Gaming skjerm test-oversikt: Her er de beste gaming skjermene til computere

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Synes du det er magisk å leve deg inn i spillenes verden, elsker du teknologi og alt det har å tilby? Da vil en gaming skjerm være noe for deg. Uansett om du spiller på hobbybasis, eller om du spiller profesjonelt, så vil en gaming skjerm gi deg mange gode fordeler som en vanlig PC skjerm ikke vil kunne gi deg.

En gaming skjerm kan imidlertid også brukes til andre kreative formål som for eksempel bilde- og videoredigering da farger og detaljer vil være mye klarere på en gaming skjerm sammenlignet med en vanlig skjerm.

Det finnes imidlertid utrolig mange modeller å velge mellom, og derfor har vi gjort arbeidet med å finne frem til de gaming skjermene som har fått best anmeldelser både av ekspertene og av brukerne, og disse kan du lese mer om nedenfor. Det er imidlertid et par ting å tenke over før du kjøper en ny skjerm.

Dette bør du tenke på før du kjøper en gaming skjerm:

green-elm Plass: Finn ut hvor mye plass du har på skrivebordet og velg deretter en skjerm som faktisk passer. Husk å regne med stativ og eventuelle ledninger og ekstra utstyr som skal få plass rundt skjermen.
green-elm Oppløsning: Oppløsningen varierer veldig fra modell til modell. Full High-Definition (FHD), som tilbyr en maksimal oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Har du mye plass og et stort budsjett så vil en 30-tommers Ultra-High-Definition (UHD) skjerm levere en fantastisk oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Det finnes også mange 27 tommers skjermer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Jo høyere oppløsning, jo bedre vil spillopplevelsen bli.
green-elm Oppdateringsfrekvens: En gaming skjerm bør ha en høy oppdateringsfrekvens. Se helst etter en skjerm med en oppdateringsfrekvens på 120Hz eller høyere. Ikke bare bidrar dette til å redusere uskarphet og eliminere lagging, men det er også et krav for 3D-teknologi.
green-elm Størrelse: Gaming skjermer finnes som regel i 24, 27, 30 og 32 tommer. De vanligste skjermene vil ligge på 27 og 30 tommer, men det finnes andre størrelser dersom disse ikke er tilfredsstillende. Ofte henger pris og størrelse sammen – det lønner seg å velge så stort som du har råd og plass til.
green-elm Piksel Respons: En lav pikselrespons vil bidra til å eliminere hakking i bildet og gi et jevnere helhetsbilde enn en høyere pikselrespons. En grå-til-grå-respons på 2 millisekunder eller mindre er ideelt – men en grå-til-grå respons på 4 millisekunder er også tilstrekkelig for gaming.
green-elm Ekstra funksjoner: Tenk over hva slags ekstra funksjoner du trenger. En gaming skjerm bør være utstyrt med en rekke videoinnganger slik at du kan holde deg tilkoblet til flere PC-er og spillkonsoller som PS4 og Xbox One. Doble HDMI-porter er ideelle, og det er fordi store konsoller bruker HDMI, og noen avanserte grafikkort tilbyr både DisplayPort- og DVI-tilkobling. USB er også en mulighet.

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på.


ASUS TUF VG27WQ GAMING MONITOR 27″” – optimalisert for hurtig spilling på proffnivå

 • Overlegen klarhet: 27″ WQHD (2560×1440) med 1500R-kurvatur for en oppslukende, krystallklar spillopplevelse.
 • Ultraryd spilling: Lynrask oppdateringsfrekvens på 165 Hz og 1 ms responstid med ELMB for å eliminere bevegelsesuskarphet.
 • Spilling uten tårer: AMD FreeSync™ Premium-teknologi for sømløs grafikk og artefaktfri ytelse ved høye bildefrekvenser.

Asus gaming computer

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Overlegen klarhet med oppslukende kurvatur

ASUS TUF VG27WQ Gaming Monitor har en 27″ WQHD-skjerm med en oppløsning på 2560 x 1440, noe som gir spillere et stort og krystallklart synsfelt. Skjermens 1500R-kurvatur er designet for å omslutte deg i hvert øyeblikk av spillopplevelsen, og skaper en oppslukende effekt som ikke bare er estetisk tiltalende, men som også bidrar til å redusere belastningen på øynene under lange spilløkter. Vi setter pris på hvordan den høye oppløsningen og krumningen virker sammen for å gi en mer engasjerende og behagelig visningsopplevelse.

Ultraryd spillopplevelse

Vi er imponert over den ultraglatte spillopplevelsen som muliggjøres av ASUS TUF VG27WQs lynraske oppdateringsfrekvens på 165 Hz kombinert med en rask responstid på 1 ms. Denne kombinasjonen sikrer at selv de mest fartsfylte spillene vises med eksepsjonell klarhet og presisjon, uten forstyrrende bevegelsesuskarphet, takket være ASUS’ ELMB-teknologi (Extreme Low Motion Blur). Det er tydelig at denne skjermen er laget for spillere som krever flyt og nøyaktighet i spillbildet, noe som gjør den til et utmerket valg for både konkurranse- og hobbyspill.

Spilling uten tårer med FreeSync™ Premium

Integreringen av AMD FreeSync™ Premium-teknologi i ASUS TUF VG27WQ Gaming Monitor er en funksjon vi synes er spesielt bemerkelsesverdig. Denne teknologien gir jevn grafikk og artefaktfri ytelse ved høye bildefrekvenser, og eliminerer effektivt skjermriving og hakking. For gamere betyr dette at de kan spille sine favoritttitler med topp ytelse uten å bli distrahert av ujevnheter på skjermen. Tryggheten du får når du vet at skjermen din kan håndtere fartsfylt action uten kompromisser, er uvurderlig, spesielt i intense spillscenarier der hvert millisekund teller.

 

Fordele:

 • Forbedret grafikk
 • Ultraryddig spillopplevelse
 • Avansert bevegelsesklarhet
 • Spilling uten tårer: Adaptiv synkronisering med FreeSync™ Premium
 • Komfortabel visning: Ergonomisk utformet stativ
Ulemper:

 • Begrenset HDR-ytelse
 • Begrenset oppgraderingsmulighet
 • Begrenset størrelse

BenQ 24″ ZOWIE XL2546K Gaming Skjerm – old-school gaming skjerm med 240hz for moderne gamere

 • 5 av 5 stjerner av ekspertene hos Techradar.com
 • 5 av 5 stjerner og Editor’s Choice av ekspertene hos testberichte.de
 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

 

BenQ 24″ ZOWIE XL2546K Gaming Skjerm er modellen for deg som vil ha en old-school gaming skjerm som er moderne med banebrytende teknologi.

Bra til eSports

Denne gaming skjermen fra BenQ egner seg svært godt til eSports. Dersom du liker skytespill så er modellen også ypperlig da du ikke opplever noe «ghosting» eller uklare bilder.
Ekspertene hos nettsiden Techradar.com har testet BenQ 24″ ZOWIE XL2546K Gaming Skjerm på alle viktige aspekter, og har gitt modellen full pott med 5 av 5 stjerner. Ekspertene mener at modellen er enestående til gaming, men at den ikke er like bra dersom du driver med digitalt design eller om du skal se filmer.

Kommer med antirefleks-belegg

Denne 24,5-tommers 1080p-skjermen kommer med et matt antirefleks-belegg. Modellen bruker ikke bare den eldgamle TN-panelteknologien for å redusere «ghosting» og uskarphet som ofte forekommer med LCD-paneler, for den har nemlig en oppdateringsfrekvens på 240Hz for å få en ekstra glatt bevegelse og for å redusere skygger og uskarphet ytterligere.

Kan gjerne brukes av profesjonelle gamere

Det er ikke bare panelteknologien som er designet for profesjonelle spillere, men ergonomien også. Skjermen tilbyr sjenerøse justeringer når det gjelder tilt, høyde og dreining – slik at du kan justere alt til nesten en millimeters nøyaktighet slik at oppsettet passer perfekt til din kropp.
Dette er utrolig viktig i turneringer der konkurrenter deler skjermer, og er nyttig for mer uformelle spillere som ønsker å sette opp skjermen etter å ha transportert dem til for eksempel LAN. Modellen kommer med et bærehåndtak på toppen samt en PVC-skjermbeskytter som er inkludert i esken.

Fornøyde brukere

Brukerne hos Amazon er svært fornøyde med BenQ 24″ ZOWIE XL2546K Gaming Skjerm etter å ha testet modellen i praksis. En av brukerne har følgende å si om skjermen:

«Jeg har testet mange skjermer, IPS, VA osv. Skal du spille seriøst så kan du rett og slett ikke unngå en TN, for responstiden er rett og slett best. Skjermen er superskarp, selv om den kun har HD-oppløsning! Jeg vet ikke hvordan BenQ gjør dette, men den er betydelig skarpere enn andre produsenters. Hvis du konfigurerer innstillingene riktig, har du også et flott bilde» (oversatt fra tysk).

Fordele

 •     Utrolig høy oppdateringsfrekvens
 •     Veldig kort responstid
 •     Personvern Skjerm for turneringsspillere
 •     Ergonomisk stativ
Ulemper

 • Svak farge TN panel
 • Kommer ikke med G-Sync
 • Dyr modell

Dell Alienware AW2521H Gaming Skjerm – lynrask IPS-skjerm i full HD

 • God anmeldelse hos nettsiden Rtings.com

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

 

Dell Alienware AW2521H Gaming Skjerm er ypperlig for deg som driver mye med eSports og gjerne vil gjøre spillopplevelsen helt optimal for å bli enda bedre i sporten.

Utmerket til eSports

Denne skjermen fra Dell er utmerket for spilling, spesielt når det kommer til eSports. Skjermen har en ekstremt høy oppdateringsfrekvens på 360 Hz og en utrolig responstid, noe som resulterer i en jevn bevegelse.

Usedvanlig lav inndataforsinkelse

Inndataforsinkelsen er usedvanlig lav, og Dell Alienware AW2521H har innebygd G-SYNC-støtte. IPS-panelet har et lavt kontrastforhold, så denne modellen er ideell for spilling i mørke rom, men skjermen har imidlertid brede visningsvinkler dersom du vil dele skjermen med noen andre.

Utstyrt med NVIDIA Reflex Latency Analyzer

Med Dell Alienware AW2521H Gaming Skjerm trenger aldri uforutsette feil koste deg et oppdrag igjen. Det er grunnet kraften til NVIDIA Reflex Latency Analyzer, som fanger opp ende-til-ende responstider fra klikk til handling.
Alt du trenger å gjøre er å koble musen til latency-porten på Dell Alienware AW2521H Gaming Skjerm og få en nøyaktig måling fra analysatoren på hvor raskt skjermen oppdateres etter museklikk. Denne skjermen er også blitt testet av ekspertene fra nettsiden Rtings.com. Her har modellen fått en veldig god anmeldelse.

Ekspertene er imponerte over oppdateringsfrekvensen

Ekspertene trekker frem oppdateringsfrekvensen da den ligger blant verdens beste. Ekspertene er utrolig imponerte over de brede visningsvinklene og modellens fantastiske responstid. Ekspertene har imidlertid et par ulemper å nevne ved modellen, og dette handler kun om kontrastforholdet.
Ekspertene mener at Dell Alienware AW2521H Gaming Skjerm ikke er ideell dersom du for det meste skal spille i mørke rom – og det er fordi modellen er utstyrt med et lavt kontrastforhold som kan gjøre spillene litt mørke dersom du ikke har god nok belysning i rommet du befinner deg i.

Fordele

 •     360 Hz oppdateringsfrekvens
 •     Eksepsjonelt lav inndataforsinkelse
 •     Fantastisk responstid
 •     Støtter Native G-SYNC
 •     Brede visningsvinkler
Ulemper

 • Lavt kontrastforhold
 • Ikke ideell i mørke rom

Slik velger du riktig gaming skjerm til dine behov

Det kan være vanskelig å vite hva du skal ta med i betraktning når du skal velge en gaming skjerm, for markedet har mange modeller å by på. Derfor har vi gjort arbeidet enklere for deg, og du må gjerne lese videre for å finne ut hva de viktigste elementene du burde se etter er.

Størrelse og oppløsning

Når det kommer til gaming skjermer så er en større nesten alltid bedre. Hvis du har plass så gir en 27-tommers skjerm en heftig spillopplevelse samt en mulighet til å velge Full High-Definition (FHD), som tilbyr en maksimal oppløsning på 1920 x 1080 piksler.
Hvis plassen er et problem, så finnes det også mange 24-tommers skjermer der ute, men du vil som regel være begrenset til en oppløsning på 1920 x 1080. Hvis du har mye plass, og det ikke er spørsmål om penger, så vil en 30-tommers Ultra-High-Definition (UHD)-skjerm levere et fantastisk bilde med en fantastisk oppløsning på 3840 x 2160 piksler.
Mange av de nyere modellene på 27 tommer er ganske vide og har ofte en maksimal oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Det høyere pikselantallet gir mye skarpere bilder enn FHD, men du trenger en ganske kraftig grafikkmotor for å spille de nyeste spillene med høyere oppløsning – spesielt hvis du har alle effektene aktivert.

Hvis du har en gaming-pc eller gaming-laptop, er det essensielt å ha en gaming-skjerm som kan matche ytelsen, for å få mest mulig ut av investeringen din.

Velg så høy oppdateringsfrekvens som mulig

En gaming skjerm bør ha en høy oppdateringsfrekvens. Dette refererer tiden (per sekund) det tar å tegne hele skjermen på nytt, og måles i Hertz (Hz). De fleste LCD-skjermer har en oppdateringsfrekvens på 60 Hz, noe som betyr at skjermen oppdateres 60 ganger per sekund, men bilder i rask bevegelse kan virke uskarpe ved denne oppdateringsfrekvensen. Se helst etter en skjerm med en oppdateringsfrekvens på 120Hz eller høyere. Fordelen ved dette er ikke bare at det bidrar til å redusere uskarphet og eliminere lagging, men det er også et krav for 3D-teknologi.

Piksel Respons

Den mest brukte pikselrespons-spesifikasjonen er grå til grå, som måles i millisekunder og angir tiden det tar for en piksel å gå over fra en nyanse av grått til en annen. En lav pikselrespons vil bidra til å eliminere hakking i bildet og gi et jevnere helhetsbilde enn en høyere pikselrespons. En grå-til-grå-respons på 2 millisekunder eller mindre er ideelt – men en grå-til-grå respons på 4 millisekunder er også tilstrekkelig for gaming. Enkelte selskaper bruker imidlertid fremdeles den gamle svart-hvitt målingen.

Ekstra funksjoner

En gaming skjerm bør være utstyrt med en rekke videoinnganger slik at du kan holde deg tilkoblet til flere PC-er og spillkonsoller som PS4 og Xbox One. Doble HDMI-porter er ideelle, og det er fordi store konsoller bruker HDMI, og noen avanserte grafikkort tilbyr både DisplayPort- og DVI-tilkobling. USB-porter er også en god funksjon, for USB gjør det enkelt å koble til spillkontroller, datamus, minnepinner og annet eksternt periferiutstyr.

Pris

Prisen på en gaming skjerm avgjøres av faktorer som størrelse, teknologi og funksjoner. Du kan kjøpe en 24-tommers skjerm som bruker TN-teknologi med en rask grå-til-grå pikselrespons for rundt 1500 kroner, men du får ikke så mye ekstra funksjoner dersom du velger en slik modell.
Du blir nødt til å betale mer dersom du vil ha fordeler som et justerbart stativ, en USB-hub og flere digitale videoinnganger. En fullverdig 27 tommers modell med alt du kan tenke deg av utstyr, inkludert 3D-støtte, kan koste deg rundt 3000 kroner. E 30 tommers UHD skjerm vil koste deg mellom 20 000 – 33 000 kroner.


Beskrivelse av kilder og test

Vi ønsker å gi deg som forbruker en god vurdering av alle produkter slik at du sparer tid og føler deg trygg på ditt sluttvalg. Vi ser derfor til offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne vurderinger, på tvers av norske og internasjonale nettbutikker.
Vårt forskningsteam har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I vårt arbeid har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Amazon.com

Amazon er en internasjonal nettbutikk der man kan kjøpe alt fra klær og sko til kjøkkenredskaper, elektronikk, film og smykker. Hos Amazon.com kan brukerne skrive anmeldelser for å hjelpe andre kjøpere. I denne omgang har brukerne anmeldt modellene BenQ 24″ ZOWIE XL2546K Gaming Skjerm, AOC CQ32G1 Gaming Skjerm og AOC 24G2U5/BK Gaming Skjerm.

Du kan lese mer om BenQ 24″ ZOWIE XL2546K Gaming Skjerm her.
Du kan lese mer om AOC CQ32G1 Gaming Skjerm her.
Du kan lese mer om AOC 24G2U5/BK Gaming Skjerm her.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.com er en britisk nettside som skriver om alt det du trenger å vite om de beste produktene på markedet. Et team av eksperter tester produktene for deretter å skrive en detaljert anmeldelse. Her har ekspertene testet modellene AOC CQ32G1 Gaming Skjerm og Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skjerm.

Testen ble utført: Den 16. april 2019
Du kan lese mer om AOC CQ32G1 Gaming Skjerm her.

Testen ble utført: Den 6. april 2021
Du kan lese mer om Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skjermher.

Techradar.com

Techradar.com er et internasjonalt teknologimagasin som dreier seg om utviklingen innen den teknologiske verden. Ekspertene skriver derfor både om nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter til leserne sine. I denne omgang har Techradar.com testet modellen BenQ 24″ ZOWIE XL2546K Gaming Skjerm.

Testen ble oppdatert: Den 30. mars 2021
Du kan lese mer om BenQ 24″ ZOWIE XL2546K Gaming Skjermher.

Rtings.com

Rtings.com er en nettside som har som mål å hjelpe deg som forbruker med å velge de beste produktene. Et team av eksperter tester produktene nøye før de deretter skriver en grundig anmeldelse. I denne omgang har nettsiden testet modellene Dell Alienware AW2521H Gaming Skjerm og ViewSonic XG270QG Gaming Skjerm.

Testen ble utført: Den 4. desember 2020
Du kan lese mer om Dell Alienware AW2521H Gaming Skjerm her.
Testen ble utført: Den 12. mai 2020
Du kan lese mer om ViewSonic XG270QG Gaming Skjerm her.

Andre relevante tests og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om gaming-relaterte produkter.

Dersom du også liker god lyd generelt sett – ikke bare når du spiller – så er det verdt å lese vår artikkel om hodetelefoner.

Er du interessert i routere så kan du også ta en titt på våre artikler om router-tester og trådløse routere. Vil du ha bedre dekning hjemme så kan det også være lurt å ta en titt på ulike wifi extendere eller repeatere så du kan glede deg over en ypperlig hastighet på hjemmenettverket ditt.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


AOC 24G2U5/BK Gaming Skjerm – ergonomisk skjerm med AMD FreeSync

 • God anmeldelse hos nettsiden Rtings.com
 • 4,7 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Amazon

 

Er du glad i å spille, men anser deg selv som en nybegynner? Da kan denne gaming skjermen fra AOC hjelpe deg med å oppnå målene dine.

Utstyrt med AMD FreeSync

AMD FreeSync er en AMD-teknologi utviklet for å eliminere lagging eller hakking i spill og videoer ved å låse skjermens oppdateringsfrekvens til bildefrekvensen til grafikkortet. Det vil si at du får en jevn og god spillopplevelse dersom du velger å gå til innkjøp av AOC 24G2U5/BK Gaming Skjerm.

Spill mange spill av gangen

Med AOC 24G2U5/BK Gaming Skjerm kan du spille mange spill samtidig. Laster du ned AOC G-Menu så får du et gratis verktøy som du kan installere på PC-en for å få en fullstendig tilpasning til skjermen din. Du kan bruke knappene på skjermen til å bytte mellom så mye som 6 ulike spill.
Du kan skreddersy AOC 24G2U5/BK Gaming Skjerm til spillet med et klikk på en knapp. Bytt innstillinger mellom innebygde forhåndsinnstillinger for FPS-, racing- eller RTS-spill – eller tilpass dine egne ideelle innstillinger og lagre dem. AOC Settings KeyPad gjør det raskt og enkelt å bytte profiler eller justere funksjoner.

Fornøyde brukere

«Jeg bruker skjermen til bilde- og videoredigering og til å lage utskriftsmaler, så god bildekvalitet er veldig viktig for meg! Skjermen er virkelig flott til mine krav! Fargegjengivelsen er også veldig bra. Jeg trengte ikke engang å utføre noen manuelle justeringer. Stativet kan enkelt monteres uten verktøy og den er veldig stabil! Hvis jeg skal klage på noe så er det kontrollknappene på kanten av skjermen. De er egentlig litt “old school”. Alt i alt et flott pris-ytelse-forhold!» (oversatt fra tysk).

Fordele

 •     IPS panel
 •     Raske byttetider
 •     AMD FreeSync
 •     Ergonomisk modell
 •     God til bilde- og videoredigering
Ulemper

 • Begrenset til kun 75 Hz

ViewSonic XG270QG Gaming Skjerm

 

ViewSonic XG270QG Gaming Skjerm er et fantastisk valg dersom du vil ha en lynrask responstid med G-SYNC for en plettfri spillopplevelse.

Utstyrt med IPS Nano Color teknologi

Denne gaming skjermen fra ViewSonic får aller mest ros for sin lynraske responstid på kun 1ms (GtG) og en utrolig IPS Nano Color-teknologi. Her får du en gaming skjerm som er laget av de beste ingeniørene, med spillerdrevet innovasjon og et minimalistisk design.
Skjermen ligger i energiklasse G og har en størrelse på 27 tommer. ViewSonic XG270QG Gaming Skjerm er i tillegg utstyrt med NVIDIA G-SYNC som adaptiv synkroniseringsteknologi. Du kan også ha utrolig mange vinduer åpne på én gang da den er lys og har en veldig god refleksjonshåndtering.

IPS Nano Color teknologi

ViewSonic XG270QG Gaming Skjerm er utstyrt med en IPS Nano Color teknologi. Det vil si at du får en forbedret versjon av IPS, som er en teknologi lansert av LG. Når du kombinerer IPS med LED bakgrunnslys så vil det gi deg et bredere fargespekter på opptil 98 % DCI-P3 eller 135 % sRGB. Disse partiklene absorberer for store lysbølgelengder for å øke fargespekteret til skjermen.

Fantastisk refleksjonshåndtering, ifølge ekspertene

Denne gaming skjermen er blitt testet av ekspertene hos nettsiden Rtings.com. Ekspertene gir modellen en god anmeldelse og trekker frem flere gode aspekter ved skjermen. De er spesielt imponerte over den flotte responstiden, hvor lav inndataforsinkelsen er samt hvor bra skjermen håndterer refleksjon.
Ekspertene trekker imidlertid også frem et par ulemper, og da er det snakk om fargenøyaktighetene. For å gi modellen full pott så skulle ekspertene gjerne ha sett dypere sorte farger mens de testet skjermen.

Fordele

 •     Fantastisk responstid
 •     Utrolig lav inndataforsinkelse
 •     Nydelig refleksjonshåndtering
Ulemper

 • De sorte fargene kunne vært litt dypere

AOC CQ32G1 Gaming Skjerm

 

AOC CQ32G1 Gaming Skjerm er perfekt dersom du vil ha en skjerm som er relativt billig – men som likevel kan konkurrere med de dyreste skjermene på markedet.

Høy oppdateringsfrekvens

Denne gaming skjermen fra AOC er bygget rundt et buet 31,5 tommer VA-panel med en oppløsning på 2560 x 1440 og en maksimal oppdateringsfrekvens på 144Hz. Modellen er også FreeSync-sertifisert og støtter Nvidia G-Sync med GeForce GTX 10 Series-kort eller høyere.

Eksperttestet modell

De britiske ekspertene hos nettsiden Expertreviews.co.uk har testet denne gaming skjermen på mange ulike aspekter, og har mange rosende ord å komme med til modellen. Ekspertene er aller mest imponerte over prisen på skjermen da den er ganske stor, hvor god responstid den har samt hvor fantastisk billedkvaliteten er.
Ekspertene nevner imidlertid også et par ulemper, og det går ut på at modellens gode pris kommer med et par designbegrensninger. Skjermens solide stativ kan vippes, men den vil ikke kunne svinges, og det er ingen mulighet for høydejustering. Ekspertene nevner også at knappene som brukes for å få tilgang til skjermvisningen (OSD) også kan være litt vanskelige.

LED belysning

Med AOC CQ32G1 Gaming Skjerm får du en modell med LED bakgrunnsbelysning for et ekstra skarpt bilde. Modellen ligger i tillegg i energiklasse G, og det vil si at et gjennomsnittlig årlig forbruk av energi ligger på ca. 76 kWh. Du vil også få en fargestøtte på hele 16,7 millioner farger, i tillegg til at designet er utrolig kult i fargene sort og rød.

Brukerne elsker billedkvaliteten

Brukerne hos Amazon er svært imponerte over denne modellen fra AOC etter å ha testet modellen i praksis. Deretter skriver brukerne detaljerte anmeldelser, og en av brukerne har følgende å si om modellen:

«Først og fremst var jeg på utkikk etter en skjerm til min nye PS5 slik at jeg kunne spille Cold War på 1080p og 120 Hz. Dessverre fant jeg ingenting på forhånd og bestilte denne skjermen i «blinde». Heldigvis ble jeg ikke skuffet. Bildet er utmerket, og du kan se forskjellen til 60 Hz (jeg bruker den originale PS5-HDMI-kabelen)» (oversatt fra tysk).

Fordele

 •     Veldig god pris for en så stor skjerm
 •     Svært god responstid
 •     Eksepsjonell billedkvalitet
Ulemper

 • Displayet kunne vært litt lysere

Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skjerm

 • 5 av 5 stjerner og Best Buy av ekspertene hos Expertreviews.com
 • 4,4 av 5 mulige stjerner av brukere hos Amazon

Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skjerm er den perfekte gaming skjermen til deg som kun vil ha det beste markedet har å by på når det kommer til gaming utstyr.

QLED skjerm

Denne gaming skjermen fra Samsung er en såkalt QLED skjerm. QLED står for Quantum Dot LED, og Samsung skiller som regel mellom QLED og OLED. QLED er den typen skjerm som ligner mest på den gode gamle LCD-skjermen. QLED er derfor en type skjerm som på en måte har kombinert LCD og LED, der skjermen får en LED bakgrunnsbelysning.
Quantum Dots er mikroskomiske molekyler som sender ut sitt eget fargede lys når de treffes av lys. Disse er satt sammen inne i en film, og deretter beveger lyset seg igjennom flere slike lag inne i skjermen.

Veldig god responstid

Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skjerm har en fantastisk responstid på kun 1 ms, og med denne skjermen kan du i tillegg nyte hele 1,07 milliarder farger. Modellen er laget i sort for en elegant og minimalistisk look, og displayet er et såkalt Display HDR 600.

Testet av eksperter

De britiske ekspertene hos nettsiden Expertreviews.com har testet Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skjerm på alle mulige parametere, og deretter gitt modellen full pott med 5 av 5 stjerner og en detaljert anmeldelse.
Ekspertene trekker kun frem én ulempe ved modellen, og det er at stativet er ganske dypt og tar opp mye plass på skrivebordet. Bortsett fra det er det ingenting de misliker med Samsung Odyssey G7. De mener modellen har en imponerende bildekvalitet over hele linja, den ser fantastisk ut i HDR, i tillegg til at den er super-responsiv og veldig jevn i de raskeste spillene.

Fordele

 •     QLED panel med 240 Hz
 •     Støtter FreeSync og G-Sync
 •     Display HDR 600 Immersive 1000R
 •     Kurvet skjerm
 •     Repsonsivt 240 Hz panel
 •     HDR innhold ser flott ut
Ulemper

 • Tar mye plass på skrivebordet
 • OSD-kontroller klønete plassert

FAQ

Hvilke gaming skjermer er best?
BenQ 24″ ZOWIE XL2546K Gaming Skjerm, AOC CQ32G1 Gaming Skjerm, Samsung G7 C32G74TQSU Gaming Skjerm, Dell Alienware AW2521H Gaming Skjerm, ViewSonic XG270QG Gaming Skjerm og AOC 24G2U5/BK Gaming Skjerm.
Hva kjennetegner en god gaming skjerm
Ideelt sett burde du velge en skjerm med minst 75 Hz, kombinert med den laveste responstiden du kan finne. Oppdateringsfrekvensen er spesielt viktig dersom du er en gamer, så de fleste gaming skjermer har en oppdateringsfrekvens på minst 120 Hz (den raskeste tilgjengelige er 360 Hz), og du vil ha en maksimal responstid på 5ms.
Er de aller dyreste gaming skjermene verdt pengene
De dyreste gaming skjermene har ofte et IPS panel som generelt sett gir et mer levende bilde og mer nøyaktige farger – samt bedre visningsvinkler. Hvis det er viktig for deg så lønner det seg å investere i en dyr skjerm, for da vil investeringen være verdt det. Dersom dette ikke er viktig for deg så kan du spare pengene dine og kjøpe en billigere modell.

 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere