Miele kjøkkenvifte – Her er de beste kjøkkenviftene fra Miele

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Miele kjøkkenvifte «best i test» guide 2023: I denne artikkelen ser vi nærmere på ulike tester av kjøkkenvifter fra Miele, hvor eksperter har gjennomgått noen av de beste modellene på markedet. Vi har også tatt en titt på en takintegrert ventilator og en nedfellbar ventilator selv om de ikke er blitt testet.

Vi gjennomgår de ulike testene for å kunne guide deg til å finne nøyaktig den viften som passer best til dine ønsker og behov. Vi har sett nærmere på ulike tester fra ekspertkilder som det den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. I denne artikkelen har vi inkludert flere testvinnere og toppscorere – samt noen modeller med gode brukeranmeldelser.

Denne testen av kjøkkenvifter fra Miele inneholder:

Gjennomgang av kjøkkenvifter fra Miele
Gjennomgang av alternative kjøkkenvifter fra andre produsenter
Informasjon om Miele
Guide: Dette bør du være oppmerksom på ved kjøp av kjøkkenvifte
Guide: Slik bruker du kjøkkenviften effektivt
Gjennomgang av ulike testkilder

Vennligst legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultatene fra ulike eksperttester slik at man lett kan få oversikt over noen av de beste produktene på markedet. 


Miele DA 6096 W

✅ Toppscorer hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

.
Miele DA 6096 W emhaette

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

.
Miele DA 6096 W er testet av ekspertene fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Ron. Viften får ros og flere positive kommentarer, derfor er Miele DA 6096 W kåret til toppscorer i tester.

Mens Council & Rön er spesielt begeistret for kjøkkenviftens brukervennlighet.

Miele DA 6096 W er en vegghengt kjøkkenvifte som kan brukes i enhver bolig da den både kan brukes til utlufting i det fri – samt til resirkulasjon. Med en kapasitet på opptil 650 m3/t er kjøkkenviften godt egnet til kjøkken i eneboliger eller store leiligheter.

Videre er modellen plassert i energiklasse A+ som betyr at den er svært energieffektiv.

Stillegående kjøkkenvifte med energibesparende LED-belysning

Med Miele DA 6096 W får man en stillegående kjøkkenvifte med et lydnivå på maks 66 dB. Til sammenligning har en samtale i et normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB. Det betyr at kjøkkenviften ikke vil bråke for mye under bruk.

Denne kjøkkenviften kommer også med en energibesparende LED-belysning som bruker ca. 2 W. LED-belysningen lyser opp kokeplatene med et naturlig farget lys og har en levetid på ca. 20 år. Det vil si at man ikke trenger å bytte ut pærene.

Siden kjøkkenviften er laget i et skråstilt design betyr det at man vil få mer luft over selve kokeplaten. Dette sørger for mer arbeidsplass slik at man lettere kan få oversikt over det som står på kokeplaten.

Utstyrt med NoSmell-filter og fettfilter av metall

Miele DA 6096 W sørger for at man får et luktfritt kjøkken etter matlaging. Kjøkkenviften er nemlig utstyrt med et NoSmell-filter med et aktivt kullfilter som binder lukt både langvarig og effektivt.

Miele DA 6096 W er utstyrt med et 10-lags fettfilter av i rustfritt stål. Dette er ikke bare funksjonelt, men også et design som passer til de fleste kjøkken. Fettfilteret tåler å vaskes i oppvaskmaskinen når det skal rengjøres.

Videre kommer modellen med 3 sugeeffekttrinn samt et intensivt trinn som kan brukes dersom man vil at sugeevnen skal være ekstra sterk.

Håndlaget og brukervennlig modell med enkel rengjøring

Modellen Miele DA 6096 W er håndlaget, derfor er dette en helt unik kjøkkenvifte. Det vil si at man ikke finner nøyaktig den samme kjøkkenviften i andre kjøkken – uansett om det er den samme modellen eller ikke.

I tillegg til dette er Miele DA 6096 W en brukervennlig og praktisk kjøkkenvifte med komfortable og brukervennlige knapper. Å stille inn modellen etter behov går både raskt og enkelt.

Det er heller ingen skarpe kanter på denne kjøkkenviften, derfor vil man ikke komme til skade når man rengjør eller under bruk. Den glatte overflaten sørger for at viften raskt og enkelt kan rengjøres ved å tørke den innvendig med en fuktig klut – samt de ulike overflatene.

Utvalgte fordeler ved Miele DA 6096 W:
Kapasitet på opptil 650 m3/t
Energibesparende LED-belysning
Ingen skarpe kanter
3 sugeeffekttrinn samt et intensivt trinn
NoSmell-filter
Fettfilter av metall


Miele DA 6066 W

✅ God anmeldelse hos det tyske testmagasinet Testberichte.de

Miele DA 6066 W

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Miele DA 6066 W er blitt testet og anmeldt av det tyske testmagasinet Testberichte.de.

De tyske ekspertene er imponerte over kjøkkenviften som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av at viften har et lavt støynivå og gode sikkerhetsfunksjoner. Til gjengjeld er ekspertene mindre fornøyde med brukervennligheten da kjøkkenviften kan være litt vanskelig i bruk.

Miele DA 6066 W er en kjøkkenvifte som er egnet til både utlufting ut i det fri og til resirkulasjon av luft.

God kjøkkenvifte som fjerner lukt godt ifølge ekspertene

Ifølge de tyske ekspertene fra Testberichte.de er Miele DA 6066 W en svært god kjøkkenvifte. De skriver for eksempel at kjøkkenviften er «enestående» når det kommer til utblåsningsluft og resirkulering.

I tillegg forklarer Testberichte.de at kjøkkenviften «fjerner lukt godt» og at den er svært stille under bruk. Dette mener de helt klart er en fordel da man ikke skal tåle for mye støy under matlagingen. Det maksimale lydnivået er nemlig på 66 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på 60 dB.

De tyske ekspertene er imidlertid mindre fornøyde med prisen på kjøkkenviften. De mener at modellen er forholdsvis dyr til at den er plassert i energiklasse B.

Stilren kjøkkenvifte med fire hastigheter 

Med Miele DA 6066 W får man en stilren vegg-montert kjøkkenvifte som er fremstilt med en obsidiansort glass-skjerm. Glass-skjermen er kombinert med rustfritt stål slik at viften får et mer elegant uttrykk over komfyren.

I tillegg kommer Miele DA 6066 W med til sammen fire hastigheter. Man kan derfor velge den hastigheten som passer til matlagingen slik at man får sugd ut all os og damp under tilberedningen.

En av hastighetene er en intensiv-funksjon. Hastighetene reguleres ved hjelp av touch-knapper på kjøkkenviften.

Dessuten er Miele DA 6066 W velegnet til eneboliger eller større leiligheter da kjøkkenviftens rensekapasitet er på opptil 650 m3/t. Filtreringen er effektiv takket være det 10-lags metallfilteret i rustfritt stål.

Rengjøringsvennlig kjøkkenvifte med Active AirClean-filter

Miele DA 6066 W er en kjøkkenvifte som er enkel å rengjøre takket være det vaskbare fettfilteret. Dette fettfilteret kan vaskes i oppvaskmaskinen, så man slipper å vaske det for hånd i kjøkkenvasken.

På kjøkkenviften er det også mulig å bruke et aktivt kullfilter som kapsler inn all lukt. Dette er et Active AirClean-filter som sørger for å holde kjøkkenet luktfritt.

Sist, men ikke minst, kommer Miele DA 6066 W med to LED-lys. LED-belysningen lyser effektivt opp komfyren slik at man kan se alle gryter og panner under matlagingen.

Utvalgte fordeler ved Miele DA 6066 W:
Active AirClean-filter
LED-belysning
Velegnet til større leiligheter eller eneboliger
Fire hastigheter
Stilrent design
Rengjøringsvennlig


Miele DA 2808 takintegrert ventilator

.

Miele DA 2808

.

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Miele DA 2808 er en moderne og stilren takintegrert ventilator i rustfritt stål. Modellen er designet slik at den passer inn på de fleste kjøkken. Med en kapasitet på 535 m3/h er det mulig å bruke den i mellomstore kjøkken.

På grunn av ventilatorens elegante design er det enkelt å integrere modellen i kjøkkenet da den ikke vil virke forstyrrende på den eksisterende innredningen.

Dersom det ikke er mulig å bruke en avtrekkskanal, kan ventilatoren også resirkulere luften i rommet.

Energibesparende ventilator

Miele DA 2808 er en energibesparende ventilator som ligger i energiklasse A+. Derfor er dette en ventilator som ikke bruker mye strøm.

I tillegg til dette er Miele DA 2808 utstyrt med en strømbesparende LED-belysning som kun bruker 2 W. LED-belysningen gir et naturlig lys som gir optimal oversikt over kokeplaten med gryter og panner. Pærene kan holde i opptil 20 år, derfor trenger man ikke tenke på at man må bytte de ut.

Videre er Miele DA 2808 utstyrt med en intelligent viftestyring. Det vil si en optimal utsuging av lukt og matos. Modellen har også en energibesparende funksjon.

Med funksjonen Miele Con@ctivity er det mulig for ventilatoren å kommunisere med kokeplaten. Deretter bruker ventilatoren opplysningene slik at den kan bruke optimale innstillinger.

Stillegående modell med ECO-motor og filterindikator

Modellen Miele DA 2808 er utstyrt med en ECO-motor som bruker opptil 70% mindre strøm sammenlignet med mange andre modeller. I tillegg til dette er motoren også svært stillegående, men den er fremdeles like effektiv som andre modeller.

Derfor ligger også lydnivået på kun 58 dB, derfor vil man ikke plages av støy fra ventilatoren dersom man oppholder seg på kjøkkenet eller i resten av hjemmet. Til sammenligning vil en samtale i et normalt stemmeleie ha et lydnivå på 60 dB.

Miele DA 2808 kommer også med en filterindikator som viser når kullfiltret eller fettfilteret er fullt. Dette vises ved hjelp av en LED-indikator som lyser rødt når filteret må byttes ut. Det er mulig å endre på innstillingene i forhold til brukstiden manuelt dersom det er bruk for det.

Rengjøringsvennlig ventilator med praktiske funksjoner

Miele DA 2808 kommer med et vell av praktiske funksjoner. En av disse funksjonene er et NoSmell-filter med et aktivt kullfilter som sørger for å binde lukter effektivt.

En annen praktisk funksjon er metallfilteret med 10-lag i rustfritt stål. Dette fettfilteret tåler å settes i oppvaskmaskinen, og sørger for å bevare ventilatorens elegante utseende i mange år fremover.

Sist, men ikke minst, er Miele DA 2808 utstyrt med funksjonen Miele CleanCover som sørger for at det er lett å rengjøre modellen både innvendig og utvendig. Da det ikke finnes skarpe kanter eller elektroniske komponenter, men heller en glatt overflate inne i ventilatoren, går det raskt og enkelt å rengjøre den.

Utvalgte fordeler ved Miele DA 2808:
NoSmell-filter med aktivt kullfilter
Miele CleanCover
Filterindikator
Stillegående og effektiv ECO-motor
Strømbesparende LED-belysning
Intelligent viftestyring


Alternative modeller

I denne artikkelen har vi gjennomgått kjøkkenvifter fra Miele. Vi har hatt fokus på ekspertenes vurderinger og anmeldelser av de ulike modellene.

I tillegg til de kjøkkenviftene fra Miele som vi har nevnt ovenfor, finnes det også effektive kjøkkenvifter fra andre produsenter. For å sikre en så nyansert oversikt som mulig vil vi i følgende avsnitt gjennomgå flere alternative modeller.


Om Miele 

Om MieleI 1899 ble Miele grunnlagt med en visjon om at produktene deres alltid skulle være de beste på markedet. Denne visjonen har de fremdeles i dag, og Miele er en ledende produsent på verdensbasis som er kjent for å produsere kvalitetsprodukter. Derfor har Miele fremdeles slagordet «Immer Besser» den dag i dag.

Miele produserer et vell av produkter. I sortimentet deres kan man finne alt ifra tørketromler til ovner, komfyrer, støvsugere, vaskemaskiner og selvfølgelig kjøkkenvifter. Det som kjennetegner alle disse produktene er holdbarhet, kvalitet og funksjonalitet.

En annen faktor Miele er godt kjent for er at de tester produktene for en levetid på opptil 20 år. Det vil si at alle forbrukere som investerer i et produkt fra Miele er sikret et produkt med en lang levetid.

Miele har flere ganget vunnet priser som har med forbrukernes tilfredshet med merket å gjøre. I Tyskland – hvor Miele først startet – er de flere ganger blitt kåret til «Det beste merket noen sinne», noe som betyr at forbrukerne ser Miele som det beste merket som noen sinne har eksistert.

Ideen bak Miele startet som sagt i 1899 da virksomheten ble grunnlagt av teknikeren Carl Miele og handelsutdannede Reinhard Zinkann. Målet deres var å produsere en melkesentrifuge som skulle være den beste på markedet. Det ble faktisk skrevet «Immer Besser» på de aller første produktene Miele laget.

Kun et par år etter grunnleggelsen av Miele utvidet de produktsortimentet sitt til å produsere og selge vaskemaskiner. Det betød at Miele var klar med sin første vaskemaskin i 1903, men det var imidlertid ikke vaskemaskinen slik vi kjenner den i dag. Den gang lignet det mer på en pendel med svingvekter.

Vaskemaskinen med den første elektriske motoren ble lansert på markedet i 1911, mens den første vaskemaskinen med vannmotor stod klar i 1914. Helt siden starten av var Miele sikre på at produktene deres var holdbare og av god kvalitet, derfor innførte de en 10 års garanti på alle produktene sine allerede i 1916.

Siden begynnelsen av 1899 har Miele vært en familiedrevet virksomhet som legger sin ære i å produsere og lage produkter av god kvalitet til forbrukerne.

Miele fokuserer på alt ifra husholdningsprodukter til kjøkkenet og harde hvitevarer med mer. Deres misjon er å bli det mest ettertraktede merket på alle relevante markeder, derfor forklarer de selv at de tilbyr produkter som «setter standarden for holdbarhet, ytelse, betjeningskomfort, energieffektivitet, design og service», noe som også ligger i slagordet «Immer Besser».

I dag er Miele representert i ca. 100 land, og har tusenvis av medarbeidere som jobber for å gjøre Miele til bransjens ledende virksomhet både når det kommer til teknologi og kvalitet innenfor industri- og husholdningsprodukter.

Hvis du vil lese mer om Mieles historie så kan du klikke her.


Gode råd når du skal kjøpe en kjøkkenvifte

Kjøkkenet ditt bør være utstyrt med alle produktene du trenger når du skal lage mat. I tillegg til en komfyr, et kjøleskap og eventuelt en oppvaskmaskin, er kjøkkenviften også et viktig apparat å ha på kjøkkenet. Kjøkkenviften sørger nemlig for at all uønsket damp, lukt, matos og fett fjernes fra kjøkkenet.

Hvis du er på utkikk etter en kjøkkenvifte til kjøkkenet ditt, kan det virke en smule uoversiktlig dersom du ikke er sikker på hva du skal se etter. I denne korte guiden gir vi deg gode råd til hva bør tenke på og være oppmerksom på når du skal kjøpe deg en ny kjøkkenvifte.

Hvordan finner jeg ut om en kjøkkenvifte er den riktige til kjøkkenet mitt?

Hvordan finder jeg ud af, om en emhaette er den rigtige til mit koekkenEn god komfyr pares best med en effektiv kjøkkenvifte når det handler om det ideelle kjøkkenet. Å finne den beste kjøkkenviften til ditt kjøkken trenger slett ikke være vanskelig. Størrelsen er den viktigste faktoren når det kommer til å finne ut av om modellen er egnet til kjøkkenet ditt eller ikke. Den ideelle kjøkkenviften er en som er større enn kokeplaten slik at den gir maksimal ventilasjon ved å dekke hele matlagingsområdet.

Med hensyn til modellens estetiske egenskaper så er det selvsagt også noe du bør tenke på før du tar en beslutning. Når du først har funnet riktig modell og riktig størrelse, kan du like gjerne finne en kjøkkenvifte som passer til resten av kjøkkeninnredningen.

Hvilke typer kjøkkenvifter kan jeg kjøpe?

Det finnes flere forskjellige slags kjøkkenvifter, men overordnet sett skiller man mellom 2 typer: Resirkulasjon og utsuging. Når det kommer til kjøkkenvifter med resirkulasjon så er den største fordelen at de er svært enkle å montere og installere. De er enkle å montere da man ikke trenger å bruke en avtrekkskanal. I stedet brukes det et kullfilter som sørger for å filtrere luften før den blåses ut igjen. Du bør imidlertid være oppmerksom på at et kullfilter helst skal rengjøres én gang om måneden og byttes ut hvert år siden fett og skitt kan sette seg fast i det.

I motsetning til en kjøkkenvifte med resirkulasjon så sender en modell med utsuging os og lukt fra matlagingen ut i det fri. Dette gjøres via en avtrekkskanal som går ut igjennom et tak eller en yttervegg. Det kan også være mulig å koble kjøkkenvifter til utsuging via et varmegjenvinningsanlegg som resirkulerer den varme luften i hjemmet. Selv om det er mange fordeler ved en kjøkkenvifte med utsuging, er det ikke alltid mulig å bruke en slik modell.

Derfor bør du velge en type kjøkkenvifte som passer best til dine behov. Du bør imidlertid være oppmerksom på hva som er mulig og hva som ikke er mulig, da det som sagt ikke alltid er mulig å montere en kjøkkenvifte med utsug.

Kjøkkenviftens kapasitet

En annen ting som er viktig å tenke på ved kjøp av en kjøkkenvifte er kapasiteten. I dag kan du finne kjøkkenvifter med veldig stor kapasitet, men det finnes også modeller med en mindre kapasitet. Jo større kjøkkenet og huset ditt er, desto større kapasitet kan kjøkkenviften også ha. Det er en god idé å finne en kjøkkenvifte som kan fjerne all matos og lukt fra kjøkkenet. Dersom du vil ha en kraftig kjøkkenvifte bør du som regel se etter:

– En makskapasitet på minst 650 m3/h
– En booster-funksjon på 1000 m3/h
– Flere hastighetsnivåer og et lavt minimumsnivå

Hvis du har et mindre kjøkken så trenger du ikke en kjøkkenvifte med stor kapasitet da en modell med ca. 450 m3/h vil være passende. Det er imidlertid viktig at du er oppmerksom på dette slik at du du finner riktig kjøkkenvifte til ditt kjøkken.

Kjøkkenviftens støynivå
Emhaettens stoejniveau
Kjøkkenvifter som anses som å være stillegående har et lydnivå på så lite som 30 dB på det laveste nivået, og 55 dB på maksnivå. Som et referansepunkt ligger desibelnivået på en samtale i et normalt stemmeleie på ca. 60 dB. De kjøkkenviftene som bråker mest ligger på rundt 70 dB eller mer.

For å oppnå en meningsfull sammenligning av to kjøkkenvifter når det kommer til støynivå, må du først og fremst sørge for at begge modellene er mer eller mindre identiske i forhold til den laveste og høyeste utvinningsevnen.

Dersom du vil ha en stillegående kjøkkenvifte, er det en fordel med en modell hvor lydnivået ligger på rundt 60-65 dB. På den måten er du sikret at den ikke virker forstyrrende på kjøkkenet eller i resten av huset under bruk.

Kjøkkenviftens energiklasse

I tillegg til kapasitet og støynivå er det viktig å være oppmerksom på kjøkkenviftens energimerking. Dersom du vil ha en energibesparende kjøkkenvifte, er dette den viktigste faktoren å ta en titt på. Energimerkingen gir deg nemlig en idé om hvor mye eller lite strøm modellen bruker på ett år.

Dersom kjøkkenviften har en energimerking på A eller over så er det en strømbesparende modell hvor du ikke trenger å være bekymret for om den bruker alt for mye strøm på ett år. En kjøkkenvifte som er plassert i energiklasse B eller C vil imidlertid også være utmerket. Det er naturligvis en fordel å velge en modell i energiklasse A eller over, da dette er den høyeste klassen for kjøkkenvifter.

Hvor mye bør jeg betale for en kjøkkenvifte?

I dag finnes det kjøkkenvifter i mange forskjellige prisklasser. En kjøkkenvifte bør være brukervennlig, men da kan det også hende den ligger i en høyere prisklasse. Det kommer som regel an på merket, funksjoner, hva modellen kan og hva den ikke kan. Derfor bør du tenke godt over hvor mye du vil betale for en kjøkkenvifte da dette kan utelukke en del modeller fra søket ditt – og da vil det bli mye enklere å finne den riktige viften for deg. Det anbefales at du i hvert fall investerer i en kjøkkenvifte som minst koster et par tusen kroner, for da er du garantert en modell av god kvalitet.

Hvordan skal kjøkkenviften se ut?

Naturligvis skal en ny kjøkkenvifte også passe inn i kjøkkeninnredningen. Det vil som regel være mulig for alle å finne en modell som passer inn på kjøkkenet, for kjøkkenvifter finnes i mange forskjellige farger og design. I dag kommer de fleste kjøkkenvifter i en metallisk farge, men det er også mulig å finne modeller i sort og hvitt. Dersom du vil ha en helt annen farge finnes det også noen modeller med dette.

Selv om det kan virke som en mindre viktig faktor, skal ikke design og farge undervurderes når det kommer til kjøkkenvifter. I og med at en kjøkkenvifte kan holde i mange år fremover i tid, er det viktig at du finner en modell som du kan leve med på kjøkkenet i mange år. Det er ikke noe vits i å investere i en kjøkkenvifte som du ender opp med å mislike etter at det har gått et halvt år.

Andre faktorer du bør tenke på når du skal kjøpe kjøkkenvifte

Bredde: Kjøkkenviften skal være bredere enn komfyren din. Som tommelfingerregel anbefales det at en kjøkkenvifte er 1,5 x bredden av selve matlagingsområdet. En fritthengende kjøkkenvifte over en øy bør være like bred som induksjonskokeplaten.

Høyde: Overhold alltid produsentenes anbefaling når det kommer til høyde. Sørg for å montere kjøkkenviften tilstrekkelig høyt. Dersom du vil ha massevis av plass å arbeide på når du lager mat, må du sørge for å plassere viften slik at dette er mulig.

BelysningBelysning: LED-belysning er den beste løsningen da det gir en effektiv belysning med energibesparende pærer. LED-pærer holder som regel lengre enn vanlige pærer, derfor slipper du å måtte bytte de ut hele tiden. Det er også en fordel hvis du finner ut hvordan kjøkkenviftens lys skal vinkles slik at den passer til deg. På den måten vil du få bedre oversikt over gryter og panner på komfyren, i tillegg til at du unngår å blendes av lyset.

Rengjøring: Børstet rustfritt stål er attraktivt, men fete fingermerker synes med én gang dersom overflaten ikke er produsert med et belegg hvor man unngår synlige fingermerker. På samme måte synes også støv bedre på en glassoverflate i forhold til en overflate som ikke er laget av glass.

Funksjoner: I dag kan du finne et vell av kjøkkenvifter med massevis av funksjoner. Det kan være alt ifra en timer-funksjon til smarte filtre, flere hastigheter og mye mer. Derfor er det en fordel dersom du finner ut hva du faktisk har bruk for og hva du vil ha før du kjøper en ny kjøkkenvifte til kjøkkenet.

Betjening: I dag kan du finne kjøkkenvifter som er veldig enkle å betjene. Enkelte modeller kommer for eksempel med en elektronisk betjening samt et elektronisk display. Dette gjør betjeningen en god del enklere for brukerne som vil ha en kjøkkenvifte som det er raskt og enkelt å komme i gang med.


Slik bruker du kjøkkenviften din mest mulig effektivt

Enten du har en vegghengt, en fritthengende, en nedfellbar eller takintegrert ventilator, så har alle kjøkkenvifter noe til felles. Og hva er det, tenker du nok? Det alle kjøkkenvifter har til felles er at de trenger best mulige forhold slik at de kan utføre oppgaven sin optimalt. Jo bedre forhold viften arbeider under, desto bedre vil inneklimaet ditt være da du får fjernet all os og lukt når du lager mat.

Selv om det finnes flere ulike kjøkkenvifter – som for eksempel en kjøkkenvifte som resirkulerer luften i rommet, eller en med utsug – er det flere råd som gjelder for begge typene når det kommer til å få mest mulig ut av kjøkkenviften din. I dette avsnittet kan du derfor finne flere gode råd til hvordan du kan bruke kjøkkenviften din på en måte som er så effektiv som mulig.

Ikke skru opp kjøkkenviftens sugeeffekt på maks

Hvis du vil fjerne all matos fra kjøkkenet når du lager mat, har du nok en tendens til å skru sugeeffekten helt opp på maks. På den måten føler du deg sikker på at kjøkkenviften fjerner all matlukten, men dette er faktisk ikke den mest effektive måten å fjerne matlukt på – i hvert fall ikke hvis du vil spare penger. Setter du kjøkkenviften på maksnivå forbruker den nemlig mer energi enn hvis du velger å skru ned sugeeffekten en gang i blant. Derfor bør du kun bruke makseffekten når det er nødvendig. Det vil si at den kun bør brukes når du lager mat med sterke lukter og så videre.

Sørg for at fettfilteret alltid er rent

En kjøkkenvifte har et fettfilter som sørger for å samle opp alt det som ikke skal ende opp på kjøkkenet. For at både fettfilteret og kjøkkenviften skal fungere optimalt, er det viktig at du rengjør det jevnlig. Dette skal helst gjøres én gang i måneden. I de fleste tilfeller er det både raskt og enkelt å rengjøre fettfilteret da de fleste tåler å settes i oppvaskmaskinen. Dersom fettfilteret ditt ikke tåler å vaskes i oppvaskmaskinen, må du bare rengjøre det med varmt vann, en oppvaskbørste og litt oppvaskmiddel. Husk at fettfilteret må være helt tørt før du monterer det tilbake på kjøkkenviften.

Bruk kjøkkenviften din hver eneste gang du skal lage mat
Anvend din emhaette hver eneste gang, du laver mad
Hvis du har en kjøkkenvifte på kjøkkenet ditt, er det en fordel at du bruker den hver eneste gang du lager mat. Dette sørger først og fremst for at hverken sterke lukter eller fett setter seg fast i møblene og andre steder i hjemmet. I tillegg til dette sørger også kjøkkenviften for at inneklimaet ditt er mye bedre enn om du ikke bruker den. Selv om du bare skal steke noe i et par minutter, anbefales det likevel at du slår på kjøkkenviften.

Slå den på fra starten av

Hvis du har en kjøkkenvifte med avtrekk, må du slå den på i god tid. Dette lyder kanskje merkelig, men det kan hjelpe til med å klargjøre viften til å arbeide optimalt. Derfor er det en fordel dersom du slår på kjøkkenviften før du går i gang med matlagingen. Det betyr nemlig at den er helt klar til å utføre arbeidet optimalt når du først begynner å steke maten.

Luft alltid ut hjemme

Selv om en kjøkkenvifte er et apparat som hjelper til med å fjerne matos og lukt fra matlaging i hjemmet, i tillegg til at det forbedrer inneklimaet, er det ikke et mirakelapparat. Derfor bør du også åpne et vindu eller en dør slik at det kommer frisk luft inn på kjøkkenet når du lager mat. Du bør imidlertid være oppmerksom på at døren eller vinduet ikke er plassert altfor tett på selve viften, da dette kan forstyrre den mens den arbeider.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilke Miele kjøkkenvifter er best i test?

Miele DA 6096 W

Hvordan testes Miele kjøkkenvifter?

Kjøkkenvifter testes med stor vekt på hvor effektivt de fanger opp stekos og vanndamp. I tillegg vurderes de på deres brukervennlighet, støynivå og energiforbruk.

Hvordan velger jeg den riktige modellen?

Start med å bestemme deg for om du vil ha en modell med utsuging i det fri eller med resirkulasjon. Deretter bør du vurdere en rekke andre parametere, som for eksempel om du ønsker en modell med innebygd eller ekstern motor, hvor mye du vil den skal bråke, energiforbruk, plassering og utforming.


Gjennomgang av testkilder


Råd & Rön
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön tester og anmelder et vell av forbrukerprodukter, og resultatene av disse testene videreformidler de til forbrukerne. De tester alt ifra kaffemaskiner til vaskemaskiner og kjøkkenvifter. De har blant annet testet og anmeldt Miele DA 6096 W, Miele DA 5966W og Miele PUR68W. Du kan lese testen av alle modellene  her.

Vær oppmerksom på at full tilgang til testene krever abonnement. Det er imidlertid også mulig å kjøpe seg tilgang til testene enkeltvis dersom du ikke vil investere i et abonnement.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Miele DA 3366

✅ Gode brukeranmeldelser

Miele DA 3366

.
Miele DA 3366 er en stilren kjøkkenvifte som, ifølge flere brukeranmeldelser, er både brukervennlig og effektiv.

En faktor som er med på å gjøre Miele DA 3366 populær hos forbrukerne er blant annet at det er en kjøkkenvifte med et flott design. Forbrukerne beskriver også at de er spesielt imponerte over modellens lydnivå og yteevne. Ifølge forbrukerne er den eneste ulempen ved modellen at prisnivået er forholdsvis høyt.

Med Miele DA 3366 får man en kjøkkenvifte som skal integreres i kjøkkeninnredningen. Den er spesielt godt egnet til mindre kjøkken da den har en kapasitet på 430 m3/h.

Hvis det ikke er mulig å koble viften til en avtrekkskanal, er det mulig å bruke den til å resirkulere luften i rommet.

Elegant og stillegående kjøkkenvifte med effektiv filtrering

Miele DA 3366 omtales som å være en elegant kjøkkenvifte da den er utstyrt med en flat vifte og et stilrent design som passer inn på de fleste kjøkken.

I tillegg til dette kommer Miele DA 3366 med en effektiv filtrering med optimal sugeeffekt når det kommer til mindre kjøkken. Modellen er nemlig utstyrt med en 10-lags fettfilter i rustfritt stål som sikrer en funksjonsdyktig filtrering. Fettfilteret tåler å settes i oppvaskmaskinen.

Videre er også kjøkkenviftens lydnivå lavt da det ligger på 58 dB. Dette er en veldig stillegående modell, derfor trenger man ikke bekymre seg for støy på kjøkkenet eller i resten av hjemmet. Til sammenligning har en samtale i normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB.

Rengjøringsvennlig modell med strømbesparende LED-belysning

Modellen Miele DA 3366 kommer med en strømbesparende LED-belysning som kun bruker 2 W. Belysningen lyser opp kokeplaten slik at det er mulig å få oversikt over alle gryter og panner. Det er et naturlig lys, derfor vil det ikke være slitsomt for øynene.

I tillegg til den strømbesparende LED-belysningen kommer Miele DA 3366 også med en funksjon som gjør at det er enkelt og raskt å rengjøre den. Bak modellens fettfilter kan man finne et Miele CleanCover. Det betyr at det ikke finnes noen skarpe kanter eller direkte tilgang til motoren, derfor kan man enkelt gjøre ren viften både utvendig og innvendig.

Miele DA 3366 er plassert i energiklasse C. Dette er ikke den beste energiklassen for kjøkkenvifter, men den kommer imidlertid med andre strømbesparende funksjoner – derfor er energiklassen heller ikke den største ulempen.

Brukervennlig kjøkkenvifte med flere sugeeffekttrinn

Med Miele DA 3366 får man en kjøkkenvifte som er enkel å betjene. Det betyr at man ikke trenger å bruke masse tid på å finne ut av hvordan den fungerer. Den fungerer ved hjelp av en mekanisk styring som gjør det enkelt å se hva man må trykke på for å finne den riktige funksjonen.

Det er også mulig å stille på sugeeffekten da man kan velge mellom 3 forskjellige trinn samt et intensivt trinn. På denne måten kan man selv bestemme hvor høy eller lav sugeevnen skal være.

Utvalgte fordeler ved Miele DA 3366:
Lydnivå på 58 dB
10-lags fettfilter av metall
3 sugeeffekttrinn samt ett intensivt trinn
Miele CleanCover
Strømbesparende LED-belysning
Elegant og stilren modell

Her kan du se en liten presentasjonsvideo av Miele DA 3366. Videoen er utarbeidet av AO.com:


Gorenje WHC623E16X

Gorenje WHC623E16X

.

Med en kapasitet på 505 m3/h er Gorenje WHC623E16X ideell til et mindre eller mellomstort kjøkken. Ved makskapasitet ligger kjøkkenviftens kapasitet på 62 dB, noe som er litt høyere enn hos andre kjøkkenvifter. Det er imidlertid ikke et lydnivå som betyr at viften vil bråke veldig, for til sammenligning ligger en samtale i et normalt stemmeleie på 60 dB.

Hvis man ikke har mulighet til å koble viften til en avtrekkskanal, kan den også brukes til å resirkulere den eksisterende luften i rommet.

Effektiv kjøkkenvifte med TouchFree-belegg

Gorenje WHC623E16X kan betegnes som å være en kjøkkenvifte med en absorberingseffekt i klasse A.

Kjøkkenviftens spesielle fettfiltre av aluminium – samt AdaptAir – er utstyrt med et unikt polyuretanskum som fjerner opptil 98% av alle fettpartikler og annen skitt.

Denne modellen kommer også med en TouchFree-belegg samt LED-belysning. I og med at kjøkkenviften er utstyrt med overflater av rustfritt stål, i tillegg til at den er belagt med TouchFree film, vil man ikke få mange fete fingeravtrykk på viften. Derfor vil overflaten alltid se skinnende ren ut.

Modell med strømbesparende LED-belysning

Med kjøkkenviftens LED-belysning er man sikret en effektiv og kraftig belysning som lyser opp kokeplaten slik at man har mulighet til å se hva man gjør.

LED-pærene sparer opptil 10 ganger så mye strøm, i tillegg til at de har en levetid som er 30 ganger lenger i forhold til vanlige pærer. Det betyr at man slipper å bytte ut pærer hele tiden.

Modellen ligger i energiklasse C. Dette er ikke den beste energiklassen for kjøkkenvifter, men dette er fremdeles en forholdsvis energivennlig og strømbesparende modell som ikke bruker mye strøm i løpet av ett år.

Brukervennlig modell med flere hastighetsnivåer

Ved kjøp av Gorenje WHC623E16X får man en brukervennlig kjøkkenvifte som kan betjenes ved hjelp av knapper. Disse knappene viser hva man må trykke på for å finne den riktige innstillingen. Derfor er dette en modell hvor man ikke trenger å bruke lang tid på å finne ut hva man skal trykke på.

I tillegg til dette er det også mulig å velge mellom 3 ulike hastighetsnivåer. Det gjør at man kan stille inn kjøkkenviften i forhold til om man vil ha en høy eller lav sugeevne.

Utvalgte fordeler ved Gorenje WHC623E16X:
3 forskjellige hastighetsnivåer
LED-belysning
TouchFree-belegg
Polyuretanskum med effektiv fjerning av fettpartikler
Brukervennlig kjøkkenvifte
Enkel å rengjøre

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere