I denne artikkelen ser vi nærmere på mange av de beste springfjærmadrassene på markedet.
Vi går gjennom ting du bør være oppmerksom på før du kjøper madrass. For eksempel finnes det for å oppnå bedre nattesøvn og ser nærmere på hva som skjer i hjernen når vi sover.
Du bruker ca. en tredjedel av livet i sengen, derfor er det viktig at du ligger så godt som mulig – madrassen er en av de viktigste elementene for god nattesøvn. Springfjærmadrassen er den vanligste madrasstypen i norske senger. Den har vært gjennom mye utvikling de siste 10-15 årene, og vi viser deg noen av de beste modellene som finnes. Vi starter med en titt på 5 springmadrasser som gir deg best madrass til best pris.
Slik vurderer og velger vi ut sengene
I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære senger og sengeforhandlere. Vi har partnerskap med de fleste av landets største sengeforhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av senger til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering av de beste sengene.
Hos Forbrukerliv vurderer vi sengene ut ifra parametere som:
- Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
- Sengenes egenskaper og spesifikasjoner
- Forhandlerens garantier, service og omdømme
- Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
- Eventuelle offisielle tester av sengene
Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.
Bedly Splendour springfjærmadrass
Finn den billigste prisen på Bedly Splendour ved å klikke her.
Bedly Splendour er en middels fast springfjærmadrass som har en innebygget overmadrass på toppen. Springfjærmadrassen sørger for god vektfordeling og støtte til alle deler av kroppen, samt demping.
Overmadrassen sikrer optimal komfort under søvn, og har gode pusteegenskaper slik at du holder deg tørr natten gjennom.
Pocketfjærer for best mulig komfort
Bedly Splendour inneholder pocketfjærer. Dette fjæringssystemet går ut på at hver enkelt fjæring er pakket inn i en tøypose, og at hver enkelt fjæring kan beveges uavhengig av de andre.
Med pocketfjærer sikrer Bedly Splendour at du får god og fleksibel støtte til hele kroppen. Du ulike fjæringene er dessuten vannavisende takket være filten de omgis med, slik at eventuell nattesvette ikke fører til at fjæringene rustner.
Overmadrass av behagelig skum
Foruten den fleksible og dempende springfjærmadrassen, har Bedly Splendour en behagelig overmadrass som inneholder skum.
Skummadrassen sørger for at madrassen tilpasses og formes etter kroppen din når du ligger i sengen. Både rygg, skuldre, hofter og andre deler av kroppen vil derfor få best mulig avlastning.
Robust madrass av god kvalitet
Bedly Splendour leveres med syv års garanti. Denne madrassen er laget av kvalitetsmaterialer, slik at den kan vare i mange år ved riktig vedlikehold.
Overmadrassen har en slitesterk liggeflate med formsydde ruter. Kantene på begge madrassene er forsterket i kantene, slik at de får best mulig kvalitet og slitestyrke.
Bedly Splendour finnes i forskjellige størrelser:
Velg 90 x 200
Velg 140 x 200
Velg 160 x 200
Velg 180 x 200
Finn den billigste prisen på Bedly Splendour ved å klikke her.
Bedly Luxus springfjærmadrass
Finn den billigste prisen på Bedly Luxus ved å klikke her.
Bedly Luxus er en springfjærmadrass av høy kvalitet, som er velegnet for deg enten du sover på mage eller rygg, eller på siden.
Madrassen byr på en luksuriøs følelse takket være sine kvalitetsmaterialer og det høye komfortnivået.
Rammemadrass med luksuriøse detaljer
Bedly Luxus er designet i et lekkert og mykt bomullsstoff med luksuriøse detaljer. Madrassen har et klassisk mønster som gir assosiasjoner til barokken og de kongelige.
Bomull er både allergivennlig og behagelig mot huden, noe som gjør at denne madrassen kan benyttes også av deg med sensitiv hud, allergi eller astma.
Madrassen Bedly Luxus kategoriseres som en rammemadrass, og har stive kanter som kan plasseres direkte på en sengeramme med ribbebunn.
Oppbygning og materialer
Bedly Luxus har en komfortabel overmadrass av skum. Denne sikrer at madrassen former seg perfekt etter kroppen din, og er svært komfortabel for både rygg og skuldre.
Under den behagelige skummadrassen finnes en springfjærmadrass med hundrevis av fjæringer. Fjæringssystemet består av mange individuelle pocketfjæringer, noe som betyr at hver enkelt av fjæringene kan beveges individuelt.
De individuelle fjæringene gjør at alle deler av kroppen får nødvendig avlastning og støtte, og sikrer også god demping.
Høy kvalitet og fem års garanti
Bedly Luxus er laget av robuste materialer og slitesterkt stoff, slik at madrassen i utgangspunktet bør vare i mange år før den trenger å byttes ut.
Produsenten gir deg fem års garanti, slik at du slipper å bekymre deg for kvalitet. Dette er en springfjærmadrass du kan få glede av i lang tid.
Ulike størrelser
Finn den billigste prisen på Bedly Luxus ved å klikke her.
Scandinavian Choice Agusta springfjærmadrass
Finn den billigste prisen på Scandinavian Choice Agusta ved å klikke her.
Agusta fra Scandinavian Choice er en springfjærmadrass av høy kvalitet. Denne madrassen er designet og produsert i Sverige, og kommer med hele 12 års garanti.
Madrassen har høy kvalitet, og har pocketfjærer som gir deg best mulig komfort under søvn. Her er det hele 250 fjæringer per kvadratmeter!
Elastiske, fukttransporterende og slitesterke materialer
Agusta springfjærmadrass dekkes av et behagelig og elastisk stoff med høy grad av slitestyrke. Det elastiske stoffet minner nesten om «møbelstoff», og er tykt og robust.
Dette slitesterke stoffet er også praktisk, da det transporterer fukt på en effektiv måte. Nettopp det er viktig for deg som ønsker å holde deg tørr natten gjennom, selv om du svetter.
Pocketfjæringer og fast liggekomfort
Springfjærmadrassen Agusta inneholder 250 stk. pocketfjæringer per m2. Dette betyr i praksis at kroppen din får nødvendig avlasting og god komfort, siden de mange individuelle fjæringene støtter kroppen der det trengs.
Pocketfjærer omsluttes av egne «poser» av filt, slik at hver enkelt fjæring ikke påvirkes av omkringliggende fjæringer. Dette betyr blant annet at dersom madrassen benyttes i en dobbeltseng, vil ikke den ene partens bevegelser påvirke den andre siden av sengen.
Behagelig overflate
Agusta har en behagelig overflate som er trukket i 100 % polyester. Stoffet føles glatt og behagelig mot huden.
Stoffet er grått, og eventuelle svetteflekker vil derfor ikke vises i like stor grad som på en helt hvit madrass.
Agusta springfjærmadrass finnes i ulike størrelser
Finn den billigste prisen på Scandinavian Choice Agusta ved å klikke her.
Bedly Bliss springmadrass (med innebygget overmadrass)
Finn den billigste prisen på Bedly Bliss ved å klikke her.
Bedly Bliss er en springfjærmadrass som leveres med en praktisk «innebygget» overmadrass bestående av skum. Madrassen er velegnet for de fleste sovestillinger, og passer deg enten du vil sove på mage, rygg eller siden.
Madrassen er laget av materialer av høy kvalitet som også besitter høy grad av slitestyrke. Derfor kan denne madrassen benyttes i mange år om den behandles som den skal.
Stabiliserende og behagelig springfjærmadrass
Bedly Bliss er en springfjærmadrass som inneholder mange separate pocketfjærer. Disse er designet for å yte demping og stabilitet hver for seg. De ulike fjæringene kan enkelt forklart beveges uavhengig av hverandre.
Dette medfører at madrassen tilpasser seg ulike deler av kroppen på en fleksibel og god måte. Madrassen former seg etter ulike deler av kroppen, og sikrer dermed optimal støtte for både rygg, hofter, nakke, skuldre og bein.
Pocketfjærer sikrer maksimal avlastning for ulike deler av kroppen, slik at du våkner mer uthvilt om morgenen. Er du ute etter en springfjærmadrass, kan en variant med pocketfjærer være en god løsning!
Middels fast madrass
Bedly Bliss er en springfjærmadrass som byr på middels fasthet. Madrassen oppleves med andre ord hverken spesielt hard eller myk, og gir akkurat passe mengde avlastning til ryggen.
Denne springfjærmadrassen passer derfor fint til deg som ikke trives med hverken for harde eller for myke senger.
Passer også for tyngre brukere
Bedly Bliss tåler opptil 150 kg brukervekt, og passer dermed for både lette og litt tyngre brukere.
Sengens materialer er robuste og av høy kvalitet, og vil ikke ta skade av tung vekt (inntil 150 kg).
Bedly Bliss fås i flere størrelser:
Finn den billigste prisen på Bedly Bliss ved å klikke her.
Springfjærmadrassguide – Alt du bør vite før du kjøper springfjærmadrass
Når du skal kjøpe deg springfjærmadrass er det flere elementer du må ta hensyn til, og her forsøker vi å gi deg en oversikt over det viktigste: Hva som er best og hva hvert element betyr for nattesøvnen.
Hva er en springfjærmadrass?
En springfjærmadrass er en madrass med innebygd fjæring og komfortsoner. Antallet fjærer er med på å definere kvaliteten på madrassen: Jo flere fjærer per kvadratmeter, jo bedre kan madrassen justere seg etter kroppen din. Gode springfjærmadrasser har rundt 300 eller flere fjærer per kvadratmeter.
Du kan få springfjærmadrasser både med og uten innebygde komfortsoner. De billige madrassene har ofte få komfortsoner, mens kvalitetsmadrassene som oftest er utstyrt med 5 eller fler komfortsoner.
Hva er en komfortsone?
Komfortsoner er et begrep for antall innebygde støttepunkter i madrassen. Det er spesielle områder i madrassen som gir ekstra støtte til kroppsdelene som helst bør ligge over madrassen: Eksempelvis er det optimalt å ha støttepunkter rundt korsrygg og nakke.
Vi anbefaler at du kjøper en springfjærmadrass med minst 5 komfortsoner. 3 komfortsoner er etter vår vurdering er for lite dersom du ønsker å ligge godt, uansett sovestilling.
Fjærtyper i springfjærmadrasser:
Det finnes mange ulike typer fjæring med forskjellige navn. Spesielt har billigmadrassene ofte alle mulige navn til fjæringssystemer for å få madrassen til å se dyrere ut en den er. Et godt eksempel er de såkalte Bonell-fjærene, som er alt for myke og ikke i nærheten så faste som pocket-, multipocket- og Vertex-fjærene i kvalitetsmadrassene.
1) Pocket-fjærer
De såkalte pocket-fjærene er individuelle fjærer som er sveiset inn i en pose med nålefilt. Pocket-fjærene arbeider individuelt og gir fleksibel støtte til kroppen din.
De fleste pocket-fjærene er delt inn i komfortsoner og tilpasser seg soveposisjonene dine, gir optimal støtte og hjelper kroppen din å slappe mest mulig av under søvn.
Nålefilten er ventilerende og vannavvisende, hvilket betyr at fjærene holder seg rene og tørre, også om du svetter om natten. Vi svetter vanligvis rundt 1 liter i døgnet, og en del av denne svetten havner i sengen. Derfor er det smart å kjøpe en seng der fjærene er vannavvisende, slik at de ikke ruster.
2) Multipocket-fjærer
Sammenlignet med pocket-fjær, er multipocket-fjærer mer kompakte og mindre i diameter. Det betyr at du her får madrasser med flere fjærer per kvadratmeter. Tettheten av fjærene gjør også at en multipocket-fjærmadrass er fastere enn en pocket-fjærmadrass.
Fastheten gjør at det er en særlig god løsning til personer som veier +95 kg.
De fleste multipocket-fjærmadrassene har 500 eller fler individuelle fjærer per kvadratmeter, som gir optimal støtte til kroppen og fordeler vekten på fler fjærer enn en vanlig springfjærmadrass med pocket-fjærer.
3) Vertex-fjærer
Vertex-fjærer minner mye om multipocket-fjærene, men forskjellen er at Vertex-typen er litt høyere. Den ekstra høyden i fjærene gjør at madrassen føles enda mykere – også om du veier under 95 kg.
Fastheten på springfjærmadrassen
Her spiller vekten din stor rolle, så det lønner seg ikke å lyve om kroppsvekten når du velger ny madrass. Det er lurt å kjøpe ulik fasthet på hver side av sengen dersom sovepartnerne ikke veier like mye.
De fleste springfjærmadrassene finnes i 2 fastheter:
– Hvis du veier under 75 kg bør du velge medium fasthet.
– Hvis du veier mellom 75 og 95 kg bør du velge fast fasthe.
Hvis du veier over 95 kg bør du velge multipocket-fjærer og fast fasthet.
Slik velger du den beste springfjærmadrassen:
Hvis du ønsker best mulig nattesøvn, bør du gå etter en springfjærmadrass med så mange fjærer og så komfortsoner som mulig. Større antall komfortsoner kan kompensere for færre fjærer per kvadratmeter. Samtidig bør du velge en fasthet på springmadrassen som passer kroppsvekten din. Da får du de beste forutsetningene for en sunn og god søvn.
Sengerammer:
I tillegg til springfjærmadrassen må du ha en seng eller sengeramme å ha madrassen i. Her kan du velge en helt vanlig sengeramme med flat bunn i lameller eller plater, og en sokkel eller ben som rammen kan stå på.
Du kan også velge en kontinentalseng som kombinerer en rammemadrass i bunnen, ett sett springfjærmadrasser i midten og en overmadrass med kjerne i Memory-skum eller lateks.
Du kan også velge en regulerbar seng hvor sengebunnen tilpasses sovestillingen din på forskjellige måter. Du kan enkelt sitte i sengen eller stille den inn til å kompensere for dårlig blodsirkulering eller vond rygg.
Derfor er det så viktig å sove godt om natten:
Søvn er viktig, men i Norge har svært mange problemer med at de ikke sover godt nok eller lenge nok om natten. Derfor er det for få som bruker den nødvendige tredjedelen av livet i sengen, selv om den har avgjørende betydning for hvordan vi har det resten av tiden.
For lite søvn går utover livskvalitet, humør, energi og konsentrasjonsevne. Ikke nok med at søvn er viktig for livskvalitet og humør – den er også avgjørende når det gjelder helse: Både for å forebygge stress, depresjon, diabetes type 2, hjerte-karsykdommer, overvekt og fedme.
Derfor er det viktig at du får nok søvn hver natt, og ikke minst at du har den riktige sengen, da det kan ha avgjørende effekt på søvnkvaliteten.
God søvn vasker hjernen:
Den internasjonalt anerkjente søvnforskeren Maiken Nedergaard står bak et viktig forskningsresultat som dokumenterer den mentale verdien av en god natts søvn. Gjennom forsøk med mus fant Maiken Nedergaard og et internasjonalt team av søvnforskere ved University of Rochester i New York ut at hjernen blir skylt gjennom av væske fra et mikroskopisk nett i hjerneskallen som heter det glymphatiske systemet.
Den spesielle «rensevæsken» fjerner alle urenhetene, proteinrestene og giftstoffene som har hopet seg opp i løpet av dagen og føres ut i lymfesystemet og skilles ut gjennom leveren som urin.
Det glymphatiske systemet trer først i kraft når vi sover. Da krymper hjernecellene litt, slik at det blir plass til at væsken kan renne gjennom hjernen.
Det blir antatt at det glymphatiske systemet spiller en stor rolle for om du kan få Alzheimer eller andre typer demens. Alzheimer oppstår oftest hos personer som har slitt mye med søvnproblemer. Den manglende søvnen har kanskje ført til at det glymphatiske systemet ikke kunne rense hjernen godt nok, slik at sykdommen har utviklet seg.
Gode råd til bedre søvn:
Vil du ha bedre nattesøvn, lønner det seg å lytte til søvnekspertene. Seniorforsker Birgitte Kornum ved den danske Molekylærbiologisk Søvnforskningsenheten har gitt de beste rådene sine til den danske avisen Politiken. Her gir vi en kort oppsummering av punktene søvnforskeren mener er de viktigste for god nattesøvn.
Temperatur:
Birgitte Kornum anbefaler at man er oppmerksom på temperaturen i soverommet. En lavere temperatur gir generelt bedre søvn og du føler deg mer uthvilt når du våkner om morgenen. Ifølge en annen søvnekspert – Poul Jennum, overlege på Dansk Center for Søvnmedicin – kommer dette av at kroppen fremdeles tror at det er dag hvis temperaturen er for høy. Derfor klarer den ikke å finne ro hvis det er for varmt.
Anbefalingen er at man sover kjølig, men ikke under 16 grader. Konsekvensen av å sove for varmt eller kaldt om natten kan være at temperatursensorene i hjernen blir stimulert, og da vil du sannsynligvis våkne flere ganger om natten og få vesentlig dårligere nattesøvn.
Sov i mørke:
Birgitte Kornum forteller at ”mørkt, kjølig og stille” er 3 viktige nøkkelord for god nattesøvn. Det er viktig å sove i mørke ettersom lys har en oppkvikkende effekt på hjernen og gjør den mer konsentrert og våken.
Når hjernen registrerer lys, blir det sendt ut signaler som forteller hjernen at den ikke kan sove mer, men må være våken.
Det gjelder å holde lysnivået i rommet nede før du legger deg. Et typisk eksempel er badet der mange har installert kraftig lys som de står under når de pusser tenner og gjør seg klar til sengen. Derfor anbefaler Kornum at man enten skifter til mildere lys eller ikke skrur på det kraftigste lyset rett før leggetid.
Skru av skjermene:
Lyset fra elektroniske skjermer har også effekt på hjernen og kan påvirke nattesøvnen. Grunnen er at den blå delen av lysspekteret stimulerer hjernen spesielt til å holde seg våken. Dette lyset finnes i elektroniske skjermer som smarttelefoner, TV, data og nettbrett.
Hvis du absolutt har behov for å sitte på iPad eller se på TV rett før leggetid, er det beste rådet å skru ned lysstyrken. Det beste alternativet er å droppe det helt og kanskje lese en god gammeldags bok.
Unngå sovepiller:
En annen faktor som kan ha stor innflytelse på søvnen din, er sovepiller. Alle søvneksperter og leger er enige om at man skal være svært forsiktig med sovemedisin.
I Politiken står det at man kan bli avhengig, også hvis man bare bruker det i en kort periode. Samtidig blir effekten dårligere etterhvert som kroppen venner seg til det.
Problemet er også at sovemedisin gjør at kroppen ikke oppnår naturlig søvn, men istedenfor virker som bedøvelse av kroppen. Dette kan føre til at kroppen ikke får med alle nyansene som naturlig søvn gir.
Hun mener at det bare er ved alvorlige, langvarige søvnproblemer eller sykdom at man bør vurdere sovemedisin – og kun i samråd med lege.
Vær oppmerksom på kaffeinntaket:
En annen ting som hun trekker fram, er hvor viktig det er å holde seg fra koffeinholdige drikker innen leggetid. Alle søvnforskere er enige om at koffein hemmer evnen til å sovne og gir urolig søvn. Anbefalingene for når du bør innta dagens siste dose koffein er ulike, men oftest ligger de mellom kl. 16 og kl. 19. Inntar du koffein senere enn dette, risikerer du at det har negativ effekt på søvnen.
Ikke spis store måltider:
Du bør ikke spise et stort måltid rett før du legger deg. Dette øker risikoen for at du må på toalett i løpet av natten, og i tillegg starter det forbrenningen som også kan gjøre det vanskeligere å sovne og våkne.
Kjenn etter på kroppen:
Et godt og simpelt råd er å kjenne etter på kroppen. Om du er trøtt, er det fordi kroppen sender signaler om at den trenger søvn.
Birgitte Kornum mener at det ikke finnes noe endelig svar på hvor mye man bør sove om natten, ettersom det er så individuelt. Det er forskjell på folks søvnbehov, også avhengig av alder. Barn har bruk for mye søvn, voksne mindre og eldre enda mindre.
Stort sett klarer ingen seg med under 6 timers søvn over en lengre periode. De fleste voksne har behov for 6 til 9 timers søvn. Nyere forskning understreker at du ideelt sett bør sove mellom 7 og 8 timer hver natt. Sover du mer eller mindre enn dette, kan det ha negative konsekvenser både på kort og lang sikt.
Problemet er at voksne mennesker i Norge i dag sover under 6,5 timer i døgnet, noe som gjør at alt for mange går rundt med konstant søvnunderskudd i kroppen.
Faste sengetider:
Faste sengetider er også et av rådene til bedre søvn. Døgnrytmen er styrt av solens lys og gjør at hjernen lettere får ro og derfor sover man bedre om natten enn om dagen.
Folk som sover på mange forskjellige tidspunkter får ikke like god søvn som de med faste sengetider.
Aksepter søvnmønsteret ditt:
Den offentlige nettportalen for helse i Norge, helsenorge.no leverer også informasjon om skjønnhetssøvnen, basert på opplysninger fra Nasjonal kompetansjetjeneste for søvnsykdommer, Helse Bergen. Først og fremst trekker de frem at det er vanlig at man i perioder sover litt dårligere enn man pleier. Gode søvnvaner er både sunt i øyeblikket og kan være med på å forebygge søvnproblemer i fremtiden – så hvis legger til rette for gode, sunne søvnvaner for barna dine, kommer de til å nyte godt av dette gjennom oppveksten og senere i livet.
Helsenorge.no leverer følgende fakta:
Det er normalt å våkne noen ganger i løpet av natta
Hvor mye søvn vi trenger er individuelt
Kvaliteten på søvnen er vel så viktig som antall timer du sover
Er du uthvilt på dagtid, har du sovet nok
De råder deg også til å akseptere hvordan søvnen din fungerer, og ikke la deg frustrere over at det er vanskelig å sove godt. Irritasjonen vil bare gjøre det vanskeligere å sovne. Unngå å sove mer enn 10-20 minutter på dagtid for å sikre god søvnkvalitet om natten, og for å bygge opp søvnbehovet til når det faktisk er leggetid. Tar du en middagslur på over 20 minutter, går du sannsynligvis inn i dyp søvn og er omtåket når du våkner. Dette gjør det vanskelig å sovne om kvelden igjen.
I tillegg har de et par små, lure tips for bedre nattesøvn:
Unngå å se på klokka hvis du våkner i løpet av natta.
Stå opp og gjør noe annet om du ikke får sove. Legg deg når du blir trøtt igjen.
Sett av tid på dagen til å gå gjennom ting du bekymrer deg over.
Lær deg en avspenningsteknikk, bruk den ved oppvåkninger.
Den danske Psykiatrifonden har også sett nærmere på en rekke gode råd som kan hjelpe deg gjennom søvnløse netter.
Et godt sovemiljø er viktig for god søvn: Dette gjelder et stille, mørkt og kjølig soverom, og selvsagt en god seng. Det er viktig å investere i en kvalitetsseng for å sikre at du ikke våkner av vondt i rygg og nakke eller ligger ubehagelig.
De anbefaler at man bruker ørepropper eller sovemaske hvis man er sensitiv eller blir plaget av støy eller lys i soverommet.
Gjør søvn til en nytelse
Det er mentalt viktig å gjøre søvn til noe man gleder seg til. Mange tenker på søvn som noe som bare må gjennomføres, men det er viktig at du er positiv rundt det å sove.
Slapp av før sengetid
Å være avslappet før sengetid er viktig. Du må gi deg selv tid og ro til å slappe av og gire ned minst en time før du skal sove. Psykiatrifonden anbefaler blant annet å sette på avslappende musikk, bruke litt tid på å lese eller ta et varmt bad.
Sov 7 – 8 timer hver natt
Psykiatrifonden anbefaler at man gir førsteprioritet til søvn, også selv om man har en travel og stresset hverdag. Dersom man kombinerer for lite søvn med stress blir kroppen satt under sterkt press. Søvn styrker både kropp og sinn i tillegg til at dannelsen av veksthormoner stiger når du er i dyp søvn og nivået av stresshormoner minker.
Mosjoner minst en halv time
Psykiatrifonden anbefaler at man er aktiv minst 30 minutter hver dag. Pass på at du ikke er svært aktiv de siste timene før du hopper i loppekassa da dette gjør kroppen giret og gjør det vanskelig å slappe av.
FAQ – Ofte stilte spørsmål
🤩 Hvilke springfjærmadrasser anbefales?
Agusta, Splendour & Bliss
🤓 Hva er en springfjærmadrass?
En springfjærmadrass er en madrass med innebygde fjærer og komfortsoner. Kvaliteten på madrassen en vanligvis definert ut ifra antall fjærer per kvadratmeter. En god springfjærmadrass har rundt 300 fjærer eller mer per kvadratmeter.
🤔 Hva skal jeg se etter når jeg velger en springfjærmadrass?
Et enkelt råd når det kommer til å velge en springfjærmadrass er å se på antall fjærer og komfortsoner. Jo flere, desto bedre. I tillegg bør du også være oppmerksom på å velge en hardhet på madrassen som passer til vekten din.