

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer
Vakuumpakker Test - Finn de beste vakuumpakkerne
Best i Test guide: Denne artikkelen ser på noen vakuumpakkere i ulike modeller som finnes på markedet. Maskinene som er inkludert i artikkelen har vært med i flere tester, og ekspertene har vurdert dem etter nøye beregninger.
Vi gjennomgår ulike tester for å kunne guide deg til å finne den vakuumpakkeren som best passer dine behov. Vi har sett nærmere på tester fra den svenske motparten Råd & Rön, samt den danske avisen Politiken, engelske The Guardian og forbrukervurderinger.
Ønsker du å lese mer, gir vi deg en liste over linker til testene vi refererer til, nederst i denne artikkelen.
Denne vakuumpakker testen inneholder:
- En oversikt over de beste vakuumpakkerne. Informasjon om hvorfor vakuumpakning er en fordel
- Steg for steg-guide for å holde maten så frisk som mulig
- Gjennomgang av diverse tester, som vi har undersøkt og analysert
Vennligst merk at Forbrukerliv.no ikke tester produkter, men samler resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt kan få oversikt over de beste produktene på markedet.

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.
De 5 beste vakuumpakkerne i testguiden 2024:
Vår tilnærming
Slik vurderer og utvelger vi produkter
Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.
Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:
- Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
- Kundeanmeldelser av produktet
- Produktets egenskaper og spesifikasjoner
- Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
- Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker
Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.
Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.
Anmeldelser
-
Caso VC300 Pro » 1.819 Kr. hos Kitchn akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.Forbrukerlivs vurdering
Vi anbefaler Caso VC300 Pro som en solid investering for de som tar matlagring på alvor. Maskinen utmerker seg med sin kraftige vakuumfunksjon og evne til å forsegle vakuumet grundig, noe som er avgjørende for langvarig oppbevaring og sous vide-matlaging. Vi setter pris på at du kan justere størrelsen på vakuumposene, noe som gir stor fleksibilitet.
Det vi savner, er et mer kompakt design, ettersom størrelsen kan være en utfordring på små kjøkken. En prisenedsettelse ville også gjort den mer tilgjengelig for et større publikum.
Fordeler
Litt dyrere modell, men med god kvalitet
God vakuumevne
Forsegler vakuumet godt
Mulighet for å velge hvor stor vakuumposen skal være
Svært godt egnet for sous vide
Ulemper
En av de dyrere modellene på markedet
Størrelsen kan være upraktisk for små kjøkken
For å forlenge holdbarheten med flere måneder, er det viktig at luften er sugd helt ut, for jo mindre oksygen, dess lengre holdbarhet. Caso VC300 er ganske god på dette området, og maskinens vakuumfunksjon er så effektiv at det nesten ikke er luft igjen, når maten har vært igjennom vakuumpakkingen. Dette skyldes ikke minst maskinens to solide sveisetråder, som også sikrer en komplett forsegling. Modellen er også velegnet for sous vide.
Mer om Caso VC300 Pro
Stor valgfrihet
En av de største fordelene med Caso VC300 er at du kan velge hvor stor posen skal være, noe som betyr at du kan pakke maten med en bredde på opptil 30 cm. På modellen er det også et flyttbart vakuumkammer og en folieboks for lagring av folierullen.
Når du skal vakuumpakke mat, trekke du bare av folien til ønsket lengde og kutter den til med den integrerte foliekutteren. Caso VC300 er i tillegg til å være svært egnet for sous vide, også god på fuktig og tørr mat. Det er også enkelt å bytte mellom innstillingene. For å komme i gang med Caso VC300 er det to folieruller inkludert.
Caso VC300 måler 9 cm (h) 38 cm, (b), 26 cm (d).
-
Caso VC100 » 1.299 Kr. hos Proshop akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.Forbrukerlivs vurdering
Vi mener at Caso VC100 er et topp valg for alle som trenger en pålitelig vakuumpakker. Den håndterer vakuumpakking uten problemer, takket være det helautomatiske vakuumsystemet og den doble sveisetråden som forhindrer lekkasje. Vi setter også pris på at den samler opp overflødig væske, samt at dens elektroniske temperaturkontroll øker sikkerheten.
Vi liker også at den er kompakt, men likevel robust nok til å håndtere store stykker kjøtt, og at posene kan justeres i størrelsen opp til 30 cm. Det vi savner, er større fleksibilitet med bredere poser, da det ville utvidet bruksområdene ytterligere.
Fordeler
Svært populært blant forbrukerne
Godt og sikkert vakuumsystem
Lekker ikke
Samler selv overflødig væske
Liten, men solid
Ulemper
Krever rengjøring av vakuumkammer regelmessig
Kun opptil 30 cm bredde på poser
Markedet for vakuummaskiner er stort, så det er bare utvalgte modeller som er med i de forskjellige testene. Det betyr ikke at de modellene som ikke er testet er dårligere, men de er ikke testet ennå. Det er derfor vi har sett på ulike brukervurderinger på nettsiden Amazon, der brukerne selv snakker om produkter og fremhever spesifikke kvaliteter. En av disse produktene er Caso VC100, som er en klar brukerfavoritt på Amazon. Modellen har nemlig fått en score på 4,5 stjerner av 5 blant cirka 450 vurderinger.
Mer om Caso VC100
Effektiv vakuumpakker
Caso VC100 er en virkelig god vakuumpakker som klarer å pakke maten riktig og helt uten problemer. Det er det helautomatiske vakuumsystemet som sørger for det, i tillegg til en ekstra sterk forsegling med to sveisetråder. Dermed kan du være sikker på at forseglingen ikke lekker. Overflødig væske samles opp av modellen selv. Caso VC100 er en svært effektiv modell, som klarer vakuumpakkingen raskt og problemfritt. En elektronisk temperaturkontroll sikrer økt sikkerhet ved bruk.
Enkel å bruke
Caso VC100 er en relativt liten modell, men den er svært solid og kraftig. Den kan vakuumpakke for eksempel store biter med kjøtt, siden du selv kan bestemme lengde og bredde helt opptil 30 cm. Det finnes ulike alternativer som er enkle å finne ut av, og inntrykk av modellen er at den er generelt god, intuitiv og enkel. Du kan med fordel bruke Caso VC100 til både frysing og sous vide. Modellen leveres med en flyttbart vakuumkammer og en slange t som kan brukes til eksterne vakuumbeholdere. For å raskere komme i gang med produktet, er det inkludert en startpakke, som består av ti folieposer.
-
OBH Nordica Supreme 7949 » 2.549 Kr. hos Power akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.Forbrukerlivs vurdering
OBH Nordica Supreme 7949 anbefales på det sterkeste til alle som er på utkikk etter en høykvalitets vakuumforsegler med stor allsidighet og brukervennlighet. Denne modellen skiller seg ut med sin evne til også å brukes i mikrobølgeovn og et effektivt vakuumforseglings-system som sikrer matvarenes ferskhet og beskytter mot frostskader. Med en størrelse på 44 cm i høyden, 13 cm i bredden og 26 cm i dybden er den dessuten ganske kompakt. Den er enkel å betjene, har et pent design og har spesielle innstillinger for ulike matvaretyper, samt en startpakke med to ruller. Selv om den koster mer enn noen av konkurrentene, rettferdiggjør kvaliteten og funksjonaliteten prisen. Dette er en ideell løsning for alle som verdsetter kvalitet og funksjonalitet i kjøkkenutstyret sitt.
Fordeler
Godt kvalitetsprodukt
Stor allsidighet
Også egnet for mikrobølgeovn
Det følger med en god bruksanvisning
Enkel å betjene
Ulemper
Høyere pris enn lignende modeller
OBH Nordica Supreme 7949 tilhører den litt høyere enden av prisskalaen, men på den annen side, demonstrerer modellen veldig godt kvalitet og allsidighet. I tillegg til frysing og sous vide er OBH Nordica Supreme 7949 egnet til bruk i mikrobølgeovn. Modellen har et godt vakuumforseglings-system som sikrer at posen er helt lukket og sørger for å holde maten friskere i fryseren. Når du tar frossenmat ut av fryseren i en av Nordica Nordica Supreme 7949 sine vakuumposer, unngår du også frostskader og at maten er i bedre stand.
Mer om OBH Nordica Supreme 7949
Enkel å betjene
I tillegg til å være allsidig er OBH Nordica Supreme 7949 en svært brukervennlig modell, og det følger også med en detaljert bruksanvisning. Du får instruksjoner om nøyaktig hvilke knapper du skal trykke på, og så arbeider maskinen resten deretter. Bruken er både intuitivt og enkel, og den bråker heller ikke så veldig mye. OBH Nordica Supreme 7949 har et pent design og har en smart lagringsplass for rullen. Det er spesielle innstillinger både for fuktig og tørr mat. Du kan vakuumpakke omtrent alle typer mat på med OBH Nordica Supreme 7949, og det gjelder alt fra steiker, biffer, fett, schnitzler, bacon, fisk, grønnsaker, poteter og bær. Det følger også med en startpakke bestående av to ruller i ulike størrelser, for å komme raskt i gang.
OBH Nordica Supreme 7949 måler 44 cm (h), 13 cm (b), 26 cm (d).
-
Caso VC200 » 2.199 Kr. hos Elkjøp akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.Forbrukerlivs vurdering
Vi anbefaler Caso VC200 som en utmerket vakuumforsegler, anerkjent som testvinner hos det tyske magasinet Haus & Garten og høyt vurdert på tyske Amazon.de. Dette er en pålitelig modell som er perfekt både for profesjonelle og hjemmebrukere, med en kraftig vakuumfunksjon som effektivt forlenger holdbarheten på maten. Den er også enkel å bruke og har mulighet for å justere lengden på de vakuumpakkede posene, noe vi setter stor pris på. På den negative siden kan folieskjæreren være noe unøyaktig, og sveisingen tar litt lengre tid. Likevel, med sine kompakte mål på 38 cm høyde, 9 cm bredde og 26 cm dybde, samt nyttig tilbehør som folie-ruller og en slange for eksterne vakuumbeholdere, er Caso VC200 en verdifull investering for deg som ønsker en effektiv og sikker måte å bevare maten på.
Fordeler
Får ros av både eksperter og forbrukere
Velfungerende vakuumfunksjon som holder maten fersk
Sikker modell med god forsegling
Enkel å bruke
Valgfrie lengde på den vakuumpakkede maten
Ulemper
Folieskjærer kan være upresis
Sveisning tar litt lang tid
Caso VC200 har begge fått mye ros både fra forbrukere og eksperter, og både profesjonelle og amatører vil ha nytte av denne modellen. Den tyske magasinet Haus & Garten har testet Caso VC200, og ekspertene er så imponert over modellen at den kåres som testvinner. Forbrukerne gir også modellen gode kommentarer på veien, og Caso VC200 får hele 4,6 stjerner av 5 hos Amazon blant cirka 500 vurderinger.
Mer om Caso VC200
Sterk modell som holder maten fersk
Caso VC200 har begge som formål å lage mat til sous vide og forlenge deres levetid. Caso VC200 sin velfungerende vakuumfunksjon trekker alt oksygenet ut av posen, før den forsegler posen og sveiser den grundig sammen med to sveisetråder. Dette er forbrukerens sikkerhet for at vakuumet opprettholdes. Caso VC200 kan med fordel brukes til å vakuumpakke alle typer mat, og det gjelder også små ting som kjøttpålegg, som du ikke rekker å spise opp. Modellen er enkel i bruk, og det er derfor verken tungvint eller en langsom prosess å vakuumpakke selv mindre mat.
Folieposer og ruller
Caso VC200 er som sagt enkel å bruke. Innstillinger og funksjoner er lett å finne ut av og modellen er rask i bruk. Derfor fungerer den også effektivt og nøyaktig, og vakuumpakkingen gjøres med foliepose og ruller. Det er et flyttbart vakuumkammer og en folieboks for lagring av folieruller, som kan trekkes ut i ønsket lengde. Det er også en integrerte folieskjærer som kutter til lengden. Bankene er ikke helt valgfritt, men det er mulig å vakuumpakke selv bred mat, med en sveisebredde på 30 cm. Sammen med Caso VC200 følger det også med en slange til eksterne vakuumbeholdere, og for en rask oppstart følger det med to folieruller til selve vakuumpakkingen.
Caso VC200 måler 38 cm (h), 9 cm (b), 26 cm (d).
-
FoodSaver V2860 » 1.690 Kr. hos NetOnNet akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.Forbrukerlivs vurdering
Vi anbefaler FoodSaver V2860 til alle som er på jakt etter en pålitelig vakuumforsegler. Denne modellen er robust og har et stilrent design, noe som gjør den perfekt for både frysing og sous vide-matlaging. Den helt tette posen sørger for at maten holder seg ferskere lenger ved å fjerne oksygenet i vakuumposen. Selv om den er stor og tar opp en del plass, og selv om den krever nøyaktighet for å unngå overfylte poser, er FoodSaver V2860 fortsatt et utmerket valg for grundig matoppbevaring.
Fordeler
Stilrent design
Robust og solid modell
Egnet for både frysing og sous vide
Mange funksjoner
Sikker modell
Ulemper
Stor størrelse, tar opp mye plass på kjøkkenet
Krever nøyaktighet for å unngå overfylte poser
FoodSaver V2860 kan brukes både når du skal fryse ned mat eller hvis du ønsker å tilberede maten i en sous vide-maskin. Modellen er svært holdbar og robust. Pakningen er også helt tett og sikrer at det ikke blir igjen oksygen i vakuumposen.
For uten oksygen holder maten seg nemlig lenger. Det er lett å lukke posene og så lenge du ikke overfyller posene (la 2/3 av posen være igjen), så er FoodSaver V2860 så solid, at posene ikke sprekker. For en ekstra sikkerhet finnes det en forseglingssstrimmel.
Hvorfor vakuumpakke maten din?
Hele ideen med vakuumpakking går kort sagt ut på å fjerne luften og dermed oksygenet fra en pose med mat, slik at maten kan holde seg lenger.
Bakterier krever oksygen
For å begrense veksten av bakterier, så pakkes kjøtt ofte i en beskyttet atmosfære, siden luftbårne bakterier krever oksygen for å formere og utvikle seg. Det gjelder for eksempel mikroorganismer som ødelegger maten og mugg. Om du vakuumpakker maten, er det nesten ingen oksygen rundt kjøttet og derfor får maten lengre holdbarhet. Vakuumpakker du for eksempel kjøtt og putter det i fryseren, vil holdbarheten være fem ganger så lang.
Imidlertid sikrer ikke vakuumpakking mot alle bakterier. Melkesyrebakterier og sykdomsfremallende bakterier som listeria monocytogenes vil fortsatt overleve.
Bedre enn fryseposer
Vakuumpakkede matvarer kan med fordel plasseres i fryseren, og det vil være stor forskjell på hvordan vakuumpakket mat og det som er pakket i fryseposer vill reagere på kulden. Hvis du fryse en rib eye steak med en god fettkant i en frysepose, vil så fettet begynne å bli harskt selv ved lave temperaturer som minus 18 grader, som det minimum bør være i en fryser. Det er nemlig oksygenet som starter harskningsprosessen. Til sammenligning vil ikke dette skje med vakuumpakket rib eye steak, siden det ikke er oksygen i vakuumrommet. Det bør også bemerkes at en eventuell harskning ikke er skadelig, men påvirker smaken negativt.
Frostskader kan også unngås med vakuumpakket frossenmat. Fryseskader er frostskader, som skjer sammen med uttørkingen av kjøttet når det er frost, og denne prosessen går utover matens kvalitet. Det unngår du ved å vakuumpakke frossenmat.
Sous vide-tilberedning med vakuumpakket mat
Sous vide betyr oversatt fra fransk “under vakuum” og går ut på at du legger vakuumpakket mat i et vannbad, med en bestemt temperatur. Så tilberedes maten over lengre tid og ved lavere temperatur enn vanlig. Resultatet er mørere kjøtt, som beholder mer vitaminer og mineraler. Når maten er vakuumpakket, slipper ikke disse ut, slik de gjør når du for eksempel koker grønnsaker eller steker en biff.
Den danske avisen Politiken skriver at tilberedningsformen sous vide er mye brukt på restauranter og at metoden skal sikre at kjøttet blir ekstra mørt og får en bedre smak. Metoden er spesielt ideell når du skal tilberede mat som for eksempel et godt stykke kjøtt over lengre tid på lavere temperatur. Da blir ikke smak og kvalitet ødelagt av en sterk og konstant varme, som når du legger biffen i en glovarm stekepanne.
Spesielt kjøtt som ikke er skjært på en god måte, vil ha godt av en langsiktig tilberedning i en sous vide-maskin. Sous vide kan for eksempel forbedre kvaliteten på en culotte, hvis den får en tilberedningstid på mellom ti og tolv timer. Den lange tiden i vannet vil nemlig forbedre kjøttets kvalitet og gjøre det både mer mørt og velsmakende.
Merk at det vil være forskjell på tilberedningstiden, avhengig av hvordan kjøttet er kuttet, og det vil også avhenge av blant annet mengden bindevev i kuttet. Bindevev omdannes til mykt gelatin når det blir tilberedt over lengre tid, og det betyr at det blir mykere og mindre seigt å tygge, jo lenger det er tilberedt.
Som en tommelfingerregel vil kutt fra dyrets brystet og forpart inneholde mye bindevev, kjøtt fra bakparten litt mindre. Det vil være minst bindevev i det som er kuttet fra ryggen.
Slik holder du maten friskere lenger
Nettavisen.no forteller deg steg for steg hvordan du kan beholde maten fersk fem ganger lenger enn normalt. Det er selvsagt vakuumpakkings-metoden det er snakk om. Her er steg for steg-guiden:
Steg 1: Fyll posen: Du kan vakuumpakke nesten alt – kjøtt, fisk, grønnsaker, poteter osv. Fyll posen med ønsket mat og plasser åpningen i maskinen. Husk imidlertid å unngå flytende innhold, siden både væske og oksygen fjernes ved vakuumpakkingen. Som en hovedregell skal posen fylles opp 2/3, slik at den ikke sprekker.
Steg 2: Forsegling: Lukk lokket og trykk på forseglingsknappen. Avanserte vakuumpakkere har flere alternativer, som blant annet regulerer hastigheten og type mat (fuktig eller tørr).
Steg 3: La maskinen arbeide: Nå vil automatiserte vakuumpakkere selv sørge for å vakuumpakke maten, og den vil forteller deg når oppgaven er ferdig. Husk å kontrollere at det ikke er for eksempel kjøttsaft på posens lukking, siden det kan forårsake at den ikke vblir ordentlig forseglet.
Steg 4: Lagring: Legg så den vakuumpakkete maten i fryseren eller i kjøleskapet. Med enkelte modeller kan du også tilberede mat i mikrobølgeovnen. Husk at i tillegg til kjøtt og grønnsaker kan det også være lurt å vakuumpakke for eksempel ost eller pålegg, som du har kjøpt for mye av. Rengjør maskinen.
FAQ
Hvordan er vakuumpakkerne blitt testet?
Hvilke fordeler er det ved å vakuumpakke matvarer?
Tester og anmeldelser av vakuumpakkerne som er brukt i artikkelen
Ekspert- og testkilder
Politiken
Dansk avis som utgis hver dag. Den ble grunnlagt i 1884 og er i dag en av de største avisene i Danmark. De arbeider daglig med et bredt spekter av emner som nyheter, sport, debatt og kulture, men det er også forbrukerstoff i avisen. Her har de testet seks forskjellige vakuumpakkere fra forskjellige merker og i forskjellige prisklasser. Les mer her.
The Guardian
En av de største engelske avisene. Ble grunnlagt i 1821 og publiseres hver dag fra mandag til lørdag. Avisen har alt fra nyheter og sport til bedriftsnyheter. Avisen inkluderer iblant stoff om forbrukerliv, og her har avisen testet en vakuumpakker fra merket FoodSaver. Les mer her.
Har du noen spørsmål?
Hvis du har spørsmål om noe i artikkelen vår, er du hjertelig velkommen til å skrive til oss på kontakt@obsidianmedia.dk