Vektdyne test-oversikt: Her er de beste vektdynene ifølge ekspertene

Sist oppdatert Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

Har du lyst til å forbedre søvnen din og føle deg bedre? Har du fysiske eller psykiske helseplager som du gjerne vil få litt ekstra hjelp til å håndtere, eller er du kanskje lei av å sove urolig om natten? Da kan det være lurt for deg å vurdere å gå til innkjøp av en vektdyne. 

En vektdyne er en tung dyne som hjelper til med å forebygge søvnvansker. En slik dyne kan hjelpe deg med å sove bedre – og få en roligere søvn hele natten. Effekten av vektdyner snakkes det mye om for tiden – spesielt av behandlere, leger og sykepleiere. Vektdyner brukes ofte i behandlinger av mange ulike lidelser, og er blitt brukt som et hjelpemiddel av mange i en årrekke.  

En vektdyne egner seg godt til personer som er diagnostisert med ADHD, autisme, angst og andre nevrologiske lidelser – akkurat som den egner seg godt til personer med kroniske smerter i muskler og ledd.

Denne artikkelen er bygget opp slik at du får en gjennomgang av de beste modellene, og deretter kan du lese en kjøpsguide der du finner alt du trenger å vite før du kjøper deg en ny kuledyne. Her vil du kunne lese om både fordeler ved å gå til innkjøp av en vekt dyne, hvordan den egentlig fungerer, hva den er laget av samt hva den gjør med kroppen. 

Før du kjøper en vektdyne så bør du tenke på følgende:

🔸 Budsjett: Hvor mye har du råd til å bruke på en vektdyne – og hvor mye er du villig til å betale? Vil du ha en premium modell som er det beste av det beste, eller kan du nøye deg med et mer budsjettvennlig valg med gode brukeranmeldelser?
🔸 Vekt: Hvor tung dynen burde være avhenger av hvor mye du selv veier. Hvor tung du vil at dynen skal være avhenger av dine personlige preferanser, men som en tommelfingerregel kan det lønne seg å se etter en tyngde som tilsvarer ca. 10 til 15 prosent av kroppsvekten din. 
🔸 Rengjøring: Det er lurt å sjekke om vektdynen du vurderer å kjøpe kan vaskes i vaskemaskinen – i tillegg til at du må være sikker på at vaskemaskinen din har en stor nok kapasitet til vektdynen din. 
🔸 Materiale: Vektdyner vil være fylt med perler laget av glass eller av silikon – og selve fyllstoffet vil ofte være laget av polyester. Syntetiske materialer kan fort bli varmt for enkelte brukere, så tenk over hvilket materiale som vil være best til dine behov. 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


CURA Pearl 9 kg Vektdyne – Kuledyne av høy kvalitet

Beste vektet dyne i test

✅ Best i Test hos svenske Pricerunner.se
CURA Pearl 9 kg Vektdyne

 

CURA er et svensk merke som er kjent for å produsere produkter av høy kvalitet. CURA Pearl 9 kg Vektdyne vurderes som å være et populært valg blant brukerne. Kuledyner kan brukes av både barn, tenåringer og voksne – og i dette tilfellet er det snakk om en populær vektdyne på 9 kg. 

CURA Pearl 9 kg Vektdyne består av flere lag som hjelper til med å gjøre dynen til et svært bra produkt. Dynen veier hele 9 kg, så den egner seg best til personer som har en personvekt på mellom 90 og 100 kg. Dersom du veier mindre enn dette så kan du naturligvis også bruke denne dynen dersom du synes det er behagelig. 

Den svenske nettsiden Pricerunner.se har testet CURA Pearl 9 kg og er veldig fornøyde med modellen. De er faktisk så fornøyde med modellen at de gir modellen førsteplass og kårer den til «Best i Test». Ekspertene mener at denne vektdynen er effektiv og gir en deilig og varm følelse av trygghet mens man sover. 

Denne kuledynen gir en behagelig ekstra tyngde på kroppen. Dette kan oppleves som beroligende og avstressende. Ofte brukes vektdyner både i forbindelse med medisinsk eller terapeutisk behandling, eller de kan brukes som vanlige dyner som kan forbedre søvnkvaliteten din. 

Fordeler:

 • Laget av ren bomull
 • Kan vaskes i vaskemaskin på 60 grader
 • Myk og komfortabel modell
 • Former seg etter kroppen
Ulemper:

 • Litt varm da fyllet er syntetisk

Spesifikasjoner ved CURA Pearl 9 kg Vektdyne:
 Mål: 150 x 210 cm
 Vekt: 9 kg
 Anbefalt kroppsvekt: 90 – 100 kg
 Farge: Hvit
 Materiale: 100 % bomull
 Fyll: Silika perler
Finnes i andre størrelser og vekt


CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød – Varm tyngdedyne i hygieniske materialer

Best vektet dyne ifølge forbrukere

✅ 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

CURA Minky 6 kg Vektdyne Rod

 

CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød er en favoritt blant brukerne da modellen blir tildelt hele 4,8 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping, og 5 av 5 stjerner av brukerne hos nettsiden Confidentliving.no. Dette vitner om modellens gode kvalitet, og brukerne mener altså at dette er en perfekt modell til late dager på sofaen. 

Modellen er produsert i en nydelig vinrød farge, av et utrolig mykt og deilig minky-stoff som kan minne litt om en blanding mellom fløyel og fleece – og i tillegg er dette stoffer hygienisk. CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød hjelper brukeren med å slappe ordentlig av da den tunge vekten stimulerer sansene på en måte som får kroppen til å slappe ekstra godt av. 

CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød er fylt med små glassperler – og det er disse som gir modellen den avslappende vekten. 

Fordeler:

 • Mykt minky-stoff
 • Fylt med hygieniske glassperler
 • Kan fås i flere ulike farger
Ulemper:

 • Blir ganske varm

Spesifikasjoner ved CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød:
 Vekt: 6 kg
 Farge: Rød, men finnes i andre farger
 Lengde: 200 cm</span
 Bredde: 140 cm 


Zenkuru Vektdyne – Kuledyne i god kvalitet til en overkommelig pris

Best vektet bomullsdyne

✅ 4,7 av 5 mulige stjerner hos nettbutikken Coolstuff.no

Zenkuru Vektdyne

 

Denne vektdynen fra Zenkuru lar deg velge mellom flere ulike tyngder – og du burde gå for den vekten som ligger nærmest 10 til 15 % av den totale kroppsvekten din. Det er nemlig denne vekten som anbefales i forbindelse med bruk av en vektdyne. 

Mer om vektdynen fra Zenkuru 

Denne vektdynen fra Zenkuru er fylt med små glassperler som gir en behagelig tyngde når man skal ligge under dynen. Perlene fordeler seg jevnt og behagelig – og vil ikke samles i én ende av dyna da polyesterfyllet hjelper til med å fordele perlene jevnt. 

Dynen kan brukes både i forbindelse med terapeutisk og medisinsk behandling, eller den kan brukes fordi den er deilig å sove med. Du kan også bruke modellen i sofaen – som et ekstra avslappende pledd når du skal kose deg med en film. 

Du kan legge dynen over skuldrene, over bena eller bruke den som et vanlig pledd. Denne vekt dynen fra Zenkuru vil hjelpe deg med å slappe ordentlig av slik at du kan kose deg og lade batteriene dine. 

Denne avslappingen vil kunne hjelpe deg med å få en søvn som er mer rolig og behagelig, og gi deg lengre perioder med dyp søvn i løpet av natten. Derfor er dette en relativt enkel måte å forbedre helsen din på. 

Denne vektdynen fra Zenkuru får flotte anmeldelser hos nettbutikken Coolstuff.no der den blir tildelt hele 4,7 av 5 mulige stjerner fra brukerne. Denne gode poengsummen vitner om hvor fornøyde brukerne er med modellen – og at den lever opp til de forventningene som produsenten lover. 

En av brukerne på nettsiden Coolstuff.no har følgende å si om modellen: «Denne dynen er helt fantastisk. Jeg har slitt mye med søvn i mange år, og allerede etter den første natten hadde jeg en mye bedre søvn. Jeg ligger mer i ro, har mindre muskelsmerter og en bedre søvnkvalitet. Jeg vil virkelig anbefale den!»

Fordeler:

 • Ytterstoff av 100 % bomull
 • Fyll av glassperler og polyester
 • Kan vaskes i vaskemaskinen
Ulemper: 

 • Blir fort varm på grunn av polyester-materialet

Spesifikasjoner ved Zenkuru Vektdyne: 
 Mål: 150 x 210 cm
 Vekt: Fra 5 til 15 kg
 Fyll: Små glassperler og polyestervatt
 Farge: Grå eller hvit


Dette gjør en vektdyne med kroppen

Mange av fordelene ved en tung dyne henger helt enkelt sammen med at du får den grunnleggende, dype søvnen du trenger for at kroppen og hjernen din skal klare å restituere seg og «restarte» i løpet av natten. 

En vektdyne kan imidlertid hjelpe til med å senke kortisolnivået (stresshormonet) i kroppen din, øke mengden av serotonin (lykkehormonet) i hjernen din og gi deg en følelse av generell trygghet og komfort når du sover. Dette er spesielt fordelaktig dersom du lider av kronisk depresjon eller vinterdepresjon. 


God effekt på depresjon, autisme, angst og ADHD

En vektdyne er et fantastisk redskap å ha dersom du eller barnet ditt for eksempel er blitt diagnostisert med ADHD eller autisme. En vektdyne gir nemlig den sansestimuleringen som mange med ADHD, autisme og andre neurologiske sykdommer mangler og har et stort behov for.

En vektdyne hjelper til med å gi voksne og barn med ADHD og autisme en bedre og mer sammenhengende søvn ved å redusere den tiden det tar for personen å falle i søvn. Tyngden på dynen lar musklene dine slappe av, og hindrer deg i å vri deg så mye. I tillegg til forbedret søvn så ser man også at både konsentrasjonsevne og aktivitetsnivå endrer seg positivt ved bruk av en vektdyne.

Dersom du sliter med angst, OCD eller depresjon så vil en vektdyne også være fordelaktig for helsen din da en slik dyne stimulerer hele sentralnervesystemet ditt. Lider du av kroniske muskel- eller leddsmerter så bør du også prøve en vektdyne. Dynen hindrer nemlig at du ligger og spenner musklene, og på den måten vil musklene og leddene dine kunne slappe av, og smerten vil reduseres eller forsvinne helt etter langvarig bruk av en vektdyne. 

Hugged Vektdyne – Tyngdedyne i premium kvalitet

Beste vektdyne til prisen

✅ Beste vektdyne til prisen
✅ Høy verdi for pengene: Ingen dyre mellomledd
✅ Gratis levering
Hugged Vektdyne

 

Hugged Vektdyne vil forme seg perfekt etter kroppen din slik at du vil få en optimal opplevelse med å sove med en vektdyne. Hugged Vektdyne er kåret til beste budsjettvalg hvor du vil få mest valuta for pengene du investerer. Denne vektdynen er fylt med hele 7 lag med små glassperler i et tynt polyesterlag som presser ned mot kroppen slik at berøringssansene stimuleres og gjør at kroppen slapper bedre av. 

Ytterstoffet til Hugged Vektdyne er laget av 100 % OEKO-TEX bomull og kan i tillegg vaskes i vaskemaskinen. Hugged Vektdyne kan fås til både barn og voksne, og i tillegg til dette så kommer denne vekt dynen i flere forskjellige størrelser og kan fås til både barn og voksne. 

Du kan velge mellom en vekt på alt ifra 3 kg til 11 kg – hvor de letteste modellene vil passe best til barn, mens de tyngre modellene vil egne seg best til voksne. Det anbefales at man som tommelfingerregel velger en dyne som utgjør ca. 10 til 15 % av kroppsvekten til brukeren for å kunne gi deg en optimal effekt. 

Hugged er et populært dansk merke som har utviklet en kuledyne hvor hovedfokus under produksjonen er blitt satt på kvaliteten på materialene – mens de har holdt prisen relativt lav. Hugged tilbyr i tillegg en 100 % fornøyd garanti ved kjøp av en vekt dyne. Det betyr at du vil kunne returnere dynen dersom du ikke er helt fornøyd – noe som vitner om at forbrukerne er fornøyde med kjøpet sitt. 

Fordeler:

 • Budsjettvalg kåret til «best til prisen»
 • Vektdyne av premium kvalitet
 • Kan vaskes i vaskemaskin
 • 7 lag med glassperler
Ulemper:

 • Kan kun vaskes på 40 grader med lav sentrifugering

Spesifikasjoner ved Hugged Vektdyne:
 Ytterstoff laget av 100 % OEKO-TEX bomull
 Fylt med små glassperler som sikrer en optimal effekt og komfort 
 Dansk design av høy kvalitet
 Mål: 140 x 200 cm
 Farge: Hvit

Hugged Vektdyne Barn – Beste vektdyne til barn

Beste vektdyne for barn

✅ Beste vektdyne til barn
✅ Premium kvalitet til prisen

Hugged Vektdyne Barn

Hugged Vektdyne Barn er en vektdyne som er spesielt designet til å hjelpe barn med å få bukt med uro i kroppen. Her kan du velge mellom en modell som veier 3 kg – og en modell som veier 5 kg.

Hugged Vektdyne Barn stimulerer sansene og hjelper barnet med eventuelle søvnproblemer. Tyngdestimuleringen kan hjelpe til med å øke melatoninproduksjonen, og melatonin kalles ofte for «søvnhormonet» Når du skiller ut hormonet melatonin så er det dette som gjør at du føler deg trøtt og greier å falle i søvn. 

Når det kommer til urolig søvn blant barn så kan dette ha flere ulike årsaker. En vektdyne kan også få en svært positiv effekt hos de som sliter med psykiske plager som for eksempel depresjon, angst, ADHD og andre mentale utfordringer. 

Hugged Vektdyne Barn kommer i en hvit farge og en størrelse på 100 cm x 150 cm. Den kan heldigvis også vaskes i vaskemaskinen, men det anbefales at den ikke vaskes på mer enn 40 grader med lav sentrifugering – og at den henges opp for å tørke. 

Ytterstoffet til denne modellen er laget av 100 % OEKO-TEX bomull. Hugged Vekt dyne Barn er fylt med små glassperler som ligger inni et tynt lag av polyester i hele 7 lag – dette vil sikre et optimalt bruk da perlene holder seg på plass og ikke ender opp i én ende av dyna. 

Hugged tilbyr en 100 % fornøyd garanti dersom du av en eller annen grunn ikke skulle være helt fornøyd med dynen. 

Fordeler:

 • Premium kvalitet til prisen
 • Du kan velge mellom 3 eller 5 kilo
 • Fylt med små glassperler
 • 100 % OEKO-TEX bomull
Ulemper:

 • Kan ikke vaskes på mer enn 40 grader
 • Sentrifugeres med lav hastighet 

Spesifikasjoner ved Hugged Vektdyne Barn:
 Størrelse: 200 x 150 cm


FAQ

Hva gjør en vektdyne?
Perlene i dynen sørger for å tilføre tyngde til kroppen og bevegelsene dine slik at musklene dine kan slappe helt av. Den ekstra vekten vil også ha en sansestimulerende effekt som øker kroppsbevisstheten din og skaper en beroligende følelse.
Hvorfor kjøpe en vektdyne?
Mange tror at vektdyner kun er til personer som er blitt diagnostiert med ADHD eller autisme – eller som lider av angst. En vektdyne er også bra for deg som bare sliter med dårlig søvn.
Hvordan velge riktig vektdyne?
Tenk over hva du har behov for og hvor stort budsjett du har. Deretter bør du tenke over vekten på dynen i forhold til din egen kroppsvekt. Husk at en vektdyne ofte har en tilvenningstid på ca. 7-24 dager.


Beskrivelse av kilder og tester

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder.

I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:

Confidentliving.no

Confidentliving.no tilbyr Norges største utvalg av møbler og hjemmeinnredning på nett med både designklassikere og det nyeste innen interiørdesign fra over 700 norske og internasjonale merkevarer. Nettsidens mål er å tilby et bredt produktspekter for alle rommene til leserne sine – fra både kjente merkevarer samt nye designere innen møbler, hjemmeinnredning og servering. I dette tilfellet er det snakk om modellene CURA Pearl 9 kg Vektdyne og CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød.

Du kan finne ut mer om CURA Pearl 9 kg Vektdyne her.

Du kan finne ut mer om CURA Minky 6 kg Vektdyne Rød her.

Hugged.no

Hugged.no er den norske versjonen av danske Hugged.dk. Hugged er en dansk bedrift med røtter i Aarhus. Selskapet har en stor lidenskap for medisinsk utstyr som forbedrer søvn, og i den sammenheng har de utviklet Hugged Vektdyner i samarbeid med spesialister innen dette området. I dette tilfellet er det snakk om modellene Hugged Vektdyne og Hugged Vektdyne Barn. 

Du kan finne ut mer om Hugged Vektdyne her

Du kan finne ut mer om Hugged Vektdyne Barn her

Coolstuff.no

CoolStuff.no drives av foretaket CoolStuff AB som har eksistert på nett siden 1999. Nettsiden har som mål å tilby kundene sine de kuleste og mest innovative gadgets som finnes på markedet. Coolstuff.no arbeider kontinuerlig med å finne nye gadgets og forbedre sortimentet sitt. I dette tilfellet er det snakk om vektdynen fra Zenkuru som har fått 4,7 av 5 mulige stjerner på nettsiden.

Du kan finne ut mer om Zenkuru Vektdyne her


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du og også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre sengerelaterte artikler om ulike produkter. 

I forlengelse av vår artikkel om vektdyner vil vi fremheve vår artikkel om dundyner dersom du er på utkikk etter en vanlig dyne som varmer godt. Dersom du leter etter en ny seng så kan det også være interessant for deg å lese en av våre artikler om beste senger, enkeltsenger, kontinentalsenger, regulerbar senger eller dobbeltsenger.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere