Mobiltelefon test-guide: De beste smartphones i test

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Smarttelefoner er blitt viktige for oss i hverdagen. Likevel kan det være utfordrende å avgjøre hvilken mobiltelefon som er best for akkurat deg. Dette fordi teknologien raskt utvikler seg. Det finnes et stort utvalg mobiltelefoner som tilfredsstiller ulike krav og behov, avhengig av type operativsystem, skjerm, ytelse og pris. I artikkelen vår får du oversikt over hvilke funksjoner du bør vurdere før du kjøper en ny mobiltelefon, og de beste modellene på markedet akkurat nå, for Android- og iOS-brukere.

Hva du bør tenke på når du skal kjøpe en mobiltelefon

Kamera
Kameraet bør kunne fokusere og ta bilder raskt, slik at du kan fange øyeblikket. Mange nyere smarttelefoner kommer med flere forskjellige kameraer, med ulike formål, som gjør at du kan ta det mest optimale bildet. Eksempelvis er et ultravidt kamera godt egnet til å ta bilde av større områder.

Makro-kameraer er på den andre siden designet for nærbilder, slik at du kan fange selv de minste detaljene. Sistnevnte kamera krever vanligvis mye lys for å få bildene skarpe. Du bør også tenke på hvilken type videoer du ønsker å kunne filme. 4K-videoer har veldig god kvalitet, men de tar opp mye lagringsplass på mobiltelefonen.

De fleste vil si seg fornøyde med FullHD-videoer, som også har høy “bilder per sekund”-innstilling (f.eks. 60FPS) som får videoene til å se mye jevnere ut. En annen ting å vurdere er blitsen på mobiltelefonen. Hvis du planlegger å ta bilder i situasjoner med lite lys, bør du kanskje ha en telefon med tofarget LED-blits.

Skjerm
Når det gjelder skjerm vil oppløsning og antall piksler påvirke hvor skarpt og tydelig tekst og bilder vises. Større skjermer har oftere høyere oppløsning for å ha en tilstrekkelig PPI (piksler per tomme). Men størrelsen på skjermen er ikke alt -type skjerm-teknologi kan også utgjøre en stor forskjell. Eksempelvis gir OLED-skjermer mer “levende” farger og “dypere” farger i svart. Dette kan også forlenge batteritiden, spesielt hvis du bruker en “alltid-på-skjerm”-funksjon.

Noen av disse skjermene har 1 milliard eller flere farger å vise. I tillegg har noen skjermer en høyere oppdateringsfrekvens målt i Hz (90, 120 Hz). Høyere Hz resulterer i jevnere bevegelse på skjermen når du spiller spill, ser på videoer eller bare scroller på sosiale medier. Det siste du bør vurdere er utformingen av skjermen -noen er flate, andre er buede, og noen har kamera-utskjæringer. Vi mener at færre distraksjon gir en bedre totalopplevelse.

Batteri
Mobiltelefonens batteri måles i milliampere-timer, eller mAh, som indikerer hvor mye energi som kan lagres og brukes over tid. I takt med at teknologien har forbedret seg,  kan batterier i mobiltelefoner ha høyere mAh, og dermed gi lengre brukstid mellom oppladning. Eksempelvis har mobiltelefonen OnePlus 10 pro 5000+ mAh.

Det har også dukket opp nye lademetoder, slik som hurtiglading, trådløs lading og til og med omvendt trådløs lading. Disse “premium”modellene gjør det mulig å lade en annen enhet med egen mobiltelefon, som gjør det enda enklere å holde telefonen gående i lang tid. De fleste telefoner trenger i dag ikke mer enn 20 minutter for å lade opptil 50 %. Mange vil være fornøyde med at mobiltelefonens batteritid varer en hel dag, men de siste årene har det blitt utviklet mobiltelefoner med batteritid som kan vare hele to dager, slik som en Huawei Honor 70.

Vår anbefaling når det gjelder batteritid er å se etter en mobiltelefon med minst 4000+ mAh for en Android-telefon, og 3500+ mAh for en Iphone. Iphone krever lavere mAh siden IOS er et mer effektivt operativsystem enn Android. Husk at mobiltelefonen krever en viss mengde Watt -prøv derfor å kjøpe en lader som støtter telefonens Watt-nivå, slik at du får rask oppladning. 

Pris
Pris kan være en avgjørende faktor når det kommer til å kjøpe seg ny mobiltelefon. Det første du bør vurdere er om du vil gå for et budsjettvennlig valg eller et “premium” valg. De budsjettvennlige mobiltelefonene kan koste så lite som 4000 kr. Disse kan ha færre funksjoner, men likevel dekke grunnleggende behov som samtaler, tekstmeldinger og nettsurfing. “Premium” telefonene koster rundt 18 000 kr, eller mer, og har ofte banebrytende teknologi og topp-funksjoner.

Det finnes også mobiltelefoner som ligger midt mellom disse to ytterpunktene. De siste årene har disse mellom-telefonene blitt populære grunnet gode nøkkelfunksjoner som batteritid og kamera. Hvis du ikke er ute etter en fancy mobiltelefon, med funksjoner som IP-klassifisering, høyoppløselig videoopptak, 5G mobilnettverk osv. så anbefaler vi at du sjekker ut noen budsjettvennlige alternativer.

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Før du går til innkjøp av en mobiltelefon er det alltid en god idé å lese forbruker- og ekspertanmeldelser. Dette gjør deg trygg på at du tar den riktige avgjørelsen. Anmeldelser fra forbrukerne kan si noe om hvordan mobiltelefonen fungerer i den virkelige verden, om de er fornøyd med telefonens kamera, skjerm, lyd osv.

Ekspertanmeldelser går mer i detalj om mobiltelefonens mer komplekse funksjoner, som CPU- og GPU-ytelse, tester av kamera under forskjellige lysforhold, standarder, Wi-Fi, mobildatasignaler osv. Ekspertanmeldelser kan også si noe om hvordan spesifikke mobiltelefoner tåler å brukes til gaming, samt sammenligne mobiltelefonen med andre konkurrenter på markedet.

arrow-more


Apple iPhone 14 Pro 128GB – Mobiltelefon med “Dynamic Island”-forbedring

✅ 4,5 av 5 på amazon.co,uk
✅ Testvinner på pocket-lint.com
✅ 4,5 av 5 på tomsguide.com
4,5 av 5 på trustedreviews.com
9 av 10 på digitaltrends.com

Det beste med Apple iPhone 14 Pro er LTPO Super Retina XDR OLED-skjermen. Denne skjermen har en rekke fordeler sammenlignet med tradisjonelle LCD-skjermer, inkludert forbedret fargenøyaktighet, bedre kontraster og høyere maksimal lysstyrke. I tillegg er iPhone 14 Pro kompakt i størrelsen, som gjør den til et godt valg for folk som ønsker en avansert telefon med god kapasitet, som ikke er alt for stor. 

 •  LTPO Super Retina XDR OLED-skjerm
 •  Apple A16 Bionic (4 nm) CPU
 • 48 MP hovedkamera med OIS

En detaljert gjennomgang av Apple iPhone 14 Pro 128GB

Svært gode kamera-funksjoner
iPhone 14 Pro er en avansert smarttelefon med gode funksjoner. Den har en hexa-core prosessor, 5-core nyeste GPU fra Apple og 128 GB intern lagring (tilgjengelig opptil 1TB), samt et 48MP hovedkamera med sensor-shift optisk bildestabilisering. Denne mobiltelefonen støtter også trådløs lading (15W) og hurtiglading som på 30 minutter lader opp til 50%.

Den er tilgjengelig i fire forskjellige farger: hvit, svart, gull og lilla. Skjerm med “Dynamic Island” forbedring vil falle i smak hos de fleste, spesielt grunnet skjermlyset og 120Hz i oppdateringsfrekvens, som gjør skjerminnholdet jevnere å se på. 

Klar for høy hastighet?
Enheten har IP68-klassifisering, som betyr at den er motstandsdyktig mot vann og støv. Den kan senkes i opptil 6 m dypt vann, i opptil 30 minutter uten skade, men generelt vil vi ikke anbefale å utsette mobiltelefonen for slike forhold. Dimensjonene til iPhone 14 Pro er 147,5 x 71,5 x 7,9 mm og den veier 206 gram.

I tillegg er 14 Pro 5G-kompatibel, som sikrer deg lynrask internett både når det gjelder opplastings- og nedlastingshastighet. Sist men ikke minst støtter Iphone 14 Apple Pay, som er sertifisert av Visa, MasterCard, AMEX. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Apple iPhone 14 Pro 128GB

iPhone 14 Pro har fått 4,5 stjerner av 5 på amazon.co.uk. Her roser forbrukerne mobiltelefonens kapasitet, kamera og design. Telefonen har også fått skryt fra eksperter på digitaltrends.com. Ekspertene sier blant annet: “IPhone 14 Pros enestående kapasitet, enkle og kraftige programvare, allsidige kamera og høykvalitetsdesign gir en uanstrengt opplevelse.” I tillegg er 14 Pro kåret til testvinner på pocket-lint.com. Her påpekte ekspertene: «Med iPhone 14 Pro får du Apples velkjente høye nivå av håndverk og design, men i år får du noe litt ekstra: Dynamic Island.”

Fordeler

 • “Alltid-på”-skjerm
 • Gode høyttalere
 • Godt materiale
 • SOS-nødfunksjon
 • Langsiktig programvarestøtte
Ulemper

 • Ingen USB-C

Forbrukerlivs vurdering

Apple iPhone 14 Pro 128GB er en god mobiltelefon. Den har en ideell “alltid-på”-skjerm, gode høyttalere og langsiktig programvarestøtte. Materialet er utmerket, og den har til og med en nødfunksjon for SOS via satellitt. Selv om batteritiden er kortere enn Pro Max-modellen, og den fortsatt bruker “Lightning” i stedet for USB-C, tilbyr Apple iPhone 14 Pro 128GB et kamera med god ytelse. På grunnlag av det generelle designet og mobiltelefonens ytelse, anbefaler vi den til alle som ønsker seg en god mobiltelefon. 

Spesifikasjoner:
Skjerm: 6,1” LTPO Super Retina XDR OLED, 120Hz
Batteri: 3200 mAh
Lagring: 128 GB
Kamera: Trippel – 48 MP (bred), 12 MP (tele), 12 MP (ultrabred), 12 MP (frontkamera)
RAM-minne: 6 GB
CPU: Apple A16 Bionic
GPU: Apple GPU (5-kjernes grafikk)
OS: iOS 16


Samsung Galaxy S22 128GB – Elegant og kompakt mobiltelefon med nyeste CPU og GPU

✅ 4,3 av 5 på amazon.com
✅ 89 av 100 på notebookcheck.net
✅ 4 av 5 på tomsguide.com
4 av 5 på trustedreviews.com

8 av 10 på androidauthority.com

Galaxy S22 er den nyeste elegante mobiltelefonen fra Samsung. Den har skjerm med 120Hz oppdateringsfrekvens, som betyr at bildet på skjermen vil oppdateres med en hastighet på 120 ganger per sekund. Dette er dobbelt så raskt som ved de fleste andre smarttelefoner på markedet. Dette gir en mye jevnere og mer sømløs opplevelse av skjermen, spesielt når du ser på videoer eller spiller spill.

 • Skjerm med 120Hz oppdateringsfrekvens
 • Corning Gorilla Glass Victus+
 • Kompatibel med 8K-videoer

En detaljert gjennomgang av Samsung Galaxy S22 128GB

Høyoppløselig videoopptak
Samsung Galaxy S22 er en avansert mobiltelefon med noen av de beste funksjonene tilgjengelig på markedet. Den har 50,0 MP kameraoppløsning, slik at du kan ta gode bilder selv i mørke omgivelser. Videre har den 8 GB RAM og den beste CPU og GPU som er tilgjengelig. Dette sørger for at mobiltelefonen jobber raskt.

Den har også et 10,0 MP frontkamera, så den egner seg godt for selfies og videosamtaler. En av de mest interessante funksjonene er “Dual”-videosamtaler som lar deg bruke front- og bakkameraer simultant. For folk som er interessert i å lage videoinnhold av høy kvalitet, har telefonen også mulighet for 8K-opptak -en funksjon du bare finner hos smarttelefoner i toppklassen.

Sterk beskyttelse
Mobiltelefonens operativsystem er Android 12 med Samsungs eget ONE UI. Den har en 6,1” AMOLED-skjerm med en oppløsning på 1080×2340 piksler, som også støtter 120hz. Skjermens øverste lag er av Corning Gorilla Glass Victus+ som regnes som et av de sterkeste glassene på markedet. Mobiltelefonen kommer også med en Armour aluminiumsramme som er motstandsdyktig mot riper.

Den er vannavstøtende og støvtett med IP68-klassifisering, noe som betyr at den kan senkes i opptil 1,5 m vann i opptil 30 minutter uten skade. Mobiltelefonen støtter også 5G-nettverk og har Bluetooth 5.2-funksjoner. I tillegg til dette har den funksjoner for hurtiglading og omvendt lading i kombinasjon med et 3700mAh batteri. Mobiltelefonen har 128 og 256 GB lagringskapasitet, noe som regnes som gjennomsnittlig lagringsplass.

Hva sier forbrukere og eksperter om Samsung Galaxy S22 128GB

Samsung Galaxy S22 har en forbrukervurdering på 4,3 av 5 på Amazon, basert på 250+ anmeldelser. Folk ser ut til like at mobiltelefonen er liten i størrelsen -den er enkel å bruke med én hånd. GSM Arena uttalte på sin YouTube-kanal at du stort sett får alt det du kan forvente av denne mobiltelefonen fra Samsung.

Ekspert Ryan Haines på androidauthority.com ga den en score på 8 av 10 og sa: “Vi kan sitte her og diskutere hvorvidt en 6,1-tommers mobiltelefon virkelig teller som liten, men jeg vil si at Galaxy S22 får lever opp til karakteren. Den er fornøyelig å bruke med én hånd og nøye utformet slik at nesten alt er innen tommels rekkevidde…””

Fordeler

 • Dynamisk AMOLED 2X, 1300 nits
 • Snapdragon 8 Gen 1 CPU
 • Gode kameraer
 • Kompakt og elegant design
 • Armor aluminiumsramme
Ulemper

 • Batteritiden kunne vært bedre
 • Kan bli litt varm ved spilling

Forbrukerlivs vurdering

Vi liker Samsung Galaxy S22 veldig godt. Den har et elegant design, en god AMOLED-skjerm med topp lysstyrke (1300 nits), og god kapasitet takket være den nyeste Snapdragon-prosessoren. Kameraene er også gode og den er veldig kompakt og slitesterk.

Batteritiden kunne imidlertid vært bedre, og den kan bli litt varm når du spiller. Til tross for disse ulempene, kommer Samsung Galaxy S22 med et flott kamera og positive anmeldelser på design og holdbarhet, noe som gjør den til en av de beste kompakte Android-ene på markedet.

Spesifikasjoner:
Skjerm: 6.1 Dynamic AMOLED 2X, 120Hz
Batteri: 3700 mAh
Lagring: 128 GB
Kamera: Trippel – 50 MP (bred), 10 MP (tele), 12 MP (Ultravid), 10 MP (frontkamera)
RAM-minne: 8 GB
CPU: Exynos 2200 / Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1 (avhengig av region)
GPU: Xclipse 920 / Adreno 730 (avhengig av region)
OS: Android 12, One UI 4.1.1


Apple iPhone 14 Pro Max 1TB – mobil med godt kamera og batteri

✅ 4,7 av 5 på google shopping
✅ 90 av 100 på notebookcheck.net
✅ 5 av 5 på tomsguide.com
4,5 av 5 på pcmag.com

10 av 10 på digitaltrends.com

iPhone 14 Pro Max er for folk som vil ha det absolutt beste fra Apple. Telefonen har en svært god 4K-opptaksevne på både bak- og frontkameraet, noe som gjør den ideell når man skal fange livets viktige øyeblikk.

 • 4K-opptak på bak- og frontkamera
 • 50 % på 30 min
 • Nød-SOS via satellitt

En detaljert gjennomgang av Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

Stor lagringsplass
iPhone 14 Pro Max 1TB er en mobiltelefon designet med kraft og produktivitet i tankene. Den har Hexa Core-behandling og en sjenerøst 1TB internminne, noe som gjør den ideell for lagring av bilder, videoer og andre filer. Med sin høye prisklasse er dette produktet rettet mot de som leter etter en mobiltelefon som kan holde tritt med en krevende livsstil.

iPhone 14 Pro Max har også hurtiglading (50 % batteri på 30 minutter) samt trådløs lading på 15W, slik at du kan ha strøm på telefonen uansett hvor du er. Designet er motstandsdyktig mot vann og “fall”-ulykker -iPhone 14 Pro Max takler mye, men vi vil likevel anbefale at du passer godt på den.

Innovasjon
iPhone 14 Pro Max skuffer ikke når det gjelder kamerakvaliteten, med fire kameraer bakpå og en oppløsning på 48,0 MP. Den har også optisk bildestabilisering (OIS) for å redusere uskarphet i bilder og videoer. I tillegg er iPhone 14 Pro Max utstyrt med en nødfunksjon for SOS via satellitt som kan aktiveres i nødstilfeller.

Sist men ikke minst kommer 14 Pro Max med en svært god 6,7-tommers LTPO Super Retina XDR OLED-skjerm med 2000 nits, som betyr at du ikke vil ha noe problem med å se detaljer på skjermen selv i de mest lyse omgivelser. På toppen av det har den også ny Dynamic Island-funksjon, som mange ser ut til å like godt.

Hva sier forbrukere og eksperter om Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

iPhone 14 Pro Max 1TB har høy score blant forbrukere og eksperter. På Google shopping har telefonen en rangering på 4,7 av 5 basert på 800+ forbrukeranmeldelser. Forbrukere har berømmet mobiltelefonen for dens gode funksjoner og design.

Kameraet og kapasiteten til telefonen har spesielt fått ros. I tillegg ga eksperter på tomsguide.com maksimal rangering på 5 av 5, og sa: “Totalt sett er iPhone 14 Pro Max et beist av en telefon som er kraftig på Pro-nivå, samtidig som den er en fryd å bruke. Det er den beste telefonen du kan kjøpe, punktum.”

Fordeler

 • A16 Bionic-brikken er lynraskt
 • Lyssterk skjerm med “alltid-på”-funksjon
 • 48 MP kamera
 • God batteritid
 • Action video-modus
Ulemper

 • Kameraet er best i sterkt lys
 • Mangel på fysisk SIM kan føles som en ulempe

Forbrukerlivs vurdering

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB er en svært godt mobiltelefon med noen imponerende funksjoner. A16 Bionic-brikken gjør den til en av de raskeste mobiltelefonene på markedet, og den lyse skjermen med “Alltid-på”-funksjon vil garantert imponere. 48 MP-kameraet er virkelig godt, imidlertid er det best i sterkt lys.

Mangelen på fysisk SIM kan føles som en ulempe, men “actionvideo”-modusen er noe kreative folk sikkert vil sette pris på. Batteritiden kombinert med effektiv iOS gjør denne mobiltelefonen verdt pengene. Med tanke på det generelle designet og funksjonene, vil iPhone 14 Pro Max 1TB være et godt valg for alle som leter etter en avansert mobiltelefon.

Spesifikasjoner:
Skjerm: 6.7 LTPO Super Retina XDR OLED, 120Hz
Batteri: 4323 mAh
Lagring: 1TB
Kamera: 48 MP (bred), 12 MP (telefoto), 12 MP (Ultravid), TOF 3D LiDAR-skanner (dybde), 12 MP (frontkamera)
RAM-minne: 6 GB
CPU: Apple A16 Bionic (4 nm)
GPU: Apple GPU (5-kjernes grafikk)
OS: iOS 16


OnePlus 10 Pro 5G – Mobiltelefon med fargerik skjerm

✅ 4,3 av 5 på amazon.com
✅ av 10 på cnet.com
✅ 4,5 av 5 på tomsguide.com
4 av 5 på techradar.com

8,5 av 10 på phonearena.com

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

OnePlus 10 Pro 5G er en Android-telefon med et smart operativsystem. Mobiltelefonen har 1B-fargeskjerm for ekstra “levende” bilder, og er lynraskt til spilling, streaming og surfing.

 • 1B fargeskjerm
 • 50 MP ultravidt kamera
 • 5000 mAh batteri

En detaljert gjennomgang av OnePlus 10 Pro 5G

Hurtiglading som skiller seg ut
OnePlus 10 Pro 5G er en avansert mobiltelefon som tilbyr noen av de beste funksjonene tilgjengelig på markedet. Telefonen har 12 GB RAM og 256 GB intern lagring, noe som gjør den ideell for folk som bruker telefonen mye.

Den har også et 80W hurtigladende 5000mAh batteri som kan nå 100 % på bare 32 minutter. OnePlus 10 Pro 5G er en av de nyeste mobiltelefonene med 5G-tilkobling, noe som gjør den godt egnet for gamere og streaming-fans. Den har også et høyttalersystem som gir god lydkvalitet uten forvrengning av lyden.

Ultravidt kamera med høy megapiksel
Mobiltelefonen har et 50 MP ultravidt kamera, som er sjeldent selv for nyere smarttelefoner. Hovedkameraet har 48 MP med en laser autofokus-funksjon som garantert vil gjøre objekter virkelig skarpe. Videre vil 3,3x optisk zoom hjelpe deg med å ta bilder av høy kvalitet selv ved lange avstander.

I tillegg til det er Hasselblad-fargekalibrering, dobbel LED-blits med to toner, HDR og panorama bare noen av funksjonene denne lynraske fotograferingstelefonen har å tilby.

Hva sier forbrukere og eksperter om OnePlus 10 Pro 5G

OnePlus 10 Pro 5G har en generelt høy rangering på de fleste anmeldelsessider. Telefonen fikk 4,3 av 5 på amazon.com, hvor forbrukere sier at mobiltelefonen er verdt pengene. Forbrukerne liker generelt kameraet og designet på telefonen, men opplever at programvaren er noe skuffende.

I UnboxTherapy YouTube-video har Lewis Hilsenteger uttalt at kameraytelsen i 8K-opptak er så filmatisk, og at det er utrolig hvordan telefonen fanger opp det ene objektet etter det andre uten å slite med den høye oppløsningen -dette er en funksjon som skiller seg ut for denne mobiltelefonen.

Fordeler

 • Ultravidt kamera
 • Hurtiglading med lader i esken
 • Kraftig Snapdragon 8 Gen 1-prosessor
 • God kapasitet med god termisk styring
 • Behagelig haptikk og høy lydkvalitet
Ulemper

 • Ingen offisiell IP-klassifisering for ulåst versjon
 • Noen foretrekker kanskje andre kameradesign

Forbrukerlivs vurdering

OnePlus 10 Pro 5G er en god mobiltelefon med god kapasitet og termisk styring. Den har en kraftig Snapdragon 8 Gen 1-prosessor, samt ultravidt kamera. Den har imidlertid ikke en offisiell IP-klassifisering for den ulåste versjonen, og noen foretrekker kanskje andre kameradesign. Likevel, behagelig haptikk og god lyd blir satt pris på av mange. I tillegg har den hurtigladefunksjon, og laderen følger med i esken. OnePlus 10 Pro 5G har operativsystemet Android 12, og kombinert med høyhastighets-prosessoren er dette vårt “beste for prisen”-valg når det gjelder OS.

Spesifikasjoner:
Skjerm: 6,7 LTPO2 Fluid AMOLED, 1B farger, 120Hz
Batteri: 5000 mAh
Lagring: 256 GB
Kamera: 48 MP (bred), 8 MP (tele), 50 MP (Ultravid), 32 MP (frontkamera)
RAM-minne: 12 GB
CPU: Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
OS: Android 12, OxygenOS 12.1


Xiaomi 12 Lite – Mobiltelefon med morsomme farger

✅ 4,5 av 5 på amazon.com
✅ 4,5 av 5 på techadvisor.com
✅ 89 av 100 på notebookcheck.com
4 av 5 på t3.com

Xiaomi 12 Lite har operativsystemet Android 12 med MIUI 13. Ny OS-versjon fra Xiaomi er full av morsomme widgets, temaer osv. som gjør denne mobiltelefonen underholdende å bruke. 12 lite er ideell for folk som ønsker en allsidig mobiltelefon som kan håndtere hverdagslige oppgaver mer enn fint.

 • Android 12 med MIUI 13 OS
 • 67W batterilading
 • Fingeravtrykk-sensor under skjermen

En detaljert gjennomgang av Xiaomi 12 Lite

108 MP hovedkamera
Xiaomi 12 Lite er en mobiltelefon som opererer på Android-operativsystemet. Den har tre bakkameraer og ett frontkamera. Hovedkameraets oppløsning er 108,0 MP, som er imponerende i denne prisklassen. Annet enn det har Xiaomi 12 lite ultrabrede kameraer og makrokameraer som vil komme godt med i forskjellige situasjoner.

Skjermstørrelsen er 6,55 tommer med en oppløsning på 1080×2400. Dolby Vision og 120Hz oppdateringsfrekvens sørger for en jevn opplevelse av skjermen, slik som ved noen av de dyrere konkurrentene.

Lett og fargerik
Den har 8 GB ram og en octa-core prosessor, som gjør spilling og multitasking mulig. Vekten på telefonen er 173 gram -en av de letteste i sin kategori. Telefonen har USB type C-port, så du må bruke en liten adapter med mindre du har Bluetooth-hodetelefoner.

En av de unike egenskapene til Xiaomi 12 lite er at den har en fingeravtrykk-sensor under skjermen, som bidrar til økt sikkerhet. Batterikapasiteten er 4300mAh, og den støtter hurtiglading på 67W, som vil lade enheten din 50 % på bare 13 minutter. På denne måten vil du kunne bruke telefonen i lange perioder. Sist men ikke minst kommer Xiaomi i 3 forskjellige farger: Svart, Lite Grønn, Lite Rosa.

Hva sier forbrukere og eksperter om Xiaomi 12 Lite

Både eksperter og forbrukere elsker Xiaomi 12 Lite for dens flotte design, kapasitet og funksjoner. Den har en rangering på 4,5 av 5 på amazon.de, med forbrukere som nevner at den er verdt pengene, med komfortabelt lettvektsdesign og gode kameraer som noen av de sterkeste sidene.

Eksperter på techadvisor.com gir også Xiaomi en god vurdering på 4,5 av 5 og sier: “Xiaomi trumfer med 12 Lite. Et komfortabelt lettvektsdesign er ledsaget av god ytelse, god batteritid og overraskende gode kameraer. Det er en flott allrounder og får deg til å lure på hvorfor du trenger å bruke mer penger på en mobiltelefon”.

Fordeler

 • Frisk og lett design, tynne rammer.
 • Solid maskinvareytelse
 • Stor AMOLED-skjerm med høy oppdateringsfrekvens
 • Wi-Fi 6
 • 5G-støtte
Ulemper

 • Ingen trådløs lading
 • Plastramme

Forbrukerlivs vurdering

Xiaomi 12 Lite-mobiltelefon har tynne rammer og en stor AMOLED-skjerm med høy oppdateringsfrekvens, noe som gjør den godt egnet til å se videoer eller spille spill. Selv om plastrammen kanskje ikke føles så “premium” som noen brukere ønsker, og det ikke finnes noe trådløst lade-alternativ, støtter den likevel 5G-mobilnettverk og Wi- Fi 6. Alt i alt har denne mobiltelefonen solid maskinvareytelse med et frisk, lett design. Derfor er denne kåret til vårt beste budsjettvennlige valg.

Spesifikasjoner:
Skjerm: 6,55 AMOLED, 68B farger, 120Hz
Batteri: 4300 mAh
Lagring: 128 GB
Kamera: 108 MP (bred), 2 MP (makro), 8 MP (ultrawide), 32 MP (frontkamera)
RAM-minne: 8 GB
CPU: Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 5G
GPU: Adreno 642L
OS: Android 12, MIUI 13


Apple iPhone 13 – Mobiltelefon med lyssterk OLED-skjerm

✅ 4,6 av 5 på Google Shopping
✅ 4,5 av 5 på tomsguide.com
✅ 9 av 10 på cnet.com
✅ 4,5 av 5 på techradar.com
✅ 4,5 av 5 på pcmag.com

Apple iPhone 13 128GB er en mobiltelefon med kraftig batteri og som enkelt får plass i lommen. Det største fordelen med denne telefonen er Ceramic Shield-glasset som beskytter telefonen din mot riper og sprekker. Den er ideell for folk som leter etter en holdbar og slitesterk telefon.

 • Keramisk skjermglass
 • Full HD 240fps-opptak
 • 6 forskjellige farger å velge mellom

En detaljert gjennomgang av Apple iPhone 13

Høy ppi
Den nye Apple iPhone 13 har en 6,1 tommers retina-skjerm med en oppløsning på 2532×1170, som gir en imponerende tetthet på 460 piksler per tomme. Dette gjør mobiltelefonen til en av de beste på markedet i sin prisklasse. Telefonen har også to 12 MP bakkameraer, hvorav det ene er ultravidt.

Dette gir virkelig gode vidvinkelbilder, spesielt når de går gjennom Apples programvare-optimalisering med bransjeledende hexa-core prosessorkraft. Telefonen har også ett 12 MP selfie-kamera med spennende funksjoner som 4K-videoopptak og HDR. 4 GB RAM og Apples 4-kjerners GPU i kombinasjon med iOS 15 vil være nok for jevn multitasking.

Holdbar
Denne mobiltelefonen er vanntett og har en batterikapasitet på 3240mAh som kan lades opp til 50 % på 30 minutter. Ved siden av det støttes også trådløs lading på 7,5W. iPhones Face ID er en av de beste på markedet, så du kan føle deg trygg på at ingen vil få tilgang til filene dine.

Sist men ikke minst veier iPhone 13 bare 174g, noe som gjør den til en av de letteste mobiltelefonene på markedet. Den kommer også i 6 forskjellige farger: Starlight, Midnight, Blue, Pink, Red og Green, som er langt over gjennomsnittet når det kommer til fargealternativer.

Hva sier forbrukere og eksperter om Apple iPhone 13

Forbrukervurderinger av Apple iPhone 13-mobiltelefon er svært gode med en samlet Google shopping-score på 4,6 av 5. Ekspertvurderinger på cnet.com rangerer også telefonen høyt med en poengsum på 9 av 10.

Testresultater indikerer at kamerakvaliteten og OS brukervennlighet er blant de beste i sin klasse. I sin YouTube-video har Marques Brownlee påpekt at denne iPhonen har større kamerasensorer og det primære kameraet har sensorskiftstabilisering, som tidligere bare var mulig i Pro Max-modeller. Dette vil garantert være merkbart i dårlige lysforhold hvor iPhone helt sikkert er en av de beste på markedet.

Fordeler

 • Kamera gjør det enkelt for alle å ta gode bilder
 • Forbedret ytelse i nattmodus
 • Lynrask A15 bionisk brikke med AI-boost
 • Samme pris, men dobbel basislagring
 • Morsom kinomodus
Ulemper

 • Høyere “notch” kan forstyrre enkelte videoformater
 • 60Hz skjerm

Forbrukerlivs vurdering

Apple iPhone 13 128GB er en god mobiltelefon med mange fordeler, slik som godt kamera, forbedret nattmodus, og kinomodus -som er veldig morsomt å eksperimentere med. Den lynraske A15 bioniske brikken, med AI-boost, er noe alle vil legge merke til i sin daglige bruk av telefonen. Imidlertid har den et noe større “notch” (øverste del av skjermen som rommer frontkamera) som kan forstyrre enkelte videoformater, og den kommer fortsatt med en 60Hz-skjerm. Men til tross for disse ulempene, gjør telefonens dimensjoner og design den til den beste kompakte iPhone.

Spesifikasjoner:
Skjerm: 6.1 Super Retina XDR OLED
Batteri: 3240 mAh
Lagring: 128 GB
Kamera: 12 MP (bred), 12 MP (ultrabred), 12 MP (frontkamera)
RAM-minne: 4 GB
CPU: Apple A15 Bionic
GPU: Apple GPU (4-kjerners grafikk)
OS: iOS 15


Hvilken mobiltelefon bør du kjøpe?

For mange mennesker er det rett og slett kun iPhone som gjelder. Hvis dette er tilfellet for deg, bør du sjekke ut iPhone 14-versjonene. Det er den største og kraftigste iPhonen til nå, og den har gode funksjoner som gjør den verdt pengene. Hvis du ikke er en Apple-fan, er det beste alternativet sannsynligvis Samsung S22. Det er Samsungs nyeste og beste smarttelefon, og den har mye å tilby. Først og fremst har den en utrolig skarp og levende skjerm. Den har også en høyhastighets-prosessor, som betyr at den enkelt kan håndtere selv de mest krevende oppgavene. I tillegg finnes det andre gode modeller fra OnePlus, Xiaomi og Huawei -som alle har noe unikt å tilby.

Hva er de viktigste forskjellene mellom iOS og Android?

Med over to milliarder aktive månedlige brukere, har Android brorparten av smarttelefon-markedet. Men det betyr ikke at iOS ikke har en stor tilhengerskare – faktisk foretrekker mange iOS på grunn av sikkerhetsfunksjoner, designet og det brukervennlige grensesnittet. 

En av de største forskjellene mellom iOS og Android er brukergrensesnittet (UI). iOS har et veldig rent, minimalistisk utseende som er lett å bruke. Android, derimot, gir mulighet for flere tilpasningsmuligheter når det kommer til brukergrensesnittet. Som et resultat kan noen Android-telefoner virke rotete og forvirrende for brukere som er vant til iOS sin enkelhet.

En annen betydelig forskjell mellom disse to operativsystemene er utvalget av tilgjengelige apper. Fordi iOS kun er kompatibel med Apple-produkter, er apputvalget mer begrenset enn det er for Android. Dette betyr imidlertid også at alle appene i App Store har blitt kontrollert av Apple -en garanti for høy kvalitet. Det er derimot ingen kvalitetskontroll for Android-apper, så Android-brukere må være mer forsiktig når de laster ned noe fra Google Play.

Android-telefoner er tilgjengelige i et bredt spekter av prisklasser, fra budsjettvennlige alternativer til avanserte mobiltelefoner. Apples iPhones, på den annen side, er bare tilgjengelig i premium-enden av markedet.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Huawei Honor 70

✅ 4 av 5 på trustedreviews.com
✅ 4,5 av 5 på techadvisor.com
✅ 8 av 10 på zdnet.com
✅ 4 av 5 på expertreviews.co.uk

Den primære fordelen med Huawei Honor 70 er  60 % oppladning på bare 20 minutter. Den er ideell for folk som alltid er på farten og derfor trenger rask lading for å få mobiltelefonen til å vare gjennom dagen. Honor 70 er også veldig elegant og rimelig, noe som gjør den til et godt valg for mange. 

 • 60 % på 20 minutters batterilading
 • 50 MP Ultrawide-kamera med AF
 • OLED-skjerm

En detaljert gjennomgang av Huawei Honor 70

Flerkjerne-kraft
Huawei Honor 70 128GB mobiltelefon gir mye for pengene. Den har et hovedkamera på 54 MP, som vil gi deg gode bilder under ulike lysforhold. Den har også et 50 MP ultravidt kamera med AF, som er ideelt for gruppebilder der du ikke har mye plass til rådighet.

En OLED-skjerm på 6,67 tommer har 395 piksler per tomme, som vil være mer enn nok detaljer for de fleste. Alle disse pikslene drives av en åttekjerneprosessor og et Adreno-grafikkort dekket med 8 GB RAM.

Interessant design
Honor støtter 5G- og 4G-nettverk, så du trenger ikke å bekymre deg for internetthastighet. Batterikapasiteten er også imponerende på 4800mAh, noe som gjør den ideell for lange dager ute eller på reise, spesielt når man vurderer muligheten for rask og jevn omvendt lading på 5W.

På toppen av det har den 5.2 Bluetooth-tilkobling for best mulig signal og USB On-The-Go. Til slutt er designet til Honor 70 noe som virkelig skiller seg ut, spesielt siden den kommer i 4 forskjellige elegante farger: Midnight Black, Emerald Green, Icelandic Frost og Crystal Silver.

Hva sier forbrukere og eksperter om Huawei Honor 70

Huawei Honor 70 har blitt rost for kameraet, kapasitet og batteritiden. Telefonen fikk 4,5 av 5 rangeringer på Google shopping. I tillegg til dette har eksperter på trustedreviews.com påpekt at: “Honor 70 er en sterk smarttelefon i mellomklassen, som har en utmerket skjerm og et flott hovedkamera.

Noen forbrukere kan kanskje bli skremt av det faktum at det ikke er noen IP-klassifisering eller telefotosensor, men totalt sett er dette fortsatt en god mobiltelefon sammenlignet med prisen.” UnboxTherapy har også kommentert at det dynamiske alternativet, hvor du kan velge mellom to oppdateringsfrekvenser, er veldig praktisk.

Fordeler

 • Elegant og lett design, buet skjerm.
 • 6,67-tommers FHD+-skjerm, 120Hz
 • To dagers batteritid
 • Godt priset
 • To simkort
Ulemper

 • Ingen trådløs lading
 • Plastramme

Forbrukerlivs vurdering

Huawei Honor 70-mobiltelefon kommer med noen imponerende funksjoner. 6,67-tommers FHD+-skjermen er svært god, og den har til og med 120Hz oppdateringsfrekvens. En annen stor fordel med denne mobiltelefonen er prisen; du får gode funksjoner for pengene. D

et er imidlertid to ulemper å nevne. For det første har ikke telefonen telekamera, noe som er skuffende gitt hvor gode resten av spesifikasjonene er. For det andre har ikke telefonen IP-klassifisering, noe som betyr at den kanskje ikke er like vanntett som andre telefoner på markedet. Til tross for disse ulempene har Huawei Honor 70 et slankt og lett design, samt en buet skjerm som gjør den til vårt beste design-valg.

Spesifikasjoner:
Skjerm: 6,67 OLED, 120Hz
Batteri: 4800 mAh
Lagring: 128 GB
Kamera: 54 MP (bred), 50 MP (ultrabred), 2 MP (dybde), 32 MP (frontkamera)
RAM-minne: 8 GB
CPU: Qualcomm SM7325-AE Snapdragon 778G+ 5G
GPU: Adreno 642L
OS: Android 12, Magic UI 6


FAQ

Hva er den beste mobiltelefonen?
iPhone-brukere vil nok være svært fornøyde med funksjonene og utseendet til nye iPhone 14-versjoner, som har fått en betydelig mengde gode tilbakemeldinger fra eksperter. Det er likevel ingen grunn til bekymring hvis du ikke er en iPhone-bruker -det finnes mange andre gode alternativer. Samsung Galaxy S22 er fortsatt en av de beste Android-telefonene på markedet. Den har en elegant OLED-skjerm, høyhastighets-prosessor og førsteklasses sikkerhetsfunksjoner. Det finnes også mange andre gode modeller fra OnePlus, Xiaomi og Huawei -som alle tilbyr noe unikt.
Hvordan beskytte mobiltelefonen?
For å beskytte mobiltelefonen din er det viktig å ha et deksel som gir et ekstra lag med beskyttelse mot riper og fall-ulykker. Bruk av deksel bidra til å forlenge mobiltelefonens levetid. Mobiltelefoner er også følsomme for ekstreme temperaturer, så det er best å unngå å utsette dem for direkte sollys, eller svært kalde temperaturer, over lengre tid. Du bør også være forsiktig med offentlige ladestasjoner -de er praktiske, men de kan også være grobunn for bakterier og virus.
Hvor mye koster en god smarttelefon?
Generelt sett kan du forvente å betale alt fra 3.000 til 10.000 kr for en telefon av høy kvalitet. Selvfølgelig vil det alltid være unntak fra denne regelen; for eksempel ligger Apples nyeste iPhone-modell på 14.000 kr.

Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du føler at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av alle produkter, og derfor stoler vi på både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både danske og internasjonale nettbutikker. Vårt forskningsteam har undersøkt markedet og undersøkt alle relevante kilder.I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Amazon

Apple iPhone 14 Pro 128GB – Du kan se anmeldelsene her.


Samsung Galaxy S22 128GB – Du kan se anmeldelsene her.


OnePlus 10 Pro 5G – Du kan se anmeldelsene her.

Tom´s Guide

Apple iPhone 14 Pro 128GB

Testdato: 22.09.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Samsung Galaxy S22 128GB

Testdato: 02/10/2022
Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

Testdato: 29/09/2022
Du kan se anmeldelsen her.

OnePlus 10 Pro 5G

Testdato: 04.08.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 13

Testdato: 28/09/2022
Du kan se anmeldelsen her.

Google Shopping

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB – Du kan se anmeldelsene her.

Techadvisor

Xiaomi 12 Lite

Testdato: 09.07.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Huawei Honor 70

Testdato: 07/09/2022
Du kan se anmeldelsen her.

Techradar

OnePlus 10 Pro 5G

Testdato: 14.04.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 13

Testdato: 16.09.2022
Du kan se anmeldelsen her.

T3

Xiaomi 12 Lite

Testdato: 11/07/2022
Du kan se anmeldelsen her.

Notebookcheck

Xiaomi 12 Lite

Testdato: 21.09.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Samsung Galaxy S22 128GB

Testdato: 05.03.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

Testdato: 22.09.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Phonearena

OnePlus 10 Pro 5G

Testdato: 15.06.2022
Du kan se anmeldelsen her.

DigitalTrends

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

Testdato: 04/10/2022
Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 14 Pro 128GB

Testdato: 05.10.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Androidauthority

Samsung Galaxy S22 128GB

Testdato: 20.06.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Cnet

Apple iPhone 13

Testdato: 19.11.2021
Du kan se anmeldelsen her.

PCmag

Apple iPhone 14 Pro Max 1TB

Testdato: 21.09.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 13

Testdato: 28/09/2021
Du kan se anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk

Huawei Honor 70

Testdato: 12/10/2022

Du kan se anmeldelsen her.

Trusteddreviews

Huawei Honor 70

Testdato: 02.09.2022
Du kan se anmeldelsen her.

Apple iPhone 14 Pro 128 GB

Testdato: 04/10/2022
Du kan se anmeldelsen her.

Samsung Galaxy S22 128GB

Testdato: 23.08.2022
Du kan se anmeldelse her.

Zdnet

Huawei Honor 70

Testdato: 20.09.2022
Du kan se anmeldelsen her.


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere