Artikeln innehåller annonslänkar och är därför sponsrad. Les mer her.

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

Lydplanke testvinner guide – Her er de beste lydplankene

Skal du ha skikkelig lyd på flatskjerm TV-en din så må det en lydplanke til. Her gir vi deg en oversikt over hvordan de mest populære lydplankene er blitt anmeldt i forskjellige anerkjente aviser og testmagasiner.

Først og fremst gjennomgår vi de modellene som klarer seg best i tester og vurderinger, og deretter gir vi til slutt en rekke små tips om hva man bør være oppmerksom på før man velger en lydplanke.

Helt til slutt gjennomgår vi de kildene som ligger til grunn for vurderingen slik at du kan sette deg enda grundigere inn i det.

Denne artikkelen inneholder:

  • Gjennomgang av lydplanker som har vunnet forskjellige tester i anerkjente testmagasiner og aviser.
  • Gode råd om hva du bør være oppmerksom på når du skal kjøpe en ny lydplanke
  • Gjennomgang av de forskjellige tester vi har undersøkt

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Nedenfor følger en gjennomgang av de lydplankene som har fått de beste karakterene i ulike tester. Rett under produktnavnene i de grønne boksene finner du en oversikt over hvilke tester de forskjellige modellene er blitt anmeldt i. Vi viser deg både testvinnere og toppscorere fra de forskjellige testene slik at du får en variert oversikt over de modellene som klarer seg best i test.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 3 beste lydplankene i testguiden 2024:

Vår tilnærming

icon

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

    1
  • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser av produktet
  • 3
  • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Anmeldelser

  1. Sonos Beam » 3.690 Kr. hos Elkjøp akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner

    Sonos Beam
    Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

    Fordeler

    • pros Kommer med stemmestyring
    • pros Kan brukes til flere ting samtidig
    • pros God lyd med en dyp bass
    • pros Kun to kabler
    • pros Kompakt og stilren lydplanke
    • pros Støttes av 50 forskjellige musikktjenester

    Ulemper

    • cons Vanskelig å komme i gang med
    • cons Mangler Dolby Atmos

    Sonos Beam er blitt testet og anmeldt av fem ekspertkilder som inkluderer Trustedreviews.com, Techradar.com, Whathifi.com, Wired.co.uk og T3.com. Alle ekspertene er imponerte over lydplanken som de har gitt gode anmeldelser.

    Dette har ekspertene blant annet gjort på grunn av modellens fantastiske lyd, flotte design og dype bass. Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Sonos Beam så nevner de også at den kan være litt vanskelig å komme i gang med.


    Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Sonos Beam

    Ekspertene: Beste kompakte lydplanken på markedet

    Ifølge de fem ekspertkildene så er Sonos Beam en lydplanke som er verdt alle pengene. Ekspertene fra Trustedreviews.com mener blant annet at modellen er den beste kompakte lydplanken du kan kjøpe akkurat nå»

    De merker seg også den «fantastiske lyden» og den «dype bassen» som gir en god brukeropplevelse hver eneste gang. Dette er Whathifi.com enige i og forklarer at «lyd og bass er de største fordelene» ved modellen.

    Ekspertene fra Techradar.com og Wired.co.uk merker seg spesielt at Sonos Beam «er liten nok til å kunne brukes til mesteparten av TV-ene på markedet».  Selv om de mener at det finnes et par små ulemper ved modellen så overskygger ulempene ikke de mange fordelene og den gode prisen.

    Sist, men ikke minst nevner T3.com at Alexa også kan brukes til lydplanken, noe de mener er svært imponerende.

    De er imidlertid litt mindre fornøyde med at det kan være vanskelig å komme i gang med lydplanken – samt at den ikke har Dolby Atmos.

    Allsidig lydplanke med god lyd

    Med Sonos Beam får man en lydplanke der man har mulighet til å høre på podcasts, se film eller streame musikk i samme kvalitet som på en kino. Enheten er kompakt og stilren med sine 65 centimeter, derfor vil den passe godt inn i alle hjem uten å forstyrre resten av interiøret.

    I tillegg kommer Sonos Beam med en god lyd. Den er utstyrt med fire basshøyttalere og en diskant som leverer et fullspektret lydbilde og sørger for en jevn balanse mellom de høye og lave frekvensene. Samtidig lager tre passive bassenhetene en dyp bass hvis man har bruk for det.

    Sonos Beam støttes også av hele 50 forskjellige musikktjenester som man kan streame musikk fra.

    Praktisk lydplanke med stemmestyring

    Sonos Beam er en praktisk lydplanke der man har mulighet til å lytte til musikk, se film eller høre en podcast i ett eller flere rom samtidig.

    Man har mulighet til å både høre på den samme podcasten i flere rom – eller se film i det ene rommet mens man hører på musikk i det andre.

    I tillegg kommer Sonos Beam med stemmestyring og innebygde mikrofoner som kan gjenkjenne alle ord i rommet. Man kan bytte sang, stille inn lyden, sjekke værvarslet og mye mer med enten Google Assistant eller Amazon Alexa.

    Når man skal i gang med å Sonos Beam så man først koble til strømmen og deretter en TV med en HDMI-kabel. Den kommer med bare to kabler slik at man ikke trenger å slite med mange ledninger ved installering av enheten.

    Gå til den billigste forhandleren
  2. Sony HT-X8500 » 4.390 Kr. hos Komplett akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner

    Sony HT-X8500
    Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

    Fordeler

    • pros  Innebygd trådløs Bluetooth-teknologi
    • pros Med USB-playback
    • pros Utstyrt med surround lyd
    • pros Med ARC
    • pros Trådløs basshøyttaler
    • pros Kun én enkelt kabeltilkobling

    Ulemper

    • cons Kan være vanskelig å stille inn noen ganger
    • cons Lyden mangler det siste, ifølge noen anmeldere

    De fire ekspertkildene Techradar.com, Which.co.uk, Whathifi.com og Testberichte.de har testet og anmeldt Sony HT-X8500. Ekspertkildene er imponerte over denne modellen som alle fire har gitt en god anmeldelse.

    Mens ekspertene fra Techradar.com og Testberichte.de er spesielt imponerte over modellens brukervennlighet og integrerte basshøyttalere, så er Whathifi.com og Which.co.uk imponerte over lydplankens design og lydkvalitet.

    Til gjengjeld mener flere av ekspertene at Sony HT-X8500 kan være vanskelig å stille inn noen ganger, samt at lyden mangler det helt siste.

    Prisvennlig og god lydplanke, ifølge ekspertene 

    Ifølge de fire ekspertkildene så er Sony HT-X8500 en «god lydplanke».  Ekspertene fra Techradar.com forklarer blant annet at lydplanken er kompakt og kommer med en «blockbuster lydprestasjon».

    De mener nemlig at lyden er avbalansert takket være den innebygde basshøyttaleren som de er svært imponerte over. Ekspertene fra Testberichte.de er enige i dette da de mener at basshøyttaleren er den største fordelen.

    Ekspertene fra Whathifi.com nevner i tillegg at Sony HT-X8500 kommer i en «fantastisk kvalitet», men at de ikke synes at lyden er på topp. Til gjengjeld er de svært imponerte over at Sony HT-X8500 både har Dolby Atmos og DTS:X, noe også Which.co.uk merker seg.

    Det finnes ikke mange ulemper ved Sony HT-X8500. Og her deler heller ikke ekspertene den samme meningen om hva som er mindre bra ved denne modellen.

    Mens noen av ekspertene mener at lyden er fantastisk, mener andre at installeringen ikke er så enkel.

    Lydplanke med trådløs basshøyttaler og surround lyd

    Med Sony HT-X8500 får man en høyttaler om kommer med en trådløs basshøyttaler. Basshøyttaleren gjør at lyden omringer brukeren med musikk og lyd. Basshøyttaleren er produsert i et enkelt og elegant design med kun en enkel kabeltilkobling, og det gir modellen et stiligere utseende.

    I tillegg er Sony HT-X8500 utstyrt med surround-lyd, noe som får det til å føles som om lyden kommer fra flere retninger.

    Takket være ARC kan man også eliminere behovet for en ekstra kabeltilkobling til TV-en sin. Med denne funksjonen kan man også sende lyd fra TV-en sin til mottakeren med den samme HDMI-kabelen som man bruker til å sende video og lyd fra TV-en. Dette vil si at man kun har behov for én enkelt kabel.

    Med Bluetooth og USB-playback

    Sony HT-X8500 er utstyrt med Bluetooth, og derfor har man mulighet til å streame sanger fra diverse kompatible enheter. Dette kan gjøres ved hjelp av den innebygde trådløse Bluetooth-teknologien i lydplanken. I tillegg har man også mulighet til å koble til nettbrettet sitt, smarttelefonen eller en annen enhet via USB-kontakten. Deretter kan man lytte til musikk eller se videoer som er lagret på enheten. Enheten blir samtidig ladet opp slik at man ikke går tom for strøm.

    Gå til den billigste forhandleren
  3. Sony HT-SF150 » 1.343 Kr. hos Proshop akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner

    Sony HT-SF150
    Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

    Fordeler

    • pros Budsjettvennlig
    • pros Bedre lyd enn en TV
    • pros Bluetooth
    • pros Bassreflekshøyttaler
    • pros  S-Force Front Surround

    Ulemper

    • cons Bassen kan mangle kraft i musikkavspilling.
    • cons Begrenset til kun to lydkanaler.

    Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Sony HT-SF150

    Godt design og mulighet for musikk

    Sony HT-SF150 er produsert i et design som passer inn i de fleste hjem. Den slanke profilen gjør at den enkelt kan plasseres under TV-en uten at den virker forstyrrende, stor eller bombastisk.

    På produktets bakside finnes det en optisk inngang, HDMI-inngang samt en USB-tilkobling. Via USB-tilkoblingen er det mulig å spille musikk. Denne modellen støtter mp3, WMA og WAV. Man har også mulighet til å streame trådløst via Bluetooth med produktets Bluetooth-teknologi. På den måten har man god mulighet til å sette på yndlingsalbumet sitt.

    På modellens forside kan du finne et enkelt LED-lys. Dette lyset vises når du bruker fjernkontrollen og når Sony HT-SF150 slås på. På lydplankens øverste del finnes det forskjellige knapper til betjening av enheten – som for eksempel å styre lyden, slå den på og slå den av med mer. Du trenger derfor ikke alltid å bruke fjernkontrollen som følger med hvis du står helt inntil lydplanken.

    Bedre lyd enn en TV og god til prisen

    Både Cnet.com og HomeCinemaMagazine.net er enige om at Sony HT-SF150 leverer en bedre og klarere lyd enn TV-ens standardlyd. I mange tilfeller er lyden på lydplanken også en del skarpere. Denne modellen har to kanaler og en bassreflekshøyttaler som leverer en kraftig bass. Lydkvaliteten kommer fra funksjonen S-Force Front Surround.

    Selv om lydplanken kommer med en bassreflekshøyttaler så er begge anmelderne litt skuffet over musikkvaliteten. HomeCinemaMagazine.net nevner at lyden er anstendig med gode toner, men at bassen mangler litt.

    De merker seg også at når det kommer til TV-programmer, så fungerer lyden godt. Anmelderne nevner at det er lett å forstå samtaler og at de mener denne modellen er perfekt til film og TV-programmer. Avslutningsvis slår HomeCinemaMagazine.net fast at lyden godt kan fylle et rom, og forklarer at den ikke «lyder begrenset».

    Gå til den billigste forhandleren

Gode råd til valg av lydplanke

Når man investerer i en lydplanke eller en lyd-base så er formålet vanligvis å oppnå en vesentlig forbedring av lyden, og derfor gir det ingen mening å velge en lydplanke som er altfor billig. Da vil som regel ikke lyden være vesentlig bedre enn lyden på TV-en, og da blir en lydplanke en unødvendig utgift.

Derfor har vi i denne gjennomgangen konsentrert oss om de modellene som er litt dyrere – og som helt udiskutabelt gir en markant forbedring av lyden i stuen. Som regel hører pris og kvalitet sammen, men i denne gjennomgangen har vi imidlertid også fått plass til et «pristilbud» som prismessig ikke ligger på høyde med de andre modellene som er vesentlig dyrere – men som til gjengjeld gir svært god valuta for pengene dersom budsjettet er stramt.

Opphengt eller på sokkel?

Først og fremst bør du ha klart for deg hvordan TV-oppsettet ser ut. Dersom TV-en din henger på veggen så har du behov for en lydplanke – mens en TV som står på en TV benk eller et annet møbel bør utstyres med en lydsokkel. Det er i prinsippet en lydplanke som er beregnet til å stå på et underlag. Flere av modellene vi har gjennomgått kan brukes i begge tilfeller.

Vær oppmerksom på tilkoblingsmulighetene

Vær også oppmerksom på tilkoblingsmulighetene. Utviklingen går generelt mot færre og enklere muligheter for tilkobling da en lydplanke vanligvis først og fremst brukes med en direkte tilkobling til TV-en. Har du et oppsett der du gjerne vil ha lyden direkte fra eksterne lydkilder som en CD eller blueray-spiller så bør du være sikker på at den har de nødvendige tilkoblingsmulighetene som for eksempel HDMI. Det er langt ifra alle lydplanker som støtter denne muligheten.

Kunstig eller ekte surround?

En lydplanke er det opplagte valget for de fleste vanlige brukere. Den er både lette å koble til og å bruke. Dersom du er svært interessert i Hi-Fi-lyd så er det imidlertid ikke sikkert at du vil være fornøyd med den «kunstige» surround lyden som man må ta til takke med på de fleste lydplankene. Her kan du med fordel vurdere systemer som kan bygges ut med faktiske bakhøyttalere.

Disse er inkludert i for eksempel Philips Fidelio B5/12, eller kommer som en utvidelsesmulighet med Sonos Playbar. Her må du imidlertid være forberedt på at den ekstra lydkvaliteten koster litt mer.

Kabel eller trådløst?

Selv om lydplanker generelt sett er svært brukervennlige produkter, så er det likevel forskjell på hvor teknisk flink du må være for å få systemet til å fungere optimalt.

Du kan for eksempel velge å gå etter 100 % trådløse systemer hvis det skal være ekstra enkelt. Hvis du på en annen side ikke har problemer med å skulle trekke et par kabler så kan det i noen tilfeller være penger å spare her.

Film eller TV-aviser?

Tenk også over hvilke programmer du først og fremst ser på TV. Det er stor forskjell på hvordan de enkelte systemene gjengir henholdsvis tale, musikk og film. Til kraftigere musikk, og ikke minst film, bør du velge en lydplanke med en ekstern basshøyttaler eller i det minste en modell med mulighet til å koble til en slik.

En spinkel lydplanke kan av fysiske årsaker ganske enkelt ikke levere den nødvendige bassen hvis eksplosjoner, trommer og bassgang skal gjengis så naturtro som mulig.

Hvis du velger en modell fra vår gjennomgang så vil du imidlertid være godt dekket når det gjelder punktene over. Vi har valgt ut de beste produktene – og ingen av dem gjør det dårlig på de nevnte områdene. Se deg eventuelt ut et eller to produkter som ser ut til å dekke behovene dine, og finn deretter ekstra informasjon før du tar det endelige valget.

Det er for eksempel informasjon å hente i kildene som finnes nederst i artikkelen – akkurat som du også vil kunne finne mer informasjon hos hver enkelt produsent.

Tester og anmeldelser av lydplankene som er brukt i artikkelen

Ekspert- og testkilder

Jyllands-Posten

Den danske avisen Jyllands-Posten trenger nok ingen introduksjon. Avisen er kjent for å være både saklig og troverdig, og derfor har vi naturligvis lest deres test av lydplanker fra 2015 med interesse – og her har flere av modellene som er gjennomgått i denne artikkelen er blitt testet. Du finner testen her.

Her finner du testen deres fra 2017, som blant annet inkluderer en test av Samsung HW-K960.

Lydogbillede.dk

Som navnet mer enn antyder, er Lydogbillede.dk et spesialmagasin med fokus på forbrukerelektronikk, og her kan man ofte lese både dyptgående og svært saklige vurderinger av populære modeller innen både lydplanker og mange andre produkter. Her fant vi blant annet solide tester av både Canton DM 75, Klipsch R-10BSonos Playbar og Samsung HW-K960.

Engadget.com

Engadget.com er et amerikansk teknologimagasin som skriver om alt innenfor teknologi og elektronikk. Her har man mulighet til å finne både artikler og nyheter samt anmeldelser av diverse produkter. De har blant annet testet og anmeldt Sonos Playbase som de har gitt 86 av 100 poeng. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk

Det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk tester forskjellige produkter og har spesielt fokus på elektroniske produkter. Her har de testet Samsung HW-Q70R og Sonos Playbase som de har gitt henholdsvis 4,5 av 5 stjerner og 4 av 5 stjerner.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Samsung HW-Q70R så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Playbase så kan du klikke her. 

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er et britisk teknologimagasin som leverer alt ifra nyheter til guider og tester av teknologiprodukter samt mye mer. De har fokus på å hjelpe forbrukerne med å ta det rette valget ved kjøp av nye produkter. Derfor tester og anmelder de også forskjellige produkter som for eksempel en lydplanke. Her har de testet Sonos Playbase som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Techhive.com

Det amerikanske teknologimagasinet Techhive.com leverer de seneste nyhetene, anmeldelsene og analysene innen emner som hjemme-teknologi. De skriver blant annet om overvåking, hjemmeunderholdning, belysningskontroll og mye mer. Techhive.com har blant annet testet Samsung HW-Q70R som de har gitt 4 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen kan du klikke her.

Techradar.com

Det britiske teknologimagasinet Techradar.com leverer både nyheter, guider og tester som handler om elektroniske produkter. I denne omgang har Techradar.com testet lydplankene Sonos Beam, Sony HT-X8500 og Samsung HW-Q70R.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Beam så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sony HT-X8500 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Samsung HW-Q70R så kan du klikke her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasinet Testberichte.de lager anmeldelser og teser av et vell av ulike forbrukerprodukter. Testberichte.de anmelder produkter på grunnlag av diverse vurderinger og tester fra andre kilder. Deretter videreformidler Testberichte.de testresultatene til forbrukerne. Her har de testet lydplanken Sony HT-X8500 som de har gitt en god anmeldelse. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Tomsguide.com

Det amerikanske testmagasinet Tomsguide.com leverer anmeldelser av teknologi og elektroniske produkter. Du kan også finne alt ifra artikler til gode råd og guider innenfor disse emnene. Tomsguide.com har blant annet testet Sonos Playbase som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Playbase så kan du klikke her.

T3.com

Det amerikanske teknologimagasinet T3.com skriver om alt innenfor gadgets, elektronikk og teknologi. På nettsiden deres kan du finne et vell av forskjellig teknologi og elektroniske produkter. I denne omgang har T3.com testet Sonos Beam som de har gitt 5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Wired.co.uk

Wired.co.uk er et britisk magasin som skriver om emner innen IT, telefoni, kommunikasjon, data og teknologi. Det britiske magasinet fokuserer spesielt på hvordan teknologi påvirker kultur, økonomi og politikk. I tillegg tester og anmelder de diverse forbrukerprodukter. Her har Wired.co.uk testet lydplanken Sonos Beam. Ønsker du å lese hele anmeldelsen fra Wired.co.uk så kan du klikke på denne linken.

Wired.co.uk

Wired.co.uk er et britisk magasin som skriver om emner innen IT, telefoni, kommunikasjon, data og teknologi. Det britiske magasinet fokuserer spesielt på hvordan teknologi påvirker kultur, økonomi og politikk. I tillegg tester og anmelder de diverse forbrukerprodukter. Her har Wired.co.uk testet lydplanken Sonos Beam. Ønsker du å lese hele anmeldelsen fra Wired.co.uk så kan du klikke på denne linken.

PC-magasin.de

Det tyske magasinet PC-magasin.de arbeider med både data og annen forbrukerelektronikk – og når det kommer til lydplanker har de blant annet testet modeller som Sony HT-NT3 og Philips HTL2183B.

Whathifi.com

Det engelskspråklige magasinet Whathifi.com har spesialisert seg på nyheter, tester og anbefalinger innen Hi-Fi-produkter, og her har vi blant annet lest anmeldelser om Sonos Playbar og Philips Fidelio B5/12. Whathifi.com har også testet og anmeldt de to lydplankene Sonos Beam og Sony HT-X8500. Du kan lese de to anmeldelsene her og her.

Trusted Reviews

t av verdens største testmagasiner Trustedreviews.com har sett nærmere på Canton DM 75. Du kan lese den store testen her. Trustedreviews.com har også testet og anmeldt de tre lydplankene Sonos Beam, Samsung HW-Q70R og Sonos Playbase.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Beam så kan du klikke her. 

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Samsung HW-Q70R så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Playbase så kan du klikke her.

question

Har du noen spørsmål?

Hvis du har spørsmål om noe i artikkelen vår, er du hjertelig velkommen til å skrive til oss på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme