Dyson Vifte Test – Her er ekspertenes favoritter

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Denne artikkelen handler om tester av ulike vifter fra merket Dyson. Viftene kan brukes til å holde hjemmet godt ventilert. 

Vi har funnet vifter fra Dyson som er blitt testet av ulike ekspertkilder. Under hvert produkt går vi igjennom hvordan de ulike modellene virker, og hva ekspertene mener om de – både positiv og negativ kritikk. Her kan man lese nøyaktig hva ekspertene skriver.

For å kunne presentere markedets beste vifter fra Dyson for forbrukerne, har vi sett nærmere på offisielle eksperttester fra testsidene Trustedreviews.com, Toptenreviews.com, Expertreviews.co.uk og Which.co.uk, avisene Guardian.com og Telegraph.co.uk, teknologisidene Techradar.com og Bustedwallet.com samt datamagasinet Pcmag.com.

Hvis man vil lese mer om testene og testkildene finnes det en artikkel over linker til undersøkelsene vi henviser til nederst i artikkelen.

I denne testen av vifter fra Dyson får du:

Oversikt over de beste viftene fra Dyson
Informasjon om Dyson
Kunnskap om hva god ventilasjon er, og hvilke typer ventilasjon som finnes
Tips om hva du bør vite før du skaffer deg et ventilasjonsanlegg
Kunnskap om hvorfor et ventilasjonsanlegg er en god idé
Råd til hvordan man kan holde inneklimaet sunt
Kunnskap om ventilasjonsregler på arbeidsplassen
Gjennomgang av testene vi har undersøkt samt linker til eventuell videre lesning 

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler resultater fra upartiske tester slik at forbrukeren enkelt kan få en oversikt over de beste produktene på markedet.


Dyson AM07 – god dyson tårnvifte for prisen

8,33 av 10 stjerner hos den amerikanske testsiden Toptenreviews.com
9,3 av 10 stjerner hos den amerikanske gadget-siden Bustedwallet.com
4 av 5 stjerner hos teknologisiden Techradar.com
Dyson AM07

.
Modellen Dyson AM07 er blitt testet, vurdert og anmeldt av 3 forskjellig ekspertkilder. Dette inkluderer testsiden Toptenreviews.com, gadgetsiden Bustedwallet.com og teknologisiden Techradar.com. Alle de 3 ekspertkildene er imponerte over Dyson AM07, og dette gir utslag i flotte karakterer og gode omtaler.

Air Multiplier-teknologi

Dyson AM07 er en av mange vifter fra Dyson, og denne modellen er ganske enkel da viftens hovedfunksjon er å foreta en enkel ventilasjon av hjemmet. Modellen er høy og tynn, og designet er så slankt at man nesten ikke merker modellen.

Dyson AM07 er laget med den patenterte Air Multiplier-teknologien som skaper en kraftig luftstrøm uten avbrytelser. Modellen har heller ikke en «propell» som beveger seg raskt rundt, noe som ofte kan gjøre at både barn og dyr kommer til skade.

Dyson AM07 er en trygg vifte som både er stillegående og kraftig, samtidig som den er designet slik at den er enkel å rengjøre. Dyson AM07 er designet til å være 60% mer stillegående enn tidligere modeller.

Smart timer

Dyson AM07 kommer med noen gode funksjoner. Det betyr at modellen er litt smartere enn andre vifter. Dette inkluderer blant annet en smart timer som kan programmeres til å slå seg av etter intervaller fra 15 minutter til opptil 9 timer. Det følger også med en fjernkontroll med Dyson AM07 som gir brukeren mulighet til å velge mellom 10 forskjellige innstillinger. Når man ikke bruker fjernkontrollen kan den lett festes på selve viften ved bruk av magneter. Dyson AM07 er en energibesparende vifte som bruker 10% mindre energi enn tidligere modeller fra Dyson.

Effektiv men dyr, ifølge ekspertene

Dyson AM07 er blitt testet av flere ekspertkilder som er imponerte over modellen. Denne begeistringen skyldes blant annet at ekspertene mener det her er snakk om en veldig effektiv vifte som uten problemer holder det den lover.

Modellen ventilerer luften effektivt, og ifølge ekspertene er den mye bedre enn mange andre modeller på markedet. Dyson AM07 har også den fordelen at den er lett å håndtere og enkel å bruke, i tillegg til at den medfølgende fjernkontrollen er lur å ha.

Ifølge ekspertene finnes det også noen ulemper ved Dyson AM07, og det går hovedsakelig ut på at modellen er ganske dyr å kjøpe. Det nevnes også at modellen har en tendens til å samle støv – i tillegg til at den har relativt få funksjoner.

Ekspertene nevner også at denne modellen passer best til å stå på gulvet, og dermed ikke er ideell hvis man vil plassere den på skrivebordet.

Dyson AM07 – nøkkelopplysninger
Høyde: 100,6 cm
Bredde: 19,1 cm
Dybde: 11,2 cm
Vekt: 4,1 kg
Funksjoner: Timer
Fjernkontroll: Ja
Innstillinger: 10
Mulighet til å regulere temperatur: Nei

Fordeler ved Dyson AM07:
Høyt og slankt design
Med den spesielle Air Multiplier-teknologien
Sikker modell
Modell med timer
Energibesparende modell

Her kan du se en video fra Dyson som forklarer hvordan viftene deres fungerer: 


Innledning

I de følgende avsnittene vil vi gi litt mer informasjon angående virksomheten Dyson – da denne artikkelen handler om vifter fra Dyson. Viftene i denne artikkelen hører til blant de mindre typene, og i de følgende avsnittene ser vi på ventilasjon og lufttilførsel i hjemmet og på arbeidsplassen i en litt større skala.


Om Dyson 

dyson logo
Dyson er en britisk teknologivirksomhet som ble grunnlagt i 1991 av James Dyson. Dyson produserer hovedsakelig produkter til husholdningen – som støvsugere, tørkemaskiner til hender, vifter, radiatorer, ventilatorer og hårfønere. I dag er Dyson kjent over hele verden og har mer enn 8500 medarbeidere på verdensplan.

Tidlig start på Dyson

Kimen til etableringen av virksomheten Dyson ble lagt allerede i 1974 da James Dyson kjøpte en støvsuger han ikke var fornøyd med – støvsugeren ble nemlig fort tilstoppet, i tillegg til at den mistet sugekraften over tid. Deretter begynte James Dyson å finne opp en støvsuger som ikke hadde disse problemene. Han jobbet med å forbedre støvsugere i mange år, og i løpet av 1980-tallet testet James Dyson syklon-basert sugeteknologi på støvsugerne.

Suksess i Japan

James Dyson slet med å slå igjennom med sin nye teknologi, men i 1985 viste en japansk virksomhet interesse for Dyson-støvsugerens design og teknologi. I 1986 ble den første Dyson-støvsugeren produsert og solgt. Støvsugeren ble kalt G-Force, som fremdeles er et navn som brukes på Dyson sine støvsugere.

Fokus på støvsugere uten pose

G-Force støvsugeren ble en stor suksess i Japan, og med inntekten herfra etablerte Jack Dyson virksomheten Dyson i 1991. Fokuset lå nå på den revolusjonerende syklon-teknologien – i tillegg til at støvsugerne skulle produseres uten pose, men med en støvbeholder i stedet.

James Dyson hadde nemlig funnet ut at en av de største grunnene til at støvsugere mister effektivitet er at posene fylles. Dette problemet får man ikke med støvbeholdere. Fra 2009 spredte Dyson seg over flere områder og begynte å produsere andre produkter i tillegg til støvsugere – dette gjelder blant annet maskiner til tørking av hender, mekaniske vifter og ventilatorer.


Hva er god ventilasjon, og hvilke typer ventilasjon finnes? 

ventilasjon

Kanalrens.net forklarer det er viktig for en god generell helse at man oppholder seg i rom med god ventilasjon når man er innendørs. Det betyr at rommet bør ha en passe temperatur, i tillegg til at luften skal føles frisk og lett fremfor tung og tett.

Ved god ventilasjon fjernes eventuelle forurensninger i luften, og den gamle luften erstattes med ny luft. Man kan få god ventilasjon på flere måter – dette inkluderer naturlig ventilasjon, mekanisk avtrekk og hybrid-ventilasjon.

Naturlig ventilasjon

Den naturlige ventilasjonen er manuell og den enkleste formen for utlufting. Her tilfører man frisk luft utenfra ved å åpne vinduer eller dører slik at den nye luften slippes inn. Naturlig ventilasjon oppnår man ved bruk av ventiler og luftkanaler, noe som spesielt gjør seg gjeldende på arbeidsplasser. Uansett hva slags ventilasjon man velger er det viktig å unngå trekk over lengre tid da dette kan være skadelig for mennesker og dyr.

Mekanisk avtrekk

Mekanisk avtrekk skjer via mekaniske ventilatorer som hele ventilasjonssystemer og -anlegg som suger ut den gamle luften og tilfører ny. Mekanisk avtrekk kan bestå av store maskiner, noe som gir en mer effektiv og konstant ventilasjon sammenlignet med naturlig ventilasjon. Mange arbeidsplasser har mekaniske avtrekk som krever spesielle uteluft-ventiler for å unngå trekk.

I tillegg til dette bør det mekaniske avtrekket ha kanaler i taket. På mange måter kan et mekanisk avtrekk fungere som et slags klimaanlegg som både regulerer temperatur og luftfuktighet. Enkelte typer kjører hele tiden – mens andre bare renser og sirkulerer luften av og til.

Hybrid-ventilasjon

Den tredje formen for ventilasjon ifølge Kanalrens.net er hybrid-ventilasjon. Hybrid-ventilasjon er en slags mellomting mellom naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk som er spesielt fordelaktig dersom den naturlige ventilasjonen ikke er tilstrekkelig. Den mekaniske ventilasjonen er ikke nødvendig å ha på hele tiden – her byttes det ofte mellom naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk, slik at man bruker de forskjellige ventilasjonstypene om hverandre i enkelte perioder.

En av de største fordelene ved hybrid-ventilasjon er at denne typen er energibesparende sammenlignet med den mekaniske versjonen.

ventilasjonHusk rengjøring og å sjekke ventilatoren regelmessig

En ulempe som kommer med all slags ventilasjon er trekk. Hvis man bruker mekanisk avtrekk bør man derfor regelmessig sjekke spjeldet, filter, luftkanaler og ventiler på ventilatoren slik at man er sikker på at de kan lukkes ordentlig – dette er nemlig en forutsetning for å unngå trekk.

Man bør også være nøye med rengjøringen av ventilatoren da støv og skitt kan ødelegge ventilatorens effektivitet. I verste fall kan den tilføre helseskadelig luft i stedet.


Dette bør du tenke på hvis du vil skaffe deg et ventilasjonssystem

For å få mest mulig ut av ventilasjonssystemet sitt forklarer Sparenergi.dk at det er et par ting man bør sjekke både før og etter kjøp dersom man som privat forbruker vurderer å gå til anskaffelse av et ventilasjonssystem. Her har vi samlet de viktigste punktene:

energimerketSjekk energimerket: Et ventilasjonssystem er ikke gratis i bruk da det bruker energi for å fungere. Ventilasjonssystemene er alltid energimerkede – så sjekk merket før kjøp. Energiskalaen for ventilasjonssystemer går fra G i bunnen til A+ på topp, så gå gjerne etter en så høy klasse som mulig. På energimerket kan man også finne informasjon om modellens støynivå.

Et isolert hus er en forutsetning: Hvis man vil ha god ventilasjon i hjemmet, via et ventilasjonssystem, må man begynne med å ta en titt på huset. Det er viktig at huset er tett og at isoleringen er grundig utført slik at utskiftingen av luft kun skjer via det nye anlegget.

Boligforhold: Sparenergi.dk forklarer at det avhenger av ens boforhold om man vil få glede av å skaffe seg et ventilasjonssystem eller ikke. Ekspertene sier nemlig at det finnes en naturlig utskifting av luft i de fleste hjem, og dette gjør at det ikke oppstår fuktproblemer. Enkelte hus – spesielt nye eller nyrenoverte – er så tette og isolerte at det finnes et mindre naturlig luftskifte, og her vil det være ekstra fordelaktig med et ventilasjonssystem. I eldre hus uten renovering vil det ofte holde med naturlig ventilasjon – husk imidlertid å lufte godt ut ofte.

ventilasjonssystemVelg riktig type: Det finnes ulike typer ventilasjonssystemer. Ekspertene anbefaler at man velger et system med varmegjenvinning dersom man bor i et hus med billig varme – som for eksempel fjernvarme eller jordvarme. Dersom man bor i et hus med dyrere varme, som for eksempel elektrisk varme, gass- eller oljeovner, bør man velge en boligventilasjons-varmepumpe.

Tilgang til alle rom: Luften skal kunne sirkulere i alle husets rom. Dette er ekstra viktig i mer fuktige rom som kjøkken og bad/toalett– disse vil kunne dra nytte av god utlufting. Sørg derfor for å holde dørene til disse rommene åpne, eller lag plass under døren slik at luften kan komme inn og ut.

Synlig display: Ventilasjonssystemet kommer med et display som bør være lett å finne. Synligheten gjør også at man lettere husker å endre på ventileringen når det er nødvendig – som for eksempel når man ikke er hjemme, om natten eller når man får gjester på besøk.

Få en profesjonell til å montere systemet: For å være helt sikker på at ventilasjonssystemet blir montert ordentlig og med riktige dimensjoner, bør man alltid bruke en utdannet ventilasjonsmontør til å utføre oppgaven.


Hvorfor vil et ventilasjonssystem være en god idé? 

ventilasjonSom forklart ovenfor av Sparenergi.dk vil et ventilasjonssystem ofte være en god idé i et nytt eller renovert hus som er tett og godt isolert. Det finnes mange fordeler ved å gå til anskaffelse av et ventilasjonssystem dersom man lever i slike boforhold. Her lister vi opp de viktigste:

Sikrer et sunt inneklima: Et ventilasjonssystem vil redusere fuktnivået slik at det ikke oppstår plager som for eksempel mugg. Det kan nemlig være vanskelig å selv vurdere om boligen er for fuktig. Nivået av allergener og pollen som kommer utenfra, fra tøy, møbler og rengjøringsmidler nedsettes også. Ventilasjonssystemet sørger for å skifte ut den tunge luften med ny og frisk luft som er bedre for helsen å puste inn. Forurenset luft kan over lengre tid føre til hverdagsplager som hodepine, irritabilitet, dårlig generell trivsel og i verste fall føre til utvikling av allergier.

Resirkulerer varmen: Med et ventilasjonssystem kan varmen resirkuleres slik at energiforbruket blir mindre – de mest effektive ventilasjonssystemene kan resirkulere opptil 80-85% av varmen.

Frisk luft uten trekk: Åpne dører og vinduer kan raskt føre til trekk som kan gjøre en syk. Et ventilasjonssystem sender den friske og oppvarmede luften gjennom boligen uten at det oppstår skadelig trekk.

Bråker ikke: De gode ventilasjonssystemene er så stillegående at de ikke merkes, og hvis man plasserer de i taket vil man heller ikke kunne se de. Les også om de beste ovnsvifter.


8 tips til et godt inneklima 

8-tips

Sparenergi.dk forklarer at det er viktig med et godt og sunt inneklima uansett om man velger naturlig ventilering eller mekanisk avtrekk. Her er ekspertenes beste råd:

Luft ut hver dag: Luft ut hver dag hele året – gjerne i flere omganger med ca. 15 minutters varighet. Utlufting motvirker dannelse av fukt og mugg – i tillegg til at det fjerner støvmidd og eventuelle skadelige stoffer i luften. Luft ekstra godt ut etter en dusj og under matlaging.

Grundig rengjøring hver uke: Støvsug, tørk støv og vask gulvet hver uke. Enkelte skadelige stoffer bosetter seg i støvet, og derfor er det viktig å fjerne det.

Riktig plassering av møbler: La være å sette møblene inntil kalde yttervegger. Det kan nemlig skape kondens som igjen kan føre til mugg.

Vær forsiktig med parfymen: Parfyme kan føre til allergi, så velg gjerne husholdningsprodukter uten parfyme. Gå for eksempel etter Svane-merket eller Blomster-merket, som er en garanti for miljøvennlige produkter. Det minimerer mengden kjemikalier i hjemmet.

Ikke tørk klær inne: Hvis man tørker klær inne skapes det mye fukt. Tørk heller tøyet ute dersom det er mulig. Hvis ikke er det lurt å bruke en tørketrommel.

Vær nøye med malingen: Hvis man vil gi veggene i hjemmet nytt liv så kan man friske de opp med ny maling. Vær imidlertid nøye med hva slags maling som brukes da mye maling inneholder skadelige kjemikalier. Gå etter en maling med en lav MAL kode.

Unngå spray: Mange produkter finnes i spray-form – for eksempel deodorant og hårprodukter. Unngå disse så langt som mulig da innholdet sprayes utover hele hjemmet. Spray eventuelt med vinduet åpent slik at innholdsstoffene forlater hjemmet umiddelbart.

Luft ut etter kjøp av nye produkter: Når man kommer hjem med nye ting – for eksempel leketøy – kommer de ofte i en emballasje. Når man bryter denne emballasjen finnes det skadelige stoffer inni som da vil spres ut i hjemmet. Luft derfor ut mens emballasjen åpnes.


Ventilasjon på arbeidsplassen

arbeidsplassenIfølge Arbeidstilsynet.no er det spesifikke krav til arbeidsplassene om ventilasjon slik at medarbeiderne jobber under best mulige forhold. Disse reglene går blant annet ut på at påvirkningen av stoffer og materialer skal unngås i så stor grad som mulig – og dette kan gjøres blant annet ved hjelp av ventilasjon.

Etablering av mekanisk avtrekk

Denne ventilasjonen skal skje ved installeringen av en mekanisk utsuging kalt «prosessventilasjon». Dette fjerner helseskadelige gasser, støv, røyk, mikroorganismer og annen sjenerende luftforurensning. Etter utsugingen må det tilføres ny og frisk luft, og deretter skal temperaturen justeres løpende slik at den er passe og skaper et godt inneklima.

Regler om lufttilførsel

Arbeidsmiljølovgivningen krever også at tilførselen av frisk luft skjer uten trekk. Det inkluderer ikke tilførsel av erstatningsluft via for eksempel en dør eller et vindu som åpnes regelmessig. Dette bør i stedet skje via ventiler eller spjeld ved kilden, slik at det ikke tilføres ekstra forurensning til arbeidsplassen. Arbeidstilsynet forklarer også at det ikke er tillatt å resirkulere luften på arbeidsplasser. Slik resirkulering fører luft som er blitt sugd ut tilbake på arbeidsplassen igjen. Luften skal heller føres ut i det fri. Legg merke til at det finnes andre og strengere regler til ventilasjon dersom man arbeider med for eksempel maling, trykk, fortynningsmidler, klargjøringsmidler eller kreftfremkallende stoffer.

Ventilasjonen skal utstyres med en kontrollanordning

For å være sikker på at ventilasjonsanlegget på arbeidsplassen alltid er velfungerende skal anlegget utstyres med en kontrollanordning som sier ifra dersom funksjonen er utilstrekkelig. Dette skal angis via en alarm som gir signal via lyd og lys.

Regler om støy

støyArbeidstilsynet forklarer at det også finnes regler angående støynivået fra arbeidsplassenes ventilasjonsanlegg. Anlegget skal plasseres slik at støy minimeres så mye som mulig. Støyen skal være minst 10 dB lavere enn bakgrunnsstøyen som finnes i rommet. I tillegg til dette finnes det også regler angående testing og rengjøring av anlegget. Anlegget skal testes før bruk og rengjøres av fagkyndige personer.


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

Hvilke Dyson vifte har fått de beste anmeldelsene i testene?

Dyson AM09 og Dyson AM07

Hvordan er Dyson ventilatorene blitt testet?

Dyson ventilatorene er vurdert ut ifra hvor effektive de er i bruk og lufttrykk på forskjellige avstander samt hvor brukervennlige de er.

Hvordan virker Dyson ventilatorene?

Dyson ventilatorene fungerer ved at de effektivt ventilerer inneklimaet i det rommet de blir plassert i. I tillegg er det mulighet til å stille inn temperaturen på luften slik at de både kan brukes til å kjøle ned og varme opp omgivelsene.


Brukte kilder og linker til denne testen av vifter fra Dyson 

Bustedwallet.com  
Bustedwallet.com er en amerikansk gadget-side som generelt sett arbeider med nye trender, ny teknologi og nye elektroniske produkter. Dette inkluderer også tester av ulike produkter, inkludert en test av viften Dyson AM07. Ønsker du å lese mer om testen kan du gjøre det på hjemmesiden deres her.


Expertreviews.co.uk  
Expertreviews.co.uk er en britisk testside som hovedsakelig tester elektroniske produkter den vanlige forbrukeren trenger i hjemmet. Hovedfokuset er på TV, datamaskiner og mobiltelefoner, i tillegg til kjøkkenprodukter. Her har ekspertene testet modellen Dyson AM06. Du kan lese mer om testen her.


Guardian.com  
The Guardian er en av de største og mest tradisjonsrike britiske avisene. Avisen ble grunnlagt i 1821, men utgis fremdeles hver dag bortsett fra søndag. Avisen arbeider med alt som har med nyheter å gjøre – både inn- og utland, business, sport og kultur. Avisen har også satt fokus på leseren som forbruker, og sørger derfor for å holde leserne oppdatert om nye forbrukerprodukter til hverdagsbruk. Her har avisen testet 2 ulike vifter:

Ønsker du å lese mer om testen av Dyson AM09, kan du klikke her.

Ønsker du å lese mer om testen av Dyson AM06, kan du klikke her.


Pcmag.com  
Pcmag.com er et datamagasin som skriver om alt som foregår innen dataverdenen. Dette gjelder blant annet nyheter, konsoller og spill – og av og til utfører de tester av og skriver guider om ulike produkter. Her har den britiske versjonen av Pcmag.com, nemlig Uk.pcmag.com, testet modellen Dyson AM06. Vil du vite mer, kan du lese hele testen på hjemmesiden deres.


Techradar.com  
Techradar.com er en International teknologinettside som handler om utviklingen i den teknologiske verden. Nettsiden skriver om nyheter, trender, guider og tester av forskjellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet ulike vifter:

Vil du vite mer om testen av Dyson AM07, kan du klikke her.

Vil du vite mer om testen av Dyson AM09, kan du klikke her.


Telegraph.co.uk  
The Telegraph er en av de mest tradisjonsrike avisene i Storbritannia. Avisen så dagens lys i 1855 og kommer fremdeles ut hver dag – både på trykk og som nettbasert versjon. Avisen skriver hovedsakelig om nyheter fra inn- og utland, men inkluderer også sport, underholdning, kultur og livsstil. Her har avisen testet 2 ulike vifter:

Her kan du lese mer om testen av Dyson AM09.

Her kan du lese mer om testen av Dyson AM06.


Toptenreviews.com  
Toptenreviews.com fungerer som en slags hjelpende hånd i forbrukernes hverdag når det kommer til valg av diverse elektroniske forbrukerprodukter i hverdagen. Forbrukersiden forsker, tester og undersøker derfor et stort antall forbrukerprodukter i sitt eget laboratorium før de skriver en vurdering av hvert enkelt produkt. Her har de testet viften Dyson AM07. Vil du vite mer kan du lese hele testen her.


Trustedreviews.com  
Trustedreviews.com er en internasjonal side som foretar en lang rekke ekspertundersøkelser og tester av de nyeste elektroniske forbrukerproduktene. Det er Trustedreviews.com sin jobb å gi de besøkende den siste og beste kunnskapen om produktene, og sørge for at de er godt informerte om produktene før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet forskjellige vifter:

Besøk hjemmesiden deres for å lese mer om testen av Dyson AM09 her.

Besøk hjemmesiden deres for å lese mer om testen av Dyson AM06 her.


Which.co.uk  
Which.co.uk er Englands største forbrukermagasin med en visjon om å være forbrukernes forlengede arm og hjelper i hverdagen. De vil sørge for at forbrukeren er informert om så mye som mulig før de kjøper nye produkter. Which.co.uk tester stadig et stort utvalg forbrukerprodukter, og her gjelder det viften Dyson AM09. Ønsker du å lese mer om testen kan du klikke her. Legg imidlertid merke til at full tilgang til testens spesifikke resultater krever abonnement.

 

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.

Dyson AM09 – besta dyson vifte

4 av 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
4,5 av 5 stjerner hos teknologisiden Techradar.com
4 av 5 stjerner hos den britiske avisen Guardian.com
4 av 5 stjerner hos den britiske avisen Telegraph.co.uk
God anmeldelse hos det store britiske testmagasinet Which.co.uk
Dyson AM09

Ekspertene har sett nærmere på modellens evne til å ventilere luften, design, pris og funksjoner. Alle er enige om at Dyson AM09 er en veldig god vifte med mange fordeler.

Flott modell med flere funksjoner

Dyson AM09 hører til Dyson sin AM ventilator-serie hvor alle modellene er enkle og flotte i designet. Dyson AM09 er en av de mer avanserte AM-modellene, og den er også litt mindre og mer kompakt enn de andre modellene med et avlangt design. Ettersom Dyson AM09 er mer avansert enn basismodellene er det likevel snakk om en vifte som også kan brukes som varmeapparat og derfor regulerer temperaturen bedre.

Med patentert teknologi

Dyson AM09 fungerer via Dyson sin patenterte Air Multiplier-teknologi som sikrer en konstant og kraftig luftgjennomstrømning i rommet. Modellen er laget til raskt å regulere luft og temperatur etter personlige preferanser, og den kan brukes hele året slik at man får det varmt om vinteren og kaldt om sommeren.

Det finnes en intelligent termostat i Dyson AM09. Den overvåker rommets temperatur og opprettholder den valgte temperaturen – det gjør også at man ikke sløser med energien. Dyson AM09 kommer med Quiet Mark-stemplet som betyr at modellen er designet til å være stillegående, og det finnes også en smart timer på modellen.

Smart kombimodell, ifølge ekspertene

Dyson AM09 imponerer alle de 5 ekspertpanelene som har testet modellen. Den får nemlig mye skryt, og det går blant annet ut på at ekspertene synes modellen er veldig god til det arbeidet den skal gjøre. Det er også lurt å ha en kombimodell som både kan varme opp rommet og kjøle det ned etter behov.

Det slanke om strømlinjeformede designet får skryt av ekspertene. De legger også merke til at modellen raskt både varmer opp og kjøler ned rommet.

Ekspertene mener at det her er snakk om en trygg modell hvor man ikke kan komme til skade, noe som er ekstra viktig dersom man har barn eller kjæledyr i huset. Ifølge ekspertene har Dyson AM09 også noen ulemper, og det handler mest om at prisen er ganske høy.

Ekspertene klager også litt over støynivået på de høyeste nivåene.

Dyson AM09 – nøkkelopplysninger
Høyde: 59,4 cm
Bredde: 20,3 cm
Dybde: 15,2 cm
Vekt: 3,8 kg
Funksjoner: Timer og varmetilførsel
Fjernkontroll: Ja
Innstillinger: 10
Mulighet til å regulere temperatur: Ja

Fordeler ved Dyson AM09:
 En av de mer avanserte Dyson AM-modellene
Kan både ventilere luften og tilføre varme
Med Air Multiplier-teknologi
Intelligent termostat
Quiet Mark-stemplet  

Her kan du se en presentasjonsvideo av Dyson AM09: 

https://www.youtube.com/watch?v=mRkrbks5vAE

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere