Test av Bob Mini oppvaskmaskin (2023): Se hvordan det gikk

Ifølge vår research og analyse Vi har valgt produkter som scorer høyt på parametrene vi vurderer dem på, men ikke en uttømmende liste over alle produktene på markedet

SENESTE ENDRING: august 28, 2023.
Annonse

Artikkelen er basert på research, men inneholder sponsede elementer inkludert annonseringslenker, derfor må artikkelen betraktes som en annonse.

Test av Bob Mini oppvaskmaskin (2023): Se hvordan det gikk

Utvalget av produkter er basert på analyser og research..., men artikkelen inkluderer kun produkter som tilbys av våre kommersielle partnere. Artikkelen er derfor en annonse. Les her hvordan sponsede partnerskap påvirker rekkefølgen på produktene våre. Les mer

I vår moderne hverdag har effektivitet og bekvemmelighet aldri vært viktigere enn i dag. Vi streber alle etter å innlemme smarte løsninger som passer inn i hjemmet, minimerer rot og maksimerer funksjonaliteten, spesielt i rom som vanligvis er overfylte – som kjøkkenet. Men hva om vi kunne gjenoppfinne et av de mest klumpete apparatene i hjemmet og forvandle det til en kompakt, brukervennlig følgesvenn? Møt Bob Mini oppvaskmaskin – en lovende kandidat som er klar til å utfordre de tradisjonelle oppvaskmaskinene. Spørsmålet er bare om den holder mål? Følg med når vi setter Bob på prøve.

Merk, vi har ikke klart å finne uavhengige tester av denne typen produkt, og har primært analysert kundens egen "test" av produktet, gjennom kundeanmeldelser om de aktuelle produktene. Kundeanmeldelsene er analysert i sammenheng med informasjon om produktet og pris.

Bob Mini oppvaskmaskin

Vår bedømmelse

Muligheten til å ta imot tallerkener på opptil 28 cm er imponerende for en oppvaskmaskin av denne størrelsen, noe som gir allsidighet når det gjelder tallerkenstørrelse. At Bob er uavhengig av vann grunnet den integrerte vanntanken gir dessuten fleksibilitet med hensyn til plassering, mens avanserte teknologiske funksjoner som UV-C-desinfeksjon, Wi-Fi og automatisk døråpning forbedrer funksjonaliteten og brukeropplevelsen.

Den brukervennlige betjeningen og det forenklede kontrollpanelet gjør det enkelt å betjene Bob, selv for de som ikke er vant til oppvaskmaskiner. Bobs kassett-distribusjonssystem for oppvaskmiddel forenkler prosessen ytterligere og sikrer problemfri rengjøring, noe vi setter ekstra pris på. De forhåndsprogrammerte syklusene, inkludert en glass-syklus og en intensiv syklus, gir skinnende ren oppvask som kan sammenlignes med større oppvaskmaskiner, men på kortere tid, noe som sparer tid og vann. Muligheten til å lage egendefinerte programmer setter et personlig preg på oppvaskrutinene og skiller oppvaskmaskinen fra andre mini oppvaskmaskiner i samme prisklasse.

Det er imidlertid viktig å merke seg at Bobs begrensede kapasitet kanskje ikke passer for større husholdninger med større mengder oppvask. Vanntanken på 3,9 liter kan kreve hyppig påfylling, spesielt ved flere påfølgende sykluser. De lange syklustidene, spesielt i øko-syklusen, kan være en ulempe for de som ønsker raskere oppvask.

Alt i alt holder Bob Mini oppvaskmaskin løftet om kompakthet, effektivitet og avansert teknologi. Denne oppvaskmaskinen er et godt valg for privatpersoner og små husholdninger som ønsker en plassbesparende oppvaskmaskin med tilpasningsmuligheter.

Bob Mini oppvaskmaskinen er en forfriskende og innovativ variant av tradisjonelle oppvaskmaskiner. Den kompakte størrelsen og de tilpasningsbare oppvaskalternativene gjør den praktisk for små kjøkken og mindre husholdninger.

Produktanalyse av Bob Mini oppvaskmaskin

Kompakt, men likevel kraftig
En oppvaskmaskin gir ofte assosiasjoner til et stort, klumpete apparat som sluker plass, men slik er det ikke med Bob. Bob er nemlig nesten like liten som en mikrobølgeovn og passer derfor godt på kjøkkenbenken. Vekten på bare 10 kg og de integrerte håndtakene gjør Bob svært enkel å flytte. Med en bredde på kun 34 cm kan den stolt smykke seg med tittelen verdens minste oppvaskmaskin. Til tross for sin kompakte størrelse, viser Bobs oppfinnsomhet seg ved at den har plass til tallerkener på opptil 28 cm, noe som er nytt for en oppvaskmaskin av denne størrelsen. Vi ble personlig overrasket over hvor lett Bob var og hvor enkel den var å flytte rundt, noe som er ganske uvanlig for en oppvaskmaskin generelt. En annen ting vi virkelig likte med designet er at den ikke ser like klumpete ut som andre mini oppvaskmaskiner.

Uavhengighet av vann
I motsetning til tradisjonelle oppvaskmaskiner som krever direkte vanntilkobling, er Bob autonom og utstyrt med en integrert vanntank på 3,9 liter. Denne funksjonen gjør at den kan fungere selvstendig, noe som er spesielt nyttig når den plasseres under et skap. Den frontmonterte påfyllingen gjør den enda mer praktisk. Bob kan imidlertid også kobles direkte til en vannkilde for de som foretrekker tradisjonell funksjonalitet.

Det var veldig enkelt å fylle maskinen med vann i hullet på toppen. En funksjon vi liker er at den gir fra seg en lyd når vanntanken er full. På den måten er du sikker på at du ikke overfyller den. Hvis du velger å fylle Bob selv, må du smøre deg med litt tålmodighet, da åpningen ikke er så stor. Vi har erfart at du må fylle Bob omtrent annenhver syklus. Et profftips er å holde døren åpen mens du fyller Bob, for våre tester viser at vannet av en eller annen grunn suges raskere inn når døren er åpen.

Tilpasningsdyktig og effektiv
Bob er inspirert av andre profesjonelle oppvaskmaskiner og har en fleksibel kurv som kan tilpasses enhver situasjon. Det kan være å vaske opptil 16 glass på 15 minutter på kontoret eller å håndtere en daglig oppvask på 20 minutter. Vi fylte Bob med 6 tallerkener på 28 cm og 6 glass, noe som gjør den til et godt valg for en liten husholdning. Hvis dere derimot er en husholdning på flere enn 2-3 personer, er Bob kanskje ikke det mest ideelle valget.

Avansert teknologi
Bob har avanserte teknologiske funksjoner som forbedrer funksjonaliteten og brukeropplevelsen. Den introduserer innovative elementer som man vanligvis ikke finner i tradisjonelle oppvaskmaskiner. Bob har for eksempel en unik taktil døråpning som gjør at du kan trykke på døren for å åpne den, slik at det er enkelt å komme til oppvasken. I tillegg åpnes døren automatisk på slutten av hver syklus, noe som bidrar til en mer effektiv og økonomisk tørking av oppvasken.

En annen god egenskap ved Bob er bruken av LED-teknologi i et lyspanel som lyser opp under oppvaskprosessen. Dette gir ikke bare praktisk synlighet, men bidrar også til den generelle stemningen på kjøkkenet.

Bob setter nye standarder i bransjen med sitt banebrytende innebygde UV-C-program. I løpet av bare 20 minutter kan dette programmet effektivt eliminere opptil 99 % av bakterier og virus. Programmet kan brukes til mer enn bare oppvask, for det kan også desinfisere gjenstander som masker, lommebøker, nøkler, leker og mye mer. Denne innovative funksjonen sikrer et hygienisk miljø for både kjøkkenutstyr og personlige gjenstander.

Bob har dessuten Wi-Fi, noe som muliggjør sømløse oppdateringer av operativsystemet og gjør det mulig å diagnostisere eventuelle problemer. Denne funksjonen åpner også for mulige forbedrede funksjoner gjennom programvareoppdateringer. Dette er ikke noe man ofte ser i oppvaskmaskiner, der du ofte bare får programvaren slik den er når du mottar den. Dette ser vi på som et stort pluss.

Brukervennlig betjening
Betjeningen av Bob er så enkel som den kan bli, takket være det egenutviklede operativsystemet BobOS. Med tre enkle knapper og en 320 px LCD-skjerm betjenes Bob direkte via den opplyste fargeskjermen.

I tillegg har Bob et svært innovativt distribusjonssystem for oppvaskmiddel, som de kaller Bob Cassette. Det er en kassett som du setter inn og som inneholder oppvaskmiddel for opptil 30 sykluser. Bob tilfører deretter automatisk den mengden som trengs for hver syklus. Vi setter virkelig pris på enkelheten i dette systemet, da du ikke trenger å bekymre deg for å fylle med oppvaskmiddel hver gang du skal bruke oppvaskmaskinen. Hvis du ikke ønsker å bruke Bobs kassettsystem, kan du også bruke vanlige oppvasktabs.

Spesifikasjoner: 

 • Automatisk døråpning på slutten av syklusen for optimal konveksjonstørking
 • 3,2-tommers LCD-skjerm med BobOS 7
 • 5 vaskeprogrammer: Glass, Ekspress, Daglig, Intensiv, Øko
 • UV-C-desinfeksjonsfunksjon (ekstrautstyr)
 • Wi-Fi-tilkobling inkludert
 • Egendefinerte vaskeprogrammer
 • Tilpasning av bakgrunnsbilde
 • Innebygd vanntank på 3,9 liter med påfylling fra fronten
 • Maksimal service diameter: 29 cm
 • Dimensjoner: Bredde: 34 cm, Høyde: 49 cm, Dybde: 49 cm, Vekt: 10,9 kg
 • Energiforbruk for standard syklus (Eco): 0,37 kWh
 • Strømforsyning: 220-240 V~ / 50 Hz
 • Elektrisk effekt: 1000 W
 • Nominell strøm: 10 A 

Mer om Bob Mini oppvaskmaskin

Forhåndsprogrammerte sykluser
Oppvaskmaskinen Bob tilbyr en rekke oppvasksykluser, hver utviklet for ulike typer kjøkkenutstyr og behov. I motsetning til andre oppvaskmaskiner har Bob et såpass teknologisk avansert design og programmering, at det mulig å oppnå samme skinnende rene resultat med kortere sykluser, noe som sparer både tid og vann.

 • Glass-syklus: Bobs glass-syklus er ideell for ømfintlige glass som krever skånsom rengjøring. Denne syklusen varer kun 15 minutter og bruker bare 1,9 liter vann oppvarmet til 65 grader Celsius. Denne syklusen er nøye utviklet for å beskytte skjøre gjenstander samtidig som den fjerner fingeravtrykk, flekker og lett smuss, slik at glassene blir skinnende rene etter hver vask.
 • Ekspress-syklus: Ekspress-syklusen er ideell for en rask skylling eller når oppvasken ikke er veldig skitten, og varer kun i 20 minutter. Til tross for den korte syklusen bruker Bob 2,9 liter vann ved 65 grader Celsius, noe som rengjør på en måte som kan sammenlignes med lengre sykluser i andre oppvaskmaskiner.
 • Daglig syklus: For daglig oppvask kan man velge daglig syklus som rengjør på  50 minutter, og bruker 3,8 liter vann ved en optimal temperatur på 68 grader Celsius. Som navnet tilsier er denne syklusen ideell for daglig oppvask og gir samme perfekte resultat som lengre sykluser i vanlige oppvaskmaskiner.
 • Intensiv syklus: Har du problemer med gjenstridig smuss og mat som sitter fast? Da er den intensive syklusen det du trenger. Til tross for at den varer i 90 minutter er denne syklusen effektiv og bruker kun 3,8 liter vann, som varmes opp til en høyere temperatur på 70 grader Celsius. Den høyere temperaturen bidrar til å fjerne gjenstridige rester, slik at oppvasken blir helt ren.
 • Øko-syklus: Hvis du ønsker å minimere energi- og vannforbruket, er Bobs øko-syklus det ideelle valget. Selv om denne syklusen er den lengste med 180 minutter, bruker den 3,8 liter vann ved en lavere temperatur på 50 grader Celsius, noe som bidrar til energieffektivitet samtidig som oppvasken blir skinnende ren.

Innovasjonen stopper ikke der. Bob tilbyr også muligheten til å lage egendefinerte programmer. Slik kan du skreddersy oppvaskmaskinens sykluser basert på dine behov. Med Bob er oppvask ikke lenger en prosess som er lik for alle, men heller en prosess som kan tilpasses din livsstil og dine behov.

Vi testet daglig-syklusen på en tallerken med havregrøt som hadde stått i 24 timer på benken, noe som kan være et problem for noen oppvaskmaskiner. Vi opplevde at tallerkenen var helt ren etter syklusen, noe vi ble ganske imponert over.

Forpliktelse til resirkulering
Bob er produsert av 50 % resirkulert plast, og alle Bob-kassetter kan gjenbrukes. Selv emballasjen er av resirkulert papp, og plastbruken er minimert.

Installasjon

Bob var veldig enkel å installere rett ut av pakken, noe vi ser på som en bonus. Det er bare å koble til strømledningen og avløpsslangen, noe som er gjort på under 2 minutter. Det er også et hull for en vanntilførselsslange, men den må du kjøpe separat for ca. 200 kr. 

Reparerbarhet og holdbarhet
Bob er ikke bare designet for i dag, men også for fremtiden. Den er konstruert for å vare i minst 10 år, og det er lagt stor vekt på at den skal kunne repareres og at det skal være enkelt å skifte ut deler.

Fordeler med Bob Mini oppvaskmaskin:

 • Kompakt størrelse: Bobs lille størrelse gjør at den får plass på kjøkkenbenken, noe som sparer verdifull kjøkkenplass sammenlignet med tradisjonelle oppvaskmaskiner.
 • Uavhengig av vann: Den integrerte vanntanken eliminerer behovet for direkte vanntilkobling, noe som gir fleksibilitet med hensyn til plassering og gjør den egnet for rom uten vanntilkobling.
 • Tilpassbare oppvaskalternativer: Bob tilbyr tilpassbare oppvaskprogrammer, slik at du kan skreddersy syklusene til dine spesifikke behov.
 • Effektiv drift: Bobs design sparer vann og energi sammenlignet med håndvask.
 • Avansert teknologi: Funksjoner som UV-C-desinfeksjonsprogram, Wi-Fi og automatisk døråpning forbedrer funksjonaliteten og brukeropplevelsen.
 • Enkel betjening: Bobs brukervennlige kontrollpanel og forenklede funksjoner gjør den enkel å betjene og installere, selv for de som ikke er vant til oppvaskmaskiner.
 • Plass til service i ulike størrelser: Til tross for sin kompakte størrelse har Bob plass til tallerkener på opptil 28 cm, noe som er ganske uvanlig for mini oppvaskmaskiner. 
 • LED-belysning: LED-lyspanelet forbedrer synligheten under oppvaskprosessen og bidrar til å skape en hyggelig atmosfære på kjøkkenet.
 • Reparerbarhet og holdbarhet: Bob er designet med tanke på reparasjonsmuligheter, med enkle alternativer for utskifting av deler, noe som bidrar til lang levetid og mindre avfall.
 • Konstruksjon: Bob er produsert av 50 % resirkulert plast og bruker gjenbrukbare Bob-kassetter.

Ulemper med Bob Mini oppvaskmaskin: 

 • Begrenset kapasitet: På grunn av sin kompakte størrelse er Bob kanskje ikke egnet for større husholdninger eller familier med mye oppvask. 
 • Kapasitet på vanntanken: Vanntanken på 3,9 liter kan kreve hyppig påfylling, spesielt ved flere sykluser etter hverandre.
 • Ekstra vanntilførselsslange: Vanntilførselsslangen følger ikke med Bob og må kjøpes separat.
 • Lengre syklustider: Selv om Bob har kortere sykluser enn tradisjonelle oppvaskmaskiner, kan det for noen brukere være en ulempe at enkelte sykluser, som Øko-syklusen, varer lenger.
 • Førstegangsinvestering: Bobs avanserte funksjoner og kompakte design har en høyere prislapp enn andre mini oppvaskmaskiner.

Kort introduksjon av Bob Mini oppvaskmaskin

Bob Mini oppvaskmaskin er en ultrakompakt oppvaskmaskin som er liten nok til å få plass på benken. Den veier bare 10,9 kg og kan skilte med tittelen verdens minste oppvaskmaskin. Men ikke la deg lure av størrelsen: Bob har plass til tallerkener på opptil 28 cm, noe som er nytt for en oppvaskmaskin i sitt slag. I tillegg har Bob en integrert vanntank på 3,9 liter, noe som eliminerer behovet for direkte vanntilkobling. Den tilpasser seg uanstrengt til enhver situasjon, med tilpassede oppvaskalternativer og en effektiv 20-minutters syklus for daglig vask. Bobs effektive design sparer dessuten opptil fem ganger så mye vann som ved håndvask.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme