Minihakker Test 2019 – Finn de beste universalhakkerne

0

Best i Test guide: I denne artikkelen tar vi en gjennomgang av en rekke universalhakker-tester som er utført av skandinaviske testmagasiner.

Her får du en rask og enkel oversikt over hvilke minihakkere og minikuttere ekspertene anbefaler. Vi har også sammenlignet priser, slik at du kan kjøpe hakkeren din til billigst pris.

Objektivt oversikt over minihakkere:
Artikkelen tar utgangspunkt i uavhengige tester fra blant andre det danske forbrukerrådet Tænk og den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. I tillegg har vi tatt en gjennomgang av tester hos andre anerkjente medier, og sett nærmere på brukervurderinger og anmeldelser hos mange av de ledende nettbutikkene.

Dette inneholder artikkelen:

🔸 Gjennomgang av de beste minihakkerne på markedet
🔸 Guide som viser muligheter med minihakker
🔸 Gjennomgang av testkildene som er brukt for å skrive artikkelen

Vær vennligst oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men vi samler derimot resultatene av uavhengige tester, slik at du enkelt får overblikk over de beste produktene på markedet.


PHILIPS HR1393/90 Hakker

✅ Testvinner hos danske Tænk
✅ Testvinner hos den danske avisen Politiken 
✅ Testvinner hos svenske Råd & Rön

PHILIPS HR1393-90

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
246,00 Kr. 0,00 Kr. 246,00 Kr. Les mer
249,00 Kr. 0,00 Kr. 249,00 Kr. Les mer
366,00 Kr. 0,00 Kr. 366,00 Kr. Les mer
549,00 Kr. 0,00 Kr. 549,00 Kr. Les mer
661,00 Kr. 0,00 Kr. 661,00 Kr. Les mer

 

Den forholdsvis prisvennlige HR1393/90 minihakkeren fra Philips blir utnevnt som testvinner både hos det danske forbrukerrådet Tænk, den store danske avisen Politiken og det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön. Prisen er svært rimelig og modellen har en ekstra kraftig motor på hele 450 Watt og i tillegg til å være svært allsidig i bruk kan den også håndtere små og store oppgaver.

Sikkerheten blir vurdert som god og betjeningen er også veldig enkel: Trykk ned lokket og hakkeren kutter opp nøtter, urter, løk og river ost uten problemer. Den kraftige motoren er selvfølgelig ikke stille lydløs, men den er ikke mer gjennomtrengende enn andre minihakkere.

Philips HR1393/90 Hakker har rustfrie stålkniver som ikke blir sløve under bruk. Både kniver, beholder og lokk utmerker seg fordi de kan settes direkte i oppvaskmaskinen. Maskinen kan også blende, men hvis du vil bruke hakkeren til å lage smoothie eller bruke noen mer avanserte blenderfunksjoner, anbefaler vi noen av de dyrere modellene som vi gjennomgår i de følgende avsnittene.

Fordeler med PHILIPS HR1393/90 Hakker:
🔵  Attraktiv pris
🔵  Kraftig motor på 450 Watt
🔵  Effektiv hakking av vanlige råvarer
🔵  Rustfri stålkniver beholder skarpheten
🔵  Støyen er ikke plagsom eller gjennomtrengende
🔵  Alle delene går i oppvaskmaskinen


Kenwood CH250

✅ Anbefalt av Forbrugerrådet Tænk
Anbefalt av Råd & Rön

Kenwood CH250

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
1 060,00 Kr. 0,00 Kr. 1 060,00 Kr. Les mer
1 165,00 Kr. 0,00 Kr. 1 165,00 Kr. Les mer
1 499,00 Kr. 0,00 Kr. 1 499,00 Kr. Les mer
1 499,00 Kr. 0,00 Kr. 1 499,00 Kr. Les mer

 

Kenwood er kjent for å lage kjøkkenmaskiner i robust kvalitet, og hakkeren CH250 er intet unntak. Konstruksjonen utstråler robusthet i flott design med base støpt i aluminium. Maskinen er ikke en av de aller billigste, men til gjengjeld får du også en svært nyttig kutter som i tillegg til vanlig hakking også klarer forskjellige blenderfunksjoner.

Kenwood CH250 byr på flere små finesser: Her kan vi blant annet nevne ledningsopprulling der ledningen kan dyttes inn i maskinen, i tillegg til utvidet bunnplate på selve basen som har sugekopper for optimal stabilitet. Stødigheten skyldes av selve vekten som ligger på 1,6 kilo – derfor er denne en av de tyngre modellene.

Kenwood CH250 kjører på 2 forskjellige hastigheter, og den innebygde sikkerheten i lokket får også ros og gode vurderinger.

Fordeler med Kenwood CH250:
🔵  Solid Kenwood-kvalitet med base i helstøpt aluminium
🔵  Stabil konstruksjon med høy vekt og sugekopper
🔵  Kan både hakke og blende
🔵  Innebygd ledningsrull
🔵  2 hastigheter
🔵  Innebygd sikkerhetsfunksjon i lokket


Kenwood CH550 

✅ Toppscorer hos det danske forbrukerrådet Tænk

Kenwood CH550

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Les mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Les mer
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Les mer

 

Minihakkeren fra Kenwood er en av de mindre modellene på markedet som fortsatt har en effekt på 400 watt, noe som er ganske kraftig for en liten maskin. Modellen har en praktisk størrelse, som betyr at den er lett å lagre i en skap eller skuff.

Beholderen på minihakkeren har en kapasitet på 0,5 liter og er laget i kraftig og uknuselig plast, slik at den tåler harde slag og støt fra for eksempel frosne bær og isbiter. Maskinen har to hastighetsinnstillinger og kan brukes til alt fra alt smoothies til kjøttkaker.

Den faktiske bruken til minihakkeren er ganske grei: du putter råvarene i beholderen, som deretter festes på motordelen og er klar til bruk. Du setter hakkeren enkelt i gang ved å trykke ned lokket, så vil den stopper igjen av seg selv når du gjentar bevegelsen. Modellen er også utstyrt med en sikkerhetslås, hvor bollen og motoren må kobles sammen før maskinen kan kjøre.

Bladene på minihakkeren er i rustfritt stål og tåler derfor også oppgaver som å knuse harde isbiter. Dette skyldes blant annet at Kenwood bruker fire knivblader i stedet for to, noe som ofte er tilfelle på andre minihakker-modeller. Med Kenwood CH550 får du altså en liten men hardfør maskin for allsidig bruk på kjøkkenet.

Beholderen på minihakkeren kan være i oppvaskmaskinen, mens knivdelen bør vaskes opp for hånd, siden de kan bli sløve etter gjentatt vask i oppvaskmaskinen. Motordelen kan tørkes med en fuktig klut etter behov.

Fordeler med Kenwood CH550:
🔵 Motor med effekt på 400 watt
🔵 Kraftig nok til å knuse is og frosne bær
🔵 Alle deler, unntatt motoren, kan vaskes i oppvaskmaskinen
🔵 Sikkerhetslås
🔵 Doblbeltbladet kniv i rustfritt stål


Bosch MMR08A1

✅ Anbefalt av det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön

Bosch MMR08A1

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
290,00 Kr. 0,00 Kr. 290,00 Kr. Les mer
409,00 Kr. 0,00 Kr. 409,00 Kr. Les mer
459,00 Kr. 0,00 Kr. 459,00 Kr. Les mer
964,00 Kr. 0,00 Kr. 964,00 Kr. Les mer

 

Med Bosch MMR08A1 får du en ergonomisk og fleksibel minihakker med rimelig pris. Den klarer forskjellige former for visping med den medfølgende vispeskiven, for eksempel til krem eller pannekakerøre. Maskinen får flotte vurderinger både fra danske Tænk og svenske Råd & Rön. Forbrukervurderingene vi har funnet på ulike nettbutikker er også svært positive.

Bosch MMR08A1 skiller seg også ut med størrelsen på kannen, som har plass til 800 milliliter. Dette er en av de største kannene blant hakkerne vi har undersøkt. Kannen tåler til og med mikrobølgeovn, noe som vil gi deg flere muligheter på kjøkkenet. Produktet utmerker seg både når det gjelder brukervennlighet og den detaljerte bruksanvisningen med gode beskrivelser.

Selv om Bosch MMR08A1 er utstyrt med en relativt kraftig 400 watts motor, vurderer testpanelene at støynivået er gjennomsnittlig, og desidert støysvak sammenlignet med mange andre hakkere. Denne modellen har også som bonus at alle delene tåler maskinoppvask.

Fordeler med Bosch MMR08A1:
🔵  Ergonomisk utforming
🔵  Vispskive inkludert
🔵  Stor kanne på 800 ml
🔵  Tåler mikroovn
🔵  Relativt støysvak drift
🔵  Alle deler tåler maskinoppvask


WMF Lineo Minikutter

✅ Anbefalt av forbrukerrådet Tænk
✅ Anbefalt av Råd & Rön

wmf-lineo-minihakker

Butik Pris Frakt Totalpris Les mer
831,00 Kr. 0,00 Kr. 831,00 Kr. Les mer

 

Med WMF Lineo får du en litt større og kraftigere minhakker enn gjennomsnittet. Prisen er også litt høyere enn på noen av de andre modellene, men her får du en kraftig minihakker med stor motor på hele 500 Watt (nesten på nivå med en skikkelig kjøkkenmaskin). Modellen er spesielt egnet for hakking i alle kategorier, slik som nøtter, urter, løk og ost, hvor den med sin kraftige motor og skarpe kniver hakker kutter opp raskt og jevnt.

Det er tydelig at det har blitt gjort mye med designet på denne modellen: Blant annet har selve basen finish i rustfritt stål, og den forholdsvis lave fasongen gjør at den står støtt på bordet mens den jobber. Testpanelet hos Tænk gir skryt for innebygd ledningsrull under bunnen.

Alle plastdelene, inkludert kniven, tåler maskinoppvask.

Fordeler med WMF Lineo:
🔵  Stor kraftig maskin med 500 Watts motor
🔵  Klarer all kutting raskt og jevnt
🔵  Flott design med base i rustfritt stål
🔵  Plastdeler og kniv tåler oppvaskmaskin
🔵  Ledningsrull under bunnen
🔵  Relativt stillegående med 82,5 dB(A)


Kjøpsguide: Hvorfor investere i en minihakker?

De fleste kjøkkenmaskinene er relativt dyre å anskaffe seg, og tar som regel stor plass på kjøkkenbenken. En hakker er hverken dyr eller plasskrevende og kan hjelpe med mange oppgaver under matlaging.

Selv om du bestemmer deg for å få flere og dyrere kjøkkenmaskiner siden, kommer en hakker garantert fortsatt til å være en av de kjøkkenmaskinene du bruker mest. Den er enkel å ta fram, rask å rengjøre og kan mer enn man skulle tro.

Markedet for minikuttere er stort og litt uoversiktlig, så det kan være utfordrende å finne de beste modellene. Ifølge det danske forbrukermagasinet Tænk, er det ikke den stor sammenheng mellom pris og kvalitet, noe som gjør valget enda vanskeligere.

Velger du en av de modellene vi har presentert over, kan du være sikker på å få en god, funksjonell maskin. Vi har valgt de beste maskinene i forskjellige prisklasser, og alle de presenterte modellene klarer som best i testene vi har gjennomgått på nettet.

Her er et par tips:

Hakking:
Som navnet antyder, er en minihakker perfekt til å hakke/finhakke forskjellige ingredienser. I de fleste tilfeller blir det gjort kjapt, og du kan holde øye med resultatet gjennom beholderen. La hakkeren gå helt til innholdet er kuttet opp til den størrelsen du ønsker. Svært mange bruker blant annet hakkere til løk, som blir kuttet opp på sekunder. Det går fort, men det beste er selvsagt at du slipper sviende og røde øyne.

Ferske urter er også perfekte å hakke opp med en minihakker – kun på få sekunder. En universalhakker klarer også langt tyngre oppgaver, for eksempel maling av nøtter. Noen velger også å kutte hele kaffebønner og bruke hakkeren som kaffekvern.

Blending:
De fleste minihakkerne kan også blende, men det finnes unntak. Dersom dette er en funksjon som er viktig for deg, bør du sikre deg at den valgte modellen også tilbyr denne funksjonen. Den relativt lille skålen begrenser selvsagt porsjonsstørrelsen, men en hakker er perfekt til for eksempel smoothies eller sauser. Merk at en hakker ikke har samme motorkraft som en blender. Vanligvis er de ikke laget for vanskelige oppgaver slik som knusing av is – en funksjon som selv mange skikkelige blendere sliter med.

Visping:
En del minikuttere kan også brukes til å vispe, og noen modeller har til og med en egen visp som tilbehør. Denne funksjonen kan for eksempel brukes til visping av krem eller mikse pannekakerøre. Hakkeren har også perfekt størrelse til å vispe eggehvite. Det er stor forskjell på hvor bra de ulike modellene takler visping, så du bør undersøke dette dersom det er en funksjon du vil bruke mye.


Minihakker Test – Disse kildene har vi brukt:

For å gjøre gjennomgangen så objektiv som mulig, refererer vi til uavhengige tester. Under finner du kildene vi har brukt, samt linker slik at du selv kan gå i detalj på hvert produkt dersom du skulle ønske det.

Tænk.dk 🇩🇰
Det danske Forbrugerrådet Tænk.dk utførte i 2015 en test med 11 forskjellige hakkere. Her testet de blant annet hakkernes evne til å kutte nøtter, urter, løk og hard ost. I hver kategori ble maskinene vurdert på arbeidshastighet og hvor jevne ingrediensene var etter hakkingen. Selve hakkingen veide tyngst, men elementer som byggekvalitet, støy og brukervennlighet ble også vurdert. Du kan lese hele testen på Tænk.dk’s hjemmeside. Vær oppmerksom på at full adgang krever abonnement eller kjøp av adgang til denne testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön testet i 2015 et utvalg av 10 forskjellige hakkere. Testen er relativt nyansert og delt opp i hovedområdene hakking, håndtering, kvalitetsinntrykk, sikkerhet og lydnivå. Hvert hovedområde er videre delt opp i flere spesifikke underområder der du kan se en vurdering av hvert område. Du kan lese hele Råd & Rön-testen online, men dette krever abonnement.

Politiken 🇩🇰
Den danske avisen Politiken publiserte en artikkel om minihakkere i oktober 2016, der det er en del inspirasjon å hente når det kommer til hvordan du bruker den lille maskinen. Artikkelen inneholder også en test av flere hakkere. Du kan lese artikkelen på avisens nettside, men det krever at du er abonnent.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse