Pastamaskin test-guide: Her er de beste pastamaskinene ifølge ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Vi har gjennomgått en rekke ulike modeller som er blitt inkludert i diverse tester hvor eksperter har gitt dem gode poengsummer og flotte kommentarer.

Ekspertpanelene i denne artikkelen består blant annet av de store internasjonale testmagasinene Expertreviews.co.uk, Reviewed.com og Toptenreviews.com, de britiske avisene Telegraph.co.uk, Standard.co.uk og Independent.co.uk, samt husholdningsekspertene fra Goodhousekeeping.com.

Ved hvert produkt gjennomgår vi hva produktet kan og hvordan det fungerer, deretter gjennomgår vi hva ekspertene har å si om fordeler og ulemper ved hver modell.

Hva bør du tenke over før du kjøper en pastamaskin?

Type og kapasitet
Automatiske pastamaskiner er både praktiske og allsidige. Disse elektrisk drevne maskinene håndterer hele pastaproduksjonsprosessen med minimal innsats fra din side. De leveres med ulike innstillinger for forskjellige pastatyper, slik at du kan velge ønsket form og tykkelse. Med innebygde miksere, eltere og ekstrudere, automatiserer de pastaproduksjonsprosessen fra start til slutt. Automatiske pastamaskiner egner seg for travle personer, de med begrenset fysisk styrke og de som ønsker en problemfri matlagingsopplevelse. I tillegg har automatiske pastamaskiner ofte større kapasitet, slik at du kan lage store mengder pasta på én gang. Noen modeller kan for eksempel lage opptil 500 gram pasta per porsjon. Dette er en fordel for større husholdninger eller når du skal lage pasta til et større selskap.

Manuelle pastamaskiner krever mer innsats fra din side, men de gir også større rom for tilpasning. Disse maskinene krever at man først blander deigen for hånd, før man mater den inn i maskinen og sveiver håndtaket for å rulle og skjære pastaen. De er vanligvis laget av slitesterke materialer og har justerbare innstillinger for å kontrollere tykkelsen på pastaplatene. Manuelle pastamaskiner egner seg for hjemmekokker som liker å delta aktivt i prosessen og foretrekker å tilpasse pastaens tykkelse og tekstur. Dessuten har manuelle pastamaskiner vanligvis mindre kapasitet, og produserer rundt 200 til 300 gram pasta per porsjon. Denne mengden passer for mindre husholdninger eller når du lager pasta til noen få porsjoner. Det er viktig å merke seg at en manuell pastamaskin krever mer fysisk innsats og kan være mer tidkrevende enn automatiske maskiner. Det kan være vanskelig å lære seg å bruke en manuell pastamaskin, og det kan ta litt øvelse før man oppnår ønsket resultat.

Tilbehør og innstillinger
Mange pastamaskiner har en rekke funksjoner som gjør det enklere å lage pasta.

Se etter modeller med utskiftbart tilbehør som gjør det mulig å lage ulike former som spaghetti, fettuccine, lasagne eller ravioli -som er ideelt for pastaentusiaster som liker å eksperimentere med ulike oppskrifter. Justerbare tykkelsesinnstillinger er nyttige for de som foretrekker ulike tykkelsesnivåer på pastaen.

Tilbehøret for deigmiksing og elting effektiviserer tilberedningsprosessen og fjerner behovet for separate miksere eller elting for hånd, noe som passer for dem som ønsker en omfattende og automatisert løsning. I tillegg har noen pastamaskiner rengjøringstilbehør eller praktiske rengjøringsfunksjoner som avtakbare deler, komponenter som tåler oppvaskmaskin eller selvrensende mekanismer, noe som gjør vedlikeholdet enklere for dem som ønsker enkel rengjøring.

Materialer og vedlikehold
Modeller i rustfritt stål utmerker seg med lang levetid og robusthet, noe som gjør dem ideelle for hyppig bruk. De er også enkle å rengjøre fordi de tåler oppvaskmaskin. Hvis du foretrekker et lite vedlikeholdskrevende alternativ, bør du se etter en pastamaskin med avtakbare deler eller deler som tåler oppvaskmaskin, da dette forenkler rengjøringen. Maskiner i rustfritt stål er rustfrie og passer godt for deg som prioriterer lang levetid og hygiene. På den annen side er pastamaskiner i plast lettere og mer budsjettvennlige. De kan være et godt valg for sporadisk bruk eller for personer med begrenset budsjett. Plastmodeller kan imidlertid kreve mer skånsom håndtering og håndvask for å forlenge levetiden. Hvis du har begrenset plass på kjøkkenet, bør du vurdere en pastamaskin med kompakt design, for eksempel sammenleggbar eller avtakbar, slik at den enkelt kan oppbevares i skap eller skuffer.

Pris
I prisklassen 500-1000 kroner finner du enkle, manuelle pastamaskiner som passer til de som vil prøve seg på å lage pasta fra bunnen av. Disse modellene har vanligvis en håndsveivmekanisme og enkelt tilbehør for å forme pastaen. I prisklassen 1000-1500 kroner finner du mer holdbare og allsidige manuelle pastamaskiner med tilleggsfunksjoner som justerbar tykkelse og flere muligheter for å forme pastaen. Disse modellene passer til hjemmekokker på mellomnivå som liker å lage pasta regelmessig og ønsker mer kontroll over pastaproduksjonen. I prisklassen 1500-2500 kroner finner du de elektriske pastamaskiner. Disse modellene tilbyr automatisk miksing, elting og ekstrudering av pasta, noe som gjør dem egnet for travle personer eller de som foretrekker en praktisk tilnærming til matlaging. De leveres ofte med ulike formskiver og innstillinger for å lage ulike typer pasta. For de som er villige til å investere mer enn 2500 NOK, finnes det også avanserte elektriske pastamaskiner. Disse toppmodellene har avanserte funksjoner som flere hastighetsinnstillinger, presisjonsmiksing av deigen og tilpassbare pastaformer. De egner seg for seriøse pastaentusiaster eller profesjonelle kokker som prioriterer bekvemmelighet, allsidighet og holdbarhet.

Forbruker- og ekspertanmeldelser
Forbrukeranmeldelser gir innsikt fra personer som har kjøpt og brukt pastamaskinen, og gir et førstehåndsperspektiv av maskinens ytelse, holdbarhet og brukervennlighet. Legg merke til gjentatte positive kommentarer om funksjoner som er viktige for deg, for eksempel maskinens evne til å håndtere ulike pastatyper eller hvor enkel den er å rengjøre. På den andre siden er ekspertanmeldelser utført av fagfolk som tester og evaluerer ulike pastamaskiner grundig. De gir grundige analyser og fremhever styrkene og svakhetene ved hver enkelt modell. Ekspertanmeldelser kan hjelpe deg med å forstå de tekniske aspektene, for eksempel motoreffekt, konstruksjonsmaterialer og tilleggsfunksjoner. Ved å lese både forbruker- og ekspertanmeldelser kan du ta en velinformert beslutning, basert på reelle erfaringer og tekniske evalueringer, som samsvarer med dine preferanser og behov.

arrow-more


Marcato Atlas 150 – pastamaskin med 10 innstillinger

Beste pastamaskin for enkel oppbevaring

✅ Anbefalt hos den britiske avisen Independent.co.uk
✅ Anbefalt hos den britiske avisen Standard.co.uk (The London Evening Standard)
✅ Kåret til «Enklest å oppbevare» hos det amerikanske testmagasinet Toptenreviews.com

Marcato Atlas 150 pastamaskine

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Pastamaskinen Marcato Atlas 150 er blitt inkludert i 6 offisielle eksperttester hvor flere forskjellige pastamaskiner er blitt testet samtidig. Her er det snakk om tester som er blitt utført av 2 aviser, 3 testmagasiner og et lag med pastaeksperter. Alle modellene er blitt testet og vurdert ut ifra kriterier som yteevne, prestasjoner, brukervennlighet og design.

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 klarer seg godt i alle de 6 testene, derfor får modellen flotte kommentarer og gode plasseringer i testene.

Kan lage 16 typer pasta

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha en moderne klassiker som kan gi mye variasjon på kjøkkenet. Denne modellen kan lage hele 16 ulike pastaformer, noe som betyr stor allsidighet (det kan være nødvendig å kjøpe ekstra tilbehør for å kunne lage alle de 16 typene).

Videre er modellen også justerbar slik at man selv kan stille inn tykkelsen på pastaen. Her finnes det 10 ulike intervaller.

Marcato Atlas 150 kommer i et svært flott design (finnes også i flere farger) som vil pynte opp kjøkkenbenken. Det følge også med redskap som gjør at man kan feste maskinen til bordplaten.

Beste modell til å rulle ut pastaen ifølge ekspertene

Marcato Atlas 150 er blant annet blitt testet av det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk, og ekspertene mener at denne modellen er den beste til å rulle ut pastaen.

Utrullingen gir nemlig en helt myk og glatt pasta, og håndtaket er særdeles godt å holde i. Derfor er det ingen problemer når det kommer til å rulle ut pastaen, noe andre modeller kan slite med ifølge ekspertene.

Expertreviews.co.uk skriver også at Marcato Atlas 150 gir brukeren mulighet til å lage veldig tynn pasta, og dette klarer den bedre enn de fleste andre modeller. Ekspertene er også svært imponerte over alle de ulike innstillingsmulighetene man har for tykkelsen av pastaen.

Testmagasinet Toptenreviews.com har også testet denne pastamaskinen, og her er ekspertene like fornøyde med modellen og dens yteevner. De nevner også at denne modellen er veldig enkel å oppbevare, noe som er en stor fordel.

En komfortabel modell ifølge ekspertene

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 er også blitt inkludert i en test som avisen Standard.co.uk har utført av 5 ulike pastamaskiner. Ekspertene herfra kommenterer at det er bra at modellen finnes i flere ulike farger – og at den kan lage papirtynn pasta – noe andre modeller sliter med å gjøre.

Den britiske avisen Independent.co.uk har også testet Marcato Atlas 150, og de anbefaler spesielt denne modellen til den forbrukeren som vil ha god komfort. Både modellen i seg selv samt modellens håndtak er veldig lett å bruke, skriver testpanelet deres.

Pastamaskinen får også ros for at den ikke bruker på langt nær like mye mel som de andre modellene for å unngå at pastaen setter seg fast. Modellen er også tung og solid, og det føles som om den er laget for å kunne holde et helt liv.

Utvalgte fordeler ved pastamaskinen Marcato Atlas 150:
Kan lage opptil 16 ulike typer pasta
10 innstillinger for pastaens tykkelse
Flott design
Ruller ut pastaen veldig glatt og mykt
Enkel å oppbevare

Spesifikasjoner ved pastamaskinen Marcato Atlas 150:
Type: Pastamaskin, manuell.
Elektrisk tilbehør kan kjøpes i tillegg.
Produsent: Marcato
Høyde: 20,3 centimeter
Bredde: 20,3 centimeter
Dybde: 17,8 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av Marcato Atlas 150 pastamaskin fra Marcato Pasta:


Imperia iPasta Original – pastamaskin med robust design

Beste pastamaskin samlet sett

✅ “Beste pastamaskin med håndsveiv” hos AllRecipes.com
✅ “Den beste pastamaskinen på markedet” hos ExxpertReviews.co.uk
✅ “Beste valg for en mer tradisjonell maskin” hos FabulousPasta.com
“Beste pastamaskin” hos Delish.com
“Beste manuelle pastamaskin” hos SimplyRecipes.com
“Beste pastamaskin samlet sett” hos GoodHouseKeeping.com
“Beste pastamaskin med forlengelsesplate” hos Forbes.com
4,7/5 hos Google Shopping

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Imperia iPasta original skiller seg ut med sin slitesterke konstruksjon i forkrommet stål uten noen aluminiumsdeler. Dette sikrer langvarig kvalitet og gjør den til et godt valg for pastaentusiaster og ambisiøse hjemmekokker som setter pris på pålitelighet og ønsker en pastamaskin som tåler hyppig bruk over tid.

 • Allsidige pastaruller
 • Enkel å bruke
 • Slitesterk konstruksjon

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Imperia iPasta Original

Brukervennlig design
Imperia Pasta Maker har et brukervennlig design som gjør det enkelt å lage god hjemmelaget pasta. Maskinen har et trehåndtak som gir et behagelig grep, noe som gjør det enkelt å legge på det nødvendige trykket og sveive med håndsveiven. Det er enkelt å justere tykkelse-innstillingene, og maskinen er godt festet til benkeplaten slik at den ikke beveger seg under bruk. Når det gjelder vedlikehold, krever Imperia Pasta Maker relativt lite vedlikehold. Etter hvert bruk kan den enkelt rengjøres ved å tørke den av med en tørr børste eller klut. I tillegg anbefales det å smøre tannhjulene med litt olje av og til for å sikre jevn drift og forhindre rust.

Mange muligheter for ulike typer pasta
Denne pastamaskinen er utstyrt med innstillinger som passer til en rekke ulike pastaformer og -størrelser. Med én innstilling for faste ark og en annen for fettuccine eller linguine kan du enkelt lage ulike typer pasta. Det er viktig å merke seg at Imperia Pasta Maker er en manuell maskin som krever at du bruker håndsveiven til å kjevle og forme pastadeigen. Den manuelle betjeningen gir deg full kontroll over prosessen og gir deg en mer tradisjonell og praktisk opplevelse av å lage pasta.

Sammenlignet med Marcato Atlas 180 er Imperia-pastamaskinen av samme kvalitet og brukervennlighet, men Imperia har ikke det samme omfattende utvalget av tilbehør som Atlas 180, noe som gir et noe mer begrenset utvalg av pasta-muligheter. Imperia-pastamaskinen skiller seg imidlertid ut med sin slitesterke konstruksjon i forkrommet stål og sitt komfortable trehåndtak, noe som gir en klassisk og autentisk pasta-opplevelse. 

Profftips: Før du legger pastadeigen inn i Imperia Pasta Maker, bør du drysse den lett med mel for å unngå at den kleber seg og for å sikre jevn kjevling og skjæring. Da får du perfekt formet pasta uten problemer.

Hva sier forbrukere og eksperter om Imperia iPasta Original?

Forbrukerne har rost Imperia-pastamaskinen for dens ytelse og evne til å produsere pasta av høy kvalitet. De setter pris på maskinens evne til å lage ensartede ark og kutte pastaen presist, noe som resulterer i visuelt tiltalende retter. Brukerne trekker også frem den solide konstruksjonskvaliteten og den enkle rengjøringen, noe som gjør maskinen til en holdbar investering med lang levetid. Pastamaskinen anses som ideell for å lage hjemmelaget pasta, som beskrives som overlegen i smak.

Ifølge ekspertene i Forbes anbefales denne pastamaskinen på det sterkeste på grunn av sitt brukervennlige, effektive og vellagede design. GoodHousekeeping.com nevner at maskinen er produsert i Italia og består av kvalitetsstål, at den har seks innstillinger og inkluderer en metallplate og kutter for spaghetti og fettuccine. SimplyRecipes.com fremhever maskinens gunstige pris, mens Delish.com fremhever Imperias holdbarhet og rene snitt. FabulousPasta.com mener den er et godt valg for nybegynnere, og Independent.co.uk fremhever allsidigheten med et stort utvalg av tilbehør, solid konstruksjon og trehåndtak. ExpertReviews.co.uk roser maskinens brukervennlige og flotte design. Til slutt nevner BBCGoodFood.com maskinens intuitive design, jevne kjevleprosess og evne til å produsere pasta av topp kvalitet.

Fordeler

 • Pålitelig og godt laget
 • 6 tykkelse-innstillinger
 • Trehåndtak som gjør den enkel å gripe
 • Varemerke med en lang tradisjon for fremragende pasta
Ulemper

 • Deigen kan sette seg fast hvis den ikke behandles på riktig måte

Forbrukerlivs vurdering

Imperia iPasta Original er en pålitelig og velprodusert pastamaskin som er laget av slitesterkt forkrommet stål uten aluminiumsdeler, noe som sikrer lang levetid og kvalitet. Den brukervennlige betjeningen, inkludert et grepsvennlig trehåndtak og sikker fastspenning på benken, gjør det enkelt å lage hjemmelaget pasta. De allsidige tykkelse-innstillingene gir et bredt spekter av muligheter for å lage pasta, slik at brukerne kan utforske ulike former og størrelser. Selv om det av og til kan oppstå problemer med at deigen setter seg fast hvis den ikke behandles riktig, kan dette unngås ved å sørge for riktig deigkonsistens og teknikk.

Alt i alt mener vi, basert på våre grundige undersøkelser og analyser av ekspertanmeldelser, at Imperia iPasta Original er et pålitelig valg, kjent for sin holdbarhet, brukervennlighet og den gode kulturarven som er knyttet til merket.

 Spesifikasjoner:
Type: Manuell
Type pasta: Fettuccine, linguine
Materiale: Rustfritt stål Rustfritt stål


Marcato Atlas 180 – pastamaskin til den erfarne brukeren

En av de beste pastamaskinene ifølge Telegraph

✅ Anbefalt hos den britiske avisen Telegraph.co.uk
✅ Anbefalt hos den britiske avisen Standard.co.uk (The London Evening Standard)

Marcato Atlas 180 pastamaskine

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Pastamaskinen Marcato Atlas 180 er blitt inkludert i 2 ulike tester utført av henholdsvis den britiske avisen Telegraph.co.uk og en annen britisk avis; The London Evening Standard.

Sammen med en rekke andre modeller er pastamaskinen Marcato Atlas 180 blitt testet ut ifra spesifikke parametere som yteevne, brukervennlighet, design og håndterbarhet – deretter er det blitt gitt en endelig bedømmelse. Denne pastamaskinen klarer seg godt i testene, og derfor anbefaler begge avisene denne modellen til forbrukerne.

Flott og bred pastamaskin

Pastamaskinen Marcato Atlas 180 er en større og bredere versjon av den klassiske modellen Marcato Atlas og passer derfor godt til en erfaren pasta-kokk som vil ha en nyere maskin. Her er det snakk om en manuell pastamaskin i et flott design i krombelagt, rustfritt stål. Den tar en del plass, men ser veldig flott ut.

Modellen kommer både med en håndsving og en bordholder slik at den kan settes fast på bordplaten– samt forskjellige ruller til å lage både lasagneplater, båndpasta, fettuccine eller firkantet tagliolini.

Velbygget modell med bra tilbehør ifølge ekspertene

Pastamaskinen Marcato Atlas 180 er blitt inkludert i en test av flere pastamaskiner utført av den britiske avisen Telegraph.co.uk.

Ekspertene er svært imponerte over denne modellen og forklarer at den først og fremst er velbygget og flott i sin krombelagte overflate. I tillegg til dette er det veldig enkelt å rengjøre modellen, og man kan bruke denne pastamaskinen til å lage mange forskjellige typer pasta.

Videre skriver Telegraph.co.uk at pastamaskinen Marcato Atlas 180 er justerbar og kommer med flere forskjellige innstillingsmuligheter når det kommer til tykkelsen på pastaen, noe som gir en god presisjon. Det følger også med en svært vellykket oppskriftsbok, noe som er et bra tillegg.

Modell med mange muligheter ifølge ekspertene

Den britiske avisen The London Evening Standard har testet 5 ulike pastamaskiner for å finne de beste modellene på markedet, og her er pastamaskinen Marcato Atlas 180 blitt inkludert.

Denne modellen ligger på ekspertenes toppliste da de synes at det her er snakk om en god og allsidig maskin som gir brukeren mange muligheter – blant annet når det kommer til innstilling for tykkelse av pastaen.

Modellen kan lage flere typer pasta – som blant annet båndpasta-typene fettuccine og tagliatelle samt spaghetti. Hvis man vil kunne lage andre typer pasta så kan man kjøpe mer tilbehør.

Utvalgte fordeler ved pastamaskinen Marcato Atlas 180:
Flott modell i krombelagt rustfritt stål
Bredere manuell modell til den erfarne brukeren
Kan lage flere typer pasta
Med god oppskriftsbok
Justerbar modell

Spesifikasjoner ved pastamaskinen Marcato Atlas 180:
Type: Pastamaskin, manuell
Produsent: Marcato
Høyde: 17 centimeter
Bredde: 21 centimeter
Dybde: 24 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av Marcato Atlas 180 pastamaskin fra Culinary&Metal:


Philips HR2345 – kompakt elektrisk pastamaskin

Blant de beste allsidige pastamaskinene

✅ Toppvalg hos TechGearLab.com
✅ “Beste budsjettvennlige pastmaskin for hverdasbruk” hos FabulousPasta.com
✅ “Beste pastamaskin til prisen” hos Delish.com
✅ “Beste automatiske pastamaskin” hos GoodHouseKeeping.com
✅ 4,4/5 hos Amazon
✅ 4,2/5 hos Google Shopping

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Den kompakte størrelsen til Philips HR2345 gjør den til et godt valg for privatpersoner eller små husholdninger som er på utkikk etter en praktisk og plassbesparende pastamaskin som lett får plass på kjøkkenet, uten at det går på bekostning av ytelse og kvalitet.

 • 4 klassiske pastatyper
 • Instillingspanel
 • Kompakt

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Philips HR2345

Instillingspanel
Pastamaskinen Philips HR2345 har et brukervennlig innstillingspanel som forenkler prosessen med å lage pasta. Med dette intuitive panelet kan du enkelt velge ønsket pastaprogram og justere innstillinger som eltetid og ekstruderingshastighet for å tilpasse pastaopplevelsen. Den automatiske driften av denne pastamaskinen eliminerer behovet for manuell inngripen, da den automatisk blander og elter deigen, noe som effektiviserer prosessen. I tillegg er det enkelt å rengjøre Philips HR2345, takket være komponentene som tåler oppvaskmaskin. Ved ganske enkelt å sette delene i oppvaskmaskinen sparer du tid og krefter. 

Allsidige pastaformer
Denne modellen tilbyr allsidighet med sin evne til å lage fire klassiske pastaformer: penne, spaghetti, lasagne og fettuccine. Den kan lage to til tre porsjoner pasta om gangen, med en kapasitet på ca. 450 gram, på bare 18 minutter. Dette gjør den effektiv for mindre husholdninger eller for dem som foretrekker å lage en moderat mengde fersk pasta til et måltid. I tillegg er pastamaskinen utstyrt med et gjennomsiktig rom som gjør det mulig å overvåke blandingen og deigkonsistensen, noe som sikrer optimale resultater. En annen funksjon som er verdt å merke seg, er den automatiske stopp-funksjonen når lokket er åpent, noe som ivaretar brukerens sikkerhet. 

Pastamaskinen Philips HR2345 har en kompakt størrelse og et brukervennlig innstillingspanel som gir praktisk kontroll over pastaproduksjonen. Den forrige modellen, Philips HR2375, har ikke den samme kompakte størrelsen, men kan ha flere funksjoner eller større kapasitet.

Profftips: For å oppnå best mulig resultat bør du sørge for at deigen har romtemperatur før du legger den i maskinen, slik at du oppnår optimal tekstur og konsistens for den ferdige pastaen. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Philips HR2345?

Blant anmeldelsene er det stor enighet om at Philips HR2345 er svært enkel å bruke, med praktisk talt ingen montering, klare instruksjoner og solid konstruksjon, noe som gjør den til et godt valg for pastaentusiaster. Forbrukerne setter pris på maskinens kompakte størrelse, oppbevaringsskuffen for ekstra matriser og den nøyaktige kapasiteten. 

Noen forbrukere nevner at det er vanskelig å lese markeringene på målebegeret. Alt i alt får maskinen likevel ros for sin ytelse, brukervennlighet og evne til å lage god hjemmelaget pasta raskt.

Ifølge Delish.com får Philips HR2345 mye skryt for det automatiske designet, brukervennligheten og den raske pastaproduksjonen, som gir jevne og smakfulle resultater. FabulousPasta.com fremhever den kompakte størrelsen, noe som gjør den egnet til mindre pastapartier. Samtidig roser GoodHousekeeping.com maskinens evne til å lage to til tre porsjoner pasta på kort tid, samt det gjennomsiktige rommet som gjør det enkelt å holde øye med deigen. TechRadar.com fremhever maskinens helautomatiske drift, intuitive panel og kompakte størrelse, noe som gjør den til et praktisk og plassbesparende alternativ. 

Vi mener at denne pastamaskinen er verdt pengene, med tanke på det automatiske designet og dens effektive produksjon av jevn og smakfull fersk pasta.  

Fordeler

 • Oppbevaringsskuff for ekstra matriser
 • Komponenter som tåler oppvaskmaskin
 • Enkel å bruke
 • Automatisk drift
Ulemper

 • I en høyere prisklasse

Forbrukerlivs vurdering

Pastamaskinen Philips HR2345 er en kompakt og brukervennlig løsning for enkeltpersoner eller små husholdninger som ønsker en praktisk og plassbesparende pastamaskin. Med sine allsidige innstillinger, det intuitive panelet og den automatiske betjeningen effektiviserer denne pastamaskinen hele prosessen og sikrer konsistente resultater. En oppbevaringsskuff for ekstra matriser og komponenter som tåler oppvaskmaskin, gjør maskinen enda mer praktisk og brukervennlig. Selv om den ligger i en høyere prisklasse, synes vi dette rettferdiggjøres av den gode ytelsen. Denne pastamaskinen anbefales til deg som prioriterer effektivitet og kvalitet. 

 Spesifikasjoner:
 Type: Automatisk
Effekt: 150 W
Type pasta: Penne, spaghetti, lasagne, fettuccine
Materiale: Rustfritt stål


Marcato Atlas 150 Engine – elektrisk pastamaskin med motor

Blant de beste motoriserte pastamaskinene

✅ “Best totalt sett” hos AllRecipes.com
✅ “Beste pastamaskin med elektrisk motor” hos Forbes.com
✅ “Beste tradisjonelle elektriske pastamaskin” hos Fabulouspasta.com
✅ 4,9/5 hos Google Shopping
✅ 4,6/5 hos Amazon

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.
–>

 

Den kompakte utformingen på pastamaskinen Marcato Atlas 150 Engine gjør den til et godt valg for plassbevisste hjemmekokker, små kjøkken og enkeltpersoner eller familier som setter pris på en god pastamaskin, som kan oppbevares uten å ta opp mye plass på benken eller i skapet.

 • Tilkobling av elektrisk motor
 • Justerbar tykkelse på pastaen
 • Kompakt oppbevaring

Anmeldelse: En detaljert gjennomgang av Marcato Atlas 150 Engine

Automatisk motortilkobling
Denne pastamaskinen skiller seg ut med sitt elektriske motortilbehøret, som gjør det enkelt og praktisk å lage pasta. Motortilbehøret fjerner behovet for manuell sveiving for hånd, slik at du kan spare tid og krefter samtidig som du kan nyte fordelene ved en tradisjonell manuell pastamaskin. Med motortilbehøret kan Marcato Atlas 150 Engine håndtere ca. 500 gram pastadeig på én gang. Denne kapasiteten er tilstrekkelig til å lage flere porsjoner fersk pasta, noe som gjør den egnet for små og mellomstore husholdninger eller for gjester. Maskinens slitesterke konstruksjon i rustfritt stål sikrer langvarig ytelse og holdbarhet. Det forkrommede stålmaterialet gir pastamaskinen et elegant preg, samtidig som det gjør den mer motstandsdyktig mot slitasje og korrosjon. Det er enkelt å rengjøre Marcato Atlas 150 Engine med en fuktig klut. Maskinens avtakbare dobbeltkutter og glatte overflater gjør rengjøringen enkel og sikrer en problemfri vedlikeholdsrutine.

Tilpasset pastatykkelse
En av de fremste egenskapene til denne modellen er muligheten til å tilpasse tykkelsen på pastaen etter personlige preferanser. Med ni ulike tykkelsesinnstillinger fra 2,5 til 0,3 millimeter får du full kontroll over tykkelsen på pastaen, noe som gir en helt personlig pasta. Marcato Atlas 150 Engine leveres med to tilbehørsdeler som gjør det mulig å lage fettuccini og englehårsnudler, noe som utvider utvalget av pastavarianter ytterligere. Enten du foretrekker tykke, fyldige nudler eller tynne, delikate tråder, har denne pastamaskinen alt du trenger.

Vi mener at Marcato Atlas 150 er mer egnet for de som ønsker bekvemmeligheten ved en elektrisk motor, mens Imperia iPasta Original gir en mer tradisjonell og praktisk pasta-opplevelse uten den motoriserte funksjonaliteten.

Profftips: For å sikre optimal ytelse og lang levetid for pastamaskinen Marcato Atlas 150, bør du med jevne mellomrom smøre de bevegelige delene og tannhjulene med en liten mengde mineralolje av matvarekvalitet for å holde dem effektive. 

Hva sier forbrukere og eksperter om Marcato Atlas 150 Engine?

Forbrukerne har rost Marcato Atlas Electric Pasta Maker for brukervennligheten, og for at motoren gjør jobben enklere ved å fjerne behovet for å sveive for hånd. Forbrukerne setter også pris på maskinens solide konstruksjon og de slitesterke materialene, som sikrer lang levetid. Noen forbrukere har imidlertid nevnt at instruksjonene og oppskriftene i bruksanvisningen kunne vært mer detaljerte og tydelige, noe som kan forbedres. 

Ifølge Forbes.com har Marcato Atlas 150 tilbehør som gjør det mulig å tilpasse tykkelsen på pastaen, en tidsbesparende motor (ekstrautstyr) og enkel rengjøring, noe som gjør den til et godt valg for dem som ønsker å oppgradere fra å sveive pastaen for hånd.

AllRecipes.com fremhever maskinens slitesterke konstruksjon i forniklet og forkrommet stål og fordelen med at den kan oppbevares enten i et skap eller på kjøkkenbenken.

FabulousPasta.com nevner at den elektriske versjonen av Marcato Atlas Wellness, som også kan brukes som en tradisjonell pastamaskin med håndsveiv, gir en praktisk og effektiv pastaopplevelse, spesielt for de som lager pasta ofte -og at motoren også kan kjøpes separat for ekstra fleksibilitet.

Fordeler

 • Effektiv og tidsbesparende
 • Robust konstruksjon
 • Enkel å rengjøre
 • Resultater av høy kvalitet
Ulemper

 • Begrenset posisjonering av motoren

Forbrukerlivs vurdering

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 Engine har en god kombinasjon av effektivitet, holdbarhet og allsidighet. Med sin elektriske motor åpner den for tidsbesparende og uanstrengt pastaproduksjon, noe som gjør den til et praktisk valg. Den robuste konstruksjonen i rustfritt stål sikrer langvarig ytelse, og det rengjøringsvennlige designet forenkler vedlikeholdet. Noen forbrukere har nevnt begrenset motorposisjonering som en liten ulempe, men en mulig løsning kan være å justere pastamaskinens plassering eller finne en komfortabel håndstilling under bruk. Alt i alt er Marcato Atlas 150 et godt valg for de som er på jakt etter en pålitelig og brukervennlig elektrisk pastamaskin som gir utmerkede resultater.

 Spesifikasjoner:
 Type: Automatisk
Effekt: 100 W
Type pasta: Fettuccini, Tagliatelle
Materiale: Rustfritt stål


Video-guider: Slik kan du bruke pastamaskinen din

Hvis man hører til i den gruppen som er litt usikker på om man bør skaffe seg en pastamaskin eller ikke, er det kanskje fordi man ikke vet nøyaktig hva den kan brukes til. En pastamaskin kan nemlig brukes på mange ulike måter og til mange ulike typer pasta – noe som kan gjøre at man lett mister oversikt.

Nedenfor har vi samlet noen video-guider som hver viser hvordan man bruker pastamaskiner til ulike formål:

Pastadeig – slik lager du en perfekt pastadeig:


Taglierini – lær å lage den beste taglierinien:


Pastatyper – guide til 29 ulike pastaformer:


Gnocchi – guide til den beste gnocchien:


Pastaformer – slik lager du ulike pastaformer:


Jamie Oliver guider – slik lager du god og enkel pasta på kun 5 minutter:


Dansk guide – lær å lage din egen pastadeig:


Spaghetti Carbonara: Lag ekte Spaghetti Carbonara:


Enkel pasta: Slik lager du spaghetti raskt og enkelt:


Porcini – lær å lage en perfekt Porcini svampe-pasta:


Pasta-pesto – slik lager du pasta-pesto med aubergine:


Chicken Ragu – lær å lage kjempegod Chicken Ragu:


Klassikeren – slik lager du den klassiske retten Spaghetti and Meatballs:


Guide til ulike typer pasta

Pasta er ikke bare pasta, for det utrolig mange ulike typer. Noen pastatyper kjenner de fleste til – som for eksempel fettuccine, penne og tortellini – men det finnes flere hundre typer pasta som kommer i ulike farger og former. Pastaen stammer fra Italia, og de 20 forskjellige italienske regionene har alle ulike kjøkken med bestemte preg – dette gjelder også når det kommer til pasta.

Basert på informasjon fra ekspertene hos britiske Bbcgoodfood.com guider vi deg her til hvilke typer pasta du bør vite om:

Bigoli

Bigoli-pastaen stammer fra nord i Italia og kjennetegnes ved at den er en slags tykk og nuddelaktig spaghetti. Bigoli lages som regel av fullkorns-hvete, smør og egg fra ender. Denne pastatypen serveres best sammen med lette sauser som er basert på fisk eller skalldyr – samt fløte eller oljebaserte sauser. Det samme gjelder for de fleste pastatypene som er lange og forholdsvis tynne.

Chitarra

Chitarra stammer fra Abruzzo-regionen midt i Italia og kjennetegnes ved sine lange og tynne spaghettistrimler. På norsk betyr navnet «Chitarra» gitar, og dette er på grunn av måten den lages på. Dette foregår nemlig ved at Chitarra-pastaen skjæres ved hjelp av et harpelignende redskap som minner om gitarstrenger slik at den blir lang og tynn. Chitarra serveres best med myke sauser som er basert på olje eller fløte.

Farfalle

FarfalleFarfalle-pastaen kaldes også for butterfly-pasta på grunn av formen. Oversatt fra italiensk betyr farfalle faktisk «sommerfugl». Farfalle er ofte barnas favoritt på grunn av formen, og de serveres best med tykkere sauser (som for eksempel tomatsaus) eller som hovedingrediens i en kald pastasalat.

Fettuccine

Fettuccine kaldes også båndpasta på grunn av formen. Den er bredere og flatere enn for eksempel spaghetti. Fettuccine er en av de mest utbredte pastatypene og er veldig frisk i konsistensen. Fettuccine serveres best med fisk og skalldyr – eller sammen med en tykk og kremaktig saus.

Fusilli

Fusilli har en spiralform som ser litt ut som en korketrekker og er ganske kort. Fusilli fungerer svært godt i retter med store grønnsaksbiter eller tykkere kjøttsauser da kjøttet eller grønnsakene lett setter seg fast i «korketrekkeren» og dermed blir lettere å spise.

GigliGigli

Gigli-pasta stammer fra regionen Toscana midt i Italia og oversettes på norsk til «liljer». Gigli kjennetegnes ved at de er små og vridde i en skrudd form. Denne pastatypen stammer som oftest fra Firenze – som har en lilje som emblem.

Linguine

Direkte oversatt betyr Linguine «en liten tunge» og minner en del om fettuccine. Linguine er nemlig en flat pastatype, men denne er lengre og smalere i formen. Serveres best sammen med lettere sauser eller alene sammen med olivenolje eller pesto. Linguine fungerer også godt sammen med skalldyr som for eksempel reker.

Orecchiette

Orecchiette kommer fra sør i Italia og har en liten, rund og uthulet form – akkurat som «et lite øre» – som Orecchiette også kalles. Orecchiette serveres best sammen med retter med brokkoli, ansjos, chili og hvitløk.

PennePenne

Penne er en av de pastatypene som de fleste kjenner til. Penne stammer fra sør i Italia og karakteriseres ved å være små og korte med skrå avskjæringer. På norsk betyr order «Penne» penn – og her viser navnet til den skrå avskjæringen. Penne serveres best sammen med fyldige tomat- eller kjøttsauser.

Ravioli

Ravioli er en pastatype som enten fylles med kjøtt, ost eller grønnsaker (eller alle på én gang), så Ravioli er en hel rett i seg selv. Serveres best sammen med enklere sauser, fersk spinat og oliven.

Strozzapreti

Strozzapreti-pastaen stammer fra nord i Italia og kjennetegnes ved å være små, korte og vridd. Oversatt til norsk betyr ordet «prestekveler» og er inspirert av historier om at grådige prester fikk servert Strozzapreti av borgerne før de ble kvalt av den lunefulle formen. Kan gjerne serveres sammen med pesto.

Tortellini

TortelliniTortellini minner veldig om ravioli da det her også er snakk om en fylt pastatype. Tortellini er små biter som er fylt med for eksempel kjøtt eller ost. Deres unike form og robuste utforming gjør tortellini velegnet til supper eller salater.

Trofie

Trofie-pastaen stammer også fra nord i Italia og kjennetegnes ved at den har en vridd form. Trofie er imidlertid lengre og tynnere i formen, og den serveres best sammen med pesto og poteter.


Kjenn din pasta basert på formen

Ovenfor har vi gjennomgått noen av de mest kjente pastatypene. I det følgende avsnittet vil vi gjennomgå flere forskjellige typer pasta basert på formen for å gi en bedre oversikt over alle de ulike pastatypene:

De lange og tynde pasta-typerDe lange og tynne pastatypene

–       Spaghetti

–       Linguine

–       Fusilli lunghi

–       Vermicelli

–       Capellini

–       Spaghettini

–       Bucatini

De lange båndpasta-typene

–       Tagliatelle

–       Pappardelle

–       Fettuccine

–       Mafaldine

–       Stringozzi

–       Trenette

Pasta i skal-formerPasta i skall-form

–       Conchiglie

–       Lumache

–       Lumaconi

De spiralformede pastatypene

–       Fusilli

–       Trofie

–       Strozzapreti

–       Caserecce

–       Gemelli

–       Rotini

De rørformede pastatypene

–       Penne

–       Rigatoni

–       Macaroni

–       Paccheri

–       Tortiglioni

–       Trenne

–       Manicotti

–       Ditalini

–       Cannelloni

Mini-formede pastatyperMini-formede pastatyper

–       Orzo

–       Fregola

–       Canestrini

–       Stelline

–       Risi

–       Quadrettini

–       Anelli

Fylte pastatyper

–       Ravioli

–       Tortellini

–       Cappelletti

–       Agnolotti

Tips til pastatyper – se nøye på endelsene

Som regel er de pastatypene som ender på «ini» en mindre versjon av den originale typen, mens pastatyper som ender på «oni» ofte er en lengre versjon.

Her kan man for eksempel nevne fusilli og dens familiemedlemmer «fusillini» (en mindre versjon av fusilli) og «fusillioni» (en lengere versjon av fusillien).


Tidligere gjennomgåtte produkter – nå avviklet

Nedenfor finner du produkter som vi tidligere har fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til fordel for deg som leser.


Philips Viva pastamaskin

Anbefalt hos den britiske avisen Telegraph.co.uk
Anbefalt hos den britiske avisen Independent.co.uk
Testvinner hos det amerikanske testmagasinet Toptenreviews.com
Anbefalt hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
Kåret til «Beste elektriske pastamaskin» hos pastaekspertene fra Fabulouspasta.com
Testvinner hos det britiske teknologimagasinet Wired.co.uk

Philips Viva pastamaskine

.
Pastamaskinen Philips Viva er blitt inkludert i en lang rekke ulike eksperttester – hele 6 forskjellige tester.

I disse 6 testene har ekspertene testet flere modeller av gangen, og alle modellene er blitt vurdert ut ifra samme kriterier og forhold – deretter er det blitt gitt en samlet poengsum.

Pastamaskinen Philips Viva klarer seg svært godt i alle testene, og dette belønnes med 2 kåringer som testvinner, 3 kåringer som anbefalelsesverdig og 1 kåring som «beste elektriske pastamaskin».

Kan lage mange ulike pastatyper

Pastamaskinen Philips Viva vil være et godt valg for den brukeren som vil kunne lage mange ulike typer pasta og vil ha en elektrisk maskin.

Modellen kan selv blande, elte og forme pastaen etter forbrukerens ønske, og det betyr ar man kan lage for eksempel spaghetti, lasagneplater, penne og fettuccine med denne maskinen. Dersom man vil ha litt ekstra smak og en sunnere pasta, kan man også tilsette grønnsaker når man lager pastaen.

Rask og effektiv ifølge ekspertene

Pastamaskinen Philips Viva er blant annet blitt testet av den britiske avisen Telegraph.co.uk sammen med 7 andre modeller.

Ekspertene er svært begeistrede over denne maskinen og forklarer at det her er snakk om litt av en investering – men til gjengjeld er det en veldig effektiv måte å lage fersk pasta på uten å måtte anstrenge seg noe særlig eller bruke mye tid på arbeidet.

Den britiske avisen Telegraph.co.uk sier også at pastamaskinen Philips Viva er svært kompakt og gjør alt automatisk – modellen er så rask at man kan få hele 450 gram fersk pasta på kun 18 minutter. Som en ekstra bonus er denne pastamaskinen også enkel å rengjøre da maskinens deler kan tas av ifølge ekspertene.

Denne pastamaskinen er også blitt testet av pastaekspertene fra Fabulouspasta.com, og også her hersker det stor begeistring for modellen – faktisk så mye at den kåres til «beste elektriske pastamaskin».

Klarer alt selv, ifølge ekspertene

Også en annen britisk avis, Independent.co.uk, har testet pastamaskinen Philips Viva sammen med 7 andre modeller, og også her er ekspertene imponerte over modellen. De forklarer at denne pastamaskinen utfører alle arbeidsoppgavene selv slik at det eneste man trenger å gjøre er å tilsette ingrediensene, og da lager den nok mat til å kunne mette opptil 4 personer på én gang.

Ekspertene er også imponerte over at det følger med en del tilbehør slik at man kan lage mange typer pasta – og de synes også at størrelsen er veldig god da modellen både er kompakt og lett å oppbevare.

Også testmagasinet Expertreviews.co.uk har teste pastamaskinen Philips Viva, og her er de generelt sett enige med de andre ekspertene.

Expertreviews.co.uk nevner imidlertid også at det er bra at modellen kommer med en inkludert oppskriftsbok slik at man lettere kan eksperimentere med ulike typer pasta, men det er viktig at man er nøye med å måle opp ingrediensene helt korrekt dersom den ferdige pastaen ikke skal bli for våt eller for tørr.

Utvalgte fordeler ved pastamaskinen Philips Viva:
Kan lage mange ulike typer pasta
Kan selv blande, elte og forme
Elektrisk modell
Kompakt modell som er lett å oppbevare
Rask og effektiv ifølge ekspertene

Spesifikasjoner ved pastamaskinen Philips Viva:
Type: Pastamaskin, elektrisk
Produsent: Philips
Høyde: 35 centimeter
Bredde: 13,5 centimeter
Dybde: 28,9 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av Philips Viva fra Philips:


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


KitchenAid pastavalse-sett

KitchenAid pastavalse

.
Denne modellen er ikke en vanlig pastamaskin. Her er det snakk om et valsesett til kjøkkenmaskinen fra KitchenAid som man setter sammen for å kunne lage pasta.

Valsesettet er blitt inkludert i 3 ulike eksperttester som er utført av eksperter fra 2 aviser og 1 testmagasin.

Her er det snakk om de britiske avisene The London Evening Standard og Independent.co.uk samt det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk. Alle de 3 testene er utført som en gruppetest ved at flere ulike modeller er blitt testet og vurdert samtidig.

Pastavalsen fra KitchenAid presterer godt i forhold til konkurrentene, derfor anbefaler ekspertene denne modellen til forbrukerne.

Valsesett til kjøkkenmaskin

Som sagt er det her snakk om et valsesett som man fester til kjøkkenmaskinen fra KitchenAid – deretter kan man lage pasta. Settet består av 3 ulike deler – nemlig en pastarulle, spaghettivalse fettuccinevalse som gjør at man både kan rulle ut og forme pastadeigen.

Når man ruller ut pastaen så gjøres dette i en bredde på 15 centimeter. Det finnes også 8 innstillinger for tykkelse slik at man kan få pasta med nøyaktig den tykkelsen man foretrekker. Det følger også med en rengjøringsbørste slik at man lettere kan fjerne deig og mel fra både rullen og valsen.

Bra tilbehør til kjøkkenmaskinen fra KitchenAid ifølge ekspertene

Pastavalsen fra KitchenAid er blitt testet av den britiske avisen The London Evening Standard sammen med 4 andre pastamaskiner. Her er valsene blitt testet i samarbeid med en kjøkkenmaskin fra KitchenAid.

Ekspertene forklarer at disse valsene er bra tilbehør til en kjøkkenmaskin fra KitchenAid, for da slipper man å måtte rulle ut pastaen selv. Alt man trenger å gjøre er å mikse sammen deigen på selve maskinen, deretter lager tilbehøret pastaen selv. Ekspertene sier også at dette redskapet er spesielt bra egnet til å lage lasagne og tortellini.

Utrolig veldesignet sett, ifølge ekspertene

Valsesettet fra KitchenAid er også blitt testet av testmagasinet Expertreviews.co.uk som er svært imponerte over dette settet. Det nevnes imidlertid at det er nødvendig å eie en kjøkkenmaskin fra KitchenAid for å kunne bruke dette tilbehørssettet.

Dersom man har en kjøkkenmaskin fra KitchenAid så vurderer ekspertene at dette settet er en veldig god investering som lett kan fungere som en «ekte» pastamaskin.

Ekspertene forklarer at det er lett å lage pastadeigen i selve kjøkkenmaskinen og at kvaliteten blir svært god. Deretter festes tilbehøret, og rullen lager enkelt den tykkelsen på pastaen som man ønsker. Ekspertene fremhever at man også her kan lage papirtynn pasta. Etter dette skal man bruke den valsen som man foretrekker – og dette er også veldig enkelt.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid pastavalse-sett:
Sett med pastaruller og 2 valser
8 innstillinger for tykkelse
Rengjøringsbørste følger med
Fungerer i samarbeid med kjøkkenmaskinen fra KitchenAid
God investering dersom man har en kjøkkenmaskin fra KitchenAid

Spesifikasjoner ved KitchenAid pastavalse-sett:
Type: Valsesett til en kjøkkenmaskin fra KitchenAid – inkludert pastaruller, spaghettivalse og fettuccinevalse.
Produsent: KitchenAid
Bredde: 15 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av KitchenAid pastavalse-sett fra Coop.dk:


FAQ

Hvilken pastamaskine er bedst?
En af de bedste pastamaskiner på markedet er Philips Viva pastamaskinen. Pastamaskinen har et flot og elegant design, der gør, at du frit kan have den stående på dit køkkenbord. Philips Viva pastamaskinen er blandt andet anbefalet hos det velkendte britiske testmagasin Expertreviews.co.uk.
Hvilken pastamaskine skal jeg købe?
Det er helt op til dig at vælge, hvilken pastamaskine, du skal købe. Er du til lækker og velsmagende pasta, kombineret med flot og funktionelt design, skal du med sikkerhed have fat på pastamaskinen fra Philips Viva Collection. Der er mange muligheder at vælge imellem, når det kommer til pastamaskiner.
Er det det værd at få en pastamaskine?
For nogle vil det være en genial ide, som sagtens kan betale sig, at få en smart pastamaskine, mens det for andre vil være end dyr engangsudgift, som ikke er det værd i sidste ende. Er du dog typen, der elsker pasta og madlavning, er den lige noget for dig.
Hvor lang tid tager det at lave pasta?
Vælger du at lave pastaen selv, helt fra bunden, kan selve pastadejen være med til, at processen tager lidt ekstra tid – nogle gange op til en time. Skal du dog blot koge pastaen, skal du regne med at bruge cirka 5-7 minutter på madlavningen.


Pastamaskin test – brukte kilder og linker

Expertreviews.co.uk
Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som hovedsakelig tester elektriske produkter den alminnelige forbrukeren trenger i hjemmet. Hovedfokuset ligger på TV, datamaskiner og mobiltelefoner – i tillegg til kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet ulike pastamaskiner, inkludert modellene Philips Viva, Imperia iPasta, Marcato Atlas 150 og valsesettet fra KitchenAid.

Ønsker du å lese mer om testen, kan du klikke på denne linken.


Fabulouspasta.com
Fabulouspasta.com er en Internasjonal nettside med fokus på pastamaskiner. For å kunne lage best mulig pasta, har Fabulouspasta.com testet flere forskjellige pastamaskiner. Dette inkluderer blant annet modellene Philips Viva og Marcato Atlas 150. Les hele testen her.


Independent.co.uk

The Independent er en av Storbritannias største aviser. Avisen behandler et bredt spekter av nyheter fra inn- og utland, politikk, sport og kultur – men det er også plass til det kulinariske samt forbrukerprodukter. Independent.co.uk har her foretatt en test av flere forskjellige pastamaskiner hvor flere av modellene i denne testen er blitt inkludert. Dette gjelder blant annet Philips Viva, Imperia iPasta, Marcato Atlas 150 og valsesettet fra KitchenAid.

Ønsker du å lese mer om testen, kan du klikke på denne linken.


Reviewed.com
Reviewed.com er et amerikansk testmagasin som tester og vurderer ulike typer elektriske produkter – inkludert modellene Imperia iPasta og Marcato Atlas 150. Du kan klikke på denne linken hvis du vil lese hele testen.


Standard.co.uk
Standard.co.uk (eller «The London Evening Standard» som er avisens fulle navn) er en britisk Londonbasert avis med et daglig opplag på 600.000 eksemplarer. Avisen skriver om blant annet nyheter, sport, kultur, underholdning og forbrukerliv. Her har avisen testet forskjellige pastamaskiner, inkludert modellene Marcato Atlas 180, Marcato Atlas 150 og valsesettet fra KitchenAid.

Du kan lese hele artikkelen her.


Telegraph.co.uk
The Telegraph er en av Storbritannias mest tradisjonsrike aviser. Avisen så dagens lys i 1855 og kommer fremdeles ut på trykk daglig – i tillegg til at avisen også har store nettsider. Avisen skriver hovedsakelig om nyheter fra inn- og utland, men også om sport, underholdning, kultur og livsstil. Her har avisen foretatt en test av en rekke ulike pastamaskiner. De følgende modellene fra denne testen er blitt inkludert: Philips Viva, Imperia iPasta og Marcato Atlas 180.

Ønsker du å lese mer om testen, kan du klikke her.


Toptenreviews.com
Toptenreviews.com fungerer som en hjelpende hånd i forbrukernes hverdag når det kommer til valg av diverse elektriske forbrukerprodukter. Dette forbruker- og testmagasinet forsker, tester og undersøker derfor et stort antall forbrukerprodukter i sitt eget laboratorium før det skrives en vurdering av hvert enkelt produkt. Her har de testet flere forskjellige pastamaskiner – og dette inkluderer følende modeller fra denne testen: Philips Viva, Imperia iPasta og Marcato Atlas 150.

Les hele testen her.


Wired.co.uk
Wired.co.uk er et magasin med fokus på IT, kommunikasjon, data og teknologi i forhold til fremtidens kultur, økonomi og politikk. Magasinet utgis både på trykk og i tillegg som nettversjon. Wired.co.uk tester også flere ulike elektriske produkter, og her gjelder det en test av pastamaskiner. Modellen Philips Viva er blitt inkludert i denne testen. Les hele testen ved å trykke på denne linken.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere