Rammemadrass Test 2020 – Slik finner du den beste rammemadrassen

0

I denne guiden undersøker vi ulike rammemadrasser og ser nærmere på noen av det du bør være oppmerksom på når du skal kjøpe rammemadrass.

Rammemadrass er en svært vanlig og populær sengetype i Norge, både fordi en rammemadrass generelt er en enkel løsning da du monterer benene direkte på madrassen uten å måtte bruke sengeramme eller lameller. Den er også lett å flytte på, noe som er en stor fordel når du skal vaske. En god rammemadrass inneholder vanligvis pocket-fjær eller multipocket-fjær.

Sammen med Bedre Nætter gir vi deg her en guide til det du bør tenke på når du kjøper ny rammemadrass, og kommer med en rekke forslag til gode rammemadrasser der vi mener du får mye kvalitet for pengene.


Finn den beste rammemadrassen

Hva som vil være den beste rammemadrassen for deg, kommer an på en rekke forskjellige elementer. For eksempel vil den beste fjærtypen for deg avhenge av kroppsvekten din. Det er også veldig viktig å være klar over at det er stor kvalitetsforskjell på ulike rammemadrasser.

Man kan både få rammemadrasser som er produsert i Norden, og selvsagt masseproduserte og billige rammemadrasser som er produsert i Asia eller Øst-Europa.

Vi anbefaler også at du går etter skandinaviskproduserte madrasser, da du kan være 100% sikker på at kvaliteten er på topp – og de er faktisk ikke så mye dyrere enn de billige, masseproduserte modellene.


Dette bør du være oppmerksom på:

Det finnes forskjellige typer fjæring:

Pocket-fjærer:
Du bør velge vanlige pocket-fjær i medium fasthet hvis du veier opptil 80 kilo. Hvis du veier mellom 80 og 100 kilo, anbefales det at du kjøper pocket-fjær i «fast fasthet» fordi de er bedre til å støtte kroppsvekten din.

Multipocket-fjærer:
En annen god mulighet hvis du veier mellom 80 og 100 kilo, er multipocket-fjær som er ekstra sterke sammenlignet med tradisjonelle pocket-fjær. Velger du en multipocket rammemadrass, bør du velge «medium fasthet».Det finnes forskjellige typer fjæringsmadras

Om du veier over 100 kilo, er en multipocket rammemadrass et svært godt valg da den er perfekt til kroppsvekten din. Da er anbefalingen helt å velge «Fast fasthet».

Hvor mange fjærer per m2:
Det er også verdt å se etter hvor mange fjærer det er per kvadratmeter i rammemadrassen din. De billige modellene unngår ofte å nevne dette fordi de har spart på de – men vi anbefaler senger med 250-261 fjærer per m2, som gir kroppen din optimal støtte.

Ulike komfortsoner:
Det er lurt å undersøke hvor mange komfortsoner rammemadrassen din har.

Sonene er viktige fordi de er tilpasset kroppen til å yte optimal komfort for hode, skuldre, rygg og hofter. Vi anbefaler at du finner en rammemadrass med 5-7 komfortsoner.

Ulike polstringstyper:
Du bør være oppmerksom på de forskjellige polstringstypene som finnes på markedet. Vi anbefaler som utgangspunkt lateks-polstring, som et svært bra valg.

Med eller uten overmadrass:
Du kan velge å sove på rammemadrassen din enten med eller uten overmadrass.

Vi anbefaler alltid at du velger en overmadrass da den vil gi deg bedre komfort og søvnopplevelse. Det er viktig å huske at vi bruker over 3.000 timer i sengen årlig, så en overmadrass vil utgjøre stor forskjell.


Gode rammemadrasser:


Ideel Komfort rammemadrass

Rammemadrassen Ideel Komfort tilbyr som en av de første rammemadrassene på det norske markedet hele 7 komfortsoner og 25 års garanti på både ramme og fjærbrudd. Samtidig skiller sengen seg ut av fra andre rammemadrasser med benhøyden på hele 19 cm.

Det betyr at det blir mye enklere for deg å komme inn og ut av sengen, samtidig som det blir rikelig med plass til å gjemme din sammenleggbare tredemølle, cross-trainer eller andre fitnessmaskiner under sengen. Du kan naturligvis også anskaffe noen praktiske oppbevaringsbokser på hjul og gjemme alt mulig under den høye sengen.

220 pocketfjærer og 7 komfortsoner

Madrassen er utstyrt med 220 pocketfjærer pr. kvadratmeter og kan fås i medium og fast fasthet, slik at den kan brukes av personer helt opptil 95 kilo. Veier du mer enn det, kan du velge en 95+ versjon av rammemadrassen.

Vanligvis er rammemadrasser og normale madrasser utstyrt med 5 komfortsoner, men Ideel Komfort er som allerede nevnt utstyrt med hele 7 soner. De to ekstra komfortsonene er plassert på hver side av korsryggen, slik at du får en mer komfortabel liggeposisjon uavhengig av om du ligger på ryggen eller på siden. Samtidig minskes problemer med blodomløp i benene, slik at du unngår å våkne fordi benene dine sover.

Valgfri overmadrass og mulighet for å bytte fasthet

Til Ideel Komfort har du mulighet til å velge mellom enten en 66 mm lateks- eller Celcius-overmadrass. Førstnevnte lar kroppen puste bedre og leder bedre fukt vekk fra kroppen. Så dersom du våkner badet i svette om natten, er det denne madrassen du skal velge. Dersom du til motsetning fryser ofte om natten, skal du velge Celcius-skummadrassen.

Dersom du skulle ha valgt feil fasthet på din nye Ideel Komfort rammemadrass, kan du bytte fasthet på den innen 30 dager mot et mindre gebyr.

Ideel Komfort finnes i disse størrelsene:

Velg 80 x 200
Velg 90 x 200
Velg 120 x 200
Velg 140 x 200
Velg 160 x 200
Velg 180 x 200

Hvis du veier + 95 kg, skal du velge denne modellen:

Velg 80 x 200
Velg 90 x 200
Velg 120 x 200
Velg 140 x 200
Velg 160 x 200
Velg 180 x 200

Du kan lese mer om Ideel Komfort her. 


Ideel Harmoni rammemadrass

Ideel Harmoni er en klassisk og komfortabel rammemadrass til en veldig god pris. Madrassen leveres med valgfri 40 mm overmadrass enten av lateks eller Celcius-skum og har hele 19 cm høye trebein av eik. Her blir det altså ingen problemer med verken å legge seg i sengen eller å stå opp igjen. Samtidig er det også masse oppbevaringsplass under sengen. Selv den sammenleggbare tredemøllen din, eller annet sammenleggbart fitnessutstyr, er enkelt å få plass til når det ikke er i bruk.

Minimalistisk design i nøytral farge

Designet på Ideel Harmoni er like gjennomført som ved langt dyrere senger. Designstilen er beholdt minimalistisk og fri for unødvendige krummelurer og andre designmessige detaljer. Møbelstoffet på sengen er veldig behagelig å ta på, i tillegg til at det er enkelt å rengjøre. Samtidig gjør det nøytrale fargevalget og minimalistiske designet at man ikke får noen problemer med å få sengen til å passe inn, uavhengig av hvilken stilart du har på soverommet.

Rammemadrassen finnes i flere størrelser, hvor det er mulig å kjøpe en flott gavl til ”dobbeltsengsutgavene”. Dette fullfører helhetsinntrykket og gjør det samtidig mer behagelig for dere å sitte oppreist i sengen.

250 pocketfjærer i hver sin stoffpose

Ideel Harmoni er utstyrt med hele 250 pocketfjærer pr. kvadratmeter og kan fås i medium eller fast fasthet. Rammemadrassen finnes også i en versjon til personer som veier over 95 kilo. Denne kalles 95+.

Madrassen er inndelt i 5 komfortsoner som støtter opp om korsrygg, nakke og ben, samt tillater skuldre og hofter å synke dypere ned i madrassen. Slik er du sikker på at ryggsøylen din alltid ligger så rett som mulig, uansett om du ligger på siden eller på ryggen.

Skulle du ha valgt feil fasthet på din nye Ideel Harmoni rammemadrass, kan du få byttet madrassen innen de første 30 dagene etter mottakelse. Dette er en god sikkerhet å ha i bakhodet, som også betyr at du ikke trenger å tilbringe mange av de neste årene i en seng som enten er for hard eller myk på grunn av et feilkjøp.

20 års garanti på ramme og fjærer

Denne sengen er bygget nettopp for at den skal holde i mange år. Derfor gir produsenten også hele 20 års garanti mot både brudd på ramme og fjærer i sengen. Selv om du uten problemer kan finne dyrere senger enn Ideel Harmoni, er du sikker på at du får en passende madrass som er beregnet til å holde i mange år.

Ideel Harmoni finnes i disse størrelsene:

Velg 80 x 200
Velg 90 x 200
Velg 120 x 200
Velg 140 x 200
Velg 160 x 200
Velg 180 x 200

Hvis du veier + 95 kg, skal du velge denne modellen:

Velg 80 x 200
Velg 90 x 200
Velg 120 x 200
Velg 140 x 200
Velg 160 x 200
Velg 180 x 200

Du kan lese mer om Ideel Harmoni her. 


Jupiter No 1 – En billig rammemadrass i dansk kvalitet

Her får du en rammemadrass som til god pris – både som enkeltseng og dobbeltseng.

Til tross for at den er billig, går den ikke på kompromiss med kvaliteten. Rammemadrassen er produsert av Kinnabädden en svensk sengeprodusent med over 60 års erfaring. Bedriften stiller høye kvalitetskrav til sengene og har produseringsavdeling i Danmark.

Jupiter No 1 har pocket-fjær med 5 innebygde komfortsoner. Sonene sørger for at kroppen får individuell støtte for rygg, skuldre, nakke og hofter.

Sengen leveres i en sterk treramme av høy kvalitet, som vil gjøre at den holder i veldig mange år og er svært robust.

Med Jupiter No 1 følger det også med en valgfri overmadrass som gjør at du ligger svært behagelig og sikrer deg god nattesøvn.

Merk: Det tilbys 10 års garanti på ramme- og fjærbrudd.

Jupiter No 1 finnes i følgende størrelser:
🔵 80 X 200
🔵 90 X 200
🔵 120 X 200
🔵 140 X 200
🔵 160 X 200
🔵 180 X 200

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Jupiter No 1 rammemadrasser her.


Venus No 1 – Fantastisk komfort i toppkvalitet

Med Venus No 1 får du en rammemadrass i svært flott design der kvaliteten tydelig synes. Den er utviklet av den svenske sengeprodusenten Kinnabädden med over 60 års erfaring med sengeproduksjon. Venus No 1 er produsert i den danske avdelingen deres i Hedensted.

Det er verdt å legge merke til at Kinnabädden er et merke med strenge kvalitetskrav og produserer svært gode og konkurransedyktige senger. En av de store fordelene er at sengen prisen, som er meget bra sammenlignet med kvaliteten du får.

Venus No 1 har 5 komfortsoner og består av pocket-fjær med lateks-polstring.

Med Venus No 1 følger det en valgfri overmadrass som lar deg ligge behagelig og sikrer god nattesøvn.

Merk: Det tilbys 15 års garanti på ramme- og fjærbrudd på Venus No 1.

Venus No 1 finnes i følgende størrelser:
🔵 80 X 200
🔵 90 X 200
🔵 120 X 200
🔵 140 X 200
🔵 160 X 200
🔵 180 X 200

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Venus No 1 rammemadrasser her.


Airpur Heaven – Luksusseng til den kresne forbrukeren

Med Airpur Heaven får du en gjennomført luksusseng som gir optimal komfort og har de perfekte rammene for fantastisk søvn.

Madrassen har hele 7 komfortsoner, som vil sikre at hele kroppen din får maksimal komfort og samtidig hjelper med å forebygge skader.

Dessuten har madrassen dobbeltfjæring og polstring med Waterlilly-skum. Airpur Heaven gir deg en flott kvalitetsseng uten at du trenger å betale en formue.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🏆 Hvilke rammemadrasser anbefales?

Vi anbefaler blant annet Ideel Komfort rammemadrass, Ideel Harmoni rammemadrass, Jupiter No 1, Venus No 1 og Airpur Heaven

💰 Kan det lønne seg å kjøpe en dyr madrass?

Når det kommer til madrasser og senger så kan det som utgangspunkt lønne seg å investere i noe ordentlig, men vær oppmerksom på at prisnivå og kvalitet ikke alltid henger sammen. Som tommelfingerregel skal man la være å kjøpe den billigste man finner da garanti og komfort ofte ligger i den nederste enden av prisskalaen.

💤 Hvor mange timers søvn er optimalt?

Det er anbefalt at voksne får mellom 7-9 timers søvn hver natt. Selv om man umiddelbart ikke kan se det så jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen samme søvnsyklus 4 til 5 ganger. Hver syklus varer 90-120 minutter og består av 4 søvnstadier som alle er viktige for vår aktivitet i de våkne tidene.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Be the first to leave a review.

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse