

Utvelgelsen av produkter skjer på bakgrunn av forskning..., men vi begrenser oss primært til produkter tilgjengelige på prisportaler eller annonseplattformer. Våre artikler inneholder i hovedsak eksterne tester og anmeldelser fremfor egne tester. Oppføringen er ikke en rangering av produkter, og annonseavtaler kan påvirke plasseringen og utvalget av våre produkter – les mer her. Les mer
Iskremmaskin - Bedst i test: Finn beste ismaskin her (Stor guide)
Wilfa ICM-C15 är utsedd till iskremmaskin - bäst i test.
Om du har lyst til å lage hjemmelaget is, er det en stor fordel å bruke en iskremmaskin. Det finnes mange ulike varianter som kan gjøre det vanskelig å velge, og det er ofte stor forskjell på kvalitet. I denne artikkelen har vi samlet noen testvinnende iskremmaskiner for å gjøre det enkelt og oversiktlig for deg å velge iskremmaskinen som er best for deg. Vi begynner med en gjennomgang av hver iskremmaskin, og til slutt presenterer vi kildene vi ahr brukt.
Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester, slik at du enkelt får oversikt over de beste produktene på markedet.

En test-guide som denne er en artikkel som analyserer produkter via en gjennomgang av bl.a. anmeldelser og tester.
De 3 beste ismaskin i testguiden 2024:
Vår tilnærming
Slik vurderer og utvelger vi produkter
Vi sammenligner en rekke anerkjente produkter og merker, og vi har partnerskap med mange store forhandlere. Selv om dette kan ha innflytelse på utvalget av produkter til artiklen, er våres anbefalinger basert på redaksjonens profesjonelle vurdering av de beste produktene.
Vårt forskningsteam vurderer produkter på parametre som:
- Produkttester fra ekspertkilder og forbrukermagasiner
- Kundeanmeldelser av produktet
- Produktets egenskaper og spesifikasjoner
- Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
- Kunnskap og data på hva våre lesere foretrekker
Ovennevnte holdes opp mot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen ikke representerer en rangering av produkter, men snarere en gjennomgang av noen av de beste produktene for ulike behov.
Våre merkelapper som "Best i budsjettklassen", "Beste trådløse modell", "Mye for pengene" osv. er en individuell, uavhengig vurdering av den research-ansvarlige basert på den nevnte metoden på det aktuelle tidspunktet.
Anmeldelser
-
Nemox NXT1 L’Automatica » 9.750 Kr. hos Glass & Interior akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
iskremmaskin med elektronisk display
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.Forbrukerlivs vurdering
Nemox NXT1 L’Automatica iskremmaskin tilbyr en imponerende kapasitet på 1,7 liter og en innebygd kompressor som eliminerer behovet for etterfrysing, noe som gjør den til et praktisk valg for iskremelskere. Med en vekt på litt over 10 kg er den noe tung å flytte på, men maskinens moderne design og elektronisk display gjør den betydelig mer brukervennlig. Maskinens evne til å forhindre iskrystaller sikrer iskrem av førsteklasses kvalitet. Til tross for en relativt høy pris er brukervennligheten og iskremkvaliteten på denne modellen gode grunner til å vurdere den som en verdig investering på kjøkkenet.
Fordeler
Flott og moderne utseende
Bollekapasitet på 1,7 liter
Med kompressor
Elektronisk display
Holde-kald-funksjon
Ulemper
Relativt høy pris sammenlignet med andre modeller
Veier over 10 kg, noe tung å flytte regelmessig
Nemox NXT1 L’Automatica hører til i den litt dyrere enden av prisskalaen, men til gjengjeld får man en flott ismaskin som ser veldig moderne ut. Her er det snakk om en modell med en god størrelse, for det er mulig å lage en god del is da maskinens bolle har en kapasitet på 1,7 liter.
Det er lett å finne plass til Nemox NXT1 L’Automatica på kjøkkenet da modellen kommer med en lang ledning på 120 centimeter. Nemox NXT1 L’Automatica veier litt over 10 kilo – noe som er litt mindre enn de fleste ismaskinene på markedet, men det gjør det også lettere å flytte maskinen rundt på kjøkkenet.
Mer om Nemox NXT1 L’Automatica
Fokus på eliminering av iskrystaller
Nemox NXT1 L’Automatica er designet til å kunne lage best mulig is ved å eliminere iskrystallene som oppstår underveis.
Isen fordeles jevnt under røringen og behandles slik at luften opptas korrekt for å holde iskrystallene ute – det gir den beste isen med den beste kvaliteten.
Her er det snakk om en modell som kommer med en innebygd kompressor som gjør frysingen av isen mye enklere.
Denne modellen gjør nemlig at man ikke trenger å sette isen i fryseren da Nemox NXT1 L’Automatica selv tar seg av nedfrysningen.
Med elektronisk display
Nemox NXT1 L’Automatica har også fokus på brukervennlighet. Derfor kommer modellen med et smart elektronisk display som gir god oversikt over temperatur og tid.
Man kan lett gå ifra modellen når den jobber, for den sier selv ifra når isen er ferdig.
Som en smart ekstra funksjon har Nemox NXT1 L’Automatica en holde-kald-funksjon som gjør at isens idealtemperatur holder seg etter endt tilberedning.
Det har også vært fokus på enkel rengjøring med Nemox NXT1 L’Automatica da flere av delene kan settes i oppvaskmaskinen – dette gjelder både røreåren og is-beholderen.
-
Steba IC 150 » 2.365 Kr. hos Cervera akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
stor iskremmaskin med kompressor
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.Forbrukerlivs vurdering
Vi anbefaler Steba IC 150 som en effektiv og robust iskremmaskin for familien. Med en kapasitet på 1,5 liter, som tilsvarer omtrent 20 kuler med iskrem, er denne modellen ideell for større mengder. Konstruksjonen i rustfritt stål gir maskinen et stabilt og elegant utseende, samtidig som det enkle betjeningspanelet med LCD-skjerm gjør det lett å følge med på fremgangen. En praktisk funksjon er lokket med en liten åpning for tilsetning av ingredienser underveis, noe som er perfekt for å tilsette frukt, nøtter eller sjokolade.
Selv om du må forberede ismassen før bruk, har maskinen en enkel rengjøring takket være den uttakbare bollen. Selv om iskremmaskinen krever litt forberedelsestid, er dens brukervennlighet og kvalitet på iskremproduksjonen verdt innsatsen.
Fordeler
Lokk med en liten åpning
Gummiføtter og motorbeskyttelse
Bolle med en kapasitet på 1,5 liter
Med kompressor
Rengjøringsvennlig modell
Ulemper
Krever forberedelse av ismassen før bruk
Med Steba IC 150 får man en helautomatisk ismaskin med en kompressor som lager is raskt og enkelt.
Det er nok til å lage is til hele familien i og med at modellen er utstyrt med en bolle som rommer 1,5 liter. Dette tilsvarer ca. 20 kuler med is.
Ismaskinen er laget i rustfritt stål, derfor den er enkel og elegant. Den står stabilt på bordet og er enkel å betjene ved hjelp av et par enkle knapper og et LCD-display.
På den måten kan man raskt og enkelt se hvilken temperatur isen har og hvor lang tid som er igjen før den er ferdig.
Man må lage ismassen før man heller den i maskinen. Maskinen kan stilles inn på 10 minutters intervaller – på den måten kan man også kjøle ned isen ytterligere dersom den ikke har riktig konsistens enda.
Mer om Steba IC 150
Rengjøringsvennlig ismaskin
Steba IC 150 er en rengjøringsvennlig ismaskin som raskt og enkelt kan rengjøres. Dette er på grunn av modellens uttakbare bolle som man kan skylle under springen etter bruk. Selve basen må tørkes av med en fuktig klut.
Den uttakbare bollen gjør også serveringen enklere da man kan servere isen rett fra bollen. Man slipper å kjøle ned isen ytterligere før servering i og med at den allerede er kald nok når den lages. Maskinens temperatur går helt ned til ca. -35 grader.
Trygg modell med timer og lokk med åpning
Steba IC 150 er utstyrt med en timer på 60 minutter slik at man har mulighet til å skaffe seg en oversikt over den resterende tiden, samt hvor lenge isen har vært i maskinen.
I tillegg til dette kommer ismaskinen med et lokk med en liten åpning. Åpningen kan brukes til påfylling av diverse ingredienser – også hvis man ønsker å tilsette frukt, nøtter eller sjokolade til isen.
Sist, men ikke minst, er Steba IC 150 en trygg ismaskin. Den er både utstyrt med en motorbeskyttelse og gummiføtter for et bedre grep. Gummiføttene hjelper med til å sikre at maskinen står stabilt og solid på kjøkkenbenken slik at den ikke flytter på seg under bruk.
-
Wilfa ICM-C15 » 2.479 Kr. hos Kjell & Company akkurat nå samarbeider vi med Pricerunner
iskremmaskin med kompressor
Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.Forbrukerlivs vurdering
Vi anbefaler Wilfa ICM-C15 som den beste iskremmaskinen med kompressor. Vår erfaring viser at den er svært effektiv, enkel å bruke og har et tiltalende design. Vi setter pris på at den lager iskrem av høy kvalitet på bare én time, og at den kan holde isen kald i opptil én time etter at den er ferdig.
Det vi savner er et lavere energiforbruk og et mer kompakt design, noe som ville gjort den mer tilgjengelig for de med lite plass på kjøkkenet.
Fordeler
Helautomatisk iskremmaskin med kompressor
LCD-skjerm
Stor brukervennlighet
Kan holde ferdig is kald i opptil en time
Elegant design
Ulemper
Høy energiforbruk med 150 watts motor
Størrelsen kan være klossete for små kjøkken
Denne iskremmaskinen fra Wilfa er både brukervennlig, romslig, har elegant design og lager god iskrem. Derfor har den blitt kåret til testvinner i den norske avisen Klikk.no og har blitt toppscorer i flere uavhengige tester. Om man ser etter hos de ulike forhandlerne, ser man også at denne iskremmaskinen får ros av brukerne, og stort sett alltid får toppkarakter i vurderingene deres.
Mer om Wilfa ICM-C15
Wilfa ICM-C15 er en fullautomatisk iskremmaskin med kompressor. Den fryser ingrediensene raskt og effektivt og lager veldig god is, i følge brukerne.
Iskremmaskinen har en 150 watts motor og lager is i løpet av bare én time, og har en kapasitet på 1,5 liter. Det betyr at den kan lage nok is til 5-6 personer om gangen. Den kan holde isen kald i opp til en time etter den er ferdig. Maskinen er enkel å betjene og har et LCD-display med digital timer, så alle kan bruke iskremmaskinen.
En av de tingene som forbrukerne setter stor pris på, er det elegante designet i rustfritt stål som gir et tidløst preg. Mange iskremmaskiner er nemlig litt store og klossete i designet.
Alle de løse delene tåler oppvask i maskin – innsiden av maskinen kan vaskes ved å tørke den med en våt klut.
Få det beste ut av iskremmaskinen din

Når du kjøper is på butikken, vet du ikke hva den inneholder. Dette er en av de store fordelene ved hjemmelaget is: du vet akkurat hva som er på innholdslisten. I tillegg er det ofte billigere å lage is selv i stedet for å kjøpe den ferdig fra frysedisken.
Lag din helt personlige favoritt-is
Det som er gøy ved å bruke en iskremmaskin hjemme er at det er så lett: Du trenger bare å velge noen ingredienser du liker og blande de i maskinen. Frukt og bær fra hagen, friske gårdsegg, sjokolade og fløte. Det er lett å smake at du har brukt ferske råvarer, og det er bare å hive seg uti. Lag din egen melkeis, fløteis, sorbet eller yoghurtis.
Vær oppmerksom på at hvis det står at en skål har volum på for eksempel 1,5 liter, er det vanligvis bare plass til omtrent 1 liter is i en slik skål fordi isen ofte hever litt når den fryser.
Kompressor eller ikke?
Iskremmaskiner finnes både med og uten kompressor. Kjøper du en iskremmaskin med kompressor, får du en maskin som nesten kan lage alt helt selv; den rører selv når du skal blande iskremmassen, og den fryser også iskremmassen mens den rører, og kan også fungere som kjøleskap.
Om du velger å kjøpe en iskremmaskin uten kompressor kan den fremdeles mikse ingrediensene, mne du må selv kjøle iskremmassen ned i fryseren din. Det tar 18-24 timer å fryse en perfekt iskrem.
Ulemper ved å kjøpe en iskremmaskin
Hvis vi ser på noen av ulempene ved å lage egen is, er det rengjøring. Selv om det ofte ikke er så komplisert å vaske iskremmaskiner, er det aldri gøy å ta oppvasken.
Om du kjøper en iskremmaskin uten kompressor, bør du være oppmerksom på å ha plass i fryseren.
To forskjellige ismaskiner
Det finnes 2 forskjellige ismaskiner på markedet som man kan la stå hjemme på kjøkkenet:
1. Ismaskiner med et separat fryseelement
2. Ismaskiner med et integrert fryseelement
Det kan virke som en jungel å måtte finne ut av om man skal velge den ene eller andre ismaskinen. For å kunne velge mellom disse 2 typene er det viktig å finne ut hvor mye is man har tenkt å lage – samt hvor ofte man vil lage is.
Det er imidlertid ikke forskjell på disse 2 variantene av ismaskiner når det gjelder hva slags is man vil lage. Enten man vil lage yoghurt-is, fløte-is eller sorbet kan man lage dette med begge – men nøyaktig hva er forskjellen?
Den mest prisvennlige ismaskinen er den med et integrert fryseelement i selve bollen. Disse ismaskinene koster ofte mindre enn de andre og er heller ikke spesielt store – slik at det er lett å finne plass til de på kjøkkenet.
Utover dette må man huske å sette/legge fryseelementet i fryseren et døgn før man skal lage is. Det må man gjøre hver eneste gang man skal lage is – i motsetning til hvis man bruker den andre varianten. Fryseelementet er en viktig del av det å lage is da den gjør isen kald slik at man unngår en is med masse iskrystaller.
Den andre varianten av ismaskiner er som regel noen veldig store ismaskiner sammenlignet med de som er nevnt ovenfor. I tillegg ligger de ofte i den dyre enden av prisskalaen.
Når man lager is med denne typen ismaskin vil isen fryse ved hjelp av maskinens kompressor. Dette skjer stille og rolig når maskinen er i gang med å rotere.
Man kan derfor lett og raskt lage så mye is man vil ha. Med denne varianten av ismaskiner tar det i gjennomsnitt lengre tid å lage is i forhold hvis man bruker den andre varianten.
Slik lager man best is med ismaskinen
Which.co.uk forklarer at man med en ismaskin får mulighet til å kombinere sine egne smaksvarianter slik at man ikke må nøye seg med de i butikken. Det er imidlertid enkelte ting man bør være oppmerksom på for å lage best mulig is med ismaskinen.
Ismaskinen beskytter mot iskrystaller
Det finnes mange forskjellige ismaskiner på markedet. Noen har mange funksjoner mens andre er enklere. Selve fremstillingen av isen er enkel ved bruk av en ismaskin: Når man har tilsatt ingrediensene man vil bruke så blander maskinen selv sammen blandingen samtidig som den kjøles ned. Denne blandingsprosessen sørger for å tilsette luft i ismassen mens den passer på at det ikke dannes iskrystaller.
Det tar ca. en halv time eller litt mer før blandingen blir til myk is i maskinen. Konsistensen vil ofte bli litt som den isen man får på kuleis en is-kiosk –litt mykere enn is som har blitt helt nedfryst i fryseren. Hvis man vil ha en is med hardere konsistens kan man godt legge isen i fryseren et par timer.
Pass på ismaskinens røreåre
Det redskapet som rører sammen isblandingen ser ofte ut som en liten åre, og den kan ofte støte på problemer. De vanligste problemene oppstår hvis isblandingen blir for kald for raskt, for da sliter åren med å bevege seg. En annen grunn til problemet er ofte at man tilsetter ingrediensene ut mot kantene og ikke i midten. Da kan åren få problemer hvis de tilsatte ingrediensene er for store og klumpete.
Hvis isen ikke vil fryse
Which.co.uk forklarer at det å oppleve problemer med å få isen til å fryse er en vanlig utfordring. Hvis man har en is som er for flytende bør man først og fremst være sikker på at den har fått lang nok tid i fryseren og at det ikke er for mye is i bollen. Det vil gjøre at det tar lengre tid å fryse isen.
Man bør i tillegg være oppmerksom på at ingrediensene kan være for varme og derfor ta lengre tid å fryse. Bollen bør alltid plasseres flatt, for hvis den tipper kan store mengder av ingrediensene bevege seg til siden slik at isen fryses ujevnt.
Det siste testområdet de britiske ekspertene nevner er temperaturen i fryseren – den bør være på minst minus 18 grader for optimale frysevilkår.
Sunnere å lage is selv – men ikke alltid billigere
Which.co.uk understreker at det ikke alltid er billigere å lage sin egen is i forhold til å kjøpe den ferdig – med mindre man alltid kjøper den dyreste isen. Til gjengjeld kan man bestemme hva slags ingredienser man bruker og dermed også hvor sunn eller usunn isen skal være.
Is med fettfattige ingredienser
Hvis man vil ha en sunn is kan man bruke fettfattige ingredienser og varianter i stedet for de fetere, men man skal være oppmerksom på at man ofte vil kunne smake forskjellen på det ferdige resultatet.
Which.co.uk har selv foretatt et eksperiment hvor de laget 2 porsjoner av den samme isen – én med fete ingredienser og en annen med fettfattige alternativer. Deretter ble testpanelet satt til å smake, og de aller fleste foretrakk den fete varianten. Til tross for dette eksperimentet hevder de britiske ekspertene at hjemmelaget is med fettfattige ingredienser fremdeles kan smake veldig godt.
Ekspertenes tips til å lage den beste hjemmelagde isen
Which.co.uk har her samlet sine beste tips for å få best mulig resultat av den hjemmelagde isen:
- Oppbevaring i fryser: Oppbevar den hjemmelagde isen i midten av fryseren hvor temperaturen er mest stabil.
- Ferske ingredienser: Man får det beste resultatet hvis man bruker helt ferske ingredienser og færrest mulig holdbarhetsfremmende tilsetningsstoffer. Which.co.uk anbefaler at man spiser den hjemmelagde isen innen 1 uke.
- Unngå alkohol: Is med alkohol kan smake veldig godt, men alkohol har ikke godt av å bli frosset. Unngå derfor alkohol i isen – eller nøy deg med å bruke en liten dråpe.
- Ikke frys ned isen mer enn 1 gang: Hvis isen allerede har blitt fryst 1 gang bør den ikke fryses ned igjen dersom den smelter. Det kan nemlig utgjøre en helserisiko i likhet med vanlige matvarer.
Slik bevarer du isens kvalitet
Is smaker best når den er nylaget, og det er umulig å unngå at kvaliteten blir dårligere over tid. Danske Samvirke guider oss her til hvordan man best kan ta vare på isen slik at den gode smaken og konsistensen varer lengre:
- Temperatur: En ustabil temperatur er ikke godt for isen. Dette er spesielt et problem i sommervarmen da isen smelter raskt. Når is smelter dannes det små iskrystaller som smelter og blir til vann. Når man igjen legger isen i fryseren så fryser både isen og vannet. Når vannet fryser blir det til is som overtar de iskrystallene som ikke rakk å smelte og gjør de større. Det gjør at isen vil være hardere og føles mer kornet av isklumper neste gang man skal spise den – eventuelt også med tydelige og synlige iskrystaller.
- Tining: Hvis man vil ha en best mulig konsistens og opplevelse skal man ikke spise isen med én gang den tas ut av fryseren. Ekspertene anbefaler at man tar isen ut av fryseren 20-40 minutter før den skal serveres, og plasserer den i kjøleskapet slik at tiningen skjer skånsomt. Da blir hele isens konsistens mykere, og ikke kun utenpå slik den ville blitt dersom man i stedet satte den til å tine på kjøkkenbenken.
- Oppdeling: Det er en god idé å kun ta ut så mye is som man har tenkt å spise. Hvis man først tiner isen litt (som beskrevet ovenfor) er det uunngåelig at isen smelter og danner større iskrystaller som reduserer isens kvalitet når man ved et senere tidspunkt skal spise restene av den.
- Oppbevaring: Is skal alltid oppbevares i fryseren ved minus 18 grader for det mest optimale resultatet. Hold isen lukket så lenge som mulig, for når den har vært åpen kan det skje en fordamping – noe som øker risikoen for at isen utvikler vanlige iskrystaller som gjør kvaliteten dårligere.
- Forskjell på kvalitet: Is er ikke bare is, og de mer prisvennlige isene fra supermarkedet vil ofte ha spart på de gode råvarene for å holde prisene lave. I stedet inneholder den prisvennlige isen mer vann og luft, noe som gjør den mer sensitiv overfor en ustabil temperatur. Hvis man er is-entusiast kan det derfor være en god idé å velge den litt dyrere varianten en gang i blant selv om den kan koste en del mer enn den prisvennlige.
Dette visste du ikke om is
Den store og kjente is-produsenten Benjerry.com har jobbet med is i mer enn 40 år og vet derfor veldig mye om is. Her guider de oss til 11 morsomme og interessante fakta om is:
Vaffelkjeksen ble oppfunnet i 1904 av en is-forhandler på et marked i St. Louis, Missouri i USA. Det økte salget og gjorde det mulig for folk å spise isen på en lett måte med én gang.
New Zealand er det landet i verden som spiser mest is per innbygger. USA ligger på andreplass, og Norge er det 3. mest is-spisende landet i verden.
Folk over hele verden har en forkjærlighet for de klassiske is-variantene: Vaniljeis er den mest populære is-varianten i verden. Den mest populære varianten i Norge er sjokoladeisen.
For å lage 1 liter is kreves det hele 3 liter melk. Det er derfor isen blir så kremaktig.
Is som er frosset flere ganger er ikke like myk og kremaktig som en helt fersk is. Dette skyldes små luftbobler som smelter når isen spises for første gang. Da forsvinner luften, og det dannes større iskrystaller på isen som også gjør den hardere.
Den mest ideelle serveringstemperaturen er ifølge Ben & Jerry mellom minus 12 og minus 13 grader. Det gjør isen akkurat passe myk.
Hvis man spiser isen for raskt kan man ofte oppleve en skarp smerte i pannen. Når noe veldig kaldt rører ganen så påvirkes de blodårene som forbinder munn og hjerne, og blodet fanges i hjernen. Presset fra denne blodopphopningen er det som forårsaker smerten.
Norge har rekorden for å lage den aller største vaffelkjeksen i verden – det var i 2015, og kjeksen var over 3 meter høy.
Den mest populære nøttetypen i is er pekannøtter.
Den mest populære frukten som tilsettes hel i isen er jordbær.
Ifølge NASA savner astronautene spesielt is når de er utstasjonert i rommet. På andre- og tredjeplass over savnede matvarer finnes pizza og brus.
Gode is-oppskrifter

Rabarbra-sorbet
Ingredienser:
– 1 kilo rabarbra
– 1 vaniljestang
– 1 liter vann
– 1 sitron
– 3 desiliter sukker
– Spiselige blomster som spiselig pynt
Slik gjør du:
1. Start med å rense rabarbraen.
2. Skjær deretter rabarbrastengene i små biter.
3. Del vaniljestangen.
4. Ta en gryte og tilsett rabarbra og den delte vaniljestangen.
5. Hell vann i gryten og la massen småkoke – når rabarbraen er kokt ut er kokingen ferdig.
6. Sil saften av og hell den deretter tilbake i gryten hvor den varmes opp igjen.
7. Press samtidig saften fra en halv sitron og tilsett den samt sukker til rabarbrasaften i gryten
8. Rør i gryten til sukkeret er helt oppløst. Smak til underveis.
9. Når sukkeret er oppløst tas gryten av varmen slik at saften kan avkjøle seg. Sett den deretter i kjøleskapet over natten.
10. Dagen etter skal saften helles i ismaskinen og fryses til sorbet.
11. Server sorbeten sammen med spiselige blomster.
Laktosefri is med creme fraiche, mandel og honning
Man kan også lage denne isen med vanlig kremfløte og creme fraiche hvis man ikke vil ha en laktosefri variant.
Ingredienser:
– 100 gram søte mandler
– 2 ss. sukker
– 2 ts. salt
– 3 desiliter kremfløte, laktosefri
– 1 desiliter creme fraiche, laktosefri
– 2 eggeplommer
– 0,5 desiliter sukker
– 0,5 desiliter honning
Slik gjør du:
1. Rist mandlene i en stekepanne. Tilsett sukker og salt, og la sukkeret karamelliseres.
2. Ta mandlene av platen og hakk de i mindre biter når de er avkjølte.
3. Pisk fløten.
4. Bland fløten med creme fraiche, eggeplommer, sukker (0,5 desiliter) og honning. Tilsett de hakkede mandlene.
5. Frys isen.
6. Server med litt av de hakkede mandlene på toppen samt litt honning.
Kokos-karamell-is med pekannøtter
Ingredienser:
– 2 x 400 milliliter bokser kokosmelk
– 3 eggeplommer
– 4 ss. kokossukker eller sukker
– En dæsj vanilje-ekstrakt
– 50 gram pekannøtter, ristede og grovhakkede
Slik gjør du:
1. Pisk kokosmelken til den er jevn.
2. Mål opp 600 milliliter kokosmelk og hell den over i en gryte. Varm opp til kokosmelken damper.
3. I mellomtiden pisker du sammen eggeplommer, 3 ss. sukker og vaniljeekstrakt.
4. Hell deretter den varme kokosmelken i eggeblandingen under konstant omrøring.
5. Vask gryten og hell blandingen tilbake igjen. La den putre ved middels varme i 5-6 minutter til kremen er blitt tynn.
6. Fjern gryten fra varmen og la blandingen avkjøles helt.
7. Etter avkjølingen helles blandingen i ismaskinen.
8. Mens isen fryses lages karamellen: Bland resten av kokosmelken sammen med den siste spiseskjeen med sukker og en klype salt i en gryte. Kok blandingen i 3 minutter til konsistensen er kremaktig. Avkjøl blandingen igjen og hell den over den ferdige isen sammen med pekannøtter. Legg deretter isen i fryseren slik at den blir helt frosset.
Appelsin- og sjokolade-is som knaser
Ingredienser:
– 150 gram sukker
– 4 eggeplommer, pasteuriserte
– 500 gram kvarg, 0,3 prosent
– 3 eggehviter, pasteuriserte
– 2,5 desiliter kremfløte, 38 prosent
– 2 ss. appelsinskall, finrevet
– 75 gram mørk sjokolade, grovhakket (gjerne 70 prosent kakao)
– 100 gram makroner, grovhakkede
– 50 gram marengs, grove stykker
– Sjokolade og sitronmelisse-blader til pynt
Slik gjør du:
1. Start med å piske sammen sukker og eggeplommer, og tilsett deretter kvarg.
2. Pisk eggehvitene til de er stive.
3. Pisk fløten til pisket krem.
4. Tilsett den piskede kremen til eggemassen med kvarg. Tilsett deretter eggehvitene litt av gangen.
5. Del blandingen i to. Tilsett appelsin til den ene halvdelen og sjokolade i den andre.
6. Ta en bakeform og legg på halvparten av makronene som bunn. Hell appelsinblandingen over.
7. Dryss marengsstykkene over appelsinblandingen og hell sjokoladeblandingen over marengsen.
8. Hell de siste makronstykkene på toppen og press de litt ned i blandingen. Sett deretter formen i fryseren i minst 4 timer.
9. Server med pynt av grovhakket sjokolade og sitronmelisse-blader.
Sjokolade-is med Oreo-kjeks
Du trenger bare bruke tilsammen 4 ingredienser for å lage denne deilige isen.
Med denne oppskriften får man en porsjon på ca. 500 milliliter.
Ingredienser:
– 1 boks kokosmelk
– 1/3 kopp sukker
– 2 ss. usøtet kakaopulver
– 10 knuste Oreo-kjeks
Slik gjør du:
1. Bland kokosmelk, sukker og kakaopulver i en blender og blend i 20 sekunder
2. Hell blandingen i ismaskinens bolle og følg deretter ismaskinens instrukser
3. I løpet av de siste 5 minuttene av isens rotasjonstid tilsetter du de knuste Oreo-kjeksene
4. Sett isen i en plastikkbeholder eller fryser til den er klar til å spises.
Peppermynte-is med sjokoladesaus
Ingredienser:
– 2 egg
– 3/4 kopp sukker
– Ca. 5 dl. fløte
– 2,5 dl. søtmelk
– 2 ts. peppermynteekstrakt
– Mellom 250-300 gram mørk sjokoladesaus
– 1 pakke knuste kjeks
Slik gjør du:
1. Pisk eggene i en bolle i ca. 2 minutter til de er lette og luftige
2. Tilsett sukkeret i blandingen litt av gangen og pisk i ca. 1 minutt
3. Hell fløte, melk og peppermynteekstrakt i blandingen og bland alt godt sammen
4. Hell blandingen i ismaskinen og følg ismaskinens instrukser
5. Når isen nesten er ferdig skal du tilsette den knuste kjeksen6.
Tillat deretter ismaskinen å avslutte prosessen
6. Begynn med å helle litt av isen i en beholder og hell halvparten av sjokoladesausen over
7. Hell deretter resten av isen i beholderen med den resterende halvparten av sjokoladesausen oppå
8. Frys blandingen til den skal spises
Hjemmelaget mint-is med sjokoladebiter
Ingredienser:
– 400 gram kondensert melk
– 500 gram fløte
– 250 ml. melk
– 2 ts. vaniljeekstrakt
– ½ ts. mynteekstrakt
– 5 dråper grønn konditorfarge
– 100 gram sjokolade
– En klype salt
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en stor bolle og rør godt
2. Hell blandingen i ismaskinen og følg produsentens brukerveiledning
3. 5 minutter før isen er ferdig skal du smelte sjokoladen i mikrobølgeovnen. Hell sjokoladen langsomt ned i ismaskinen
4. Isens og sjokoladens temperaturforskjell vil få sjokoladen til å hardne og brekke slik at det dannes flotte sjokoladebiter. Dette kalles stracciatella
5. Sett isen i en fryserbeholder og frys den til den er hard. Dette tar ca. et par timer
Tyggegummi-is
Ingredienser:
– 3 dl. fløte
– 2 dl. søtmelk
– 70 gram tyggegummi (ikke sukkerfri)
– Evt. 3 ml. tyggegummiekstrakt hvis du ikke vil bruke vanlig tyggegummi
– 200 gram rørsukker
– 6 pasteuriserte eggeplommer
– Evt. konditorfarge
Slik gjør du:
1. Hell melk og fløte i en gryte og kok det opp. Når blandingen koker skal den tas av varmen
2. Hell tyggegummien (eller tyggegummiekstrakten) i blandingen og la det ståi ca. 10 minutter
3. Hell blandingen i en bolle gjennom en sil
4. Bland sukker og eggeplommer godt sammen
5. Når det er blandet sammen skal du helle i blandingen med tyggegummi. Bland godt sammen
6. Varm blandingen i en gryte på 40 grader
7. Sett blandingen i kjøleskapet til den er kald
8. Hell blandingen i ismaskinen i ca. 50 minutter (avhengig av ismaskinen)
9. Hell isen i en beholder og tilsett eventuelt litt konditorfarge
10. Sett beholderen i fryseren til isen skal spises
Peanøttsmør-is
Ingredienser:
– 2 dl. kremfløte
– 2 dl. gresk yoghurt
– 4 eggeplommer
– ½ dl. sukker
– ¾ dl. peanøttsmør
– 1 lime
Slik gjør du:
1. Pisk fløten til den er stiv og luftig
2. Bland den greske yoghurten i fløten
3. Ta en annen bolle og pisk eggeplommene til de er luftige
4. Bland peanøttsmøret sammen med eggeplommene
5. Bland begge blandingene sammen og tilsett litt limesaft
6. Hell blandingen i ismaskinen og følg maskinens bruksanvisning
7. Når isen er ferdig settes den i fryseren til den skal spises
Vaniljeis
Med denne oppskriften får du ca. 1 liter is.
Ingredienser:
– 2 ½ dl. melk
– 2 ½ dl. kremfløte
– 1 vaniljestang
– 150 gram melis
– 6 eggeplommer
Slik gjør du:
1. Varm fløte, melk og vanilje i en gryte. Husk å røre i blandingen
2. Ta gryten av varmen før blandingen begynner å koke
3. Bland sammen sukker og eggeplommer. Pisk til blandingen er luftig
4. Ta vaniljestangen ut av melk- og fløteblandingen
5. Bland melk- og fløteblandingen sammen med eggeplommene og pisk godt sammen
6. Varm opp blandingen ved svak varme til den har riktig konsistens
7. La kremen nedkjøles igjen
8. Hell den kalde blandingen i ismaskinen og følg deretter ismaskinens instrukser
FAQ
Hvordan er iskremmaskinene blitt testet?
Hva er forskjellen på ismaskiner med og uten kompressor?
Tester og anmeldelser av ismaskin som er brukt i artikkelen
Ekspert- og testkilder
Klikk.no
Nettavisen Klikk.no har utført en grundig test av Wilfa ICM-C15 på siden deres. Som den eneste iskremmaskinen i testen til Klikk fikk den 6 stjerner. Du kan lese hele testen gratis her.
Dinside.no
Forbrukermagasinet Dinside.no har utført en grundig test av Wilfa ICM-C15. I testen ble det laget yoghurtis, fløteis og sorbet, og maskinen klarte seg bra på alle 3 sorter. Wilfa ble den eneste maskinen vurdert til 6 stjerner. Les hele testen her. Du kan også se en video av testen på hjemmesiden.
Gastromand.dk
På gastromand.dk, en dansk blogg om gourmet-matlaging og -drinker, har de testet Wilfa ICM-C15 og Nemox Gelatissimo Exclusive. I testen har de sammenlignet og vurdert alt fra is-kvalitet til hvilket ekstrautstyr som følger med. I testen vurderte de begge maskinene til å være like gode. Les hele testen gratis her.
Louisesmadblog.dk
Matbloggeren Louise driver denne bloggen, der hun deler alt om mat og oppskrifter. Av og til tester hun forskjellig kjøkkenutstyr. I denne artikkelen har hun testet Nemox Gelato Grand iskremmaskin. Innlegget gir gode beskrivelser av både fordeler og ulemper ved maskinen. Les hele testen hennes her.
T3.com
Det store engelske gadget-magasinet T3 har skrevet en artikkel hvor de beskriver mange forskjellige iskremmaskiner og vurderer de med en samlet karakter fra 1 til 5. Du kan lese hele testen gratis her.
Familiejournal.dk
Det danske ukebladet Familie Journal har testet 4 forskjellige iskremmaskiner. Testpanelet har gitt poeng for funksjonalitet, nedfrysingstid og hvor lette de er å vaske. Du kan lese hele artikkelen her.
Politiken.dk
Den store danske avisen Politiken har fått matvaretekniker og meierist Lone Lydal til å utføre en test av iskremmaskiner. I testen har hun tatt høyde for funksjonalitet, nedfrysingstid og kvalitet på det ferdige resultatet. Du kan lese hele testen på Politiken.dk.
ETM Testmagazin
Det tyske magasinet ETM utfører omfattende testing av nesten alt du kan komme i kontakt med som forbruker og de vektlegger objektivitet, nøyaktighet og gjennomsiktighet svært høy i alle sine tester. ETM har testet åtte iskremmaskiner med selvstendig kompressor og du finner testen her.
Guter Rat
Guter Rat er et uavhengig tysk forbrukermagasin, som utfører tester av ulike forbrukerprodukter og utgir informasjon og gode råd (derav navnet Guter Rat) om pengeinvesteringer og pensjonsbestemmelser, juridiske saker, medisin, reise og familie og husholdning. Magasinet har gjennomført en test av fire iskremmaskiner med selvstendig kompressor og du kan lese testen her.
Haus & Garten
Dette tyske hus- og hagemagasinet tar for seg alle aspekter innen hage, husholdning og forbrukerstoff. Magasinet tester av og til produkter, og her snakker vi om en test av fem iskremmaskiner. Du kan lese hele testen her. Merk at det kreves betaling for å få adgang til hele artikkelen.
Gastromand.dk
Den danske nettsiden Gastromand.dk har også hatt en grundig gjennomgang av iskremmaskinen Sage BCI600, som kan leses her.
Har du noen spørsmål?
Hvis du har spørsmål om noe i artikkelen vår, er du hjertelig velkommen til å skrive til oss på kontakt@obsidianmedia.dk