Artikkelen inneholder annonselenker og er dermed sponset. Les mer her.

Gulvvasker Testoversikt - Her er ekspertenes favoritter - Best i Test

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING april 9, 2024.

Gulvvasker Testoversikt - Her er ekspertenes favoritter - Best i Test

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer

I denne artikkelen begynner vi med en gjennomgang av en rekke gulvvaskere som har fått positive anmeldelser i ulike tester. Vi har gått igjennom anerkjente tester fra både Danmark, Norge, Sverige og England, og samlet testresultatene her i denne artikkelen.

Her finner du også en prissammenligning av de ulike produktene slik at du enkelt kan finne den billigste forhandleren.

I denne artikkelen beskriver vi hva de ulike modellene kan, og hva de er ekstra gode til.

Etter gjennomgangen av de ulike gulvvaskerne har vi laget en guide med tips og triks til gulvvask. Nederst i artikkelen finner man en gjennomgang av diverse test- og ekspertkilder som er blitt brukt i denne artikkelen.

Denne gulvvasker testen inneholder:

 • Gjennomgang av flere av markedet beste gulvvaskere
 • Gjennomgang av 4 gammeldagse gulvvaskere
 • Gjennomgang av 1 robot med gulvvask- & støvsugerfunksjon
 • Guide med tips og triks til gulvvask
 • Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt over de beste produktene på markedet.

Gulvvasker Test 2023 – Her er de beste gulvvaskerne

Her finner du en oversikt over markedets beste gulvvaskere. Hos Forbrukerliv har vi gått igjennom en lang rekke eksperttester og relevante brukeranmeldelser, og i denne artikkelen har vi samlet de beste modellene.

I de grønne boksene under produktnavnene kan du se hvem som har anmeldt produktet og hvordan det har klart seg i testene. Du finner også en prissammenligning under hvert produkt slik at du raskt og enkelt kan skaffe deg en oversikt over hvilken forhandler som har gulvvaskeren du vil ha til best pris.

Seneste endring:

I dag har vi overført denne artikkelen til vårt nye design for å forbedre opplevelsen din på nettstedet vårt. I tråd med denne endringen har vi revidert og optimalisert produktanmeldelsene våre for å forbedre brukeropplevelsen din ytterligere, slik at du lettere kan finne akkurat det du har bruk for.

test-guiden

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.

De 7 beste gulvvaskere i testguiden 2024:

Slik vurderer og utvelger vi produkter

Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.

Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:

  1
 • Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser av produktet
 • 3
 • Produktets egenskaper og spesifikasjoner
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker

Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.

Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

Kärcher SC 4 Easy Fix 

Blant de beste mot vanskelige flekker

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Kärcher SC 4 Easy Fix :

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • God størrelse på vanntank
 • Rask til å varmes op
 • 2-tank system
 • Kan vaske store arealer

Ulemper

 • Krever kabling

Kärcher SC 4 Easy Fix er blitt testet av 4 forskjellige ekspertkilder som inkluderer testmagasinene Which.co.uk, Testberichte.de og Trustedreviews.com samt den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön.

Ekspertene har sett nærmere på modellens rengjøringsevner, funksjoner og brukervennlighet, og alle er svært fornøyde. Derfor får modellen de gode anmeldelsene.

Mer om Kärcher SC 4 Easy Fix 

Arbeidsareal opptil 100 m2

Kärcher SC 4 Easy Fix er designet til den forbrukeren som har flere harde gulv hjemme eller til rengjøring på kontoret.

Denne gulvvaskeren er utrolig effektiv i bruk og kommer med en god kapasitet på vanntanken på 0,8 liter. Dette holder til et arbeidsareal på maksimalt 100 m2. Deretter er det nødvendig å varme opp en ny tank med vann.

Den varmes imidlertid raskt opp – denne prosessen tar kun 6 minutter. Man kan også fylle på mer vann mens den jobber ettersom det her er et 2-tank-system.

Her er det snakk om en maskin som går på strøm. Effekten ligger på 2000 Watt, noe som gjør den svært kraftig og i stand til å vaske selv veldig skitne gulv. Ettersom det er nødvendig med strøm så følger det med en 4 meter lang ledning.

Gulvvaskeren er spesielt ideell til kjøkken og baderom der den fjerner både kalk og gjør rent uten kjemikalier. I tillegg er den svært hygienisk og dreper mer enn 99,9 prosent av bakteriene.

Skinnende rent hus ifølge ekspertene

Kärcher SC 4 Easy Fix er blitt testet av det britiske testmagasinet Which.co.uk som er svært imponerte. De skriver at hvis man ønsker gulvene sine skinnende rene i hjemmet så er dette et godt valg.

Ekspertene forklarer at modellen er bra bygd og enkel i bruk – samt at det følger med en rekke tilbehør som øker bruksmulighetene og letter arbeidet.

Which.co.uk forklarer i tillegg at denne gulvvaskeren er forholdsvis stor sammenlignet med de tidligere modellene fra samme merke, noe som også gjør den dyrere. Materialene er svært robuste og sterke, noe som gir den en lang holdbarhet. Vanntanken er også avtakbar.

I tillegg er den rask til å varme opp vannet og vasker selv skitne gulv helt rene. Ekspertene kommenterer imidlertid at den etterlater gulvene litt fuktige etter vasken.

God brukervennlighet ifølge ekspertene

Kärcher SC 4 Easy Fix er også blitt testet av testmagasinene Testberichte.de og Trustedreviews.com som også er svært imponerte.

Testberichte.de forklarer for eksempel at det her er snakk om en veldig brukervennlig modell som er enkel å betjene. Den er lett i bruk, noe som gjør den tilgjengelig for alle slags forbrukere.

I tillegg er ekspertene fornøyde med den avtagbare vanntanken som øker brukervennligheten. Modellen er smart slik at den er klar til bruk med én gang vannet er varmet helt opp. Dette gjør det enkelt å komme raskt i gang med arbeidet.

Det kommenteres imidlertid at ledningen på 4 meter føles litt for kort, og derfor kan det blir bruk for en skjøteledning.

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

https://youtu.be/5oNjAPu2SII

iRobot Braava Jet M6 

Beste automatiske gulvvaskere

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på iRobot Braava Jet M6 :

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Robot-gulvasker - klarer arbeidet selv
 • Minimalt behov for manuelt arbeid
 • Unikt navigasjonssystem
 • Svært høyteknologisk med tilhørende app

Ulemper

 • Kan ikke bruke kjemikalier

iRobot Braava Jet M6 er blitt testet av 4 forskjellige ekspertkilder som inkluderer henholdsvis Techhive.com, Pcmag.com, Pcworld.com og M3.

Her er det snakk om teknologimagasiner som blant annet har fokus på å teste diverse teknologiprodukter som kan være til nytte for forbrukerne. Her vurderer de at det er snakk om en svært velfungerende modell – og derfor mottar gulvvaskeren flott anmeldelser over hele linja.

Mer om iRobot Braava Jet M6 

Robot-gulvvasker

iRobot Braava Jet M6 skiller seg ut fra flere av de tradisjonelle modellene fordi den er en robot-gulvvasker. Det vil si at den i praksis fungerer som en robotgressklipper eller -støvsuger. Det gjør at man kun trenger å stille inn hvordan den skal utføre arbeidet, og deretter tar den seg av gulvvasken på egenhånd.

Man starter med å stille inn hvor den skal kjøre (man kan avgrense området om det finnes steder som den ikke skal inn i). Deretter kan man enkelt velge hvor den skal jobbe.

Via det patenterte navigasjonssystemet iAdapt lager roboten automatisk den beste ruten – slik er den sikker på at ingen områder overses.

Den navigerer også utenom både objekter og møbler slik at det ikke oppstår noen sammenstøt. iRobot Braava Jet M6 går på batteri og har en arbeidstid på rundt 160 minutter. Når batterinivået går ned til et minimum så legger den merke til det selv. Da returnerer den til ladestasjonen som følger med og lader opp batteriet igjen.

Hvis den ikke er blitt ferdig med gulvvasken på første runde så fortsetter den der den slapp når den er ladet opp igjen.

Denne modellen er litt som et multiprodukt da den vasker både gulv med en innebygd presisjons-JetSpray som raskt løser opp skitt og lort. I tillegg finnes det også rengjøringskluter til feiing og vasking.

Gulvvaskeren kan også kobles til Wifi og kontrolleres med en app som hører til. Denne appen kan brukes til å styre modellen.

Moderne og effektiv ifølge ekspertene

iRobot Braava Jet M6 er blitt testet av flere ekspertkilder som blant annet inkluderer teknologimagasinet Pcmag.com og de er svært imponerte.

Magasinet forklarer at modellen er velfungerende på flere områder – for eksempel er den liten og kompakt samt svært støysvak i bruk. Det betyr at den også kan jobbe mens man er hjemme.

Den lille størrelsen gjør også at den enklere kommer inn i hjørner, kroker og langs lister.

I tillegg forklarer ekspertene at den kommer med solide navigasjonsevner som gjør den i stand til å ta seg av vaskingen helt på egenhånd.

Ekspertene kommenterer at når det gjelder rengjøringsevnene så er den svært effektiv, og den jobber helt til gulvene er skinnende rene. Som en ekstra bonus er modellen svært høyteknologisk og kan for eksempel styres med stemmen.

Det nevnes imidlertid et par ulemper som blant annet går på at prisen er litt høy og at det ofte er nødvendig med håndvask dersom gulvene er svært skitne.

Dyr, men velfungerende ifølge ekspertene

iRobot Braava Jet M6 er også blitt testet av Techhive.com, Pcworld.com og M3 som alle er svært imponerte. Techhive.com forklarer blant annet at prisen riktignok er høy, men at man også får svært mye gulvvasker for pengene.

Produktet vil føles som en stor investering på alle områder, og den får spesielt ros for de tilpassede rengjøringsinnstillingene, de smarte funksjonene og det fantastiske navigasjonssystemet. Hvis man har mange harde gulv i huset så anbefales denne modellen på det sterkeste.

De andre ekspertene har også masse ros å gi til denne gulvvaskeren. Pcworld.com kaller den blant annet selvstendig, effektiv og pålitelig. De sier at den stort sett passer seg selv og at man ikke behøver å gjøre mye manuelt.

I tillegg er det enkelt å fylle vann på tanken. Ekspertene påpeker imidlertid også et par ulemper som går på at det kan oppstå problemer med å planlegge rengjøring i sammenhengende rom, og at den av og til kan sette seg fast på tregulv.

Se YouTube-videoen nedenfor for å få et visuelt innblikk:

Kärcher FC 5

Beste gulvvasker for prisen

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Kärcher FC 5:

Fordeler

 • Kan brukes på flere forskjellige underlag
 • Gulvet blir ikke vått
 • Fleksibel hengsel
 • 2 i 1 system
 • Gode brukeranmeldelser

Ulemper

 • Krever regelmessig utskifting av mikrofiberruller

Med Kärcher FC 5 kan rengjøringen gjøres både raskt og enkelt. Her trenger man ikke bruke tid på støvsuging før man vasker gulvet. Gulvvaskerens mikrofiberruller sørger nemlig for å løsne inntørket skitt som deretter tørkes opp. Alt av støv og skitt blir deretter sugd vekk slik at gulvet er rent igjen. Den smarte 2 i 1 funksjonen er blitt beundret av blant annet Trustedreviews.com som spesielt liker at man ikke trenger å støvsuge før man går i gang med å vaske gulvet.

Denne modellen har en selvrensende funksjon som sørger for å holde mikrofiberrullene rene. Her vil man bruke mindre vann, og det betyr også at modellen kan brukes på mange forskjellige overflater.

Mer om Kärcher FC 5

Fleksibel gulvvasker med 2-tank system 

Kärcher FC 5 er en gulvvasker med et 2-tank system som raskt og enkelt kan fylles under springen. Vaskerens vanntank trenger bare tas av og fylles med vann. Selve uttaket er laget på en hygienisk måte, noe som også gjelder når man skal tømme vaskerens tank for alt det skitne vannet.

I tillegg til et funksjonelt 2 tank system så er denne modellen også kjent for å være fleksibel. Selve rengjøringshodet har et hengsel som sørger for at man enkelt kan komme til i alle kriker og kroker for å fjerne alt av støv og skitt. På denne måten kan man komme til helt inntil kanter og hjørner, og under møbler helt uten problemer – og uten å måtte bøye seg og strekke altfor mye på ryggen.

Gode brukeranmeldelser

Forbrukerne fra Amazon.co.uk har gitt Kärcher FC 5 massevis av gode brukeranmeldelser, som betyr mye når det kommer til å velge et produkt man skal investere i. Anmeldelser fra forbrukere kan ha en stor innflytelse på om man skal kjøpe et produkt eller ikke. Forbrukerne på Amazon har gitt denne modellen 4,2 av 5 stjerner.

Det er imidlertid ikke bare forbrukerne som liker denne modellen. Trustedreviews.com har nemlig også testet og anmeldt Kärcher FC 5, og gitt modellen masse rosende ord med på veien.

En av de største ulempene ved denne gulvvaskeren er at den veier litt mer enn andre modeller. Dette betyr imidlertid ikke så mye i og med at ekspertene fra Trustedreviews.com forklarer at modellen er «ekstremt effektiv» på mange ulike overflater – samt at den leverer «et perfekt skitt- og flekkfritt resultat

Kärcher SC3

Beste gulvvasker med mange funksjoner

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Kärcher SC3:

Fordeler

 • Enkelt å fylle på vanntanken uten å slå av maskinen
 • Stor vanntank på 1 liter
 • To damprensningsfunksjoner
 • Justering av hardhetsnivået på vannet
 • Lang ledning
 • Enkelt design

Dersom man er på utkikk etter en damprenser som er pålitelig og enkel i bruk, så har mange forbrukere – samt ekspertene fra Trustedreviews – stemt for at man burde ta en titt på denne modellen fra Kärcher. Den 1900W sylindriske damprenseren har to ulike dampfunksjoner.

Modellen kan også varmes opp på kun 30-60 sekunder. Den veier 3,2 kg når den er full, men føles hverken stor eller vanskelig i bruk da designet er utrolig kompakt. I tillegg til dette er ledningen 4 meter lang, derfor kan man komme godt rundt i hjemmet før man blir nødt til å finne en ny stikkontakt.

Damprenseren leveres med en rekke tilbehør (to forlengerrør, en manuell dyse, en detaljert dyse, en rund børste, en gulvklut, et håndredskap og et gulvrensesett).

Mer om Kärcher SC3

Raskt og enkelt å fylle vanntanken 

Modellen Kärcher SC3 har en stor og romslig vanntank på hele 1 liter. Derfor har man plass til å fylle opp vanntanken og bruke damprenseren en god stund uten å fylle opp tanken med vann. Når det er på tide å fylle på tanken med vann så er det slett ikke vanskelig.

Vanntanken er nemlig enkel å fylle. Man bør imidlertid være oppmerksom på at tanken ikke er avtakbar, derfor må hele aggregatet løftes over en vask når den skal tømmes. Vanntanken kan imidlertid fylles uten at man må slå av selve maskinen. Man kan selv justere hardhetsnivået på vannet slik at man kan velge yteevne og effektivitet avhengig av underlaget maskinen skal kjøre over.

Enkelt design med smarte funksjoner 

Kärcher SC3 er en kompakt damprenser med et enkelt design. Maskinen er gul, noe som også er blitt firmaets varemerke. Med modellens store vanntank på 1 liter – som kan fylles opp igjen uten å slå av maskinen – samt en oppvarming som kun tar 30 sekunder, mener ekspertene fra Trustedreviews.com at denne modellen er «en imponerende damprenser».

Den eneste ulempen ved denne modellen er – ifølge Trustedreviews.com – at det ikke følger med spesielt mange redskap. Det følger til sammen med 2 ulike redskaper – dette inkluderer en hånddyse med en klut og en liten børste.

Det er plass til fire redskaper på damprenseren, derfor kan man montere disse to først og oppbevare dem på selve maskinen. Hvis man går til anskaffelse av flere redskaper til dette produktet så vil det også være litt ekstra plass til disse.

Leifheit CleanTenso

Den enkleste gulvvaskeren å oppbevare

Disse merkelappene er en individuell, uavhengig vurdering av research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.

test-guiden

Se priser og tilbud på Leifheit CleanTenso:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Stor vanntank på 550 ml.
 • Enkel oppbevaring
 • Miljøvennlig
 • Rask oppvarming
 • Justerbar dampstyrke
 • Lang ledningslengde

Leifheit CleanTenso er helt ny da denne modellen ble lansert i januar i 2018. Modellen er rettet mot alle de forbrukerne som verdsetter en intensiv og hygienisk rengjøring.

Leifheit CleanTenso har til sammen seks dyser som kontrollerer varmtvannsdampen på en moppeklut laget av mikrofiber. Dette sikrer en optimal fordeling over det området man vil vaske.

Hos den tyske nettsiden Testberichte.de er de spesielt imponerte over modellens individuelle justerbare dampstyrke da dette betyr at bruksområdene nærmest er ubegrensede. De elsker at den sterkeste dampinnstillingen best passer til fliser og sten, mens en mildere dampinnstilling passer perfekt til for eksempel laminatgulv. Det betyr at denne modellen kan brukes på flere ulike gulvtyper avhengig av den dampinnstillingen man velger.

Mer om Leifheit CleanTenso

Masservis av funksjoner og komfortabel drift

Leifheit CleanTenso har et vell av ulike funksjoner. Med denne modellen er det ingen grunn til å frykte lange oppvarmingstider da den varmes opp på bare 30 sekunder. Når LED-lampen lyser, betyr det at den er klar til å brukes.

Modellens integrerte vanntank kan levere opptil 40 minutter med damp da den har en størrelse på hele 550 ml. Man bør imidlertid være oppmerksom på at dette er med det laveste dampnivået, og hvis man velger å bruke det høyeste dampnivået så vil den ikke holde i like lang tid. Når vanntanken er tom, kan man raskt og enkelt fylle på vann igjen.

I tillegg til å være imponerte over hvor brukervennlig Leifheit CleanTensos er så liker Testberichte.de også modellens ledningslengde på 6,5 meter. Hvis man er i gang med å rengjøre et stort rom så er det svært fordelaktig at ledningen kan nå hele rommet uten at man hele tiden må flytte modellen til en ny stikkontakt.

Miljøvennlig dampmopp som er enkel å oppbevare 

Leifheit CleanTenso gjør hjemmet rent uten å bruke masse giftige stoffer og kjemikalier. Dampmoppen gjør nemlig kun rent ved hjelp av vann, noe som betyr at den er svært miljøvennlig. Dette gjør at dampmoppen kan drepe opptil 99,99% av alle bakterier dersom man velger å bruke den hjemme.

Denne modellen er en fryd å oppbevare da den ikke tar spesielt stor plass. Man kan enkelt oppbevare Leifheit CleanTenso i skapet eller andre steder på grunn av modellens foldbare håndtak. Derfor tar den ikke mye plass, og kan enkelt foldes ut igjen når den skal brukes.

Se priser og tilbud på iRobot Braava Jet:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Utrolig stillegående under bruk
 • Stor arbeidsradius
 • Kompakt og fleksibel modell
 • Helautomatisk robotteknologi
 • Lett oppsett og enkel å klargjøre
 • Kan styres ved hjelp av en app fra iRobot 

Å gjøre rent litt oftere kan være fordelaktig da dette kan gjøre at man holder hjemmet fritt for støv og skitt. På denne måten tar heller ikke rengjøringen så lang tid i forhold til om man skulle gått i gang med en stor rengjøring hver gang. Hvis man har en travel hverdag så kan for eksempel robotteknologi være noe som passer til ens behov og hverdag.

Robotgulvvaskeren iRobot Braava Jet er for alle de som gjerne vil at rengjøringen skal skje helt av seg selv. Denne robotgulvvaskeren kan nemlig fjerne støv og skitt fra gulvene i hjemmet helt uten at man trenger å gjøre noe selv.

Mer om iRobot Braava Jet

Kompakt og fleksibel robotgulvvasker 

iRobot Braava Jet er en kompakt og fleksibel robotgulvvasker som kan enkelt vaske gulvene i hjemmet. Modellens design er utrolig kompakt, derfor er dette en ideell robotgulvvasker når det kommer til å nå rundt i alle kriker og kroker, og rundt møbler og i hjørner.

Modellen sørger selv for å velge rengjøringsmetoden avhengig av den kluten man setter på før den starter. Derfor trenger man ikke gjøre noe annet enn å fylle på vann og velge den rengjøringskluten som skal brukes.

Når robotgulvvaskeren er ferdig med å vaske gulvet, vil den selv finne tilbake til startpunktet. Den kjører rundt automatisk, og gjør gulvet rent og pent igjen – samt å planlegge ruten. Man trenger derfor ikke å sitte og holde øye med den eller hjelpe den med ruten.

Effektiv og stillegående rengjøring i hjemmet 

iRobot Braava Jet er en svært stillegående robotgulvvasker, derfor kan man godt spise middag, høre på musikk eller se en film mens den arbeider – uten at man føler at den bråker for mye. Med et produkt fra iRobot er det en god idé å installere appen deres på sin smarttelefon. På denne måten kan man justere vannivået, aktivere gulvvaskeren og mye mer direkte fra mobiltelefonen.

Denne modellen kan klare opptil 25 kvadratmeter hjemme, noe som er en god del dersom man trenger å ta en rask rengjøring. Roboteksperten er i alle fall svært imponerte over iRobot Braava Jet og erklærer seg som å være «store fans» av denne «lille og gode gulvvaskeren

Se priser og tilbud på Leifheit Profi Compact:

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Fordeler

 • Komplet rengjøringssett
 • Mikroduo-klut
 • 8 liters bøtte
 • Fleksibel og praktisk
 • Man kan gjøre rent oppreist

Med moppen Profi Compact fra Leifheit slipper man å måtte bøye seg ned og dyppe hendene i skittent vann. Leifheit Profi Compact består nemlig av en bøtte med en innebygd vrider slik at man kan presse vannet ut av moppen. Bøtta har plass til 8 liter vann, og derfor er det nok av plass til å fylle vann og rengjøringsmiddel i bøtta før man går i gang med å vaske gulvet i hele huset.

Mer om Leifheit Profi Compact

Fleksibel og praktisk gulvmopp

Moppen fra Leifheit er utrolig fleksibel og praktisk i og med at man ikke trenger å bøye seg ned hver gang kluten skal ned i vannet. Man slipper derfor å strekke seg og bøye ryggen under rengjøringen, for her kan man gjøre rent og vaske gulvet oppreist hele tiden. Bøtta har et praktisk håndtak som gjør at den er enkel å flytte rundt i huset mens man gjør rent.

Komplett rengjøringssett

Dersom man investerer i Profi Compact fra Leifheit så får man hele settet med på kjøpet. Det er nemlig et komplett rengjøringssett med inkludert bøtte og mopp. Selve moppen har en mikroduo-klut (et cover) som passer godt til de fleste gulvtyper da dette sørger for en effektiv og skånsom rengjøring.

Tester og anmeldelser av gulvvaskere som er brukt i artikkelen

I denne artikkelen har vi brukt flere ulike testkilder for å finne ut mer om de spesifikke produktene samt for å se hvordan de har klart seg i diverse tester og vurderinger. Til slitt i artikkelen har vi samlet de testkildene og ekspertene vi har henvist til i artikkelen slik at det er raskt og enkelt å skaffe seg en oversikt over disse. I hvert avsnitt har vi linket til de ulike anmeldelsene og testene dersom man har interesse av å lese hele anmeldelsen av et spesifikt produkt fra en bestemt ekspert- eller testkilde.

Ekspert- og testkilder

Klikk.no

Klikk.no er et magasin og som omhandler mange aspekter når det kommer til informasjon som er populær blant forbrukerne. Hos Klikk.no skriver de blant annet anmeldelser av produkter som de har testet og vurdert. Det kan være alt ifra vannkokere til robotgulvvaskere. Nettsiden har blant annet anmeldt den eldre versjonen av robotgulvvaskeren iRobot Braava 390, som de har gitt hele 5 stjerner. Hvis du vil lese hele anmeldelsen av dette produktet så kan du lese hele artikkelen her.

Roboteksperten

Hos Roboteksperten er det mulig å kjøpe et vell av ulike roboter til hjemmet – men det er ikke det eneste man kan finne hos Roboteksperten. De har nemlig også en blogg hvor de anmelder og tester produkter. De har blant annet testet produktet iRobot Braava Jet som de har gitt en god anmeldelse. Hvis du vil lese hele anmeldelsen deres så kan du klikke på denne linken.

Trustedreviews.com

Den internasjonale nettside innenfor tester, Trustedreviews.com, foretar en lang rekke undersøkelser, tester og vurderinger når det kommer til et vell av ulike forbrukerprodukter. Hos Trustedreviews.com kan man finne tusenvis av produkter som er blitt testet og anmeldt. På den måten kan man raskt og enkelt finne ut om dette er et produkt det er verdt å bruke penger på eller ikke. De har blant annet testet og anmeldt gulvvaskere som Kärcher FC 5, Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1 og Kärcher SC 3. Hvis du vil lese disse anmeldelsene så kan klikke på denne linken, denne linken eller denne linken.

Ekspertene har i tillegg testet 2 gulvvaskere:

Testen av Kärcher SC 4 Easy Fix kan leses i sin helhet her.

Testen av Xiaomi Roborock S5 Max kan leses i sin helhet her.

Drkoch.dk

Den danske bloggen Drkoch.dk drives av Lars Koch Hansen – som skriver om alle de gode tingene i hverdagen. På siden er det mulig å finne alt fra oppskrifter til guider og tester av diverse produkter. Her har Drkoch.dk testet og anmeldt Xiaomi Roborock Mi S50, som de har gitt 4,7 av 5 stjerner. Les hele testen her.

Gearbest.com

Gearbest.com er en amerikansk side hvor du kan kjøpe et hav av elektroniske produkter. I tillegg til å selge produkter leverer de også artikler, guider og tester av produkter. Her har de testet og anmeldt Xiaomi Roborock S55, som de har gitt en god anmeldelse. Du kan lese hele testen her ved å klikke på deres hjemmeside.

Techgearlab.com

Techgearlab.com is an American technology website that provides reviews of technology products and consumer electronics. They review products by testing them and then convey the results to consumers. This time, they have tested the Xiaomi Roborock Mi S50, which they have awarded as “Editor’s Choice.” You can read the full review here.

Tek.no

Tek.no er et teknologimagasin som skriver om alt som har med teknologi og elektronikk å gjøre. De skriver både nyheter og guider, men tester og anmelder også diverse produkter. De har blant annet testet og anmeldt Xiaomi Roborock Mi S50, som de har gitt 9 av 10 stjerner. Les hele testen her.

M3.se

M3.se er et svensk test-teknologimagasin som blant annet lager nyheter, guider, videoer og tester innen den teknologiske verden.

Her har M3.se testet forskjellige gulvvaskere:

Les hele testen av iRobot Braava Jet M6 via denne linken.

Les hele testen av Xiaomi Roborock S5 Max via denne linken.

PCmag.com

Pcmag.com is an international technology and computer magazine that covers everything related to the industry. This includes news, developments, consoles, and games – and later, guides and product testing are conducted.

Here, Pcmag.com has tested the iRobot Braava Jet M6. Read the full review at Pcmag.com.

PCworld.com

Pcworld.com is an international computer magazine that deals with everything related to the world of computers and technology. This includes articles, news, information, tests, and guides.

Here, Pcworld.com has tested the floor cleaner iRobot Braava Jet M6 – you can find the full review at Pcworld.com.

Pocket-lint.com

Pocket-lint.com er et nettmagasin med fokus på gadgets og teknologi. Her foretar ekspertene en lang rekke tester av ulike elektroniske produkter. Her er det blitt sett nærmere på en test av gulvvaskeren Xiaomi Roborock S5 Max.

Her kan du få tilgang til hele testen og lese den i detalj hos Pocket-lint.com

Tomsguide.com

Tomsguide.com er et amerikansk teknologimagasin som guider forbrukerne til å ta de beste valgene når det kommer til kjøp av ny teknologi. Derfor foretar Tomsguide.com en rekke tester, og deretter skriver de en anmeldelse av produktene.

Her har Tomsguide.com testet gulvvaskeren Xiaomi Roborock S5 Max. Testen kan leses her.

Zdnet.com

Zdnet.com er et amerikansk nettbasert nyhetsmagasin som hovedsakelig skriver om yrkesteknologi. Det fokuseres både på å informere om nyheter og artikler om de siste teknologitendensene, men de foretar også tester av og til.

Her gjelder det for eksempel snakk om en test av gulvvaskeren Xiaomi Roborock S5 Max. Les mer om testen hos Zdnet.com.

Andre relevante tester og artikler

I denne gulvvasker testen har vi sett nærmere på en lang rekke av markedets beste gulvvaskere. Om du enda ikke har funnet det du lette etter så kan du med fordel lete videre i en av våre mange andre tester.

Du kan blant annet lese vår store gulvrenser test. Her finner du et utvalg av de gulvvaskerne som har fått de beste anmeldelsene på markedet samt flere gode råd til å holde gulvet rent på enklest mulig måte.

Vil du være sikker på at du får fjernet alt av bakterier når du vasker gulvet så kan du med fordel vurdere å bruke en dampvasker. På grunn av dampens høye temperatur så drepes opptil 99,99 prosent av alle bakterier på underlaget man vasker. Les mer om ekspertenes favoritter her i vår dampvasker test.

I forlengelse av gulvvasker-testen vil vi fremheve vår store robotstøvsuger test. Med en robotstøvsuger kan du holde støvet i sjakk uten at du selv trenger å bruke tid på det kjedelige husarbeidet.

Les også vår produsent-spesifikke robotstøvsuger tester som vår iRobot Roomba test som inneholder testvinnende robotstøvsugere.

Helt til slutt vi vi sette fokus på viktigheten av et sunt inneklima. Det første skrittet på veien til å oppnå dette er selvfølgelig jevnlig rengjøring og utlufting. Sliter du med allergi eller lignende så er det ikke sikkert at dette kan gjøres. I så fall kan det være lurt å investere i en luftrenser. Les også om de beste aircondition.

Sliter du med høy luftfuktighet eller for mye fukt i huset så kan det være en god idé å kjøpe en avfukter. Avfuktere fungerer ved at de trekker fukt ut av luften og dermed hjelper til med å få inneklimaet ditt på rett kjøl.

Er problemet derimot et for tørt inneklima så bør du vurdere å investere i en luftfukter. Et for tørt inneklima kan føre til sjenanse som tørre øyne samt irriterte slimhinner og luftveier. Les mer om de beste modellene her i vår luftfukter test.

Kundeanmeldelser

Amazon

Hos Amazon.co.uk kan man kjøpe alt og finne alt. I tillegg til å kjøpe massevis av produkter så kan man lese massevis av anmeldelser av forbrukere som har kjøpt produktet man ser på eller vurderer å kjøpe. Vi har derfor sett nærmere på ulike brukeranmeldelser fra Amazon.co.uk for å finne ut hva den vanlige hverdagsforbrukeren mener om de ulike produktene. Forbrukerne hos Amazon.co.uk har blant annet anmeldt og testet tre ulike gulvvaskere: Morphy Richards, Kärcher FC 5 og Morphy Richards Steam Cleaner 13-i-1. Les forbrukernes anmeldelser her, her og her.

FAQ

Hvilke gulvvaskere har fått de beste anmeldelsene i tester?
Hvilke gulvvaskere har fått de beste anmeldelsene i tester?
Hvordan er gulvvaskerne blitt testet?
Hvordan er gulvvaskerne blitt testet?
Hvordan er gulvvaskerne blitt testet?
Hvor ofte dine gulv må vaskes kommer an på typen gulv og hvor mange som går på det. Er det få mennesker i husstanden er det nok å vaske en gang i måneden. Hvis huset derimot er fullt av barn og husdyr er du nødt til å vaske litt oftere.

Gulvvask: Tips og triks til vask av gulv

I dette avsnittet har vi laget en guide som viser og forklarer tips og triks til vask av gulv. Når man gjør rent og vasker gulv så vil man helst sørge for at det blir en ordentlig og god gulvvask – slik at det ser rent og pent ut når man er ferdig. Men hvordan gjør man det, og er det en forskjell avhengig av hva slags gulv man skal vaske? Vi har samlet alle de tipsene man kan bruke for å vaske gulvet hjemme på helt riktig måte.

Generelt sett må man være oppmerksom på hva man vasker gulvet med da dette alltid avhenger av gulvtypen. Man må derfor ikke bruke et hvilket som helst produkt da dette kan ende med å gjøre mere skade enn nytte.

I tillegg til dette går anbefalingene ut på at man må huske å vaske gulvet ca. 1 gang i uka hvis det er mange dyr og barn i huset. Hvis det ikke bor så mange i huset så trenger man ikke vaske gulvet så ofte. Hvis man har bruk for et par gode tommelfingerregler som er gode indikasjoner på at gulvet vil være skinnende rent når man er ferdig, så kan man følge disse:

 • Start alltid med å støvsuge gulvet: Dette fjerner alt av skitt og støv som det vil være vanskelig å få bort med en gulvvask.
 • Vær oppmerksom på gulvtypen: Gulvvask kan variere avhengig av gulvtypen, derfor er det viktig at man er oppmerksom på dette.
 • Til slutt tørker man gulvet med en helt tørr klut: Dette sørger for at det overflødige vannet og eventuelt resterende støv- eller skitt tørkes bort fra gulvet.

Slik vasker du tregulv – behandlede og ubehandlede

Hvis du har tregulv hjemme så kan du som regel bruke følgende til å vaske dem:

 • Vann
 • Såpespon

Det anbefales at du bruker minst 5 liter vann og 1 dl såpespon. Såpespon skal alltid blandes godt i det lunkne vannet slik at de ikke klumper seg sammen. Det er viktig at man husker å få løst opp såpesponene før man går i gang med å vaske tregulvet.

Man bør også huske å være oppmerksomt på om man har behandlet eller ubehandlet tregulv hjemme – for dette kan utgjøre en forskjell på hvordan man skal vaske gulvet. Man må spesielt være oppmerksom på ubehandlede tregulv da disse suger til seg mye skitt. Derfor må man huske å holde øye med hvordan gulvet reagerer da dette kan ha betydning for valg av såpe. Såpespon er helt klart best hvis man har tørt tregulv. Hvis man har et mer fett tregulv så kan det være en fordel å benytte seg av natursåpe, hvit såpe eller en god trerens. Valg av såpe til fett tregulv kommer an på hvordan man vil at gulvet skal se ut. Hvit såpe vil for eksempel sørge for at gulvet kommer til å se lysere ut, mens trerens vil hjelpe bedre til med å fjerne skitt og støv.

Hvis tregulvet er oljebehandlet så må man vaske det med spesialsåpe. Såpen må være spesielt designet til oljebehandlede tregulv, og man må også huske å olje gulvet ca. 1 gang annethvert år. Man kan bruke såpespon til behandlede tregulv, men dette kan gi et annet skjær i gulvet, derfor anbefales det at man bruker en spesialsåpe. Dette er spesielt viktig på tregulv – enten de er behandlet eller ubehandlet – at man ikke bruker for mye vann når man vasker gulvet. Dette kan nemlig ende med at tregulvet eser opp, og det vil på ingen måte være pent.

Slik vasker du gulv laget av murstein eller fliser

Selv om disse to gulvtypene er forskjellige så skal de faktisk vaskes på samme måte. Det skal brukes følgende produkter:

 • Vann
 • Grønnsåpe eller såpespon

Ved begge gulvtypene er det viktig at man ikke bruker mer enn 5 liter vann med grønnsåpe. Det skal brukes bare litt grønnsåpe, ellers vil ende med å bli for fett. På badet – hvor det ofte er fliser – kan det også være en fordel å bruke såpespon til disse. Dette kan også rense flisene hvis man bruker det på badet.

Slik vasker du betonggulv  

Hvis man har betonggulv i hjemmet som ikke har en behandlet overflate så skal man bruke følgende produkter til å vaske dem:

 • Vann
 • Såpespon

Det skal brukes ca. 5 liter vann og 1 dl såpespon når man skal vaske betonggulv. Det er viktig at man sørger for å løse opp såpesponene ordentlig før man går i gang med å vaske gulvet. Hvis man har betonggulv hjemme så kan det være en god idé å vaske gulvet med vanlig rengjøringsmiddel en gang iblant i stedet for såpespon.

Slik vasker du betonggulv  

Hvis man har betonggulv i hjemmet som ikke har en behandlet overflate så skal man bruke følgende produkter til å vaske dem:

 • Vann
 • Såpespon

Det skal brukes ca. 5 liter vann og 1 dl såpespon når man skal vaske betonggulv. Det er viktig at man sørger for å løse opp såpesponene ordentlig før man går i gang med å vaske gulvet. Hvis man har betonggulv hjemme så kan det være en god idé å vaske gulvet med vanlig rengjøringsmiddel en gang iblant i stedet for såpespon.

Slik vasker du linoleumsgulv

Hvis man har linoleumsgulv hjemme så må disse også vaskes på en bestemt måte. Det skal brukes følgende produkter:

1. Vann
2. Såpespon eller universalrengjøringsmiddel

Det skal brukes ca. 5 liter vann og en halv dl. såpespon for å få best mulig resultat når man skal vaske linoleumsgulv. Hvis man ikke ønsker å bruke såpespon eller grønnsåpe hver eneste gang kan man bruke et vanlig rengjøringsmiddel en gang iblant. Et linoleumsgulv er forholdsvis enkelt å holde pent så lenge man ikke vasker det med et middel eller en såpe som har en pH-verdi på mer enn 9.

Enkelte mener at såpespon er det beste, mens andre mener at et universalrengjøringsmiddel er enda bedre. Hvis man vil være sikker på at man ikke ødelegger noe så anbefales det at man bruker et universalrengjøringsmiddel da man her kan være sikker på pH-verdien.

Når man vasker gulvet hjemme så kan man bruke en helt vanlig mopp, men man kan også bruke en robotgulvvasker, en dampmopp eller noe lignende. Dette kommer an på ens preferanser og hva man selv har lyst til.

Det er imidlertid en god idé å være oppmerksom på gulvtypen uansett om man bruker det ene eller andre produktet. Det viktigste ved en ordentlig gulvvask er derfor at man sørger for å pleie og vaske gulvet avhengig av typen. Så lenge man husker dette – og derfor bruker riktige produkter – så vil gulvet konstant se flott, skinnende og rent ut.

Hvis man er interessert i å vite mer om gulvvask eller få flere tips og triks til dette, kan man ta en titt på en god artikkel fra Idenytt her.

Andre rengjøringsalternativer

Når det kommer til effektiv rengjøring av gulv, er en gulvvasker et utmerket valg. Disse kraftige maskinene hjelper deg med å fjerne smuss, flekker og skitt fra gulvet på kort tid. Men hva om vi fortalte deg at det finnes et like effektivt verktøy for vinduene dine? La oss introdusere Kärcher vindusvasker.

Kärcher er kjent for sine høykvalitets rengjøringsprodukter, og deres vindusvasker er intet unntak. Mens en gulvvasker fokuserer på å rengjøre gulvflater, er Kärcher vindusvasker spesialutviklet for å gi glitrende rene vinduer uten søl og striper. Det er et ideelt supplement til gulvvaskeren for å sikre at hele hjemmet ditt ser rent og innbydende ut.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme