WiFi-extender test – Se de beste WiFi forsterkerne – Ekspertenes valg

Sist oppdatert Artikkelen er en annonse 0

De trådløse WiFi-forbindelsene kan som regel gjøre hverdagen noe enklere, men hvis ikke signalet er kraftig nok så kan det bli til en frustrerende opplevelse.

Et svakt signal gjør forbindelsen langsommere, og den kan til og med slutte å virke helt. Som oftest er den raskeste løsningen å installere en WiFi-extender, eller forsterker, som kan sikre et bedre signal der det er behov for det.

I denne artikkelen ser vi nærmere på de beste og mest anmelderroste produktene som finnes på markedet.

I denne WiFi forsterker testen gjennomgår vi først produktene, og kommer deretter med tips til hvordan du forbedrer WiFi-installasjonen. Til slutt i artikkelen gjennomgår vi en rekke av de kildene som ligger til grunn for vurderingene. Her finner du også linker til tester og anmeldelser som er blitt brukt i artikkelen.

Denne artikkelen inneholder:
🔸Oversikt over de beste WiFi forsterkerne
🔸Tips til bedre WiFi i boligen
🔸Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester slik at du enkelt kan skaffe deg en oversikt over de beste produktene som finnes på markedet.

Wifi forsterker test – De 12 beste Wifi forsterkerne ifølge ekspertene

Nedenfor følger det en gjennomgang av de Wifi forsterkerne på markedet som har fått de beste anmeldelsene i diverse anerkjente tester.

Rett under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hvilke tester produktene er blitt testet i. Etter å ha lest denne testen vil du kunne danne deg en oversikt over hvilken Wifi forsterker som passer best til dine behov.


TP-Link RE 650

Testvinner hos det britiske teknologimagasinet Pcgamer.com
4 av 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasinet Tomsguide.com
God anmeldelse hos teknologimagasinet T3.com

TP-Link RE 650

 

TP-Link RE 650 er blitt testet av 3 forskjellige ekspertkilder hvor det har blitt sett nærmere på design, rekkevidde, hastighet, brukervennlighet og funksjoner.

Disse ekspertene inkluderer teknologimagasinene Pcgamer.com, Tomsguide.com og T3.com som alle er svært fornøyde med denne modellen. Resultatet er flotte kommentarer og anmeldelser.

Hurtig WiFi forsterker med rask dataoverføring

TP-Link RE 650 vil være et godt valg for den forbrukeren som ønsker et lynraskt internett, for denne kommer med en rask overføring av data på 1733 Mbps – det vil sikre en rask internettforbindelse uten forsinkelser og hakking. 

Her finner du en god rekkevidde på 23 meter. Modellen er utstyrt med 4 antenner, og disse antennene er med på å sikre et bedre signal.

Både trådløs og med kabel

I tillegg fungerer modellen både trådløst og med kabel slik at man alltid vil være sikker på å kunne få den beste forbindelsen. Noen ganger kan det trådløse signalet være litt ustabilt – og her vil en kabelforbindelse gi en bedre stabilitet.

Produktet fungerer og støtter også den moderne 802.11 ac standarden som er opptil 3 ganger så rask som de eldre standardene. I tillegg fungerer TP-Link RE 650 med dual band slik at den kan jobbe på både 2,4 GHz og 5 GHz frekvensene – dette bidrar også til hastigheten.

Dyr, men kraftig, ifølge ekspertene

TP-Link RE 650 er blitt testet av flere forskjellige ekspertkilder som er svært imponerte. Blant annet skriver Tomsguide.com at det her er snakk om en litt dyr Wifi forsterker, men til gjengjeld er den svært kraftig. Den yter en god presisjon, har et utmerket brukerområde og har en god dual band-funksjonalitet.

For teknologinerdene finnes det også en tilhørende app til telefonen. Tomsguide.com skriver imidlertid at modellen er litt klossete i designet og at den fysisk kan blokkere for andre stikkontakter.

T3.com skriver i sin anmeldelse at TP-Link RE 650 er litt dyr, men at man til gjengjeld får mye for pengene. Det fremheves at den kommer med en høy hastighet og overføring, og at den er bygget til hjem med flere forbindelser.

De nevner at den generelle prestasjonen er veldig god og at det er en fordel at den har flere antenner. T3.com mener imidlertid at modellens design er litt voldsomt.

Spesifikasjoner ved TP-Link RE 650:
🔴 Høyde: 4 cm
🔴 Bredde: 16,3 cm
🔴 Dybde: 8,6 cm
🔴 Vekt: 400 gram
🔴 Rekkevidde: 23 meter
🔴 Overføringshastighet: 1733 Mbps
🔴 Antall antenner: 4

Utvalgte fordeler ved TP-Link RE 650:
Utmerket rekkevidde
4 antenner
Dual band
Rask forbindelse
Støtter 802.11 ac standard

Her kan du se en video om TP-Link RE 650:


TP-link RE450

Spesielt anbefalt hos Altomdata.dk
4 av 5 stjerner hos Pcmag.com
4,5 av 5 stjerner hos tyske Expertentesten.de

tp-link-re450

 

Modellen RE450 fra TP Link leverer en veldig god WiFi forsterker til en svært rimelig pris. Designet med hele tre antenner er noe utradisjonelt, og modellen tar også mer plass enn andre tilsvarende modeller i samme prisklasse. Kanskje er det nettopp dette som gir denne modellen det lille ekstra.

Ekspertene gir svært høye karakterer på ytelsen som de vurderer til å være noe av det beste i klassen – og til en særdeles rimelig pris.

De teoretiske parameterne for overføringshastigheten for TP-link RE450 er også svært overbevisende med 450 Mbps ved 2,4 GHz og hele 1300 Mbps ved 5 GHz!

Brukervennlig og enkelt oppsett

Størrelsesmessig kan enheten sammenlignes med en stor 6 tommers smarttelefon, men selvfølgelig litt bredere. WPS-knappen er plassert sentralt foran på modellen, og rundt den sitter det en praktisk og svært tydelig LED-indikator-ring. Blått lys indikerer god forbindelse, mens rødt lys betyr dårlig forbindelse med routeren.

En smart trekk ved TP-link RE450 er at LED-indikatoren kan slås av. Når alt er satt opp og fungerer som det skal så kan man mørklegge modellen. Det kan være ganske praktisk dersom den skal brukes i et soverom. Oppsettet kan gjøres på 2-3 minutter hvis routeren støtter WPS. Hvis ikke så kan du koble til en datamaskin eller en bærbar enhet der oppsettet også er lett å gjøre.

Fordeler ved TP-link RE450:
Blant de beste på markedet når det gjelder ytelse
Elegant design
Tydelig LED-indikasjon foran på modellen
Mulighet til å «mørklegge» enheten
Rask å sette opp med WPS eller ekstern mobilenhet

Her kan du se en video om TP-link RE450:


TP-link TL-WPA4220KIT

Testvinner hos datamagasinet M3
Anbefalt av Ereviews.dk
Anbefalt av Altomdata.dk
Anbefalt av Testberichte.de

tp-link-tl-wpa4220kit

 

TP-link TL-WPA4220KIT er både enkel og billig, og byr ikke på de store innstillingsmulighetene og hastighetene. Til gjengjeld er det nærmest Plug and Play, og kapasiteten vil være nok til de fleste vanlig brukersituasjonene.

TP-link TL-WPA4220KIT fungerer etter powerline-prinsippet som benytter de ledningene som allerede er trukket mellom stikkontaktene i huset.

De høyfrekvente datasignalene kan dermed sendes side om side med de vanlige 220 Voltene i ledningene, og det sparer både antenner og en del elektronikk. Med dette settet får du både en sender og en mottaker som plasseres i hver sin stikkontakt.

Senderen plasseres i en stikkontakt nær routeren (og kobles til med en kabel). Mottakeren kan plasseres i en stikkontakt hvor som helst i huset der det er behov for å få forsterket WiFi-signalet. Mottakeren har også hele to Ethernetporter slik at du alternativt kan koble den direkte til en datamaskin og/eller en printer.

Enkelhet og lav pris gjør TP-link TL-WPA4220KIT til en vinner

Selv om TP-link TL-WPA4220KIT hverken byr på imponerende hastigheter eller avanserte innstillingsmuligheter, blir settet kåret til vinner hos blant annet datamagasinet M3. Årsaken er klar: Prisen er attraktiv, WiFi fungerer med én gang, og hastigheten på 100 Mbps er som regel utmerket til vanlig hjemmebruk.

TP-link TL-WPA4220KIT er altså et åpenbart valg for deg som ikke ønsker å fordype deg i teknologien, men som bare vil ha billigst mulig Wifi eller internett på soverommet eller i et annet rom som ikke dekkes tilstrekkelig av routeren.

Fordeler ved TP-link TL-WPA4220KIT:
Enkel i bruk – Plug and Play
God pris
To Ethernetporter for direkte tilkobling av eksternt utstyr  
Hastigheten på 100 Mbps er tilstrekkelig til de fleste formål
Rask og enkel utvidelse av Wifi-dekningen 

Her kan du se en video om TP-link TL-WPA4220KIT:


Netgear Orbi

4,5 av 5 stjerner hos danske Altomdata.dk
4,5 av 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
4 av 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com
4 av 5 stjerner hos teknologisiden Techradar.com
7,5 av 10 poeng hos datanettsiden Ign.com

Netgear Orbi

 

WiFi forsterkeren Netgear Orbi er blitt testet av fem forskjellige testkilder som alle skriver om teknologi. Her er det snakk om den danske teknologisiden Altomdata.dk, den internasjonale testsiden Trustedreviews.com, de amerikanske teknologisidene Tomsguide.com og Techradar.com samt datanettsiden Ign.com.

Ekspertene har sett nærmere på hvordan Netgear Orbi fungerer i bruk og om modellen leverer et godt, forlenget WiFi-signal. Her hersker det stor enighet om at denne modellen er en svært velfungerende Wifi forsterker. Modellen får nemlig stort sett kun toppkarakterer.

Mister ikke hastigheten

Netgear Orbi er en flott og stilig WiFi- forsterker i en elegant og strømlinjet form i et lettvekts-design som ikke kommer til å forstyrre estetikken i huset.

Modellen kan settes sammen med flere modeller, men kan også jobbe alene. For seg selv er denne forsterkeren designet til å dekke 232 m2.

Netgear Orbi er også designet til å sikre at man ikke mister hastighet ved å bruke modellen som Wifi forsterker, da modellen bruker en spesiell forbindelse i prosessen.

Ekspertene: Liten WiFi forsterker – stor dekning

Netgear Orbi er blitt testet av fem forskjellige testkilder, og alle er svært imponerte over modellen – noe som resulterer i gode karakterer.

Noe av det som fremheves ved denne modellen er blant annet størrelsen og dekningen, og danske Altomdata.dk skriver for eksempel at Netgear Orbi imponerer med en svært god dekning til tross for en liten fysisk størrelse.

Her er det snakk om et helt mesh-system der de danske ekspertene har testet både hvordan det fungerer å spille dataspill på nett og streame samtidig. De konkluderer med at signalet på modellen er mer enn nok til dette formålet.

Ekspertene: Utrolig god yteevne

Netgear Orbi er blitt testet av flere eksperter som i stor grad deler Altomdata.dk sin oppfatning av modellen. En annen av ekspertene – amerikanske Tomsguide.com – skriver at de i sin test demonstrerte at denne Wifi forsterkeren har en utrolig god yteevne som langt overgår de fleste andre modellene da den er både rask og kraftig.

I tillegg noterer de amerikanske ekspertene seg at Netgear Orbi er utstyrt med den aller nyeste teknologien, noe som gjør modellen til et godt valg for den forbrukeren som gjerne vil ha den mest moderne teknologien – også med muligheten til å kommunisere med en app på telefonen.

Ekspertene synes imidlertid også at modellen har en litt høy pris, og selv om det er smart med en app som kan kommunisere med modellen så virker den ikke helt optimalt.

Spesifikasjoner ved Netgear Orbi:
🔴 Lengde: 17 cm
🔴 Bredde: 7,9 cm
🔴 Høyde: 22,6 cm
🔴 Vekt: 0,89 kg
🔴 Rekkevidde: 45,7 meter

Utvalgte fordeler ved Netgear Orbi:
Enkel og stilig modell
Kan dekke et stort område
Kraftig modell
Kommer som mesh-system

Her kan du se en video om Netgear Orbi:


Tips til bedre WiFi i boligen

Trådløs WiFi-forbindelse er i løpet av få år blitt mer eller mindre standard, og som regel er det en nytelse å kunne ta med seg sin bærbare enhet overalt i huset – uten å måtte tenke på ledninger.

Det WiFi-baserte nettverket kan i enkelte tilfeller imidlertid være til litt irritasjon. Dette skyldes at nettverket er basert på relativt svake radiosignaler som sendes ut fra en sentral enhet, altså selve routeren. Som ved enhver annen radio-overføring kan det komme knitring på linjen, eller den kan falle helt bort dersom mottakerforholdene ikke er i orden.

Som regel oppstår problemene fordi det er for lang avstand mellom sender og mottaker. Ideelt sett bør routeren naturligvis plasseres sentralt, men ofte skjer akkurat det motsatte: Routeren plasseres ved en yttervegg i en av hjørnene i huset fordi det en gang var her elektrikeren førte kabelen inn i huset.

WiFi-signalene er imidlertid så svake at de kan svekkes markant hvis de skal igjennom vegger og andre hindringer. Spesielt armert betong kan være en alvorlig hindring. Den opplagte løsningen er naturligvis å plassere routeren mer sentralt – eller i hvert fall nærmere de områdene der dekningen er mangelfull. Dersom det ikke lar seg gjøre så er den nest beste løsningen å få installert en ekstra overføringsmast (eller eventuelt flere) rundt i huset i form av en Wifi-extender eller forsterker.

Alle produktene vi har gjennomgått ovenfor vil kunne sikre deg optimale forhold, og hver enkelt modell burde kunne løse eventuelle problemer. Det finnes en rekke myter om hvordan man kan forbedre Wifi-signalet med fantasifulle løsninger. Dette kan gjøres ved for eksempel å bruke sølvfolie og spesialkonstruerte parabolantenner, men det finnes imidlertid bedre løsninger å få tak i. En av de vanligste årsakene til dårlig signal er en feil antenne-orientering på routeren.

Alle eventuelle antenner skal alltid stå i loddrett posisjon. Du kan finne flere andre råd og triks i denne artikkel en fra danske Elektronik.guide.dk.


Dette bør du tenke på før du kjøper en Wifi forsterker

Hvis man ofte opplever at Wifi-signalet ikke er så sterkt eller dekkende som man ønsker så kan det være en god idé å skaffe seg en Wifi forsterker. Kanskje er det slik at tenåringene ikke kan spille dataspill på nett oppe, mens man selv har vanskeligheter med å kunne Skype på kjøkkenet. Hvis man opplever forstyrrelser som dette så er det vanligvis fordi en vanlig Wifi-router ikke kan dekke hele huset med et sterkt nok signal som det den moderne hverdagen krever.

En WiFi forsterker hjelper med dette problemet ved å forsterke det Wifi-signalet som allerede er der, og den dekker effektivt døde områder like bra som resten av huset generelt sett.

Det finnes mange forskjellige Wifi forsterkere på markedet, og derfor kan det være vanskelig å finne ut av hvilken modell som passer best til sine egne behov. I dette avsnittet kan du lese mer om hva man bør være spesielt oppmerksom på før man kjøper seg en ny Wifi forsterker:


To typer WiFi forsterkere

Man skiller ofte mellom to typer av Wifi forsterkere – nemlig mesh-systemene og kabelbaserte Wifi forsterkere.

Mesh-forsterkere bruker en trådløs forbindelse til routeren din og fungerer ved å gjenta det trådløse signalet i det nye området i huset som skal ha en bedre dekning. Dette er en smart måte å forsterke signalet på, men man må være oppmerksom på at den trådløse forbindelsen også betyr at mesh-systemet kan ta en del av bredbåndet.

Den andre typen er som sagt er en forsterker med en kabel. Den bruker en annen formel fordi det brukes en kabel i stedet for en trådløs forbindelse til routeren, og det betyr at den ikke legger beslag på bredbåndet. Dette fører til at Wifi-signalet blir så sterkt og kraftig som mulig, og her kan det være svært store forskjeller mellom de to typene. Til gjengjeld er man også begrenset av en fysisk kabel.

Hastighet

Før man kjøper en Wifi forsterker bør man undersøke hvilken standard og hastighet som modellen støtter. I bunn og grunn er det viktigst å finne ut om Wifi forsterkeren støtter den nyeste 802.11 ac standarden. Denne standarden gir nemlig opptil tre ganger så raskt internett som de eldre standardene. Det betyr at man med 802.11 ac-standarden vil kunne både streame og spille på nett uten hakking eller forsinkelser. Hvis routeren man har fra før av ikke støtter 802.11 ac-standarden så kan man trygt kjøpe en Wifi forsterker som gjør at når den kobles sammen så vil forsterkeren overføre den raske standarden til routeren.

Dual-band

Akkurat som routere jobber på de forskjellige frekvensene, gjør Wifi forsterkeren også det. Her er det snakk om 2,4 GHz og 5 GHz. 2,4-versjonen er mest brukt og er en form for standard, mens 5 GHz er nyere, sterkere og mer moderne. 5 GHz er heller ikke like mye brukt – og det vil gi mye raskere internett. Velg derfor helst en Dual-band WiFi forsterker som gir mulighet for begge.

Brukervennlighet

Noen WiFi forsterkere krever mer jobb enn andre, og det er en smakssak hva man foretrekker. Det er også avhengig av hvor teknisk kyndig man er. Hvis man gjerne vil slippe problemer så kan man skaffe seg en Wifi forsterker der leverandøren også kan få tilgang til modellen – det gjør det enklere hvis det oppstår problemer.

Porter

Noen WiFi forsterkere kommer med Ethernet-porter som også tillater at man kan koble kabler til modellen. Det kan være smart fordi en forbindelse som ikke er trådløs ofte vil være raskere og mer stabil enn en trådløs forbindelse. Det kan også være en god idé å skaffe seg en Wifi forsterker med USB-porter som tillater at man kan koble printere eller eksterne harddisker til modellen.

Antenner

WiFi forsterkere kommer enten med eller uten antenner. En WiFi forsterker med antenner vil ofte gi et bedre signal og en bedre dekning, men til gjengjeld vil den ikke se så pen ut rent estetisk.

Sikkerhet

Sikkerhet er viktig når man har med internettet å gjøre. Sørg derfor for å velge en Wifi forsterker som støtter WPA 2 som er den sikreste formen.

Pris

WiFi forsterkere kommer i svært forskjellige prisklasser og kan koste flere tusen kroner. Det vil ofte være en god idé å investere i en av de litt dyrere modellene fordi rekkevidden også vil være større. I tillegg vil det også være flere funksjoner på de litt mindre prisvennlige modellene. Dersom man imidlertid ikke har bruk for superraskt internett så kan man like gjerne investere i en litt billigere modell, men dette er avhengig av individuelle behov.


Guide: Slik får du den beste internettforbindelsen

En rask og sterk internettforbindelse er nødvendig for mange forbrukere i dag – spesielt hvis man vil unngå hakking og forsinkelser og ofte samtidig streamer, spiller på nett, laster ned filer og videochatter. Kombinerer man flere av disse oppgavene så kan det være en stor belastning på nettverket.

Derfor kan man oppleve problemer med forbindelsen, men basert på informasjon fra Cnet.com og Pcmag.com veileder vi deg her til hvordan du får den beste internettforbindelsen i huset – og dette dreier seg spesielt om routeren:

Routerens plassering

Det er ikke likegyldig hvor man fysisk plasserer routeren. Routeren er den enheten som gir internettsignal til både telefon, nettbrett og datamaskin. Routeren skal helst plasseres så fritt som mulig slik at det er færrest mulig elementer som kan forstyrre forbindelsen.

Cnet.com skriver at det frarådes sterkt å gjemme vekk routeren bare fordi den ikke er fin å se på. Hvis man plasserer den i en skuff eller lignende så nedsettes signalet fordi det ikke er nok plass rundt routeren. For det andre så kan routeren som skjules utgjøre en fare for både deg selv og andre – routeren har nemlig små luftventiler på siden som sikrer en konstant nedkjøling av maskinen slik at den ikke blir overopphetet. Hvis man skjuler routeren på den måten så kan den ikke kjøles ned – og man risikerer dermed et apparat som blir overopphetet. Dersom man ikke vil se på routeren sin hele tiden så foreslår ekspertene at man gjemmer den bak et bilde eller plasserer den inne i en reol.

Rekkevidde

Routeren vil alltid ha en maksimal rekkevidde, og hvis man har et stort hus så vil den neppe kunne dekke hele huset. Distansen vil ofte være årsaken hvis man opplever problemer med sin trådløse forbindelse. Hvis man befinner seg utenfor rekkevidden så vil signalet enten være svakt eller ikke tilstede i det hele tatt.

Hvis man har en router med antenner så sørg for at disse står så vertikalt som mulig. Man kan også oppleve døde områder i huset – man kan laste ned apper som kan finne ut om man har slike i huset.

Dersom man til stadighet opplever problemer med rekkevidden så kan man kjøpe seg en Wifi forsterker som fungerer slik at den forlenger og forsterker signalet. Dette vil ofte være en nødvendighet i et stort hus.

Støy på linjen

Bor man i et tettbebodd område rent fysisk så kan det oppstå forstyrrelser. Dette skjer da signalene fra andre trådløse nettverk kan påvirke forbindelsen.

For mange enheter

Hvis man har koblet mange enheter til routeren sin så kan det også påvirke hastigheten og styrken på routeren. Routeren vil nemlig ikke kunne tjene et uendelig antall enheter.

Her må man også være oppmerksom på sikkerheten, for hvis man har en svak sikkerhet på routeren så kan ubudne gjester også få tilgang til forbindelsen. Det er ikke bare irriterende, men også farlig da digitale innbruddstyver kan se på det du gjør.

Sørg derfor for å ha et sterkt passord med både bokstaver og tall og velg WPA 2 i tilkoblingen i stedet for WPA – som er eldre og mindre sikkert.

Hold routeren oppdatert 

Som med det meste av moderne elektronikk så må routeren også holdes oppdatert. Har du en gammel router så kan den gamle programvaren også gi en tregere hastighet. Dette problemet kan imidlertid lett fikses, for routeren må bare oppdateres. Det kan ofte gjøres veldig enkelt og uten problemer. En oppdatert router vil også gi en bedre sikkerhet og stabilitet. Man bør imidlertid bytte ut routeren sin en gang iblant, for en router kan også bli for gammel. En router som er mer enn tre til fire år gammel bør byttes ut.

Frekvens

I likhet med WiFi forsterkeren så kan man bruke både 2,4 GHz og 5 GHz på routeren sin. Har man en Dual-Band router, som ekspertene anbefaler, så bør man velge 5 GHz som både gir en bedre forbindelse og mindre forstyrrelser fra andre nettverk i nærheten.

Prioritering av oppgaver

Hvis man både streamer, laster ned filer og spiller på nett på forskjellige enheter så kan man fort oppleve at forbindelsen blir litt belastet. Bruken av de forskjellige enhetene og internettforbindelsen påvirker nemlig hverandre – de stjeler hastighet fra hverandre.

Moderne routere kan programmeres til å kunne prioritere de forskjellige oppgavene slik at noen kommer i første rekke (for eksempel streaming), mens andre oppgaver nedprioriteres slik at de ikke forstyrrer de høyt prioriterte oppgavene (for eksempel nedlastning av filer).

Jo flere antenner, desto bedre signal

Hvis man har en router med antenner så vil «jo flere jo bedre» være den beste taktikken. Antennene henter nemlig ned signalet og gjør forbindelsen raskere. Hvis routeren din har tre eller færre antenner kan det være en fordel å skaffe seg én mer. Gamle antenner kan også med fordel byttes ut med nye etterhvert.

Hvis du ønsker visuelt å kunne se hvordan man best mulig optimaliserer internettforbindelsen sin så kan du også se her på denne videoen hvor ekspertene forklarer og viser:

Slik tester du internettforbindelsen din

Hvis man opplever problemer med en treg internettforbindelse så kan det være problemer flere steder. Problemene kan nemlig ligge enten hos deg selv eller hos leverandøren. Man kan først søke råd her i vår guide ovenfor om hvordan man kan få best mulig internettforbindelse, men hvis man fremdeles opplever problemer så kan man faktisk teste forbindelsen selv.

Basert på informasjon fra Linksys.com, Pcmag.com og Pcworld.com viser vi deg her hvordan du kan teste internettforbindelsen din selv:

Bruk kabel og sjekk datamaskinens status 

Start med å bruke en datamaskin som er koblet til forbindelsen med en kabel – og ikke en trådløs forbindelse – når du tester forbindelsen. En trådløs forbindelse kan lett være ustabil og gi et misvisende resultat.

Koble fra alle enheter bortsett fra testmaskinen, og sørg for at datamaskinen ikke driver med andre oppgaver som for eksempel å laste ned filer eller utfører oppgaver i bakgrunnen. Lukk også alle appene og programmene slik at du kun har nettleseren din åpen.

Gjør testen

Åpne nettleseren og velg den testen av internettforbindelser som du foretrekker. Det finnes en lang rekke med tester, og de fleste er pålitelige og gratis. Gå inn på nettsiden, og ofte vil det bare være en knapp der det står «Start testing». Klikk på knappen – deretter går siden i gang med å gjøre de forskjellige målingene hvor både hastigheten for nedlastning og hastigheten for opplastning blir målt.

Bli ikke overrasket over resultatet

Etter noen sekunder eller minutter vil man få resultatet, og hvis man blir sjokkert over å se at tallet ikke er det det samme som internettleverandøren har lovet, så må man beholde roen. Den hastigheten som er lovet er nemlig maksimal-hastigheten, og ekspertene skriver at stort sett ingen hjemmenettverk vil kunne oppnå dette. Derfor vil hastigheten som blir målt alltid være lavere, men dersom den er mye lavere så bør man ta hensyn til at problemet kan ligge hos enten deg selv eller hos leverandøren. Derfor bør man teste hjemme først.


Hos hvem ligger problemet?

Man tester hjemme ved at man starter med å ta samme test fra en annen datamaskin, og hvis resultatet er bedre på den ene maskinen så er problemet ofte hos en selv – for eksempel kan den første maskinen ha problemer med forbindelsen. Dersom den andre testmaskinen imidlertid har den samme lave hastigheten som den første, så kan man starte med å bruke en annen kabel mellom maskinen og routeren før man tester en gang til. Hvis resultatet er det samme igjen så kan man prøve å restarte routeren, fysisk plassere den et annet sted eller eventuelt oppdatere den. Man kan også forsøke å ta testen på et annet tidspunkt på dagen fordi stabiliteten på internettforbindelsen varierer litt avhengig av når på dagen man gjør det. Dersom man ikke opplever noen forbedring så anbefaler ekspertene at man kontakter internettleverandøren sin for å få hjelp.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

 

Netgear AC 1200

Toppscorer hos det amerikanske teknologimagasinet Techradar.com
God anmeldelse hos det amerikanske teknologimagasinet Wirelesshack.org

Netgear AC1200

 

Netgear AC 1200 er blitt inkludert 2 forskjellige tester av WiFi forsterkere – her er det snakk om en generell test av flere produkter hos Techradar.com og én enkelt test hos Wirelesshack.org. Ekspertene har basert sine endelige vurderinger på parametere som design, rekkevidde, funksjoner, hastighet og brukervennlighet. Både Techradar.com og Wirelesshack.org er svært fornøyde med dette produktet.

Høy hastighet

Netgear AC 1200 passer godt til den forbrukeren som ønsker en rask internettforbindelse – her ligger hastigheten nemlig på 1200 Mbps, noe som er en del. Det gjør at man kan spille, bla eller streame uten avbrytelser og hakking. I tillegg har den en lang rekkevidde på 112 m2, noe som er mye. Derfor passer denne Wifi forsterkeren godt til et større hus. I tillegg finnes det en smart stikkontakt som er innebygd i denne modellen slik at den ikke tar opp unødvendig plass til stikkontakt.

Moderne standard med dual band

Netgear AC 1200 er en moderne dual band-forsterker som kan kommunisere med både 2,4 GHz og 5 GHz frekvenser. Muligheten for 5 GHz vil i tillegg bidra til hastigheten, og det samme gjør også støtten av 802.11 ac standarden.

I tillegg finner man her 2 antenner som øker rekkevidde og stabilitet, og den fungerer både trådløst og via en kabel. Den har en LAN-port til kabelforbindelser, som for eksempel til en ekstern printer. For en høyere sikkerhet finnes det også både WPA, WPA2 og WEP sikkerhetsprotokoller.

Enkel og god, ifølge ekspertene

Netgear AC 1200 er blitt testet av 2 forskjellige ekspertkilder som er svært fornøyde med denne Wifi forsterkeren.

Ekspertene går blant annet inn på at det her er snakk om en enkel og grei modell som også er svært enkel å installere – dermed vil den være godt egnet til den forbrukeren som ikke er så teknisk interessert. Den kan til og med brukes uten installasjon av software. Ekspertene forklarer i tillegg at dette produktet presterer svært godt og at det derfor her er snakk om en av de absolutt beste modellene som er å få tak i på markedet.

Designet er også kompakt og godt, og det følger med en god bruksanvisning som er svært enkel å forstå.

Man skal imidlertid være oppmerksom på at denne Wifi forsterkeren ikke ligger i den prisvennlige enden av prisskalaen. Dette er noe ekspertene trekker frem, og de savner også flere Ethernet-porter.

Spesifikasjoner ved Netgear AC 1200:
🔴 Høyde: 11,4 cm
🔴 Bredde: 3,4 cm
🔴 Dybde: 5,5 cm
🔴 Vekt: 195 gram
🔴 Rekkevidde: 112 m2
🔴 Overføringshastighet: 1200 Mbps
🔴 Antall antenner: 2

Utvalgte fordeler ved Netgear AC 1200:
God rekkevidde
Rask modell
Med innebygd stikkontakt
Dual band
Høy sikkerhet

Her kan du se en video om Netgear AC 1200:


Linksys Re 6500

God anmeldelse hos det amerikanske teknologimagasinet Techradar.com 
85 av 100 poeng hos det amerikanske teknologimagasinet Tweaktown.com 
6 av 10 poeng hos det amerikanske teknologimagasinet Avforums.com 
God anmeldelse hos det amerikanske teknologimagasinet Tomshardware.com

Linksys Re 6500

 

 

Linksys Re 6500 er blitt anmeldt av 4 forskjellige ekspertkilder, og alle er godt fornøyde med modellen.

Her er det snakk om teknologimagasinene Techradar.com, Tweaktown.com, Avforums.com og Tomshardware.com som har sett nærmere på WiFi forsterkerens evner innen rekkevidde, funksjoner, design og hastighet.

Lang rekkevidde

Linksys Re 6500 vil være et godt valg hvis man vil ha en WiFi forsterker med en lang rekkevidde – denne kan nemlig rekke opptil 930 m2, noe som er svært mye. Derfor passer den godt til et stort hus.

Dette apparatet fungerer fint med alle eksisterende routere i huset og er designet til å gi et stabilt signal. Dette skjer blant annet via Cross Band-teknologien der de 2 dual band-båndene kan kommunisere med hverandre. Hastigheten på dette produktet ligger på 867 Mbps.

4 Ethernet-porter og mulighet for musikk-streaming

Linksys Re 6500 kommer i tillegg med 2 antenner for et sterkere signal, og den støtter den moderne 802.11 ac standarden – noe som gir opptil 3 ganger raskere internett i forhold til de eldre standardene.

Her finnes det også 4 Ethernet-porter, noe som er smart fordi man da kan koble kabler til modellen. Disse sikrer en høyere stabilitet da den trådløse overføringen av og til kan være ustabil.

Denne WiFi forsterkeren kommer også med mulighet til å kunne koble til høyttalere og stereosystemer – og da kan man også streame musikk direkte.

Smart med mulighet for musikk-streaming, ifølge ekspertene

Linksys Re 6500 er blitt anmeldt av flere forskjellige ekspertkilder, og alle er positivt innstilt til denne modellen.

Blant annet skriver Techradar.com at denne WiFi forsterkeren er litt dyr, men at den likevel er verdt alle pengene. Dette begrunnes med at den er svært robust og allsidig og at selve innmaten er svært kraftig. I tillegg fremheves muligheten til å kunne streame musikk som svært bra.

De andre ekspertene er også fornøyde med denne modellen, og Avforums.com skriver for eksempel at det også er en fordel at installasjon og oppsett er enkelt. Det er faktisk så enkelt at det kun tar rundt 2 minutter.

I tillegg er modellen generelt sett brukervennlig og enkel å bruke. Det samme gjelder streaming av musikk, og selve opplevelsen av dette er svært god.

Ekspertene nevner imidlertid også et par ulemper, og her synes de at prisen er litt høy og at den blir svært varm fysisk – i tillegg til at den trådløse forbindelsen ikke alltid er like god.

Spesifikasjoner ved Linksys Re 6500:
🔴 Høyde: 1,1 cm
🔴 Bredde: 4,3 cm
🔴 Dybde: 15,4 cm
🔴 Vekt: 160 gram
🔴 Rekkevidde: 930 m2
🔴 Overføringshastighet: 867 Mbps
🔴 Antall antenner: 2

Utvalgte fordeler ved Linksys Re 6500:
Stor rekkevidde
Cross Band-teknologi
Raskt internett
Flere Ethernet-porter
Mulighet til å koble til høyttalere og stereo-systemer

Her kan du se en kort video om Linksys RE6500:


Netgear EX7000

Spesielt anbefalt av datamagasinet M3
5 av 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
4,5 av 5 stjerner hos Pcmag.com

netgear-ex7000-wi-fi-forstaerker1

 

 

Den er litt stor og også litt dyr, men da er den negative delen sagt når det gjelder Netgear EX7000 som ifølge ekspertene er noe av det beste som finnes på markedet. Med dimensjoner på cirka 24 x 17 x 2,8 centimeter og med tre antenner ser det aller mest ut som en vanlig router.

Modellen er basert på en dual-core prosessor (Broadcom BCM 4708), og klarer hastigheter på helt opptil 600 Mbps ved 2,4 GHz og 1300 Mbps ved 5 GHz. Ytelsen er noe av det beste på markedet i denne klassen, og i tillegg får du hele fem Ethernet-porter og en USB-port med på kjøpet. Dette gjør det enkelt å koble modellen direkte til printere og annet utstyr.

Netgear EX7000 kan stå i vanlig horisontal posisjon, eller vertikalt ved bruk av foten som følger med.

Stor brukervennlighet og mange innstillingsmuligheter

Til tross for kompleksiteten i Netgear EX7000 er betjeningen svær enkel – i alle fall hvis du velger å bruke Netgear sin nettbaserte interface «Netgear Genie». Oppsettet kan gjøres raskt via Smart Setup, men har man lyst så finnes det mange spennende innstillingsmuligheter.

For eksempel kan man lage en plan som bestemmer når på dagen man vil ha Wifi. Det kan for eksempel brukes til å koble fra Wifi når det er tenåringens leksetid, sengetid eller etter bedriftens arbeidstid.

Via Netgear Genie kan du også laste ned ny programvare til Netgear EX7000 etterhvert som nye forbedrede software-versjoner kommer fra Netgear.

Du kan også justere signalstyrken etter behov. Det er for eksempel ingen grunn til at WiFi-signalet skal strekke seg helt ut på gaten dersom halv styrke er nok til å dekke hele huset.

Dette er en god sikkerhetsfunksjon som kan begrense uautoriserte forsøk på å få tilgang til nettverket. Modellen er for øvrig spekket med en lang rekke andre funksjoner, men det vil bli for langt å gå inn på alle her.

Fordeler ved Netgear EX7000:
Topprodukt med lynrask dataoverføring
Mange porter for tilkobling av eksternt utstyr
Kan plasseres både horisontalt og vertikalt
Enkelt oppsett via Netgear Genie-interface
Oppgraderbar firmware
Mange smarte og praktiske ekstrafunksjoner

Her kan du se en kort video om Netgear EX7000:


Linksys RE6500

5 av 5 stjerner hos Geekleak.dk
5 av 6 stjerner hos Dinside.no

linksys-re6500

 

 

Er du på jakt etter en helt tradisjonell forsterker i mellomprisområdet så er Linksys RE6500 et svært godt valg.

Den er beregnet til å stå på et vannrett underlag, og minner designmessig om en miniutgave av en tradisjonell router. Den har en diskret sort farge, og apparatet er utstyrt med to antenner.

Mange tror at antennene skal peke i forskjellige retninger, men både med denne og alle andre forsterkere får du de beste resultatene hvis antennene står loddrett.

En av fordelene ved en Wifi forsterker av den typen som Linksys RE6500 er av, er alle Ethernet-portene som ofte vil utgjøre en ekstra bryter. I mer avanserte tilfeller kan det være en stor fordel, og har man ikke bruk for portene er de i hvert fall ikke i veien. Denne modellen byr altså på fire porter.

Tradisjonell, men svært brukervennlig oppsett

Linksys RE6500 er i motsetning andre produkter i denne klassen ikke Plug and Play da det skal gjøres enkle innstillinger før nettverket er på plass. Den innebygde softwaren er imidlertid både brukervennlig og selvforklarende, og dette imponerer blant annet Geekleak. Her tok prosessen fra utpakking til ferdig oppsatt nettverk kun 5 minutter, og Linksys RE6500 beskrives som et av de enkleste hardwareproduktene å installere som redaksjonen noen gang har testet.

I praksis kobles Linksys RE6500 til stikkontakten, og etter et kort øyeblikk vises den på datamaskinens liste over tilgjengelige nettverk. Her kobler man seg på og åpner et nettleservindu. Dette vil automatisk starte den guidede installasjonsprosedyren som også gir beskjed dersom forsterkeren med fordel kan flyttes til et annet sted.

Fordeler ved Linksys RE6500:
Klassisk og driftssikker forsterker
Bra pris
Fire Ethernet-porter
Rask og enkel installasjon
Intelligent veiledning for optimal plassering


ZyXEL WRE6505 V2

5 av 6 stjerner hos Dinside.no
Anbefalt av Tek.no
Anbefalt av Itpro.no

Zyxel WRE6505 V2

 

Forsterkeren WRE6505 V2 er en forholdsvis ny modell fra ZyXEL, og den støtter alle nyere WiFi-standarder og kan også stilles tilbake til fabrikkinnstillinger. Med denne modellen trenger du derfor ikke å spekulere i kompatibiliteten med routeren. Designet er nøytralt hvitt, og med et relativt lite kabinett er det litt overraskende at enheten klarer seg helt uten skjemmende antenner. Hastigheten er likevel utmerket med henholdsvis 300 Mbps og 450 Mbps for drift ved 2,4 GHz og 5 GHz.

En stor fordel ved ZyXEL WRE6505 V2 er at den plugges rett i stikkontakten. Enheten tar dermed ikke opp bordplass, og du slipper også en ekstern strømforsyning som er standard for de fleste bordmodellene.

Til gjengjeld er det bare plass til en enkelt Ethernet-port som i tillegg er begrenset til 100 Mbps. Hvis du har bruk for tilgjengelige Ethernet-porter ved oppsett så finnes det bedre alternativer til ZyXEL WRE6505 V2. I motsatt fall er det nok hvis det primære behovet er trådløs dataoverføring. Den er kompakt, yter mye og er i tillegg moderat priset.

Smarte funksjoner og optimeringsalternativer

ZyXEL WRE6505 V2 byr på flere egenskaper som ellers er forbeholdt produkter som er mye dyrere. En av disse er muligheten til flere forskjellige driftsformer.

Utgangspunktet er normal drift, men du kan også skifte til optimering for enten rekkevidde eller hastighet. Rekkeviddevalget rekker enda lenger, men på bekostning av hastigheten. Optimering av hastigheten virker motsatt. I mange tilfeller vil den normale driftsformen være utmerket, men de ekstra mulighetene for optimering kan forbedre ytelsen i spesielle eller problematiske situasjoner.

En annen smart funksjon er muligheten til å benytte ZyXEL WRE6505 V2 som tilkoblingspunkt. De fleste vil nok benytte den som en vanlig extender/forsterker, men en på baksiden kan den forvandles til et koblingspunkt. Her må den naturligvis kobles til et kablet nettverk, og sender deretter ut en trådløs versjon av dette.

Oppsett foregår etter vanlige standarder. Hvis routeren din har en WPS-knapp så trykker du bare på denne, og deretter på WPS-knappen på ZyXEL WRE6505 V2. Etter et par minutter er alt stilt inn automatisk. Du kan naturligvis også få tilgang til og stille inn enheten via datamaskinen der det er enda flere innstillingsmuligheter.

Fordeler ved ZyXEL WRE6505 V2:
Støtter alle tidligere og nåværende standarder
Diskret kompakt design uten antenner
Mulighet til å optimalisere hastighet og rekkevidde
Kan alternativt fungere som tilkoblingspunkt
Enkelt oppsett via WPS eller datamaskin

Her kan du se en kort video om ZyXEL WRE6505 V2:


Netgear Nighthawk X6S EX8000

4,5 av 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com
3,5 av 5 stjerner hos det britiske datamagasinet Pcmag.com

Netgear Nighthawk X6S EX8000

 

 

WiFi forsterkeren Netgear Nighthawk X6S EX8000 er blitt testet av to forskjellige ekspertkilder – dette inkluderer den amerikanske teknologisiden Tomsguide.com samt datamagasinet Pcmag.com.

Begge ekspertkildene er fornøyde med modellen, og derfor gir de gode karakterer til Netgear Nighthawk X6S EX8000 – som helt klart ligger i den bedre enden av skalaen.

Maksimerer også hastigheten

Netgear Nighthawk X6S EX8000 er laget til å kunne forsterke det allerede eksisterende Wifi-signalet i hjemmet, og denne modellen har da også den fordelen at den er designet til å ikke redusere hastigheten i prosessen.

Denne WiFi forsterkeren gjør det enkelt å jobbe med flere nettverk da modellen kombinerer de synlige nettverkene til ett. Da gjør modellens forbindelse at man bare kan nyte det forsterkede Wifi-signalet uten avbrytelser.

Ekspertene: En av de beste på markedet

Netgear Nighthawk X6S EX8000 er blant annet blitt testet av den amerikanske teknologisiden Tomsguide.com som er svært imponerte over modellen. Derfor gir de den en karakter på hele 4,5 av 5 stjerner. Ekspertene skriver at de har gitt denne gode karakteren fordi modellen kanskje er den beste modellen på markedet – for utførelsen er helt topp.

I tillegg er Netgear Nighthawk X6S EX8000 enkel å sette opp og få til å fungere, og det finnes også flere gode porter. Tomsguide.com nevner imidlertid også noen ulemper ved modellen – de synes at modellen er litt stor rent fysisk – og at den heller ikke er billig.

Ekspertene: Enkel å installere

Netgear Nighthawk X6S EX8000 er blitt testet av ekspertene fra datamagasinet Pcmag.com, og her gir de også en bra karakter på 3,5 av 5 stjerner. Pcmag.com merker seg spesielt at denne Wifi forsterkeren virkelig er enkel å installere og få til å virke, og i tillegg finnes det mye moderne teknologi i modellen.

Modellen byr også på den unike muligheten at man kan beholde det samme nettverket og kodeordet som routeren har, men dessverre er Netgear Nighthawk X6S EX8000 ikke like rask som andre modeller på markedet.

Pcmag.com skriver videre at de også har opplevd andre modeller med en lengre rekkevidde – i tillegg er denne modellen noe dyr og litt klossete.

Spesifikasjoner ved Netgear Nighthawk X6S EX8000:
🔴 Lengde: 20,6 cm
🔴 Bredde: 25,4 cm
🔴 Høyde: 13,2 cm
🔴 Vekt: 1,5 kg
🔴 Rekkevidde: 51,2 meter

Utvalgte fordeler ved Netgear Nighthawk X6S EX8000:
God yteevne
Enkel å installere
Brukervennlig modell
Modell med mye teknologi

Her kan du se en kort video om Netgear Nighthawk X6S EX8000:


Linksys RE7000

4 av 5 stjerner hos danske Altomdata.dk
3,5 av 5 stjerner hos amerikanske Tomsguide.com
3,5 av 5 stjerner hos det britiske datamagasinet Pcmag.com

Linksys RE7000

 

WiFi forsterkeren Linksys RE7000 er blitt inkludert i tre forskjellige tester som er utført av henholdsvis danske Altomdata.dk, amerikanske Tomsguide.com og den britiske versjonen av datamagasinet Pcmag.com.

Denne modellen er blitt testet på forskjellige parametere for å se hvor godt den fungerer, og de tre ekspertkildene vurderer at det her er snakk om et bra produkt.

Eliminerer døde områder

Linksys RE7000 forsterker WiFi-signalet i huset eller på kontoret, og denne modellen er laget til å kunne håndtere til og med hard belastning. Dette betyr at man ved å bruke denne modellen fortsatt kan se innhold i både 4K og HD da den gir signalet en sterk økning.

Denne WiFi forsterkeren gjør at eventuelle døde områder elimineres slik at man får fullt utbytte av Wifi-signalet i hele huset.

Ekspertene: Sikrer stabilt nettverk

Linksys RE7000 er blant annet blitt testet av den danske siden Altomdata.dk som er veldig imponerte over modellen. De skriver at installasjonen går greit selv om det kan være litt mange ting å holde styr på, men modellen blir raskt klar til bruk.

Når WiFi forsterkeren tas i bruk merker ekspertene med én gang at nettverket blir mye mer stabilt. De danske ekspertene fremhever også muligheten til å kunne sette opp forskjellige enheter direkte til signalet, og dette er en funksjon de ikke har noe imot å betale ekstra for.

Ekspertene: Enkel og god

Linksys RE7000 er også blitt testet av Tomsguide.com og Pcmag.com som begge finner modellen tilfredsstillende – selv om det ikke er den beste modellen på markedet. Blant annet skriver Tomsguide.com at denne WiFi- forsterkeren er en enkel og god modell som har et enkelt og flott design.

Softwaren i produktet er svært praktisk og brukbar, og det finnes gode dual-band- muligheter. Imidlertid er det litt problemer med ytelsen over lengre tid, og det finnes bedre modeller på markedet da Linksys RE7000 ikke rekker like langt som andre modeller.

Spesifikasjoner ved Linksys RE7000:
🔴 Lengde: 6 cm
🔴 Bredde: 8,6 cm
🔴 Høyde: 12,1 cm
🔴 Vekt: 0,2 kg
🔴 Rekkevidde: 21,3 meter

Utvalgte fordeler ved Linksys RE7000:
Enkel og flott modell
Laget for å kunne eliminere døde områder
Enkel å installere
Praktisk og brukervennlig


Asus RP-AC66

Anbefalt av testsiden Trustedreviews.com

Asus RP-AC66

 

 

WiFi forsterkeren Asus RP-AC66 har blitt testet av den internasjonale testsiden Trustedreviews.com som har som formål å teste forskjellige typer forbrukerprodukter til hjemmet. Denne WiFi forsterkeren er her blitt testet sammen med en rekke andre modeller der modellene er blitt vurdert ut ifra spesifikke krav som sier noe om brukervennlighet og styrke innen forlengelse av Wifi-signalet. Trustedreviews.com vurderer at Asus RP-AC66 er et godt produkt, og derfor får modellen et stempel som verdt å anbefale.

Store antenner dekker døde områder

Asus RP-AC66 kommer med et litt spesielt utseende som kanskje ikke vil falle i smak hos alle. Modellen er utstyrt med tydelige antenner som er de anordningene som tar tak i det eksisterende Wifi-signalet for å forsterke og forlenge det. Antennene har også den fordelen at de eliminerer døde områder.  Asus RP-AC66 er spesialdesignet til den krevende brukeren som ofte har bruk for et sterkt og langtrekkende signal da modellen er laget for å ikke miste styrke eller hastighet når signalet forlenges.

Ekspertene: Flott og enkel

Asus RP-AC66 er blitt testet av den internasjonale testsiden Trustedreviews.com i en test av flere forskjellige WiFi forsterkere. Ekspertene er positivt innstilt overfor Asus RP-AC66, og dette begrunner de med at det her er snakk om en velfungerende modell. Trustedreviews.com skriver at modellen rent utseendemessig er veldig flott og elegant, og at den i tillegg er god til den forbrukeren som bruker Wifi nettverket til litt av hvert – for eksempel til streaming, spill, underholdning og jobb. Her roses modellen også for at den er svært enkel i bruk og at selve installasjonen av modellen gikk enkelt og uten problemer.

Ekspertene: God til prisen

Trustedreviews.com skriver i tillegg at Asus RP-AC66 leverer en svært høy hastighet, men at hastigheten varierer ut ifra hvor nær modellen man befinner seg. Hvis man sitter helt nærme så er hastigheten svært høy. Her er det ikke snakk om den raskeste modellen som markedet har å by på når det kommer til å sende data, men modellen hører heller ikke til blant de dyreste på markedet.

Alt i alt vurderer Trustedreviews.com at denne WiFi forsterkeren er veldig bra til prisen og leverer det man kan forvente når man tar prisen i betraktning.

Spesifikasjoner ved Asus RP-AC66:
🔴 Lengde: 14 centimeter
🔴 Bredde: 8,5 centimeter
🔴 Høyde: 3,4 centimeter
🔴 Vekt: 0,54 kg
🔴 Rekkevidde: 30,5 meter

Utvalgte fordeler ved Asus RP-AC66:
Modell med antenner
Laget til den krevende brukeren
Bra til den brukeren som bruker Wifi-forbindelsen sin til litt av hvert
Leverer en god yteevne til prisen


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤔 Hvilke WiFi forsterkere har fått de beste anbefalingene i testene?

TP-Link RE 650, TP-link RE450, Netgear EX7000, TP-link TL-WPA4220KIT, Linksys RE6500, ZyXEL WRE6505 V2 og Netgear Orbi

🤓 Hvordan er WiFi forsterkerne blitt testet?

WiFi forsterkerne er blitt vurdert ut ifra sine spesifikasjoner, brukervennlighet og hastighet i praksis. Ekspertene har også testet de appene som hører til hvis de finnes – samt de ulike innebygde innstillingene som for eksempel foreldrekontroll.

🧐 Hva skal man se etter når man kjøper en WiFi forsterker?

Det finnes grunnleggende to typer Wifi forsterkere – nemlig mesh-systemer og kabelbaserte Wifi forsterkere. Begynn med å sette deg inn i hvilket system som er mest hensiktsmessig for deg. Deretter bør du se på routeren sin hastighet, antall porter, sikkerhet og brukervennlighet. Har du mulighet til det så bør du velge en modell med Dual-band 5 GHz da dette vil gi et raskere internett enn det klassiske 2,4 GHz.


WiFi forsterker Test – Disse kildene har vi brukt

I utvelgelsen og gjennomgangen av markedets beste WiFi forsterkere har vi støttet oss til eksterne kilder i form av tester og anmeldelser både fra Norge og utlandet. Nedenfor finner du en liste med et utvalg av kilder og linker slik at du eventuelt kan grave dypere selv. Det vil imidlertid være for mye å ramse opp alle kildene som er nevnt her, så du kan raskt finne produktomtalene med Google eller en annen søkemotor.

Altomdata.dk 🇩🇰

Altomdata.dk er en dansk teknologiside som skriver om emner innen datamaskiner, teknologi og elektronikk. Altomdata.dk hjelper de danske forbrukerne med kunnskap og informasjon om teknologi, og det inkluderer også tester av digitale produkter.

Altomdata.dk har her testet to forskjellige modeller:

Les mer her om testen av Linksys RE7000.

Les mer her om testen av Netgear Orbi.

PC Magazine 🇺🇸

Pcmag.com er en internasjonal nettside som skriver bredt om emner innen datamaskiner, IT, hardware, software og teknologi. Pcmag.com hjelper forbrukeren gjennom den tekniske verden med nyheter, guider, kunnskap, tester og mye mer. Her er det snakk om den britiske versjonen av Pcmag.com som har testet to forskjellige modeller:

Les mer her om testen av Netgear Nighthawk X6S EX8000.

Les mer her om testen av Linksys RE7000.

Experten Testen med flere 🇩🇪

Også fra den tyske siden har vi funnet verdifull informasjon, og en av kildene er Experten Testen som leverer uavhengige tester av alle slags forbrukerprodukter.

Her finner du blant annet en svært dyptgående test av både TP-link RE450 og Devolo Dlan 500 AV, mens vi fant informative artikler om Netgear AC750 WiFi og TP-link TL-WPA4220KIT hos henholdsvis Tessatest.de og Testberichte.de.

Datamagasinet M3 🇸🇪

Fra den svenske siden har vi blant annet hentet materiale fra Datamagasinet M3 – også kjent som PC for alla. Her finnes det grundige tester av blant annet 

Netgear EX7000, men også oversikter som dekker flere forskjellige produkter.  Ett eksempel er denne testen der blant annet både TP-link TL-WPA4220KIT og Devolo Dlan 500 AV er blitt testet.

Diverse norske tester 🇳🇴

Norge har også bidratt med en del materiale, og her på Dinside.no har ekspertene blant annet testet både Linksys RE6500 og ZyXEL WRE6505. Den sistnevnte modellen er også blitt testet med flotte anbefalinger hos både Tek.no og ITpro.no.

Ign.com 🇺🇸

Ign.com er en internasjonal nettside med fokus på datamaskiner og dataspill. Her skriver de om nyheter, artikler og informasjon om spill og utstyr til datamaskiner, og her viser de også en test av modellen Netgear Orbi.

Les mer om testen her på deres hjemmeside.

Techadar.com 🇺🇸

Techradar.com er en teknologi-nettside med et bredt fokus på forbrukerprodukter innen den teknologiske verden. Nettsiden har eksperter som skriver artikler og nyheter om teknologi-relaterte emner, og Techradar.com utfører også forskjellige tester. Her er det snakk om en test av modellen Netgear Orbi. Du kan lese hele testen her.

Techradar.com har også foretatt en større test for å finne frem til de beste WiFi forsterkerne på markedet. Testen som inkluderer både Netgear AC 1200 og Linksys Re 6500, og kan leses i sin helhet hos Techradar.com.

Tomsguide.com 🇺🇸

Tomsguide.com er en internasjonal teknologi-nettside som hovedsakelig arbeider med forskjellige tester av ulike produkter fra den elektroniske verden. Tomsguide.com skriver derfor blant annet anmeldelser av produkter, guider og opplæringsvideoer på nettsiden. Her har Tomsguide.com testet flere modeller:

Les mer her om testen av Netgear Nighthawk X6S EX8000.

Les mer her om testen av Linksys RE7000.

Les mer her om testen av Netgear Orbi.

Les mer her om testen av TP-Link RE 650.

Trustedreviews.com 🇬🇧

Trustedreviews.com gir daglige og detaljerte ekspertvurderinger av elektroniske forbrukerprodukter samt lengre analyser. Her har Trustedreviews.com testet to forskjellige modeller:

Les mer her om testen av Netgear Orbi.

Les mer her om testen av Asus RP-AC66.

Trustedreviews.com har også foretatt en stor test av flere forskjellige WiFi forsterkere for å finne frem til de beste på markedet. Modellene Asus RP-AC66 og TP-Link RE 350 er blitt inkludert i denne testen som kan leses her.

Avforums.com 🇬🇧

Avforums.com er et amerikansk forum for HiFi-entusiaster med fokus på alt innen teknologiske forbrukerprodukter. Her foretas det stadig tester av diverse elektroniske produkter og gadgets, og her er det snakk om en test av Linksys Re 6500. Du kan lese hele testen hos Avforums.com.

Pcgamer.com 🇬🇧

Pcgamer.com er et internasjonalt teknologimagasin som har fokus på nyheter og anmeldelser av dataspill. Ekspertene skriver også anmeldelser av produkter til datamaskinen, og her er det snakk om den britiske versjonen av magasinet som har foretatt en test for å finne frem til de beste Wifi forsterkerne. Modellen TP-Link RE 650 er inkludert i denne testen. Hele anmeldelsen kan leses hos Pcgamer.com.

Tomshardware.com 🇺🇸

Tomshardware.com er et amerikansk teknologimagasin som hovedsakelig skriver om hardware til elektroniske produkter – og da spesielt datamaskiner. Dette inkluderer også av og til tester, og her har Tomshardware.com testet de beste WiFi forsterkerne som finnes på markedet – inkludert modellen Linksys Re 6500. Hele testen kan leses her hos Tomshardware.com.

Tweaktown.com 🇺🇸

Tweaktown.com er et amerikansk teknologimagasin som har fokus på elektroniske forbrukerprodukter – inkludert dataspill og tilbehør. Dette gjelder for eksempel også Wifi forsterkere, og her har ekspertene sett nærmere på Linksys Re 6500. Les mer hos Tweaktown.com.

T3.com 🇺🇸

T3.com er et amerikansk teknologi- og gadget-magasin med fokus på diverse emner innen teknologi – blant annet nyheter, anmeldelser, guider og artikler.

Ekspertene fra T3.com har her sett nærmere på modellen TP-Link RE 650. Hele testen kan leses hos T3.com.

Wirelesshack.org 🇺🇸

Wirelesshack.org er et amerikansk teknologimagasin som skriver om nyheter, guider og anmeldelser av elektroniske produkter – og nettsiden har spesielt fokus på produkter med trådløse forbindelser.

Wirelesshack.org har her testet og anmeldt WiFi forsterkeren Netgear AC 1200, og anmeldelsen kan leses i sin helhet her hos Wirelesshack.org.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere