Gaming musematte test-oversikt: De beste gaming musemattene ifølge brukerne og ekspertene

I følge vår research og analyse Vi har valgt ut produkter med høy score på de parameterne vi vurderer dem ut i fra, men vi har ikke en fullstendig liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

Elsker du gaming og alt det kan tilby deg av forbedret prestasjon og sylskarpt fokus? Det kan være fantastisk å ha en egen verden som du kan leve deg inn i, og bruke timevis på et oppdrag i spillet kan til og med virke meditativt for enkelte. 

Dersom du er veldig glad i gaming er sannsynligheten også stor for at du gjerne vil ha en ytelse og presisjon som er optimal for at du skal kunne komme lengre i spillene dine. Da kan det være lurt at du skaffer deg en musematte som er spesialdesignet til gaming. 

En musematte til gaming har mange fordeler å komme med når det kommer til nøyaktighet, følsomhet, ytelse og prestasjon – og du vil kunne lese mer om dette i denne artikkelen. Vi har også funnet frem til de aller beste modellene som markedet har å by på – både ifølge brukerne som har testet musemattene hjemme i praksis – og ifølge ekspertene. Det er imidlertid et par aspekter du bør tenke over før du går til innkjøp av en ny musematte til gaming. 

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe en ny gaming musematte:

green-elmOverflatemateriale: Du kan ofte velge mellom en hard eller myk overflate. En myk musematte er ofte mer behagelig, mens en hard musematte er å foretrekke dersom fart og presisjon er viktigere for deg enn hvor komfortabel musematten er. 
green-elmStørrelse: Gaming musematter finnes i alle tenkelige størrelser, helt ifra små til ekstra store som dekker hele skrivebordet. Hva du bør velge kommer an på hvor stor plass du har, og hva du foretrekker. 
green-elmTykkelse: Musematter til gaming kommer i mange ulike tykkelser – alt ifra under 0,5 mm til så mye som 5 mm. Dersom underlaget du spiller på er ujevnt så lønner det seg å velge en tykkere modell, men dersom du vil ha en enkel musematte som kan transporteres så lønner det seg å velge en tynnere modell. 
green-elmKanter: Velg helst en musematte med sømmer. Dersom musematten ikke er utstyrt med noen sømmer langs kantene, så vil den etter hvert rakne litt langs kantene. Dette kan redusere levetiden til musematten, i tillegg til at det ser rotete ut. 
green-elmEkstra tilbehør: Enkelte gaming musematter kommer med ekstra tilbehør, som for eksempel trådløs lading, USB lys eller en USB-gjennomgang som lar deg plugge inn en kablet mus nærmere musematten. Tenk derfor over hva du har lyst på og råd til når det kommer til ekstra tilbehør. 

arrow-more

Legg merke til at Forbrukerliv ikke tester produktene selv, men heller samler inn resultater fra upartiske tester. På den måten kan du enklere skaffe deg en oversikt over de beste produktene som markedet har å by på. 


Logitech G240 Gaming Musematte – varmebehandlet overflate for god friksjon

 • 4,5 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping 

Logitech G240 Gaming Musematte

.
Logitech G240 Gaming Musematte er perfekt til deg som gjerne vil ha en musematte til gaming som er av ypperste kvalitet og optimalisert til mus fra Logitech.  

Perfekt overflatefriksjon

Denne musematten fra Logitech er virkelig designet med friksjon som hovedfokus. Dersom du er en gamer som bruker innstillinger for lav ppt, så vil du dra nytte av Logitech G240 Gaming Musematte. Selve overflaten er laget av tøy som er behandlet ved en varme på hele 200 grader celsius, og denne behandlingen fører til at du får akkurat perfekt mengde friksjon og bevegelser ved lav ppt.

Minimalistisk design

Dersom du velger en musematte med mye motiver og mønster så kan dette påvirke ytelsen til sensoren, derfor er Logitech G240 Gaming Musematte designet i en veldig minimalistisk look – som er sort og helt fri for mønster som kan få innvirkning på sensoren. Fordelen ved å bruke en musematte er også at du får perfekte musebevegelser som ikke forstyrres av ujevne eller skitne overflater på bordet du sitter ved. 

Fornøyde brukere

Brukerne hos Google Shopping er også svært imponerte over Logitech G240 Gaming Musematte. Dette vitner anmeldelsene deres om, da de har skrevet ærlige anmeldelser av egen vilje etter å ha testet musematten i praksis. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«I was looking for a small, lightweight mousepad for work since my mouse movements at work are all very short disctance. It also had to be small and lightweight so that I could easily reposition it and still have plenty of room on my desk. I took a chance with this one and it was exactly what I needed. The rubber bottom prevents it from sliding around, and it’s very easily cleaned with a bit of soap and warm water. Not sure I would recommend it for gaming as it is very thin. But it works for my purposes wonderfully!»

Fordeler

 • Responsiv musematte
 • Holdbar overflate
 • Gummigrep
 • Optimalisert for mus fra Logitech
Ulemper

 • Litt dyr modell

Spesifikasjoner:

 • Materiale: Tøy
 • Underlag: Gummi
 • Bredde: 34 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Tykkelse: 0.1 cm
 • Vekt: 90 g

Logitech G440 Hard Gaming Musematte – polymer overflate for ekstra god stabilitet

 • 4,3 av 5 mulige stjerner av brukerne hos Google Shopping

Logitech G440 Hard Gaming Musematte

Vi er leserfinansiert og mottar provisjon på kjøp som gjøres via lenker i artiklene våre.

.
Logitech G440 Hard Gaming
Musematte er en glimrende musematte dersom sensorytelse og stabilitet er viktige faktorer for deg. 

Hard-polymer overflate optimal til spill

Denne musematten fra Logitech er optimal til spill da den er designet med en overflate av hard polymer. Denne overflaten gir en svært lav friksjon som forbedrer både kontrollen du har på musen samt at musematten vil gi deg mer nøyaktige markørbevegelser. Du vil derfor slippe å overkompensere når du starter og stopper.

Gummisokkel for ekstra god stabilitet

Logitech G440 Hard Gaming Musematte er utstyrt med en sokkel av gummi. Denne sokkelen, sammen med den harde kjernen av polymer, hjelper til med å gi deg en eksepsjonell stabilitet, til og med under hard gaming når bevegelsene kan bli raske, og må være veldig presise for å oppnå målene i spillet. 

Ren overflatetekstur

Logitech G440 Hard Gaming Musematte er utstyrt med en ren overflatestruktur. En stor fordel ved dette er at du kan bevege musen jevnere med minimal kraft. Utpregede mønstre og andre design i overflatestrukturen kan forstyrre sensoren og dermed redusere ytelsen. Med Logitech G440 Hard Gaming Musematte får du derfor en ren og konsistent overflatetekstur, slik at du får klare bilder og en perfekt overføring av musebevegelsene dine. 

Modellen er designet i et minimalistisk sort design, med en liten logo i høyre hjørne. Musematten gjør ikke mye ut av seg, og vil ikke ta oppmerksomheten bort ifra hverken innredningen i rommet eller distrahere deg fra spillene du holder på med. Logitech G440 Hard Gaming Musematte er en elegant modell som vil passe til de flestes smak og preferanser. 

Anmeldelser av egen vilje

Det er ikke bare vi som er imponerte over Logitech G440 Hard Gaming Musematte, for dette kan brukerne hos Google Shopping også skrive under på. Her har brukerne tildelt modellen hele 4,3 av 5 mulige stjerner. Dette vitner om hvor fornøyde brukerne er med modellen, for disse anmeldelsene er skrevet av egen vilje etter å ha testet musematten i praksis over tid. 

Fordeler

 • Overflate med lav friksjon
 • God størrelse
 • Optimalisert for mus fra Logitech
Ulemper

 • Litt dyrere enn vanlige musematter

Spesifikasjoner: 

 • Materiale: Polystyren, polymer
 • Bredde: 34 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Tykkelse: 0.3 cm
 • Vekt: 229 g

Derfor trenger du en egen musematte til gaming

Det finnes mye bra utstyr til gaming som kan hjelpe deg med å nå nye mål og nye høyder. Det kan også hende at du lurer på om du egentlig trenger en musematte som er spesielt designet til gaming – eller om du kan nøye deg med en helt vanlig musematte. Det er flere faktorer å tenke på når det kommer til denne problemstillingen, og vi vil guide deg igjennom et par av disse her. 

Når det kommer til gaming så er det ikke slik at en musematte er der bare for å gi en overflate som musen kan jobbe på. I dag er en musematte spesialdesignet for å kunne bidra til å øke nøyaktigheten din og den generelle opplevelsen mens du er i spillet. 

Hovedforskjellen på en musematte til gaming, sammenlignet med en vanlig musematte, har med overflatetekstur, størrelse og kant å gjøre. Nedenfor vil vi gå nærmere inn på hver av disse – og forklare hvordan de kan være til nytte for deg, både i spill og til generell bruk.

Overflateteksturen er annerledes

Mange av dagens musematter kommer med sin egen overflatetekstur, og denne teksturen er designet til å gi deg en optimal ytelse i spillet – men som med de fleste ting i livet, så er det ikke kun én type overflate som alle spillere i hele verden foretrekker. Her kommer det an på personlige preferanser, som er en av hovedgrunnene til at gaming musematter er så populære, samt en av grunnene til at det kommer nye modeller på markedet hele tiden. 

Dagens moderne musematte som er spesialdesignet til gaming har ofte en tekstur som er designet i samsvar med hvordan den samarbeider med føttene på musen din. Under datamusen vil du vanligvis finne et lag av plast – med de fleste mer avanserte mus som tilbyr PTFE-føtter har i dag mye lengre levetid enn før. Det er disse føttene som kommer i kontakt med musematten til enhver tid, noe som er helt avgjørende når det designes en musematte for spill.

Størrelsen spiller en stor rolle

Størrelse er et ganske enkelt konsept, også når man refererer til musematter. I dag kan du som gamer kjøpe musematter som fyller hele gamingbordet. Du kan nå teoretisk sett gjøre om gamingbordet til en hel musematte, noe som betyr at du har en enorm plass til å manøvrere musen din på.

Til syvende og sist så vil dette valget avhenge av hvilken følsomhet du bruker mens du spiller. Spillere med høyere følsomhet trenger bare en liten firkant, mens spillere med lavere følsomhet kan kreve et helt gamingbord – og dette har igjen med personlig preferanse å gjøre. 

Kanten er også viktig

Kanten på musematten er faktisk et veldig viktig aspekt ved selve musematten. Selv om mange vil overse dette aspektet, så er det virkelig verdt å tenke over – spesielt hvis du liker konkurrerende spill. Kanten på musematten er som regel utformet med tykke sømmer som, hvis de designes dårlig, kan skape mye slitasje på både mus og matte. Denne slitasjen kan være veldig irriterende når du spiller, for den kan endre bevegelsene til musen eller bremse deg ned. 

Noen super-tynne musematter kommer også med et kantløst design som eliminerer hele problemet med slitasje. Disse musemattene er vanligvis laget av hard plast, men dette er imidlertid ikke alltid så bra for nøyaktigheten mens du spiller. Å finne den perfekte kanten til akkurat deg kommer igjen an på personlige preferanser.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håper du forstår at det ligger mye arbeid bak denne artikkelen. Vi ønsker å gi deg en objektiv vurdering av samtlige produkter, og derfor lener vi oss til både offisielle forbrukerråd, eksterne eksperter og forbrukernes egne anmeldelser på tvers av både norske og internasjonale nettbutikker. Vårt research-team har gransket markedet og undersøkt alle relevante kilder. I undersøkelsene våre har vi brukt følgende ekspertkilder og tester:
Google Shopping

Google Shopping lar brukerne søke på produkter slik at de kan finne og sammenligne ulike modeller. Her har brukerne anmeldt modellene Logitech G240 Gaming Musematte, Razer Sphex V2 Gaming Musematte, Logitech G440 Hard Gaming Musematte, SteelSeries QcK Heavy XXL Gaming Musematte, Cooler Master MP510 Gaming Musematte og Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte. 

Du kan lese mer om Logitech G240 Gaming Musematte her

Du kan lese mer om Razer Sphex V2 Gaming Musematte her

Du kan lese mer om Logitech G440 Hard Gaming Musematte her

Du kan lese mer om SteelSeries QcK Heavy XXL Gaming Musematte her.

Du kan lese mer om Cooler Master MP510 Gaming Musematte her.

Tomsguide.com

Tom’s Guide er en nettside som gjerne vil hjelpe deg som forbruker med å oppnå det livet du drømmer om igjennom teknologien. Derfor bruker de mer enn 4000 timer i året på å teste produkter – slik at du kan føle deg tryggere når du skal gå til innkjøp av teknologiske produkter. I denne omgang har ekspertene testet modellen Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte. 

Testen ble utført: Den 14. oktober 2021
Du kan lese mer om Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte her


Andre relevante tester og artikler

Her hos Forbrukerliv finner du også en lang rekke andre artikler om andre testvinnende produkter som du kanskje vil synes er interessante. Du kan for eksempel kaste deg over en av våre andre artikler om gaming-relaterte produkter. 

Vil du ha mer utstyr som kan hjelpe deg med å ta spillopplevelsen din til nye høyder, så kan du med fordel ta en titt på vår artikkel om gaming PC. Dersom du også liker god lyd generelt sett – ikke bare når du spiller – så er det verdt å lese vår artikkel om hodetelefoner

Er du interessert i routere så kan du også ta en titt på våre artikler om router-tester og trådløse routere. Vil du ha bedre dekning hjemme så kan det også være lurt å ta en titt på ulike wifi extendere eller repeatere så du kan glede deg over en ypperlig hastighet på hjemmenettverket ditt.


FAQ

Hvilke musematter er best til gaming?
Logitech G240 Gaming Musematte, Razer Sphex V2 Gaming Musematte, Logitech G440 Hard Gaming Musematte, SteelSeries QcK Heavy XXL Gaming Musematte, Cooler Master MP510 Gaming Musematte og Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte.
Hva skal jeg se etter i en gaming musematte?
En musematte spesialdesignet til gaming kan bidra til å øke nøyaktigheten din og den generelle opplevelsen du får mens du er i spillet. Hovedforskjellen på en musematte til gaming, sammenlignet med en vanlig musematte, har med overflatetekstur, størrelse og kant å gjøre. Velg en modell som passer til plassen du har til rådighet, samt hvilken mus du skal bruke. 
Er en gaming musematte verdt pengene?
De fleste spillere vil si at musematten er verdt pengene da vanlige musematter er gode til vanlige formål, mens gamere ser etter bedre ytelse og kontroll. En gaming musematte er et premium-produkt som tilbyr en bedre presisjon og mindre friksjon.

Tidligere anmeldte produkter – nå utgått

Nedenfor finner du produkter vi har fremhevet tidligere. Det har ikke vært mulig for oss å indentifisere forhandlere av disse modellene, men vi har beholdt dem i artikkelen i tilfelle informasjonen skulle være til nytte for deg som leser.


Razer Sphex V2 Gaming Musematte

Razer Sphex V2 Gaming Musematte

.
Razer Sphex V2 Gaming Musematte er designet til deg som vil ha en supertynn og sømløs musematte som kommer i alle regnbuens farger til en pris som definitivt er overkommelig for de fleste brukere.

Går i ett med skrivebordet ditt

Razer Sphex V2 Gaming Musematte går i ett med skrivebordet ditt da den er super-tynn. Dersom du vil ha en musematte helt uten forhøyninger så vil denne modellen fra Razer passe perfekt. Musematten er nemlig under en halv millimeter tykk. 

Selvklebende underside

Undersiden på denne musematten er selvklebende – noe som er en fordel dersom du vil ha en uavbrutt gaming-opplevelse, til og med når spillet blir intenst. Matten sitter godt festet til underlaget – men dette laget gjør det imidlertid litt vanskeligere å skulle flytte på musematten dersom du vil bruke den flere steder.

Passer perfekt til keyboard i samme serie

Razer har også et gaming keyboard i samme serie, som lyser opp i alle regnbuens farger. Dette er spesielt fascinerende dersom du liker å spille i et mørkt rom. Dette setter brukerne hos Google Shopping veldig stor pris på, for her har modellen nemlig blitt tildelt hele 4,6 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om modellen:

«I bought this amazing keyboard on a whim one weekend last September. I decided to also get the Razer Huntsman keyboard white/silver and every color you could possibly imagine are on a constant loop that coincides with the mouse pad, their keyboard and mousepad are in total sync with one another. I’m saving up for the mouse, and all kinds of other Razer products, I really am amazed at how beautiful my desktop looks now with the awesome light show spectrum from Razer, nice work guys, I just love it so much!»

Fordeler

 • Rimelig pris
 • Overflate som tåler slitasje
 • Passer godt på de aller fleste skrivebord
Ulemper

 • Selvklebende base gjør det vanskelig å flytte på musematten

Spesifikasjoner:

 • Materiale: Polykarbonat
 • Bredde: 35.5 cm
 • Dybde: 25.4 cm
 • Vekt: 51 g

Cooler Master MP510 Gaming Musematte

Cooler Master MP510 Gaming Musematte

.Cooler Master MP510 Gaming Musematte er helt perfekt dersom du har lyst på en musematte som du kan se i mørket, med et minimalistisk og elegant design. 

Velg en størrelse som passer til deg

Denne musematten kommer i flere ulike størrelser, slik at du kan velge akkurat den modellen som passer til nettopp deg og dine behov, for her kan du velge mellom flere størrelser. Cooler Master MP510 Gaming Musematte er en oppgradering fra tidligere modeller.

Ekstra mange poeng for holdbarhet og ytelse

Cooler Master MP510 Gaming Musematte får ekstra mye skryt for hvor holdbar og nøyaktig den er – samt hvor god ytelsen er. Dette kan du takke det spesielle Cordura-stoffet for. Cordura er nemlig et helt unikt stoff som gir en god respons, som har en fantastisk holdbarhet og som i tillegg er vannavstøtende. 

Cordura-stoff som tåler mye

Cordura-stoffet er en stor fordel dersom spillingen blir intens, for denne musematten tåler nemlig masse. Du slipper derfor å bekymre deg for om svette, tårer eller energidrikker søles på musematten og forstyrrer prestasjonen din. 

Med Cooler Master MP510 Gaming Musematte får du en musematte til gaming som er designet til å gi deg en perfekt balanse mellom hastighet og kontroll som er laget for å vare lenge. 

Imponerer brukerne

Cooler Master MP510 Gaming Musematte imponerer brukerne hos Google Shopping, som har tildelt modellen så mye som 4,6 av 5 mulige stjerner. En av brukerne har følgende å si om musematten:

«Good sized mouse pad. Large enough for low sensitivity FPS aiming. Surface is textured and lets the mouse glide quickly and easily, but provides just enough friction to keep control. The underside grips the desk well and I’ve not had it move a centimetre in hours of game play. Not overly expensive, so it represents a great bang for your gaming buck.»

Fordeler

 • Logo som lyser i mørket
 • Kommer i 4 ulike størrelser
 • Slitesterkt Cordura-stoff som ikke slites
Ulemper

 • Ligger i den dyrere enden av prisskalaen

Spesifikasjoner: 

 • Materiale: Gummi, Cordura
 • Bredde: 32 cm
 • Dybde: 27 cm
 • Høyde: 0.3 cm
 • Vekt: 183 g
 • Vekt: 240 g
 • Farge: Svart

Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte 

Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte

Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte er musematten til deg som kun vil ha det beste av det beste når det gjelder gaming-utstyret ditt. 

Med innebygd trådløs lading

Med Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte finner du en unik egenskap som ikke finnes i så mange andre musematter. Modellen er nemlig utstyrt med en innebygd mekanisme for trådløs lading av Qi enheter. Det vil si at den kan lade musen din samtidig som du spiller, slik at du aldri går tom for strøm. Musematten kan kobles til strøm ved hjelp av en ledning som sitter fast i venstre hjørne. 

God størrelse

Dette er en premium musematte som ikke bare hjelper deg med ladingen, men som også gir deg massevis av plass til å nyte spillene dine, uten at du trenger å bekymre deg for at musen skal skli utenfor matten. Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte har en god størrelse på 350 mm x 260 mm x 5 mm, noe som er mer enn nok til å gi deg den beste gaming-opplevelsen du kan tenke deg. 

Testet av ekspertene

Ekspertene hos nettsiden Tom’s Guide har testet Corsair Gaming MM1000 Qi Wireless Charging Gaming Musematte på alle tenkelige aspekter, og deretter skrevet en grundig anmeldelse av modellen. Ekspertene er spesielt imponerte over hvor responsiv modellen er, hvor holdbar overflaten er samt hvor godt gummigrepet er. 

Ekspertene mener også det er en stor fordel at modellen er optimalisert for mus fra Logitech, men nevner imidlertid også at modellen er litt dyr. Det finnes imidlertid mange funksjoner som rettferdiggjør den dyre prislappen. 

Fordeler

 • Responsiv og hard overflate
 • Kan lade musen din mens du spiller
 • Kompatibel med alle Qi enheter
Ulemper

 • Ligger i den dyre enden av prisskalaen

Spesifikasjoner

 • Materiale: Plast
 • Bredde: 35 cm
 • Dybde: 26 cm
 • Høyde: 0.5 cm
 • Vekt: 850 g
 • Farge: Svart

SteelSeries QcK Heavy XXL Gaming Musematte

SteelSeries QcK Heavy XXL Gaming Musematte .
SteelSeries QcK Heavy XXL Gaming Musematte er modellen for deg som vil utnytte plassen du har til det fulle, og som gjerne vil ha en modell som er ganske rimelig til tross for størrelsen.

Veldig stor modell

Denne musematten fra SteelSeries er å finne blant de største modellene som finnes på markedet. SteelSeries QcK Heavy XXL er en ekstra stor matte som også har en ekstra høy ytelse. Den er laget av de samme materialene som den kjente QcK-modellen, men i et mye større format for både tastatur og mus. Du kan også få plass til flere skjermer dersom du har lyst til det. Modellen måler hele 900 mm x 400 mm.

Kompatibel med alle typer mus

SteelSeries QcK Heavy XXL Gaming Musematte har en svært glatt, behagelig og rolig overflate. Modellen er også kompatibel med alle typer mus. Den sklisikre basen sikrer en perfekt stabilitet uansett hvor den er plassert. Den glatte overflaten og det store antallet med stofftråder optimaliserer nøyaktigheten for både optiske sensorer og lasersensorer. Den slitesterke og sklisikre gummibasen er designet til å kunne eliminere utilsiktede bevegelser, og gir en solid plattform for konkurrerende spill.

Ikke en musematte, ifølge brukerne

Brukerne hos Google Shopping har gitt modellen hele 4,7 av 5 mulige stjerner etter å ha testet musematten i praksis. En av brukerne nevner også at de ikke anser dette som en musematte, men en skrivebordmatte, da den er så flott og stor i størrelsen:

«This isn’t a mouse mat. It’s a desk mat. It’s huge enough to fit your keyboard, mouse, controllers, phones, tablets, pets, small family members, keys etc. It’s also super comfy under your wrists and ultra smooth and nice under any mouse. If you aren’t looking for a fancy prancy RGB mouse pad, then get this one, you definitely won’t regret it.»

Fordeler

 • Stor nok til et helt skrivebord
 • Tung nok til å unngå at du sklir
 • Billigere enn mange andre modeller i samme størrelse
Ulemper

 • Passer ikke til små skrivebord

Spesifikasjoner

 • Underlag: Gummi
 • Bredde: 90 cm
 • Dybde: 40 cm
 • Høyde: 0.4 cm
 • Vekt: 1.16 kg

Vurder denne artikkelen

Klikk på en stjerne for å rangere