Vektdyne test-oversikt: Her er de beste vektdynene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Har du lyst til å forbedre søvnen din? Har du fysiske eller psykiske helseplager som du gjerne vil få litt ekstra hjelp til å håndtere, eller er du kanskje lei av å sove urolig om natten? Da bør du vurdere å gå til innkjøp av en vektdyne. 

En vektdyne er en tung dyne som kan bidra med å redusere søvnvansker. En slik dyne kan hjelpe deg med å sove bedre – og få en roligere nattesøvn. Det snakkes mye om effekten av vektdyner for tiden – spesielt blant behandlere, leger og sykepleiere. Vektdyner brukes ofte i behandlinger av mange ulike lidelser, og er blitt brukt som et hjelpemiddel i en årrekke.  

En vektdyne egner seg godt til personer som er diagnostisert med ADHD, autisme, angst og andre nevrologiske lidelser – akkurat som den egner seg godt til personer med kroniske smerter i muskler og ledd.

I denne artikkelen får du en gjennomgang av de beste modellene, og deretter kan du lese vår kjøpsguide om alt du trenger å vite før du kjøper deg en ny vektdyne. Her vil du kunne lese om både fordelene ved en vektdyne, hvordan den egentlig fungerer, hva den er laget av samt hva den gjør med kroppen. 

Før du kjøper en vektdyne bør du tenke over følgende:

🔸 Budsjett: Hvor mye har du råd til å bruke på en vektdyne – og hvor mye er du villig til å betale? Vil du ha en premium modell som er det beste av det beste, eller kan du nøye deg med et mer budsjettvennlig valg med gode forbrukeranmeldelser?
🔸 Vekt: Hvor tung dynen burde være avhenger av hvor mye du selv veier og  dine personlige preferanser, men som en tommelfingerregel kan det lønne seg å se etter en tyngde som tilsvarer ca. 10 til 15 prosent av kroppsvekten din. 
🔸 Rengjøring: Det er lurt å sjekke om vektdynen du vurderer å kjøpe kan vaskes i vaskemaskinen – i tillegg til at du må være sikker på at vaskemaskinen din har en stor nok kapasitet til vektdynen din. 
🔸 Materiale: Vektdyner vil være fylt med perler laget av glass eller av silikon – og selve fyllstoffet vil ofte være laget av polyester. Syntetiske materialer kan fort bli varmt for enkelte brukere  -tenk derfor over hvilket materiale som vil være best til dine behov. 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enkelt skaffe deg en oversikt over de beste produktene markedet har å by på.


Hugged Vektdyne

✅ Beste vektdyne til prisen
✅ Høy verdi for pengene: Ingen dyre mellomledd
✅ Gratis levering

Hugged Vektdyne

Hugged Vektdyne vil forme seg etter kroppen din for optimal funksjon. Hugged Vektdyne er kåret til beste budsjettvalg hvor du får mest for pengene du investerer. Denne vektdynen er fylt med hele 7 lag med små glassperler i et tynt polyesterlag som presser lett ned mot kroppen slik at berøringssansene stimuleres og kroppen slapper bedre av. 

Ytterstoffet til Hugged Vektdyne er laget av 100 % OEKO-TEX bomull og kan i tillegg vaskes i vaskemaskinen. Hugged Vektdyne kommer i flere forskjellige størrelser og kan derfor fås til både barn og voksne.  

Du kan velge mellom en vekt på alt ifra 3 kg til 11 kg – hvor de letteste modellene vil passe best til barn, mens de tyngre modellene vil egne seg best til voksne. Det anbefales at man velger en dyne som utgjør ca. 10 til 15 % av kroppsvekten til brukeren for å oppnå optimal effekt. 

Hugged er et populært dansk merke som har utviklet en kuledyne hvor hovedfokus under produksjonen er blitt satt på kvaliteten på materialene – mens de har holdt prisen relativt lav. Hugged tilbyr i tillegg en 100 % fornøydgaranti ved kjøp av en vektdyne. Det betyr at du vil kunne returnere dynen dersom du ikke er helt fornøyd – noe som vitner om at Hugged er sikre på kvaliteten av sitt eget produkt. 

Fordeler:

 • Budsjettvalg kåret til «best til prisen»
 • Vektdyne av premium kvalitet
 • Kan vaskes i vaskemaskin
 • 7 lag med glassperler
Ulemper:

 • Kan kun vaskes på 40 grader med lav sentrifugering

Spesifikasjoner ved Hugged Vektdyne:
 Ytterstoff laget av 100 % OEKO-TEX bomull
 Fylt med små glassperler som sikrer en optimal effekt og komfort 
 Dansk design av høy kvalitet
 Mål: 140 x 200 cm
 Farge: Hvit


CURA Pearl 9 kg Vektdyne – Kuledyne av høy kvalitet

Beste vektetdyne i test

✅ Best i Test hos svenske Pricerunner.se
CURA Pearl 9 kg Vektdyne

 

CURA er et svensk merke som er kjent for å produsere produkter av høy kvalitet. Vektdynen CURA Pearl 9 kg er et populært valg blant forbrukerne. Kuledyner kan brukes av både barn, tenåringer og voksne – og som navnet tilsier veier denne dynen 9 kg. 

CURA Pearl 9 kg består av flere lag og egner seg best til personer med en vekt på mellom 90 og 100 kg. Dersom du veier mindre enn dette kan du naturligvis også bruke denne dynen dersom du synes det er behagelig. 

Den svenske nettsiden Pricerunner.se har testet CURA Pearl 9 kg og er svært fornøyde. De er faktisk så fornøyde at de har kåret denne vektdynen til «Best i Test» og gitt den en førsteplass i testen. Ekspertene mener at denne vektdynen er effektiv og gir en deilig og varm følelse av trygghet mens man sover. 

Denne kuledynen gir en behagelig ekstra tyngde på kroppen. Dette kan oppleves som beroligende og avstressende. Ofte brukes vektdyner både i forbindelse med medisinsk eller terapeutisk behandling, eller de kan brukes som vanlige dyner som kan forbedre søvnkvaliteten din. 

Fordeler:

 • Laget av ren bomull
 • Kan vaskes i vaskemaskin på 60 grader
 • Myk og komfortabel modell
 • Former seg etter kroppen
Ulemper:

 • Litt varm da fyllet er syntetisk

Spesifikasjoner ved CURA Pearl 9 kg Vektdyne:
 Mål: 150 x 210 cm
 Vekt: 9 kg
 Anbefalt kroppsvekt: 90 – 100 kg
 Farge: Hvit
 Materiale: 100 % bomull
 Fyll: Silika perler
Finnes i andre størrelser og vekt


Hugged Vektdyne Barn

✅ Beste vektdyne til barn
✅ Premium kvalitet til prisen

Hugged Vektdyne Barn

Hugged Vektdyne Barn er en vektdyne som er spesielt designet til å hjelpe barn med å få bukt med uro i kroppen. Her kan du velge mellom en modell som veier 3 kg – og en modell som veier 5 kg.

Hugged Vektdyne Barn stimulerer sansene og hjelper barnet med eventuelle søvnproblemer. Tyngdestimuleringen kan hjelpe til med å øke melatoninproduksjonen, og melatonin kalles ofte for «søvnhormonet» Når du skiller ut hormonet melatonin er det dette som gjør at du føler deg trøtt og klarer å falle i søvn. 

Når det kommer til urolig søvn blant barn kan dette ha flere ulike årsaker. En vektdyne kan også få en svært positiv effekt hos de som sliter med psykiske plager som for eksempel depresjon, angst, ADHD og andre mentale utfordringer. 

Hugged Vektdyne Barn kommer i en hvit farge og en størrelse på 100 cm x 150 cm. Den kan heldigvis også vaskes i vaskemaskinen, men det anbefales at den ikke vaskes på mer enn 40 grader med lav sentrifugering – og at den henges opp for å tørke. 

Ytterstoffet til denne modellen er laget av 100 % OEKO-TEX bomull. Hugged Vekt dyne Barn er fylt med små glassperler som ligger inni et tynt lag av polyester i hele 7 lag – dette vil sikre et optimalt bruk da perlene holder seg på plass og ikke ender opp i én ende av dyna. 

Hugged tilbyr en 100 % fornøyd garanti dersom du av en eller annen grunn ikke skulle være helt fornøyd med dynen. 

Fordeler:

 • Premium kvalitet til prisen
 • Du kan velge mellom 3 eller 5 kilo
 • Fylt med små glassperler
 • 100 % OEKO-TEX bomull
Ulemper:

 • Kan ikke vaskes på mer enn 40 grader
 • Sentrifugeres med lav hastighet 

Spesifikasjoner ved Hugged Vektdyne Barn:
 Størrelse: 200 x 150 cm


CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød – Varm tyngdedyne i hygieniske materialer

Best vektdyne ifølge forbrukere

✅ 4,7 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Google Shopping

CURA Minky 6 kg Vektdyne Rod

 

Vektdynen CURA Minky 6 kg Rød er en favoritt blant forbrukerne -modellen har fått hele 4,8 av 5 mulige stjerner av forbrukerne hos Google Shopping, og 5 av 5 stjerner av forbrukerne hos nettsiden Confidentliving.no. Dette vitner om modellens gode kvalitet, og forbrukerne mener altså at dette er en ideell vektdyne. 

Modellen er produsert i en nydelig vinrød farge, av et utrolig mykt og deilig minky-stoff som kan minne litt om en blanding mellom fløyel og fleece –  i tillegg er dette stoffet hygienisk. CURA Minky 6 kg  hjelper forbrukeren med å slappe ordentlig av da den tunge vekten stimulerer sansene på en måte som får kroppen til å slappe ekstra godt av. 

Vektdynen CURA Minky 6 kg Rød er fylt med små glassperler – og det er disse som gir modellen den avslappende vekten. 

Fordeler:

 • Mykt minky-stoff
 • Fylt med hygieniske glassperler
 • Kan fås i flere ulike farger
Ulemper:

 • Blir ganske varm

Spesifikasjoner ved CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød:
 Vekt: 6 kg
 Farge: Rød, men finnes i andre farger
 Lengde: 200 cm</span
 Bredde: 140 cm 


Zenkuru Vektdyne – Kuledyne i god kvalitet til en overkommelig pris

Best vektdyne i bomull

✅ 4,7 av 5 mulige stjerner hos nettbutikken Coolstuff.no

Zenkuru Vektdyne

 

Denne vektdynen fra Zenkuru lar deg velge mellom flere ulike tyngder – og du burde gå for den vekten som ligger nærmest 10 til 15 % av den totale kroppsvekten din. Det er nemlig denne vekten som anbefales i forbindelse med bruk av en vektdyne. 

Mer om vektdynen fra Zenkuru 

Denne vektdynen fra Zenkuru er fylt med små glassperler som gir en behagelig tyngde når man skal ligge under dynen. Perlene fordeler seg jevnt og behagelig – og vil ikke samles i én ende av dyna da polyesterfyllet hjelper til med å fordele perlene jevnt. 

Dynen kan brukes både i forbindelse med terapeutisk og medisinsk behandling, eller den kan brukes fordi den er deilig å sove med. Du kan også bruke modellen i sofaen – som et ekstra avslappende pledd når du skal kose deg med en film. 

Avslappingen som følger med bruk av vektdyne vil kunne hjelpe deg med å få en søvn som er mer rolig og behagelig, og gi deg lengre perioder med dyp søvn i løpet av natten. Derfor er dette en relativt enkel måte å forbedre helsen din på. 

Denne vektdynen fra Zenkuru har fått gode anmeldelser hos nettbutikken Coolstuff.no der den blir tildelt hele 4,7 av 5 mulige stjerner fra forbrukerne. Denne gode poengsummen vitner om hvor fornøyde forbrukerne er med denne modellen – og at den lever opp til de forventningene som produsenten lover. 

En av brukerne på nettsiden Coolstuff.no har følgende å si om modellen: «Denne dynen er helt fantastisk. Jeg har slitt mye med søvn i mange år, og allerede etter den første natten hadde jeg en mye bedre søvn. Jeg ligger mer i ro, har mindre muskelsmerter og en bedre søvnkvalitet. Jeg vil virkelig anbefale den!»

Fordeler:

 • Ytterstoff av 100 % bomull
 • Fyll av glassperler og polyester
 • Kan vaskes i vaskemaskinen
Ulemper: 

 • Blir fort varm på grunn av polyester-materialet

Spesifikasjoner ved Zenkuru Vektdyne: 
 Mål: 150 x 210 cm
 Vekt: Fra 5 til 15 kg
 Fyll: Små glassperler og polyestervatt
 Farge: Grå eller hvit


Dette gjør en vektdyne med kroppen

Mange av fordelene ved en tung dyne henger helt enkelt sammen med at du får den grunnleggende, dype søvnen du trenger for at kroppen og hjernen din skal klare å restituere seg og «restarte» i løpet av natten. 

En vektdyne kan imidlertid hjelpe til med å senke kortisolnivået (stresshormonet) i kroppen din, øke mengden av serotonin (lykkehormonet) i hjernen din og gi deg en følelse av generell trygghet og komfort når du sover. Dette er spesielt fordelaktig dersom du lider av kronisk depresjon eller vinterdepresjon. 


God effekt på depresjon, autisme, angst og ADHD

En vektdyne er et fantastisk redskap å ha dersom du eller barnet ditt for eksempel er blitt diagnostisert med ADHD eller autisme. En vektdyne gir nemlig den sansestimuleringen som mange med ADHD, autisme og andre neurologiske sykdommer mangler og har et stort behov for.

En vektdyne hjelper til med å gi voksne og barn med ADHD og autisme en bedre og mer sammenhengende søvn ved å redusere den tiden det tar for personen å falle i søvn. Tyngden på dynen lar musklene slappe av, og hindrer deg i å vri deg så mye. I tillegg til forbedret søvn ser man også at både konsentrasjonsevne og aktivitetsnivå endrer seg positivt ved bruk av en vektdyne.

Dersom du sliter med angst, OCD eller depresjon så vil en vektdyne også være fordelaktig for helsen din da en slik dyne stimulerer hele sentralnervesystemet. Lider du av kroniske muskel- eller leddsmerter bør du også prøve en vektdyne. Dynen hindrer nemlig at du ligger og spenner musklene, og på den måten vil musklene og leddene dine kunne slappe av, og smerten vil reduseres eller forsvinne helt etter langvarig bruk av en vektdyne. 


 Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


FAQ

Hva gjør en vektdyne?
Perlene i dynen sørger for å tilføre tyngde til kroppen og bevegelsene dine slik at musklene dine kan slappe helt av. Den ekstra vekten vil også ha en sansestimulerende effekt som øker kroppsbevisstheten din og skaper en beroligende følelse.
Hvorfor kjøpe en vektdyne?
Mange tror at vektdyner kun er til personer som er blitt diagnostiert med ADHD eller autisme – eller som lider av angst -men en vektdyne kan også være bra for deg som bare sliter med dårlig søvn.
Hvordan velge riktig vektdyne?
Tenk over hva du har behov for og hvor stort budsjett du har. Deretter bør du tenke over vekten på dynen i forhold til din egen kroppsvekt. Husk at en vektdyne ofte har en tilvenningstid på ca. 7-24 dager.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor bruker vi både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder.

I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Confidentliving.no

Confidentliving.no tilbyr Norges største utvalg av møbler og hjemmeinnredning på nett med både designklassikere og det nyeste innen interiørdesign fra over 700 norske og internasjonale merkevarer. Nettsidens mål er å tilby et bredt produktspekter for alle rommene til leserne sine – fra både kjente merkevarer samt nye designere innen møbler, hjemmeinnredning og servering. I dette tilfellet er det snakk om modellene CURA Pearl 9 kg Vektdyne og CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød.

Du kan finne ut mer om CURA Pearl 9 kg Vektdyne her.

Du kan finne ut mer om CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød her.

Hugged.no

Hugged.no er den norske versjonen av danske Hugged.dk. Hugged er en dansk bedrift med røtter i Aarhus. Selskapet har en stor lidenskap for medisinsk utstyr som forbedrer søvn, og i den sammenheng har de utviklet Hugged Vektdyner i samarbeid med spesialister innen dette området. I dette tilfellet er det snakk om modellene Hugged Vektdyne og Hugged Vektdyne Barn. 

Du kan finne ut mer om Hugged Vektdyne her

Du kan finne ut mer om Hugged Vektdyne Barn her

Coolstuff.no

CoolStuff.no drives av foretaket CoolStuff AB som har eksistert på nett siden 1999. Nettsiden har som mål å tilby kundene sine de kuleste og mest innovative gadgets som finnes på markedet. Coolstuff.no arbeider kontinuerlig med å finne nye gadgets og forbedre sortimentet sitt. I dette tilfellet er det snakk om vektdynen fra Zenkuru som har fått 4,7 av 5 mulige stjerner på nettsiden.

Du kan finne ut mer om Zenkuru Vektdyne her


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du og også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre sengerelaterte artikler om ulike produkter. 

I forlengelse av vår artikkel om vektdyner vil vi fremheve vår artikkel om dundyner dersom du er på utkikk etter en vanlig dyne som varmer godt. Dersom du leter etter en ny seng så kan det også være interessant for deg å lese en av våre artikler om beste senger, enkeltsenger, kontinentalsenger, regulerbar senger eller dobbeltsenger.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere