Bosch tørketrommel test – Her er ekspertenes favoritter – Best i Test

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

I denne artikkelen ser vi nærmere på tørketromler fra merket Bosch. Tørketromlene har vært igjennom tester fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön. 

Her har ekspertene vurdert modellene ut ifra ulike funksjoner og spesifikasjoner. Vi har også tatt flere brukeranmeldelser i betraktning for å finne ut av hvilke modeller brukerne foretrekker.

I denne artikkelen skal det legges merke til at det er snakk om kondenstørketromler.

Etter gjennomgangen av de ulike tørketromlene kan du finne guider og gode råd til å velge en modell som passer dine behov.

Denne artikkelen inneholder:
🔸 Oversikt over tørketromler fra Bosch
🔸 Alternativer til tørketromler fra Bosch
🔸 Informasjon om kondens- og avtrekkstørketromler
🔸 Gode råd ved kjøp av en kondenstørketrommel
🔸 Slik bruker du tørketrommelen din på en optimal måte
🔸 Guide til hva du kan ha i tørketrommelen
🔸 Guide til vedlikehold av tørketrommelen
🔸 Gjennomgang av testkilder

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produkter selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene på markedet.

Bosch tørketrommel test-guide – Her er de 3 beste modellene 

Nedenfor vil du få en gjennomgang av de tørketromlene fra Bosch som er å finne på markedet basert på eksperttester og brukeranmeldelser. Etter gjennomgangen av tørketromlene fra Bosch, vil du finne en rekke alternative modeller fra andre produsenter som alle har fått positiv kritikk fra ekspertene.


Bosch WTX8HKL9SN

5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren Skousen.no

Bosch WTX8HKL9SN

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Bosch WTX8HKL9SN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær tørketrommel blant forbrukerne. Tørketrommelen har nemlig fått 5 av 5 stjerner av brukerne hos forhandleren Skousen.no.

Her skriver brukerne at tørketrommelen tørker tøyet perfekt til hele familien. Ingen av brukerne nevner noen utpregede ulemper ved modellen.

Ved kjøp av Bosch WTX8HKL9SN må man være oppmerksom på målene hvis man ønsker å plassere den oppå en vaskemaskin.

Stor tørketrommel med sensorstyring

Bosch WTX8HKL9SN er en romslig tørketrommel som har en kapasitet på 9 kilo tøy. Det gjør at den er velegnet til en husstand på rundt fem personer eller mer.

Tørketrommelen er også plassert i energiklasse A++, noe som betyr at den ligger i den gode enden av energiskalaen. Det vil si at tørketrommelen ikke bruker så mye energi i løpet av et år.

I tillegg er Bosch WTX8HKL9SN utstyrt med sensorstyring. Det vil si at en sensor måler mengden av fuktighet i tøyet, og deretter stilles tørketiden inn automatisk. Dermed unngår man å bruke unødvendig mye strøm fordi maskinen stopper selv når tøyet er helt tørt.

Når tørketrommelen er i bruk så har den et lydnivå på 62 dB. Dermed bråker den ikke mye da en normal samtale til sammenligning har et lydnivå på rundt 60 dB.

Styr tørketrommelen via en app

Med Bosch WTX8HKL9SN har man mulighet til å styre den via HomeConnect-appen med en smarttelefon eller et nettbrett.  Her kan man velge et program og holde et øye med maskinen både når man er hjemme eller på farten.

I tillegg kommer Bosch WTX8HKL9SN med et Sensitive Drying System og en selvrensende kondensator. Sensitive Drying System sørger for at tøyet tørkes forsiktig og skånsomt med en varm luft som strømmer inn fra alle sidene, mens kondensatoren renser seg selv automatisk etter bruk. Man trenger derfor ikke gjøre dette manuelt.

Tørketrommelen har også en timer-funksjon som gjør at man kan programmere den på forhånd til å starte på et bestemt tidspunkt alt etter når det passer best i løpet av dagen.

Mange tørkeprogrammer

Bosch WTX8HKL9SN er utstyrt med flere forskjellige tørkeprogrammer slik at man kan velge det programmet som passer best til det tøyet man vasker. Disse programmene inkluderer UllFinish 6′, Blanding, Håndklær, Tidsprogram varmt, Allergi+, Hurtigprogram 40, Skjorter/Business og Finvask/Silke.

Sist, men ikke minst kommer Bosch WTX8HKL9SN med et AntiVibrationDesign. Dette gir ikke bare tørketrommelen et stilig design, men det gir også mer stabilitet og færre vibrasjoner slik at maskinen bråker mindre under bruk.

Spesifikasjoner ved Bosch WTX8HKL9SN – mål:
🌀 Høyde: 85,7 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vekt: 55,36 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch WTX8HKL9SN – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 9 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 259
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 62 dB

Fordeler ved Bosch WTX8HKL9SN:
AntiVibrationDesign
Selvrensende kondensator
Sensorstyring
Sensitive Drying System
Timer-funksjon


Bosch WTH8307LSN

5 av 5 stjerner i brukeranmeldelser hos forhandleren Skousen.no

Bosch WTH8307LSN

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Bosch WTH8307LSN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en favoritt blant brukerne. Hos forhandleren Skousen.no har tørketrommelen nemlig fått 5 av 5 stjerner.

Her skriver brukerne at de er utrolig fornøyde med tørketrommelen, da den er enkel å finne ut av og fungerer perfekt. Ingen av brukerne nevner noen utpregede ulemper ved modellen.

Ved kjøp av Bosch WTH8307LSN må man være oppmerksom på målene dersom man skal plassere den oppå en vaskemaskin.

Sensorstyrt tørketrommel 

Med Bosch WTH8307LSN får man en sensorstyrt tørketrommel som måler mengden av fuktighet i tøyet og bestemmer tørketiden ut ifra dette. Det gjør at maskinen ikke bruker unødvendig mye strøm når den stopper og tøyet er helt tørt.

Bosch WTH8307LSN har en kapasitet på 7 kilo tøy slik at den passer godt til en familie på rundt tre til fire personer.

Når tørketrommelen er i bruk har den et lydnivå på 65 dB, så den bråker ikke mye. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Tørketrommelen er plassert i energiklasse A+, derfor bruker den ikke mye energi i løpet av et år. Det er ikke bare en fordel for lommeboka, men også en fordel for miljøet.

Skånsom tørking

Bosch WTH8307LSN tørker tøyet på en skånsom måte takket være Sensitive Drying System.

Sensitive Drying System sørger nemlig for at tøyet blir tørket ekstra skånsomt med varm luft som strømmer inn fra alle sidene.

I tillegg er Bosch WTH8307LSN sikker og enkel å betjene. Tørketrommelen kommer med en elektronisk barnesikring som kan aktiveres og deaktiveres etter ønske og behov.

Man betjener tørketrommelen ved å bruke LED-displayet som viser programforløpet, resttiden samt de forskjellige funksjonene og programmene.

Det finnes flere forskjellige programmer man kan velge mellom som inkluderer Blanding, Håndklær, Tidsprogram 30 minutter kaldt, Tidsprogram 30 minutter varmt, Sport, Hurtigvask 40, Skjorter/Business og Finvask/Silke.

Selvrensende tørketrommel

Bosch WTH8307LSN er utstyrt med en selvrensende kondensator som ikke bare sikrer en høy energieffektivitet, men også en mer holdbar maskin. Maskinens kondensator renser seg selv automatisk etter bruk slik at man ikke må gjøre dette manuelt.

I tillegg kommer Bosch WTH8307LSN med et AntiVibrationDesign som sørger for en økt stabilitet og færre vibrasjoner slik at den tørker mer stille.

Sist, men ikke minst er det mulig å benytte seg av en timer-funksjon der man kan programmere maskinen på forhånd til å starte på et bestemt tidspunkt.

Spesifikasjoner ved Bosch WTH8307LSN – mål:
🌀 Høyde: 85,7 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vekt: 46,21 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch WTH8307LSN – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Kondenseringsevne: B
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 243
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 65 dB

Fordeler ved Bosch WTH8307LSN:
Selvrensende kondensator
Sensorstyring
Enkel betjening
Sensitive Drying System
Timer-funksjon


Alternativer til Bosch tørketromler

Vi har nå gjennomgått et par tørketromler fra Bosch som har fått gode anmeldelser fra ekspertkildene og forbrukerne.

I tillegg til tørketromler fra Bosch finnes det også mange andre gode modeller på markedet fra andre merker. Nedenfor vil vi gjennomgå modeller fra andre merker som også har fått gode anmeldelser.


Skal jeg velge en kondenstørketrommel eller en avtrekkstørketrommel?

I denne artikkelen kan du finne flere gode tørketromler fra Bosch samt flere alternativer fra andre merker. Disse modellene er kondenstørketromler – som er én av de to typene det ofte snakkes om når det kommer til tørketromler.

Helt overordnet kan du velge mellom en avtrekkstørketrommel og en kondenstørketrommel. Her skriver WhiteAway at en kondenstørketrommel er den vanligste og mest populære typen tørketrommel i dag. Dette er blant annet på grunn av at installasjonen er enkel og at man ikke trenger å ha en avtrekkskanal. En kondenstørketrommel leder nemlig heller luften ut slik at man kan plassere den akkurat der man vil ha den.

Kondenstørketromler samler selve fukten i en beholder som man må huske å tømme jevnlig. Det finnes imidlertid noen modeller på markedet hvor man slipper å tømme beholderen da den i stedet kan kobles til en avløpsslange.

En av de største fordeleneEn av de største fordelene ved en kondenstørketrommel er at den er enkel å installere i tillegg til at den er energivennlig. I tillegg til dette finnes det også et stort utvalg av ulike modeller på markedet – samt mulighet til å resirkulere vannet. Man må imidlertid være oppmerksom på at den avgir fukt til omgivelsene, derfor er det viktig at man husker å lufte ut. I tillegg til dette tørker ikke en kondenstørketrommel tøyet like raskt som man ofte vil oppleve at en avtrekksmodell gjør.

Selv om avtrekksmodeller ikke er like populære som de en gang var, kan du fremdeles finne en del modeller på markedet. Med en avtrekkstørketrommel kreves det at du har en avtrekkskanal ut i friluft. Det vil si at du trenger et hull i veggen, noe som vanligvis vil medføre et høyere energiforbruk sammenlignet med en kondenstørketrommel, da man vil oppleve et økt varmetap.

Det vil være en fordel for husstander med mindre rom å skaffe seg en avtrekkstørketrommel. Dette sørger nemlig for at luften føres rett ut – derfor samler ikke fukten seg i det spesifikke rommet. Som vi allerede har nevnt, tørker også avtrekkstørketromler tøyet raskere enn kondenstørketromler.

Derfor må du finne ut av hva som vil være best i forhold til hvor i hjemmet tørketrommelen skal plasseres. Dette vil vi gå detaljert inn på i neste avsnitt.


Gode råd når man skal kjøpe ny kondenstørketrommel

En tørketrommel er ikke en nødvendighet, men det kan være til god hjelp dersom man er mange i husstanden og vasker mye klær hver uke. Det kan også være fint å ha dersom man har lite plass til å henge opp klær til tørk. Les videre her for å finne gode råd når du skal kjøpe ny tørketrommel.

Start med dette   

kondenstørketrommelTenk over hvor tørketrommelen skal plasseres. Den trenger ikke stå på kjøkkenet eller grovkjøkkenet – den kan også stå i garasjen eller i et eget vaskerom sammen med vaskemaskinen. Det kan også hende at du ikke har så mye plass og derfor gjerne vil ha en tørketrommel som kan stå oppå vaskemaskinen. Det finnes generelt sett 3 ulike typer tørketromler å velge mellom:

• En frittstående tørketrommel gir deg mer fleksibilitet dersom den etterhvert skal flyttes fra ett sted til et annet. Du må imidlertid være oppmerksom på målene – selv om de fleste modeller har en standardstørrelse som passer under kjøkkenbenken.

• Integrerte tørketromler er designet til å installeres sammen med en kjøkkenenhet. Disse er som regel litt dyrere enn andre modeller. Man må også her være oppmerksom på tørketrommelens mål da disse skal passe inn på kjøkkenet.

• Halvintegrerte maskiner kommer med et synlig betjeningspanel, mens tørketrommelen er skjult bak en dør. Her skal du bruke et dørpanel fra kjøkkenleverandøren din som matcher de andre enhetene.

Ting du bør tenke på

Når du har funnet ut hvilken modell du vil ha hjemme, er det andre ting du også bør tenke på. I dag kan du nemlig finne et vell av ulike tørketromler på markedet, derfor vil du gjøre det mye enklere for deg selv dersom du har en klar idé om hva du vil ha og hva du ikke vil ha.

Sensorteknologi

Tørketromler er ikke alltid blitt betraktet som det mest energieffektive apparatet som finnes på markedet. Produsenter har forsøkt å løse dette problemet med sensorer som overvåker tørkingen for deretter å stoppe programmet når klærne er tørre – noe som til syvende og sist sparer både tid og penger.

Disse sensorene fungere imidlertid ikke alltid optimalt da det hender at klærne ikke blir helt tørre. Det finnes også noen maskiner hvor sensorene fungere optimalt – derfor er det en fordel å lese andres anmeldelser eller andre brukere sine opplevelser med de ulike modellene for å finne den modellen som passer best til deg. Du kan også finne manuelle tørketromler hvor du selv må programmere inn tid og så videre. Dette kan være en fordel dersom du selv vil bestemme program og tørketid.

Trommelens størrelse

En tørketrommel med en stor kapasitet er den mest energieffektive måten å tørke tøy på. Det er fordi tøy har en tendens til å tørke raskere i store tromler sammenlignet med mindre tromler. Generelt sett ligger kapasiteten til vanlige tørketromler på ca. 7 kilo til 9 kilo. Dersom du bor i en stor husstand med ca. 4 til 5 personer så vil det passe godt med en tørketrommel som har en kapasitet på opptil 8 kilo. Dersom man er mer enn 5 personer i husstanden, kan det ære en fordel å skaffe seg en tørketrommel med en kapasitet på opptil 9 kilo.

Hva bør jeg være oppmerksom på

?

I tillegg til de ovenstående faktorene er det også andre ting du bør være oppmerksom på ved kjøp av en ny tørketrommel. Faktorene nevnt nedenfor er alle ting du ikke nødvendigvis trenger, men som til gjengjeld kan være en fordel å ha.

Barnesikring – kan være nyttig dersom du har barn som ikke skal rote med tørketrommelen.

Timer-funksjon – enkelte tørketromler kommer med en timer-funksjon – også kalt utsatt start – som gir deg mulighet til å forhåndsprogrammere maskinen til å starte på et senere tidspunkt. På den måten kan du lettere planlegge når du vil at tørketrommelen skal gå i gang med tørkingen.

Dør som kan åpnes i begge retninger – i likhet med kjøleskapsdører, gir noen tørketromler deg mulighet til å endre retningen døren åpnes i. Dette gir deg mer fleksibilitet når det kommer til plasseringen av tørketrommelen.

Varsellampe – en varsellampe som lyser når du må tømme vannbeholderen eller rense lofilteret kan være nyttig å ha.

Belysning i trommelen – Et lys som slås på når du åpner tørketrommelen vil gjøre det enklere å se hva du holder på med – eller om du har glemt å ta ut noen plagg av maskinen.

Sensorteknologi – smart teknologi som bruker sensorer i trommelen til å måle tøyets restfuktighet. Når tøyet er tørt så avsluttes programmet automatisk.

Trommel – Trommelen kan rotere i begge retninger – både med klokken og mot klokken. Dette hjelper på tørkeprosessen og unngår at plaggene blir veldig krøllete.

Anti-krøll – trommelen fortsetter å rotere på slutten av en syklus. Det er for å hindre at tøyet krølles – noe som gjør strykingen enklere.


Dette må du vite om energimerket

Hva er et energimerke?
Energimerket er EU sin obligatoriske ordning for hvitevarer og elektriske apparater. Det viser hvor energieffektivt et produkt er. Hvis du holder øye med energimerkingen når du skal kjøpe hvitevarer eller elektronikk, så kan du spare mye penger og samtidig gjøre miljøet en tjeneste.

Merket har nylig fått en oppdatering. Det nye merket ligner mye på det gamle, men er blitt oppdatert slik at det skal være enklere å finne ut av for deg som forbruker. Her setter vi deg inn i det nye formatet slik at du vet hva du skal se etter når du er på jakt etter nye produkter. 

Den nye energimerkeloven energiklassen
Den nye energimerkeloven gjelder i hele EU og omfatter alle hvitevarer og all elektronikk. Produktene vurderes på en skala fra A til G. Tidligere var skalaen forskjellig fra produkt til produkt, noe som kunne være forvirrende å finne ut av. 

Den nye energimerkingen innebærer at produkter med merket A med én eller flere pluss nå blir til merket B, C eller D. Formålet er at du som forbruker skal få det enklere når du skal vurdere det reelle energiforbruket når du skal kjøpe deg nye produkter til hjemmet.

Den nye merkingen blir i første omgang innfaset på utvalgte produkter – inkludert produkter som for eksempel oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, tørketromler, kombinerte vaskemaskiner og tørketromler, kjøle- og fryseskap samt TV og datamaskiner. Etter hvert vil andre produkter følge etter.

I en periode vil du derfor oppleve at enkelte produkter har den gamle merkingen, mens andre har den nye merkingen. Det anbefales at du heller ser på fargene på skalaen fremfor på bokstavene – da blir merkingen enklere å finne ut av. Jo mørkere den grønne fargen er, desto mer energieffektivt er produktet. 

Hva betyr den nye energimerkingen?

 • Den nye skalaen går fra A til G og har ingen pluss. De mest energivennlige produktene er merket med A, og de minst energivennlige produktene er merket med G.
 • Skalaen er lik for alle produkter.
 • Den nye skalaen har en tilknyttet QR-kode som gir deg ekstra informasjon om produktet.  

Hva med den gamle energimerkingen?
Den gamle skalaen avhenger av hva slags produkt merket sitter på. Enkelte produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre kan ha en merking på helt opptil A+++. Det kan være forvirrende som forbruker – derfor er merkingen nå blitt lik på alle produkter.

Denne informasjonen kan du finne på energimerket
Informasjonen på energimerket er tilpasset det produktet som merket sitter på. Derfor kan den informasjonen du kan finne på merket variere litt fra produkt til produkt.

Det betyr symbolene på energimerket:

 • L/år: Det årlige vannforbruket i liter
 • Kg: Hvor mange kilo maskinen kan inneholde
 • dB: Det generelle støynivået for maskinen
 • kWh/år: Hvor mange kilowatt maskinen bruker på et år

Hvilket energimerke skal du velge?
Hvis du allerede er miljøbevisst – eller om du bare ønsker å spare litt på strømforbruket i hjemmet – så er det en god idé å se etter et energimerke som ligger høyt på skalaen. 

Når tiden er kommet for å bytte ut produktene dine så viser undersøkelser at kjøkkenet er en av de største synderne når det kommer til å sluke energi. Dette gjelder blant annet maskiner som for eksempel kjøkkenvifter, kjøleskap og ovner – så dersom du vurdere å kjøpe nye maskiner til hjemmet som er mer miljøvennlige, så er dette et godt sted å begynne. 

Husk imidlertid at du ikke bør bytte ut hvitevarene dine før de er gått i stykker. Selv om du bytter til en mer miljøvennlig modell så er det likevel belastende for miljøet å produsere nye produkter –derfor bør du ikke bytte de ut før de gamle har sluttet å virke. 

Hvilke produkter har et energimerke?

 • Ovner
 • Frysere og kjøleskap 
 • Lamper
 • Ventilatorer/vifter 
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørketromler
 • Oppvaskmaskiner
 • Støvsugere

Slik bruker du tørketrommelen din optimalt 

Slik bruker du tørketrommelen din optimaltÅ tørke klærne sine i tørketrommelen er en rask og enkel måte å få nyvasket og tørt tøy på. Du bør imidlertid være oppmerksom på at tørketrommelen kan bruke en god del strøm – noe som fort kan komme til å synes på strømregningen din. Derfor er det viktig å huske på å bruke tørketrommelen med omtanke, slik at du får mest mulig ut av den. Her finner du noen gode råd som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av tørketrommelen din:

Sørg alltid for å sentrifugere tøyet i vaskemaskinen

Først og fremst er det viktig at du sørger for å alltid sentrifugere tøyet i vaskemaskinen før du har det i tørketrommelen. Etter sentrifugeringen vil tøyet nemlig inneholde mindre vann når det tas ut av vaskemaskinen – derfor slipper tørketrommelen å bruke like mye tid og energi på å tørke det. Dette kan ende med å bli en stor besparelse for deg i og med at tørketrommelen kan jobbe mer effektivt.

Husk å sortere tøyet

En annen ting du bør huske på er å alltid sortere vasketøyet. Ikke alle stoffer og materialer tåler samme varme, derfor må det sorteres før du velger å ha det i tørketrommelen. I tillegg til dette bør du også være oppmerksom på at du ikke kan tørke alle slags materialer i tørketrommelen. Dersom du er usikker på om en bestemt genser tåler å tørkes i tørketrommelen, kan du sjekke dette på plaggets vaskeanvisning.

Ikke ha for mye klær i tørketrommelen

Hvis du har alt for mye tøy i tørketrommelen så vil det også ta lengre tid å tørke. Det sies at jo mer man fyller i tørketrommelen, jo lengre tid vil maskinen bruke på å tørke tøyet på en optimal måte. Hvis du for eksempel overfyller tørketrommelen slik at det nesten ikke er noe luft rundt tøyet, vil det ikke ha mulighet til å bevege seg rundt i trommelen – noe som igjen vil forlenge tørkeprosessen. Sørg derfor alltid for at du overholder trommelens kapasitet og aldri har i mer enn hva det faktisk er plass til.

Tørkeball kan hjelpe tørkeprosessen

TørkeballHvis du vil optimere tørkeprosessen, kan det være en fordel å bruke en tørkeball. Med en tørkeball vil luften i tørketrommelen få hjelp til å sirkulere bedre rundt – noe som igjen sørger for at tøyet tørkes raskere.

Tøm alltid lofilteret

Det siste du bør huske på er at du må tømme modellens lofilter. Lofilteret brukes nemlig til å sende varm luft igjennom, derfor blir det vanskeligere for varmen å komme gjennom filteret dersom du ikke tømmer det. Det vil si at tørketrommelen må produsere enda mer varme for å tørke tøyet dersom lofilteret er fullt. Det anbefales at du tømmer lofilteret etter hver gang du har brukt tørketrommelen. På den måten unngår du at det blir helt fullt, noe som forlenger tørketiden og kan ende opp med å gå utover strømforbruket ditt.


Hva kan jeg tørke i tørketrommelen?

tørketrommelen

Dersom du har en tendens til å putte alle slags materialer og tekstiler i tørketrommelen, kan det være en god idé å sjekke tøyets vaskeanvisning. Det er nemlig slik at ikke alt av tøy og tekstiler kan tørkes i en tørketrommel.

Kanskje du har opplevd at en av yndlingsgenserne dine krympet i tørketrommelen? Dette har da skjedd fordi materialet ikke tålte varmen. Les videre her og finn ut av hva du kan – og hva du ikke kan – putte i tørketrommelen.

Acetat: Dette er en av de mest delikate tekstilene som finnes, og det kan raskt bli krøllete. Acetat brukes ofte i skjorter og kjoler da det som regel finnes i tøy som minner om silke. Acetat tåler nemlig ikke å tørkes i tørketrommelen, derfor er dette noe du bør unngå å gjøre.

Akryl: Akryl ligner litt på ull, men det veier litt mindre. Det er et slags fibermateriale som er syntetisk – derfor har det ikke så godt av varme. Derfor bør du heller ikke putte tøy med akryl i tørketrommelen.

Bomull: De fleste av oss har massevis av tøy eller sengetøy som er laget av bomull. Heldigvis – for bomull tåler faktisk varmen fra tørketrommelen. Derfor kan du godt putte det i maskinen uten å bekymre deg for om den nye genseren din kommer ut i en mye mindre størrelse. Det er imidlertid fremdeles en liten risiko for at tøyet krymper litt – derfor bør det helst tørkes ved lavere varme.

Lin: Lin kan også tørkes i tørketrommelen dersom det trengs. Det er imidlertid en fordel at du er oppmerksom på at lin kan miste litt av glansen dersom det tørkes i tørketrommelen for ofte.

Syntetiske tekstiler: Alt slags tøy som er laget av syntetiske tekstiler tåler å tørkes i tørketrommelen. Det er mulig at det bygges opp statisk elektrisitet i tøyet da det beveges en del rundt i tørketrommelen. Hvis du ikke vil at dette skal skje, bør du sørge for at tøyet vaskes med skyllemiddel i vaskemaskinen.

Ull: Ull er et materiale som ikke tåler å tørkes i tørkemaskinen. Dersom du har tøy som er laget av ull, er det en fordel at du vasker det for hånd. Dersom du putter ull i tørketrommelen, vil det som regel krympe så mye at det ikke passer deg lenger.

Dersom du sørger for å bare putte de materialene og tekstilene som faktisk tåler varme i tørketrommelen, så vil du aldri mer komme til å tromle noen plagg som ikke tåler det. Om du vil lese mer om hva slags stoffer og tekstiler som kan tørkes i tørketrommelen, kan du klikke her og lese denne artikkelen fra danske JyllandsPosten.


Slik vedlikeholder du tørketrommelen din

Slik vedlikeholder du tørketrommelen dinHvis du sørger for å vedlikeholde tørketrommelen din – enten det er en avtrekks- eller kondenstørketrommel – så har du mulighet til å spare strøm og forkorte tørketiden. På den måten unngår du også unødvendige utgifter når du bruker tørketrommelen.

Vedlikehold av tørketrommelen

Før du går i gang med å rense eller rengjøre tørketrommelen, anbefales det at du alltid slår av strømtilførselen. Det er også en fordel om du fjerner alle de avtakbare delene – som du deretter kan vaske i såpevann. Det er imidlertid viktig at du finner du hvilke produkter tørketrommelen tåler, slik at du ikke bruker et rengjøringsmiddel som ødelegger overflaten eller de avtakbare delene.

Avtrekkstørketrommel

Hvis du har en avtrekkstørketrommel så er det viktig å huske å rense avtrekksslangen for lo regelmessig. I tillegg til dette må du også holde et øye med at slangen ikke har massevis av krasse buer. Hvis slangen ikke har buer så er det enklere for den fuktige luften å kondensere underveis – og deretter bli til vann.

Kondenstørketrommel

Hvis du har en kondenstørketrommel, anbefales det at du tømmer konsensvannbeholderen hver gang du har brukt tørketrommelen. På den måten unngår du at tørkeprosessen avbrytes på grunn av at beholderen er full. Du må også huske å rense beholderens filter. Sleve filteret er plassert i den bakerste delen av beholderen, og filteret kan du bare skylle under springen.

Dette må du huske

Felles for både kondens- og avtrekkstørketromler er at de har et lofilter som alltid må renses. Det kan ha ulike former, men det er alltid plassert i døren på tørketrommelen. Det er viktig å rense filteret da det både kan være tids- og energibesparende med et helt rent filter. I enkelte modeller vil det også finnes et filter som er plassert nederst i døråpningen. Dersom dette gjelder for din modell så må du også huske å rengjøre det regelmessig.

Det er også en fordel om du sørger for å rense tørketrommelens viftesystem en gang iblant. Viftesystemet er plassert i forbindelse med lofilteret, og kan også ende med å stoppe dersom det ikke renses. For at du skal kunne få tak i viftesystemet, må tørketrommelen tas fra hverandre. Det anbefales derfor ikke at du gjør dette med mindre du har erfaring eller nok kunnskap til å sette den sammen igjen. Hvis du ikke har det, bør du finne noen som er faglært.

Husk å bruke tørketrommelen din

Husk å bruke tørketrommelen dinSelv om det ikke er noen grunn til å bruke tørketrommelen for mye, må du likevel huske å bruke den. Når det er varmt, har vi en tendens til å tørke klærne på et tørkestativ ute – noe som er en fordel for både lommeboken og miljøet – men dersom tørketrommelen står for lenge uten å bli brukt, kan selve reima ta form etter motorakselen. Det gjør at den får en slags knekk. Dette kan medføre at motoren ikke trekker reima rundt på en optimal måte, og hvis det skjer så blir reima vanligvis så varm at tørketrommelens gummibelegg skades og derfor ender med å ryke. Ved å bruke tørketrommelen regelmessig vil du unngå dette. Du kan også velge å rotere trommelen rundt jevnlig dersom du ikke har brukt tørketrommelen på en god stund.

Finn flere gode råd til rengjøring og vedlikehold av tørketrommelen din her i en artikkel fra Elgiganten.


Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Bosch WTW85L48SN

Middels anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Bosch WTW85L48SN

.
Bosch WTW85L48SN er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske ekspertene er fornøyde med tørketrommelen som de har gitt en middels anmeld.

Dette har de blant annet gjort på grunn av maskinens lave energiforbruk og selvrensende kondensator. Selv om ekspertene generelt sett er imponerte over Bosch WTW85L48SN så nevner de at den ikke er god nok til å tørke de tyngre tekstilene.

Ved kjøp av Bosch WTW85L48SN må man huske å være oppmerksom på målene dersom man ønsker å plassere den oppå en vaskemaskin.

Romslig og energivennlig tørketrommel 

Med Bosch WTW85L48SN får man en tørketrommel med en kapasitet til å tørke 8 kilo tøy på én gang. Det gjør at maskinen er egner seg godt til en familie på rundt fire til fem personer.

Samtidig er tørketrommelen plassert i energiklasse A++ slik at den ikke bruker mye energi i løpet av et år.

I tillegg kommer Bosch WTW85L48SN med en timer-funksjon. Med timer-funksjonen kan man på forhånd programmere trommelen til å starte på et bestemt tidspunkt slik at den er ferdig med å tørke tøyet når man for eksempel kommer hjem fra skole eller jobb.

Tørketrommelen bråker ikke mye når den er i bruk. Lydnivået ligger på kun 64 dB, mens en normal samtale til sammenligning har et lydnivå på 60 dB.

Praktisk tørketrommel med selvrensende kondensator

Bosch WTW85L48SN er utstyrt med en selvrensende kondensator. Det betyr at kondensatoren renser seg selv automatisk etter bruk. Man trenger derfor ikke sørge for å gjøre dette manuelt på egenhånd.

Tørketrommelen er i tillegg utstyrt med en elektronisk barnesikring slik at man ikke trenger å bekymre seg for at små barn kan skade seg om de er i nærheten av den. Når man aktiverer barnesikringen så er det ikke mulig å åpne døren. Barnesikringen kan aktiveres og deaktiveres etter ønske og behov.

Brukervennlig tørketrommel

Bosch WTW85L48SN er en brukervennlig tørketrommel som er enkel å betjene. Betjeningen av trommelen skjer via et LED-display der man finner de forskjellige funksjonene og tørkeprogrammene slik at man kan velge akkurat det programmet som passer best til det spesifikke tøyet man skal vaske.

Man finner programmer som Blanding, Ull, Håndklær, Tidsprogram varmt, Tidsprogram kaldt, Sport, Dunprogram, Hurtigprogram 40 og Skjorter.

Spesifikasjoner ved Bosch WTW85L48SN – mål:
🌀 Høyde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vekt: 49,71 kilo

Spesifikasjoner ved Bosch WTW85L48SN – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: B
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 236
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 64 dB

Fordeler ved Bosch WTW85L48SN:
Elektronisk barnesikring
Enkel betjening
Selvrensende kondensator
Flere tørkeprogrammer
Timer-funksjon


Bosch WTW87478SN

Bosch WTW87478SN

Tørketrommel med selvrensende kondensator og AntiVibration-design

Med Bosch WTW87478SN får man en tørketrommel med en selvrensende kondensator. Dette vil si at kondensatoren sørger for å rense seg selv når det trengs – derfor slipper man å rense kondensatoren manuelt.

I tillegg til dette kommer Bosch WTW87478SN med et AntiVibration-design. Det sørger ikke bare for bedre stabilitet, men også for mindre vibrasjon. Designet hjelper ikke bare til med å gi maskinen et stilrent og elegant utseende, men det er også en fordel når det kommer til lydnivået. Et AntiVibration-design sørger nemlig for at tørketrommelen er mer stillegående under bruk slik at den ikke forstyrrer hele hjemmet.

Derfor ligger maskinens lydnivå kun på 65 dB. Til sammenligning så ligger en samtale i et normalt stemmeleie på 60 dB.

Brukervennlig modell med timer-funksjon og spesialprogrammer

Bosch WTW87478SN er en brukervennlig tørketrommel som er utstyrt med et LED-display. På displayet har man mulighet til å velge mellom de ulike programmene. Man kan også se hvor lang tid som er igjen av et program slik at man kan planlegge når den neste runden med tøy skal legges i tørketrommelen.

Dette er også mulig med modellens timer-funksjon som gjør at man kan planlegge når tørketrommelen skal starte. Man kan forhåndsprogrammere et program til å starte på et annet tidspunkt dersom det trengs.

Videre kommer Bosch WTW87478SN med flere spesialprogrammer som for eksempel programmer til ull, håndklær, sport, dun, skjorter og mye mer.

Skånsom trommel

Bosch WTW87478SN er utstyrt med en skånsom trommel som sørger for at tøyet tørkes på en optimal måte. Dette er mulig i og med at tørketrommelen kommer med systemet SensitiveDrying som sørger for at tøyet tørkes forsiktig og skånsomt.

Når tøyet tørkes i tørketrommelen skjer det med luft som er skånsom og varm som sammen med trommelen sørger for at tøyet ikke skades eller blir ødelagt.

Den skånsomme trommelen er laget av rustfritt stål og kommer i tillegg med en LED-belysning inne i selve trommelen. På den måten er det enklere å se og få en oversikt over tøyet i tørketrommelen.

Spesifikasjoner ved Bosch WTW87478SN – mål:
🌀 Høyde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59,9 centimeter
🌀 Vekt: 50,4 kilo 

Spesifikasjoner ved Bosch WTW87478SN – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 233
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 65 dB 

Fordeler ved Bosch WTW87478SN:
Lavt energiforbruk
Med selvrensende kondensator
Med AntiVibration-design
Skånsom trommel med LED-belysning
Romslig tørketrommel med en kapasitet på 8 kilo


LG RC80U2AV0W

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

LG RC80U2AV0W

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt LG RC80U2AV0W som de har gitt en god anmeldelse.

Dette har de blant annet gjort på grunn av tørketrommelens lave energiforbruk og gode kondenseringseffektivitet. De svenske ekspertene nevner imidlertid at de ikke er like imponerte over tidsforbruket ved enkelte av programmene.

Ved kjøp av LG RC80U2AV0W må man være oppmerksom på målene dersom man ønsker å plassere tørketrommelen oppå en vaskemaskin.

Energibesparende tørketrommel

LG RC80U2AV0W er en energibesparende tørketrommel som er plassert i energiklasse A+++. Detter er den beste energiklassen, derfor er man sikret en modell som ikke bruker mye energi i løpet av et år. Tørketrommelen har en stor kapasitet på 8 kilo tøy, derfor er den velegnet til en familie på rundt fem eller flere personer.

I tillegg er LG RC80U2AV0W utstyrt med en timer-funksjon slik at man kan programmere den på forhånd til å starte på et bestemt tidspunkt som passer bra i løpet av dagen.

Når tørketrommelen tørker tøyet så bråker den ikke mye da lydnivået ligger på kun 62 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydnivå på rundt 60 dB.

Besparende funksjoner

Med LG RC80U2AV0W får man en tørketrommel som er utstyrt med flere besparende funksjoner. Den har for eksempel en Inverter-teknologi som sikrer at tøyet blir tørket på en mer energivennlig og effektiv måte, mens tørketiden også blir kortere.

I tillegg kommer LG RC80U2AV0W med ECO Hybrid som tørker tøyet ved lavere temperaturer slik at tørkingen foregår mer skånsomt. Dette gjør igjen sitt til at energiforbruket blir lavere.

Ved betjening av LG RC80U2AV0W kan man velge å betjene modellen med skruknappen eller koble den til Wifi og betjene den via en app på en smarttelefon eller et nettbrett. Her kan man velge forskjellige program som for eksempel Sportstøy, Ull, Finvask, Håndklær, Bomull og Hurtigtørk med mer.

Praktiske funksjoner

LG RC80U2AV0W er utstyrt med et Allergi Care-program som sørger for at 99,9 % av allergenene blir redusert.

Tørketrommelens doble filter sørger også for at et optimalt tørkeresultat opprettholdes fordi alt av lo og støv filtreres bort fra tøyet.

Sist, men ikke minst har LG RC80U2AV0W en Smart Diagnose-funksjon som hjelper til med å løse eventuelle problemer. Ved å plassere en smarttelefon ved tørketrommelen vil den sammen med en datamaskin utføre en feilsøking, og deretter kan du finne en løsning på det spesifikke problemet.

Spesifikasjoner ved LG RC80U2AV0W – mål:
🌀 Høyde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 69 centimeter
🌀 Vekt: 56 kilo

Spesifikasjoner ved LG RC80U2AV0W – nøkkelopplysninger: 
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 159
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 62 dB

Fordeler ved LG RC80U2AV0W:
Besparende funksjoner
Smart Diagnose-funksjon
Timer-funksjon
Energiklasse A+++
Allergi Care-program


Samsung DV80M5010KW

God anmeldelse hos den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön

Samsung DV80M5010KW

.
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön har testet og anmeldt tørketrommelen Samsung DV80M5010KW. Begge ekspertkildene er imponerte over modellen og har gitt den en god anmeldelse.

Ekspertene fra Råd & Rön er imponerte over maskinens tørkeevne.

Ved kjøp av Samsung DV80M5010KW får man en romslig modell med en kapasitet på opptil 8 kilo, noe som egner seg godt til en familie på ca. 4 til 5 personer. I tillegg til dette er den også plassert i energiklasse A++, det vil si at den ligger i den gode enden av energiskalaen.

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på tørketrommelens mål dersom man vil plassere den oppå en vaskemaskin.

Stillegående tørketrommel med varmepumpeteknologi

Med Samsung DV80M5010KW får man en tørketrommel med høy kondenseringsevne. Den har nemlig fått scoren B, derfor er man sikret at rommet ikke fylles med fukt ved tørking av klær.

I tillegg til dette er Samsung DV80M5010KW en stillegående modell med et lydnivå på 65 dB. Til sammenligning har en samtale i et normalt stemmeleie et lydnivå på 60 dB, derfor vil den ikke bråke mye under bruk.

Videre kommer Samsung DV80M5010KW med en funksjonell varmepumpeteknologi. Denne teknologien sørger for at varmen alltid resirkuleres. Det vil si at tørketrommelen bruker minimalt med strøm og at tøyet blir tørket på en mer skånsom måte.

Med flere programmer og OptimalDry-system

Samsung DV80M5010KW er utstyrt med et vell av ulike programmer, derfor kan man velge program ut ifra hva slags tøy eller tekstiler man skal tørke. Den er selvsagt utstyrt med de vanligste programmene, men har også flere spesialprogrammer til ull og krøllfritt tøy med mer. Det finnes også et hurtigprogram dersom man vil tørke tøyet raskere.

Med Samsung DV80M5010KW får man en tørketrommel med et intelligent tørkesystem som bruker sensorer. Systemet heter OptimalDry og sørger for at tørketiden justeres løpende slik at man oppnår et best mulig tørkeresultat. Det gjør at tøyet ikke slites når det tørkes.

I tillegg til dette er Samsung DV80M5010KW utstyrt med en barnesikring slik at døren og displayet låses under tørking.

Praktisk og fleksibel tørketrommel

Samsung DV80M5010KW er en praktisk og fleksibel tørketrommel med flere gode egenskaper. Tørketrommelen er for eksempel utstyrt med en vanntanksindikator hvor man har mulighet til å sjekke hvor mye kondensvann det er i beholderen. Det betyr at man raskt og enkelt kan sjekke om den må tømmes eller ikke.

Tørketrommelen er utstyrt med et 2-i-1 filter med 2 lag nettfilter. Modellen kommer også med 2 alarmer som gir beskjed når man må rense både filteret og varmeveksleren.

Sist, men ikke minst, kommer Samsung DV80M5010KW med en funksjon som hjelper til med feilsøking av tørketrommelen. Den guider og hjelper forbrukeren – derfor kan man ofte fikse problemet selv dersom det oppstår en feilmelding eller noe lignende.

Spesifikasjoner ved Samsung DV80M5010KW – mål:
🌀 Høyde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 64 centimeter
🌀 Vekt: 50 kilo

Spesifikasjoner ved Samsung DV80M5010KW – nøkkeopplysninger:
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: B
🔴 Årlig energiforbruk kWh: 235 kWh/år
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 65 dB

Fordeler ved Samsung DV80M5010KW:
Utstyrt med flere spesialprogrammer
Med OptimalDry-system
Med 2-i-1 filter
Energivennlig modell
Med vanntanksindikator


Bosch WTWH75I9SN

Gode brukeranmeldelser

 Bosch WTWH75I9SN

Bosch WTWH75I9SN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld populær blant brukerne. Tørketrommelen har nemlig fått flere gode brukeranmeldelser hos ulike forhandlere.

Forbrukerne skriver at de er svært imponerte over at Bosch WTWH75I9SN er en effektiv tørketrommel som tørker tøyet raskt – og at den er enkel å lære å kjenne.

Ingen av forbrukerne nevner noen ulemper ved modellen, men det er imidlertid én enkelt forbruker som skriver at de hadde litt problemer med å få den til å fungere via Wifi, men når de fant ut av det så fungerte modellen upåklagelig.

Bosch WTWH75I9SN kommer med flere spesialprogrammer, derfor har man mulighet til å tørke alt av tøy og tekstiler. Man kan velge mellom programmer for ull, silke, skjorter, sport og mye mer.

Dersom tørketrommelen skal plasseres oppå en vaskemaskin så er det viktig at man er oppmerksom på modellens mål.

Effektiv tørketrommel med lavt lydnivå, ifølge forbrukerne

Bosch WTWH75I9SN er en forholdsvis stillegående tørketrommel da den har et lydnivå på 65 dB. Til sammenligning ligger en samtale i et normalt stemmeleie på 60 dB.

Ifølge flere av forbrukerne er dette et optimalt lydnivå da en bruker skriver at «det er høyt nok til å kunne høre at den arbeider, men lavt nok til at den ikke forstyrrer hele huset». Dette er flere forbrukere enige i da mange nevner at det er en «stillegående tørketrommel».

En annen ting flere forbrukere trekker frem, er at Bosch WTWH75I9SN er en effektiv modell. En bruker går så langt som å kalle modellen for «hverdagens helt» da den er enkel å administrere ved hjelp av appen. I tillegg til dette forklarer en annen forbruker at tørketrommelen også er effektiv da den kommer med en høy kondenseringsevne og tørker tøyet raskt.

Romslig modell med selvrensende kondensator og AutoDry

Bosch WTWH75I9SN er en romslig modell med plass til 9 kilo. Derfor er dette en tørketrommel som kan brukes av en familie på 5+ personer. Tørketrommelen er også plassert i energiklasse A++.

I tillegg til dette kommer Bosch WTWH75I9SN med en selvrensende kondensator samt en AutoDry-funksjon. Den selvrensende funksjonen sørger for å vedlikeholde og rense kondensatoren automatisk, og AutoDry sørger for at tøyet tørkes på best mulig måte.

Dette er mulig da modellen kommer med sensorer som måler tøyets fuktighet, deretter velges tørketiden og temperaturen ut ifra dette. Med timer-funksjonen har man også mulighet til å forhåndsprogrammere maskinen til å starte på et bestemt tidspunkt.

Modell med Wifi, AntiVibration og SensitiveDrying-system

Bosch WTWH75I9SN er en tørketrommel med et vell av praktiske funksjoner. Først og fremst kommer Bosch WTWH75I9SN med muligheten til å betjene den via en app. Det vil si at man kan stille inn og kontrollere tørketrommelen fra ens mobiltelefon dersom det er noe man har lyst til.

Videre er Bosch WTWH75I9SN utstyrt med et SensitiveDrying-system som sørger for at tøyet tørkes på en forsiktig og skånsom måte.  Tørketrommelens trommel er nemlig skånsom mot tøyet slik at det hverken skades eller krølles.

Sist, men ikke minst, kommer Bosch WTWH75I9SN med et AntiVibration-design. Designet sørger ikke bare for en stilren overflate, men gjør også at modellen er mer stillegående. AntiVibration-designet har nemlig en lyddempende funksjon som gjør at maskinen ikke bråker eller vibrerer så mye.

Spesifikasjoner ved Bosch WTWH75I9SN – mål:
🌀 Høyde: 84,2 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 63,9 centimeter
🌀 Vekt: 56,2 kilo 

Spesifikasjoner ved Bosch WTWH75I9SN – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 9 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 259
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 65 dB 

Fordeler ved Bosch WTWH75I9SN:
Med AntiVibration-design og SensitiveDrying-system
Romslig modell med en kapasitet på opptil 9 kilo
Kan styres via en app
Med selvrensende kondensator
Med AutoDry


Bosch WTYH67I9SN

Gode brukeranmeldelser

Bosch WTYH67I9SN

Bosch WTYH67I9SN er ikke blitt inkludert i noen offisielle eksperttester, men er til gjengjeld en populær modell blant forbrukerne. Tørketrommelen har nemlig fått mange gode anmeldelser fra forbrukere hos diverse forhandlere på grunnlag av dens effektivitet og brukervennlighet.

En av aspektene forbrukerne trekker frem som en av modellens største fordeler, er at Bosch WTYH67I9SN har en god kapasitet, er brukervennlig og relativt stillegående.

Ingen av forbrukerne nevner noen utpregede ulemper ved modellen da det ikke er skrevet noe negativt i anmeldelsene.

Hvis man velger å kjøpe Bosch WTYH67I9SN så må man huske å være oppmerksom på modellens mål dersom man har tenkt å plassere den oppå en vaskemaskin.

Forbrukerne: Stillegående tørketrommel rik på funksjoner

Bosch WTYH67I9SN er en modell som har fått mange gode anmeldelser av forbrukerne. Det gjentas flere ganger at dette er en stillegående tørketrommel med et lydnivå på 64 dB og som har et vell av funksjoner.

Én forbruker skriver blant annet at «den har et program for nesten alt man trenger», noe en annen forbruker er enig i og videre skriver at «betjeningspanelet er oversiktlig og enkelt å betjene».

I tillegg til dette er det flere forbrukere som legger vekt på at kondenseringsevnen er optimal da den har fått karakteren A. En bruker nevner for eksempel at «luften i rommet er tørr etter bruk, og ikke klam og fuktig som jeg har opplevd med enkelte tørketromler tidligere». En annen forbruker bekrefter dette da det også nevnes at man ikke opplever noen form for fuktighet etter bruk med denne modellen.

Romslig tørketrommel med sensor og HomeConnect

Med Bosch WTYH67I9SN får man en energivennlig og romslig tørketrommel med en kapasitet på 9 kilo. I tillegg til dette er modellen plassert i energiklasse A++, derfor bruker den ikke så mye energi i løpet av året.

Bosch WTYH67I9SN er også utstyrt med en sensorstyrt tørking som gjør at man unngår overtørking og unødvendig drift. Sensoren sørger for å måle restfuktigheten i tøyet før den selv velger tørketiden. Maskinen kommer også med en timer-funksjon slik at man alltid har mulighet til å forhåndsprogrammere tørketrommelen til å starte på et senere tidspunkt dersom det trengs.

Man kan også velge å bruke HomeConnect-appen som gir brukeren mulighet til å styre Bosch WTYH67I9SN direkte via en app på ens mobiltelefon. På den måten kan man både stille inn, styre og justere på tørketrommelen som man har lyst til.

Modell med flere praktiske egenskaper

Ved kjøp av Bosch WTYH67I9SN får man en tørketrommel med flere praktiske egenskaper. Tørketrommelen er blant annet utstyrt med en selvrensende kondensator og systemet SensitiveDrying.

Kondensatoren er selvrensende og vedlikeholder seg selv jevnlig slik at man slipper å gjøre det selv. SensitiveDrying-systemet sørger for at tøyet tørkes på en skånsom måte. Det betyr at tøyet hverken skades eller krølles under tørking.

Videre er Bosch WTYH67I9SN utstyrt med et AntiVibration-design som bidrar til modellens lave lydnivå. Designet sørger også for at modellen står stabilt og robust på gulvet eller oppå vaskemaskinen – derfor vil den hverken bråke eller vibrere så mye under bruk.

Spesifikasjoner ved Bosch WTYH67I9SN – mål:
🌀 Høyde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 63,4 centimeter
🌀 Vekt: 57,3 kilo 

Spesifikasjoner ved Bosch WTYH67I9SN – nøkkelopplysninger:
🔴 Type: Kondenstørketrommel
🔴 Kapasitet: 9 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondenseringsevne: A
🔴 Årlig strømforbruk kWh: 259
🔴 Lydnivå ved standardprogram dB(A): 64 dB 

Fordeler ved Bosch WTYH67I9SN:
Med AntiVibration-design og SensitiveDrying-system
Kan kobles til HomeConnect-appen
Romslig tørketrommel med en kapasitet på 9 kilo
Energivennlig modell
Gode anmeldelser fra forbrukerne


FAQ – Ofte stilte spørsmål 

🤩 Hvilke Bosch tørketromler er best i test?

Bosch WTW87478SN

🤓 Hvordan testes Bosch tørketromlene?

Maskinene vurderes ut ifra deres tørkeevne, jevnhet av tørkingen og evnen til å etterlate den ønskede mengden restfukt (alt etter valg av program). I tillegg ses det også på støynivå, energiforbruk og brukervennlighet.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg se etter?

Skalaen for tørketromler går fra A+++ som det beste – helt til D som det dårligste. Det anbefales at man ser etter en maskin med A+ som et minimum.


Gjennomgang av testkilder

 

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön utfører tester og anmeldelser av ulike produkter som forbrukerne har i hjemmet. Her er det snakk om en test hvor forbrukerorganisasjonen har testet og anmeldt et vell av ulike tørketromler i ulike prisklasser fra ulike produsenter. I testen har de lagt vekt på alt ifra tørkeevne til brukervennlighet, funksjoner og energiforbruk – samt mye mer.

Du kan lese mer om testen fra den svenske forbrukerorganisasjonen Råd & Rön her. Du må imidlertid være oppmerksom på at full tilgang krever abonnement. Du kan også velge å kjøpe deg tilgang til enkelte tester individuelt.

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere