Pastamaskin test 2019 – Her er Best i Test pastamaskinene ifølge ekspertene

0

Denne artikkelen handler om de beste pastamaskinene på markedet.

Vi har gjennomgått en rekke ulike modeller som er blitt inkludert i diverse tester hvor eksperter har gitt dem gode poengsummer og flotte kommentarer.

Ekspertpanelene i denne artikkelen består blant annet av de store internasjonale testmagasinene Expertreviews.co.uk, Reviewed.com og Toptenreviews.com, de britiske avisene Telegraph.co.uk, Standard.co.uk og Independent.co.uk, samt husholdningsekspertene fra Goodhousekeeping.com.

Ved hvert produkt gjennomgår vi hva produktet kan og hvordan det fungerer, deretter gjennomgår vi hva ekspertene har å si om fordeler og ulemper ved hver modell.

Denne artikkelen inneholder:
🔸 Oversikt over de beste pastamaskinene
🔸 Videoseksjon hvor man kan se hva man kan bruke en pastamaskin til
🔸 Guide til ulike typer pasta
🔸 Gjennomgang av testene vi har undersøkt – samt linker til eventuell videre lesning

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren kan få en oversikt over de beste produktene på markedet. 

Pastamaskin best i test 2019 – Her er de beste modellene på markedet


Philips Viva pastamaskin

Anbefalt hos den britiske avisen Telegraph.co.uk
Anbefalt hos den britiske avisen Independent.co.uk
Testvinner hos det amerikanske testmagasinet Toptenreviews.com
Anbefalt hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
Kåret til «Beste elektriske pastamaskin» hos pastaekspertene fra Fabulouspasta.com
Testvinner hos det britiske teknologimagasinet Wired.co.uk

Philips Viva pastamaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 844,00 Kr. 0,00 Kr. 1 844,00 Kr. Les mer
1 869,00 Kr. 0,00 Kr. 1 869,00 Kr. Les mer
1 899,00 Kr. 0,00 Kr. 1 899,00 Kr. Les mer
1 949,00 Kr. 0,00 Kr. 1 949,00 Kr. Les mer

 

Pastamaskinen Philips Viva er blitt inkludert i en lang rekke ulike eksperttester – hele 6 forskjellige tester.

I disse 6 testene har ekspertene testet flere modeller av gangen, og alle modellene er blitt vurdert ut ifra samme kriterier og forhold – deretter er det blitt gitt en samlet poengsum.

Pastamaskinen Philips Viva klarer seg svært godt i alle testene, og dette belønnes med 2 kåringer som testvinner, 3 kåringer som anbefalelsesverdig og 1 kåring som «beste elektriske pastamaskin».

Kan lage mange ulike pastatyper

Pastamaskinen Philips Viva vil være et godt valg for den brukeren som vil kunne lage mange ulike typer pasta og vil ha en elektrisk maskin.

Modellen kan selv blande, elte og forme pastaen etter forbrukerens ønske, og det betyr ar man kan lage for eksempel spaghetti, lasagneplater, penne og fettuccine med denne maskinen. Dersom man vil ha litt ekstra smak og en sunnere pasta, kan man også tilsette grønnsaker når man lager pastaen.

Rask og effektiv ifølge ekspertene

Pastamaskinen Philips Viva er blant annet blitt testet av den britiske avisen Telegraph.co.uk sammen med 7 andre modeller.

Ekspertene er svært begeistrede over denne maskinen og forklarer at det her er snakk om litt av en investering – men til gjengjeld er det en veldig effektiv måte å lage fersk pasta på uten å måtte anstrenge seg noe særlig eller bruke mye tid på arbeidet.

Den britiske avisen Telegraph.co.uk sier også at pastamaskinen Philips Viva er svært kompakt og gjør alt automatisk – modellen er så rask at man kan få hele 450 gram fersk pasta på kun 18 minutter. Som en ekstra bonus er denne pastamaskinen også enkel å rengjøre da maskinens deler kan tas av ifølge ekspertene.

Denne pastamaskinen er også blitt testet av pastaekspertene fra Fabulouspasta.com, og også her hersker det stor begeistring for modellen – faktisk så mye at den kåres til «beste elektriske pastamaskin».

Klarer alt selv, ifølge ekspertene

Også en annen britisk avis, Independent.co.uk, har testet pastamaskinen Philips Viva sammen med 7 andre modeller, og også her er ekspertene imponerte over modellen. De forklarer at denne pastamaskinen utfører alle arbeidsoppgavene selv slik at det eneste man trenger å gjøre er å tilsette ingrediensene, og da lager den nok mat til å kunne mette opptil 4 personer på én gang.

Ekspertene er også imponerte over at det følger med en del tilbehør slik at man kan lage mange typer pasta – og de synes også at størrelsen er veldig god da modellen både er kompakt og lett å oppbevare.

Også testmagasinet Expertreviews.co.uk har teste pastamaskinen Philips Viva, og her er de generelt sett enige med de andre ekspertene.

Expertreviews.co.uk nevner imidlertid også at det er bra at modellen kommer med en inkludert oppskriftsbok slik at man lettere kan eksperimentere med ulike typer pasta, men det er viktig at man er nøye med å måle opp ingrediensene helt korrekt dersom den ferdige pastaen ikke skal bli for våt eller for tørr.

Utvalgte fordeler ved pastamaskinen Philips Viva:
🔵 Kan lage mange ulike typer pasta
🔵 Kan selv blande, elte og forme
🔵 Elektrisk modell
🔵 Kompakt modell som er lett å oppbevare
🔵 Rask og effektiv ifølge ekspertene

Spesifikasjoner ved pastamaskinen Philips Viva:
🔴 Type: Pastamaskin, elektrisk
🔴 Produsent: Philips
🔴 Høyde: 35 centimeter
🔴 Bredde: 13,5 centimeter
🔴 Dybde: 28,9 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av Philips Viva fra Philips:

https://www.youtube.com/watch?v=tQHGD37xLrQ

Marcato Atlas 150 pastamaskin

✅ Anbefalt hos den britiske avisen Independent.co.uk
✅ Anbefalt hos den britiske avisen Standard.co.uk (The London Evening Standard)
✅ Kåret til «Enklest å oppbevare» hos det amerikanske testmagasinet Toptenreviews.com
✅ Anbefalt hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ Anbefalt hos pastaekspertene fra Fabulouspasta.com
✅ Testvinner hos det amerikanske testmagasinet Reviewed.com

Marcato Atlas 150 pastamaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
649,00 Kr. 0,00 Kr. 649,00 Kr. Les mer
649,00 Kr. 59,00 Kr. 708,00 Kr. Les mer

 

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 er blitt inkludert i 6 offisielle eksperttester hvor flere forskjellige pastamaskiner er blitt testet samtidig. Her er det snakk om tester som er blitt utført av 2 aviser, 3 testmagasiner og et lag med pastaeksperter. Alle modellene er blitt testet og vurdert ut ifra kriterier som yteevne, prestasjoner, brukervennlighet og design.

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 klarer seg godt i alle de 6 testene, derfor får modellen flotte kommentarer og gode plasseringer i testene.

Kan lage 16 typer pasta

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 vil være et godt valg for den forbrukeren som vil ha en moderne klassiker som kan gi mye variasjon på kjøkkenet. Denne modellen kan lage hele 16 ulike pastaformer, noe som betyr stor allsidighet (det kan være nødvendig å kjøpe ekstra tilbehør for å kunne lage alle de 16 typene).

Videre er modellen også justerbar slik at man selv kan stille inn tykkelsen på pastaen. Her finnes det 10 ulike intervaller.

Marcato Atlas 150 kommer i et svært flott design (finnes også i flere farger) som vil pynte opp kjøkkenbenken. Det følge også med redskap som gjør at man kan feste maskinen til bordplaten.

Beste modell til å rulle ut pastaen ifølge ekspertene

Marcato Atlas 150 er blant annet blitt testet av det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk, og ekspertene mener at denne modellen er den beste til å rulle ut pastaen.

Utrullingen gir nemlig en helt myk og glatt pasta, og håndtaket er særdeles godt å holde i. Derfor er det ingen problemer når det kommer til å rulle ut pastaen, noe andre modeller kan slite med ifølge ekspertene.

Expertreviews.co.uk skriver også at Marcato Atlas 150 gir brukeren mulighet til å lage veldig tynn pasta, og dette klarer den bedre enn de fleste andre modeller. Ekspertene er også svært imponerte over alle de ulike innstillingsmulighetene man har for tykkelsen av pastaen.

Testmagasinet Toptenreviews.com har også testet denne pastamaskinen, og her er ekspertene like fornøyde med modellen og dens yteevner. De nevner også at denne modellen er veldig enkel å oppbevare, noe som er en stor fordel.

En komfortabel modell ifølge ekspertene

Pastamaskinen Marcato Atlas 150 er også blitt inkludert i en test som avisen Standard.co.uk har utført av 5 ulike pastamaskiner. Ekspertene herfra kommenterer at det er bra at modellen finnes i flere ulike farger – og at den kan lage papirtynn pasta – noe andre modeller sliter med å gjøre.

Den britiske avisen Independent.co.uk har også testet Marcato Atlas 150, og de anbefaler spesielt denne modellen til den forbrukeren som vil ha god komfort. Både modellen i seg selv samt modellens håndtak er veldig lett å bruke, skriver testpanelet deres.

Pastamaskinen får også ros for at den ikke bruker på langt nær like mye mel som de andre modellene for å unngå at pastaen setter seg fast. Modellen er også tung og solid, og det føles som om den er laget for å kunne holde et helt liv.

Utvalgte fordeler ved pastamaskinen Marcato Atlas 150:
🔵 Kan lage opptil 16 ulike typer pasta
🔵 10 innstillinger for pastaens tykkelse
🔵 Flott design
🔵 Ruller ut pastaen veldig glatt og mykt
🔵 Enkel å oppbevare

Spesifikasjoner ved pastamaskinen Marcato Atlas 150:
🔴 Type: Pastamaskin, manuell.
🔴 Elektrisk tilbehør kan kjøpes i tillegg.
🔴 Produsent: Marcato
🔴 Høyde: 20,3 centimeter
🔴 Bredde: 20,3 centimeter
🔴 Dybde: 17,8 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av Marcato Atlas 150 pastamaskin fra Marcato Pasta:

https://www.youtube.com/watch?v=e6tVVMqv9y4

Marcato Atlas 180 pastamaskin

✅ Anbefalt hos den britiske avisen Telegraph.co.uk
✅ Anbefalt hos den britiske avisen Standard.co.uk (The London Evening Standard)

Marcato Atlas 180 pastamaskine

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
622,00 Kr. 0,00 Kr. 622,00 Kr. Les mer
1 349,00 Kr. 0,00 Kr. 1 349,00 Kr. Les mer

 

Pastamaskinen Marcato Atlas 180 er blitt inkludert i 2 ulike tester utført av henholdsvis den britiske avisen Telegraph.co.uk og en annen britisk avis; The London Evening Standard.

Sammen med en rekke andre modeller er pastamaskinen Marcato Atlas 180 blitt testet ut ifra spesifikke parametere som yteevne, brukervennlighet, design og håndterbarhet – deretter er det blitt gitt en endelig bedømmelse. Denne pastamaskinen klarer seg godt i testene, og derfor anbefaler begge avisene denne modellen til forbrukerne.

Flott og bred pastamaskin

Pastamaskinen Marcato Atlas 180 er en større og bredere versjon av den klassiske modellen Marcato Atlas og passer derfor godt til en erfaren pasta-kokk som vil ha en nyere maskin. Her er det snakk om en manuell pastamaskin i et flott design i krombelagt, rustfritt stål. Den tar en del plass, men ser veldig flott ut.

Modellen kommer både med en håndsving og en bordholder slik at den kan settes fast på bordplaten– samt forskjellige ruller til å lage både lasagneplater, båndpasta, fettuccine eller firkantet tagliolini.

Velbygget modell med bra tilbehør ifølge ekspertene

Pastamaskinen Marcato Atlas 180 er blitt inkludert i en test av flere pastamaskiner utført av den britiske avisen Telegraph.co.uk.

Ekspertene er svært imponerte over denne modellen og forklarer at den først og fremst er velbygget og flott i sin krombelagte overflate. I tillegg til dette er det veldig enkelt å rengjøre modellen, og man kan bruke denne pastamaskinen til å lage mange forskjellige typer pasta.

Videre skriver Telegraph.co.uk at pastamaskinen Marcato Atlas 180 er justerbar og kommer med flere forskjellige innstillingsmuligheter når det kommer til tykkelsen på pastaen, noe som gir en god presisjon. Det følger også med en svært vellykket oppskriftsbok, noe som er et bra tillegg.

Modell med mange muligheter ifølge ekspertene

Den britiske avisen The London Evening Standard har testet 5 ulike pastamaskiner for å finne de beste modellene på markedet, og her er pastamaskinen Marcato Atlas 180 blitt inkludert.

Denne modellen ligger på ekspertenes toppliste da de synes at det her er snakk om en god og allsidig maskin som gir brukeren mange muligheter – blant annet når det kommer til innstilling for tykkelse av pastaen.

Modellen kan lage flere typer pasta – som blant annet båndpasta-typene fettuccine og tagliatelle samt spaghetti. Hvis man vil kunne lage andre typer pasta så kan man kjøpe mer tilbehør.

Utvalgte fordeler ved pastamaskinen Marcato Atlas 180:
🔵 Flott modell i krombelagt rustfritt stål
🔵 Bredere manuell modell til den erfarne brukeren
🔵 Kan lage flere typer pasta
🔵 Med god oppskriftsbok
🔵 Justerbar modell

Spesifikasjoner ved pastamaskinen Marcato Atlas 180:
🔴 Type: Pastamaskin, manuell
🔴 Produsent: Marcato
🔴 Høyde: 17 centimeter
🔴 Bredde: 21 centimeter
🔴 Dybde: 24 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av Marcato Atlas 180 pastamaskin fra Culinary&Metal:

https://www.youtube.com/watch?v=6y1aHgFre-8

Imperia iPasta

✅ Anbefalt hos den britiske avisen Telegraph.co.uk
✅ Testvinner hos den britiske avisen Independent.co.uk
✅ Kåret til «Beste budsjettmodell» hos det amerikanske testmagasinet Toptenreviews.com
✅ Anbefalt hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ Anbefalt hos det amerikanske testmagasinet Reviewed.com

Imperia iPasta

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Imperia iPasta er blitt inkludert i 5 ulike offisielle tester hvor eksperter har testet og vurdert flere modeller. Her er det snakk om en test utført av henholdsvis de britiske avisene Telegraph.co.uk og Independent.co.uk samt testmagasinene Toptenreviews.com, Expertreviews.co.uk og Reviewed.com. Imperia iPasta klarer seg svært godt i alle testene, og dette belønnes med klare anbefalinger som en god modell til forbrukerne.

Robust og manuell modell

Imperia iPasta hører til blant de manuelle pastamaskinene hvor man selv må rulle ut pastaen. Her er det snakk om en flott og enkel modell i forkrommet stål som er fremstilt svært robust og solid slik at den kan holde i mange år.

Det følger med en pastavalse og en lasagnevalse slik at man kan lage både lasagneplater, tagliatelle og båndpastaen fettuccine, men man kan også kjøpe ekstra tilbehør slik at man kan lage flere typer pasta og pastaretter.

Enkel i bruk ifølge ekspertene

Imperia iPasta er blant annet blitt testet av den britiske avisen Telegraph.co.uk sammen med 7 andre pastamaskiner, og ekspertene herfra er generelt sett fornøyde med modellen. De framhever spesielt at Imperia iPasta kan settes fast på bordplaten, noe som gir frie hender til å håndtere pastadeigen bedre. Ekspertene forklarer også at modellen er utrolig enkel å bruke, og det samme gjelder rengjøringen da man lett kan nå vanskelige kriker og kroker samt mer tilgjengelige steder.

Telegraph.co.uk går i sin anmeldelse av denne pastamaskinen inn på at det er en stor fordel at modellen er justerbar slik at man kan lage flere typer pasta med den.

Dersom man ser etter en litt mer prisvennlig modell, vil denne pastamaskinen også være et godt valg – testmagasinet Toptenreviews.com skriver nemlig i sin anmeldelse at det her er snakk om testens beste budsjettmodell.

Klar testvinner ifølge ekspertene

Imperia iPasta er også blitt inkludert i en test av til sammen 8 pastamaskiner utført av den britiske avisen Independent.co.uk, og her utnevnes modellen til testvinner. Dette begrunnes med at maskinen er utrolig godt laget og at den presterer svært godt med én gang. Her ble pastaen kjempegod på første forsøk, mens det med de andre maskinene tok litt lengre tid for ekspertene å bli kjent med.

I tillegg til dette får Imperia iPasta også ros for å ha en smart justerbarhet og mulighet til å spenne den fast til bordplaten.

Testmagasinet Expertreviews.co.uk har også testet denne modellen og kaller den for «den beste pastamaskinen man kan kjøpe». Dette begrunnes med at det her er snakk om en modell som stort sett har alt – den eneste ulempen ved modellen er at den kan forflytte seg mens den jobber.

Utvalgte fordeler ved Imperia iPasta:
🔵 Flott modell i forkrommet stål
🔵 Manuell maskin
🔵 Robust laget
🔵 Enkel å bruke
🔵 Presterer godt med én gang ifølge ekspertene

Spesifikasjoner ved Imperia iPasta:
🔴 Type: Pastamaskin, manuell
🔴 Produsent: Imperia
🔴 Høyde: 16 centimeter
🔴 Bredde: 21 centimeter
🔴 Dybde: 20,5 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av Imperia iPasta fra Lineapasta:

https://www.youtube.com/watch?v=J1RT21g0lxo

Imperia Restaurant

God til restauranter
Anbefalt av den britiske avisen Independent.co.uk

Imperia Restaurant

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer

 

Modellen Imperia Restaurant er blitt inkludert i en gruppetest hos den britiske avisen Independent.co.uk hvor flere ulike pastamaskiner er blitt testet samtidig. Imperia Restaurant og de øvrige modellene er blitt vurdert ut ifra blant annet kriterier som yteevne, prestasjoner, design og brukervennlighet. Basert på disse resultatene vurderer ekspertene at denne pastamaskinen er svært velfungerende.

Modellen vil også være et godt valg for en halvprofesjonell forbruker som vil ha samme gode kvalitet som man får hos faglærte kokker på restaurant – modellen er nemlig laget til profesjonelt bruk på restauranter.

Profesjonell modell

Imperia Restaurant hører til blant de elektriske og profesjonelle pastamaskinene som brukes på hoteller og restauranter hvor det skal lages fersk pasta fra bunnen av. Derfor er denne modellen av veldig god kvalitet, noe som også avspeiles i prisen da den ikke ligger i den billige enden av skalaen. Denne modellen er nemlig markant dyrere enn de fleste andre pastamaskiner man finner til hjemmebruk.

Ettersom det her er snakk om en profesjonell modell så er den skapt til å lage store mengder pasta – og dette inkluderer også at modellen kan jobbe med opptil 12 kilo pasta i timen. I tillegg til dette kan man også lage veldig bred pasta på opptil 21 centimeter – og pastaen kan lages i 10 ulike tykkelser.

Kan lage 7 forskjellige typer pasta

Ettersom Imperia Restaurant er en profesjonell pastamaskin så kan modellen også lage flere ulike typer pasta. Her er det snakk om hele 7 forskjellige typer, og derfor følger det også med 7 ulike valser.

Man kan lage følgende pastatyper med denne modellen: Spaghetti, capelli angelo, tagliatelle, trenette, fettuccine, lasagneplater og lasagnette. I tillegg til dette er selve modellen skapt til å være robust og solid ettersom den er designet til å brukes veldig ofte. Det er også veldig enkelt å bruke maskinen, for modellen er alltid klar til bruk og krever svært lite rengjøring – det holder lenge å tørke over med en våt klut etter bruk.

Et godt valg ifølge ekspertene

Imperia Restaurant er blitt testet i en større test av ulike pastamaskiner utført av den britiske avisen Independent.co.uk. De britiske ekspertene er svært imponerte over modellen og anbefaler den varmt til forbrukerne.

De anbefaler modellen fordi de synes at denne modellen er svært solid og robust – og fordi den tilbyr godt valgmuligheter for innstilling av tykkelse og fremstilling av ulike typer pasta. Modellen produserer pasta av høy kvalitet og krever stort sett ikke tilvenning.

Utvalgte fordeler ved Imperia Restaurant:
🔵 Profesjonell modell
🔵 Skapt til restauranter
🔵 Kan lage brede pastastykker
🔵 Kan lage 7 ulike typer pasta
🔵 Enkel rengjøring

Spesifikasjoner ved Imperia Restaurant:
🔴 Type: Pastamaskin, elektrisk
🔴 Produsent: Imperia
🔴 Høyde: 30 centimeter
🔴 Bredde: 22 centimeter
🔴 Dybde: 25 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av Imperia Restaurant fra Lineapasta:

https://www.youtube.com/watch?v=dkz5gxXjpZs

KitchenAid pastavalse-sett

✅ Anbefalt hos den britiske avisen Standard.co.uk (The London Evening Standard)
✅ Anbefalt hos det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk
✅ Anbefalt hos den britiske avisen Independent.co.uk

KitchenAid pastavalse

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
2 999,00 Kr. 0,00 Kr. 2 999,00 Kr. Les mer
3 339,00 Kr. 0,00 Kr. 3 339,00 Kr. Les mer
3 339,00 Kr. 0,00 Kr. 3 339,00 Kr. Les mer
3 339,00 Kr. 0,00 Kr. 3 339,00 Kr. Les mer

 

Denne modellen er ikke en vanlig pastamaskin. Her er det snakk om et valsesett til kjøkkenmaskinen fra KitchenAid som man setter sammen for å kunne lage pasta.

Valsesettet er blitt inkludert i 3 ulike eksperttester som er utført av eksperter fra 2 aviser og 1 testmagasin.

Her er det snakk om de britiske avisene The London Evening Standard og Independent.co.uk samt det britiske testmagasinet Expertreviews.co.uk. Alle de 3 testene er utført som en gruppetest ved at flere ulike modeller er blitt testet og vurdert samtidig.

Pastavalsen fra KitchenAid presterer godt i forhold til konkurrentene, derfor anbefaler ekspertene denne modellen til forbrukerne.

Valsesett til kjøkkenmaskin

Som sagt er det her snakk om et valsesett som man fester til kjøkkenmaskinen fra KitchenAid – deretter kan man lage pasta. Settet består av 3 ulike deler – nemlig en pastarulle, spaghettivalse fettuccinevalse som gjør at man både kan rulle ut og forme pastadeigen.

Når man ruller ut pastaen så gjøres dette i en bredde på 15 centimeter. Det finnes også 8 innstillinger for tykkelse slik at man kan få pasta med nøyaktig den tykkelsen man foretrekker. Det følger også med en rengjøringsbørste slik at man lettere kan fjerne deig og mel fra både rullen og valsen.

Bra tilbehør til kjøkkenmaskinen fra KitchenAid ifølge ekspertene

Pastavalsen fra KitchenAid er blitt testet av den britiske avisen The London Evening Standard sammen med 4 andre pastamaskiner. Her er valsene blitt testet i samarbeid med en kjøkkenmaskin fra KitchenAid.

Ekspertene forklarer at disse valsene er bra tilbehør til en kjøkkenmaskin fra KitchenAid, for da slipper man å måtte rulle ut pastaen selv. Alt man trenger å gjøre er å mikse sammen deigen på selve maskinen, deretter lager tilbehøret pastaen selv. Ekspertene sier også at dette redskapet er spesielt bra egnet til å lage lasagne og tortellini.

Utrolig veldesignet sett, ifølge ekspertene

Valsesettet fra KitchenAid er også blitt testet av testmagasinet Expertreviews.co.uk som er svært imponerte over dette settet. Det nevnes imidlertid at det er nødvendig å eie en kjøkkenmaskin fra KitchenAid for å kunne bruke dette tilbehørssettet.

Dersom man har en kjøkkenmaskin fra KitchenAid så vurderer ekspertene at dette settet er en veldig god investering som lett kan fungere som en «ekte» pastamaskin.

Ekspertene forklarer at det er lett å lage pastadeigen i selve kjøkkenmaskinen og at kvaliteten blir svært god. Deretter festes tilbehøret, og rullen lager enkelt den tykkelsen på pastaen som man ønsker. Ekspertene fremhever at man også her kan lage papirtynn pasta. Etter dette skal man bruke den valsen som man foretrekker – og dette er også veldig enkelt.

Utvalgte fordeler ved KitchenAid pastavalse-sett:
🔵 Sett med pastaruller og 2 valser
🔵 8 innstillinger for tykkelse
🔵 Rengjøringsbørste følger med
🔵 Fungerer i samarbeid med kjøkkenmaskinen fra KitchenAid
🔵 God investering dersom man har en kjøkkenmaskin fra KitchenAid

Spesifikasjoner ved KitchenAid pastavalse-sett:
🔴 Type: Valsesett til en kjøkkenmaskin fra KitchenAid – inkludert pastaruller, spaghettivalse og fettuccinevalse.
🔴 Produsent: KitchenAid
🔴 Bredde: 15 centimeter

Her kan du se en videopresentasjon av KitchenAid pastavalse-sett fra Coop.dk:

https://www.youtube.com/watch?v=SoMHFF7kTXY

Video-guider: Slik kan du bruke pastamaskinen din

Hvis man hører til i den gruppen som er litt usikker på om man bør skaffe seg en pastamaskin eller ikke, er det kanskje fordi man ikke vet nøyaktig hva den kan brukes til. En pastamaskin kan nemlig brukes på mange ulike måter og til mange ulike typer pasta – noe som kan gjøre at man lett mister oversikt.

Nedenfor har vi samlet noen video-guider som hver viser hvordan man bruker pastamaskiner til ulike formål:

Pastadeig – slik lager du en perfekt pastadeig:

https://www.youtube.com/watch?v=ESz55eORW44

Taglierini – lær å lage den beste taglierinien:

https://www.youtube.com/watch?v=IKe3uatYLmo

Pastatyper – guide til 29 ulike pastaformer:

https://www.youtube.com/watch?v=Ew-3-8itpjc

Gnocchi – guide til den beste gnocchien:

https://www.youtube.com/watch?v=LRmPcaGAG0s

Pastaformer – slik lager du ulike pastaformer:

https://www.youtube.com/watch?v=1teUhznIYeU

Jamie Oliver guider – slik lager du god og enkel pasta på kun 5 minutter:

https://www.youtube.com/watch?v=Z2wy4lWssjk

Dansk guide – lær å lage din egen pastadeig:

https://www.youtube.com/watch?v=2y5FYElpaT0

Spaghetti Carbonara: Lag ekte Spaghetti Carbonara:

https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs

Enkel pasta: Slik lager du spaghetti raskt og enkelt:

https://www.youtube.com/watch?v=QHvnRQ-MoEA

Porcini – lær å lage en perfekt Porcini svampe-pasta:

https://www.youtube.com/watch?v=9Zd15zYcMu0

Pasta-pesto – slik lager du pasta-pesto med aubergine:

https://www.youtube.com/watch?v=7HgI_Cs6PmU

Chicken Ragu – lær å lage kjempegod Chicken Ragu:

https://www.youtube.com/watch?v=PTT5R0ZMaas

Klassikeren – slik lager du den klassiske retten Spaghetti and Meatballs:

https://www.youtube.com/watch?v=6Fsd_LpwmFU

Guide til ulike typer pasta

Pasta er ikke bare pasta, for det utrolig mange ulike typer. Noen pastatyper kjenner de fleste til – som for eksempel fettuccine, penne og tortellini – men det finnes flere hundre typer pasta som kommer i ulike farger og former. Pastaen stammer fra Italia, og de 20 forskjellige italienske regionene har alle ulike kjøkken med bestemte preg – dette gjelder også når det kommer til pasta.

Basert på informasjon fra ekspertene hos britiske Bbcgoodfood.com guider vi deg her til hvilke typer pasta du bør vite om:

Bigoli

Bigoli-pastaen stammer fra nord i Italia og kjennetegnes ved at den er en slags tykk og nuddelaktig spaghetti. Bigoli lages som regel av fullkorns-hvete, smør og egg fra ender. Denne pastatypen serveres best sammen med lette sauser som er basert på fisk eller skalldyr – samt fløte eller oljebaserte sauser. Det samme gjelder for de fleste pastatypene som er lange og forholdsvis tynne.

Chitarra

Chitarra stammer fra Abruzzo-regionen midt i Italia og kjennetegnes ved sine lange og tynne spaghettistrimler. På norsk betyr navnet «Chitarra» gitar, og dette er på grunn av måten den lages på. Dette foregår nemlig ved at Chitarra-pastaen skjæres ved hjelp av et harpelignende redskap som minner om gitarstrenger slik at den blir lang og tynn. Chitarra serveres best med myke sauser som er basert på olje eller fløte.

Farfalle

FarfalleFarfalle-pastaen kaldes også for butterfly-pasta på grunn av formen. Oversatt fra italiensk betyr farfalle faktisk «sommerfugl». Farfalle er ofte barnas favoritt på grunn av formen, og de serveres best med tykkere sauser (som for eksempel tomatsaus) eller som hovedingrediens i en kald pastasalat.

Fettuccine

Fettuccine kaldes også båndpasta på grunn av formen. Den er bredere og flatere enn for eksempel spaghetti. Fettuccine er en av de mest utbredte pastatypene og er veldig frisk i konsistensen. Fettuccine serveres best med fisk og skalldyr – eller sammen med en tykk og kremaktig saus.

Fusilli

Fusilli har en spiralform som ser litt ut som en korketrekker og er ganske kort. Fusilli fungerer svært godt i retter med store grønnsaksbiter eller tykkere kjøttsauser da kjøttet eller grønnsakene lett setter seg fast i «korketrekkeren» og dermed blir lettere å spise.

GigliGigli

Gigli-pasta stammer fra regionen Toscana midt i Italia og oversettes på norsk til «liljer». Gigli kjennetegnes ved at de er små og vridde i en skrudd form. Denne pastatypen stammer som oftest fra Firenze – som har en lilje som emblem.

Linguine

Direkte oversatt betyr Linguine «en liten tunge» og minner en del om fettuccine. Linguine er nemlig en flat pastatype, men denne er lengre og smalere i formen. Serveres best sammen med lettere sauser eller alene sammen med olivenolje eller pesto. Linguine fungerer også godt sammen med skalldyr som for eksempel reker.

Orecchiette

Orecchiette kommer fra sør i Italia og har en liten, rund og uthulet form – akkurat som «et lite øre» – som Orecchiette også kalles. Orecchiette serveres best sammen med retter med brokkoli, ansjos, chili og hvitløk.

PennePenne

Penne er en av de pastatypene som de fleste kjenner til. Penne stammer fra sør i Italia og karakteriseres ved å være små og korte med skrå avskjæringer. På norsk betyr order «Penne» penn – og her viser navnet til den skrå avskjæringen. Penne serveres best sammen med fyldige tomat- eller kjøttsauser.

Ravioli

Ravioli er en pastatype som enten fylles med kjøtt, ost eller grønnsaker (eller alle på én gang), så Ravioli er en hel rett i seg selv. Serveres best sammen med enklere sauser, fersk spinat og oliven.

Strozzapreti

Strozzapreti-pastaen stammer fra nord i Italia og kjennetegnes ved å være små, korte og vridd. Oversatt til norsk betyr ordet «prestekveler» og er inspirert av historier om at grådige prester fikk servert Strozzapreti av borgerne før de ble kvalt av den lunefulle formen. Kan gjerne serveres sammen med pesto.

Tortellini

TortelliniTortellini minner veldig om ravioli da det her også er snakk om en fylt pastatype. Tortellini er små biter som er fylt med for eksempel kjøtt eller ost. Deres unike form og robuste utforming gjør tortellini velegnet til supper eller salater.

Trofie

Trofie-pastaen stammer også fra nord i Italia og kjennetegnes ved at den har en vridd form. Trofie er imidlertid lengre og tynnere i formen, og den serveres best sammen med pesto og poteter.


Kjenn din pasta basert på formen

Ovenfor har vi gjennomgått noen av de mest kjente pastatypene. I det følgende avsnittet vil vi gjennomgå flere forskjellige typer pasta basert på formen for å gi en bedre oversikt over alle de ulike pastatypene:

De lange og tynde pasta-typerDe lange og tynne pastatypene

–       Spaghetti

–       Linguine

–       Fusilli lunghi

–       Vermicelli

–       Capellini

–       Spaghettini

–       Bucatini

De lange båndpasta-typene

–       Tagliatelle

–       Pappardelle

–       Fettuccine

–       Mafaldine

–       Stringozzi

–       Trenette

Pasta i skal-formerPasta i skall-form

–       Conchiglie

–       Lumache

–       Lumaconi

De spiralformede pastatypene

–       Fusilli

–       Trofie

–       Strozzapreti

–       Caserecce

–       Gemelli

–       Rotini

De rørformede pastatypene

–       Penne

–       Rigatoni

–       Macaroni

–       Paccheri

–       Tortiglioni

–       Trenne

–       Manicotti

–       Ditalini

–       Cannelloni

Mini-formede pastatyperMini-formede pastatyper

–       Orzo

–       Fregola

–       Canestrini

–       Stelline

–       Risi

–       Quadrettini

–       Anelli

Fylte pastatyper

–       Ravioli

–       Tortellini

–       Cappelletti

–       Agnolotti

Tips til pastatyper – se nøye på endelsene

Som regel er de pastatypene som ender på «ini» en mindre versjon av den originale typen, mens pastatyper som ender på «oni» ofte er en lengre versjon.

Her kan man for eksempel nevne fusilli og dens familiemedlemmer «fusillini» (en mindre versjon av fusilli) og «fusillioni» (en lengere versjon av fusillien).


Pastamaskin test – brukte kilder og linker

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er et britisk testmagasin som hovedsakelig tester elektriske produkter den alminnelige forbrukeren trenger i hjemmet. Hovedfokuset ligger på TV, datamaskiner og mobiltelefoner – i tillegg til kjøkkenprodukter. Her har Expertreviews.co.uk testet ulike pastamaskiner, inkludert modellene Philips Viva, Imperia iPasta, Marcato Atlas 150 og valsesettet fra KitchenAid.

Ønsker du å lese mer om testen, kan du klikke på denne linken.


Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Hos Good Housekeeping Institute kan man som forbruker finne kunnskap, informasjon og vurderinger av forskjellige hus-, hjem- og hageprodukter. Goodhousekeeping.com foretar av og til nye tester og vurderer produktene ut ifra funksjonalitet, brukervennlighet, miljøvennlighet og pris. Her har Goodhousekeeping.co.uk testet pastamaskinen Imperia La Pastia Italiana. Du kan lese ekspertenes anmeldelse her.


Fabulouspasta.com 🇺🇸
Fabulouspasta.com er en Internasjonal nettside med fokus på pastamaskiner. For å kunne lage best mulig pasta, har Fabulouspasta.com testet flere forskjellige pastamaskiner. Dette inkluderer blant annet modellene Philips Viva og Marcato Atlas 150. Les hele testen her.


Independent.co.uk 🇬🇧

The Independent er en av Storbritannias største aviser. Avisen behandler et bredt spekter av nyheter fra inn- og utland, politikk, sport og kultur – men det er også plass til det kulinariske samt forbrukerprodukter. Independent.co.uk har her foretatt en test av flere forskjellige pastamaskiner hvor flere av modellene i denne testen er blitt inkludert. Dette gjelder blant annet Philips Viva, Imperia iPasta, Marcato Atlas 150 og valsesettet fra KitchenAid.

Ønsker du å lese mer om testen, kan du klikke på denne linken.


Reviewed.com 🇺🇸
Reviewed.com er et amerikansk testmagasin som tester og vurderer ulike typer elektriske produkter – inkludert modellene Imperia iPasta og Marcato Atlas 150. Du kan klikke på denne linken hvis du vil lese hele testen.


Standard.co.uk 🇬🇧
Standard.co.uk (eller «The London Evening Standard» som er avisens fulle navn) er en britisk Londonbasert avis med et daglig opplag på 600.000 eksemplarer. Avisen skriver om blant annet nyheter, sport, kultur, underholdning og forbrukerliv. Her har avisen testet forskjellige pastamaskiner, inkludert modellene Marcato Atlas 180, Marcato Atlas 150 og valsesettet fra KitchenAid.

Du kan lese hele artikkelen her.


Telegraph.co.uk 🇬🇧
The Telegraph er en av Storbritannias mest tradisjonsrike aviser. Avisen så dagens lys i 1855 og kommer fremdeles ut på trykk daglig – i tillegg til at avisen også har store nettsider. Avisen skriver hovedsakelig om nyheter fra inn- og utland, men også om sport, underholdning, kultur og livsstil. Her har avisen foretatt en test av en rekke ulike pastamaskiner. De følgende modellene fra denne testen er blitt inkludert: Philips Viva, Imperia iPasta og Marcato Atlas 180.

Ønsker du å lese mer om testen, kan du klikke her.


Toptenreviews.com 🇺🇸
Toptenreviews.com fungerer som en hjelpende hånd i forbrukernes hverdag når det kommer til valg av diverse elektriske forbrukerprodukter. Dette forbruker- og testmagasinet forsker, tester og undersøker derfor et stort antall forbrukerprodukter i sitt eget laboratorium før det skrives en vurdering av hvert enkelt produkt. Her har de testet flere forskjellige pastamaskiner – og dette inkluderer følende modeller fra denne testen: Philips Viva, Imperia iPasta og Marcato Atlas 150.

Les hele testen her.


Wired.co.uk 🇬🇧
Wired.co.uk er et magasin med fokus på IT, kommunikasjon, data og teknologi i forhold til fremtidens kultur, økonomi og politikk. Magasinet utgis både på trykk og i tillegg som nettversjon. Wired.co.uk tester også flere ulike elektriske produkter, og her gjelder det en test av pastamaskiner. Modellen Philips Viva er blitt inkludert i denne testen. Les hele testen ved å trykke på denne linken.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse