Husqvarna Robotgressklipper Test-oversikt: De 6 beste modellene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen får du en oversikt over de beste Husqvarna robotgressklipperne på markedet. Vi har valgt ut 6 modeller fra Husqvarna sitt robotgressklipper-sortiment, og flere av modellene er blant ekspertenes favoritter. 

I vår test av robotgressklippere fra Husqvarna blir modellene gjennomgått en etter en. Vi beskriver hvordan hvert produkt fungerer, og hva ekspertene nevner av fordeler og ulemper.

Vi gir deg også et informasjonsavsnitt med blant annet en guide til hvordan du vedlikeholder din robotgressklipper fra Husqvarna – og råd til hvordan du kommer i gang med å bruke roboten.

Vi har også skrevet en FAQ-guide til alt det du bør vite før du kjøper en robot – samt tips til hvordan du får en flott gressplen.

Etter gjennomgangen av apparatene i vår Husqvarna robotgressklipper testartikkel har vi inkludert en liste over de ekspertkildene vi henviser til, samt linker til testene deres. Deretter følger en guide til andre relevante tester og artikler som du kanskje vil synes er interessante. 

Vår Husqvarna robotgressklipper test artikkel inneholder:

 Oversikt over de 9 beste modellene på markedet
 Gjennomgang av hva ekspertene mener
 Informasjon om hva modellene kan
 Guide til hvordan du vedlikeholder din Husqvarna robotgressklipper
 Tips til hvordan du kommer raskt i gang med roboten
 FAQ-guide til alt du må vite før kjøp
 Guide til hvordan du kan få en flott gressplen
 Gjennomgang av diverse tester som vi har undersøkt og analysert
 En guide til andre relevante tester og artikler

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv. I stedet samler vi resultatene fra upartiske tester slik at du raskt og enkelt kan få en bedre oversikt over de mest velfungerende modellene på markedet.

Husqvarna robotgressklipper test artikkel 2023 – Her er de 6 beste ifølge ekspertene

Nedenfor følger det en gjennomgang av 6 av de beste Husqvarna robotgressklipperne på markedet. Her finner du både ekspertfavoritter og andre modeller, så variasjonen blir stor. Det vil finnes noe for enhver smak og lommebok.

Under produktnavnene i de grønne boksene kan du se hva ekspertene fremhever ved hvert apparat, og her vil du også kunne finne prissammenligning av de ulike modellene. På den måten vil du raskt og enkelt kunne se hvor du kan finne de beste prisene.


Husqvarna 105 2020

✅ Best i budsjettklassen

Husqvarna 105 2020

Moderne modell

Husqvarna 105 2020 vil være et godt kjøp for den forbrukeren som ikke har den største hagen, men som foretrekker en Husqvarna robotgressklipper som er utstyrt med den mest moderne teknologien.

Produktet er laget til å slå gresset på plener som er maksimalt 600 kvadratmeter store. Maskinen er like stødig selv om hagen er jevn eller ujevn, rett eller skrå. Den er laget til å kunne klare helninger på opptil 25 prosent, noe som er en del.

Knivene til Husqvarna robotgressklipper er det såkalte Pivot-knivsystemet som gir en effektiv og helt skarp klipping. Derfor vil du få en veldig flott plen – til og med i vanskelig terreng.

Velfungerende sensorsystemer

Husqvarna 105 2020 går på batteri, og én lading tar ca. 50 minutter. Det er kort tid, og det betyr at du raskt vil kunne få klippet plenen. Når roboten registrerer at batteriet holder på å bli tomt så returnerer den selv til ladestasjonen for å få batteriet ladet opp igjen.

Apparatet kan bli fremhevet for mange elementer, men spesielt sensorsystemet er imponerende: Her finnes det hele to sensorer – den ene er en løftesensor, og den andre er en veltesensor. Løftesensor betyr at knivene slutter å gå rundt når maskinen blir løftet opp – det gjør at det er mindre risiko for personskade. Veltesensoren sørger for at modellen ikke velter så lett.

Husqvarna 105 2020 har en justerbar klippehøyde på mellom 20 og 50 millimeter og en lett vekt på 6,7 kilo. Det gjør den enkel å håndtere. Sikkerheten er generelt sett høy med både en alarm og en pinkode, derfor er det ingen andre enn deg selv som kan bruke roboten.

Som en ekstra bonus så er støynivået lavt på kun 61 dB, og produsenten har fokusert på å holde energiomkostningene nede – derfor trenger du ikke å bekymre deg om en ekstra utgift her. Den er lett å programmere og styre via det mellomstore displayet med en oversiktlig meny, og det meste av oppsettet er selvforklarende.

Et godt valg for den teknologi-glade forbrukeren som gjerne vil ha en flott gressplen uten å måtte slå den selv.

Spesifikasjoner ved Husqvarna 105 2020 – nøkkelopplysninger 
Produsent, modell: Robotgressklipper Husqvarna 105
Type: Robotgressklipper
Klippeareal: 600 kvadratmeter
Klippebredde: 17 centimeter
Klippehøyde: 20-50 millimeter
Knivsystem: Pivot-kniver
Maksimumhelning på plenen: 25 prosent
Støynivå: 61 dB
Går på batteri: Ja
Kjøretid per lading: 70 minutter
Ladetid: 50 minutter
Høyde: 25 centimeter
Bredde: 39 centimeter
Lengde: 55 centimeter
Vekt: 6,7 kilo

Fordeler ved Husqvarna 105 2020
 Toppscorer i Husqvarna robotgressklipper test
 Høyteknologisk innmat
 Ideell til variert terreng
 Flere sensorer
 Høy sikkerhet


Husqvarna 430X 2020

✅ Kåret til «Beste Premium-valg» hos danske Pricerunner.dk

Husqvarna 430X 2020

Husqvarna 430X 2020 er blitt inkludert i en stor test av robotgressklippere hos danske Pricerunner.dk, hvor til sammen 25 modeller er blitt testet og anmeldt. 430X 2020-modellen vekker stor begeistring, og derfor kårer ekspertene den til «Beste Premium-valg». Samlet sett blir det en topplassering med en 2. plass for produktet.

Pricerunner.dk beskriver modellen som «Fremdeles kongen av de mer velutstyrte modellene» (oversatt fra dansk), og fremhever den spesielt for sin gode driftssikkerhet. Som forbruker kan du stole på modellen og dens «arbeidsmoral», og ekspertene noterer seg også at maskinen er svært brukervennlig og kompetent. Som en ekstra bonus er roboten virkelig god til å slå gress på selv de mest vanskelige plenene, og den klarer hagens utfordringer bedre enn konkurrentene.

Ekspertene nevner kun et par ulemper – de savner en mulighet til å kunne fjern-oppdatere softwaren i innmaten og oppdaget også et par feil med værfunksjonen.

Pricerunner.dk oppsummerer opplevelsen med produktet slik: «Den er ganske enkelt en av de mest driftssikre, lett anvendelige og billigste Premium-klipperne på markedet» (oversatt fra dansk).

Derfor skal du investere i Husqvarna 430X 2020:
Ekstremt driftssikker
Smart
Enkel å installere og programmere
Mange funksjoner

Et kraftig valg

Husqvarna 430X 2020 vil passe best til den forbrukeren som har en mellomstor hage – produktet kan klare opptil 3200 kvadratmeter. Roboten er stor og kraftig, og det gjelder både utvendig og innvendig. Det gjør den også mer robust og holdbar, og med en vintergarasje til Husqvarna sin robotgressklipper så vil holdbarheten ble forlenget betraktelig.

Husqvarna 430X 2020 har 4 hjul, noe som øker evnene til å kjøre i terrenget, og det gjør den i stand til enkelt å kunne klare små hindringer (som nedfallsfrukt), ujevnt underlag og skjeve plener. Modellen er også laget til å kunne jobbe i selv bratte skråninger, og den kan klare en maksimumshelning på opptil 45 prosent eller 24 grader.

På alle underlag leverer den en svært effektiv klipping med skarpe kanter på grunn av de gode Husqvarna knivene, som er et Pivot-knivsystem med 3 kniver.

Veldig lang kjøretid

Her er det snakk om en Husqvarna robotgressklipper som virkelig kan kjøre lenge på hver lading. Kjøretiden ligger på 135 minutter, noe som er veldig mye i forhold til flere av konkurrentene. Det samme gjelder for klippebredden som ligger på 24 centimeter. Ladetiden ligger på kun 50 minutter, så den vil raskt være klar til bruk igjen.

Du kan selv justere klippehøyden til mellom 20 og 60 centimeter, og her finnes det 9 intervaller å velge imellom. Som en bonus er støynivået veldig lavt på kun 57 dB, og det er noe av det mest stillegående som finnes på markedet. Det er kanskje den aller mest stillegående robotgressklipperen som Husqvarna har laget.

Modellen er svært høyteknologisk, og det kommer for eksempel til uttrykk ved at du kan styre den med en app. Her kan du lett programmere maskinens rute, og i tilfelle tyveri får du beskjed om det direkte på telefonen. Det finnes en GPS i navigasjonssystemet, og GPS-en kan selv danne seg et kart over hagen som gjør det enkelt å se helt nøyaktig hvor det allerede er blitt kjørt. Det gjør at roboten vil være mer effektiv og utnytte kjøretiden bedre.

Det finnes to sensorsystemer som gir en høyere sikkerhet både for enheten selv og for brukeren, og GPS-sporing, pinkode og tastaturkode minimerer sjansen for tyveri.

Husqvarna 430X 2020 vil være det mest åpenbare valget hvis du har en mellomstor hage og et stort budsjett – og om vil ha noe av det kraftigste som finnes innen robotgressklippere.

Spesifikasjoner ved Husqvarna 430X 2020 – nøkkelopplysninger
Produsent, modell: Robotgressklipper Husqvarna 430X
Type: Robotgressklipper
Klippeareal: 3200 kvadratmeter
Klippebredde: 24 centimeter
Klippehøyde: 20-60 millimeter
Knivsystem: Pivot-kniver
Maksimumhelning på plenen: 45 prosent (24 grader)
Støynivå: 57 dB
Går på batteri: Ja
Kjøretid per lading: 135 minutter
Ladetid: 50 minutter
Kan styres med app på telefonen: J
Høyde: 31 centimeter
Bredde: 56 centimeter
Lengde: 72 centimeter
Vekt: 13,2 kilo

Fordeler ved Husqvarna 430X 2020
 Toppscorer i Husqvarna robotgressklipper test
 Absolutt Premium-valg
 Til en mellomstor hage
 Spekket med moderne teknologi
 Lang kjøretid


Husqvarna 435X AWD 2020

✅ Kåret til «Beste terrenggående robotgressklipper» hos danske Pricerunner.dk

Husqvarna 435X AWD 2020

Husqvarna 435X AWD 2020 er blitt testet av den danske versjonen av Pricerunner i en eksperttest bestående av 25 robotgressklippere. Ekspertene er imponerte over modellen som de derfor kårer til «Beste terrenggående robotgressklipper». Modellen ender med en plassering som nummer 7 av 25. Det er veldig bra.

Ekspertene kaller modellen for en «firehjulstrukken luksusklipper» og fremhever at det her er snakk om den første firehjulstrukne robotgressklipperen på markedet. Den er bygget til ekstreme forhold i hagen, og ekspertene noterer seg at den har null problemer under kjøring. Som en bonus har den et smart sensorsystem, den er veldig brukervennlig og har en god batteritid.

Danske Pricerunnner.dk nevner også et par ulemper, og de går på at maskinen er litt rund og at den fort blir ripete på utsiden. Den har derfor et par barnesykdommer.

Ekspertene oppsummerer opplevelsen slik: «Husqvarna 435X AWD 2020 egner seg best hvis du har en gressplen med en kraftig helning … Den gjør også virkelig mye ut av seg og vil sannsynligvis gjøre naboene grønne av misunnelse» (oversatt fra dansk).

Derfor skal du investere i Husqvarna 435X AWD 2020:
Firehjulstrekk
Effektiv på kompliserte arealer
Kjempegod på helninger
Jevnlige oppdateringer
Enkel å installere

Til ekstreme forhold

Ser du etter en Husqvarna robotgressklipper som er helt fenomenal under ekstreme forhold med mange helninger og ujevnt underlag, så vil Husqvarna 435X AWD 2020 være et åpenbart valg. Her er det snakk om en helt spesiell type robot som har firehjulstrekk. Det gjør den bedre i stand til å manøvrere rundt når hagen er ujevn.

Modellen er derfor unik innen robotgressklipper-verden, og den kan klare helninger på opptil 70 prosent. Det er veldig mye. Den er utrolig robust, for den er laget til å kunne fungere under ekstreme forhold. Som en ekstra bonus kommer den stadig med nye oppdateringer slik at du hele tiden er sikker på at roboten din er så moderne som mulig.

Lang kjøretid

Husqvarna 435X AWD 2020 har flere fordeler, og her skal vi spesielt nevne kjøretiden. Modellen går på batteri, og det kan holde i opptil 100 minutter. Det er veldig lenge sammenlignet med konkurrentene. Som en ekstra bonus er ladetiden kort – den ligger på bare en halv time.

Klippearealet er på maksimalt 3500 kvadratmeter, noe som er bra, og derfor passer produktet godt til de mellomstore hagene. Brukervennligheten er god da installasjonen skjer enkelt og problemfritt, og støynivået er utmerket da det ligger på 63 dB.

Legg merke til at enheten er ganske stor, og derfor tar den både stor plass og veier en del. Prisen er ikke lav, men holdbarheten er lang – derfor kan du ha Husqvarna 435X AWD 2020 i veldig lang tid. Garasje til Husqvarna robotgressklipper er en god idé til oppbevaring om vinteren.

Maskinen kommer med den mest moderne teknologien som finnes på markedet, og det inkluderer blant annet et ultralyd-basert sensorsystem, en tilhørende app og stemmestyring.

Et godt valg til deg som vil ha et beist av en gressklipper til ekstreme forhold i hagen. Dette er nok den robotgressklipperen fra Husqvarna som er best til ekstreme forhold.

Spesifikasjoner ved Husqvarna 435X AWD 2020 – nøkkelopplysninger
Produsent, modell: Robotgressklipper Husqvarna 435X AWD
Type: Robotgressklipper
Klippeareal: 3500 kvadratmeter
Klippebredde: 22 centimeter
Klippehøyde: 30-70 millimeter
Knivsystem: Pivot-kniver
Maksimumhelning på plenen: 70 prosent
Støynivå: 63 dB
Går på batteri: Ja
Kjøretid per lading: 100 minutter
Ladetid: 30 minutter
Kan styres med app på telefonen: Ja
Høyde: 29 centimeter
Bredde: 55 centimeter
Lengde: 63 centimeter
Vekt: 17,3 kilo

Fordeler ved Husqvarna 435X AWD 2020
 Toppscorer i Husqvarna robotgressklipper test
 Fantastisk til ekstreme skråninger
 Ideell til ujevne hager
 Firehjulstrekk
 Moderne teknologi som sensorsystem, stemmestyring og tilhørende app

 


Husqvarna 420 2020

✅ Det sikre allround valget

Husqvarna 420 2020

Husqvarna 420 2020 er ikke blitt inkludert i eksperttester, men vi har likevel valgt å ta den med på grunn av de mange kvalitetene som ikke er til å overse. Generelt sett er det her snakk om et trygt allround valg til den forbrukeren som ikke har noen veldig spesifikke krav.

Derfor skal du investere i Husqvarna 420 2020:
Superstille
Dobbel føringskabel
Elektrisk høydejustering
God driftssikkerhet

Har det du har bruk for

Husqvarna 420 2020 kommer med all den kvaliteten som Husqvarna er kjent for – til en overkommelig pris. Den utmerker seg på forskjellige parametere, men generelt sett har den alt det du som forbruker kan forvente av en solid robotgressklipper.

Den passer godt til både små og store hager, og den kan dekke et område på maksimalt 2200 kvadratmeter. Klippebredden er på 24 centimeter, noe som er en del, og klippehøyden kan justeres elektrisk. Du kan selv velge blant flere intervaller på mellom 20 og 60 millimeter.

Produktet kommer med Pivot-knivsystem som selv de kraftigste Husqvarna-robotene er utstyrt med, og knivene til Husqvarna robotgressklipper gir et jevnt og godt resultat.

Gode terrengegenskaper og høy sikkerhet

Husqvarna 420 2020 passer til både den jevne og ujevnt hagen og til hager som har mange skråninger og helninger. Maskinen er laget til å være terrenggående, og den kan klare en maksimumhelning på 45 prosent eller 24 grader. Støynivået er ett av høydepunktene, for det briljerer med å være veldig lavt på kun 57 dB. Det er muligens den aller mest stillegående robotgressklipperen som Husqvarna har produsert.

Apparatet er produsert med den mest moderne teknologien, noe som blant annet gjør at du kan styre den med en app på telefonen, og den har også flere tyverisikringer. Det inkluderer både en unik pinkode, installasjonslås og en tyverialarm. Det finnes to sensor-systemer som sikrer at roboten hverken velter eller kolliderer med større gjenstander – samt en timer. Timeren betyr at klippingen blir tilpasset etter gressets vekstperioder og værets påvirkning av veksten.

Modellen har er et stort og enkelt display som er produsert til å være brukervennlig, og selve installasjonen er selvforklarende. Som en ekstra bonus kan du lagre flere profiler i programvaren slik at du kan forhåndsprogrammere flere lengder på gresset. 

Et godt valg til den forbrukeren som har bruk for en allround Husqvarna robotgressklipper.

Spesifikasjoner ved Husqvarna 420 2020 – nøkkelopplysninger
Produsent, modell: Robotgressklipper Husqvarna 420 2020
Type: Robotgressklipper
Klippeareal: 2200 kvadratmeter
Klippebredde: 24 centimeter
Klippehøyde: 20-60 millimeter
Knivsystem: Pivot-kniver
Maksimumhelning på plenen: 45 prosent (24 grader)
Støynivå: 57 dB
Går på batteri: Ja
Kjøretid per lading: 70 minutter
Ladetid: 55 minutter
Kan styres med app på telefonen: Ja
Høyde: 31 centimeter
Bredde: 56 centimeter
Lengde: 72 centimeter
Vekt: 11,5 kilo

Fordeler ved Husqvarna 420 2020
Det sikre valget
Stillegående
Timer som opererer ut ifra gressets vekst
To sensorsystemer
Mulighet til å lage flere profiler


Husqvarna 450X 2020

✅ Best til den kresne hageentusiasten

Husqvarna 450X 2020

Husqvarna 450X 2020 er blitt testet av den danske sammenligningssiden Pricerunner.dk som har foretatt en stor robotgressklipper test. Testen inkluderer i alt 25 modeller fra forskjellige merker, og her er det flere Husqvarna produkter. Ekspertene er svært imponerte over Husqvarna 450X 2020 og tildeler den en flott fjerdeplass. De fremhever spesielt at dette er den beste modellen til store arealer.

Danske Pricerunner.dk kaller modellen for «Robotgressklippernes konge på torv, med uovertruffen funksjonalitet og yteevne» og er imponerte over alle de gode elementene. De inkluderer blant annet den veldig gode klippekapasiteten som ligger på opptil 5000 kvadratmeter. Det er ekstremt høyt. Ekspertene gir også ros for driftssikkerheten og at modellen er kraftig – samt til den støysvake motoren som bråker lite.

Modellen navigerer veldig bra i forhold til føringskablene, og den er god til å disponere tiden på de store arealene. Pricerunner.dk fremhever også terrengegenskapene og forklarer at modellen lett kan klare ujevne hager og bratte skråninger. Den har heller ikke problemer med små hindringer. 

Ekspertene oppsummerer opplevelsen slik: «Samlet sett er den en driftssikker, kraftig og funksjonell robotgressklipper som er enkel å programmere både direkte på maskinen og via en app».

Derfor skal du investere i Husqvarna 450X 2020:
 Uovertruffen tidseffektivitet
 Driftssikker
 Høy klippekapasitet
 Støysvak
 Lett å programmere
 Velfungerende app

Til brukeren med en parklignende hage

Husqvarna 450X 2020 vil være et åpenbart valg til den forbrukeren som har en veldig stor hage. Modellen er fremstilt med en utrolig stor klippekapasitet som ligger på maksimalt 5000 kvadratmeter. Den fungerer like bra på jevne og ujevnt underlag, og terrengegenskapene er ett av nøkkelordene: Produktet er produsert til å kunne klippe gress under vanskelige forhold, og det inkluderer også bakker og kanter. Den kan derfor klare en maksimumhelning på 45 prosent eller 24 grader.

Når maskinen arbeider så bråker den ikke mye, og lydnivået er også ett av nøkkelområdene: Med et støynivå på kun 58 dB ligger den helt klart mot den mer stillegående enden sammenlignet med konkurrentene.

Modellen er robust og holdbar, og hvis du behandler den med omtanke så vil investeringen din kunne holde lenge. En garasje om vinteren vil kunne sikre robotgressklipperen fra Husqvarna mot frostskader.

Ekstremt lang kjøretid

Husqvarna 450X 2020 kommer med flere nøkkelord, og det tredje er kjøretiden. Den er utrolig høy på hele 260 minutter. Enheten klarer alt arbeidet selv, og den intelligente innmaten sørger for at klippingen blir så effektiv som mulig.

Det innebærer for eksempel et unikt sensorsystem som verner mot kollisjon samt føringskabler som gir en lettere navigasjon. I tillegg kommer den med en vellaget app og en smart innebygd prosjektor som lyser opp hvis den skal klippe gress om natten.

Appen gir deg stort sett full kontroll uansett hvor du befinner deg, og her kan du kontrollere og overvåke hvor roboten befinner seg. Legg merke til at appen til Husqvarna 450X 2020 er mer velutviklet enn hos flere av konkurrentene. Dette er muligens den robotgressklipperen som har den beste appen av alle modellene Husqvarna har produsert.

En ekstra bonus er den skarpe tyverisikringen som inkluderer både en tyverialarm og en unik pinkode. Det vil holde robotgressklipperen din så trygg som mulig. En spesial-timer følger med på gressveksten og gir den mest effektive klippingen i forhold til veksten.

Et godt valg til deg som har en veldig stor og parklignende hage, og som har bruk for en stillegående terrenggående modell med massevis av moderne teknologi.

Spesifikasjoner ved Husqvarna 450X 2020 – nøkkelopplysninger
Produsent, modell: Robotgressklipper Husqvarna 450X 2020
Type: Robotgressklipper
Klippeareal: 5000 kvadratmeter
Klippebredde: 24 centimeter
Klippehøyde: 20-60 millimeter
Knivsystem: Pivot-kniver
Maksimumhelning på plenen: 45 prosent (24 grader)
Støynivå: 58 dB
Går på batteri: Ja
Kjøretid per lading: 260 minutter
Ladetid: 75 minutter
Kan styres med app på telefonen: Ja, via Bluetooth
Høyde: 31 centimeter
Bredde: 56 centimeter
Lengde: 72 centimeter
Vekt: 13,9 kilo

Fordeler ved Husqvarna 450X 2020
Toppscorer i Husqvarna robotgressklipper test
Til en stor hage i park-størrelse
Stillegående
Lang kjøretid
Svært vellaget app


Guide: Slik vedlikeholder du og tar vare på robotgressklipperen din

Husqvarna robotgressklippere er, i likhet med alle andre merker, ikke så billige – derfor er det en god idé å vedlikeholde roboten og ta godt vare på den – da forlenger du levetiden markant. Basert på ekspertkunnskap fra produsenten Husqvarna guider vi deg her til hva du bør gjøre:

Rengjøring

Robotgressklipperne fra Husqvarna trenger ikke så mye vedlikehold, men med litt manuelt arbeid får modellen de beste vilkårene for en lang og tro tjeneste.

Først og fremst er det viktig å fjerne løv, grener og gress én gang i uken. Det er generelt sett en god idé med en ukentlig rengjøring for optimalt vedlikehold. Her bør du også tørke av overflaten med en fuktig klut, og undersiden kan du gjøre ren med et tørt redskap – som for eksempel en børste eller en svamp. Du bør ikke bruke vann til rengjøring av undersiden. 

Hold knivene skarpe

Robotgressklipperne har ulike knivsystemer, og det gjelder også for kniver til modeller fra Husqvarna.

Er det snakk om en maskin med løse kniver så bør du sjekke jevnlig at de ikke er blitt skadet av stein eller lignende, og at de ikke har falt av. Slip knivene når de er blitt sløve.

Er knivene fastmontert så kan du bare ta dem av når de trenger å slipes. Slip dem på samme måte som du sliper knivene på en vanlig gressklipper.

Kniver til robotgressklippere enten fra Husqvarna eller andre merker krever utskiftning en gang iblant. Prosessen er enkel, og du kan utføre den selv med vanlige verktøy.

Oppbevaring

Har du en garasje til Husqvarna robotgressklipper så vil det være ideelt. Apparatet er ikke skapt til å stå ute om vinteren eller i dårligt vær, så du bør pakke den vekk når du ikke skal bruke den. 

Før du lager plass i garasjen til robotgressklipperen din fra Husqvarna så bør du rengjøre den grundig, og det må ikke være frost i oppbevaringsrommet. La gjerne laderen stå på samme sted – et sted hvor det er lunt og tørt.

Slik får du robotgressklipperen din fra Husqvarna i gang

Hvis du har skaffet deg en robotgressklipper som Husqvarna har designet så er du kanskje spent på hvordan du får satt den opp. Basert på informasjon fra Husqvarna selv så guider vi deg her til hvordan du kommer i gang med å bruke det nye apparatet ditt:

 Ladestasjon: Plasser ladestasjonen på midten av gressplenen på et sted hvor gresset er jevnt. Pass på at du ikke plasserer den for nært et sprinkleranlegg eller stikkontakter, og gjør det gjerne når det ikke er direkte sollys.
 Batteriet: Plasser roboten i ladestasjonen og lad opp batteriet. Det tar som regel opptil 100 minutter.
 Begrensningskabler: Begrensningskabler lar roboten vite hvor den skal klippe gresset. Du må imidlertid først legge kablene manuelt rundt det arealet du ønsker at modellen skal klippe. Du setter fast kablene med de knaggene som følger med. Finnes det steder hvor maskinen ikke skal klippe så kan du legge ned «små øyer» – for eksempel rundt blomsterbed eller lekeplassen.
 Føringskabel: Føringskabelen er den kabelen som robotgressklipperen må bruke for å finne tilbake til ladestasjonen når batteriet holder på å gå tomt. Fest den ene enden av kabelen til ladestasjonen, og fest den andre enden til begrensningskabelen i det området lengst borte som roboten skal klippe.
 Innstillinger: Tast inn koden til produktet for å få tilgang til å stille inn kjøringen. Her kan du for eksempel angi den ønskede klippehøyden og arbeidstimer, og etter ladingen kjører roboten av gårde.


FAQ-Guide: Det du må vite om robotgressklipperen din

Nedenfor gir vi deg en FAQ-guide til alt det du må vite om en robotgressklipper. Guiden er basert på ekspertkunnskap fra produsenten Husqvarna:

Hvor mye manuelt arbeid krever en robotgressklipper?

Det eneste manuelle arbeidet du må gjøre er å legge begrensningskablene, stille inn parameterne for klipping og rengjøring. Modellen vil selv stå for å slå selve gresset.

Hva er fordelene ved en robotgressklipper?

En robot klipper gressplenen for deg slik at du ikke trenger å stå for den manuelle gressklippingen selv. Derfor sparer du veldig mye tid – spesielt hvis du har en stor gressplen.

Bråker maskinen?

En robotgressklipper har ofte et støynivå på ca. 60-70 dB. Til sammenligning bråker en vanlig gressklipper så mye som 100 dB. Derfor vil det være betraktelig mye mindre støy med roboten.

Er robotgressklipperen ideell til allergikere?

Allergikere vil få en mye lettere pollensesong enn ellers. Med en robot i hagen som tar seg av gressklippingen slipper allergikeren å plages av gresspollen som ellers blir virvlet opp ved bruk av en vanlig gressklipper.

Hvor lang tid tar det for roboten å slå gresset mitt?

Tiden modellen må jobbe er avhengig av størrelsen på hagen. Som en tommelfingerregel tar det roboten mellom 1 og 5 timer å klippe alt gresset.

Hvor stor hage kan en robotgressklipper slå?

De forskjellige modellene har ulik klippe-kapasitet, men de kraftigste vil ligge på opptil 5.000 kvadratmeter. Hvis hagen din er større enn 5.000 kvadratmeter så kan du investere i to maskiner som kjører side om side.

Har jeg fremdeles bruk for en vanlig gressklipper hvis jeg har en robot?

Nei, robotgressklipperen kan lett ta seg av alle oppgavene. En kanttrimmer kan imidlertid være nødvendig.

Kan en robotgressklipper arbeide i en ujevn hage?

Roboten kan lett kjøre på ujevnt terreng på grunn av de store hjulene. Enkelte modeller er spesialdesignet til ujevne underlag.

Kan en robotgressklipper klare skråninger?

De fleste modeller kan lett klare skrå kanter og helninger. De kraftigste modellene kan klare helninger på opptil 70 prosent.

Kan jeg selv bestemme hvor robotgressklipperen skal kjøre?

Ja, du bestemmer helt selv. Du må bare legge begrensningskabelen, for da kjører roboten kun innenfor kabelens grenser. Vil du beskytte for eksempel blomsterbedet så kan du legge en «øy» rundt det med kabelen.

Må jeg grave ned begrensningskabelen i bakken?

Du behøver ikke grave ned kabelen. Det kan godt ligge oppå gresset, men du har imidlertid mulighet til å grave ned kabelen hvis du vil. Den anbefalte dybden er på mellom 3 og 10 centimeter.

Kan roboten klippe i regnvær?

Maskinen kan lett arbeide selv om det regner. Er værforholdene ekstreme så bør du imidlertid ta den inn et sted hvor det er tørt.

Kan jeg sikre robotgressklipperen min mot tyveri?

De ulike typene kommer med forskjellige sikkerhetsanordninger. Det vil ofte være en pinkode du må taste inn før maskinen kan kjøre – samt en tyverialarm. Enkelte modeller har GPS-sporing.

Kjører roboten inn i ting eller gjenstander?

Mange enheter kommer med sensorer som forhindrer kollisjoner. Derfor kan du være sikker på at hverken gjenstander i hagen eller roboten selv kommer til skade.

Kan jeg styre robotgressklipperen via telefonen?

Mange av modellene kommer enten med Wifi eller Bluetooth, så du kan styre maskinen med telefonen. Det skjer via den tilhørende appen.


Få liv i gressplenen

De fleste huseiere drømmer om å få en flott, tett, grønn og fyldig gressplen. Det danske kunnskapssenteret Bolius guider deg i disse to artiklene her og her til hvordan det kan la seg gjøre:

Gressklipping

Klipping av gresset er en viktig del for å kunne få en flott plen. Som utgangspunkt bør du slå gresset én gang i uken i den perioden ekspertene kaller for vekstsesongen. Det er fra mars til oktober. Sørg for at du ikke fjerner for mye av gressets høyde – ta gjerne kun toppen.

Med en robotgressklipper kan du stille inn klippehøyden slik at den kun tar det øverste og etterlater et par centimeter. Kniver til robotgressklippere fra Husqvarna har som regel flere trinn man kan stille inn i høyden.

Fjern blader

Bruk en rake med gummibelegg og rak vekk gammelt løv og grener. Gummibelegget vil være mer skånsomt mot gresset.

Vanning

Det er sjeldent at du trenger å vanne gressplenen din – selv i de veldig tørre periodene hvor gresset blir helt gult. Gressets røtter går langt ned, og de er veldig seiglivet. Er det ekstrem tørke så kan du godt vanne gressplenen din – gjør det gjerne noen få ganger, men med masse vann. Legg merke til at en effektiv vanning ofte vil kunne synes på vannregningen.

For mange trær og busker

Gressplenen har behov for lys og luft, og hvis den ligger i for mye skygge på grunn av omkringstående trær og busker så bør du fjerne noen av de som gir skygge. Mer sol og vind vil også gi en lavere fuktighet, og det reduserer sjansen for mosevekst.

Gjødsling 

Gjødsling gir næring til plenen og kan være nødvendig for å få liv i den. Du kan bruke både organisk gjødsel og kunstgjødsel – det er en smakssak hva man foretrekker.

Organisk gjødsel er fra dyr. Den kan du kjøpe i pilleform og strø utover selv. Organisk gjødsel er langtidsvirkende, og det betyr at du kun trenger å gjødsle et par ganger. Gjør det gjerne i april, for da vil plenen få tid til å bli flott til sommeren.

Du kan også bruke kunstgjødsel – NPK-gjødsel. Kunstgjødsel er korttidsvirkende, og derfor må du gjødsle flere ganger. Gjødsle gjerne plenen med små mengder et par ganger i året – for eksempel i april, mai, juni og juli.

Fjern mose

Du bør fjerne mose så fort du oppdager at det vokser i hagen din. Mose kan overta plenen og ødelegge gressets gode levevilkår.

Kalk

Jorden har de beste forholdene hvis pH-verdien er nøytral på omkring 7. Hvis jorden er for sur, så kan kalk bidra til å redusere surheten slik at gresset kan vokse bedre. Strø gjerne kalk utover plenen tidlig om våren i mars eller april. Tegn på en for sur jord kan være at gresset vokser dårlig eller at det kommer uønsket plantevekst – for eksempel i form av mose. Du kan måle hagen din sin pH-verdi med lakmuspapir eller med et pH-meter. Det kan du kjøpe på et hagesenter eller et byggmarked.

Toppdressing på utsatte steder

Bruk en såkalt «toppdressing» bestående av to tredjedeler sand eller grus og en tredjedel god kompost. Strø blandingen i et tynt lag på de stedene hvor gresset holder på å bli tynt. 


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Husqvarna 550 2018

✅ Kåret til «Beste terrenggående robotgressklipper» hos danske Pricerunner.dk

Husqvarna 550 2018

Husqvarna 550 2018 er blitt inkludert i Pricerunner.dk sin store robotgressklipper test, hvor til sammen 25 modeller er blitt testet og vurdert. Ekspertene er veldig imponerte over produktet, som de gir en flott åttendeplass i testen. De fremhever at modellen er den beste robotgressklipperen til offentlige områder.

Ekspertene forklarer at det her er snakk om en unik modell uten display – det betyr at den utelukkende må stilles inn og styres fra telefonen via en app. Fordelen ved det er at fremmede ikke kan endre på innstillingene. Her finnes det også et velfungerende sensorsystem som sørger for at det ikke oppstår noen kollisjoner, og en GPS-navigasjon som gir et jevnere klipperesultat. Som en ekstra bonus leverer den en «terrenghåndtering i særklasse» og har en veldig lang kjøretid.

Pricerunner.dk forklarer at maskinen er laget til offentlig bruk og ikke til den private hagen, derfor kan den uten problemer klare ujevnheter og små hindringer som nedfallsfrukt eller kongler. Den samlede opplevelsen blir oppsummert slik: «Det er en fantastisk kompetent robotgressklipper, men den koster også mye».

Derfor skal du investere i Husqvarna 550 2018:
Veldig gode terrengegenskaper
Ekstrem høy driftssikkerhet
Høy klippekapasitet
God hastighetsregulering

Til store arealer

Husqvarna 550 2018 er produsert til offentlige områder som for eksempel parker, men den vil også være ideell hvis du som privatperson har en veldig stor hage. Den kan klare opptil 5000 kvadratmeter, og det er veldig mye. Den er god til helninger og ujevnt terreng, og helninger på opptil 45 prosent eller 24 grader gir ingen problemer.

Den har et klassisk robot-design, men veier imidlertid en del med sine 14 kilo. Derfor er den ikke så lett å flytte på. Det er imidlertid ikke behov for så mye flytting, for modellen klarer seg selv når du har programmert den. Som ekspertene nevnte så har den ikke display, men du må i stedet installere den via en tilhørende app.

Knivsystemet er av Pivot-systemet, og knivene til robotgressklippere fra Husqvarna sikrer at gresset får en skarp og skikkelig klipping – hver gang.

GPS-navigasjon

Husqvarna 550 2018 kommer med mange flere fordeler. Her må vi blant annet nevne GPS-navigasjonen som via en unik kartlegging av ruten sørger for at det ikke skjer klipping på helligdager eller steder uten kjørsel. Sensorsystemet gir en høy sikkerhet da roboten via systemet selv kan registrere om det er noen uoverkommelige hindringer i veien.

Du kan stille inn klippehøyden til mellom 20 og 60 millimeter, og her har du 9 intervaller å velge imellom. Klippebredden er bred på 24 centimeter, og batteritiden er veldig lang – nesten i særklasse med sine 260 minutter. Det er ekstremt mye i forhold til konkurrentene, men maskinen er også laget til bruk i parker. Dette er muligens den robotgressklipperen fra Husqvarna som har aller lengst kjøretid.

Å fullade modellen tar 60 minutter, noe som er like lenge som roboter med en «normal» kjøretid bruker.

Driftssikkerheten er også høy, og produktet setter seg svært sjeldent fast. Derfor er det her snakk om en kraftig modell som du kan stole på og som er produsert til veldig store hager. Prisen ligger imidlertid ikke i den lave enden av prisskalaen.

Spesifikasjoner ved Husqvarna 550 2018 – nøkkelopplysninger
Produsent, modell: Robotgressklipper Husqvarna 550 2018
Type: Robotgressklipper
Klippeareal: 5000 kvadratmeter
Klippebredde: 24 centimeter
Klippehøyde: 20-60 millimeter
Knivsystem: Pivot-kniver
Maksimumhelning på plenen: 45 prosent (24 grader)
Støynivå: 61 dB
Går på batteri: Ja
Kjøretid per lading: 260 minutter
Ladetid: 60 minutter
Kan styres med app på telefonen: Ja
Høyde: 31 centimeter
Bredde: 56 centimeter
Lengde: 72 centimeter
Vekt: 13,9 kilo

Fordeler ved Husqvarna 550 2018
Toppscorer i Husqvarna robotgressklipper test
Produsert til offentlige områder eller parker
God til kjøring i terreng
Utrolig lang kjøretid
Utelukkende styring via app


Husqvarna 535 AWD 2019

✅ Best til den kresne hageentusiasten

Husqvarna 535 AWD 2019

Husqvarna 535 AWD 2019 er ikke blitt inkludert i eksperttester, men vi har likevel valgt å ta den med i vår artikkel om Husqvarna robotgressklippere da den har en god kvalitet. Her er det snakk om et luksusprodukt i den dyre enden av prisskalaen som spesielt vil tiltale den kresne hageentusiasten.

Kan alt – spesielt godt egnet til bratte skråninger

Husqvarna 535 AWD 2019 vil være et åpenbart valg hvis du gjerne vil ha en god kvalitet og en veldig kraftig modell. Den kan klippe store arealer på opptil 3500 kvadratmeter, noe som ligger midt på treet når det kommer til klippekapasitet på robotgressklippere fra Husqvarna.

Et av de største høydepunktene ved maskinen er evnen til å klippe i bratte skråninger: Den kan jobbe på helninger på opptil 70 prosent, og det ligger helt klart i den høye enden sammenlignet med konkurrentene. Dette er nok den robotgressklipperen som er best til bratte skråninger av modellene som Husqvarna har produsert.

Modellen gir en effektiv klipping på både jevne og ujevne plener, og det kan skje takket være knivene til Husqvarna robotgressklipper. Knivene er Pivot-kniver som gir en jevn og god klipping uten unntak.

100 minutters kjøretid

Et annet høydepunkt ved Husqvarna 535 AWD 2019 er kjøretiden. Den ligger på 100 minutter, noe som er høyt, og ladetiden ligger på kun 30 minutter. Derfor vil du oppleve at du raskt vil kunne få plenen klippet. Når den holder på å gå tom for strøm så vet den selv hvor ladestasjonen er.

Det er mye moderne teknologi å finne her – som blant annet en tilhørende app hvor du kan kontrollere og overvåke roboten. Den kommer også med flere sensorsystemer som gjør at den ikke velter eller kolliderer, og når du løfter den opp så slutter knivene å bevege seg av sikkerhetsmessige årsaker.

Den navigerer ut ifra et omfattende GPS-navigasjonssystem som gir en komplett dekning av hagen, og derfor kan du være sikker på at den ikke klipper på helligdager. Den har både tyverialarm og pinkode for å beskytte mot tyver og ulovlige inntrengere samt en vær-timer som tilpasser klippingen i forhold til vekstsesongen.

Et godt valg til deg som vil ha det beste av det beste (spesielt i bratte skråninger) og ikke har noe imot å betale en høyere pris for massevis av kvalitet og moderne teknologi.

Spesifikasjoner ved Husqvarna 535 AWD 2019 – nøkkelopplysninger
Produsent, modell: Robotgressklipper Husqvarna 535 AWD
Type: Robotgressklipper
Klippeareal: 3500 kvadratmeter
Klippebredde: 22 centimeter
Klippehøyde: 30-70 millimeter
Knivsystem: Pivot-kniver
Maksimumhelning på plenen: 70 prosent
Støynivå: 62 dB
Går på batteri: Ja
Kjøretid per lading: 100 minutter
Ladetid: 30 minutter
Kan styres med app på telefonen: Ja
Høyde: 29 centimeter
Bredde: 55 centimeter
Dybde: 93 centimeter
Vekt: 17 kilo

Fordeler ved Husqvarna 535 AWD 2019
Toppscorer i Husqvarna robotgressklipper test
Fantastisk i bratte skråninger 
Lang kjøretid
To sensorsystemer
GPS-navigasjonssystem


Husqvarna 315 2020

✅ Kåret til «Best til prisen» hos danske Pricerunner.dk

Husqvarna 315 2020

Husqvarna 315 2020 er blitt inkludert i danske Pricerunner.dk sin store test av robotgressklippere hvor til sammen 25 modeller er blitt testet, vurdert og anmeldt. Ekspertene er svært begeistret for apparatet, og derfor kårer de den til «Best til prisen». I tillegg mottar den en plassering som nummer 6 av 25, noe som vitner om at den er veldig god i sammenligning med de andre markedslederne.

Pricerunner.dk kaller den for «Fantastisk til prisen med fremragende problemløsningsevne» og fremhever spesielt at produktet er svært driftssikkert og brukervennlig samt at det generelt sett leverer gode klipperesultater. Ekspertene gir også ros til modellens særdeles velfungerende egenskaper i ujevnt terreng samt til kontrollkabelen som alltid gjør det mulig for roboten å finne raskt «hjem» igjen.

Modellen setter seg stort sett aldri fast, driften er svært stillegående og motoren veldig kraftig, lyder flere av kommentarene. Den blir anbefalt til vanskelige plener hvor den virkelig kan vise evnene sine. Ekspertene har kun få ulemper å komme med, men de legger merke til at karosseriet lett blir ripete.

Pricerunner.dk oppsummerer opplevelsen slik: «Husqvarna 315 2020 er en svært god robotgressklipper som kombinerer ville terrengegenskaper og en høy driftssikkerhet med en lettprogrammert grenseflate og smarte løsninger til navigasjon».

Derfor skal du investere i Husqvarna 315 2020:
Smart og effektiv
Driftssikker
Gode terrengegenskaper
Støysvak
Lett å programmere
Utmerket app

Høy allsidighet

Husqvarna 315 2020 vil passe til mange typer forbrukere, og det er en av grunnene til modellens popularitet. Den er ikke den mest avanserte i sortimentet, men den kan dekke et areal på opptil 1500 kvadratmeter.

Allsidigheten kan du se ved at modellen kan håndtere både jevne og ujevne hager. Det er et stort pluss. Hjulene er terrenggående, noe som sikrer at de ikke setter seg fast så lett, og kroppen er laget til helninger: Produktet kan klare en maksimumhelning på opptil 40 prosent eller 22 grader.

Selv når modellen jobber veldig hardt så kan du ikke høre det noe særlig. Støynivået ligger lavt på 60 dB, og derfor plager det hverken den som soler seg eller naboen. Det finnes et flott og stort display til programmering, og oppsettet er laget til å være brukervennlig og selvforklarende. Du kan også styre roboten fra telefonen hvis du laster ned den tilhørende appen.

Robust og kraftig til en god pris

Husqvarna 315 2020 har mange fordeler, og prisen er et pluss. En Husqvarna robotgressklipper vil aldri være en billig investering, men innenfor rammene er modellen helt klart overkommelig rent økonomisk. En annen fordel er driftssikkerheten og robustheten. Produktet er laget til å holde, og du kan øke levetiden ved å ha en garasje til robotgressklipperen fra Husqvarna om vinteren.

Du kan selv justere klippehøyden på mellom 20 og 60 millimeter, og det finnes 9 intervaller å velge mellom. Apparatet går på batteri, og den kan arbeide i ca. 65 minutter før den vender tilbake for å lades igjen. Ladetiden ligger på ca. en time, noe som er normalt for en Husqvarna robotgressklipper.

Det finnes flere andre moderne aspekter, som blant annet inkluderer en timer og tyverialarm samt pinkode. Det forbedrer sikkerheten, og det samme gjør de to sensorsystemene.

Et godt valg til brukeren med den liten/mellomstor hage som vil ha en robot som kan klare vanskelig terreng. Den er også laget til forbrukeren som ikke har et stort budsjett, og som prioriterer driftssikkerhet og kjøring over høgteknologisk innmat.

Spesifikasjoner ved Husqvarna 315 2020 – nøkkelopplysninger
Produsent, modell: Robotgressklipper Husqvarna 315
Type: Robotgressklipper
Klippeareal: 1500 kvadratmeter
Klippebredde: 22 centimeter
Klippehøyde: 20-60 millimeter
Knivsystem: Pivot-kniver
Maksimumhelning på plenen: 40 prosent (22 grader)
Støynivå: 60 dB
Går på batteri: Ja
Kjøretid per lading: 65 minutter
Ladetid: 60 minutter
Kan styres med app på telefonen: Ja, via Bluetooth
Høyde: 25 centimeter
Bredde: 51 centimeter
Lengde: 63 centimeter
Vekt: 9,2 kilo

Fordeler ved Husqvarna 315 2020
 Toppscorer i Husqvarna robotgressklipper test
 Stor allsidighet
 Ideell til vanskelig terreng
 Overkommelig pris
 Perfekt til mange typer forbrukere


Robotgressklipper Husqvarna 310 2020

✅ Testvinner hos danske Pricerunner.dk
✅ Kundefavoritt

Robotgressklipper Husqvarna 310 2020

Robotgressklipperen Husqvarna 310 2020 hører til blant ekspertenes favoritter da den får en flott plassering som testvinner hos den danske sammenligningssiden Pricerunner.dk.

Pricerunner.dk har foretatt en test av til sammen 25 produkter, og Robotgressklipperen Husqvarna 310 ble kåret til vinner. Ekspertene kaller modellen «veldig pålitelig, lettprogrammert og gjennomtenkt» og forklarer at den også briljerer innenfor funksjonalitet og brukervennlighet.

Enheten er velskapt til både smale områder og til skråninger – og den er god til nybegynnere, noterer ekspertene seg. Den passer seg selv mens den arbeider, og den leverer et flott klipperesultat, skriver ekspertene – og prisen er også rimelig.

Pricerunner.dk oppsummerer opplevelsen slik: «Robotgressklipperen Husqvarna 310 er god til å holde både skråninger og lange, smale passasjer velklippede. I tillegg er den svært rask å installere, også for en nybegynner» (oversatt fra dansk).

Derfor skal du investere i Robotgressklipperen Husqvarna 310 2020:
God til å håndtere ujevnt terreng 
Lett å programmere
Smart
Svært støysvak

Passer til en liten hage

Robotgressklipperen Husqvarna 310 2020 er en utrolig flott og moderne modell som er robust og stabil. Den er laget til å holde veldig lenge, derfor kan du ha produktet i mange år. Hvis du har en vintergarasje til Husqvarna robotgressklipperen så vil holdbarheten blir forlenget.

Har du som forbruker en liten hage på opptil ca. 1000 kvadratmeter så vil denne modellen være et åpenbart valg. Den er veldig enkel å bruke, og etter at du har foretatt en enkel programmering så kjører den selv av gårde innenfor det avgrensede området. 

Denne modellen er muligens den robotgressklipperen som Husqvarna har fått mest ros for hos ekspertene, og derfor vil du få en ekspert-blåstempling med den. Den er ideell til jevne så vel som ujevne terreng i hager da den kan klare en helning på opptil 40 grader eller 22 prosent. Det øker allsidigheten markant og gjør den mer tilgjengelig for et bredere utvalg av forbrukere.

Juster klippehøyden selv

Robotgressklipperen Husqvarna 310 2020 arbeider med en klippebredde på 22 centimeter, og du kan selv justere klippehøyden ut ifra hvor høyt du ønsker at gresset skal være. Du kan derfor velge blant ulike intervaller på mellom 20 og 60 millimeter.

Modellen jobber effektivt og presist takket være de skarpe knivene på robotgressklipperen fra Husqvarna ved hjelp av Pivot-knivsystemet, og som en stor bonus kan du styre produktet via den tilhørende appen på telefonen. Du kobler den til via Bluetooth, og deretter kan du styre den selv når du ikke står ved siden av den. 

Roboten inneholder svært moderne teknologi som også inkluderer en timer og en tyverialarm med pinkode. Det gjør at du kan være sikker på at det kun er du som kan bruke den. Maskinen har sensorer som forhindrer sammenstøt med objekter på plenen, og den går også på batteri. Hver fulle lading gir 70 minutters kjøretid før den vender tilbake til ladestasjonen. I laderen blir batteriet ladet opp igjen, og det tar ikke mer enn ca. en time.

Som enda en fordel så er modellen en av de robotgressklipperne som Husqvarna har produsert som bråker minst: Støynivået ligger på kun 60 dB. 

Et godt valg til forbrukeren med en liten hage som ikke har et stort budsjett.

Spesifikasjoner ved Robotgressklipperen Husqvarna 310 2020 – nøkkelopplysninger
Produsent, modell: Robotgressklipper Husqvarna 310 2020
Type: Robotgressklipper
Klippeareal: 1000 kvadratmeter
Klippebredde: 22 centimeter
Klippehøyde: 20-60 millimeter
Knivsystem: Pivot-kniver
Maksimumhelning på plenen: 40 prosent (22 grader)
Støynivå: 60 dB
Går på batteri: Ja
Kjøretid per lading: 70 minutter
Ladetid: 60 minutter
Kan styres med app på telefonen: Ja, via Bluetooth
Høyde: 25 centimeter
Bredde: 51 centimeter
Lengde: 63 centimeter
Vekt: 9,2 kilo

Fordeler ved Robotgressklipperen Husqvarna 310 2020
 Testvinner i Husqvarna robotgressklipper test
 God til en liten hage
 Justerbar klippehøyde
 Med sensorer og tyverialarm
 Bluetooth og app til fjernstyring


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Husqvarna robotgressklipper test: Hvilken modell er den beste?

Det er mange gode modeller på markedet hvis du er på utkikk etter en velfungerende robotgressklipper. Husqvarna står for flere av dem, og de følgende 9 modellene hører til blant de beste: Husqvarna 310 2020, Husqvarna 105 2020, Husqvarna 430X 2020, Husqvarna 315 2020, Husqvarna 435X AWD 2020, Husqvarna 550 2018, Husqvarna 420 2020, Husqvarna 535 AWD 2019 og Husqvarna 450X 2020.

Hva må jeg være oppmerksom på når jeg velger en robotgressklipper fra Husqvarna?

Hvis du vurderer å skaffe deg en robotgressklipper så er det flere forhold du bør ha i tankene: Det gjelder blant annet klippekapasitet, klippebredde, klippehøyde og helningsgrad – dette avgjør om modellen er ideell til gressplenen din eller ikke. Sjekk også batteritid, ladetid, funksjoner, sensor-system, tyverisikring, teknologi og kniver til Husqvarna robotgressklipper. Flere av elementene ovenfor kan være vanskelige å teste selv i praksis, derfor kan det være en god idé å lese ekspertenes kommentarer i Husqvarna robotgressklipper tester for å se hvilke apparater som blir blåstemplet.

Hvorfor skal jeg kjøpe en robotgressklipper fra Husqvarna?

En robotgressklipper kommer med mange fordeler, og hvis du har en stor hage som du gjerne vil unngå å slå manuelt så vil det være en god idé med en robotgressklipper. Husqvarna har laget noen av de beste på markedet, og roboten vil helt klart gi deg mer tid til andre ting. Som en ekstra bonus vil pollenallergikere slippe å plages, og du trenger bare å programmere den – deretter klarer den klippearbeidet selv.


Husqvarna robotgressklipper Test 2021: Brukte kilder

Pricerunner.dk

Pricerunner er en internasjonal sammenligningsside hvor du kan finne priser på et gitt produkt fra en lang rekke forhandlere. Det betyr at du enklere vil kunne se hvor du kan få modellen billigst. Pricerunnner.dk er den danske versjonen av nettsiden, og ekspertene herfra foretar også av og til tester av produkter. Her er det snakk om en test av robotgressklippere. Du kan lese hele testen hos Pricerunner.dk.


Andre relevante tester og artikler

I vår artikkel om tester av robotgressklippere fra Husqvarna har vi sett nærmere på de 9 beste modellene fra Husqvarna som markedet har å by på.

Vi har skrevet flere test-artikler om robotgressklippere, og hvis du er ny innenfor dette feltet så kan du med fordel lese vår generelle artikkel om tester av robotgressklippere. I den artikkelen får du en oversikt over forskjellige apparater fra ulike produsenter, og her blir du presentert for et stort utvalg.

Les også: De beste trampolinene til inne- og utebruk

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere