Huawei Smartklokke Test – Ekspertenes 5 favoritter

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over de 5 beste Huawei smartklokkene på markedet.

Her er det snakk om modeller som alle er blitt inkludert blant ekspertenes favoritter.

I denne artikkelen blir modellene gjennomgått én etter én. Vi begynner med å forklare hva ekspertene merker seg av fordeler og ulemper, og deretter beskriver vi hvordan hver modell fungerer.

Etter gjennomgangen av produktene bringer vi en liste over de ekspertkildene vi henviser til, samt linker til testene deres. Deretter følger det en guide til andre relevante tester og artikler som du kanskje vil synes er interessante.

Denne artikkelen om tester av Huawei smartklokker inneholder:
 Oversikt over de 5 beste Huawei smartklokkene på markedet
 Gjennomgang av hva ekspertene mener
 Informasjon om hva smartklokkene kan
 Guide til hvorfor du bør investere i en smartklokke
 Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
 En guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene av upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Huawei smartklokke test 2023 – Her er de 5 beste, ifølge ekspertene

Nedenfor følger det en gjennomgang av 5 av de beste smartklokkene fra Huawei. Her finner du både testvinnere, toppscorere, favoritter og andre modeller slik at det blir stor variasjon. Her vil det være noe for enhver smak og lommebok.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du lese hva ekspertene fremhever ved hvert produkt, og her vil du også finne en prissammenligning av de ulike modellene. På den måten vil du raskt og enkelt kunne se hvor du kan finne de beste prisene.


Huawei Smartwatch GT 2 Pro

✅ 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
✅ 8,3 av 10 stjerner hos teknologimagasinet Geekculture.com
✅ Kåret til «Excellent smartwatch» hos teknologimagasinet GSMarena.com

Huawei Smartwatch GT 2 Pro

 

Huawei Smartwatch GT 2 Pro er blitt testet av tre ekspertkilder – og det inkluderer teknologimagasinene Techradar.com, Geekculture.com og GSMarena.com. I alle de tre anmeldelsene høster modellen ren ros.

Techradar.com gir modellen en toppscore på 4 av 5 stjerner, og skriver at det her finnes mange fordeler: Her er det ikke snakk om et helt perfekt valg, understrekes det, men den er så og si perfekt. Produktet får spesielt mye ros for designet, som beskrives som et «seriously premium design», og innmaten er fullt av små, men skarpe oppdateringer som utgjør en forskjell. Techradar.com fremhever også at det er mulig med trådløs lading, og at softwaren er utrolig velfungerende. Som en bonus er det mange muligheter for målinger, og de vurderes til å være veldig nøyaktige. Det eneste ekspertene savner er interaktive notifikasjoner og generelt sett flere smart-funksjoner.

GSMarena.com kårer modellen til en «Excellent smartwatch» og beskriver opplevelsen med klokken slik: «It truly feels better made than almost any other smartwatch we’ve tested». Det som spesielt gjør utslaget for ekspertenes positive anmeldelse er den generelt gode kvaliteten, alle de ulike funksjonene samt det attraktive designet.

Kraftig klokke til mange formål 

Ser du etter en kraftig, moderne og flott smartklokke som Huawei har produsert så vil Huawei Smartwatch GT 2 Pro være et bra valg. Her er det snakk om en pro-modell, så det er lagt stor vekt på mange oppdateringer i forhold til forgjengerne for å skape et bedre brukergrensesnitt og en jevnere bruk.

Designet er stilig og minner veldig om en vanlig klokke. Du kan derfor ha det på både når du trener, er på jobb eller skal på fest. Modellen kommer imidlertid med en del smart-funksjoner som hovedsakelig henvender seg til den aktive brukeren. Det gjelder målinger innenfor puls, hjertefrekvens, kaloriforbrenning, generell aktivitet, distanse, tid, skritt, søvn, stressnivå og blodets tilstand. I tillegg til dette har modellen en nøyaktig GPS-funksjon.

Mange smartklokkefunksjoner i tillegg

Selv om Huawei Smartwatch GT 2 Pro på enkelte områder henvender seg mest til atleten, kommer modellen imidlertid med en rekke smart-funksjoner som gjør den brukbar sammen med telefonen. Produktet er kompatibelt med både iPhone og Android, og du parer dem ved hjelp av Bluetooth. Deretter kan du bruke klokken som en mini-telefon, hvor du blant annet kan få notifikasjoner, svare på telefonsamtaler, sende meldinger, høre på musikk, få informasjon om været og mye mer.

Modellen har et virkelig kraftig batteri som kan holde i opptil 14 dager. Den har en kapasitet på 4 GB, noe som er en del, og klokken er i tillegg vanntett med en flott skjerm. Her er det snakk om en AMOLED-skjerm med en høy oppløsning på 454 x 454 piksler.

Spesifikasjoner ved Huawei Smartwatch GT 2 Pro – nøkkelopplysninger
Produsent: Huawei
Type: Smartklokke, Huawei
Materiale, reim: Fluoroelastomer
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Oppløsning: 454 x 454 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 14 dager
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Wifi: Nei
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,7 centimeter
Vekt: 52 gram

Fordeler ved Huawei Smartwatch GT 2 Pro
Toppscorer i smartklokke test
Flott design
Mange helse- og trenings-målinger
Kan brukes til telefonsamtaler og meldinger
AMOLED-skjerm i høy oppløsning


Huawei Smartwatch GT 2 E

✅ 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
✅ 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Androidcentral.com
✅ 4 av 5 stjerner hos helsemagasinet Coachmag.co.uk

Huawei Smartwatch GT 2 E

 

Huawei Smartwatch GT 2 E er blitt testet hos tre forskjellige ekspertpaneler fra henholdsvis teknologimagasinene Androidcentral.com og Techradar.com samt hos helsemagasinet Coachmag.co.uk.

Techradar.com gir modellen en flott anmeldelse med en bedømmelse på 3,5 av 5 stjerner, og de oppsummerer klokken på denne måten: «Sportier but not smarter». Det betyr at ekspertene mener at denne modellen helt klart er best til atleten fremfor en forbruker som bare vil ha en vanlig smartklokke. Techradar.com forklarer videre at produktet er en overraskende solid og allsidig sportsklokke som imidlertid inneholder noen smart-funksjoner – du kan for eksempel se notifikasjoner, sjekke været og lagre musikk. Det konkluderes med at apparatet helt klart er best som treningsklokke, men det er også attraktivt, da det selges til en overkommelig pris og har et godt batteri.

Helsemagasinet Coachmag.co.uk tildeler Huawei Smartwatch GT 2 E en toppscore på 4 av 5 stjerner. Den flotte poengsummen tildeles modellen da den har mange velfungerende elementer. Det inkluderer blant annet skjermen, som er klar og lett å lese, den lange batteritiden, de gode redskapene for å motivere seg selv samt en nøyaktig overvåking av søvn. Det nevnes imidlertid et par ulemper – for eksempel at klokken ikke er det mest avanserte på smartklokke-fronten, og i tillegg har pulsmålingene vist seg å være litt unøyaktige.

Sports-design med høy oppløsning

Huawei Smartwatch GT 2 E vil være et godt valg til den forbrukeren som ser etter en bra treningsklokke som også kan fungere som en litt mindre avansert smartklokke. Denne modellen er laget til sportslivet, og det avspeiles i utseendet, som heller mot den spreke sports-siden av skalaen. Du kan imidlertid også ha på deg denne klokken på jobb. Den er laget i rustfritt stål for en lang holdbarhet, og reimen er av fluoroelastomer som gir en god komfort og spenstighet.

Skjermen på smartklokken er hovedattraksjonen, og det er en AMOLED-skjerm med en høy oppløsning på 454 x 454 piksler. Det gjør den lett å lese – i alle slags lysforhold. Klokken har en kapasitet på 4 GB, som betyr at du kan lagre mye på den, og i tillegg kan både iPhone- og Android-eiere bruke klokken.

Mange helse- og aktivitetsmålinger

Huawei Smartwatch GT 2 E er som sagt en treningsklokke med smart-funksjoner. Det er satt fokus på helse og aktivitet med målinger innenfor blant annet puls, hjertefrekvens, GPS, distanse, kaloriforbrenning, skritt, generell aktivitet, søvnmønstre, stress og blodets tilstand. I tillegg kan modellen bli brukt som en litt mindre avansert smartklokke fordi den kan vise notifikasjoner fra telefonen om meldinger og telefonsamtaler, kalenderbeskjeder og andre notifikasjoner – samt spille av musikk.

Huawei Smartwatch GT 2 E kommer med Bluetooth til å kunne kommunisere med smarttelefonen din, den er vanntett og har i tillegg en lang batteritid. Batteriet kan holde opptil 14 dager per lading, men bruker du det ofte til trening så vil det være behov for hyppigere lading.

Spesifikasjoner ved Huawei Smartwatch GT 2 E – nøkkelopplysninger
Produsent: Huawei
Type: Smartklokke, Huawei
Materiale, reim: Fluoroelastomer
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Oppløsning: 454 x 454 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 14 dager
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Wifi: Nei
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,7 centimeter
Vekt: 43 gram

Fordeler ved Huawei Smartwatch GT 2 E
Toppscorer i smartklokke test
Sportsklokke
Spesielt velegnet til trenings- og helsemålinger
Kan vise notifikasjoner fra smarttelefonen
Lang batteritid og høy oppløsning


Huawei Honor MagicWatch 2

✅ 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
✅ 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Wareable.com
✅ 4 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com

Huawei Honor MagicWatch 2

 

Huawei Honor MagicWatch 2 er blitt testet og vurdert hos tre forskjellige ekspertkilder – dette inkluderer teknologimagasinene Techradar.com og Wareable.com samt testmagasinet Trustedreviews.com. Det er bred enighet om at dette er en bra smartklokke – alle ekspertene gir modellen hele 4 av 5 stjerner.

Wareable.com kaller modellen for «A familiar sporty smartwatch with impressive staying power» og beskriver modellen nesten som en kloning av Huawei Smartwatch GT 2 – men imidlertid med en lavere pris og bedre evner innen sportsmålinger. Ekspertene roser apparatet for å ha et stilig design, et godt batteri og et bredt spekter av treningsmålinger. Prisen er som sagt overkommelig, men det savnes en mer stabil pulsmåler samt mulighet til å kunne bruke kontaktløs betaling og apper fra en tredjepart.

Testmagasinet Trustedreviews.com er også veldig positivt innstilt til Huawei Honor MagicWatch 2, og her får produktet mye ros for en velfungerende GPS, et flott utseende og generelt sett god valuta for pengene. Her finnes det imidlertid ikke mange smart-funksjoner, og ekspertene anbefaler denne modellen til den forbrukeren som kan nøye seg med en litt mindre avansert klokke.

Trustedreviews.com oppsummerer opplevelsen slik: «This fitness-focused smartwatch will be a tempting prospect for amateur athletes, but it’s probably not the right fit for convenience-hunting techies».

Best til treningsentusiasten

Huawei Honor MagicWatch 2 vil passe best til den forbrukeren som bryr seg mye om å trene. Modellen er produsert med denne typen forbruker i tankene, og det betyr at produktet er spekket med velfungerende målinger innenfor helse og aktivitet.

Det inkluder for eksempel distanse, tid, skritt, hastighet, kaloriforbrenning og en velfungerende pulsmåler, kompass, søvnmønster-måler og stress-måler. I tillegg til dette finnes det en GPS som spesielt vil være et kjærkomment redskap for løpere. Som smartklokke er funksjonene mer sparsomme, men parer du klokken med smarttelefonen din så kan du se telefonens notifikasjoner direkte på skjermen.

Lang batteritid

Huawei har med Honor MagicWatch 2 hatt fokus på det indre så vel som det ytre. Fronten på produktet har fått mye oppmerksomhet, og derfor fremstår den som en elegant klokke som heller mot den maskuline siden når det kommer til utseendet. Produktet er enkelt i utformingen og diskret nok til å bli brukt på jobb eller på fritiden. Skjermen er laget av rustfritt stål, noe som sikrer en lang levetid, og remmen er av silikon. Silikonet er mykt og spenstig slik at du får en behagelig opplevelse med modellen.

Huawei Honor MagicWatch 2 går på batteri og imponerer med en batteritid på opptil 14 dager per lading. Vekten er lav på kun 41 gram, og skjermen er klar og lys i AMOLED-format. Modellen har en kapasitet på 4 GB til lagring av for eksempel musikk, og både iPhone-brukere og Android-brukere kan benytte seg av modellen som har Bluetooth som kommunikasjonsverktøy.

Spesifikasjoner ved Huawei Honor MagicWatch 2 – nøkkelopplysninger
Produsent: Huawei
Type: Smartwatch, Huawei
Materiale, reim: Silikon
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Oppløsning: 454 x 454 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 14 dager
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Wifi: Nei
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,6 centimeter
Vekt: 41 gram

Fordeler ved Huawei Honor MagicWatch 2
Toppscorer i smartklokke test
Bra pris
Ideell til den aktive brukeren
Enkelt og elegant design
Opptil 14 dages batteri


Huawei HonorWatch ES

✅ 4,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
✅ God anmeldelse hos teknologimagasinet GSMarena.com
✅ 8,5 av 10 stjerner hos teknologinettsiden Neowin.net

Huawei HonorWatch ES

 

Huawei HonorWatch ES er blitt testet av tre ulike hold eksperter som inkluderer teknologimagasinene Techradar.com, GSMarena.com og Neowin.net. Alle ekspertene gir mye ros og kårer denne smartklokken til toppscorer

Huawei imponerer med denne modellen – for eksempel gir Techradar.com en absolutt toppscore på 4,5 av 5 stjerner. De beskriver modellen som «Part smartwatch, part fitness tracker», og dermed kombineres det beste fra begge verdener. Ekspertene forklarer at klokken inneholder veldig mange målinger av helsen, og de kan være svært detaljerte hvis forbrukeren ønsker det.

Klokken har også en innebygd treningspartner som assisterer og motiverer deg til å nå bedre resultater.

Techradar.com fremhever også at prisen er overkommelig og at klokken er en lettvekter, men de noterer seg imidlertid at designet kanskje ikke er det mest estetiske, og at smart-funksjonene i tillegg er litt mangelfulle.

GSMarena.com gir også Huawei HonorWatch ES en god anmeldelse og merker seg spesielt at den er velfungerende både som en klokke og som en treningsmåler. De kommenterer at den kanskje ikke er så avansert, men at batteriet holder over lang tid og at kvaliteten er høy. Klokken får også ros for at den selges til en overkommelig pris, samt at den har en god software og høy brukervennlighet.

Slank stil med flott skjerm

Med denne smartklokken klarer Huawei å tiltale sportsentusiaster som ikke er redde for å vise frem lidenskapen sin. Klokken oser av sport og aktivitet, og det gjenspeiles i utseendet som helt klart ligger på den sporty siden. Det er en smakssak om man foretrekker en mer estetisk variant, men klokken er slank og avlang – og vil ikke være i veien. Remmen er myk og sterk, og det vil gjøre den behagelig å ha på både dag og natt.

Skjermen på modellen er i fokus med det avlange designet, og her er det snakk om en svært klar og lys AMOLED-skjerm. Oppløsningen er høy med 456 piksler. I tillegg er skjermen enkel å betjene, og det er lett å finne frem til de menyene du har behov for.

Klokken til trenings-entusiasten

Huawei HonorWatch ES kommer med de mest essensielle smart-funksjonene uten å være avansert. Det betyr at du vil kunne pare klokken med smarttelefonen din, og deretter kan du se telefonens notifikasjoner direkte på skjermen.

Paringen skjer ved hjelp av Bluetooth, og denne Huawei smartklokken er kompatibel med iPhone så vel som Android smarttelefoner. Det betyr at modellen i stor grad vil tiltale sports-entusiastene fordi det er fokus på aktivitetsmålinger. Her finner du en del ulike funksjoner – ikke bare de grunnleggende funksjonene som distanse, hastighet, skritt og kaloriforbrenning med mer, men også mer avanserte funksjoner som pulsmåling, GPS, søvnrytme og stressmålinger.

Batteritiden er lang på 10 dager, det er plass til 4 GB lagring og i tillegg er vekten veldig lav på kun 21 gram.

Spesifikasjoner ved Huawei HonorWatch ES – nøkkelopplysninger
Produsent: Huawei
Type: Smartklokke, Huawei
Materiale, reim: Silikon
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Oppløsning: 456 x 280 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 10 dager
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Nei
Wifi: Nei
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 3,0 centimeter
Vekt: 21 gram

Fordeler ved Huawei HonorWatch ES
Toppscorer i smartklokke test
Sports-design
Fokus på trening og helse
Innebygd motiverende treningsassistent
Lav vekt


Guide: Derfor bør du investere i en smartklokke

En smartklokke er kort fortalt en liten mini-datamaskin som sitter på armen. Den kan mange av de samme tingene som smarttelefonen – i tillegg til å foreta en del målinger rundt helse.

Det danske magasinet Aktiv Træning og TV2 Livsstil forklarer her hvorfor du bør vurdere å kjøpe en moderne smartklokke:

Alltid tilgjengelig

En smartklokke kan som sagt utføre mange av de samme oppgavene som en smarttelefon, men det er helt klart lettere å bare bruke armbåndsuret til disse formålene. Du glemmer heller ikke så lett klokken som telefonen, og telefonen veier også en del mer hvis du vil ha den med deg. Den gir deg en større grad av frihet, og det er både raskere og enklere å bare sjekke klokken enn å dra frem telefonen.

Morsomt og underholdende

En smartklokke måler fortløpende hele helsen din, og ikke bare bevegelse. Siden du alltid har på deg klokken så er det enkelt å få et nøyaktig bilde av den aktuelle helsen. I tillegg er det spennende – om ikke rett og slett underholdende å følge med på – og dette kan også bli en stor motivasjonsfaktor.

Personlig treningspartner

Smartklokken kan bli din personlige – og gratis – treningspartner. Den kan utarbeide et unikt treningsprogram for deg som alltid kan utfordre deg i takt med at du blir bedre. I tillegg er den en større motivasjonsfaktor for de fleste når det er «noen» som pusher på, selv om dette er en liten skjerm.

Måling av søvn

En smartklokke måler søvnen din mens du sover. Den holder med tiden du sover, søvnkvaliteten, søvnmønster og puls. Sliter du med søvnproblemer så kan klokken fortelle deg hva som kan være galt.

Måling av skritt

Det er en klassiker, men skrittelleren gir en virkelig god referanse på den daglige mosjonen. Med en skritteller på klokken din kan du holde øye med om du når de anbefalte 10.000 skrittene om dagen, og det kan være en motiverende faktor å nå et mål.

Måling av puls

De fleste smartklokker kommer med en pulsmålingsfaktor der du både kan puls-trene i forhold til mosjon – i tillegg til å holde øye med hvilepulsen som kan gi deg en pekepinn på den generelle kondisjonen.

GPS

Noen smartklokker kommer med en innebygd GPS – som vil være et spesielt utmerket redskap for atleten eller den seriøse utøveren. Med denne kan du holde mer styr på treningen geografisk sett.

Få notifikasjoner

Når du parer smartklokken din med telefonen så får du mest mulig ut av klokken. Her kan du i stedet følge med på hva som skjer på smarttelefonen din direkte på klokken. Du vil kunne få notifikasjoner fra telefonen direkte på klokken, slik at du alltid kan holde deg oppdatert. Dette kan være både fra sosiale medier, spill eller info, men også innkommende telefonsamtaler og meldinger.

Legg imidlertid merke til at klokken og smarttelefonen må være kompatible med hverandre før de kan kommunisere innbyrdes. Ikke alle smartklokker og telefoner kan dette. For eksempel er det kun iPhone som kan pares med en AppleWatch. Android smartklokker kan derimot for det meste brukes både sammen med en iPhone og en Android-smarttelefon.

Ring eller send en melding

Der noen smartklokker «bare» lar deg se notifikasjonene, lar andre deg respondere og delta aktivt. På utvalgte smartklokker kan du både sende og motta meldinger – samt foreta og svare på oppringinger mens du er på farten – også når telefonen ligger hjemme.

Musikk

I likhet med en moderne telefon så kan du også høre på musikk via klokken – da vil du alltid ha yndlingssangen din på hånden.

Betaling

Mange smartklokker har i dag den funksjonen at de kan brukes til å betale kontaktløst. Glem alt om MobilePay eller plastkort – med klokken er betalingen rett ved hånden.

Smartklokke eller løpeklokke – hva skal jeg velge?

Smartklokker, løpeklokker, pulsklokker. Det er etter hvert en del ord som dekker de moderne klokkene, og det kan være vanskelig å finne ut av hvilke som kan hva.

Det finnes mange variasjoner, men kort fortalt kan de fleste smartklokkene fungere som enkle løpeklokker/pulsklokker. Det er derimot ikke alle løpeklokker/pulsklokker som kan det samme som en smartklokke.

En smartklokke vil ofte ha grunnleggende muligheter for trening og puls, men hvis du er veldig seriøs med treningen din bør du helt klart velge en løpe- eller pulsmåler som er mer avansert og kan måle flere typer data.

Hvis du i stedet er veldig interessert i alle de nye funksjonene, som å bruke klokken som en mini-telefon eller en mini-datamaskin, så bør du velge en vanlig smartklokke.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Hvilken smartklokke fra Huawei er den beste?

Det finnes mange gode smartklokker på markedet, men de følgende 8 som vi har beskrevet i denne testen er blant de beste: Huawei Smartwatch GT 2 Classic, Huawei Smartwatch GT 2 Pro, Huawei Smartwatch GT 2 E, Huawei Smartwatch GT Classic, Huawei Honor MagicWatch 2, Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite, Huawei HonorWatch ES og Huawei HonorWatch GS Pro.

Hva bør jeg være oppmerksom på når jeg skal velge en smartklokke?

Du bør først og fremst velge ut ifra hva du har bruk for i en smartklokke. Huawei og andre produsenter lager mange forskjellige typer klokker – og det er stor forskjell på hvor avanserte de er. Tenk over hva du vil betale, for funksjoner og pris henger sammen. Vurder hvilke funksjoner du ikke kan leve uten, og tenk også over generell kvalitet, brukervennlighet, design, materiale, innhold og kompatibilitet med mer. Les med fordel også ekspertenes kommentarer slik at du er sikker på at du får en velfungerende klokke som passer til deg.

Har jeg bruk for en smartklokke?

Det avhenger av personlige preferanser om du har bruk for en smartklokke. Huawei står bak noen av de beste, og dette merket vil være et godt valg for den forbrukeren som elsker teknologi. Med en smartklokke kan du foreta mange av de samme tingene som du kan via telefonen – og du har den alltid like for hånden. Her kan du for eksempel se/svare/foreta telefonsamtaler og meldinger, få generelle notifikasjoner, betale og høre på musikk. I tillegg finnes det også en rekke helsefunksjoner som kan bidra til en bedre livskvalitet.


Huawei Smartwatch Test 2021: Disse kildene har vi brukt

Amazon.co.uk

Amazon.co.uk er en internasjonal forhandler, og her er det snakk om den britiske versjonen. Her forhandler de alt ifra film og musikk til kjøkkenredskaper og elektronikk. Hos Amazon kan brukerne skrive anmeldelser av kjøpte produkter som kan komme andre kunder til gode. Her dreier det seg om modellen Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite, som brukerne har anmeldt. Les mer her hos Amazon.co.uk.

Androidcentral.com

Androidcentral.com er et teknologimagasin og en plattform for Android-brukere. Magasinets formål er å være den beste Android-ressursen som finnes. Her leverer de både nyheter, trender, guider, tips og råd, videoer samt tester av forskjellige Android-kompatible produkter. Her er det snakk om en test av de beste smart-klokkene på markedet. Testen kan leses i full lengde hos Androidcentral.com.

Coachmag.co.uk

Coachmag.co.uk er et britisk helsemagasin hovedsakelig skrevet for menn som gjerne vil ha en sunnere og bedre livsstil. De skriver for det meste artikler om helse og trening, men de utfører også tester av utvalgte produkter som har med disse emnene å gjøre. Her gjelder det en test av modellen Huawei Smartwatch GT 2 E. Les ekspertenes anmeldelser hos Coachmag.co.uk.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som har fokus på å utføre eksperttester av ulike forbrukerprodukter. Her gjelder det en test av modellen Huawei Smartwatch GT Classic. Testen kan leses i sin fulle lengde hos Expertreviews.co.uk.

Gadgets.ndtv.com

Gadgets.ndtv.com er et internasjonalt teknologimagasin med spesielt fokus på smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner, spill og andre gadgets. Nettsiden skriver blant annet artikler og utfører guider, videoer og tester. Her dreier det seg om en test av modellen Huawei Smartwatch GT 2 Classic. Les hele testen hos Gadgets.ndtv.com.

Geekculture.co

Geekculture.co er et teknologimagasin laget av teknologi-nerder med fokus på alt innenfor teknologiens verden. Her skriver de blant annet en del om gadgets og spill – og her har magasinet foretatt en test av modellen Huawei Smartwatch GT 2 Pro. Denne testen kan leses i full lengde hos Geekculture.co.

GSMarena.com

GSMarena.com er et teknologimagasin som hovedsakelig fokuserer på smarttelefoner og nettbrett fra de ledende produsentene i verden. Her sammenlignes produktene, og de leverer nyheter, guider og tester av utvalgte modeller. Ekspertene har her testet følgende:

Les mer om testen av Huawei Smartwatch GT 2 Pro hos GSMarena.com.

Les mer om testen av Huawei HonorWatch ES hos GSMarena.com.

Les mer om testen av Huawei HonorWatch GS Pro hos GSMarena.com.

Neowin.net

Neowin.net er en nettside for nyheter om teknologi. Her skriver de om teknologiske utviklinger, nye produkter, trender og gadgets med mer, samt foretar tester av utvalgte modeller. I denne omgang gjelder det en test av modellen Huawei HonorWatch ES. Du kan lese mer hos Neowin.net.

Pcmag.com

Pcmag.com er et internasjonalt teknologimagasin med avdelinger i forskjellige land. Pcmag.com har fokus både på datamaskiner så vel som teknologi generelt sett, og her skriver de alt ifra nyhetsartikler, hjelpeartikler, guider, trender og tips til anmeldelser. I denne omgang har ekspertene sett nærmere på modellen Huawei Smartwatch GT Classic. Du kan lese anmeldelsen i sin helhet hos Pcmag.com.

Techradar.com

Techradar.com er et internasjonalt teknologimagasin med mange regionale avdelinger. Her er det fokus på alt det som rører seg innen teknologi og teknikk, og derfor utfører magasinet også guider, videoer og anmeldelser. Her har Techradar.com testet en rekke forskjellige smartklokker:

Du kan lese mer om testen av Huawei Smartwatch GT 2 Classic hos Techradar.com.

Du kan lese mer om testen av Huawei Smartwatch GT 2 Pro hos Techradar.com.

Du kan lese mer om testen av Huawei Smartwatch GT 2 E hos Techradar.com.

Du kan lese mer om testen av Huawei Smartwatch GT Classic hos Techradar.com.

Du kan lese mer om testen av Huawei Honor MagicWatch 2 hos Techradar.com.

Du kan lese mer om testen av Huawei HonorWatch ES hos Techradar.com.

Du kan lese mer om testen av Huawei HonorWatch GS Pro hos Techradar.com.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er et internasjonalt testmagasin med fokus på tester av forskjellige forbrukerprodukter. Her utvelges, undersøkes og anmeldelses produkter innen forskjellige kategorier, og én av disse er elektronikk. Derfor har ekspertene her testet forskjellige modeller:

Les hele anmeldelsen av Huawei Smartwatch GT 2 Classic hos Trustedreviews.com.

Les hele anmeldelsen av Huawei Honor MagicWatch 2 hos Trustedreviews.com.

Tvsbook.com

Tvsbook.com er en hjemme-underholdnings plattform med fokus på anmeldelser og artikler om teknologiske produkter. I denne omgang har ekspertene sett nærmere på modellen Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite. Les anmeldelsen i detalj hos Tvsbook.com.

Wareable.com

Wareable.com er et internasjonalt teknologimagasin med fokus på såkalte «wearables» – det vil si elektroniske gadgets eller produkter du bærer på kroppen. Dette inkluderer blant annet smartklokker, fitness-målere og løpeklokker med mer, og her kan du finne et vell av nyheter, trender, guider, tips, videoer og tester.

Her har ekspertene testet modellen Huawei Honor MagicWatch 2. Les testen i sin fulle lengde hos Wareable.com.


Andre relevante tester og artikler

I denne artikkelen har vi sett nærmere på de beste smartklokkene fra Huawei, ifølge ekspertene.

Hvis du er interessert i en Huawei smartklokke så kan det også hende at du hører til blant de aktivitets-glade forbrukerne som ønsker å bruke klokken til mer enn bare en smartklokke. Kanskje er du en løpe-entusiast og ser etter en klokke til løping som kan foreta mange målinger innenfor denne type trening. Hvis du gjør det så kan du finne inspirasjon til de beste modellene på markedet i vår egen løpeklokke testartikkel.

Alternativt har du kanskje primært fokus på pulstrening som for alvor kan øke kondisjonen. Noen klokker er spesifikke pulsklokker som gir de mest korrekte målingene av pulsen.

Er du i tvil om hvilke merker og produkter som er de beste så kan du finne ekspertenes favoritter i denne kategorien i vår pulsklokke testartikkel.

Til slutt kan det være at du er i tvil om du burde velge en Huawei smartklokke, eller en modell fra et av de andre mest kjente merkene. Kanskje en Garmin-modell vil være noe for deg med et stort fokus på navigasjon og funksjoner. Vi har – basert på ekspertenes vurderinger – skrevet en Garmin smartklokke  artikkel der vi har samlet de beste av de beste modellene fra dette merket.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Huawei HonorWatch GS Pro

✅ 4 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
✅ God anmeldelse hos teknologimagasinet GSMarena.com
✅ Kåret til «Best Buy» hos forbrukermagasinet Which.co.uk

Huawei HonorWatch GS Pro

 

Huawei HonorWatch GS Pro er blitt testet av tre forskjellige ekspertpaneler – disse inkluderer teknologimagasinene Techradar.com og GSMarena.com samt forbrukermagasinet Which.co.uk. Alle de tre ekspertpanelene er imponerte over produktet.

Techradar.com gir modellen 4 av 5 stjerner og kaller den en «well-rounded rugged smartwatch». De nevner mange fordeler, men ekspertene merker seg spesielt at klokken er svært robust, at den kommer med en imponerende batteritid og har en lang rekke nyttige funksjoner. I tillegg noterer de seg et par ulemper som inkluderer den høye prisen, den store størrelsen og mangel på livsstil-funksjoner.

Techradar.com oppsummerer klokken slik: «Huawei Honor is best known for its smartphones, but its watches and fitness trackers are all seriously impressive too, and the Huawei HonorWatch GS Pro is another fine offering from the brand».

Forbrukermagasinet Which.co.uk tildeler Huawei HonorWatch GS Pro kåringen som «Best Buy», og derfor mener de at du får mye for pengene. Du må nok like det litt klønete og robuste uttrykket – men til gjengjeld får du masse funksjoner, forklares det.

Kraftig og iscenesatt

Hvis du foretrekker en kraftig smartklokke som vil bli lagt merke til, og du ikke er redd for at modellen tar mye plass – så er Huawei HonorWatch GS Pro et åpenbart valg. Designet er laget til å være «rugged» – det vil si stort og robust, og at det kan stå imot svært hardhendt behandling. Derfor vil denne modellen være ideell til sportsutøveren som ofte kommer ut for mer ekstreme situasjoner.

Det betyr også at bredden er i det meste laget, og med en urskive på 5 centimeter i bredden tar den mye plass på armen. Vekten er også i det tyngste laget med 76 gram. Dette er mer enn dobbelt så tungt som flere av konkurrentene – men til gjengjeld gir den en tyngde som noen forbrukere foretrekker.

Mer til aktivitet enn livsstil

Huawei HonorWatch GS Pro er virkelig en smartklokke til trening. Huawei har fokus på trenings-funksjonene – som blant annet gir seg utslag i en innebygd GPS, pulsmåler, søvnmåling, stressmåler og så videre. Det finnes imidlertid noen smartklokke-funksjoner som gir brukeren mulighet til å sjekke værutsiktene, høre på musikk og se notifikasjoner som for eksempel meldinger eller telefonsamtaler – men det er imidlertid ikke her modellen utmerker seg.

På mange områder er dette produktet likt de fleste andre smartklokkene fra Huawei, da det også er kompatibelt med iPhone så vel som Android smarttelefoner. Produktet kommuniserer ved hjelp av Bluetooth og har en lang batteritid – her er den imidlertid ekstremt lang på opptil hele 28 dager. Skjermen er en AMOLED-skjerm med 454 x 454 piksler, som er standarden på mange av Huawei sine moderne modeller.

Spesifikasjoner ved Huawei HonorWatch GS Pro – nøkkelopplysninger
Produsent: Huawei
Type: Smartklokke, Huawei
Materiale, reim: Silikon
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Oppløsning: 454 x 454 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 4 GB
Batteritid: Opptil 28 dager
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Wifi: Nei
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 5,0 centimeter
Vekt: 76 gram

Fordeler ved Huawei HonorWatch GS Pro
Toppscorer i smartklokke test
Svært robust og holdbar
Laget til trening- og helsebruk
De viktigste smart-funksjonene er inkludert
Utrolig lang batteritid


Huawei Smartwatch GT Classic

✅ 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
✅ 4 av 5 stjerner hos testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Pcmag.com

Huawei Smartwatch GT Classic

 

Huawei Smartwatch GT Classic er blitt undersøkt og vurdert hos tre forskjellige hold eksperter – teknologimagasinene Techradar.com og Pcmag.com samt testmagasinet Expertreviews.co.uk. Hos alle ekspertene hersker det bred enighet om at modellen er svært velfungerende.

Techradar.com tildeler produktet 3,5 av 5 stjerner og nevner derfor både fordeler og ulemper. På plussiden forklarer ekspertene at modellen kommer med et helt utrolig bra batteri som kan holde svært lenge, og at prisen er overkommelig og designet nydelig. Det savnes imidlertid bedre kompatibilitet med smarttelefoner, og det kan ikke brukes en app fra en tredjepart. I tillegg til dette så er ikke klokken egnet til å kunne foreta kontaktløs betaling.

Pcmag.com tildeler produktet samme poengsum med 3,5 av 5 stjerner og forklarer at denne modellen skal fremheves for sine evner innen treningsmålinger. Her er det i stor grad snakk om en treningsklokke – ikke nødvendigvis en avansert smartklokke. Ekspertene roser også produktet for å ha en lang batteritid og et flott design. De savner imidlertid muligheten til å bruke apper fra en tredjepart – samt Wifi – og det noteres at produktet føles litt stort.

Pcmag.com oppsummer opplevelsen sik: «Huawei Smartwatch GT Classic is a decent fitness tracker disguised as a smartwatch. While its size isn’t suitable for all wrists, its GPS, durability, and long battery life make it a good companion for outdoor workouts».

Stilig klassiker

Leter du etter en kraftig smartklokke som Huawei har produsert – og ikke nødvendigvis trenger den aller nyeste modellen – så vil Huawei Smartwatch GT Classic være et godt valg. Denne modellen er av litt eldre dato, derfor er prisen også litt lavere enn de nyere GT 2-modellene.

Designet minner ganske mye som de nye GT 2-modellene, og derfor er klokken veldig stilig og elegant. Du kan ikke se at det her er snakk om en trenings-/smart-klokke, for den ser mest ut som en helt vanlig klokke. Derfor kan du lett ha den på deg både til hverdag og fest. Materialene er av rustfritt stål i urskiven, noe som sikrer en lang holdbarhet – og remmen er av robust skinn og silikon.

Til alle de nødvendige målingene

Huawei Smartwatch GT Classic kan utføre veldig mange trenings- og smartklokke-oppgaver. Innenfor trening og helse kan den måle puls, distanse, kaloriforbrenning, skritt, tid og hastighet – som er de grunnleggende målingene. I tillegg til dette har modellen GPS, som spesielt vil glede løperne. På smart-siden kan klokken pares med en smarttelefon – som betyr at skjermen kan vise notifikasjoner fra telefonen. Det kan for eksempel være fra sosiale medier eller meldinger og telefonsamtaler.

Huawei Smartwatch GT Classic er kompatibel med både iPhone og Android, og du utfører kommunikasjonen ved hjelp av Bluetooth. Batteriet er laget for å holde veldig lenge – helt opptil 14 dager. Skjermen er en høyoppløsnings-AMOLED-skjerm med 454 x 454 piksler.

Spesifikasjoner ved Huawei Smartwatch GT Classic – nøkkelopplysninger
Produsent: Huawei
Type: Smartwatch, Huawei
Materiale, reim: Skinn/ Silikon
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Oppløsning: 454 x 454 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 128 MB
Batteritid: Opptil 14 dager
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Wifi: Nei
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,7 centimeter
Vekt: 46 gram

Fordeler ved Huawei Smartwatch GT Classic
Toppscorer i smartklokke test
Den klassiske modellen
Prisvennlig
Har de mest vanlige trenings- og smart-funksjonene
Lang batteritid


Huawei Smartwatch GT 2 Classic

✅ 8 av 10 stjerner hos teknologimagasinet Gadgets.ndtv.com
✅ 4 av 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
✅ 3,5 av 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com

Huawei Smartwatch GT 2 Classic

 

Huawei Smartwatch GT 2 Classic er blitt testet av tre hold av eksperter – og det inkluderer teknologimagasinene Gadgets.ndtv.com og Techradar.com samt testmagasinet Trustedreviews.com. Alle de tre ekspertkildene er svært imponerte.

Trustedreviews.com tildeler modellen en toppscore på 4 av 5 stjerner og forklarer at modellen kommer i et flott design og egner seg veldig godt til treningsmålinger. I tillegg til dette så er ekspertene imponerte over den gode batteritiden samt den overkommelige prisen, men de savner imidlertid noen flere smartklokke-funksjoner. Ekspertene oppsummerer opplevelsen med klokken slik: «This isn’t an all-singing, all-dancing smartwatch that can act as a supplementary smartphone, but it works well as a fitness tracker and has a premium design that belies its competitive price».

Techradar.com gir også en flott anmeldelse, og de trekker spesielt frem at denne smartklokken fra Huawei egner seg veldig bra til treningsentusiastene. Ekspertene nevner også at klokken kommer med mange gode trenings-målinger innen helse og kondisjon, og den har i tillegg et kraftig batteri som holder lenge. Designet fremheves også som en stor fordel, men ekspertene savner imidlertid litt mer dyptgående software.

Flott modell med alt til trenings-entusiasten

Huawei Smartwatch GT 2 Classic vil være et åpenbart valg til den forbrukeren som har mest bruk for et produkt som kan foreta trenings-målinger. Derfor har ikke denne modellen så veldig mange smartklokke-funksjoner.

Ett av høydepunktene ved denne klokken er helt klart utseendet, for dette designet er elegant og stilfullt. Smartklokken ser ut som en helt vanlig klokke – men med en vri – og den oser av maskulinitet. Materialet er av rustfritt stål, som garanterer en lang holdbarhet, mens selve reimen kommer i flere materialer – som for eksempel skinn som bidrar til det holdbare og maskuline utseendet.

Massevis av helsemålinger

Huawei Smartwatch GT 2 Classic briljerer når det kommer til måling av trening og helse. Modellen har en velfungerende og nøyaktig GPS som passer spesielt godt til løperne – samt funksjoner til målinger av for eksempel hjertefrekvens, distanse, skritt, søvn, tid, hastighet og kaloriforbrenning. I tillegg er det mulig å pare klokken med både iPhone og Android, slik at du kan se en rekke gode smart-notifikasjoner.

Produktet kommer med en flott AMOLED-skjerm med en høy oppløsning på 454 x 454 piksler samt en veldig lang batteritid – den ligger på opptil 14 dager avhengig av bruk. Du får smarttelefonen og klokken til å kommunisere sammen via Bluetooth.

Spesifikasjoner ved Huawei Smartwatch GT 2 Classic – nøkkelopplysninger
Produsent: Huawei
Type: Smartklokke, Huawei
Materiale, reim: Skinn
Materiale, klokke: Rustfritt stål
Oppløsning: 454 x 454 piksler
Skjerm: AMOLED
Batteritid: Opptil 14 dager
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Wifi: Nei
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 4,6 centimeter
Vekt: 41 gram

Fordeler ved Huawei Smartwatch GT 2 Classic
Toppscorer i test av smartklokker
Stilig og elegant
Spesielt god til trenings- og helsemålinger
Kan også vise notifikasjoner fra smarttelefonen
Veldig lang batteritid


Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite

✅ 4,2 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos Amazon.co.uk
✅ Kåret til «brukervennlig og praktisk» hos teknologimagasinet Tvsbook.com

Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite

Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite hører til blant de smartklokkene som er populære både blant ekspertene og blant brukerne.

Brukerne på Amazon.co.uk gir modellen 4,2 av 5 stjerner i gjennomsnitt. Flere ganger fremheves den for å være av god generelt sett når det kommer til kvalitet, komfort, batteri og holdbarhet. Én bruker uttrykker seg på denne måten: «Very good. I love it. It’s amazing. Easy to adjust, light and very comfortable». En annen bruker skriver: «Excellent watch with a premium feel. A fantastic device».

I tillegg til å være en brukerfavoritt så er Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite også blitt testet av teknologimagasinet Tvsbook.com som deler brukernes entusiasme. Ekspertene fremhever flere velfungerende aspekter, men de legger spesielt godt merke til at klokken er veldig brukervennlig og enkel å bruke – samt at den er både anvendelig og praktisk.

Unikt design

Hvis du leter etter en smartklokke som er produsert av Huawei og som har et annerledes utseende, så vil Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite være et åpenbart valg. Her er det snakk om en slankere variant enn de andre smartklokkene fra Huawei med en bredde på kun 2,3 centimeter. De fleste av konkurrentene er dobbelt så brede. Remmen ser ut som en klassisk herreklokke av rustfritt stål i et link-design og leder tankene mot tradisjonell herremote – smartklokken kan imidlertid også brukes av kvinner. Det rustfrie stålet gir modellen en lengre holdbarhetstid, og klokken er laget for å kunne bli brukt dag og natt, både på jobben så vel som under trening eller til fest.

Modellen ligger ikke i den billige enden av prisskalaen, men til gjengjeld får du mye for pengene – ikke minst en skarp og klar AMOLED-skjerm med 460 piksler. I tillegg er det plass til hele 8 GB i klokken til lagring av for eksempel musikk.

Best til trening

Selv om Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite er laget til å bli brukt hele dagen, så er det mest på treningsområdet at den utmerker seg. Smartklokken er designet til den aktive sportsutøveren som har behov for å kunne foreta mange målinger av helse og trening. Dette inkluderer for eksempel skritt, kaloriforbrenning, distanse, tid og etasjer, men også en mer avansert pulsmåling, søvn, generell aktivitet, blodtrykk, GPS – og til og med menstraksjonssyklus hos kvinner.

Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite har noen av de mest grunnleggende smartfunksjonene, og når du parer enheten med smarttelefonen din så kan du se både meldinger, telefonsamtaler og andre notifikasjoner direkte på skjermen. Du kan også høre på musikk. Både brukere av iPhone og Android vil kunne ha glede av denne smartklokken, og den har også en bra batteritid på rundt 3 dager. Vekten er svært lav da den ligger på kun 29 gram.

Spesifikasjoner ved Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite – nøkkelopplysninger
Produsent: Huawei
Type: Smartklokke, Huawei
Materiale: Rustfritt stål
Oppløsning: 460 x 188 piksler
Skjerm: AMOLED
Kapasitet: 8 GB
Batteritid: Minimum 3 dager
GPS: Ja
Pulsmåler: Ja
Vanntett: Ja
Wifi: Nei
Bluetooth: Ja
Kompatibel med Android: Ja
Kompatibel med iPhone: Ja
Bredde: 2,3 centimeter
Vekt: 29 gram

Fordeler ved Huawei Smartwatch Talkband B6 Elite
 Ekspert- og brukerfavoritt
Unikt slankt design
Ideell til trenings-entusiasten
Kan se notifikasjoner fra telefonen
Lav vekt


Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere