Rammemadrass Test – Slik finner du den beste rammemadrassen

0

18 februar 2017

I denne guiden undersøker vi ulike rammemadrasser og ser nærmere på noen av de tingene du bør være oppmerksom på når du skal kjøpe rammemadrass.

Rammemadrasser er en svært vanlig og populær sengetype i Norge. Både fordi en rammemadrass generelt er en enkel løsning fordi du monterer benene direkte på madrassen uten å måtte bruke sengeramme, lameller og så videre. Den er også lett å flytte på, noe som er en fordel når du skal vaske.

En god rammemadrass inneholder vanligvis pocket-fjærer eller multipocket-fjærer. I denne artikkelen kommer du til å lære mer om hvilken type du bør velge.

Sammen med Bedre Nætter gir vi deg her en guide til de tingene du bør tenke over når du kjøper ny rammemadrass, og i kommer med en rekke forslag til gode rammemadrasser der vi mener du får mye kvalitet for pengene.

Finn den beste rammemadrassen

Hva som er den beste rammemadrassen for deg kommer an på forskjellige ting. Den fjærtypen som passer for deg avhenger av kroppsvekten din.

Det er også veldig viktig å være klar over at det er veldig stor kvalitetsforskjell på ulike rammemadrasser, så det er veldig lurt å holde øye med en rekke elementer når du skal kjøpe deg ny rammemadrass. Man kan både få rammemadrasser som er produsert i Norden, og så er det også massevis av masseproduserte og ofte billige rammemadrasser som er produsert i Asia eller øst-Europa.

Vi anbefaler også at du går etter skandinaviskproduserte madrasser, for da kan du være 100 prosent sikker på at kvaliteten er på topp og de er faktisk ikke så mye dyrere enn billige, masseproduserte modeller.

Dette bør du være oppmerksom på:

Det finnes forskjellige typer fjærin:

Pocket-fjærer: Du bør velge vanlige pocket-fjærer i medium fasthet hvis du veier opp til 80 kilo. Hvis du veier mellom 80 og 100 kilo, anbefales det at du kjøper pocket-fjærer i «fast fasthet» fordi de er bedre til å støtte kroppsvekten din og kan dermed gi deg bedre søvn.

Multipocket-fjærer: En annen god mulighet hvis du veier mellom 80 og 100 kilo, er å velge multipocket-fjærer som har ekstra styrke, sammenlignet med tradisjonelle pocket-fjærer. Velger du en multipocket rammemadrass, bør du velge «medium fasthet».

Om du veier over 100 kilo, er en multipocket rammemadrass et svært godt valg, da den er perfekt for din kroppsvekt. Da er anbefalingen helt klart å velge «Fast fasthet».

Hvor mange fjærer per m2:

Det er også verdt å se etter hvor mange fjærer det er per kvadratmeter i rammemadrassen din. De billige modellene unngår ofte å nevne dette, fordi de har spart på dem.

Vi anbefaler senger med 250-261 fjærer per m2, som gir kroppen din optimal støtte.

Har boksmadrassen ulike komfortsoner:
Det er veldig lurt å undersøke hvor mange komfortsoner rammemadrassen din har.

Sonene er viktige fordi de er tilpasset kroppen din til å yte optimal komfort for hode, skuldre, rygg og hofter. Vi anbefaler at du finner en rammemadrass med 5-7 komfortsoner.

Det er ulike polstringstyper:
Du bør være oppmerksom på de forskjellige polstringstypene som finnes på markedet. Vi anbefaler som utgangspunkt lateks-polstring, som et svært bra valg.

Med eller uten overmadrass:

Du kan velge å sove på rammemadrassen din enten med eller uten overmadrass.

Vi anbefaler alltid at du velger deg en overmadrass til å ha oppå rammemadrassen. En overmadrass gir deg absolutt bedre samlet komfort og bedre søvnopplevelser. Så vi mener at det absolutt er verdt å investere i en overmadrass også, for å få mest mulig ut av sengen.

Det er viktig å huske at vi bruker over 3.000 timer i sengen om året, så derfor kan det svare seg å investere i en overmadrass fordi det gjør en stor forskjell.


3 gode rammemadrasser:

Jupiter No 1 – En billig rammemadrass i dansk kvalitet

Her får du en rammemadrass som er absolutt greit priset. Jupiter 1 finner du både som enkeltseng og som dobbeltseng.

Selvom den er billig, går du ikke på kompromiss med kvaliteten. Rammemadrassen er produsert av Kinnabädden som er en svensk sengeprodusent med over 60 års erfaring og stiller høye kvalitetskrav til sengene. Bedriften har starten avdeling i Danmark, der denne sengen blir produsert.

Jupiter No 1 har pocket-fjærer med 5 innebygde komfortsoner. Disse sonene sørger for at kroppen får individuell støtte, slik at rygg, skuldrer, nakke og hofter får støtte som er akkurat passe.

Sengen leveres i en sterk treramme i høy kvalitet, hvilket gjør at den holder i veldig mange år og er svært robust.

Med Jupiter No 1 følger det også med en valgfri overmadrass som gjør at du ligger svært behagelig og sikrer deg god nattesøvn.

Merk: Det tilbys 10 års garanti på ramme- og fjærbrudd.

Klikk her for at lese mye mere om Jupiter No 1


Venus No 1 – Fantastisk komfort i toppkvalitet

Med Venus No 1 får du en rammemadrass i svært flott design, der det tydelig viser at dette er en seng i god kvalitet.
Den er utviklet av den svenske sengeprodusenten Kinnabädden som har over 60 års erfaring i produksjon av senger. Venus No 1 er produsert i den danske avdelingen deres i Hedensted.

Det er verdt å legge merke til at Kinnabädden er et merke med strenge kvalitetskrav og produserer svært gode senger som også er veldig konkurransedyktige. En av de store fordelene er at sengen er veldig bra i pris, sammenlignet med den kvaliteten du får. Alt i alt er sengen et veldig bra kjøp.

Venus No 1 har fem komfortsoner og består av pocket-fjærer med lateks-polstring.

Med Venus No 1 følger det med en valgfri overmadrass som lar deg ligge veldig behagelig og sikrer deg god nattesøvn.

Merk: Det tilbys 15 års garanti på ramme- og fjærbrudd på Venus No 1.

Se alle Venus No 1 rammemadrasser her


Airpur Heaven – Luksusseng til den kresne forbrukeren

Med Airpur Heaven får du en gjennomført luksusseng som virkelig gir optimal komfort og de perfekte rammene for fantastisk søvn.

Madrassen har hele 7 komfortsoner, noe som sikrer at hele kroppen din får maksimal komfort og samtidig hjelper deg med å forebygge skader.

Dessuten har madrassen dobbeltfjæring og polstring med Waterlilly-skum.
Airpur Heaven gir deg en absolutt toppkvalitetsseng, uten at du trenger å betale en formue for den. Her får du svært mye seng for pengene.

Se Airpur Heaven her