Digital Kjøkkenvekt Test – Se testvinnerne her – Best i Test guide

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

En god kjøkkenvekt er uunnværlig på kjøkkenet når du skal måle riktige mengder.

I denne artikkelen har vi gjennomgått en rekke tester av kjøkkenvekter fra svenske Råd & Rön, som er landets største uavhengige testmagasin. Nedenfor presenterer vi fordelene ved de forskjellige testvinnerne, og nederst i artikkelen finner du linker og kilder til de testene vi refererer til.

Ved å gjennomgå de ulike kjøkkenvekttestene, har vi funnet frem til 3 forskjellige kjøkkenvekter som ekspertene likte spesielt godt.

Vær oppmerksom på at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men samler resultater fra uavhengige tester. Slik får du enkelt oversikt over de beste produktene på markedet. 


Beurer KS51

✅ Testvinner Råd & Rön

Beurer KS51 - Køkkenvægt test

Denne kjøkkenvekten er testvinner hos Råd & Rön. Det blir fremhevet ved at den veier nøyaktig hver gang og er enkel å betjene.

Kjøkkenvekten er bare 15 mm høy og laget i rustfritt stål, som gir den et lekkert og stilfullt design med overflate som hindrer fettmerker i å feste seg, som gjør vekten lett å rengjøre. Den slår seg av automatisk slik at den ikke bruker unødvendig batteri dersom du glemmer å skru den av manuelt.

Kjøkkenvekten er elektronisk og har LCD-display som viser hvor mange gram som ligger på vekten. Den har en makskapasitet på 5 kilo og måler med vektintervall på 1 gram. Den kan måle i både gram, oz eller ml.


Soehnle Genio

4,5 av 5 stjerner hos Amazon basert på 39 kundeanmeldelser

Soehnle Genio

.
Kjøkkenvekten Soehnle Genio er enda ikke blitt inkludert i noen offisielle tester, men den er til gjengjeld populær blant forbrukerne. Vekten har nemlig fått hele 4,5 av 5 stjerner basert på 39 kundeanmeldelser på Amazon.

Vekten får spesielt mye skryt for at den er enkel og brukervennlig – samt at man har mulighet til å folde den sammen slik at den ikke tar så mye plass. Den eneste ulempen noen av forbrukerne nevnte var at de syntes det var litt vanskelig å forstå bruksanvisningen som følger med, men vekten var så enkel i bruk at det ikke gjorde så mye.

Sammenleggbar og kompakt kjøkkenvekt med TARE-funksjon 

Soehnle Genio er en kompakt kjøkkenvekt med magnetlås slik at den ikke foldes ut når den ikke er i bruk. I tillegg til dette er det også mulig å legge sammen vekten slik at man kan legge den i en bestikkskuff eller noe lignende dersom det trengs. Når vekten er i bruk, kan den brukes til boller i alle størrelser. Soehnle Genio kommer også med en praktisk glassoverflate som er enkel å rengjøre – samt med en TARE-funksjon. Denne funksjonen sørger for at man kun måler den ekstra vekten da man kan nullstille vekten.

Kapasitet på opptil 5 kilo og auto-slukk 

Selv om Soehnle Genio er en mindre kjøkkenvekt, kan den fremdeles klare opptil 5 kilo. I tillegg til dette måler den med en nøyaktighet på +/- 1 gram. Den målte verdien kan enkelt lese av på vektens LCD-skjerm. Kjøkkenvekten er også utstyrt med en autoslukk-funksjon som sørger for å spare batteri da vekten slår seg av automatisk etter en viss tid dersom den ikke er i bruk.

Kjøkkenvekten måler 23,2 x 7 x 1,2 centimeter og kommer med en garanti på 5 år. Den bruker et 3V CR 2430 batteri som følger med når man kjøper vekten.

Her kan du se en videopresentasjon av Soehnle Genio som er laget av Soehnle:


Wilfa KW-60

Wilfa KW-60

.
Kjøkkenvekten Wilfa KW-60 er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er likevel blitt gjennomgått i denne artikkelen for å gi en god oversikt over hva som finnes av kjøkkenvekter på markedet.

Vanntett kjøkkenvekt med 5 måleenheter 

Med Wilfa KW-60 får man en vanntett kjøkkenvekt i og med at den er laget med et silikonbelegg. Kjøkkenvekten kan derfor både skylles og vaskes under springen etter bruk dersom det trengs.Wilfa KW-60 har en kapasitet på opptil 5 kilo – derfor har man mulighet til å veie en god del ingredienser. Den kan stilles inn på 5 ulike måleenheter slik at man selv kan velge den man vil bruke. Kjøkkenvekten er også utstyrt med en nøyaktighet på +/- 1 gram.

Modell med TARE-funksjon, autoslukk og digitalt display 

Wilfa KW-60 er utstyrt med en TARE-funksjon som gjør det mulig å bruke den samme bollen under hele forløpet. Man kan nemlig fortsette å tilsette ingredienser da vekten kan nullstilles mellom de ulike ingrediensene. I tillegg til dette kommer Wilfa KW-60 med en autoslukk-funksjon som gjør at den slår seg av automatisk etter en viss tid dersom man glemmer å slå den av manuelt. Sist, men ikke minst, kommer Wilfa KW-60 med en digital LCD-skjerm som gjør det enkelt å avlese målingene.

Kjøkkenvekten måler 22 x 21,2 x 3,5 centimeter og bruker 3 AAA-batterier som følger med når man kjøper modellen.


OBH 9837 – 5000 Balance

Anbefalt av Råd & Rön

.
Denne elektroniske kjøkkenvekten er bare 14 mm høy og laget i rustfritt stål, noe som gir den en tidløs look. Belegget av rustfritt stål beskytter også mot fettmerker som fingeravtrykk på kjøkkenvekten. Du kan enkelt veie flere ingredienser i samme skål, ettersom det er mulig å nullstille vekten mellom veiingene.

OBH 9837 har dessuten stort LCD-display som gjør den enkel for alle å bruke.

Den veier med intervaller på 1 gram, og makskapasiteten er 5 kg. Den er også utstyrt med strømsparingsfunksjon som skrur den av automatisk etter 60 sekunder.

OBH 9837 vil være et svært godt kjøp, da både Sveriges største testmagasin Råd & Rön, anbefaler kjøkkenvekten som en av favorittene deres på markedet.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått 

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


OBH Nordica 9807 Attraction Piano Black

.
Hvis du ønsker deg en elegant kjøkkenvekt som tar seg godt ut på kjøkkenbenken, er denne OBH Nordica 9807 det perfekte valg.

Her får du også en tynn vekt med høyde på kun 17 mm, noe som er en stor fordel når den skal få plass i skuffer eller skap.

I likhet med de andre kjøkkenvektene, har den en makskapasitet på 5 kg og måles med 1 grams presisjon.

Kjøkkenvekten har også en strømsparende funksjon som skrur av vekten automatisk etter 60 sekunders inaktivitet.

Overflaten har et elegant utseende da den er laget av glass med malt underside. I likhet med de andre modellene, har denne også et stort LCD-display som gjør den lett å bruke for alle.

Denne modellen skiller seg litt ut fordi den er svart, da de andre er av stål. Vår erfaring er at den er like god som de to testvinnerne over.


Soehnle Easy Solar

✅ Toppscorer hos det svenske forbrukerrådet Råd & Rön

.
Soehnle Easy Solar

.

.
Selskapet bak Soehnle Easy Solar mener selv at kjøkkenvekten er en av de mest nøyaktige på markedet og når vi ser på de resultatene vekten oppnår i testen, så ser det ut til at dette stemmer.

Soehnle Easy Solar får toppkarakterer i testen for nøyaktigheten på sine mål. Den får også ros for kvaliteten og brukervennligheten. Vektskålen kan for eksempel fjernes og vaskes i oppvaskmaskinen, noe som gjør det ekstra lett å veie grisete matvarer. Skjermen på kjøkkenvekten er ekstra stor, slik at det er lett å lese av vekten på den.

Som navnet antyder, er batteriene overflødig, siden kjøkkenvekten har små solcellepaneler og bruker lys som sin strømkilde. Panelene er så delikate at kjøkkenvekten fungerer selv under dårlige lysforhold. Så hvis du tenker på miljøet, er denne modellen et godt valg, siden den ikke trenger batterier.

Easy Solar kan angi vekten med en feilmargin på kun ett gram, noe som betyr at du kan få svært nøyaktig veiing av matvarene dine. Maksimal vekt er fem kilo og glemmer du å slå av kjøkkenvekten, så vil den gjøre det selv. Det går også an å tilbakestille vekten under bruk med funksjonen tara. Soehnle gir deg fem års garanti på vekten, noe som er enda en indikator på at modellen er laget med god kvalitet.


Soehnle Baking Star

4 av 5 stjerner hos Amazon basert på 3 kundeanmeldelser

Soehnle Baking Star

 

.
Soehnle Baking Star er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men har til gjengjeld fått gode anmeldelser fra kunder på Amazon. Her har modellen fått hele 4 av 5 stjerner basert på 3 kundeanmeldelser. Forbrukerne liker svært godt at vekten er enkel å bruke – samt at det er lett å lese av målene. En av forbrukerne forklarer også at modellen er fantastisk å bruke når man skal bruke brødbakemaskin da den er svært nøyaktig.

Ingen av forbrukerne nevner noen utpregede ulemper ved modellen, men én av forbrukerne nevner imidlertid at det er litt vanskelig å bytte fra flytende væske til tørre ingredienser dersom man vil måle begge.

Nøyaktig kjøkkenvekt med måleskje 

Med Soehnle Baking Star får man en kjøkkenvekt som veier med 0,1 grams intervaller. Kjøkkenvekten kan brukes til alt ifra væsker til mel, krydder og urter – samt mye mer. Ved kjøp av Soehnle Baking Star følger det også med en praktisk måleskje som gjør det enkelt å veie ingredienser rett fra posen. Måleskjeen har også volummarkeringer slik at man har mulighet til å velge mellom vekt og måling av volum. Soehnle Baking Star har en kapasitet på opptil 3 kilo og kommer med en 1,5 liter bolle med LCD-display.

Vekt med auto-slukk, TARE-funksjon og enkel rengjøring

Det er både raskt og enkelt å rengjøre Soehnle Baking Star da måleskjeen og bollen tåler å vaskes i oppvaskmaskin. I tillegg til dette kommer kjøkkenvekten med auto-slukk som sørger for å spare på batteriet. Vekten slår seg nemlig av automatisk dersom man glemmer å slå den av manuelt. Takket være kjøkkenvektens TARE-funksjon er det også mulig å tilsette ingredienser i bollen, og vekten veier kun de ingrediensene man tilsetter. Man har nemlig mulighet til å nullstille vekten og veie flere ingredienser uten av man trenger å tømme måleskjeen først.

Kjøkkenvekten måler 23 x 6 x 3,5 centimeter og kommer med en garanti på 3 år. Den bruker et 3V CR 2032 batteri som følger med når man kjøper vekten.

Her kan du se en videopresentasjon av Soehnle Baking Star som er laget av Coop.dk:


KitchenAid Artisan Kjøkkenvekt

KitchenAid Artisan Kjøkkenvekt

 

.
KitchenAid Artisan Kjøkkenvekt er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester. Kjøkkenvekten er imidlertid likevel blitt inkludert i denne artikkelen da forbrukeren enklere kan skaffe seg en oversikt over hvilke kjøkkenvekter som finnes på markedet.

Kjøkkenvekt til kaffekvern fra KitchenAid 

Med KitchenAid Artisan Kjøkkenvekt får man en vekt som egner seg godt til å brukes sammen med kaffekvernen fra samme merke. Vekten sørger for at det er mulig å dosere helt riktig mengde kaffe uansett om man velger å bruke filterkaffe eller espresso.

Takket være kjøkkenvektens to knapper er den enkel i bruk da man her har mulighet til å slå modellen av og på. Det er også her man kan bruke TARE-funksjonen som sørger for at man kan måle vekten på den mengden man tilsetter uten at man trenger å fjerne de andre ingrediensene første. Dette er mulig da modellen kan nullstilles selv om det allerede er ingredienser på vekten. Enheten kommer også med et oversiktlig LED-display slik at man lett kan avlese målene.

Mindre modell med auto-slukk 

KitchenAid Artisan Kjøkkenvekt kan også brukes bare som en kjøkkenvekt dersom man ikke vil bruke den sammen med kaffekvernen. Dersom man bruker kjøkkenvekten til noe annet, har den en kapasitet på opptil 140 gram. Derfor er dette en liten og kompakt modell. KitchenAid Artisan Kjøkkenvekt kommer ogsåmed en autoslukk-funksjon som gjør at den slår seg av automatisk etter en viss tid dersom man har glemt å slå den av manuelt.

Kjøkkenvekten måler 18 x 16 x 12,3 centimeter og kommer med en garanti på 2 år. Den bruker 2 AAA-batterier som følger med når man kjøper vekten.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

🤩 Hvilke digital kjøkkenvekter er best i test?

Beurer KS51 og OBH 9837 – 5000 Balance

🤓 Hvordan testes kjøkkenvektene?

Kjøkkenvektene vurderes ut ifra yteevne, brukervennlighet og konstruksjonskvalitet.

🤔 Hvilken type kjøkkenvekt er den mest nøyaktige?

Det finnes generelt sett 2 typer vekter: De digitale og de analoge.


Kjøkkenvekt Test – Disse testene har vi gjennomgått

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön har i en test fra 2015 testet 16 forskjellige kjøkkenvekter. De testet blant annet hvor nøyaktige kjøkkenvektene veier ingredienser, og hvor følsomme og brukervennlige de er. Utførte Råd & Rön en falltest av kjøkkenvektene. Testvinneren ble Beurers KS 51. Du kan se hele testen ved å klikke her. Vær oppmerksom på at det krever betalt medlemskap for å lese testen.

Forbrukervurderinger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for kjøkkenvekter er stort, så det er bare utvalgte modeller som følger med i de forskjellige testene. Det betyr ikke at de kjøkkenvektene som ikke er testet er dårligere, men de er ikke testet ennå. I vår vurdering av kjøkkenvekter har Forbrukerliv.no også sett på forbrukernes egne vurderinger, blant annet på www.whiteaway.com. Fordelen med disse vurderinger er at de vanligvis er basert på en lengre periode med bruk i en “ekte” familie.  Ulempen med offisielle tester er at de ofte utføres over en kort periode, at det bare testes for betjening og funksjoner og ikke nødvendigvis på kjøkkenvektens bruk over en lengre periode.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere