De 10 beste ideene til måltider laget i mikrobølgeovn

Mikrobølger har revolusjonert måten vi lager mat på, og gjør det mulig å tilberede deilige måltider på en brøkdel av tiden. Enten du har en travel hverdag, er student eller bare på utkikk etter praktiske måltidsalternativer, vil disse 10 oppskriftene spare deg for mye tid, uten at det går på bekostning av smaken. La oss dykke ned i disse smarte og gode oppskriftene, som inkluderer alt fra solide middager til mettende snacks!
Laks med sitron og hvitløk

- 2 laksefileter
- 1 sitron, skåret i skiver
- 2 fedd hvitløk, hakket
- Salt og pepper etter smak
Instruksjoner:
- Legg laksefiletene i på fat som tåler mikrobølgeovn og krydre med salt og pepper.
- Dryss hakket hvitløk jevnt over filetene og legg sitronskiver på toppen.
- Dekk fatet med et mikrobølgesikkert lokk eller plastfolie, men la det være en liten åpning.
- Sett mikrobølgeovnen på høy effekt i 3-4 minutter, eller til laksen er gjennomstekt og løsner lett med en gaffel.
- La retten hvile i et minutt før servering. Server med dampede grønnsaker eller salat som tilbehør for et komplett måltid.
Meksikansk quinoaskål

- 1/2 kopp quinoa
- 1 kopp grønnsaksbuljong
- 1/2 kopp svarte bønner, dreneres og skylles
- 1/2 kopp maiskjerner
- 1/2 kopp tomater i terninger
- 1/4 kopp rødløk i terninger
- 1/4 kopp hakket koriander
- 1 spiseskje limesaft
- 1 teskje spisskummen
- Salt og pepper etter smak
- Valgfritt tilbehør: avokado, revet ost og salsa
Instruksjoner:
- Skyll quinoaen under kaldt vann og la den renne av.
- Bland quinoa og grønnsaksbuljong i en mikrobølgesikker bolle.
- Dekk bollen med et mikrobølgesikkert lokk eller mikrobølgesikker plastfolie, og la det være en liten åpning.
- Sett mikrobølgeovnen på høy effekt i 5 minutter, ta ut lokket og rør om.
- Sett bollen tilbake i mikrobølgeovnen og kok i ytterligere 4-5 minutter til quinoaen er mør og væsken er absorbert.
- Når quinoaen er kokt, løsner du den med en gaffel og lar den avkjøles litt.
- Bland svarte bønner, mais, tomater, rødløk, koriander, limesaft, spiskummin, salt og pepper i en egen bolle.
- Tilsett den kokte quinoaen i bollen og bland den forsiktig sammen.
- Varm blandingen i mikrobølgeovnen i 2-3 minutter til den er gjennomvarm.
- Server den meksikanske quinoabollen med valgfritt tilbehør som avokado, revet ost og salsa for ekstra smak.
Grateng med brokkoli, kylling og ost

- 2 kopper brokkolibuketter
- 1 kopp kokt kyllingbryst i terninger
- 1 kopp strimlet cheddarost
- 1/2 kopp melk
- 1/4 kopp mel
- 1/4 kopp brødsmuler
- 2 ss smør
- 1/2 teskje hvitløkspulver
- Salt og pepper etter smak
Instruksjoner:
- Damp brokkolibukettene i en mikrobølgesikker bolle med litt vann til de er møre. La dem renne av og sett til side.
- Smelt smøret i en annen mikrobølgesikker bolle. Rør inn mel, hvitløkspulver, salt og pepper for å lage sausen til gratengen.
- Visp gradvis inn melken til sausen blir jevn. Varm i mikrobølgeovnen i 1-2 minutter under omrøring hvert 30. sekund til sausen tykner.
- Tilsett revet cheddarost i sausen og rør til den er smeltet.
- Rør inn kylling i terninger og dampet brokkoli.
- Bland brødsmuler med litt smeltet smør i en separat mikrobølgesikker skål.
- Fordel brødsmuleblandingen jevnt over kylling- og brokkoliblandingen.
- Sett mikrobølgeovnen på høy effekt i 5-6 minutter, eller til gryten er gjennomvarm.
- La den avkjøles i noen minutter før servering. Denne gratengen er et mettende og næringsrikt måltid i seg selv.
Paprika fylt med spinat og fetaost

- 2 paprika
- 1 kopp fersk spinat, hakket
- 1/2 kopp smuldret fetaost
- 1/4 kopp rødløk i terninger
- 1/4 kopp tomater i terninger
- 2 ss olivenolje
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 1 teskje tørket oregano
- Salt og pepper etter smak
Instruksjoner:
- Skjær paprikaen i to og fjern frø og membraner.
- Legg paprikahalvdelene med snittflaten opp i en mikrobølgesikker skål.
- Bland spinat, fetaost, rødløk, tomater, olivenolje, balsamicoeddik, tørket oregano, salt og pepper i en separat bolle.
- Fordel spinat- og fetaostblandingen jevnt i hver paprikahalvdel.
- Dekk fatet med et mikrobølgetett lokk eller plastfolie, men la det være en liten åpning.
- Sett mikrobølgeovnen på høy effekt i 5-7 minutter, eller til paprikaen er mør og fyllet er gjennomvarmt.
- Ta den ut av mikrobølgeovnen og la den avkjøles et øyeblikk før servering. Disse fylte paprikaene er et fargerikt og smakfullt vegetarisk måltid.
Thai-nudler med peanøtter

- 4 gram risnudler
- 2 ss peanøttsmør
- 1 spiseskje soyasaus
- 1 spiseskje limesaft
- 1 spiseskje honning eller lønnesirup
- 1 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 ts revet ingefær
- 1/4 teskje rød pepperflak (valgfritt)
- 2 grønne løk, hakket
- 1/4 kopp hakkede peanøtter (til pynt)
Instruksjoner:
- Kok risnudlene i henhold til anvisningene på pakken. La nudlene renne av og sett til side.
- I en mikrobølgesikker bolle blander du peanøttsmør, soyasaus, limesaft, honning (eller lønnesirup), hakket hvitløk, revet ingefær og rød pepperflak (hvis ønskelig). Rør godt for å blande.
- Varm sausblandingen i mikrobølgeovnen i 30 sekunder til 1 minutt, eller til peanøttsmøret er mykt.
- Rør de kokte risnudlene inn i sausen til de er godt dekket.
- Varm nudelblandingen i mikrobølgeovnen i 2-3 minutter (kan være en ide å røre i blandingen underveis) til den er gjennomvarm.
- Pynt med hakket grønn løk og hakkede peanøtter for ekstra tekstur og smak.
- Server nudlene som et mettende og eksotisk måltid.
Middelhavs-squash med fyll

- 2 mellomstore squash
- 1/2 kopp kokt quinoa
- 1/4 kopp smuldret fetaost
- 1/4 kopp hakkede svarte oliven
- 1/4 kopp tomater i terninger
- 2 ss hakket fersk basilikum
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 fedd hvitløk, hakket
- Salt og pepper etter smak
Instruksjoner:
- Del squash i to på langs og ta ut midten slik at det blir hule båter.
- Legg halvdelene med snittflaten opp i en mikrobølgesikker skål.
- I en separat bolle blander du kokt quinoa, smuldret fetaost, svarte oliven, tomater i terninger, hakket fersk basilikum, olivenolje, hakket hvitløk, salt og pepper.
- Fordel quinoablandingen jevnt i squashen.
- Dekk til formen med et mikrobølgetett lokk eller plastfolie, men la det være en liten åpning.
- Sett mikrobølgeovnen på høy effekt i 6-8 minutter, eller til squashen er mør og fyllet er gjennomvarmt.
- La retten avkjøles et øyeblikk før servering. Denn middelhavsretten er et herlig og sunt alternativ for en lett middag.
Quesadilla med BBQ-kylling

- 2 tortillas av mel
- 1 kopp kokt kylling, strimlet
- 1/4 kopp BBQ-saus
- 1/2 kopp strimlet cheddarost
- 2 ss rødløk i terninger
- 2 spiseskjeer hakket fersk koriander
Instruksjoner:
- Legg en tortilla på en tallerken som tåler mikrobølgeovn.
- Bland den kokte kyllingen med BBQ-saus i en bolle til den er jevnt dekket.
- Fordel BBQ-kyllingblandingen jevnt over halvparten av tortillaen.
- Dryss strimlet cheddarost, rødløk i terninger og fersk koriander over kyllingblandingen.
- Brett tortillaen i to for å dekke til fyllet.
- Varm i mikrobølgeovnen på høy effekt i 1-2 minutter, eller til osten har smeltet og quesadillaen er gjennomvarm.
- Ta den forsiktig ut av mikrobølgeovnen og la den avkjøles et øyeblikk før du skjærer den i biter. Server med rømme eller salsa til å dyppe i.
Caprese-fylt kyllingbryst

- 2 kyllingbryst
- 1/4 kopp soltørkede tomater, hakkede
- 1/4 kopp friske basilikumblader, hakket
- 2 ss balsamico-glasur
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper etter smak
- 2 skiver mozzarellaost
Instruksjoner:
- Krydre kyllingbrystene med salt, pepper og olivenolje på begge sider.
- Bland hakkede soltørkede tomater og friske basilikumblader i en liten bolle.
- Skjær et snitt i hvert kyllingbryst for å lage en lomme til fyllet.
- Fyll hvert kyllingbryst med blandingen av soltørkede tomater og basilikum.
- Legg en skive mozzarellaost på toppen av hvert kyllingbryst.
- Drypp balsamicoglasur over kyllingbrystene.
- Legg kyllingbrystene i en mikrobølgesikker form og dekk til med et mikrobølgesikkert lokk eller plastfolie, slik at det blir en liten åpning.
- Sett mikrobølgeovnen på høy effekt i 6-8 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og osten har smeltet.
- La kyllingen hvile i et minutt før servering. Dette Caprese-fylte kyllingbrystet er en smakfull og mettende hovedrett.
Vegansk omelett i kopp

- 2 egg
- 2 ss melk
- 2 ss paprika i terninger
- 2 ss tomater i terninger
- 2 ss sopp i terninger
- 2 ss ost i strimler
- Salt og pepper etter smak
Instruksjoner:
- Pisk eggene med melk, salt og pepper i en mikrobølgesikkert kopp til det er godt blandet.
- Tilsett paprika i terninger, tomater, sopp og revet ost i koppen.
- Rør alt forsiktig sammen.
- Sett koppen i mikrobølgeovnen på høy effekt i 1 minutt.
- Ta koppen ut av mikrobølgeovnen og rør forsiktig rundt.
- Mikrobølgeovn i ytterligere 1-2 minutter til eggene er ferdigkokte og stivnet.
- La den avkjøles litt før du nyter en rask og næringsrik grønnsaksomelett.
Eple- og kanelkake i kopp

- 4 ss mel
- 2 ss strøsukker
- 1/4 teskje bakepulver
- 1/4 teskje malt kanel
- 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 2 ss melk
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp eple i terninger
Instruksjoner:
- Bland mel, strøsukker, bakepulver og malt kanel i en mikrobølgesikkert kopp. Bland godt.
- Tilsett smeltet smør, melk og vaniljeekstrakt i koppen. Bland godt.
- Vend inn eplebitene i terninger og sørg for at de er jevnt fordelt i røren.
- Sett koppen i mikrobølgeovnen på høy effekt i 1 minutt og 30 sekunder til 2 minutter, eller til kaken har hevet seg og er gjennomstekt i midten. Steketiden kan variere avhengig av mikrobølgeovnens effekt, så følg nøye med.
- Ta koppen forsiktig ut av mikrobølgeovnen (den vil være varmt) og la kaken avkjøles et øyeblikk før du nyter den.
- Du kan eventuelt toppe eple- og kanelkaken med litt melis, en klatt kremfløte eller litt karamellsaus for ekstra sødme.
Disse 10 oppskriftene viser hvor allsidig og praktisk det er å lage mat i mikrobølgeovn. Fra saftig laks til smakfulle fylte grønnsaker, og fra mettende grateng til herlige koppkaker, viser disse oppskriftene at du kan lage deilige og mettende måltider ved hjelp av mikrobølgeovnen. Med de riktige ingrediensene og noen få minutters tilberedningstid kan du lage imponerende retter som er både tidsbesparende og smakfulle.