Tips og triks for multikookere: Hva er den beste måten å tilberede mat på?

SENESTE ENDRING: juni 12, 2024.
Vær oppmerksom på at året for artikkelen forteller deg når innholdet sist ble oppdatert og ikke nødvendigvis publiseringstiden for ulike produkttester..
featured image

Måltidsplanlegging har blitt en populær praksis for travle mennesker som ønsker å spise sunt og praktisk. I denne artikkelen vil vi utforske fordelene ved å bruke en multikoker for å tilberede måltider, og gi deg nyttige tips og triks for hvordan du effektivt kan planlegge og forberede måltider. Oppdag fordelene ved å bruke en multikoker for å lage deilige måltider, og lær smarte teknikker som vil hjelpe deg å spare tid og krefter på kjøkkenet.

Hva er fordelene med å tilberede måltider med en multikoker?

Multikokere tilbyr en rekke tilberedningsmetoder som langsom tilberedning, trykkoking og sautering, hvilket gjør dem til allsidige verktøy for matlaging. Med en multikoker kan du tilberede flere komponenter av et måltid i samme maskin, slik at du slipper å bruke flere gryter og panner. Denne bekvemmeligheten sparer tid og gjør oppryddingen enklere, noe som gjør multikokeren uunnværlig for hjemmekokken.

Viktige verktøy og tilbehør for tilberedning av måltider med multikoker

For å få maksimal glede av din multikoker er det en god idé å ha diverse verktøy og tilbehør. Silikonformer for porsjonskontroll og enkle fraktelse, dampkurver for damping av grønnsaker og fisk, og ekstra gryter for batchkoking er gode kjøp. Selv en lommebok til tilbehør kan være en idé for å sikre rask og enkel tilgang til alt du trenger når du tilbereder måltider.

Tips og teknikker for tilberedning av måltider med multikoker

Batch matlaging:

 • Batchkoking er en viktig strategi for effektiv matlaging. Utvid mulighetene med denne multikokerens kapasitet til å tilberede større porsjoner av korn, protein og suppe. Del opp de tilberedte måltidene i enkeltbeholdere, så har du lett tilgjengelig mat i løpet av uka. Husk å merke og datere beholderne for å sikre bruk i riktig rekkefølge.

Lagvis matlaging:

 • Få mest mulig ut av plassen i din multikoker ved å legge ingredienser lagvis for å tilberede flere retter på en gang. Lag smakfulle måltider i én gryte ved eksperimentelt å kombinere proteiner, grønnsaker og korn. Juster tiden slik at hver eneste ingrediens blir perfekt tilberedt.

Måltidspreparering med multikokerfunksjoner

 • Slow cooking-funksjonen gir deg muligheten til å tilberede deilig, næringsrik gryterett, chili eller mørt, langtidstilberedt kjøtt i god tid før måltidet og komme hjem til en ferdig rett. Sett den på om morgenen og glede deg over at et godt måltid venter når du kommer hjem.
 • Trykkokingsfunksjonen utnytter kraften i høytrykkskoking og tilbereder hurtig og effektivt mat. Matretter som supper, gryteretter og risottoer er klare på en brøkdel av tiden. Med forhåndsinnstilte programmer for problemfri matlaging.
 • Sautér og brun: Før du begynner med slow cooking eller trykkkoking, kan du bruke sauteringsfunksjonen for at ingrediensene skal få en dypere smak. Dette ekstra trinnet gjør at rettene smaker enda bedre.

Effektive teknikker for tilberedning av måltider for multikokere

Klargjøring av ingredienser på forhånd:

 • Ta deg tid til å kutte opp grønnsaker, klargjøre kjøtt og organisere ingrediensene før du begynner med selve matlagingen, en teknikk som kalles mise en place, som sikrer en jevn og sømløs matlagingsopplevelse. Når du har alt klart, sparer du verdifull tid når maten skal stekes.

Frysing og oppbevaring av måltider med multikoker::

 • Nyt godt av alle mulighetene multikokeren har til å lage større porsjoner og fryse ned de tilberedte måltidene. Del opp i porsjoner og merk holdbare frosne måltider med dato og innhold. Når det er tid for en deilig middag, er det bare å tine opp og varme opp igjen i henhold til anbefalingene for å få best mulig resultat.

Tips for tilberedning av måltider for spesifikke dietter eller preferanser

Tilpass måltidene dine med multikoker slik at de passer dinekostholdsbehov eller preferanser. Enten du følger en vegan, vegetarisk, glutenfri eller paleo diett, er det et vell av multikokeroppskrifter tilgjengelig som innfrir dine spesifikke ernæringsbehov. Her er noen tips til spesifikke dietter og preferanser:

Vegansk eller vegetarisk måltidspreparering:

 • Prøv deg frem med proteiner fra planteriket som bønner, linser, tofu eller tempeh i multikoker-rettene dine
 • Anrett smaksrike og sunne retter fra alle verdenshjørner – som f.eks. grønnsaksgryter, karriretter eller salater med kornvarianter.
 • Bruk multikokerens dampkoker til å tilberede grønnsaker fra ytterste farvekrets.

Glutenfri måltidspreparering:

 • Når du lager måltider, kan du velge glutenfrie kornsorter som quinoa, ris eller bokhvete.
 • Utforsk glutenfrie pastaer av brun ris eller kikerter som kan tilberedes i multikokeren.
 • Lag glutenfrie supper, gryteretter eller wokretter med glutenfrie ingredienser som er naturlig glutenfrie.

Paleo Meal Prep:

 • Fokuser på hele matvarer og magert protein når du planlegger paleovennlige måltider med multikoker.
 • Tilbered mørt og saftig kjøtt ved hjelp av trykkokingsfunksjonen
 • Legg til en rekke grønnsaker, nøtter og frø for ekstra tekstur og næring

Tilpasning av oppskrifter:

 • Tilpass favorittoppskriftene til dine kostholdsbehov eller preferanser.
 • Bytt ut ingredienser med passende alternativer, for eksempel grønnsaksbuljong i stedet for kyllingbuljong eller melkeprodukter med plantebaserte alternativer
 • Eksperimenter med forskjellige krydder, urter og krydder for å forbedre smakene i multikoker-måltidene dine..

FAQ

Hva er en multikoker?
Multikokeren kombinerer flere matlagningsfunksjoner i ett apparat, slik at du enkelt kan tilberede et bredt utvalg av retter og dermed spare både tid og penger på kjøkkenet.
Hva brukes en multikoker til?
A multikoker brukes til en rekke matretter og kan erstatte flere kjøkkenapparater. Den brukes ofte til saktekoking, trykkoking, sautering, damping og til og med baking, og med sin allsidighet gjør den det enkelt og effektivt å tilberede måltider. Da den er velegnet for travle personer eller de som ønsker enkelhet på kjøkkenet, er den blitt et populært valg.
Hvordan lage ris i en multikoker?
Når du skal koke ris i en multikoker, tilsetter du bare ønsket mengde skyllet ris og vann. Følg anbefalingene om mengde vann som står i bruksanvisningen eller oppskriften. Velg riktig funksjon for ris, og la kokeren steke resten mens den automatisk tilpasser seg og sikrer at risen blir perfekt tilberedt.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme