Rammemadrass Test – Slik finner du den beste rammemadrassen

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne guiden undersøker vi ulike rammemadrasser og ser nærmere på noen av det du bør være oppmerksom på når du skal kjøpe rammemadrass.

Rammemadrass er en svært vanlig og populær sengetype i Norge, både fordi en rammemadrass generelt er en enkel løsning da du monterer benene direkte på madrassen uten å måtte bruke sengeramme eller lameller. Den er også lett å flytte på, noe som er en stor fordel når du skal vaske. En god rammemadrass inneholder vanligvis pocket-fjær eller multipocket-fjær.

Vi guider deg til det du bør tenke på når du kjøper ny rammemadrass, og kommer med en rekke forslag til gode rammemadrasser der vi mener du får mye kvalitet for pengene.


Finn den beste rammemadrassen

Hva som vil være den beste rammemadrassen for deg, kommer an på en rekke forskjellige elementer. For eksempel vil den beste fjærtypen for deg avhenge av kroppsvekten din. Det er også veldig viktig å være klar over at det er stor kvalitetsforskjell på ulike rammemadrasser.

Man kan både få rammemadrasser som er produsert i Norden, og selvsagt masseproduserte og billige rammemadrasser som er produsert i Asia eller Øst-Europa.

Vi anbefaler også at du går etter skandinaviskproduserte madrasser, da du kan være 100% sikker på at kvaliteten er på topp – og de er faktisk ikke så mye dyrere enn de billige, masseproduserte modellene.


Dette bør du være oppmerksom på:

Det finnes forskjellige typer fjæring:

Pocket-fjærer:
Du bør velge vanlige pocket-fjær i medium fasthet hvis du veier opptil 80 kilo. Hvis du veier mellom 80 og 100 kilo, anbefales det at du kjøper pocket-fjær i «fast fasthet» fordi de er bedre til å støtte kroppsvekten din.

Multipocket-fjærer:
En annen god mulighet hvis du veier mellom 80 og 100 kilo, er multipocket-fjær som er ekstra sterke sammenlignet med tradisjonelle pocket-fjær. Velger du en multipocket rammemadrass, bør du velge «medium fasthet».Det finnes forskjellige typer fjæringsmadras

Om du veier over 100 kilo, er en multipocket rammemadrass et svært godt valg da den er perfekt til kroppsvekten din. Da er anbefalingen helt å velge «Fast fasthet».

Hvor mange fjærer per m2:
Det er også verdt å se etter hvor mange fjærer det er per kvadratmeter i rammemadrassen din. De billige modellene unngår ofte å nevne dette fordi de har spart på de – men vi anbefaler senger med 250-261 fjærer per m2, som gir kroppen din optimal støtte.

Ulike komfortsoner:
Det er lurt å undersøke hvor mange komfortsoner rammemadrassen din har.

Sonene er viktige fordi de er tilpasset kroppen til å yte optimal komfort for hode, skuldre, rygg og hofter. Vi anbefaler at du finner en rammemadrass med 5-7 komfortsoner.

Ulike polstringstyper:
Du bør være oppmerksom på de forskjellige polstringstypene som finnes på markedet. Vi anbefaler som utgangspunkt lateks-polstring, som et svært bra valg.

Med eller uten overmadrass:
Du kan velge å sove på rammemadrassen din enten med eller uten overmadrass.

Vi anbefaler alltid at du velger en overmadrass da den vil gi deg bedre komfort og søvnopplevelse. Det er viktig å huske at vi bruker over 3.000 timer i sengen årlig, så en overmadrass vil utgjøre stor forskjell.

Slik vurderer og velger vi ut sengene

I denne artikkelen analyserer og sammenligner vi en rekke anerkjente og populære senger og sengeforhandlere. Vi har partnerskap med de fleste av landets største sengeforhandlere, og selv om dette kan ha en innflytelse på utvalget av senger til artikkelen, så beror anbefalingene våre på redaksjonens faglige og subjektive vurdering av de beste sengene.

Hos Forbrukerliv vurderer vi sengene ut ifra parametere som:

 • Brukeranmeldelser, f.eks. Trustpilot score
 • Sengenes egenskaper og spesifikasjoner
 • Forhandlerens garantier, service og omdømme
 • Kunnskap og data om hva leserne våre foretrekker
 • Eventuelle offisielle tester av sengene

Alt dette måles opp imot pris og kvalitet. Det er viktig å nevne at rekkefølgen i artikkelen ikke representerer en rangering av produktene, men en gjennomgang av noen av markedets beste produkter til ulike behov.


Gode rammemadrasser:


Snefrid Fjäll 180×200 – for dem som vil ha høy sovekomfort

Vår anbefaling

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Snefrid Fjäll 180×200 er utviklet i samarbeid med ledende fageksperter og fysioterapeuter. Sengen har hele syv komfortsoner innebygd i springfjærmadrassen. Disse gir ultimat støtte til kroppens tyngste punkt gjennom hele natten og forbedrer søvnen fra første natt. Det er ikke uten grunn at denne sengen er en av Nordic Dream’s mest solgte senger.

Snefrid Fjäll 180×200 har en 100 dagers prøveperiode som også gjelder madrassens fasthet. Slik at du er helt sikker på ditt sluttvalg. Snefrid serien er tilgjengelig i seks størrelser som dekker ethvert behov.

Dette må du vite før du kjøper Snefrid Fjäll 180×200

Danskprodusert madrass i høy kvalitet
Både springfjærmadrassen og rammemadrassen inneholder danskproduserte pocketfjærer som er delt inn i syv komfortsoner. Disse komfortsonene bidrar med å avlaste kroppens trykkpunkter gjennom hele natten. Kontinentalsengen har dermed et dobbelt fjærlag for optimal støtte og komfort av nakke, skuldre, rygg, hofter og korsrygg.

Alle fjærene i madrassen er er pakket inn i stoffposer. Dette forlenger levetiden på fjærene, samt øker det fjærenes evne til å tilpasse seg kroppsvekten. For å gi fjærene enda høyere elastisitet er både springfjærmadrassen og rammemadrassen utstyrt med Airflow-skum mellom fjærene. Airflow-skummet bidrar til å holde fuktighet ute av madrassen og virker antibakterielt. På denne måten holder madrassen seg i lang tid.

Snefrid Fäll 180×200 har èn stor springfjærmadrass. Dette gjør en merkbar forskjell på nattesøvnen ettersom man vil ha de syv komfortsonene tilgjengelig, uansett hvor i sengen man sover. I tillegg er springfjærmadrassen utstyrt med antiskli slik at overmadrassen ikke beveger seg i løpet av natten.

Tilgjengelig i alle størrelser
Snefrid Fjäll serien er tilgjengelig i seks størrelser. I denne serien kan man velge fra standard enkeltseng til den største dobbeltsengen på markedet. Den mest brukte sengen i Norge er 180×200 som passer like godt til par som single personer.

Snefrid Fjäll 180×200 kommer med en rekke fordeler i prisen. I tillegg til god kvalitet som skal godt måles av andre produsenter har den 100 dagers prøvetid. Dette inkluderer også madrassen. Dersom madrassen ikke faller i smak og det er behov for å endre fastheten kan dette gjøres uten problemer i 100 dager. Nordic Dream står for at deres senger er av høyeste kvalitet og har derfor 25 års garanti på ramme- og fjærbrudd.

Fordeler

 • Fantastisk støtte i nakke og skulder regionen
 • Antiskli og allergivennlig madrass
 • Robuste kvalitets materiell
 • Tilgjengelig i fire forskjellige farger
 • Airflow teknologi
Ulemper

 • Gavl må kjøpes separat

Redaksjonens vurdering

Vi anbefaler Snefrid Fjäll 180×200 til deg som ser etter en seng med fullt fokus på sovekomfort. Vi mener madrassen passer alle kroppsbygninger og vil gi en god opplevelse fra første natt. Vi liker størrelsene sengen er tilgjengelig i, hvor 180×200 er den mest brukte i Norge ettersom det er en allsidig størrelse for både single og par. Prisklassen passer ikke alle budsjett men sengen kommer med en av de beste kvalitetene på markedet og gjør opp for seg.

Spesifikasjoner
Størrelse: 180×200 cm


Ragna Fjäll 180×200 – for dem som vil justere sengens nakke, rygg og ben

Den mest luksuriøse regulerbare sengen

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

Ragna Fjäll 180×200 er utstyrt med kraftige og lydløse motorer fra Okin som gjør det enkelt å justere sengens nakke, rygg og ben. Sengen er utviklet i samarbeid med ledende eksperter og har blitt den mest ettertraktede elevasjonssengen på markedet.

Justeringsmulighetene på sengen er nøye tilrettelagt for en ergonomisk løfteteknikk. I tillegg har springfjærmadrassen syv komfortsoner, som gir optimal avlastning til kroppen gjennom hele natten. Sengen er tilgjengelig i hele åtte størrelser og alle kommer med en 100 dagers risikofri prøveperiode. Denne prøveperioden gjelder også madrassen.

Dette må du vite før du kjøper Ragna Fjäll 180×200

Ergonomiske justeringsmuligheter
Den ergonomiske løfteteknikken til Ragna Fjäll 180×200 lar deg enkelt løfte nakke, rygg og ben i ønsket posisjon. Dette gjøres med en trådløs fjernkontroll. Sengen løftes av kraftige, lydløse, elektroniske motorer fra Okin. Disse motorene er energisparende og de beste motorene for regulerbare senger på markedet. Innebygd i motorene er utstyrt med et svakt LED-lys som også styres med fjernkontrollen. Lyset vil lyse opp under sengen og være kjekk dersom man må stå opp om natten og orientere seg.

Madrass med ekstra høye pocketfjærer
Springfjærmadrassen til Ragna Fjäll 180×200 har syv komfortsoner som individuelt avlaster alle kroppens trykkpunkter. Disse komfortsonene er bygd opp med Ergonomic + pocketfjærer som er 20 mm høyere enn tradisjonelle pocketfjærer. Disse gir ekstra støtte til kroppen og økt komfort. Fjærene i madrassen er pakket inn i stoffposer, dette øker fjærens evne til å tilpasse seg kroppsvekten. I tillegg er springfjærmadrassen utstyrt med Airflow-skum. Dette gir fjærene enda høyere elastisitet. Airflow-skum har en gunstig effekt av å virke antibakterielt, samtidig som det hjelper til med å holde fuktighet ute av madrassen. Dette bidrar til at madrassen holder seg godt i lang tid.

Medfølgende garantier i prisen for alle størrelser
Alle størrelsene i Ragna serien har en rekke garantier som medfølger i prisen på Ragna serien. Sengen har en 100 dagers prøveperiode, denne gjelder også springfjærmadrassen. Dersom hardheten på madrassen ikke behagelig etter en stund kan man enkelt bytte fasthet. De åtte tilgjengelige størrelsene har også 25 års garanti på fjær- og rammebrudd. i tillegg har motoren fra Okin en 5 års full fabrikkgaranti.

Fordeler

 • Justerbar fasthet på madrassen
 • Trådløs fjernkontroll
 • Innebygd lysfunksjon
 • Anti-skli madrass
Ulemper

 • Det er litt vanskelig å justere sengelamellene

Redaksjonens vurdering

Vi mener denne sengen passer perfekt til alle som ser etter en regulerbar seng med stort fokus på kvalitet og levetid. Vi synes de tilgjengelige størrelsene gir et godt utvalg for forbrukerne og at prisene gjenspeiler seg i den gode kvaliteten. Vi mener at madrassen passer alle behov og skjønner hvorfor denne sengen er en av de mest ettertraktede på markedet. Justeringsmulighetene er fantastiske og vi skjønner at det er lagt mye jobb i denne sengen.

Spesifikasjoner
Tilgjengelige farger: lys grå, dyp blå, anstrasitt, sand
Dimensjoner: 180×200 cm
Tykkelse springfjærmadrass: 21 cm
Ben høyde: 20 cm


Tidligere gjennomgåtte produkter – nå avviklet

Nedenfor finner du produkter som vi tidligere har fremhevet. Det har ikke vært mulig for oss å identifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til fordel for deg som leser.


Inbed Sweden No. 2 rammeseng | Rammemadrass

Inbed Sweden No.2

Inbed Sweden No. 2 er en rammemadrass-seng med føtter som er skrudd fast direkte i rammen. Øverst ligger en behagelig overmadrass som sikrer ekstra komfort til deg som bruker.

Dette er en rammemadrass som finnes i to forskjellige fasthetsgrader, og kan dessuten fås i flere ulike farger.

Fast eller middels fast rammemadrass

Inbed Sweden No. 2 inneholder pocketfjærer som sørger for å gi sengen behagelig komfort og passelig fasthet.

Du kan få sengen med middels fasthet, eller med høy fasthet – alt etter behov. Dersom du veier mer enn 95 kg kan det være smart å velge en fast rammemadrass. Veier du middels mye, altså mellom 55 og 95 kg, kan middels fasthet være passelig.

Husk på at preferanser rundt fasthet kan være nokså individuelt. Det er derfor ikke slik at en lett person ikke kan velge en fast madrass. Dette er selvfølgelig helt valgfritt.

Pocketfjærer for god avlastning

Inbed Sweden No. 2 rammemadrass inneholder en rekke individuelle pocketfjærer som alle er pakket inn i egne «poser». Hver av disse kan beveges og belastes individuelt, slik at sengen ikke gynger like mye som en seng med bonellfjærer.

Sengens mange pocketfjærer sørger for ekstra god avlastning til ulike deler av kroppen din. Både rygg, skuldre, hofter og andre deler av kroppen vil få nødvendig avlastning, slik at du våkner mer uthvilt.

Flott design

Rammemadrassen Inbed Sweden No. 2 har også et flott design. Sengen er trukket i et behagelig stoff som sitter stramt rundt rammemadrassen. Dette skaper et moderne og pent uttrykk!

Føttene nederst på rammemadrassen er laget av metall, og bidrar til å forsterke det moderne uttrykket. Også overmadrassen omsluttes av matchende stoff, slik at sengen fremstår som helhetlig.

Inbed Sweden No. 2 rammemadrass fås i disse størrelsene:

Velg 180 x 210 cm


Bedly Splendour rammemadrass

Bedly Splendour springmadrass med overmadrass

Bedly Splendour er en rammemadrass med springfjærer. Øverst på madrassen finnes det en innebygget overmadrass, noe som sikrer deg best mulig komfort. Overmadrassen inneholder skum som former seg perfekt etter kroppens ulike konturer.

Selve rammemadrassen inneholder pocketfjærer av høy kvalitet. Sengen er robust, og kan tåle en maksvekt på inntil 300 kg.

Pocketfjærer for økt grad av komfort

Bedly Splendour rammemadrass inneholder mange individuelle pocketfjæringer som hver og én er innhyllet i et rom av tøy. Denne tøyposen sørger for at fjærene ikke kommer borti hverandre, og at de alle fungerer individuelt.

Med pocketfjærer sørger Bedly for å gi rammemadrassen god fleksibilitet. Ulike deler av kroppen vil gi ulikt trykk på de forskjellige fjæringene, slik at madrassen formes perfekt ulike kroppsdeler.

Fjæringene påvirker ikke hverandre, slik at sengen gir individuell støtte til ulike kroppsområder – enten det er snakk om hofte-, rygg- eller skulderpartiet.

Middels fasthet

Bedly Splendour rammemadrass gir deg middels fast komfort. Dermed er madrassen velegnet for deg som ikke er spesielt begeistret for hverken myke eller harde senger.

Middels fasthet er velegnet for de fleste i vektklassen 55 til 95 kg, men kan selvfølgelig benyttes av andre også.

Innebygget overmadrass og lekkert design

Bedly Splendour rammemadrass har en overmadrass som er sydd fast i resten av madrassen. Dette er fordelaktig, siden den øvre madrassen ikke vil forflytte på seg i forhold til rammemadrassen.

Den øvre madrassen inneholder behagelig skum som former seg etter kroppen, og bidrar til at du ligger ekstra behagelig oppå rammemadrassen.

Slik bruker du Bedly Splendour

Bedly Splendour kan med fordel plasseres i en sengeramme oppå en egnet ribbebunn. Madrassen har ikke treramme hvor eventuelle bein kan skues fast.

Denne madrassen kan betraktes som en mellomting av rammemadrass og springfjærmadrass.

Bedly Splendour finnes i disse størrelsene:

Velg 90 x 200 cm
Velg 180 x 200 cm

Velg 140 x 200 cm


Toyara rammeseng | Rammemadrass

Toyara rammesengToyara rammeseng er en flott seng som leveres med en behagelig rammemadrass. Denne inneholder fjæringer som sørger for at sengen føles middels fast. Sengens rammemadrass sørger også for at sengen føles stabil og at den gir gode dempeegenskaper.

Dersom du er på jakt etter en rammeseng med medfølgende rammemadrass og en behagelig overmadrass, er Toyara verdt å se nærmere på.

Lekkert design møter komfort

Toyara har en robust og stabiliserende rammemadrass nederst. Sengens føtter er festet direkte på denne. I sengens midtsjikt finner vi springfjærmadrassen, mens overmadrassen inneholder fleksibelt skum som former seg etter kroppen.

Rammemadrassen er en viktig bidragsyter for sengens totale komfort, takket være pocketfjæringer. Disse fjæringene er individuelt pakket inn i filtposer, noe som gjør dem ekstra fleksible siden de ikke påvirkes av hverandre. 

Produsenten opplyser ikke om antall pocketfjærer per m2, noe som er litt synd. Under testen oppleves imidlertid sengen som svært avlastende og behagelig.

Rammemadrassens ytre har et flott design, og står i stil med resten av sengen. Stoffet sitter stramt på sengen, og er tilgjengelig i en lekker, grå farge. Denne sengen vil nok passe inn på de fleste soverom, og da spesielt hos deg som foretrekker den moderne stilen.

Fasthet – er Toyara rammemadrass fast eller myk?

Toyara rammeseng har middels fasthet. Dette gjør at sengen passer de aller fleste, men først og fremst deg som ikke trives med for myke eller harde madrasser.

Sengens middels fasthet gjør at den passer til personer i middels vektklasse, og da typisk sett dem som veier mellom 55 og 95 kg.

Veier du mindre enn overnevnte vektklasse bør du i mange tilfeller gå for en mykere madrass, og veier du mer kan madrassen med fordel være hard. Det er likevel individuelt hva man foretrekker.

Toyara rammeseng og rammemadrass finnes i disse størrelsene:      

Velg 180 x 200 cm


Scandinavian Choice Winnie rammeseng | Rammemadrass

Scandinavian Choice Winnie Rammeseng

 

Scandinavian Choice står bak rammesengen Winnie. Dette er en rammemadrass med overmadrass, og sengens føtter skrus direkte på rammemadrassen.

Denne rammemadrassen er tilpasset deg som har behov for god sovekomfort og en stabil konstruksjon. Sengen har dessuten en god stopping, noe som sørger for at madrassen kan komme til glede i mange år fremover.

110 bonellfjærer per m2

Scandinavian Choice Winnie rammemadrass inneholder 110 bonellfjærer per m2. Disse fjæringene har en trådtykkelse på 2,2 mm, og sørger for at sengen oppleves som middels fast og stabil.

Dersom du har behov for ekstra høy komfort, kan det være smart å velge en madrass med enda høyere tetthet mellom fjæringene. Denne sengen vil imidlertid være god nok for deg som ikke har særskilte behov.

Treramme på 80 mm gir stabil konstruksjon

Rammemadrassen Scandinavian Choice Winnie har en treramme på 80 mm. Beina av metall festes direkte i denne robuste rammen, noe som gjør sengen enkel og praktisk.

Treet som er benyttet i sengerammen oppleves som stabilt og robust, noe som bidrar til at sengen kan vare i lang tid fremover ved normal bruk.

Overmadrass av kaldskum følger med

Scandinavian Choice Winnie rammemadrass har en medfølgende overmadrass som inneholder 23 kg kaldskum.

Denne madrassen sikrer deg ekstra god komfort når du ligger på sengen, og sørger for å forme seg etter kroppens unike konturer.

Middels fast til fast komfort

Scandinavian Choice Winnie rammemadrass yter middels fast til fast komfort. Derfor passer sengen godt for brukere som er middels tunge eller tunge.

Siden sengen er forholdsvis fast, passer den også fint for deg som sliter med ryggsmerter fra tid til annen.

Scandinavian Choice Winnie rammemadrass finnes i disse størrelsene:

90 x 200

 


Scandinavian Choice Agusta | Rammemadrass

Scandinavian Choice Agusta springfjærmadrass

Scandinavian Choice Agusta er en rammemadrass som er vendbar, slik at du enkelt kan forlenge madrassens holdbarhet. Denne smarte madrassen har en kjerne bestående av pocketfjæringer, noe som sikrer at den er behagelig og passe ettergivende.

Rammemadrassen Agusta er trukket med meget slitesterk tekstil. Dette materialet kan nesten minne om trekket du finner på møbler, og er nokså tykt. Dermed vil madrassen kunne benyttes i mange år uten at det går hull i den.

Stretchstoff på liggeflaten

Scandinavian Choice Agusta har et behagelig og elastisk stoff på liggeflaten. Denne gir økt føyelighet og komfort.

Du ligger med andre ord ikke direkte på det robuste overflatestoffet – dette er forbeholdt madrassens slitasjeutsatte kanter.

Fast komfort

Scandinavian Choice Agusta rammemadrass leveres med fast komfort. Du kan gjerne kombinere med en overmadrass dersom du ønsker å tilføre ekstra komfort.

Fast komfort er passelig for deg som veier middels mye til mye. Den faste komforten kan blant annet være gunstig for rygg og nakke, og foretrekkes derfor av mange.

Plasser i sengeramme med ribbebunn

Du kan plassere Scandinavian Choice Agusta rammemadrass i en sengeramme med ribbebunn om ønskelig.

Ellers er det selvfølgelig fritt frem om du heller ønsker å skru sengeføtter direkte i madrassens ramme.

Pocketfjærer for ekstra komfort

Scandinavian Choice Agusta rammemadrass inneholder pocketfjærer. Disse fjæringene er innhyllet i egne stoffposer, slik at hver og én av dem kan fungere individuelt.

De individuelle fjæringene sørger for at du får god støtte og vektfordeling i sengen, og god avlastning for hele kroppen.

Mål og spesifikasjoner

Scandinavian Choice Agusta fås i 200 cm lengde, og har en tykkelse/høyde på 19 cm. Madrassen er trukket i et behagelig stoff laget av 100 % polyester.

Madrassen er for øvrig grå, og har et nokså grovt «møbelstoff» utenom liggeflaten.

Scandinavian Choice Agusta rammemadrass fås i disse størrelsene:  

Velg 90 x 200 cm
  
Velg 180 x 200 cm

 


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke rammemadrasser anbefales?

Vi anbefaler blant annet Toyara, Agusta, Inbed Sweden, og Bedly Splendour

Kan det lønne seg å kjøpe en dyr madrass?

Når det kommer til madrasser og senger så kan det som utgangspunkt lønne seg å investere i noe ordentlig, men vær oppmerksom på at prisnivå og kvalitet ikke alltid henger sammen. Som tommelfingerregel skal man la være å kjøpe den billigste man finner da garanti og komfort ofte ligger i den nederste enden av prisskalaen.

Hvor mange timers søvn er optimalt?

Det er anbefalt at voksne får mellom 7-9 timers søvn hver natt. Selv om man umiddelbart ikke kan se det så jobber hjernen mens vi sover. Gjennom hele natten gjennomgår kroppen samme søvnsyklus 4 til 5 ganger. Hver syklus varer 90-120 minutter og består av 4 søvnstadier som alle er viktige for vår aktivitet i de våkne tidene.


 

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere