Batavus Elsykkel Test 2021 – Markedets 6 beste el-sykler fra Batavus

Senest opdateret den 0

Savner du fart i pedalene og mindre svette i pannen? Da kan det hende at du burde vurdere en elsykkel fra Batavus.

Vi har gjort undersøkelsene for deg, så vi kan presentere deg for de 6 beste modellene som finnes på markedet.

Her er det snakk om 6 produkter som alle hører til blant ekspertenes favoritter, så med hver enkelt modell vil du kunne sykle fort med en jernhest av beste kvalitet under deg.

Vi gjennomgår modellene én etter én slik at du på en enkel og oversiktlig måte kan lese det viktigste om hver modell – det gjelder både hva ekspertene mener og det som er verdt å vite om alt det praktiske.

For å gjøre deg bedre rustet til å velge en ideell elsykkel så bringer vi i tillegg noen avsnitt med ekstra informasjon der du får svar på alt det du kan ha behov for å vite.

I det siste avsnittet kan du finne inspirasjon til andre sykkelartikler som du kanskje har bruk for. Det dreier seg om sykkelhjelmer til barn og voksne, ergometersykler og sykkelhengere.

Det vi anbefaler at du holder øye med når du skal kjøpe en elsykkel:

Dersom du liker tanken på å få «mer fart på sykkelstiene» så er det et par elementer du bør være oppmerksom på før du foretar et kjøp:

Type: Er du på utkikk etter en elsykkel til dame eller herre? Dame-modellene har den fordelen at de har en lavere innstigning. Det kan gjøre det lettere for eldre eller personer med fysiske plager å komme seg opp på sykkelen.
✔ Terrengsykkel: Enkelte el-sykler er skapt til sykling i by og på landeveiene, mens andre har ujevnt terreng, offroad og skogstier som kompetanseområde.
✔ Motor: Foretrekker du en frontmotor eller en sentermotor?
✔ Materiale: Hva slags materiale er modellen laget av?
✔ Vekt: El-sykler veier generelt sett mer enn vanlige sykler. Hvor tung skal den være?
✔ Rekkevidde: Hvor langt kan kjøretøyet kjøre per lading, og hvor stor en rekkevidde har du bruk for?
✔ Sikkerhet og utstyr: Sjekk bremser, gir, dekk, lykter og annet sikkerhetsutstyr – akkurat som du ville gjort på en vanlig sykkel.

Flere av faktorene vi har nevnt ovenfor kan være vanskelige å undersøke på egenhånd. Her kan du med fordel se nærmere på hva ekspertene har skrevet. Da kan du være sikker på å få en modell som er godkjent av ekspertene. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i denne artikkelen.

Vår artikkel om Batavus El-sykler inneholder:
🔸 Oversikt over de 6 beste Batavus el-syklene som finnes på markedet
🔸 Gjennomgang av hva ekspertene mener
🔸 Informasjon om hva modellene kan
🔸 Tips til hvordan du best kan passe på batteriet til el-sykkelen din fra Batavus
🔸 Guide til hva du bør tenke på før du kjøper en elsykkel
🔸 Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
🔸 En guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Batavus elsykkel test 2021 – Her er de 6 beste, ifølge ekspertene

Nedenfor følger det en gjennomgang av 6 av de beste el-syklene fra Batavus som markedet har å by på. Her finner du både testvinnere, toppscorere, favoritter og andre modeller, så variasjonen er stor. Det vil finnes noe for enhver smak og lommebok.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hva ekspertene fremhever ved hver modell, og her vil du også finne en prissammenligning av de ulike modellene. På den måten vil du raskt og enkelt kunne se hvor du kan få modellene til best mulig pris.


Batavus Torino E-GO

✅ Komfortabel
✅ Prisvennlig
✅ God anmeldelse hos det danske forbrukerrådet Tænk
✅ 4 av 5 mulige stjerner hos det svenske teknologimagasinet M3

Batavus Torino E-GO

Batavus Torino E-GO er blitt inkludert i to forskjellige eksperttester – her er det snakk om én fra det danske forbrukerrådet Tænk og én fra det svenske teknologimagasinet M3. Hos begge ekspertpanelene scorer modellen høyt.

Danske Tænk har testet de utvalgte modellene på spesifikke parametere, og basert på dette mener ekspertene at det her er snakk om en velfungerende elsykkel.

Svenske M3 gir produktet 4 av 5 stjerner og forklarer at modellen kommer med en kraftig motor og imponerer med sitt komfortable sete og styre. Det gjør sykkelturen mye mer behagelig og smidig. Ekspertene noterer seg at du her vil få mye for pengene, og de roser i tillegg girsystemet og batteriet for å levere en god rekkevidde. På minussiden bemerker M3 blant annet at du må tråkke litt hardt på pedalene for å komme over bakkene, og felgbremsen er ikke like kraftig som skivebremsene. Været påvirker også felgbremsens ytelse.

M3 oppsummerer opplevelsen med produktet slik: «Batavus Torino E-GO er det perfekte valget for deg som gjerne vil komme i gang med sykling, men som virkelig ikke vil slite uansett omstendigheter» (oversatt fra svensk).

Klassisk damesykkel – nå med motor

Batavus Torino E-GO vil passe perfekt til den moderne kvinnen som gjerne vil forene det klassiske med det moderne. Kjøretøyet kommer med et stilig design som heller mot den tradisjonelle damesykkel-stilen. Den oser av nostalgi, men den er selvsagt oppdatert slik at den kommer med moderne teknologi.

Dette inkluderer en kraftig motor og et batteri til el-sykler fra Batavus, og disse gir deg god fremdrift mens du sykler. Når du tråkker på pedalene så arbeider motoren, og du vil oppleve å kunne sykle mye raskere og lettere. Batteriet er et 396 Wh batteri, og det kan gi en maksimal rekkevidde på 80 kilometer. Det skal imidlertid nevnes at 80 kilometer ikke er den lengste rekkevidden når det gjelder el-sykler av denne typen, men det er helt klart nok til både de daglige gjøremålene, sykkelturen til og fra jobb, og til ettermiddags-turen ute i landskapet.

Her er det snakk om en frontmotor som har den fordelen at du må tråkke mindre i pedalene før du opplever at motoren gir deg noe hjelp. Det kan gi en raskere fart og mindre svette i pannen for deg.

Lav innstigning

Batavus Torino E-GO kommer med flere fordeler som er verdt å fremheve. Det gjelder for eksempel den lave innstigningen som også gjør det lett for eldre og personer med fysiske plager å komme seg opp på sykkelen. Modellen har 7 kraftige innvendige gir å velge mellom, og det finnes også et integrert lys, en støtte, et bagasjebrett og en lås.

Sykkelen er laget for å brukes i jevnt terreng, for den har ingen støtdemping. Modellen har fotbremser og hydraulisk felgbremser samt skjermer og en flott kurv. Kurven bidrar til den tradisjonelle følelsen og er både brukbar og flott.

Prisen på modellen er overkommelig uten at den er altfor lav.

Alt i alt er det her snakk om en veldig flott Batavus elsykkel til dame i et tradisjonelt design. Modellen kommer med alt det du trenger – utstyrssettet er mer eller mindre komplett.

Spesifikasjoner ved Batavus Torino E-GO – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Batavus
🔴 Type: Elsykkel til dame
🔴 Materiale: Aluminium
🔴 Motortype: Batavus elsykkel frontmotor
🔴 Maksimal hastighet: 25 km/t
🔴 Maksimal rekkevidde: 80 kilometer
🔴 Vekt: 25 kilo

Fordeler ved Batavus Torino E-GO
Toppscorer i Batavus elsykkel test
Tradisjonell damesykkel med oppdatert teknologi
Velegnet til de daglige sykkelturene
Frontmotor med høy fart
Kommer med alt det du har bruk for


Batavus Altura E-GO

✅ Høy kvalitet
✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Batavus Altura E-GO

Batavus Altura E-GO er blitt inkludert i en stor elsykkel test utført av ekspertene fra det danske forbrukerrådet Tænk. Her er modellene blitt testet innenfor en rekke ulike disipliner, og danske Tænk mener at det her er snakk om et velfungerende produkt.

Modellen skal også fremheves for å ha en svært god kvalitet. Prisen hører ikke til i den lave enden av skalaen, men her vil du til gjengjeld få veldig mye pengene du investerer.

Skjult Bosch motor

Hvis du synes at stil, utseende og estetikk er viktig så er ikke Batavus Altura E-GO til å komme utenom. Her er det snakk om en modell til dame som vil passe perfekt til den moderne kvinnen. Selve stilen er enkel og minimalistisk, og for å gjøre minimalismen så tydelig som mulig så er motoren skjult. Det betyr at du ikke kan se at den er en elsykkel.

Motoren er en Batavus elsykkel sentermotor, og en av fordelene ved en sentermotor er en bedre stabilitet og en høyere sikkerhet. Motoren er produsert av det kjente tyske merket Bosch, og derfor kan du være sikker på at du får en motor med høy prestasjonsevne og kvalitet.

Et annet spennende element ved modellen er funksjonen «Walk Assist». En elsykkel veier en god del mer enn en vanlig sykkel, og den vil derfor være mye tyngre å trille ved siden av seg. Det betyr at det kan bli veldig tungt hvis man skal opp en bratt bakke. Derfor er modellen utstyrt med Walk Assist som gjør at motoren hjelper til også når du bare triller sykkelen.

Vekten på produktet ligger på 23 kilo, noe som ikke er i den lave enden av vekt-skalaen. Det betyr at Walk Assist er en kjærkommen funksjon som vil bidra betraktelig til å gjøre hverdagen enklere.

100 kilometers rekkevidde

Batavus Altura E-GO er laget av aluminium, som er svært slitesterkt, og sykkelen har en lav innstigning. Den lave innstigningen betyr at modellen også vil være ideell til personer med fysiske plager eller til en eldre forbruker da det vil være lettere å komme opp på sykkelen og i gang med syklingen.

Sykkelen er fordelaktig til både korte og lange sykkelturer, for rekkevidden ligger på maksimalt 100 kilometer. Det er bra for en elsykkel av denne typen. Derfor kan du for eksempel sykle til og fra jobb, men du kan også ta med piknikkurven og familien på en sykkeltur ute på landeveien. Det vil det være mer enn nok strøm til.

Modellen kommer med flere gode fordeler, og det inkluderer blant annet Shimano-gir. Det er 7 gir å velge mellom, så du vil kunne finne noe til ethvert terreng – legg merke til at produktet egner seg best til sykling på jevne og flate underlag. Som enda et pluss så er Batavus elsykkel utstyrt med en Aerflow-lykter som gir en ekstra sikkerhet mens man sykler: Andre trafikanter kan nemlig se den fra siden.

Batavus Altura E-GO kommer med hydraulisk felgbremser og skivebremser for full kontroll, og det finnes fjæring i setepinnen og gaffelen. Det medfører at syklingen vil bli mer jevn og komfortabel, mens også sikkerhet og balanse styrkes.

Alt i alt er dette en virkelig solid Batavus elsykkel til dame – med skjult motor og flere gode funksjoner og utstyr.

Spesifikasjoner ved Batavus Altura E-GO – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Batavus
🔴 Type: Elsykkel til dame
🔴 Materiale: Aluminium
🔴 Motortype: Batavus elsykkel sentermotor
🔴 Maksimal hastighet: 25 km/t
🔴 Maksimal rekkevidde: 100 kilometer
🔴 Vekt: 23 kilo

Fordeler ved Batavus Altura E-GO
Toppscorer i Batavus elsykkel test
Elegant modell med skjult motor
Bosch sentermotor
Walk Assist
Lav innstigning


Batavus Razer E-GO

✅ Smidig modell
✅ Lav vekt
✅ 4 av 5 mulige stjerner hos det svenske teknologimagasinet M3

Batavus Razer E-GO

Batavus Razer E-GO er blitt testet av de svenske teknologiekspertene fra magasinet M3. Her er modellen blitt vurdert, analysert og gitt en anmeldelse, og den endelige konklusjonen fra M3 er at de helt klart anbefaler produktet til leserne sine.

M3 tildeler modellen hele 4 av 5 stjerner og forklarer at den kommer med mange gode fordeler. Den er for eksempel lett og fleksibel, og har en god girkasse. Den disponerer strøm veldig bra, og designet er i en klasse for seg med en særledes flott konstruksjon. M3 trekker frem at modellen er ideell til bruk i by, men at den ikke egner seg så godt til ujevnt terreng. Den er for ustabil til å bruke i for eksempel skogen. M3 fremhever i tillegg motoren, som hjelper bra til dersom man skal opp bratte bakker på, samt Shimano-bremsen som fungerer fantastisk godt. M3 oppsummerer opplevelsen med de følgende ordene: «Slik skal en elektrisk sykkel være! Batavus Razer E-GO imponerer oss veldig med sin kraftige og velfungerende motor» (oversatt fra svensk).

Sporty og rask

Batavus Razer E-GO er som laget til den mannen som gjerne vil ha en elsykkel som kan gi en hurtig fremdrift på landeveiene. Modellen er rå i designet, og du kan nesten se at den er laget til fart og res. Stilen heller mot den sporty siden, og selve sittestillingen bidrar også til dette. Modellen er både elegant og attraktiv å se på, og den vil helt klart være et positivt supplement til den mannen som elsker å suse av gårde på sykkelen.

Rammen er laget av aluminium, som er veldig robust og solid, og det er fremstillet som en herremodell. Hvis du ønsker det så kan du også få Batavus Razer E-GO som damesykkel.

Produktet er utstyrt med en sentermotor med et Batavus elsykkel batteri som er plassert på stangen i stedet for under bagasjebrettet, som mange el-sykler ellers har. Det gir en god beskyttelse og en lettere håndtering for deg. Motoren er svært holdbar og pålitelig, og sentermotoren har den fordelen at den gir en bedre kontroll og balanse.

Motoren får strøm fra batteriet, og i alt får du en maksimal rekkevidde på 80 kilometer. Rekkevidden avhenger av flere forhold: Både terreng, værforhold og den kraften du selv bidrar med. De 80 kilometerne er utmerket uten å være prangende, men det vil helt klart være nok til flere lange sykkelturer så vel som til den daglige pendlingen til og fra jobb.

Schwalbe-dekk for best mulig veigrep

Prismessig så ligger ikke Batavus Razer E-GO i den lave enden av skalaen, men du vil få mye kvalitet for pengene. Kjøretøyet vil være en investering for fremtiden, og den kan lette syklingen betydelig.

Modellen har mange fordeler i tillegg til de vi har nevnt ovenfor, og det inkluderer spesielt de gode Schwalbe-dekkene. Schwalbe-dekk har generelt sett et svært godt veigrep, som betyr at din Batavus elsykkel vil holde seg bedre fast til underlaget. Det er spesielt smart hvis du sykler i ujevnt terreng, eller når du sykler om vinteren i regn og snø.

Modellen har hydrauliske skivebremser som bidrar til den gode kontrollen og balansen – samt 7 innvendige Shimano-gir. Modellen har en gjennomsiktig kjedebeskyttelse som beskytter klærne dine mot å bli skitne, og i tillegg følger det med massevis av ekstra utstyr. Det inkluderer for eksempel et komplett lyktesystem med for- og baklykter, en solid støtte, lås, skjermer og et bagasjebrett. Bagasjebrettet er stort nok til å kunne få montert et barnesete.

Alt i alt er dette en sporty Batavus elsykkel med en pålitelig sentermotor, god rekkevidde, svært slitesterke dekk og massevis av tilbehør.

Spesifikasjoner ved Batavus Razer E-GO – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Batavus
🔴 Type: Elsykkel til herre
🔴 Materiale: Aluminium
🔴 Motortype: Batavus elsykkel sentermotor
🔴 Maksimal hastighet: 25 km/t
🔴 Maksimal rekkevidde: 80 kilometer
🔴 Vekt: 23 kilo

Fordeler ved Batavus Razer E-GO
Toppscorer i Batavus elsykkel test
Sporty og laget for fart
God rekkevidde
Schwalbe-dekk med et godt veigrep
Massevis av tilbehør


Batavus Genova E-GO

✅ Prisvennlig
✅ Testvinner hos det tyske sykkelmagasinet Mybike-magazin.de

Batavus Genova E-GO

Batavus Genova E-GO er blitt testet hos det tyske sykkelmagasinet Mybike-magazin.de i en test av 8 forskjellige el-sykler. Her har ekspertene sett nærmere på aspekter som yteevne, prestasjon, motor, batteri, kjøring og så videre – og ekspertene er så imponerte over el-sykkelen fra Batavus at de kårer den til testvinner.

Ekspertene skriver at frontmotoren muligens ikke er så kraftig, men at den til gjengjeld reagerer raskt. Hvis du slutter å tråkke så fortsetter motoren å hjelpe til i relativt lang tid etterpå. Ekspertene skriver at den generelle kvaliteten er høy, og at høyden og vinkelen på styret er lett å justere. Produsenten har spart litt på bremsene, men de er imidlertid tilstrekkelige til å brukes i jevnt terreng, kommenterer de tyske ekspertene.

Mybike-magazin.de oppsummerer opplevelsen slik: «Hollandsk sykkel-stil med lav innstigning til avslappede fornøyelser. Godt produsert, men lav motorkraft» (oversatt fra tysk).

Mye for pengene

Batavus Genova E-GO vil tiltale mange typer forbrukere da den stort sett har alt det du vil få bruk for i en elsykkel. Modellen har først og fremst en god pris som gjør at de fleste forbrukere vil kunne være med, men vi må imidlertid nevne at den heller ikke er spesielt billig. Under alle omstendigheter vil du få veldig mye valuta for pengene.

Designet er tøft, og produktet har en utforming som en helt vanlig damesykkel. Det inkluderer også en lav innstigning som vil være fordelaktig hvis du har fysiske plager eller mindre problemer med motorikk, ledd eller smidighet.

Her er et snakk om en modell med frontmotor, og derfor kan du oppleve at den trekker mer og gir deg en høyere fart enn ellers. Den maksimale hastigheten kjøretøyet kan assistere med ligger på 25 km/t.

120 kilometers rekkevidde og 5 hjelpe-nivåer

Batavus Genova E-GO kommer med flere gode egenskaper som er verdt å fremheve. En av disse er rekkevidden, som er veldig stor for en elsykkel av denne typen: Den ligger på maksimum 120 kilometer. Derfor vil du lett ha mer enn nok batteri til å dra på en lang sykkeltur. Det er imidlertid best hvis du holder deg på noenlunde jevnt terreng da det er dette Batavus elsykkel er laget for.

Befinner du deg plutselig i et vanskeligere terreng, eller sykler du en kald vintermorgen, så vil de store Schwalbe-dekkene sørge for at du kommer deg trygt frem. De er laget med et ekstra godt veigrep for en bedre sklisikkerhet.

Når du sykler kan du bli assistert av 5 hjelpe-nivåer. Det gjør at du alltid kan få den hjelpen du har bruk for.

Som en ekstra bonus så er modellen vedlikeholdsfri da den har en lukket kjedekasse, og den har i tillegg både Shimano-gir og Shimano-bremser. For en sykkelkjenner så er Shimano et velkjent merke som produserer kvalitetsprodukter og -tilbehør. Modellen har støtdemping i gaffelen, og det vil forbedre både komforten og sikkerheten.

Alt i alt er dette en flott og prisvennlig Batavus elsykkel til dame – med en lav innstigning, en lang rekkevidde, solide Schwalbe-dekk og 5 hjelpe-nivåer.

Spesifikasjoner ved Batavus Genova E-GO – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Batavus
🔴 Type: Elsykkel til dame
🔴 Materiale: Aluminium
🔴 Motortype: Frontmotor
🔴 Maksimal hastighet: 25 km/t
🔴 Maksimal rekkevidde: 120 kilometer
🔴 Vekt: 23,2 kilo

Fordeler ved Batavus Genova E-GO
Testvinner i Batavus elsykkel test
God pris
Lang rekkevidde
Schwalbe-dekk med et godt veigrep
5 hjelpe-nivåer og flere Shimano-komponenter


Batavus Zonar E-GO

✅ Beste elsykkel til herre
✅ Testvinner hos det svenske testmagasinet Bast-i-test.se

Batavus Zonar E-GO

Batavus Zonar E-GO er blitt testet av de svenske ekspertene fra testmagasinet Bast-i-test.se som er svært imponerte over modellen. De er faktisk så imponerte at de kårer den til testvinner.

Svenske Bast-i-test.se forklarer at den har en velfungerende fremdrift som gir en maksimal rekkevidde. De mange girene gjør det lett å bestemme motstand, og alle girene er lette og glidende. Ekspertene skriver at du vil oppleve å kunne suse uhindret gjennom byen. Batavus Zonar E-GO får også ros for å være lett å manøvrere, og en praktisk skjerm på styret gir deg alle opplysningene du trenger om strømtilstand, hastighet og batteritid. Som en ekstra bonus så fungerer sykkelen også fint uten motorassistanse hvis du foretrekker manuell sykling av og til.

Sporty til hverdagsbruk

Batavus Zonar E-GO vil være et åpenbart valg for den forbrukeren som leter etter en solid Batavus elsykkel til herre som kommer med alt det du har bruk for.

Hvis du ønsker det så kan du få produktet med dame-ramme. Det vil si at den har en lav innstigning som gjør det lettere for personer med fysiske plager å komme seg opp på sykkelen.

Batavus Zonar E-GO har mange fordeler, og det første du vil legge merke til er designet. Kjøretøyet har en sporty profil med en sporty kjørestilling, og det vil gjøre det lettere for deg å komme opp i fart. Elsker du et høyt tempo så vil denne el-sykkelen være en ideell match for deg. Stilen er elegant og enkel, og på denne modellen er batteriet plassert på stangen i stedet for under bagasjebrettet. Det gir en bedre beskyttelse.

Batteriet er et 400 Wh Batavus elsykkel batteri som gir strøm til motoren, som er en Batavus elsykkel sentermotor. En sentermotor har den fordelen at den leverer en bedre stabilitet og balanse, men du må til gjengjeld tråkke mer på pedalene før du får hjelp.

Batteriet gir en maksimal rekkevidde på 80 kilometer, som er bra uten å være spesielt imponerende. Maksimum-rekkevidden påvirkes av flere faktorer som kjøring, terreng og værforhold, men du vil under alle omstendigheter kunne komme deg ganske langt. Derfor er denne el-sykkelen ideell til pendling til og fra jobb så vel som til lange sykkelturer på fritiden – og til andre gjøremål.

Kommer med alt det du har behov for

Batavus Zonar E-GO kommer med alle de elementene du kan få bruk for, og det inkluderer både et komplett lyktesystem med for- og baklykter, en solid støtte, en kraftig lås og beskyttende skjermer. I tillegg finnes det et stort bagasjebrett med plass til litt av hvert – samt 10 gir. Det er en del, og her er det snakk om skarpe Shimano-gir av den innvendige typen.

Modellen har hydrauliske skivebremser for bedre kontroll, men ingen fotbremser. Kontrollen og balansen forbedres ytterligere av de sterke Schwalbe-dekkene som modellen er utstyrt med. Dekkene har et ekstra godt veigrep som gjør at du ikke så lett sklir dersom du sykler i for eksempel regn, snø, på is eller slaps.

Produktet er egner seg best til sykling på landeveier, sykkelstier eller annet fast terreng, for modellen har ingen fjæring. Derfor er sykkelen mindre egnet til terrengsykling i ujevnt terreng.

Alt i alt en sporty Batavus elsykkel til herre med en kraftig sentermotor, 10 gir, Schwalbe-dekk og alt det tilbehøret du har bruk for.

Spesifikasjoner ved Batavus Zonar E-GO – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Batavus
🔴 Type: Elsykkel til herre
🔴 Materiale: Aluminium
🔴 Motortype: Batavus elsykkel sentermotor
🔴 Maksimal hastighet: 25 km/t
🔴 Maksimal rekkevidde: 80 kilometer
🔴 Vekt: 20 kilo

Fordeler ved Batavus Zonar E-GO
Testvinner i Batavus elsykkel test
Sporty sykkel laget for fart
Kraftig sentermotor
Mye tilbehør
God kontroll og balanse


Batavus Luca E-GO

✅ God anmeldelse hos det svenske sykkelmagasinet Alltomelcyklar.nu
✅ Brukerfavoritt hos den danske sykkelforhandleren Fribikeshop.dk

Batavus Luca E-GO

Batavus Luca E-GO er blitt anmeldt av både forbrukere og eksperter. Hos den danske sykkelforhandleren Fribikeshop.dk er modellen en brukerfavoritt, og hos de svenske sykkelekspertene fra Alltomelcyklar.nu har modellen fått en god anmeldelse. Nettsiden tildeler modellen hele 17 av 25 poeng, og skriver at modellen egner seg best til bruk på jevnt terreng – som for eksempel på sykkelstier, til og fra jobb og så videre.

Ekspertene roser modellen for å være stabil i all slags vær, og bremsene er velfungerende med en skarp bremseevne. Motoren arbeider bra og har et lavt støynivå. På minussiden nevner imidlertid ekspertene at motoren er litt liten, og det kan du merke når du sykler opp bratte bakker. Svenske Alltomelcyklar.nu oppsummerer opplevelsen slik: «Du får en sykkel som kan holde i mange år hvis den blir godt vedlikeholdt» (oversatt fra svensk).

Det tradisjonelle møter det moderne

Batavus Luca E-GO er en flott og spennende Batavus elsykkel i dameformat. Det betyr blant annet at den har en lav innstigning som gjør det enklere å komme seg opp på sykkelen. Det gjelder for eksempel hvis du har på deg kjole eller skjørt, har fysiske plager eller har problemer med bena, motorikk, balanse, knokler eller ledd.

Rammen er laget av lettvekts-metallet aluminium, som er svært robust og har en lav vekt. El-sykler er generelt sett tyngre enn vanlige sykler, så her kan du glede deg over at modellen kun veier 19 kilo. Det er klart mot den lave enden av vekt-skalaen sammenlignet med konkurrentene. Det gjør det enklere når du skal manøvrere eller løfte sykkelen – eller hvis du bor i tredje etasje.

Batavus Luca E-GO vil være et godt valg for deg som vil ha en damesykkel med et tradisjonelt utseende som er utstyrt med den nyeste teknologien. Stilen er klassisk og oser av nostalgi, mens teknologien er den nyeste som finnes på markedet – med motor og alt det som hører til på en elsykkel av beste kvalitet. Derfor ligger heller ikke prisen i den billige enden av skalaen.

Bosch sentermotor

Noe av den moderne teknologien kan du se i den kraftige Batavus elsykkel sentermotoren. Her er det snakk om en sentermotor som er laget av den anerkjente tyske produsenten Bosch, som produserer kvalitetsprodukter. Her dreier det seg om en Bosch Active Line Sentermotor – den blir brukt av mange elsykkel-produsenter og er generelt sett stabil og pålitelig.

En sentermotor har den fordelen at den gir en mer stabil og avbalansert kjøring slik at du som syklist får bedre kontroll. Dette er viktig da du vil kjøre raskere på en elsykkel sammenlignet med en vanlig sykkel.

Motoren får kraft fra det tilhørende Batavus elsykkel batteriet, som gir en rekkevidde på opptil 80 kilometer. Det betyr at du kan komme deg langt og bruke sykkelen til de daglige gjøremålene dine så vel som til pendling til og fra jobb – og til lange sykkelturer på fritiden.

Du vil nyte godt av den medfølgende sykkelkurven som får modellen til å ose av nostalgi, og det følger det i tillegg med mye tilbehør. Det inkluderer et komplett lyktesystem med for- og baklykter, en støtte, et bagasjebrett, lås og skjermer slik at du ikke blir møkkete under syklingen.

Det finnes 7 Shimano-gir, fotbremser og rullebremser, og girene er av den innvendige typen.

Alt i alt er dette en spennende Batavus elsykkel som forener det tradisjonelle med det moderne, og som blant annet kommer med en sentermotor fra Bosch, en lav vekt, 7 gir og massevis av tilbehør.

Spesifikasjoner ved Batavus Luca E-GO – nøkkelopplysninger
🔴 Produsent: Batavus
🔴 Type: Elsykkel til dame
🔴 Materiale: Aluminium
🔴 Motortype: Batavus elsykkel sentermotor
🔴 Maksimal hastighet: 25 km/t
🔴 Maksimal rekkevidde: 80 kilometer
🔴 Vekt: 19 kilo

Fordeler ved Batavus Luca E-GO
God anmeldelse i Batavus elsykkel test
Lav innstigning
Lav vekt
Bosch Active Line Sentermotor
Med alt det du kan trenge av tilbehør


Slik passer du på batteriet til sykkelen din

Har du fått tak i favoritt-elsykkelen din så er det en stor investering, og det vil være lurt å passe godt på både sykkelen og batteriet. Et nytt batteri kan koste opptil halvparten av prisen på sykkelen pris, så med riktig behandling vil du kunne slippe den utgiften.

Ekspertene fra danske DR forklarer her hvordan du best kan gjøre oppgaven:

Lad etter hvert bruk: Sett batteriet til lading hver gang etter at du har vært ute på tur. Det gjelder også hvis du kun har kjørt en liten tur. Det betyr at en kort lading etter bruk faktisk er en god idé når du har med et batteri til Batavus elsykkel å gjøre.
✔ Ingen «over-lading»: Fjern batteriet fra ladestasjonen så fort det er fulladet. Batteriet har ikke godt av «over-lading».
✔ Ikke kjør batteriet helt flatt: Sørg for å lade batteriet før det blir helt flatt. Dør batteriet ofte så vil det påvirke batteriets celler negativt og forkorte levetiden.
✔ Bruk sykkelen ofte: Batteriet har ikke godt av å ikke bli brukt. Blir det kun brukt en gang iblant så vil kapasiteten reduseres. Det betyr at du vil kunne kjøre kortere og kortere etter hver fulle lading når du begynner å sykle igjen. Hvis det har skjedd så kan du ofte «gjenopplive» batteriets kapasitet ved å bruke det igjen. Litt etter litt så vil kapasiteten øke igjen. Det kan imidlertid kreve tålmodighet og opptil 20 ladinger.
✔ Oppbevaring: Ikke la batteriet til en elsykkel fra Batavus stå i hverken stekende sol, regn eller frost. Ta det med inn når du ikke bruker det, og oppbevar det et tørt sted i romtemperatur.
✔ Sett sykkelen et trygt sted: Sett alltid el-sykkelen et sted hvor den ikke velter. Bruk gjerne sykkelstøtten. Hvis sykkelen velter så kan batteriet komme til skade.
✔ Kortere kapasitet om vinteren: Når temperaturen ute blir lav vil batteriets kapasitet ofte reduseres. Derfor er det viktig at du sjekker både hjulene og kjedet slik at alt er velsmurt. Hvis ikke kan du oppleve at du ikke kan kjøre like langt som ellers.
✔ Tålmodighet etter celleskift: Har du fått skiftet cellene i batteriet til en Batavus elsykkel så vil du ofte oppleve at du i starten ikke kan kjøre like langt som før. Det kommer seg imidlertid etter hvert, og etter ca. 15-20 ladinger vil det være som normalt.
✔ Transport: Planlegger du å ta med el-sykkelen din på tur, ferie eller lignende så må du ta ut batteriet før du setter fast sykkelen bak på bilen. Da er du sikker på at det ikke kommer til skade.


Guide: Dette bør du tenke over før du kjøper en elsykkel

En elsykkel er et veldig smart transportmiddel som kan gjøre hverdagen mye enklere for deg. El-sykler er imidlertid ikke billige, og derfor vil den modellen du velger være en stor investering.

Derfor er det et par spekter du bør tenke over før du kjøper en elsykkel. Du kan få vite mer hos det danske forbrukermagasinet Samvirke.

✔ Pris: Som sagt så er ikke en Batavus elsykkel – eller en elsykkel fra et annet bra merke – en billig investering. Du vil gi fra deg flere tusen kroner, så du bør først og fremst tenk over budsjettet ditt. Tenk over hva du har bruk for av funksjoner og rekkevidde, for det finnes ofte elementer som øker prisen. Det er imidlertid også mulig å få en velfungerende elsykkel til en lav pris – så her kan du med fordel se nærmere på hva ekspertene skriver.
✔ Type og innstigning: Ser du etter en dame- eller herre-elsykkel? Dame-modellene har den fordelen at de har en lavere innstigning. Det kan gjøre det lettere for eldre eller personer med fysiske plager å komme seg opp på sykkelen.
✔ Motortyper: Foretrekker du en Batavus elsykkel sentermotor eller en frontmotor? Forskjellen mellom de to typene ligger som en tommelfingerregel i tråkkingen: Med en frontmotor må du som regel tråkke mindre på pedalene, mens kraften til en sentermotor påvirkes av hvor mye du selv tråkker på pedalene. En frontmotor har den fordelen at den vil trekke bedre i bratte bakker, og du vil ofte kunne kjøre raskere. En sentermotor gir mer mosjon samt en bedre kontroll og stabilitet, noe som betyr at sikkerheten også blir bedre.
✔ Terreng: Enkelte el-sykler er laget til å brukes i by og på landeveier, mens andre er laget til å brukes på ujevnt terreng, offroad og på skogstier. Noen modeller kan fungere i begge typer terreng. Her bør du velge ut ifra hvordan du har tenkt å bruke kjøretøyet.
✔ Materiale og vekt: Hvilket materiale er el-sykkelen laget av? Mange el-sykler har en ramme av aluminium, og dette gjør den både mer robust og gir en lavere vekt. Vekt er et viktig aspekt når du velger en modell, for vekten vil variere veldig. El-sykler veier generelt sett mer enn vanlige sykler, så tenk over hvor tung el-sykkelen fra Batavus burde være. Du kan få lette modeller som veier så lite som 15 kilo, mens standarden ellers ligger på mellom 20 og 25 kilo.
✔ Rekkevidde og batteri: Det er batteriet til Batavus el-sykkelen som gir liv til motoren. Det er stor forskjell på rekkevidde på el-sykler, så tenk over hva du faktisk har behov for. En lengre rekkevidde vil som regel også reflekteres i prisen. Enkelte modeller kan kjøre så langt som 130 kilometer eller mer per lading, mens andre kun kan kjøre for eksempel 30 eller 60 kilometer. Legg merke til at det er snakk om den maksimale rekkevidden – i praksis vil den ofte være mindre. Rekkevidden blir påvirket av mange faktorer, blant andet hvor mye du tråkker på pedalene, terrenget og værforholdene: Tråkker du for eksempel bra mens du sykler på en jevn sykkelsti mens det er vindstille, så vil el-sykkelen fra Batavus kunne kjøre en god del lenger sammenlignet med sykling i bratt terreng i motvind.
✔ Hastighet: Med en vanlig elsykkel kan du kjøre 25 km/t på landeveier og på sykkelstier. Det er også den hastigheten de fleste modeller kan bistå med.
✔ Bremser: Bremser er spesielt viktige på en elsykkel, for her sykler du raskere enn på en vanlig sykkel. Du vil oppleve at det er annerledes å bremse på en elsykkel enn det du er vant til, så ta deg tid til å lære deg å kjenne bremsene. Du kan få el-sykler med fotbremser, skivebremser og håndbremser. De kommer som regel i kombinasjon med hverandre.
✔ Fjæring: Skal du hovedsakelig bruke sykkelen din i et ujevnt terreng så bør den komme med fjæring i setepinnen og gaffelen. Da er du sikker på at du får en komfortabel og trygg sykling med en god balanse.
✔ Dekk: Ettersom du kjører raskere på en Batavus elsykkel enn på en vanlig sykkel så bør dekkene ha et bedre veigrep. Da vil kjøretøyet få et fastere grep – spesielt i regn, sludd og snø eller i ujevnt terreng – og du vil ha en mindre risiko for å velte og komme til skade.
✔ Utstyr: Sjekk utstyr som gir, lykter, ringeklokke, bagasjebrett, sykkelcomputer og støtte – akkurat som du ville gjort på en vanlig sykkel.

Flere av faktorene ovenfor kan være vanskelige å undersøke på egenhånd. Her kan du med fordel se nærmere på hva ekspertene har skrevet. Da er du sikker på å få en modell som er anbefalt av ekspertene. Du kan finne linker til undersøkelsene nederst i denne artikkelen.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Batavus elsykkel test: Hvilken er den beste?

Det finnes mange gode Batavus el-sykler på markedet, og i vår artikkel om tester av Batavus el-sykler har vi gjennomgått de 6 beste: Det inkluderer Batavus Torino E-GO, Batavus Altura E-GO, Batavus Razer E-GO, Batavus Genova E-GO, Batavus Zonar E-GO og Batavus Luca E-GO.

🤓 Hva bør jeg være oppmerksom på når jeg skal velge en Batavus elsykkel?

Du bør undersøke spesifikke forhold før du kjøper en ny elsykkel – uansett merke. Det gjelder for eksempel innstigning, motortype (Batavus elsykkel sentermotor eller frontmotor) og materiale. Du bør også sjekke vekt, utstyr, hastighet, rekkevidde, sikkerhet og batteri til Batavus elsykkel – samt hva slags terreng modellen er laget til. Noen forhold kan være vanskelige å finne ut av på egenhånd, så her kan du med fordel lese hva ekspertene har å si.

🤔 Hvem vil få glede av en Batavus elsykkel?

Flere typer forbrukere vil få glede av en elsykkel. Med motor og batteri til Batavus elsykkel vil du få en motorisert hjelp som slår til når du tråkker på pedalene. En elsykkel vil derfor være et godt valg for deg som sykler mye og vil ha litt hjelp til å gjøre sykkelturen enklere og raskere. En elsykkel vil også kunne hjelpe eldre og personer med fysiske plager til å kunne sykle uten så mye slit eller smerter. Som en ekstra bonus vil en elsykkel gi deg både mosjon og frisk luft, så den vil også hjelpe til med å forbedre helsen din.


Batavus Elsykkel Test 2021: Brukte kilder

Forbrukerliv.No GIFAlltomelcyklar.nu 🇸🇪

Alltomelcyklar.nu er et svensk sykkelmagasin som skriver om alt som har med el-sykler å gjøre. Det inkluderer også jevnlige tester av forskjellige modeller, og her er det snakk om en test av Batavus Luca E-GO. Les testen i sin fulle lengde hos Alltomelcyklar.nu.

Bäst-i-test.se 🇸🇪

Bäst-i-test.se er et svensk testmagasin som har egne eksperter til å teste, vurdere og anmelde ulike forbrukerprodukter. Her er det snakk om en elsykkel-test hvor modellen Batavus Zonar E-GO er blitt inkludert. Du kan lese hele testen hos Bäst-i-test.se.

Fribikeshop.dk 🇩🇰

Fribikeshop.dk er en stor dansk forhandler av sykler som fysisk er å finne overalt i Danmark. Du kan finne brukeranmeldelser av forskjellige el-sykler hos Fribikeshop.dk som potensielle kunder kan få glede av, og her gjelder det brukeranmeldelser av modellen Batavus Luca E-GO. Les mer hos Fribikeshop.dk.

Forbrukerrådet Tænk 🇩🇰

Forbrukerrådet Tænk er det danske forbrukerrådet som fungerer som danskenes vakthund i samfunnet. Ekspertene herfra undersøker en lang rekke ulike aspekter for å lage bedre og sterkere forbrukervilkår for det danske folket. Danske Tænk foretar derfor mange ulike tester av forbrukerprodukter, og her er det snakk om to forskjellige tester av el-sykler:

Les mer om den generelle testen av el-sykler her.

Les mer om testen av el-sykler med sentermotor her.

Legg merke til at det her er snakk om betalingstester hos Tænk, så du må betale for å kunne se alle resultatene.

Mybike-magazin.de 🇩🇪

Mybike-magazin.de er et stort tysk sykkelmagasin som skriver om alt innen syklenes verden – det inkluderer også el-sykler. Ekspertene foretar blant annet tester av forskjellige produkter, og her er det snakk om en stor elsykkel-test. Modellen Batavus Genova E-GO er blitt inkludert i denne testen. Du kan lese mer hos Mybike-magazin.de.

M3 🇸🇪

M3 er et svensk teknologimagasin som skriver om alt som rører seg innen teknologiens verden. Magasinet guider leserne sine gjennom den elektroniske jungelen, og det gjør de blant annet ved å foreta tester av diverse teknologiske forbrukerprodukter. Her er det snakk om en test av to ulike el-sykler fra Batavus:

Les mer om testen av Batavus Torino E-GO her hos M3.

Les mer om testen av Batavus Razer E-GO her hos M3.


Andre relevante tester og artikler

I vår artikkel om tester av el-sykler fra Batavus har vi sett nærmere på de 6 mest velfungerende Batavus-modellene på markedet.

Hvis du gjerne vil ha en elsykkel fra Batavus så bør du alltid huske sykkelhjelmen. Vi har skrevet en artikkel om de beste sykkelhjelmene, der du kan finne akkurat den modellen som passer best til dine behov. Hvis du skal ha med barn ut på sykkeltur så må de også ha på seg hjelm. Er du i tvil om hva som passer best til barnet ditt så kan du finne mer informasjon i artikkelen vår om de beste sykkelhjelmene til barn.

Hvis du vil kjøpe en elsykkel så er du kanskje også interessert i andre sykkelartikler – som for eksempel en sykkelhenger. En sykkelhenger er smart hvis du vil transportere barn, og hvis du gjerne vil vite mer om hengerne så kan du finne informasjon og inspirasjon i artikkelen vår om tester av sykkelhengere. Her presenterer vi deg for de beste modellene på markedet – samt at vi guider deg til alt det du bør vite når du skal skaffe deg en sykkelhenger.

Kjøper du hovedsakelig en elsykkel for å få mer mosjon så kan du bytte ut det til tider dårlige været ute med stuens tørre klima og investere i en ergometersykkel. En ergometersykkel har den fordelen at du bare kan hoppe opp på den når du har behov for litt mosjon. Er du i tvil om hvilken modell som er den beste så kan du lese artikkelen vår om de beste ergometersyklene – her guider vi deg til å velge den modellen som passer best til deg og dine behov.