En guide for å forstå forskjellene mellom bonell-, pocket og kontinuerlige fjærer

SENESTE ENDRING: august 30, 2023.
Vær oppmerksom på at året for artikkelen forteller deg når innholdet sist ble oppdatert og ikke nødvendigvis publiseringstiden for ulike produkttester..
featured image

Sliter du med å få sove om natta? Våkner du opp med stiv nakke og vond rygg? Det kan faktisk hende at det skyldes at du ikke har riktig type sengefjærer! Tro det eller ei, hvilken type sengefjærer du velger kan ha en stor innvirkning på søvnen din. Men ikke fortvil, vi skal hjelpe deg.

I denne artikkelen skal vi utforske verden av sengefjærer og hjelpe deg med å forstå forskjellene mellom de tre mest populære typene: bonell-fjærer, pocket-fjærer og kontinuerlige fjærer. Når du er ferdig med å lese vil du være godt rustet til å velge den perfekte sengefjærtypen for dine behov, slik at du kan få den søvnen du fortjener. La oss komme i gang!

Bonell-fjærer

La oss ta en nærmere titt på Bonnell-sengefjærer, en av de mest vanlige typene av sengefjærer på markedet. Disse fjærene er laget av herdet stål som er formet som et timeglass og koblet til tilstøtende fjærer med tråd-heliks. Dette skaper et system av sammenkoblede fjærer som jobber sammen for å gi støtte og komfort.

En av de største fordelene med Bonnell-sengefjærer er den rimelige prisen. Disse fjærene er relativt billige å produsere, noe som betyr at de kan tilbys til en lavere pris sammenlignet med noen av de mer avanserte fjærsystemene. I tillegg gir timeglassformen god bevegelsesisolering, noe som kan bidra til en eventuell partner ikke blir forstyrret hvis du har en tendens til å vri deg rundt om natten.

Bonnell-sengefjærer har imidlertid også noen ulemper. For det første gir de ikke så mye støtte som noen av de andre fjærtyper, noe som kan være et problem hvis du har ryggproblemer eller annen type ubehag. Til tross for at timeglassformen på fjærene er bevegelsesisolerende, kan bevegelse i en del av madrassen forårsake bevegelse i andre deler, noe som kan være forstyrrende for søvnen.

Tross disse begrensningene kan Bonnell-sengefjærer være et godt alternativ for noen. Hvis du for eksempel pleier å sove på ryggen eller magen, kan støtten fra Bonnell-sengefjærer være akkurat riktig for deg. Hvis du vil kjøpe en seng som du ikke deler med partneren din, kan Bonnell-fjærer også være et godt valg. I tillegg kan dette være et godt alternativ hvis du har et litt strammere budsjett. Det viktigste er uansett å vurdere alternativene dine nøye og velge den typen sengefjærer som vil gi den mest komfortable og støttende søvnopplevelsen for akkurat deg. 

Pocket-fjærer

La oss nå se på pocket-fjærer, en annen populær type sengefjærer som er kjent for sin holdbarhet og komfort. Pocket-fjærer består av individuelt innpakkede fjærer som er laget for å fungere uavhengig av hverandre. Fjærene er plassert i lommer av stoff, noe som bidrar til å redusere bevegelse mellom delene av sengen og gir målrettet støtte til forskjellige deler av kroppen.

En av de største fordelene med pocket-fjærer er evnen til å forme seg etter kroppen, og dermed gi en tilpasset støtte som kan bidra til å lindre trykkpunkter og redusere ubehag. Fordi hver fjær virker uavhengig, er det mindre sannsynlig at bevegelse i en del av madrassen vil forstyrre andre deler, noe som kan være nyttig for de som sover lett eller de som deler seng med en partner.

Det følger likevel også noen ulemper med pocket-fjærer. For det første pleier de å være dyrere enn noen av de andre fjær-typene. I tillegg kan fjærene være mer utsatt for å synke ned over tid på grunn av at de er individuelt innpakket, noe som kan føre til redusert støtte og komfort.

Tross disse ulempene er pocket-fjærer et utmerket valg for de aller fleste, spesielt de som vanligvis sover på siden eller som har vonde trykkpunkter. Den målrettede støtten som gis av disse fjærene kan bidra til å lindre smerte og ubehag, mens den reduserte bevegelsen mellom delene av sengen kan føre til en mer avslappende nattesøvn. Hvis du er på utkikk etter en ny madrass, er det verdt å vurdere fordelene med pocket-fjærer og om dette kan være det rette valget for deg.

Kontinuerlige fjærer

La oss nå se på kontinuerlige fjærer. Dette er en type sengespiral som er kjennetegnet av en enkelt S-formet fjær som er vevd gjennom hele madrassen for å skape et kontinuerlig fjærsystem. Fjærene er koblet til hverandre med en trådheliks, noe som hjelper til med å gi jevn støtte. 

En av de største fordelene med kontinuerlige fjærer er deres holdbarhet. Fordi det ikke er noen individuelle lommer eller separate fjærer, er disse fjærene mindre sannsynlige for å synke eller miste formen over tid. I tillegg gir fjærene jevn støtte over hele madrassen, noe som kan være fordelaktig for de som foretrekker en fastere soveoverflate.

Det finnes likevel noen ulemper å vurdere når det gjelder til kontinuerlige fjærer. For det første betyr mangel på individuelle lommer at det er mindre målrettet støtte for forskjellige deler av kroppen. I tillegg kan bevegelse i en del av madrassen føre til bevegelse i andre deler, noe som kan være forstyrrende for søvnen.

Til tross for disse begrensningene kan kontinuerlige fjærer være et godt valg for visse typer sovende. Hvis du foretrekker en fast madrass og ikke lider av ryggsmerter eller andre typer ubehag, kan den jevne støtten fra kontinuerlige fjærer være akkurat det du trenger. I tillegg kan kontinuerlige fjærer være et godt alternativ hvis du leter etter en madrass som vil vare i mange år uten å miste formen. Som med enhver type sengefjærer, er det viktig å nøye vurdere dine sovepreferanser og behov for å velge riktig type madrass for en komfortabel og avslappende nattesøvn.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme