Airfryer pommes frites → Slik lager du pommes frites i airfryer

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Pommes frites er en av de mest populære siderettene i verden. De er sprø, salte og deilige, og kan nytes alene eller som et supplement til et bredt utvalg av retter, fra hamburgere til biff. Likevel er pommes frites ofte fete, usunne og tidskrevende å lage ved bruk av tradisjonelle frityrstekingsmetoder. 

Det er her airfryers kommer inn. Ved å bruk av sirkulerende varmluft kan airfryers tilberede pommes frites (og annen mat) på en måte som gir en sprø skorpe uten at man trenger å bruke mye olje. Dette gjør airfryers til et sunnere alternativ for å lage pommes frites, da de kan redusere fettinnholdet betraktelig. Dessuten er airfryers enkle å bruke og kan tilberede pommes frites raskt, noe som gjør dem godt egnet for travle personer som ønsker å nyte smaken av hjemmelagde pommes frites uten å bruke for mye tid på kjøkkenet.

Samlet sett tilbyr airfryers en praktisk og sunnere måte å lage pommes frites hjemme. De gir den sprø og deilige smaken av pommes frites uten de ulempene som kommer med  bruk av tradisjonelle frityrstekingsmetoder. Med en airfryer kan du nyte hjemmelagde pommes frites når du vil, på en sunnere og enklere måte. 


 Ingredienser som trengs 

 • Poteter
 • Olje
 • Salt
 • Krydder (valgfritt)

Hvordan lage frites i en airfryer?

Forberedelse

Velg riktig type poteter: Rødbrune poteter er det beste valget for å lage pommes frites. Dette fordi de har et høyt stivelsesinnhold og en fast tekstur som gjør dem sprø når de tilberedes.

 1. Vask og skrell potetene: Skyll potetene i kaldt vann for å fjerne rusk og smuss, bruk deretter en grønnsaksskreller for å fjerne skallet.
 2. Skjær potetene i pommes frites: Skjær potetene i tynne, jevne strimler. En mandolin eller en pommes frites-kutter kan hjelpe deg med å oppnå jevne strimler. Pass på å kutte dem til samme størrelse slik at de tilberedes jevnt.
 3. Bløtlegg pommes frites: Bløtlegg de oppkuttede potetene i kaldt vann i 30 minutter. Dette hjelper til med å fjerne overflødig stivelse og gjør dem sprø når de tilberedes. 
 4. Etter 30 minutter, ta potetene ut av vannet og tørk dem med tørkepapir.
 5. Krydre pommes fritesen: Smør pommes fritesen med en spiseskje olje og ditt foretrukne krydder. Salt, pepper og hvitløkspulver er klassiske alternativer, men du kan også bruke krydder som paprika eller spisskummen for ekstra smak. Sørg for å blande pommes fritesen godt slik at de er jevnt belagt med olje og krydder.

Ved å følge disse trinnene kan du lage hjemmelagde pommes frites som er klare til å tilberedes i en airfryer. Tilberedningsprosessen kan virke litt tidkrevende, men det er verdt innsatsen da den sørger for at pommes fritesen blir sprø og deilig når den tilberedes.

Tilberedningsprosess 

 1. Forvarm airfryeren til 200°C. Dette vil ta noen minutter, avhengig av hvilken airfryer-modell du har. 
 2. Når airfryeren er forvarmet, legg de krydrede pommes fritesene i kurven. Pass på at kurven ikke blir overfylt -pommes fritsen bør spres utover i ett lag. Dette vil sikre at de tilberedes jevnt og blir sprø.
 3. Stek pommes fritesen i 15-20 minutter, rist kurven hvert 5. minutt for å sikre at pommes fritesen blir jevnt stekt. Steketiden kan variere avhengig av airfryer-modellen og tykkelsen på pommes fritesen.
 4. Etter 15 minutter, sjekk at pommes fritesen er ferdig. Hvis de ikke er sprø og gyllenbrune, fortsett å steke i ytterligere 5-10 minutter. Blir de for brune, reduser temperaturen til 190°C.
 5. Når pommes fritesen er ferdig, ta dem ut av airfryeren og server med en gang. Dryss over mer salt eller krydder om ønskelig.

Ved å følge disse tilberedningstrinnene kan du oppnå perfekte sprø og deilige pommes frites. Husk å riste kurven hvert 5. minutt for å sikre jevn steking, og sjekk om pommes frites er ferdig før du tar dem ut, for å unngå over- eller understeking.


Hvordan tilberede frosne pommes frites i en Air Fryer?

Å tilberede frosne pommes frites i en airfryer er en rask og enkel måte å nyte sprø, gyllenbrune pommes frites sammenlignet med bruk av en tradisjoenll ovn. Her er trinnene for å tilberede frosne pommes frites i en airfryer:

 1. Forvarm airfryeren til 200°C i ca. 5 minutter.
 2. Fordel de frosne pommes fritesen i ett lag i luftfrityrkurven. Ikke overfylt kurven, da dette forhindrer at pommes fritesen blir sprø.
 3. Spray eller pensle pommes fritesen med et lett lag matolje. Dette vil gjøre at de tilberedes jevnt og bli gyldenbrune.
 4. Stek pommes fritesen i 10-15 minutter, rist kurven hvert 5. minutt for å sikre jevn steking. Den nøyaktige steketiden kan variere avhengig av tykkelsen på pommes fritesen og airfryer-modellen du bruker. Sjekk pommes fritesen jevnlig og juster steketiden etter behov.
 5. Når pommes fritesen er tilberedt til ønsket sprøhet, ta dem ut av airfryeren og server med en gang.
 6. Dryss over med salt eller favorittkrydderet ditt, for eksempel hvitløkspulver eller paprika, for å gi ekstra smak.

Merk: Forskjellige airfryer-modeller kan kreve små variasjoner i tid og temperaturinnstillinger, så det er alltid en god idé å titte i airfryerens instruksjonsbok for spesifikke instruksjoner.


Hvordan varme opp pommes frites i en airfryer 

For å varme opp pommes frites i en airfryer, følg disse enkle trinnene: 

 1. Forvarm airfryeren til 190°C.
 2. Fordel pommes fritesen i et enkelt lag i airfryer-kurven, og pass på at kurven ikke er overfylt.
 3. Varm opp pommes fritesen i 3-4 minutter, rist kurven halvveis i prosessen.
 4. Sjekk om pommes fritesen er sprø og juster steketiden om nødvendig.
 5. Når pommes fritesen er varmet opp etter eget ønske, ta dem ut fra airfryeren og tilsett salt, eller annet krydder, etter smak.
 6. Server den oppvarmede pommes fritsen med en gang. 

Oppsummering

Airfryere tilbyr en sunnere og mer praktisk måte å lage pommes frites hjemme. For å lage pommes frites i en airfryer bør du velge de riktige potetene, kutte dem i jevne strimler, bløtlegg dem i kaldt vann og smak til med olje og foretrukne krydder. Forvarm deretter airfryeren, legg pommes fritesen i kurven og stek dem i 15-20 minutter, rist kurven hvert 5. minutt.

Frosne frites kan også tilberedes i en airfryer ved å forvarme airfryeren, fordel de frosne fritesene i et enkelt lag i kurven, spray eller pensle dem med olje og stek dem i 10-15 minutter. For å varme opp pommes frites i en airfryer, forvarm airfryeren, fordel pommes fritesen i et enkelt lag, varm opp i 3-4 minutter, rist halvveis og tilsett salt før servering.


 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere