Rammemadrass Test – Slik finner du den beste rammemadrassen

0

18 februar 2017

I denne guiden undersøker vi ulike rammemadrasser og ser nærmere på noen av det du bør være oppmerksom på når du skal kjøpe rammemadrass.

Rammemadrass er en svært vanlig og populær sengetype i Norge, både fordi en rammemadrass generelt er en enkel løsning da du monterer benene direkte på madrassen uten å måtte bruke sengeramme eller lameller. Den er også lett å flytte på, noe som er en stor fordel når du skal vaske. En god rammemadrass inneholder vanligvis pocket-fjær eller multipocket-fjær.

Sammen med Bedre Nætter gir vi deg her en guide til det du bør tenke på når du kjøper ny rammemadrass, og kommer med en rekke forslag til gode rammemadrasser der vi mener du får mye kvalitet for pengene.

Finn den beste rammemadrassen

Hva som vil være den beste rammemadrassen for deg, kommer an på en rekke forskjellige elementer. For eksempel vil den beste fjærtypen for deg avhenge av kroppsvekten din. Det er også veldig viktig å være klar over at det er stor kvalitetsforskjell på ulike rammemadrasser.

Man kan både få rammemadrasser som er produsert i Norden, og selvsagt masseproduserte og billige rammemadrasser som er produsert i Asia eller Øst-Europa.

Vi anbefaler også at du går etter skandinaviskproduserte madrasser, da du kan være 100% sikker på at kvaliteten er på topp – og de er faktisk ikke så mye dyrere enn de billige, masseproduserte modellene.

Dette bør du være oppmerksom på:

Det finnes forskjellige typer fjærin:

Pocket-fjærer:
Du bør velge vanlige pocket-fjær i medium fasthet hvis du veier opptil 80 kilo. Hvis du veier mellom 80 og 100 kilo, anbefales det at du kjøper pocket-fjær i «fast fasthet» fordi de er bedre til å støtte kroppsvekten din.

Multipocket-fjærer:
En annen god mulighet hvis du veier mellom 80 og 100 kilo, er multipocket-fjær som er ekstra sterke sammenlignet med tradisjonelle pocket-fjær. Velger du en multipocket rammemadrass, bør du velge «medium fasthet».

Om du veier over 100 kilo, er en multipocket rammemadrass et svært godt valg da den er perfekt til kroppsvekten din. Da er anbefalingen helt å velge «Fast fasthet».

Hvor mange fjærer per m2:
Det er også verdt å se etter hvor mange fjærer det er per kvadratmeter i rammemadrassen din. De billige modellene unngår ofte å nevne dette fordi de har spart på de – men vi anbefaler senger med 250-261 fjærer per m2, som gir kroppen din optimal støtte.

Ulike komfortsoner:
Det er lurt å undersøke hvor mange komfortsoner rammemadrassen din har.

Sonene er viktige fordi de er tilpasset kroppen til å yte optimal komfort for hode, skuldre, rygg og hofter. Vi anbefaler at du finner en rammemadrass med 5-7 komfortsoner.

Ulike polstringstyper:
Du bør være oppmerksom på de forskjellige polstringstypene som finnes på markedet. Vi anbefaler som utgangspunkt lateks-polstring, som et svært bra valg.

Med eller uten overmadrass:
Du kan velge å sove på rammemadrassen din enten med eller uten overmadrass.

Vi anbefaler alltid at du velger en overmadrass da den vil gi deg bedre komfort og søvnopplevelse. Det er viktig å huske at vi bruker over 3.000 timer i sengen årlig, så en overmadrass vil utgjøre stor forskjell.


3 gode rammemadrasser:

Jupiter No 1 – En billig rammemadrass i dansk kvalitet

Her får du en rammemadrass som til god pris – både som enkeltseng og dobbeltseng.

Til tross for at den er billig, går den ikke på kompromiss med kvaliteten. Rammemadrassen er produsert av Kinnabädden en svensk sengeprodusent med over 60 års erfaring. Bedriften stiller høye kvalitetskrav til sengene og har produseringsavdeling i Danmark.

Jupiter No 1 har pocket-fjær med 5 innebygde komfortsoner. Sonene sørger for at kroppen får individuell støtte for rygg, skuldre, nakke og hofter.

Sengen leveres i en sterk treramme av høy kvalitet, som vil gjøre at den holder i veldig mange år og er svært robust.

Med Jupiter No 1 følger det også med en valgfri overmadrass som gjør at du ligger svært behagelig og sikrer deg god nattesøvn.

Merk: Det tilbys 10 års garanti på ramme- og fjærbrudd.

Jupiter No 1 finnes i følgende størrelser:
🔵 80 X 200
🔵 90 X 200
🔵 120 X 200
🔵 140 X 200
🔵 160 X 200
🔵 180 X 200

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Jupiter No 1 rammemadrasser her.


Venus No 1 – Fantastisk komfort i toppkvalitet

Med Venus No 1 får du en rammemadrass i svært flott design der kvaliteten tydelig synes. Den er utviklet av den svenske sengeprodusenten Kinnabädden med over 60 års erfaring med sengeproduksjon. Venus No 1 er produsert i den danske avdelingen deres i Hedensted.

Det er verdt å legge merke til at Kinnabädden er et merke med strenge kvalitetskrav og produserer svært gode og konkurransedyktige senger. En av de store fordelene er at sengen prisen, som er meget bra sammenlignet med kvaliteten du får.

Venus No 1 har 5 komfortsoner og består av pocket-fjær med lateks-polstring.

Med Venus No 1 følger det en valgfri overmadrass som lar deg ligge behagelig og sikrer god nattesøvn.

Merk: Det tilbys 15 års garanti på ramme- og fjærbrudd på Venus No 1.

Venus No 1 finnes i følgende størrelser:
🔵 80 X 200
🔵 90 X 200
🔵 120 X 200
🔵 140 X 200
🔵 160 X 200
🔵 180 X 200

Du kan se hele utvalget av de forskjellige Venus No 1 rammemadrasser her.


Airpur Heaven – Luksusseng til den kresne forbrukeren

Med Airpur Heaven får du en gjennomført luksusseng som gir optimal komfort og har de perfekte rammene for fantastisk søvn.

Madrassen har hele 7 komfortsoner, som vil sikre at hele kroppen din får maksimal komfort og samtidig hjelper med å forebygge skader.

Dessuten har madrassen dobbeltfjæring og polstring med Waterlilly-skum. Airpur Heaven gir deg en flott kvalitetsseng uten at du trenger å betale en formue.