Lydplanke testvinner guide – Her er de beste lydplankene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Skal du ha skikkelig lyd på flatskjerm TV-en din så må det en lydplanke til. Her gir vi deg en oversikt over hvordan de mest populære lydplankene er blitt anmeldt i forskjellige anerkjente aviser og testmagasiner. 

Først og fremst gjennomgår vi de modellene som klarer seg best i tester og vurderinger, og deretter gir vi til slutt en rekke små tips om hva man bør være oppmerksom på før man velger en lydplanke.

Helt til slutt gjennomgår vi de kildene som ligger til grunn for vurderingen slik at du kan sette deg enda grundigere inn i det.

Denne artikkelen inneholder:
Gjennomgang av lydplanker som har vunnet forskjellige tester i anerkjente testmagasiner og aviser.
Gode råd om hva du bør være oppmerksom på når du skal kjøpe en ny lydplanke
Gjennomgang av de forskjellige tester vi har undersøkt

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra uavhengige tester slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Nedenfor følger en gjennomgang av de lydplankene som har fått de beste karakterene i ulike tester. Rett under produktnavnene i de grønne boksene finner du en oversikt over hvilke tester de forskjellige modellene er blitt anmeldt i. Vi viser deg både testvinnere og toppscorere fra de forskjellige testene slik at du får en variert oversikt over de modellene som klarer seg best i test. 


Sonos Beam

✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 4.5 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techradar.com
✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Whathifi.com
✅ 9 av 10 stjerner hos det britiske magasinet Wired.co.uk
✅ 5 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet T3.com

Sonos Beam

Sonos Beam er blitt testet og anmeldt av fem ekspertkilder som inkluderer Trustedreviews.com, Techradar.com, Whathifi.com, Wired.co.uk og T3.com. Alle ekspertene er imponerte over lydplanken som de har gitt gode anmeldelser.

Dette har ekspertene blant annet gjort på grunn av modellens fantastiske lyd, flotte design og dype bass. Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Sonos Beam så nevner de også at den kan være litt vanskelig å komme i gang med.

Ekspertene: Beste kompakte lydplanken på markedet

Ifølge de fem ekspertkildene så er Sonos Beam en lydplanke som er verdt alle pengene. Ekspertene fra Trustedreviews.com mener blant annet at modellen er den beste kompakte lydplanken du kan kjøpe akkurat nå»

De merker seg også den «fantastiske lyden» og den «dype bassen» som gir en god brukeropplevelse hver eneste gang. Dette er Whathifi.com enige i og forklarer at «lyd og bass er de største fordelene» ved modellen.

Ekspertene fra Techradar.com og Wired.co.uk merker seg spesielt at Sonos Beam «er liten nok til å kunne brukes til mesteparten av TV-ene på markedet».  Selv om de mener at det finnes et par små ulemper ved modellen så overskygger ulempene ikke de mange fordelene og den gode prisen.

Sist, men ikke minst nevner T3.com at Alexa også kan brukes til lydplanken, noe de mener er svært imponerende.

De er imidlertid litt mindre fornøyde med at det kan være vanskelig å komme i gang med lydplanken – samt at den ikke har Dolby Atmos.

Allsidig lydplanke med god lyd

Med Sonos Beam får man en lydplanke der man har mulighet til å høre på podcasts, se film eller streame musikk i samme kvalitet som på en kino. Enheten er kompakt og stilren med sine 65 centimeter, derfor vil den passe godt inn i alle hjem uten å forstyrre resten av interiøret.

I tillegg kommer Sonos Beam med en god lyd. Den er utstyrt med fire basshøyttalere og en diskant som leverer et fullspektret lydbilde og sørger for en jevn balanse mellom de høye og lave frekvensene. Samtidig lager tre passive bassenhetene en dyp bass hvis man har bruk for det.

Sonos Beam støttes også av hele 50 forskjellige musikktjenester som man kan streame musikk fra.

Praktisk lydplanke med stemmestyring

Sonos Beam er en praktisk lydplanke der man har mulighet til å lytte til musikk, se film eller høre en podcast i ett eller flere rom samtidig.

Man har mulighet til å både høre på den samme podcasten i flere rom – eller se film i det ene rommet mens man hører på musikk i det andre.

I tillegg kommer Sonos Beam med stemmestyring og innebygde mikrofoner som kan gjenkjenne alle ord i rommet. Man kan bytte sang, stille inn lyden, sjekke værvarslet og mye mer med enten Google Assistant eller Amazon Alexa.

Når man skal i gang med å Sonos Beam så man først koble til strømmen og deretter en TV med en HDMI-kabel. Den kommer med bare to kabler slik at man ikke trenger å slite med mange ledninger ved installering av enheten.

Fordeler ved Sonos Beam:
 Kommer med stemmestyring
 Kan brukes til flere ting samtidig
 God lyd med en dyp bass
 Kun to kabler
 Kompakt og stilren lydplanke
Støttes av 50 forskjellige musikktjenester

Her kan du se en video av produksjonen av Sonos Beam. Videoen er produsert av Sonos: 


Sony HT-X8500

✅ 5 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techradar.com
✅ Middels god anmeldelse hos det britiske testmagasinet Which.co.uk
✅ 3 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Whathifi.com
✅ God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Sony HT-X8500

De fire ekspertkildene Techradar.com, Which.co.uk, Whathifi.com og Testberichte.de har testet og anmeldt Sony HT-X8500. Ekspertkildene er imponerte over denne modellen som alle fire har gitt en god anmeldelse.

Mens ekspertene fra Techradar.com og Testberichte.de er spesielt imponerte over modellens brukervennlighet og integrerte basshøyttalere, så er Whathifi.com og Which.co.uk imponerte over lydplankens design og lydkvalitet.

Til gjengjeld mener flere av ekspertene at Sony HT-X8500 kan være vanskelig å stille inn noen ganger, samt at lyden mangler det helt siste.

Prisvennlig og god lydplanke, ifølge ekspertene 

Ifølge de fire ekspertkildene så er Sony HT-X8500 en «god lydplanke».  Ekspertene fra Techradar.com forklarer blant annet at lydplanken er kompakt og kommer med en «blockbuster lydprestasjon». 

De mener nemlig at lyden er avbalansert takket være den innebygde basshøyttaleren som de er svært imponerte over. Ekspertene fra Testberichte.de er enige i dette da de mener at basshøyttaleren er den største fordelen.

Ekspertene fra Whathifi.com nevner i tillegg at Sony HT-X8500 kommer i en «fantastisk kvalitet», men at de ikke synes at lyden er på topp. Til gjengjeld er de svært imponerte over at Sony HT-X8500 både har Dolby Atmos og DTS:X, noe også Which.co.uk merker seg.

Det finnes ikke mange ulemper ved Sony HT-X8500. Og her deler heller ikke ekspertene den samme meningen om hva som er mindre bra ved denne modellen.

Mens noen av ekspertene mener at lyden er fantastisk, mener andre at installeringen ikke er så enkel.

Lydplanke med trådløs basshøyttaler og surround lyd

Med Sony HT-X8500 får man en høyttaler om kommer med en trådløs basshøyttaler. Basshøyttaleren gjør at lyden omringer brukeren med musikk og lyd. Basshøyttaleren er produsert i et enkelt og elegant design med kun en enkel kabeltilkobling, og det gir modellen et stiligere utseende.

I tillegg er Sony HT-X8500 utstyrt med surround-lyd, noe som får det til å føles som om lyden kommer fra flere retninger.

Takket være ARC kan man også eliminere behovet for en ekstra kabeltilkobling til TV-en sin. Med denne funksjonen kan man også sende lyd fra TV-en sin til mottakeren med den samme HDMI-kabelen som man bruker til å sende video og lyd fra TV-en. Dette vil si at man kun har behov for én enkelt kabel.

Med Bluetooth og USB-playback

Sony HT-X8500 er utstyrt med Bluetooth, og derfor har man mulighet til å streame sanger fra diverse kompatible enheter. Dette kan gjøres ved hjelp av den innebygde trådløse Bluetooth-teknologien i lydplanken. I tillegg har man også mulighet til å koble til nettbrettet sitt, smarttelefonen eller en annen enhet via USB-kontakten. Deretter kan man lytte til musikk eller se videoer som er lagret på enheten. Enheten blir samtidig ladet opp slik at man ikke går tom for strøm.

Fordeler ved Sony HT-X8500:
 Innebygd trådløs Bluetooth-teknologi
 Med USB-playback
 Utstyrt med surround lyd
 Med ARC
 Trådløs basshøyttaler
 Kun én enkelt kabeltilkobling

Her kan du se en presentasjonsvideo av Sony HT-X8500. Videoen er produsert av Sony: 


Sony HT-SF150

✅ Cnet.com – Vurdering: 7.4 av 10 stjerner
✅ HomeCinemaMagazine.net – Bedre enn en TV

Sony HT-SF150

 

En god lydplanke har to viktige funksjoner: Selvfølgelig må den ha en god lyd, men den må også være brukervennlig. Lever Sony HT-SF150 opp til dette? På en TV er lyden ofte moderat, men lyden har ikke det lille ekstra som man av og til kan savne. Dette kan en lydplanke hjelpe til med.

Denne lydplanken er en budsjettvennlig modell, og ekspertene er enige om at dette er det riktige produktet hvis du leter etter den beste lydplanken på markedet, men også leter etter den beste lydplanken til en billigere pris.

Sony HT-SF150 sørger for en enkel parring og tilkobling til TV-en. HDMI ARC har en enkel kabel samt en rask og enkel tilkobling til lyden på TV-apparatet som kan betjenes med fjernkontrollen som følger med.

Godt design og mulighet for musikk

Sony HT-SF150 er produsert i et design som passer inn i de fleste hjem. Den slanke profilen gjør at den enkelt kan plasseres under TV-en uten at den virker forstyrrende, stor eller bombastisk.

På produktets bakside finnes det en optisk inngang, HDMI-inngang samt en USB-tilkobling. Via USB-tilkoblingen er det mulig å spille musikk. Denne modellen støtter mp3, WMA og WAV. Man har også mulighet til å streame trådløst via Bluetooth med produktets Bluetooth-teknologi. På den måten har man god mulighet til å sette på yndlingsalbumet sitt.

På modellens forside kan du finne et enkelt LED-lys. Dette lyset vises når du bruker fjernkontrollen og når Sony HT-SF150 slås på. På lydplankens øverste del finnes det forskjellige knapper til betjening av enheten – som for eksempel å styre lyden, slå den på og slå den av med mer. Du trenger derfor ikke alltid å bruke fjernkontrollen som følger med hvis du står helt inntil lydplanken.

Bedre lyd enn en TV og god til prisen

Både Cnet.com og HomeCinemaMagazine.net er enige om at Sony HT-SF150 leverer en bedre og klarere lyd enn TV-ens standardlyd. I mange tilfeller er lyden på lydplanken også en del skarpere. Denne modellen har to kanaler og en bassreflekshøyttaler som leverer en kraftig bass. Lydkvaliteten kommer fra funksjonen S-Force Front Surround.

Selv om lydplanken kommer med en bassreflekshøyttaler så er begge anmelderne litt skuffet over musikkvaliteten. HomeCinemaMagazine.net nevner at lyden er anstendig med gode toner, men at bassen mangler litt.

De merker seg også at når det kommer til TV-programmer, så fungerer lyden godt. Anmelderne nevner at det er lett å forstå samtaler og at de mener denne modellen er perfekt til film og TV-programmer. Avslutningsvis slår HomeCinemaMagazine.net fast at lyden godt kan fylle et rom, og forklarer at den ikke «lyder begrenset».

Utvalgte fordeler ved Sony HT-SF150:
Budsjettvennlig
 Bedre lyd enn en TV
 Bluetooth
 Bassreflekshøyttaler
 S-Force Front Surround

 


Gode råd til valg av lydplanke

Når man investerer i en lydplanke eller en lyd-base så er formålet vanligvis å oppnå en vesentlig forbedring av lyden, og derfor gir det ingen mening å velge en lydplanke som er altfor billig. Da vil som regel ikke lyden være vesentlig bedre enn lyden på TV-en, og da blir en lydplanke en unødvendig utgift.

Derfor har vi i denne gjennomgangen konsentrert oss om de modellene som er litt dyrere – og som helt udiskutabelt gir en markant forbedring av lyden i stuen. Som regel hører pris og kvalitet sammen, men i denne gjennomgangen har vi imidlertid også fått plass til et «pristilbud» som prismessig ikke ligger på høyde med de andre modellene som er vesentlig dyrere – men som til gjengjeld gir svært god valuta for pengene dersom budsjettet er stramt.

Opphengt eller på sokkel?

Først og fremst bør du ha klart for deg hvordan TV-oppsettet ser ut. Dersom TV-en din henger på veggen så har du behov for en lydplanke – mens en TV som står på en TV benk eller et annet møbel bør utstyres med en lydsokkel. Det er i prinsippet en lydplanke som er beregnet til å stå på et underlag. Flere av modellene vi har gjennomgått kan brukes i begge tilfeller.

Vær oppmerksom på tilkoblingsmulighetene

Vær også oppmerksom på tilkoblingsmulighetene. Utviklingen går generelt mot færre og enklere muligheter for tilkobling da en lydplanke vanligvis først og fremst brukes med en direkte tilkobling til TV-en. Har du et oppsett der du gjerne vil ha lyden direkte fra eksterne lydkilder som en CD eller blueray-spiller så bør du være sikker på at den har de nødvendige tilkoblingsmulighetene som for eksempel HDMI. Det er langt ifra alle lydplanker som støtter denne muligheten.

Kunstig eller ekte surround?

En lydplanke er det opplagte valget for de fleste vanlige brukere. Den er både lette å koble til og å bruke. Dersom du er svært interessert i Hi-Fi-lyd så er det imidlertid ikke sikkert at du vil være fornøyd med den «kunstige» surround lyden som man må ta til takke med på de fleste lydplankene. Her kan du med fordel vurdere systemer som kan bygges ut med faktiske bakhøyttalere.

Disse er inkludert i for eksempel Philips Fidelio B5/12, eller kommer som en utvidelsesmulighet med Sonos Playbar. Her må du imidlertid være forberedt på at den ekstra lydkvaliteten koster litt mer.

Kabel eller trådløst?

Selv om lydplanker generelt sett er svært brukervennlige produkter, så er det likevel forskjell på hvor teknisk flink du må være for å få systemet til å fungere optimalt.

Du kan for eksempel velge å gå etter 100 % trådløse systemer hvis det skal være ekstra enkelt. Hvis du på en annen side ikke har problemer med å skulle trekke et par kabler så kan det i noen tilfeller være penger å spare her.

Film eller TV-aviser?

Tenk også over hvilke programmer du først og fremst ser på TV. Det er stor forskjell på hvordan de enkelte systemene gjengir henholdsvis tale, musikk og film. Til kraftigere musikk, og ikke minst film, bør du velge en lydplanke med en ekstern basshøyttaler eller i det minste en modell med mulighet til å koble til en slik.

En spinkel lydplanke kan av fysiske årsaker ganske enkelt ikke levere den nødvendige bassen hvis eksplosjoner, trommer og bassgang skal gjengis så naturtro som mulig.

Hvis du velger en modell fra vår gjennomgang så vil du imidlertid være godt dekket når det gjelder punktene over. Vi har valgt ut de beste produktene – og ingen av dem gjør det dårlig på de nevnte områdene. Se deg eventuelt ut et eller to produkter som ser ut til å dekke behovene dine, og finn deretter ekstra informasjon før du tar det endelige valget.

Det er for eksempel informasjon å hente i kildene som finnes nederst i artikkelen – akkurat som du også vil kunne finne mer informasjon hos hver enkelt produsent.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke lydplanker er best i test?

Sonos Beam, Sony HT-X8500, Samsung HW-MS660, Samsung HW-MS650 og Sonos Playbar

Hvordan er de forskjellige lydplankene blitt testet?

Ekspertene har vurdert de forskjellige lydplankene ut ifra modellenes lydkvalitet, strømforbruk, multimedia innganger og tilkobling. I tillegg er de også blitt vurdert ut ifra deres brukervennlighet.

Hva må bør man tenke på når man kjøper en lydplanke?

Det er generelt sett verdt å vurdere om lydplanken skal komme med en basshøyttaler. Basshøyttaleren tilfører mer fylde i lyden, og klarte de modellene med en medfølgende basshøyttaler seg generelt sett best. Deretter bør du tenke på om alle kabler, beslag og lignende følger med på kjøpet. Hvis ikke kan du stå overfor en ekstra regning på noen hundre kroner.


Lydplanke Test – Disse kildene har vi gjennomgått:

I gjennomgangen av de beste lydplankene har vi brukt en rekke kilder som er listet nedenfor. Vi har satt inn linker slik at du selv eventuelt kan utforske de modellene som måtte interessere deg litt nærmere.

Jyllands-Posten

Den danske avisen Jyllands-Posten trenger nok ingen introduksjon. Avisen er kjent for å være både saklig og troverdig, og derfor har vi naturligvis lest deres test av lydplanker fra 2015 med interesse – og her har flere av modellene som er gjennomgått i denne artikkelen er blitt testet. Du finner testen her.

Her finner du testen deres fra 2017, som blant annet inkluderer en test av Samsung HW-K960.

Lydogbillede.dk

Som navnet mer enn antyder, er Lydogbillede.dk et spesialmagasin med fokus på forbrukerelektronikk, og her kan man ofte lese både dyptgående og svært saklige vurderinger av populære modeller innen både lydplanker og mange andre produkter. Her fant vi blant annet solide tester av både Canton DM 75, Klipsch R-10BSonos Playbar og Samsung HW-K960.

Engadget.com

Engadget.com er et amerikansk teknologimagasin som skriver om alt innenfor teknologi og elektronikk. Her har man mulighet til å finne både artikler og nyheter samt anmeldelser av diverse produkter. De har blant annet testet og anmeldt Sonos Playbase som de har gitt 86 av 100 poeng. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk

Det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk tester forskjellige produkter og har spesielt fokus på elektroniske produkter. Her har de testet Samsung HW-Q70R og Sonos Playbase som de har gitt henholdsvis 4,5 av 5 stjerner og 4 av 5 stjerner.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Samsung HW-Q70R så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Playbase så kan du klikke her. 

Techadvisor.co.uk

Techadvisor.co.uk er et britisk teknologimagasin som leverer alt ifra nyheter til guider og tester av teknologiprodukter samt mye mer. De har fokus på å hjelpe forbrukerne med å ta det rette valget ved kjøp av nye produkter. Derfor tester og anmelder de også forskjellige produkter som for eksempel en lydplanke. Her har de testet Sonos Playbase som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Techhive.com

Det amerikanske teknologimagasinet Techhive.com leverer de seneste nyhetene, anmeldelsene og analysene innen emner som hjemme-teknologi. De skriver blant annet om overvåking, hjemmeunderholdning, belysningskontroll og mye mer. Techhive.com har blant annet testet Samsung HW-Q70R som de har gitt 4 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen kan du klikke her.

Techradar.com

Det britiske teknologimagasinet Techradar.com leverer både nyheter, guider og tester som handler om elektroniske produkter. I denne omgang har Techradar.com testet lydplankene Sonos Beam, Sony HT-X8500 og Samsung HW-Q70R.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Beam så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sony HT-X8500 så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Samsung HW-Q70R så kan du klikke her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasinet Testberichte.de lager anmeldelser og teser av et vell av ulike forbrukerprodukter. Testberichte.de anmelder produkter på grunnlag av diverse vurderinger og tester fra andre kilder. Deretter videreformidler Testberichte.de testresultatene til forbrukerne. Her har de testet lydplanken Sony HT-X8500 som de har gitt en god anmeldelse. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Tomsguide.com

Det amerikanske testmagasinet Tomsguide.com leverer anmeldelser av teknologi og elektroniske produkter. Du kan også finne alt ifra artikler til gode råd og guider innenfor disse emnene. Tomsguide.com har blant annet testet Sonos Playbase som de har gitt 4,5 av 5 stjerner. Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Playbase så kan du klikke her.

T3.com

Det amerikanske teknologimagasinet T3.com skriver om alt innenfor gadgets, elektronikk og teknologi. På nettsiden deres kan du finne et vell av forskjellig teknologi og elektroniske produkter. I denne omgang har T3.com testet Sonos Beam som de har gitt 5 av 5 stjerner. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Which.co.uk

Which.co.uk er et britisk testmagasin som hver dag tester forskjellige forbrukerprodukter. Etter testing av et produkt videreformidler nettsiden testresultatene til forbrukerne. Deretter får man mulighet til å lese anmeldelsene av de spesifikke produktene. Her har Which.co.uk testet Sony HT-X8500 som de har gitt en middels god anmeldelse. Du kan lese hele anmeldelsen her.

Man må imidlertid være oppmerksom på at for å få full tilgang til testen må man kjøpe et abonnement.

Wired.co.uk

Wired.co.uk er et britisk magasin som skriver om emner innen IT, telefoni, kommunikasjon, data og teknologi. Det britiske magasinet fokuserer spesielt på hvordan teknologi påvirker kultur, økonomi og politikk. I tillegg tester og anmelder de diverse forbrukerprodukter. Her har Wired.co.uk testet lydplanken Sonos Beam. Ønsker du å lese hele anmeldelsen fra Wired.co.uk så kan du klikke på denne linken.

PC-magasin.de

Det tyske magasinet PC-magasin.de arbeider med både data og annen forbrukerelektronikk – og når det kommer til lydplanker har de blant annet testet modeller som Sony HT-NT3 og Philips HTL2183B.

Whathifi.com

Det engelskspråklige magasinet Whathifi.com har spesialisert seg på nyheter, tester og anbefalinger innen Hi-Fi-produkter, og her har vi blant annet lest anmeldelser om Sonos Playbar og Philips Fidelio B5/12. Whathifi.com har også testet og anmeldt de to lydplankene Sonos Beam og Sony HT-X8500. Du kan lese de to anmeldelsene her og her.

Trusted Reviews

Et av verdens største testmagasiner Trustedreviews.com har sett nærmere på Canton DM 75. Du kan lese den store testen her. Trustedreviews.com har også testet og anmeldt de tre lydplankene Sonos Beam, Samsung HW-Q70R og Sonos Playbase.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Beam så kan du klikke her. 

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Samsung HW-Q70R så kan du klikke her.

Ønsker du å lese hele anmeldelsen av Sonos Playbase så kan du klikke her.

Alt om Data

Sony HT-NT3 er blitt testet av Alt om Data. Les hele testen her.

M3

Klipsch lydplanke er blitt anmeldt i en av Sveriges største teknologimagasiner. Les hele testen her. Hvis du vil lese mer om M3 sin vurdering av Samsung HW-K960 så kan du klikke her for å lese hele anmeldelsen.

Ekstra Bladet

Den danske avisen Ekstra Bladet har gjennomgått 11 forskjellige lydplanker i sin test. Du kan lese hele testen på deres hjemmeside her.

Digitalt.tv

Philips Fidelio B5 er blitt testet av Digitalt.tv der de har skrevet en fyldig og lang anmeldelse av lydplanken. Se hele testen her.

Entain.de

Entain.de har gitt Philips HTL 2183B gode karakterer og beskriver alle de forskjellige detaljene ved lydplanken. Les mer på deres hjemmeside her.


Les også vår Bluetooth høyttaler testoversikt.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Sonos Playbase

✅ 4.5 av stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techadvisor.co.uk
✅ 86 av 100 poeng hos det amerikanske teknologimagasinet Engadget.com
✅ 4.5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 4 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ 4.5 av 5 stjerner hos det amerikanske testmagasinet Tomsguide.com

Sonos Playbase

Sonos Playbase er blitt testet og anmeldt av fem forskjellige ekspertkilder, og alle 5 er imponerte over lydplanken. Disse ekspertkildene inkluderer Techadvisor.co.uk, Engadget.com, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk og Tomsguide.com.

Ekspertene har gitt lydplanken en god anmeldelse fordi de mener at den er utstyrt med flere praktiske og imponerende funksjoner. Til gjengjeld er de mindre fornøyde med at Sonos Playbase er forholdsvis dyr.

Lydplanke med overlegen lydkvalitet og ekstra funksjoner, ifølge ekspertene

Ifølge de fem ekspertkildene så er Sonos Playbase en utmerket lydplanke som kommer med et vell av forskjellige funksjoner.

Ekspertene fra Techadvisor.co.uk skriver for eksempel at «Sonos Playbase er dyr, og at man sikkert kan få den mye billigere hvis man ikke har noe imot et enkelt oppsett». Til gjengjeld mener de at man får mye for prisen da lydplanken kommer «med overlegen lydkvalitet, et fantastisk design og mange ekstra funksjoner».

Dette er ekspertene fra Engadget.com enige i og forklarer at Sonos Playbase kommer med en unik funksjon som musikk-streaming, noe de er svært imponerte over. De nevner imidlertid også lyden som er en av de største fordelene med lydplanken. Lyden beskriver Tomsguide.com som at den «fyller et helt rom».

Ekspertene fra Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk merker seg dessuten også at Sonos Playbase er utstyrt med en enkel appintegrering og kommer med mulighet til å ekspandere med ekstra høyttalere. De er derfor imponerte over at lydplanken har så mange muligheter og funksjoner.

Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Sonos Playbase så skriver de også at den er forholdsvis dyr samt at den ikke er utstyrt med HDMI.

Fleksibel lydplanke i et elegant design

Sonos Playbase er en fleksibel lydplanke som er designet til å bli plassert på et TV-møbel med TV-en plassert rett over. Designet er enkelt og elegant slik at det passer inn i de fleste hjem uansett innredning.

Med Sonos Playbase får man en lydplanke som fungerer som en trådløs høyttaler til musikk som man streamer fra internett eller fra mobilen sin. Man får også det samme app-grensesnittet som man kjenner fra Sonos-systemet.

Sonos Playbase kommer med hele 10 innebygde høyttalere, og derfor kan man oppnå en avbalansert lyd med en kraftig bass. Man har også mulighet til å supplere med to PLAY:1 og PLAY:3 som trådløse bakkanaler hvis man har behov for det.

Brukervennlig lydplanke med multiroms-integrering

Takket være Sonos Playbase sitt enkle oppsett kan man raskt komme i gang med den. Man blir guidet igjennom oppsettet og de nødvendige innstillingene via Sonos-appen.

Selve betjeningen er også brukervennlig fordi man her styrer lydstyrken med en vanlig fjernkontroll. Man kan også styre andre avspillingsfunksjoner ved hjelp av trykknapper på selve høyttaleren.

Sonos Playbase kommer også med en full integrering av streaming-tjenester slik som Spotify og Tidal med mer. Den kan derfor inngå i et multiroms musikksystem da lydplanken integreres optimalt med resten av komponentene fra Sonos.

Fordeler ved Sonos Playbase:
Med multiroms-integrering
Enkel betjening og oppsett
 Elegant design
Med 10 innebygde høyttalere
 Fungerer som trådløs høyttaler til musikk
 Kan plasseres rett på et TV-møbel

Her kan du se en video om produksjonen av Sonos Playbase. Videoen er produsert av Sonos:


Sonos Playbar

5 av 5 stjerner hos Whathifi.com
6 av 6 stjerner hos danske Lydogbillede.dk
Spesielt anbefalt hos den danske avisen Ekstra Bladet
 Testvinner hos danske Soundbartest.dk

Sonos Playbar

Selv om vi i denne gjennomgangen utelukkende skriver om topp-produktene innen lydplanker og lydkontakter, så skiller Sonos Playbar seg likevel ut med ekstra flotte vurderinger og toppkarakterer på alle steder den er blir testet.

Prismessig befinner den seg på samme nivå som de fleste andre produktene i denne gjennomgangen, men til denne prisen følger det ikke med en basshøyttaler. Den kan enkelt kjøpes utenom og kobles til problemfritt, men da øker den samlede prisen til litt høyere enn gjennomsnittet. Til gjengjeld får du også en av markedets aller beste løsninger.

Som tilfellet er med alle produktene fra Sonos så er det spesielt brukervennligheten ved Sonos Playbar som i stor grad tar anmelderne med storm. Det smarte plug and play-systemet krever absolutt ingen teknisk innsikt. Lydplanken kobles til TV-en via en optisk kabel, og softwaren sørger for resten selv.

De fleste vil nok velge å bruke en smarttelefon, datamaskin, nettbrett eller noe lignende til styring av anlegget. Modellen kan imidlertid også operere sammen med den vanlige fjernkontrollen til TV-en selv om mulighetene her ikke er helt optimale i forhold til alle innstillingsmulighetene på lydplanken.

God surround-simulering med skråstilte sidehøyttalere

Til tross for Sonos Playbar sitt enkle utseende så er innmaten svært kompleks med hele 9 forskjellige høyttalerenheter som drives av flere ulike forsterkere. Lyden er absolutt i orden, og sammenlignes av anmelderne med blant annet lydkvaliteten av en skikkelig Sonos:5-høyttaler. Det som skiller seg spesielt ut med denne modellen i forhold til konkurrentene er imidlertid de vinklede høyttalerne i plankens ender dom gjør den litt bedre enn andre til å simulere surround lyd.

Selvsagt leverer hverken Sonos eller andre merker skikkelig surround lyd med én enkelt lydplanke. Hvis man vil ha en skikkelig surround lyd så er det imidlertid enkelt å oppnå dette med Sonos-systemet da det på et øyeblikk kan kobles til et par trådløse bakhøyttalere. Det vil selvfølgelig bety at prisen blir høyere, men fortsatt absolutt konkurransedyktig i forhold til «ekte» surround anlegg med tilsvarende lydkvalitet.

Intelligent lydplanke med fleksibel funksjonalitet

Sonos Playbar kan settes både på TV-bordet eller henges over eller under TV-en. Modellen registrerer plasseringen sin selv, og stiller inn lyden optimalt etter den plasseringen som er valgt.

I tillegg kommer modellen med en rekke forhåndsinnstilte lydbilder som er tilpasset hver plassering slik at det til sammen finnes hele 27 kombinasjoner til rådighet for å oppnå en optimal lyd.

Installerer man en Sonos Playbar så er det som regel med tanke på bedre TV-lyd, men i likhet med alle andre Sonos-produkter så er Playbar også sterk når det gjelder trådløs avspilling av musikk via Bluetooth. Her har du som vanlig direkte tilgang til alle de kjente streaming-tjenestene og de utallige digitale radiostasjonene som finnes på nett. Med Sonos Playbar får du derfor samtidig et velfungerende stereoanlegg i stuen.

Fordeler ved Sonos Playbar:
Svært brukervennlig i både tilkobling og bruk
Betjenes via mobil, datamaskin eller nettbrett – eller med TV-ens fjernkontroll
God surround simulering med skråstilte sidehøyttalere
Mulighet for enkel tilkobling av basshøyttalere og bakhøyttalere
Innebygd intelligens justerer lyden ut ifra lydplankens plassering
Også sterk på avspilling av musikk via Bluetooth


Samsung HW-Q70R

✅ 4.5 av 5 stjerner hos det britiske teknologimagasinet Techradar.com
✅ 4.5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ 4.5 av 5 stjerner hos det britiske testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 4 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Techhive.com

Samsung HW-Q70R

Samsung HW-Q70R er blitt testet og anmeldt av fire forskjellige ekspertkilder. Disse ekspertene inkluderer Techradar.com, Expertreviews.co.uk, Trustedreviews.com og Techhive.com. Alle de fire ekspertkildene er imponerte over lydplanken som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av basshøyttaleren på modellen, designet og i tillegg den gode kvaliteten.

Til gjengjeld er ekspertene mindre imponerte over at Samsung HW-Q70R kun er utstyrt med en HDMI-tilkobling.

Ekspertene: Lydplanke velegnet til film og spill

Ifølge de fire ekspertkildene så er Samsung HW-Q70R en lydplanke som passer godt inn i de fleste hjem.

Ekspertene fra Techradar.com skriver for eksempel at «Samsung har forbedret den akustiske teknologien og derfor leverer eksklusive filmatiske lydbilder takket være Dolby Atmos og DTS:X».

Som et resultat forklarer Techradar.com at «denne flotte lydplanken er ideell til film og spill», og Trustedreviews.com skriver også at dette er modellens absolutt største fordel.

Dette er ekspertene fra Expertreviews.co.uk enige i, og nevner at de er imponerte over Dolby Atmos og basshøyttaleren som sørger for «masse god lyd».

Ekspertene fra Techhive.com forklarer i tillegg at Samsung HW-Q70R er enkel å komme i gang med. Man kan nemlig få «levert fantastisk lyd fra TV-en sin på bare noen minutter».

Til gjengjeld er ekspertene mindre imponerte over at fjernkontrollen kan være litt forvirrende – i tillegg til at prisen på lydplanken er litt høy.

Lydplanke med Dolby Atmos, DTS:X og trådløs basshøyttaler

Med Samsung HW-Q70R får man en lydplanke som kommer med de to teknologiene Dolby Atmos og DTS:X. Det vil si at lyden omringer brukeren slik at man oppnår en god og avbalansert lyd når man spiller av musikk eller film.

I tillegg er Samsung HW-Q70R utstyrt med en trådløs basshøyttaler som sørger for at man kan føle intensiteten i lyden og musikkens rytme uansett hvor i huset man befinner seg.

Basshøyttaleren leverer derfor også automatisk en optimalisert lyd basert på hver scene, og gir brukeren mulighet til å høre stemmer tydelig selv på et lavt lydnivå.

I tillegg registrerer lydplanken når man spiller, og optimaliserer deretter lyden automatisk i realtid.

Stemmestyring, 4K-forbindelse og Bluetooth

Samsung HW-Q70R er utstyrt med stemmestyring. Det betyr at man kan betjene lydplanken ved hjelp av Amazon Alexa. Man kan derfor be Alexa om å finne svaret på et spørsmål eller lignende for en håndfri betjening.

Med en innebygd 4K-forbindelse er det enkelt å koble til 4K-enheter som en spillkonsoll eller lignende. Det fungerer også med HDR hvis man har behov for det.

Sist, men ikke minst kommer Samsung HW-Q70R med en Bluetooth-tilkobling, noe som sikrer en trådløs streaming av musikk.

Man kan derfor nyte musikken sin uten ledninger ved å koble mobiltelefonen eller en annen trådløs enhet til lydplanken.

Fordeler ved Samsung HW-Q70R:
 Med Bluetooth-forbindelse
 Velegnet til film og spill
 Trådløs basshøyttaler
 Med stemmestyring som virker til Amazon Alexa
 Med Dolby Atmos og DTS:X
 4K-forbindelse

Her kan du se en presentasjonsvideo av Samsung HW-Q70R. Videoen er produsert av Samsung: 


Samsung HW-MS660

✅ 6 stjerner av 6 hos Jyllandsposten
✅ God anmeldelse hos Lydogbillede.dk

Samsung HW-MS660

Samsung er et merke som er kjent for å produsere elektroniske produkter av høy kvalitet. Lydplanken HW-MS660 er intet unntak, for den er laget for deg som ønsker en optimal lydopplevelse.

Produktet får ros av anmelderne, og her får den generelt sett gode anmeldelser over hele linjen. Dette skyldes den gode og fyldige lyden som anmelderen fra Jyllandsposten beskriver som følgende: «Lyden er svært klar og ren, og Samsung ligger i front når det kommer til naturlig klang».

Denne lydplanken fra Samsung er derfor for deg som ikke vil gå på kompromiss med lydopplevelsen. Modellen er en klassisk sort boks, men anmelderne fra Lydogbillede.dk merker seg spesielt displayet på høyre side som de mener er en «flott detalj».

Utmerket lydopplevelse

HW-MS660 er en lydplanke som passer perfekt til de nye Samsung TV-ene som er kommet på markedet. Med denne modellen får du en langt bedre lyd enn det du får med TV-ens egne innebygde høyttalere.

Bak lydplankens aluminiumoverflate finner du 9 forskjellige høyttalere med hver sin forsterker. Dette sørger for en utmerket lydopplevelse, og det betyr at du ikke engang trenger å investere i en basshøyttaler ved siden av.

Ekspertene fra Lydogbillede.dk forklarer at surround-innstillingen gir et stort og innhyllende lydbilde når du ser på film, men at musikk høres best ut i stereo-innstillingen.

God kompatibilitet med en Samsung-TV

Hvis du har en av de nyere TV-ene fra Samsung, og hvis du er på utkikk etter en lydplanke, så er denne modellen et opplagt valg. Ekspertene forklarer at HW-MS660 helt klart fungerer best med en av Samsung sine egne TV-er.

Lydplanken fungerer nemlig best med et av Samsungs egne TV-apparater da det åpner opp for flere muligheter når det kommer til ekstra funksjoner.

Dersom du ikke har en TV fra Samsung så kan du bruke den optiske inngangen, HDMI Audio Return Channel eller AUX-inngangen som tilkobling til høyttaleren.

Hvis du gjerne vil bruke lydplanken til å streame musikk så kan du også koble den til hjemmenettverket selv om du ikke har en TV fra Samsung. Det er raskt og enkelt å koble denne modellen til det trådløse nettverket da det kan finnes en guide i bruksanvisningen som følger med.

Utvalgte fordeler ved Samsung HW-MS660:
 9 individuelle høyttalere
 Fyldig og god lyd
 God kompatibilitet med Samsung-TV (men kan også brukes til andre merker)
Enkelt oppsett og tilkobling til nettverk
 Flott design


Samsung HW-MS650

5 stjerner av 5 hos Techradar.com
Vurdering: 5 stjerner av 5 hos TrustedReviews.com

Samsung HW-MS650

Samsung HW-MS650 er en lydplanke med mange gode anmeldelser. Ekspertene roser denne lydplanken opp i skyene da de mener at den er en av de beste på markedet.

Samsung har lenge jobbet med å gjøre elektronikken sin enda bedre, noe de ifølge ekspertene har oppnådd med denne lydplanken. Techradar.com beskriver Samsung HW-MS650 som å være «en av de beste lydplankene Samsung noen gang har produsert». Ekspertene er enige om at selv om Samsung sine 2018-modeller – Samsung HW-N650 og Samsung HW-N400 – både er godt laget og gode lydprodukter, så kan de ikke leve opp til MS650.

Robust og elegant design med trådløse muligheter

Samsung HW-MS650 er en lydplanke med et robust og elegant design.

Selve formen er ikke annerledes enn mange andre lydplanker på markedet, men Samsung har krydret designet med kanter foran, myke kurver og et børstet effektpanel. Hvis du har en buet TV fra Samsung så finnes det også en buet versjon av denne modellen. Skjermen på lydplanken er mindre enn på andre modeller, men informerer og viser de forskjellige menyene og inngangene.

Selv om de fleste sikkert vil bruke en kabel mesteparten av tiden, så er de trådløse mulighetene hos HW-MS650 gode. Det er nemlig mulig å bruke trådløse tilkoblinger til streaming fra både Bluetooth-enheter og Samsung sin multi-room-app som støtter forskjellige musikktjenester.

Ifølge Samsung sine spesifikasjoner indikerer de konservativt at MS650 kan slå frekvenser så lave som 40Hz. Anmelderne fra Techradar.com prøvde imidlertid dette og fant ut at den også kan gå enda lavere, og dette var noe de ble positivt overrasket over.

Suveren lydopplevelse og Distortion Cancelling-teknologi

Lydopplevelsen med Samsung HW-MS650 er ikke til å ta feil av. Begge anmelderne beskriver den som at den er en av de beste lydopplevelsene de har opplevd med en lydplanke. Lydplanken har til sammen 9 høyttalere med hver sin individuelle forsterker. Med Samsung sin Distortion Cancelling-teknologi blir forvrengning forutsett og nedtonet dersom det skjer.

TrustedReviews.com merker seg spesielt hvor imponerende lyden er når det kommer til for eksempel bass output. Bassen legger til en naturlig dybdefølelse samtidig som at den opprettholder en behagelig samlet balanse når det kommer til lyden. I tillegg er bassen fantastisk når det kommer til action-scener i film, og derfor anbefaler TrustedReviews.com at man blir nødt til å se actionfilm med denne lydplanken dersom man velger å kjøpe den.

Samsung HW-MS650 gjør også dialoggjengivelsen bemerkelsesverdig klar. Anmelderne er alle enige om at man ikke vil gå glipp av et eneste ord eller en eneste setning – til og med i travle filmer eller scener.

Begge anmelderne er imponerte over lydplankens vokal og lyd som er mer klar og mer solid både når det kommer til film og musikk, så derfor kan denne lydplanken brukes til begge deler.

Utvalgte fordeler ved Samsung HW-MS650:
 Fantastiske anmeldelser
 Distortion Cancelling-teknologi
 9 separate høyttalere
 Fyldig, klar og god lyd
 Suveren bassopplevelse
 Klar og tydelig dialoglyd
 Trådløse muligheter
 Elegant og robust design


JBL Bar Studio

✅ Vurdering: 4 stjerner av 5 hos Whathifi.com

JBL Bar Studio

 

Mange lydplanker på markedet beveger seg i de litt høyere prisklassene. Hvis kvaliteten skal være på topp så vil det også koste mer. Man har imidlertid også mulighet til å finne billigere alternativer av god kvalitet som har fått gode anmeldelser.

JBL Bar Studio er et eksempel på en budsjettvennlig lydplanke med overraskende god lyd og brukervennlighet. Whathifi.com har gitt denne modellen hele 4 av 5 stjerner og forklarer at JBL Bar Studio er en effektiv lydplanke som også kan konkurrere med de litt dyrere modellene.

Moderne utseende med smarte funksjoner

JBL Bar Studio er omkring 60 cm i lengden og rett under 6 cm i høyden. Den vil derfor passe sammen med de fleste TV-apparater. Designet er klassisk og moderne samtidig som at den vil ta seg godt ut i de fleste hjem.

JBL Bar Studio støtter Bluetooth-tilkoblinger, og derfor er det mulig å spille av favorittmusikken sin via en trådløs høyttaler. Man har derfor også god mulighet til å spille av musikk fra forskjellige mobile enheter. Oppsett kan gjøres både raskt og enkelt da du bare trenger å bruke en HDMI-kabel som kan koble lydplanken til TV-en din.

JBL Bar Studio kan styres med mange forskjellige former for fjernkontroll. Det er derfor mulig å bruke den samme fjernkontrollen som du bruker til TV-en til lydplanken fra JBL. Denne modellen er utstyrt med JBL Surround Sound. For å bruke denne funksjonen trenger du bare slå på lydplanken via fjernkontrollen som følger med. Med denne fjernkontrollen har man nemlig mulighet til å bytte og kontrollere bassnivåene.

Solid lyd med mye bass

Noe av det første anmelderen Whathifi.com merker seg ved lyden til JBL Bar Studio er at det er «en solid og stram lyd med mye bass».

For Whathifi.com er bassen en av de viktigste funksjonene når det kommer til en lydplanke, og her lever JBL Bar Studio altså opp til kravene deres. De er imidlertid litt usikre på om lyden vil kunne fylle et stort rom til perfeksjon, men til gjengjeld er de sikre på at lyden vil være en stor oppgradering i forhold til lyden fra normale TV høyttalere.

Whathifi.com anbefaler spesielt JBL Bar Studio til forbrukere som er på utkikk etter en lydplanke som forbedrer TV-lyden, men som også ligger i den budsjettvennlige enden av prisskalaen. Anmelderen mener at JBL Bar Studio er et bevis på at en billigere lydplanke også kan ha mye bra å by på.

Utvalgte fordeler ved JBL Bar Studio:
 Klassisk design
Budsjettvennlig
 Solid lyd
 God bass
 Støtter Bluetooth


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere