grillpanne. Legg gjerne en tung panne eller kasserolle oppå slik at de blir presset litt. Grill de på begge sider og server med en salat. Oppskriften er til 2 personer.

Oppskriften er lånt fra Femina.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilken panini grill er best i test?

OBH Nordica Easy Grill 7104

🤓 Hvordan er panini grillene blitt testet?

Panini grillene er hovedsakelig blitt testet ut ifra deres grillevner og brukervennlighet. I tillegg er det også blitt sett på konstruksjonskvalitet, energiforbruk og sikkerhet.

🤔 Hvordan velger jeg den riktige modellen?

Det er anbefalt at du ser etter en modell hvor du selv kan justere grillens temperatur. Det er også en god idé å velge en modell med et non-stick-belegg og avtakbare grillplater som gjør rengjøringen betydelig enklere.


Panini grill test – Disse testene har vi gjennomgått

Gastromand.dk 🇩🇰
Gastromand.dk er Danmarks største nettsamfunn om gastronomi og kokekar for menn. Hos Gastromand hersker det en stor interesse og lidenskap for gastronomi, og deres misjon er å være Danmarks største og beste samfunn om mat og drikke – av og for menn. En gang iblant foretar Gastromand.dk også tester, noe som var tilfellet da de testet The Adjusta Grill og The Smart Grill Pro. Du kan lese hele testen her.

ElektronikTest 🇩🇰
ElektronikTest er et dansk nettmagasin som blant annet tester diverse elektroniske produkter til husholdningen. Magasinet har foretatt en grundig gjennomgang av grillen Tefal OptiGrill som de gir 8 av 10 mulige poeng.

Du kan lese hele testen her.

Det danske forbrukerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrukerrådet som blant annet utfører grundige tester av forskjellige forbrukerprodukter. I denne omgang er det snakk om en test av forskjellige bordgriller.

Ønsker du å lese mer så kan du klikke på denne linken. Full tilgang til testens spesifikke resultater krever imidlertid abonnement. Dersom du ønsker å se resultatet av én enkelt test så kan du kjøpe deg tilgang til testene enkeltvis.


Andre relevante tester

Toastjern: 
I tillegg til denne Panini grill testen kan du også lese vår artikkel som setter fokus på det tradisjonelle toastjernet. Denne artikkelen samler de toastjernene på markedet som har fått de beste anmeldelsene i forskjellige tester.

Vi har undersøkt en lang rekke testmagasiner, tidsskrifter, ukeblad og aviser, og gir deg dermed en rask og enkel oversikt over de beste modellene på markedet. V

i har undersøkt tester fra både Danmark, Sverige, Norge, Estland og Tyskland i denne artikkelen slik at du kan skaffe deg en best mulig oversikt over ekspertenes vurderinger. I artikkelen finner du også en prissammenligning av de forskjellige modellene slik at du også kan danne deg et bilde over de billigste prisene på markedet.

Du finner også en lang rekke gode oppskrifter på deilige toaster som du kan lage med både en panini grill og et tradisjonelt toastjern. 

Brødrister: 
Hos Forbrukerliv finner du også en test av brødristere. I denne brødrister testen har vi i tillegg samlet de modellene som har fått de beste anmeldelsene i forskjellige tester. Artikkelen inneholder også en guide med forskjellige gode råd som er nyttig å vite før du kjøper en ny brødrister.

Selv om du er på utkikk etter en panini grill, og ikke en brødrister, så kan artikkelen likevel være verdt å lese da du også finner en rekke gode oppskrifter her som også kan brukes til å lage panini. 

Bakemaskiner: 
Er du interessert i matlaging og har en stor forkjærlighet for brød, så kan du også ta en titt på vår bakemaskin test. I denne artikkelen finner du i tillegg en oversikt over de bakemaskinene som klarer seg best i test i en rekke forskjellige eksperttester. Dermed kan du nemlig lage ditt eget brød som bare er å legge rett i panini grillen.

I tillegg til en oversikt over bakemaskiner finner du også en guide til baking av forskjellige typer brød – samt en oversikt over hva man bør tenke på før man kjøper seg en bakemaskin.